Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2022 18:15 - РУСИЯ - война - АНАЛИЗ 3
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 2072 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 18.03.2022 18:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Третия ми поред анализ като шрихи за войната

На финала великолепна песен, която видях в постинг на librarian

За момента песента толкова много ми харесва/И ВИДЕОТО, че ще я прилагам във всеки пост


Преди това обаче комунягата с постинг:

https://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2022/03/18/na-volga-predi-na-elba.1809326

"Германският" приятел ме ощастливил със съобщение:

......

Не съм ти приятел блеки, аз съм на майка ти ебач – има разлика, а сега сериозно по темата

 

 

СТРАТЕГИЧЕСКИ МАЩАБ, той не е предмет на интереса ми и все пак

 

„Картата” от постинга на онзи е показана на телевизия и е официална руска позиция – „карти” може да покаже всеки руснак, украинец или друг, а 90% от това по ТВ е боклук за пред зрителя. Разбира се и това схематично представяне на ситуацията по „фронтовете” се базира на някаква истина и тя е в случая: северен, южен участък и мариупол

 

На северния участък обаче руснаците са преминали от дни в отбрана, украинците им нанасят огневи удари и локални атаки, при Киев руснаците отдавна спряха, това на картата разбира се, удобно не личи. Южното направление е проблематично за Украйна – там руснаците събират групировки, резерви доколкото са им останали, реплейсват или подвеждат от своя територия близко до границите нужното. МАРИУПОЛ ВЕЧЕ 3 СЕДМИЦИ В БЛОКИРАН И БУКВАЛНО ИЗОЛИРАН – ето това е украински героизъм, защото там полк Азов или както ги наричат нацистите/нацики-те не се предават, громят опитите на ватниците да заемат града. Досега града трябваше да падне и както е лафа по всички „канони на войната” да беше вече паднал в руски ръце, но не! Засега той остава украински въпреки, че се е върнал в каменния век – без вода, без осветление, без провизии, постоянно под обстрел и атаки, ето това е украинска епопея, която надявам след войната ще бъда разкрита в подробности и възпята.

 

ПОЛК АЗОВ СЕ ДЪРЖАТ И СМИЛАТ АЛКАШИТЕ ПО ПРИЧИНИ ЯСНИ: мотивирани и подготвени – азовците са надъхани, готови на саможертва, обучавани са от американци няколко години подред и най-важното – ИМАТ БОЕН ОПИТ И ОЩЕ ПО-ВАЖНОТО – ПОЗНАВАТ ГРАДА В ДЕТАЙЛИ, ОГНЕВИТЕ СИ ПОЗИЦИИ, ПРОХОДИТЕ, МЕСТАТА ЗА ЗАСАДИ, ПРИСТРЕЛЯНО Е ВСИЧКО ИТН

 

Русия и никоя държава не може да води в 21 век война безкрай, всичко си има икономически предел, човешки фактор и натиск от световната общност, особено санкциите ще дадат резултат до няколко месеца чувствително, сега също има резултати.

 

Русия е пред дилемата дали да проведе/започне мобилизация: те сега трябва да имат пролетен призив на новобранци, но мобилизацията е на мъже минали „казарма” и при двата варианта русия има сериозен проблем обаче и какъв е той: НОВОБРАНЦИТЕ МЛАДИ МОМЧЕТА НЕ САОБУЧЕНИ И ТРЯБВА ВРЕМЕ ДА ОВЛАДЕЯТ ОРЪЖИЕ, ДА СЕ СГЛОБЯТ В ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ, ЧАСТИ, СЪЕДИНЕНИЯ. ЗАПАСНЯЦИТЕ, РЕЗЕВИСТИТЕ ПРЕМИНАЛИ ВЕЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ПРЕЗ АРМИЯТА ИМАТ ПРОБЛЕМА ОТНОВО ДА ПРЕМИНАТ МИНИМАЛНО ОБУЧЕНИЕ, КОНТРОЛ, А ВСИЧКИ ВКУПОМ ПЪРВИТЕ И ТИЯ ДА БЪДАТ „ОБМУНДИРАНИ”, ОБУТИ, ТРАНСПОРТИРАНИ ИТН. За това трябва най-малко месец, да не кажа повече, но понеже гговорим за кухи руснаци, които не се грижат особено за живота и състоянието на войниците си то невероятно ще е ако могат да го свършат максимум бързо за 2 седмиц, това е опочти абсурдно.

