Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 15:01 - Един германец за БЪЛГАРИЯ - душа, бездушие и още
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 18394 Коментари: 37 Гласове:
38

Последна промяна: 20.06.2013 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"НАРОДОПСИХОЛОГИЯ"

В ПОСТИНГА ЩЕ „ПРОЧЕТЕТЕ” БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕДИ И СЕГА
В ПОСТИНГА МОЖЕ ДА „РАЗГАДАЕТЕ” НАРОДИТЕ В „БЯЛА” ЕВРОПА
В ПОСТИНГА, МОЖЕ ДА „РАЗБЕРЕТЕ” ЗАЩО И НИКОГА НЯМА ДА СЕ „ОПРАВИМ”

Първо прекрасен бгклип, в същността си обаче, инфото е критика - СРЕДИЗЕМНОМОРЦИ, ИЗТОЧНЯЦИ И СЛАВЯНИ НАДОЛУ
Заслужени хубави "две думи" за българите в края на постинга
Клип от deni1313Базиран на книгата „Расология на германския народ” от Леманс писана 1942г. (имам я благодарение на Виктор Кордон). В книгата (според мен) няма расизъм, нито „див национал-социализъм”! В отделни „пунктове” не бях съгласен четейки, в масата обаче се съгласих с написаното. То ме изуми и предизвика за този постинг.

ИЗНЕНАДАТА ЗА МЕН - РАСОЛОГИЯТА ПОКАЗВА И ПСИХИЧЕСКИТЕ КАЧЕСТВА ПРЕОБЛАДАВАЩИ В РАСИТЕ! РАСОЛОГИЯТА НЕ Е САМО ФИЗИЧЕСКИ „ПАРАМЕТРИ”, А ПСИХОПОРТРЕТ НА ЦЕЛИ НАРОДИ!!!

НЕ за следващото ще е думата - изображението надолу е моето предпочитание и фундамента в книгата на Леманс - за физическите характеристики и антропотиповете ще се пише в други постинги.

image

Расата е предмет на естествознанието и описателната антропология!
Гражданството е юридическо понятие.
Народ е историко-цивилизационно.

 Раса и език не съвпадат!
Расата и езика обаче са свързани!
Расологията регистрира и характеризира физическия облик и признаци.


 МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ БЪЛГАРИНА КАТО ЛОГИЧЕН МИКС/СМЕС ОТ СРЕДИЗЕМНОМОРЕЦ (ТРАКИЕЦ ПРЕДИМНО), ИЗТОЧЕН И ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИ ЧОВЕК (СЛАВЯНИН ПРЕДИМНО)

ЛЕМАНС ФАВОРИЗИРА И ЗАПОЧВА С НОРДИДИ, не се чудете, че иде реч за "подраси" в бялата - това е расология, не модерна политкоректна комика

Миранда Отто в LotR

 


МАРКЕРИ, АКЦЕНТИ, ПУНКТОВЕ ОТ КНИГАТА 


  Психопортрет на нордите/нордидите - автора е прекалил безмерно с германо-скади "отскока" - аз например, намирам нордите за ограничени в немалко "отношения днес" и това надолу "личи":

- Проницателност, правдивост, сила на волята, честност, здрав смисъл, прилежност, любов към комфорта и чистотата, към храната също. Недоверие към търговците, музикалност, егоистична суровост, склонност към занимания с наука, търговия, прибързани изводи на пръв поглед в противоречие с германската разсъдливост.

- Марк Лин характеризира норда като разсъдлив и хладен, недоверчив и неподдаващ се на убеждение. На неговата наблюдателност рядко влияят предразсъдъци и вълнения. Има добра ориентация на местност, геометрия, астрономия и в море.

- Справедливост в съжденията, ДЕЙСТВИТЕЛНО ОБИЧА И СЕ СТРЕМИ КЪМ ИСТИНАТА, повече от всяка друга раса. Отличава се с преданост, но не колкото келтите, по-малко склонен към прошка и разкаяние. На върха поставя свободата си и за нея е готов на жертви, доста суров в оценките си, държи твърдо на своето мнение, но уважава мнението на другите. 

