Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2013 18:37 - САЩ Е ОК - Америка не страда
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 28900 Коментари: 85 Гласове:
33

Последна промяна: 07.10.2013 23:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За кризата, дълга и бъдещето

Нетипичен постинг от мен - прощавайте незнанието ми

КОГАТО ВСИЧКИ МИСЛЯТ ЕДНАКВО, ЗНАЧИ... НИКОЙ НЕ МИСЛИ!

image
 

 Последните 2 седмици чета (не само) в блог.бг премного инфо за дълга, кризата и въобще „трагедията” в САЩ. За мен тя-трагедията е в кавички. Трагичен, без да иронизирам, е българския блог „поглед” на ставащото в САЩ!

Повода, за да напиша този постинг е един познат-американец и разбира се, реакцията ми срещу постингите в блог.бг. Специално благодаря на ns4e от vbox7, която потърси в нет-а и намери доста икономически сайтове, постинги и сравнения на английски, които аз не вложих в постинга ми, но архивирах и ме мотивираха да споделя мнение.

А про по към опонентите – хубаво е да мислим различно!
Бонус-материал - защо американския войскар бие сирийския:
http://germantiger.blog.bg/politika/2013/04/30/izbori-fenomeni-voina.1105825

......

МОЕТО МНЕНИЕ ЗА ТАЗИ СТРАНА: 

 1. Тези хора, когато правят нещо го правят докрай, решени са докрай И ПРЕДИ ТОВА ЖЕСТОКО ПРЕЦИЗНО СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА. Там нищо не се прави без предварителен анализ, разчет и преценен ИНТЕРЕС. Примерно - ще загинат толкова и толкова американски войници в Ирак или Афган, но толкова и толкова петрол, мак и лобивлияние в региона за десетилетия напред ще постигнем и СМЕТКАТА ИМ ПОНЕ СПОРЕД МЕН ДОСЕГА „КАТО ДРЪПНЕМ ЧЕРТАТА” ВИНАГИ ИЗЛИЗА ТОЧНО В ТЯХНА ПОЛЗА.

 2. Така се прави държава - това е хубаво, да хубаво е затварянето на музеи, паркове, държавни символи дори. Няма бюджет - затваряме, като се договорим за бюджета - ще отворим. Това е държавност и условие, така трябва да се прави - ПРАВИЛА И тяхното СПАЗВАНЕ!

 3. Един град NY примерно, той е две българии, но едва ли има 20 министерства като нас и едва ли като БГ има 200 000 администрация, а тук като прибавим полиция и армия, възможна е цифрата половин милион „администрация” за 6 милиона България - абсурд. НЙС се управлява от един кмет, един главен прокурор и шерифа им, 100% сигурен, че няма толкова администрация като дял колкото имаме ние тук. Простете цифрите „на ангро” и непрецизността ми, но на прима виста това – същността на разсъжденията ми, надявам се схванахте?!

4. Хората имат визия за десетки години напред!
Да сте чували САЩ да е енергийно зависима от някой?!
А нефта им е затворен в основните кладенци - не се пипа.
 За това и разработиха шистовия газ - да вредно или невредно, да има минуси, но като дръпнеш чертата плюсовете (поне за мен) са повече. Години след САЩ в Европа Норвегия почна да "набива" сонди в морето за горива, щатите направиха това много преди. Ще рече, че това е държава в която се мисли.

5. МНОГО ИМА ДА УЧИМ НИЕ И ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА-ЕКСПЕРИМЕНТ! МНОГО!! Ако отворим дума за САЩ и тяхната история, технологии, развитие, ние и всички от планетата има какво да взаимстваме като знание, умение, опит.

6. Важното - каквото и да затварят при тях, винаги работят - кмета, съдебната власт, полицията, армията и болниците, ако ще торнадо, ураган, циклон да е. И да, за мен това е държава!

......

ЗА КРИЗАТА И ДЪЛГА щрихи или щих-пунктове

Нито един от видяните и четени от мен постинги за дълга бна САЩ в блог.бг не отговаря на три пункта:

1. ОК, САЩ са в дълг - това бол червен българин и нечервен го сочи в блог.бг.

2. "Аджеба" колко другите дължат на САЩ и на кого всъщност САЩ дължи (не с общи думички) а "мота-мо" с КОНКРЕТИКА?

3. ЗАЩО САЩ са в положението което са? Питам защо е така, причини, мотиви, предизвикали състоянието на САЩ, това са въпросите. ЗАДАВАМ ДАЛЕЧ ПО-ВАЖНИ, ПО-ПРОДУКТИВНИ И ВЪЛНУВАЩИ УМА!

Осведомявам се за размера на колапса от вашите постинги и ви призовавам да погледнем отвъд тях, посредством тях! Струва ми се почти или всички четени от мен приключват с пункт 1?

Приемам фактите и имам съмнение по мащаба или конкретиката им в детайли, но тъй-като икономиката не е тема в която имам познание ще остана само със съмненията си и съм склонен да приема дори напълно посоченото в постингите.
Въпроса е ЗАЩО това е САЩ днес, след като преди две десетилетия бяха икономически лъв. Това е въпроса (поне за мен).

Впрочем най-дължали Япония, България пък се мъдри с едни 16% към какво и кого скоро ще разбера... в англоговорящите сайтове хората пишат (под хора разб. икономисти), че всъщност САЩ дължали много по-малко трилиони. А пропо и Швейцария дължи - сериозно ;)

В англо-говорящото инфо си пише, че ПАРКОВЕТЕ ГИ ЗАТВАРЯТ ЗА ТРЕТИ ПЪТ в тяхната история, ПЪРВИЯ ПЪТ ЗА 5 ДНИ, ВТОРИЯ СЛУЧАЙ ЗА 21... Има нещо гнило в Дания и в прочита на българите през английски. Моя извод в "рамките" на 3 дни:

- не четете английски или избирателно го четете
- представяте едната гледна точка

Във видяното от мен САЩ не дължи "толкова", затварянето на националните паркове не е прецедент, а едва ли не моментна практика, на самия САЩ дължат бол, Япония, Гърция, Италия дължат повече от САЩ като външен дълг, а дължимото от Щатите е "към самите себе си" (непрецизно написано).

Под някои числа/линкове (в блога на уважавания от мен и изключителен мой познат kordon), на които кликнах в постинга имаше немалко инфо на английски с положителни за икономиката на САЩ резултати, но в постинга му (всъщност популяризиран постинг на т.нар. блогър митьокризата) подборката е без тях?! Наскоро попаднах на поредното инфо за заем даден от мвф и западни (да ги наречем банки) на поредните по света. Та запада бил длъжник, а колко ли на него са му длъжни?!

......

МОТИВИТЕ МИ

- Аз нямам симпатии към САЩ, но антипатиите ми към други надминават тези към „хамериканците”! Историята на германската „ми” държава по майчина линия НЕ предполага положително отношение към мериканосите, напротив – скоро ще направя един от типичните за мен постинги с геноцид упражнен от американските победители над германски жени, деца и пленници след ВСВ.

- Блог.бг прелива от антиамерикански постинги и за това причини явно има, едва ли ще е от хубаво това. НО! ЕДНОСТРАНЧИВОСТ, КРИВО ОГЛЕДАЛО И у някои блогъри русофилството взема връх над несъстоялия се анализ. Аз бих могъл да посоча другите пипещи в антипатии към САЩ или симпатии към Русия, нежели мен те да винят. Вижте гредата в своето и после сламката в окото на другия.

- Българския кеф щатите или друг да са зле го оставям настрана - тази простотия няма да коментирам. Защото елементарния мозък знае, че глобално всички сме омотани и навързани, ще рече - мечката като играе при (далечния ти, дори) съсед и при теб ще дойде. Свинския кеф този, онзи или Вуте да е зле НЕ го схващам, а този и онзи НА НАЩИЯ ФОН, ХИЧ НЕ Е ЗЛЕ, НАПРОТИВ – другари, не се косете ;) ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ - УБЕДЕН СЪМ!

Защото потенциал САЩ имат - огромен:

Милиони все още непретопени съграждащи англо-саксонци там.
Територия и ресурсна база, която е една от най-огромните като държавен мащаб.
 Икономически потенциал, техологичен и военен – последния е най-можния и модерен в света. И това ако не е потенциал?! Защо тази държава днес изпитва сериозни трудности при наличието на хора със знание и опит там, аналитици, експерти и прочие качество. Това е въпроса, не ох и ах колко зле е Америка, а ние процъфтяваме ли, другари-главочи?!

......

НА ДРУГАРИТЕ РУСОФИЛИ ДА НАПОМНЯ

Ако вие се прекланяте пред руското величие в изкуства и история - аз с вас
Ако вие се покланяте на червения руски шовинизъм - аз съм контра вас
Просто и ясно - не е трагедия да се мразим, това е нормално и човешко (за жалост)


МОИ ДУМИ

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!



 КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ


- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
 - На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир (както грозно и несправедливо се е изразил), а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
Добавям вече не от мен, а от потребител bolg във vbox7: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.


КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
 - СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
 КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ В БЛОГА МИ!

 ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!

 РУСИЯ НЕ Е НЕПОБЕДИМА - за любимия непобедим "рефрен" на москалите
- почти два века под монголотатарско
- загубена война от шведите преди Полтава
- загубена война от Наполеон и с Кутузов начело при Аустерлитц, години преди 1812
- загубена Кримската
- загубена Руско-Японската
- загубена ПСВ пред победител... Германския (втори) Райх с подпис в Брест-Литовск
- загубена Първата Чеченска
(Афган войната не е загуба на Русия при съотношение в загуби 1 казак за над 6 брадати, както и Виетнам не е загуба на САщ при съотношение 1 мериканос за 10-12 виетконга)
РУСИЯ НЕ БЕШЕ НАЙ-МАЩАБНАТА В ТЕРИТОРИИ ИМПЕРИЯ - ТАКАВА БЕШЕ БРИТАНСКАТА
И ДНЕС СЛАВЯНСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА НАРОДИ СА ПОСЛЕДНО ТРЕТО ПО МЯСТО В БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ СЛЕД РОМАНСКИТЕ И НАРОДИТЕ ОТ ГЕРМАНСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА (поне преди емиграцията да ги претопи след десетилетия)


ДА АКЦЕНТИРАМ/ПОДЧЕРТАЯ, НЕ СЪМ РУСОФОБ:

ЧЕТА И ПОЧТИ ОБОЖАВАМ РУСКИЯ ЕЗИК
ПОЗНАВАМ РУСКОТО ВЕЛИКО В ИЗКУСТВА И ВОЙНА
МРАЗЯ ПАНСЛАВИЗМА И РАЗБИРА СЕ, СЪВЕТСКОРУСКОТО ОТ ВСВ - ТО ЛИКВИДИРА ДРУГАТА МИ "РОДИНА"

......

P.S.

Ако само ден САЩ ги „няма” всички веднага и болезнено ще усетим трагедията на това да ги няма – от другите кандидатшерифи на света – руския ботуш, китайското цунами до войнстващия Ислам, щатите ще ни се сторят самаряни! Една седмица без САЩ и бол народ ще ревне без „техния” нет, без техните гсм (защото и двете са мериканосновация), без сериалите, филмите и всичко що е щатска индустрия също.

Мразете ако щете другите големи, но уважавайте умението и постиженията им!

ДОБЛЕСТНИ ПРЕД ИСТИНАТА ИЛИ ИЗМИСЛЕНИ ПРЕД СЪРЦЕТО

А може би това потребява парите "им" - това в което е част от силата им?!

 

image

 И ЗА ЕДНИ ДРУГИ СЪГРАЖДАЛИ ОТ РУИНИ ДО "ХРЕБЕТИ"
Днес мрат демографски, както и англо-сакса в САЩ






Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Да " САЩ Е ОК - Америка не стр...
07.10.2013 20:00
Да " САЩ Е ОК - Америка не страда" а светът защо страда от ТЯХ - това е ритопичен въпрос. Ще прочета пак, ще помисля и ще напиша коментар.
Слушам Меркел иска експерти ! Добре- ние ги учим, те да ги ползват.
Приятна вечер.
цитирай
2. germantiger - Благодаря ти, за коментара, но ще маркирам разликата/отликата
07.10.2013 20:10
zaw12929 написа:
Да " САЩ Е ОК - Америка не страда" а светът защо страда от ТЯХ - това е ритопичен въпрос. Ще прочета пак, ще помисля и ще напиша коментар.
Слушам Меркел иска експерти ! Добре- ние ги учим, те да ги ползват.
Приятна вечер.


