Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 03:48 - ПЛЮЯ на 9-и септември - Леон Дегрелл 1 част - ГЕРОИЗЪМ 11
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 28701 Коментари: 65 Гласове:
36

Последна промяна: 09.09.2015 11:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ИСТОРИЯ – ЗАБРАНЕНА И ПОГРЕБАНА

 ЗАТОВА НЯМА ФИЛМ И НЯМА ПРИЗНАНИЕ

ЗА ТЕЗИ ТИТАНИ НЯМА ПОКЛОН, НЯМА И ГОРДОСТ

Инфо - от ЛЕГАЛНО ИЗДАДЕНИТЕ КНИГИ ДНЕС НА ДЕГРЕЛЛ (1 или 2 според държавата) на германски, английски и руски езици
(със сигурност на френски и други, също)

"ЕДИН ОТ НАШИТЕ МЛАДИ ВОЙНИЦИ СЕ ПРИКРИ ЗАД ТРУП БЕЗ ДА ВИДИ ЧИЙ Е... ВНЕЗАПНО ГО ПОГЛЕДНА И ВИДЯ УСТРЕМЕНИТЕ В НЕБЕТО МЪРТВИ ОЧИ.
ТОЗИ МЪРТВЕЦ БЕШЕ БАЩА МУ..."


 Това е история глупаци (за вас, които ще скочите и наречете това хитлеризъм)
Това са книги днес, във всички страни-победителки - в книжарници, магазини и библиотеки
Това НЕ Е ЗАБРАНЕНО и се чете по света - ако тук в БГ НЕ се издава -
това е проблем на българското невежество или издателства -
не е проблем на световното знание, на моето също
Ако някой четящ се чуди защо аз мразя комунисти (не хората работили цял живот) и защо мразя 9-и септември - ПЪРВИЯ КОМЕНТАР ПОД ПОСТИНГА МИ, КАЗВА МОЯТА СЕМЕЙНА "ИСТОРИЯ"

Ако Вашия прадядо е убит, без да му се знае гроба от комунягите

Ако Вашия дядо е съден от Народния съд, слава Богу оправдан

Ако Вашата рода е била преименувана, от германски на славянски "лад"

Ако Вашата родина е поделена между руснаци и поляци

Вие ще мразите ли?

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ СЪМ ПРОТИВ ВОЙНАТА

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМАМ ПРОТИВ РУСНАК, ПОЛЯК ИЛИ ДРУГ

НЕЩО ПОВЕЧЕ - ОБОЖАВАМ РУСКИЯ ЕЗИК, Куприн и Шишкин - чета или съзерцавам

На фотоса - ЛЕОН ДЕГРЕЛЛ - християнин, роялист и антикомунист

image
 
ПОЗДРАВЯВАМ ДРУГАРИТЕ ЗА 9 СЕПТЕМВРИ С ЕДИН КОЙТО ГИ Е КОСЯЛ
НЕ ТЯХ, А СЪВЕТСКО-РУСКИТЕ ИМ БРАТЯ

Постинга НЕ Е ПРОПАГАНДА НА НАЦИОНАЛ - С О Ц И А Л И З Ъ М !
Всичко като инфо в него е официално, а НЕ апокрифно. То е преиздавано ДНЕС на бол езици, вкл. на руски!


МОИ ДУМИ:

СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ.
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ.
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ!
Лично аз никога не съм гласувал.
Идеологии НЕ ме занимават.
................

Преди всичко и първо

Декларацията от Шарлоттенбург/Европейската харта на Райха и СС

Включва 5 фундаментални правила, 6 фундаментални свободи и 7 фундаментални права – ще посоча няколко от тях:

ПОМИСЛЕТЕ ЗА СТАВАЩОТО ДНЕС С БЕЖАНЦИ В ПОСОКА ЕВРОПА

ЗАПИТАЙТЕ СЕ – ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ В КОНСТИТУЦИЯ ТЕЗИ ПРИНЦИПИ

И СТИГНЕТЕ ДО ИЗВОДА – НАЙ-СПРАВЕДЛИВАТА НАЦИОНАЛНА „ФОРМА” ЗА ЕВРОПА Е БИЛА НAПИСАНА ОТ... НАЦИСТИ?!

 Т. 4 Правила - Устройство живота на всеки народ по принципа на Volksgemeinschaft – ЖИВОТ ГАРАНТИРАЩ УНИКАЛНАТА СПЕЦИФИКА ЗА ВСЯКО ЕТНИЧЕСКО И НАЦИОНАЛНО ОБЩЕСТВО

 Т. 1 Свободи - СВОБОДА НА НАРОДИТЕ ОТ НАТИСК НА СВЕТОВНИТЕ МЕГАДЪРЖАВИ – СВОБОДА ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ

 Т. 2 Свободи - СВОБОДА НА НАРОДИТЕ САМИ ДА ИЗБИРАТ ВЪТРЕШНИЯ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ, ИДЕОЛОГИЯ, СТРОЙ

 Т. 3 Свободи - СВОБОДА НА НАРОДИТЕ И СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВСЯКАКЪВ Umvolkung – СРЕЩУ ВСЯКА ПЛАНИРАНА ПОДМЯНА НА ЕТНИЧЕСКАТА СУБСТАНЦИЯ, ВСЯКАКВО ПРЕСЕЛЕНИЕ И ЗАСЕЛВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕТНОСИ

 Т. 5 Свободи - СВОБОДА НА НАЦИОНАЛНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ВСЯКАКВА ВЪНШНА НАМЕСА И ПРЕССИНГ

 Т. 6 Свободи - Gottlosigkeit – РЕЛИГИОЗНА СВОБОДА НА ИЗПОВЯДВАНЕ ИЛИ НЕ НА РЕЛИГИЯ

Разбира се, че това са само думи, не съм безкритичен към тях
Разбира се, че знам престъпленията на нацизма и вероятно повече от "вас"
Но "най-разбира се", знам колко са приписани на германците и НЕ са германски



image

В ПОСТИНГА МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ БЪЛГАРСКАТА МРЪСОТИЯ (НА ЧАСТ, ПОВТАРЯМ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ДНЕС), "СЛАВЯНСКАТА ДЪЛБОКА ДУША", ТЕМПЕРАМЕНТА И МАНТАЛИТЕТА НА ЮЖНЯЦИТЕ ПРОЙДОХИ...

„Аз бях идеалист, а това не ми позволи компромис и участие в делбата на ограбеното.”
(казано за политическата му кариера на лидер на рексистите в Белгия ПРЕДИ ВОЙНАТА)

„Нашите ръце са чисти, нашите сърца са чисти, любовта към Родината ни е ярка и пламенна, тя беше съвършенно искренна.”

„Хитлер нахлу в Полша... същото само след няколко дни направи Сталин, но нито една държава от съюзниците на запад не посмя да му обяви война. Това морално и военно отричане от своите ангажименти, всели още повече увереност за безнаказаност в комунистическите банди по цяла Европа. Демократите се уплашиха от Сталин. Това което бе нетърпимо за тях в Хитлер, беше напълно търпяно от тях в руснаците.”

„В 1941г. белгийския анти-болшевистки легион замина на фронта незабелязан от никой... 1943г. нашия легион доброволци стана известен за всеки на Източния фронт със своя идеализъм и безстрашие. През 1944г. той достигна своя пик слава край Черкасси... За цялата война видях Хитлер два пъти... стискайки ми ръката в момент на вълнение, при моето заминаване той ми каза: „Ако имах син, бих искал той да прилича на вас.”

„След поражението, света положи всички усилия да ни оклевети и опозори. Нашите войници, нашите ранени, нашите инвалиди бяха осъдени на смърт или хвърлени в концентрационни лагери. Победителите не уважаваха нищо, нито войнската чест, нито родителите ни, нито нашите домове. Но величието не може да бъде напразно. Добродетелите проявени в страдания и принесени в жертва, са по-силни от ненавистта и смъртта...  всички ще разберат, че войниците сражавали се на Източния фронт са били прави. А те са прави, защото болшевизма е отрицание на тези ценности.”

„Ще дойде ден, когато хората ще съжаляват за поражението на защитниците и строителите на нашата Европа. В очакване на този ден аз имам намерение да разкажа правдивата история – история за сражения, изпитания, да разкажа как те отдаваха сърцата си в тази борба. Епичната история на белгийските доброволци – това е само един епизод, едно подразделение между стотици на огромния руски фронт... Точно там, в безкрайните степи те станаха човеци. И ти читателю, приятел или враг, ще видиш как те се връщат към живот, защото ние живеехме във времена, когато трябваше да търсим истински мъже, а те бяха именно такива. Това ще видиш със собствените си очи.”

„... изходна точка за създаване на Европейска федерация, за каквато е мечтаел Наполеон, която описвал Ренан и която възпяваше Юго. И обратното – ако комунистите вземат връх, то кой в Европа ще им противостои ако падне германския бастион? Полша изтичаща в кръв? Безумните Балкани, вечно измамени или окупирани в робство? Обезкръвена Франция, която ще противопостави красиви речи на 200 милиона мужици... Гърция, Италия, бъбрещите и очарователни южняци, свикнали да се греят на Слънце като гущерчета? Микса от малки евродържавички, парчета след граждански войни, всяка от които не може да събере и 100 танка? Ако болшевиките разгромят Райха, тогава Сталин ще стъпи върху тялото на Европа...” (Днес отново враговете на Европа – САЩ и Р У С И Я предизвикват бежанската вълна, не забравяйте Русия с нейното оръжие за режима Асад, наскоро отново с доставка и същата тази Русия от векове в противостояние с Европа или единствено американците са виновни за всичко – нима те са виновни за руския ботуш в Полша ВЕКОВЕ НАРЕД, нима Щатите са виновни за руския ботуш ВЕКОВЕ в Прибалтика?!)

 „Дори тогава англо-американците няма да направят опит да спасят Европа. Те гледат на Запада само като на плацдарм от който защитават своя империализъм и го противопоставят на съветския. А при необходимост с помоща на атомно оръжие ще превърнат този плацдарм в изгорена пустиня. Ние синовете на Европа, мислехме за живота на Европа.” (днес тези синове отсъстват)

image

ХАНС ДОРР - ИЗВЕСТЕН ПОЛЕВИ СС ЛИДЕР ГРЕНАДИР В МАСА РЪКОПАШНИ БОЕВЕ

От първите 600 доброволци встъпили в „легиона” през август 1941г., войната завършват и оживяват само... 3 ! Леон Дегрелл е един от тримата и той е „еманация” на истински сс-овец – мрази до скърцане на зъби СССР и мрази руснаците до края на живота си! Дегрелл открито признава, че лично участва в разстрела на „бандити и партизани”, десетки пъти в ръкопашни схватки и е раняван 5 пъти. Получава дъбовите листа към Рицарския си кръст лично от Хитлер, докато след войната в родната Белгия е осъден на смърт, тази присъда не е отменена до края на живота му. Католическия епископ на родния му Буйон го отлъчва от църквата, а самия Дегрелл никога не се пречупва – нещо повече – завежда съдебен иск срещу центъра на Симон Визентал и дори иска му е приет от калифорнийски съд... Той съди центъра Визентал за над милион долара, за нанесен морален ущърб, всъщност за клевета, и се подписва като „генерал Леон Дегрелл”, за жалост не е известно как в Калифорния са приели „прошението” на бригадефюрер СС Леон Дегрелл ;)

 Леон Дегрелл – валонец, водач на християнските рексисти в Белгия, хвърлен от белгийските власти зад решетките, но след като германците „отнасят” Белгия, той е освободен от затвора. Следва бясна кариера – гефрайтер/ефрейтор, обер-фелдвебел, лойтнант/лейтенант и върха – оберщурмфюрер в СС! Лидер на легиона „Валония”, първо като 373 пб от Веермахта и после в юни 1943г. превърнат в 5-а доброволческа фрайвиллиге Щурмбригаде „Валлониен”. През януари 1945г. това вече е 28 панцергренадирска дивизия от СС „Валония”, макар числеността й, никога да не надминава усилен полк. Преди това обаче – 1936г. той само на 29 години е най-младия и ярък политик спечелил с партията си десетки места за депутати и сенатори, декларирал борба с корупцията, борба за ред, справедливост.  Разбира се, че това са негови думи, има и такива какъв идеалист е и несъмнено е бил, защото живота му го доказва, но той не е светъл образ. Аз не вярвам в светли, сияйни и богоподобни в духа хора или поне такива не са ми „интересни” и войната не търпи! Други са „моите” герои – „тъмната страна”.

image

ОТНОВО ХАНС ДОРР

При всяко спиране ние бягахме към вагоните с пленници, за да ги разгледаме... Сред тях имаше много азиатци... Една нощ ни събудиха ужасни крясъци, побързахме да отворим вратите на вагона. Азиатци гладни като пирани се биеха откъсвайки парчета месо сякаш от устите си. И това беше човешко месо! Пленниците се блъскаха около останките на мъртъв монгол, когото бяха нарязали с част от консервна кутия.”

 „На една от гарите аз видях как няколко от тези пленници ровеха и ринеха в земята. Изкарваха розови гърчещи се червеи и ги гълтаха, а после дори примляскваха от удоволствие.”

Строителството на комунистите
„Ако се приближиш до тези сгради, то вонята беше нетърпима, те бяха обкръжени от кал и фекалии... Руската кал беше навсякъде... Балконите „играеха”, циментовите стълби се рушаха, макар зданията да бяха строени само преди няколко години. На всеки етаж имаше по няколко квартири с една малка кухня за няколко семейства... Вътрешните стени бяха от гипс и при всяко забиване на гвоздей се тресяха. Обикновено в домовете нямаше вода. Пролетария не умеейки да се ползва от комуналните удобства се облекчаваше навън, около дома си... Лайното замръзваше през зимата, но при всяко затопляне отново смърдеше.”

„75% от нашите войници бяха фермери, земеделци и не можеха да повярват на очите си... клатеха глави и трябваше да погледнат два пъти за да повярват на реалността... Мислите на германците пък се връщаха към техните уютни домове, към техния комфорт, домашните градини, клиниките и родилните домове, възхитителните круизи по Скандинавия и Средиземноморието... 4 години по-късно се случи обратното – съветските войници грабители на източна Европа... бяха поразени от комфорта на германските домове и некомунистическите страни, разочаровани от съветския „Рай” на дървените лъжици, кърпените дрехи и ямите с лайна около домовете-бараки.”

„Вечерта всички лягаха върху печката. Баща, майка, деца, всички се сгъчвахаа отгоре върху черги, увити в  дрипи от които стърчаха боси крака – пети, плоски и мръсни... В Русия детската смъртност беше ужасяваща, естествения подбор работеше без пощада”

„Много често беше изобразен св. Георги, убиващ дракон, или добрия брадат св. Николай, или пък Богородица с големи очи, държаща младенеца Христос, изписани в стила на италианските примитивисти... Селяните се кръстеха по 20 пъти на ден, минавайки покрай иконите. Понякога пред тях лежеше стара, раздрана и нахапана от кучета Библия, няколко страници от която тържествено се четяха вечер при трептящата светлина от керосинова лампа. Тези хора никога не се караха помежду си, само мечтателно гледаха в „далечината”. Славянската душа, о да!

 „Трябваше да бъдем постоянно готови и бяхме с оръжие... В онова време екипировката на пехотинеца беше до 30кг метал, без да отчитам храната  или нещо допълнително... Всеки от нас стискаше зъби за да преодолее стоновете болка. Понякога човек падаше... Хриптящия с лице покрито от лед хвърляхме в камион минаващ покрай нас, в който имаше хляб или боеприпаси. После колоната възобновяваше движението си...”

"България", нали...
„Картите от 1925г. показваха имена на населени места получени веднага след революцията... на картите от 1935г. имаше нови наименования някои типични за техния лидер – Сталинград, Сталино... Когато някой съветски босс е изпадал в немилост или получавал куршум в тила, селището е сменяло названието си, някои имаха 3-4 имена... 50 или 60 селца в руската степ имаха пък едни и същи наименования на царските синове, дъщери, приети много отдавна, но поради мързел непроменени.”

„Младия ни командир, бивш капитан от белгийската армия, носещ стандартната за нашата страна фамилия Дюпре, яздеше напред, когато коня му стъпи върху един от тези дяволски капани. Коня му се преметна на 2м над земята и се приземи на червата си навън. Ездача му безпомощно лежеше окървавен на земята – краката му бяха откъснати... Принудихме се да завържем към краката му два клона... Изминаха цели 26 часа преди санитарната машина да дойде... Преброихме 11 рани в него. Изпуши с бързи дръпвания цигара и се прости с войниците. Огромни капки пот избиха на челото му, когато започна агонията. Той умря без никакво съжаление, правейки още едно дръпване от цигарата.”