- Нордите обичат възвишеното и идеала, но често осмиват невероятното, чудесата, мистиката. Чувството за хумор не ги напуска дори в рисков момент и критична ситуация. Твърдостта и увереността в норда не могат да разколебаят дори страданията и смъртта. Арбо пише за норвежците - гостоприемни, уважават жената, гордеят се с предците, сагите и родовете си. Сдържани са и се държат с достойнство. Сундберг описва шведския дух като способен към бърза оценка, правдив, енергичен и с чувство за справедливост, недоверчив към тълпите, невярващ на хубави думи, с чувство за реалност и непримирим към този, който е припознал за враг. 

- Норда е склонен към затваряне в себе си и трезво гледа на себе си, звучи рязко, понякога е оскърбителен, присъщи на нордида са чувството за съвест, отговорност и не се вълнува какво другите мислят за него. Движен от дълга, каузата, често безжалостен към другите, съпричастната доброта рядко му е присъща. Индивидуализма у норда е пословичен, гледа на хората от семейството някак разсъдливо и с обща полезност негова и на рода. За сметкиа на това има чувство за племенност и община, „племето” преобладава над държавното чувство, но от друга страна норднародите изграждат най-здравите държави.

- Нордида притежава деловита страстност, обладава рицарски качества и точна преценка. Нордите рядко проявяват състрадание, образите в съзнанието им са ясно и рязко очертани, нордчовека е по-малко общителен от всяка друга бяла раса, но добре разбира животните и има отношение към тях. Описват го – вежлива хладност и високи изражения в духовния свят. Хората от по-тъмните еврораси се оглеждат около себе си, а норда се вглежда в себе си и всичко. Нордическия човек е талантлив разказвач, обича природа и животни. За него – неговият дом е неговата крепост!

- Когато норда е уязвен иска яростно и на момента да отвърне, докато хората от изтока чакат сгоден случай за мъст, а в момента се примиряват. Норда съчетава серьозност понякога с лекомислие, безгрижие и безразсъдна смелост. Той е организатор, подчинен на далечни цели и планиращ стъпките. При норда ума е или серьоно-фундаментален и реалистичен или високо-творчески и идеалистичен дух.

- По религия е повече протестант, водач на прогреса, иска да издигне и отличи себе си сред множеството, стреми се към полза за племето, общината и народа си, за разлика от другорасовите хора със стремеж към само личен успех.

Жертването на лични средства - брачни халки, семейни ценности, косите и дори събраните от децата парички за купуване на оръжие в борбата срещу Наполеон 1813г. - картина от Артур Кампф

 

image


- Норда има смелост и познавателни способности. Не е склонен към мистицизъм и не чака чудеса, религиозността му е хладна, а не екзалтирана като при другите раси. Той често е нерелигиозен и духовно свободен.

- В тълпата норда не се чувства добре, предпочитама да е сам дори сред много.

- Рьозе казва, че норддецата в училище са най-умни, но и най-лениви в тази част от възрастта на човек. В малките класове норддецата са често наивни и честни, докато другите деца по-хитри, серьозни и опитни... в старшите класове картината се променя обратно. Нордите не могат да работят дълго и постоянно без почивка, те го правят на импулси, тласъци и редуват периоди с крайно напрежение с периоди на заслужена почивка-отпуск. Ако няма тази почивка нордчовека издиша.

- Нордическата раса е номер едно в умението да обхваща дълбокото и великото, тя също е първа в творческото, научното, в героизма, но и в най-големите престъпления в човешката история. Нордите са много по-склонни и към самоубийство. Масовата престъпност е характерна за другите, но не и за тях на битово ниво. При нордидите има повече уважение към личността и собствеността.

- Борбата вътре в душата на нордида е най-драматична и важна, непрекъснатата мисъл и излишъка от творчески сили. Самоотвержената и чиста преданост към избраните ценности – в това норда няма равен! Разликата в миналото между силата на нордическия мъж и женствеността на нордическата жена е най-голямата разлика между мъж и жена отколкото сред другите раси.

