Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2011 21:39 - ЛЮБОВ и ОМРАЗА - БЪЛГАРСКО 1
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 28980 Коментари: 49 Гласове:
48

Последна промяна: 22.07.2012 07:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАТЕГОРИЧНО ЯСНО Е СЛЕД ПРОЧИТ ИЛИ ДОРИ СЛЕД ПОГЛЕД КЪМ ПОСТИНГА, КАКВО ЛЮБЯ И МИЛЕЯ, И КАКВО МЕ ГНЕВИ, ЗА ДА ГО МРАЗЯ!

image
сн. от zerond
Човек обича и мрази, предполагам всичко друго е лицемерие, стремеж към позитивност (наивен такъв) и дисбаланс!

Има какво или кого да любим и какво-кого да ненавиждаме, има и "сенки", микс и противоречие, вероятно развитие и промяна също! 
Блога ми в случая ще е трибуна на други, които знаят българската история и болка по-добре от мен, в края на постинга ще ги спомена.

От denbr:
image

Всички знаем следващото, хубаво е да си го ПРИПОМНЯМЕ:

- Даваш ли, даваш, балканджи Йово,

хубава Яна на турцка вера?

- Море, войводо, глава си давам,

Яна не давам на турцка вера!

Отсекоха му и двете ръци,

та па го питат и го разпитат:

- Даваш ли, даваш, балканджи Йово,

хубава Яна на турцка вера?

- Море, войводо, глава си давам,

Яна не давам на турцка вера!

Отсекоха му и двете нозе,

та па го питат и го разпитат:

- Даваш ли, даваш, балканджи Йово,

хубава Яна на турцка вера?

- Море, войводо, глава си давам,

Яна не давам на турцка вера!

Избодоха му и двете очи

и го не питат, нито разпитат,

туку си зеха хубава Яна,

та я качиха на бърза коня

да я откарат долу полето -

долу полето, татарско село.

Яна Йовану тихом говори:

- Остани сбогом, брате Йоване!

- Хайде със здраве, хубава Яно!

Очи си немам аз да те вида,

ръце си немам да те прегърна,

нозе си немам да те изпрата!

image

ТОВА БЕШЕ, ПОЧТИ УМРЯ ИЛИ ?!
ДНЕС Е ЕТО "ТОВА":

 

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ авторско от elektrodi във вибокс

Имало едно време…Всички хубави български приказки започват така.Винаги много са ме радвали тези три думички- “имало едно време”.Знаех, че след това следва някаква страхотна история описваща нравите, обичаите и самобитността на предците ни и задължително завършваща с някаква поука.До миналата седмица, когато се разходих из няколко български села .Умрели села.В тях къщи без живот, гледащи с изпочупените си прозорци към обрасли с плевели детски площадки, рушащи се училища и завзети от бурени и храсти ниви.Къщи ограбени от набезите на цигани от съседни села.Села създадени от българи и с изключително българско население-едно време.Срещнах една бабичка в покрайнините на едното селце.Носеше наръч съчки.Поздравих, взех наръча от ръцете и, и закрачихме бавно към селото.

-Бабо-питам аз- къде са хората?

 -Няма хора, сине…Имаше, едно време…Селото ни беше богато…Богато със земята си и хората си.Трудно беше, но земята ни хранеше.Имаше и деца… едно време…сега има още една бабичка и трима дядовци… Винаги съм обичал да се разхождам из българските села.Сърцето ми се отваряше от гледката на китните дворове, стари или не толкова стари къщи, градинките в покрайнините на селата.Сега усещах само топка в стомаха от мъртвилото.Из главата ми се въртяха думите на бабата-“…едно време…”Върнах се до колата която бях спрял преди селото.Потеглих към следващото.Картината-същата.Разнообразена от няколко циганета играещи пред магазина на селото.Магазин, издържащ се от близката еко пътека и туристите ходещи на излет до нея.Иначе селото-мъртвило. По стълбовете пожълтели некролози разкъсани от дъжда и вятъра.Некролозите на българи-жителите на селото цигани.Влизам в магазина и си поръчвам едно кафе.Докато го пия оглеждам и съм потресен от разрухата.Питам един старец къде са българите от селото.Имало българи в селото едно време…И работели упорито да изхранват семействата си от земята…Едно време.Така отговори стареца. Не исках да се застоявам повече и се прибрах в близкото градче където бях отседнал.Същото това градче което беше отвлякло навремето младите хора от околните села.Градче със отмиращи функции.Градче изскубнало децата от домовете им, дало им работа и панелки, отдалечило ги от земята, от занаятите и в момента предлагащо единствено безнадежност.Говорих с хора от градчето.Попитах ги има ли работещи предприятия.В покрайнините на градчето забелязах огромни халета, дворове и въобще белези, че е имало някаква дейност.Да, именно-имало.Отговориха ми, че е имало, едно време…

 Сядам в едно кафене в центъра.Хора без усмивки.Излезли само защото бяха почивни и празнични дни, ей така , `щото се излиза в такива дни и пиещи кафето си с празен поглед…Не попитах никой имало ли е усмивки по лицата на хората.Подозирах, че отговора ще е “Имаше едно време…”Градчето също е завзето от цигани.Позната картинка навсякъде из страната ни.С всяко следващо отиване там забелязвам как изчезват българите и все повече се набиват в очи мургави физиономии.Без да питам знам, че в градчето са живеели най- вече българи-едно време…В центъра на градчето има и паметник на легендарен български войвода от едно време.Във вдигнатата си дясна ръка държи сабя.Сабята периодично изчезва от ръката на войводата, защото е от метал, а циганите са известни със любовта си към всичко метално… Общината я заменя с нова и така до следващият набег.Разбитите и безстопанствени халета на бивши предприятия също дават скъпоценен метал за циганите.Те(циганите) са известни също и с любовта си към всичко българско което може да се натовари на каруца…Земята?Земята служи на циганите единствено да ходят по нея и да се оглеждат за метал или за нещо за товарене(за предпочитане метално)…

 350 км на юг, през две български планини в трета.Българско село с име произлизащо от думата “черква”.Околностите на селото са подслонявали четата на войвода-поп.Черквата в селото е пред падане, камбаната открадната, вратите зеят постоянно отворени и вътре се виждат натрупани боклуци.За сметка на това във селото има две джамии.Българи?Живели са в селото-едно време… Влизам в магазина да си купя цигари.Поглеждат ме странно когато заговарям на български.

