Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2012 00:02 - ГЕНОЦИД – ДЪЩЕРИТЕ НА ГЕРМАНИЯ 5
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 105536 Коментари: 191 Гласове:
61

Последна промяна: 16.08.2012 13:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЕ ЗА СЛАБИ НЕРВИ!

ЗА ТЕЗИ ЖЕРТВИ НЯМА ПОЧИТ!

„ТОВА” СВЕТЪТ НЕ ЗНАЕ – И В ГЕРМАНИЯ НЕ СЕ УЧИ!  

image

ДРЕЗДЕН - АД

image
Някъде там са или бяха децата, жените, животните дори?!

Мой превод от книгата на Дейвид Ъруинг - "Разрушението на Дрезден"


image

image

Отделни пасажи/маркери, автора е положил достоен труд, но съжалявам, че "маниера" или стила му не е експресивен!

ЗАПОЧВАМ С "ПОСЛЕДНОТО", НО ТРАГИЧНОТО, после "хронологично":

1. В ДРЕЗДЕН Е ЛИКВИДИРАНО КАТО ПЛОЩ ТОЛКОВА КОЛКОТО В ЦЯЛ ЛОНДОН НЕ Е ЗА ЦЯЛАТА ВОЙНА, И ТОВА САМО ЗА 1 НОЩ!

2. ТЕМПЕРАТУРАТА В ОГНЕНИЯ СМЕРЧ, КОЙТО ИЗТРЕБВА ДРЕЗДЕН Е СТИГАЛА ОТ 800 ДО 1000 ГРАДУЗА ПО ЦЕЛЗИЙ!

3. ОГНЕНО ТОРАНДО ПОДХВАЩА ЦЕЛИ ТЪЛПИ ОТХОРА И ГИ ВДИГА ГОРЯЩИ ВЪВ ВЪЗДУХА!

4. ОТ СПАСИТЕЛИТЕ НЕ ОЖИВЯВА ПОЧТИ НИКОЙ – ПОЖАРНИЯ ОТРЯД ОТ БАД-ШАНДАУ ПРАТЕН ДА ПОМАГА В ДРЕЗДЕН Е ЗАСТИГНАТ ОТ ВТОРАТА ИЛИ ТРЕТАТА АТАКА – ОТ ЦЯЛАТА КОМАНДА НЕ ОЦЕЛЯВА НИКОЙ!

5. ЖЕНИ С ДЕТСКИ КОЛИЧКИ ИЗГАРЯТ В 15 МЕТРОВИ ОГНЕНИ ВИХРИ!

6. УМИРАТ ЦЕЛИ КОЛЕКТИВИ – ЗА СЕКУНДА 13 ДЕВОЙКИ ТЕЛЕФОНИСТКИ СА ПОГРЕБАНИ ПОД СРУТИЛА СЕ СГРАДА – ЧЕТИРИНАЙСТАТА СТАВА СВИДЕТЕЛ И САМО ТЯ ОЦЕЛЯВА!

7. ИЗГАРЯТ И СЕ ЗАДУШАВАТ ПОЧТИ САМО ДЕЦА И ЖЕНИ – БЯГАЩИ ОТ ИЗТОК ДВА ВЛАКА С ДЕЦА ОТ КЬОНИГСБРЮК СЕ СПАСЯВАТ ОТ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЗА ДА УМРАТ В ПЛАМЪЦИТЕ НА СЪЮЗНИЦИТЕ!

8. ПРИ ТРЕТАТА АТАКА ВЕЧЕ ПО СВЕТЛО АМЕРИКАНСКИ МУСТАНГИ ОБСТРЕЛВАТ НА „БРЪСНЕЩ ПОЛЕТ” ХОРА, КАРУЦИ, КУЧЕТА ДОРИ......

9. ИЗТРЕБЕНА В ОГЪН Е ГИНЕКОЛОГИЧНА КЛИНИКА И РОДИЛЕН ДОМ – ДВЕ РОДИЛНИ ПАЛАТИ, ОПЕРАЦИОННА, ДВЕ РОДИЛНИ ОТДЕЛЕНИЯ И ГИНЕКОЛОГИЧНА ХИРУРГИЯ!!!

10. МАЙКА ПРЕГЪРНАЛА ДЕТЕТО СИ СЕ ВПИЧА ЗАЕДНО С НЕГО И СЕ ЗАПЕЧАТВА В АСВАЛТА, ОТКЪСНАТИ КРАЙНИЦИ, ОГЛЕНИ КОСТИ, ГЛАВИ БЕЗ ТЕЛА И СПЕЧЕНО МЕСО!!!!!!

11. НА ПЛОЩАДА В АЛТМАРК Е ИМАЛО РЕЗЕРВОАРИ С ВОДА НА 80 САНТИМЕТРА ПЪЛНИ – СЛЕД ИЗГАРЯНЕТО НА ГРАДА ВОДАТА В ТЯХ БИЛА ИЗПАРЕНА, А ВСИЧКИ ОПИТАЛИ СЕ ТАМ ДА НАМЕРЯТ СПАСЕНИЕ ИЗМРЕЛИ!

12. В ДОМ НА ПИРНАЙШЕРПЛАТЦ В МАЗАТА Е НАМЕРЕН СЛОЙ 20-30 САНТИМЕТРА ОТ МЕСО, МАС И КОСТИ – ХОРАТА СА БУКВАЛНО КРЕМИРАНИ ОТ ОГНЕНИЯ СМЕРЧ!!!

13. ДОКТОР ГЬОББЕЛС ПРЕДЛАГА ОТМЪЩЕНИЕ ЗА ДРЕЗДЕН С РАКТЕТИТЕ ФАУ И С ГАЗ, КОЙТО ГЕРМАНЦИТЕ ИМАТ РАЗРАБОТЕН И ИЗПИТАН – ПРОНИКВАЩ ПРЕЗ СТАНДАРТНИТЕ АНГЛИЙСКИ ПРОТИВОГАЗИ! ГЕРМАНСКИТЕ ВОЕННИ НЕ ПРИВЕЖДАТ В ДЕЙСТВИЕ „ИДЕЯТА”!

14. ЗАГУБИТЕ СА НАЙ-МАЛКО 135 000 ДУШИ (ГЬОББЕЛС ПРОПАГАНДИРА ЗА 300 000-400 000-500000 ДОРИ) тези 135 000 са ПОВЕЧЕ ОТ ХИРОШИМА, ПОВЕЧЕ ОТ НАГАЗАКИ! За сравнение в най-мащабната бомбардировка на Токио по японски съобщения загиват 83 793 човека, а в Хирошима 71 379.

15. ПЪРВАТА АТАКА Е С 1 400 АНГЛИЙСКИ САМОЛЕТА, ВТОРАТА С 1 350 АМЕРИАКСНКИ... НО ТОВА НЕ Е ВСИЧКО – НА 17 АПРИЛ САМО АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОВЕЖДАТ СВОЯ АТАКА ПО ДРЕЗДЕН С 572 САМОЛЕТА...    

16. ХОРАТА СА СПАСЯВАНИ С „ВОДНИ АЛЕИ” – НЕПРЕКЪСНАТИ ЗАВЕСИ В ВОДА МЕЖДУ КОИТО УСПЯВАТ ДА СЕ ЕВАКУИРАТ БЕЛЯЗАНИТЕ ОТ СЪДБАТА „ЩАСТЛИВЦИ”.

image
 

image

......

Единствения човек с достъп до американските архиви за бомбардировката на Дрезден е бил Джоузеф Уорнър-Ейнджъл младши от историческия отдел на ВВС на САЩ. До момента написаното му в 60-те години изследване е засекретено и не е „видяло бял свят”!

В началото на 1943г. Англичани създават към Парламента си Комитет за ограничение на бомбардировките с цел атаките срещу цивилни германски обекти и градове да се намалят. Лейбъристите се опитват по всякакъв начин да закрият или „заглушат” комитета, който оцелява, макар и без реални успехи в неговата борба и цел.

ДРЕЗДЕН – АД:

Много от хората умират всъщност от отравяне, телата им придобиват един специфичен син, оранжев или зелен оттенък, което в начало кара германските власти да предположат, че съюзниците са използвали химическо оръжие/бомби с отровен газ при бомбардировката!

Сред жителите на Дрезден били популярни наивни слухове, например – Дрезден ще бъде пощаден както германците не докосват Оксфорд, или че край града живеят далечни родственици на британския премиер-министър или дори, че след войната столицата на Саксония ще се превърне в столица на Германия по заповед на победителите!

Дрезденските деца умират не само в горящиа Ад на бомбардировката, а дори далеч от своя град – такъв е случая с противотанкова батарея защитаваща Хамма съставена от МОМЧЕТА - ДРЕЗДЕНСКИ УЧЕНИЦИ И МЛАДЕЖИ ОТ ХИТЛЕРЮГЕНД... половината от тях загиват в бой срещу американците!

Преди бомбардировката на града в него има много пленници от различни националности, но най-много са англичаните. Смъртта и погребението на един от тях е съпроводено с германски военни почести, а самите британци са имали възможност не само да работят в града, но дори да се разхождат в него, да разглеждат зоопарка и въобще парковете и местата за отдих, както и историческите и архитектурни забележителности.

Отново преди бомбардировката още на 26 януари в Дрезден над 1 000 МОМИЧЕТА от организацията TOD очаква на централната гара хиляди бежанци, почти всички от тях жени и деца. По-късно това ще направи впечатление на „статистиците” – огромното множество или дял или процент сред жертвите всъщност ще са жени и децата им! Бежанците идват с хиляди, стават стотици хиляди от Изток гонени от преследващата ги Съветска армия, а в процеса на наставябнето, лечението и помоща за тях се включват още хиляди млади момичета от ЛИГАТА НА ГЕРМАНСКИТЕ ДЕВОЙКИ и жени от различни женски асоциации.

Много училища са затворени, превърнати в приюти за настаняване на бежанците в окаяно състояние, УЧЕНИЦИТЕ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ЗАНЯТИЯ, НО ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ПОМАГАТ НА БЕЖАНЦИТЕ НА ГАРАТА И В УЧИЛИЩАТА! МОМЧЕТАТА СТАРША ВЪЗРАСТ Е ТРЯБВАЛО ДА РАБОТЯТ ОТ 19.55 ВЕЧЕРТА ДО 8.00 СУТРИНТА С БОЛНИТЕ БЕЖАНЦИ!

По време на бомбардмънта са унищожени 158 картини шедьоври от световни художници!

АНГЛИЧАНИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ:

Артър Харрис пише в писмо до Чарлз Портъл, че за 18 месеца са ликвидирани 45 от всички 60 главни германски градове! Примерно в периода от октомври до декември вкл. 58% от операциите са срещу германски градове, само 14% процента примерно са срещу предприятия за преработка нефт или синтетичен бензин. ХАРРИС ПИШЕ, ЧЕ ЖЕЛАЕ И ГО ЗАЯВЯВА В ПИСМОТО ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА ДА БЪДАТ ИЗТРИТИ МАГДЕБУРГ, ЛАЙПЦИХ, КЕМНИЦ, ДРЕЗДЕН, БРЕСЛАУ, ПОЗЕН, ХАЛЛЕ, ЕРФУРТ, ГОТА, ВАЙМАР И ОСТАНАЛОТО ОТ БЕРЛИН...

ОТНОВО „КЪМ” ДРЕЗДЕН:

В града живеят 630 хил. души, с придошлите бежанци обаче те стават 1 200 000, други изчисляват 1 400 000 !!! Прогонените от родните си места силезийци, судетски германци всъщност са основния брой от тези бягащи. Основна част от тези хора-жертви са селяни, фермерски работници, които никога в живота си не са чували предупредителен сигнал или сирена за въздушно нападение, никой никога не ги е инструктирал как да реагират или къде да се прикрият или да се евакуират...

 „ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ” АТАКУВА:

ЛЪЖАТА – при инструктажа на 5 –а бомбардировъчна група е казано, че пилотите ще атакуват железопътните комуникации в Дрезден, без въобще в нейния сектор за атака да е имало такива! В същия сектор не се намира нито една от 18 пасажерски  или товарни станции! На 3-а група е казано – „Вашата група атакува щаб на германската армия в Дрезден”. На други е казано, че ще атакуват щаб на Гещапо, заовд за отровни вещества...

Лидера на маркировачите или патфайндърите не регистрира нито един лъч, сноп светлина от пробжентори и нито веднъж изстрел от германска занитка – това показва, че града всъщност е беззащитен!

Удара започва в 22.13......

ПЪРВИЯ АМПУЛЕН ПАТРОН С МАРКИРАЩА СМЕС СРАБОТВА КОГАТО КАМЕРАТА НА АНГЛИЙСКИЯ „МОСКИТО” ЗАСНЕМА БОЛНИЦАТА В ДРЕЗДЕН-ФРИДРИХЩЕДТЕ – ТЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БОЛНИЧЕН КОМПЛЕКС В ЦЕНТРАЛНА ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ ВОЙНАТА И ТЯ Е ЦЕЛ !!!!!

ТРЕТИЯ МАРКЕР Е В МЯСТОТО КЪДЕТО СЕ РАЗТОВАРВАТ САНИТАРНИТЕ ЕШЕЛОНИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ – РАНЕНИТЕ И ИНВАЛИДИТЕ !!!