 

Подвеждането, предислоцирането или просто участието на руснаци от руските граници нейде или от руските бази в армения, казахстан мисля имат, таджикистан не помня, но въобще от руските бази по света в яхното постсъветско пространство където са допуснати според държавите и режимите в тях, то това движение може да даде ресурс,но отново трябва време. СЪЗДАВАНЕТО НА ГРУПИРОВКИ ОТ НОВОБРАНЦИ, РЕЗЕРВИСТИ ИЛИ КОНТИНГЕНТИ ОТ БАЗИ, ГРАНИЦИ И ЧВК/частни военни компании веднага се локализира, забелязва, проследява и украйна ще е наясно дори къде ще ударят. СЪЗДАВАНЕТО НА „ЧИСТО” НОВИ ЧАСТИ ИЛИ СЪЕДИНЕНИЯ/има разлика е лоша практика, вмето по-доброто решение новите попълнения да се влеятна места с опит.

 

ИЗРАЗХОПДВАНЕТО НА РУСКИТЕ РЕСУСРСИ  В РАКЕТИ, БОЕПРИПАСИ, ТЕХНИКА НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ – това е най-голямия удар и провал на ватниците, в това те ден след ден се доближават до лимити, недостиг,няма и как да е иначе, същото важи за украинците, НО!

 

НО... украинците получават маса западно въоръжение, а руския разход към потенциала на нато за помощ в украйна губи – с течение на времето руснаците все повече губят икономически, чисто военно като техника да я наречем тежка – танкове, бмп, бтр, транспорти, дори артсистеми, но най-вече въздушни средства. ПРИ УКРАИНЦИТЕ НЕЩАТА СА ПОВЕЧЕ ОК ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ ТЕ ЗАЛАГАТ НА ЛЕКИ ПРЕНОСИМИ СРЕДСТВА ТИП ДЖАВЕЛИНИ, СТИНГЪРИ, NLAW/подобни, а това е попълнимо и даже „надпълнимо”.

 

ЗАЩО ЕТАКА – отоговора е елементарен и го загатнах в минал постинг:

 

УКРАЙНА НЕ ВОДИ СИМЕТРИЧНА ВОЙНА или ако щете „класическа” такава – просто казано класическа ще рече танк,пехора, артилерия, ввс, мощни групировки една срещу друга в кървави мащабни боеве. Украйна може и това, но всепак тя би загубила ако влезеше „на равно” да се мери с втората мисля армия в света руската в борй и техносредства. ЗАТОВА УКРАЙНА УМНО ВОДЕНА ПРЕДПОЛАГАМ ОТ НАТО ЕКСПЕРТИ ОТСТЪПИ, НЕ ПРИЕ КЛАСИЧЕСКИЯ БОЙ НА СИМЕТРИЧНА ВОЙНА И ВОДИ ВОЙНА С АСИМЕТРИЧНИ ДЕЙСТВИЯ/МЕТОДИ.

 

Какво значи това, бога ми трябва да обяснявам идиотии като за полудеца, това е досадно и все пак ще доиграя хорото: асиметрична война е войната на засадите която наблюдаваме – удар в тила, удар на украинците срещу логистиката на рсуанците, ликвидиране на конвой, на отделни машини, на изостанали, на подвеждащи гсм и амуниция, рейдиране, бърз удар и изтегляне, дронове/безпилотници итн

 

 

КАК РАЗСЪЖДАВА НЕ ОСОБЕНО УМНИЯ РУСНАК И...