"Ние ги учим" в смисъл растат в БГ-училища ли?
ДА И НЕ

Защото огромна част после се учат в европейски или американски университети, тази година аз имам също такъв пример покрай моя близка позната - точно такъв.

Значи не можем да ги задържим (трябваше след А, да продължиш с Б).

А иначе света ни учи на бол неща - от рампите за инвалиди, през организацията в офиса, до това многомнение или уважение към различно мислещия - по червено време не беше познато.

А про по днес също е червено време, но това е друга бира/тема.
цитирай
3. germantiger - АКО СВЕТА СТРАДА, ТО САЩ НЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА
07.10.2013 20:15
Въобще нереално и нерационално е заради един да страда свят, това е невъзможно!

Света страда от собственото си

нечий интерес (не само us такъв)
незнание и невежество
неумение и неопитност
мързел
и всичко що е порок, понякога и от ум се страда

Защо страда българина според мен, съм писал в мой постинг

Ще се "прецитирам":

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!

ЗАСЕГА!

И ЗА ЖАЛОСТ НА ТАЗИ ЧАСТ ОТ НАРОДА КОЯТО МРЕ (СТАРАТА) ИЛИ БЯГА (МЛАДАТА)
цитирай
4. vencivaleri1951 - Привет !
07.10.2013 20:22
Не знам приятелю защо връзваш бламирането на Обама в Конгреса с Руско -японската война и насилените германки. Насилените рускини кучета ги яли...
Ясно е защо е рекета срещу президента на янките от републиканците. Това е първият комай държавен глава на САЩ който не ще спечелена война да го "направи" силен прозидент.
Впрочем по правило републиканците имат и по редък начин за разправа с неудобни президенти.

цитирай
5. germantiger - ...
07.10.2013 20:30
Как са ги яли кучета насилените рускини ?!

ЗА ТОВА ИМА СТОТИЦИ ФИЛМИ, БУКВАЛНО СТОТИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА СССР

ЗА ИЗНАСИЛЕНИТЕ ГЕРМАНКИ И АВСТРИЙКИ ИМА ЕДИНИЦИ И ТО НЯКАК ПОЛИТКОРЕКТНИ

ЗА НАСИЛЕНИТЕ РУСКИНИ (и не забравяй също други) ИМА ХИЛЯДИ, БУКВАЛНО ХИЛЯДИ КНИГИ И В В ТОВА НЕ ГРЕША

ЗА ИЗТЪРБУШЕНИТЕ ГЕРМАНКИ ЕДИНИЦИ И ТО НЕИЗВЕСТНИ КНИГИ

Иначе казано гредата и сламката бъркаш чини ми се ;) ?!
Не забелязвай намигването в края на коментара ми, чудесно съзнаваш сериозната ми правота

И друго:

Американско изследване след войната показва

Показателя на изнасилване и престъпност на чужда територия сочи най-малко за германския войник.

Нещо повече - американския войник е бил замесен в повече изнасилвания дори... намирайки се на собствена територия в "прилежащите" към базата населени пунктове. За това излседване има и то в техния архив съвсем официално.
цитирай
6. germantiger - ...
07.10.2013 20:32
Защо намесвам "покрай" Обама и темата русофилия (или русофобия).

1. ЗАЩОТО БОЛ БЛОГЪРИ ПИСАЛИ ЗА КРИЗАТА В САЩ СА РУСОФИЛИ И АМЕРИКАНОФОБИ (това малко ме занимава), но следва 2

2. Провокира прочелите темата и точно този "таргет' блогъри или контрапункта им (сред който съм и аз)

3. Намирам, че този ми слаб постинг е чудесно място да напомня НЕ МНОГО ИЗВЕСТНОТО НА БЪЛГАРИНА АНТИРОССИЯ.
цитирай
7. germantiger - БЛГ
07.10.2013 20:47
БЛАГОДАРЯ ТИ, vencivaleri1951 ЗА КОМЕНТАРА, макар да изразих контрамнение или отликата между нас.

Благодаря ти, защото ти си причината да коригирам и добавя тези пасажи в постинга ми (които НАИСТИНА МИСЛЯ И СЪЗНАВАМ):

Ако вие се прекланяте пред руското величие в изкуства и история - аз с вас
Ако вие се покланяте на червения руски шовинизъм - аз съм контра вас
Просто и ясно - не е трагедия да се мразим, това е нормално и човешко (за жалост)

ДА АКЦЕНТИРАМ/ПОДЧЕРТАЯ, НЕ СЪМ РУСОФОБ:

ЧЕТА И ПОЧТИ ОБОЖАВАМ РУСКИЯ ЕЗИК
ПОЗНАВАМ РУСКОТО ВЕЛИКО В ИЗКУСТВА И ВОЙНА
МРАЗЯ ПАНСЛАВИЗМА И РАЗБИРА СЕ, СЪВЕТСКОРУСКОТО ОТ ВСВ - ТО ЛИКВИДИРА ДРУГАТА МИ "РОДИНА"
цитирай
8. vmir - Щатите са поне 50 години преди западна Европа и поне 100 години преди източна Европа и Русия.
07.10.2013 21:08
Злобата към САЩ е злобата на некадърния към успелия - една много типична черта по нашите географски ширини. За отбелязване е, комунистическия режим у нас накрая силно беше смекчил тонът на антиамериканската си пропаганда, много конкретни изрази на респекта към САЩ се забелязваха тогава, ще спомена само песента "Искам да съм негър в Алабама" от началото на демокрацията. После се появиха истериците "русофили", пиша в кавички, защото не съм срещал досега русофилство, освен в някакви "бизнес" обвързаности и дългогодишни съвместни начинания, от финансите на които произтича и настоящата неадекватна истерична пропаганда срещу САЩ и Запада.

За низшите изпълнители на пропагандните поръчения ще кажа с думи прости желязното фундаментално правило на финансите (научил съм го от американците във връзка именно с кредитите им): Колкото по-ефективно е изпълнението на плана, толкова повече кредитът помага за икономическото развитие и просперитета, колкото е по-зле изпълнението му, толкова повече нараства дела на финансовите разходи, а това дърпа към фалита. Същото правило всъщност произтича и се вижда лесно от основните формули във финансите, но у нас формулите не означават нищо, защото са обезсмислени от всепроникващите пропагандни манипулации, които предрешават и правят не само неизбежно, но и желано от избирателите всяко стопанско безумие.

Ето защо пропагандистите няма да доживеят отслабване мощта на щатите, а ако щатите някога обяват неплатежоспособност, това решение ще бъде в сърцевината на един план за щатска консолидация и защита интересите преди всичко на американците, без оглед загубите на зложелателите им, нито на безсилието да измислят нещо повече от глупостите, които не спират да ръсят от десетилетия насам.
цитирай
9. letopisec - Много истини казваш и то директно. ...
07.10.2013 21:19
Много истини казваш и то директно. Свалям ти шапка.-...
цитирай
10. zarenkow - Тъжно ми е когато видя куц, или сляп човек.
07.10.2013 21:43
Не по малко тъжно е да видиш човек, не правещ разлика между Русофил и Комунистофил. Много духовно хроми не правят тази разлика, но както се казва в поговорката - "Зрящия смятат за луд в селото на слепците". По начало да си Фоб е диагноза, какъвто и Фоб да си. За САЩ, проблема е тенденцията. Колкото и странно да звучи, причините са същите, като в целия останал Свят- корупция. Механизмите и мащабите са други , но същността е тази. Не е нужно да разбираш, кой знае колко от икономика за да разбереш поговорката " Пътищата към Ада са покрити с добри насмерения". Темата е пределно ясна и предвидим е края за цивилизацията в тоя вид в който я познаваме.
цитирай
11. germantiger - Ако репликата ти не е към мен - прощавай, че "скачам"
07.10.2013 21:56
НАДЯВАМ СЕ, СЛЕПИЯ ДА НЕ СИ ТИ?!

Защото следващото стои в постинга ми с различен шрифт и различен цвят за невиждащите:

НА ДРУГАРИТЕ РУСОФИЛИ ДА НАПОМНЯ

Ако вие се прекланяте пред руското величие в изкуства и история - аз с вас
Ако вие се покланяте на червения руски шовинизъм - аз съм контра вас
Просто и ясно - не е трагедия да се мразим, това е нормално и човешко (за жалост)

...

Що оде реч за омразата - тя е човешки присъща и тя съпътства живота ни.

Всеки, който я отрича е лицемер.

Всеки който я ползва за да вреди другиму - греши.

Друг ако я ползва за да се развива (да, това е възможно) я впряга "конструктивно.

Гнева също е невероятен мотив и движеща "енергия".

Стига разбира се, не той нас да владее, а ние да го озаптим!
цитирай
12. lovertosimplicity - Аз за по-лесно ще се самоцитирам от 14. 04.
07.10.2013 22:11
САЩ градят Държавата си около 4 опорни стълба:
- Частна собственост
- Предприемачество
- Пазарна конкуренция
- Ценова политика

Ние градим... територията си с помощта на:
- 7 327 224 мнения
- 7 327 224 философии
- 7 327 224 стратегии как по 7 327 224 начина да влошим 7 327 224 неща около нас...

Имам един мой тефтер...
Не таблет... Не лаптоп... Не смартфон...
Обикновен тефтер...
Вътре си пиша... разни неща.
Когато се изпълни – вземам нов.
На всеки обаче от години на Първа страница пише:

Не бъди част от Проблема! – Стани част от Решението!

Не зная дали съм го формулирал правилно /ще ме прощава някой, ако без да зная го цитирам/, но зная, че се опитвам да го спазвам.

PS: "Най-големият враг на всяка пропаганда е интелигенцията"
Казал го е Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Фашистка Германия...

Мислех да Ви цитирам и още една подобна мисъл, но... ще се въздържа.

И за да не завършваме с мисъл на нацист, Ви визирам приказката на Елин Пелин „Таралеж и Заек” – повярвайте ми – тя е „бир-таман” по темата...

Рей
цитирай
13. djovana38 - Нищо ново, но доста КОНКРЕТНО!
07.10.2013 22:16
Големите държави са си големи!Те винаги печелят! Умеят добре да си правят сметката!Имат закони!А, кой е по-по -най? от двете сили, а сега и Китай се перчи, но те търсят и намират- не само нефт на Север, а мозъци!Привличат ги, създават им условия за изява, за иновации...и успяват. Какво е завила България като гладна вълчица(злобничка радост) за САЩ! Тя е била и ще бъде!А малките държавички, никой не ги бръсне , за слива дори! А за вечния спор между Америка и американците(които почти не са американци по кръв) и братска Русия(както пишеш от незнам колко си националности и народи), а русофилството се налага от управляващите! В момента децата на най-заклетите комуняги учат в Сащ! Но да не се повтарям!На средно умния човек всичко му е известно! Добре си подредил постинга!Какво да кажем за България и нейното бъдеще: За 23 години милиони българи избягаха панически,заедно с жените и децата си, от тая гнусна байганьовска държава,без да има война.И аз и моите приятели,които останахме на доизживяване,горко съжаляваме,че не постъпихме като тях на времето...Няма по-хубаво от това да си бежанец,или циганин - искаш всичко и не плащаш нищо!!! (Ал.Хараланов) Америка мисли за своите, за нас няма кой да мисли! Поздравявам те за смелите разсъждения!
цитирай
14. zarenkow - Те цели народи имат право на самопределение та
07.10.2013 22:20
един човек. Всеки има право да се самоопредели фоб ли е или фил и да си подскача или не. В случая ти най добре си знаеш дълбоките си чувства . Само споделям мнението си. Факт е , че са доста тези от споменатите, при това точно заприличват на отричаните от тях.
цитирай
15. germantiger - ...
07.10.2013 22:34
Това също е нормално и обяснено от психологията.

Нарича се РЕАКЦИЯ и ти това отлично знаеш.

Приликата в средство, лексика, маниер не значи идентичност в правота и истинност.

Примерно двама пишат - единия става гениален автор Ботев, другия блед като лирика Стамболов, но втория велик държавник, а първия вероятно би управялвал некадърно.