„... с дяволско умение отряди от съветски специалисти бяха ликвидирали всичко... Изгорена земя! Изгорена до край! Те убиваха дори конете работили дълбоко в шахтите. Отвратителната воня се разнасяше в целия район, тъй-като вентилацията от шахтите излизаше на улиците и имаше за преграда само дървени решетки... Болшевиките извозваха или унищожаваха всичкото продоволствие в града. Хората ядяха това, което намираха. Месото от гниещите трупове на животни беше деликатес, хората жестоко се биеха за него.” Една от причините за глад на цивилните в СССР и толкова смърт - причина в техните действия и съветска армия

„... имаше италианци... Можехме да ги видим навсякъде от Днепър до Донец, малки, смугли, весели... изглеждаха като райски птици със стърчащите от берсалиерските им шлемове пера от фазани и петли. Италианските карабини приличаха на играчки. Войниците ги използваха много изкусно, за да докопат всички пилета в околността.”

„Ситуацията се осложняваше, защото те недолюбваха германците. Последните на свой ред също не скриваха презрението си към италианците. Германците не желаеха да търпят тяхното ексцентрично поведение и латинска безгрижност, виждайки в тях само непочтенност, несериозност, фриволност, толкова различни от прусашката строгост и ред.”

Някои българи, българи... и съссигурност много гърци днес
„Те бяха горди, но като петли - без амбиции... Бяха убедени, че е безполезно толкова усилено и тежко да се работи. Нашето желание да се прави нещо ги оставяше равнодушни. Защо да работим толкова много? „В края на краищата работата носи радост! Нима другите нации не обичат да работят?” – настоявах и контрирах аз... Когато германците слушаха тези дискусии, можеха да получат инфаркт... За нещастие на италианците дневните и нощни дежурства (наряд) бяха задължителни, макар те да намираха за безсмислено да обикаляш в снега. Много често часовите и то масово напускаха постовете си, за да се приберат в топлите помещения където те седяха, бъбреха, шегуваха се, безделничеха и внимателно изучаваха прелестите на местните хубавици. Руснаците накрая решиха да се възползват от това. Нашите приятни другари от другата страна на Алпите, скъпо платиха за латинската си безотговорност и лекомислие.  Една нощ в южния сектор проникна силно казашко подразделение на своите издръжливи коне... На разсъмване казаците обкръжиха три села с италианци, които нямаха охранение, защото часовите спяха или правеха любов. Изненадаха ги... Руснаците презираха италианците дори повече от германците... Никой не успял да реагира. Завлекли италианците във въглените шахти, съблекли ги чисто голи и започнали да ги заливат със студена вода. С брутален смях казаците поливали пленените си жертви посред зима и мраз до -35гр. под нулата... Никой не се спасил, дори докторите, дори свещенника превърнал се в мраморна статуя... След два дни селата бяха отвоювани. Голите тела бяха още там сгърчени в невероятни пози, все едно са умрели не в лед, а в огън. От този момент нататък, италианските части бяха усилени с германски танкове.”

„Бях в наказателен взвод за разстрели... Двама от осъдените не казаха нито дума, стояха с ръце в джобовете. Нашия залп ги хвърли на земята...Един от комунистите леко мърдаше... Неговата дясна ръка се вдигна нагоре над снега свита в юмрук. И ние чухме крясък, последния вик на този, произнесен на германски език: „Хайл Сталин!”... германците решиха да бесят заловените шпиони. Осъдените руснаци се приближаваха към екзекуцията депресирани, с празни очи и отпуснати ръце. Те се качваха на стол, който пък стоеше върху маса. Стояха там без да протестират и без да молят нищо. Над тях беше примката с възела... Веднъж се наложи бесенето на 5 човека. Въжето на единия се разкъса и той падна на земята. Същия стана мълчейки, постави стола пак на масата и се качи сам, чакайки новата примка. В дълбините на тези сърца живееше източния фатализъм... Те не възставаха против смъртта, бяха пасивни пред нея и я приемаха, както бяха приели всичко преди нея: пълния с въшки дом, сопата на дворянството или комунистическото робство.” без коментар - ИСТИНАТА

 "Никакви коне и транспорт не виждахме. За това ни натовариха с повече отколкото се полага на човек. Примерно картечарите като мен, носехме 40кг, от които 30 се падаха на картечницата и лентите с контейнерите за нея... След като снегорините тръгнаха пред нас, ние „пропълзяхме” 20 км за 14 часа.”

„42 градуса под нулата! За да не замръзнем до смърт, ние трябваше да бягаме във вагона един след друг. Почти падахме след този безумен няколкочасов „танц”, но от това зависеше живота ни. Един от нашите все пак се свлече и легна в ъгъла. По-късно ние мислейки, че той спи го разтресохме с идеята да го разбудим, но той бе замръзнал... Събрахме сняг и започнахме да го разтриваме ок. 50 минути. След това го върнахме към живот, а той се събуди с протяжен вой, сякаш на крава водена на заколение... беше повече от година в болница и загуби двата си крака.”

„При минус 40 гр. моята картечница отказваше да работи... В 06.00 започна мътния изгрев, бавно по небето се разстилаше в златен цвят, пурпурен, после червен със сребърни ръбове по края... внезапно над степта заиграха виолетовите фестони на северното сияние. От възторг аз забравих своите страдания. Най-важна е красотата, без значение на каква цена... Веднъж бях видял небето над Атина, моите емоции, моята радост бяха дори по-големи сега, когато гледах чистотата на руското небе. Носа ми беше примръзнал. Лицето ми беше замръзнало. Картечницата ми беше замръзнала. Но моите чувства горяха... аз бях по-щастлив от Алкивиад, видял тъмното море от висотата на хълма Акропол.” Не само войниклък, и интелект също, нали?! Колко ли комисари знаят повече за Алкивиад, вместо Ленин и Маркс...

 Изтребването на КАЗАЦИ и СИБИРЯЦИ
„Германците поддържаха плътна картечна стрелба и навлязоха в селото. Руснаците ожесточено се съпротивляваха, провеждайки контраатаки от три посоки. Някакви казаци се хвърлиха срещу нас облечени във великолепни сини мундири, размахвайки саби. Те се носеха в галоп, гордо върху своите стремителни коне. Всичките ги избиха. Конете падаха мъртви подгъвайки предните крака, а кавалеристите се премятаха през глава в различни страни и оставаха там... Смъртта обединяваше ездач и кон. Сибирската пехота се хвърли в атака също толкова наивно като казаците... Никой от тях не можа да приближи на повече от 30м пред нашите постройки. Телата на няколкостотин сибиряци лежаха по цялото поле. Всички те бяха великолепно оборудвани, облечени в дебело американско бельо, а отгоре имаха дебели куртки, шинели и бели халати. Във всеки случай за борба със зимата бяха добре подготвени. Почти всички бяха азиатци, с твърди коси, като козината на дива свиня... На един от тях окото беше изскочило извън орбита, след като куршума го беше пробил в челото. То стърчеше като палец изпод веждата, напомняше сякаш ужасен оптичен прибор. Окото ни гледаше така изразително, все едно монгола беше жив. При минус 40 очите на мъртвите съхраняват предишната острота.”

„Когато се събудихме, очакваше ни нов сюрприз... снега се беше разтопил и навсякъде имаше слой вода, близо 20см... Сега ние вървяхме срещу врага между трупове които плаваха по наводнените пътища все едно бяха невероятни лодки.”

„... намерих млад германец, чиито крака с особен садизъм бяха отрязани от руснаците, изпилени от колената. Съдейки по работата, това беше направено от умел майстор. Нещастния германец беше в разузнавателен дозор изчезнал преди два дни. Беше видно, че и след издевателството, той е успял да пропълзи още 15м, силното младо тяло отчаяно не е искало да умре.”

„Недоспиването ни убиваше. Студа ни изтощаваше чудовищно, страдаше цялото тяло. Нашите роти стояха в леда по 12 часа на денонощие без да се движат напред. Ако войниците искаха да полегнат, те го правеха върху леда. Температурата беше – 20 – 25 градуса. Кратките почивки в помещение не позволяваха да се стоплим, там беше също толккова хладно, а и нямаше как да почиваме наистина. Войниците не можеха да се излегнат и разтегнат в цял ръст, нито да дремнат спокойно, защото взривовете на снаряди постоянно тресяха къщите.”

„Противников снаряд влетя директно през прозореца в една от къщите, където имаше наши войници. Постройката се превърна в ад. Един от войниците просто изчезна, ранените и убитите лежаха смесено на куп.”


„СС-овците бяха към 200 човека и бяха истински бойци. Нашите хора им се възхищаваха... Руснаците стреляха с картечници по всички къщи една след друга и отблизо. За един ден сс-овците отразиха 10 атаки на 20 пъти по-многочислен враг. Стояха като стена, а в затишията играеха карти. В края на седмицата контролираха един  тесен проход с ширина от 100м водещ на запад. Три четвърти от тези невероятни войници паднаха в неравната борба. На 28 февруари 1942г. в 05.00 няколко хиляди червени се нахвърлиха въру оцелелите последни 50 германци. За един час всички бяха избити, спасиха се само няколко, а ние гледахме как те бягат по снега към нас преследвани от болшевиките, и след това ни бяха много полезни... В 06.00 два полка в състав от 4 000 човека при поддръжка на 14 танка ни атакуваха. Ние бяхме останали 500 войника и имахме един танк... Нашите войници изглеждаха като призраци... Подложиха ни на картечен обстрел... аз лежах на 40м от ледените фортове на две дъски в къщата и с тревога се вслушвах в звуците на боя... Подскачайки на един крак се добрах до прозореца – огромно число пехота ни приближаваше... Снаряди се пръскаха в тях, германската артилерия, която ни беше придадена откри огън по тези тълпи почти в упор... Можеше да помислиш, че присъстваш на учение, толкова безхаберни изглеждаха... после видях и 14-те танка. Моята рота беше просто пометена и отстъпи към втората къща. Аз повече не можех да търпя. Строшените ми кости се нуждаеха от още 2 седмици възстановяване, но аз разбих гипса и ползвайки карабината като патерица затътрих напред. Исках да се присъединя към моето отделение, забравяйки болката, аз заех място зад картечницата ми... Позиционирах се между два огромни умрели коня, твърди като камък. Куршумите шляпаха по техните трупове... изведнъж над боя се чу една наша стара рексистка песен... Руските танкове преследваха с удоволствие нашите ранени и когато ги настигаха, минаваха върху тях... Руснаците залегнаха в снега и сега техните силуети бяха идеална мишена за мен. Всяка глава, която се вдигнеше, получаваше попадение... ние също търпяхме загуби... след час от нашата малка група останах само аз... Конете бяха чудесно прикритие, но един куршум премина покрай бузата ми, след което рикошира и остави следа върху приклада ми. Част от руснаците се бяха събрали и прикрили в ляво от мен – 30 човека на само 10 метра от позицията ми. В този момент почувствах, че някой ме дърпа за крака. Младия капрал Хенри Бергманс от моето отделение, виждайки, че ще загина, ме беше изтеглил все едно бях шейна и това необичайно пътешествие беше около 20 метра до една постройка. Уви, на моя героичен спасител не му провървя, взрив от граната раздроби стъпалото му и той умря в страшни мъки... Един от нашите – стар войник от ПСВ по фамилия Стеенбрюгген беше много надъхан за бой. Той получи куршум в задната част на шията, падна но вдигна дясната си ръка и извика: „Прощавайте камеради. Краля ще победи!”. Ние помислихме, че е мъртъв, но след 15 минути тялото седна и произнесе ”Слава Богу, не умрях”... той остана жив независимо от куршума в него, дори успя сам да изпълзи до превързочния пункт. Тъй-като шията му беше невероятна дебела, той се възстанови от раните си. Нашето щастие обаче, беше кратко. Съветски танк реши да приключи с нас и насочи оръдието си към нашата постройка. Ние само успяхме да се хвърлим на пода. Три снаряда последователно разрушиха предната стената. Ние бяхме погребани под развалините. Сламенния покрив се запали. Няколко човека губеха кръв, а на един беше откъсната ръката... За щастие един снаряд беше пробил пролука в задната стена и през нея ние се измъкнахме влачейки и ранените. За да стигнем до следващия дом трябваше да пробягаме 30м открито пространство. Тези, които се опитаха да бягат по права линия бяха застреляни... трябваше да бягаш най-много 5м и да залегнеш, после още 5м и така... ЕДИН ОТ НАШИТЕ МЛАДИ ВОЙНИЦИ СЕ ПРИКРИ ЗАД ТРУП БЕЗ ДА ГЛЕДА ЧИЙ Е... ВНЕЗАПНО ГО ПОГЛЕДНА И ВИДЯ УСТРЕМЕНИТЕ В НЕБЕТО МЪРТВИ ОЧИ. ТОЗИ МЪРТВЕЦ БЕШЕ БАЩА МУ, ХРАБЪР ШИВАЧ ОТ БРЮКСЕЛ.”

„... чухме мотори в небето. Червените танкове се взривяваха, тъплите червена пехота глупаво събрана на няколко места, бе поразявана от въздуха... Това бяха германски пикировчици... съветските танкове се пръснаха, а пехотата забяга след тях... Нашия батальонен командир веднага хвърли в контраатака когото можа – тези войници просто минаха покрай нас. Към обед валонския легион успя да отвоюва Громовая Балка, включително първите къщи, които бяхме изгубили... Взехме пленници... Монголи уродливи като маймуни, киргизи, сибиряци... Завършвайки своя потресаващ удар, германските самолети отлетяха. Руснаците се прегрупираха, танковете им отново тръгнаха първи. Всичко започваше отначало...”

„Нашия командир капитан Паули събра остатъците от ротите и с граната в ръка поведе контраатаката крещейки нашия боен вик: „Краля ще победи!”. Целия личен състав, който можеше да се движи, вкл. техници, готвачи, шофьори се вдигна. Последва безумна схватка. Червени и валонци се убиваха един друг в къщите, стреляха дори през дупките във вратите, пръскаха си черепите с изстрели в упор... Съветските пехотинци уплашени и измъчени, първо се поколебаха, а после започнаха да отстъпват. В разгара на ръкопашния бой от запад се появи германско подкрепление. Виждайки това, противника окончателно бе обърнат в бягство. За трети път ние си върнахме селото... Телата на 700 червеноармейци лежаха в снега, въргаляха се в къщите. За 12 часа яростни боеве 250 наши другари бяха убити или ранени. ”

„Всеки от нас бе загубил приятел. Нашия легион беше станал братско семейство, ние бяхме една мисъл и стремеж. Нашите сърца страдаха, а привкуса на слава по устните горчеше.”

 „Руснаците не се миеха цяла зима, но бяха изобретили всякакви способи, за да се чистят.. Събирайки вода в устата си, те няколко пъти я плюеха на ръцете си и така търкаха лицата си, както и подсмърчащите си деца. Церемонията за чистене на въшки беше за тях ритуал. Първо трябваше да се извика съседка. Навеждайки се към пода, жената разпускаше косите си по коленете на своята родственица, която час или два решеше и махаше може би, милиарди малки насекоми с дървен гребен... Това беше ужасяващо прекрасно: убиваха въшките си една на друга – нагледен пример за комунизъм.”

„Ние се пречистихме от всяка ненавист и нищожни малки желание. Ние убивахме телата си, смирявахме амбициите си и се принасяхме в жертва. Самата смърт вече не ни плашеше. Снега покриваше всичко.”

 „Ние виждахме как напредва германската пехота по възвишенията на северо-изток с характерната за нея внимателност. Това толкова се различаваше от порива на нашите валонци, невъздържани като всички деца... Положението на руснаците в Яблонской стана отчаяно, но защитниците демонстрираха невероятна храброст и упорство. Нашите картечници „заливаха” позициите им. Германската артилерия ги обстрелваше със стотици снаряди и точно „покриваше” блиндажите им. Ние виждахме как се сриват укрития и къщи. Руснаците винаги се връщаха, окопаваха се между развалините и възстановяваха позициите си.”

„... преминавахме покрай бежанците – стотици жени и деца, селянки в сини и червени дрехи, босоноги момчета, крави с малки теленца... Те носеха със себе си своите последни запаси, една-две крини зърно, някакви парцали, ведро от кладенец. Ние поглеждахме красивите девойки. Тълпата също видя, че ние не сме човекоядци, не сме зверове и спря.”

„Температурата достигна 55 градуса жега. През февруари по същите тези места беше паднала до минус 42, значи диапазона беше почти 100 градуса!”

„Преброихме към 12 000 конски трупа лежащи един до друг, казаците се бяха изтеглили сами пеш. Смрадта от 12 000 гниещи трупа беше непоносима и ни принуди да преминем в широка дъга.”

ЕРБАП БАЛКАНЦИ
„... до нас имаше шумни съседи – румънци. Техните офицери често ни гостуваха и трябва да отбележа, че техните фуражки напомняха на плодов сладолед... Румънците постоянно стреляха без причина, при това никой не ги атакуваше. Ние проклинахме тази безкрайна и безсмислена стрелба. Те просто провокираха руснаците към абсолютно ненужни ответни действия. Една нощ румънците произведоха такава канонада от изстрели, колкото целия наш сектор не беше изстрелял за две седмици. Това не беше война. Тяхното беше глупав нощен фарс. Европейските легиони можеха да са в състав само от доброволци... норвежци, шведи, датчани, холандци, швейцарци, валлонци, фламадци, французи и испанци. Те мъжествено се сражаваха до последния ден...”