 В същата планина 50 километра на запад.Български град.Надписите по витрините на магазините на български са с по-малки букви отколкото турските надписи.Надписите по дюкяни , ханове и занаятчийски работилници в този град са били само на български(дори на работилници и кафенета чиито собственици са били турци)-едно време.

 Спирам до тук.Причините?Всеки ги знае.Следствието?Винаги когато чуя фразата “Имало едно време…” ще си мисля дали след известно време жителите на територията на България няма да започват приказките си с “Имало едно време едни българи…”.


От miroslav9271 във вибокс

“Зверове” ограбват с. Мечка

Публикувана: Четвъртък, 27-ми Май 2010, автор(и) вестник 24 часа 

Инж. ВАЛЕНТИН ПЕТРОВ, СЕЛО МЕЧКА, ПЛЕВЕНСКО

ЩЕ СЪМ ви благодарен, ако насочите вниманието си към село Мечка, община Плевен, за да видите как живеят хората тук.
Съпричастен съм към страданието на хиляди българи в страната ни. Споделям разочарованието им от невъзможността на институциите да се справят с кражбите от всякакво естество.
Но думата ми е за хубавото ни село Мечка - едно от най-подредените и богати села в община Плевен преди 1989 г. 
В него живееха честни, трудолюбиви, и отговорни хора, с уважавани, некорумпирани и взискателни ръководители.
 
Нямаше кучета, катинари, решетки, нямаше празни, запустели къщи, но нямаше и "зверове". Дворовете бяха за чудо и приказ, живееше се спокойно и без страх. Посрещахме гости и ги изпращахме с пълно.
 
Сега е АД! Над 300 гладни кучета лаят ден и нощ - било за залък хляб или защото в собствения ти дом се промъква "звяр". За да те нарани или да ограби дори това, което вече нямаш. Не смееш да гъкнеш, а и няма кого да помолиш за помощ!
 
Мигаш в тъмното не че са ти гръмнали бушоните, а защото те - "зверовете", са натъпкали в търбуха си и кабелите от електрическите стълбове към домовете ни! А като просветне, си казваш "жив съм"...

Да вярваме или да не вярваме на писаното, че има задържани? Да вярваме или не, че след толкова знайни и незнайни кражби, убийства, изнасилвания, оставени без хляб и пукната пара хора "проблемът си отива"?
Не, не вярвам! По улиците ден и нощ невъзпрепятствани от нищо скитат мобилно въоръжени "зверове". Те знаят всичко и в удобен момент те захапват. Вземат всичко: храна, покъщнина, домашни животни, телевизори, инструменти, машини... 
Не смееш две пилета да си завъдиш, камо ли зимнина да си подсигуриш. Не мога да повярвам, но отмъкнаха и леглото на покойния ми баща!
 
Служители на МВР констатират това, което виждат. Следи няма! Няма го и "звяра" и си оставаш със захапан пръст. На село сме като в джунглата. Всичко умира под лапите на "зверовете ", имащи право безнаказано да ни мачкат.
 
По къщите зейнаха дупки. Руши се и запустява всичко. Голяма част от имотите са изоставени или се продават на безценица, защото "зверовете" са ги привели вече в "дом втора употреба".

Милеем за всеки старец, искаме да му кажем добра дума, а той не повдига глава от мъка, очите му са пълни със сълзи. Държавата е в криза! А ние, ХОРАТА, какво и кого чакаме?
Ако така продължаваме да мълчим от страх и в селото ни само 2-3 къщи да се смятат за недосегаеми - горко ни! Ще падне Мечка, след това Бръшляница, Върбица и накрая под лапите на "зверовете" ще падне и Плевен. 
Но ще дойде ден за разплата. Вярвам, че синовете и внуците ни ще си го върнат тъпкано, та дори и със саморазправа, и ще има хора, които да ги подкрепят.

Вие, хора, какво бихте направили, ако в продължение на 15 години никой не пожелае да заложи въже в примка, да хване "звяра" и да го разпне на площада.
Съселяни, българи, управници! Ще запазим ли граденото от векове българско село, или "кучета ни яли"? 
Вие, хора с възможности и акъл, мислещи за съдбата на българското - помогнете на това селце да оцелее. Хванете "зверовете".
 
Господин министър на вътрешните работи, г-н омбудсман на Република България, господа журналисти, г-н директор на РПУ, Плевен: Имам право на лична собственост като данъкоплатец. Има ли кой да помогне на г-н кмета на с. Мечка, за да ни бъде?
 

Предишните НЕ СЕ СПРАВИХА! 

Надеждата ни е към ВАС, СЕГАШНИТЕ!

Имаме малко време, след това ще е късно.

Да избягаш от проблемите, е доста страхлив начин да се справиш с тях!

Ние не сме длъжни да намерим решенията. Ние поставяме проблемите си пред институциите в държавата, които могат да ги решат. 

Ако не ги решат, знаете ли как се казва това - лоша администрация. Другото име на лошата администрация знаете ли какво е - лошо управление.

това е молбата на хората.


И ОЩЕ...

ЦИГАНСКИ ГАВРИ С УЧЕНИЦИ от ilirik във вибокс, цитирал вестник „Атака”

 От години циганчета тероризират ученици от български произход в дряновската гимназия "Максим Райкович" под благосклонния поглед на директорката на школото д-р Румяна Станчева, назначена на поста си от правителството на тройната коалиция и от квотата на Доган ДПС. Това съобщи депутатът на АТАКА Борислав Стоянов, член на парламентарната Комисия по правата на човека и вероизповеданията, след среща с граждани и активисти на патриотите в Дряново.