 

... ЗАЩО УКРАЙНА СКОРО ВРЕМЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ПРЕМИНЕ КЪМ КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ

 

ЗАУКРАЙНА ДОРИ Е ДОБРЕ ДА НЕ ПРЕМИНАВА В НАСТЪПЛЕНИЕ

 

ЗАЩО – пак детски обяснявам: русия можед а проведе мобилизация, може да вкара още контингенти от тия които има по граници и бази, може да влезе и беларус във войната, затова УКРАЙНА СЪХРАНЯВА И ТРЯБВА ДА ПАЗИ РЕЗЕРВИТЕ СИ, ДА ИЗЧАКА ОЩЕ ДОРИ МЕСЕЦ АКО ДОТОГАВА НЕ СЕ ДОГОВОРЯТ НЕЩО В ПРЕГОВОРИ

 

УКРАЙНА ПЕЧЕЛИ ТАКА КАКТО Е СЕГА – ТЯ ИЗТОЩАВА РУСНАЦИТЕ, ГРОМИ ТИЛА ИМ, дори вече влиза в контактни боеве,но не трябва да се увлича в това- тия боеве могат да са с цел да заблуди руснаците, да ги провокира на директен бой и да ги държи в напрежение.

 

УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ЧАКА ОЩЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ

 

НА УКРАЙНА НЕ Й ТРЯБВАТ САМОЛЕТИ – РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГИ СВАЛЯТ КАКТО СЕГА УКРАИНЦИТЕ СВАЛЯТ РУСКИТЕ

 

НА УКРАЙНА НЕ Й СА НЕОБХОДИМИ ВЕРТОЛЕТИ – РУСНАИЦТЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ГИ СВАЛЯТ КАКТО СЕГА УКРАИНЦИТЕ УСПЕШНО СВАЛЯТ РУСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ

 

НА УКРАЙНА ДОРИ НЕ Й ТРЯБВАТ С 300 ИЛИ С 400 – УКРАЙНА ИМА НУЖДА/и получава вхиляди точно това което трябва – джавелини, стингъри, ако щете някой бг стрела и подобни, НА УКРАЙНА СА НУЖНИ БИВШИТЕ СЪВЕТСКИ БОЕПРИПАСИ КЪМ ВСЯКАКВО ВЪОРЪЖЕНИЕ – това вероятно е причината натовския генерал да е в бг. УКРАЙНА ИМА ПРЕДИМНО СЪВВЕТСКО ОРЪЖИЕ, А ОТ 2014 ЕДВА ЛИ ПОЛУЧАВА НЕЩО ЗА НЕГО ОТ РУСИЯ – СЛЕДОВАТЕЛНО НЕЙНИТЕ БОЕПРИПАСИ СЪЩО СТИГАТ ЛИМИТ – ДА НАТО ИМА РУСКО ВЪОРЪЖЕНИЕ И АМУНИЦИИ В НЯКАКВИ КОЛИЧЕСТВА/случайно това да не ви учуди J нормално е и се знае по света, то се и вижда от всеки военен по света, поне преди години, но ето това трябва на украйна.

 

Да се върна обаче на асиметричните действия защото се отклоних премного: ПРЕДСТАВЕТЕ СИ РСКА ПОЗИЦИЯ ФОРТИФИКАЦИЯ или просот окопана от 100 човека/измислено число  в класическата война трябва украинци 200-300 човека да яатакуват, защото руската позиция е камуфлирана, укрепена, пристреляна/система на огъня и ако тя рапзолага с броня/танкове, други машини, то украинците трябва да противопоставят дори повече танк и машина, артилерия итн. Боя ще е кървав, загубите осезателни проценти, оставям настрасна моралното състояние след боя, разхода на боеприпаси итн – това е класическата война в тъпата руска глава, във вашите неподготвени глави също това е войната, но вие не сте тъпи и не сте виновни, това не ви е било професия.

