Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2013 18:23 - ГЕНОЦИД – ДЪЩЕРИТЕ НА ГЕРМАНИЯ 6
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 32099 Коментари: 61 Гласове:
40

Последна промяна: 29.11.2013 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НЕ ЗА СЛАБИ НЕРВИ!

ЗА ТЕЗИ ЖЕРТВИ НЯМА ПОЧИТ!

„ТОВА” СВЕТЪТ НЕ ЗНАЕ – И В ГЕРМАНИЯ НЕ СЕ УЧИ!


image
Колажа за мен е несправеливост, не подигравка както е замислен - войниците без разлика националност са умирали и трябва да са равни в живот,но смъртта е тази която ги равнява

МОИТЕ ПРЕВОДИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog.bg/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger.blog.bg/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822


За германските престъпления реални и измислени чета и гледам от дете - за убийствата на победителите - не
 За едните има филми милион, а за насилията на другите един-два ?!
 Да убиваш в отговор на друг убил, НЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТ - то е отмъщение!
 Аз разбирам отмъщението, защото в него има здрав смисъл.
След него обаче, "ВИЕ ДРИСЛЬОВЦИ" - ЧЕРВЕНИ РУСКИ И ПЪСТРИ ЗАПАДНИ, НЕ СТЕ ЖЕРТВИ И НЕ СТЕ ДОБРИ - ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ КАТО ТЕЗИ, КОИТО СОЧИТЕ!
След убийството - ваше, ако ще и в отговор да е вие не сте морал, норма и в роля на човеци - лицемери и мерзавци.

..........

РУСНАЦИТЕ

А. Солженицин признава:

„Всички ние добре знаехме, че ако момичетата бяха немкини, можехме да ги изнасилваме, а после застреляме. Това беше почти знак за бойно отличие.”

В своята поема „Източнопруски нощи” пише:

„Херингщрассе, дом 22. Той не е изгорял, само разграбен и опустошен. Ридания до стената, наполовина приглушени: ранена майка, полужива.Малка дъщеря на матрака, мъртва. Колко са били отгоре й? Взвод, рота? Момиченце превърнато в жена, жена превърната в труп... Майката моли: „Войнико, убий ме!”

В една от данцигските църкви съветски калпаци изнасилват германски жени при звън на църковни камбани и музика на орган – така руснаците са празнували победата. Убивали са и момченца опитващи да заслонят майките си.

В берлинския родилен дом и приют „Хаус Далем” влизат съветски войскари и многократно ИЗНАСИЛВАТ БРЕМЕННИ И НАСКОРО РОДИЛИ ЖЕНИ.

В Силезия в манастир са ИЗНАСИЛЕНИ 182 МОНАХИНИ, като в епархия Катовице са регистрирани 66 случая на забременяване след това.

В периода 1944-1945 г. съвестките войници са кастрирали германски селяни и малки момчета, преди да ги убият, други са запалвали живи.

След победата ако германец или германка се провинят или посегнат на съветски войник, в отговор са избивани 50 човека от германското население.

 

АМЕРИКАНЦИТЕ

По данни на американския сенат,когато на 17 юли 1945 г. войските на Айзенхауер навлизат в Щуттгарт неговите колониални небели войници събират и изнасилват в метрото 2 000 германски жени и момичета.САМО ЗА 1 СЕДМИЦА В ЩУТТГАРТ СА ИЗНАСИЛЕНИ ПОВЕЧЕ ЖЕНИ, ОТКОЛКОТО ЗА 4 ГОДИНИ ГЕРМАНСКА ОКУПАЦИЯ ВЪВ ФРАНЦИЯ!

Факт е, че показателя за изнасилвания на германските войски в окупираните от тях територии в по-нисък в сравнение с всяка друга воювала страна. Нещо повече АБСОЛЮТЕН ФАКТ Е, ГЕРМАНЦИТЕ СА ПОСЯГАЛИ ПО-РЯДКО НА ЖЕНИ, ОТКОЛКОТО СЛУЧАИТЕ НА САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ РАЗПОЛОЖЕНИ В СВОЯТА АМЕРИКА СРЕД СВОЕ НАСЕЛЕНИЕ – съдебна практика!

Близо до лагера Андернах американски офицер на хълм разстрелва германки.На въпроса на свой протестиращ колега – какво прави, първия отговаря: „Стрелба по мишени”.

От 1946 г. до 1950 г. населението на Германия намалява с 5,7 млн. Души. Тази цифра всъщност е занижена от завърнали се пленници и „компенсирали” намаляването. Реалната цифра вероятно е към 9 млн.!

 

РУСКО-ЧЕРВЕНАТА ПРОПАГАНДА

(в края на 1941 г. „пред Москва”, съветската милиция изземва от цивилното насление неговите лични радиоприемници, за да слуша единствено и само съветската позиция и пропаганда от радиоточките и рупорите в града)

Еврейна Иля Еренбург в края на войната:

„Убивайте! Убивайте! В немската раса няма нищоосвен зло; нито сред живите, нито сред още НЕРОДЕНИТЕ, само зло!

Следвайте заветите на другаря Сталин.Унищожете фашисткия звяр в леговището му.Потъпчете расовата гордост на тези немски жени. Вземайте ги за себе си като своя законна плячка.Убивайте! Неудържимо движейки се напред, убивайте ДОБЛЕСТНИ бойци на Червената армия.”

 

Пак Еренбург, но на 11 януари 1943 г.

„... ние не воюваме само срещу хитлеристите,но и против немците...

Всеки път в началото на войната цензурата ми променяше думата немец в хитлерист.С времето обаче немец се наложи и влезе в употреба. Проблема е в това, че немеца психологически е несложен. Типа на съвременния немец в човешки смисъл е най-примитивен. Аз го определям като едноклетъчно същество.”

 Емблематично от еврейна:

„Не трябва да се убива равнодушно.”

Заглавия на негови статии – „Врагове”, „Людоеди” 1941, „Омраза”, „Убий”, „Убий немеца” 1942, „Немците” 1943 – Иля е написал над 300 статии!

 

АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ от 28 юли 1941 г.

„Ние сме длъжни да се обединим в една воля, в едно чувство,в една мисъл – за това е нужна ненавист.”

 

БОРИС ПАСТЕРНАК в „Д-р Живаго” (написано за ПСВ)

„... войната беше очистваща буря, струя свеж въздух, чакано избавление... „

М. КАЛИНИН 20 май 1941 г.

„Войната е такъв момент в който можем да разширим комунизма.”

„За нас омразата към врага е свещена.”

Някои автори се съпротивляват и цензурата ги мачка: Н. Асеев, Н. Тихонов, М. Зощенко, И. Солвински.

При шествието на германските военнопленници по улиците на Москва, руски жени със сълзи на очи им подават хляб!

В. Вишневский пише на 12 юни 1944 г.
„Ние писателите в 1941-1942 вляхме в народа чудовищен заряд омраза към врага... Но ние сме прогресивни и в нас също се усеща хуманизъм... Края на войната ще бъде ознаменуван не с изтребление, не с призиви „Убий го” - а с мъдра практичност и хуманност.”

Сталин хитро сменя тона
 „Би било смешно да се отъждествява кликата на Хитлер с германския народ и германската държава. Историческия опит сочи, хитлери идват и си отиват, а народа германски и държавата германска – остават.” (Днес и окончателно мрат демографски)

На 10 май 1945 г. Сталин заявява:
„За всички народи ще се намери място под слънцето. Ще живее и немския народ, очистил се от фашистката чума... Ние свободните хора никого не искаме да поробим. Не искаме да поробваме и немците.”

Още тогава и ДО ДНЕС се пропагандира тезиса за „двете Германии” – тази на Хитлер и тази против него. Пак през войната тази пропаганда се съчетава с мотиви на панславизма. Този тип пропаганда намира чудесна почва в САЩ, където охотно се издават съветски повести и романи,вестниците пишат антигермански рецензии.

Лидерите на Райха са представяни като

- неудачници провалили се в мирния професионален живот

- неудачници освен това и полово извратени

- убийци и съвременни робовладелци

 

АНГЛО-АМЕРИКАНСКИЯ ГЕНОЦИД НАД ГЕРМАНИЯ

Още през войната американския еврейн Моргентау пише книга и план за демографското убийство на Германия. Книгата му ЗАПОЧВА С ПРЕДИСЛОВИЕ НА ФРАНКЛИН-ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ И Е БИЛА ВЪЗПРИЕТА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОН! Друг еврейн – Теодор Кауфман пише още в 1941г., че германците трябва да бъдат стерилизирани!

Британския министър на външните работи Идън, държавния секретар Холл и военния министър Стимсън се противопоставят на плана Моргентау изчислявайки, че в резултат на него ще измрат най-малко 20 милиона германци в близко бъдеще след поделяне на Германия и ликвидирането й въобще като държава.

В националния канадски архив в Оттава се пазят документи, примерно единия такъв за германския град Брилон намиращ се в северна Германия, който показва реалната смъртност непосредствено след войната надвишаваща 3 пъти официално заявената и фалшифицирана от съюзниците. Такава практика има въобще за германските градове.