АТАКАТА ЗАПОЧВА С 2 000 И 1 000 КИЛОГРАМОВИ ФУГАСНИ „БЛОКБЪСТЪРИ” ПО СТАРИЯ ГРАД – ТОЗИ В КОЙТО ИМА СГРАДИ НА 1 000 ГОДИНИ !!!!!!

При втората атака в 1.30 през ноща австралиеца Льо Гуд – командир на авиокрило, записва в дневника” „13-14 февруари 1945 година. Дрезден. Над целта е чисто, практически целия град е в огън. Никакви зенитки.”

Пилот от 3 – а гфрупа пише в дневника си:

„ФАНТАСТИЧНА СВЕТЛИНА НА 300 КИЛОМЕТРА ПРЕДИ ЦЕЛТА ПРИ ПРИБЛИЖАВАНЕ. НА ВИСОЧИНА 6 000 М НИЕ МОЖЕХМЕ ДА РАЗЛИЧАВАМЕ ДЕТАЙЛИ НА МЕСТНОСТТА НАД КОЯТО ЛЕТИМ ОТ НАЗЕМНОТО ЯРКО СИЯНИЕ...” Дрезден гори!

Бортинженер от 1 – а група пише, че МОЖЕ ДА ПИШЕ В БОРТОВИЯ ЖУРНАЛ ПРИ ЗАРЕВОТО КОЕТО ПРОНИКВА ПРЕЗ ФЮЗЕЛАЖА В КАБИНАТА!

А пропо, кинолентата предадена в Кралския военен музей представлява окончателно и категорично свидетелство, че града не е бил защитен – никакви прожектори, никакви следи или взривове, разриви от зенитна стрелба на попадат в полезрението след нейното преглеждане!

Спомените на пилот управляващ своя „Ланкастър” над града:

„БЕШЕ МОРЕ ОГЪН, КОЕТО ПО МОЯ ОЦЕНКА ПОКРИВАШЕ 100 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА... ЖАРТА СЕ УСЕЩАШЕ ДАЖЕ В МОЯТА КАБИНА... А СМАОЛЕТА БЕ ОСВЕТЕН ВЪТРЕ КАТО ОТ ЗАЛЯЗВАЩОТО СЛЪНЦЕ ЕСЕНТА...”

Друг пилот от 3 – а група си спомня, че ЧЕРВЕНИЯ ОГНЕН АД СЕ ВИЖДАЛ НА ВРЪЩАНЕ ДОРИ НА 240 КИЛОМЕТРА ОТ ЦЕЛТА – ДРЕЗДЕН И НАПИСВА:

МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТАРЯ.”

ДРЕЗДЕН Е СМАЗАН И С 4 000 КИЛОГРАМОВИ БОМБИ !!! Англичаните губят само 6 самолета вкл. Тези по пътя към целта и при връщането им. АТАКИТЕ (първа и втора) СА С 1 400 АНГЛИЙСКИ САМОЛЕТА !

...

НА ПЪТ КЪМ ДРЕЗДЕН СА ВЕЧЕ 1 350 АМЕРИКАНСКИ „ЛЕТЯЩИ КРЕПОСТИ” и изстребители ЗА ТРЕТА АТАКА.......... !!!!!!!

Ако целта на първата атака е била самия град, на втората пак града ивече включените в гасенето на пожари и дошлите в помощ, то в третата са колоните с продоволствие, пожарните отряди идващи в помощот вътрешността на Германия, БЯГАЩИТЕ И СПАСИЛИ СЕ ОТ ТОЗИ АД И ЕВАКУИРАЩИ СЕ ОТ ДРЕЗДЕН!!!

ЕДИН ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ P51s ЛЕТИ ТОЛКОВА НИЗКО И ОБСТРЕЛВА ГЕРМАНСКИТЕ КОЛОНИ, ЧЕ СЕ ВРЯЗВА В АВТОМАШИНА И СЕ ВЗРИВЯВА!

Потопен е парахода „Лайпцих”, който всъщност е плаваща болница – това се отчита като... успех?!

ЕДИН БРИТАНСКИ ВОЕННОПЛЕННИК СПОМЕНАВА, ЧЕ ДРЕЗДЕН ГОРЯЛ 8 НОЩИ И 7 ДНИ......

След месеци руснаците заемат Дрезден – отнасят в СССР „Сикстинската Мадона” и я връщат едва 1956г. В ГДР.

......

ОЦЕЛЯВА КАТО ПО ЧУДО 100-МЕТРОВИ КУПОЛ НА ГЕОРГ БЕР АРХИТЕКТУРЕН ШЕДЬОВЪР НА ФРАУЕНКИРХЕ. ТУК СЕ Е РАЗХОЖДАЛ И ЖИВЯЛ ГЬОТЕ ОЩЕ В 1768Г......

МОИТЕ ПРЕВОДИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog.bg/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492


image

Преди време написах в мой постинг:
 

Простичко е:
Искам "равен" критерий, не желая двоен стандарт.
Искам еднакво уважение към всички жертви - за германските няма!
Не приемам пропагандни филми и реплики от типа - Ние сме освободители, а Германия е само зло и война!

НИКЪДЕ НЕ ИСКАМ СЪД ИЛИ РЕВАНШ!
НИКЪДЕ НЕ ИСКАМ СМЪРТ ЗА РУСНАЦИ!
ВСИЧКИ СА ВЪРШИЛИ "СВОИТЕ" ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ТАЗИ ВОЙНА, НО САМО ЕДНИ ПЛАЩАТ И ИМАТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА!


1. НЕ ПИША ЗА ИДЕОЛОГИИ!
2. НЕ ОНЕВИНЯВАМ ГЕРМАНСКО НАСИЛИЕ!
3. ИСКАМ ПРИЗНАНИЕ ЗА НАСИЛИЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪРХУ ГЕРМАНИЯ!
ПРАВО НА СПРАВЕДЛИВОСТ И СПОМЕН ЗА ГЕРМАНСКИТЕ ЖЕРТВИ НЯМА ЛИ?

КОЙ - РУСНАЦИ, ПОЛЯЦИ, ЧЕХИ, СЪРБИ, РУМЪНЦИ...
КАКВО - ИЗБИВАХА И ИЗСЕЛВАХА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА
КЪДЕ - В ТЕРИТОРИИ, КОИТО ВЕКОВЕ СА ОБИТАВАЛИ "НЕМЦИ"
КОГА - СЛЕД ВСВ, НО И СЛЕД ПСВ, ПО ВРЕМЕТО НА ГРОЗНИ, НЕВСКИ...
ЗАЩО - НЕ СЪМ ГИ ПИТАЛ...
КАКВО СЛЕДВА - НИЩО, ПРОСТО ЛИЦЕМЕРИЕ!

image


ВСЯКА ГОДИНА ПРЕДАТЕЛИ С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ ПРЕЧАТ НА МЪЖЕ, ЖЕНИ И ДЕЦА КАТО ТОВА НА СНИМКАТА С МАРШ ДА ПОЧЕТАТ ГЕРМАСНКИТЕ ЖЕРТВИ!




Гласувай:
66



1. анонимен - браво
16.08.2012 00:24
Браво--много смислен и точен постинг
Поклон
цитирай
2. анонимен - Подводни
16.08.2012 00:27
Тигре, наистина войната е огромна простотия. Но от нея се печели и то много яко. За тези които печелят от войната няма значение от кого са дадени жертвите. Истинските виновници за тази, предишната и бъдещата касапница скоро ще си понесат последствията. Вината на вашият народ е, че са повярвали на една илюзия разпръсната от шепа чифутски лумпени. Това което е направено с Дрезден, и не само с него, повярвай, не е човешко дело. Поне идеята те е човешка. Приеми думите ми БУКВАЛНО!
цитирай
3. анонимен - dreadtrooper
16.08.2012 00:40
КАКВО СЛЕДВА - НИЩО, ПРОСТО ЛИЦЕМЕРИЕ!
==============================
Изключително прав си в случая... Адмирации за постинга!
цитирай
4. germantiger - ...
16.08.2012 00:45
анонимен написа:
Тигре, наистина войната е огромна простотия. Но от нея се печели и то много яко. За тези които печелят от войната няма значение от кого са дадени жертвите. Истинските виновници за тази, предишната и бъдещата касапница скоро ще си понесат последствията. Вината на вашият народ е, че са повярвали на една илюзия разпръсната от шепа чифутски лумпени. Това което е направено с Дрезден, и не само с него, повярвай, не е човешко дело. Поне идеята те е човешка. Приеми думите ми БУКВАЛНО!


- благодаря за коментара, приемам го както кажеш, макар лично аз да се съмнявам и не вярвам в борбата между Добро и Зло, библейските мотиви, HAARP, края на света и подобни, кой-знае - ще видим или разберем...

- мой народ е и българския, нищо че това почти не го показвам в блога ми или във вибокс профила ми - В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ МОГА ЗАСЛУЖЕНО ДА ИЗТЪКНА, ЧЕ БЪЛГАРИНА И БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК НЕ Е ОПЕТНИЛ ИМЕТО СИ С ТОЛКОВА КРЪВ И НАСИЛИЕ, КАКТО ПОЧТИ ВСЕКИ ДРУГ В ЕВРОПА!

- често пиша или "звуча" антируски, а всъщност мисля, че руснаците са най-страдалия народ от свои и чужди в Европа, иначе казано историята е история, но дотук в блога с нея

- гермаснкия народ има немалко престъпления, срещу него пък според мен още повече, но никой не е бил "овчица" - самия аз съм наясно мисля с доста германско насилие от античността до световните войни включително, просто факта, че гермаснката гордост и жертви ги няма в световния PR и в самата "германия" помага за окончателното демграфско, културно и нравствено ликвидиране на този народ.

Приемам почти всяка гледна точка, включително твоята подводни и още веднъж благодаря за коментара - не малко хора ме убеждават, че идвало време разделно за света, лично аз не се надявам, а може би и не желая то да е кърваво дори за виновните?!
цитирай
5. анонимен - Надводни
16.08.2012 00:50
Доста мрачен пост:(
цитирай
6. анонимен - Подводни
16.08.2012 01:18
Далеч съм от мисълта да ти насаждам вяра в нещо. Тя е плод на времето (като измерение).
Германският народ е един от малкото които наистина уважавам, поради редица качества които много други народи въобще не притежават. Когато бях малък, гледах футболен мач между ЦСКА и Байерн -Мюнхен в София. Мисля че беше за Купата на Европейските Шампиони. Та тогава, до 15 минута, ЦСКА водеше с 3:0. Срещата завърши 4:3 в полза на ЦСКА. След това, варно, че "разковаха" ЦСКА в Мюнхен, но не това е важното. Друг отбор, на мястото на Байерн, щеше тотално да се срине след онези 15 злополучни минути. Но не и Байерн. Просто показаха ДУХ. Много респектиращо.
Германските жертви, най-вече сред такива касапници като Дрезден, наистина ги няма, защото така е наложено. Не зная дали си наясно, но според капитулационият договор, огромна част от решенията на Германското правителство, преди да влязат в действие, трябва да бъдат съгласувани и одобрени от администрацията на САЩ и Великобритания, като това ще важи до изплащане на репарациите от войната. Самото правителство на Германия е с вързани ръце.
Манипулациите относно самата война са огромни и огромна част от хората са подвластни, все още, на тях.
Относно времето разделно. И аз не желая то да бъде кърваво, но просто няма друг начин. Наистина, няма.
цитирай
7. shtaparov - Тези атаки, направени по инициа...
16.08.2012 04:39
Тези атаки,направени по инициатива на англичаните и най-вече на такива пияндета и спиртосани наркомани като Чърчил,са отмъщение на слабите срещу жените и децата на врага заради това,че бяха докарани до пълно унижение и безсилие през първия период на Втората световна война,когато Англия бе на ръба на катастрофата,но я избегна само поради невероятната милост и толерантност на Хитлер!
цитирай
8. djovana38 - ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ!
16.08.2012 06:32
Всичко, което си превел и дообяснил ме накара да го съпреживея!Била съм няколко пъти в Дрезден, в този прекрасен град и когато гледаш снимките от войната се чудиш как е възкръснал!Този пост допълва моите интереси към историята на Германия!!И поста е "мрачен", защото е грозната истина за частица от войната!Кара те да разсъждаваш върху фактите! Откакто свят светува, войни е имало и ще има-за земя, за власт, за влияние, най- вече ПЕЧАЛБИ! На никого не му пука за страданията и мъката!И сега има войни-съвременни!Съмнявам се, че някога ще има възмездие!Но намирам твоето отношение към войната, абсолютно правилно, към "воюващите народи" също(не към виновниците),към света!Поздравявам те и затова, че всяка дума от твоите постинги е подплатена от факти,снимки! В този обезумял и побеснял за печалби свят, отровен от лицемерието на глобализма и ТОЛЕРАНТНОСТ(само към някои), твоите постинги се четат с удоволствие, заради твоята реална оценка на събитията!
цитирай
9. godlieb - ДА НАИСТИНА -
16.08.2012 06:52
ДОРИ ЧУДОВНОСТТА ПОДЛЕЖИ НА ЗАБРАВА. ПОДОБНИ НАПОМНЯНИЯ СА ОСОБЕНО НЕОБХОДИМИ - ВЪВ ВЕК КАТО НАСТОЯЩИЯ.
цитирай
10. unknown1 - Благодаря ти за историите, който ...
16.08.2012 07:54
Благодаря ти за историите,който публикуваш.Логично беше победените да са дали жертви,но този изживян ужас целенасочено беше покриван с мълчание десетилетия.Тези зверства по нищо не отстъпват на избиването в концлагерите.И ако в концлагерите е имало някакъв "подбор" по религиозен белег,то в тези "...за 18 месеца са ликвидирани 45 от всички 60 главни германски градове..." е било поголовна и масова сеч.Впечатли ме броя на самолетите,които са ударили само 1 200 000хиляднен Дрезден-1350!!!!!!!!!.........
Още веднъж ти благодаря за всичко,което пускаш!:)
цитирай
11. syrmaepon - Всичко това е много тъжно
16.08.2012 07:56
За съжаление войните продължават
цитирай
12. vencivaleri1951 - Това се знае тигре:)
16.08.2012 08:30
Бомбардировките над Дрезден са точно толкова ненужни като тези к ядреното оръжие в Япония. Впрочем София я е очаквало същото, но Димитров ходотяйства пред Сталин и той от своя страна се застъпва за нас. Лично аз помня някои разрушения. Абсолютно безсмислени удари от военно-тактическо значение. В жилищни райони, никаква производствена инфраструктура, военни обекти и проче. Неоправдано перчене и жестокост. То същото бе например и в Ирак. Не напразно операцията се казваше "Шок и ужас" Мирните хора които пострадоха на Садам да кажем биха му били хилядолетия нужни да достигне бройката. Ето в арбския свят в момента гинат хиляди за да се свалят неугодни на янките хора. Не ги интересува нито , че идват ислямистите, че гинат десетки хиляди. Важно е да сложат ръка на района. Да си чул някога да заплашат саудититската върхушка. Тази държава е на светлинни години от страните в региона като светска държава. Там живеят векове назад. Да ама купуват оръжие за милиарди от янките и шейха като му кажат:-скачай-пита колко. Например Бин Ладен беше саудитец, а и парите му в не малка степен идваха от там. Удариха обаче Ирак след ударите по "близнаците" като измислиха някакво оръжие в "цокалото" на Садам. Ами ударите по Белград в една толкова несправедлива война като косовската. Метохия е за сърбите каквото например е Рилския манастир за нас. Е вече не е в Сърбия. Стане ли им изтодно на янките и Рилския манастир ще стане изсконна реликва на подкрепян от тях етнос например
цитирай
13. joysii - "13-14 февруари 1945 годи...
16.08.2012 08:59
bulgarinut57 написа:
"13-14 февруари 1945 година"

На това се казва тероризъм и холокост.
Да избиваш беззащитни цивилни в незащитен град !!!
Безумие и цинизъм !

===================
Тоя пък се изцепил тук като големия миролюбец. А в своя блог, и в този на Спароток сипе бяс върху всички наши съседни народи и е готов живи да ги одере заради минали истории.
Войнстващият национализъм също е безумие и цинизъм, господине с татуирания на гърба български герб.
цитирай
14. joysii - Хубав постинг. Така е - заради ин...
16.08.2012 09:02
Хубав постинг. Така е - заради интересите на върхушката страдат невинни. Затова войната е най-ужасното зло и не бива никога и по никакъв повод да се провокират омраза и агресия в международните отношения. Защото не се знае кой кога ще пострада повече.
Ако непрекъснато си го връщаме - някому, за нещо - войните няма да имат край и животът ни никога няма да е щастлив и спокоен.
цитирай
15. анонимен - Сигурен съм , че и самите американци
16.08.2012 09:03
Сигурен съм , че повечето американци и англичани не знаят за делото на своето правителство. Но тези които знаят и пишат историческите книги някои от тях открито се срамуват от това (поне аз съм попадал на такива книги). Adod.
цитирай
16. анонимен - Каквото посееш
16.08.2012 09:06
това ще пожънеш. Добър урок са дали американците на нацистите. То затова и сега немците са по-кротки и от агънца.
цитирай
17. vmir - Затова уважавам германците, че след подобни нечовешки изпитания не са се разплули или обезумели,
16.08.2012 09:17
не са се превърнали в хленчещи неудачници и манкьори, на които всички са им виновни, а стиснаха зъби и показаха силата на духа и характера си. Слава на германския дух и воля!
цитирай
18. liliyanaandreeva - Четох след промените когато имеше ...
16.08.2012 09:43
Четох след промените когато имеше за малко свобода на словото, че Дрезден е бомбандиран съвсем ненужно от военно стратегическа гледна точка! Просто за да бъдат убити цивилни, а войната вече е била спечелена!
Но ти и всички останали не искате да ме чуете! Аз зная защо го вършат това изстъпление! Това е ритуал на религиозни фанатици, а не военна тактика! Ако проявиш интерес, ще обясня какво мисля по въпроса! Иначе тайните секти ще продължават да вършат геноцидни престъпления и няма кой да ги спре, освен ако не се каже истината за техните чудовищни деяния!
цитирай
19. monaliza121 - Кланица 5
16.08.2012 09:48
А маршалът от военновъздушните сили Сондби казваше между другото:
Никой не може да отрече, че бомбардировката над Дрезден бе голяма трагедия. След като прочетат тази книга, малцина ще повярват, че тя е била необходима от военна гледна точка. Това бе едно от онези ужасни неща, които понякога се случват по време на война, и които са резултат на нещастно стечение на обстоятелствата. Онези, които дадоха съгласието си за бомбардировката, не бяха нито зли, нито жестоки, макар че те може би бяха твърде далеч от суровата действителност на войната, за да разберат напълно ужасната разрушителна сила на една бомбардировка през пролетта на 1945 година.
цитирай
20. poet - Що триеш коментари?
16.08.2012 09:57
Държиш се точно като типична германска шушумига, която се напикава от страх като й кажат истината в очите.
цитирай
21. rizar - За това англосаксонско клане
16.08.2012 10:45
не се знаеше почти нищо преди 89-та.
Даже червените ДРОГАРИ ни го бяха спестили .... Дали защото господарите на едните и другите бяха едни и същи.
Че има нещо гнило в Дания разбрах веднага, когато специалист ми обясни , че в Дахау и Освенциум няма такъв капацитет да се уморят толкоава хора в камери.

Едва след като прочетох великата книга на отровения Никола Николов, който разказваше за бомбандировките над Дрезден и Лайпциг всичко ми се изясни.

Тежко е да се гледа и чете този постинг, но човекомразците нека да помнят , че винаги има Видовден и за ТЯХ!
цитирай
22. faktifakti - Искам "равен" критерий, не желая двоен стандарт.
16.08.2012 10:55
никоя кауза не оправдава насилствената смърт над невинни и беззащитни хора. а историята би следвало да бъде реално представена .. за всички.
цитирай
23. анонимен - Последиците от безсмислените войни
16.08.2012 10:58
Много е тъжно наистина ... :( Войната нанесе огромни поражения, а на други донесе огромна печалба ... Благодаря ти, Тигре за изключително полезната информация !
цитирай
24. apostapostoloff - Цялата Втора световна война е едно
16.08.2012 10:59
огромно военно престъпление. Нечувано и невиждано зверство в човешката история.

Но!... Ако ние бяхме спечелили войната, в Нюрнберг най- напред щяха да бъдат съдени хиляди англо- американски пилоти, воглаве с техния главатар Харис- "изобретателя" на така наречените стратегически бомбардировки.
цитирай
25. allvin - Поклон пред паметта на невинните жени и деца!!! (((((((((((((:
16.08.2012 11:14
bulgarinut57 написа:
"13-14 февруари 1945 година"

На това се казва тероризъм и холокост.
Да избиваш беззащитни цивилни в незащитен град !!!
Безумие и цинизъм !


На мен най-смразяващо впечатление ми направи каменната статуя на купола на Георг Бел,оцеляла наистина като по чудо - все едно човек е занемял пред това чудовищно изтребление на хора и от мъка се е вкаменил ................. Спомних си, че само 5-6 % от мозъка на човек функционират нормално,а останалите,въпреки че са ОРГАНИЧНО ЗДРАВИ,,,спят" ................ тоест по същество тези системи са ,,вкаменени",мъртви .............. и това не също никак случайно,защото ако хората се ,,събудеха " от властта на Луцифер(,,Матрицата"),те вероятно биха полудели от толкова много зло по Света и душите им биха се вкаменили пред толкова много ужас и страдание .......................
цитирай
26. zelas - Ако Дрезден не беше сринат до осн...
16.08.2012 11:34
Ако Дрезден не беше сринат до основи, сега Германия нямаше да бъде това, което е.
цитирай
27. germantiger - ...
16.08.2012 12:05
poet написа:
Държиш се точно като типична германска шушумига, която се напикава от страх като й кажат истината в очите.


Не трия коментари, а съм наложил модерация!

Защо ли?

Защото така не пропускам коментар под мой стар постинг, не пропускам коментар на който мога да отговоря и да прочета аргументите на коментиращия.

Имам абсолютно заслужената претенция, че пиша в блога ми уникално инфо и предсатавям почти винаги впечатляващи изображения и за това се считам за важен (не по Дейл Карнеги и сие) - по-важен от теб Щурчо!

За това мила ми поетесо...
цитирай
28. germantiger - ...
16.08.2012 12:08
zelas написа:
Ако Дрезден не беше сринат до основи, сега Германия нямаше да бъде това, което е.


Наложително ли е да бъде сринат Ливърпуул за да се изгради Англия?
Всъщност тя отдавна е изградена (най-вече от германски племена, че и езика й също) и не заради това бомбардира Европа. Впрочем намирам английския романтизъм в литературата за връх в прозата!

Съмнявам се, Батак, Вердюн, бартоломеевата нощ да са изграждащи, но кой-знае, нечий дух може да израства и след тях?!
цитирай
29. germantiger - ...
16.08.2012 12:21
rizar написа:
не се знаеше почти нищо преди 89-та.
Даже червените ДРОГАРИ ни го бяха спестили .... Дали защото господарите на едните и другите бяха едни и същи.
Че има нещо гнило в Дания разбрах веднага, когато специалист ми обясни , че в Дахау и Освенциум няма такъв капацитет да се уморят толкоава хора в камери.

Едва след като прочетох великата книга на отровения Никола Николов, който разказваше за бомбандировките над Дрезден и Лайпциг всичко ми се изясни.

Тежко е да се гледа и чете този постинг, но човекомразците нека да помнят , че винаги има Видовден и за ТЯХ!


БЛАГОДАРЯ РИЦАРЮ!
В последно време често пиша - да ги нарека отрицателни коментари под твои постинги поради противопоставянето Запад - Изток (което отново често обслужва някой) и сърдечно ти благодаря за този твой коментар!
НАИСТИНА!
цитирай
30. letopisec - Сега чета предимно
16.08.2012 12:22
за геноциди...И при теб и при Спаротокчо...Правя съпоставителен анализ, така че не мога да каже все още нищо по същество...Темата е много вълнуваща...
цитирай
31. joysii - не са се превърнали в хленчещи не...
16.08.2012 12:42
vmir написа:
не са се превърнали в хленчещи неудачници и манкьори, на които всички са им виновни, а стиснаха зъби и показаха силата на духа и характера си. Слава на германския дух и воля!

==============
Споделям това мнение.
цитирай
32. germantiger - ...
16.08.2012 12:43
djovana38 написа:
Всичко, което си превел и дообяснил ме накара да го съпреживея!Била съм няколко пъти в Дрезден, в този прекрасен град и когато гледаш снимките от войната се чудиш как е възкръснал!Този пост допълва моите интереси към историята на Германия!!И поста е "мрачен", защото е грозната истина за частица от войната!Кара те да разсъждаваш върху фактите! Откакто свят светува, войни е имало и ще има-за земя, за власт, за влияние, най- вече ПЕЧАЛБИ! На никого не му пука за страданията и мъката!И сега има войни-съвременни!Съмнявам се, че някога ще има възмездие!Но намирам твоето отношение към войната, абсолютно правилно, към "воюващите народи" също(не към виновниците),към света!Поздравявам те и затова, че всяка дума от твоите постинги е подплатена от факти,снимки! В този обезумял и побеснял за печалби свят, отровен от лицемерието на глобализма и ТОЛЕРАНТНОСТ(само към някои), твоите постинги се четат с удоволствие, заради твоята реална оценка на събитията!


Когато весела и дива дама като теб пише сериозно и става дори драматична в коментара си, значи наистина постинга е оставил дълбока следа в теб - благодаря ти за реакцията и стегнатия, но и гарниранс комплименти към мен коментар. Тези комплименти ги ценя и действително ме задължават, а не ласкаят да продължавам - сериозно!
цитирай
33. germantiger - ...
16.08.2012 12:47
ЧЕТА И ДОПУСКАМ АБСОЛЮТНИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ.

"Рекоментирам" само някои - или положителни на добри познати, понякога такива и извън нета или често тези с отрицателен смисъл/насоченост/"заряд".