 "Въпросната директорка от години най-съзнателно прикрива зулумите на циганчетата в гимназията - предоставени ми бяха множество сигнали. Хората вече са се отчаяли да водят битка за смяна на въпросната любимка на ДПС", каза Борислав Стоянов. "Буквално всяка седмица циганетата, които вече са повече на брой от българчетата в училище "Максим Райкович", извършват побои, кражби или други насилия над българчета. Станчева обаче прикрива сигналите за тези издевателства, явно чувствайки се длъжна да обгрижва електората на своите благодетели от ДПС. Както разкриха наши симпатизанти, върхът на нейната наглост е било прикриването на скандалния инцидент, когато цигани запалват и изгарят в двора на гимназията националния флаг на България. Станчева обявила пред своите подчинени, че те трябва да поддържат пред разследващите органи версията, че няма гавра с националните символи, а просто е лумнал случаен пожар заради изстрелян фойерверк от ученици", разказа депутатът на АТАКА. "Ние ще настояваме категорично пред министъра на образованието Сергей Игнатов да разпореди спешна проверка на всички сигнали, свързани с въпросната директорка. Очакваме незабавни действия от страна на оторизираните органи, както и адекватно обяснение на въпроса защо Румяна Станчева се ползва толкова години с политически чадър, поради който тя явно се чувства над законите", заяви Борислав Стоянов.

И още „нещо” от ilirik:

Циганин счупи йордановденския кръст в Пазарджик

 32-годишният циганин Темелко Садов Киров опорочи ежегодното честване на Йордановден в Пазарджик. Ромът опитал да открадне християнския кръст, който при борбата между младежите в река Марица попаднал в близост до него. В резултат плуващите 40 минути в студените речни води българи опитали да върнат реликвата, заграбена от циганина. Пререканието прераснало в жестока ръкопашна схватка, защото Киров отказвал да върне кръста на българите. След като била дълго търсена, реликвата случайно попаднала на метър от отсрещния бряг на река Марица и тогава Темелко се втурнал да я прибере. За да се доберат до символа на здравето и благоденствието край Пазарджик са се борели 25 момчета на възраст от 17 до 25 години. Усилията им обаче, останали напразни, след като некръстеният циганин строшил кръста. Събралите се около бреговете на Марица около 2000 души останали крайно разочаровани от развоя на събитията и ромската наглост. Припомняме, че миналата година край Пещера отново циганин бе причина да се развали традицията на Йордановден. Тогава ромът открадна кръста и го отнесе със себе си в близкото гето. 

Цигани откраднаха три църковни камбани за скрап 

 Трима цигани са били заловени от полицаите от Перник, след като ги уличили в кражбата на три църковни камбани за скрап, съобщи вчера регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. На 8 май е бил получен сигнал, че трима роми превозват камбана в лек автомобил. След акция полицаите задържали лека кола със софийска регистрация, управлявана от 27-годишния Л.А. от Разград и пътници М.А. на 27 г. и 42-годишната С.М. от кюстендилското с. Трекляно. Установено било, че циганите превозвали църковна камбана, открадната от с. Трекляно, а две по-малки камбани са били открити в пункт за вторични суровини в Перник. Тримата се проверяват и за съпричастност към други кражби, свързани с църковна утвар.

От metalvr във вибокс, цитира Блага Георгиева

Роми се гаврят и убиват старица за парче хляб

Двама роми размазаха главата на 84-годишна баба, гавриха се с нея и хвърлиха голото й тяло в язовир заради парче хляб. Ден след зверското престъпление полицаи арестуваха 24-годишния Георги Костов и 27-годишния Цветан Борисов, които признали освен за убийството и за множество други кражби.

 Един от нападателите бил арестуван във влака от Видин за София, а очевидец помогнал с подробно описание за залавянето на извратените крадци.

 Пръвоначален сигнал за изчезването на 84-годишната Митра Тошева бил подаден на 19 октомври т.г. Полицаите открили в кантона край гара Лакатник, където тя живеела, разбити ключалки и капки кръв. При по-внимателно оглеждане на двора униформени се натъкнали на локва кръв, покрита с изскубани цветя. Оказало се, че Георги и Цветан се вмъкнали в къщата на старицата, докато тя работела в градината.

 Един от ромите взел дъска и със зверски удар размазал главата на жената, която издъхнала почти мигновено. После крадците преровили къщата за пари, но не намерили нищо ценно и взели само парче хляб. За да прикрият убийството те извлекли трупа до реката, съблекли бабата гола, гаврили се с нея, а после хвърлили тялото й в река Искър. След дадено подробно описание от местен жител, който видял единия ром да ходи по линиите близо до Лакатник, полицаите влезли в следите на убийците и часове по-късно двамата били арестувани. При разпитите родените в Монтана младежи разказали, че от доста време се издържат само с кражби, като в последните месеци основно обирали домове в столицата. "Това е брутално и гнусно престъпление, най-важното е, че тези същества са задържани и повече няма да вършат това", коментира главният секретар на МВР Калин Георгиев.

От 2009 - та. Май за 2 г. нищо не се е променило

От pagane_681 във вибокс

Пазарджишки циганин с 8 престъпления за час:

11 ноември 2010 16:59

Млад пазарджишки циганин си заби нож в слабините, резна ухото на баща си, сви кола, направи две катастрофи, драсна клечката на стопанска постройка, открадна и уби агне, удари собственика му с брадва, след което се качи чисто гол на електрически стълб, но високото напрежение го обгори. Това се случи в рамките на един час.
Историята започнала в къщата на 24-годишния Ангел, в пазарджишкия квартал „Изток".

ТЕЛЕФОНЕН РЕКЕТ СЛЕД АДА НА "ТРАКИЯ"

 15 юни 2011, 21:05

Ало измамници звънели за пари на близките на пострадалите
Телефонни измамници плъзнаха часове след трагедията на магистрала „Тракия“, при която 22-годишен автобус погреба 8 пътници в жестока катастрофа.

Веднага щом научили за трагедията, ромски телефонни измамници започнали да звънят на случаен принцип на граждани от Пловдив и Бургас, пише “Монитор”. 
Представяли се за ранени при катастрофата роднини и приятели и настоявали за финансова помощ.

Само за няколко часа „телефонистите“ се обадили два пъти на жена от Бургас.

Разплакан глас се представил за дъщеря на бургазлийката. Набелязаната жертва обаче затворила веднага телефона, тъй като разбрала, че се опитват да я измамят. Минути преди да й се обадят измамниците тя се чула с дъщеря си и знаела, че е добре. /БЛИЦ


БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ
сн. от rty-sty45

image

Борис Дрангов, а надолу текста за Каварналиев 

sturmovak във вибокс

Историята на всеки народ е низ от възходи и падения. Нашата също не прави изключение. Но историците предпочитат да изследват периодите на възходи - и по-полезно е за патриотичното възпитание на подрастващото поколение, а и на самия учен му е по-приятно да пише за победи.

