Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 14:46 - Контра SPAROTOK – АЗ и истината 1
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 29578 Коментари: 64 Гласове:
27

Последна промяна: 18.09.2012 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Контра SPAROTOK – АЗ и истината 1
Погледнете и втора част - с изображения

КОЙТО ЖЕЛАЕ КРАСОТА ТИПИЧНО ГЕРМАНО-СКАНДИНАВСКА С ТЕСНИ ЛИЦА
http://germantiger.blog.bg/tq-i-toi/2012/03/15/severni-jeni-seksi-bogini-i-modeli-myje-1.921113
 image


ТОВА НЕ СА ТРАКИ/ЕРГО БЪЛГАРИ
вляво краманьонски тип миксиран с алпийски, в средата микс от фино и далонордид, вдясно микс сбалтийски / отзад емигранта "няма прошка" Специално за Спароток във втора част и тук повече широколики нетипично за нордиди!

Истината трябва да е с главни букви, а аз и Спароток с малки, и разбира се истината не е резервирана и присвоена от и за мен. Заглавието е провокативно, но истинно, защото както често Спароток започва и завършва своите постинги – скъпи/мили мои/драги приятели ние ще видим (на базата на тия и тия думички колко лесно това е тракийско, ерго българско), аз се наемам в този постинг скъпи приятели и НЕПРИЯТЕЛИ да покажа и докажа, колко нелесно това не е тракийско, респективно не е българско!

 В ТОЗИ ПОСТИНГ ЩЕ ИДЕ РЕЧ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ГОТИТЕ и в него съм подбрал мои коментари от преди година и половина та до днес, ще ползвам инфо още от:
http://gepard96.blog.bg/
- Не го познавам лично, почти година не сме кореспондирали
http://iuliuscaesar.blog.bg/
- Не го познавам лично, рядко комуникираме на лс
http://mglishev.blog.bg/ - Не го познавам лично и не съм на мнението му, ч3е сме тюркски народ. Лафовете за някаква група аз и те или летописеца и други са аут – аз не съм в такава!

 Да напишеш, че траките са на Балканите преди елините - ДА, това самите елини са го признали.

Да споменеш, че Пантеона елински богове в немалка част са тракийски -ДА, това пак елините са го споменали "вяло".

Да твърдиш, че е нужна гордост, популяризиране пред света - ДА, абсолютно прави са автохтонистите и Спароток.

Не ми се струва да са прави в това, че днешния българин е в множеството си тракиец, но и тук може да са прави, имат свои аргументи.

Да напишеш обаче, че елините не струват, че културата им не е тяхна - това е мерзко и долно, защото когато пак преди година може би в мои постинги изписах десетки елини творци - Спароток ми спомена само 3-4 тракийски и на моя коментар той не можа да опонира и как ще може след като аз мога да напиша дори 200 елински творци от Античността имам ги в книги, антологии и каквото пожелаеш. Гърците обаче днешни не са ми на сърце и за това не им адвокатствам и няма да го сторя предполагам никога.


За това иде реч Гет (мой коментар към този потребител) - за гордостта и за безмерието (в смисъл без мярка днес), за заслужената тракийска истина и за титаничността на елинската цивилизация в немалко отношения. За тракийското, но и за респекта към чуждото и най-вече за истинноста НЕ САМО КЪМ СВОЕ, НО И КЪМ ЧУЖДО в историята. Пиши за своето, но не маргинализирай чуждото или поне мълчи и не пиши за него в постинги, а само за любимото

Защо величието на други накърнява според вас тракийското?!

ПРЕДИ ВСИЧКО МОЯТА ПРИНЦИПНА ПОЗИЦИЯ

БЪЛГАРСКО – ГЕРМАНСКО

Аз съм полугерманец, полубългарин

- ИСКАМ ДА СЕ УЧА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В СВЕТА ЗА КАКВОТО И ДА Е, факт е, че сред световното, то - българското заема малък дял, този ми избор, може би дразни?! Искам да съм глобален в знанието и регионален в пазенето.

- Вие сте водени от патриотарство, еле траките са българи и те са първи, велики и всевелики в античността, вие се "облягате" на желанието да сте (дори когато и ако не сте)! Аз "стъпвам по пътя" - всекиму според заслугите (или поне се опитвам, но разбира се имам своите предпочитания).

- Избрал съм Германия съзнавайки, че не мога да съм германец, както не мога да съм и българин. Аз съм и двете - ако някой мелез ти каже - аз съм такъв(!), значи те лъже! Реално той или аз не можем да сме едно от две. Това не притеснява моя избор да мисля за германското в историята и културата като нещо над българското.

- Причините поради които това е така са историческа съдба, ако щеш "шанс или нещастие", има обяснение, дори оправдание, има и постижения в които България е над Германия, но обикновено е забележимо обратното. Избора ми не трябва да обижда никого и той е мое право, всичко друго е демагогия.

- Аз съм избрал едно с приоритет, на първо място, но не искам, няма и не мога да се отрека от другото, напротив - българското е изградило у мен фундаментални качества и те са ми били от полза!

 Моята позиция продължава - БЪЛГАРСКАТА НАУКА

 БЪЛГАРСКАТА НАУКА ДА СЕ ЗАГАЩИ

ДА СИ ДАДЕ ВРЕМЕ И ТЪРПЕНИЕ

ДА СЕ ОСИГУРИ С ПАРИ

С РЕСУРС И СЪДЕЙСТВИЕ НА ДРУГИ НАУКИ И ИНСТРУМЕНТАРИУМ

НА ПЪРВО МЯСТО С ДОБРОСЪВЕСТНОСТ

ЗАЩОТО ТЯ Е В ДЪЛГ КЪМ БГИСТОРИЯТА

 ДА ЗАПОЧНЕ СЕРИОЗНО ДА ИЗСЛЕДВА ПРОИЗХОДА НА БЪЛГАРИТЕ

И ДА ЩРИХОВА ПОНЕ НЯКАКВИ "РАМКИ" - АВТОХТОННАТА ЛИ ТЕОРИЯ, ДРУГА ЛИ?!

 БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ АРГУМЕНТИРАН И СЕРИОЗЕН ОТГОВОР ЗА БЪЛГАРСКОТО В ДРЕВНОСТТА, ТЕ ИСКАТ ДА СА ИЛИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ БЕЗ ЗАДЪЛБОЧЕНО И ДОБРОСЪВЕСТНО ИЗСЛЕДВАНЕ, ИЛИ ИСКАТ ДА СА "ЕЛИТАРНИ" ТЕЗИ ПРОТИВ ТРАКИТЕ ИСКАТ БЪЛГАРСКОТО ДА Е "СИНТЕЗИРАН", ЕКСТРАКТ БЕЗ ПРИМЕСИ!

......

БЪЛГАРСКИЯ ЛУМПЕНПАТРИОТАР (писах го до nikikm, макар да си промених положително мнението към и за него)

Приемам не от днес, а вече повече от година, че траките са дали цивлизационни импулси било в Мала Азия, било в Египет, евентуално по-далеко в Индия и в Европа.

 Несъмнено са преди елините тук и на елините са дали волю-неволю било религия (немалко митове и герои), било наченки на култура, не малко обичаи и вероятно писменост и друго.

 Дотук добре, но "оттук-нататък" или насетне започва твоя проблем с мен Ники, а именно, че на теб това не ти стига в моето възприятие - ти искаш поклон до земи, признаване на галактическото ти его (скрито удобно зад българско, а всъщност лично твое), нещо повече - с невежеството ти маргинализираш титаничните постижения на векове след Античността и отричаш или пренебрегваш и омаловажаваш всичко в което не намираш българска или тракийска следа!

 Ти държиш да си най-велик, респективно траките/българите да са номер едно в историята на човечеството, не е проблем това ако е истинно - проблем, че след като аз не го споделям за теб съм провокатор, подлец и прочие николайчовски простотии?!

 - РАЗЛИЧНОМИСЛЕЩИЯ ЗА ТЕБ Е ВРЕДЕН

 - РАЗЛИЧНОМИСЛЕЩИЯ ЗАСЛУЖАВА ЗА ТЕБ БОЙКОТ

 - ОПЛЮВАШ ГО, КВАЛИФИЦИРАШ ГО, НАРИЧАШ ГО ПРОВОКАТОР

- ОБЯСНЯВАШ ИЛИ ИЗВЕЖДАШ ПОЧТИ ВСЯКО СВЕТОВНО ПОСТИЖЕНИЕ СПОМЕНАТО ОТ МЕН ПТРЕЗ ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО

 - ВСИЧКО ВЕКОВЕ СЛЕД ТРАКИТЕ ЗА ТЕБ Е НЕЩО НЕЗНАЧИТЕЛНО И ЗАДЪЛЖЕНО ОКРАДЕНО БЪЛГАРСКО

 - ТРАКИТЕ ПРЕДИ ЕЛИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ - ДА

 - ТРАКИТЕ ПО ЕВРОПА, АЗИЯ И ЕГИПЕТ - ДА

 - БАЛКАНИТЕ КАТО НАЧАЛО НА ЦИВЛИЗАЦИЯ МОЖЕ БИ ДА, ПИСМЕНОСТ СЪЩО ДА

 Признание за траките - да, ревизия на бгисторията - да, признание от света и проглеждане било постепенно световно (макар нереалистично днес, но постепенно), ново възпитание на поколения бгдеца с истина - да!

......

 Лумпенкосмичност и всичко е наше, ние сме най-велики, а другите винаги зли и срещу нас - не!

Със „сигурност” за бгпатриотарите българите са:

-прабългари-това отпадна, значи протобугари – ТОВА ГО ПОЛЗВАТ ОЩЕ

-афгански тип антропологичен няма и то отпадна – ФЕНОВЕТЕ НА ИРАНОАРИИТЕ ТВЪРДЯТ ТОВА

-българите са траки, македони, Александър Мегалото също, Ахил при всяко положение – НЕ Е ПРОБЛЕМ, ЧЕ И ДВАМАТА СА БЛОНДИНИ, ЧЕ И СИНЕОКИ (вярно единия тъмнорус или рижав)

-българи са въобще всички траки, еле много на север въобещ гръците коварни са наричали почти всичко трак на север – НЕ Е ПРОБЛЕМ, ЧЕ Е СЪБИРАТЕЛНО „НАЗВАНИЕ” НА ВСЯКАКВИ

-българите са още хуни, ама от хунския съюз някои са те, кутригури, оногундури, утигури – НЯМА ПРОБЛЕМ ЛЕТОПИСЕЦА ДА ИМА ИСТИНА, нямам познание в детайл, но се съмнявам

-българите са сармати, скити са положително, отрицателно са чеченци може би – ЗА НЯКОИ И ТЕЗИ СА ТЕХНИ, ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ КАВКАЗКИ НАРОДИ

-българи са и баварите (апропо в техниоте саги има две истории за кавказ и в нито една от тях няма бугари, а с какви народи са "съседствали" в азия, не в смисъл че са били като или с тях) – ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ ЗА ФРИТЦЛЕР ДА СЕ ДОКАРА ПРЕДВИД РАБОТАТА СИ НА ИЗТОК

-българите не са тюрки, те тва стана ясно въпреки думи като оглутаркан примерно общи – ЗА НЯКОИ СА ТЮРКСИ НАРОД ВСЕ ОЩЕ, за мен не

-българите са маи, може и ацтеки или инки да са, кой знае... НУРИТДИНОВ И ЯРУЛЛИНА ЗДРАВО „РАБОТЯТ”

-българи са и волжките, сега някои са омесени с ония татарите, то е руска конспирация верно – БЕЗ СЪМНЕНИЕ ИМЕТО ТАТАРСТАН Е РУСКА ПОЛИТИКА

-българите иначе са готи, „тва” над 20 книги не на български език които имам за готите са без значение – ЗА ТЯХ ЩЕ СТАНЕ ДУМА НАДОЛУ В ПОСТИНГА

ВСИЧКО НАДОЛУ Е БЪЛГАРИН СПОРЕД БОЛ (прощавайте турцизма)  БЛОГЪРИ

УНГАРЦИТЕ

УГРО-ФИНИТЕ

КЕЛТИТЕ

БРИТИТЕ ПОНЕ ЧАСТ

ФРАНКИТЕ И ТЕ

ПРУСИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

БАЛТИЙСКИТЕ НАРОДИ ВЪОБЩЕ

САРМАТИ

БАКТРИЙЦИ

ПЕРСИ, ПОСЛЕ ПАРТЯНЦИ

ХУНЗА-та днес, СВЕТЛИТЕ В АЗИЯ ВСИЧКО БЪЛГАРИН

В ЕГИПЕТ ПАК ТРАКИ

В ИНДИЯ НЕСЪМНЕНО

СТИГНАХА ДО СКАНДИНАВИЯ – шведите са траки, Тор е трак

ВЪОБЩЕ ГЕРМАНОСКАНДИ НЯМА – ВСИЧКО Е СЛАВЯНИН

СЛАВЯНИТЕ ПЪК СА ТРАКИ ЕЛЕ БЪЛГАРИ

ДАТЧАНИТЕ В СМИСЪЛ ЮТИТЕ

ИТАЛИАНЦИТЕ ЯСНО Е

НА ИБЕРИЙСКИЯ П-ОВ И ТЕ

УКРАЙНА И СТЕПИТЕ – ДА

ХАЗАРИТЕ ДОРИ !

ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИ СА 13-тото изгубено израилево племе

БЪЛГАРИ СА АТЛАНТИТЕ – СЕРИОЗНО ТОВА СЕ ПОДДЪРЖА

ПЪРВИЯ ЧОВЕК Е БЪЛГАРИН И ВСЪУЩНОСТ Е БИЛ БЕЗПОЛОВ

ИРЛАНДЦИТЕ ПОКРАЙ ФИР БОЛГ (няма проблем, че народа е описан като завоевател жесток, след което автентичните айришмени ;) вдигат бунт и избиват нолгите, а как уродливо са описани някои друга бира...

Абе въобще кои са българите...ПА ЩА СИ беше писал поета за прекрасното момиче в моя постинг Българско 1...е папоне сърбе на върбе не са!!!

Оппа!!! Са, са, са, той и оня Душан има българско – това без ирония го има!

„АЛОУУУ”

УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ СА БЪЛГАРИ ИЛИ СА СРОДНИ В БЪЛГАРСКОТО... НО ВСИЧКИ... БЕЗ СЪМНЕНИЕ... И „ЕДНОВРЕМЕННО” МНОГО ОТ ТЯХ... ДРУГИ В ПЕРИОДИ КОГАТО Е НЯМАЛО ПЛЕМЕНА, КАМО ЛИ НАРОДНОСТИ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОБРАЗУВАЩИЯ ПО-КЪСНО НАЦИИТЕ ПРОЦЕС?!?!?!?!?!?!?!

ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ РАСОВИ ТИПОВЕ, ЕТНОСИ И НАРОДИ, ОТДЕЛНО ЕЗИЦИ И ЕЗИКОВИ ГРУПИ

 ТОВА СА ТРИ РАЗЛИЧНИ "НЕЩА"!

ИЗСЛЕДВАНЕТО ИМ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНО!

..........

КОНКРЕТИКА, НЕ ЛАЛАДЖИЙСТВО

НАДОЛУ СЪБРАНО ОТ МЕН

ГОТИТЕ СА ГЕРМАНИ, НЕ ТРАКИ, ЗАЩОТО:

Топонимите

Готтесберге

 Гьоттинген

 Готтард (вкл. прохода св. Готтард)

 Готланд/Гьотланд

 градчето Гота

 старото название Готтенхафен

 племето готони/гутони споменато от Тацитус още

 думата Готт-Бог

 ОСВЕН ТОВА БОЛ СКАЗАНИЯ В ГЕРМАНСКИТЕ НАРОДИ ЗА ПРЕСЕЛЕНИЕТО НА ГОТИТЕ, ПОСЛЕ РАЗСЕЛЕНИЕТО ИМ, ЗА ТЕХНИТЕ "КРАЛЕ" - ДЕСЕТКИ САГИ, КОИТО МОГА ДА НАПИША С ТОЧНИТЕ ИМ ЗАГЛАВИЯ - ТАКИВА БЪЛГАРСКИ НЯМА!