 

Какво е асиметрични действия: срещу тези 100 руснаци с полева фортификация противопоставяме в нощен бой 30 украинци,които разполагат с дронове,”визьори”, натренирани и опитни. Просто обхождат позицията откъм тила и я ликвидират и така не една позиция, не едно базиране, не един „бивак” и не един щаб. Обхождаш, ликвкдираш, професионално – „тихо”, бързо, „чисто”, координирано, после максимално бързо изтегляне, прикритие итн. Затова мога да пиша много в детайл как става „на поле”, на място и това е истинското майстворство и дори интерес на „лова” и надиграването във войната, това е истинското „приключение” когато си млад итн итн итн въобще тактическия мащаб за мен е върха, но в този постинг явно до него няма да стигна.

 

УКРАЙАН ВОЮВА ТОЧНО ТАКА – ПО НАТОВСКИ И УСПЕШНО – ЗАСЕГА! ЗА ТОВА НА УКРАЙНА НЯМА НУЖДА ДА Й СЕ НАЛИВАТ САМОЛЕТИ, ВЕРТОЛЕТИ, ТАНКОВЕ ТЯ СИ ИМА ИЗТЕГЛЕНИ И В РЕЗЕРВ ЗАСЕГА, НЕ Й ТРЯБВАТ ДОРИ КАКТО ПИСАХ С 300/400

 

А „ПЙТРИЪТ” СИСТЕМИТЕ КОМПЛЕКСИ ВЪОБЩЕ. За да се овладее такава техника са нужни преобучение месеци предполагам, освен това при американците всичко е във верига и в модули – самолета, ауакса също, псоел до земята с артилерията, дрона, танковата част, всичко това е свързано до най-малкия детайл и за това американеца е номер 1 в 21 век, той не стреля по площи, а удря този или онзи талибан с дрон точечно, той американеца „отдалеко” извън обсега на руските пво системи ги удря, посел вече на почти „чисто” минават хеликоптерите и тъндърболтите самолет/щурмовик граунд атак „ръшвайки”, след това турбините на танковите двигатели с „бръмсите”ейбръмс/абрамсите  включват и заемат или вирак минават в конвой с всякакви машини, но... НО! В пустинята извън градките ареали е „равно”, чисто поле, почти няма къде да се прикрие лек пто тим, не е украинските горички, храсти и малки хълмове, в ирак повечето америакнски конвой бяха недосегаеми, разбира се имаше и ударени такива, но това беше изключение и американската логистика не падна, не се срина, нямаше и как да стане – украйна въпреки равнинния харакер е съвсем друг тип местност и ландшафт, но отново се отклоних.

 

..........

 

РЕКАПИТУЛАЦИЯ и повтаряме изводите

 

На север руснаците спряха засега и дори локлано отстъпват

 

Южно руснаците имат събрани ударни все още групировки от последните си резерви и целта е Мариупол

 

Това е вече град-герой – изолиран, стегнат в обръч вече 3 седмици и не пада, може би ще падне, но без вода/най-страшното, без храна, без електричество и БЕЗТОПЛИНА ЗИМАТА,това е град герой, агероите са полк АЗОВ, онези „нацистите”- да такива са, акомуниста в кремъл ?!

 

Сега е оперативбна пауза – ще видим след нея, тя вече мсиял приключи – въпроса е ще почне ли русяи мобилизация, ще прехвърли ли контингенти от други граници и бази

 

ТОВА УКРАЙНА ЧАКА И ТРЯБВА ДА ЧАКА, украйна за това съхранява резервите си, ако русия беше колкото украйна досега контранастъплението щеше да е факт и руснаците много вероятно щяха да са смелени и вън от украйна – тогава на украйна ще трябва тежко въоръжение, само с дрон и спецчаст няма да стане, тогава да – сега обаче на украйна не трябват нито самолети, нито дори с 300/400, нито танкове – може да мине и без тях

 

......