През войната германци, руснаци и съюзници "крещят' колко много губи противника. След войната се установява действително кой-колко е губил и е ясно кой е бил близо до иситината и кой до лъжата, за 1 германец падали по няколко други.

Прощавай примерите ако са не на място!
цитирай
16. tomcat2 - Едно голямо ДГД за сащ от мене не бих ...
07.10.2013 22:49
Едно голямо ДГД за сащ от мене не бих се изпикал върху сащ дори и да гори!
цитирай
17. germantiger - ...
07.10.2013 22:55
Както кажеш пикльо (нали си по пикането;)
цитирай
18. vencivaleri1951 - Виж , не се съмнявам, че харесваш руската култура
07.10.2013 23:08
germantiger написа:
БЛАГОДАРЯ ТИ, vencivaleri1951 ЗА КОМЕНТАРА, макар да изразих контрамнение или отликата между нас.

Благодаря ти, защото ти си причината да коригирам и добавя тези пасажи в постинга ми (които НАИСТИНА МИСЛЯ И СЪЗНАВАМ):

Ако вие се прекланяте пред руското величие в изкуства и история - аз с вас
Ако вие се покланяте на червения руски шовинизъм - аз съм контра вас
Просто и ясно - не е трагедия да се мразим, това е нормално и човешко (за жалост)

ДА АКЦЕНТИРАМ/ПОДЧЕРТАЯ, НЕ СЪМ РУСОФОБ:

ЧЕТА И ПОЧТИ ОБОЖАВАМ РУСКИЯ ЕЗИК
ПОЗНАВАМ РУСКОТО ВЕЛИКО В ИЗКУСТВА И ВОЙНА
МРАЗЯ ПАНСЛАВИЗМА И РАЗБИРА СЕ, СЪВЕТСКОРУСКОТО ОТ ВСВ - ТО ЛИКВИДИРА ДРУГАТА МИ "РОДИНА"


Творецът за съжаление не винаги е прав в действията си извън изкуството. Не виниги еи добър човек.

Пример: "Падането на Париж" е велика книга. "Убий германеца" е ужасно послание. Авторът е един и същ. Ще намерим и подобни германски интелектуалци.
Мисля си , че много време отделяш за миналото. Интелегентен и хубав мъж си. Живей си живота. "Раждай се сутрин, умирай вечер" Естествено прави добро ако можеш в тези отрязъци от време. Лично на мен от българските царе ви харесва най вече Петър 1ви. Близо три деситилетия не е водил война. Мисля, че е прецедент за онези времена.
цитирай
19. zarenkow - tomkat - Истинската причина да не се изпикаеш върху САЩ, е
07.10.2013 23:25
че го правиш клекнал , а статуята на Свободата е доста висока. :))))
цитирай
20. germantiger - ...
07.10.2013 23:26
vmir написа:
Злобата към САЩ е злобата на некадърния към успелия - една много типична черта по нашите географски ширини. За отбелязване е, комунистическия режим у нас накрая силно беше смекчил тонът на антиамериканската си пропаганда, много конкретни изрази на респекта към САЩ се забелязваха тогава, ще спомена само песента "Искам да съм негър в Алабама" от началото на демокрацията. После се появиха истериците "русофили", пиша в кавички, защото не съм срещал досега русофилство, освен в някакви "бизнес" обвързаности и дългогодишни съвместни начинания, от финансите на които произтича и настоящата неадекватна истерична пропаганда срещу САЩ и Запада.

За низшите изпълнители на пропагандните поръчения ще кажа с думи прости желязното фундаментално правило на финансите (научил съм го от американците във връзка именно с кредитите им): Колкото по-ефективно е изпълнението на плана, толкова повече кредитът помага за икономическото развитие и просперитета, колкото е по-зле изпълнението му, толкова повече нараства дела на финансовите разходи, а това дърпа към фалита. Същото правило всъщност произтича и се вижда лесно от основните формули във финансите, но у нас формулите не означават нищо, защото са обезсмислени от всепроникващите пропагандни манипулации, които предрешават и правят не само неизбежно, но и желано от избирателите всяко стопанско безумие.

Ето защо пропагандистите няма да доживеят отслабване мощта на щатите, а ако щатите някога обяват неплатежоспособност, това решение ще бъде в сърцевината на един план за щатска консолидация и защита интересите преди всичко на американците, без оглед загубите на зложелателите им, нито на безсилието да измислят нещо повече от глупостите, които не спират да ръсят от десетилетия насам.


Струва ми се, че надценяваш US, но ти имаш своите доводи и позиция, може и да си обективен (доколкото обективен може да е субекта, защото обективността е "фикция"). САЩ ако и да са пред запЕвропа, то векове бяха след нея - векове.
цитирай
21. pvdaskalov - Че е...
07.10.2013 23:27
Че този постинг е голямо изследване - това е факт. Че авторът е направил максимални усилия да бъде обективен - също.
Знаете ли какво си мисля от десетилетия, наистина много отдавна! Америка - това сме ние. Не е ли създадена от европейци? Нямаме ли стотици хиляди българи там от време оно? Сърдим се, всъщност, на себе си, на своето многовековно дело. Толкова...

Пишеш ти, Германски тигре, следното:
"Най-големият враг на всяка пропаганда е интелигенцията"
Казал го е Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Фашистка Германия...

Защо спестяваш думите на чичко Ленин: "Интелигенция? Ето - говно." Събраните му съчинения са в Калофер и не мога да намеря точния цитат на мига. Купих ги, защото трябваше да държа изпит за кандидат на науките!!?? Боже мили...
Поздравявам те и не обръщай внимание на кървавите палци, обърнати надолу.
С поздрави.
Пи-Ер
цитирай
22. germantiger - ...
07.10.2013 23:30
letopisec написа:
Много истини казваш и то директно. Свалям ти шапка.-...


Благодаря за оценката, макар едва ли я заслужавам. Признавам не съм наясно с темата икономика в САЩ и където да е, а истините убеден съм както ти (човек бил в САЩ), също и други никога не посетили тази държава я съзнават.

И пак блг за винаги окуражителните коментари от теб - няма значение дали са дума-две или абзац от други - ценя всички писали и наистина ме мотивират и радват.
цитирай
23. germantiger - ...
07.10.2013 23:34
lovertosimplicity написа:
САЩ градят Държавата си около 4 опорни стълба:

- Частна собственост

- Предприемачество

- Пазарна конкуренция

- Ценова политика



Ние градим... територията си с помощта на:

- 7 327 224 мнения

- 7 327 224 философии

- 7 327 224 стратегии как по 7 327 224 начина да влошим 7 327 224 неща около нас...

Имам един мой тефтер /бакалски.../...

Не таблет...

Не лаптоп...

Не смартфон...

Обикновен тефтер /да не правим реклама сега на коя банка е/...

Със сини /Уф! – това не е накяква политическа реклама – просто е Фактология/ кожени корици...

Вътре си пиша... разни неща... /за бария и Кемтрайлс – ха ха ха/

Когато се изпълни – вземам нов...

На всеки обаче от години на Първа страница пише:



Не бъди част от Проблема! – Стани част от Решението!



Не зная дали съм го формулирал правилно /ще ме прощава някой, ако без да зная го цитирам, но Аз! съм си Дървен Философ още откакто се помня.../, но зная, че се опитвам да го спазвам.


ПС:

"Най-големият враг на всяка пропаганда е интелигенцията"
Казал го е Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Фашистка Германия...



Мислех да Ви цитирам и още една подобна мисъл, но... ще се въздържа.

И за да не завършваме с мисъл на нацист, Ви копирам приказката на Елин Пелин „Таралеж и Заек” – повярвайте ми – тя е „бир-таман” по темата...


ВЕЛИКОЛЕПНО написано или "изведено" като акценти особено за всеки с мнението си и всичкоспециалистите сред нашего брата.

Гьоббелс е бил честен, за съжаление честен!
цитирай
24. germantiger - ...
07.10.2013 23:37
djovana38 написа:
Големите държави са си големи!Те винаги печелят! Умеят добре да си правят сметката!Имат закони!А, кой е по-по -най? от двете сили, а сега и Китай се перчи, но те търсят и намират- не само нефт на Север, а мозъци!Привличат ги, създават им условия за изява, за иновации...и успяват. Какво е завила България като гладна вълчица(злобничка радост) за САЩ! Тя е била и ще бъде!А малките държавички, никой не ги бръсне , за слива дори! А за вечния спор между Америка и американците(които почти не са американци по кръв) и братска Русия(както пишеш от незнам колко си националности и народи), а русофилството се налага от управляващите! В момента децата на най-заклетите комуняги учат в Сащ! Но да не се повтарям!На средно умния човек всичко му е известно! Добре си подредил постинга!Какво да кажем за България и нейното бъдеще: За 23 години милиони българи избягаха панически,заедно с жените и децата си, от тая гнусна байганьовска държава,без да има война.И аз и моите приятели,които останахме на доизживяване,горко съжаляваме,че не постъпихме като тях на времето...Няма по-хубаво от това да си бежанец,или циганин - искаш всичко и не плащаш нищо!!! (Ал.Хараланов) Америка мисли за своите, за нас няма кой да мисли! Поздравявам те за смелите разсъждения!


Както винаги ЯСНА, ПРАКТИЧНА и затова за ръка с ИСТИНАТА (или поне аз я виждам като теб тази истина)!

А тази истина за обезлюдяване, обезкръвяване на читаво, младо и качествено не само, че беше и е, НО ЯВНО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА!

Чудя се, как мислят да я "карат" нашите управници и външните им сподвижници, наистина се чудя каква им е визията за БГ след 20-40 години примерно и лафовете за Ран-Ът не ме задоволяват като отговор, но това е друга тема.

Чрез теб (коментарите ти) често говори онова българско здравомислие което е било векове.
цитирай
25. germantiger - ...
07.10.2013 23:42
pvdaskalov написа:
Че този постинг е голямо изследване - това е факт. Че авторът е направил максимални усилия да бъде обективен - също.
Знаете ли какво си мисля от десетилетия, наистина много отдавна! Америка - това сме ние. Не е ли създадена от европейци? Нямаме ли стотици хиляди българи там от време оно? Сърдим се, всъщност, на себе си, на своето многовековно дело. Толкова...

Пишеш ти, Германски тигре, следното:
"Най-големият враг на всяка пропаганда е интелигенцията"
Казал го е Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Фашистка Германия...

Защо спестяваш думите на чичко Ленин: "Интелигенция? Ето - говно." Събраните му съчинения са в Калофер и не мога да намеря точния цитата. Купих ги, защото трябваше да държа изпит за кандидат на науките!!?? Боже мили...
Поздравявам те и не обръщай внимание на кървавите палци, обърнати надолу.
С поздрави.
Пи-Ер


Честно казано/написано постинга ми намирам за слаб, а познанията ми в тема икономика са слаби и без конкретика. Благодаря за високата оценка, мисля незаслужено ми я дадоха и други и пак БЛГ!

Лафа на доктора Йозеф всъщност от нашия добър познат lovertosimplicity, а твоя цитат от Ленин е абсолютен - също наскоро го прочетох някъде, добре ме подсети!

И да - "едно време" САЩ бяха съграждани от бели.
цитирай
26. hatanasov - ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА ЕМИГРАНТСКА ВЪЛНА В СИБИР???
07.10.2013 23:54
ВСИЧКИ ИСКАТ ДА СА ЕМИГРАНТИ В САЩ. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА БЪДЕ В КОНЦЛАГЕР.
цитирай
27. germantiger - ;)
07.10.2013 23:57
Имаше един лаф, нещо подобно:

Като не ви харесва другари - моял, насочете се към

Сибир
Куба
севКорея
Венецуела
а защо не и Китай
цитирай
28. kostadin - Питаш на кого е длъжник САЩ-на тези ...
08.10.2013 00:24
Питаш на кого е длъжник САЩ-на тези които ще я разглобят.
Играта с печатницата на пари рано или късно ще свърши.
Лакомията и лъжата са до време.То бива философия ,която ни убеждава ,колко добре е да работиш за да е добре някой друг ,но чак пък толкова-това е прекалено и за аборигени ,ако още ги има в някъде по света.
Предполагам ,че ще доживееш до момента ,в който САЩ изчезва,като държава.
цитирай
29. karaiany - Поздрави, Тигре! Мъжете с дос...
08.10.2013 00:40
Поздрави, Тигре!
Мъжете с достйнство и чест си личат от далеч!