„Затаихме дъх и слушахме как човека навлиза във водата. Когато се приближи плувайки, ние започхаме да шепнем „Suda! Suda!” (явно „вариант” на руското сюда сюда – тук тук ела). Излезе от водата почти гол руснак, дадохме му цигара и очите му светнаха, пратихме го назад, за да се сгрее... Друга вечер видяхме човек, който държеше в зъбите си листовка-пропуск за да ни се предаде в плен. Имаше живи очи, но нямеше какво да му кажем, нито явно той на нас. Всички ние опитахме точно 4 думи на руски, които знаехме – това беше, безполезно. Накрая един от нашите войници избухна „Merde!” (лайно на френски) „Аха, сега вече е ясно, вие сте французи, нали?” - възкликна руснака с чудесен парижки акцент... Разбра се, че е бил преводач на Интурист, че дори е живял няколко години в Монмартр... дадохме му панталони, здрави ботуши... За жалост румънците не се вслушваха в нашите молби да не стрелят по предаващи се в плен. Бедните момчета шляпаха с вдигнати ръце в плитките води, но ги разстрелваха преди да се изкачат на брега. Ако куршумите там ги подминаваха, то румънците ги разстрелваха на изгрев слънце гръмко хилейки се. Дунавските убийци хвърляха направени на решето трупове в Донец и те плаваха по течението. Руснаците, които се криеха в храстите на своя бряг можеха да видят това.”

„Украинците не искаха да загубят реколтата си. Ние им позволявахме да работят в полето и да се връщат в домовете си. Руснаците като нас, също търпяха земеделските работи. Между две траншеи с установени картечници можеха да се видят 50 жени работещи на полето. Те бяха съблазън за всеки войник. Красиво младо момиче, което се навежда и изправя, винаги представлява вълнуваща гледка. Ние с трепет наблюдавахме техните бедра, слушахме техните песни, естествено се радвахме, но нашите пръсти бяха винаги на спусъка.”

„... попаднаха в капан и съпротивата им бе напразна. Ние чувахме техните викове, когато плуваха и се бореха, но болшевиките бяха 3 или 4 пъти повече и ги взеха на противоположния бряг. Ние чувахме как нашите нещастни другари продължаваха да викат през реката. Вероятно ги пребиваха зверски и те крещяха за помощ. Постепенно гласовете им ставаха все по-тихи и по-тихи, а накрая заглъхнаха. Малка трагедия между много други, просто още една фронтова нощ.”

„Ние преминавахме 30-35 км за нощ. Маршовете бяха изтощителни сред пясък, прах, по пътища в две – три паралелни колони. Тъмнината не ни спираше... Понякога падахме в дупка, случваше се камион или танк да удари кон и коня умираше с отчаяно цвилене или хриптене. На сутринта започваха нови изпитания.”

„През 1941г. германците бяха убедени, че всеки руснак е болшевик. Личния им опит обаче показа, че мужиците, които са били ограбени и смазвани от комунистите, не са заразени с тази червена отрова. Те бяха може би, най-миролюбивите хора по цялата Земя... Те ни предлагаха само пилета, картофи и охранени гъски. Имаха гъст мед, сладък и със силен аромат на едни гигантски цветя растящи в степта наоколо.”

„... възстановявахме сили, устройвахме си дори пиршества, подобни на тези които е рисувал Брайгел... Войниците могат да погълнат колосално количество храна. Познавах един, който ако имаше апетит, изяждаше на закуска килограм месо. Знаех за други двама, които за 3 дни бяха изяли 20 пилета. Един от моите млади офицери беше изял 30 яйца и всички те поливаха обилно това с много мляко, после отпускаха униформата и заспиваха с издути кореми. Това силно напомняше картините на фламандските майстори...  Навсякъде ни посрещшаха като свои, селяните ни изпращаха до края на селото изумени от нашия апетит и нашата доброта. За периода на цялото ни настъпление нямаше нито един сериозен инцидент с населението.”

„Мъртвите коне... Коремите им се издуваха от газове и често се пукаха. Навън излизаха омотани зелени черва. Мъртвите болшевики бяха изсушени на слънцето, ставаха по-черни от негри. Хиляди, хиляди съветски войници се предаваха в плен, друго просто не можеха.”

„Нашите загуби бяха незначителни. Хиляди червеноармейци, покрай които минавахме бяха полумъртви от изтощение... за чаша вода те биха убили Сталин, Молотов, Калинин...”

„Намерихме симпатична 17-годишна девойка... Тя трабвало да охранява къщата на своето семейство. Лежеше и трепереше като в треска, а нейната рана беше започнала да почернява. Беше ни невероятно мъчно и ние направихме всичко възможно и дори невъзможното, за да й помогнем. Сълзите се стичаха по нейните бузи зачервени от горещината. Бедното малко девойче искаше да живее. Поглеждайки нейната рана, ние знаехме, че тя е обречена. Да умираш когато край теб се е разстлала живата и ароматна степ, да умираш под кристално чисто небе без нито едно облаче, пронизано от златни и сребърни лъчи – това е ужасно.”

„С особено вниамние се ползваха вагоните с алкохол. Намерихме дори такъв с шампанско, а седейки на жп-насипа всеки от нас намазваше хайвер върху хляба! За облекчение на храносмилането ползвахме водка – имахме трофеи в състав от 30 000 малки бутилчици водка. Възможност дълго да чревоугодничинм и да блаженстваме нямахме – получихме заповед възможно най-бързо да се насочим към планините. Разрешиха ни да поспим само няколко часа направо върху земята.”

„Аз внимателно пълзях през растителността ползвайки най-вече лявата ръка, а в дясната стисках пистолет. На 20 метра зад мен лежаха войниците ми. Аз достигнах върха на хълма и буквално заедно с мен от другата страна руски офицер също пълзящ по корем. Ние стреляхме почти едновременно. Неговия куршум просвистя над ухото ми, а моя проби челото на нещастника.”

„Докато моите камеради водеха огън, аз се промъкнах през царевицата до ъгъла на една от къщите. Нахлух през един от страничните прозорци разбивайки го целия и скачайки вътре. Моя откос имаше потресаващ ефект в стаята. Жена която се биеше за червените, падна на пода и изпадна в истерия. На прибежки постоянно стреляйки, аз с моите войници заемах къща след къща, преследвайки съветските войници. Скоро около мен се насъбра увеличаваща се група пленници. Не знаейки какво да правя с тях, аз дадох на всеки от тях къс от брюкселски вестник, който въобще не ползвах за развитието на ума ми и казах: „Документ! Документ!”... Тези нещастни малоумници повярваха в магическата дума „Документ”. Вдигайки ръце и размахвайки парчета вестник те се насочиха към тила. Нашите войници първо били удивени от такова количество монголи които четат белгийска преса, но скоро съобразили какво се е случило и се възхитили на валонската ми изобретателност.”

„... от гората изскочиха маса червеноармейци и се нахвърлиха към сградата на колхоза... Нашите картечници поддържаха бясна стрелба, но ние не можахме да попречим на тълпата да нахлуе в зданието... Бързо издърпахме напред две противотанкови оръдия, без да се съобразяваме с куршумите и гранатите на руснаците и открихме бегъл огън по сградите. Десет, двайсет, петдесет снаряда – и във въздуха летяха стълбове прах... Червените се спасиха само като побягнаха обратно в царевицата и гората. Колхоза отново премина в наши ръце, а хората ни се укрепиха между многото трупове на болшевики, коне и развалини. Нашия бой за Третяков продължи 126 часа. 126 часа в течение на които постоянно се намирахме в близък и ръкопашен бой, с изключение на няколко часа през ноща, когато в небето висеше нетипична оранжева луна.”

„Невъзможните атаки става успешен факт, защото обикновено никой не предприема действия да се защити от тях и не вярва в такива... Няколко младежи от ротата „Млади рексисти” се спуснаха в дерето и проникнаха в тила на съветите, криейки се от дърво на дърво... Червените помислиха, че са обкръжени... Ние отново победихме, но цената беше млада и чиста кръв. Всеки от нашите млади войници струваше колкото куп от онези... Това беше впечатляващ контраст, който ясно показваше характера на противоборството: Европа изчистена след 20 века цивилизация и дивите орди азиатци, звероподобни, гримасничещи с нахлюпени пилотки с червена звезда СССР.” (Днес всеки ден "насищана" с още и още азюли)

„... никога не бяхме виждали подобни села. Това не бяха коптори, а къщи построени на високи основи и подпори над земята предпазвайки ги от зверовете. Конюшните се възвисяваха на 4-5м над земята, за да бъдат далече от вълците, когато дойде снега. Жителите пазеха традициите на Мала Азия, имаха тъмно-черни големи очи подобни на тези от критските вази.”

Някои от нашите арменски приятели навлизаха дълбоко от 15 до 30 км от Кубано-Армянск и се връщаха с информация за нас. Ненавистта на тези селяни към болшевиките беше огромна. Нищи, бедни, те трябваше уж да се поддадат на комунизма, ала те изпитваха ужас от комунистите... Обути в леки сандали, те можеха да се проврат и прокраднат навсякъде, и водеха след себе си нашите патрули. Няколко от нашите арменски приятели попаднаха в ръцете на червените и бяха убити.”

„Веднъж нашия готвач се насочи към картофено поле близо до горичка и без да знаем съветите бяха залегнали в храстите покрай гората. Чу се откос и той падна ранен в крака, а червените го завлачиха... аз и други войници, веднага се хвърлихме да го спасяваме и когато почти ги бях догонил, те го оставиха. Когато се наведох над него, той ме гледаше с очи пълни със сълзи. От устата му течеше кръв. Преди да го оставят, руснаците му бяха нанесли 10 прободни рани с нож в гърдите. Той се задъхваше, а раните му пулсираха като живи, бори се със смъртта още половин час. Наложи се да го покрием с мрежа против комари, защото около кръвта му жужаха много мухи. Горкия повтаряше:”Мама! Мама!” с детски глас, който се появява в човека, когато умира.”

„Аз отидох специално да видя труповете на червените покосени от нашия картечен огън. Те се валяха често един върху друг на купове, всеки стискаше все още оръжие. В 06.00 започнах да фотографирам отвратителната картина. Когато гледах през окуляра, като че ли един от труповете мръдна. Въпреки, че беше пълно с жълти червеи, аз реших да проверя моето съмнение... Приближих се с пистолет в ръка и рязко дръпнах качулката. Две очи пламтящи с ярост се впиха в мен. Това беше болшевишки командир, той тихо лежал сред труповете от вчера и имал своето персонално желание. Еврейн, той беше изпълнен с решимост да мъсти за други еврей.”

„... знаменитото Туапсенско шосе... Под железопътния насип се виждаха малки тунели за вода. Червените ги бяха превърнали в импровизирани санитарни пунктове. Ранените, забравени от своите, вече два дни лежали в тези студени туонели. Всички бяха починали вследствие липса на грижи.”

„Червеноармейците събличаха своите убити и вземаха всичко – ботушите, гимнастьорките, дори бельото на умрелите... Труповете на руснаците продължаваха още и още да гният. Коремите им бяха станали зелени, с цвета на свежа млада трева. Постоянното присъствие на голи трупове в края на краищата ни вбеси. Ритайки ги, ние ги докарахме до ръба на пропастта и ги хвърлихме долу. Един след друг те летяха 500м и падаха плискайки долу калната вода.”

„Последните 2 месеца, ние не можехме нито да се измием, нито да сменим бельото си. Паразитите ни ядяха живи. Едно утро аз не издържах, излязох навън и се съблякох чисто гол, като убих набързо може би, 700 въшки с първия опит. Нашите окосмени участъци бяха наблъскани с тях, те се скупчаваха заедно като гроздове. Избавяхме се от тях, когато ги изтърсвахме над огън. Тогава гледахме как по куртките и ризите ни пълзят върволици от тях... Разпръскваха се като фойерверк над огъня, но после дрехите ни блестяха от техните изпражнения.”

image

ОТО ВАЙДИНГЕР - АВСТРИЕЦ В ПОЛКА "ДЕР ФЮРЕР" И ПОСЛЕ НЕГОВ КОМАНДВАЩ
ОТ ВТОРА СС ДИВ. "ДАС РАЙХ" - ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ДО КРАЯ, КОГАТО ИЗВЕЖДА ГЕРМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТ ПРАГА, КЪДЕТО ЧЕХИ ИЗБИВАТ ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА - ТОЙ Е СПАСИТЕЛЯ ЗА МНОГО ОТ ТЯХ ЗАЕДНО С ВОЙНИЦИТЕ СИ - ЗА ТОЗИ, ПОСТИНГ СЛЕД ВРЕМЕ

„По време на еднин рейд наш патрул се натъква на руснаци. Обстрелян е и се връща без своя командир по фамилия Дюбуа. Той пропада недалеко от река Пшиш... Дюбуа започва да се промъква през противниковото разположение, изучавайки дори блиндажите. Намирайки телефонен кабел Дюбуа излиза близо до руски команден пункт и прекъсва свръзката, макар това да е било много трудно с една ранена ръка и само една действаща нормално. Руснаците изпращат телефонисти, които попадат на Дюбуа и отново следва обстрел. Получава още няколко рани, а разривен куршум откъсва месо  от крака му с размер на грейпфрут. Колкото може пълзи в едни храсти и се скрива там покривайки раната с листа. Когато настъпва нощта, той пропълзява към нашите позиции, но се оказва 900м над тях. Наши наблюдатели го откриват и после медици го влачат към нас отново през скали, кал и мрак. Единствено неистовата воля за живот го съхранява обезкръвен и изтощен, но оцелял при нас. Преди да легне на операционната маса, той взе лист хартия и молив, и за 20 минути щрихира, нахвърли съветските позиции, от време-навреме отпиваше за сили една глътка коняк и продължаваше да чертае – накрая предаде картата на германски полковник от нашия сектор. Едва след това се предаде в ръцете на хирурга..."
История за филм, но Холивуд , Белгия или Германия няма да го сътворят.

"В една октомврийска нощ руснаците все пак решиха да вземат върха. Към 23.00 изкачиха височината като мислеха, че там няма никой и никой не ги чува, колкото и да са тихи. Нашите картечарти вече бяха заели позиции и готови... затрещяха картечниците... Съветския батальон беше скосен начисто и цялостно.”

Най-ужасни бяха труповете, които висяха по дърветата. Да стигнем до тях беше невъзможно защото червените държаха под картечен прицел и минометен обстрел всяко движение. В течение на няколко седмици, ние трябваше да наблюдаваме бавното разлагане, което ставаше точно пред очите ни. Първо започваха да падат главите, които се разбиваха и оставаха на камъните, накрая не оставаше нищо друго, освен част от гръбнак и шийни прешлени.”

„Навсякъде се строяха нови гари, складове, дори захарни фабрики. Бяхме докарали стотици селскостопански машини... За една година Германия превърна част от Русия в най-богатата колония на света. Потресаваща работа! Но и потресаваща самоизмама. Райха твърде рано беше започнал да установява мирни взаимоотношения там, където все още цареше закона на джунглата, ненавистта, егоизма и за това трябваше да се действа по законите на военното време, закона на убийството и унищожението.”

„Бивши работници съставяха три четвърти от нашия легион. В него влязоха и много други – млади хора от аристократично потекло, такива от буржуазни семейства, златни медалисти на йезуитски колежи, служители, синове на дипломати, юристи, бизнесмени. Обединяваше ни обща цел: достойно да представим нашата нация сред 20-те други европейски народи, които се присъединиха в общата борба. Ние бяхме длъжни да изпълним доброволно своя дълг на европейци, сражавайки се срещу смъртните врагове на Европа.”

„Общо 6 000 белгийци влязоха в редовете на легиона от есента на 1941г, до пролетта на 1945г. 2 500 загинаха като герои. 83% получиха една или повече рани в тази грандиозна борба. От първите 800 доброволци само 3 доживяха края на войната: прост войник, млад офицер станал капитан, ранен три пъти и автора на тези страници, който получи 5 ранявания.”

 „Един пример от всички хиляди – малък 17 годишен миньор от Шарлеруа, строен като момиче, загубил двата си крака и едната ръка... загуби се в една болница след Корсун, отслабваше постепенно пред очите ми, но винаги успяваше да се усмихне... Така и умря, с лентата на Железния кръст в ръка, държейки я и галейки я, все едно е райска птица." 

image

АКО ТЕЗИ БЯХА ЖИВИ - В ЕВРОПА НЯМАШЕ ДА ЖИВЕЯТ "ПЪЛЧИЩА" - нито чужди днешни ежедневни, нито вътрешни другарски!




Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - от мой постинг преди - кой съм аз
09.09.2015 04:17
За мен, семейството ми и правото да пиша днес:


1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, друг път съм споменавал!
цитирай
2. germantiger - За моя добър познат, Диданов
09.09.2015 04:44
Беше коментирал и дискутирал с мен за администрирането на Македония и част от егейска Тракия от българските власти и войски през ВСВ...

- белгийския крал Леополд през ВСВ е оставен на власт и посещава Хитлер в Берхтесгаден да разговарят за устройството на Белгия - отговора е - след войната

- Дегрелл пише писмо до Хитлер - мога в3 следващия постинг да го преведа и предложа - отново за въпроса - ВСИЧКО ЩЕ СЕ РЕШАВА СЛЕД ВОЙНАТА, вкл. белгийския въпрос, ако щеш фламандския и валонския

- към всички това е бил аршина малко или много
цитирай
3. germantiger - ...
09.09.2015 04:50
Постинга ще има втора част октомври, живот и здраве.