ГОДИНИ СЛЕД ВОЙНАТА В АМЕРИКАНСКА ОКУПАЦИЯ  ГЛАДУВАЩИЯ ГЕРМАНЕЦ Е ПОЛУЧАВАЛ ПО-МАЛКО ХРАНА ОТКОЛКОТО ГЛАДУВАЩИЯ ХОЛАНДЕЦ В ГОДИНИТЕ НА ГЕРМАНСКАТА ОКУПАЦИЯ!

Установения от победителите рацион в някои части на ермания е бил 400 калории на ден, а в Холандия през войната под райхспротектора Артур Цайсс-Инкварт нормата е била 1394 калории на холандец. За тази „норма” германеца е съден о обесен след войната, за американската „доза” отредена за германец съдени и обесени разбира се, няма!

След войната победителите заграбват 25% от плодородните земи на Германия, а към нея имигрират прокудени 16 млн. Германци. Това предизвиква глад и той не е случаен.

Победителите умишлено занижават цените на германските експортни стоки и така намаляват приходите на германците с които те на свой ред закупуват храни за да победят глада.

 

ЗАПОЧВА ПЛАНИРАН ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ГЛАД

ТЕ ЗАБРАНЯВАТ ЗА 1 ГОДИНА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ПОМОЩ ЗА ГЕРМАНИЯ, ПОСЛЕ СРОКА НА ЗАБРАНА Е УВЕЛИЧЕН С ОЩЕ 1 ГОДИНА – БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СЛУЧАЙ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ

Те намаляват производството на Германия с 82% във влекачи, трактори, торове, горива...

Когато Хувър купува храни по целия свят за следвоенна Европа,той не закупува такива за Германия при положение, че Аржентина и Австралия имат в излишък и предлагат. В същото време САЩ бележи рекорден добив на пшеница и картофи, а мегаскладове с провиант в Марсилия и Неапол стоят неизползвани.

Червения кръст опитва да прати от Швейцария два ешелона от намиращите се в швейцарски складове провизии от ок. 100 000 т. АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ВРЪЩА КОМПОЗИЦИИТЕ ОТ ГРАНИЦАТА!

Тук мериканосите се правят на добри - да добри с децата и да няколко години след войната и да ОБИКНОВЕНИЯ ВОЙНИК, не властимащия!

 image

АМЕРИКАНСКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ ЗА ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ

Георг Вайс свидетелства, че в „неговия” лагер край Райн 3 дена и половина ги държат без вода, а те започват да пият ПИЯТ УРИНАТА СИ. В други лагери ядат трева, а  пленници от глад и слабост ПРОПАДАТ И ПОТЪВАТ УМИРАЙКИ В ПОМИЙНИТЕ ЯМИ ОТИВАЙКИ ПО НУЖДА... и това на 200 ярда от чистоводния Райн!

В американския лагер край Гота пленници са бити минавайки между два реда америкаснки палки преди да получат храна. В лагера Хайделсхайм храната първо е намалена като дажби, а впоследствие спряна. Всеки ден извличат от 10 до 30 трупа от секция Б. Това споменава капрал Хелмут Либих който оцелява в няколко лагера, включително в холандски в който холандците плюят по заключените германци.

Когато американците сдават лагера Вайнберг на англичаните ИЗРАВНЯВАТ С БУЛДОЗЕРИ ЦЯЛА СЕКЦИЯ С ВЪТРЕ ОБЕЗДВИЖЕНИ,НО ВСЕ ОЩЕ ЖИВИ ГЕРМАНСКИ РАНЕНИ.

Единствено 3 Армия на Джордж Патън е тази,която веднага след войната освобождава своите пленници по воля на самия генерал Патън (светла му памет)!

Германските военнопленници възстановяват обекти не само в СССР, а и във Франция – близо милион германци работят върху инфраструктурата на французите. Френския капитан Жулиен описва в лагер германските ддеца с „енотски” кръгове под очите от глад, с подути коремчета, старци с дълги висящи коси, мъже живи скелети всички живеещи в ями в земята или под картони.Жулиен като бивш член на френската Съпротива признава, че картините в лагера му напомнили снимки от Дахау и Бухенвалд, с тази разлика, че станалото в германските концлагери е следствие и от погрома във войната, разбитата германска структура и разпада в края на войната, когато храна не достига за германците, камо-ли за концлагеристите, докато случая с американските лагери след войната е целенасочен и планиран.


ПРЕЗ 50-ТЕ ГОДИНИ НА 20-И ВЕК АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЛИКВИДИРА ПОЧТИ ЦЯЛАТА СИ ДОКУМЕНТАЦИЯ И АРХИВИ ЗА СВОИТЕ ЛАГЕРИ В ПОБЕДЕНА ГЕРМАНИЯ.

 

..........

 

В следващия постинг от тази ми поредица ще се върна към насилието,но и някои неизвестни факти от геноцид над германци през... Първата Световна Война, както и „типичните” изнасилвания вършени от Червената Работническо-Селска Армия – в този ред на мисли д-р Остин Апп професор по английска литература в Католическия университет и Ласаллския колже е първия публикувал информация по тези въпроси още през април 1946 г. в своята работа:

„Изнасилването на жените на завоювана Европа”

За това излседване десетилетия наред и ДО МОМЕНТА мълчат иначе гласовитите феминистки организации борещи се срещу търговията с жени по цял свят, но явно без борба за миналото на германските, австрийските, унгарските жени.

ГАВРАТА НА ГЕРМАНСКИ БЕЖАНЦИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕД ПАМЕТНИК НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В "СОБСТВЕНАТА" ИМ "ГЕРМАНИЯ"

image

Преди германска - днес руско-полска




Гласувай:
46



1. ikra - Потресаващо!...
29.11.2013 19:25
Наистина има много мъка по света! След прочита на тази потресаваща информация, няма как човек да остане спокоен и да не се просълзи душата му...
С молитва да спрат войните по света! Амин!
цитирай
2. germantiger - ...
29.11.2013 19:28
Благодаря за коментара и напълно споделям да я нарека - твоята молитва.

Аз разбира се, съм песимист или всъщност реалист.

За жалост войните са били част от човешката история, психика и интерес хилядолетия, ще бъдат може би завинаги и в бъдеще - отново за съжаление.

Поклон пред всички жертви без разлика на националност и дано в Европа война няма поне в живота на всеки един от нас.
цитирай
3. get - - За жертвите от войната(най-вече тези от цивилното население) - От мен ПОКЛОН !
29.11.2013 20:35
- Но как да ти кажа ? - отново залиташ в области и клеймиш за вината на войните и жертвите ... Не този който трябва ?!
germantiger написа:
В следващия постинг от тази ми поредица ще се върна към насилието,но и някои неизвестни факти от геноцид над германци през... Първата Световна Война, както и „типичните” изнасилвания вършени от Червената Работническо-Селска Армия ...


- Не тези бяха подбудителите и финансово-политически организатори, на касапниците наречени, Първа и Втора световни войни ?
- В едно престъпление ВАЖНИТЕ са подбудителите и организаторите на същите ... за извършител - все ще се намери някой доведен до дегенераство, лумпен !!
цитирай
4. alchemist - Радой Ралин:
29.11.2013 21:41
"Историята е наука за безсмъртни личности и събития.
Тя не се интересува от победения и бития,
а от победителя
и водителя...
цитирай
5. allvin - ... !
29.11.2013 22:22
ikra написа:
Наистина има много мъка по света! След прочита на тази потресаваща информация, няма как човек да остане спокоен и да не се просълзи душата му...
С молитва да спрат войните по света! Амин!


Да,наистина е много тежко човек да чете за такива престъпления ... Почивайте в мир!!! R.I.P.
цитирай
6. germantiger - ...
29.11.2013 22:25
alchemist написа:
"Историята е наука за безсмъртни личности и събития.
Тя не се интересува от победения и бития,
а от победителя
и водителя...


Всъщност на Радой му е липсвала още малко прецизност ;)

Историята ДЪЛ;ГО ВРЕМЕ СЕ ПИШЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ, но не завинаги - казвам аз.

Днес историята се интересува много от победените на бойното поле - масово историците вкл.руските се прекланмят пред гермнаския военен гений - днес!
цитирай
7. germantiger - ОК
29.11.2013 22:27
get написа:
- Но как да ти кажа ? - отново залиташ в области и клеймиш за вината на войните и жертвите ... Не този който трябва ?!
germantiger написа:
В следващия постинг от тази ми поредица ще се върна към насилието,но и някои неизвестни факти от геноцид над германци през... Първата Световна Война, както и „типичните” изнасилвания вършени от Червената Работническо-Селска Армия ...


- Не тези бяха подбудителите и финансово-политически организатори, на касапниците наречени, Първа и Втора световни войни ?
- В едно престъпление ВАЖНИТЕ са подбудителите и организаторите на същите ... за извършител - все ще се намери някой доведен до дегенераство, лумпен !!


Евентуално ще те доппълня или изясня моята позиция.

Няма лошо да се сочат и подбудители и организатори и извършители - за всички има доволно "храна".

В моите постинги соча извършителите - "ръцете", не съмтолкова плитък да не мисля за ума или архитектите, просто не съм писал за тях, защото не съм знаещ в детайл.
цитирай
8. germantiger - ...
29.11.2013 22:51
allvin написа:
ikra написа:
Наистина има много мъка по света! След прочита на тази потресаваща информация, няма как човек да остане спокоен и да не се просълзи душата му...
С молитва да спрат войните по света! Амин!