цитирай
30. usandthem - интересна тема, актуална.
08.10.2013 01:26
Понеже надълго и широко изказах мнението си при "кордон", няма да се повтарям и тук. Искам да обърна внимание на един пасаж, от написаното от фамозният блогер "венци-валери", който за пореден път ме втрещи, разсмя и накара да взема отношение.Ето го и въпросното му твърдение :.............."Ясно е защо е рекета срещу президента на янките от републиканците. Това е първият комай държавен глава на САЩ който не ще спечелена война да го "направи" силен прозидент.
Впрочем по правило републиканците имат и по редък начин за разправа с неудобни президенти." .......................

Брех тия лоши републиканци - войнолюбци и тия жертви, демократите - пацифисти. Тук е добре да споменем и някои изявени демократи - миролюбци, като Хари Труман, Линдън Джонсън ,Кенеди и Клинтън -все изявени "борци за мир" ! :). Пък Джими Картър ,демократите, с мнозинството си в Сената и Конгреса, го бламирали цели шест( 6) пъти ! Още по -интересно било, когато демократите бламирали Рейгън цели осем( 8 ) пъти, макар да имали превес само в Конгреса. И познайте от първия "шатдаун" на администрацията от 1975 година при Джералд Форд, до днес, кой е единственият президент ,който не е бил бламиран ? Джорджи, бе ! Джорджи У. Буш с каубойските ботуши. Това, разбира се , се дължи на обстоятелството, че за първи път от 1924 година, една партия, в случая Републиканската, печели президентския пост заедно с мнозинство в Сената и Конгреса. При общо 17 приети със закъснение бюджети, държавната администрация на САЩ , не е работила сумарно над 130 дена. Така, че ,сегашният "шатдаун", не е безпрецедентен и не касае икономическото състояние на държавата. Чисто и просто, Обама няма достатъчно подкрепа и ще трябва да избие от главата си някои идеи, явно прекалено леви за болшинството американци. Това е, тайгъра е прав -страдание няма. САЩ, разбира се, имат всякакви проблеми, но както са показвали до сега, търсят и намират решения, изхождайки от собствения си интерес. Защо го правят ?! - Защото могат !
цитирай
31. vencivaleri1951 - Защо свързвате Сибир единствено с архипелаг Гулаг и тежси битови и климатични условия
08.10.2013 01:27
germantiger написа:
Имаше един лаф, нещо подобно:

Като не ви харесва другари - моял, насочете се към

Сибир

Не е било, а сега пък въобще не е истина.
Първо Сибир е по голям от Европа, а и доста по богат като залежи и природа.
След Москва най много офиси на западни компании има в сибирските райони. Работят хиляди чужденци между впрочем. Това , че в Русия никой не иска да работи не е вярно. Емигрантите са милиони, но повечето работят на "черно". Да получиш трудова виза е изклйчително трудно ако нямаш свой бизнес.
Впрочем ще кажа и следното: Учените смятат, че водата в бъдеще ще бъде дефицитна за много райони на Европа и света. От световното богатство на сладководни води Русия държи над 65% . Мажоритарният дял от това богатство се пада на Сибир.

За Куба: Не знам тигре дали си ходил там, но за мен това е една от най красивите държави. Въпреки безпрецедентното и абсолютно несправедливо ембарго което им наложиха янките кубинците имат няколко неща които са на световно равнище. Спорт, Шоу, Захар, Конячни изделия, пури, туризъм, здравеопазване. Куба стана регионална медицинска дестинация. Дори неосигурени янки предпочитат да се лекуват в Куба пред собствените общински болници. Да , в Куба се живее по зле отколкото в съседна Калифорния, но вече като икономика са пред нас. Впрочем българи работили в Испания, след кризата отидоха и отиват да работят в Куба. Може да има и другари сред тях, но повечето определено са ГОСПОДА:))) Бъди здрав!


Куба
севКорея
Венецуела
а защо не и Китай

цитирай
32. usandthem - Ех, венци, венци !
08.10.2013 01:43
"Куба съседна на Калифорния" ! :) Ще ме умориш, бе човек ! Голям рай тази Куба ! Да е хубаво, колко да е хубаво там ?! Щом се навиват кубинците да тръгнат с изгнили лодки и тракторни гуми през вълни и акули, тия са ебати разглезеняците. Викаш едните маат с коритата към Флорида(запомни - Флорида, не Калифорния) и се разминават с американците, тръгнали да се лекуват в Куба ! Абе ти що не се пробваш в "Стършел" ?!
цитирай
33. larryone - Авторе, поздравления! Чудесно си ...
08.10.2013 04:35
Авторе, поздравления! Чудесно си го написал, а както се вижда от коментарите - караш хората и да мислят. Какво повече от това. Поздрави!
цитирай
34. letopisec - Добре, ще разкажа една поучителна случка...
08.10.2013 07:53
germantiger написа:
letopisec написа:
Много истини казваш и то директно. Свалям ти шапка.-...


Благодаря за оценката, макар едва ли я заслужавам. Признавам не съм наясно с темата икономика в САЩ и където да е, а истините убеден съм както ти (човек бил в САЩ), също и други никога не посетили тази държава я съзнават.

И пак блг за винаги окуражителните коментари от теб - няма значение дали са дума-две или абзац от други - ценя всички писали и наистина ме мотивират и радват.


В щата Кънектикът, в град Бриджпорт, се запознах с двама поляци, работеха по покривите, сиреч сменяха старити и слагаха нови. Там покривите са от едни материали тамберлайн, вече ги има и в България. Включих се за малко към тях, да изкарам някой долар, нали знаеш в САЩ се плаща на час, по договорка. В случая ставаше дума за 8 долара на час. Единият поляк, шефа, взимаше 30 на час, но колата и инструментите бяха негови, а помощникът му - 12. Боса американец само намираше клиенти и докарваше Тамберлайна... Работехме по 10 часа на ден, само с 30 мин. почивка, която не се плаща. На третият ден поляка-шеф ми разказва за помощникът си, естествено в негово отсъствие. Бил от "Солидарност" в Полша, борил се там за 7 ч. работен ден. А тук - обърна се той към мен- иска от мен да работи по 12 ч.....Ето това е Америка....Минимумът ти е гарантиран, дори и да работиш 1 ден в седмицата,...ако има кой да ти плаща наема :-))))
цитирай
35. vencivaleri1951 - Флорида разбира се.
08.10.2013 09:40
usandthem написа:
"Куба съседна на Калифорния" ! :) Ще ме умориш, бе човек ! Голям рай тази Куба ! Да е хубаво, колко да е хубаво там ?! Щом се навиват кубинците да тръгнат с изгнили лодки и тракторни гуми през вълни и акули, тия са ебати разглезеняците. Викаш едните маат с коритата към Флорида(запомни - Флорида, не Калифорния) и се разминават с американците, тръгнали да се лекуват в Куба ! Абе ти що не се пробваш в "Стършел" ?!


Четох преди това Вмир и понеже той гостува в Калифорния и се обърках.
Кое не е истина? Че Куба има по добра икономика от нас вече? Че има производства и услуги на световно ниво? Че инвестират в нея повече чужденци? Че има развита медицина? Четох в интернет за десетки офтамологични операции на американски граждани каквито не могат да си позволят финансово в САЩ. /Ставаше въпрос за корекция на зрението/ Не съм казал, че Куба е супер развита страна, но не ни отива на нас българите да се подиграваме с когото и да е. Щото и ти драги който си ерудиран, образован и проче не си напуснал от добро София предполагам. Защото 90% от българите треперят да не се разболеят , молят се за циганско лято, а не малка част от тези 90% мизерствата и са трайно в това състояние. В повече случаи и децата им. Исках да кажа да сме по скромни в изцепките си. За теб заедно с "работника ти " се отнася същото. Бъди здрав
цитирай
36. vencivaleri1951 - И още нещо Юса-
08.10.2013 11:36
За "Стършел": Фирма в която съм основен съдружник бе дарител не малко време на този вестник докато няколко човека не го политизираха . Дори не знам вече дали го има. Иначе аз симпатизирам на Героя от едноимената книга. Велика книга!
Симпатизирам донякъде и на "противния ти ляв" Обама:) Започвам да харесвам в последно време и призива на "Икономист" към десно-биещите се в гърдите блогъри в Блог бг: " Господа да си сравним данъчните декларации" Бих добавил:
- И одитите...:)
цитирай
37. vmir - САЩ са детето на земната цивилизация
08.10.2013 12:08
И няма как да изчезнат в близките столетия по много елементарна причина – в корените си са продукт на човешката необходимост да намери спасение от опортюнизма на безскрупулните местни велможи от стария свят и антуража им и правят необходимото да си останат обетованата земя за всеки, който разчита на собствените си сили, знания и таланти. Там има място за всеки, но хора като ВенциВалери, които поставят Куба и Калифорния една до друга и им е достатъчно едно американско филмче, за да направят извода, че Куба е „световна здравна дестинация” и да свидетелстват до последно, че е точно така, биха били всичко друго, само но не и шефове на финансови компании. Защото в САЩ не върви популярната на изток опортюнистична вяра, че щом някой говори лошо за страната си, значи положението му е много по-лошо, отколкото признава. И щом някой там работи с парите на хората, от него се очаква не само да знае как се използват тези пари и за какво биха били достатъчни или най-полезни, но и да гарантира прозрачността и обективността на такива информации. Например, в САЩ има компании, които легално съветват как да се намаляват данъците и практически никой не смята работещите в тях за мошеници, щом законодателят ги е приел за необходими.

Опортюниста обаче сочи не само тях за мошеници, но и законодателя, защото ги е позволил. И крещи, като изоглавен, че го прави на “полза роду”, че всички други освен него, са маскари. „Съсредоточен” върху “ползата роду”, опортюнистът бясно отхвърля всяко възможно обяснение. А нещата са много прости – в САЩ има разрешени 5 метода за амортизация, които са подходящи за различни бизнеси и бизнес стратегии, докато у нас ВенциВалери ще носи вода от 999 дерета, за да отвлече вниманието от необходимостта да се включи и амортизацията в цената на електроенергията при агитиране за АЕЦ Белене, и ще го прави не само 999 пъти, а точно толкова пъти, колкото се постави въпросът. И така, до края на света... И ще носи неуморно вода от 999 дерета да „доказва” каква чутовна икономическа мощ притежавал СССР, за да не се разбере, че само сравняваната с Куба от него Калифорния, имаше по-голяма икономика от целия соцлагер, включая и Куба в това число...

Ето това е разликата между Новия свят в лицето на САЩ и стария свят в лицето на познатите непреодолими традиции на злоупотреби с последните надежди на онези, приели на юнашка вяра, че по-лъжливите ще се погрижат по-добре за тях.