 И още имена на готите германци, нямащи общо с гетите - траки от мен:

 GOTAHARD

 Gender: Masculine

 Usage: Ancient Germanic

 Germanic name derived from the elements god "god" and heard "hardy, brave".

 От него произлизат

 GOTTHARD

 GOTTHILF

 GOTTHOLD

 GOTTLOB

 GOTTSCHALK

 GOTELEIB

 Gender: Masculine

 Usage: Ancient Germanic

 Germanic name derived from the elements god "god" and leub "love".

 От него прозилиза GOTTLIEB

 GODFREY

 Gender: Masculine

 Usage: English

 Pronounced: GAHD-free [key]

 From the Germanic name Godafrid, which meant "peace of god" from the Germanic elements god "god" and frid "peace". The Normans brought this name to England, where it became common during the Middle Ages. A notable bearer was Godfrey of Bouillon, a 10th-century leader of the First Crusade and the first ruler of the Latin Kingdom of Jerusalem.

 От него произлиза GOTTFRIED

 Подобна именна традиция българите нямат нито в древността на Готт, нито в средните векове, нито днес - факт!

 ...

Рекоснтрукция/възстановка на готски език и сравнение

 "Atta unsar, thu in himinam. veihnai namô thein,
(Vater unser, du in Himmeln, geweihet werde Name dein,)

 qvimai thiudinassus theins; vairthai vilja theins, sve in
(es komme Herrschaft dein; es werde Wille dein, wie im)

 himina, ja hana airthai; hlaif unsarana, thana sinteinan,
(Himmel, auch auf Erden; Brot unseres, das f ortwährende,)

 Gif uns himma daga; jah aflêt uns, thatei skulans
(gib uns an diesem Tage; und erlasse uns, dass Schuldige)

 sijaima, svasvê jah veis aflêtam thaim skulam unsaraim;
(wir seien, sowie auch wir erlassen den Schuldigern unseren;)

 jah ni briggais uns in fraistnbujai, ak lausei uns
(und nicht bringe uns in Versuchung, sondern löse uns)

 af thamma ubilin; untê theina ist thiudangardi jah mahts
(von dem Übel; denn dein ist Herrscherhaus und Macht)

 jah vulthus in aivins. Amen.
und Glanz in Ewigkeit. Amen.)"

 ...

 Клотхилд-бургундка (то и бург я „изкараха” българска дума)

 Хилдегард-баварка (чудно и баварците бяха българи нали, а името и в германската традиция на имена завършващи на –гард мога да напиша цяла група ;)

 Теоделинд-Детлинд (баварска принцеса)

 Още пример с вандал Гензерих-Гелимер-Хилдемер (защото вандалите тук в блога и тях ги зачерква като германци...)

 Берих крал на готите при преселението им и то петия им крал (нали и готите „станаха” българи ;)

 Фридигерн-гот

 Боемунд-баварец

 Инграм също

 Атаулф и АСларих братята ги знаем готи

 Илдебад-гот


 Сказания за германските народи в които не се споменава въобще българин:

 Преселението на готите

Срутилият се мост

 Защо готите нахлули в Гърция

 Фридигерн

 Смъртта на Атаулф

 Сказание за Гелимер и Гелимер в сребърната верига

 Три сказания за хуните вън от темата, за тях има още

 Тотила изкушава светеца

 4 сказания за Албоин и неговата Розимунд

 Агилулф и Теуделинд

 Лойпихис

 Хилдерик и Базина

 Ножицата и мечът

 Венчавката на Кротхилд

 Спящията крал

 Пристъпващата гора и звънтящите камбанки

 2 сказания за Хилдегард

 2 за Теоделинд

 3 за Хлотар

 5 за Дагоберт

 За Карл Велики над 10 сказания, от тях имена не извадих, много ще е!

 ИЗВИНИ МЕ Спароток,  ЧЕ СМЕСИХ ГОТИ С МАЛКО БАВАРИ И ФРАНКИ, ТЕЗИ СЪЩО СА ПОБЪЛГАРЕНИ ОТ РАЗЛИЧНИ ПОТРЕБИТЕЛИ


 ЗА УЖ ТРАКИЙСКОТО РИХ/РИК - среща и днес в пъти повече при германци, но не и при българи - факт

 Това е списък от имена, реално съществували и съществуващи имена

 Фредерик/Фридрих в по-късен етап ист. и име

 Лудвиг/Людовик в по-късен етап ист. и име

 Ерих име

 Улрих име

 Хайнрих име

 Хендрик ст. име

 Хилдерик сказание

 Вундерлих име певец

 Витциг ист ВСВ

 Биттрих ист ВСВ

 Либих име

 Виллрих художник

 Седрик сказание

 Меровиг ист

 Гензерих сказание

 Вулдерих сказание

 Рудерих сказание

 Албрих нибелунгенлиид

 Амелрих нибелунгенлиид

 Витих нибелунгенлиид

 Хелфрих нибелунгенлиид

 Теодерих нибелунгенлиид и ист.

 Дидерих ст. име

 Хайлвиг ст. име

 Еммерих име

 Хлодвиг/Хлодовиг ист

 Лайпцих се произнася

 Този списък мога да увелича с имена и топоними, женски имена, фамилии на райх... тези драснах сега по памет, не след търсене! А германски думи завършващи на рих/риг или райх...

 ...

 ТУК ЧЕТЯЩИТЕ АКО СЕ ЗАРОВЯТ ЩЕ ЗАНЕМЕЯТ В РАЗЛИКАТА ГЕРМАНСКО И ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО!

 Германските имена (сайта е за "всякакви"), в случая германските и готски или франкски имена далеч от българските:

 http://www.behindthename.com/nmc/ger.php

 Тук етнология, после приказки и сказания събирани по цяла Германия и далеч от българските въобще!

 http://www.sagen.at/index.html

 http://www.sagen.at/texte/sagen/sagen.htm < тук за всяка държава

 ето и билдгалерията

 http://www.sagen.at/fotos/index.php

 http://literaturnetz.org/maerchen

 http://www.1000-maerchen.de/1518d97d8d0a88911989259659470c58/classics,1.htm

 Средновековие

 http://www.genealogie-mittelalter.de/

 Примерно името Аделайд/Аделхайд има родителите, съпрузите, децата им, обаче нема българско име примерно

 http://www.genealogie-mittelalter.de/adelheid_fuerstinnen/adelheid_fuerstinnen.html

 Пак за Средновековие и автори

http://www.stefanjacob.de/Geschichte/Unterseiten/Literatur.php?Auswahl=Fr�hmittelalter

 ТУК САМО ИЗВОРИ ДА ИСКАШ ИМАМ ГИ ОТ KORDON ТУК В БЛОГБГ

 http://www.vostlit.info/Texts/Dokumenty/index.phtml?id=2070

 ... и баварския, който няма потресаваща разлика въобще с германските диалекти, но е явно различен от български:

 http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html

Посочените в предходния ми комемтар "маркери", никой досега не е опровергал (ВКЛЮЧИТЕЛНО И СПАРОТОК)!

 ТА ПИТАМ КАК ТЕЗИ "БЪЛГАРИ"-ГОТИТЕ НЕ ЗАПАЗИХА БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКИТЕ СИ ИМЕНА, БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКО-СЛАВЯНСКИЯ СИ ЕЗИК, ЗАЩО ЗА ГОТИТЕ САГИТЕ-СКАЗАНИЯТА СА ЗАПАЗЕНИ В ГЕРМАНСКАТА РОДОВА ПАМЕТ КАТО ДЕСЕТКИ, АКО НЕ И НАД 100, НО В БЪЛГАРСКИТЕ СКАЗАНИЯ ГИ НЯМА ИЛИ АКО НЯКОЙ МИ ПОСОЧИ 1-2, АЗ ЩЕ МУ ПОСОЧА КАКТО КАЗАХ ДЕСЕТКИ...

ПО – ВНИМАТЕЛНО С ИЗВОРИТЕ НАЛИ, И ПОНЕЖЕ ОБИЧАТЕ/ОБИЧАМЕ ИЗВОРИ ЕТО ОЩЕ:ОТ МЕН

НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТАКА НЕ СЕ РАЗБОТИ С ИЗВОРИ, А ТРЯБВА МЕТОДОЛОГИЯ ЗА КОЯТО БЕЗ ДА СЪМ ИСТОРИК САМО СЪМ ЧУВАЛ, НО ТОЧНО ТАКА РАБОТИТЕ "ВИЕ"

1.ГОТИ И БЪЛГАРИ СА РАЗЛИЧНИ НАРОДИ

Магнус Ф. Енодий - V век:

 "Сблъскали се два народа, които никога не са се плашили от смъртта. Чудили се един на друг, че се намират равни на себе си и че в човешкия род Гот се осмелява да противостои на Българин и Българин на Гот. Най-сетне готите победили Това е народът(на българите),който преди тебе имаше всичко,което е пожелавал; народ,в който този е придобивал титли,който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,в който бойното поле прославя рода,понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня,чието оръжие е било окървавено в сражение;те са народ,комуто преди битката с тебе(крал Теодорих) не се е случвало да срещне противник,който да му устои,и народ,който дълго време е извършвал войните само с набези.Тях не са поставяли в затруднение,както трябва да се очаква,нито планинските масиви,нито изпречилите се реки,нито липсата на храна,понеже смятат,че е достатъчно удоволствие да пият кобилешко мляко.Кой би устоял срещу противника,който се носи и храни от своето бързо животно? По-рано вярваха,че светът е открит за тях,сега смятат,че за тях е затворена само тази част от земята,която ти пазиш. "

И ПАК

Касиодор в своята Готска хроника (ок. 519 г.) под 504 г. е записал: „В това консулство, след като благодарение на доблестта на крал Теодорих бяха победени българите, Италия отново овладя Сирмиум”.

И ОЩЕ

През 480 г. византийският император Зенон (474-491) се обръща към българите за помощ срещу готите. Враждата между остготските вождове Теодорих Амалецът и Теодорих, синът на Триарий, приключва в 479 г. В опит да изпълнят молбата на император Зенон българите са отблъснати от Теодорих, сина на Триарий. През 482г. е споменат български владетел Бузан. През 488 г. Теодорих тръгва за Италия по римския крайдунавски път. Гепидите, подкрепени от български отряди, се опитват да спрат и отклонят остготите в сблъсък при р. Улка. Загива вождът на българите Бузан (П. Дякон).

ДВА РАЗЛИЧНИ НАРОДА - "ГРАНИЦАТА" ЯСНО Е ПОСТАВЕНА

КЪДЕ ВИ ОТИДОХА БЕГЕГОТИТЕ?!

ИМАЛО ОЩЕ

По повод на готите ако си чел хубаво Йорданес трябва да си прочел ето това:

 След смъртта на Острогост, Книва, разделил войската на две части и изпратил една част да опустошава Мизия, понеже знаел, че тя пoради нехаиството на императорите била лишена от защитници, а сам той се установил с 7000 воиници при Еусция
/Йорданес/

 Тракия почувствала жестокоста на готите. Тук именно при полите на планината Хемус те предприели нападение към близкия до морето град Анхиало и скоро се приближили до него.
/Йорданес/

 Едва ли местен народ би опустошавал собствената си земя?!

 Този въпрос ти го пиша, защото ти наблягаш и не само ти на поредни "освобождения" и завръщане на народ при народа в "своите" земи при "родсвеници", често ползвате този аргумент немалко потребители, но В СЛУЧАЯ той е дискредитиран.

2. СЛАВЯНИ И БЪЛГАРИ – ПАК РАЗЛИЧНИ НАРОДИ

За смесването...Георги Пизидийски в помета си „Аварската война”:

 „Бушуващата буря на неприятелите ни връхлетя като неизмерима вълна, изригвайки пясък от варвари. Защото лошият вятър от Тракия ни докара насила сред лято буря...Наистина войната не беше проста и единствена, но беше преплетена и беше се разпростряла сред различни и смесени племена. Защото славянин се беше споразумял с хун, скит с българин и пак мидиец със скит, те имаха различни езици и земи, бяха разделени и дълго време се намираха в близки отношения...” (славянин-склавин? или).

ОТНОВО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИН И СЛАВЯНИН - ФАКТ!

И ПАК И ОЩЕ
ОТ ПОТРЕБИТЕЛ  http://iuliuscaesar.blog.bg/

Във връзка със заселвнето на бългрите предвождани от Кубер в днешна Македония в извора се споменава за един от неговите първенци следното:

 Споменатият предводител Кубер узнал за това. Не можейки да скрие коварството, което лежало в сърцето му, за своя гибел и по свое усмотрение той направил съвещание заедно със съветниците си и тайно взел следното решение. Един от неговите първенци, който бил изтъкнат и лукав във всичко, знаел нашия език, както и езика на римляните, на славяните и на българите и , накратко казано, бил изкусен във всяко отношение и изпълнен с дяволска хитрос.

 Ето и старогръцкия оригинал на част от цитирания пасаж:

και τεν καθ ημας εποτομενον γλωσσαν και τεν Ρωμαιον, Σκλαβων και Βουλγαρων...

Цитираният пасаж е много показателен в някои отношения:

 В извора ясно се говори за славянски и български език. Както знаем езикът е най-силният етноопределящ фактор. От това сведение става ясно, че славяни и българи говорят на различни езици и оттук, че са два различни народ.

3. БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ТРАКИ

Патриарх Никифор и Теофан Изповедник говорят за българите на Балканите като за „новопоявил се народ”, което изключва отъждествяването им както с ираноезичните и добре познати на ромеите сармати и скити, така и с траките, които, разбира се, са източноримски поданици.

НОВ НАРОД, ДОБРЕ СИ ЗНАЯТ НАРОДИТЕ В ИРИ, ТОЗИ НЕ ГО ПРИПОЗНАВАТ!

......

ИЗВОРИ НЕ ЛАЛАДЖИЙСТВО

ЗА БЪЛГАРИТЕ ТРОЯНЦИ И ЗА МНОГОБРОЙНИТЕ ТРАКИ

ОТ ПОТРЕБИТЕЛ  http://mglishev.blog.bg/

в "Инглинга сага" пише, че и шведите произхождат от Троя. Същото казва Мехмед ІІ в писмо до Шарл VІІ - че османците имат троянско потекло.

За "най-многобройни" са обявявани всички странни и чужди на автора на съответния текст народи. И в Англосаксонската хроника пише същото за скандинавците. И в "Gesta Danorum" пише същото за ободритите. Всички те няма как непременно да са един и същи народ :)

КАКТО ВИДЯХМЕ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ ТУРЦИТЕ СЪЩО „СА” ОТ ТРОЯ, НАЙ-МНОГОБРОЙНИТЕ НАРОДИ СТАНАХА НЯКОЛКО, А ОНЗИ ИЗВОР ЗА ПЕСЪЧИНКИТЕ НА БРЕГА – НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА ХУКНЕ И ДА ГИ БРОИ?

 ......

ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА (от мен) НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ И ТЯХНАТА КОМИЧНОСТ „НА МОМЕНТИ”:

Ако се „сборува” написаното от Плутарх за галската война на Цезар ще „излезе”

Цезар превзел с щурм 800 града за 9 години, покорил 300 народности, сражавал се срещу 3 милиона души, от тях 1 милион убил и толкова пленил...

Цезар пише, че в битката при Фарсала Помпей губи 15 000 убити и 24 000 пленени, докато сами Цезар пише за свои загуби 200 войници и 30 заслужили центуриони...