 

ДА, РАЗБИРА, ДА-ДА... знам, че тия които симпатизираме на украйна искаме тя да мине върху ватниците и тя е в състояние да го направи, но украйна трябва все още да чака. ДА, О ДА... ние искаме мариупол да бъде деблокиран, но той вероятно щепадне и УКРАЙНА ДОРИ НЕ БИВА ДА ПРОБВА ДЕБЛОКАЖ И ПРОБИВ НА ОБКРЪЖЕНИЕТО – да знам емоцията, да желанието,да акоси украинец дори страстта и болката, но това е война!

 

ВОЙНАТА Е НАУКА И ИЗКУСТВО ЗАЕДНО В ЕДНО

 

И НА ВОЙНА ПОНЯКОГА ТРЯБВА ДА ОСТЪАВИШ ЦЯЛ ЕДИН ГРАД В КОЙТО ДА УМРАТ ЖЕНИ И ДЕЦА, да, да – това е войната, войнитес е водят така и в тях няма нищо свято, човешко – имало е на моменти, някога

 

ЗНАМ ЧЕ „БОЛИ”, НО МЪЖЕЕТ ТАМ АЗОВЦИ СА ГОТОВИ ДА УМРАТ И НЕ СЕ СЪМНЯВАМ В ТОВА,ЧЕ ТЕ ГО ПРАВЯТ С ОМРАЗА, БЯС И ЕДНОВРЕМЕННО С ГЛАДНА СТЪКЛЕНА УВЕРЕНОСТ КОГАТО УБИВАТ РУСАНЦИТЕ СРЕЩУ ТЯХ,двете неща са прекрасно смесени, това е като секс в който се сдържаш и едновременно с това повдигаш възбудата – редуваш ритъма и метода според човека скойто си, според руската курва която чукаш или воюваш – бавно и бързо, нежно и диво после. Тактическо отстъпление, после рейдираш и хапеш напред,посел пак назад и после пък напред в разположението на неукрепилия се, нестабилизиралия предния си край противник, да, да.

 

АКО ТРЯБВА ГРАДА ЩЕ ПАДНЕМ, АКО ТРЯБВА ДОРИ ЩЕ УМРЕ И ПОСЛЕДНИЯ ОТ АЗОВ, това е ставало в историята на войните хиляди пъти и трябва да става на война. Ще се изтърпи, ще се отмре, ще се изстрада, защото залога в една война е бил род, родина, жена, деца, вяра/религия, свобода.

 

Другото го знаем – ВОЙНАТА ЕНАЙ-ЖЕСТОКОТО, НАЙ-ИЗВРАТЕНОТО И НАЙ-ПЕРВЕРЗНОТО НЕЩО КОЕТО Е ИЗМИСЛИЛ ЧОВЕКА. НО АКО НЕ ГО ПРАВИШ, ТО ДРУГ ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ГО НАПРАВИ С ТЕБ. ПЕРВЕРЗНО Е, ГАДНО Е, НО НЯМА АЛТЕРНАТИВА.

 

Дали съм отвратителен – НЕ... ЧЕСТЕН СЪМ !

 

А про по

Както знаем русяи владее небето с авиация самолет/вертолет, небе се владее и с други помощни средстава, но нейсе – та русия владее небето, да... и въпреки това ЗАПАДНИ/УКРАИНСКИ ДРОНОВЕ НИ ПОКАЗВАТ ЗАСНЕТИ БОЕВЕТЕ!!!!!! КОЛКО ПРОСТ И СЛАБ РУСНАК ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА ПОЗВОЛИШ ТОВА – ЗНАЧИ СИ СЛАБ В БОРБНАТА С ДРОНОВЕ, ЗНАЧИ СИ НЕМОЩЕН В ТОЗИ КОМПОНЕНТ И ЕТО ТОВА ТРЯБВА НА УКРАЙНА – ДАГИ БИЕ С ДРОНОВЕ