И още нещо съществено – европейците създадоха САЩ, дълго време щатите бяха обетованата земя предимно за европейците. Днес човек с африкански произход е президент на САЩ, човек с арабски произход беше двигателят на компютърната революция и индустрия, човек с индиански произход беше водеща фигура в автомобилната индустрия, а това, че увеличаване дела на хората с азиатски, близкоизточен и африкански произход не променя видимо мисленето и ценностите в САЩ говори само, че идеалите на някогашните европейци, тръгнали да търсят свобода и възможности за изява далеч от родната европейска ретроградност и непоправимост, отдавна се подемат и от представителите на останалите континенти, а САЩ все по-видимо се превръщат в надетническо общество, сплотено от идеята за всеобща сигурност и просперитет, нямащи много общо с традиционния конфронтационен начин, по който тези цели се извеждат от историята и опита на останалите нации.
цитирай
38. syrmaepon - По точка две, че затвориха щом намат ...
08.10.2013 15:59
По точка две, че затвориха щом намат приет бюджет - това и на мен ми харесва и така е честно спрямо данъкоплатците. Тук орианталският манталитет губи много точки ). За сметката - правят ли си я добпе или не не зная, проблемът е че си мислят че играта се играе така: винаги само аз печеля.. Тук по точки печели Азия или Ориента, защото играта се играе така, че всеки да спечели нещо - виж хармонията в Природата - и хищникът и плевелът дори са полезни за някой или нещо. Не може да искаш да унищожаваш нещо или някой само защото си мислиш, че ти го правиш най-добре или правилно. Няма такова нещо. Всеки го прави по свой начин и в него има нещо добро. Така че Велики Нации Няма.
За руснаците какво да кажа - те са най-големите мазохисти на планетата....
цитирай
39. staler - отдавна не бях чел толкова тъпотии ...
08.10.2013 16:24
отдавна не бях чел толкова тъпотии събрани на едно място.летописеца ми е безпорен фаворит-ех,братко,защо не си остана в кънектикът на покрива...
цитирай
40. staler - а сега нещо сериозно--сащ са наи ...
08.10.2013 16:32
а сега нещо сериозно--сащ са наи яркия пример за това как не трябва да се развива съвременната цивилизация/западна --защото както е добре известно в другите географски посоки такова чудо в момента не се среща/.
цитирай
41. jeremy231 - Поздрав, Тайгъре!
08.10.2013 16:32
А коментарите ми бяха много забавни /една част/ и много скучни и еднообразни /в русофилската им част/. Че и се цитират един друг.
цитирай
42. vmir - 20. germantiger,
08.10.2013 17:11
germantiger написа:

САЩ ако и да са пред запЕвропа, то векове бяха след нея - вeкове


САЩ станаха световна сила след двете световни войни, след като запознати с потенциала на екзотичната до момента държава чакаха за ПСВ три, а за ВСВ над 2 години, да се включат във войната, за да съкратят страданията на европейските народи. Както става в живота, двама се карат, третият печели. А безапелационно непобедимата след обединението си Германия, (симпатизираща и подпомагаща българското обединение) откри в САЩ своя неподозирано мощен коректив, и впоследствие дори прие основанията му, макар да бяха чужди на чисто германските исторически носталгии и обединителни процеси и понастоящем Германия е най-големият подръжник на европейското обединение.

Още след ПСВ обаче, като виждат американските финансови разчети за войната и тласъкът, който войната дава на US индустриите, (цъфтящи на фона на европейските руини), започват обвиненията срещу САЩ за превръщането на войната в бизнес. Забравят се безкрайните 3 години на безрезултатни опити да се въвлече САЩ във войната, мъчително бавното скъсване на САЩ с националната си доктрина за ненамеса в чуждите международни отношения, а американските човешки жертви във войната се игнорират от същите онези критици, които обвиняват САЩ в превръщането на войната в бизнес.

Отношението се повтаря и след ВСВ, дори в още по-извратен вариант. Въпросът е, когато без теб не могат, но след това с теб си измиват ръцете, остава ли ти друга възможност, освен да действаш като лидер и да поемаш отговорностите на лидера, който знае, че другите ще се дърлят едни други, докато си напакостят толкова, че пак да те калесват да ошамариш най-силния измежду тях, за да се върне спокойствието? Нима ще плащаш с кръвта на народа си, за да спреш страданията на другите, без да се опиташ да изпревариш събитията, за да спестиш поне част от жертвите на своите?

Ето така европейските кръвопролитни мегаломании за световни системи и световни водачества направиха от САЩ ссветовен лидер и жандарм. Остава да отговорим на въпроса: Щом за няколко десетилетия Европа успя да създаде своята зависимост от създадената от нея световната суперсила САЩ, каква ще е посоката на толкова бързо възходяща тенденция в бъдеще, при положение, че моралните основания за ролята на САЩ и в двете световни войни са изцяло на тяхна страна, а примитивната съветска антиамериканска пропаганда е попарила само районите на Европа, където е наложена в условията на тоталитарна диктатура?

Не е ли ясно, че на когото му пука за държавата му, за отношенията в нея, за зачитането на всеки, както и на усилията за всяко значимо творческо постижение в нея и прилагането му в полза на останалите, няма как преди за тези неща да мисли, че държавата, която олицетворява всичко това, е някаква пречка за просперитета на останалите. Че, тази държава е пречка не за изявяване и забогатяване на онези, които могат и искат да работят, а на онези, които използват мързеливите и некадърните, за да пречат на кадърните и работливите. Според мен, това е общата област на препокриване на интересите между германци и американци и обяснението на взаимният им респект, въпреки острото си противопоставяне по време на войните. А който няма търпение да започне отзад напред с броене на парите, той никога няма да стигне до истинските причини и невидимите за него подробности около тях, които предопределят реалното им количество.
цитирай
43. fascindoo - Учудващо: Много глáмъри в този постинг, вкл. и автора
08.10.2013 17:17
Има две интересни и сходни думи в английския език glamour и glamourous – съществително и прилагателно, съответно, които - без да съм специалист лингвист – имат според мен, много близка корелация със старобългарската дума глъмáр или според някои местни наречия глъв, гълвá, гълвó, гълвй.


Пояснения за glamour и glamourous:


1. glamour се произнася на бълг. като глáмър - от англ. Pronunciation на glamour [gl۸mər] и означава блясък, чар, привлекателност, обаяние, очарование, сексапил

В американския английски се употребява и като прилагателно, напр.:


glamour girl = модерна, привлекателна млада жена, особено за модел или филмова звезда

или

glamour puss = бляскава мутра (pussy за жена)

[вж. Оксфорд речниците:

http://oxforddictionaries.com/definition/english/glamour-girl

http://oxforddictionaries.com/definition/english/glamour-puss
]


2. glamourous се произнася на бълг. като глáмърен (глáмъръс не подхожда за нашия език) - от англ. glamourous [glamərəs] = ефектен, бляскав, очарователен, обаятелен, чаровен, сексапилен...



И тук вече идва корелацията от древността:


1. глъмáр – от старобълг. = глупак

2. глъв, гълвá, гълвó, гълвй = глъм, глупав...

цитирай
44. fascindoo - Заради glamourous Windows повтарям 44. Учудващо: Много глáмъри в този постинг, вкл. и автора
08.10.2013 18:24
Има две интересни и сходни думи в английския език glamour и glamourous – съществително и прилагателно, съответно, които - без да съм специалист лингвист – имат според мен, много близка корелация със старобългарската дума глъмáр или според някои местни наречия глъв, гълвá, гълвó, гълвй.

Пояснения за glamour и glamourous:

1. glamour се произнася на бълг. като глáмър - от англ. Pronunciation на glamour [gl۸mər] и означава блясък, чар, привлекателност, обаяние, очарование, сексапил

В американския английски се употребява и като прилагателно, напр.:

glamour girl = модерна, привлекателна млада жена, особено за модел или филмова звезда

или
glamour puss = бляскава мутра (pussy за жена)

вж. Оксфорд речниците:
http://oxforddictionaries.com/definition/english/glamour-girl
http://oxforddictionaries.com/definition/english/glamour-puss

2. glamourous се произнася на бълг. като глáмърен (глáмъръс не подхожда за нашия език) - от англ. glamourous [glamərəs] = ефектен, бляскав, очарователен, обаятелен, чаровен, сексапилен...

И тук вече идва корелацията от древността:

1. глъмáр – от старобълг. = глупак
2. глъв, гълвá, гълвó, гълвй = глъм, глупав...

В Троянско от стари хора преди години, съм слушал да казват:
За глупав мъж – респ. "глъв":
"Абе, тоя е глъв чуляк!",
А на жена, която, иначе е нормална, но не е много в ред, казват:
"Абе, óстави я тая, от мома е гълвá.",
За дете - "гълвó".
цитирай
45. alchemist - И съм съгласен, и не съм съгласен!
08.10.2013 18:25
Мисля някой ден да направя публикация за последните ти постинги в блога(сега, уж нямам време), нещо като като обзор или нещо такова. Ще измисля нещо.
Но някакси по-меко и ще посоча източници и мои наблюдения по световната политика.
цитирай
46. fascindoo - Ех, не би - glamourous Windows! 44 и 45
08.10.2013 18:49
глъв, гълва (ударението на а), гълво (ударението на о), гълвй
... и так далее!
цитирай
47. stamenmihalevski - САЩ е не просто държава, САЩ е суп...
08.10.2013 18:56
САЩ е не просто държава, САЩ е супер-държава... Това кой както иска да го тълкува. Русия също не е просто държава, а е супер-държава... Аз не мразя нито американците, нито руснаците, но едните са ми по-близки роднини от другите, само че шамар от роднина винаги боли повече отколкото шамар от непознат. "Срути" ли се САЩ, при всички положения ще се "срути" и светът, и повече няма да бъде такъв, какъвто го познаваме. Може да стане по-добър, но при всички положения в началото ще е много по-брутален и въпросът не е дали ще се "срути" САЩ, а кога(може да е след 20, а може и след 200 години)... Всички империи рано или късно умират. Защо умират? - Защото са създадени от хората, а ние хората не сме перфектни, за да създадем нещо перфектно, а щом не можем да създадем нещо перфектно, значи то рано или късно ще изчезне, ще се развали или ще умре, без значение колко велико е било. Защо България съществува още, а Римската, Османската, Византийската и всички останали империи са си отишли? - Защото империите обикновенно се създават от един народ, който впоследствие присъединява други към държавата си и в даден момент все някой от народите-членове се чувства прецакан, заради което желае отделяне от обединението, а да накараш двама братя да се скарат е лесно, но да ги накараш да се отрекат един от друг е почти нерешима задача. Плюс това те са братя заради решението на Бог/Природата и най-важното - заради любовта между родителите им... :)), а не защото на някой президент му е скимнало да ги побратими т.е. това не е човешко дело, заради което е може би перфектно или най-малкото много по-перфектно от човешките. Примерно ние още не сме се отрекли от македонците, а предполагам и те от нас, въпреки цялото насъскване на едните срещу другите, което се организира вече може би векове наред от разни малки човечета и въпреки тези малки човечета преди няколко дни стоях на опашка в банката зад един македонец и един българин, които явно се познаваха и си приказваха. Нямаше и помен от враждебност помежду им, а дори напротив, бяха явно приятели напук на цялата дългогодишна пропаганда... А колко македонки са омъжени за българи? Колко българки са омъжени за македонци? ... Може би империите спомагат за развитието на цивилизацията, а отделните народи не им позволяват да се развият толкова много, че да заробят всички, за да не бъде прекъснато развитието на разума(и именно в това българите сме пожънали много успехи, спирайки не една и две империи, вероятно това ни е една от главните роли като народ)... Поздрави на автора за поста и на коментиращите за интересните мнения и дано наистина никога не започнем да мислим еднакво, защото тогава вече ще сме сигурни, че сме престанали да мислим!!!
цитирай
48. rizar - Не знам дали късно се намесвам
08.10.2013 19:03
приятелю , както каза и тук някой по-горе, какво има общо между изнасилените германки и руско-японската война с ФАЛИТА НА САЩ>

Ще ти го обясня по-просто , в едно семейство мъжа и жената вземат заплати по 500 лева съответно , семейството има приход 1000 лева, но харчи 2000 лева, защото има две деца. Останалите 1000 лева ги набява чрез заеми от съседите . И това го прави 50 години, като им обяснява, че няма проблем и ще им ги върне, тъй като в къщата си има някакви пари, които са гаранция.
1000 лева по 12 месеца по 50 години правят 600 000 лева дължи семейството на своите комшии.
Това миналата година го видях на практика в живота - един приятел работеше в една мелница дистрибутор на брашно и тем подобни. Получаваше солидна заплата, но тъй като синът му ходи на уроци по английски , а дъщеря му на уроци по пиано, а жена му взема мижава заплатка близо около минималната , на него не му оставаха дневни пари. Човека не пие , не играе хазарт, не ходи по жени, но пуши и сръбва кафенце. Тук кафенце, там цигарка и парите не му стигат. Почва да взема пари от оборотните на фирмата - по малко 10 лева на ден или 15 . И за две години сумата заета от касата става 10 бона, които той по никакъв начин не може да върне. Аз му дадох 4 бондака, заради децата му и той успя да събере още 1000 от близки. Все таки му останаха 5 бона заради, които го изхвърлиха като мръсно коте от фирмата. Сега нито дъщеря му ходи на солфеж, нито сина му на английски, а той няма и пет лева за кафе - това е САЩ в момента. Като моя приятел ЯНЧО, но в пъти по зле.
Затова САЩ -
1. Закрива всички военни бази по света .
2. Нарязва си флота - самолетоносачи, разни и прочие
3.Съкращава половината си армия
4. Спира да кара скъпите и неикономични коли
5. Отваря си фабриките и почва да бачка, като виетнамци, корейци, индийци и бразилци, които правят реален продукт, а не виртуален, както правят от 20 години.
Тогава пак ще седнем да видим кой е най-велик.