Е ТЕ ТВА ИЗВОРИТЕ СА ГОЛЯМ МАЙТАП ПОНЯКОГА...

Отново за комичността на някои извори:

За войската на Дарий Ксеркс нахлула в Елада през 480г.пр.н.е., Херодот пише, че тя наброявала 1 700 000 пехотинци. „А изчислили ги по следния начин: като събрали на едно място 10 000 души и ги натъпкали, колкото може по-натясно, описали отвън кръг. След това ги пуснали и оградили кръга с ограда, чиято височина достигала до човешки пъп. Това като направили, вкарвали в оградата други, догдето преброили всички по тоя начин.”

......

Абсолютно съм убеден, че БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ, ПО-МАЛКО СА СЛАВЯНИ, А САМИТЕ ПРОТОБЪЛГАРИ НЕ СЕ НАЕМАМ ДА НАЗОВА КАКВИ - МОЖЕ ДА СА "ВЕРСИЯ" НА ТРАКИТЕ, МОЖЕ ДА СА ИРАНОАРИИ, МОЖЕ ДА СА... не знам!

Абсолютно са прави СПАРОТОК В БЛОГ.БГ ИЛИ БОЛГ ВЪВ ВИБОКС7 ДА ТЪРСЯТ ИСТИНИ и то нелупенски като посочените в постинга ми!

Въпроса е - кога ще има някой доблест да отсее, раздели и каже - това НЕ Е ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО, ЗАЩОТО ДО МОМЕНТА, почти всичко е?!

ЗАЩО ВИЕ ЗНАЕЩИТЕ И ТЪРСЕЩИТЕ (без ирония Ви наричам така) не кажете на съратниците ви - тук грешите, ЗАЩО АЗ МОГА ДА ЗАЯВЯ НА КОЙ ДА Е КАМЕРАД - ХИТЛЕР НЕ МЕ ВЪЛНУВА ОСОБЕНО И Е НАТВОРИЛ КУП ПРОСТОТИИ, ВЯРНО ЧЕ Е БИЛ ВЕЛИК ЗА ВРЕМЕТО СИ, чета само за висините ви, низините ги мълчите доблестно!

Това ви е големия въпрос вътре във вас, във всеки, той не се коментира под постинги!

Смисъла на моите постинги не е да опровергае спароток или да подложи на съмнение тракийското в българите - извори "обратни" на предложениете от мен, аз лично имам.

Целта ми е да покажа, че когато има силни и много аргументи срещу тезата на уважавания от мен Павел Серафимов-Спароток и съратниците му сред които ГЕТ, БЪЛГАРИНЪТ57, НИКИКМ, ЩАПАРОВ И ДР. - ТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ДОРИ КОГАТО АРГУМЕНТИТЕ СОЧАТ СРЕЩУ ТЯХНАТА ТЕЗА.

Лично аз българите не ги имам за монголи или подобни и благодарение на Спароток от около година уважавам тракийското в античността за което преди знаех малко!

ЧАСТ ОТ АВТОХТОНИСТИТЕ И БГПАТРИОТИТЕ ИСКАТ ВСИЧКО И ОТ ВСИЧКИ, ДОРИ КОГАТО ЯВНО ЛИЧИ, ЧЕ НЕЩО ВЕРОЯТНО НЕ Е ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО - ТОЗИ ВСЕИЗЯЖДАЩ НАЦИОНАЛИЗЪМ Е...




Гласувай:
29



1. germantiger - ...
17.09.2012 15:42
Надявам се, "заядливи тон" в постинга ми да не Ви "върже"!

Написал съм го така за да провокирам реакция, предполагам ще е отрицателна и това е нормално след този ми "тон".

ПРЕДПОЛАГАМ КАКТО ВИЕ ПРИПОЗНАВАТЕ КУБРАТОВИТЕ С ПРАВО БЪЛГАРИ АКО НЯКОЙ "ПОСЕГНЕ" НА ТЯХ - ЩЕ СЕ ИЗДРАНИТЕ, АЗ СЪЩО БИХ СЕ ПОДРАЗНИЛ!

ПО ПОДОБЕН "НАЧИН" АЗ МИСЛЯ, ЧЕ Е ПОСЕГНАТО НА ГОТИТЕ И ЗА ТОВА ДЕМОНСТРИРАМ ТАЗИ ЛЕКСИКА.

В действителност истината трябва да се търси, да се "посяга" на всичко, но с ПРЕДПАЗЛИВОСТ И УВАЖЕНИЕ И ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ГРЕШИМ - ВСИЧКИ НИЕ, на първо място го допускам за себе си!

...

Вътрешната ми убеденост е, че готите са били по-бледо подобие на хунския съюз, че са увлекли негермански племена, допускам тракийски или български, но същността им за мен е германска - ТОВА ВСЪЩНОСТ Е ИСТИНСКАТА МИ ПОЗИЦИЯ, НЕ НАПИСАНАТА КОМПИЛАЦИЯ В ПОСТИНГА, НО ТОЧНО ТАКА ВИЕ ЗВУЧИТЕ "ОТСТРАНИ" ПОСЯГАЙКИ НА ДРУГИТЕ - В СЪЩОТО ВРЕМЕ САМИ ОПЛАКВАТЕ ПОСЕГАТЕЛСТВАТА НА ГЪРЦИТЕ ВЕКОВЕ НАРЕД (и с право0!
цитирай
2. germantiger - ...
17.09.2012 16:11
И НЯКОИ ОТ ВАС ТВЪРДЯТ, ЧЕ БАНН МАЧКАЛО ИСТИНАТА И РАЗЛИЧНОМИСЛЕЩИТЕ - не го ли правите същото вие тук?

И ВИЕ ТВЪРДИТЕ, ЧЕ АЗ СЪМ ПРИСТРАСТЕН - ТА ВИЕ ВСИЧКИ СПОРЕЩИ С МЕН СТЕ и това е нормално - това не е упрек, а костатация!

В блог.бг вие сте БАН-яджии, понякога!

И това е нормално, защото болката за истината ви владее!

Приемете, че аз съм същиоя като вас в немалко отношения, но все едно спорещ с вас чужденец, слава Богу имам прекрасен български хъс, нахалство понякога и вироглавие, но то е предизивкано от вас.
цитирай
3. dimenzed - Татарстан е руска конспирация к...
17.09.2012 16:13
Татарстан е руска конспирация както казваш - Волжка България е заробена и унищожена от Иван IV Грозни, който с клане, терор и гонене от земите им забранява на нашенците там да се наричат българи, а вместо това започва да ги нарича "татари" - това е монголски термин, значещ чужденец! Много от руските царе и князе имат българска жилка - Святослав IV, Петър I, Романови, че даже и Путин си признава, че има волжски корени. Като цяло такова нещо като "руснак" няма - там елита винаги им е бил с наша кръв (а и нордическа), останалото: киргизи, узбеки, монголи, черкези, чукчи! Същото е и с "американците"!
цитирай
4. germantiger - ...
17.09.2012 16:27
Абсолютно съм убеден, че БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ, ПО-МАЛКО СА СЛАВЯНИ, А САМИТЕ ПРОТОБЪЛГАРИ НЕ СЕ НАЕМАМ ДА НАЗОВА КАКВИ - МОЖЕ ДА СА "ВЕРСИЯ" НА ТРАКИТЕ, МОЖЕ ДА СА ИРАНОАРИИ, МОЖЕ ДА СА... не знам!

Абсолютно са прави СПАРОТОК В БЛОГ.БГ ИЛИ БОЛГ ВЪВ ВИБОКС7 ДА ТЪРСЯТ ИСТИНИ и то нелупенски като посочените в постинга ми!

Въпроса е - кога ще има някой доблест да отсее, раздели и каже - това НЕ Е ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО, ЗАЩОТО ДО МОМЕНТА, почти всичко е?!

ЗАЩО ВИЕ ЗНАЕЩИТЕ И ТЪРСЕЩИТЕ (без ирония Ви наричам така) не кажете на съратниците ви - тук грешите, ЗАЩО АЗ МОГА ДА ЗАЯВЯ НА КОЙ ДА Е КАМЕРАД - ХИТЛЕР НЕ МЕ ВЪЛНУВА ОСОБЕНО И Е НАТВОРИЛ КУП ПРОСТОТИИ, ВЯРНО ЧЕ Е БИЛ ВЕЛИК ЗА ВРЕМЕТО СИ, чета само за висините ви, низините ги мълчите доблестно!

Това ви е големия въпрос вътре във вас, във всеки, той не се коментира под постинги!
цитирай
5. allvin - ,,Човек се учи,докато е жив" - народна поговорка
17.09.2012 16:46
Да,за кой ли път се убедих в това! В тази област Тигъра и Спароток са просто два върха,а аз далеч долу някаква долчинка :))) Удоволствие да наблюдаваш два ума,вплели мисли в равностойна схватка помежду си както някога гладиаторите в Колизеума оръжие срещу оръжие ........ Добре че тук е виртуален форум и накрая,независимо кой ще покаже повече съобразителност и информираност и двамата ,,гладиатори" ще са живи и здрави ...... :)))
цитирай
6. germantiger - БЛАГОДАРЯ АЛВИН/АЛУИН
17.09.2012 16:54
В сравнение със Спароток аз тази история не я знам, вън от съмнение е, че неговите знания надвишват титанично моите.

В този ред на мисли, може и някои заблуди да има в повече, но пък е стигнал до повече изводи.

Моя "ресор" е война и военна история, за друго сериозни претенции нямам.

И пак в този ред на мисли е как аз сам, без да съм историк и без да знам в детайл антична история на цивилисти УСПЯХ ДА СЪБЕРА, СОРТИРАМ И ЛОШО ПОДРЕДЯ В ПОСТИНГИ ТОЗИ МАСИВ.

ЕДНА ЧАСТ Е МОЯ - ИМЕНА, САГИ, АНТРОПОЛОГИЯ (която пак не заковах в дълбочина, а пернах), ДРУГО ИНФО Е ОТ ГЛИШЕВ, ЦЕЗАРЯ И ГЕПАРДА.

За готите мисля Спароток и много от уважаваните му от мен привърженици грешат, за много друго мисля, че са истинни!
цитирай
7. dolsineq - Тигре, много труд си хвърлил, за да ...
17.09.2012 17:02
Тигре, много труд си хвърлил, за да събереш толкова много факти. Аз лично за себе си избирам да съм атлантка, от тия, дето са "изчезнали" – снажни, руси, умни. Липсва ми само първото условие, ама то като преминеш през вековете е съвсем нормално и да си позагубиш част от "габаритите"...:)
цитирай
8. germantiger - ...
17.09.2012 17:16
dolsineq написа:
Тигре, много труд си хвърлил, за да събереш толкова много факти. Аз лично за себе си избирам да съм атлантка, от тия, дето са "изчезнали" – снажни, руси, умни. Липсва ми само първото условие, ама то като преминеш през вековете е съвсем нормално и да си позагубиш част от "габаритите"...:)


Честно казано/написано без да му правя вятър Спароток може да събереоще по-голям масив, защото знае повече, тогава аз трябва да се обърна към мои познати и роднини в чуждбина, да прочета близо 15 или 20 книги които имам за готите на небългарски езици, а посел спароток отново ще увеличи своя масив итн

Не е проблема в това, би могло готите да са гетите и без нахронизма на Йордане/Йорнанд/Йордан, би могло да са траки и дори българи в немалка "степен" като етногенезис днес, има изследвания в трази насока.

МОИТЕ ПОСТИНГИ ЦЕЛЯТ ДРУГО - ДА ПРОВОКИРАТ И ПОСТАВЯТ ДРУГ ВЪПРОС: ЗАЩО НАШЕТО СИ Е НАШЕ, А ЧУЖДОТО ОБЩО ЗА МНОГО БЛОГЪРИ В БЛОГ.БГ, ЗАЩО КОГАТО ОЧЕВИДНО ЗАСЕГА АРГУМЕНТИТЕ ЗА ГЕРМАНСКИТЕ ГОТИ СА ПОВЕЧЕ - НИКОЙ НЕ ГО ПРИЗНАЕ ДОБЛЕСТНО?!

Питай ме ти за гермаснките зверства през ВСВ - ще ги призная - не в измисления мащаб на победителите, но доста зверски и немалко, ще призная и тези на тевтордена, мога да спомена и други, които тук не са чувани въобще (не черните гереро бога ми, а други)!

ЗАЩО АЗ МОГА (и не само аз) ДА УВАЖАВАМ И ОМРАЗАТА И ЛЮБОВТА КОЯТО ИМАМ В СЕБЕ СИ, А ДРУГИ ТРЯБВА ДА СЕ ВИЖДАТ САМО СИЯЙНИ, ВИНАГИ ПРАВИ И НЕОПЕТНЕНИ?

ЗАЩО ЧОВЕК Е ДОБРО И ЗЛО, НО НЯКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРИЗНАЕ ВТОРОТО при положение, че го съзира ежедневно в живота и в историята също. Аз уважавам и омразата на псуващите ме и прекрасното в българи като теб и ДЕСЕТКИ, КОИТО ЩЕ МЕ ИЗТЪРПЯТ ПОГЛЕЖДАЙКИ ТОЗИ ПОСТИНГ!

НА МЕН ЛЮБИМИТЕ ЖЕНИ СА МИ БЪЛГАРКИ И НАЙ-МЪЖКИТЕ ПРИЯТЕКСТВА СА МИ С БЪЛГАРИ, УМЕНИЕТО ДА СЕ БОРЯ СЪЩО МИ Е БЪЛГАРСКО! Честността обаче не ми е българска.

Проблем ли е в историята да изтребваш и да съграждаш - всички сме такива - факт, а признание
цитирай
9. germantiger - ...
17.09.2012 17:32
Чудя се вече може би седмица се е появил нов потребител, който в началото ми се стори ок - впоследствие забелязах, че пише протурски като атила (да ме прощават другите двама родолюбиви българи с подобен ник).

Не разбирам защо наше го брата не реагира и не с плюене (нека то е в края), а първо с аргументи, защо бол народ си трае - защо аз не реагирах ли?

ОТГОВОР - ПРЕДИ МЕСЕЦИ ЛИЧНО АЗ ПРЕМИНАХ НА ЛИЧНИ ЗАПЛАХИ И ЛИЧНО ИНФО СЪС СПОМЕНАТИЯ АТИЛА, ПОСЛЕ И СЕ ДИСТАНЦИРАХМЕ И УВАЖИХМЕ В МАЛКО, В МНОГО СМРАЗИХМЕ - В ОНЗИ МОМЕНТ ПРАТИХ ЛС ЗА НЕГОВ ПОСТИНГ НА НАД 100 БЪЛГАРИ В БЛОГБГ И ПОНЕ ОЩЕ ТОЛКОВА ВЪВ ВИБОКС7 ИЛИ СКАЙП - РЕАГИРАХА ЕДИНИЦИ И ТО ПИШЕЙКИ КУЛТУРНО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЕ ЗАСЯГАШЕ СВИДНОТО БЪЛГАРСКО?

"Знаменосци", кой "наемник" да ви поеме хоругвата,пряпореца или щандарта?

