Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2019 20:09 - Американските ракети в Полша и Румъния са насочени към Русия. Какъв ще бъде отговорът?
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 3162 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
САЩ възнамеряват да разположат своите Tomahawks в непосредствена близост до руските граници. Базите за противоракетна отбрана ще се появят в Полша и Румъния. Сега тези две държави се считат от САЩ за ключови съюзници в източноевропейската посока. Военната  база в Реджиково Военната база в Реджиково може да бъде от изключително значение за системата за противоракетна отбрана на САЩ. Това е малко селце на 150 км от Гданск, в него живеят около 1,5 хиляди души.
Недалеч от селото се намира старото военно летище, където преди това се е намирал един от полските авиационни полкове. Тогава в селото е взето решение да се създаде база за противоракетна отбрана.
Сега строителството му се завършва, така че отварянето на базата е въпрос на близко бъдеще. Американското командване планира да разположи на тази база пускови установки на най-модерните американски ракети SM-3.   Представители на въоръжените сили на САЩ уверяват, че разполагането на противоракетна отбрана в Полша ще защити Европа от ракетни атаки от Иран.
Но е ясно, че Техеран няма намерение и е малко вероятно да планира да нанесе удар по Европа, особено по Полша, която не го интересува и никога не е имало преки конфликти с Иран.
Но до нея е Русия, срещу която всъщност са насочени американските ракети.   Между другото, с инсталирането на системата Mк-41 Aegis могат да бъдат изстреляни и известните крилати ракети Tomahawk, проектирани за среден обсег.
На 18,август 2019 , американците изпробваха ракета със среден и по-малък обсег на земята само на базата на ракетата Mк-41.
Тази пускова установка  ще бъде разположена в Реджиково, като обхватът на ракетите, изстреляни от тази инсталация, е до 5 хиляди километра. Тоест, разполагайки подобни инсталации в Полша, американските въоръжени сили са в състояние да застрашат западните райони на Русия. И в Москва това обстоятелство не може да не предизвика безпокойство.   Но поляците са  много щастливи от американската база във Варшава. За Полша разполагането на ракети е не само още един недружелюбен жест към омразната Русия, но и източник на допълнително финансиране, доказателство за задълбочаването на "специалните" отношения със САЩ, които полското ръководство цени повече от членството на страната в Европейския съюз.
Следователно американците не са имали проблеми с разполагането на военно съоръжение на полска територия, освен това във Варшава настояват за по-нататъшно увеличаване на американското военно присъствие в Полша.   Междувременно, не всички в Полша имат ясен позитивен поглед върху разполагането на американска система за противоракетна отбрана в Реджиково.
Така полският публицист Марек Щверчински в своята статия в публикацията Polityka подчертава, че Реджиково по-скоро ще пострада от руска превантивен удара, отколкото да стане място, откъдето американците ще нанесат удар на Русия. Полският автор отбеляза също, че самите поляци не знаят напълно и не разбират какъв вид ракети американците ще разположат в базата в Реджиково.   Когато става въпрос за американските бази, полското ръководство демонстрира рядка безкомпромисност и веднага забравя за демокрацията като „основна ценност“ на европейските държави: никой не е питал и не иска да пита обикновените полски граждани дали са съгласни с местоположението на потенциално опасно съоръжение ня  чужди въоръжени сили на нейна територия.
Военната база в Румъния също е разположена единствено за противопоставяне на Русия. Само че, ако полската база е ориентирана на север, то румънската - към Кримския полуостров и южните райони на Русия.   Както знаете, една от най-важните задачи на САЩ в Черноморския регион е да предотврати разширяването на руското военно присъствие в Черно море, особено на фона на обединението на Крим с Русия и политическата ситуация в Украйна. И разполагането на ракети в Румъния се вписва в тази концепция.
Вероятно въпросът за предстоящото разполагане на американски ракети в Полша може да бъде основната тема по него. В края на краищата Москва сега е изключително загрижена как да реагира симетрично на американците на недружелюбните им действия. Въпреки че Русия обеща да не разгръща ракетите си със среден и по-малък обсег, това обещание е валидно, докато самите САЩ не започнат да разполагат ракети в Европа. Сега, както виждаме, американското военно командване създаде всички необходими условия за разполагане на ракети със среден обсег на военни бази в Полша и Румъния.   Как страната ни може да отговори на разполагането на американски ракети в Полша и Румъния? Като начало, още през февруари 2019 г., руският министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу подчерта: Русия възнамерява да разработи наземна версия на комплекса „Калибър“ с кръстосана ракета с далечен обсег и наземна база с хиперзвукова ракета с голям обсег на действие.

 


Тагове:   Румъния,   Калибър,   полша,   ракети,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13067748
Постинги: 11525
Коментари: 18285
Гласове: 6653
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години