През 200-тате години просперитет на Америка тя печелеше бла
цитирай
49. rizar - Печелеше
08.10.2013 19:05
Благодарение на 3 причини или компонента в нейната икономика -

1. Робство или нископлатена работна ръка
2. Войни
3. Наркотици и други неЕтични бизнеси ( оръжия, алкохол, цигари, хазарт, проституция и т.н.)
цитирай
50. germantiger - ...
08.10.2013 20:30
30. usandthem - интересна тема, актуална.
01:26
САЩ, разбира се, имат всякакви проблеми, но както са показвали до сега, търсят и намират решения, изхождайки от собствения си интерес. Защо го правят ?! - Защото могат !

...

Абсолютно!
цитирай
51. germantiger - Към рицаря - поздрави
08.10.2013 20:35
Знаеш или не, но:

РУСИЯ Е ЗАПОЧВАЛА ПОВЕЧЕ ВОЙНИ ОТ САЩ

ВОДИЛА Е ПОВЕЧЕ ВОЙНИ ОТ САЩ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НАЧАЛО ИЛИ НЕ

ИЗБИВАЛА Е МИЛИОНИ ПОВЕЧЕ ОТ САЩ

Това е истина и исторически факт.

...

Защо намесвам САЩ, изнасилени германки и русофилство питаш

Защото мога да удрям другарите здраво

Харесва ми да го правя

и ще го правя - честен съм

...

Иначе сериозно - с теб, с валери и с много други аз НЕ воювам, няма и как, няма защо, би било смешно, инфантилно и отвратително да се мразим, прекаляваме или безмерно пристрастяваме към нетсеира.

ВЕРОЯТНО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ НАПИША ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН ЗА РОССИЯ ПОСТИНГ, ИМАМ С КАКВО ДА ИЗНЕНАДАМ ДОРИ ЗНАЕЩИ РУСОФИЛИ, А СЪЩО ПОСТИНГ В КОЙТО БИХ СПОМЕНАЛ РУСКО КОЕТО ОБОЖАВАМ - ОТ СИЛНО ВЪВ ВОЙНА, ДО ПРЕКРАСНО В ИЗКУСТВО.

Не правя подобен постинг и "звуча" проамерикански, защото "резонирам" и реагирам на част от другарите, не на вас.
цитирай
52. germantiger - ЕЗИК МОЙ - ВРАГ МОЙ
08.10.2013 20:38
fascindoo ?!

Пич или "брато" ?!

Ако така говориш и действаш с жена, без значение вербално или в сила мъжка "се гръмни"!

Подавам ти последен шанс

СЪБЕРИ СЕ, СТЕГНИ СЕ
ПРЕМИСЛИ, ИЗБЕРИ ПОДХОДЯЩА ФОРМА
ОТГОВОРИ СИ КАКВО, КАК, ЗАЩО ИСКАШ ДА НАПИШЕШ

и напиши един читав коментар!

За последно - маниера ти, формата, подхода ти не са на мъж, не са на ясен и здрав смисъл и ум, иронията също не докарваш.

Не губи времето свое и на другите и провокирай мисленето им. По начина който коментираш - нито време ще ти отделят, нито ще се вълнуват от позицията ти.

Давай пич, опитай - стани мъж!
Лексикално, семантично и семиотично както пожелаеш.
цитирай
53. germantiger - За vmir
08.10.2013 20:47
Съгласен съм с част от твоя коментар, но:

програмата на САЩ, разб. НАСА е правена от бели - американогерманския екип на германеца Вернер фон Браун, мога да попитам позната и да изброя мота-мо десетки учени конкретно

компютъра е дело първия програмируем на германец (с два преди Атанасов--Бери и сие), а щатската индустрия създава действително след него читавото - не са азиатци създатели или афро-американ

днес масово водещите фирнми са водени все още от "англо-саксонския" тип

Аз вибждам ВРЕДА В АМЕРИКАНСКИЯ МОДЕЛ, КОЙТО УБИВА ЗАПАДНИТЕ БЕЛИ НАРОДИ и този модел именно ще убива и техния прогрес, който ти познаваш и заслужено величаеш - лично мнение. Може разбира се, да греша?!
цитирай
54. germantiger - ...
08.10.2013 20:49
Прочетох абсолютно всички коментари от днес, дори 2 пъти!

Благодаря НАИСТИНА и заповядайте пак.

Прощавайте, че не рекоментирам сега всички.

Намерението ми е днес или утре да направя друг постинг (не по темата в този).
цитирай
55. germantiger - ...
08.10.2013 20:51
staler написа:
отдавна не бях чел толкова тъпотии събрани на едно място.летописеца ми е безпорен фаворит-ех,братко,защо не си остана в кънектикът на покрива...


Поздрави ГЕНИЙ!

Аз отдавна не бях чел толкова същностен и задълбочен коментар - поразен съм!
цитирай
56. rizar - Колкото и странно да звучи РУСИЯ никога не е печелила от тези три дяла
08.10.2013 21:56
ако изключим оръжието, което продаваше от 45-та насам.

Друго - да си чувал България на цар Симеон или Иван Асен да печели от робство, дърташколъжовна търговия и фалшиви мангизи ???

Това правят англосаксъните от 16-ти век насам .
Пак те питам, сега отново - какъв е проблема аз и ти да сме ОКЕЙ, което е и така, но Америка да фалира.
Ами ФАЛИРАЛИ СА бе братчед, приеми го накрая този факт !
Пак да са си готини не ги мразя американците, каква е разликата между факта, че те са ФАЛИРАЛИ и аз дали ги мразя или не ???
Едното е субективно-душевно настроение, а другото е ОБЕКТИВИЗИРАН ФАКТ.

Започваш да ми приличаш на БУш (това на майтап разбира се ), дето му викат върни парите и стига се прави на каубой, а той се плези и вика на Путин : "You are my friend@ - това , че сме ти френдове не означава, че Америка не трябва да отиде по дяволите, защото е длъжник , дебитор на целия свят на когото дължи пари, които няма да стигнат за живота за 50 американски поколения напред.
Това е всичко.
цитирай
57. vmir - 53. germantiger,
08.10.2013 22:54
germantiger написа:
Съгласен съм с част от твоя коментар, но:

програмата на САЩ, разб. НАСА е правена от бели - американогерманския екип на германеца Вернер фон Браун, мога да попитам позната и да изброя мота-мо десетки учени конкретно

компютъра е дело първия програмируем на германец (с два преди Атанасов--Бери и сие), а щатската индустрия създава действително след него читавото - не са азиатци създатели или афро-американ

днес масово водещите фирнми са водени все още от "англо-саксонския" тип

Аз вибждам ВРЕДА В АМЕРИКАНСКИЯ МОДЕЛ, КОЙТО УБИВА ЗАПАДНИТЕ БЕЛИ НАРОДИ и този модел именно ще убива и техния прогрес, който ти познаваш и заслужено величаеш - лично мнение. Може разбира се, да греша?!


Имаш основание да смяташ англосаксонските страни за водещи, но не забравяй, че Азия започна възраждането си с американски, а не точно европейски технологии. Стъпвайки на американските постижения, Японците създадоха мощна и конкурентоспособна индустрия и преполовиха американските пазари на коли и битова електроника. За Китай да не говорим, въпреки, че ще са необходими десетилетия, за да настигнат японците, ако онези стоят на едно място. За създаването на индустрията в СССР и по-специално автомобилната - също. Във Виетнам масивните постройки са американски. Погледни темповете на развитие на оревания Ирак, да видиш за какво става дума.

За германския принос не се съмнявам. Хиляди градове в САЩ са основани от германски заселници, но дори този пример показва, че американците не са обединени по етнически или расов признак, а по национален. След нападението над Пърл Харбър, десетки хиляди американци от японски произход са затворени в лагери, но няма възражения, още по-малко бунтове, защото затворените намират Америка за своя родина, а не Япония и се отнасят с разбиране към мерките за сигурност. Нима си чувал американци от немски поизход да застават на страната на Хитлер? Ако е имало такива, едва ли е било заради произхода им.


цитирай
58. germantiger - ...
08.10.2013 23:58
И следва АМЕРИКАНСКИЯ ПОЗОР - през ВСВ (но и през ПСВ) затварят

германски училища

германски вестници

германски клубове и обединения в щатите

забраняват изучаване на германски език и здаване на ежедневници на германски език

ликвидират германските дни и празници в САЩ, докато другите малцинства имат

Едва при администрацията на Рейгън беше отново възстановен Щойбен таг, деня на барон Щйбен воювал за независимостта на америакнците срещу Англия, писал дори устави итн

Иначе казано американците през световнитве войнич удесно разбират демокрацията - тя е само за всички, но без германците и това при положение, ЧЕ ПОДОБНИ ОТВЕТНИ МЕРКИ ГЕРМАНИЯ СПРЯМО АМЕРИКАНЦИ НЕ Е ПРЕДПРИЕМАЛА, вярно защото америакнци малцинство в Германия не е имало и все пак - факти!

Щатите можех да възстановят Щйбен Таг-а 50-те, айде 60-те дори 70-те години, но те почти ликвидираха германското съзнание в държавата им и сега германците там са най-убитите тъпаци като самосъзнание, независимо, че уж се определили като такива с германски корени най-много милиони до 50 сред белите американци - дръжки.

За Япония - така е, нямаме различие.
цитирай
59. germantiger - ..
09.10.2013 00:23
Не ме разбирай погрешно - не мисля, че "чичко" Адолф е бил мил,но и не само той е "зъл".

Германия не срива щатите с бомбери, а щатите я сринаха
Германия не ползва атоморъжие, щатите да

Разбира се, за да победят и разбира се, ако Германия имаше това оръжие, то Хитлер би го ползвал. Не той е добрия или лошия, но и не те са само добри или лоши.

МИСЪЛТА МИ Е, ЧЕ НЕ ТАЗИ ИСТИНА СЕ ПИШЕ, КАЗВА И ФИЛМИРА, А ЛЪЖАТА, ЧЕ САМО ЕДИН БЯХА ЗЛИ, А ДРУГИ ДОБРИ. На 1 книга за америкаснките зверства има 100 книги за германските, на 1 книга за руските зверства има 1000 книги за германските и НЕ ЗАЩОТО ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪОТНОШЕНИЕ, А ЗАЩОТО ТОВА Е ЛЪЖАТА КАТО ПОЛИТИКА НА РУСИЯ, САЩ И ДРУГИТЕ.
цитирай
60. vmir - Съгласен, но това зависи и от Германия,
09.10.2013 00:40
а Германия мълчи гузно, дори и без непременно да искат това от нея. Ти мислиш, че това е слабост, а аз мисля, че това е сила. Само силните могат да приемат и признаят поражението си, и същевременно да вървят напред, без значение, че всички са против тях и ги мразят. US пилот ми е разказвал за ВСВ, че падането единствено на германска територия е озназначавало разстрел на място. Завладяваните чужди територии не са място разходки на благородни девици.

А репресиите срещу германците - ни мислиш ли, че такова официално отношение може да им спести омразата на други етноси?
цитирай
61. germantiger - И другата страна на монетата
09.10.2013 01:58
Не мисля, че НЕПОЧИТАНЕТО И ОПЕТНЯВАНЕТО ПАМЕТТА НА ТВОИТЕ ГЕРОИ Е СИЛА - това е позор.

Не мисля, че премълчаването на истината те прави силен на поносима цена - СЪГРАДИЛИТЕ ГЕРМАНИЯ НЕ МЪЛЧАХА И НЕ БЯХА МЕРЗАВЦИ КАТО ДНЕШНИТЕ.

Да поругават твоите символи и история не е покаяние и сила - то е себеунижение във форма на търпение.
цитирай
62. apostapostoloff - Е, ти ги знаеш най- добре тези неща.
09.10.2013 04:35
Нали си толкова образован, начете и интелигентен. Само теб ще слушаме в бъдеще, защото ти си нашият духовен наставник. А Вбардак Ебама трябва да те вземе за съветник. Та да оправиш веднъж завинаги света!
цитирай
63. vmir - 61. germantiger,
09.10.2013 07:43
germantiger написа:
Не мисля, че НЕПОЧИТАНЕТО И ОПЕТНЯВАНЕТО ПАМЕТТА НА ТВОИТЕ ГЕРОИ Е СИЛА - това е позор.