 

ТОВА Е ВОЙНАТА НА 21 ВЕК, А ОНЕЗИ СА ОСТАНАЛИ НЯКЪДЕ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА, ТА ДАЖЕ И НЕЯ НЕ СА Я НАУЧИЛИ ЗАДОВОЛИТЕЛНО ОТ ГЕРМАНЦИТЕ. Ти като тъп алкаш владееш небето и уж земята, обаче украински дронове те филмират и поразяват... а имаше някавки роботи на шойгу преди година и повече – лично съм го чел това някъде – роботите на шойгу... сериозно, тия къде са ?!

 

......

 

И на финала нещо за уважавания от мен планинитенабългария/КОСТА

 

Друже, писал си, че путин ще привлече сирийски наменици, ислямисти и чеченци – знаем, че кадировците са в украйна вече колко – 2 седмици ли стана и си писал Коста, че ТИЯ СИРИЙЦИ, РУСКИТЕ НАМЕНИЦИ ОТ ЧВК/ВАГНЕР И ЧЕЧЕНЦИТЕ ЩЕ НАРЕЖАТ И ПОБЕДЯТ В УКРАЙНА

 

Ще те зарадвам друже/защото ти си като мен и нас за украйна, та ще те зарадвам Коста, че в Украйна тези всичките няма дасвършат нищо и няма никаква победа за тях,дори са смешни, съвсем сериозно, не се лигавя както лигавя блеки – тия наистина са 0. ЗАЩО БАЙ КОСТА ЩЕПИТАШ ТИЯ СА ЕДНА НУЛА – веднага ти отговарям и разсейвам твоите страхове J

 

Айде и за това есе трябва да драскам – бога ми кратко ще го събера

Така – ОМОН, КАДИРОВЦИ, ЧВК... това са хора за охранителна дейност, това са хора засправяне с тероризъм, това са хора срещу население, това са хора за „устрашаване”/на руски казано срещу митрно население и „безпорядък”.

 

КАДИРОЦИ СА ПРОСТО ЕДНИ НАИЧЕНИ СПОРТИСТЧЕТА/някои дори не са набичени, а лекички даже доколкото ги гледах – НЕ СЪМ ГИ ГЛЕДАЛ В ТИК-ТОК/нямамфб, нямам инста, нямам туитт и тик-ток нямам, но мои познати разказват за етхни клипове в КОИТО ЧУПЯТ СТОЙКИ И ПЛАШАТ НАСЕЛЕНИЕ ВТИЛА, други западняци разказват, че тия са като загранотряди – зад руските войски „застават” и ако руснаците отстъпват или дезертират, то кадирките ги вразумявали ли дори избивали... ако е така – срам за русия и путин.

 

1 КОСТА – ИСТИНСКИТЕ ЧЕЧЕНЦИ, ИСТИСНКИТЕ ДАГЕСТАНЦИ И ИНГУШИ МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ, ИСТИНСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ СА СРЕЩУ РУСИЯ – това не са чеченци,това сажалкии кремльовски креатури

 

2 КОСТА – ЧВК ВАГНЕР РУСАНЦИТЕ НЕ ПОКАЗАХА НИЩО, ТЕ СА ВУКРАЙНА ВЕЧЕ БОЛ ВРЕЕМ И НЯМАТ ПОБЕДА ИЛИ ПОСТИЖЕНИЕ КОЕТО ДА Е РЕШИЛО НЕЩО, „ВАГНЕР БАНДАТА” НЕ СТАВА И ТЯ НЯМА ПОБЕДА, А АЗОВ УЧЕН ПО НАТОВСКИ ОБРАЗЕЦ ОЩЕ ДЪРЖИ МАРИУПОЛ ОБРАТНО НА ВСЯКАКВА НАУКА – държи го на умение вбой, на страст/омраза, на саможертва

 