Не виждам люти българи да пишат при споменатите двама, ако пък някой е реагирал - да приеме извинението ми.
цитирай
10. mt46 - Всеки народ /и нация/
17.09.2012 18:47
има субективен, пристрастен поглед към историята... Важното е да има толерантност, култура на спора...
цитирай
11. анонимен - ZLATKO
17.09.2012 19:32
TIGRE,ne razbiram za6to tolkova se luti6 i ripa6 sre6tu SPARO. 4oveka si pi6e na bazata na negovia si trud i ne e zlonameren kam nikoi v bloga, a naprotiv- predrazpolaga 4itatelite si da se nastroivat polojitelno kam nego i truda mu. ot dve godini mu 4eta bloga i dopredi da vidia na snimkite kak izglejda fizi4eski biah ostanal s vpe4atlenieto 4e e slabi4ak vazrasten 4ovek,skromen i kulturen do bolka a vij kakvo se okaza- zdrav fizi4eski i duhom BALGARIN,koito umee da kontrolira li4nite si emocii i taka vsiava respekt sred 4etia6tite go. to4no tuk se razminava6 s nego i tova te pravi po slab v mnogo otno6enia.izbuhlivostta ne e dobro ka4estvo.vzemi primer ot nego i taka 6te se polu4i edna 4udesna diskusia v koiato moje bi 6te se rodi istinata,a tia e ne6toto za koeto i az samia cial jivot se boria. pozdravi
цитирай
12. shtaparov - "Бол" не е турска дума ...
17.09.2012 19:54
"Бол" не е турска дума приятелю- от нея иде "руското" большой,больше,болшевик и пр. Това е чисто и просто една от хилядите Български думи в турския език,който,ако си спомняш,не е приет за "индоевропейски". Значението й е: Вел (Велик),Гол (Голем,Голям),Бел (Слънчевия бог) и т.н. От нея иде и "немското" Але (Бале,Боле),чрез елементарно пропускане на първата съгласна,както и "английското" All (чете се Ол),ще рече Бол (Бал,Бял и пр.). А повечето от изброените от теб племена наистина са били бивши Българи (с изключение на монголите и мангалите разбира се),но на такива бивши ние сме се нагледали предостатъчно,яли сме им обилно и попарата даже! Самите Германи пък не са нищо друго,освен Джермани и Гърмени (ще рече: потомци на бога на Гърма,на бога Джерман),и това не е майтап разбира се,а сериозна научна разработка. Имало е много ясен и точен смисъл потомците на този бог да са руси и синеоки по дефиниция,понеже те са в основни линии потомци на Сатрите и на техния бог Дионис,който е бил считан за син на бога на гърма и на слънчевия бог- казус,за чието обяснение е нужна отделна статия. Роднини на Германите в древността са били Армените и Карманите (Караманите),както и Берманите (Белманите),сиреч Берганите (Белгяните),понеже названието Германи може да се разтълкува и като диалектен вариант на названието Бермани (Белгяни,Белгини),което означава "Синовете на Белгите". А че Белгите са пришълци от Балканите изобщо не е трудно да се докаже,но и за това: когато имам повече време. Поздрави!
цитирай
13. germantiger - ...
17.09.2012 19:59
анонимен написа:
TIGRE,ne razbiram za6to tolkova se luti6 i ripa6 sre6tu SPARO. 4oveka si pi6e na bazata na negovia si trud i ne e zlonameren kam nikoi v bloga, a naprotiv- predrazpolaga 4itatelite si da se nastroivat polojitelno kam nego i truda mu. ot dve godini mu 4eta bloga i dopredi da vidia na snimkite kak izglejda fizi4eski biah ostanal s vpe4atlenieto 4e e slabi4ak vazrasten 4ovek,skromen i kulturen do bolka a vij kakvo se okaza- zdrav fizi4eski i duhom BALGARIN,koito umee da kontrolira li4nite si emocii i taka vsiava respekt sred 4etia6tite go. to4no tuk se razminava6 s nego i tova te pravi po slab v mnogo otno6enia.izbuhlivostta ne e dobro ka4estvo.vzemi primer ot nego i taka 6te se polu4i edna 4udesna diskusia v koiato moje bi 6te se rodi istinata,a tia e ne6toto za koeto i az samia cial jivot se boria. pozdravi


Чрез емоция въздействаш силно на дамите и младежите

Емоцията може да се изиграе и с нея да се манипулира

Емоцията ти позволява да оставиш трайна следа и да с откроиш

В случая не ползвам емоцията за горепосочените три, но емоцията ако се ползва е сила!

В случая не става дума за сърдене или друго, не сме както се казва ощипани госпиожици, става дума за явната тежест на аргументите с които аз разполагам и слабостта на техните.

НЕ СТАВА ДУМЗА ЗА УВАЖЕНИЕ МЕЖДУ НАС, А ЗА РЕСПКТ КЪМ ИСТИНАТА ИЛИ ДОВОДИТЕ.
цитирай
14. germantiger - за щапаров
17.09.2012 20:25
ПЪРВАТА ЧАСТ НА КОМЕНТАРА МИ ОТ АНОНИМУСБУЛГАРИКУС ИНФО
За нечелите никога извори:
1. Българите се появяват на историческата (в изворите) през 2-4 век от новата ера. Българин е самоназвание!
2. Българи на балканите има като завоеватели и усядащи от 5 век насам!
3. Посоката, от която идват българите винаги е от север-юг през Дунав!
4. Българите са племенна общност, която се самоприпознава чрез общото име "българин", а не както е при "траките" - назовани отвън така и никога неприпознали се като общност. Броя на българските племена е достъчно голям, за да бъдат сравнени с други етносни групи като "траки", "готи", "илири", "сармати" и т.н.
5. Българите са антрополотично европеиди - понтийски тип.
6. Българите самостоятелно или в различни обединения са стигали, а някои от тях са усядали в цяла Европа,
7. Българите не са кривокраки монголоиди дошли от Източна Азия. Те имат своя култура и бит адекватни с културата и бита на народите, сред които живеят и близка до тази на по-развитите държави, с които контактуват. Т.е. висока култура.
8. Българите завоюват Балканите и подчиняват "седемте словенски племена", северите, ромеи, гърци, готи, гети, даки и всичко което заварват в земите, които завладяват. Няма такова нещо като "освободили" своите братя, мирно дошли, срещнали ги с хляб и сол... В изворите си го пише, ама трябва да се чете!
9. Българите асимилират всички тези народи от Карпатите и Панония, до Стара Планина, днешна Сърбия, Македония, Албания и Северна Гърция. От този народностен микс се ражда средновековната българска нация, подобно на тази във Франция (че май няма друга европейска държава със сравнима в това отношение история).
10. Българите в своето историческо развитие са наричани от външните за тях източници по едни или други причини - скити, сармати, хуни, мизи, власи, славяни, гърци и др., но те винаги се самоназовават българи!

ОТ МЕН
Друже - на старогермански гер е копие, а Ман е онзи от който тръгват "колената" на германските народи

- германците си имат гръмотевичен Бог и ден четвъртък на негово име Донар и Донерстаг

- бяло на германски е вайс, на английски уайт и няма общо с бол

- аз съм съгласен с общото ни (индо)европейско езиков семейство, не се съмнявам само в някои от вързките които правиш, но ти обличаш това в български фундамент и късаш връзки между думи, когато мислиш, че ги изграждаш - струва ми се свободно и лесно прескачаш от цвят на цвят
цитирай
15. germantiger - ...
17.09.2012 21:02
АНОНИМЕН МЕ ПИТА ОТ КОЯ РАСА БИЛИ ВАМПИРИТЕ?

ОТ ИНФАНТИЛНО-ТИЙНЕЙДЖЪРСКАТА ;) Дай Боже всекиму младежки неразумен плам!

Извини ме ако коемнтара ти не е одобрен - днес блог.бг при мен е нетърпим! дано се оправи.
цитирай
16. germantiger - ОТПРАВИХ ПОКАНА КЪМ СПАРОТОК ПОД НЕГОВИЯ ПОСТИНГ
17.09.2012 21:49
Под неговия постинг по негов избор вероятно отношенията ни приключиха, моите обаче с него не като знание и интерес към блога му от който съм научил доста!

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/09/13/chudesa-i-neudobni-fakti.999454
цитирай
17. анонимен - Подводни
17.09.2012 23:57
Някъде във времето, някъде по Земята е било началото. Всичко е едно и едното е всичко и всичкото произлиза от едното.
Далече сме от истината, Тигре. Но наближава времето тя да излезе на яве.
Тогава ще се види кой от двама Ви е прав.
Поздрави!
цитирай
18. epicfail - Съвременият българин има в гените ...
18.09.2012 01:12
Съвременият българин има в гените си ДНК от половин Азия и Европа. Ако ние твърдим, че траки, славяни, ПРАбългари, гърци, кумани и прочие паплач не са се ... обичали помежду си то това е лъжа от рамките на гръцката, сръбската или не дай си Боже македонската история. За съжаление национализмът като "идеал" и "-изм"НЕ ТЪРПИ всичко онова, което не се вписва в рамките на "перфектната идея". Историческата истина ще продължава да се замърсява от идеологически и прочие нечистоплътност дотогава докогато не спре да се търси интерес, и не започне да се търси само тя. {}
цитирай
19. germantiger - ...
18.09.2012 01:46
анонимен написа:
Някъде във времето, някъде по Земята е било началото. Всичко е едно и едното е всичко и всичкото произлиза от едното.
Далече сме от истината, Тигре. Но наближава времето тя да излезе на яве.
Тогава ще се види кой от двама Ви е прав.
Поздрави!


Тя истината е "ясна" - всички имаме един предтеча или вид или каквото и ако един ден установят или Господ им признае, но готите не са в заревото на света, те не са утрото, а античността и средновековието и за тях има достатъчно инфо!

Година и половина се вижда кой е прав, за ден и половина не очаквам да си признаят доблестно българите - грешиме!
цитирай
20. анонимен - Подводни
18.09.2012 01:57
Прибързваш с изводите. Все още въпросът виси във въздуха и никой не може да каже сгреших или прав съм. Като писах за началото не се уточних. Имам предвид началото на днешната цивилизация. Тук на този континент. Има една много хубава Дзен мъдрост, която се отнася за планината и реката. Тя е валидна на 100% във вашият спор. Потърси я, ако ли пък не я намериш тогава ще тия кажа с удоволствие.
цитирай
21. shtaparov - До germantiger (Коментар 14.):
18.09.2012 07:08
По т. 1.: арменските извори сочат и времетона цар Аршак I (III-IIв.пр.Хр.) като време,в което имало размирици в земите на Българите северно от Кавказ,т.е.- в Източна Европа!
По т. 2. и 3.: в картата на Св.Йероним от IVв.,правена по данни от IIIв.,в земите на Балканите е записано "Мизия тоест България",което на други места се превежда като "Мизия,тук е България".
По т. 5.: както виждаме от проучванията,днешните Българи са и от трите основни подрасови типа на бялата раса-понтийски,динарски и средиземноморски,
а пресечната им точка е именно в нашите земи. Това може да означава само едно: че тези подрасови типове са зародени в нашите земи от нашия народ в най-дълбока древност,а тези типове отговарят освен това на трите колена на Българския род (Трако-Фригийци,Келто-Илири и Скито-Славяни).
По т. 8. и 9.: Българите не подчиняват и асимилират,а освобождават своите сънародници от многовековното римско потисничество.
По т. 10.: "различните" имена на Българите се дължат на големия брой различни племена,чието общонародностно име е било Барбари (Бургари). Това е принципно посочено в голям брой исторически извори. В Дукл.летопис нопр.пише за "безбройни множества народи (=племена),наречени...Волгари". Но там пише също: "Готите,които са и Славяни,и Българи,много се заобичаха с Българите,понеже говореха техния език и вярваха в техните езически богове..."! А това е писано от католически монах,не от комунист или циганин,затова можем да му вярваме безрезервно,особено като видим Българските лични имена на Готските владетели,които съм посочил на друго място!
цитирай
22. get - - Приятелю - захванал си се направо с непосилна задача ?!
18.09.2012 14:01
germantiger написа:
анонимен написа:
Някъде във времето, някъде по Земята е било началото. Всичко е едно и едното е всичко и всичкото произлиза от едното.
Далече сме от истината, Тигре. Но наближава времето тя да излезе на яве.
Тогава ще се види кой от двама Ви е прав.
Поздрави!

Тя истината е "ясна" - всички имаме един предтеча или вид или каквото и ако един ден установят или Господ им признае, но готите не са в заревото на света, те не са утрото, а античността и средновековието и за тях има достатъчно инфо!

Година и половина се вижда кой е прав, за ден и половина не очаквам да си признаят доблестно българите - грешиме!

- За да си отговорим по такъв безапелационен начин ... както на теб ти се иска ... трябва да почнем от много, много рано ?? ... поне ТРЕТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ пр.н.е. ?!
- От времето на култури Винча, Хаманджия ... Курганна и производни или съпътстващи на тези същите ?!
- На няколко пъти ти обяснявам, че езиковото разделение ... на тези протоЕВРОПОезични народи ... визирам в частност германската и славянска езикова група - най-вероятно става през желязната епоха ?!
- Становището ти, че видите ли божественият пантеон митове или легенди на едните или другите са си строго индивидуални - уви не отговаря на истината ?! - в тази връзка мога да ти набележа достатъчно много паралели ... между тези от югоизточна и северна Европа ?!
- Относно езиковите трансформации ... и кой език е дал думите си на останалите ... по този начин ако тръгнем да разсъждаваме - мисля отиваме в много двусмислена ситуация ?!?
- Първи пример ... с гоеграфско наименование Ваден зее - кореновата образуваща, казват, че е ВАДА/е/Н, за което лингвистите, казват че идвало от множеството канали-траншеи които пресичали брегът на това Море ... но в бг. езика "Вада" иде от Водя-Вода ?! - същото като корен е при англо-саксите Ватер-Васер ?!
- Относно Готи/Гети ... кореновата от която се образува етнонима е ГУЕ/ГВЕ ... от същата произхожда и говедо-бик-Тур ... вероятно и бог ТОР ?

- Относно извеждането на себеназванието ГерМан ... имаме аналогична форма и в българският език, колкото и странно да ти изглежда ??
- Частицата ГЕР ... е преминала/ва в Пер(я) ... среща се и в диалектната му остаряла форма ЕР ... от там Ерча се, тоест Перя се ? ... от там имаме и по-старите форми, като почнеш още от Омир Пергам/Пирга/Берг/Бряг и др.п. ? ... та дори и Бург ... което както е германско така и "старо-църковно-славянско" - най-общият смисъл на думата е издигнато високо ... в по-късно време ... с изменен смисъл за "укрепен град".
- Вероятното последното ще ти дойде в повече, че видите ли Бург е и българско ?! - на практика ... това е екзоним за нас българите използван от семито-арабо езични автори ... тоест Бурджани ? - като забележи в арабският език ... същата дума има и второ значение за "Кула-Кастел-Бург" ??
- Относно втората частица в ГерМан ... тя и в момента се среща в българският език, като местоимение МенМене ... също "Менес" ... документирана е като епоним ... тоест името на митичен-трак основател на Месембрия ... къмто 12 в. пр.Хр. ?! - кога гърци още няма по Черно море ... а може би и-и-и ... в самата Гърция ??!

- Това накратко ... и както виждаш паралелите-успоредици в германският и българският език са много повече, отколкото в първият момент, човек може да предположи ?! ... прощавай но за да не стигнеш до такава подобна на моята гледна точка ... лоша шега ти играе, твоята предубеденост ??!