Не мисля, че премълчаването на истината те прави силен на поносима цена - СЪГРАДИЛИТЕ ГЕРМАНИЯ НЕ МЪЛЧАХА И НЕ БЯХА МЕРЗАВЦИ КАТО ДНЕШНИТЕ.

Да поругават твоите символи и история не е покаяние и сила - то е себеунижение във форма на търпение.


Имаш право да мислиш така, и май така трябва да се мисли на младини, за да може, като натрупаш повече наблюдения, да приемеш обратното не под напора на обстоятелствата или чуждо насилие, а по своя воля и с убеденост. Постиженията на Германците и ролята им на континентален лидер, израстнал в условията на омраза и санкции, говорят по-красноречиво от убеждението ти, че трябвало да се противопоставят. Нима не можеш да си представиш какво би последвало, ако Германия беше допуснала младежите й да се държат както на теб ти се иска? Ето това щеше да бъде затриването на Германия, защото сам срещу пропагандата на всички нямаш особени шансове, ако ще и невинен като младенец да си, а с нахлуването си в СССР, Хитлер даде всички основания на Сталин да извлече максимума съчувствие от целия свят в полза на съветските намерения за разправа с всички възможни опоненти. Нима вярваш, че СССР даде 10 пъти повете човешки жертви от Германия през ВСВ, защото германците са фанатични и безскрупулни убийци, както ги представя съветската преса, за да използва тези цифри отново и отново за собствените си цели? А ти настояваш германците да дават храна за тази пропаганда.

Погледни и цената на самовъзвеличаването. Сигурно си чувал, че на много места в СССР отначало германците са били посрещани като освободители, после се сформират наказателните съветски отряди за разстрелване и бесени на всички, хранещи добри чувства към германците, за отрядите на НКВД с картечници за разстрел на отстъпващите войскови подразделения и т.н. (Горе си споменал руски безобразия, но си пропуснал организираното ликвидиране на хиляди българи в Добруджа, завърнали се по самоинициатива у нас от СССР и получили българско гражданство). Сигурно си чувал и за заповедта да се разстрелват на място страхливите и паникьорите, разбирай уплашените.

Нима не виждаш връзката между ужасно високия брой на жертвите и терора, който пропагандата подменя с патриотизъм, жертвоготовност и благородни чувства? Може би ще кажеш, че по време на война е позволено всичко заради победата? Спрямо противника е така, но я помисли за цената, която своите плащат за какво мислиш, за родината? Или по-често за мегаломанските амбиции на управляващите си? Които пропагандата нарича "патриотизъм". Не е ли по-добре и по-честно да спре това лъжовно подстрекаване и трепане на народите и, ако не може да се мине без някоя война, да се направят подробните разчети и да се представи предварително сметката на народа, от който се очаква да рискува живота на синовете си, вместо да го карат да се репчи колко е велик и готов да умре за целта?

За да може след "победата", управляващите да тероризират още по-безпрепятствено братята на загиналите, какво общо може да има патриотизма с терора и обезумяващия страх от своите, от фанатизма на които по-трудно ще се отървеш, отколкото от куршумите на противника?
цитирай
64. germantiger - ...
09.10.2013 14:35
apostapostoloff написа:
Нали си толкова образован, начете и интелигентен. Само теб ще слушаме в бъдеще, защото ти си нашият духовен наставник. А Вбардак Ебама трябва да те вземе за съветник. Та да оправиш веднъж завинаги света!


Ти нали беше покрай Тато и в екипите на властимащите.

Съвсем сериозно - това съм чел за теб в ралзични вестници, вкл. те слушах при Кеворкян каква овца кротнала беше.

Та не аз оправям света (той оправяне няма) а такуива като теб дядо Постоле ;)

С перука на аватара си бонбон
цитирай
65. germantiger - За vmir
09.10.2013 15:20
- Далеч съм от мисълта германската младеж да се държи като мен - дали след войната, дали днес. Тя няма как да го стори първо защото е импотентна откъм сила и второ, зщаото съм съгласен с теб - бибило грешка и непродуктивно "държание", съвсем сериозно - така е. Прав си

- Това не пречи на друго и то е:

ГЕРМАНИЯ МОЖЕШЕ С ВРЕМЕТО ДА ГРАДИ ГОРДОСТ У МЛАДЕЖТА СИ, ГОРДОСТ НЕ КРЕЩЯЩА, А ПОСТЕПЕННА И ДОСТОЙНА - ТЯ НЕ ГРАДИ ТАКАВА

ГЕРМАНИЯ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ГЪВКАТА, С ПРОМЯНА НА УСЛОВИЯТА ДА НАДИГА ГЛАС И ЗАЩИТА В ИСТОРИЯТА НЕ НА ВСИЧКО НО НА НЯКОЛКО СТЪЛБА, СТОЖЕРА ЗА ВСЕКИ НАРОД

ТЕЗИ КОЛОНИ И ФУНДАМЕНТ СА СИЛА И БОЛКА - СПРЯМО ДВЕТЕ - ГЕРОИТЕ СИ И СПРЯМО ЖЕРТВИТЕ СИ ТЯ Е В ДЪЛГ, А ТОВА ПРЯКО ЗАСЯГА РАЗСТЕЖА НА МЛАДЕЖТА, НЕЙНАТА МЛАДЕЖ КАТО БЕЗРОДНА

Едни безродни поколения несъмнено сриват част от устоите на държават и това ние чудесно виждаме днес - смъртта на германската основа в "германия", ТЕ ПЪРВА ПОСЛЕДИЦИТЕ ЩЕ СА КОЛОСАЛНИ И СМЪРТОНОСНИ

...

С "две думи"

Мисля като теб - нямаше нужда от крюсъци, дори и сега няма нужда

Имаше нужда от ГЪВКАВОСТ и постепенно връщане на родолюбието още преди десетилетия да се започне

То не се почна и не само родолюбие а много германски добродетели свързани с род, родина, почит на жертви и поклон пред герои - "германия" не направи това и плодовете на ненаправеното ще правят смъртта й окончателна и по-бърза.
цитирай
66. staler - какво задълбочено може да се ком...
09.10.2013 19:31
какво задълбочено може да се коментира,като ти самия не си наясно с собствената си теза.от една страна ам-ците са ок и каквото поискат -постигат го,отдруга--защо са на тоя хал??може би са искали да доидат на тоя хал един вид едва ли не?фактите са други--те/масата/ съвсем не са ок..съвсем друг е въпроса че един задкулисен елит отдавна е взел властта /иконом.,политич.,медии и пр/промъкваики се през задния вход и се мъчи да моделира и манипулира света/в самите щати това отдавна е постигнато/.материали за това бол в интернет.не ми е нужно да съм гении за да отделя житото от плявата.мога да направя разлика между ноам чомски например ,и други които твърдят че ротшиилд е гущер.истина е че сащ дължат наи вече и наи много на себе си/на банките от измисления им фед.резерв/но този фокус отдавна е разгадан от будната част от публиката. колко точно и към кои/поименно/няма да разбереш никога защото както е добре известно фед не публикува баланси/като изключим смехотворния такъв за административните му разходи/.стандарта им на живот е повече от приличен/основан е на неизчерпаемия кредит/,наи вече защото те са поставени в схемата,някъде към върха на пирамидата.докато сащ бяха единствената от западните страни в която елита/2-3%/ държи 30% и нагоре от общественото богатство,света го креташе криво ляво,но когато този модел се наложи широко по света,доиде и перманентната криза.как ще завърши този цирк един господ знае.
цитирай
67. germantiger - ...
10.10.2013 08:00
"Ей" ти се събра и вместо да сереш с уста, написа нещо смислено като коментар!

Поздравявам те!

Като коригираш формата и маниера си, аз също ще приема коментара ти и ще се съглася, че не съм ДОКРАЙ наясно с темата или както казваш с тезата ми. Прав си - без ирония го пиша.
цитирай
68. vmir - 65. germantiger,
10.10.2013 08:59
germantiger написа:


Имаше нужда от ГЪВКАВОСТ и постепенно връщане на родолюбието още преди десетилетия да се започне



Какво по-голямо родолюбие от качествените усилия в онова, в което човека е на ниво ако не над световното, поне над това на околните? Нима историческите интерпретации имат особено значение за търсенето на потребителските стоки, което връща усилията по изработването им с печалба и разширява кръга от възможности пред работещата и произвеждаща нация? Ще бъде ли уважавана нация, която себе си не може да оправи, а има претенции да я наемат да поучава отдавна оправилите се? Къде ги тези луди, които да наемат учители на децата си, които да ги учат как да разрушат съграденото от родителите им? Не ги ли чуваш нашите "патриоти" - всезнайковци, как им са виновни ту банкерите, ту лекарите или фармацевтичната индустрия, я политиците, я Америка или Запада, съдиите, милиционерите и кой ли още не... абе, ако човек вземе насерионо настоящите "патриотични" гласовитости, би трябвало да се гръмне, за да се спаси от ада, който му описват ежеминутно хора, които бълват планини от глупости, за да изглеждат патриотично.
цитирай
69. staler - формата и маниера ми, може и да са ...
10.10.2013 10:20
формата и маниера ми,може и да са дразнещи,но не трябва да ме съдите много строго,доколкото никога не съм изразявал съгласие с индивииди като вмир които твърдят че естественото местоприбиваване на японците в условията на наи великата демокрация са именно концентрационните лагери.,от което те останали твърде доволни.
цитирай
70. germantiger - ...
10.10.2013 10:27
staler написа:
формата и маниера ми,може и да са дразнещи,но не трябва да ме съдите много строго,доколкото никога не съм изразявал съгласие с индивииди като вмир които твърдят че естественото местоприбиваване на японците в условията на наи великата демокрация са именно концентрационните лагери.,от което те останали твърде доволни.


Формата и маниера вярно са простими поне при мен и от мен. Аз самия също понякога коментирам с цинизми, което не говори добре пак за самия мен!

НП сталер/щалер и се извинявам за моя груб език към теб преди.
цитирай
71. germantiger - ...
10.10.2013 10:49
vmir, да не бъркаш икономика, стопанство и производство с култура, население и душевност.

турчина, циганина, негъра също могат да произвеждат Мерцедес в Щуттгарт или по света, но същите тези не са германска култура, германско население и германска душевност (доколкото днес все още я има).

Стоките и стокообмена не са сърцата на народите, кокошката снасяща златни яйца е просто кокошка - бели кокошки носачки - народчета бели.
цитирай
72. hatanasov - РУСИЯ НЕ Е НЕПОБЕДИМА - за любимия непобедим "рефрен" на москалите
10.10.2013 13:14
ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ РАЗБИВА МНОГОКРАТНО ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГО ПО ЧИСЛЕНОСТ РУСКИ ВОЙСКИ И ПЛЕНЯВА ЗНАМЕТО ИМ. ЗАТОВА И ТОЙ Е ГЕРОЯТ НА ДОБРУДЖА И НА БЪЛГАРИЯ.
цитирай
73. vmir - 71. germantiger,
10.10.2013 15:05
germantiger написа:
vmir, да не бъркаш икономика, стопанство и производство с култура, население и душевност.

турчина, циганина, негъра също могат да произвеждат Мерцедес в Щуттгарт или по света, но същите тези не са германска култура, германско население и германска душевност (доколкото днес все още я има).

Стоките и стокообмена не са сърцата на народите, кокошката снасяща златни яйца е просто кокошка - бели кокошки носачки - народчета бели.


Тъкмо тази сутрин най-сериозно ме убеждаваха, че Турция е много по-европейска от България и я приравняваха директно на любимата ти Германия. И си спомням как доскоро у нас вярвахме, че Турция живее в мрачното средновековие и там хората си пускат стрели за доказателство на кой ден пророкът е слязъл от планината.

Знаеш ли, че един качествен молив е резултат от работата на множество хора на няколко различни континента? На един се отглежда дървесината, на друг тя се обработва, същото се отнася и до графита му, до каучука за гумичката, обхващащото я метално цилиндърче, боите и лаковете, и всичко това обработвано и видоизменяно с технологии, разработвани много години? И струва стотинки. Опитай сам да си произведеш молив, за да разбереш що е технология и материална култура. А под „дизайн” вече разбират цялостния процес на проектиране и нерядко го отнасят до изкуството.