БЛАГОДАРЯ НА АБСОЛЮТНО ВСЕКИ КОМЕНТИРАЛ ПОД ПОСТИНГА ИЛИ В БЛОГА МИ!
цитирай
34. cefules - Поклон пред жертвите! И пред Гер...
16.08.2012 12:48
Поклон пред жертвите! И пред Германия!
цитирай
35. анонимен - Ако си немците си бяха направили ...
16.08.2012 13:02
Ако си немците си бяха направили атомни бомби и реактивни самолети заедно с ракето тва никога нямаше да се случи.Ама нещата са обвързани.4 години върховенството в райха е смятало че такива оръжия са безмислени.Та нали имат бавни и повреждащи се танкове и милиони пехотинци които умират със стотици в минута... Закво са им ракети и атомни бомби?Или пък готини самолети.Почват трескаво да ги разработват когато са в практически разгром.Не е много немски умно нито прагматично.Както и да е.Човек не може да промени миналото.Не ми дреме що са трепали немците.И те не са ги галели с перце.Защо обаче са бомбандирали София и други градове след като ние на практика сме били пасивни участници във войната.Ето това е тъжното.
цитирай
36. анонимен - dimitar
16.08.2012 13:02
horata koito napraviha ogromni pechalbi s cenata na kravta na nevinni hora ni podgotvyat nova kasapnica.dano ne se okaja prav no predstoi novo razpredelenie na pazarite i resursite a krayat e edin i sasht-voyna.vseki pat vinovnicite ostavat skriti.
цитирай
37. анонимен - никоя кауза не оправдава насилс...
16.08.2012 13:04
faktifakti написа:
никоя кауза не оправдава насилствената смърт над невинни и беззащитни хора. а историята би следвало да бъде реално представена .. за всички.

Такае!Но закона на физиката действа и тук!НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ СЕ ПОЯВЯВА ПРРОТИВОДЕЙСТВИЕ С ОБРАТЕН ЗНАК!И българската поговарка важи с пълна сила и в случая"Да би мирно стояло,не би чудо видяло/!
цитирай
38. germantiger - ...
16.08.2012 13:04
letopisec написа:
за геноциди...И при теб и при Спаротокчо...Правя съпоставителен анализ, така че не мога да каже все още нищо по същество...Темата е много вълнуваща...


Предполагам почти всеки народ е преживял, претърпял и изстрадал геноцид или насилие над и върху себе си.

Стремя се освен с експресивност и въздействие винаги да подкрепям постингите ми с инфо, понякога с изображения и при въпроси винаги отговарям конкретно с още инфо. Иначе казано - не съм голословен! Спароток също не е, но поради отдалечеността във времето и инфото - аз също се съмнявам, а понякога съм и несъгласен с някои негови съждения, от други негови постинги със сигурност научих немалко. Същото е и от теб летописецо - преди да чета твоя блог си имах изгареда представа за хуните - сещаш се каква - "хунска" като за масовката!
цитирай
39. germantiger - За анонимен 39
16.08.2012 13:11
анонимен написа:

Такае!Но закона на физиката действа и тук!НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ СЕ ПОЯВЯВА ПРРОТИВОДЕЙСТВИЕ С ОБРАТЕН ЗНАК!И българската поговарка важи с пълна сила и в случая"Да би мирно стояло,не би чудо видяло/!


В този ред на мисли:
- България напада ПЪРВА в две балкански войни
- България се установява и "идва" тук в земите на Византимперията или Източната римска или както я наречеш, ако ще да мислиш, че тези земи са тракийски
- ТАЗИ БГПОГОВОРКА НАЙ-ЧЕСТО СА Я ЧУВАЛИ ЧЕТНИЦИТЕ КОИТО СА ОТИВАЛИ ДА СЕ БОРЯТ, ОСВОБОЖДАВАТ ИЛИ УМИРАТ ЗА БЪЛГАРСКОТО
- В този ред на мисли всички български възстания удавени в кръв са... берзсмислени ли? Човек се бори за това което иска и обича ежедневно, вероятно някои държави и политики също, ако ще извратено и повратно да го правят?!

"Логиката" на преклонената главица, която сабя не я сече не я приемам, дори ме дразни. И разбира се, че не може да става дума за сравнение между световни войни и българско освободително движение, но логиката за първия агресор или за траенето може да предизвика чудни "аналогии".
цитирай
40. germantiger - ...
16.08.2012 13:14
анонимен написа:
Ако си немците си бяха направили атомни бомби и реактивни самолети заедно с ракето тва никога нямаше да се случи.Ама нещата са обвързани.4 години върховенството в райха е смятало че такива оръжия са безмислени.Та нали имат бавни и повреждащи се танкове и милиони пехотинци които умират със стотици в минута... Закво са им ракети и атомни бомби?Или пък готини самолети.Почват трескаво да ги разработват когато са в практически разгром.Не е много немски умно нито прагматично.Както и да е.Човек не може да промени миналото.Не ми дреме що са трепали немците.И те не са ги галели с перце.Защо обаче са бомбандирали София и други градове след като ние на практика сме били пасивни участници във войната.Ето това е тъжното.


Мен ми "пука" както си написал в коментара си за германските жертви и това е нормално поради произхода ми. Още по-нормално е на теб да ти пука за ударите по София, които са още по-безсмислени и непредизвикани като реална военна българска заплаха срещу съюзниците (не иде реч за обявена война итн).

Коригирай:

- нарича се боМбаРдировка от бомбардмънт и бомбарда, НЕ боНбаНдировка или подобни две грешки, допунсла си едната
- германците не мрат с милиони за минута или секунда, както и никоя армия дори в нуки/ядрен сблъсък
- за един германец обикновено са падали по няколко други - не демонстрирам, а изтъквам факт
цитирай
41. injir - Дрезден е бомбардиран, защото е шял ...
16.08.2012 13:16
Дрезден е бомбардиран, защото е шял да остане в съветска територия. Е, ,,съюзниците,, са решили нищо да не им оставят. Политиката е мръсна, нали.
цитирай
42. germantiger - ...
16.08.2012 13:20
Не е точно така (макар и да си прав за конкретния случа), защото в този ред на мисли трябваше да ликвидират още десетки градове или поне няколко окончателно, а не са го направили.

"Идеята" е била да се ДЕМОНСТРИРА ПРЕД И НА РУСНАЦИТЕ МОЩА НА АНГЛО-САКСОНСКАТА СИЛА КАТО ВЪЗДУШНА И ВЪЗМОЖНО РЕШАВАЩА В ЕДНА БЪДЕЩА ВОЙНА и са го направили от тази гледна точка перфектно (за жалост на други).
цитирай
43. анонимен - СМЪРТ ЗА ГЕРМАНО-УРОДИТЕ И ТЕХНИТЕ ЛАКЕИ
16.08.2012 13:35
Така се пада на мръсната германо-уродска сган. ДА бъде смърт за тях. Най-големите варвари в Европа. Евала на руснаците. Много добре си ги подредиха през 45-та. И тях и жените им. хахаххаха
цитирай
44. germantiger - ...
16.08.2012 13:42
анонимен написа:
Така се пада на мръсната германо-уродска сган. ДА бъде смърт за тях. Най-големите варвари в Европа. Евала на руснаците. Много добре си ги подредиха през 45-та. И тях и жените им. хахаххаха


Е на това как да отговоря ;)

Нещо от типа - какъв кеф, че бяха избити спори се между 40 и 60 милиона само в СССР?! уж победители, а на гробовете милиони забрадки? Убеден съм, че е жалко, цинично и изврателно да се "поздравяваме" с подобни коментари и да падаме низко!

Бива ли така, дечко - как може да се изтропаш с подобен провокативен, но прост коментар и разбира се анонимен, мамин ;)

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЧИИ СА ЖЕРТВИТЕ - ТЕ - ЦИВИЛНИТЕ СА ВИНАГИ ИЗСТРАДАЛИ, ПОНЯКОГА МЪЧЕНИЧЕСКИ! Рсуки, германски, други европейски и дори невевропейски имат болката на нечий близък!
цитирай
45. анонимен - До германофилчето и лакеите като него.
16.08.2012 13:49
Синко, ако ще и 100 милиона да са - важното е, че са победители. Не на техните площади чужди войски са марширували победоносно. Не те са имали маршът на срама. От 90 000 пленени немски изроди край Сталинград оцеляват само 5000. Дано и те да са пукнали към днешна дата. Просто това е истината. Немските диваци са най-големите варвари в Европа. Още от времето на Римската империя.
цитирай
46. germantiger - ...
16.08.2012 13:59
анонимен написа:
Синко, ако ще и 100 милиона да са - важното е, че са победители. Не на техните площади чужди войски са марширували победоносно. Не те са имали маршът на срама. От 90 000 пленени немски изроди край Сталинград оцеляват само 5000. Дано и те да са пукнали към днешна дата. Просто това е истината. Немските диваци са най-големите варвари в Европа. Още от времето на Римската империя.


Душицо - мисля, че им рязаха зелките в Чечня...

Със сигурност е важен победителя за миналия и за този век - ЩАТИТЕ ;)

РУСИЯ СИ СВАЛИ ГАЩИТЕ БЕЗ НИТО ЕДИН ИЗСТРЕЛ ПРЕД ЩАТСКИЯ ОРЕЛ И ТОВА Е НАЙ-ПОЗОРНО ЗАГУБЕНАТА ВОЙНА ОТ НЯКОЛКО ВЕКА НАСАМ!

Бива ли така - Русия сритана в границите си от преди Пьотр Великий и вие мужиците рев та се не трае. Не сте свикнали милите ми ребята да сте там в ъгъла, а "ние" се раждаме такива и не мрънкаме, напротив - дерзаем, пикльовци ревливи сте ми "вий" ;)

Иначе понеже си ми глупавичко мило;

РУСИЯ Е БИЛА НЯКОЛКО ВЕКА ПОД МОНГОЛО-ТАТРАРСКО
ГУБИЛА Е ВОЙНА ОТ ШВЕДИТЕ (ПРЕДИ ПОЛТАВА ДРАГИ)
ГУБИЛА Е ВОЙНА ОТ НАПОЛЕОН (НЕ БЪРКАЙ 1812Г. ПОСЛЕ)
ГУБИЛА Е КРИМСКАТА
ГУБИЛА Е РУСКО-ЯПОНСКАТА
ГУБИЛА Е ПЪРВАТА СВЕТОВНА С МИР ПОДПИСАН ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ ГЕРМАНСКАТА ИМПЕРИЯ
ЗАГУБИ ПЪРВАТА ЧЕЧЕНСКА

ЯВНО НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ В МОСКВА БЯХА ФРАНЦУЗИТЕ, В МОСКВА СА БИЛИ И ПОЛСКО-ЛИТОВЦИТЕ... "и те така"...

Като не знаеш нещо - питай! Не е срамно.
цитирай
47. germantiger - И ОЩЕ ЗА РОССИЯ, КОЕТО АНОНИМНИ МОЖЕ БИ НЕ ЗНАЕТЕ ИЛИ МЪЛЧИТЕ
16.08.2012 14:08
- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

НЕЗАВИСИМО ОТ ГОРЕПОСОЧЕНОТО ПАК ДА ОТБЕЛЕЖА:

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЧИИ СА ЖЕРТВИТЕ - ТЕ - ЦИВИЛНИТЕ СА ВИНАГИ ИЗСТРАДАЛИ, ПОНЯКОГА МЪЧЕНИЧЕСКИ! Руски, германски, други европейски и дори невевропейски имат болката на нечий близък!
цитирай
48. germantiger - Анонимни... ;)
16.08.2012 14:13
Нима си въобразявате, че ще продължим да дискутираме провокациите Ви ;) ?!
Нима мислите, че ще дискредитирам постинга си с Вашите цинизми ;) ?!
Нима мислите, че поетеса като Вас ме впечатлява ;) ?!

"Виждате ли" - четящите тук ще намерят КОНКРЕТИКА в моето инфо, а Вашия цинизъм ще замълчи!

Импотентността Ви да отговорите с детайл и инфо на моите аргументи не ме учудва, а Вас не трябва да Ви вълнува - с мен винаги е така (простете егото ми) и обърнете една водка (аз не пия) другарю ;)
цитирай
49. gotzageraskov - Има една книга от Кърт Вонегът, казва се Кланица 5
16.08.2012 14:19
Там е описана бомбардировката, погледната от земята. В самия Дрезден.
цитирай
50. анонимен - Благодаря за поправката. бомба...
16.08.2012 14:24
Благодаря за поправката.бомбардировка значи.Ще го имам в предвид в бъдещи употреби.Не я пиша особено често тая дума.Понякога са се падали много понякога са се падали малко.Не,че подценявам силата на немския войн ама преди около месец четох историята за некъф руски дядка дето някакъв го нападнал с нож наръгал го ама дъртия му зел ножа пребил го и викнал милиция.Същия дядо през ВСВ бил арестуван от 20-ина немски войника.Взел брадвата заклал 2- ма и после с автоматката в стил рамбо убил още 10-ина.Другите избягали.Има си орден и медал за тая каскада.Освен това не е честно да разправяш колко им е било трудо на немците.Всъщност са били добре нахранени облечени и въоражени.А руснаците са били гладни болни и поставени под кръстосан огън.Един път от германският враг и втори път от политкомисарите които разстрелвали всеки който е имал нещастието да оцелее от първите.Изобщо хич не е било готино да си руски войник.И отпред и отдаз все те стрелят.Извини ме за леката ирония ама немската армия навсякъде яде ебати пердаха.Айде в Русия да кажеш простено им е.Ама в Африка?Англия?Великата немска армия не може да превземе англия...Всъщност май единствените дет са превзели са били тия дет са им били съюзници.Ама никак не е повод за гордост това.А ако бяха особено умни щяха да прозрат ,че Хитлер е изперкал да му направят преврат (достойни и умни висши офицери дал господ) и да променят хода на касапницата.Иначе немските мацки са много готини тва никой не го оспорва.
цитирай
51. germantiger - Анонимен 52
16.08.2012 14:35
Не си прав в немалко детайли, в други бих се съгласил.

Разбира се за несъгласието:

- германската армия след 1870-1871г. в тактически мащаб почти винаги бие противника без значение националността му!

- в постингите ми за героизъм имам немалко примери на ръкопашен бой в който германци трепят други

АДОЛФ ПАЙЛ – участвал в над 50 ръкопашни боеве на Източния фронт, впоследствие участвал и отличен за схватки в Нормандия. Преживял войната боец с подчертан афинитет към близък бой с хладно оръжие.

- много примери в ръкопашен бой именно на източния фронт германеца бие и то срещу руснаци сибиряци, казаци итн, разбира се, че характерно за германец а е огневия бой обаче, това е без съмнение

- българската армия също губи една балканска война, две световни войни, а всъщност на бойното поле не губи Междусъюзническата и Първата Световна!

- германската армия завършва ПСВ на чужди фронтове и в чужди земи - факт!

- руския дядка може би послъгва, разбира се може и да е истинно, но който е мирисал бой ще ти каже, че това е "руски филм" ;) Обкръжен от 20 души въоръжени с различно оръжие, той грабва хладно и сечащо/рубящо на ру брадва... коли двама, а другите БЯГАТ - несериозно. Разбира се, че ще получи медал! Ако забележиш на 9-и май колко накачулени ордени и медали имат руснаците и като видиш снимка на германски танков ас като Баркманн оцелял и до днес с максимум 3 отличия се чудиш защо тези които умираха с милиони са като дрънкащи консерви, а реалните асове с някое и друго семпло отличие, се СЕЩАШ ЗА ЕДНИ ВРЕМЕНА В КОИТО ТОВА БЕШЕ ПРОПАГАНДА, ПОЛИТИКА, НАДУТО ЕГО, СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ, ГНИЛ КАПИТАЛИЗЪМ И РУСКИЯ СЛОН, КОЙТО Е С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УШИЦИ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ .АШАЦИ (защото е руски:) Впрочем това възпитание в гордост и победи (дори измамни такива) е похвално и пример, който от руснаците и американците може да вземе всеки европеец!

- А ПРОПО МОЯ "ДЯДКА"/ДЯДО МИ ВЕЧЕ Е СВАЛИЛ РУСКИ КАЛПАЦИ КОГАТО СЕ Е БИЛ В СССР И ТОВА Е ФАКТ!

- Не забравяй, че В СЪВЕТСКАТА АРМИЯ СЕ БИЯТ 136 НАРОДНОСТИ!!! Техните жертви и постижения също трябва да се почитат не само руските!

- Англия преди да се нарича така е претърпяла няколко миграционни вълни, завладяна е от римляни, после от германските племена сакси, юти и англи и след това от Вилхлем/Уилям завоевателя (бастарда нормански)

- за германския войник също грешиш в немалко случаи - често пъти е бил без зимно обмундирване, без храна, без боеприпаси дори, НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА НЕ Е БИЛА СРИНАТА КАКТО ГЕРМАНИЯ, ДОКАТО РУСНАЦИТЕ СА ИМАЛИ СВОЯ НЕПОКЪТНАТ ТИЛ В СРЕДНА АЗИЯ, УРАЛ, СИБИР... Без съмнение обаче изръшканата години наред руска (в еврочастта й) и украинска и белоруски земи нямат аналог и за това смъртта там е взела най-много животи на цивилисти!

- и мометата погрозняха с полуфабрикати - това е световен процес от десетилетия на запад, а вече и на изток
цитирай
52. gotzageraskov - До анонимния многознайник 47
16.08.2012 14:47
анонимен написа:
Синко, ако ще и 100 милиона да са - важното е, че са победители. Не на техните площади чужди войски са марширували победоносно. Не те са имали маршът на срама. От 90 000 пленени немски изроди край Сталинград оцеляват само 5000. Дано и те да са пукнали към днешна дата. Просто това е истината. Немските диваци са най-големите варвари в Европа. Още от времето на Римската империя.

ТАТЕ, я ми кажи какво се случи с победителите? Не бяха ли те, които просиха помощи от победената Германия, по-точно 2/3 от нея, защото трябваше да се възстановява другата трета след победителското господство в нея? И да ми разясниш по какво се различават изнасилвания, грабежи и убийства на цивилно население, вкл. деца от изнасилвания, грабежи и убийства на цивилно население, вкл. деца? И какво точно е правила цялата кадрова съветска армия край германската граница през юни 1941? Защо е била въоръжена изключително с нападателно оръжие, особено танкове, които могат да се движат само по добрите европейски пътища, но не и в съветската безпътица? Да не говорим за танковете А-20 (автострадни), които пък са можели дасе употребяват само на германска територия. Да ти поясня: танковете, за които става дума са БТ-2, БТ -5, БТ -7, които заедно с А-20 са верижно-колесни, т. е. през полето седвижат на вериги докато стигнат хубавите европейски пътища. Като добавим към тях и плаващите танкове (приложими единствено при настъпление), както и 5 въздушно-десантни корпуса (и други 5, сформирани по инерцията на довоенните планове - всичките общо 1 100 000 души), които също са приложими само при внезапно нападение след като противниковата авиация е унищожена на летищата... А Германия има към 3000 парашутисти - малко повече от полк. Да попитам и още по какво се различава идеология, основана на омразата стемеж към унищожение на други народи от идеология, основана на омразата и стремежът към унищожение на други народи?
цитирай
53. get - - Пред паметта на жертвите, да склоним глава ... в минута мълчание !
16.08.2012 14:48
germantiger написа:
анонимен написа:

...


Е на това как да отговоря ;)

Нещо от типа - какъв кеф, че бяха избити спори се между 40 и 60 милиона само в СССР?! уж победители, а на гробовете милиони забрадки? Убеден съм, че е жалко, цинично и изврателно да се "поздравяваме" с подобни коментари и да падаме низко!

...
БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЧИИ СА ЖЕРТВИТЕ - ТЕ - ЦИВИЛНИТЕ СА ВИНАГИ ИЗСТРАДАЛИ, ПОНЯКОГА МЪЧЕНИЧЕСКИ! Рсуки, германски, други европейски и дори невевропейски имат болката на нечий близък!


- И да се попитаме ?!! - Къде са корените на злото ?!! ... защо на български звучат така близко думите "злото" и "злато" ??
- Кой се моли на "Златният телец". Ще те подпомогна в проучванията ти "Тигре" ... как се казва личният банкер на Бисмарк, примерно по времето на Френско-пруската война.
- Кой фишнансираше, Наполеон ?
- Кой извлече, финансови облаги от "Битката на народите" ... визирам Ватерлоо.
- С чия, най-вече финансова помощ дойдоха на власт национал-СОЦИАЛИСТИТЕ ?
- Да си чел нещо за "план Зет" ... тоест военното сътрудничество, между Съветите и Ваймарска Германия ?
- Кой помогна на Съветите ... при тяхното превъоръжаване ? - което начена от времето известно, като "ГладоМор" ... през Първият петилетен план ... строежа на промишлени Гиганти(с двойно предназначение), като "Магнитка", "Днепрогес" и др. ?
- Подобни процеси, като тези в СССР ... не протичаха ли и в Германия ? - Унизена и унишожена(с население поставено на ръба на физическото оцеляване) Германия ! - И-и-и изведнъж ... о чудо, дойдоха на власт национал-социалистите и Германия се изправи на крака ! - как стана това, с чия технологична и финансова помощ ??

- За солдафона Харис, маршалът от КВВС на Британия, струва ли си да говорим ? Ако не бе той, то щеше да е някой друг военен ... с "полиран" от прогандата мозък !!

- За това отново ... Търси КОРЕНИТЕ НА ЗЛОТО !! - защото утробата на кучката от която се пръкнаха БЕСОВЕТЕ НА ВОЙНАТА Е ВСЕ ОЩЕ ЖИВА !! ... а аз не искам, майки с черни забрадки !!
цитирай
54. germantiger - ...
16.08.2012 14:58
За Гет

- банкера на Бисмарк не го знам, но знам за лафовете на Бисмарк за майка му и 300-те масони или други

- знам, че и Фридрих Велики е бил масон или свързан с тях

- знам, че се говори същото за Левски, Раковски, захарий Стоянов... а пропо знаеш че раковски е помагал на турците и събирал инфо в тяхна полза през Кримската война (не помян на прима виста какво точно беше), но го има и е факт

- за мен няма особено значение дали Бисмарк е масон, дали Левски (мисля че не е) или друг са такива - ЩОМ СЕ БОРЯТ, СТРЕМЯТ И ГРАДЯТ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ИЛИ ДЪРЖАВА, ТО ТОГАВА НЕКА СА КАКВИТО ПОЖЕЛАЯТ!

- за сътрудничеството между германци и руснаци между двете световни имам НЯКОЛКО КНИГИ, не просто инфо, извадка или знание, а цели изследвания, признавам не ги чета подробно защото не са война в истинската им същност, но знам не малко - попрочел съм

- България след ПСВ също си съдейства с поляци, чехи, германци, крие самолети, дори веднъж изкарва един срещу сръбски нахали в нашето небе

Иначе казано - когато ПРАВИШ ЗА НАРОД И РОДИНА, МОЖЕ ДА ПРАВИШ В СЪЮЗ С ОНЕЗИ КОИТО НЕ НАВИЖДАШ, НЕСПОДЕЛЯШ ИЛИ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ СА ВРАГОВЕ - това е нормално в политиката, макар на някои да се струва да го нарека нечисто. ТОВА И ТАКА ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ, особено т.нар. Велики сили. Вече сме във века на суперсилите обаче.

Без съмнение българите НЕ са били обвързани така и толкова мръсно с господарите на света колкото големите държави в Европа. Игрите на България не са така измамни или долни. Понякога дори са разумни - Борис III и Хитлер.
цитирай
55. dimenzed - Подводни,
16.08.2012 15:15
анонимен написа:
Тигре, наистина войната е огромна простотия. Но от нея се печели и то много яко. За тези които печелят от войната няма значение от кого са дадени жертвите. Истинските виновници за тази, предишната и бъдещата касапница скоро ще си понесат последствията. Вината на вашият народ е, че са повярвали на една илюзия разпръсната от шепа чифутски лумпени. Това което е направено с Дрезден, и не само с него, повярвай, не е човешко дело. Поне идеята те е човешка. Приеми думите ми БУКВАЛНО!


Твоята вина е, че вярваш на всичко, което т.н. "победители" пишат за тях! Да слагаш всичко под общ знаменател е меко казано тъпо! Вижда се и ти си поредния промит мозък, който лансира изтъркани клишета - "национал-социализма бил такъв, бил онакъв" - не знаеш историята, не знаеш идеологията, замълчи!
цитирай
56. dimenzed - Тигър поздрави за силния пост! Бог ...
16.08.2012 15:23
Тигър поздрави за силния пост! Бог да прости всички загинали германци през войната! И само да ти кажа, че твърденията, че Хитлер бил финансиран от евреите - Ротшилд и т.н. са нелепи и безпочвени. Няма как да финансират собственото си гонение и премахване - близко е до логиката! Партията на Хитлер е финансирана от Фриц Тисен, Круп, Сименс - все родолюбиви железни крупни индустриалци!
цитирай
57. germantiger - СЪГЛАСЕН СЪМ dimenzed, за споменатите от теб и аз съм чел и е безспорно
16.08.2012 15:28
dimenzed написа:
Тигър поздрави за силния пост! Бог да прости всички загинали германци през войната! И само да ти кажа, че твърденията, че Хитлер бил финансиран от евреите - Ротшилд и т.н. са нелепи и безпочвени. Няма как да финансират собственото си гонение и премахване - близко е до логиката! Партията на Хитлер е финансирана от Фриц Тисен, Круп, Сименс - все родолюбиви железни крупни индустриалци!


Лично за мен по важност предимство има факта, че Хитлер се противопоставя на евреите (друг би казал витиевато, че работи за тях - в този ред на мисли спасилата само българските евреи България също и явно!), също е важен факта, че и при наполеон има антиеврейски закони или укази, не знам с точност и как да ги назова.

Иначе казано - дори финансирането да е такова, то властимащите се обръщат срещу тях.

Ще добавя и друго - лично аз не съзирам във всичко някаква еврейска ръка или винаги намесата им, КАКТО И НЕ МИСЛЯ,ЧЕ ЕВРЕЙТЕ СА ВИНАГИ И ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО! Има достатъчно вини, които исторически са европейски на почти всеки евронарод, не са ни виновни за всичко "джедаите"/джудаите. Без съмнение те участват във всичко световно и съм се убдеил в това исторически.
цитирай
58. анонимен - дядо Ташунко
16.08.2012 15:30
Момче, поздравявам те за високият интелект и цивилен кураж! Не обръщай внимание на тези, които те плюят, те само това могат. И аз като теб съм половин германец, бяхме фашисти, не ме пускаха никъде по света. Получих отказ даже за работа в Сирия и в Либия. Като стана промяната си взех жената, децата, шапката и се изметох завинаги от родината си, България. Германия е единствената страна на света, която все още уважавам, където все още има някаква линия и хората се чувствуват хора. Благодаря ти, възхищавам се от млади хора като теб! Господ здраве да ти дава, успех и напредък!
цитирай
59. germantiger - БЛАГОДАРЯ ЗА ОКУРАЖАВАНЕТО - нужно ми е!
16.08.2012 15:36
анонимен написа:
Момче, поздравявам те за високият интелект и цивилен кураж! Не обръщай внимание на тези, които те плюят, те само това могат. И аз като теб съм половин германец, бяхме фашисти, не ме пускаха никъде по света. Получих отказ даже за работа в Сирия и в Либия. Като стана промяната си взех жената, децата, шапката и се изметох завинаги от родината си, България. Германия е единствената страна на света, която все още уважавам, където все още има някаква линия и хората се чувствуват хора. Благодаря ти, възхищавам се от млади хора като теб! Господ здраве да ти дава, успех и напредък!


АКО И КОГАТО ПОЖЕЛАЕШ МИ ПИШИ НА МЕЙЛ

german_tiger@abv.bg

Погледни целия ми блог и особено този ми постинг:

http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071
цитирай
60. get - - Не, приятелю Тигре ...
16.08.2012 15:38
[quote-germantiger ]
... ПРАВИШ ЗА НАРОД И РОДИНА, МОЖЕ ДА ПРАВИШ В СЪЮЗ С ОНЕЗИ КОИТО НЕ НАВИЖДАШ, НЕСПОДЕЛЯШ ИЛИ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ СА ВРАГОВЕ - това е нормално в политиката. ТОВА И ТАКА ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ, особено т.нар. Велики сили. Вече сме във века на суперсилите обаче.
[/quote]
- Все още в това ти изказване, лъха на откровен национализъм ... а в други ти постове, и на шовинизъм(мисля по-правилно е шовЕнизъм, защото името на този френски ура"патриот е станало нарицателно по времето на Наполеон ?!)
- Нямал съм проблем в личен ... чисто човешки план на общуване с, който да е представител на етнос или раса !! - говоря го, като човек и пенсионер от МВР(криминалист) !!

- Искам пранвилно да бъда разбран ... винаги, във всеки исторически момент е имало държави СУПЕРиграчи-сили (!) ... винаги военният конфликт се е предхождал от ужесточена пропаганда ... целяща да дескридита противостоящата страна. Винаги това се е провеждало с цел разколебаване на противника ... и препограмиране съзнанието на етноса или най-малко на индивида(такъв е метода следва от "елинизма", по-късно фанариотизма например), който от патриот следва да бъде направен ... конформист или най-малкото нихилист и циник !! - Примери за това в блог бг. ... Бол :(( !

- Кой има за цел да ерозира ... историческото и етносно самосъзнание и-и-и още повече - Защо ?! - това е същественото !!
Именно поради тази причина, армията на княз Ипсиланти не среща подкрепа сред християните до р.Прут ... на които им писнало от издевателствата на фанариотите"християни", назначавани от Високата порта !!

- Личният банкер на ... се нарича с чисто "германското" име Опенхайм ... и е един от първите благородници, постигнали титла заради тези си заслуги ? - Какви и Защо ?
- Питал съм те, и продължавам да те тормозя да прочетеш пиесата на Б. Брехт "Майка Кураж и нейните деца" - там е разкрита пределно истината ! - Кой стои и поради Що ? - зад войните !!
- Не се плъзгай по външното ! - търси "корените" на Злото ?!

- Като например ?
а/ ПРЕСКОТ БУШ, UNION BANKING CORPORATION И ФРИЦ ТИСЕН
б/ Международни картелни и лицензионни споразумения между „И. Г. Фарбен” и
американски корпорации
в/ прочети малко за Я. Шахт
г/ Плановете „Доус” и „Янг” ... и т.н.
цитирай
61. анонимен - Евалла
16.08.2012 15:49
За военните престъпления на атлантическите изради се мълчи; не полит-корректно да се обсъждат... Потомците на същите изчадия вменяват вина на други народи за подобни престъпления. Нали си спомняте Югославия и Ирак?
Но и на сатанистите от Новия световен ред ще им дойде до главата!
цитирай
62. germantiger - ...
16.08.2012 15:59
"Напосоки" ще ти отговоря Гете:

- Брехт еврейна "посмъртно" не бих го чел, защото е издевателство, което не бих си причинил, още от предвоенните му пиеси и оперети за Мики Мессаа (месер нож на гермаснки за един англпрестъпник) през следвоенните му комунистически гаври с германското. Особено един цитат заради който ако беше българин ти би го заровил жив е за германските градове, които видите ли били първите градове, които германците изгорили (така де, алегорично защото започнали войната)

Та с Бертолд рехт дотук - имам немалка представа от него, както и от братята Манн, но лично аз смятам това за боклук и литература, която не чета (но им имам почти всичко на скан и съм го преглеждал...)

- Разбира се, че съм националист, КАКЪВТО БЪЛГАРСКИ СИ И ТИ, но шовинист не съм, МИСЛЯ ЧЕ ТИ СИ ШОВИНИСТ БИЛО В АВТОХТОНИЗМА, БИЛО В ТРАКИЙСКОТО (разбира се не буквален шовинист какъвто може да бъде някой за определна и жива нация днес или в своето време).

- Не ме вини за постингите ми, това би блоо аз да те коря и определя като комунист щом си бил в системата на МВР - не всички в тази система за червени идиоти, примерно един транспортен полицай едва ли, иначе милиционерите с право са пословични мразени (от някои, от други не).

- Уважавам те лично теб, но не ме наричай шовинист (ВЯРНО ПИСАЛ СИ ЧЕ ЛЪХА, НЕ ЧЕ СЪМ, но аз умея да чета витиевато както е написано), аз не те наричам или определям, не бъди с ограничени предразсъдъци към мен. Умен и разумен човек си!

- За другото което си посочил като конкретика - наистина браво, от теб винаги има какво да се прочете и съм се чудил и писал защо не пишеш постинги на исторически теми, ще има какво да се чете от теб и то изненадващо и истинно!

- Знам кое зло сочиш ти, това което и българинът57 и други блогъри и вероятно сте прави, аз също съм на вашия акъл (без ирония го пиша), но не във всичко или не във всичко сочено от вас, с времето ще видим.
цитирай
63. dimenzed - Ето какво казва небезизвестния ген. Патън, след войната угризения на съвестта, за това какво са направили на германския народ:
16.08.2012 15:59
"Трудността в разбирателството с руснаците се състои в това, че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа, а към Азия и за това, че те мислят по друг начин. Ние не сме способни да разберем руснаците, както не можем да разберем китайците или японците, и имайки богат опит от общуването с тях, съм длъжен да кажа, че нямам особено желание да ги разбирам, освен ако не приемете за разбиране това, колко олово и желязо са необходими за тяхното изтребване. В допълнение към другите азиатски качества на характера, руснаците не уважават човешкият живот, всички са кучи синове, варвари и хронични алкохолици." - към тях и БОЛНА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ!
цитирай
64. germantiger - Прав и не е прав ;)
16.08.2012 16:05
За времето си генерал Патън може да е имал своята правота, но не крайно и така обобщаващо! Народите се променят - жалки примери пред своите деди са българи и германци например.

Патън е повтарял и завършил академията след своя випуск поради дислексия (без ирония - има умници и творци дислектици), но той също е известен с характерната си урболешка директност, далеч от уменията на Гудериан и прилича по нещо на Жуков.

Патън обаче се е изразил кратко, стегнато, честно и рационално!
Не съм съгласен с написаното напълно въобще, немалко може да се каже зьа мериканосите също, че и за всеки друг народ по този начин.

В онзи исторически момент обаче (а за него са релевантни думите на Патън, съм съгласен с него - съветската армия е точно това с малки изключения за мен).
цитирай
65. vencivaleri1951 - Тигре, поста ти наистина е силен.
16.08.2012 16:08
Трябва да се знае историята, за да не се повтаря лошото в нея. За съжаление ние забравяме само хубавото от историята. Изследвано е , че човешкия образ е по паметлив към лошото, към изкилиферченото и т н. Повечето Оскари са за войни, мафиоти и прочее. Има либрета за курви, но няма за домакиня и майка която си гледа децата. Ето хвани ни нас българите/ а и при другите народи е така/ и ги питай за някой цар...Ще ти кажат Крум и ще разкажат за черепа на Никифор. Ще ти кажат за Симеон, за Калоян. ..На сто човека я един ще се сети за Петър Іви. Той през целото си царуване война не е водил, а е било дълго царуване-към 40 години. Средния живот е бил по къс тогава. Тоест хората не са се клали, правили са любов,работили са, деца са се раждали, а никой не говори за този цар. Без да съм напълно сигурен мисля , че това е прецедент за онези времена, но ние с "черепа" се гордеем. Виж и коментарите...Кой кого??? Увличаш се и ти по тъпанари. Истината е че народите страдат при подобни касапници. Без значение германец, американец, руснак, българин. Кръвта на милиони хора изтича за да напълнят гушите малцина. Не знам защо, но си мисля понякога , че сме програмирани да бъдем слепи, глухи и глупави. Щото не е нормално народ който е създал Гьоте,Вагнер, Моцарт, Кант, Хегел, Маркс/това сериозно/ се докарва до там да избере и благоговее пред Хитлер. Същото важи и за руснаците Толстой, Пушкин, Чайковски...и обожестяване на Сталин...
цитирай
66. dimenzed - За времето си генерал Патън може да е ...
16.08.2012 16:11
germantiger написа:
За времето си генерал Патън може да е имал своята правота, но не крайно и така обобщаващо! Народите се променят - жалки примери пред своите деди са българи и германци например.

Патън е повтарял и завършил академията след своя випуск поради дислексия (без ирония - има умници и творци дислектици), но той също е известен с характерната си урболешка директност, далеч от уменията на Гудериан и прилича по нещо на Жуков.

Патън обаче се е изразил кратко, стегнато, честно и рационално!
Не съм съгласен с написаното напълно въобще, немалко може да се каже зьа мериканосите също, че и за всеки друг народ по този начин.

В онзи исторически момент обаче (а за него са релевантни думите на Патън, съм съгласен с него - съветската армия е точно това с малки изключения за мен).


Ами да ти кажа до голяма степен съм склонен да му повярвам, но и ти си прав също, но за голяма част от тях важи това нещо, понеже работих няколко месеца на морето и там бол "руско" и да ти кажа повечето са такива, особено манията за величие то им е запазена марка!
цитирай
67. germantiger - ...
16.08.2012 16:14
vencivaleri1951 написа:
Не знам защо, но си мисля понякога , че сме програмирани да бъдем слепи, глухи и глупави. Щото не е нормално народ който е създал Гьоте,Вагнер, Моцарт, Кант, Хегел, Маркс/това сериозно/ се докарва до там да избере и благоговее пред Хитлер. Същото важи и за руснаците Толстой, Пушкин, Чайковски...и обожестяване на Сталин...


Идеално написано!

АБСОЛЮТНО СЪМ ГЪГЛАСЕН, макар Хитлер и Сталин според техните "си" народи да са направили в онзи исторически момент много силно, положително, градивно, особено Адолф. Войната вече е "друга бира", там градивното е в разруха.

За войната обаче ти знаеш добре и нищо ново не ти казвам са "виновати" не само Хитлер и Сталин, а група "демократи" англо-саксонцим, че и онези с малките очички нейде в океана.

Иначе казано - надявам се народите да не се лъжат по нечия пропаганда, война, стремеж, но историята показва, че или се лъжат или друг ги принуждава да отиват хекатомба!
цитирай
68. germantiger - ...
16.08.2012 16:19
dimenzed написа:

Ами да ти кажа до голяма степен съм склонен да му повярвам, но и ти си прав също, но за голяма част от тях важи това нещо, понеже работих няколко месеца на морето и там бол "руско" и да ти кажа повечето са такива, особено манията за величие то им е запазена марка!


Е, айде сега ;)

Съвсем сериозно има ГОТ РУСНАЦИ по морето и семействата им поне някои изглеждат симпатяги. Предполагам във всеки народ ще откриеш и дразнещо и радващо и понеже си интелигентен млад мъж - доказано знаем се, го знаеш.

За манията съм съгласен с теб, защото там е държавна политика десетилетия наред, аз помня това време. Друг на тяхно място може би бил същия, но е факт, че точно те изграждат егото си на това основание - груба сила, въображаема съдба на жертва, ореол на победители итн.
цитирай
69. dimenzed - Ами да ти кажа до голяма степен съм ...
16.08.2012 16:21
germantiger написа:
dimenzed написа:

Ами да ти кажа до голяма степен съм склонен да му повярвам, но и ти си прав също, но за голяма част от тях важи това нещо, понеже работих няколко месеца на морето и там бол "руско" и да ти кажа повечето са такива, особено манията за величие то им е запазена марка!


Е, айде сега ;)

Съвсем сериозно има ГОТ РУСНАЦИ по морето и семействата им поне някои изглеждат симпатяги. Предполагам във всеки народ ще откриеш и дразнещо и радващо и понеже си интелигентен млад мъж - доказано знаем се, го знаеш.

За манията съм съгласен с теб, защото там е държавна политика десетилетия наред, аз помня това време. Друг на тяхно място може би бил същия, но е факт, че точно те изграждат егото си на това основание - груба сила, въображаема съдба на жертва, ореол на победители итн.


