Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2022 20:56 - ВОЙНАТА и човека
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 4237 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 05.04.2022 00:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не за Русия/Украйна, този път не


image

Човечеството и войната

Сплав, заедно в епохи, векове

 

Какво казва науката – не аз, аз съм само рупор на великите

Българина много се дразни,когато някой е забележим, за това повтарям – аз съм нищо, спокойно, гениите обаче са... СА!

 

ПРЕДИ ВОЙНАТА

Науката твърди,че човека е единствения разумен вид обитаващ планетата

Преди не е било така – „засекли” са се хомо сапиенс в Африка, хомо неандерталенсис соновно в Европа и хомо денисовенсис в Азия. Имало е още 2-3 типа, които не участват в нашия генезис.

В европеидите и част от монголоидите има 2-3% гени от неандерталци, а в азиатските народи 3-5% гени от денисовците. Базисен, чист сапиенс се среща и до днес в Африка, но базисни, чисти неандерталци и денисовци няма ни в Европа, ни в Азия или иначе казано Евразия.

Човека казва науката се появява преди 340 000 години, не като за 7 дни в Библията цялото мироздание, нито пък човеците са траки, най-малкотъо защото неандер тал е в днешна Германия. 100 000 години преди нас човеците по пещерите са лекували зъбобол извличайки салицилова киселина от дървесна кора и даже пеницилинова плесен която имала антибактериални свойства/пеницилина е открит 1955 г... Разпалвали огън от няколко минерала. Сапиенсите се бият неуспешно с по-силните физически неандерталци и не успяват... до изобретяването на лъка – науката твърди, че лъка се появява първо не срещу животни, а срещу хора! И с тоя лък/както и с много друго са избити, изтласкани и после претопени неандерталци и денисовци – сапиенса взема планетата.

 

ШИМПАНЗЕТА

Най-близкия ни родственик според наукаат е шимпанзето. ШИМПАНЗЕТАТА ВОДЯТ „ВОЙНИ” – да, факт. Когато съм се появил на тоя свят/1974 г. се наблюдава в парк война на шимпанзета – две групи се бият и когато първатаа група извбива мъжките на втората и част от женските, то останалите женски шимпанзета се влизават в първата група. В същото време обаче третата група изчаква и след първатаа „война” атакува победилата,но изтощена първа група и побеждава вземайки оцелелите. Това са войнствените шимпанзета,но има и други,които се казваха нещо от типа покоба или нещо такова/не помня точно, те се занимават само със секс и не са войнствени. При сближение на двата „типа” резултата е понятен – войнствените бият, иначе казано има шимпанзета които воюват и които не го правят – така е в природата. ОЩЕ ПОВЕЧЕ – ШИМПАНЗЕТАТА ПОКАЗВАТ ЖЕЛАНИЕ И ОРГАНИЗИРАНОСТ ДА ВОЮВАТ И С ДРУГИ ВИДОВЕ МАЙМУНИ !!

 

ВРЪЩАМЕ СЕ НА ЧОВЕЦИТЕ

Преди 85 000 години започва разселване от Африка по целия тогава познат свят. Следват прекъсвания, измирания, сървайвъри и ако добре помня 3 ледникови периода или двата/не се сещам точно. В единия случай ИЗРИГВА СУПЕРВОЛКАНО ТОБО В ЮЖНА АЗИЯ И... 6 ГОДИНИ СВЕТА Е КАТО В ЯДРЕНА ЗИМА – слънце няма. Следва смърт, канибализъм, лед и грозни апокалиптични сцени. Послед пак се тръгва по света, минава се беринговия проток между азия и аляска, ЗАЩОТО НИВОТО НА ВОДИТЕ/ОКЕАНИТЕ Е БИЛО НИСКО И ХОРАТА ПЕШКОМ СТИГАТ СЕВЕРНА АМЕРИКА И ЯПОНИЯ...