Да,наистина е много тежко човек да чете за такива престъпления ... Почивайте в мир!!! R.I.P.


Признавам, че "компилациите" или подбора при мен е суров, радикален и отвратителен понякога,НО ТОВА Е ИСТИНАТА (или поне каквато аз я знам и виждам). А истината ме вълнува пред и въпреки възприятието.

Споделям вашата (и на двамата) човешка болка и съпричастност към всяка жертва,вкл.руска,полска или друга.
цитирай
9. pvdaskalov - Понякога си мисля...
29.11.2013 23:08
Няколко поколения в България имаха късмета да живеят в мир. Но така ли е наистина? Саморазправи след Девети, концлагери, многократни изселвания, няколкократни "възродителни процеси", убиване на неудобните, глад и немотия от некадърно управление, война по пътищата, наши контингенти в чужди страни... До тук ми стигат представите за тихата война у нас, която не е преставала...
цитирай
10. zaw12929 - Няколко поколения в България имаха ...
30.11.2013 06:30
pvdaskalov написа:
Няколко поколения в България имаха късмета да живеят в мир. Но така ли е наистина? Саморазправи след Девети, концлагери, многократни изселвания, няколкократни "възродителни процеси", убиване на неудобните, глад и немотия от некадърно управление, война по пътищата, наши контингенти в чужди страни... До тук ми стигат представите за тихата война у нас, която не е преставала...


ТИ ВСЕ ПАК СИ ОЦЕЛЯЛ И НЕ СИ ПОУМНЯЛ!!
цитирай
11. zaw12929 - Ужасно за четене, а трябва да се з...
30.11.2013 06:43
Ужасно за четене, а трябва да се знае, да не се забравя какво значи война: съсипани животи на здрави нъже, жени вдовици, деца без бащи, моми без чест, села без къщи, държава без икономика... ХОРА БЕЗ ДЪРЖАВА...
Помня едни ужасни самолети, КОИТО СЕ ВЪРТЯТ В НЕБЕТО И...
Виждах неспирен поток от... каруци, които пътуват през село - отиваха на Запад. Мъже вървят до каруците, покрити с рогозки- идваха от Русия...

ИМА ДВА ДНИ В КОИТО НЕ МОЖЕК ДА ПРАВИМ НЕЩО: ВЧЕРА И УТРЕ
НЕ ЗАБРАВЯЙ ВЧЕРА! , ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ УТРЕ!!
ПИШИ, ПОМНИ ЗНАЙ ВОЙНАТА САМО ТАКА, ОТ ПРОЧЕТЕНОТО! НИКОГА ВОЙНА... А ТЯ Е ОКОЛО НАС... БЕЗСИЛНИ СМЕ СРЕЩУ ОМРАЗАТА...
ЖЕЛАЯ ПРИЯТЕН ДЕН!
цитирай
12. veilet - И аз ще се опигам накратко да анализирам прочетеното, поглеждайки го под друг ъгъл...
30.11.2013 08:21
Както по- горе е казал Иля Еринбург: "Проблема е в това, че немеца психологически е несложен." Този проблем обяснява 80% от немските мъки и терзания, та и до ден днешен.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/01/31/1994794_bulgarka_osudi_germaniia_za_otkazani_socialni_pomoshti/?sp=0#storystart

Немците сами са си виновни, а лошото е, че и след всичко изстрадано не проглеждат и нямат капка смелост да се опълчат, а си вървят в "коловоза" като кротки овце, съобразявайки се преди всичко с американската политика. Някак си ми става тъжно като очертая "рамките" на един немец без значение на пола с характерните му качества, които в по-голямата им част ценя, и констатирам за себе си, че те всички взети заедно бледнеят пред овчедушието му да се пречупва пред размахващия се "американски пръст". Всички останали участници- държави, са просто едни малки пионки, които се местят за пореден път от господата американци. Жалко, но факт, че и в днешното ежедневие...
цитирай
13. bojil - Как да не се усъмним, че тези отвр...
30.11.2013 09:07
Как да не се усъмним,че тези отвратителни престъпници не са дирижирали и кадрите от Освиенцим,Дахау и Бухебвалд? Какво им е пречело да снимат избитите от своите армии немци и да ги представят за немски пленници? Нали така правят и днес в "Македония"- всички Българи,които са избити от сърбите ги представят за избити от Българите "македонци"!
цитирай
14. kordon - от kordon до germantiger
30.11.2013 11:39
Всички знаем, че изстъпленията са неизбежен спътник на всеки военен конфликт и се извършват от всички участващи страни. Би било наивно да очакваме от войниците проява на висш морал, при положение, че им се налага всеки ден да убиват, за да оцеляват. Проблемът при двата световни конфликта обаче е, че победителите бяха почти едни и същи и те използваха своето превъзходство, за да прикрият престъпленията си и действителните си мотиви и да отклонят вниманието на световната общественост от тях към деянията на победените. Чудесен пример за това са Нюрнбергските процеси, които бяха проведени под официалната формулировка „наказване на главните военнопрестъпници от европейските страни от Оста”. Тоест, делата са били фокусирани не върху престъпленията, извършени изобщо от всички страни в конфликта, а само върху действията на победените. Десетилетия пропаганда и индоктринация в същия дух на несправедливост изглежда успяха да убедят хората, че основните виновници и престъпници са само германците. Затова е важно да се изясни истинската роля на всички участници, тъй като много от тях днес се представят за морални съдници, само защото престъпленията им не са широко известни на обществата. Но въпросът не опира само до морала, а и до изясняване на историческата истина. Затова се радвам, че със своята дейност ти допринасяш за попълване на белите петна в историята и за промяна на общественото съзнание, защото всяко усилие в тази посока е важно и заслужава адмирации.

Поздрави!
цитирай
15. germantiger - Съгласен съм с написаното от теб!
30.11.2013 13:00
veilet написа:
Както по- горе е казал Иля Еринбург: "Проблема е в това, че немеца психологически е несложен." Този проблем обяснява 80% от немските мъки и терзания, та и до ден днешен.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/01/31/1994794_bulgarka_osudi_germaniia_za_otkazani_socialni_pomoshti/?sp=0#storystart

Немците сами са си виновни, а лошото е, че и след всичко изстрадано не проглеждат и нямат капка смелост да се опълчат, а си вървят в "коловоза" като кротки овце, съобразявайки се преди всичко с американската политика. Някак си ми става тъжно като очертая "рамките" на един немец без значение на пола с характерните му качества, които в по-голямата им част ценя, и констатирам за себе си, че те всички взети заедно бледнеят пред овчедушието му да се пречупва пред размахващия се "американски пръст". Всички останали участници- държави, са просто едни малки пионки, които се местят за пореден път от господата американци. Жалко, но факт, че и в днешното ежедневие...


ВЧЕРА ПРАВЕЙКИ ПОСТИНГА СЕ ПОКОЛЕБАХ ДАЛИ КАТО ТЕБ ДАКОМЕНТИРАМ ДНЕШНИЯ (!) ГЕРМАНЕЦ.

За днешния Еренбург преди десетилетия е "познал" - прав е за мнозинството "германци" днес!

За тези от неговото време НЕ е бил прав.

В линка за Лазаринка ме учудиха коментарите на българи - повечето разумни и проевропейски - браво - не очаквах, а очакваното от мен безхаберие и антигерманско решение от германския съд - очаквано!
цитирай
16. germantiger - Прав си!
30.11.2013 13:06
pvdaskalov написа:
Няколко поколения в България имаха късмета да живеят в мир. Но така ли е наистина? Саморазправи след Девети, концлагери, многократни изселвания, няколкократни "възродителни процеси", убиване на неудобните, глад и немотия от некадърно управление, война по пътищата, наши контингенти в чужди страни... До тук ми стигат представите за тихата война у нас, която не е преставала...


Тихата война в БГ за жалост е война срещу манталитет, държавност и устои.
цитирай
17. germantiger - Да
30.11.2013 13:08
zaw12929 написа:
Ужасно за четене, а трябва да се знае, да не се забравя какво значи война: съсипани животи на здрави нъже, жени вдовици, деца без бащи, моми без чест, села без къщи, държава без икономика... ХОРА БЕЗ ДЪРЖАВА...
Помня едни ужасни самолети, КОИТО СЕ ВЪРТЯТ В НЕБЕТО И...
Виждах неспирен поток от... каруци, които пътуват през село - отиваха на Запад. Мъже вървят до каруците, покрити с рогозки- идваха от Русия...

ИМА ДВА ДНИ В КОИТО НЕ МОЖЕК ДА ПРАВИМ НЕЩО: ВЧЕРА И УТРЕ
НЕ ЗАБРАВЯЙ ВЧЕРА! , ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ УТРЕ!!
ПИШИ, ПОМНИ ЗНАЙ ВОЙНАТА САМО ТАКА, ОТ ПРОЧЕТЕНОТО! НИКОГА ВОЙНА... А ТЯ Е ОКОЛО НАС... БЕЗСИЛНИ СМЕ СРЕЩУ ОМРАЗАТА...
ЖЕЛАЯ ПРИЯТЕН ДЕН!


Предполагам напомняш Ньойския "мирен договор" ?!

Вчера едни млади хора с днес закъснение направиха по този въпрос един кратък "филм" или клип малко над 30 минути.

Все пак в България се помни (все още)...
цитирай
18. germantiger - ...
30.11.2013 13:11
bojil написа:
Как да не се усъмним,че тези отвратителни престъпници не са дирижирали и кадрите от Освиенцим,Дахау и Бухебвалд? Какво им е пречело да снимат избитите от своите армии немци и да ги представят за немски пленници? Нали така правят и днес в "Македония"- всички Българи,които са избити от сърбите ги представят за избити от Българите "македонци"!


Интересно питане, но аз все пак съм убеден, че престъпленията в германските концлагери са абсолютен факт, разбира се преекспонирани, някои буквално измислени и фалшифицирани.

Мисълта ми е - германски престъпници и престъпления във войната има, някои отвратителни и емблематични, но размера им е в пъти по-малък от внушенията след войната и до днес.

В същото "време" гаврите на победителите са в пъти по-мащшабни и жестоки от представяните в "историята" - официалната до момента.
цитирай
19. germantiger - Фундаменталното в твоя коментар
30.11.2013 13:15
kordon написа:

Проблемът при двата световни конфликта обаче е, че победителите бяха почти едни и същи и те използваха своето превъзходство, за да прикрият престъпленията си и действителните си мотиви и да отклонят вниманието на световната общественост от тях към деянията на победените. Чудесен пример за това са Нюрнбергските процеси, които бяха проведени под официалната формулировка „наказване на главните военнопрестъпници от европейските страни от Оста”.

Десетилетия пропаганда и индоктринация в същия дух на несправедливост изглежда успяха да убедят хората, че основните виновници и престъпници са само германците. Затова е важно да се изясни истинската роля на всички участници, тъй като много от тях днес се представят за морални съдници, само защото престъпленията им не са широко известни на обществата.

Но въпросът не опира само до морала, а и до изясняване на историческата истина. Затова се радвам, че със своята дейност ти допринасяш за попълване на белите петна в историята и за промяна на общественото съзнание, защото всяко усилие в тази посока е важно и заслужава адмирации.

Поздрави!


Абсолютно ти благодаря за тези три "акцента",които отделих от твоя коментар

- ползването на победата за подмяна на историята

- внушението, пропагандата и вменяването на вина

- вън от морала, конкретиката също трябва да се изяснява въпреки,че е грозна, отвратителна и отблъскваща

Ти правиш също това в твоя блог - търсиш истината и Я НАМИРАШ.
цитирай
20. buumzz - ...
30.11.2013 13:51
Войната няма морал, такъв може да се търси в причините за и в следствията от нея.
За мен твоите материали трябва просто да се четат, те провокират, това е важното.

Поздрави!
цитирай
21. germantiger - ...
30.11.2013 13:58
Лаконично, точно и стегнато

Това бих написал и аз под постинг като този/моя

Заслужен комплимент за коментара ти от мен, и благодаря!

Разпознал си целта ми или поне една от няколко - да провокирам, да информирам, дори да скандализирам (не самоцелно).
цитирай
22. kbalenciaga - Въпроса е какво се прави след това
30.11.2013 14:20

Виждате ли какво се случва днес?
Ето умишлено Белите богаташи плащаха, плащат, обучаваха, обучават джихадисти, както директно, така и с техните приятели от държави като Саудитска Арабия.
След което последваха "спонтанните" Арабски пролет, и събитията в Сирия.
А сега Европа масово се пълни с обучени убийци.
Сещате ли се какво следва?
цитирай
23. staler - каквото търсили, такова намерили, ...
30.11.2013 15:44
каквото търсили,такова намерили,защо са тия страдания сега?
цитирай
24. germantiger - Не за страдания иде реч първо, а за ИСТИНИ
30.11.2013 15:51
Защо са тия паради сега и преди десетилетия - руските?

Защо са тия страдания сега и преди десетилетия - еврейскофилмите?

Защо са тия страдания преди и сега - българските, нали "уж" първи българите ударили в Балканските и Първата Световна другите? Справедливо са ударили и родно са искали.

Отговора е "прост" - ИСТИНАТА, това търся.

...

Иначе за "намирането":

По инфо от германските архиви и WAST германските загуби на военни са не повече от 3,5 млн. на Източния фронт.Общо военните загуби на Германия на всички фронтове през ВСВ са 5млн. цивилните над 3млн. Общо загубите на Германия военни и цивилни 8-9млн.

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.
2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил.
3. Според ЦАМО на РФ, в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн. Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи 19-20 млн.

Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят' от 20 до повече милиони
С "две думи" - Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ

ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК

Военни, не цивилист загуби:

ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН СРЕЩУ ВСИЧКИ

СССР ГУБИ 40 МЛН ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ
цитирай
25. germantiger - ...
30.11.2013 16:18
kbalenciaga написа:

Виждате ли какво се случва днес?
Ето умишлено Белите богаташи плащаха, плащат, обучаваха, обучават джихадисти, както директно, така и с техните приятели от държави като Саудитска Арабия.
След което последваха "спонтанните" Арабски пролет, и събитията в Сирия.
А сега Европа масово се пълни с обучени убийци.
Сещате ли се какво следва?


До голяма степен съмсъгласен с Вас/теб, с "дребнавия" детайл от мен, че не само "богаташи" са финансирали тези. Години наред правеха и правят това руснаците комуняги, също дори България със своята търговия на оръжие преди десетилетия (разбира се, БГ няма вина или дял в мащаб).

Иначе казано след А следва Б - богаташите (западни), "прошляците" (източни) също да - преди активно, днес по-затихващо. Няма съмнение, че днес западните "богаташи" най.
цитирай
26. blackpredator - Какво да коментирам?!
30.11.2013 17:24
Arbeit macht frei изчерпва всичко...
цитирай
27. dinkov - Динков
30.11.2013 18:15
germantiger - какво да ти напиша...на война като на война, а победителите просто не ги съдят. Дано повече войни да няма,( макар, че се съмнявам ) но за да няма трябва да се знае какво е било.
Ицко
цитирай
28. nbrakalova - ...ние... само те ли?
01.12.2013 01:09
"…ние не воюваме само срещу хитлеристите, но и против немците... (Иля Еренбург) "…за това е нужна ненавист." (Ал. Толстой) – Красноречиво! Коя всъщност е подбудата, внушавана за мотив на бъдещите победители – ненавист или претенциите за хуманност? За М. Калинин е ясно: „Войната е такъв момент, в който можем да разширим комунизма.” Но кой е интересът, обединил съюзниците?!...

Смисълът на отмъщението може да се обсъжда, но то е отделна тема, извън настоящата, чийто акцент, макар с разширена идея, е отново в апела за равнопоставеност в отношението спрямо жертвите от двете страни на фронтовата линия. Равнопоставеността тук може да звучи еретично на някои. При липсата обаче на безпристрастен прочит на събитията, фактите, действията, поведението и от двете страни на конфликта, няма справедливост, за която победителите не пропускат да претендират и афишират. Тогава, не е почтено, а и хуманно да се жалят само жертвите на победителите, а безотговорно да се заклеймява, че жертвите на победените заслужено са наказани – това е вулгарно, цинизъм е!? Възприетото "на война - като на война", всъщност по Пилатовски узаконява терорът, жестокостта и мародерството като "нормална", "съпътстваща" част от военната история на човечеството. В такъв случай на победителите от ВСВ по би прилягало да намалят звука на фанфарите, защото победата може да се окаже пирова, независимо от победата и претенциите, наследени от Просвещението и Хуманизма. Поведението на победителя след извоюваната победа показва същината на природата му. И ако природата на безпросветния се ръководи от първичното, то от какво се ръководят интелигентните и просветените, представящи събитията? Защото "пред фактите и боговете мълчат", но явно не и пропагандата, върху олтара на която въпреки безбожното ни време, продължава да се практикува принасянето на "жертви"…
цитирай
29. get - germanТiger(е) - в нашето Национално законодателство - по точно Наказателен кодекс глава: ЧЕТИРИНАДЕСЕТА имаме ...
01.12.2013 14:44
... ОПИСАНИ, хипотезите представляващи ПРЕСТЪПЛЕНИЯ срещу МИРА и ЧОВЕЧЕСТВОТО ??!
- Подразделени са в четири части:
1) Престъпления против мира
2) Престъпления против законите и обичаите за водене на война
3) Унищожаване на групи от населението (геноцид) и апартейд
4) ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
- Тези разпоредби в нашият Национален наказателен закон ... са разработени на база традиционно утвърдени и СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ международно-правни ХУМАННИ НОРМИ досежно Законо-установената материално-правна база, влязла в сила още в далечните 1899 г. и 1907 год. ?! - известни ни като Хагски конференци и декларации !

- Ако трябва да коментирам, по силата на утвърденото в Международното хуманитарно право ... изказванията ?
dinkov написа:
germantiger - какво да ти напиша...на война като на война, а победителите просто не ги съдят.

- Това "А ла"гер, ком а ла"гер" звучащо в изказването на автора е пълен нонсенс, по смисъла на Международно установеното в нормите от така известното ни Хагско и Женевско законодателства ... по отношение на "... законите и обичаите, за водене на война" ?!
nbrakalova написа:
"…ние не воюваме само срещу хитлеристите, но и против немците... (Иля Еренбург) "…за това е нужна ненавист." (Ал. Толстой)

- Това пряко кореспондира с националните ни правни норми, визирани като престъпления в чл.Чл. 412. Който в нарушение на правилата на международното право за водене на война:
а) извърши или заповяда да се извършат спрямо гражданското население убийства, изтезания, нечовешко третиране ... се наказва с лишаване от свобода от пет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна." ...
... или ...
Чл. 416. (1) Който с цел да унищожи изцяло или отчасти определена национална, етническа, расова или религиозна група ..."

- Така че, таварищите А. Толстой и носителят на "Сталинска награда за мир" И. Еренбург ... по смисъла на международното и наказателните законодателства са ... ПРЕСТЪПНИЦИ ! ... но такива са Гьобелс, Розенберг ...?
цитирай
30. germantiger - ...
01.12.2013 21:27
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН КОМЕНТАР GET !

Не съм чел и проучвал тази конкретика и правни норми,но под този постинг стоят на място и винаги мога да се върна ктъм тях!

ПОЛЕЗНО И НА ТОЧНОТО МЯСТО и действително не лаладжийство!

Абсолютно "състава на престъплението" в цитатите от мен и нормата от теб!
цитирай
31. germantiger - ...
01.12.2013 21:29
nbrakalova написа:
"…ние не воюваме само срещу хитлеристите, но и против немците... (Иля Еренбург) "…за това е нужна ненавист." (Ал. Толстой) – Красноречиво! Коя всъщност е подбудата, внушавана за мотив на бъдещите победители – ненавист или претенциите за хуманност? За М. Калинин е ясно: „Войната е такъв момент, в който можем да разширим комунизма.” Но кой е интересът, обединил съюзниците?!...

Смисълът на отмъщението може да се обсъжда, но то е отделна тема, извън настоящата, чийто акцент, макар с разширена идея, е отново в апела за равнопоставеност в отношението спрямо жертвите от двете страни на фронтовата линия. Равнопоставеността тук може да звучи еретично на някои. При липсата обаче на безпристрастен прочит на събитията, фактите, действията, поведението и от двете страни на конфликта, няма справедливост, за която победителите не пропускат да претендират и афишират. Тогава, не е почтено, а и хуманно да се жалят само жертвите на победителите, а безотговорно да се заклеймява, че жертвите на победените заслужено са наказани – това е вулгарно, цинизъм е!? Възприетото "на война - като на война", всъщност по Пилатовски узаконява терорът, жестокостта и мародерството като "нормална", "съпътстваща" част от военната история на човечеството. В такъв случай на победителите от ВСВ по би прилягало да намалят звука на фанфарите, защото победата може да се окаже пирова, независимо от победата и претенциите, наследени от Просвещението и Хуманизма. Поведението на победителя след извоюваната победа показва същината на природата му. И ако природата на безпросветния се ръководи от първичното, то от какво се ръководят интелигентните и просветените, представящи събитията? Защото "пред фактите и боговете мълчат", но явно не и пропагандата, върху олтара на която въпреки безбожното ни време, продължава да се практикува принасянето на "жертви"…


Пилатовското "похлъзване" го има и у мен или просто му се поддавам!
Чудесно напомняне и направена разлика!

Написаното от теб Надежда, за характера на победителя след победата и неговото истинско лице е ВЕЛИКО!
И това ще запомня - нов импулс и размисълпоне за мен.
цитирай
32. germantiger - ...
01.12.2013 21:32
blackpredator написа:
Arbeit macht frei изчерпва всичко...


Явно лозунга е приложен от всички - победени и победители, но вината и клеймото е положено само върху победените - несправедливо
цитирай
33. germantiger - ...
01.12.2013 21:34
dinkov написа:
germantiger - какво да ти напиша...на война като на война, а победителите просто не ги съдят. Дано повече войни да няма,( макар, че се съмнявам ) но за да няма трябва да се знае какво е било.
Ицко


Аз също като теб сесъмнявам, всъщност съмубеден, че за съжаление войни ще има.

Дай Боже такива да няма в нашия живот и за нашите деца след нас поне в Европа!

"Открити" и явни да няма, "скрити" има и вмомента.
цитирай
34. shtaparov - Това са ужасяващи цифри, от които ...
02.12.2013 16:57
Това са ужасяващи цифри,от които косата ми се изправя- оказва се,че в тази война е имало масово изтребление не на юдеи,а на германци и руснаци!...
цитирай
35. germantiger - ...
02.12.2013 22:30
shtaparov написа:
Това са ужасяващи цифри,от които косата ми се изправя- оказва се,че в тази война е имало масово изтребление не на юдеи,а на германци и руснаци!...


Абсолютно точно заключение, присъединявам се!
цитирай
36. planinitenabulgaria - Страхотен постинг си направил, Брависимо!
02.12.2013 22:45
Причините зда това злодейство най-добре е обяснил Кордон, но то е било планирано. И в двете световни войни победиха едни и същи, истинските и култивираните от тях боклуци, заразени с вируса на Маркс. Те развиха тезата за "лошите" и "добрите", те прикириха злодействата си, те написаха историята и я вкараха като учебен предмет в училищата и на "лошите". Нищо случайно няма след края на ВСВ, която възникна заради несправедливите договории на ПСВ. След ВСВ всичко е различно, светът повече няма перспектива. Злото и измамата са навсякъде.
Всичките тези истории за насилията над германците съм ги чувал от приятелите ми гедерманци, с които години ходехме по нашите планини. Сега за първи път ги виждам написани. Аз не се съмнявам нито на йота, че е било така.
Бравиисимо за постинга!
цитирай
37. voulgaros - АЗ УВАЖАВАМ ГЕРМАНЦИТЕ МНОГО. . ...
02.12.2013 23:01
АЗ УВАЖАВАМ ГЕРМАНЦИТЕ МНОГО.. БЪТ...


САМО ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е ПРАВИЛА УБИИСТВА В ГЪРЦИЯ И АГРЕССИА ВЪВ ЖИВТОТА НА ГЪРЦИТЕ. ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ КУЧЕТА ВУЛГАРИТЕ..
ЗАСЛУЖАВАШЕ ДА БЪДЕ ИЗТРЕБЕНА ДО ПОСЛЕДНИЯ ГЕРМАНЕЦ, ПОНЕ В СЪВЕТСКИЯ СЕКТОР (БЪДЕЩАТА ГДР СЛЕД 1948 Г.) ...КАКТО И СИЧКИ ВУЛГАРИ ДА БЪДАТ ИЗТРЕБЕНИ ДО ПОСЛЕДНИЯ.

ГЕРМАНЕЦ, РУСНАЦИТЕ ИМАХА ПРАВОТО ДА НЕ ОТСТЪПВАТ ГДР 1990 ГОДИНА.
цитирай
38. voulgaros - ГЕРМАНЕЦ, НЕ ТИ ХАРЕСА КОМЕНТАРА ...
03.12.2013 11:18
ГЕРМАНЕЦ, НЕ ТИ ХАРЕСА КОМЕНТАРА МИ..

МИСЛЕХ ТЕ ЗА ОБЕКТИВЕН И НЕУТРАЛЕН. А ТИ, НЕ СИ .
цитирай
39. mikolaj - асоциации
03.12.2013 11:31
По-големият проблем е това, което се случва днес. Много хора се заиграват с темата за ВСВ. В Гърция например сравняваха Меркел с Хитлер (струва ми се, в Италия направиха същото). По медии редовно се правят асоциации между Германия и нацизъм. В България има немалко хора (русофили), които твърдят, че немският е "езикът на чичко Адолф". Този черен образ на всичко германско трудно може да се премахне...

Иначе, относно немските жетрви- аз лично не виждам как това може да се случи. Много хора ще си помислят, че поменът за тях би оневинил Германия за участието й във ВСВ. В Полша, където живея, хората биха реагирали много остро, защото все още има живи свидетели на различни зверства по време на войната. Те помнят как Варшава е срината от нацистите като отмъщение за Варшавското въстание; те помнят бомбардировки и масови кланета; те помнят бежански потоци от милиони хора, бягащи към... Казахстан. Те знаят, че лагерите на смъртта са създадени първоначално за унищожение на полски интелектуалци. Това няма как да се забрави; дори и въпреки факта, че след това е имало отмъщение от полска страна. НО- едно голямо но- те не са забравили 100 000 души, избити от украинските националисти във Волиния; не са забравили как Сталин заповядва на Червената армия да не помага на варшавските въстаници, в резултат на което са изклани 300 000 души, а 700 000 бягат от бившата столица; не са забравили избитите членове на Армия Крайова, воюваща срещу съветските окупатори.
цитирай
40. mikolaj - Берлин и Варшава
03.12.2013 11:44
Затова и не виждам основания например Полша да се извини на Германия, въпреки че Полша придоби около 60 000 кв км като компенсация. В крайна сметка, не поляци изгориха Берлин до основи, а нацистите изгориха Варшава. Не поляци избиваха немски професори, учени и писатели, а нацисти избиваха полски интелектуалци. Въпреки че поляците са си отмъщавали, както ти пишеш, това не е била държавна политика. По принцип подобни деяния трябва да се наказват, и съм на мнение, че това е трябвало да се случи. Но, представи си, ако победителите във войната мислеха като Хитлер, и примерно бяха унищожили Берлин и бяха прогонили жителите му, така че те никога повече да не се върнат там? Факт е, че не са го направили, а са можели. Знаели са, че нови несправедливи условия на капитулация ще доведат до Трета СВ, и са се опитали да я предотвратят. Отново повтарям, описаните от теб инциденти не са били нечия държавна политика, а самоволни прояви, които би трябвало да се назказват.
цитирай
41. germantiger - ...
03.12.2013 21:30
Напротив - ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ЕБИЛО В СССР, ПОЛША И ЧЕХИЯ и за това има книги, документация и абсолютни факти.

ЕТНИЧЕСКОТО ПРОЧИСТВАНЕ извършено от славянските държави е факт след войната и тази политика е разгледана в книгата на Гюнтер Бьодеккер Die Flüchtlinge (Die Vertreibung der Deutschen im Osten).

За сриването на Варшава си прав, но в този ред на мисли поляците са сринали Москва няколко века преди това "примерно". Зверства на Изток са правили всички, може би, поляците като мащаб най-малко сравнени с другите (това за мен е така).

Полша разбира се, няма да се извини на Германия (както и никоя друга държава няма да го направи), първо защото на изток не са дозрели идиотите за това и второ и всъщност то е първо - политиката и ползата те да са жертви и престъпления собствени да не признават.

Ако някога някой се извини на германците за нещо, то ще е за парлама, ще остане неоповестено широко и ще е за да спечели нещо друго (ето моята оправдана предубеденост).

...

А пропо след победата над Полша,Хитлер не срива и не изселва Варшава.

Изселванията осъществени от германци, руснаци и поляци (в този хронологичен ред) са абсолютно идентични и съпроводени с жестокости от всички споменати страни.

ПОЛША НЕ СЕ Е ИЗВИНИЛА (доколкото знам аз) И ДОСЕГА НА ЧЕХИЯ И СЛОВАКИЯ ЗА АГРЕСИЯТА - ПОЛСКА В 1938Г. СЛЕД ПОДЯЛБАТА (германска) НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ И ЗАВЗЕМАНЕТО ОТ ПОЛЯЦИТЕ НА НЕПОЛСКИ ЗЕМИ ТАМ.
цитирай
42. germantiger - ...
03.12.2013 21:42
planinitenabulgaria написа:
Причините зда това злодейство най-добре е обяснил Кордон, но то е било планирано. И в двете световни войни победиха едни и същи, истинските и култивираните от тях боклуци, заразени с вируса на Маркс. Те развиха тезата за "лошите" и "добрите", те прикириха злодействата си, те написаха историята и я вкараха като учебен предмет в училищата и на "лошите". Нищо случайно няма след края на ВСВ, която възникна заради несправедливите договории на ПСВ. След ВСВ всичко е различно, светът повече няма перспектива. Злото и измамата са навсякъде.
Всичките тези истории за насилията над германците съм ги чувал от приятелите ми гедерманци, с които години ходехме по нашите планини. Сега за първи път ги виждам написани. Аз не се съмнявам нито на йота, че е било така.
Бравиисимо за постинга!


В предходните ми 5 постинга историите са още по-трагични, потресаващи и страшни като конкретика!

Благодаря ти за доверието, то е задължаващо, стремя се да не го подведа!
цитирай
43. germantiger - Сега допускам коментарите - привечер, за това съм те "бавил"
03.12.2013 21:51
voulgaros написа:
АЗ УВАЖАВАМ ГЕРМАНЦИТЕ МНОГО.. БЪТ...


САМО ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е ПРАВИЛА УБИИСТВА В ГЪРЦИЯ И АГРЕССИА ВЪВ ЖИВТОТА НА ГЪРЦИТЕ. ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ КУЧЕТА ВУЛГАРИТЕ..
ЗАСЛУЖАВАШЕ ДА БЪДЕ ИЗТРЕБЕНА ДО ПОСЛЕДНИЯ ГЕРМАНЕЦ, ПОНЕ В СЪВЕТСКИЯ СЕКТОР (БЪДЕЩАТА ГДР СЛЕД 1948 Г.) ...КАКТО И СИЧКИ ВУЛГАРИ ДА БЪДАТ ИЗТРЕБЕНИ ДО ПОСЛЕДНИЯ.

ГЕРМАНЕЦ, РУСНАЦИТЕ ИМАХА ПРАВОТО ДА НЕ ОТСТЪПВАТ ГДР 1990 ГОДИНА.


Кукльо ?!

Елините са вършили агресии къде ли не, в повече те, отколкото обект сами са ставали на агресия.

Второ - андартите вече гръцки, не заслужават гроб и опело за това, което са вършили към българите. Гор Видал е един впечатляващ мерзавец - велик писател и малък човек, предполагам съзнаваш защо?!

Трето - ако те боли, че германската армия е сритала гръцките "юнаци" превземайки цяла майка им Гърция за има няма ЕДИН ФАС ВРЕМЕ, съжалявам!

Твоя коментар не може да ме подразни, защото ти имаш право на мнение. Лумпенпозицията ти да мрат всички българи или германци може да предизвика презрение и съжаление у мен, най-вероятно и усмивка пред снимка на пикаещи в Егея фрицове - култура са имали хората, не са препикали Партенона все пак ;)

...

- в Гърция, 1941 г., английска танкова атака (на уж изтеглящите се англичани) е отразена и буквално разбита с огън на известните 8,8 см Flak. След това само за няколко денонощия разузнавателният батальон на Майер от 1 СС дивизия LSSAH взема 12 000 пленници гърци и англичани и 36 оръдия-трофеи.

Германска част в Гърция, 1941 г., свидетелства за гръцка пехота, атакуваща от хълм „надолу” в щикова атака. Това първоначално учудва германците, след което с картечен огън са ликвидирани без изключение всички гърци от настъпващите!
цитирай
44. nbrakalova - Победителите не побеждават, за да ...
03.12.2013 22:31
Победителите не побеждават, за да се извиняват, а за да се обогатяват. Дори идейна насоченост на победилите във ВСВ са с цел обогатяване, за да не позволят на другия да се възползва от това. Идеите, патриотизмът, хуманизмът и пр. са пропагандни манипулативни лостове за мотивиране съзнанието на воюващите и спечелване на общественото мнение. Зад всяка идея за завладяване лъха на интерес, но твърде рядко национален, по-скоро на определена политическа или икономическа върхушка или оглавяващ я претендент. Бих влязла в конкретика, но се надявам поне някои да схванат коя подробност в този смисъл имам предвид. Едно от подразбиращите се задължения на императорите и кралете е било да уголемяват територията на държавата. Тогава "първичните" победители-завоеватели са плячкосвали в повечето случаи завзетите територии и вероятно са считали това за основателно право (може би е прецедент усилието на Тит да спаси Ерусалимския храм). В последната световна война обаче под мантията за и в името на социалното благо и човеколюбивото добруване блеснаха същите подбуди и се получиха същите последици. Не е необходимо да се влиза в подробности, за да се осъзнае, че днес лостовете са други и намеренията в световен мащаб на Маркс, Ленин и Сталин се осъществяват по мирен път... Едва ли е възможна световна война, основана на икономически интереси, очертават се други... А когато се воюва в мащаб едва ли се имат предвид съдбата на отделния човек, бил той войник или цивилен гражданин. Така че, вероятно, резултатите ще са отново същите. Защото и човешката природа е все още същата…
цитирай
45. mikolaj - Предложение
04.12.2013 00:07
Имам конструктивно предложение, което излиза извън контекста на конкретната историческа дискусия. както вече писах, трудно страните-победителки ще позволят каквото и а е възпоменание на немските цивлни жертви. Но може да се направи друго- да се издигне паметник на всички загинали през ВСВ деца. В крайна сметка, никой не би следвало да възрази, защото децата са най-малко виновни за разигралата се трагедия.
цитирай
46. germantiger - Съгласен!
04.12.2013 15:47
Чудесно предложение, същото за изнасилените жени , като аз бих диобавил с едно "примерно" посочване на милионите за всеки народ

Със сигурност жертвите на източните народи като милиони ще са най-много

Със сигурност изнасилените жени германки ще са най-много

И със сигурност ще се види,че западните народи (без германския) са най-малко пострадали