Мемоарите му за войната и бойните епизоди ще продължат, ще завърша с ефектното му бягство в франкистка Испания.

Той и Скорцени имат много общо, вкл. чудесни снимки на сватбата на щерката на Дегрелл - руса, хубава и по европейски възпитана, с такъв баща...
цитирай
4. germantiger - ЕДИН ПРОБЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИЧЕН БЛОГ
09.09.2015 05:16
Независимо от (за мен) глупостите за Учителя Дънов (зщаото към дъновизма и "ванга"-визма имам огранична нетърпимост, въпреки оплюването на Фердинанд...

БЛОГА НА ДИДАНОВ Е

- с много и изключително като находки инфо

- за българска история и особено такава от Третата българска държава

- почти никой не коментира, а диданов заслужава със "събирачеството", ровенето и труда пробългарски

Ако желаете КОМЕНТИРАЙТЕ, ЧЕТЕТЕ и няма да съжалявате за погледа

http://didanov.blog/profile.php

примерни заглавия

ГРЪЦКИ САМОПРИЗНАНИЯ И САМОХВАЛСТВА ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИТЕ В ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ ПРЕЗ 1913 Г.

"По пет на нож!"

от тая съдбоносна минута вие вече не сте султански войници, а храбри български лъвове на съединена България!
цитирай
5. syrmaepon - Интересни откъси, но те пораждат и ...
09.09.2015 10:23
Интересни откъси, но те пораждат и въпроси. Щом всеки народ притежава свободата да бъде себе си , защо днес европейците и германците в това число очакват и се надяват азиатци, араби, турци емигранти да променят културата си, манталитета си, обичаите си ? И защо представените описания на други народи са критични? Представената философия, нарочно не я наричам хитлериска, е справедлива, но в крайна сметка Хитлер, Сталин, САЩ и въобще поредната ВС не я зачитат, особено в надпреварата да ползват чужди природни и човешки ресурси. Защо Хитлер всъщност тръгва на изток ?
цитирай
6. germantiger - Директен и честен отговор - от мен честен винаги
09.09.2015 10:48
Мисля, че никой умен човек днес не запад не очаква турци, негра или пр. да променят нещо в себе си, защото ТЕ НЯМА ДА ГО ПРОМЕНЯТ, защото опита доказва, че малко от тях се променят.

Защо обществата очакват ли?! Защото като идеш в чужда държава трябва да уважиш хората и мястото там, като първо поне научиш малкко езика им - това е минимума. Като отиваш някъде "на гости" не променяш интериора, мебелировката и разписанието в къщата.

Думите на Райха за свобода от велики сили приемам като НЕРЕАЛНИ - това е абсурд тогава, за жалост и днес.

Думите ЗА НЕПОДМЯНА НА ЕТНИЧЕСКА СУБСТАНЦИЯ НЯМА НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ДНЕС В ЕВРОПА - НЯМА ТАКАВА КОНСТИТУЦИЯ И ЗАКОН ДНЕС, НЯМА И ДА ИМА - три пъти в онази декларация се говори за етническа субстанция и специфика - това е уникално като докумнет и се пише за неподмяна чрез заселване на чужди етноси - това НЯМА АНАЛОГ като документ и основа - точно обратното се върши днес.

Защо описанията са критични или почти само критични - зщаото Дегрел е западняк - аз бих написал почти същото като него, аз не харесвам евроизтока като манталитет днес, харесвам изтока когато е бил величина - ПБЦ, до голяма степен и ВБЦ, дори един Атила - звяр, но великан за времето си с умение. Сталин може да е звяр, но армията (с рдки изключения) и обществото му нямат умение и текат в реки от кръв.

Защо Хитлер удря на изток - ако не бе ударил първи, той щеше да бъде ударен от СССР. И Още - Хитлер мрази славяните, заявил го е в книга и разговори, посочил е и целта - жизнено пространство на изток. Изток а СССР е псоочил - революциия и комунизъм до Ла Манша-а - ще рече война между тях щеш да има по един или друг начин. Освен това - Русия и Германия са били в огромни исторически периоди врагове, по-рядко съюзници - те са естествени противници в Европа.
цитирай
7. audan - Ако знаеха...
09.09.2015 12:23
Ако хората в Западна и Средна Европа знаеха, че в основата са парите на богатите фамилии от САЩ и Англия и бяха нападнали и унищожили тях, нямаше да има толкова жертви през ВСВ, ако изобщо имаше такава.

Рокфелер, Дюпон, Вартбург... наливат пари в Хитлер за поход към нефтените залежи, които болшевиките им обещават, а Сталин не дава. В същото време САЩ, Англия и Франция дават военна техника, стомана и др. на СССР. Резултатът - разрушена Европа и добрите САЩ дават заеми и др. стоки, а доларът е най-силната световна валута.

Та, ако знаеха, щяха да обърнат омразата си в разрушаването на световния елит, за който народите са само средства за печалба без значение кой къде ще живее и дали, изобщо, ще живее.

Ако знаеха...
цитирай
8. didanov - благородно от твоя страна тигре
09.09.2015 12:36
Не съм очаквал точно ти да ми правиш реклама, честно казано нямам нужда от това но благодаря за жеста! Но както казват насила хубост не става и всяко нещо с времето си!
Аз не плюя на 9 ти септември (сигурно щях ако имах твоята и на семейството ти съдба) но и не го обичам, защото първите години на комунизма са ми нелицеприятни и отвратителни. Мен ме интересуват причините за това събитие, кой е създал допринесъл да се случи - уверен съм, че ако бяхме запазили неутралитет нямаше да дадем повод за руска окупация, а комунистите нямаше да могат да използват негативния вот на народа за своите цели. Цитирам един съвременник на тогавашните събития:"нашите бащи и дядовци воювали в двете войни борещи се нац. идеали бяха толкова отвратени от политиката и своеволията на Кобургите, че до един гласуваха за републиката за да се отърват веднъж завинаги от тях". И днес сМе свидетели на какво е способен един отрицателен народен вот ...
цитирай
9. germantiger - ...
09.09.2015 13:57
audan написа:
Ако хората в Западна и Средна Европа знаеха, че в основата са парите на богатите фамилии от САЩ и Англия и бяха нападнали и унищожили тях, нямаше да има толкова жертви през ВСВ, ако изобщо имаше такава.

Рокфелер, Дюпон, Вартбург... наливат пари в Хитлер за поход към нефтените залежи, които болшевиките им обещават, а Сталин не дава. В същото време САЩ, Англия и Франция дават военна техника, стомана и др. на СССР. Резултатът - разрушена Европа и добрите САЩ дават заеми и др. стоки, а доларът е най-силната световна валута.

Та, ако знаеха, щяха да обърнат омразата си в разрушаването на световния елит, за който народите са само средства за печалба без значение кой къде ще живее и дали, изобщо, ще живее.

Ако знаеха...


Хората в западна,централна, южна и северна Европа, знаят ПРЕДИ НАС в източна Европа за тези процеси, защото когто тук се пишеше само червената руска "истина", на запад се пишеше всички и неистина, но и истина вкл. за масони, фримасони, илюминати, черни ложи и велики сили.

Нещо повече - днес хората на зпад пак знаят повече от тези на изток за същите процеси, а хората на изток много често цитират западняци като Дюк (ниво) и Айк (лайно с изв.), както и бол западни ревизионисти каквито на изток десетилетия нямаше.

...

За американските капитали си прав, както и за англо-американската политика и политики векове наред - съгласен съм с теб напълно.

Според мен обаче си пропуснал Русия и не зщаото аз имам много против руската политика, а защото българите (масата от вас) обичате да я прппускате или просто ви убягва немалко в нея.

Сталинските пари и хора навън - революциите изнесени от Сталин и ленин първо навън, войните на ленин против полша, тези на сталин в испания, руската агентура, интернационала, мрежата от комуняги и това което беше в БГ на 23 септември - отново ли американците са виновни? За всичко ли са виновни американците, сериозно ли - а ония от изток все жертви ли са?!

Сериозно ли пропускаш червената армияв и нейните предвоенни планове, подготовка, стъпки за удар до Ла Манш-а/Английския канал и тук не иде реч за комични автори като Виктор Суворов, а за предстоящи мои постинги - ЩЕ ЦИТИРАМ КОНКРЕТИКА - НАИСТИНА КОНКРЕТИКА, КОЯТО ТУК НЕ СЕ ЗНАЕ И НЕ "ВИКТОРСУВОРОВСКИ РАЗСЪЖДЕНИЯ" - ТАЗИ КОНКРЕТИКА ЩЕ ПОКАЖЕ НЕЩО ОГРОМНО, РУСКО И КОМУНИСТИЧЕСКО - АНТИЕВРОПЕЙСКО, ЧУТОВНО КАТО РАЗМАХ.

Америкаското антиевропейско го знаем - абсолютен факт и само за него всеки говори (или почти всеки), но за руското, китайското антиевропейско?
цитирай
10. germantiger - ...
09.09.2015 14:01
didanov написа:
Не съм очаквал точно ти да ми правиш реклама, честно казано нямам нужда от това но благодаря за жеста! Но както казват насила хубост не става и всяко нещо с времето си!
Аз не плюя на 9 ти септември (сигурно щях ако имах твоята и на семейството ти съдба) но и не го обичам, защото първите години на комунизма са ми нелицеприятни и отвратителни. Мен ме интересуват причините за това събитие, кой е създал допринесъл да се случи - уверен съм, че ако бяхме запазили неутралитет нямаше да дадем повод за руска окупация, а комунистите нямаше да могат да използват негативния вот на народа за своите цели. Цитирам един съвременник на тогавашните събития:"нашите бащи и дядовци воювали в двете войни борещи се нац. идеали бяха толкова отвратени от политиката и своеволията на Кобургите, че до един гласуваха за републиката за да се отърват веднъж завинаги от тях". И днес сМе свидетели на какво е способен един отрицателен народен вот ...



Не се получи "рекламата" и реклама не е ;)

Трябваше да изведа блога ти като линк първо или последно

Маркерите трябваше да са повече и по-ярки

Трябваше и коментара за блога ти е да е първи под постинга

Без да го мисля се получи както е, не много добре :)
цитирай
11. germantiger - на майтап, не контра към аудан, а към всички, които пожелаят да се запитат
09.09.2015 14:12
"Чудя се" как американците са виновни за примерно нещо в Средновековието...

Не са ли хамериканците виновни за турското робство в България и конкретно за падането на България под турско

Разбира се, че те са виновни - илюминати американци преди да бъде открита Америка, имало ги е, те са илюминати и всичко е възможно за тях

Чудя се как американците са виновни примерно за превземането на Прибалтика и Финландия от руснаците векове преди да има САЩ

Мисля си - доколко са виновни американците за покоряването с огън и меч от руснаицте на Средна Азия - има няма милиони кв. километри и десетки милиони хора - а да, тогава америка вече има - значи са те

Абсолютно сигурно е, че американците издават декрети и заповеди, пращат отряди, армия, които след червената революция избиват милиони на изток - това не Ленин, не ЧК, не Дзерджински, не Сталин го прави - това са трима американци с подменени имена

Последно - Полша, която векове е под руско в огромната част от земите си - вината е американска положително, а Суворов като дави в кръв полските възстанници - само тогава той не е руснак, а американец - посел като бие турците си е руснак несъмнено
цитирай
12. vmir - Респектиращо.
09.09.2015 14:27
Историята трябва да се препрочита и да се чисти от примитивните пропагандни клишета.
цитирай
13. germantiger - ...
09.09.2015 15:01
vmir написа:
Историята трябва да се препрочита и да се чисти от примитивните пропагандни клишета.


Напълно си прав!

Дегрел също НЕ е обективен и няма как да е - той е страна в конфликта - активна, действена, решаваща в много боеве дори в оперативен мащаб при Черкасси.

Разликата между Дегрел (една от многото) е, че той е ЧЕСТЕН повече от комунягите.

Разбира се, че Дегрел "дърпа килимчето" към своето, но войната при него е писана и показана като месо - това е честност, смелост, и сметка пред себе си.

При червените ПРОПАГАНДАТА беше океан, истината езерце.
цитирай
14. veilet - И пак война, но няма как да се избе...
09.09.2015 15:21
И пак война, но няма как да се избегне, ако имаме впредвид заглавието на темата. И пак лъсва насилие, което съм благодарна, че ми е чуждо. Какво ли бил направил днес един Дегредел с масата изселници към немско, например?! Обстановката е следната:
Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора. Извинете ме за цинизма, но ноистина започва да мирише!!!

Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол- мое лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите, но не и хората. Е, сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези, които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на същите "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна...жалко, че няма вече действащи Дегреловци, та да подредят най- накрая пъзел по пъзел крайната картинка!!!

цитирай
15. audan - Уточнение
09.09.2015 15:23
Не защитавам ни Хитлер, ни Сталин, още по-малко гнусния ЧърчЕел (дори името му не ща да изпиша правилно)... Не съм и германо-, русо-, англо- ит.н. -фил или -фоб. Аз съм българин и ме интересува България и българските интереси.

За извращенията на болшевиките не писах, защото след10-ти наваксахме, но има и друга причина - много от сведенията са под въпрос или още се разследва. Не отричам тези, но нямам достатъчно доказателства за кое как е било. Надявам се, че вече 50-годишната давност на множество документи е изтекла и ще разберем кое как е било и черно на бяло.

===================
Що се отнася до една от Империите на Злото САЩ, то тайните общества са още в корените й. Или е случайност, че италианския евреин Ицето Колумбовски има тамлиерски кръст и на трите си кораба, а не този на испанската корона?
цитирай
16. germantiger - ...
09.09.2015 16:15
veilet написа:
И пак война, но няма как да се избегне, ако имаме впредвид заглавието на темата. И пак лъсва насилие, което съм благодарна, че ми е чуждо. Какво ли бил направил днес един Дегредел с масата изселници към немско, например?! Обстановката е следната:
Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора. Извинете ме за цинизма, но ноистина започва да мирише!!!

Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол- мое лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите, но не и хората. Е, сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези, които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на същите "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна...жалко, че няма вече действащи Дегреловци, та да подредят най- накрая пъзел по пъзел крайната картинка!!!




Това е "моята тема" война - военна история - тя съществува дори на университетско ниво и тя е по-малко в блога ми отколкото другите теми "взети заедно", а исках тя да доминира.

Моята позиция е разлина от твоята:

- не само великите сили имат вина

- войни в африка са се водили векове наред и се водят не винаги с участието и преди великите сили също - стотици войни, племенни и в по-голям мащаб

- лошите велики сили пращат ли им червен кръст и милиарди - пращат

- лошите велики сили пращат им ли учители и лекари - пращат

- лошите велики сили строят ли им болници и училища, напояване - строят им

- лошите велики сили всичко с лоша идея ли правят, доброволците и те ли са великосилни

- лошите велики сили да не би да са... българи (?!), с българско днешно мислене, защото великите сили не правят всичко от лошо (както явно балканеца прави може би?!)

- лошите велики сили имат достижения в хуманизъм, в образование, в грижа за хората и бол мисионери са доказали това

- всички организации НЕ са бг рома - по света има бол великосилни и бели организации, които са направили за неграта толкова, колкото отделни цели правителства черни не са направили

...

Не ме вълнува икономическия лост или пазар - интересува ме "месото"

ПРОБЛЕМА НА ГЕРМАНИЯ НЕ Е 10 ПУНКТА НАДОЛУ ИЛИ 10 НАГОРЕ, ДОРИ НЕ Е ЗАДАВАЩА СЕ КРИЗА ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ

ПРОБЛЕМ НА ГЕРМАНИЯ СА БЕБЕТАТА - това е смъртта на нацията - ГЕРМАНИЯ Е СТАВАЛА НА КРАКА СЛЕД РАЗРУХГА, СМЪРТ, ИНФЛАЦИЯ В МИЛИОНИ, ГЛАД, СРИНАТИ ГРАДОВЕ

ЗАЩО Е СТАВАЛА ГЕРМАНИЯ СЛЕД ТОВА - ЗЩОТО Е БИЛА С ГЕРМАНЦИ

Това е двигателя, това е народа, това е котилото на ум, работа, иновация, бъдеще, дух, борба - това котило е убивано и това ще реши в2сичко ако бъде убито или снижено до малцинство

100 пункта индекс някой си във франкфурт не е германския проблем - проблем е смъртта на германския народ, вкл. българския, вкл. някой друг народ, НО ГЕРМАНСКИЯ И АВСТРИЙСКИЯ СА ПЪРВИ НА ПАНГАРА

...

Ти мислиш, че мангалите идват в европа защото няма какво да ядат?!

А защо не идатв русия, в турция, в йордания, в оае, в пакистан примерно - защо в Германяи - задавала ли си си въпроса?

...

НИКОЯ ЗАПАДНА ДЪРЖАВА НЕ СИ Е ВКАРАЛА АВТОГОЛ

ТЕ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО УБИВАТ НАРОДИТЕ СИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД - ТОВА НЕ Е АВТОГОЛ - ТОВА Е ТЯХНА ЦЕЛ, ТЕХЕН ГОЛ И ТЯХНА МЕЧТА - СМЪРТТА НА НАЦИИТЕ ИМ

Това не е автогол и ниокога не е било - това е убийство - години наред

Това е моята позиция - грешна или не
цитирай
17. germantiger - ...
09.09.2015 16:34
audan написа:
Не защитавам ни Хитлер, ни Сталин, още по-малко гнусния ЧърчЕел (дори името му не ща да изпиша правилно)... Не съм и германо-, русо-, англо- ит.н. -фил или -фоб. Аз съм българин и ме интересува България и българските интереси.

За извращенията на болшевиките не писах, защото след10-ти наваксахме, но има и друга причина - много от сведенията са под въпрос или още се разследва. Не отричам тези, но нямам достатъчно доказателства за кое как е било. Надявам се, че вече 50-годишната давност на множество документи е изтекла и ще разберем кое как е било и черно на бяло.

===================
Що се отнася до една от Империите на Злото САЩ, то тайните общества са още в корените й. Или е случайност, че италианския евреин Ицето Колумбовски има тамлиерски кръст и на трите си кораба, а не този на испанската корона?


Чърчилл е написал няколко гавренски думи за бЪлгария и е бил поддръжник на бомбардировките

Сталин е направил повече зло на България отколкото Чърчилл - така мисля не аз, а науката история ако "претеглим" фактите - ти може да си на друга позиция обаче - може аз да грша в теглилката

Мисълта ми е - Чърчилл не внася в бг комунизъм за 45 години
("салфетките ли, ялта ли... кой според теб е по големия злодей - този който се смее с убиеца или самия убиец - този който се договаря бандит с бандит или този който бандит след договарянето и вършее тук?)

Като те интересуват българските интереси, те не са утопия в нищото - те са преплетени с всякакви небългарски игри и като такива трябва да те интересува всичко, целия масив малко или много.

...

Нищо не наваксахме след 10-и ноември - не знам да има екзекутиран комунист?

Не знам на Луканов парите някой да ги взе, не помня БСП да е била забранявана като креатура на БКП?

Какво сме наваксали сле като днес червени боклуци празнуват на Альоша и по села и паланки?

КАКВО СМЕ НАВАКСАЛИ СЛЕД КАТО ГАЗДОВЦИ, ВАРНЕНСКИ ПРЕМЯНОВЦИ НЕ СА ПРЪСТ?

...

Тамплиерски кръст?

Колумб не е щатите, той е генуез за короната ИСПАНСКА, мисля че си се подвел - нали за щатите говориш - тези гадните американските дяволските луциферовите, не на ванга щатите?!

А про по Раковски дали е масон, а Алевски масон ли е? А Бисмарк, кой е българския канюхан Чака, а Токту (а да, Щапаров ги обясни, че са башкъ българи) като стана дума за символи по кораби - БНА Българската Народна Армия какви символи имаше - тя не беше три кораба, а 45 години маса хиляди техника.

Впрочем българските и всички християнски църкви какви символи имат, а Христос еврейн ли беше - а не, той е син Божи, той не е човек - вярно моя грешка... добр де Яков, Моисей, Соломон те какви бяха?
цитирай
18. indiram - Здравей, germantiger!
09.09.2015 16:42
Който е на война, не може да остане с чисти ръце! - тъй ми се струва.
Въпрос за размисъл: Хитлер е нахлул (?) в Полша, Сталин защо е нахлул?... Може би заради посоката на нахлуване - от запад или от изток? ... А, какво правят СЪюзниците?... Ами, ако беше обратното?... Ами, Хитрер после отива на гости на Франция... и т.н. С други думи, случила се е война в Европа...
Излизат много мемоари, но се съмнявам, че казват истината...
Ето, един от бежанците, млад мъж с жена и деца, каза, че 5 дни ( словом: пет дни) не са яли и не са пили вода... Истината ли казва?... Може би... има и истина... Героичният мотив е наяве. А, ако истината не е съвсем точна - какво да правим?...
Филми много има, но всички геройства са за американското момче... Такива филми дават в България... Фикс-идеи, идеолигии, фанатизъм - фанатици - какво могат да кажат, освен кой е по-голям, кой е по-човечен или по-дявол...
Ами лозунга на демократите: Кой не скача е червен! - Какви глупости... А, все същите и същите мародери... На колко години този е написал книгата си?...
...
Поздрави!


цитирай
19. germantiger - ...
09.09.2015 16:56
Допуснала си грешка - казваш във филмите геройн е само американско момче?!

Кога си родена (жена не се питало, но...) ако си родена като мен (1974г) аз до 16-тата си година по живково гледах само РУСКОС-ВЕТСКИ ГЕРОЙ, никакви други - само руснаци!

Всеки петък ли беше, събота ли беше - винаги Мосфилм и ленфилм и почти винаги за войната и само руснаци и комунисти герой.

РУСНАЦИТЕ ИМАХА И ИМАТ ДОРИ СЕГА ПОВЕЧЕ ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА СВОИТЕ ПРЕЗ ВСВ, КОЛКОТО ДОРИ АМЕРИКАНСКИТЕ ФАНТАСТИ НЯМАТ - факт.

...

ЗА ДРУГОТО НАПИСАНО ОТ ТЕБ СЪМ ПОЧТИ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН

- на война никой не остава чист - фундаментално

- Сталин удря Полша, защото се е договорил с Хитлер зад лукисите на официалния договор пакта Риббентроп-Молотов - всичко е планирано

- можем само да гадаем какво би станало ако Сталин беше ударил Полша първи - вероятно НИЩО НЕ БИ СТАНАЛО В СМИСЪЛ НА ВОЙНА ЗАПАД - СССР МИСЛЯ НЯМАШЕ ДА ИМА

РУСКИТЕ КОМУНИСТИ УДРЯТ ПОЛША 20-ТЕ ГОДИНИ НА 20-И ВЕК, предполагам го знаеш или... не?! Какво става - нищо от запад като война, просто Тухачевский е бит и разбит по фланга от поляците и бяга назад "през глава" - преди това победите са разменени - поляци и руснаци се побеждават в няколко "периоди"

5 дена без вода БЕЗ ВОДА и без храна и то в движение... глупаци не сме!
цитирай
20. veilet - Страшно ми става като си представя ...
09.09.2015 20:05
Страшно ми става като си представя всички тия кървави сцени от постинга, затова темата "Война", пък и която и да е било не ми е от любимите. Изживявам прекалено много прочетеното и се товаря! Колкото до "парещите въглени"- бежанците, ето и моето по-нататъшно обяснение:
На истинските социални туристи или поне повечето от тях като Косово, Черна Гора и Албания, ще им е невъзможно да кандидатсват за Asyl, защото страните са им "сигурни"!
За мене проблема трябва да се подхване от към корените т.е. да се премахнат причините за миграция въобще - това означава, да се спрат доставките на оръжие /от "силните" страни/ за тези страни където се трепят, второ да им се вмени на тия хора, че Запада също не е обетованата земя, трето да се инволвират и богатите държави от Персийския залив в целия този хаос и четвърто - бой по тия гашници от ИД и всички други фанатизирани ненормалници.

Защо немците не правят бебета: защото са прекалено детайлни в мислене и в дела. За съжаление и в чувства, разбирай, като правят нещо го изпипват до пълно или приблизително такова качество. Така е и с правенето на деца- те трябва да растат качествено.
цитирай
21. veilet - При условие, че двамата родители ...
09.09.2015 20:11
При условие, че двамата родители работят, отглеждането и възпитанието на едно дете даже е трудност и въпрос на статегическа организация, защото градините затварят рано, фактор са големите разстояния иииии....По тази причина обикновено и майките не могат да работят на пълен работен ден. В същото това време повечето от тях искат да градят и кариера. Иначе за егоизма на немските жени, високообразованите имат по едно дете или нямат изобщо. Дали е егоизъм, дали нямат предоставени условия, най-вече Kinderbetreuung, понякога за много малките деца е невъзможно да се намери място в ясла, това е и личен избор (почивките са най-скъпи по време на училищните ваканции. Всеки гледа от друга камбанария. А иначе, да, има много градини и у-ща, но когато искаш нещо повече за детето си от стандартното, тогава е трудоемко и отнема време. Важен е фактора време. Парите са поносими за хора със средни доходи. Има и евтини начини да спортува, да танцува, да свири на инструмент (в държавните читалища дават повечето инструменти под наем), има и държавни училища, които са добри. Въпрос на вкус и личен избор...
цитирай
22. veilet - Надявам се, че се изразих с точен ...
09.09.2015 20:17
Надявам се, че се изразих с точен пример: Става въпрос за добре ситуирани семейства, работещи и двамата на Vollzeit, които социални помощи не ги блазнят. Отпадането на едната заплата на пълен работен ден в семейството, било то и за няколко години, се счита за драма. А и след това германката-майка знае, че няма да може да се върне на Vollzeit на работа. Wenn ueberhaupt. И едни детски от 184 евро никак не покриват разходите за едно дете, което "трябва" да бъде обгрижено отвсякъде - пиано, балет, Sportverein и най-вече мама-шофьор 12 ч. на ден. А, нали трябва да се изплаща и голямата къща, взета на кредит.. И изобщо: раждането на дете в Германия от германци се счита за Armutsrisiko.

Дано съм била изчерпателна в това, което исках да обясня...
цитирай
23. germantiger - ...
10.09.2015 01:06
veilet написа:
Страшно ми става като си представя всички тия кървави сцени от постинга, затова темата "Война", пък и която и да е било не ми е от любимите. Изживявам прекалено много прочетеното и се товаря! Колкото до "парещите въглени"- бежанците, ето и моето по-нататъшно обяснение:
На истинските социални туристи или поне повечето от тях като Косово, Черна Гора и Албания, ще им е невъзможно да кандидатсват за Asyl, защото страните са им "сигурни"!
За мене проблема трябва да се подхване от към корените т.е. да се премахнат причините за миграция въобще - това означава, да се спрат доставките на оръжие /от "силните" страни/ за тези страни където се трепят, второ да им се вмени на тия хора, че Запада също не е обетованата земя, трето да се инволвират и богатите държави от Персийския залив в целия този хаос и четвърто - бой по тия гашници от ИД и всички други фанатизирани ненормалници.

Защо немците не правят бебета: защото са прекалено детайлни в мислене и в дела. За съжаление и в чувства, разбирай, като правят нещо го изпипват до пълно или приблизително такова качество. Така е и с правенето на деца- те трябва да растат качествено.


Как същите качествени и изпипващи всичко германци правеха деца от 1870 до 1945 и то като номер едно с най-много в западна Европа и то германци по германци от днешниет?!

KINDER - KUECHE - KIRCHE
Деца - Кухня - Църква

Тези три "неща" бяха убити в германците ио това е първата причина за да имат най-малко деца

Германците нямат деца първи в Европа преди естония, България или някой друг - те имаха отрицателен прираст още 80-те години или дори прди това като сигнали - те бяха в това първи в всвета - защо

Моя отговор е ясен - в "германия" се обяви

- смърт на германското
- смърт на патриотизма
- смърт на съзнанието германско за сила
- да на кариеризма в жената
- да на грозотата в жена

Германката от синоним на красота и свежест, романтизъм векове наред, се превърна днес в персонаж на вицове за грозота

И дори сега някой да се опитва да опитва да въене процеса, дори да се забелязва нещо обратно като процес - коня у дирека замина.

ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ, ТОВА Е АДРОТО, НЕ ИДИЛ ИЛИ ИНЕЩО ДРУГО
цитирай
24. germantiger - ...
10.09.2015 01:12
veilet написа:
Страшно ми става като си представя всички тия кървави сцени от постинга, затова темата "Война", пък и която и да е било не ми е от любимите. Изживявам прекалено много прочетеното и се товаря! Колкото до "парещите въглени"- бежанците, ето и моето по-нататъшно обяснение:
На истинските социални туристи или поне повечето от тях като Косово, Черна Гора и Албания, ще им е невъзможно да кандидатсват за Asyl, защото страните са им "сигурни"!
За мене проблема трябва да се подхване от към корените т.е. да се премахнат причините за миграция въобще - това означава, да се спрат доставките на оръжие /от "силните" страни/ за тези страни където се трепят, второ да им се вмени на тия хора, че Запада също не е обетованата земя, трето да се инволвират и богатите държави от Персийския залив в целия този хаос и четвърто - бой по тия гашници от ИД и всички други фанатизирани ненормалници.

Защо немците не правят бебета: защото са прекалено детайлни в мислене и в дела. За съжаление и в чувства, разбирай, като правят нещо го изпипват до пълно или приблизително такова качество. Така е и с правенето на деца- те трябва да растат качествено.


Утопия и грешно решение - нарочно внушавано от медиа - да се бръкнело в корните, да се премахнела причината - това не "ви" е бизнес решение или филоофия - това е война наивници в нея.

Войни винаги ще има ако ще милион решения и хуманитар помощи да имате

Войни винаги ще има ако ще да решите милион корени и "съчки" и "клони"

След всяка война всеки ще ходиу в Гермнаия ли

За всяка война в северна Африка - Европа ли да праща войски и да решава, Германия ли да се ангажира с всяко подобно решение

И как ще биеш ИДИЛ, кога ще ги биеш, после пак няма ли да се явят под друга форма, колко ще ти струва това, няма ли да си на плакат с хитлер - ти и сега си на такъв плакат в Гърция която храниш (не лично ти - разбра ме нали)

ВОЙНИ ВИНАГИ Е ИМАЛО, БЕЖАНЦИ СЪЩО - ИМАЛО Е НАЧИН ДЪРЖАВА ДА СЪХРАНИ НАРОДА СИ и той не е твоя начин
цитирай
25. germantiger - ...
10.09.2015 01:19
veilet написа:
Надявам се, че се изразих с точен пример: Става въпрос за добре ситуирани семейства, работещи и двамата на Vollzeit, които социални помощи не ги блазнят. Отпадането на едната заплата на пълен работен ден в семейството, било то и за няколко години, се счита за драма. А и след това германката-майка знае, че няма да може да се върне на Vollzeit на работа. Wenn ueberhaupt. И едни детски от 184 евро никак не покриват разходите за едно дете, което "трябва" да бъде обгрижено отвсякъде - пиано, балет, Sportverein и най-вече мама-шофьор 12 ч. на ден. А, нали трябва да се изплаща и голямата къща, взета на кредит.. И изобщо: раждането на дете в Германия от германци се счита за Armutsrisiko.

Дано съм била изчерпателна в това, което исках да обясня...


Благодаря за изчерпателното инфо и ПОЛЕЗНО И В НЕМАЛКО ДЕТАЙЛИ, които поне за мен катро информираност са добре дошли - аз нямам твоя поглед и знание за написнаото от теб.

И продължавам да казвам/пиша - ти описваш начина, условията, процеса и всичко това е част от какво? Какво ти описваш или обясняваш?

Политиката на една държава, която не иска германски деца (независимо от лалането, че уж ги иска)

Ако една държава, една политика иска нещо - тя ще намери начин - как англичанки, французойки имат повече деца при положение, че векове в Европа германката има повече деца от тях - от французойките например и то много повече - за това в миналото се е писало немалко - а днес е обраното - какво ще рече това.

Промяна, политика, възпитание, методична работа срещу германското и това е абсолютен факт.

А ПРО ПО - КАКВО Е ДНЕС СТАВАЩОТО С БЕЖАНЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ - ЦЕЛЕНАСОЧЕНО УБИВАНЕ НА ГЕРМАНСКОТО - ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЯВНО, ДОРИ ВЕЧЕ НЕСКРИТО И АБСУРДНО!

книгата на Сарацин ми допадна, но в нея се "смях" на неговото неможене - човека се мъчеше (или не искаше), но НЕ стигна до отговора - нямаше един отговор в него и от него и не можеше да го намери - писа цифри, факти, икономика, лостове, но не написа най-важното

ГЕРМАНЦИТЕ (МАСАТА ОТ ТЯХ И ОСОБЕНО МЛАДИТЕ) БЯХА ОТРОДЕНИ ОТ ГЕРМАНСКОТО И НЯМАТ ХАРАКТЕРА НА СИЛАТА - ето това е най-важното. Каква е разликата между днешните и миналите германците - разлики много, но най-фундаменталната

германците преди бяха националисти и стремителни лидери, на моменти сурови и дори жестоки

когато си мъж, но израстнеш като голямо бебе що иде реч до сблъсък, свирепост, дори наглост се превръщаш в това

нагли балкански косовари са по мъже от теб в родината ти
нагли турци пребиват полицията в техните квартали
сред нагли кюрди няма да влезеш в сватбата им
техните деца бият твоите германски в училищата

искаш да си мило и добро дете, ангажирано със световните проблеми народче и помагаша държава - мри тогава
цитирай
26. survakar007 - Интересна история
10.09.2015 02:08
и вероятно повечето от оцелелите от тази война биха разказали подобни случки. Да обаче тук някак си се пропуска факта, че този белгиският Ханс е нахлул на чужда земя за да убива, краде и да руши, какъвото и хуманистично описание да си е предал.