Да има пичове както се казва, не оспорвам! :) Коментара ми не се отнасяше за всички от тях!
цитирай
70. dimenzed - Мен ме дразни факта, че са някак н...
16.08.2012 16:25
Мен ме дразни факта, че са някак неблагодарни и надути към нас българите, имат България едва ли не за своя руска "губерния", а не си знаят собствената история и своите български корени (до известна степен) и "прародители"!
цитирай
71. ivansimeonow - ЖЕРТВИТЕ СА НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ / ...
16.08.2012 16:25
ЖЕРТВИТЕ СА НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ / МОЯТА Е ЗА 216 ХИЛЯДИ/ Причините за бомбардировката са две:
- Градът е голям промишлен център, а остава в съветската зона. Цели се те да получат разрушен град За пръв път се проявява страхът от руския съюзник
- Капитулация на Германия, която всеки трезвомислещ ръководител би поднесъл, но не и Хитлер. Че е така показват двете бомби над Япония в интервал от три дни. След втората е последвала капитулация. Цинично е и там жертвите са няколкостотин хиляди, но иначе щели са да бъдат милиони
цитирай
72. dimenzed - - Капитулация на Германия, която ...
16.08.2012 17:19
ivansimeonow написа:

- Капитулация на Германия, която всеки трезвомислещ ръководител би поднесъл, но не и Хитлер.


Да издигнеш най-великата социална държава в света само за 6 години, заедно с мощна и независима икономика, унищожаване на над 6 милионна безработица, армия, каквато светът дотогава не е виждал, и още много аспекти в културно и социално отношение, и всичко това да се разруши, избие, изнасили пред очите ти от съюзническо-съветските пълчища, всеки ще бъде застигнат от лудост!
цитирай
73. анонимен - Joseph Goebbels:
16.08.2012 17:26
„Wollt ihr den totalen Krieg?“
=======================
das Volk brüllt Ja,Jaa,Jaaa!
цитирай
74. germantiger - ...
16.08.2012 17:29
анонимен написа:
„Wollt ihr den totalen Krieg?“
=======================
das Volk brüllt Ja,Jaa,Jaaa!


За родину За Сталину ! Вперед (Вперьод се произнася) !

...

Беее Каа Пе - в БеГе !
цитирай
75. анонимен - Когато поръчваш на другия ада, той ...
16.08.2012 17:34
Когато поръчваш на другия ада, той няма да закъснее да дойде и при тебе.
цитирай
76. анонимен - Толерантността в зверилник е равна ...
16.08.2012 17:47
Толерантността в зверилник е равна на смърт
цитирай
77. germantiger - ...
16.08.2012 17:56
анонимен написа:
Когато поръчваш на другия ада, той няма да закъснее да дойде и при тебе.

В твоя ред на мисли:
5 века иго поръча кому и кога ?!
Милиони люде с гроб и без гроб в бившия СССР са ад завърнал се там и пожелан другиму от комунистите ?!
Последно във "върволицата" "възмездия" кога америакнците ще получат нещо за нукибомбите или кога руснаците ще бъдат владени векове както векове наред тъпчеха 136 народности под своя скиптър ?!

Предполагам не съзнаваш трагикомичността на заявеното от теб ?!
Правиш ли тразлика между наказание и отмъщение ?!
А знаеш ли кой води народите към войни (самите те според теб или политики и политици) ?!

Тц, греда, и на английски другарю да пишете, ако ще да пусувате, пак сте си червена тиква и .зпразнен ..й ;)
цитирай
78. atilla - Парите
16.08.2012 18:26
за хилядите тонове бомби хвърлени над дрезден идват от NY. Доста след като града пламва от всякъде пилотите разбират, че са излъгани и не бомбардират военни обекти.
Много от тях след време полудяват, а други се срамуват да кажат в какво са взели участие.
цитирай
79. germantiger - ВЪН ОТ ТЕМАТА НА ПОСТИНГА МИ
16.08.2012 18:31
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПОСТИНГ САМО С ЦИТАТИ - СЕРИОЗНИ С КОНКРЕТИКА

http://deathmetalverses.blog.bg/politika/2012/08/16/eto-zashto-sym-gord-che-sym-bylgarin.988986

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН
цитирай
80. breeze - Подкрепям те!
16.08.2012 18:35
Поздрави!
цитирай
81. sparotok - престъпление
16.08.2012 19:22
Тигре, бомбардировките над Дрезден са си престъпление против човечеството. Едно е нападение върху силите на Вермахта, друго е да се избиват беззащитни жени и деца. Войникът знае, че всеки ден може да му е последен, детето -не...

Проблема на ВСВ е, че историята за нея започва едва през 40-те години. Укрити са много важни факти, които биха обяснили мотивацията на германските войски към определени действия...

Днес обаче живеем и слушаме тълкуването на тези, които де факто подпалиха две световни войни...

цитирай
82. voulgaros - Г-н Германтигър, защо не ми пусн...
16.08.2012 20:06
Г-н Германтигър, защо не ми пуснахте поста???
цитирай
83. germantiger - ...
16.08.2012 20:10
voulgaros написа:
Г-н Германтигър, защо не ми пуснахте поста???


Г-н грък - не Ви пуснах коментара, защото показахте профанско задоволство от българските жертви, а аз самия съм полубългарин, ако добре помня и Вие или греша?!

Трябваше или да Ви тегля една (на гръцки мога, "няа майтап") или да оставя коментара Ви за да поздравяват други дамите в рода Ви?! Като изтрих един Ваш коментар всъщност мисля, че Ви направих услуга.

Да спомена и на анонимния - СПОМЕНАХ ЧЕ ЧЕТА И ОДОБРЯВАМ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПРЕДИ ДА ИЗТРИЯ НЯКОЛКО ТВОИ - АНОНИМНИ, А ИЗТРИХ ТАКИВА СЛЕД КАТО ДОПУСНАХ ПОНЕ 5 ПРОСТАШКИ ТВОИ!

Не се тревожи анонимни, всичко ще се оправи, само простотията ти не ;)
цитирай
84. voulgaros - чакаите малко, аз лъжи ли писал. . ...
16.08.2012 20:19
чакаите малко, аз лъжи ли писал..или да ви нагрубих вас ? Не съм.

Добре, според мен това което е станало върху Дрезден ---трябваше да се случи върху Софиа--ах гръцкото име-ах......върху цяла Софиа с дрезденски мащаби 1:1
цитирай
85. germantiger - ...
16.08.2012 20:28
"Гусин" анонимен другарю !
Защо се нервираш, че не допускам циничните ти коментари?!

Желаеш да дискредитираш постинга, да "пренасочиш" темата, казват му тук "разводняване", да изпростея в лексика като теб и да вербално да те онодя?!

ДОПУСНАХ НЯКОЛКО ТВОИ КОМЕНТАРИ, ЦИНИЧНО СИ ТЕГЛИХМЕ ЕДНА МАЙНА, А ТИ ИСКАШ ДА ТИ ОДОБРЯ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ПРОСТАШКИ ГОСТКОМЕНТАРИ ЛИ, СЛЪНЦЕ ЛЮБАВО ;) ?!

ДО НАПИСВАНЕТО НА ЛАФА, ЧЕ ОДОБРЯВАМ ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЛИ - ГО ПРАВЕХ ДЕЙСТВИТЕЛНО, СЛЕД N-ТАТА ТИ ПРОСТАЩИНА СПРЯХ САМО ТВОИТЕ СЛЕДВАЩИ ПОВЪРНИ-ПУСУВНИ.

Следващия път другарю, няма да съм тъй "отчетлив" ;) и обстоятелствен, нима трябва да докладвам мотивите си, бау Слънце мое.

...

Времето, когато имаше само една "истина" - умря!
Времето, когато имаше само един "филм", партия и голям червен и руски брат - умря!
Аз (нескромно) и още като мен стоим тук, ЗАЩОТО СПРАВЕДЛИВОСТТА И ИСТИННОСТТА са наша кауза - не е грандоманско - достойно Е !
Ако трябва арогантно като Вас, дори нагло, най-често интелигентно ще посочваме вашето (без главна буква) невежество, ще разобличаваме лъжите ви!
Това не само е дълг пред нечия историческа памет (в историческите ми постинги), това доставя удоволствие, това дори дърви другари, а вие бяхте железни - то и желязото омеква, нея се пУашите, ей ;)

АНГАЖИРАМ СЕ, ДА СЪЗДАВАМ ОЩЕ ПОСТИНГИ, МОТИВИРАТЕ МЕ И ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ!

Имам знанието и помоща на роднини на 3 континента, познати и бивши колеги на два континента, както и на няколко прекрасни българки и българи от общността "ми" тук!

...

P.S.

Рода ми по майчина линия е загубил родината си Ост Пройссен днес в полша и русия поделена, родното място Льотцен - днес с име Гижицко!
В България името им е сменено от Gottlieb на Боголюбови, макар в превод "равнозначно"!
Прадядо ми е убит без съд и присъда от комунистите след 9-и и гроба му не се знае някъде в Кюстендилско!
Дядо ми пък - германец е служил в 36id (mot.) и е ранен при Захарово край Москва, преди това е свалил доста калпаци...
И аз да спра, да се притесня от коментари, да се поколебая да пиша - айде бе ;)
"Нема начин" другари, гумените кукли сте ми вие!

Ако някой търси германско

http://www.vbox7.com/user:german_tiger?p=collections
цитирай
86. germantiger - Другарю анонимен ;)
16.08.2012 20:29
Боли "Ви", че имам трибуна тук?

Боли "Ви", че имам над хиляда четения - само днес, съмишленици, подкрепа?

Боли "Ви", че пиша ИСТИНИ, РАЗОБЛИЧАВАМ ЛЪЖИ, че потребителите ме окуражават?

Не се тревожете, всичко ще се оправи анонимни ми другарю, само Вашата простотия НЕ!

ЩЕ ПИША ОЩЕ И ОЩЕ, ИМАМ НАМЕРЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ ДА ГО ПРАВЯ!

Не мрънкайте, а свиквайте, всички сме тук и ще се търпим!

Вие да не сте ощипана госпожица вместо другар, другарю ;) ?!
цитирай
87. germantiger - ОТ Tanya Ivanova на лс
16.08.2012 20:32
http://tanyaivanova.blog.bg/poezia/2011/05/03/vreme-e.740637

Време е

Аленият залез нарисува
пламнали небесни езера
Казват щом небето се бунтува
ще настъпят трудни времена.

Бури ли орисници вещаят,
или жертва от човешка кръв
за живота мирен те нехаят
и жадуват свойта ценна стръв.

Хиляди години мракобесие
са душите наши подчинили
Как ли ще постигнем равновесие?
Как ли ще намерим сили

Да намерим свободата
на духа и на телата свои
щастие да търсим в простотата
и любов от нашите копои.
цитирай
88. tikoev - Няма благородна война! Войната си е ...
16.08.2012 20:54
Няма благородна война! Войната си е най-долната мръсотия! И в нея се вкарават простите хора, които си мълчат и се изживяват като герои! Хорааа, хора, колко сте ...и да ви казвам какви, все тая! Когато мъката потропа на вратата ви, тогава искам да видя лицата ви.
цитирай
89. audan - Да помълчим в себе си!
16.08.2012 21:20
Трябва да знаем историята, за да не повтаряме грешките й!

Четох преди доста време спомените на един британски пилот - участник в тази бомбардировка.
Не помня името и книгата му, за което се извинявам. Накратко пишеше, че доста години след ВСВ, той случайно попаднал в Дрезден. Бил адвентист и бил поканен от германски такива.
Когато стигнал сградата, бил ужасен. Оказало се, че той бил пуснал бомба над нея. Още по-ужасяващото било, че на него му казали, че това е военен завод.

Т.е. хиляди "Съюзници" сеели смърт с мисълта, че бомбардират военни обикти и че по този начи спомагатза края на войната. Стотици от тези хора получили психически разтройства, а някои и се самоубили, след като разбрали истината.

...
Нека помълчим в себе си минутка в памет на жертвите!
цитирай
90. kleopatrasv - Ужас. . . Не знаех такива подробн...
16.08.2012 21:36
Ужас...
Не знаех такива подробности за станалото тогава. Всъщност на нас ни поднасяха една друга истина. Учеха ни на една друга история. Всяка държава си пише своята история и историята на околните страни, не се съгласуваше с тях....
Напълно нормално е за комунистите,не ме учудва нищо.
Поздрави за поста..днес нямах време да го прочета и чак сега можах!
цитирай
91. zarenkow - Всеки ден сме замеряни с камъни ,
16.08.2012 21:42
важно е с тях какво градим , мостове или стени.
цитирай
92. анонимен - Гусин камарад! Вие къде сте бил? В ...
16.08.2012 21:47
Гусин камарад!
Вие къде сте бил? В комсомола или в FDJ Jugend?
цитирай
93. germantiger - ...
16.08.2012 21:53
анонимен написа:
Гусин камарад!
Вие къде сте бил? В комсомола или в FDJ Jugend?


Не успях да стана комсолец, сгафих на изпита ;)

А Вие за последно къде бяхте другарю - в леглото на майка си или татя си?
цитирай
94. atilla - ПАТЪН
16.08.2012 22:07
е известес с изцепките си. Истинските войници, като Ромел или Монгомъри не биха си позволили такива обобщения, а и не случайно последния подписва фактическата капитулация на Германия-не историческата, па и спира окупацията на Дания от СССР.
Патън със смешните му шърманчета е типичен гринго...
Руснаците наистина са яли най-много дървото, но по-често от свой и не чак толкова свои вождове.
цитирай
95. анонимен - В случаи като този...
16.08.2012 22:25
В случаи като този се срамувам, че съм човек...
Насилието, във всичките му форми и степени, е с едно и също лице - жестоко и ужасяващо, независимо от националността.
Когато бях малка в домашната ни библиотека открих една книга. Сигурно някои от вас са я чели. Казва се " От изгореното село съм" - А. Адамович, Я. Брил, В. Колесник.
В нея са описани покъртителните разкази на много хора, станали преки свидетели и жертви на насилие в Беларус по време на Втората световна война. Има и изключително богат снимков материал.
Не помня колко пъти съм я чела и разглеждала, но сега си давам сметка, че тя е вероятно книгата, която най-много пъти съм препрочитала.
Много болка и ужаси има описани в нея и ако не ви е попадала, непременно я потърсете.
Такова е лицето на войната и обобщения от типа " Човек - това звучи гордо." на този "фон" звучат тъжно, жалко, безпомощно.