- Това засега на първо време ?! - ако не съм достатъчно убедителен ... Ще продължа с примерите успоредици ... при двата европейски езика ... старобългарският и старогремнаският ?! - веселото или тъжното (?) в цялата ситуация е, че за старобългарският е възприето от лингвисти и "слависти" да го наричат "старо-църковно-славянски" ... сякаш нас, като народ, ни няма ?! - но това е друга тема !!?
цитирай
23. vencivvg - Интересна статия, дано има повече такива
18.09.2012 15:30
Много интересна тема, GermanTiger е положил огромен труд..
Тази разработка е една свежа струя в blog.bg
Нека се чуе нещо различно, нека има още една гледна точка. До сега двубоя беше Летописес - Спароток. От време на време се чуваше и позицията на гъркоманчетата аристотелис и вулгарус. Но германката, готската позиция липсваше. Добре е да има повече мнения. Мисля че след такъв обемен материал, Спаро трябва да отговори нещо. Лично аз , предпочитам да сме наследници на готите - един героичен народ превзел Рим, завладял територии в днешните Франция, Испания, Германия, Балканския полуостров. Но дали това е така? Каквото и да кажа ще е мнение не на специалист-историк, а на програмист, историята ми е интересна но не се занимавам в тази област. Така че, чакам отговорът на Спаро. Дано стане интересен дебат.
цитирай
24. germantiger - ...
18.09.2012 16:12
shtaparov написа:
По т. 1.: арменските извори сочат и времетона цар Аршак I (III-IIв.пр.Хр.) като време,в което имало размирици в земите на Българите северно от Кавказ,т.е.- в Източна Европа!
По т. 2. и 3.: в картата на Св.Йероним от IVв.,правена по данни от IIIв.,в земите на Балканите е записано "Мизия тоест България",което на други места се превежда като "Мизия,тук е България".
По т. 5.: както виждаме от проучванията,днешните Българи са и от трите основни подрасови типа на бялата раса-понтийски,динарски и средиземноморски,
а пресечната им точка е именно в нашите земи. Това може да означава само едно: че тези подрасови типове са зародени в нашите земи от нашия народ в най-дълбока древност,а тези типове отговарят освен това на трите колена на Българския род (Трако-Фригийци,Келто-Илири и Скито-Славяни).
По т. 8. и 9.: Българите не подчиняват и асимилират,а освобождават своите сънародници от многовековното римско потисничество.
По т. 10.: "различните" имена на Българите се дължат на големия брой различни племена,чието общонародностно име е било Барбари (Бургари). Това е принципно посочено в голям брой исторически извори. В Дукл.летопис нопр.пише за "безбройни множества народи (=племена),наречени...Волгари". Но там пише също: "Готите,които са и Славяни,и Българи,много се заобичаха с Българите,понеже говореха техния език и вярваха в техните езически богове..."! А това е писано от католически монах,не от комунист или циганин,затова можем да му вярваме безрезервно,особено като видим Българските лични имена на Готските владетели,които съм посочил на друго място!


Груби грешки Щапаров:

1. Ако поне малко беше наясно що са динарски типове или основен динарски антропологичен тип щеше да знаеш, че той е по теснолик от германоскандинавския финонордически, което е впечатляващо. Стареене, бръчки и други процеси дори не коментирам. Понтийските типове или повечето средиземноморски са широколики. Разлика долихо и брахиоцефали е основна.

2. Българите не осовобождават никого, подобни думи и тълкувания в изворите няма, второ разселват по края на българското "землище" славянските племена до колкото и ако ги имало.

3. Думата барбари или варвари няма общо с думата българи, за тази дума можеш да срещнеш няколко аргументирани теории и в тях българско няма освен ако не си го сътворил ти или някой тракиец от блог.бг. В твоя ред на мисли българите трябва да са бълхи, защото българи и бълхари и България и Бълхария "звучат' толкова близко, сега вече идва ред на семантика и семиотика с които да ме опровергаеш - опитай, а аз ще предложа още тълкувания на траки и българи ако пожелаеш ;)
цитирай
25. germantiger - ...
18.09.2012 16:20
Благодаря отново Венци - коментар 23, заслужено ти благодарих и в следващия ми постинг заедно с още един положителен коментар.

Дебат едва ли ще стане - поне вчера пароток нямаше желание за такъв, независимо, че както се изрази негови приятели му показали или копирали моите "писаници".
цитирай
26. germantiger - ...
18.09.2012 16:24
анонимен написа:
Прибързваш с изводите. Все още въпросът виси във въздуха и никой не може да каже сгреших или прав съм. Като писах за началото не се уточних. Имам предвид началото на днешната цивилизация. Тук на този континент. Има една много хубава Дзен мъдрост, която се отнася за планината и реката. Тя е валидна на 100% във вашият спор. Потърси я, ако ли пък не я намериш тогава ще тия кажа с удоволствие.


Мисля, че не прибързвам с никакви изводи, вероятно други прибързват дори на световната "сцена" със заключения за първата цивилизация тук - първи в различните години бяха различни, най-вече в Междуречието на Тъгър и Ефрат (Месопотамия).

Вероятно ти се усещаш като човек пръскащ истини ако ти ги поискат и немогат да ги открият сами, аз нямам нищо против с удоволствие да се възполвам от твоето задълбочено знание и мъдрост.

Можеш да откриеш ако пожелаеш това, което ти знаеш а аз неориентирано безуспешно търся ;)

Без ирония - моял, заповядай!
цитирай
27. germantiger - ...
18.09.2012 16:35
Гет забелязвам "ограниченост" - често в нея обвиняваш други, трябва мисля да разшириш рамките.

Трябва да потърсим още "по-назад", в днешните австрийски земи е открита ПЪРВАТА АНТРОПОМОРФНА статуетка от преди 30 000 г.пр.н.е., щапаров би казал ако тя беше в нашите земи днес, че е открита в българските земи, без да пояснява днешни или "вчерашни".

Трябва да погледнем още по-назад, примерно 16 000 г.пр.н.е. когато са първите поселения в германските земи и вече оттам-насетне е лесно - просто трябва да ги обявим за траки, ако вече не "сме" го сторили, понеже и Господ е българин - несъмнено, да ме прощава, че споменавам "името" му!

Гет, съвсем сериозно аз съм съгласен, че може да си прав за Желязната епоха, нямам достатъчно познания в това и нямам нищо против да водиш разговора в тема в която се усещаш знаещ, аз разумно ще почерпя от твоето знание.

Идва обаче други въпрос - българите не са славяни, а народ споменат до Китай примерно, иначе казано в Азия. За вас Азия е обида, тя е Дявол, Сатана едва ли не. Българите едва ли имат общо със славяните етнически като формиране, историческо развитие в античността, макар допирни "точки" може би.

Славяните от друга страна са споменати в извори векове след германците (без това да значи, че не ги е имало) и все пак факта си 'соти"_ славяните са векове след германите, дори можем да поспорим около "понятието" славяни - ако желаеш литература и готово за копиране и поднасяне инфо имам - бол?!

Месембрия ще разтълкувам като меся, не като местоимение, тук Гет мога наистина да ти покажа колко си объркан езиково, имам няколко германски граматики, една английска, ти намери ако желаеш българска и да попишем за местоименията. После за думите и тогава да разбереш своята заблуда, наистина те каня ако желаеш да дискутираме?!

Така и не разбирам какво желаеш да докажеш или подканиш?

Всички имаме общ човешки произход вероятно - с това съм се почти съгласил.
Белите народи индо или не индо европейски също - подкрепям!

Германите над и преди славяните като исторически извори и култура благодарение на връзката келто-германи - моето и световно историческо становище.

"Вашето" на автохтонистите - траките са славяните, т5раките над елините като култура - ТУК ГРЕШИТЕ В ЕДНО СЪС СИГУРНОСТ - ЕЛИНСКАТА КУЛТУРА ЗА ЖАЛОСТ Е ТИТАНИЧНА НАД ТРАКИЙСКАТА и това аз лесно мога да докажа в спор със спароток съм го правил веднъж, а той се умълча след кратък негов коментар. За това дали траките са славяни вече е друга бира. Автентични може би да, може би не...

Бих могъл да се вгледам в детайлите ти и да кажа, че се заблуждаваш в още - берг е планина на германоскандинавските езици, бряг е "долу" Гет и брега рядко е висок, обикновено дебаркираш на място което е проходимо и достъпно, не на високо и непреодолимо.

Пергам да е берг оттам бряг като свободна етимология да, но като истинност мисля, че не. Понеже познаваш думата перя се и то глаголна форма забележи не глагол инфинитив перене (на германски е през 3лмнч формата примерно), та познавайки перене ти стигаш до Пергам - убийствено наивно извини ме и не се засягай - всеки е наивен, аз също понякога!

Изумително е как

- БЕЗ ДА СТЕ ЛИНГВИСТИ
- БЕЗ ДОРИ ДА СТЕ ФИЛОЛОЗИ
- БЕЗ ДОРИ ДА ПОЗНАВАТЕ СТАРОГРЪЦКИ ИЛИ КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ ДРУГИ АНТИЧНИ ЕЗИЦИ
- БЕЗ ОБИКНОВЕНО ДА СТЕ СЕ ДОПИТАЛИ ДО "ОФИЦИАЛНАТА" ИСТОРИЯ, КОЯТО ЧЕСТО ПРЕЗИРАТЕ

ВИЕ ПРАВИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ, КОИТО КОГАТО СЕ ПОЯВИ ЕДИН КАТО ГЕПАРД ЗА ДЕТАЙЛИ, ЦЕЗАРЯ ЗА КЛАСИЧЕСКИ ЕЗИЦИ, ГЛИШЕВ ЗА ЗАПАЕВРОПА И АЗ ЗА ГЕРМАСНКА СПЕЦИФИКА ИЗДИШАТЕ, тогава действително се забелязва как често губите в дискусия, явно.

В рамката с теб нямаме спор, аз бих написал подобно на твоето за предисторичността без да имам твоето инфо, но в детайла не разбирам какво желаеш - да изведеш всичко от българското, да наречеш всичко това тракийско и да си помогнеш със славянско за да приобщиш и него, не казвам присвоиш?!
цитирай
28. get - - Вероятно нещо бъркаш "венерите" ??
18.09.2012 17:11
germantiger написа:

Трябва да потърсим още "по-назад", в днешните австрийски земи е открита ПЪРВАТА АНТРОПОМОРФНА статуетка от преди 30 000 г.пр.н.е., щапаров би казал ако тя беше в нашите земи днес, че е открита в българските земи, без да пояснява днешни или "вчерашни".

- Онази, която е по-стара, е от южна Германия Hohler Fels (Швабия) ... по-"младата" е от Вилендорф Австрия ... приблизителна датировка около 35 000 години пр.хр. ... от така наречената "оринякска култура" ?! - последнта много ме смущава ? :))) - ще прощаваш !!
- Междувпрочем "оринякските" праисторически-пещерни венери се срещат, като мотив от Пиренеи до централен Сибир ??!

Така че ?!
germantiger написа:
Германите над и преди

- Похвално ! - но да ги свързваш с ... "оринякците" ? - ми идва малко в "ПО" :)) - ще прощаваш ??!

- И понеже в последно време, освен Гет взех да си слагам и едно Тир отпред ... дай да си говорим за един Аз-Мен-МенеАс ... какъвто е бог Тир от Сагите ??!

- Привет от Гет ... тЮран Готски ... Какво ли искам, да подскажа с това ??! :))
цитирай
29. germantiger - ...
18.09.2012 17:20
Гете, разбира се, че ще си сложиш било ликвидирания от Александър Тир, защото тиранците са били хем нагли, хем страхливи, "па" не очаквам да си сложиш Гет Ганьо Балкански, не зависимо, че той е доказано български, защото знам, че ти самия не си ганьовец - това вън от съмнение.

Оринякската култура не я познавам, за това не мога да коментирам нищо, вероятно е на името на градче около което е открита, знаеш Гет в онова предисторично време е нямало племена или народи, поне така твърди аргументирано науката.

Колкото до културата, забелязъл съм, че днес и векове наред тя се определя от постиженията на онова що е родила европейската мисъл и гений и творчество, основно западноевропейски ;) - факт.

Трагичното е, че каквито и да са били траките, ако са имали общо с българите, то днешните им наследници са жалко подобие на предците си, грозно и срамно в немалка част, но не в цялата слава на Бог или на хората запазили човешкото, менталното и търсещото.

Това забеляза лиго Гет, защото го редактирах по-сетне?

Изумително е как

- БЕЗ ДА СТЕ ЛИНГВИСТИ
- БЕЗ ДОРИ ДА СТЕ ФИЛОЛОЗИ
- БЕЗ ДОРИ ДА ПОЗНАВАТЕ СТАРОГРЪЦКИ ИЛИ КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ ДРУГИ АНТИЧНИ ЕЗИЦИ
- БЕЗ ОБИКНОВЕНО ДА СТЕ СЕ ДОПИТАЛИ ДО "ОФИЦИАЛНАТА" ИСТОРИЯ, КОЯТО ЧЕСТО ПРЕЗИРАТЕ

ВИЕ ПРАВИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ, КОИТО КОГАТО СЕ ПОЯВИ ЕДИН КАТО ГЕПАРД ЗА ДЕТАЙЛИ, ЦЕЗАРЯ ЗА КЛАСИЧЕСКИ ЕЗИЦИ, ГЛИШЕВ ЗА ЗАПАЕВРОПА И АЗ ЗА ГЕРМАСНКА СПЕЦИФИКА ИЗДИШАТЕ, тогава действително се забелязва как често губите в дискусия, явно.

В рамката с теб нямаме спор, аз бих написал подобно на твоето за предисторичността без да имам твоето инфо, но в детайла не разбирам какво желаеш - да изведеш всичко от българското, да наречеш всичко това тракийско и да си помогнеш със славянско за да приобщиш и него, не казвам присвоиш?!
цитирай
30. get - - Нещс се оплетохме в обясненията си ... говоря не за Тир град ... а за Бог от сагите ?!!
18.09.2012 18:32
germantiger написа:
Гете, разбира се, че ще си сложиш било ликвидирания от Александър Тир ...

- Направо ме заби в земята с лингвистично-категоричният си извод Брег-ВИСОКО бряг било НИСКО МЯСТО между водата и сушата ?! - Пък после и със извода си от някакъв "Стратегикон" ... ме довърши :)) ... бряг щом означава ниско място ... дай тогава да дебракираме на Камен бряг, черноморието ?!
germantiger написа:

Оринякската култура не я познавам, за това не мога да коментирам нищо, вероятно е на името на градче около което е открита, знаеш Гет в онова предисторично време е нямало племена или народи, поне така твърди аргументирано науката.

- Свързват я с кроманьонците - Нима искаш да изкараш протогерманците такива ?!



germantiger написа:
Това забеляза лиго Гет, защото го редактирах по-сетне?

Изумително е как

- БЕЗ ДА СТЕ ЛИНГВИСТИ
- БЕЗ ДОРИ ДА СТЕ ФИЛОЛОЗИ
- БЕЗ ДОРИ ДА ПОЗНАВАТЕ СТАРОГРЪЦКИ ИЛИ КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ ДРУГИ АНТИЧНИ ЕЗИЦИ
- БЕЗ ОБИКНОВЕНО ДА СТЕ СЕ ДОПИТАЛИ ДО "ОФИЦИАЛНАТА" ИСТОРИЯ, КОЯТО ЧЕСТО ПРЕЗИРАТЕ

ВИЕ ПРАВИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ, КОИТО КОГАТО СЕ ПОЯВИ ЕДИН КАТО ГЕПАРД ЗА ДЕТАЙЛИ, ЦЕЗАРЯ ЗА КЛАСИЧЕСКИ ЕЗИЦИ, ГЛИШЕВ ЗА ЗАПАЕВРОПА И АЗ ЗА ГЕРМАСНКА СПЕЦИФИКА ИЗДИШАТЕ, тогава действително се забелязва как често губите в дискусия, явно.

В рамката с теб нямаме спор, аз бих написал подобно на твоето за предисторичността без да имам твоето инфо, но в детайла не разбирам какво желаеш - да изведеш всичко от българското, да наречеш всичко това тракийско и да си помогнеш със славянско за да приобщиш и него, не казвам присвоиш?!

- Ами Цезаря е възпитано момче и с него си приказваме ... в напълно академичен тон и обстановка ?! ... има други двама, дето фърлят постоянно нЕучни и шовинистични "къчове" кат теб ... та ме карат от време на време ... да изневерявам на добрият тон ?!