- Норди са масово световните гении в наука и изкуство (вкл. и много от руските, италианските)...ЧЕТЕТЕ И БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ КЪМ СЕБЕ СИ 

Психопортрет на средиземноморската раса ("българо-траките" откривам тук) автора е категорично критичен, в повечко:

  - Емоционалност, красноречивост, жив и подвижен ум, недостиг на постоянство и търпение. При средиземноморците вниманието е насочено към външния свят, а при нордите към вътрешния. Средиземноморците обичат промените, лесно възбудими, страстни и подвижни са. 

Норда е съдия на самия себе си.
Средиземномореца е защитник/оправдаващ на себе си! ДА БЪЛГАРИ

 Норда приема живота като задача, а средиземномореца като игра и надлъгване.

- Норда често има угризения на съвестта, а средиземномореца почти никога. Южняка не се вълнува от човек съдещ себе си, южняка харесва човек измъкващ себе си, надсмиващ се над другите, такъв излъгал и изиграл другите – съд, съседи, противници ТОЧНО НАЛИ

- Средиземномореца е по-общителен от норда, по-ловък, весел и танцувален. Лек е като настроение, чужда му е душевната и самоаналитична дълбочина. Измамения мъж е трагичен образ сред северняците, а сред южняците мъжа на който жена му е изневерила е предмет на подигравка и унижение. Средиземноморците са често лениви, жестикулират много и не работят усилено.

- Южняците обичат пищността на католицизма, маниера на Аполлон и Дионис, южняка понякога може да покаже ярост срещу Бога, пак южняка има богато въображение, но кратка памет и примиренчество! Норда се възхищава често на южняка, тегли го на юг, норда изпитва романтика по южното. Потомството от смесване на норд и юг дава неуравновесено поколение ВЯРНО, ВЯРНО, ПО СЕБЕ СИ ГО ЗНАМ ;)

- Леманс твърди, че англичани и германци ПОГРЕШНО обичат и припознават древна Елада като духовна и обща прародина. Такава прародина с Гърция е невъзможна, защото според Леманс, защото расите са различни и всяка има повече или по-малко ясно очертано географско и духовно пространство. ИЗЛИЗАЙКИ ОТ НЕГО – РАСАТА УНИЩОЖАВА СВОЯ ПЪТ И СЪЩНОСТ! Автора явно е бил Ванга (не на шега) коментирайки днешното УБИЙСТВОТО НА СЕВЕРНА, ЗАПАДНА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА ПЪРВИ!

 
Вилхелм Телл микс от алпиец, динарец и норд (и с арбалет, не с лък както цари заблуждението)

image

 

Психокачества на динарската раса (автора симпатизира): 

- Обичат родината си, с чувство за дълг, храбри и горди, често пъти австрийски алпийци от динарски типове са изобразявани като борци срещу Наполеон. Динарците обичат своеобразни предмети, традиции, градини, войнствени като нордите са, бързо възбудими, изпадат в гняв при най-малкото подозрение за засегната гордост и чест. Много хора от динарската раса са съдени за побои, скандали или телесни повреди.

- Те са символ на груба сила и честност. Заедно с това са добродушни често пъти, чувстват близо природата и са хора на настроенията. Според леманс нямат душевната тънкост и смелоста на мисълта при нордите. Динарските хора обичат високопарни и екзалтирани думи, орнаменти и са добри актьори. Имат музикално дарование, неслучайно смес от норд и динар са Хайдн, Моцарт, както и много италиански композитори. По духовна надареност Леманс, ги поставя на второ място след нордидите. Шиллер също е микс от норд и динар...

- Динарската раса е далечен роднина на предноазиатската арменоидна раса – такива са част от гърците, евреите и разбира се – арменците. Динарците и арменоидите се отличават с планирана жестокост, склонност към търговия, усет за душата на другия и музикален дар.

 

 Психопортрет на  източната алпийска раса (тук също намирам българите):

- Алпийския човек проявява недоверие към чуждото, той се отличава с търпение. Обича семейството и близките си, не харесва да се мести, той е приятен съсед и спокоен поданник. Емоционален, понякога лукав, добре кътащ парите си, трудолюбив ако нещо му носи доход, иначе е ленив и дори апатичен. 