Това е и причината да се забравят много събития в по-старата, а и в по-новата ни история. Което е грешка поне по две причини. Първата е, че обществената функция на историята е да бъде "учителка за живота". И всяко поколение трябва да знае както причините за успеха на един народ в определен момент, така и причините за неуспеха му в друг период. Второ, дори във времена на неуспехи и поражения има блестящи примери на смелост, храброст, себеотрицание и жертвоготовност пред олтара на отечеството.

Едно от позабравените събития в най-новата ни история е т. нар. Междусъюзническа война, а сред забравените ни герои от нея е полковник Константин Каварналиев.

Константин Великов Каварналиев е роден в Шумен на 15 февруари 1866 г. Завършва Военното училище в София. Участва в Сръбско-българската война през 1885 г. като юнкер и се отличава в сраженията при Сливница, Цариброд и Пирот. След войната завършва Военната академия в Белгия. Специализира и в Италия. По време на Балканската война през 1912-1913 г. е началник-щаб на V пехотна Дунавска дивизия.

След избухването на Междусъюзническата война през 1913 г. е назначен за командир на 3-а бригада от Трета пехотна Балканска дивизия.

Положението на българските войски в Македония е тежко. Те покриват фронт от Егейско море до Куманово. Гръцката армия предприема настъпление срещу тях в три направления: по долината на Места в направление Драма-Неврокоп-Банско-Разлог; по долината на Струма-Серес-Петрич-Кресна-Горна Джумая-София; по направлението Солун-Кукуш-Дойран-Валандово-долината на Вардар. Трябва да признаем, че гърците имат успех, и в първите дни на юли авангардите им достигат Разлог и Горна Джумая.

За съединяването на сръбската и гръцката армия - което би поставило България в крайна опасност - особено важно за Гърция е направлението Кукуш-Дойран-Валандово, пазещо долината на Вардар. Двете вражески армии дотогава нямат връзка.

Българският гарнизон в Солун е символичен - една рота. И след епична борба е съкрушен от гръцките сили. Шест дивизии, командвани лично от крал Константинос I, атакуват Кукуш, отбраняван от два български полка. Те се сражават три дни, давайки възможност на населението да се изтегли без жертви към Стара България. Гърците губят 10 000 убити (в цялата Балканска война са само 6000 убити!). Без да позволят да бъдат обкръжени, нашите полкове се изтеглят на север. Кукуш е изгорен до основи и гръцката армия се устремява към Дойран. Полковник Каварналиев разполага само с два полка - 32-ри и 42-ри, които на всичкото отгоре са непълни и имат общо едва 3000 бойци. Гърците атакуват с 42 000 бойци. Един срещу четиринадесет.

Боят пламва със страшна сила на 18 юни 1913 г. Българските войници се сражават като лъвове. Резерви и поддръжки от тила не идват. На 22 юни полковник Каварналиев изпраща в тила адютанта си поручик Дуров с думите: "Поручик, тръгни по пътя за София и ако срещнеш дори един български войник, прати ми го, за да го хвърля в боя!" Дуров среща много български войници. Но те също се сражават отчаяно - при Злетово, Щип, Занога, Кресна, Предела, Пехчево, Берово, Криволак, Калиманци. И на 23 юни полк. Каварналиев хвърля в боя единствения резерв - себе си. Напуска командния бункер и с пушка в ръка контраатакува с войниците си в първия боен ред. Противникът е отбит, позицията удържана, гърците се отказват от настъпление към България. По време на сражението полковник Каварналиев е ранен в крака. Раната изглежда лека и той не напуска бойното поле, но се оказва, че куршумът е пронизал важна артерия. Храбрият пълководец умира няколко часа по-късно от загуба на кръв.

Произведен е посмъртно в генерал-майор.

 сн. от ns4e
 

image

ПО-ГОРЕ ЗНАМЕТО Е РАЗКЪСАНО, НО Е НАГОРЕ И НАД... сега знамето е лицемерно цяло за официални празници, или смъкнато на половина за поредния траур или просто свалено от небългари (или дори от българи)?!

И НЕЩО ОТ НЕ ПОМНЯ ВЕЧЕ КОЙ ПРЕДИ ГОДИНА ВЪВ ВИБОКС:

 
Здравейте,историята е следната и е истинска и потресаваща.Радвам се,че има такъв сайт където всички могат да видят мизерията в нашата държава.Поклон пред създателите на сайта!Та по темата,на един приятел сестричката е умствено изостанала защото при раждането и лекарите не и подават на време въздух и голяма част от мозъка и умира.Но иначе е супер красиво 16 годишно момиче,живее си в някакъв неин свят,говори си някакви нейни работи общо взето е много зле,затова и не я пускат навънка за да не и се случи нещо,докато една вечер брат и пиян като мастия забравя да прибере ключа от вратата.Тя излиза и я няма 3 дена докато не я намират на жп релсите изхвърлена като мръсно коте,чисто гола.Изнасилвана е многократно,пребита и по голямата част от зъбите и са изкъртени,както обясниха ченгетата за да не хапе,като и го дават в устата.Тя си спомня много неща казва имена Исмаил,Хасан,Осман,но незнам цигани ли са или турци,казва и откъде са.И какво става ли.Да не помислихте,че шибаната държава скочи да защити един свой гражданин,напротив забраниха на всички да говорят за това за да не се нагнетява етническо напрежение,защото единствения свидетел по случая е тя,а думите и нямали да имат стойност в съда.Това е,както се пее.-Мила родино за тебе те умряха! И сега се въртят в гробовете си и се чудят къде им е бил умът.

 сн. от ns4e
image

ТОВА ЩЕ ДА Е (днес) ТРУПА НЕ НА БОЕЦА, НЕ НА СЪРАТНИКА, А ТРУПА БЪЛГАРСКИ, А ?!

 Благодаря на:
ns4e, denbr, pagane_681, elektrodi, ilirik, metalvr, zerond, alchemist_, rty45-sty45 и sturmovak-miroslav9271

P.S.
За България и Германия (вероятно и други бели държави) надежда нямам - това не ме отчайва... вбесява ме!




Гласувай:
50



1. shtaparov - Браво,поздравления!
18.06.2011 22:43
Браво,поздравления!
цитирай
2. анонимен - Уникален пост!
18.06.2011 23:00
Уникален пост!
цитирай
3. germantiger - ...
18.06.2011 23:08
dimenzed написа:
Уникален пост!