 

ПСИХИКАТА/детайли

Когато англичаните плават и правят поредните велики географски открития/да гадните западняци англо-сакси ги правят/и не само те в полинезия, океания, зеландиите итн попадат както всички знаем на маорите,които и са човекоядци. Дебаркират англичаните и на един остров „встрани” от морските трасета в който населението наричат мориори или нещо такова ако не греша въпреки слонската ми памет. Преди 200 години маори и мориори са били един народ, но се разделили и мигрирали с канута. Мориорите водили „минивойни”на своя остров и в един момент се събрали, решили и осъзнали да сложат край на войната – разбрали,че тя убива, разрушава и носи мъка – заровли оръжията и не водили война никога повече. Англичаните се върнали при първите маори, съобщили за техните родственици и понеже тия пожелали контакт дори прехвърлили група маори с кораб при ония мирни мориори. И какво станало – лесно е да го предположим – маорите избили отвикналите да водят войни мориори, изяли родствениците си, не помня коя години умира последния мориори представител на своя погинал миролюбив народец – трагедия нали... но и закономерност.

Друг специфичен пример – пак едни „кирливи” острови където хората се разселват в предисторични времена, намерени са следи от култура, сечива, миграция и плавателни средства. Постепенно в изследваните слоеве хората нямат конкуренти, спират да се развиват, не воюват, губят и забравят технологии, докато... вараните на тоя остров просто изяждат деградиралите човечета. Това е вероятно първия и единственяи случай,когато животни са победили човешко „общество” – да и това се е случило веднъж в природата с миролюбци.

Аз също съм миролюбец, макар да не ми личи, минавам за военнолюбец, въобще любец, но въпреки, че обичам мира е недопустимо за мъж, момче, мъжки пол юноша да се превърне в същество неспособно на насилие. Жената да, това я краси – милото, майчинското, огнището преди, мъжа обаче трябва да си говори с насилието и да владее езика на насилието – не към жените и деца, разбира се.

 

КАКВО Е ВОЙНАТА

Както споменах по-горе – това е насилие,но организирано насилие от една група в ония епохи срещу друга – война не е изблик на насилие в няаквко семейство или вътре в племе, това не е война – син срещу баща, любовник, пиян, някой друг – това не е война правилно и според науката.

Имало ли е войни в ония времена не знаем сигурно – забележете – всички намерени кости на неандерталци имат следи от сечива и травми, да, няма грешка в написаното – всички! Дали това обаче е следва от зъб на звяр,дали това е следствие от падане в пропаст, дали е резултат от срутване на пещера върху гроб или жив тогава ненадерталец не знаем, дали е ритуал или пък някакъв си техен начин да ловуват травматично... или пък „война”?!

Категорично за военни действия свидетелстват примерно масови „погребения”, травми примерно В ЛЯВАТА ЧАСТ НА ЧЕРЕПА ИЛИ ЛЯВАТА РАМЕННА ИЛИ ЛЕВИТЕ БЕДРЕНИ КОСТИ... защо в ляво ли? За всеки с хладно оръжие е ясно – зщаото врага обикновено е десняк и нанася удари в твоето ляво. Свидетелстяво за война е щит или рисунки пещерни скални на хора с някакви подобия на щитове – защо ли? За всеки познаващ военна история е ясно – щит не може да спре, бик, съблезъб тигър, пантера, глиган, елен, животно – щит спира човек. Подобни да ги нарека маркери във войната има много,но не за тях иде реч сега, те са по-късни.

 

„АРТЕФАКТИ”

Град Владимир русия или украйна

Находка на ловци на мамути – примерно погребани са мъж, малко момче и малко момиче – мъжа и детето-син имат белези от рани, при бащата „грозно” презгръбначно като е влзло острието което го е убила през шията до гръбнака. Момченцето е с летална рана през бедрото в костите оставила следа, момиченцето няма подобни „травми”.

Джебел Сахаба судан ако добре помня мястото

Там е било леш – 61 скелета и голямо зверство, половината убити чрез насилие. ТАМ СА УБИВАЛИ И ЖЕНИ И ДЕЦА, ВКЛЮЧИТЕЛНО много/подчертавам МНОГО ЖЕНИ В ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА БРЕМЕННОСТ. Убити са хората по едно и също време, а някои са отишли там да доумрат – ритуал, избиване напленници след конфликт, остриета на копия, стрели останали дори в костите. Има скелети,които са в определена позиция на мъчителен седеж и вързани ръце и крака...

Тал Хайм германия

Десетки избити и хвърлени в яма – убитите са били родственици, семейна близост, убити са деца, жени и мъже от една популация. Характерно е, че черепите са разбити с каменни брадви или подобие на чукове.

Въобще изследванията в таквиа локации сочат,че това са тогавашни общества на ловци, атаките са резултат от рейдове с различни цели – примерно вземането на младите жени от една общност в друга – защо младите ли, защото старите са избити според скелетите, мъжете също са изтребени, но млади момичета няма – вероятно са взети. Причината може да е вземане на работна ръка,не си представяме точно робство – това е преди много хиляди години, още няма митове, епоси, полиси,още ги няма междуречието на тигър и ефрат като държавност в т.нар. фертилен/плороден полумесец/месопотамия.

Защо обаче в противовес е нямало нужда от войни накратко:

Човеците са нямали гъстота в населеност и „опонента” е бил далеч – изтощителен поход без път, в кофти време, през гори и планини с хищници нямасмисъл – ще вземеш малко, а рискуваш дазагубиш много

Тогава все още хранаат не се е „консервирала” и не се е съхранявала, нямало е прсотичко казнао натрупване на запаси – няма и за какво да удариш и нападаш

В случая с Джебел Сахаба има смисъл – поселението се е намирало на древен оазис, а това ще рече вода, животни на водопой и значи храна за лов – това е било нещо за което си струва да воюваш...

Специфика – тогавашните групи ловци са избягвали да навлизат дълбоко втв „вражеска територия” – трупове, останки от оръжие са намирани край поселенията, пещерите, но не на границите между общности – страха, отдалечението са били фактори без съмнение – избягвали са това което днес ще наречем „граници” на ареала им

Подчертавам – това са десетки хиляди гофини преди нас!

Как ви изглеждат сега претенциите за някакви траки и некрополи варненски на 7000 гпрне...

Сапиенси, неандерталци, денисовци, африка, азия, супервулкан, първия лък, нещо не чувм за хипербореи и траки, еле българи, ерго славяни идиоти

ОСЕДНАЛОСТ НЯМА, ГРАДОВЕ НЯМА, ЗЕМЕДЕЛИЕ НЯМА, именно с оседналостта, земеделието се появява войната вече категорично датирана и без съмненеи доказано такава в ония хиляди години,но за това друг ден, не днес! Разбира се, с времето войната става „ясна”, организирана и сложна – лично за мен интереса винаги расте с приближаването й към нас,още тогава във времето на мегалитите се появява първия град, който е... няма улици а все едно фротификационен комплекс. В този град е са опитомени световно планетарно козите, бика, земеделието се явява и както казах улици няма – ходи с епо покривите,а врага се изгаря вътре долу в стаите ако проникне – да, да няма грешка, ще напиаш в бъдеще и за това.

ИСТОРИЯТА И ВОЙНАТА СА ПО-ВЕЛИКИ, ПО-СТРАШНИ И ПО-ИНТЕРЕСНИ ОТ ВСЕКИ ФИЛМ ИЛИ ФЕНТЪЗИ КНИГА и това не е  шега. Жалко, че за това не се правят филми – примерно бих си представил един серила за Джон Хокууд – шефа на наемнции във времето на кондотиерите, който е БИЛ ПО-БОГАТ ОТ ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ МЕДИЧИ – 5 ПЪТИ ПО-БОГАТ ОТ ТЯХ, но за тях сериал има, за него естествено не. Днес живем във времето на търговците, парите, тия образи, а мъжкия силен образ – ааа не, него за пример не желаят да покажат......

......

ПС за юлия
цитирала си в блога някакъв психолого или "мислител", социолог или все тая, а азти писах, че е написал глупости и ти се афектира, аз ти теглих нещо като майна, НО:
ясно е какво исак да каже човека, разбираемо е, но второ НО:
написал/казал го е повърхностно, слабо, елементарно и невярно - подбрал  Е ГРЕШНИЯ ПРИМЕР С ВОЙНАТА И ПЛЕМЕТО
защо е в грешка - не разузнавача, не скаута, не разведчика е онзи умния или мислителя или победителя с новите идеи - при случая с племе и война - НЕ

- науката за войната казва кой е печелил в племе и война - силния, херкулес, гилгамеш, берсерка, беовулф - не само митологията, а науката днес е открила ген на войнственост - имат го няколко процента от мъжете, да, такъв ген с насоченост "социална" има

- но отделния боец може да свърши нещо за самия себе си в бой, самата бойна единица на война е почти нищо, тогава по-опасен и водещ е човека, който С ДУМИ, С ВНУШЕНИЕ ЩЕ ПОВЕДЕ ОЩЕ 20-30 ЧОВЕКА ОТ ПЛЕМЕТО СЪС СЕБЕ СИ В РЕЙД,таквиа мъже с такива умения също няма много

- сега си представи тия две неща в един лидер,но има и още - онова в идеите за което пише човека в твоя постинг, както казах пише лекичко, повръхностно, слабичко, без дълбочина, но има своята правота, за какво иде реч:

- човека с идеите - ако щеш и най-абсурдните - примерно: В ГВИАНА ЕДНО ВРЕМЕ СИ Е ИМАЛО ПЛЕМЕ СПОРЕД КОЕТО АКО СИНА ЯДЕ ОТ МОЗЪКА НА УМРЕЛИЯ СИ БАЩА ЩЕ СТЪАНЕ ПО-УМЕН, В СЪЩОТО ПЛЕМЕ Е ИМАЛО ВЯРВАНЕ, ЧЕ АКО СЕ НАТРИЕШ НАМАЖЕШ АКО ГО ПОМНЯ ДОБРЕ С ПРАХ ОТ ИЗГОРЕНЯИ ТРУП НА... ДЕТЕ-АЛБИНОС/ЧЕ - ТОГАВА СЪДБАТА ЩЕ Е С ТЕБ ВЪВ ВСИЧКО, ДУХОВЕТЕ ЩЕ СА С ТЕБ

- нормален човек може ли да яде мозъка на трупа на баща си - не

- нормален човек може ли да убие дете и да се натрие с кремиран прах от него - не

- това нормални прихики ли са, номрлани мозъци ли са - ще кажеш не

обаче като ги изследвали учените не забелязали отклонения - мозъка е нормален на тия там

какво значи - значи че това е света на идеите - малоумни деи - да, такива са, изродски, нездрави, но идеи, "каузи"

хитлерови идеи, путински идеи... не, путкин не е луд, вова не е ненормален - идеите му са такива

таак-че юлия, НЕ СКАУТ В ПЛЕМЕТО, А ВОЙН, ЛИДЕР И ШАМАН - скаута не ражда новите идеи, просто примера не е правилен,смисъла е ясен, повърхностен и няма проблем

това са основни неща във войната, историята, психологията - "учете ги тия неща"

и да, аз не съм най-велик, най-умен... ааа впрочем в блога съм :)

не съм, няма проблем, аз съм никой, аз съм само рупор на великите

когато обаче пиша за война - всички останали тихичко, по терлички, с главички надолу

и да не пропуснем - ну"с праздником ;) аууу

ПЪРВОТО ВИДЕО СЛЕД 1.10 преди това е боклук

племето на конан е изребено,когато той е дете, взет е в "робство", после сам проправя пътя си, доверява сепървао на меча си, след това разбира какво е плътта и манипулацията на хора, мечтата му за отмъщение/реванш, дори в боя как нанася поражение на противника именно отляво... жената до него, рейдовете, "бандата", атмосферата, ония ледове, полудиви градове итн


Гласувай:
11Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4756668
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21817
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031