3 КОСТА – КАДИРОВЦИ, ОМОНОВЦИ И ПОДОБНИ НЕ СА ВОЙНИЦИ – ТЕ НЯМАТ ПРОФИЛ ПРИМЕРНО САПЬОР, ТАНКИСТ, АРТИЛЕРИСТ... ТЕ СА ВСЕ ЕДНО „ЛЕКА ПЕХОТА”... В БОЙ ТЕ НЕ МОГАТ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С АРТИЛЕРИЯ, БРОНЯ, ИНЖЕНЕРНИ ЧАСТИ, ТЕ НЯМАТ СНАЙПИНГ, НЯМАТ ДРОНПОДГОТОВКА, ОФИЦЕРСКА, ТЕ НЕМОГАТ ДАДЪРЖАТ И ЛЕЖАТ ПОД ОБСТРЕЛ, ТЕ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ СИСТЕМИ СЛОЖНО ВЪОРЪЖЕНИЕ КАКВОТО ВСЕ ПАК ИМА РУСКАТА АРМИЯ... това е кадър за борба и усмиряване на гражданско население

 

КОСТА – В БОЙ С ИСТИНСКА, ПОДГОТВЕНА АРМИЯ ТИЯ НЯМАТ ШАНС И НЕ МОГАТ – ТЕ НЕ МОГАТ КАЧЕСТВЕНО ДА СЕ ОКОПАЯТ, НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ИЗБИРАТ И ПОДГОТВЯТ ОГНЕВА ПОЗИЦИЯ,НЕ ЗАНЯТ КАК ДОРИ ДА СЪХРАНЯВАТ БОЕПРИПАСИ, КАКТО КАЗАХ ТЕ НЯМАТ СПЕЦИАЛНОСТИ – НЕ СА АРТИЛЕРИСТИ, ТАНКИСТИ, ПВО, ПТО НЕ СА... В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ ДА СА НАУЧИЛИ ЕЛЕМЕНТАРНОТО – БОРДОВИ СТРЕЛЕЦ НА ТЕЖКОКАЛИБЪРНА КАРТЕЧНИЦА НА НЯКОПЙ БТР ПРИМЕРНО

 

Сега разбираш ли защо когато дори исторически срещу редовна армия на ниво са хвърляни полиция, опълчение итн – редованатаа рмия просто ги смила. ТОВА СА СПОРТИСТИ КАДИРОВЦИТЕ, ХУЛИГАНИ, ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА ПРАТИШ МУТРИ НА ФРОНТА... срещу цивлиното население да – ще го смачкат и докарат до истерия, ще го гаврят, но срещу армия/ако армията е ниво – те ще бъдат като разход за ден-два бойни действия интензивни. Така-че бай коста – не се впечатлявай от чеченци, мутри, омоновци и прочия сволач – чуепене на стойки, пунтове и понтове, клипчета в тик-ток, значи казано на шега нямам търпение украинските спецчасти да ги набарат тия, просто кадирките са в тила и нямат виодео с реален бой въобще, а само в тила – това казва всичко.

 

И най-важното – ако ние виждаме в клипове от дронове 1% от това в украйна, ония на терен виждат 100 по 100 и след войната ще се разберат бол неща. Истината обаче е една и тя кънти – всички български русанци – тия руските курви в блога и българия окчаваха украйна да падне за дни и да не се бие, щото тия нашите комуняги така биха дали България, обаче не стаана така и сегха оня капут блеки ме пита къде бил казал някой киев за 2-3 дни – да, има го в разни там признавам не ги запомних соловьов и някакви 3-4 човека бяха, не ги дослушах докрай,но ги има – това са вашите руснаци, пропагандистите, онова че ще ви посрещат с цветя и хляб също го има във вашите руски телевидения или викаш и то е фейк... „ма” дори даго нямаше – днес умират руснаци – с праздником бе капут, ец ец ;) ну заяц

  







Тагове:   война,   украйна,   Русия,   Путин,   русофили,


Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4645759
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930