Това, че не в класическите произведения на изкуството и културата, а в простолюдските забавления се превъзнасят парите и богатството, това, че парвенюта и простаци нерядко си купуват мерцедеси не означава, че мерцедесът е творение на простащината и парвенющината. Че сътворяването му не иска вдъхновение, че в него има вложен по-малко талант и дарби, отколкото в рисуването на картина или в спечелването на битка.

Не трябва така да се раздробява и откъсва от останалото материалната култура, защото тя е свързана и е частно проявление на останалите постижения и форми на културата и неслучайно дори производството пренася част от тях и това обяснява защо Турция невидимо и неусетно заприличва на Германия. Наистина, дори самото производство на сътворен вече продукт, изисква преди това солидна подготовка и възприемането на конкретни навици и умения, да не говорим за организацията и технологичната дисциплина, необходими за постигане на необходимото качество на достъпна за потребителя цена. Както да различиш изящното от кича изисква някакъв минимум обща лична култура, така и да разпознаеш материалната култура от далаверите иска минимум технологични познания, без които всички ти заприличват на маскари, сутеньори или наркопласьори, защото си изостанал в развитието си и не си състояние да разпознаеш способностите им. Въпростния трансфер на умения и навици може да не е есенцията на националната култура, но е не по-маловажен от нея, защото е добра алтернатива на просперитета, постиган векове наред чрез войни, престъпления и терор.
цитирай
74. vmir - 69. staler, Остави таз песен любовна,
10.10.2013 17:11
staler написа:
никога не съм изразявал съгласие с индивииди като вмир които твърдят че естественото местоприбиваване на японците в условията на наи великата демокрация са именно концентрационните лагери.,от което те останали твърде доволни.


Да, бе, да бъдат демократични колкото България през 1917, че да допуснат провокациите на болшевишката пропаганда в българския парламент и по фронтовете, че и те да си имат войнишки въстания, Радомирска република, курсове на въоръжена борба за завземане на властта, убийства, червен уличен терор, Септемврийско въстание, Свети Крал, създаване на македонска нация, легендарни партизани, и като нас вече цял век оттогава да се затриваме като нация и половината от този злощастен век да бъде прекаран в тоталитаризъм, а другата половина на прага на гражданска война заради безумния спор българи ли трябва да сме или славяни...

Бил съм в компания с американци и от японски и от немски произход и нямам впечатления да са нещастни от това, че нямат българската национална съдба или, че им липсват свободи, от което тук непрекъснато ревем, за да се види колко много разбираме от демокрация, само дето няма кой да ни оцени.
цитирай
75. germantiger - ...
10.10.2013 21:45
hatanasov написа:
ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ РАЗБИВА МНОГОКРАТНО ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГО ПО ЧИСЛЕНОСТ РУСКИ ВОЙСКИ И ПЛЕНЯВА ЗНАМЕТО ИМ. ЗАТОВА И ТОЙ Е ГЕРОЯТ НА ДОБРУДЖА И НА БЪЛГАРИЯ.


Абсолютно вярно!
В моята "справка" аз съм посочил великодържавните" поражения на москалите, а споменатото от теб на оперативно-тактическо ниво, което НЕ го прави по-малко впечатляващо, както и думите на генерала преди боя.
цитирай
76. staler - демокрацията не е смокиниво листо с ...
10.10.2013 22:48
демокрацията не е смокиниво листо с която да си прикриваш срамотиите,па кога ти потребват въпросните срамотии,листото да го закичиш зад ухото или да си избършеш гъза с него/по избор/.колкото до нещастието на българия,то се състои в паталогичната склонност да търсим светъл пример,пътеводна светлина и съответните и емисари,все някъде навън--било в кръчмите на австрия,кулите на кремъл или постколониалните построики из пършивите гори на вашингтон дс.
цитирай
77. alibababg - САЩ Е ОК - колкото си и ти..
10.10.2013 23:11
1. ОК, САЩ са в дълг - това бол червен българин и нечервен го сочи в блог.бг.

2. "Аджеба" колко другите дължат на САЩ и на кого всъщност САЩ дължи (не с общи думички) а "мота-мо" с КОНКРЕТИКА?

3. ЗАЩО САЩ са в положението което са? Питам защо е така, причини, мотиви, предизвикали състоянието на САЩ, това са въпросите. ЗАДАВАМ ДАЛЕЧ ПО-ВАЖНИ, ПО-ПРОДУКТИВНИ И ВЪЛНУВАЩИ УМА!

1. Това цял свят го знае! Ти,не! http://www.usdebtclock.org/

2. "мота-мо" другите НЕ дължат на САЩ. САЩ дължи на целия сват, начело с FED

3. Защото САЩ са частна корпорация. Това не е държава. Притежавана и контролирана от ционисти. Положението им е закономерно - те са територия превърната в ционистко/фашистки концлагер!

Другите ти идиотщини - От горе до долу - си избълвал невероятни глупости и лъжи!
цитирай
78. germantiger - алибабабг
10.10.2013 23:19
Лъжи за Германия и Русия не съм писал в постинга - просто факти.

Невежеството ти по отношение на тези факти надминава моето за САЩ!

САЩ ционистка държава ?!
Възможно, знам ли?

Русия каква беше като червена и каква е сега - марсианска ли?!
цитирай
79. vmir - Демокрацията не била смокиново листо?
11.10.2013 00:33
И го твърдиш за времената, когато други, самонарекли се "народни демокрации", са разстрелвали милиони от гражданите си, ей така - профилактично, като нещо съвсем в реда на нещата.

Ми, дай тогава да разрушим затворите и всеки да си трепе на воля когато му се притрепи или да си вика като Благоев в парламента и Димитров по фронтовете, че България поробва славяните в Турция, Гърция и Македония, нали трябва да е е невинен, щом е демокрация и всеки трябва да си прави каквото и когато му душа иска.

През 1930 г Турция е 14.4 милиона, а днес е около 80. Колко е била през 1878 един Господ знае, защото тогава не е имала възможност до си проведе дори преброяване. През 1878 САЩ са били под 50 милиона, днес са над 300. За България са запазени няколко изказвания на Левски, по събрани данни от когото българите сме общо 7 милиона към 1870 и 1871. И, понеже сме големи всезнайковци, докато останалите са се увиличили в пъти, ние, българите, днес отново сме си отново 7 милиона - точно колкото по времето на Левски. С тенденция към намаляване, въпреки сериозната циганска помощ в размножаването. И след цялото това самоизяждане, което хем върви с пълна сила, хем сме големи демократи, хем сме на опашката почти по всичко, хем винаги все другите са в грешка, но никога ние лично, нали така? И затова ще плачем не за нашите едновековни жертви, а за затворените за няколко седмици американци от японски произход (от главите на които не е паднал и косъм), наследниците на които днес благославят САЩ заради свобадата за изява и развитие, която им осигурява. Вярвай, че Америка загива, щом тази неадекватна вяра ти е по-важна от това, че загива България. Една държава не загива от друго, освен от амсалащината на гражданите си.
цитирай
80. staler - народните демокрации не са били моя ...
11.10.2013 19:24
народните демокрации не са били моя отправна точка или ако щеш координатна система никога.швеицария например съществува от доста преди 40те на миналия век,нали така?ако пуснем японците на воля,ще трябва да се хванем за едни дронове/летящи роботи предназначени да убиват/,които според амер.правителства съвместяват ролята едновременно на разсл.органи,обвинение,съд и ннаказателна команда по изпълнение на присъдите.как работи технологията?по данни на разузнаването някои/обикновено в планините на афганистан или пакистан/е удволетворил изискванията за профил на терорист и локализиран ,след което долитат роботите и го очистват.чиста работа,демократична някак.е ,случват се и грешки,съпътстващи загуби,кво да праиш.лично аз бих предпочел по старомодните процедури,щото и разузнавачите са хора,грешат понякога,да го еба.
цитирай
81. vmir - 80. staler , Браво, бе!
12.10.2013 01:29
Значи, хем не смяташ за важно, че който трепе милиони се самонарича “демокрация”, хем ти е най-важно, че хората на когото не е паднал косъм от главата, не бил демократичен, защото за няколко седмици ограничил малка част от хората си. Да не би да смяташ, че утрепаните милиони са си в реда на нещата, защото, ако са грешка, значи грешките на разузнавачите, които не ти дават мира, са капка в морето в сравнение грешките на вождовете, които изглежда смяташ за нормални или може би необходими.
цитирай
82. staler - по принцип е безмислено да се спори с ...
13.10.2013 18:02
по принцип е безмислено да се спори с представители на т.н.твърди електорати,особенно когато са конформисти на дребно/примерно имат роднини в сащ които им плащат сметките на панелката и им добавят 200-300 $месечно към пенцииката/.дали са "червени бабички" или "сини дедовци"-диагнозата е една и съща--синдром на блоковото мислене.обекта на обожание може да е полит.режим,икономическа теория или дори чифт непрани долни гащи.важното е тои да е някъде навън и да е голям,много голям и велик.съваршен и идеален.и които да бъде следван неотклонно .образно казано на шугавите овце винаги им е нужно едно магаре за водач за да не се разпилеят из трънаците.тези,на пръв поглед безобидни хорица,осигуряват почвата,хранителната среда за терикатите от голямата игра които първо громяха империализма,след това престъпленията на комунизъма,а утре ще ни поведат срещу извънземните.ти,вмире ,си част от тази масовка.не знам с колко и какви американци си се срещнал и разговарял/????/докато си се разхождал по мазните от мърсотия тротоари на холивуд булевард,в ролята на татето-турист,но те уверявам че измежду тях има умни и честни хора.някои от тях са ми казвали без да ги разпитвам специално--"ние убихме милиони в виетнам".от което не съм си направил извода ,че сталинските милиони жертви са измислица.върви в местния клуба на реформаторския блок и цуни портрета на костов--против уроки.
цитирай
83. veilet - За мен САЩ е само трибуквена съвкупност, зад която са покрити група от влиятелни хора и
14.10.2013 09:04
по всяка вероятност- евреи. Те "творят" Съдбата на Света и като цяло на Човечеството, бъркат се в политиката на всички държави, финансират "зло" и "добро" според тяхните си Интереси и т.н. Като цяло картината в така познатия ни САЩ не е розова. Те не са социална държава, например като една Германия или други европейски "представители"- всеки според възможностите си. Като продължа със сравненията ми минава през главата, че качеството на живот в САЩ е също по-нисък от гореспоменатите "Европейки" и без да изпадам в подробности считам, че европейското си е "по" от американското откъдето и да го погледнеш, независимо, че доста хора живеят в заблуждения.....Поздрави!!!
цитирай
84. vmir - 82. staler,
15.10.2013 08:05
като те чета и ми напомняш безграничността на самозаблудите, които изисква убеждението, че си наясно с неща, от които нямаш реална представа. Самозаблудите за теб може да имат тежест на аргумент, но не е лошо да се сещаш отвреме на време, че само марксизма издига в култ материалната заинтересованост. Реалността обаче е претъпкана с богати сиромаси, но ако не си в състояние да го забележиш или това не ти говори нищо, няма шанс да се разберем някога.
цитирай
85. karadzha - САЩ дължат на себе си –
14.08.2014 10:48
може, но на Китай дължат почти трилион гущера и дори на Русия дължат милиарди.
Не крия, че съм русофил, но повече обичам България. Западофилството минавало за уважение – голем смех – то си е нагаждачество в доста от случаите; бъди и туркофил, щото западняците от турско робство си подкрепят Високите порти, та чак до днес. Аз имам приятели турци и ги уважавам и те мене (бях единствен българин на турска сватба и музиката беше на 100% българска), но не съм туркофил, а не съм и туркофоб.
САЩ са колос с глинени крака, и колкото по-рано го разбереш, толкова ще е по-добре за тебе (и аз живях 3-4 години с илюзията, че Америка е призована да спаси света, но прогледнах). Вярно е имат държавност и държава, точно, защото са интерисчии, но тяхното е прекалено – главната им цел е да окупират от всички страни Русия и после да я нападнат заради ресурсите й, но номерът няма да мине. Украинците не са им никакви, ама ги коткат с цел целта – ще ги оставят голи и боси, но ще си вкарат натовските бази при тях (а с тях и климатичното инженерство и ГМО-тата).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4620127
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031