ЕТО ТЕЗИ ТРИ АКЦЕНТА ПРАВЯТ ТАКЪВ ПАМЕТНИК ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖЕН
цитирай
47. nbrakalova - Мисия Невъзможна. . . Паметта може ...
05.12.2013 14:01
Мисия Невъзможна... Паметта може да се съхрани най-вече чрез семейната среда и учебната програма, защото колко ще минат покрай подобен паметник? Паметта може да се съхрани, но това зависи от волята, да не кажа интересите, на победителите...
цитирай
48. nkf - Тигре, темата е не просто тежка - тя е ...
05.12.2013 15:00
Тигре, темата е не просто тежка - тя е трагична и гнусна, по отношение на събитията, които си изложил, и на които не се дава гласност. Обаче не даването на гласност на тези низки и гнусни престъпления, вършени от "съюзниците", спрямо коренните народи на Европа - германци, унгарци и Българи / в различна степен и с не много различни методи/, само показва моралният облик на така наречените "победители". Тяханата "победа" се крепи на насилие и лъжа и затова мисля, че на това насилие и лъжа ще му дойде края. Личното ми отношение по темата: НЕ ВЯРВАМ и никога не съм вярвал на "съюзническата" пропаганда за "немските зверства", но и откровено казано не ми пука за Техните "жертви", били те руснаци, американци или англичани. За мен германците са наш стар съюзник и единствени са се държали почтено и честно с България, и Българите. Затова с чиста съвест мога да кажа: Бог да упокои душите на зверски избитите германски жени, деца, старци и войници.
цитирай
49. letopisec - Винаги ми е било интересно да чета ...
06.12.2013 10:32
Винаги ми е било интересно да чета твоите материали. В тях има нещо средно между журналистика и панагерик. И независимо, че мога и да бъркам точно жанра, с интерес се запознавам с подробности, за които си вложил много труд, за да ни ги представиш. Поздравления.
цитирай
50. get - - Тигре, като гледам коментарите по темата избиха в нещо подобно на това, писано от Максим Пешков "Горки" ... "О русском крестьянстве" ?
08.12.2013 21:01
- Правейки опит за анализ-синтез на психологията му, той пише: "Эх, жить весело, да - бить некого". ... а по натам, повествува ...
"Я спрашивал активных участников гражданской войны: не чувствуют ли они некоторой неловкости, убивая друг друга?
Нет, не чувствуют.
«У него - ружье, у меня - ружье, значит - мы равные; ничего, побьем друг друга - земля освободится».
Однажды я получил на этот вопрос ответ крайне оригинальный, мне дал его солдат европейской войны, ныне он командует значительным отрядом Красной армии.
- Внутренняя война - это ничего! А вот междоусобная, против чужих, - трудное дело для души.
Я вам, товарищ, прямо скажу: русского бить легче. Народу у нас много, хозяйство у нас плохое; ну, сожгут деревню, - чего она стоит! Она и сама сгорела бы в свой срок. И вообще, это наше внутреннее дело, вроде маневров, для науки, так сказать. А вот когда я в начале той войны попал в Пруссию - Боже, до чего жалко было мне тамошний народ, деревни ихние, города и вообще хозяйство! Какое величественное хозяйство разоряли мы по неизвестной причине. Тошнота!.. Когда меня ранили, так я почти рад был, - до того тяжело смотреть на безобразие жизни. Потом - попал я на Кавказ к Юденичу, там турки и другие черномазые личности. Беднейший народ, добряки, улыбаются, знаете, - неизвестно почему. Его бьют, а он улыбается. Тоже - жалко, ведь и у них, у каждого есть свое занятие, своя привязка к жизни...
Это говорил человек, по-своему гуманный, он хорошо относится к своим солдатам, они, видимо, уважают и даже любят его, и он любит свое военное дело. Я попробовал рассказать ему кое-что о России, о ее значении в мире, - он слушал меня задумчиво, покуривая папиросу, потом глаза у него стали скучные, вздохнув, он сказал:
- Да, конечно, держава была специальная, даже вовсе необыкновенная, ну а теперь, по-моему, окончательно впала в негодяйство !
Мне кажется, что война создала немало людей, подобных ему, и что начальники бесчисленных и бессмысленных банд - люди этой психологии.":((
цитирай
51. get - - Мда-а ? :(( - явно, следвайки логиката на социалните науки в опита си да придадем същественото, чрез опита за народо-психология до нищо няма да ни доведе ...
10.12.2013 22:11
„Не следва да се забравя и този факт, че управниците на съвременна Русия, са опетнени с кръв долни престъпници – човешка кир, която възползвайки се от благоприятно стекли се за нея обстоятелства, завзеха изневеделица една голяма държава, проведоха дива разправа над милиони креативни и интелегентни хора, фактически изтребиха интелегенцията и сега, ето само десет години след това, осъществяват най-дива тирания, каквато кога и да е, е познавала историята” – опитайте се да да познаете, кой е автора на този страстен и напълно справедлив пасаж ? – Не, не е Солженицин, не е Авторханов, не е Оруел … Не-е ! … това е австриеца Ото Шикългрубер, по известен ни като, „Водача” на немският народ, тоест Адолф Хитлер, а книгата в която се казва горното, се нарича „Майн Кампф”.
Това е от книгата на Дмитрий Хмельницкий ... носеща многозначителното заглавие "ХЛЯБ(зърно - б.м.) за ТАНКОВЕ" с подзаглавието "Американските корени, на съветската военна промишленост".

- Още един интересен факт, упоменат от Гудериан, в спомените му ? - в които той казва, че през 1933 г. в качеството си на военен представител в Съветска Рассия, му е бил показан Харковският локомотивостроителен завод, в който наред с локомотивите, като странична продукция се произвеждали и танкове ... като ежедневно, се пускали от конвеера "само" 22(двадесет и два) броя :( !

- Тигре, останал съм с впечатлението, че си завършил право ... Ако е така, дай да разчепкаме "състава на престъплението" известно ни под името Втора световна война - И кой, Кой е в същата ? ... тъй като се касае за "организирана престъпна група" създадена и действала в условията на "предварителен сговор", за "продължителен период от време" ! - Но основният въпрос е "Кой имаше изгода, от всичко това ?!"

- Не си ли отговорим ... не разобличим ли милитаризма ... напразни ще да са били, жертвите на мирното население на Европа( и останалият свят) ... и ние само ще си приказваме нахалост, без да извършим основното - да разобличим Виновника-подпалвач ?!
цитирай
52. germantiger - ...
11.12.2013 00:21
Не съм.
До 3-и курс вкл. взети изпити без 1, после прекъснах и заминах.
цитирай
53. nbrakalova - ". . . да разчепкаме "...
12.12.2013 10:51
"...да разчепкаме "състава на престъплението" известно ни под името Втора световна война..."
В този случай и във всички подобни - кой е критерият в осмислянето? Този на победителите?! Този на победените?! Или някакъв друг - принципен, да го наречем най-общо! Този, извън "нашата" черга - историческа, политическа, нека спестим понятието "човешка", защото и то е спорно в аспектите си...
Не че очаквам отговор - просто си зададох риторично въпроса...
цитирай
54. get - - 53. nbrakalova - Eлементарният човешки морал и кръвта на НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ, зове нас към СПРАВЕДЛИВОСТ !!
12.12.2013 22:19
- Без да си извадим поука от случилото се - следва да преживеем още една Революция или война Световна ?!

- Обяснявам коментираната от мен проблематика по друг начин ?
1. През 1919 г. в марша на "Красната" армия, известен ни като "Будьони марш", а тогава наричащ се "Мы красные кавалеристи" се пее " „Ще превземем Варшава, ЩЕ ПРЕВЗЕМЕМ БЕРЛИН!“
2. Идеологът на болшевиките Н. Бухарин в излязлата, във в-к"Правда" статия, за Световната революция е още по-откровен:с „НЕПОСРЕДСТВЕНО КЪМ СТЕНИТЕ НА ПАРИЖ И ЛОНДОН!“ ... определено посредствеността, обявена за "военен гений" маршал Тухачевски се проваля във войната с панска Полша ?
3. Още за тази война с поляците и причините довели до нея, е пълна с ЛЪЖИ в съвременната историография ! - защото целта на Красната армия е била, не Варшава ... а ?
4. Берлин !! - същият този Берлин, който за малко да стане, ЧЕРВЕН, вече през 1923 год. с помоща на "спартаковците", за които също се лъже, къде са създадени и после от кой са координирани действията им в Битката за Германия !?
5. Целта на Първата световна война е обяснена ПРЕДЕЛНО ЯСНО от Ленин: Войната да прерастне в Социална революция - При Маркс: Световна ... при слодовника му Ленин ... в отделно взятой и най-слабото звено(тоест слаборазвита технологично държава) ! (такава е била Рассия - б.м. и на Бланк "Ленин") !
6. В Русия се прави ПРЕВРАТ, Цитирам Лев Бронщайн-Троцки, който е достатъчно интелигентен политически, за да бърка понятията - Революцията е станала ПРЕДИ ИДВАНЕ на болшевиките чрез ПРЕВРАТ !
7. Русия се явява, номинално БАЗАТА, от която по-късно, ще се разгори ПОЖАРА НА СВЕТОВНАТА "революция" ! - пак ЦИТАТИ по Троцки-Ленин и др. идеолози на "социализма" ! ... С допълнението, че зад ТОВА ПОНЯТИЕ - се крие много, много, много по-старата религиозно-ционистка концепция за Миленианизъм и Месианство ! - Последното, можете да прочетете при Мозес Хес(първият "научен" социалист(?) и духовен баща на Мордехай-Маркс !) - В книгата му "Рим и Ерусалим" - Това накратко ! :(
цитирай
55. germantiger - Изключителна конкретика!
13.12.2013 08:23
Сериозно ли - за тези песни?!
Явно го пишеш съвсем сериозно!

Аз лично за първи път чета подобно инфо и съм почтим толкова потресен,колкото и изумен!

