Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2022 17:33 - В меча на Кубрат има код, разкрит от Леонардо
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 8714 Коментари: 4 Гласове:
31

Последна промяна: 29.08.2022 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image A A A
  • Магурата е свързана с шумерската цивилизация и Ноевия ковчег
  • Древните българи са познавали божествената спирала на Фибоначи

 

Много са спекулациите за началото на българската държава. Като говорим за категорията "Кубрат", да не забравяме, че символизира четирите четвъртини на Цялото и четирите посоки на света.

imageКакво означава титлата "Кана Юбиги Кубрат", при положение, че Юбиги е епитет със значение на "възвишен" и "славен". Отговорът е еднозначен:  "Владетел, суверенен владетел по четирите посоки на света."

Факт е, че когато Кутригурите (един от клановете на древните българи) достигат до град Нипур, те установяват 128 години Династия на Кутите и всичките им владетели се казват "Кубрат". Да, те имат отделни имена - някои от тях са "Кардам", други са "Крум", но всички са Кана Сюбиги Кубрат. Важно е да се знае, че "Кана Сюбиги Кубрат" означава - цар, суверенен владетел и на шумерски и на български език. Същото, което означава император в латинската версия.

Името Аспарух пък идва от "Аспара". Аспарух е Принцът на Аспара. Тази река, извира от днешен Казахстан, за да стигне до Киргистан. В някои от преписите на именника на българските ханове за Аспарух се пише "Аспа-ра-рух" или "Еспе-ре-рюх", което общо взето означава едно и също: Духът на река Аспара или Принцът на Аспара.

imageКубрат е виден представител на рода Дуло, произлизащ от народа Ду-Лу, който е много по-древен от всичко това, което се опитват днес да ни кажат. Недопустимо е някои да се опитват да вкарат българите като начало на присъствието им в историята някъде в ранните средни векове. Толкова по-древни сме, че в сравнение с нас много велики претенции изглеждат нищожни. Затова

не бива да се отказваме от нашата претенция за древност

Именно в древността ние намираме ресурс за оцеляване в бъдещето, ресурс за самоуважение, ресурс за съпротива срещу това, което иска да ни стъпче, изтрие и изхвърли от историята.

Когато Кана Сюбиги Кубрат е ръководил в Стара Велика България, тя се е простирала от Северен Кавказ до местата, където сега се водят военни действия в Украйна, тоест до Полтава.

Гробът на Кана Сюбиги Кубрат е в Мала Перешчепина, недалеч от Полтава. Там през 1912 година е намерено най-голямото съкровище в историята на Руската Империя - 25 кг злато и 50 кг сребро, в погребалните инсталации на този велик човек, за който един от най-блестящите немски историци - професор Вернер, казва: "Каганът на българите е погребан там". И мечът, който е намерен сред тези златни и сребърни шедьоври, е шедьовър сам по себе си.

Шедьовър, който е пълен с мистична, загадъчна адекватност на съвременни научни понятия.

Мечът на Кан Кубрат е изцяло златен, ако не се брои самото острие. Той е точно 94,02 см дълъг, което означава, че ако се постави единият му край, дръжката на меча, в основата на гръкляна (от мястото на гласните гънки - vocalfolds), върхът на острието му достига точно до върха на пръстите на ръката. Тази техника много векове по-късно използва Леонардо, когато рисува Витрувианският човек.

Тази техника, четири века след нашият Кан Кубрат, започват да използват в Япония, когато правят личните катани (мечове) на големите самураи.

Четири века преди Япония, пет века преди Леонардо, нашият Кан Кубрат има еталон за дължина, въплътен в дължината на мечът му, който има и космичен еквивалент.

Този меч е доказателство за наследствено-родова традиция в предаването на щафетата от един представител на рода Ду?ло на друг. Някои от нас говорят за "Заветъ".

И така,Заветът на древните българи- тези българи, които ги обвиняват, че били езичници, напротив, те са първата цивилизация с монотеистична религия.

Древните българи са имали космическо, а не езическо познание.

 Те са имали феноменални познания за астрономия - за небето и за земята. И великият български строител, Кана Сюбиги Омуртаг (Омуртаг значи "Живот на трона"), когато разгромил един византийски военачалник, на когото подарил не само живота, но и му дал възможност да се върти(навърта) в Двора, като преводач - с име Кинам, си въобразил, че може да учи българският Кан на ум и разум и да го упреква, че "видите ли българите били езичници".Омуртаг го казва и това го пише във всички исторически сериозни хроники, описващи тази история (странно защо не се преподава в българските училища): "Българите вярват в този Бог - Един Бог, Който е създал Слънцето, Земята, Луната и планетите."Представяте ли си,

в началото на IX век има владетел който да знае, че има планети

За каква "диващина" ни говорят нашите противници, които ние, поради историческа коректност цитираме, защото са останали техните незапалени писания за нас? А нашите са унищожени от фанариоти. За какво говорим?

 "Българите вярват в този Бог, Който е създал Слънцето, Земята, Луната и планетите."

И същият този, Кана Сюбиги Омуртаг, оставя надпис върху колона и тази колона се пази във Велико Търново в Храма "Свети Четиридесет мъченици".

Отидете и я вижте! Тя започва с кръстен знак, което съвсем не означава, както се опитват да ни внушават, че тоя български владетел "тайничко се бил покръстил". Същото може да се каже и за Тервел. Просто кръстният знак е български принос в цивилизацията, а не обратното.

Във великата колона на Омуртаг, върху камък, а не върху пясък е изсечено послание, което абсолютно ни шашардисва в най-благородния смисъл на думата. Той казва (всички знаят за частта от неговото послание): "Човек и добре да живее умира и друг се ражда. И нека роденият по-късно, като чете тези писмена, да си спомня за оногова, който го е направил!"

Обаче, какво е направил? Това става ясно от първата част, преди този достолепен и трогателен апотеоз на човешката тленност. В първата част Омуртаг казва:

"И след като измерих земята, оставих този надпис." След това цапочва да пише за това какво има предвид под "измерих земята". И започва да пише за едно много интересно число - 20 000 разтега. Говори, че е изградил на 20 хил. разтега от стария си дом Свещена Могила - на 20 хил. разтега от тая Могила е изградил Нов Дом на Дунава.

Всички си мислят: Какво значи "измерих земята"? Смята, че става дума за земемерско усилие. Не! Ако човек вникне

какво точно означава "20 хиляди разтега"

такива каквито са били разтезите тогава, ще стане ясно, че 20 000 разтега са всъщност разликата между екваториалният диаметър на Земята и разстоянието между полюсите (полярният диаметър). Нима е възможно Омуртаг да е имал това предвид?

Да, това е имал предвид, защото във всички останали неща, които той е построил, е приложил не само този мерен еталон, но и знания, които 400 - 500 години по-късно ще възникнат под формата на "последователност на Фибоначи" - говореща за златно сечение.

Това е закодирано във великите градежи на българите - като се почне от Мaдарския Конник, мине се през тронната палата на двореца в Плиска, през стария централен град Велики Преслав, през Сборяново - великият погребален комплекс на траки, но не само, през Омуртаговата могила

Там.Колкото и да е невероятно, всичко това попада абсолютно точно върху една гениално очертана, сякаш от Космоса, златна спирала. Или "спирала на Фибоначи" - сакрална във висшия смисъл на думата.

Всички основни градежи на древните българи са подредени по протежение на тази спирала, чак до нос Калиакра, където има българска крепост.

Нормално е човек да си помисли, че внасям прекалено много рационалност в неща, които са, така да се каже, хаотично случили се. Но може би е вярно и другото - ние подценяваме онези велики хора и тяхната велика връзка с Космоса.

Космос, според Питагор, означава "Красота". От там идва думата "козметика", уважаеми дами.

Но Космос означава още и друго - тази реалност, която е над нас, но в която ние сме вписани. И нещо повече - ние споделяме гения на тази вселена, която наричаме Космос. И можем да творим благодарение на тази неразривна, мистична връзка.

Затова разходете се до тези свещени места в България.  Всички знаят Магурата, нали?

Но знаете ли, че

Магура на шумерски означава "кораб, къща"

Когато боговете замислили да изтребят човечеството с Потоп, един добър Бог ЕНКИ - Богът на земята (КИ-земя) предупредил шумерите да си изградят кораби-къща. Тоест, това което в Библията се нарича "Ноев ковчег", само че не в единична бройка, където са вкарани всички животни и то по две, а в хиляди екземпляри, свързани помежду си. Това е флотилията, която е запазила живота на шумерите при наистина състоялият се Велик Потоп.

А когато стигнете в разходката до Дуранкулак, да си спомните, че Дур Ан Ки означава хоризонт - място на срещата между Небето АН и Земята КИ.

И бъдете уверени, че по нашите земи има топоними, които са свидетелства за шумерската връзка, всъщност, за началото на Шумерската цивилизация тук.Едно от тях е Магура, за която споменах. Защото  в България има 7 топонима Магура. Не става дума само пещера. Има едно село на българо-румънската граница. Има и много още много места. Което е поредното доказателство, че ние всъщност, носим в гените си, физически и интелектуални,-живата Връзка с първата световна цивилизация и за това сме толкова неподатливи на размиване и на елиминиране от сцената на историята.

А това че сме малко - винаги сме били малко.Както се казва: Малко на брой, но силни в бой.

 

Копирано от standartnews.com
От: проф. Христо Смоленов




Гласувай:
31


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - знаем, бее...ЕДИН Бг професор, да ..прочете,и Хрониките на Земята, З Съчин..хубооо))
29.08.2022 18:15


Но знаете ли, че

Магура на шумерски означава "кораб, къща"

Когато боговете замислили да изтребят човечеството с Потоп, един добър Бог ЕНКИ - Богът на земята (КИ-земя) предупредил шумерите да си изградят кораби-къща. Тоест, това което в Библията се нарича "Ноев ковчег", само че не в единична бройка, където са вкарани всички животни и то по две, а в хиляди екземпляри, свързани помежду си. Това е флотилията, която е запазила живота на шумерите при наистина състоялият се Велик Потоп.
цитирай
2. zemela - Прочетох с интерес!
29.08.2022 20:26
Прочетох с интерес!
цитирай
3. zaw12929 - СТРАХОТНИ ФАКТИ ПОЗДРАВЛЕНИЕ!
30.08.2022 03:35
СТРАХОТНИ ФАКТИ
ПОЗДРАВЛЕНИЕ!
цитирай
4. donchevav - Христо Смоленов - богата, разно...
30.08.2022 23:13
Христо Смоленов - богата, разнопосочна и малко противоречива личност... Но този текст прочетох с удоволствие - заради интересните факти и интерпретации и най-вече заради апологията в стила на Черноризец Храбър - "защита чрез възхвала".
Благодаря ти, мила Или! Прегръдка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304169
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95670
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031