- А относно автохтонисти ... че то по-големи от старозаветниците, граЕците и германците ... по-големи не познавам ?! - Искаш ли примери ?! :))
цитирай
31. germantiger - ...
18.09.2012 18:39
Нали и аз това ти казвам Гет - в блог.бг тези които "изкарват" всичко българско разб. тракийско са групата автохтонисти, в блога германец освен "мен" доколкото знам не пише и едва ли би си позволил подобни мерзости ;)

Та Гет - да си дойдем на думата - какъв е проблема оринякската култура да е тракийска след като всичко в протосвета, че и с претенция до днес при някои автохтонци е тракийско, какъв е проблема щом и Господ е българин ;)?!

Половината лафове на Спароток са почерпени от сериозни книги, много от тях на германоговорящи, а останалите му твърдения на негови собствени размисли.

В този ред на мисли кой българин за германскатра история е отркивателствал както тези германци за тракийската и българската?

А "автохтонците" ги знаещ в блог.бг - баш българи, за сметка на това и ТЕЗИ КОИТО ГИ КОРИГИРАТ СА БЪЛГАРИ, ТЕЗИ КОИТО МЕ ЧЕТАТ СЪЩО СА БЪЛГАРИ, КОЕТО СОЧИ, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ СТРАДАТ ОТ ВСЕНАРОДНИ КОМПЛЕКСИ, МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ ИЛИ ПРОСТО ЗАБЛУЖДЕНИЕ ;)
цитирай
32. germantiger - ...
18.09.2012 19:00
Да напишеш, че траките са на Балканите преди елините - ДА, това самите елини са го признали.

Да споменеш, че Пантеона елински богове в немалка част са тракийски -ДА, това пак елините са го споменали "вяло".

Да твърдиш, че е нужна гордост, популяризиране пред света - ДА, абсолютно прави са автохтонистите и Спароток.

Не ми се струва да са прави в това, че днешния българин е в множеството си тракиец, но и тук може да са прави, имат свои аргументи.

Да напишеш обаче, че елините не струват, че културата им не е тяхна - това е мерзко и долно, защото когато пак преди година може би в мои постинги изписах десетки елини творци - Спароток ми спомена само 3-4 тракийски и на моя коментар той не можа да опонира и как ще може след като аз мога да напиша дори 200 елински творци от Античността имам ги в книги, антологии и каквото пожелаеш. Гърците обаче днешни не са ми на сърце и за това не им адвокатствам и няма да го сторя предполагам никога.

За това иде реч Гет - за гордостта и за безмерието (в смисъл без мярка днес), за заслужената тракийска истина и за титаничността на елинската цивилизация в немалко отношения. За тракийското, но и за респекта към чуждото и най-вече за истинноста НЕ САМО КЪМ СВОЕ, НО И КЪМ ЧУЖДО в историята. Пиши за своето, но не маргинализирай чуждото или поне мълчи и не пиши за него в постинги, а само за любимото
цитирай
33. get - - Тук следва да си изясним - що е това Култура и Цивилизация ... според историци и археолози ??
18.09.2012 19:30
germantiger написа:
Нали и аз това ти казвам Гет - в блог.бг тези които "изкарват" всичко българско разб. тракийско са групата автохтонисти, в блога германец освен "мен" доколкото знам не пише и едва ли би си позволил подобни мерзости ;)

Та Гет - да си дойдем на думата - какъв е проблема оринякската култура да е тракийска след като всичко в протосвета, че и с претенция до днес при някои автохтонци е тракийско, какъв е проблема щом и Господ е българин ;)?!

Половината лафове на Спароток са почерпени от сериозни книги, много от тях на германоговорящи, а останалите му твърдения на негови собствени размисли.

В този ред на мисли кой българин за германскатра история е отркивателствал както тези германци за тракийската и българската?

А "автохтонците" ги знаещ в блог.бг - баш българи, за сметка на това и ТЕЗИ КОИТО ГИ КОРИГИРАТ СА БЪЛГАРИ, ТЕЗИ КОИТО МЕ ЧЕТАТ СЪЩО СА БЪЛГАРИ, КОЕТО СОЧИ, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ СТРАДАТ ОТ ВСЕНАРОДНИ КОМПЛЕКСИ, МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ ИЛИ ПРОСТО ЗАБЛУЖДЕНИЕ ;)


- На първо време ... можеш да прегледаш това филмче ... тук въпроса се разглежда в научно-популярна форма - http://vbox7.com/play:fa61b142

- А относно оринякците ... там имаме култура и идеи, които говорят за усложнено мислене ? - при тях обаче човечеството излиза от стадният и навлиза в предсоциумният си стадий на развитие с най-общо характерни черти:
- общественият начин на живот;
- трудът - общество на ловци-събирачи;
- реч - със все още твърде ограничен понятиен запас;
- усъвършенства се анатомично ръката - пластично-хватателни функции;
Но все още нямаме съзнателно - овладяване на огъня с производни -керамика; металообработка
Няма одомашняване на животни и стопански култури ... наченки на стоков обмен и др. все важни черти ... които разграничават пещерният от ... цивилизованият-социален човек
цитирай
34. анонимен - Камарад! - germantiger
18.09.2012 22:41
Камарад,не разбираш ли че такива като заптието get и shtaparov се опитват да разводнят темата. Затова те теглят за носа да отговаряш на тъпотиите които пишат!
цитирай
35. germantiger - Към анонимния с въпроса за руснацитеците - дали за мен са арии (коментара съм го одобрил, защо не се показва нямам вина)
18.09.2012 22:54
Първо лично аз не вярвам в митове за арийски, съдбовни, "предначертани" или народи-господари. Персонално също. Ако едно негро бъде отгледано в шведско семейство примерно след 30-40-50 години може да стане нобелов лауреат. Ако едно бяло дете попадне в циганско гето, то няма да стане полезен човек за социума или вероятноста е минимална.

Второ доколкото знам автентичните арийци са ираноарии и сродните им народи от иранското плато, а "в и на" него са били различни народи в различни периоди от време като индо-арийски в дълбоката древност. В този ред на мисли германците също не са "баш" арийци, АЗ И НЕ ИСКАМ ДА БЪДАТ - ВЪПРОСА ЗА АРИЙСТВОТО НЕ МЕ ВЪЛНУВА ОСОБЕНО - НЕ Е НУЖНО НА ГЕРМАНЕЦА ДА Е АРИЕЦ, ЗАЩОТО ГЕРМАНСКИТЕ НАРОДИ СА ФУНДАМЕНТА НА ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ВЕКА И БЕЗ КАКВИТО И ДА Е АРИЙСКИ ГЛУПОСТИ.

Трето - какво са руснаците, микс от угро-фини, балтославяни и дори германо-скандинавци... нещо друго? Има различни теории за оформянето им, включително отново тракийско участие, което би могло да е логично с оглед гетите. Руснаците са микс от много в което няма нищо лошо - малко или много всички народи днес са.

Руската култура, наука и история има забележителни и световни постижения, има и световни простотии натворени от руската държава, вероятно ненадминати от други бели хора в глупостта и заколението. Руснаците са част от бялото семейство народи и са заслужили видно място с хубаво и лошо, в този ред на мисли СА АРИЙЦИ за мен.

Вече дали етнически, защото угро-фините вероятно не са индо-европейци, дали отричани като недочеловеки през ВСВ пак не са - това не ме занимава. А ПРО ПО КАКВО В МОЯ ПОСТИНГ ТЕ СТРЕСА "ПА" ЗА КАЗАЦИТЕ ДА ПИТАШ, "ГДЕ" СЪЗРЯ РУСНАЦИ "БА" ;) ?!
цитирай
36. shtaparov - E-e, да тълкуваме Българи (Бог-...
18.09.2012 23:03
E-e,да тълкуваме Българи (Бог-Ари) като бълхари е все едно да тълкуваме Германи като Кир-маже (Кирливите мъже): ха да не стигаме чак дотам??!!
цитирай
37. shtaparov - Освен това по времето, когато е и...
18.09.2012 23:05
Освен това по времето,когато е имало Вилендорфска Венера,не е имало дори и Българи,какво ли пък остава за германци!
цитирай
38. shtaparov - А в Арменски (Джерменски, Карма...
18.09.2012 23:08
А в Арменски (Джерменски,Кармански) извори е записано: "Аз бях в страната на сарматите Булкарк"!
цитирай
39. germantiger - Благодаря за симпатиите камерад.
18.09.2012 23:25
анонимен написа:
Камарад,не разбираш ли че такива като заптието get и shtaparov се опитват да разводнят темата. Затова те теглят за носа да отговаряш на тъпотиите които пишат!


В немалка степен уважавам Гет, имам причини и да се съмнявам в него, както той в мен - това е нормално.

Благодарение на дискусията с него - тук под този постинг, аз допълних постинга ипромених началотона двата всъщност под първите фотографии с които започвам. Иначе казано - понякога Гет е полезен и за развитиео на постингите ми, както в случая.
цитирай
40. germantiger - ...
18.09.2012 23:35
За Вилендорфската Венера - абсолютно правилно разсъждаваш Щапаров, радвам се на здравомислието ти този път и сме на мнение едно! В онези предисторични времена е нямало племена, камо ли народи.

За кирливите мъже не си прав - имаме извор за мръсния и кирлив за жалост български народ, но този извор разбира се е византийския поглед изпълнен с омраза, болка и страх. Естествено, че българите не са били характерни с това.

Та германи като кирливи мъже трудно ще етимологично изфантазираме (убеден съм за Щапаров и автохтонистите невъзможни неща като в атите няма), но виж българи и бълхари просташки и идиотски има смисъл и етимология. Разбира се, това са абсолютни простотии, с които ти дадох пример колко свободно понякога летиш Щапаров, независимо от опита ти да систематизираш твоя както го наричаш по име ангелов анализ.
цитирай
41. анонимен - Спартакос Тракидис - 36. shtaparov,33. get
18.09.2012 23:59
Лошото при вас е , че искайки да се изравните с другите ,се мъчите да ги принизите до вашето ниво !

цитирай
42. анонимен - baalgarite sa B
19.09.2012 01:02
Balgarite sa proizlezli ot slivaneto na prabalgarite I slavianite prez 9-10vek ot kniaz Boris I imperatorSimeon koito sa nalojili obsta. Religia,hristianstsvo I ezik slavianski balgarski nie govorim naa balgarski koito e slavianski u pirilicha na srabskia,ruski.planinata pirin,perundokazatelstvo.Naciite se sazdavat prez 18-19 vek,a globalizma prez 20vek.Evropeicite sa ravnopostaveni V ES spored lisabonskia dogovor
цитирай
43. germantiger - ...
19.09.2012 01:33
анонимен написа:
Лошото при вас е , че искайки да се изравните с другите ,се мъчите да ги принизите до вашето ниво !



Това е "все едно" да кажеш/напишеш ние сме мързеливи гръци и за това се налага да сме и крадливи ?!
цитирай
44. shtaparov - За Вилендорфската Венера - абсо...
19.09.2012 20:33
germantiger написа:
За Вилендорфската Венера - абсолютно правилно разсъждаваш Щапаров, радвам се на здравомислието ти този път и сме на мнение едно! В онези предисторични времена е нямало племена, камо ли народи.
За кирливите мъже не си прав - имаме извор за мръсния и кирлив за жалост български народ, но този извор разбира се е византийския поглед изпълнен с омраза, болка и страх. Естествено, че българите не са били характерни с това.

Та германи като кирливи мъже трудно ще етимологично изфантазираме (убеден съм за Щапаров и автохтонистите невъзможни неща като в атите няма), но виж българи и бълхари просташки и идиотски има смисъл и етимология. Разбира се, това са абсолютни простотии, с които ти дадох пример колко свободно понякога летиш Щапаров, независимо от опита ти да систематизираш твоя както го наричаш по име ангелов анализ.

За Българите не си прав да правиш подобни намеци приятелю. В езическите времена те са били несъмнено един от най-чистите народи на земята,понеже по дефиниция и по религиозно задължение се къпели абсолютно всеки ден,както узнаваме от въпросите на княз Борис "Първи" към папата! Те са ползвали ежедневно домашните и походните си бани от дърво,а тая практика е била постепенно зарязана поради две основни причини:

1. Засилване влиянието на византийското православие чрез репресивните мерки на Византия срещу езическите обичаи на народа ни в периода XI-XII в.,та и след това. Ежедневното къпане е било пречистващ ритуал в чест на Слънчевия бог и византийците са се здраво постарали да го изкоренят,но не са постигнали повече от 30-40% успех.
2. Налагането на няколковековна ислямска власт в Българските земи довело
до множество коренни промени в бита и културата дори на пришълците-завоеватели,да не говорим за тези на завладяното местно население. Поздрави!
цитирай
45. merlin68 - Тигър,
20.09.2012 15:02
честно казано се разочаровах от това което прочетох, най-вече защото съм го чел множество пъти в многобройните ти коментари под различни постинги. Би било добре да покажеш развитие, нови знания и аргументи, малко тъпчеш на едно място копираш и множиш едно и също нещо.
Вече веднъж ти обърнах внимание, че със саги история не се пише! Дадох ти и конкретен пример как директно германците са преписали едно сказание за княз Олег и са го германизирали:) Когато имаме писмени източници, археологични материали и прочие доказателства, към тях можем да добавим сказанията, но сам със сказания не става. Това, че Хитлер създавал "топоними" като Готенхафен, Херманарих...не знам си какво и прочие (нали ти е известно как се е готвел да прекръсти всички градове и паланки из Украйна), не доказва ни най-малко, че готите са германско племе. Доказателства може да се търсят например в историята писана от готския историк Йордан - странно защо този гот никъде не споменава, че готите са германци, а ги нарича гети. В цялата си творба, която кой знае защо днес наричат "Готика", когато тя се казва "Гетика", Йордан говори, че готи и гети е едно и също - тракийско племе с тракийски богове, тракийски царе и тракийски герои.
Можеш също да погледнеш картите на Птоломей и да видиш, там ясно са очертани граници - къде е Германия, къде е Скития. Това разбира се не са държави, а географски названия, но те си имат проста и очевидна логика - естествено германските племена обитават Германия (те затова са определени като германски). Е какво да ти кажа земите на гетите-готи не са там в областта Германия:) те са си в Тракия.
цитирай
46. germantiger - ...
20.09.2012 15:43
Не към мен с предпазливостта!

Преди мен десетки в блог.бг пишат всичко тракийско или българско.
Преди мен десетки наричат Бавария българска.
Аз съм след тях!

Не аз, а те са непредпазливи, вероломни и без капка съмнение, защото за мне в Бавария може да има българско, както в България готско, но за тях без съмнение в Бавария е пълно с българско, докато германско в България - не!
И това при положение че има саксонски рудничари при Иван Асен примерно...

За другото споменато от теб, включително за Орфила и Библията му допускам да си истинен. В Балагер няма нищо смущаващо, гер и ер в каря на името е типично за германските народио от време оно до днес, Бала също го има в немалко имена - гернерал Херман Балк, Михаел Балак футболиста, но разбира се, твоите съмнения може да са на място, действително може да се разсъждава и в посока каквато ти загатваш - възможно е!

Името Аспарух и още няколко български с такъв завършек или наставка знам, но точно това посочих - огромния масив с германски имена на фона на единиците български на рух или рих, без да ги поставям под съмнение.
цитирай
47. germantiger - Мерилине, радвам се, че отново си в блога и на линия
20.09.2012 16:15
Сега сериозно

ГРУБАТА ТИ ГРЕШКА ПЪРВО - ХИТЛЕР НЕ Е СЪЗДАЛ ГОТТЕНХАФЕН, А ТО Е СЪЗДАДЕНО ВЕКОВЕ ПРЕДИ НЕГО - изумително е НЕ как аз както ме обвиняваш не показвам ново знание, а как ти и гет при положение, че съм ви го писал десетки пъти не научихте и не запомнихте това - значи или не четет или страдате от "къса памет".