- Според Лапуж, източния човек е трезв, пестелив, работещ и внимателен, обича земеделието и своето парче земя. Има способности, но рядко е наистина богато надарен, мъжествен е, но не е войнствен. Човек на ограничените цели и недоверието, обожава еднообразието, прогреса не му е нужен.

- Разбира личната си изгода и семейната, но държавната не вълнува източния човек и той рядко мисли за страната. Източния човек не е чистоплътен, обича спокойния и уютен живот, да съзерцава, не му е присъщо силно благородство.

- Егоист и хитрец, той трудно се надсмива над себе си – англичани, скандинавци и други приемат карикатури над себе си, но източния човек – чехи, поляци, балканци приемат всичко подобно като унижение. Те работят средно качество и не изпускат собствената си изгода, не са наивни като нордите. Често източни хора с усет за печалба подчиняват във фирмите си творчески норди. 

Компаниите от всезнаещи на чаша и маса са типично източно явление! АХА АХА МДА

- Източния човек е мечтателен, топъл, хитър, но страдащ от тъпо самодоволство понякога. Обича най-силно сред другите раси семейството си и не е свикнал да е сам.

- Източния не обича войната, но при умело командване и мотивация е силен в отбрана, колкото норда в настъпление. Източните хора обичат уравниловката, масовката и идеите за равенство. Трудно могат да бъдат приведени в движение, но веднъж тръгнат ли са способни на големи промени.

- Завистта и злобната ненавист са характерни за източните хора, те ще приемат средното, но ще свалят великото и способното! "БРЕХ МААМУ" ПОЧТИ ПОЗНАЛ... Коварни, понякога лъжливи, твърдоглави, отричат чуждото, новото и необичайното за тях. Източния човек не е принципен и директен като норда и но пък е повече миролюбив.

- Източните деца като ученици са по-прилежни, по-хитри и по-запознати с живота, а източните жени отрано намират пари извън дома и работата и повече помагат на мъжете си повече от всяка другорасова жена.


Психопортрет на източно-балтийската раса ("българо-славяните") здрава критика на москалите "ей" ;)

- Истински пример за ост-балти са руснаците - те добре са описани то Рециус и Нордестренг, но и от писателя Максим Горки в „Моите университети”:

Всеки от тях може да заставиш да се разсвмее по детски и да слуша разкази за щастие и подвизи. Всичко което пробужда мечти за лек живот е мило на душите им. Но когато те се наблъскат в сива тълпа, срещнеш ги в града или пред лафката-кръчмата те забравят всички свои добри качества и се „обличат” в лъжи, притворство. Показват кучешка преданост към силните икли изведнъж ги обхваща дива ярост... забелват зъби... и могат да разбият църквата в която миналата вечер са влезли смирени...”

- Източния човек е мечтател, унил и рядко изразява своите чувства (освен явните омраза и раздразнение директно), но при близък контакт с него той става многословен. Зад уж доволния му, беден живот излиза неговото всеобщо и от всичко недоволство, което рядко води до реално нещо, защото е неспособен да взема серьозни решения! В екзалтация той строи планове, в мисълта му липсва конкретика, губи се от предмета и става безцелен.

- Норда изглежда на балта някак сух, хладен и безчувствен или прагматичен и жесток.

- При норда силния полет на фантазията в края винаги се връща в реалността, при славянина – не! Нордвъображението е архитектонично, източното въображение е музикално.

Славянина го тегли към митичното и чудесата, ТОЙ ВСЕ ТЪРСИ И ОЧАКВА НЯКАКВО „СПАСЕНИЕ” И „СПАСИТЕЛ”, ОБОЖАВА ДА СЕ САМОСЪЖАЛЯВА, душевно понякога се разголва докрай, но пък е силен актьор. Той е фаталист, фанатик, но гостоприемен човек с много приятели и компании. Недоверчив, завистлив, отмъстителен, груб с жените често пъти алкохолик.

- Преминава в противоположни чувства и настроения – от ярост и жестокост, към милосърдие и съжаление, от неувереност към всезнание, от вялост към напрежение. Разточителен ако забогатее и демонстративен.

- Може да работи робски дълго време, а после за кратко време в пияно състояние да попилее много пари и трудно изработеното! ЕХ ТЕЗИ ЧУДЕСНИ ИЗТОЧНИ ТУРИСТИ, сръбски също... По ум ост-балта е над средиземномореца и алпиеца, може да съобрази всичко веднага или след обяснение, но в крайна сметка разбира правилно. Няма остър ум, но е гъвкав и изобретателен. Казват, че източните хора най-бързо учат езици.


 

 Психопортрет на фалската-далската раса (към нордите):
 

- Ленц характеризира фалците като още по-надеждни и затворени от нордите.

- Надарени в архитектурата и живопистта и по-малко в музиката и реториката. Според Керн, фалеца е скрит, но дружелюбен, обидчив и не търпящ чуждо превъзходство, по мечешки груб и силен в отбрана, прави си добре сметката, много смел, но не така крайно като нордида, фалеца също обича свободата си и не може да е роб.

Бисмарк и Хиндебург са фалци/далци! 

- Фалците са по-тежки, не така лекомислени и нве толкова подвижни или склонни на промени. Верни, но на първо впечатление уклончиви, недоверчиви и хладни. После стават топли и добри към другия при опознаване. Фалеца е също така понякога по-задълбочен от норда и явно сърдечен.

- Фалците подкрепят познатото и по-рядко новото, те никога не забравят и са склонни да помогнат на другите дори без да са помолени за това. Техни вероятни предшественици са кроманьонците и те са една от най-старите раси и типове в Европа!


 ................


 "ДВЕ ДУМИ" ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Има нужда от цяло есе или "книга" - народ голям и силен преди, днес целенасочено смачкан и оцеляващ. Народ от който други са вземали и същите могат да вземат и в бъдеще - извратено и трагично е. Народ специфичен и уникален, бисерче.


Днес народите, превърнали в нации преди век, а някои и преди повече са боклук!

Боклук бял - умиращ демографски, културно и нравствено - това следствие от методична, жестока и извратена целанасочена политика.

Написаното Леманс преди почти век вече губи изтинност в немалко "точки"...


СЛЕДВАЩИТЕ "РАЗМИСЛИ" СА МОИ:

 Великото (за мен) в българския народ е уникалната му съдба, най-страдалия от турското и империята народ, със сигурност НЕ опетнил името си с насилие колкото и до степен като неговите съседи турци, сърби, гърци и румънци. Това не е мит (знам за български жестокости, но те бледнеят пред другите и често са отговор на такива)! Не е мит, че българите страдат от геноцидни прочиствания осъществявани от гърци и сърби - факт!

Българския народ днес трагично умира и от неговата "снага" могат да искат тези които преди векове вземаха от неговата държавност и държава - турското малцинство, за циганите въобще не пиша.

 Абсурдността да победиш в Първата Балканска, да оставиш немалко турчак тук, да не го изринеш както той теб "там" в турско и днес той пак да той има основания на демографска база да иска от теб (не дай Бог един ден)?! Това е повече от гавра - тя е неслучайна и постигната!

 Няма народ в Европа толкова малък и толкова уникален в това си страдание, до една мегадържава в съседство и с толкова специфични "странности" като фоклор, кукери ("дал ги" преди векове от Балканите до Италия, Бавария и Австрия като традиция днес).

 Народ чрез личности дарил кирилицата и вярата за руснаците (че и за монголците кирилица) и после пак освободен (с великото дело на Освобождението), но за жалост и заробен от Тюрьмата на народите (същата Россия оттогава до днес вкл.)!

................

 Приключвам с нордактрисата Ellen Hollman в ролята на германската Сакса
ЗАЩО ГЕРМАНСКИЯ НАРОД БЕШЕ ВЕЛИК - ОТ РУИНИ ДО ГРАДЕЖ И чудесна музика след 3.00, апогея след 5.00 и преди края