Постинг
29.11.2014 17:41 -
Рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета.
Рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета. |
Необходими продукти: 500 гр. пилешки дробчета, около 100 гр. краве масло, сол, черен пипер, индийско орехче, средно голяма глава лук, средноголям морков, мащерка и 2-3 скилидки чесън.
Ето как се приготвя вкусния домашен пастет: дробчетата се измиват добре и се отстраняват жилките по тях. Слагат се в тенджера и се заливат със студена вода, добавяте 7-8 зърна черен пипер. Сваряват се за 30 минути като по време на варенето се отстранява образувалата се пяна. Моркова, лука и чесъна се нарязват на ситно и се задушават до омекване с 30 гр. краве масло и малко вода (наблюдавайте зеленчуците и не оставяйте да останат на мазнина, до последно трябва да имат малко сос, който се образува при задушаването, той е необходим при пасирането на вашия домашен пастет). Посолява се на вкус зеленчука. Сварените дробчета извадете от водата, горещи се намачкват с преса за картофи, след което се смесват с горещите задушени зеленчуци. Добавяте още 20-30 гр. краве масло и 1/3 чаена лъжичка фино смлян черен пипер (за предпочитане прясно смлян, а не готов смлян, тъй като готовите смлени подправки загубват част от аромата си) и на върха на лъжичката прясно настъргано индийско орехче. Пасирате сместа за вашия домашен пастет до хомогенност. Опитайте на сол и ако има нужда добавете. Насипете пастета в подходящ съд (най-добре в 2-3 малки бурканчета) и сложете за час-два в хладилника, да стегне. След като е минало това време извадете бурканчетата и стопете на котлона на ниска температура останалото краве масло в което добавете няколко стръкчета прясна мащерка (сега магазините я предлагат целогодишно), но ако нямате може и суха (като не прекалявайте със сухата).
Оставете маслото около минута да къкри леко с подправката. Отстранете и след 2-3 минути полейте с ароматното масло, на тънък слой вашият домашен пастет. Маслото го запечатва и съхранява свеж. Така приготвеният домашен пастет може да издържи от 7 до 10 дена в хладилник. Нашият свършва на 4-5 ден.
|
В електронните вестници вече се появиха ...
Спинкай, спинкай Юнак Балкански…
Тъпата ни разболяваща здравна система......
Спинкай, спинкай Юнак Балкански…
Тъпата ни разболяваща здравна система......
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии