Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2021 22:15 - ВИКИНГИ срещу ИНДИАНЦИ
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 1902 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 12.02.2021 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Знаете ли че, индианците са се бояли до смърт от вида на биковете?

А знаете ли за жените викинги начело на мъже и на поход в Америка?

Или че, викингите побеждават в бой маса индианци без нито един убит/почти, но паднал само лидера Торвалд Ерикссон... Торстен Ерикссон взема тялото му да погребе в Скандинавия, но умира по пътя... кофти нали!

ПРЕДИ ВИКИНГИТЕ ДВЕ ДРУГИ ЛЮБОПИТНИ "ТЕМИ" НАКРАТКО 


ПЪРВИТЕ БЛОНДИНКИ

 

И така – разликата в брюнетки и блондинки или тъмни и светли е разлика в еумеланин при потъмняване и феомеланин при светлите.

Според науката/а както добре знаем тя е антибългарска, защото всичко е тракийско и българско, та според официалната лоша наука първите блондини в Европа се появяват с миграциите на население към Европа приблизително 35 000 г.пр.н.е. В северна Европа те се разселват най-късно, но пък за сметка на това получават най-широко разпространение.

Канадския учен Питър Фрост твърди, че светлия цвят на косата е свързан с полово предпочитание или иначе казано през ледниковия период преди 10 – 15 000 години назад мъжете често загивали по време на лов и следователно самците в човешкото „стадо” били малко и можели да избират жените си. Мъжете предпочитали ярки блондинки в половия подбор защото били привлечени и провокирани от разликата или тази особеност в гените.

Възхищението пред светлокосите хора продължило и през вековете на „нашата” цивилизация/а тя е наша защото както знаем начало на всяка цивилизация са българите и траките. Иначе и сериозно казано още в древна Елада и античния Рим елини и римляни имали за еталон хора и най-вече жени със светли коси. Богинята Афродита е първата митична блондинка и преди новата ера елинските жени подражавали на този образ опитвайки да боядисват косите си. По-късно същото правили римлянките в желанието си да добият светъл цвят на косата както при галските и германските жени и пленнички.

Модата на русите коси периодично се възраждала в Европа, като например в Ренесанса и образите на ангели и Дева Мария изобразявани от художника Рафаел Санти като русокоси. Векове след това вече всичко се превръща в индустрия за боядисване на косата...

Мита за глупавата блондинка е сравнително нов и започва през 1868 г. на Бродуей/Ню Йорк, когато британската денс група „Бритиш блонди” представя на сцена древногръцкия/ще рече тракобългарски мит за Пиксион и скачащите на подиума разголени русокоси момичета докоснали сърцата на зрителите, станали скандално известни, много популярни, но се разнесла мълвата, че блондинките не подбират партньорите си.

По-късно книгата на Анита Лусс „Джентълмените предпочитат блондинки” утвърждава образа на лекомислената жена със светла коса, а същата книга става основа за маса постановки и филми,вкл. такъв с Мерилин Монро.

Лично аз намирам блондинките за чисто идеалистична красота в смисъл на елфийки или елф-жени, но пък автентичните елфи въобще не са високи, не са тези по Толкин,но това е една съвсем друга тема. Това разбира се е без значение защото както знаем всичко светло, сияйно, благородно и прекрасно е тракийско/разб. българско, а всичко грозно, престъпно, лошо е небългарско. Естествено блондинките не са тъпи, просто защото най-простите хора са брюнет-цигани...

 

......

 

АРИИ И АРИЙЦИ

 

Науката/тая лошата която не признава, че българите са най-древните динозаври и първите едноклетъчни са траки, та науката споменава, че ариите се превеждат първо чрез санскрит в смисъл на благородни хора от съвкупност племена на територията на дн. Индия. Под арийския свят според Ригведата се приема част от същата тази Индия, а дали това са нашественици от север/номадски племена или автохтонно население се спори/така или иначе са българи и траки, но науката е сляпа за тая очевадна истина.

С течение на времето все повече народи се споменават от различни автори за арийски – 14 народа според едни и 16 царства според други, като вече включват и Персия/територията на съвременен Иран, а превеждат тази страна/название като дума в смисъл на страната на ариите.

И вече според науката днес представители на онези арии са група народи говорещи на езици от индо-иранската група.

ОБАЧЕЕЕ, не бъркайте индо-ирански с индо-европейски, защото онези автентичните индоар езици са езици днес на над милиард население като кюрди, таджики, осетинци, сингали, непали, какви ли още не и... ЦИГАНСКИЯ/няма майтап!

Индо-европейските езици са както знаем са германската езикова група, романската езикова група, славянската група, балтийската група/да с два езика представена и иранската група, като в последната спадат няколко народа които участват и в индо-иранската.

Повтарям – разлика между индо-ирански и индо-европейски има, въпреки, че няколко днешни народа се отнасят и към двете групи,но те НЕ са европейски въобще. Впрочем това няма значение защото както добре знаем най-древния език е тракийския български език, но просто науката все още го не знае...

ДА ОТБЕЛЕЖИМ – ВЪПРЕКИ, ЧЕ САНСКРИТА СЕ ОТНАСЯ КЪМ ДРЕВНИТЕ ЕЗИЦИ, НЯКАКВА СВОЯ ЕДИННА СИСТЕМА НА ПИСМЕНОСТ ТОЙ НЯМА И ПОВЕЧЕТО НЕГОВИ ТЕКСТОВЕ ВКЛ. СПОМЕНАТАТА РИГВЕДА СА ВСЪЩНОСТ ЗАПИСАНИ „ИЗВОРИ” С ПИСМЕНИ ФОРМИ ПРЕЗ... СРЕДНОВЕКОВИЕТО!

Термина арийци е нещо съвсем различно и „хамаво”, въведено в първата половина на 19 век от един французин Ейбрахам-Хиацинт Антекил-Дюперро, пишейки за персите. Хамалогията започва с друг французин Жозеф Гобино, който като „расолог” е впечатляващ и имам удоволстявието да го притежавам на книга, но с арийците се е отдалечил от историчността.

Гобино пише и публикува през 1853 г. есе в което оформя своето разбиране за НОРДИЧЕСКАТА РАСА НАРИЧАЙКИ Я АРИЙСКА. Простичко неговите идеи се свеждат до бялата кожа, русата коса и сините очи. Същите тия хора се явявали за Гобино в историята нещо като висша степен на физическо и умствено развитие или заложби. Според същия Жозеф Гобино най-много подобна „кръв” или гени в неговия век останало у германците и одри не е предполагал човечеца, че същите няколкопъти ще минат върху неговата Франция в бъдеще...

Гобино приживе е писал драми, романи и какво ли не, но те останали незабелязани от съвременниците му, докато неговите расови писания срещнали разбиране у такива гении като композитора Вагнер и философа  Нитцше. По-нататък както знаем идеята е подхваната при режима на Адолф Хитлер и расовите теории... Тия неща умряха, но пък такива свежи глупости като славяно-арийските веди ДНЕС или трако-българските цивлизации са същата песен на нов глас.

Както казва/л бай Паул Йозеф Гьоббелс: Най-опасния враг на всяка пропаганда е интелекта.

 

……

 

ВИКИНГИ СРЕЩУ ИНДИАНЦИ/скрелинги

 

Торвалд Ерикссон пада, по пътя умира Торстен Ерикссон, остава жив от лидерите само Лейф Ерикссон, но това не е толкова важно. Интересното започва след като вдовицата на Торстен, Гудрид среща богатия исландец/разб. викинг, защото исландците са потомци на норвежци, поредния Торстен. Подтикнат от Гудрид той събира експедиция от три кораба на които качва според едини източници 60, а посред други 150 викинги мъже и 5 жени/вкл. жена му Гудрид. В отряда имало ловни, ковашки, строителни инструменти, майстори, рогат добитък и всичко за ново поселение. Дебаркирайки на североамериканския бряг те се установяват, успешно презимуват, а на следващата година започват да търгуват със скрелингите/индианците както ги наричали викингите.

Червенокожите много искали да обменят своите „стоки” за оръжието на белите, но Торстен забранил това на подчинените си и търгувал с млечни продукти, които индианците много харесвали, а също така и с боядисани в червено „платове”, които пък диваците режели на ленти и ги завързвали по главите си. Прощавайте, не диваците, а високоинтелигентните ташунковци, които както знаем са невероятна цивлизация въпреки, че не познават колелото, нямат писменост и не познават метално оръжие, но пък имат „шевици” като българските/казват някои...

При една от търговските срещи от викингското село избягал бик, който с мученето си и риенето на пръст с копита така изумил и изплашил скрелингите, че те се хвърлили в гората бягайки. По това време Гудрид ражда на Торстен Каролсефни син наречен Снорри, който се явява първия бял човек или европеец роден в Америките, като се замислиш.

Червенокожите се връщат в селото на викингите/именно село, защото както знаем през Средновековието само българите строят каменни градове, а всякакви там германци и скандинавци са говорили с конете си, явнио с биковете си също и индианците продължават да търгуват с вкусаната за тях млечна храна на белите. При една от тия взаимоизгодни срещи, скрелинг посяга към оръжие на викингите и при опита си да избяга с трофея/фактически кражбата, естествено мигновенно бива убит, а останалите червени пак бягат.

Торстен обаче съзнава и вече добре знае, че ония ще се върнат и ще се върнат с война. За това той оставя само 10 човека зад укрепените стени на селото, което било разположени добре видимо на хълм, а с осналите бойци започва да проправя тесен проход или просека в гората, като от едната страна останала гората, а от другата близкото езеро.

Умния евроеец подобно на спартанците при Термопилите свел до нула численото превъзходство на индианците, които трябвало да му дойдат в тесния проход, а на всичкото отгоре Торстен решил да използва и онзи бик като психоефект. Губейки само 2 убити в тясното пространство, викингите избиват десетки червенокожи, които не могат да преодолеят северния шилдуол или стената от щитове така характерна за северняците в ония векове. Отминава още една зима в постоянни сблъсъци и стълкновения със скрелингите и Торстен Каролсефни разбира, че така няма дастане и не е в състояние да се задържи със своите шепа хора в онова чуждо място.

Вдига си чукалата и всичко добито в северна Америка, като на корабите качва и две деца – малки момчета индианчета,които научава на своя език. За времето прекарано на новия континент Торстен научава структурата на индианското тамошно общество, кой управлява, кой е старейшина, какво и как селовува, как се живее, в какво се вярва и какви ритуали се изпълняват.

Последния опит за колонизация предприема внимание... ФРЕЙДИС ЕРИКСДОТТИР или иначе казано дъщерята на известния ЕРИК РИЖИЯ, известен по света, в бг не и няма защо да е популярен тук, все пак не е трак! Момата иска от брат си кораб, получава го, намира си двама викингски братя Хелги и Финбоги/като този малко ми прилича на финбоги или финБОЛГИ, българче по щапаровски или по леоновски...

Тези двамата преди това са плавали до Гренландия, атова е междинната база към Винланд както са наричали северноамериканския бряг викингите. Братята стигат преди Фрейдис там и когато тя дебаркира със своя кораб им посочва другата страна на езерото с мотивировката, че нейна е идеята за експедицията и останките на старото поселение се падат на нея.

С течение на времето между двете поселения започнали дружески съревнования, вселби и всичко както си му е реда,като така минала още една зима/година. Един ден, по-точно една сутрин Фрейдис станала рано, погледнала към изгрева вдалечината, облякла се, но не се обула милата и се запътила към селото на братята. Събудила ги и поискала да й продадат техния кораб, защото бил по-голям от нейния, а на нея вече не й харесвало във Винланд и им казала, че ще отплава, но те отказали покупко-продажбата и продължили съня си.

Фрейдис се върнала в съпружеското ложе при мъжа си, а той я попитал къде е била и защо са мокри и студени крата й, на което бестията отговорила, че двамата братя са ябили и изнасилили и ако той се има за мъж трябва да ги накаже.

Мъжа й така и сторил – вдигнал своите хора, изненадал врага който спял неподозирайки нищо и започнали да извличат всички мъже от къщите им след което да ги убиват на двора. Когато останали само жените никой не искал да вдигне оръжие над тях,тогава Фрейдис сама поискала да й дадат брадва... и свършила работата сама!

Заклела всички от отряда да мълчат като се върнат в Гренландия и ги заплашила с думите, че тя е от знатен род и богата жена, това ще рече, че може да намери и убие всеки от тях ако проговорят, след което отплавали към Гренландия.

Там какво си мислите...още на третия ден се намерили хора, които проговорили пред Лейф, а същия бил умен лидер и затворил нейните хора в ралзични стаи след което били подложени на разпит. Истината бързо изплуваал, а Лейф се чудил що да прави – от една страна да убие сестра си не искал, да потули нещата като ярл също не бил в състояние. Естествено я оставил да избяга или да се измъкне, казват че я проклел и наистина данните за нея след това в историята се губят и буквално изчезват в смисъл на какво се случва с тази...

Това е според сагите, а те са смес от истини и глупости. Едни са ранни или съвременни на събитията, други са късни и някой автор прославя предците и рода от които произлиза. Други саги демонизират например споменатата Фрейдис защото са във времето на Християнството, а силната жена при това в роля на нещо като пълководец е зло за църквата. Фрейдис едва ли е била така тиранична, но християните в ония векове са осъждали такива жени спомняйки си Жана Д’Арк. В едно обаче сагите са истинни и полезни – кой, кога и къде, в това са записани реални исторически факти по отношение на локациите и земите, не говорим за саги с богчета и богини, а онези историческите с рейдовете на викингите. Описаната индианска храна в сагите е факт открит векове по-късно същата храна, народите, растителността, въоръжението на червенокожите, слънчевите и лунни цикли в сагите показват истина след истина, че викингите наистина са били там. Индианците въобще не са били жертви на белите европейци, както е модерно днес да се втълпява – скрелингите са били войнствени, милитаристичния манталитет е бил присъщ на червените, те са провокирали и атакували белите. Викингите пък са били себе си – действали са винаги с изпреварващ удар, с натиск, директно или „челно”. Индианските племена по оценки на историци са можели всяко да изправи по 300 бойци, а племенен съюз няколко хиляди, докато най-големия отряд вайкинги във Винланд е бил от 60 до 150 северни мъже, така-че индианците-скрелинги не саникакви жертви или овце на заколение. И в този текст не иде реч за викингското поселение на остров Ню Фаундленд или за похода/експедицията на един надут крал през 14 век по поръчка, с писари, „фанфари” и пр. пропагандни трикове...

 

И на финала един стар виц:

ПЪТУВАТ В САМОЛЕТ БАЙ ГАНЬО И ЕДНА ЕФЕКТНА ЛЕЙДИ

НАШИЯ Я ПИТА: ЗАКЪДЕ ЛЕТИТЕ

ТЯ: КЪМ КЪЩИ, ВРЪЩАМ СЕ ОТ КОНГРЕС НА СЕКСОЛОЗИТЕ

ТОЙ: И КАКВО ПРАВИТЕ НА ТАКИВА КОНГРЕСИ

ТЯ: РАЗБИВАМЕ МИТОВЕ, ПРАВИМ НОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

БАЙ ГАНЬО: ДАЙТЕ МИ ПРИМЕР

ЛЕЙДИ: СВЕТОВЕН МИТ Е, ЧЕ НАЙ-НАДАРЕНИ СА НЕГРИТЕ, ВСЪЩНОСТ ИЗСЛЕДВАЙКИ УСТАНОВХМЕ, ЧЕ НАЙ-НАДАРЕНИ СА ИНДИАНЦИТЕ

ТОЙ ПАК: А КОИ НАПРИМЕР СА НАЙ-ИЗДРЪЖЛИВИТЕ

ТЯ: МИТ Е, ЧЕ НАЙ-ДЪРЖАТ ИТАЛИАНЦИТЕ, ВСЪЩНОСТ ТЕСТВАХМЕ И НАЙ-ИЗДРЪЖЛИВИ СЕ ОКАЗАХА ГЪРЦИТЕ...

След кратка пауза тя казала: АМА АЗ ВИ ГОВОРЯ ЗА МОЯТА РАБОТА ТОЛКОВА МНОГО, А ДОРИ НЕ ЗНАМ ВИЕ КОЙ СТЕ

НАШИЯ: АМИ ПРИЯТНО МИ Е, ВИНЕТУ ПАПАДОПУЛОС !

клиповете без връзка с текста  

първия след 2.30

втори и трети ок

последния клип единствено началната сцена

Гласувай:
13Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4511797
Постинги: 412
Коментари: 7516
Гласове: 21812
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031