Ако аз бях на мястото на руснак, бих отрязал главите на камарадите му и бих ги забучил на кол пред сградата къдедо се е заврял Ханс, а ако ми е падннал в ръцете този същият Ханс и неговата глава бит резнал с удоволствие. Нека после камарадите му да се оплакват какъв варварин съм.

Същото трябваше да направят и българските войници и да защитят народа ни от нахлулите руски орди на 5 септември 1944 г. По линията Тутракан-Варна трябваше да се наредят набучени на кол глави на руските мародери, които нахлула в Бълагрия, мародерстваха, избиха българската интелигенция и превърнаха страната ни в концлагер като коронясаха русофилските си помияри тук.

За съжаление през 2СВ българската армия не си свърши работата за която народа им е платил и да спре руските окупатори, както армията ни стори през 1916 г. и би шута на руските, румънски и сръбски орди нахлули да плячкосват Добруджа. Защо трябваше да даде 30,000 жертви да върши мръсната работа на Червената армия, докато ако беше застанала на Дунава за да спре руските варвари българския народ би дал много по-малко жертви и едва ли би попаднал в болшевишкото блато от което още не можем да се измъкнем.

Наше задължение е като българи днес да довършим несвършената работа и поне да изчистим от страната позорните паметници на руските окупатори, за да не даваме лош пример на идните български поколения, а и да не им напомнят за жестоките гаври извършени върху народа ни от альошкоеските мародери и мекеретата им, копмунистчетата у нас... и да не пропусна нещо важно, да се извърши задължителна екепроприация на собственосста на висшата комунист-агентурна номенклатура придобита през последните 70 години.

survakar007
цитирай
27. germantiger - ...
10.09.2015 02:13
Следвайки твоята логика ще стигнем до:

- НАЙ-МНОГО РУСКИ ГЛАВИ ТРЯБВА ДА СЕ НАРЕДЯТ - ОТ НАД 130 НАРОДНОСТИ В КОИТО РУСНАКА Е НАХЛУК И ТЪПКАЛ ВЕКОВЕ НАРЕД - над 100 народности трябва да режат руски глави

- после мисля че рИмски глави трябва да се откъснат

- след това турски, испански задължително в цял континент, дори в два - южна и централна америка

- английски глави, френски, много други колониални

- посел ще дойдат може би германските глави

- ще трябва и български глави да се режат - то гърци, сърби от румънци, но и българите трябва да съберат дори повече сръбски и гръцки глави, защото сърби и гърци повече са упражнили геноцид над българи

(мисълта ми е - не засбравяй и българксит глави които трябва да се отрежат следвайки твоята логика)

ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ - съгласен съм с теб до буквата, до точката

За 1944... от една страна е така, като го пишеш, от друга добре че България е спестила своята кръв поне по царско

P.S.
ХАНС ДОРР Е ГЕРМАНЕЦ
цитирай
28. survakar007 - ако може да се уточниш
10.09.2015 02:23
посочи ми кога българската армия е нахлула и варварски избивала цивилно/военно население в НЕНАСЕЛЕНИ с българи земи?

Добруджа, Македония, Нишко, Пиротско, Моравско, Беломорска Такия са населени предомно с етнически българи.

Винаги трябва да сравняваш, а аз като сравнявам в историята на Европа и Азия БЪЛГАРСКАТА армия се е държала значително по-човешки от останалите европейски армии, СРАВНИТЕЛНО!

survakar007
цитирай
29. survakar007 - за германците
10.09.2015 02:39
от древни времена германските племена са били съюзници на българите, още от времето на Атила БЪЛГАРСКИ, когато заедно отрязахме главата на робовладелската Римска империя и почистихме пътя за нова (днешна) Европа.

Били сме заедно и в последните големи войни, за съжаление ГЛУПОСТТА и недълновидността на германските лидери доведе двата народа до катастрофа, както Германия след 2СВ и България през двете войни, а в допълнение изпита и комунизъма с всичката му жестокост, в германия само част от народа има това нещастие.

Да, днес за съжаление (като чета по сайтовете) новото германско поколение няма хъс така да се каже и виждам липсва самочувствие, като за велика нация, както и в българската, а това ТРАБВА да се промени, особено за българите, които са превърнати (чрез насаждане на комунистически нихилизъм) от велик народ в жалки мекотели.

survakar007
цитирай
30. germantiger - ...
10.09.2015 03:08
Българските зверства в историята са редки, но са факт и това е нормално - вскеи прави това във война и за жалост е в природата на човека, и особено мъжа:

- българи оставят в руини много пъти в походите си днешна северна Гърция във времената на ПБЦ и ВБЦ - четеш гръцката история и научаваш - примерно за Симеон

- калоян избива византийския гарнозин на Варна след като дава "мъжката си дума", че ще съхрани живота на гарнизона ако отвори вратите, а иска това от византийците защото се проваля в няколко щшурма - посел ги заравя живи в земята

- българи избиват цигани покрай Априлското възстание, ИЗСЕЛВАТ НАСИЛСТВЕНО БОЛ ТУРЦИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО

- през ПСВ затварят мелнишките жени и деца в лагери за да пречупят мъжете им и да станат българи

- пак през ПСВ потушават кърваво възстание на запад в "сръъбско" и за това дори се дебатира в парламента, пледоарии, обвинения

- през ВСВ българи подлагат на глад гърци и раздават помощи само ако в едно преброяване се пишат българи

- през ВСВ български войски изгарят две албански села жените и децата до крак

- през ВСВ българи изнасивлват унгарки, дали са посегнали на вастрийки и други не знам

ВЪПРЕКИ ТОВА, КОЕТО ПОСОЧИХ Е ФАКТ ЧЕ

- БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НЕ Е ОПЕТНИЛА ИМЕТО СИ С МАСОВИ ГЕНОЦИДИ НАД ДРУГИ

- БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ЖЕРТВА НА ГЕНОЦИДИ В УЖАСЯВАЩИ ЗА БАЛКАНИТЕ РАЗМЕРИ ОТ НАШИТЕ СЪСЕДИ

- БЪЛГАРИТЕ СА ЖЕРТВА НА БАЛКАНИТЕ, А НЕ ДРУГИТЕ НА БАЛКАНИТЕ ТЯХНА

но както писах - български зверства има и ако попитаме нашите съседи
ще трябва да нпишем сигурно по 10 още това което написах аз - доколко казаноо от съседите ще е мистина не знам - едва ли

В СОЛУН ИМА ЕИДН ПАМЕТНИК НА КОЙТО СЕ СНИМАТ МНОГО ТУРИСТИ - КАЗАХА МИ ЗА ТОЗИ ПАМЕТНИК, АЗ В ГЪРЦИЯ НЕ СЪМ БИЛ И НЕ ЖЕЛАЯ ДА БЪДА - ПАМЕТНИК ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ - стори ми се кощунствено, но гръцката пропаганда е пословична, Гор Видал също е антибългарин, нищо че е голям автор.
цитирай
31. germantiger - В МАСАТА ОТ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ СЪМ СЪГЛАСЕН
10.09.2015 03:14
survakar007 написа:
от древни времена германските племена са били съюзници на българите, още от времето на Атила БЪЛГАРСКИ, когато заедно отрязахме главата на робовладелската Римска империя и почистихме пътя за нова (днешна) Европа.

Били сме заедно и в последните големи войни, за съжаление ГЛУПОСТТА и недълновидността на германските лидери доведе двата народа до катастрофа, както Германия след 2СВ и България през двете войни, а в допълнение изпита и комунизъма с всичката му жестокост, в германия само част от народа има това нещастие.

Да, днес за съжаление (като чета по сайтовете) новото германско поколение няма хъс така да се каже и виждам липсва самочувствие, като за велика нация, както и в българската, а това ТРАБВА да се промени, особено за българите, които са превърнати (чрез насаждане на комунистически нихилизъм) от велик народ в жалки мекотели.

survakar007



ЩЕ МАРКИРАМ САМО НЕСЪГЛАСИЕТО МИ

- България първа "предава" Германия и централните сили през ПСВ - напускането и поражението на България година преди другите оголва фланга и предизвиква почти катастрофа в командването и съюза на Централните сили - за това не знаеш, защото на българкси не го пише - света го знае в маса книги на бол езици - вкл. идеята антантата да удари от солун към будапеща, вкл. събранията на щабовете в Австро-Унгария и буквално паниката в един период

- през ВСВ царство България го играе тарикат мишка, хитър тарикат и мошеник и това е за полза на българския интерес, но коректно, съюзнически, достойно НЕ

германци и българи са имали и сблъсъци:

Доколкото знам бойното противоборство между двата народа ще да е нещо такова хронологично:

- победа за германците при Халон (тук обаче едни германци вест бият други ост, а и римляните на аеций имат важен дял, от друга страна българи може и да не са участвали, но най-вероятно са)
- победа за германците при недао (предполагаемо българите може и да не участват)
- победа за българите над агилмунд лангобардците и дъущеря му с нощна атака ("нечисто")
- победа за германците-баварци при дагоберт и нощното нападение (подло)
- победа за германците при теодерих
- победа за българите при Омуртаг или Крум беше в Панония (предполагаем равен)
- победа за българите - кръстоносни походи особено първия (инцидентни сблъсъци, но все пак надделяват българите сред поредицата от такива)
- втора световна война, там в голямата рамка победата е за българите, но пък в много тактически епизоди повечето са успешни за германци (тактически епизоди има и български победи, като почти оперативната величина при Ниш, значителна)

Павел Дякон за нападението на българите над лангобардите – началото на 5 век в северозападните Карпати:
„И тъй, в една нощ, когато всички си почивали, небрежно отпуснати, внезапно върху тях налетели българите, наранили повече от тях и погубили мнозина. Те толкова много вилнеели из лагера им, че погубили самия крал Агилмунд и отвели единствената му дъщеря.”

Фредегарий за клането на баварите над българите забягнали начело с Алциок при франкския крал дагоберт – 9 000 души:
„Това (клането) било изпълнено незабавно от баварците. И никой от тези българи не останал жив освен Алциок. Той със 700 мъже, заедно с жените и децата им, се спасили във Венетската марка.” – това става ок. 632г. забягват в Италия.

Ок. 667г. в Италия пристигат при тогавашния лангобардски крал Гримуалд от Панония прабългари водени от Алцек. Павел дякон пише:
„По това време вождът на българите, на име Алцек, неизвестно по каква причина се отделил от своето племе и навлезнал мирно в Италия. Заедно с цялата войска на своето дукатство той дошъл при крал Гримуалд и обещал да му служи и да се засели в страната му. Гримуалд го птправил при сина си Ромуалд в Беневент, комуто поръчал да предостави на Алцек и народа му места за заселване...И до днес те живеят по тези места, както го споменахме, и въпреки че говорят на латински, все пак съвсем не са забравили да употребяват и собствения си език.”

цитирай
32. germantiger - ....
10.09.2015 03:22
brancaleon написа:
Ще поставя един интересен въпрос.
Ако се върнем във времето и в периода от 1941 до 1945 година, се направи един социологически експеримент, в който участват войници и се състои в следното:
- на пустинен остров попаднат германец и руснак;
- на пустинен остров попаднат руснак и японец;
- ................................ попаднат поляк и руснак;
- ................................. американец и германец;
- и т.н.
Как мислите - Ще се избият ли помежду си ?
Е ???? Ако се замислите ще стигнете да интересен отговор.


Не съм убеден дали съм те разбрал правилно?

Варианти "на решение и ситуации" в примерите от теб много, но...

... ако имаш предвид, че всички сме хора и тогава не бихме се убивали - ДА И НЕ

Прав си несъмнено, по-скоро бих се съгласил с теб, ако това насочваш?.
цитирай
33. jelezov - С неимоверно волево усилие проч...
10.09.2015 03:58
С неимоверно волево усилие прочетох внимателно поста и коментарите. Замислих се и стигнах до извода: достатъчно е 10% от човечеството да притежава менталността на germantiger и на някои от коментаторите, като survakar007 например, за да се самоунищожи. За щастие, те са съвсем нищожна част от човешкия род, което му гарантира оцеляване.
Планирах за вчера, 09. 09. да завърша и публикувам пост със Заглавие "КАКВО ЗНАЯТ, ЖЕЛАЯТ И МОГАТ КОМУНИСТИТЕ". По независещи от мен причини, не успях. Прочетеното тук ме вдъхновява с още по голям хъс да се опитам да обясня ясно и разбрано що за хора са комунистите и какво те желаят.
Тези, които наричат комунистите "комуняги", смятат това за геройска постъпка, а фактически с това показват абсолютното си идейно безсилие.
цитирай
34. germantiger - ...
10.09.2015 04:26
Здравейте другарю, Железов!

Излишно е да доказвате ВИЕ нещо - то бе доказано то управлението на комунягите - провал в икономика, провал като фалшификация, манталите като превръщане на част от българина в мързеливец и провал 70 години в Русия като - милиони избити СОБСТВЕНО НАСЕЛЕНИЕ, некадърна армия въпреки победителка в края на войната. За 1 германец са падали по няколко другари.

Пожелавам Ви хъс, енергия, каквото Ви трябва, но моя хъс винаги ще е над Вашия, моето знанеи и опит във война също - аз съм надминал много като Вас и това не е високомерие, а просто рационална оценка.

...

Казвате, че ако хората имаха "манталитет" като моя, то света щеше да се е самоунищожил - напротив!

Ако хората имаха моя дух, характер и подход света в щеше да има по-малко войни!

ЛИЧНО АЗ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС СЪМ ДОКАЗАЛ С ПОЧТИ 11 ГОДИНИ СЛУЖБА НА 3 КОНТИНЕНТА ИЗВЪН ЕВРОПА това, което Вие никога няма нито да умеете, ното да докажете. Нещо повече - персонално доста хора са ми задължени, някои вероятно и с физическата си "цялост".

...

Някой беше писал, че войната била твърде важно нещо за да се оставя в ръцете само на военните - тъкмо обратното е!

СВЕТА Е ТВЪРДЕ ОТГОВОРНО "НЕЩО" ЗА ДА СЕ ОСТАВЯ В РЪЦЕТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ - МРЪСНИ, НЕМЪЖЕ, МАНИПУЛАТОРИ, ТАРИКАТИ И УБИЙУЦИ НА НАРОДИ.

Ако днес в Европа имаше повече истински мъже с моя "манталитет", то бол проблеми с неевропейци нямаше да има, вероятно щеше да има други проблеми, но основния - смъртта на белите народи щеше да е непроблем.

...

Ще префразирам Ги Сайер - германски езлзасец от сс

ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ НЕ УДОБНО СЕДНАЛ, НЕ КОМФОРТНО ЛЕГНАЛ, НЕ С КРАКА ПОКРИТИ И ТЯЛО СГУШЕНО ПРЕД КАМИНАТА

ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ В КАЛ, В БЕЗСЪННИ НОЩИ, СЪС ЗАЧЕРВЕНИ РЪЦЕ, ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ И ЧЕТЕ КОГАТО ВСИЧКО ВЪРВИ НАОБРАТНО И КОГАТО БОЛКАТА ГАЗИ ТВОЕТО ТЯЛО...

ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ В ОКОП, В НЕУДОБНА ПОЗА, КЪСНО НОЩЕМ КОГАТО ТРУДНО ОТВАРЯШ ОЧИ

Другарю Железво ;)

Вашия хъс е много мъничък пред мен, Вашата буря е в чаша вода, а моето е ураган!

От друга страна - бих прочел ако напишете маркираното от Вас - винаги може да науча още нещо или много повече от Вас и защо не - хора сме, трябва да се търпим и да си подаваме ръка, въпреки различията ни! Убеден съм , аз може да съм изненадания от Вашето знание, опит или съждения които ще предложите.
цитирай
35. germantiger - ...
10.09.2015 08:37
Държа да отбележа:

репликите, дискусията ми с veilet НЕ е насочена срещу нея, съжалявам ако съм бил по-директен или рязък в аргументацията, всъщност в маниера ми

към veilet имам специално отношение и от години ми е мила и ценя!

когато пиша за Германия интензитета в мен минава граници, което не е добре, но това е любовта -просто така си пиша за германското, а не срещу дискутиращия с мен човек, особено НЕ към veilet
цитирай
36. jelezov - Написах горния коментар № 34 не за ...
10.09.2015 12:48
Написах горния коментар № 34 не за удоволствие, а защото се чувствувах задължен, доколкото авторът на поста ме уведоми с лично съобщение за пействането му.
Смятам за излишно по-нататъшното ми участие в дискусия с germantiger.
Спор между двама абсолютно различни индивида по принцип е невъзможен. Какво и как може да се отговори на човек, който смее да напише за себе си следното: „Пожелавам Ви хъс, енергия, каквото Ви трябва, но моя хъс винаги ще е над Вашия, моето знанеи и опит във война също - аз съм надминал много като Вас и това не е високомерие, а просто рационална оценка.”

ПП: Смятам, че е честно господинът да осведоми читателите си за последното воинско звание – какво е и от кого, и кога му е дадено. Или, ако вече някъде го е написал, както и описание за героичните си подвизи на три континента, нека посочи линк. С интерес ще прочета за славното житие на моя скъп полусънародник.
цитирай
37. planinitenabulgaria - Радвам се когато млад човек е пидобил толкова познания
10.09.2015 14:22
и предизвиква толкова голям интерес. Ако Германия беше победила, днес нямаше да има нови преселения, нямаше да има държава-банка на света, щеше де бъде унищожен вирусът на Маркс. Нямаше да я има и мафията, която наниза примката на Европа с мирния договор след ВСВ след 20 века възход. Така бе заложен капанът за приматизациятаа на евпропейците чрез система, неподходяща за тях, за подмяна на етноса, който ще доведе не толкоз до етнически сблъсък, колкото до културно противопоставяне, което е още по-страшно. Постоянният отрицателен нервен синдром води до рак не само при индивида.
С Германия след ВСВ бе постъпено както с интелигенцията в България след 9. 09. 44 г. Интелигенцията ни бе избита, на нейно място дойдоха примати и така нацията бе върната с векове назад. Това го внедриха руснаците у нас - при тях сега положението с несменяемия Путин на върха е още по-зле - но го измислиха в Европа. Същият процес на принудително внръщане на Германия назад протече и в нея. В източната част той протече по нашия сценарий, като все още в залесени в планината участъци се откриват масови гробове. В западната част процесът мина по-изискано. Германия бе страхът за Англия, Франция, САЩ и СССР, страните победителки, които с победата си над нея върнаха света векове назад и създадоха предпоставки за днешните неволи в него.
Най-голямата лъжа в света, която се подържа предимно в Русия и Америка е тази за двете световни войни и собено за Втората. Промиването на мозъците обаче явно не е дало необходимия резултат, вече е трудно в социалните мрежи да попаднеш на пишещ по казуса нетрол. Ето един постинг, написан не по поръчка от Центъра, който не само отразява случилото се преди 70-75 години, но и хвърля светлина върху негови подробности с цитати от документи. Цитирам Т. 3 от Декларацията от Шарлотенбург.
Брависимо, немско тигърче! Постигът ти отново е искра, от която ще се разгори пламък. Пак отне думата на троловете...
цитирай
38. germantiger - ...
10.09.2015 21:37
ИМАШЕ 3 КОМЕНТАРА, КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА ДОПУСНА И ОДОБРИХ ВСИЧКИ 3

За жалост в момента тук "излизат" 2 ?! Причината не е в мен.
цитирай
39. germantiger - ...
10.09.2015 22:44
jelezov написа:
Написах горния коментар № 34 не за удоволствие, а защото се чувствувах задължен, доколкото авторът на поста ме уведоми с лично съобщение за пействането му.
Смятам за излишно по-нататъшното ми участие в дискусия с germantiger.
Спор между двама абсолютно различни индивида по принцип е невъзможен. Какво и как може да се отговори на човек, който смее да напише за себе си следното: „Пожелавам Ви хъс, енергия, каквото Ви трябва, но моя хъс винаги ще е над Вашия, моето знанеи и опит във война също - аз съм надминал много като Вас и това не е високомерие, а просто рационална оценка.”

ПП: Смятам, че е честно господинът да осведоми читателите си за последното воинско звание – какво е и от кого, и кога му е дадено. Или, ако вече някъде го е написал, както и описание за героичните си подвизи на три континента, нека посочи линк. С интерес ще прочета за славното житие на моя скъп полусънародник.


Пиши и питай като мъж, дръгарю - не се усуквай и не се умилквай заешко сърце!

Първо един господин като мен не е длъжен да предлага обяснения на другар като Вас.

Комунистите трябваше да дават обяснения и да получават присъди, вкл. ефективни и екзекуция за хора като Газдов (предлагам този емблематичен пример).

Що иде реч до мен - в БА (не БНА) имам прослужени само 1,5 години и зилязх с чин ефрейтор , за младши сержант не съм се мазнил. Бях във вътрешни войски Нови пазар и след 3 дни гарнозонен арест и възможност/опасност да бъда съден преминах/уредиха ме в строителни войски кеч-а (не кеч шоуто в щатите, това е абревиатура съкращение). Служил съм с българи нна ниво във вътрешни войски и с мангали, цигани, турци, татари, хора с присъди и развален български в строителни войски.

Навън съм бил почти 11 години като 9 от тях съм "прослужил" - клазите в договорите ми забраняват да споменават публично локации, имена на колги и екипировка/техническо оборудване и пр. За това и получавам "пенсия" от чужда държава, без да съм пенсионер, защото съм все още на 41г.

Като сънародник аз за Вас не съм скъп, а аз без ирония Вас НЕ приемам като сънародник - комунистите не са ми сънародници!

"Геройски дела" в БГ също имам - спасил съм една жена след гълтане на език и един възрастен човек от падане в шахта, беше с краката вече "заминал".

Ако Вие сте бил пожарникар или спасител на плаж в БГ ще имате повече геройски деяния без съмнение тук.

П.С.
Съвет - следващия път не се лигави като питаш нещо - мъж си над 80, по-смело мъжо!
цитирай
40. germantiger - ...
10.09.2015 22:58
planinitenabulgaria написа:
и предизвиква толкова голям интерес. Ако Германия беше победила, днес нямаше да има нови преселения, нямаше да има държава-банка на света, щеше де бъде унищожен вирусът на Маркс. Нямаше да я има и мафията, която наниза примката на Европа с мирния договор след ВСВ след 20 века възход. Така бе заложен капанът за приматизациятаа на евпропейците чрез система, неподходяща за тях, за подмяна на етноса, който ще доведе не толкоз до етнически сблъсък, колкото до културно противопоставяне, което е още по-страшно. Постоянният отрицателен нервен синдром води до рак не само при индивида.
С Германия след ВСВ бе постъпено както с интелигенцията в България след 9. 09. 44 г. Интелигенцията ни бе избита, на нейно място дойдоха примати и така нацията бе върната с векове назад. Това го внедриха руснаците у нас - при тях сега положението с несменяемия Путин на върха е още по-зле - но го измислиха в Европа. Същият процес на принудително внръщане на Германия назад протече и в нея. В източната част той протече по нашия сценарий, като все още в залесени в планината участъци се откриват масови гробове. В западната част процесът мина по-изискано. Германия бе страхът за Англия, Франция, САЩ и СССР, страните победителки, които с победата си над нея върнаха света векове назад и създадоха предпоставки за днешните неволи в него.
Най-голямата лъжа в света, която се подържа предимно в Русия и Америка е тази за двете световни войни и собено за Втората. Промиването на мозъците обаче явно не е дало необходимия резултат, вече е трудно в социалните мрежи да попаднеш на пишещ по казуса нетрол. Ето един постинг, написан не по поръчка от Центъра, който не само отразява случилото се преди 70-75 години, но и хвърля светлина върху негови подробности с цитати от документи. Цитирам Т. 3 от Декларацията от Шарлотенбург.
Брависимо, немско тигърче! Постигът ти отново е искра, от която ще се разгори пламък. Пак отне думата на троловете...


За разлика от теб, аз НЯМАМ абсолютната вяра в оцеляването на истината за вечни времена или въпреки всичко. За съжаление живеем във време в което конктрола над "истината" става като по Оруел - може да стане ако съм точен, все още не става!

С всичко написано от теб за историята след войната и за състоянието днес съм напълно съгласен - в този ред на мисли вие с Кордон имате много допирни точки и гледате мащабно - нещо, което понякога на мен ми убягва!

Винаги ми прави впечатление товята енергия, младост ментална (въпреки годините) и вярата в доброто и истинното!
цитирай
41. nbrakalova - Ако за някого е трудно да го прочете, то какво ли е било за тези, които са го изживели?!
10.09.2015 22:58
Правило ми е впечатление (поне в интернет) как в повечето случаи реагирането не е по същество, а веднага се пристъпва към квалификации и осъждане. Безспорно, изкушението да се теоретизира, да се вживява в ролята на съдник (и то от позицията на днешната гледна точка), е съблазнително. Истината обаче е в конкретната ситуация – в случая, ТАМ и ТОГАВА – и то без ситуацията да е некоректно извадена от историческия й контекст.

Кое е по-"лесно"? Да убиеш? Или да се оставиш да бъдеш убият? И защо?! А мотивът за едното или за другото?... А сигурни ли сме, че психическата болка е по-малко болезнена от физическата? Не може ли човек да бъде убит и без да е физически умъртвен? И не само отделният човек, а и определена общност.
Не е ли по-почтено и мъдро да се прочете с почит към героизма, да се благодари на автора на книгата, както и на автора на постинга?! А може би и на Провидението, което се е погрижило тази забележителна и болезнена информация да стигне до нас?! Дегрел едва ли случайно е оцелял! И едва ли му е било приятно и лесно да преживее отново всичко описано, освен в името на реалността на събитията.

За съжаление нашата земя се стопанисва по този начин, като част от "равновесието" се поддържа и с … войни! В някаква степен всеки има дял в това "стопанисване", заедно с понасянето на последиците от 'прежде' стопанисвалите я. В този смисъл, не мога да разбера защо след спомени като този – "ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО", където за пропаганда няма време да се мисли, – изкушението да се влезе в ролята на съдник е по-голямо.

Мисля си още, ако не беше тази война, как ли би се реализирал, за какво ли би писал Дегрел, който безспорно е с впечатляващи качества (нямам предвид само тези на военен и воюващ).

Явно не само тази книга на Дегрел е ценена:
https://www/watch?v=9cp2FSiYfmI
http://vbox7/play:80b5257f8f

Декларацията от Шарлоттенбург/Европейската харта на Райха и СС
е за мен откритие! Самата тя би могло да се представи и коментира самостоятелно.
цитирай
42. staler - бих искал да пожелая от все сърце на ...
11.09.2015 06:57
бих искал да пожелая от все сърце на модераторите да го духат,доколкото позволяват нацистка пропаганда.
цитирай
43. germantiger - ...
11.09.2015 17:48
Предполагам имаш богат опит във фелациото... смъди ли под носа още?!
цитирай
44. allvin - !
12.09.2015 01:07
Ех, войни, войни, войни ... и то главно заради алчността на онези, които някога убиха Исус ...
цитирай
45. letopisec - 9 СЕПТЕМВРИ Е КАЛЕНДАРЕН ДЕН, АЗ ...
12.09.2015 09:22
9 СЕПТЕМВРИ Е КАЛЕНДАРЕН ДЕН, АЗ ПЛЮЯ НА КОМУНИСТИТЕ И НА СССР...ГАДОВЕ СА ТЕ...
цитирай
46. shtaparov - "Девети" е ден на оку...
14.09.2015 15:23
"Девети" е ден на окупатора и на малка група продажни анти-Българи: на никой друг! Народът не го е еня за 9-ти септември: той просто иска да спрат да го крадат и да заживее добре.
цитирай
47. get - - Тигре, дълго се колебах между - да не пиша истини или пишейки да премълча такива - Но, ще бъда откровен, за което прощавай!
14.09.2015 16:56
- За тези мъже(и жени в униформи) чийто героизъм ти възпяваш в твоето есе-пост, ще кажа: "Прости им господи те не са знаели, какво правят" ... Това ще кажа и за техните противници, които ти така ненавиждаш Съветските граждани(което при теб се крия зад научно некоректното понятие "руснак")!

- Тигре, за мен войната е Смрад - Смрад, съчетала специфичният мирис на примесената с адреналин пот плюс урина, кръв и фекалии - Да, да, защото не са били един или двама(тези, облечени в униформи човеци) които при вида на неминуемата смърт или непоносимата болка от нараняването са замирисвали така!
Но не това е отблъскващото при войната ... ? Защото по-страшна е тази смрад, която се носи от това присъщо само на хората(за разлика от всички други живи същества, които убиват само за да се нахранят или спасят от смърт себе и ближните си!) ... имам в предвид това А-Социално явление войната - Войната която е еманация на духовна смрад, на човешкото съзнание заразено от шовинизма и омразата, яростта и ксенофобията - срещу "другият-различният" ... врага!
А според мен, именно това е било в основата което е движело в постъпките им тези възпети от теб герои - За това казах: Прости им Господи, те не са знаели що вършат! Но на тези, които са внушили ... тези низки страсти у възпетите в поста ти херои - Не само прошка никога, а ... проклятие во веки!
Тези най-обикновени и вероятно ударени и талантливи хора, които а не бе военно-шовинистичната пропаганда на омраза ... вероятно в мирният си живот нямаше да разрушават а съзиждат, наместо да мразят и убиват - щяха да спасяват и обичат ближният, като себе си ... както ни го е завещал Христос!

- Така че, пропагандата ... особено военната за мен е мракобесие ... пък било прикрита тя и зад призивите за Защита на Фатерланда или Отечеството!
- Тигре, с какво е бил по-добър един д-р Гьобелс(министъра на хитлерова Германия), играещ си с най-съкровеното чувствата на германеца, от един Иля Еренбург или К. Симонов, които проповядват същото - Не любов и (присъщото за европейците) човеколюбие, а омраза - Не съзидание в полза на себе си, а оттам и за цялото човечество а на разруха (позволи ми кратки цитати?), като преди това ми позволи да отворя скобка и поясня още?
- Ето ти два примера за Мракобесие(то) на шовинистичната и антихуманна военна пропаганда ... а мракобесието е дума, съставена от двете слово-образуващи части Мрак (даваща умо-помрачение, липса на качество-способност за нормална разсъдъчна дейност) - и Бяс(равнозначно на: "амок" състояние на агресивност, безумие и лудост, тоест на умопомрачение ... 2-рото значение на "Бяс", е простонародно наименование за демонична сила/същество от ниските мирови проекции, което ни кара да вършим/да имаме налудничаво поведение ?).
- Ето от едни такива "бесовски сили" са движени, иначе притежаващите интелект Симонов и Еренбург написали следното?

"Если дорог тебе твой дом,
Где ты русским выкормлен был,
Под бревенчатым потолком,
Где ты, в люльке качаясь, плыл;
Если дороги в доме том
Тебе стены, печь и углы,
Дедом, прадедом и отцом
В нем исхоженные полы;
...
Так убей фашиста, чтоб он,
А не ты на земле лежал,
Не в твоем дому чтобы стон,
А в его по мертвым стоял.
Так хотел он, его вина,—
Пусть горит его дом, а не твой,
И пускай не твоя жена,
А его пусть будет вдовой ..."
К. Симонов

"Мы поняли: немцы не люди. Отныне слово «немец» для нас самое страшное проклятье. ... Если ты не убьёшь немца, немец убьёт тебя. ... Если ты не можешь убить немца пулей, убей немца штыком. Если на твоём участке затишье, если ты ждёшь боя, убей немца до боя. Если ты оставишь немца жить, немец повесит русского человека и опозорит русскую женщину. Если ты убил одного немца, убей другого — нет для нас ничего веселее немецких трупов. Не считай дней. Не считай вёрст. Считай одно: убитых тобою немцев. Убей немца! — это просит старуха-мать. Убей немца! — это молит тебя дитя. Убей немца! — это кричит родная земля. Не промахнись. Не пропусти. Убей!"
Иля Еренбург - тук ще спомена факта, че същият е носител на "Ленинска награда за мир" ... е това ако не е цинизъм, здраве му кажете?!

- Замисли се брате над това, което ти казвам ... Защото народа ни го е казал: Пътя към Рая винаги е постлан с ... красиви лозунги!?

- С уважение! И моля не се сърди за откровеността ... Защото Европа затова е станала Европа! А това е не поради присъщи и инстинкти да властва и към унищожение ... а поради вечният и стремеж да търси и усъвършенства вече създаденото от самата нея! Било то, технологии ... било морално-етични критерии ... и още много други неща!!
цитирай
48. wolfy - Всъщност плана за нападение над СССР е променен от ГЩ ВПОСЛЕДСТВИЕ докато Хитлер боледува от дизентерия
26.09.2015 11:00
"Защо Хитлер удря на изток - ако не бе ударил първи, той щеше да бъде ударен от СССР. И Още - Хитлер мрази славяните, заявил го е в книга и разговори, посочил е и целта - жизнено пространство на изток. Изток а СССР е псоочил - революциия и комунизъм до Ла Манша-а - ще рече война между тях щеш да има по един или друг начин. Освен това - Русия и Германия са били в огромни исторически периоди врагове, по-рядко съюзници - те са естествени противници в Европа. "

Това, което малко се знае или се избягва от коментари е, че Хитлер не е виновен за недалновидния план за нападение над СССР, тъй като той заболява от дизентерия през средата на август 1941 г. и е на легло за 2 седмици, поради това не е могъл да се противопостави на ПРОМЕНИТЕ наложени от ГЩ впоследствие. Неговия план е бил съвсем по-различен от този който се провежда - "Голямото обкръжение" - северна армия която преминава през Ленинград, южна преминаваща през Кавказ, където застава зад Москва и се среща със северната. А целта е била да лишат Сталин от ресурси, което според Хитлер е щяло доведе до разпада на СССР.
Докато Хитлер боледува, ГЩ променя този план със старомодния "всички сили върху столицата". Поради състоянието си, той няма възможност да се включи във военните конференции и да се противопостави на тези промени. И така вече плана е изцяло променен от ГЩ - северната и южната армия променят курса и преминават вече централно с всичките си сили само на 1 фронт. Това принуждава 3 и 4 танкова дивизия да прекрати обсадата си над Ленинград и да подкрепи обсадата над Москва. Това ги забавя със седмици. Всичко това доведе към нито една успешна военна операция до настъпилата твърде рано зима на 1941 г. ...