"Е, чак пък!" ;)

Впрочем благодаря за подкрепата, dimenzed!
цитирай
4. nbrakalova - Имало едно време...
18.06.2011 23:22
„И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня”
...дни и народ...
цитирай
5. allvin - Огнен факел
18.06.2011 23:27
Такъв пост е като огнен факел,а когато се съберат много факли заедно на едно място се превръщат във звезда. :):):)
цитирай
6. germantiger - ...
19.06.2011 01:44
анонимен написа:
просто съм безмълвен.....


Цитирам госткоментара, защото до скоро (и може би все още) системата на блогбг трие/ше анонимните коментари!
цитирай
7. nicodima - Фактите винаги говорят повече от които и да са платени политолози...
19.06.2011 08:20
Точно те опровергават митовете за равенството...
"All men are created equal", казва Джеферсън в Декларацията на Независимостта на САЩ. Но от момента, в който се раждат, в зависимост от мястото, от семейството, те вече не са равни... А наглостта е обратно пропорционална на нивото на образование, което някои хора-паразити, не искат да имат...
Песимист съм, за съжаление! Интеграцията обикновено се постига насилствено, най-често с цената на отнемане на права на напредналата социална група...
цитирай
8. syrmaepon - Мога само да изкажа
19.06.2011 09:00
възхищението си към онези които с кръвта си са платили ние да имаме бъдеще....
цитирай
9. bairakslavei - хареса ми
19.06.2011 09:34
Колко Българи го осъзнават .
цитирай
10. dolsineq - Имало едно време...
19.06.2011 12:44
Имало едно време...
цитирай
11. ketcakuatl - ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
19.06.2011 12:53
allvin написа:
Такъв пост е като огнен факел,а когато се съберат много факли заедно на едно място се превръщат във звезда. :):):)

цитирай
12. iliada - Има много неща над които човек
19.06.2011 13:35
трябва да се замисли.......,germantiger
цитирай
13. mominasylza - Това е от мен....прочетох го някъде в нета,не помня вече, беше отдавна....няма какво да го коментирам.Вие сте.
19.06.2011 14:53
Европейската комисия прие проекторешение за създаване на циганска държава по подобие на Израел!9 Гласа




Европейската комисия е приела решение за създаване на циганска държава по подобие на Израел. Решението е взето след дълги обсъждания. То е мотивирано с това, че циганите или ромите, са етноса създаващ най-много проблеми в страните от Европейският съюз. В мнозинството си те са необразовани и се изхранват чрез кражби, проституция и просия, като същевременно получават социални помощи, които тежат на бюджетите на страните членки. Самите роми въпреки организираното десетилетие на ромското включване не са положили никакви усилия за да се интегрират и да използват възможностите за образование или придобиване на трудова квалификация. Те не плащат данъци и отказват да живеят според моралните норми на съвременното общество.

Ромите, които наравно с евреите, са били най-преследвани и избивани от фашисткият режим на Нацистка Германия, не са получили същият шанс за развитие, какъвто е даден на евреите със създаването на Израел. Според комисията това все още тежи на съвеста на Европа и създаването на такава държава е единственото решение, което може да доведе до положителни резултати и за двете страни. Още повече съществуващият прецедент с Израел, прави тази стъпка възможна. Според Конвенцията за бежанците на ООН циганите са един от етносите, които нямат своя национална държава, както и индианците в Америка и др. Тези етноси се ползват с особен статут и е много трудно за която и да е страна да им откаже убежище. Затова създаванетно на такава държава, би решило проблема.

По официални данни на ЕС ромските групи образуват най-голямото етническо малцинство в Европа – между 9-10 милиона. Най-големите ромски общности са във Франция, Ирландия, Испания, Словакия, Чехия, Унгария , Румъния и България. В Румъния те са около 3 милиона, а в България – около 1 милион. За тяхното включване, общността е отпуснала общо 335 млн. евро, но въпреки това успехите са незначителни. Европейската комисия, е решила, че тяхната държава е най добре да се създаде на мястото на вече съществуваща такава в рамките на Европа. Според проекторешението най-подходяща за това е България, още повече, че тя е била съюзник на фашистка Германия.

Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малоборойните етноси населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос, ще бъде предложено като компенсация, да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолството на страната която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа.

Освен това българите създават най-малко проблеми като емигранти в страните членки. Те са трудолюбиви, образовани, търпеливи и изключително толерантни. Българите са един от малкото етноси, който когато е в чужбина не се обединява на етнически признак, а всеки гледа да се справи сам и сам да решава проблемите си, което ги прави идеални за поставената цел. Българите, за разлика от ромите, са застаряваща нация, която и без това е обречена на изчезване, поради демографския срив и това също е натежало в тяхна полза. Освен това българите не са крайни националисти и са изключително миролюбиви. Техният характер на върли индивидуалисти, ги прави етнос който трудно създава държава, а и когато успее да я създаде съществуването и е кратко. Това е още един аргумент в полза на приобщаването на българите към голямото европейско семейство за сметка на ромите.

Името на новата държава ще е Ромелия, а процеса на създаването и се очаква да отнеме не повече от година. В продължение на тази година, ромите ще бъдат екстрадирани в новата им родина, а българите ще бъдат настанявани в страните където са пожелали. Новата държава Ромелия, няма да бъде член на Европейският съюз и гражданите и няма да могат да пътуват свободно из него, но ще се ползва от помощта му, както военна така и административна, докато бъдат изградени управленските органи страната.
цитирай
14. germantiger - ...
19.06.2011 15:09
Предходния коментар звучи комично и трагично, всъщност трагикомично!

Никаква европейска комисия не е гласувала подобно "нещо", за това е комично.
Вероятно някаква комисия винаги може да гласува "това" за България или друга евродържава - за това е трагично.

Инфото е като "Тихо, да не събудим българите!" - явно подвеждащо, но с мотив за наистина будене и размисъл! Апропо хлъзгането, внушението или обвързването в тази фантазия и споменаването на "нацистка" Германия е намек за какво... айде точно аз няма да коментирам това ;)
цитирай
15. odisei07 - !!!
19.06.2011 15:18
Един от най- добрите постове в blog.bg ВЪОБЩЕ!!!
Браво и поздравления!
цитирай
16. mominasylza - Ами , пич, то има само две положения
19.06.2011 15:58
Не три са, сега сме в третото...
А иначе е–или е комично, и се смееме,на такива неща,из нета!
Или не е смешно, щото Дамоклевия меч виси заплашително над главите ни.
И кво правим–или вярваме или не. Както казах,ако е не,–смеем се, весело ни е и си продължаваме на татъка,кервана си върви.
А ако е не?
Айде пак да с еогледаме наоколо, е нали ти си го написал по горе с примери,аз какво д аго коментира...Айде да съберем фактите, и после да ги продължим в бъдещето–е нали некоя и друга статистика ни го каза, за около 2050 май беше.
А сега го четох Кънчев че и президент имали готов!!! Шегува ли се...?
Е ха честито, наслука!!!
цитирай
17. mominasylza - Е , ха честито и на слука!!!
19.06.2011 16:01
Цветелин Кънчев: България ще има ром президент

България ще има президент от ромски произход, но още е рано за това, заяви лидерът на "Евророма” Цветелин Кънчев пред тв предаването на "Тази неделя" по bTV. Той бе категоричен, че и при следващите избори ромите ще продължат да подкрепят левите партии, защото те обещават повече социални придобивки, а хората от малцинствата у нас са бедни.
За разлика от електората си обаче, той явно не води скромен начин на живот, предвид факта, че живее в огромен мезонет, а синовете му учат в Кеймбридж. Кънчев твърди, че е спестил пари за тези охолства, тъй като осем години е ръководил "много успешен бизнес” преди да влезе в политиката и да остане с държавната си заплата. Сега въпросният бизнес наследила съпругата му, което й позволявало да плаща издръжката и обучението на децата си във Великобритания.

"Хубаво е да получат добро образование и да се връщат да бъдат полезни на държавата”, заяви Кънчев.

Той заяви, че е простил на сина си Микеле за това, че преди месеци бе арестуван за кражба на тръби. "Българската улица е способна да разруши за отрицателно време всичко, което е инвестирано в образование”, коментира Кънчев. /БЛИЦ
цитирай
18. анонимен - Е, как да не те поздравя!
19.06.2011 16:56
Силно и точно казано!
цитирай
19. bizcocho - Много силен постинг!
19.06.2011 17:07
Много силен постинг!
цитирай
20. alexanderherzdorf - Невероятен постинг! Поздравле...
19.06.2011 17:35
Невероятен постинг! Поздравления!
цитирай
21. kordon - !!!
19.06.2011 19:56
Моите поздравления за чудесния постинг!!!
цитирай
22. nikikm - Поздравления
19.06.2011 21:34
Без да искам влязох и съм впечатлен.Споделям на 100 процента всичко,включително и чувството на гняв и безсилие!
цитирай
23. proximus - и аз се чувствам така. . . гняв, ом...
19.06.2011 23:20
и аз се чувствам така... гняв, омраза, безсилие... какво да направим, да хванем пушките и да пуцаме ли ? Кое е правилно ? Ок, гласувах за ББ - уж силен човек, символизиращ желязна ръка. Оказа се че и той, и съпартийците му са със заешки сърчица.
Дали нещата няма да се оправят от само себе си? Един приятел ходи тези дни до Царево на почивка. Направило му впечатление че голяма част от персонала в хотела и заведенията били цигани, и по негово мнение са си вършели доста доста добре работата ?

Има и нещо друго. Проявяваш типичното за нас, сочене с пръст другия. Сякаш ние, самите всичките сме праведни. Спомени нещо за убийството на нашим бели деца от пак наши, бели деца. Спомени и нещо как ученичките се сбиват за момчета !? Спомени нещо и за пияните шофьори убийци. Пак наши момчета. А да не би жестокостта на всякакви мутри, рекетьори, крадци, наемни убийци да е по-малка, от циганската ? Нека погледнем първо в себе си, в приятелите си, и тогава в другите и различните.

Истината е че ние и те, циганетата сме две страни на една и съща монета. Обезверени, деморализирани, ненавждащи правилата, лъгани, лесни за лъжене, искащи да лъжем и да сме тарикати, комплексирани и със самочусвствие гравитиращо около крайности, а когато имаме и малко власт в ръцете си умираме да тъпчем и мачкаме. Лицето на българина от ново време.
цитирай
24. germantiger - ...
20.06.2011 00:16
Трябва да има сочене с пръст понякога, но не винаги. Дали е типично българско не знам, може пък да е за добро, следващото мисля не е за хубаво.

Виж ако беше писал, че често за българите някой друг им е виновен, евентуално щях да се съглася с теб.

Този ми постинг е с материали от познати, не е "напълно мой"!
От мен е избора на инфо, подредбата и "свързащите" думи преди фотографии или текстове.
цитирай
25. genadi2000 - Това е то...
20.06.2011 01:35
...Юдео-Болшевишката Циганска република.
Умря Царство България, окупирано 1944г. от Чифутската Червена армия
цитирай
26. germantiger - Цитирам госткоментарите защото системата на блогбг доскоро ги триеше или още трие?!
21.06.2011 21:34
анонимен написа:
proximus написа:
и аз се чувствам така... гняв, омраза, безсилие... какво да направим, да хванем пушките и да пуцаме ли ? Кое е правилно ? Ок, гласувах за ББ - уж силен човек, символизиращ желязна ръка. Оказа се че и той, и съпартийците му са със заешки сърчица.
Дали нещата няма да се оправят от само себе си? Един приятел ходи тези дни до Царево на почивка. Направило му впечатление че голяма част от персонала в хотела и заведенията били цигани, и по негово мнение са си вършели доста доста добре работата ?

Има и нещо друго. Проявяваш типичното за нас, сочене с пръст другия. Сякаш ние, самите всичките сме праведни. Спомени нещо за убийството на нашим бели деца от пак наши, бели деца. Спомени и нещо как ученичките се сбиват за момчета !? Спомени нещо и за пияните шофьори убийци. Пак наши момчета. А да не би жестокостта на всякакви мутри, рекетьори, крадци, наемни убийци да е по-малка, от циганската ? Нека погледнем първо в себе си, в приятелите си, и тогава в другите и различните.

Истината е че ние и те, циганетата сме две страни на една и съща монета. Обезверени, деморализирани, ненавждащи правилата, лъгани, лесни за лъжене, искащи да лъжем и да сме тарикати, комплексирани и със самочусвствие гравитиращо около крайности, а когато имаме и малко власт в ръцете си умираме да тъпчем и мачкаме. Лицето на българина от ново време.




Българите и циганите никога нямат да бъдат двете страни на монетата, поради простата причина , че не са една монета."Нещата" никога не се оправят от само себе си.Никой, никъде в постинга на тигъра не казва, че бели не убиват бели.Това е любимата песен на циганолюбците, прекалено либералните и толерастите.На всички тия много поздрави от разплаканите бабички и дядовци по селата.Разплакани, ограбени, живеещи в страх точно заради циганите, а не заради рекетьори, мутри, или наемни убийци.
Всеки от приятелите на тигъра чиито писма е сложил в постинга е написал нещо видяно и преживяно.Толерастията води до това да няма надежда...

цитирай
27. germantiger - Цитирам госткоментарите, защото системата блогбг ги трие!
23.06.2011 02:57
анонимен написа:
Поздравления Тигре!
Много добре написано!

цитирай
28. panazea - Поздравления за Васка Зойчева и Борис Дрангов !
23.06.2011 13:34
http://panazea.blog.bg/technology/2010/04/29/pa-shta-si-ti.536301
цитирай
29. анонимен - бургас
27.06.2011 17:55
палячо немски,ти пък от къв зор те е грижа за българското,а?гледай си гюнтерските истории и не се занимавай с българското..
цитирай
30. germantiger - ...
27.06.2011 19:21
анонимен написа:
палячо немски,ти пък от къв зор те е грижа за българското,а?гледай си гюнтерските истории и не се занимавай с българското..


Понеже "не ме интересуват" съм дал трибуна на други, както забелязваш аз лично не съм се разписал - сега доволно ли е "детето" ;)

Апропо БургЪз, има награда "клоун" и такъв сребърен клоун в Монте Карло получи Енчо Кирязов, заслужено! Клоунадата е сериозна работа, а палячовщината не е припознавай в мен!
цитирай
31. zabunova - Поздравления и от мен! Страхотен ...
01.07.2011 18:01
Поздравления и от мен! Страхотен постинг! И убедителен!:)
цитирай
32. chergligan - Омраза
04.09.2011 21:06
Омразата към другия, ксенофобията никога не води до добро.
И Борис Дрангов и Каварналиев не са били такива, като теб.
Съжалявам те, виждам, че се тревожиш от днешните злини, но не
това е извода, който правиш. Така започна и Хитлеровата еуфория.
Спри се, помисли с днешните реалности- с омраза не се постига нищо добро!
Имаш душа, но грешен път те води.
Прощавай!
цитирай
33. nbrakalova - 32. chergligan - Омраза... - не ми се цитира, но ме препраща към един текст:
04.09.2011 22:50
"Сине човешки, ти живееш сред дом на бунтовници, които имат очи, за да виждат, но не виждат, които имат уши, за да чуват, но не чуват; защото са бунтовен дом." (Езек. 12:2)

Добре е човек преди да започне да чете, още повече, ако има немерение да коментира, да си свали първо очилата от политико-исторически и журналистически клишета. Това се нарича непредубеденост, без която никога не можеш да стигнеш до същността. Не само в този постинг. :)
цитирай
34. chergligan - "Сине човешки, ти живееш сред ...
04.09.2011 23:35
nbrakalova написа:
"Сине човешки, ти живееш сред дом на бунтовници, които имат очи, за да виждат, но не виждат, които имат уши, за да чуват, но не чуват; защото са бунтовен дом." (Езек. 12:2)

Добре е човек преди да започне да чете, още повече, ако има немерение да коментира, да си свали първо очилата от политико-исторически и журналистически клишета. Това се нарича непредубеденост, без която никога не можеш да стигнеш до същността. Не само в този постинг. :)

Добре цитираш Цвайг и Уайлд, но не ги разбираш, госпожо.
цитирай
35. nbrakalova - Добре цитираш Цвайг и Уайлд, но не ги ...
05.09.2011 10:32
chergligan написа:
[quote=nbrakalova]Добре цитираш Цвайг и Уайлд, но не ги разбираш, госпожо.


Не виждам какво общо имат тук Цвайг и Уайлд. Колкото до цитата ми, той, видимо, не е от тях. Използвах го, за да изразя, че Вие (а и не само Вие), не сте схванали както посланието в този постинг, така и в профила на germantiger. Без да влагам нищо осъдително в това, напротив - тъжно ми е. То е дарба, която не всички притежаваме, но е ярко изразена чрез и в творчеството на споменатите двама автори, например. В този смисъл връзка с цитираното от тях има.
цитирай
36. chergligan - Цвайг и Уайлд
08.09.2011 21:40
Общото е, че великите автори, колкото и да са страдали, не мразят така.
Прочетете ги пак и по-внимателно!
цитирай
37. chergligan - Цвайг
08.09.2011 21:45
А Цвайг, отвратен от такива "германтайгъри", предпочете да се раздели с живота.
цитирай
38. lisa19 - Тигре, поста ти е уникален :)
08.09.2011 21:52
Нека не предизвикваме съдбата. Просто трябва да се отървем от закостенелите минали умствени недоносчета. Трябва да пренасочим омразата си в нещо полезно. И аз не знам точно какво. Но е възможна добра мисъл, както и хубав живот - за всички. Дано го дочакаме!!!
цитирай
39. nbrakalova - Общото е, че великите автори, ко...
09.09.2011 17:18
chergligan написа:
Общото е, че великите автори, колкото и да са страдали, не мразят така.
Прочетете ги пак и по-внимателно!


Ни най-малко не мразя. Сблъсквам се с омразата на опонентите, която им пречи не само да виждат обективната истина, но и да преценяват отсрещния. Не е необходимо да се съгласиш с него - въпросът е да му дадеш право да е преживял, да мисли, да усеща различно. Толерантността е доста чужда на българската психология. Нещо като нюанс от същността на доброто възпитание, което се състои не в това да не разлееш чашата, а в това да се направиш, че не си видял, че е разлята от другия.
цитирай
40. nbrakalova - А Цвайг, отвратен от такива &quo...
09.09.2011 18:01
chergligan написа:
А Цвайг, отвратен от такива "германтайгъри", предпочете да се раздели с живота.


По-добре е да не говорим за Цвайг тук, въпреки че има общо. Колкото до определения като "такива "германтайгъри", визирайки включително и автора на постинга, още един път се убеждавам, че или не се чете, или се прави както дяволът - Евангелието. Разбира се, в случая без да се съгласявам, приемам за съществуваща Вашата гледна точка, най-малкото в смисъла на Цвайг. Виждаме и разбираме толкова, колкото можем, и до там, до където стига взорът ни.
цитирай
41. nbrakalova - . . . Просто трябва да се отървем от ...
09.09.2011 18:10
lisa19 написа:
...Просто трябва да се отървем от закостенелите минали умствени недоносчета. Трябва да пренасочим омразата си в нещо полезно...


Омразата никога не може да мотивира за създаването на добро. Точно тя, заедно с невежеството, е в основата и на "закостенелите минали умствени недоносчета", които, предполагам, имате предвид, lisa19. Базирайки се на различието в универса, но и на властващото в по-голямата част от историческото човешко общество, не е възможно нито добра мисъл, нито хубав живот - за всички. "Еволюцията" на човешкото съзнание досега го доказва.
цитирай
42. germantiger - За четината и още нещо...
09.09.2011 19:36
chergligan написа:
А Цвайг, отвратен от такива "германтайгъри", предпочете да се раздели с живота.


Казвате, че Цвайг е посегнал на себе си заради такива германтайгъри като мен, не знам дали българи като Вас убиха без съд и присъда прадядо ми след 9-и септември. И досега не знам къде е гроба му, а българската държава няма отговор пред мен и наследниците му!

Иначе казано недейте ме "квалифицирайте" без добре да ме познавате, за да не си позволя аз да ви "дисквалифицирам" познавайки вече ограничеността и комичността на съжденията Ви!

Жив и здрав да си прасе-chergligan!
цитирай
43. chergligan - Общото е, че великите автори, ко...
09.09.2011 20:03
nbrakalova написа:
chergligan написа:
Общото е, че великите автори, колкото и да са страдали, не мразят така.
Прочетете ги пак и по-внимателно!


Ни най-малко не мразя. Сблъсквам се с омразата на опонентите, която им пречи не само да виждат обективната истина, но и да преценяват отсрещния. Не е необходимо да се съгласиш с него - въпросът е да му дадеш право да е преживял, да мисли, да усеща различно. Толерантността е доста чужда на българската психология. Нещо като нюанс от същността на доброто възпитание, което се състои не в това да не разлееш чашата, а в това да се направиш, че не си видял, че е разлята от другия.

Вие може и да не мразите, госпожо, но "германтайгер" мрази. Може и да има право на това, но аз исках да му кажа , че според мен омразата не е изход.
цитирай
44. chergligan - А Цвайг, отвратен от такива &quo...
09.09.2011 20:10
germantiger написа:
chergligan написа:
А Цвайг, отвратен от такива "германтайгъри", предпочете да се раздели с живота.


Казвате, че Цвайг е посегнал на себе си заради такива германтайгъри като мен, не знам дали българи като Вас убиха без съд и присъда прадядо ми след 9-и септември. И досега не знам къде е гроба му, а българската държава няма отговор пред мен и наследниците му!

Иначе казано недейте ме "квалифицирайте" без добре да ме познавате, за да не си позволя аз да ви "дисквалифицирам" познавайки вече ограничеността и комичността на съжденията Ви!

Жив и здрав да си прасе-chergligan!

Отговора ми е кратък - ти си "лъжетайгър" , драги.
Освободи се от омразата и ще разговаряме всеки от своята позиция, столерантност и цивилизованост. Защото там където има омраза няма толерантност и цивилизованост.
цитирай
45. germantiger - С уважение...
09.09.2011 20:21
... към Вашите години черглиган, но предполагам пишете за омразата с "поза".

Наивно и инфантилно, несериозно житейски е да "бягате" от омразата и да живеете в привиден комфорт с "понятия" и усещане за цивилизованост и толерантност.

Човек е освен добръ и зъл
Човек освен толерантен, понякога е и груб
Омразата съпътства човешката история и живота на всеки от нас

Единственото, което аз се стремя, е да насочвам омразата към тези които са брутални с мен, роднините ми и хората които обичам. Разбира се, пиша с омраза и когато кантианското ми чувство за справедливост се бунтува. Позволете ми този избор и без да приемате лексиката ми.

Омразата е нужна за да съхрани човек-човешкото, омразата е и защита, нежели винаги нечовешка агресивност. Правете разлика - в психологията "омрази" много, градивна също!

Глигане, аз изход не търся, стоя "тук" и нямам причина да "бягам" в спор или дискусия. Изхода и изсулването е решение за други, бих ги улеснил да се изходят.
цитирай
46. chergligan - . . . към Вашите години черглиган, но ...
09.09.2011 20:25
germantiger написа:
... към Вашите години черглиган, но предполагам пишете за омразата с "поза".

Наивно и инфантилно, несериозно житейски е да "бягате" от омразата и да живеете в привиден комфорт с "понятия" и усещане за цивилизованост и толерантност.

Човек е освен добръ и зъл
Човек освен толерантен, понякога е и груб
Омразата съпътства човешката история и живота на всеки от нас

Единственото, което аз се стремя, е да насочвам омразата към тези които са брутални с мен, роднините ми и хората които обичам. Разбира се, пиша с омраза и когато кантианското ми чувство за справедливост се бунтува. Позволете ми този избор и без да приемате лексиката ми.

Омразата е нужна за да съхрани човек-човешкото, омразата е и защита, нежели винаги нечовешка агресивност. Правете разлика - в психологията "омрази" много, градивна също!

Живейте щом можете с вашата омраза!
Аз живея по друг начин. Сбогом.
цитирай
47. nbrakalova - . . . Омразата съпътства човешката ...
09.09.2011 21:02
germantiger написа:
... Омразата съпътства човешката история и живота на всеки от нас ... омразата е и защита, нежели винаги нечовешка агресивност...

цитирай
48. germantiger - ...
09.09.2011 21:14
46. chergligan
Живейте щом можете с вашата омраза!
Аз живея по друг начин. Сбогом.

...

Поздравления за достойния Ви избор!
Само една корекция от мен - Вие се опитвате да живеете без омраза, но не живеете реално без нея - факт!
цитирай
49. sistemite - Поздрави !
24.06.2012 12:14
Точна позиция. Адмирации !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4620451
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031