Второ мерлин - ТЕЗИ МОИ АРГУМЕНТИ КАКТО ВИЖДАШ И ТУК НИКОЙ НЕ РАЗБИ И ОПРОВЕРГА - НИКОЙ, СПАРОТОК СЪЩО ПОКАЗА НЕМОЩ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ и това година и половина и това при положение, че сте един влак хора, а аз един в случая при тази ми подборка, няма нужда да се допитвам до роднини или чужденци, а аз дори не съм си прочел книгите за готите които имам, ако ги чета, след това не подборка а книжка с маркери трябва да предложа!

Та до мом,ента става ясно, че пред това вие мълчите, мълчите и за изворите, четете ги избирателно и ЗАБЕЛЕЖИ МЕРЛИН - ПОД ПОСТИНГА НА СПАРОТОК, ОТКЪДЕТО ЗАПОЧНАХМЕ ОТНОВО НИКОЙ НЕ УДАРИ МАСИВА МИ АРГУМЕНТИ

На моите имена вие нямате равни "свои" и как да имате - не са ваши готските
На топонимите - нямате нищо, нищо, дори 1-2-3 очаквах, а аз имам десетки
На фолклорната традиция нямате нищо - нищо готско в бгтворчеството народно
На езиковата реконструкция нямате пак нищо

И ти ми казваш сказание за Олег, че той Олег е скандинавец, князете им са скандинавски и това го има в десетки книги, които ти се опита да обориш с няколко твои постинга на един автор и неговите великоруски разсъждения.

Няколко автори днес сравнени и срещу с извори десетки и вагон книги за скандинавците в Русия преди и днес! И ти даваш пример с едно сказание в русията като аргумент за десетките в германия за готите, ти наистина ли си вярваш, че ако някой французин вземе нещо от ирландците, това значи че сърбите са окрали словенците например - разбра ли ми шеговития пример или да го поясня?!

Ако един народ взаимства от друг (посоките са между всички народи в европа) всички "разменят" епоси и идеи, това според теб показва ЧЕ ДЕСЕТКИТЕ ГЕРМАНСКИ СА АЛАБАЛА, но дупката български с нищо срещу тях не е проблем. Ти наистина ли си въобразяваш ;) :) ?!, че десетките германски имена, саги, топоними са крадени и нетипични не само за германци, забележи и за шведи, норвежци датчани, а нулата в българско е какво,к какво е нулата и дупката в аргументи тук?!
цитирай
48. merlin68 - Тигър,
21.09.2012 00:24
ако една лъжа я има в десетки книги, това не я прави истина - това за Рюрик и Олег. Самите германци наричат балтийските славяни вагри (варяги), рюрик е славянско име и означава сокол, цяла племенна група балтийски славяни се нарича ререги, гербът на Рюрик е пикиращ сокол, внукът му Светослав е описан като типичен скит (славянин) от Лъв Дякон. В коментар съм ти предоставил цялото му описание от очевидец, ти тигър да си чувал скандинавец да си бръсна главата и да си оставя кика на тила? Този чист "скандинавец" връща езическите богове в Русия - славянските, а не скандинавски богове:) Какви са аргументите, че са нормани - някакво измислено шведско племе Рос:) Норманите били носители на държавност, а славяните изостанали тъпанари:))) Направо да пукне човек от смях - когато Рюрик управлява в Русия, няма и никога преди това не е имало създадена скандинавска държава, що за носители на държавност са?:)))
Но стига за това, имам постинг на темата представи аргументи там.

Не ти било отговорено на аргументите, и на кой по-точно? На топоними и сказания от късното средновековие ли? Що се отнася до Хитлер, грешиш провери и ще разбереш как той твори топоними през войната в Полша, а топонимите за Украйна също са били готови, но не би да му се сбъднат:)
Как ти тигре ще отговориш на моите аргументи - къде готския историк Йордан пише, че готите са германи? Защо няма нито един автор съвременик на готите който да ги нарече германи, напротив всички казват, че готи е новото име на тракийското племе гети. Ти въобще за какви аргументи ми говориш? Ако е аргумент това, че десетки мошеници с научни титли са написали стотици книги където обясняват, че те едно време летописците не са знаели кой какъв е, а те днешните "учени" понеже са "учени" знаят по-добре от гота Йордан историята на народа му:))) Или имаш предвид, че понеже на немски гот е бог, то явно готите са германци:)))
Ако очакваш Спароток да ти отговаря на подобни аргументи, няма да дочакаш.
цитирай
49. germantiger - ...
21.09.2012 09:50
Ами не четеш Мерлин ;) Готите са записани като гети по същата причина по която ТУРЦИТЕ СА ПИСАНИ ТРОЯНЦИ, ШВЕДИТЕ СА ПИСАНИ ТРОЯНЦИ, РИМЛЯНИТЕ СА ПИСАНИ ТРОЯНЦИ И ВСИЧКИ ТЕ ВСЪЩНОСТ СА СЕ ПИСАЛИ ТАКИВА ПРЕЗ ВЕКОВЕ РАЗДЕЛЕНИЕ ПРИ ХРУМНАЛОТО ИМ ПИСАНИЕ - факт.

Хайде сега ми кажи къде славяните са писани траки и къде славяните са писани българи
хайде сега погледни извора за нужния преводач
погледни няколкото извора за сраженията между различните народи готи и българи
хайде сега погледни как изглеждат славяните в полша и русия примерно, и днес българите
хайде сега се сети името Рюрик, Рьорих, Родерик, Рюдигер колко славянско ти звучи
хайде сега искаш ли да видим колко такива имена сред руснаците и колко сред германците и скандинавците

Алеманите си оставят опашка с възел, правят го и други германски племена от римско време свидетелства, рисувани са дори така, това, че не го знаеш, не значи че не го има

Впрочем знаеш ли колко народ си е правил кика:
индианци северни
десетки племена централноамерикански
северни народи в европа
татари и монголски нашественици

всички те са траки - убеден съм ;)

Колкото до Рюрик аз имам няколко книги, но ти не искаш да ти копирам инфото от тях, а то е неколкократно повече от твоето и по конкретно, нещо повече - глишев ти предложи ИЗВОРИ МЕРЛИН, ИЗВОРИ НЕ ЕДИН И ДВА, но на теб не ти се понравиха...
цитирай
50. germantiger - ...
21.09.2012 10:36
Мерлин, за пореден път се убедих, че аргументите ми за германските готи не бяха опровергани от никой, под постинга на Спароток погледнах днес за пореден път - нищо!

Може да си говорим за Рюрик колкото пожелаеш, а и тук под моя постинг бих могъл да постна колкото пожелая мое за него и сородичите му, той може да излезе марсианец, меркурианец, ангел или дявол, серафим и херувим ако щем, но това не променя постинга ми ТУК:

на думането, на словенето с което вие винаги играете на моите думички нямате отговор нито като обем, нито като тежест

освен думането за германските готи аз имам още бол аргументи, пред които мълчите и няма как да е иначе

...

ЕХ ТОЗИ ГЕРМАНО-СКАНДИНАВСКИ СЕВЕР, ТОЛКОВА РАЗЛИЧЕН И НЕДОСТИЖИМ ЗА КАКВИТО И ДА Е БАЛКАНЦИ, ИРАНОАРИИ ИЛИ ПО ИЗБОР ТРАКИ...

http://www.vbox7.com/play:405e6205fe

А вие нямахте и нямате доблест да признаете - да ти имаш фундаментални и многобройни аргументи, ние не можем да предложим толкова за готите, макар да имаме своите. Но в себе си всеки от вас видя и усети разликата...
цитирай
51. merlin68 - Тигър, хайде по ред:
21.09.2012 14:32
Турците и шведите как са се писали троянци и какви са им основанията не знам. Това обаче няма нищо общо с историята на готите нали така, тя е писана от гот на име Йордан. Е той пише в прав текст, че готи и гети са един и същ народ, обитаващ в различни периоди от историята си Скития и Тракия (не и германия). По онова време тигър, германски и български народи в съвременната им форма няма, има област Германия, има област Тракия. За древните автори германски племена са именно тези живеещи в областта наречена Германия, а тракийските в Тракия. Аз никъде не твърдя, че българин = на гот. Готите обаче със сигурност са съставна част от днешните българи, такива са още мизи, пеони и много други тракийски и скитски племена. Тези племена са в основата и на много други европейски народи (основно славянски). Какво точно е имал предвид автора описващ битката между готи и българи няма как да разберем. Помисли, то си е близо до ума, на времето не е имало ясно очертани междуплеменни граници, съседните племена често са воювали едно с друго. Племето готи побеждава - една част от племето българи става готи, след време нещата се обръщат и част от готите стават българи, след това мизи....така тече процеса на окрупняване и създаване на държавност. Големият въпрос е какъв е бил езика, културата, религията на готите, по тях се определя германско племе ли са, или тракийско, същото се отнася и за българите. Къде живеят готите - скития и тракия, не и в германия - това е и отговора на какъв език са приказвали и кои са им боговете. Нали знаеш тигър, че днешните германци също са народ образуван от десетки племена (германски племена, живеещи в област Германия). Днешните гермаци са именно техни наследници, рожба на техните народообразуващи войни. Нали си даваш сметка, че така се създава и руския народ във войните между княжествата, нали си даваш сметка, че ако Светослав бе устоял на ромеите, ние днес щяхме да твърдим, че сме руснаци. А ако българските владетели бяха наложили властта си на север, днес
цитирай
52. merlin68 - . . . днес русите щяха да се наричат ...
21.09.2012 14:46
...днес русите щяха да се наричат българи.
Второ, славяните никъде не са писани българи, славяни е народностна група, българите са част от нея. Когато говорим, ние говорим на български, който е и славянски език, това е очевидно. Лексиката ни се покрива с руската на 80%, със сръбската вероятно процента е по-висок. Тази езикова близост е съвсем ясна индикация, че днешните славянски народи имат общ корен.
Общият корен несъмнено са траките - този най-многоброен народ в Европа не се е изгубил в нищото, от където пък се е пръкнал чисто нов също така многоброен народ - славяните. Просто в един исторически момент името траки е заменено от славяни. Аз приемам, че това е станало така:
раки - реч (старобългарски) тЪраки - тези с речта (говорещите един език)
слово - реч, сЪсловени - тези със словот (говорещите един език)
по-късно с формирането на отделните народи словени се трансформира в славяни (българи, руси, сърби)
Или иначе казано траки и славяни са синоними - те означават едно и също нещо!

Нямам време сега да пиша повече, но ще продължа.
Само ще добавя нещо върху което да помислиш.
Къде тигър прочете при Спароток, че индийците, датчаните, ирландците и т.н. са българи?
Това, че той дава сведения от стари автори за походи на траките към Индия или Ирландия, не означава, че твърди, че тези народи са българи - не елементаризирай така нещата, обиждаш собствения си интелект. Това, че траките в древността са обогатили с култура и познание далечни народи е факт, естествено това не прави тези народи българи:)
цитирай
53. germantiger - ...
21.09.2012 18:54
Въобще нямамс теб спор, че езика ни е славянски, МАКАР ЧЕ ИМА НЯКОИ РАЗЛИКИ КОИТО ТРЯБВАМ ДА СЕ ЗНАЯТ:

Българският език единствен между всички славянски езици има член при съществителни, прилагателни, числителни, местоимения и причастия.
Той единствен между другите славянски езици е станал аналитичен. Няма склонения и падежи, освен именителен, звателен и твърде рядко винителен.
Единствен образува сравнителна и превъзходна степен при прилагателни, някои съществителни и глаголи с частиците "по" и "най
Единствен има така нареченото двойно лично местоимение.
Единствен няма неопределено наклонение (инфинитив).
Тези осбености го отделят от всички славянски езици.

При Спароток съм чел, че Буда е тракиец, че в Индия са се разселвали траки (което е възможно и допустимо), НО ОТТАМ НАТАТЪК СТИГАМЕ ДО ДРУГОТО - КАК МАСОВО ЧЕТЯЩИТЕ ГО ПОТРЕБИТЕЛИ "ЧЕТАТ" НЕГОВИТЕ ПОСТИНГИ:

- за тях всички които са имали контакт с траките всъщност са и стават... траки
- всички имали контакт с траките днес трябва да ни благодарят и да ни се кланят
- всички имали контакт с траките - техните наследници днес задължително участват в конспирация срещу българите

И вече конкретно - за Щапаров датчаните разбира се са българи - писал го е!
За Щапарпв впрочем всички са българи, предполагам Адам и Ева също казано на шега или... не на шега, знам ли?!
За ирландицте, които били българи съм го чел в много постинги и коментари, във форуми, сайтове и къде ли не.

Нещо принципно от постингите ми:

Според вас

траките могат да мигрират от Иралнадия и Британия до Египет и Индия

обаче готите примерно не могат да мигрират скромничко от Скандза през Европа

траките могат да са навсякъде, но няма начин тюркска или друга група народи да митарстват на коне - за тях е забранено

всезавръщането в себе си

на чистотата като сълза на младенец или дева

и на потенцията, че само траките ходят по света - другите растат в саксия

или като викинги им е позволено само по вода да разпускат
цитирай
54. merlin68 - Тигър,
22.09.2012 10:51
траките, както и германски и тюркски племена са мигрирали - забрани няма за никого:)
Проблема се явява не от това което пише Спароток, а от това как някои го разбират - проблема с разбирането е вечен и едва ли можем да виним Спароток.
Ще се върна на готите.
Основен аргумент на определящите готите като германско племе е миграцията им от Скандза (Скандинавски п-в) през земите на днешна Полша и Украйна до Балканите. Така погледнато е логично да са германи, обаче има сериозен проблем.
Въпросната миграция на готите е описана през VІ от Йордан в Гетика. Там той подчертава, че тази миграция е извършена (ако изобщо се е състояла) в пред историческо време (преди Троянската война, около 3500 години преди нашето време). За този период липсват писмени сведения и Йордан това го отразява добросъвестно в историята си - той описва легенда. Да приемем тази легенда за вярна - преди 4000 години не е имало нито област Германия, нито германски племена, как да определим пристигналите от север готи като германско племе?
За да избегнат тази мистификация авторите на германо-готската теория обявяват Йордан едва ли не за идиот нямащ понятие от хронология и преместват готския десант във вече историческо време към 2-3 век (ако не се лъжа). Дори и да приемем този напън на днешните историци пак се появява проблем - как слезлите от три кораба (а тогава корабите са возели по около 50 човека) германци само за около два века се разплодиха толкова, та сринаха Римската империя.
Друг проблем е това, че абсолютно всички писмени сведения от съвременици на готите са катогорични, че готи и гети е едно и също тракийско племе.
Този проблем днешните "готолози" отново решават като обявяват старите автори за неграмотни! Йордан обвиняват, че в желанието си да направи готите много славни, откраднал и им приписал историята на тракийските гети:)
Чел съм много литература по въпроса тигре и да ти кажа крадец наистина има, само, че в случая както обикновено крадеца вика - дръжте крадеца:)
цитирай
55. merlin68 - готите
22.09.2012 10:53
Известните и описани в историята миграции на готите са от Скития и Тракия на запад, а не обратно. Стъпвайки върху тези безспорни факти ние спокойно можем да заявим, че готите-гети нямат нищо общо с германските племена.
цитирай
56. germantiger - ...
22.09.2012 17:45
Няма никакъв проблем Мерлин ;)

!. Ах8илес не е тракиец - той е полубог, баща му е Зюс, Цойс или Зевс ако се не лъжа - значи имам богове на земята - нали се разбрахме че ще вярваме на легендите за 3-те кораба.

Ахил не е трак - той е полуизвънземен, полубог и полутрак - вярваме на легенди нали?!

2. Ромул и Рем са отгледани от вълчица - тя не ги е изяла и дори ги е възпитала - вярваме на легенди нали, за трите кораба също...