Това е мой превод относно операция "Барбароса" изнесена от британският историк - Дейвид Ървинг, специализирал военната история на ВСВ от книгата "Войната на Хитлер".

Това е доказателство оборващо всички обвинения против Хитлер за неговите "не добри стратегически качества".
цитирай
49. wolfy - Да се знае, че истинският виновник ...
26.09.2015 11:01
Да се знае, че истинският виновник за случилото се е само ГЩ, А НЕ Хитлер.

Илюстрирана схема с обяснение за нападението планувано от Хитлер: https://www.youtube/watch?v=iqrF67D0fr8
Повече информация за самия план: http://en.metapedia/wiki/Operation_Barbarossa

ПС: Хитлер никога не е заявявал, че е мразил славяните (още повече, че този термин тогава е нямал днешната популярност), така че стига на тази фалшива пропаганда.
цитирай
50. germantiger - Към Гет
26.09.2015 13:21
До голяма степен съм съгласен с теб, Гет, но... !
Ще посоча само отликите, разликите между нас в случая, иначе с оценката ти за война и ПРОПАГАНДА съм съгласен. И все пак - днешния човек е склонен в егото си, интелекта си и "глезеността" си - да отрича, да се отвращава и да не понася натоварване и пресинг за неща, които не засягат личното му, тясното му, егоистичното му.

Следвайки твоята логика - НЕ ЗАБРАВЯЙ БЪЛГАРСКАТА СМРАД, пропускаш И българската смрад!

Тя е по-малка и не толкова жестока кйато тази на съседите или великите сили, но е факт.

Ако аз предложа инфото в тази ми "поредица" постинги за германски снайпери или полеви командири като нещо сияйно, романтично, героизирано, захаросано и смекчено в "стил и маниер" Балканската война, български героизъм, Списаревски мит... тогава публиката ще го приемем по-благосклонно, част от нея дори ще се заблуди и дори няма да се отврати.

От Еренбург съм посочвал тези цитати но превеждайки ги на български и допри още други, но ти благодаря, че ги напомняш, отделно стиховете не знаех.
цитирай
51. germantiger - Към волфи
26.09.2015 13:27
Нескромно съм убеден, че по "темата Барбаросса" знам "титанично" повече и по-качествено от теб - като инфо и автори...

И все пак не трябва да се позовавам на авторитет или да позиционирам знание и личности, така-че прощавай началото ми.

По същество:

- грешката на Хитлер е именно в това, че не, повтарям НЕ нанася удар към столицата - това което Ъруинг изтъква като плюс в Хитлер е всъщност негова грешка, провал или просто минус и това е посочено в бол книги и свидетелства, било на съвременници, било на историци пост фактум и се пише до днес включително

- това не е "старомодно решение", зщаото удара към решаващия пункт, генералното сражение и пр. е посочено от Клаузевитц и не само от него, нежели личност и ниво много над Дейвид Ъруинг като война и разбиране, вкл. умение в нея

- Хитлер няма, повтарям КАТЕГОРИЧНО НЯМА знанието, умението, въобще потенцията и подготовката да гради подобни планове, той може в най-добрия случай да "нахвърли ескиз" на операция и нищо повече - просто факт

- да, Хитлер е мразил славяните и е бил в ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА ГИ МРАЗИ, аз също ги недолюбвам и имам своите абсолютно справедливи основания за това

- колко славяните в бол книги, пропаганда мразат германското - това е много повече от хитлеровото или всичко антиславянско на запад
цитирай
52. wolfy - Тигре, не съм се опитвал да се изт...
26.09.2015 14:30
Тигре, не съм се опитвал да се изтъкна, че знам повече от теб за "Барбароса", нито пък за военна история като цяло - това е нелепо. Очевидно не си разбрал целта на поста ми, за това ще опитам да поясня.
Много хора търсят всевъзможни начини да втълпят негативизъм към Хитлер и успяват да го постигнат. Когато бъдат оборени за нещата свързани с идеологическата тематика (знаем коя), започват да измислят всякакви причини (а човек като не харесва нещо, лесно ще намери такава) за да опетнят някого. Точно това правят с Хитлер като хвърлят цялата вина на негов гръб за случилото се. А аз просто казвам какви са фактите (друг е въпроса дали тълкуването им е правилно). И те са, че Хитлер не седи зад решенията за централната атака.

Казваш Клаузевитц и други казвали така и вероятно са прави не споря за това, но е факт и че рязката промяна в плана е довела до редица усложнения с изключително значение.

Пак казвам - не споря с теб (не рядко съм се допитвал до теб по подобна тематика, че да го правя), аз писах по горе, че направих превод на чуждо мнение с някои непопулярни факти в него, а не съм завявал от мое име нещо "категорично".

Относно славяните, историята казва, че имаме пълно основание да не им вярваме, но лично аз гледам да се абстрахирам от омраза, тъй като въпреки всичко става дума за бели хора (да се разбира "хора на изчезване"), а има къде по-големи неприятности от тях.
цитирай
53. germantiger - Отново към волфи
26.09.2015 14:42
Прощавай ако съм бил рязък в началото на моя рекоментар по-горе...

ДОПУСКАМ ЗА ИДЕОЛОГИИ И ПОЛИТИЧЕСКА (да я наречем) ИСТОРИЯ ТИ ДА ЗНАЕШ МНОГО ПОВЕЧЕ И ПО-ТОЧНО ОТ МЕН - напълно сериозен съм в това ми предположение.

...

За гаврите с паметта на Хитлер си напълно прав и няма как да е иначе - всички сме свидетели през целия ни живот как Хитлер е виновен за всичко в миналото, настоящето, предполагам и в бъдещето - Хитлер със сигурност е виноват и за бежанците, които убиват демографски Германия. По принцип за всичко са виновни германците и ако след век ги няма - "любопитно" кой ще е виновен тогава за каквото и да иде реч?!

...

В конкретния пример, обаче аз и не аз, а маса автори и историята не е съгласна с Дейвид Ъруинг (чиито книги почти всички съм ги чел не на български, върху една негова дори направих постинг с преводи).

Плана "Барбаросса" изисква и повелява това - удар към столицата след раьзгром на противника в "приграничното сражение" и точно това ХИТЛЕР СПИРА И ПРОМЕНЯ и насочва ударите от центъра решително на юг и ограничено на север. Това забавяне и тази проимяна вероятно е причина и за загубата на войната на изток, според маса автори съвременници на събитията и лично спорили с Хитлер като Бок, Гудериан, Хот и даже Клуге, и историци коментиращи същото днес, анализиращи това решение.

"Барбаросса" повелява удар към столицата - Хитлер итказва това и променя приотитетите в хора на кампанията - това е. Нещо повече - Сталин и ръководството е било готово на сепаратмир с Райха при падане на Москва, но това Хитлер отказва повече от месец преди октомври, когато закъснява с офанзивата към Москва - опер. "Тайфун", както знаеш наименованието.

цитирай
54. wolfy - :) Не съм се обидил, така че нямаше ...
26.09.2015 15:21
:) Не съм се обидил, така че нямаше нужда да се извиняваш. Уважавам твоето компетентно мнение и ти благодаря, че отдели време да ми изясниш как стоят нещата в действителност. Аз не съм и не смятам, че трябва да бъдем "адвокати" на историята, нещата, които са се случили не можем да ги оправдаем или променим, но сме длъжни да ги представим така както са, без изключение.
Благодаря ти още веднъж и за това, че не беше толкова критичен към моето невежество:)

П.С. Междувременно докато дискутирахме, прочетох статията и няма как да не изпитвам нещо друго освен възхищение към изключителния темперамент към този невероятен генерал. Да описваш бездната с такава проницателна поетичност могат малцина ....
За хората, които като мен се заинтригували от Дегрел препоръчвам едно интервю което бях постнал преди време - http://wolfy.blog/history/2011/08/17/interviu-s-general-leon-degrel-skrito-ot-komunistite.803353
Също така един изключителен документален филм с негово присъствие и невероятни разкази : https://www.youtube/watch?v=9cp2FSiYfmI

Поздрави!
цитирай
55. germantiger - ...
26.09.2015 15:39
"Лаконично" или накратко хронологията е така:

Барбаросса предвижда след разгром на противника в евентуално приграничното сражение (поредица от операции и боеве) ако руснаците ги приемат край границата (и те ги приемат там, очаквало се е че може да се изтеглят неприемайки боеве с решителна цел), та след разгрома целта е била столицата Москва и разбира се повявата на нови цели или "текущи решения" в хода на кампанията.

След котела при Смоленск и отразяването на 3 съветски контранастъпления германците губят време и "стоят", има споровое, спорове между хитлер, фон Бок, Гудериан, Хот, Клуге, започват споровете около прочутата директива и стоенето "на място"... военните желаят незабавен удар към Москва, Хитлер обаче императивно решава "завой" на юг към киев и с ограничени сили на север опит край Ленинград да се установи връзка с финландците. При Киев СТАВА ФАКТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ОБКРЪЖЕНИЕ И НАЙ-ГИГАНТСКАТА ПОБЕДА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ КАТО МАЩАБ, а на север при тихвин все пак германците не успяват да се свържат по земя с пасивните финландци.

Едва след това на 30 септември за Гудериан и неговата 2 Т.гр. и на 2 октоври за Група Армии "Център" започва настъплнието към Москва - закъсняло и потънало после в снега. Ако Хитлер беше постъпил както са желаели генералите му, то удара към Москва щеше да е с повече от месец по-рано и повечето сибирски или далекоизточни части не биха успели да се включат в полза на руснаците при Москва.

Впрочем аз намирам удара към Киев за разумен, но това са вече други дискусии.

Двата линка от теб при мен не излизат?! Вероятно причината е в мен, нито този от блога ти, нито в ютуб. Прдполагам какво има в тубата, гледал съм клипове и филм с Дегрелл, а постинга ти ще потърся в блога ти и предполагам преди съм го прочел - обикновено следя подобни постинги в блог.бг.
цитирай
56. wolfy - Филма се казва "Епичната и...
26.09.2015 15:54
Филма се казва "Епичната история на Вафен СС - от Леон Дегрел" и го има в ютуб с бг букви. Ти си го гледал нямам съмнение в това ;) , пратих го за останалите! Статията се казва "Интервю с ген. Леон Дегрел (скрито от комунистите)" - също си го видял и коментирал.
Мерси отново за добавката с факти, наистина безценна информация за която трябва време (и доста четене) да се асимилира в цялост.
цитирай
57. bojil - А какво ще кажеш за този материал?
29.09.2015 17:24
http://mt46.blog/history/2015/09/29/tainiiat-dogovor-germaniia-vasal-i-zalojnik-na-sasht.1395382#last_comment
цитирай
58. germantiger - ...
30.09.2015 01:32
bojil написа:
http://mt46/history/2015/09/29/tainiiat-dogovor-germaniia-vasal-i-zalojnik-na-sasht.1395382#last_comment


Знам това от месеци - такъв текст ми показа един добър познат във вибокс7.ком

Коментирах го приблизително така:

- договори така не се "пишат"

- само договори няма, към тях има бол придружаващи документи особено тези от 20-и век

- това руско мероприятие ли е - да, партенка ли е - най-вероятно пак да

- написаното факт ли е - ФАКТ Е И ЗА ТОВА НЕ Е НУЖЕН ДОГОВОР

ТЕЗИ КОИТО ЗАПОЧНАХА УБИЙСТВОТО НА ГЕРМАНИЯ БЯХА:

РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ, АНГЛИЧАНИ, ФРАНЦУЗИ, ПОЛЯЦИ И ЧЕХИ - СЛЕД ВСВ тук не включвам избивалите и изселвали германското си население сърби и словаци (да в Югославия също е имало германска малцинствена група и то немалка, в Румъния също)

- такъв документ е автогол,, самите американци не биха се дискредитирали так в лицето на историята

...

Мисълта ми е - няма нужда от тази партенка за да знам какво става с Германия и аз това го знам и го говоря и пиша много преди другарчетата от Дума или някой друъги женски мъжове като Карбовски.

Целта на този "договор" е само една и тя не е някава грижа за германското - отново целта е само една - руснаците и Русия - тяхното длео е право, а америакнците са най-черни дяволи.

Какво казвам/пиша аз - руснаци и американци са лайна, еднаква смрад.
цитирай
59. germantiger - 2
30.09.2015 01:54
Дума ли трябва да ми казва какво става с Германия - та аз го знам от десетилетия, пиша го, говоря го.

Другарката Дърева или Карбовски ли ще ми отварят очите - те имат червено перде неличимо и оперативно.

Дума ли ще осведомява хората, Карбовски ли ще учи людете - да, тези простите, незнаещите или тези които пет пари не дават и не знаят германското - тях може да ги учи, да ги информира, но ВСЕКИ ЗНАЕЩ И ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ ОТ ГЕРМАНИЯ НЕ БИ ПОСЕГНАЛ КЪМ ДУМА ИЛИ КАРБОВСКИ.

Каква е целта на другарката и другаря?

Не мисъл за Европа и не мисъл за Германия (аз не очаквам и не искам от тях такава мисъл, те са си балкански комуняги и българи, не тяхна работа), а тяхната цел е една - Русия е добра.

А ПРО ПО МАСАТА БЪЛГАРИ ВКЛ ДЪРЕВА ВЪТРЕШНО СЕ РАДВАТ - масата наричат онези на запад еврогейове, гадни капиталисти, фашисти (последно фашистите бяха на изток - украинците така вече ги наричат).

Българските любови и теми са Сириза, Ципрас, Путин, Къванч Татлъту итн
цитирай
60. germantiger - 3
30.09.2015 01:55
С две думи:

ДРУГАРЯ ДЪРЕВ НЕ Е ЧОВЕКА, КОЙТО ТРЯБВА ДА ПИШЕ НЕЩО ЗА ГЕРМАНИЯ

ТОВА Е ДРУГАР КОМУНИСТ И РУСОФИЛ - такъв може да пише за Русия и СССР

Другаря Дърев е от тези които изселиха 15 милиона германци след войната от изток, Дърев е от тези, които заграбиха Прусия, Силезия, Померания, източен Бранденбург, Дърев е от тези които изнасилиха милиони германки, унгарки и дори полякини - то съветските войски е другаря Дърев.

Другаря Дърев няма морално право да пише за нещо на запад.

А написаното от Дърев е семпло, аз мога да напиша 100 пъти по толкова истини и не само аз - писали са ги други, но те на български не са преведени.
цитирай
61. proximus - За пореден път съм благодарен за ...
30.09.2015 23:00
За пореден път съм благодарен за прекрасните преводи и големият положен труд. Сцените са грозни, но реални. Мъжете са истински.
Впечатли ме обаче описанието на живота на местните - скотски. На скоро гледах Бумер-ите. Доста сцени са от вътрешността на Русия, ми те и сега не живеят много по-добре. Ок, може би са преборили срамните въшки :) Всъщност ако СССР има някаква положителна роля, то са опитите след войната в тези дивашки азиатски републики да се въведе култура и стандарт поне близки до този на по-цивилизованата част на Русия. Но то като е кофти мат'ряла ни, все тая :)
цитирай
62. shtaparov - Ето нещо интересно:
08.10.2015 17:15
http://www.vbox7/play:m383223781
цитирай
63. sande - Цар Борис Трети - единственият спечелил ВСВ!
08.10.2015 17:23
Цар Борис Трети - единственият спечелил ВСВ!
Срещу Хитлер, с помоща на Хитлер.

Обединил Отечеството във време на война без война. Без единствена жертва.

Устновена е българска цивилна, полицеейска и военна администрацишя в Беломорска Тракия, в Егейска Македония, във Вардарска Вакедония.

Строят се пътища, училища, икономчески подем.

Загубва всичко. И себе си дори.

Защото в Москва е начертан друг план. Сатанински. Унищожителен за България.
цитирай
64. wolfy - Цар Борис Трети - единственият с...
08.10.2015 22:51
sande написа:
Цар Борис Трети - единственият спечелил ВСВ!
Срещу Хитлер, с помоща на Хитлер.

Обединил Отечеството във време на война без война. Без единствена жертва.

Устновена е българска цивилна, полицеейска и военна администрацишя в Беломорска Тракия, в Егейска Македония, във Вардарска Вакедония.

Строят се пътища, училища, икономчески подем.

Загубва всичко. И себе си дори.

Защото в Москва е начертан друг план. Сатанински. Унищожителен за България.


Напълно вярно. Единствената грешка на Царска България беше, че не се възпротиви военно на болшевиките, а се остави да бъде окупирана без никаква съпротива. А това както знаем доведе дори до още по-лоши последствия ...
цитирай
65. shtaparov - Допускам дори, че ако България бе ...
10.10.2015 16:10
Допускам дори,че ако България бе пратила войски на Източния фронт още в 1941 г.,СССР щеше де загуби войната понеже една капка само е трябвало,за да прелее чашата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4612010
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031