БЛАГОДАРЯ, ще го запазя и запомня!
цитирай
56. zaw12929 - Всичко е в божиите ръце... ние не виждаме машиниста, които кара влака..
13.12.2013 19:19
но виждаме, че се движим.
Бог е онази безкрайност, която непрекъснато се усъвършенства, тои е образ и подобие на човека, но . Никой не е виждал Бог, като тяло, защото неговата същност е да бъде пълното знание на света, за да го ръководи. Знание, информация нямат предел. Знанията обновяват. Информациите се допълват, защото най важната същност е разнообразието. Пример затова е природата с толкова форми. Чудо на природата е семето, което сложено в пръстта покълва, расте, докато даде растение, което ражда семена и така едно съвършенство- малко семенце прави своя кръговрат.
Яйцето в животинския свят поражда всеки път телата, които раждат яйце, за да се роди отново тяло
Човекът, венец на природата е единственото живо същество, което расте на ум, за да създава един свят успоредно ма Божия, какъвто няма природата и го прави с онова с което е образ и подобие на Бог- с ума с които творим и засега сме богове на земята...
Бог ни е надарил с ума, със способността да мислим, със свободаа никой да не наднича в мислите ни! Безкрайността е май съвършенното качество, даващо възможност на промяна, на развирие, на прогрес, да има място за реализиране на всяко добро.
В главата на всеки човек има пряка връзка с Бог. Тази точка е в човешкия ум. Защото всички хора, човечеството сме един природен компютър. Бог знае всичко за всеки. Който се моли на ум или на глас с Бог говори и отговора идва със събитията, които го съпътстват. Бог помага, но в кошара не вкарва!
цитирай
57. get - - Да сериозно ! ... сериозно, колкото е ...
13.12.2013 19:29
germantiger написа:
Сериозно ли - за тези песни?!
Явно го пишеш съвсем сериозно!

Аз лично за първи път чета подобно инфо и съм почтим толкова потресен,колкото и изумен!

БЛАГОДАРЯ, ще го запазя и запомня!


... е сериозна Смъртта и нейните синомни световна: Война или Революция(които вътрешно, са опосредствени и взаимно свързани) !

- Колкото е сериозен Валтер Ратенау, обявяван за "филантроп-хуманист"(министър на външните на Ваймарската (социалистическа) република), който не случайно изтърва тези две фрази-ОТКРОВЕНИЯ(!):
1. „Триста души, всеки от които познава всички останали, предопределят и решават съдбата на Европейския континент, и те избират своите приемници из между себе си.”
2. "Те имат такава власт, че могат да принудят половината свят да произвежда говна, а другата половина да ги яде".
Забележка: публикувано в негова статия излязла на 24 декември 1912 г. във в-к "Винер фрайер пресе".

- Това не се отрича а препотвърждава от известният деец на юдейското международно движение, в книгата му “Paris Capital of Religions”(1926 г) Jean Izoulet(Жан Изоле) по повод казаното от Ратенау.
- Всъщност в книгата си той дословно заявява :"Смисълът на историята на миналия век е, че днес 300 еврейски финансисти, всички Капитани на Ложите(масонски - б.м.), управляват света."
- Но не е само той ? - такива разобличители са авторите и евреи по произход, които няма как да обвиниш в пристрастност и антисемитизъм":
- Алфонс Туснел, Бруно Бауер, Карл Маркс, Евгени Дюринг и още ... и още !

- По отношение на последният - Евгени Дюринг, класикът на "научният" социализъм Фр. Енгелс пише громящата си книга "Анти - Дюринг" ... Също и любимеца на н.соц-ма Фр.Ницше(не остава назад !) - Защо ? - защото, идеите на Дюринг, се припокриват с идеите на примерно един ВЕРНЕР ЗОМБАРТ (за появата на "капитализма" ?) ! - нещо подобно, на откровенията на Макс Вебер - за който Капиталистическата епоха започНала със Завладяването на Константинопол от "османците" :)) ?!
цитирай
58. nbrakalova - 54., 57. get -
15.12.2013 21:54
Благодаря за изненадващите и впечатляващи факти и цитати в "нечакания" отговор. Ще ги съхраня и, с Ваше разрешение, вероятно ще се съблазня да ги споделя при случай! Без да подлагам никой от тях на съмнение, защото е дадена възможността за проверка, не ме задоволява идеята по отношение на еврейската нишката за нещата. Не че я елиминирам, но тя напоследък (а и от зачатъка на християнството) е така преекспонирана, че ме води до мисълта да се използва за параван...
цитирай
59. get - - Моля :)) !
16.12.2013 20:21
nbrakalova написа:
Благодаря за изненадващите и впечатляващи факти и цитати в "нечакания" отговор. Ще ги съхраня и, с Ваше разрешение, вероятно ще се съблазня да ги споделя при случай! Без да подлагам никой от тях на съмнение, защото е дадена възможността за проверка, не ме задоволява идеята по отношение на еврейската нишката за нещата. Не че я елиминирам, но тя напоследък (а и от зачатъка на християнството) е така преекспонирана, че ме води до мисълта да се използва за параван...


- Относно "еврей" ... Как да ви кажа ? - ползвам го, като "технически" термин ? - Относно - доколко съм прав, ще трябва да ви цитирам становището, на НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛИНГВИСТ :)) - таварищ Сталин (началника на Комисариата по националностите) на претенциите на БУНДовци за "изключителност" ?

- Вероятно ще е от съществено значение, да обърнете внимание и осмислите в същността , такива понятия, като "роби на короната" ... гражданско политическо понятие и юридически статус на хората от юдейските общини. По силата на статуса им, те живеят в А/"гето", Б/ управлявано от "ка(х/г)ал" и В/ имат специален статус по отношение на подсъдността им ... също и ред др. неща ?!

- Вероятно ще ви е интересно да прочетете В. Зомбарт (за който твърдят, че бил дал базата на антисемитизма при нацистите) - странното е че, самите нацисти не си го спомнят твърде, а уважават къде, къде повече, Карл Маркс !
- Или излязлата през 1925 г. статия във в-к "Ню йорк таймс", в която се говори, че след к-раде Хитлер, най-великата личност е тов.Ленин ? - от тогава на никого неизвестният Йозеф Гьобелс ?
- В същност, добре е да прочетете статията на Даян Пол "Карл Маркс или ПЪРВОТО в СЪВРЕМЕННАТА социология, ОБОСНОВАВАНЕ на ГЕНОЦИДА"... The classes and the races ... Класите и расите, твърде слаби, за да овладеят новите условия на живот, следва да дадът път ... !"... "... южните славяни, представляващи сами по себе си, отпадъци от едно ненормално еволюционно развитие продължаващо от хилядолетия ... (били тор - б.м. !)

цитирай
60. nacionallist - Тежко за четене, трудно за преос...
16.12.2013 23:12
Тежко за четене, трудно за преосмисляне, мерзо от човешка гледна точка, срамно за цялото човечество и още много думи с които не мога да скрия отвращението си към т. нар. "съюзници" от Антихитлеристката коалиция. Къде е световната общественост да осъди тези престъпления извършени в името уж на "доброто"? Не мога да повярвам, че тези престъпления са се случвали тук на европейска земя и са били толерирани от победителите.
цитирай
61. bogomil - Уважаеми приятелю germantiger
27.12.2013 21:01
За втори път пускам коментар на този твой интересен постинг. Първият беше положителен с изразено почитание и уважение към познаниятa ви, но за съжаление не го видях публикуван. Не знам причината, дали не ви е харесал или пък операторите модератори не са го представили, защото получих съобщение, че коментара ми ще бъде публуван, ако вие го одобрите. Вижда се, че постинга ви е много високо оценен. Вижда се, че сте накарал блогерите да мислят и всеки да изкаже мнението си, което е целта на онова, което публикуваме. Поздравления!
Сега изпращам един коментар, с който вие сте ме цитирали в постинга на leoneonovpom, относно това "Терорист ли е бил Ботев, за което искрено ви благодаря. Изказах ви благодарност в постинга на leonovleonovpom, но не знам дали ще бъде публикуван. Впрочем публикувах там моя постинг
germantiger написа:
Ако иде реч за "същия" постинг, който си видял, хубаво е ДА ГО ПРОЧЕТЕШ (постинга) преди да го коментираш и критикуваш ;)
http://bogomil.blog.bg/history/2013/12/17/teroristichen-akt-li-e-prevzemaneto-ot-botevata-cheta-na-par.1220206 Автора чудесно е защитил позицията, че Ботев НЕ е терорист и го е направил с впечатляваща (поне за мен) конкретика!

Благодаря Ви GERMANTIGER!. Аз посетих този постинг след като видях, че автора на 23.12.2013 г. и на 25.12.2013 е посетил моя постинг по този проблем от17.12.2013 г. Спомените на капитана на Радецки съм публикувал преди няколко години в Интернet, вestnik "Над 55, бр.23/2.06.2008,
вестник "Българска армия", бр.16862/2.06.2008, научно списание "История"бр.3/2011,стр.43-52; виж.www.vestnitcibogomil.blog.bg; str.3, т.е след отваряне на блогстраницата се кликва на 3 от pоказаните страници 123. Предполагам, че автора на този постинг е прочел моя постинг и се е опитал да представи постинга си без да цитира, макар че не е твърде убедителeн този постинг, макар че е отличен от операторите. Имал съм и др. такива случаи;
с поздрав уважение и най-добри пожелания през следващата 2014
www.bogomil.blоg.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4621036
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031