3. Еней е спасен от боговете в края на Илиада, изнесен е от Бог директно от бойното поле и понеже Еней е трак, ерго българин той и малко хора около него как създават многмилионен Рим който после владее света - вярваме на легенди за трите кораба нали

Иначе казано Мерлин - приемаме, че готите са три кораба, че и единия заблеяни мързеливи гепиди дори и не е възможно те да са дошли от Скандинавия, добре Мерлин ;) от днес приемаме, че:

Ахил не е трак, а полуизвънземен ил ментален Бог
Ромул и Рем социопати и хора с извратена психика отгледани от хищно неяло ги животно
Енеас е изнесен от Бог, може би с хеликоптер от бойното поле, което доказва наличието не на християнски Бог, но със сигурност на гръцки ерго тракийски

Сега да запона ли с легендите за:

КРАЛИ МАРКО
ИЛЯ МУРОМЕЦ
ЗИГФРИД
има и още

Буквално да почна ли?!

Разбира се, че готите не са три кораба, а миграция на германите е векове наред - писал съм го и преди:

С ГЛАВНИ БУКВИ ГЕРМАНСКИТЕ ПЛЕМЕНА:

Ост Пройссен-Източна Прусия
16 000 г. пр. н. е. (няма грешка в нулите) на южния бряг на Остзее( Балтийско море в края на Айсцайта) поселение - остъанки
98 г. от н. е. споменато от Тацитус населена с германски племена в неговото съчинение Германиа - ГОТОНИ

Вест Пройссен и Позен-Познан
4 000 г.пр.н.е. първи поселения датирани
ок. началото на новата ера заселена с германски племена
МАНИМИ, ХЕЛВЕКОНИ, ХАРИИ, ЛУГИИ, ВАНДИЛИИ-вандали (съвсем други племена и на изток са венедите или венетите, да не се бъркат)

Остбранденбург
германски племена ок. 2-и век от новата ера
СЕМНОНИ, СВЕВИ

Поммерн-Померания
около 1 200 г.пр.н.е. заселена с германски племена
БУРГУНДИОНИ, ЛЕМОВИ

Шлезиен-Силезия и Зудетенланд-Судетите
200 г.пр.н.е. заселена от германци, известно в по-късен период кралството на Марбод, крал на маркоманните
МАРСИГНИ, БУРИ, КВАДИ, МАРКОМАНИ, НАРИСТИ, ХЕРМУНДУРИ

При т.нар. Велико преселение на народите МНОГО ОТ ТЕЗИ ПЛЕМЕНА КАТО ГОТОНИТЕ-ГОТИТЕ, СВЕВИТЕ ИЛИ СУЕБИТЕ ИЛИ ШВАБИТЕ СЛЕД ВРЕМЕ НАРЕЧНИ КАТО БУРГУНДИОНИТЕ-БУРГУНДИТЕ НАРЕЧЕНИ, КАТО МАРКОМАНИТЕ СЕ РАЗСЕЛВАТ НА ЗАПАД СМАЗВАЙКИ РИМ... на тяхно място идват славянски племена, които претопяват малкото заварено германско население и това го има в историята изследвано. МНОГО ОТ СПОМЕНАТИТЕ ПЛЕМЕНА ВСЪЩНОСТ СА БИЛИ НА ИЗТОК ОТ ВИСТУЛА-ВИСЛА-ВАЙХСЕЛ В ЗЕМИТЕ НА ДНЕШНАПОЛША ПРЕДИ ВЪОБЩЕ ДА СЕ РАЗСЕЛЯТ СЛАВЯНИТЕ ВЕКОВЕ СЛЕД ТЯХПО ТЕЗИ ЗЕМИ.

Иначе Мерлин преди Аркона светилището, ОСТРОВ РЮГЕН НОСИ ИМЕТО СИ ОТ ГЕРМАНСКОТО ПЛЕМЕ РУГИИ, А МОРЕТО ТАМ СЕ Е НАРИЧАЛО СУЕБСКО-СВЕВСКО-ШВАБСКО МОРЕ (преди свевите да се разселят към Райн-Рейн, горното течение на реката, иначе "долу" на картата в южно направление).

В този ред на мисли, ако искате може да си прочетете откога датира названието славяни...
цитирай
57. merlin68 - Тигър,
22.09.2012 22:54
дали ще вярваш на легенди или не, си е твоя работа. Факт е, че Йордан разказва легенда, факт е, че германските историци избирателно отсяват на коя част от легендата да вярват, факт е, че въпреки това няма как готите да станат германци:)
Още един факт, дори немските учени признават, че археологията показва сочи за разселение не от север на юг, а точно обратното. Това определяне на готите за германско племе е една от най-изсмуканите от пръсти и безпочвена измама в световната история. Няма нито един факт който да води до подобно заключение, обратните факти са много, няма да ти ги повтарям, виждам, че ти липсва чуваемост.
Интересно ми е като обвиняваш Спароток и други, че определяли всичко като българско, то ти какво правиш - какви са тези германци на 16 000 години, да не са ги открили македонските учени:) Ами я си отвори очите, Спароток говори за траки преди 2-3 хиляди години, не за българи, а ти директно - германци преди 16 000 години:)))
Висла е определена за граница между Скития и Германия още от Птоломей през ІІ век. Ако германски племена живееха на изток от Висла, то и границата щеше да е на изток. Изключения сигурно е имало и в двете направления.
Просто е тигър - област Германия - германски племена
Названието славяни датира от VІ век, преди това са им викали траки и скити.

П.С.
И да те питам тигър, кога се появяват викингите? Някак странно появата им съвпада с изтеглянето на германските племена на юг и заселването на Балтика със славяни, та какви ли ще да са били варягите?
цитирай
58. germantiger - ;)
22.09.2012 23:21
Ето Мерлин как четеш избирателно изворите ти и абсолютно вярваш в тях - казал Йордан за три кораба, за теб това е - три кораба... затова за мен ТОГАВА НЯМА СЛАВЯНИ ;)

ЕТО ЗАЩО:

Тацитус:

"Да отнесем ли певкините, венедите... към германците или сарматите незная, но певкините които зоват бастарнаи по начина на живот, жилищата повтарят германците... Зарад смесените бракове техния образ става все по-безобразен и приема чертите на сарматите.

Венедите... Обаче тях можем да причислим към германците, защото те строят дома си... придвижват се пеш и при това с голяма бързина, което ги отличава от сарматите живеещи цял живот на кон."

По-нагоре Тацитус пише как венедите ограбвали и кръстосвали горите итн.

СЛАВЯНИ НЯМА - ТЕ ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ И СА ГЕРМАНЦИ (според този извор забележи)!

Пишеш, че на славяните са им викали траки - кой "бе" драги ;) няма такъв филм - СЛАВЯНИ ПРЕДИ 4-5 ВЕК НЯМА СПОРЕД ИЗВОРИТЕ - понеже ти четеш така историческите извори значи до момента установихме:

Ахил не е трак, той дори не е човек, а полубог

Еней е изнесен по въздуха от бог при Троя

Ромул и Рем са отгледани от вълчица

Славяните венди всъщност са германи

Българи в Европа до 3-4 век сл.н.е. няма в извори

Както виждаш в този постинг С ИЗВОРИ ти доказах, че българи, славяни и траки са три различни "неща" - изворово без съмнение!

ТОВА ПО-НАГОРЕ Е ТВОЯТА ЛОГИКА ЩОМ КАЗВАШ А ЗА ГОТИТЕР, ТО ТРЯБВА ДА КАЖЕШ Б, В ИТН ЗА ВСИЧКО СПОМЕНАТО ОТ МЕН НАГОРЕ ;)

ВИЖДАШ ЛИ КАВКО СТАВА КАТО НЕ МИСЛИ ЧОВЕК!

Да се мисли трябва, не само да се чете избирателно, по желание, по това кое ти се нрави и кое е само славянско или тракийско;)

А аргументите ми за готите ви смазаха - всички вкл. Спароток, вие нямате сила, точност и обем срещу тях и това ясно личи за всеки непредубеден!

И понеже вярваме както ти искаш абсолютно на извори - Крали Марко или Марко Кралевити е можел да прескочи няколко планини със своя Шарколия, можел е да пие някоколко бъчви и да хвърли цяла планина - разбрахме се нали ;)?!

Сега сериозно Мерлин - истината е неприятна за част от вас, защото

1. славяни няма засвидетелствани преди IV - V век

2. българи няма преди III в европа

3. всички те са след германите

Оттам-насетне започват кражбите и лъжите - да сет едно и също 3 в 1 траки, славяни и българи, да крадете чужда история без значение на посоките на света, да четете избирателно извори и никога да не признавате грешките си.

Допускам всичко хубаво за траките и славяните, допускам и вашите тези или теории, обаче допускам и другите които споменах - че грешите. От теб зависи съо какво ще допускам и какво бих ти отговорил!

Когато посягаш на чуждо ще срещаш съпротива и на твоето ще посягат!
цитирай
59. merlin68 - тигър,
23.09.2012 11:06
дали правилно те разбирам, ти предлагаш нещо като сделка - остави готите, та да оставя траките и славяните:) Може и да се разберем ако приемем съдник да бъде логиката. А логиката е проста има област Германия населена от племена близки в езиково, битово и културно отношение, тези племена са основата на днешните германски народи и никой не оспорва това нали? Да има сведения за навлизането на траки, а по-късно и на славяни чак до Дания, те са занесли културата си, познанието си и т.н. обаче аз не твърдя, че днешните датчани са българи, траки или славяни, не твърдя, че германците от крайбрежието на Балтика са славяни.
Готите обаче никога не са обитавали област Германия та да се нарекат германско племе и съответно никой в древността не ги нарича германи. Йордан в своята история на готите ги нарича скити - нищо по-нормално от това, та те живеят в Скития. Не си разбрал въобще какво ти писах относно легендарното пристигане на готите на континента. Аз никъде не изразявам становище, можем ли, или не можем да вярваме в тази легенда. Самият Йордан (ако прочетеш началото на Гетика ще видиш) не изразява становище, а просто преразказва това което знае от без писмени източници. АКО ОБАЧЕ НИЕ ПРИЕМЕМ ЛЕГЕНДАТА ЗА ИСТИНА, ТРЯБВА ДА Я ПРИЕМЕМ В ЦЯЛОСТ! Не както го правят някои "историци" приемайки за безспорно, че готите идват от Скандинавия, но отхвърляйки, че това става на три кораба, отхвърляйки също, че това става преди най-малко 4000 години. Такъв подход тигър е недопустим.
Относно цитата ти от Тацитус, не виждам основания за твоите изводи. Всъщност той започва с "аз не знам" от там на сетне можем само да гадаем колко точно не знае, може да се приеме, че венеди и германи са живели в сходни домове, но това както и ходенето им пеш не е основание да се причислят към една народностна група:) Ако Тацитус беше написал, че има едни и същи богове, говорят един език, то тогава можехме да си помислим, че венедите са германи.
За бастарните какво да ти кажа - те обитават територия в днешна У
цитирай
60. merlin68 - ....
23.09.2012 11:27
За бастарните какво да ти кажа - те обитават територия в днешна Украйна и както готите е трудно да бъдат определени за германско племе. Като се има предвид, че са конен народ (скити), то е логично да се предположи, че те са се придвижили на запад и установили контакт с германите, а не обратното.
а извода ти, че славяни няма на база този извор е крайно не логичен. Със сигурност обаче извора ни дава категорично сведение, че смесени бракове, общуване и взаимни влияния между германи и славяни е имало в този период.
Относно връзката между траки и славяни, вече ти писах за моето становище, че и двете названия освен, че се отнасят за една народностна и езикова група, означават и едно и също нещо - говорещите един език. В тази насока има и доста извори, но за мен най-важно е нещата да се свържат логически. Ако преди 2500 години най-голямата в Европа народност е наречена траки, то днес най-голямата е наречена славяни. Можем ли да приемем за вярно становището, че най-многобройният народ е изчезнал яко дим през ІV век, а от нищото като с магическа пръчка се е пръкнала най-голямата съвременна народностна група - славяните? Аз лично не мога да приема подобно нещо, това е не само не логично, но има и изобилие от данни, че не е вярно. Имаме сведения от VІ век - Теофилакт, нарича гетите-готи, славяни. Йордан по същото време нарича венедите, славяни. Имаме в нашите земи и по целия Балкански п-в "славянски" топоними съществуващи векове преди названието славяни да започне да се употребява. Тези славянски езици които днес се говорят имат своя корен тук на Балканите и този корен е в езика на траките. Славяните имат своите божества и техните корени са тук в Тракия. Пример - Арес (Ярос) - бог на гетите, се почита и от източните и от Балтийските славяни с названия Ярило и Яровит - богове на войната и плодородието.
Та тигър, ако искаш да се разберем търси германското в Западна Европа, Източна Европа е друга цивилизация - на траки, скити и славяни.
цитирай
61. germantiger - ...
23.09.2012 20:53
"О , аз не предлагам сделка", просто защото:

1. За света готите са германи
2. Траките не са славяни
3. Българите не са траки
4. Българите не са славяни

;) Каква сделка след като вярващите във всесветовните траки от Британия до Индия са само в България и при сблъсък с моите аргументи най-малко 20 български потребители нямат аргумент пред един като мен ;)

Между-впрочем балтите не са славяни , а те са в източна Европа, в източна европа е имало бол тюрки и татари, че и монголи, и още ги има - лично съм ги виждал в бгармията... Иначе казано източна Европа въобще не е траки, скити и славяни, тъкмо обратното - и германи и авари също и печенеги в по-късен етап. Това е нормално, защото всеки тръгнал към Европа минава през степите където днес е Украйна.
цитирай
62. анонимен - e kakvo da kajem za niakoi frenski istoricheski knigi,
28.09.2012 23:38
v koito se govori kak nemskia kral razhojdaiski se iz parij vidial chistoto prane po dvornite prostori i si spomnil za mrusnite drehi po nemskite ulitsi i i gledaiki mrusnite si drehi i tezi na voinitsite si izdal strog zakon za prane i kupane na naroda.tk niakude v bloovete niakoi siguno da oponira na germantiger beshe pomestil izvadka ot istrik kak sa se gotite i az lichno go priemam za istina.
цитирай
63. kostadin - Ние сме плод на културата която ни е ...
30.11.2012 20:01
Ние сме плод на културата която ни е възпитала!Споровете са излишни
Всъшност всички сме хора и няма по -висши или по- нисши ,след като продължаваме да съществуваме все още .А когато арабите ни изместят те ще казват ,че сме били недъгавата част от бялата раса.Това ни чакаПосле предполагам ,че и китайците ще ни изтрият от историята.Така стоят нещата и при всеки следващ просветлен -за да се впише при безсмъртните трябва да изтрие някой от последните в списъка
цитирай
64. germantiger - ...
04.01.2013 10:12
1. Признавайте вашите грешки

2. Признавайте грешките на светилата които четете

3. Признавайте моженето и знанието на другия като народ или цивилизация

4. Не грабете от чуждото и бъдете внимателни и добросъвестни в изследванията

5. Като не знаете нещо - казвайте - признавайте - благодарете и на научилия вас

6. Никой не е по-голям от света - дори да бяхте прави във всичко (а не сте) света не е тракийски, а заслуга другиму - други са народите и умовете градили с хубаво и лошо света какъвто го живеем

На човешко ви уча - срамно е аз да го правя - по-големи сте от мен!
Колкото до претенцията да вземете античността - не съм балама - ако траките са първи тук, това е МЕГАВАЖНО - това дава претенцията за Балкани - само глупак би не знаел защо е толкова важно да сте автохтон!

Аз нямам против траките да са българите след векове, защо да нямат тази претенция и защо да не са фундамент на Балканите - това ви доказване уважавам и може би сте на прав път, в това съм почти съгласен с вас, почти напълно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4621180
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031