Благодаря ти, че насочваш вниманието ни към важни, непреходни теми,а също и за положения труд.

Мариана
цитирай
96. germantiger - ...
16.08.2012 22:35
И Монти има своите изцепки, но поднесени с повече английски маниер и възпитание.

http://www.vbox7.com/play:aa92e51192

На 1.10 камерадшафта е достоен!
След 1.42 победителите гледат като натровени вместо да са уверени!
На 2.00 Монти е комичен - ту към химикала, ту очилата си барва?!
След 2.20 покъртително!
ЕСЕСОВЦИТЕ СЛЕД 2.35 И СЛЕД 2.52 ПИЧОВЕ !

Преди минути го качих, пробвай сега Атила.
цитирай
97. анонимен - atilla...Благодаря за линка
16.08.2012 22:40
но ми иска достъп, ако става въпрос за подписването М. е притеснен от факта, че се налага да подпише той, а не както се очаква Айзен-а.
цитирай
98. atilla - Ето, така се държи правилната линия на историята!
16.08.2012 22:48
http://dnes.dir.bg/news.php?id=4411476
цитирай
99. germantiger - Атилла...
16.08.2012 22:52
Значи аз съм в джейла директно ако стъпя в матушка Руссь или Россия ;)

В мадъ Рашшъ тъй са свикнали - месо режат, най-често СВОЕ!
цитирай
100. atilla - Няма страшно!
16.08.2012 23:04
Не ние ходим там, а те идват тук-добри клиенти са обаче!
цитирай
101. ivansimeonow - КЪМ 75 dimenzed: Вероятно не сте ...
16.08.2012 23:19
КЪМ 75 dimenzed:
Вероятно не сте ме разбрали правилно. Просто са останали излъгани в преценките си за Хитлер относно капитулацията, ако това е била причината за бомбардировката. Виждате, че такава не е последвала. Нищо друго не коментирам, нападам или защитавам
цитирай
102. анонимен - "Vae Victis"
16.08.2012 23:34
са казали римляните или на български "Горко на победените".
А иначе след толкова много говорилня, реплики и самоцелни заяждания в последвалите коментари се надявах, че поне авторът на постинга ще остане на ниво, но уви .... Почти всеки ( с незначителни изключения - vencivaleri1951 примерно ) в една или друга форма според веруюто си завършва по смисъл с друг римски "лаф" на Марк Порций Катон - демек "Carthago delenda est" - "Картаген трябва да бъде разрушен". За по-несведущите това ставало след всяка негова реч в Сената, независимо на какъв въпрос била посветена тя.
А иначе по темата вече писах тук още през 2010 година:

http://belamielami.blog.bg/history/2010/05/08/9-mai-den-na-pobedata-nad-nacistka-germaniia-v-pamet-na-pobe.541313
цитирай
103. germantiger - ...
16.08.2012 23:44
belamielami написа:
са казали римляните или на български "Горко на победените".
А иначе след толкова много говорилня, реплики и самоцелни заяждания в последвалите коментари се надявах, че поне авторът на постинга ще остане на ниво, но уви .... Почти всеки ( с незначителни изключения - vencivaleri1951 примерно ) в една или друга форма според веруюто си завършва по смисъл с друг римски "лаф" на Марк Порций Катон - демек "Carthago delenda est" - "Картаген трябва да бъде разрушен". За по-несведущите това ставало след всяка негова реч в Сената, независимо на какъв въпрос била посветена тя.
А иначе по темата вече писах тук още през 2010 година:

http://belamielami.blog.bg/history/2010/05/08/9-mai-den-na-pobedata-nad-nacistka-germaniia-v-pamet-na-pobe.541313


Това е коментара, който написах преди секунди под Вашия постинг:

23:38 - Гласувам ЗА!
Поздравления за постинга - автора го е поднесъл с маниер и сериозност!

Подозирам, че скулптурата (ако правилно я определям) е мемориал от ПСВ (не ВСВ), забелязвам фотос на суоми/финландски войници,под снимката с плачещщото момче и войника, която ако добре помня е от следвоенен бих казал извратен антигермански (но направен в "германия") филм "Мостът".

Забелязах, че витиевато мемориала или криптата му е назована като такава за войниците германски от ПСВ и ВСВ - съвсем очаквано и жалко!

...

Автора на постинга (т.е. аз) няма как да не отговоря на заяжданията както Вие ги наричате. Моята цел не е да остана на висота, а да покажа и нараня вербално тези които се погаврят с моята любов и омраза. И двете заслужават уважение!

Човек е Любов и Омраза, останалото е знание, опит и малко късмет - лично моя мисъл!

2011 година аз написах това за 9 май и нескромно мисля, че е почти "бляскаво":
ЕДИН ГЕРМАНЕЦ ПРОТИВ 9 МАЙ...

http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071

Стихотворение Vae victis има и Вазов, ако не греша в заглавието.
цитирай
104. gadfly - ...
17.08.2012 00:12
Немските гласоподаватели са получили това, за което са гласували през 1933 - и никой не им е виновен. Нападнали са цяла Европа, клали са, убивали са, изтребвали са. И аз мога да направя 100 постинга за стотиците хиляди изнасилени французойки отвъд официалната статистика, или за избитите съветски деца, но това няма да промени факта, че германците сами са си натресли резултатите от 1945. И то заслужено.
цитирай
105. germantiger - ...
17.08.2012 00:18
Бих могъл да Ви отговоря, че руските и въобще съветски "революционери" с крепостно съзнание - робско, сами са се натресли на Голодомора в Украйна, на милиони избити от руснаци - руснаци по лагери заради бащицата Сталин, но не мисля "по пътя на Вашата логика"!

А пропо неможете да направите постинги за стотици изнасилени французойки, защото толкова няма, единици са, ЗА СМЕТКА НА ТОВА ИМА ПОЧТИ 10 КНИГИ ЗА ЛЮБОВТА НА ФРЕНСКИ ДЕВОЙКИ С ГЕРМАНСКИ МЛАДИ ВОЙНИЦИ И ТО КНИГИ СЛЕДВОЕННИ!

А знаете ли за изнасилванията в метрото на Щуттгарт, където френски войници, вярно някои сенегалци изнасилват деца и старици и ТО НЯКОЛКО ДНИ - АКО ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ, ТО ИМА ФРАНЦУЗИ, КОИТО ЗНАЯТ И ТОВА!

Най-заслужено обаче е ГЕРМАНСКИЯ ТРУД, ДУХ И СПОСОБНОСТИ, КОИТО СЛЕД ВОЙНАТА ОТ СРИНАТА ГЕРМАНИЯ НАПРАВИХА ДЪРЖАВА ЗА ПРИМЕР - това други народи не могат и не са правили - факт!

Едните правеха Москвич - другите Мерцедес

Съветите мачкаха първо своя народ, а онези другите скочиха на победителите след ПСВ!

Червените бяха интернационалисти, а кафевите националисти!

- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!

...

Без съмнение обаче сте прав - германския войник също извърши престъпления, немалко, действително жестоки, някои и непредизвикани!
цитирай
106. germantiger - И ОТНОВО ДА СПОМЕНА ЗА ПОСТИНГ ВЪН ОТ ТЕМАТА ТУК
17.08.2012 00:36
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПОСТИНГ САМО С ЦИТАТИ - СЕРИОЗНИ С КОНКРЕТИКА

http://deathmetalverses.blog.bg/politika/2012/08/16/eto-zashto-sym-gord-che-sym-bylgarin.988986

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН
цитирай
107. gogo1434 - Ето нещо интересно за лагерите
17.08.2012 02:20
http://www.youtube.com/watch?v=DsdLbASlIzs&feature=related
цитирай
108. germantiger - Другарю анонимен ;) ЦИНИЗМИТЕ ВИ НЯМА КАК ДА ОДОБРЯ КАТО КОМЕНТАРИ
17.08.2012 02:31
продължавате да пишете дори на английски, макар да Ви се удава с прости фразеологизми за прост человек ;)

Да Ви спомена - видеото греши, защото актьора, който "играе" в него е унгарец, псевдонима му е индийски.

Казвал съм Ви и друг път - като не знаете нещо питайте - не е срамно, ще помагам!

...

Боли "Ви", че имам трибуна тук?

Боли "Ви", че имам над хиляда четения - само днес, съмишленици, подкрепа?

Боли "Ви", че пиша ИСТИНИ, РАЗОБЛИЧАВАМ ЛЪЖИ, че потребителите ме окуражават?

Не се тревожете, всичко ще се оправи анонимни ми другарю, само Вашата простотия НЕ!

ЩЕ ПИША ОЩЕ И ОЩЕ, ИМАМ НАМЕРЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ ДА ГО ПРАВЯ!

Не мрънкайте, а свиквайте, всички сме тук и ще се търпим!

Вие да не сте ощипана госпожица вместо другар, другарю ;) ?!

Виждате ли - моя постинг е тук, а преди по руско време намеше да е тук. Моята истина днес я четат хиляди хора (погледнете четенията), а преди в червено време щях да немея. Усещате ли неспособността и импотентността си да затворите устата на истинността!

Аз постигам това, което желая, а ще има и още повече, а Вие псувайте - толкова можете и това Ви остава, пишете ми още, а можете ли на гермаснки, неможете ли на френски поне, аз мога на руски ;)

Разбирате ли, че скоро ще направя мои постинги и в други блогове, след първата ми направена книжка в БГ може би ще последват още и не само тук, представяте ли си ако успея - а знаете ли колко има като мен ;)

Другарю - Вие агонизирате в злобата си, в псувнята си в десетки коментари, дори не ги допуснах тук, другарю нима онемяхте - къде е Вашата партия, Вие сте беден, а Вашите вождове богатеят - електората беднее. Другарю, нали не сте червено бабе?

Другарю, защо има истина, а няма СССР?

Другарю, защо аз имам стотици четящи ми тук, а Вие анонимничите?

Другарю, защо Вие псувате, а аз пиша постинги, дай Боже книги дори?

Другарю, защо...... ;)

Боли Ви, или сърби?
цитирай
109. urilozev - Нямам думи.
17.08.2012 08:59
При Дрезден земята се е "отворила и АД-дът е излязал на земята".Чел съм и гледал за това.Боже, боже, какво ли още му предстои на човешкия род?Поздрав germantiger.
цитирай
110. анонимен - dimitar
17.08.2012 09:35
tigre ubii glupaka s malchanie-blokiray vulgaros
цитирай
111. анонимен - Германски книжен тигре!Да беше ...
17.08.2012 11:23
Германски книжен тигре!Да беше отишъл навремето в Нюрнберг да защитаваш твоята полуродина,а не да цапаш българския език с твоите налудничави мисли за "човеколюбиви" нацисти и "извергите"от САЩ,Англия и Русия!Каквито и глупости да пишеш,човечеството преди 65-66 год.осъди налудничавия нацизъм и неговия създател Хитлер!
Не пишеш за "идеологии",а всичките ти коментари само за това говорят!Кауза пердута!!!
цитирай
112. get - - През 390г. гаулите, водени от Брен(ус) атакуват и завладяват Рим.
17.08.2012 12:00
belamielami написа:
са казали римляните или на български "Горко на победените".
А иначе след толкова много говорилня, реплики и самоцелни заяждания в последвалите коментари се надявах, че поне авторът на постинга ще остане на ниво, но уви .... Почти всеки ( с незначителни изключения - vencivaleri1951 примерно ) в една или друга форма според веруюто си завършва по смисъл с друг римски "лаф" на Марк Порций Катон - демек "Carthago delenda est"
...


- Налагат много тежки контрибуции на римските граждани. Когато те започват да роптаят и твърдят, че им се взема непомерно много ... Брен увеличава размера и казва думите "Горко на победените"-Vae victis".

- Но мен не ме вълнува толкова, тази легенда !! ... Тигре, объркват ме думите ти ?
germantiger написа:
ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!

- По повод на това се сещам за казаното от Данаил Крапчев, по повод обвиненията на френската и английска преса, че ... ето на българите не били спрели армията на фелдмаршал Лист ! - на което той отгаваря в свой материал(?): ВИЕ ЗАЩО НЕ Я СПРЯХТЕ ?!
- Тигре знаеш ли, че ние ... България обречена да влезе в тази война ? - знаеш ли, че за това са настоявали дори СССР, в лицето на специалният си пратеник Соболев ... справка, така широко рекламираната в учебниците ни по история "Соболева акция" ??
- Във връзка с това ще поставя един скандален въпрос ! - Е ли, Н. Вапцаров патриот ?!! - този който пише в стихотворението си „Селска хроника“
" Та, казвам аз,
понеже няма олио
и хлябът е
от мъката по-чер,
един е лозунгът:
Терора долу!
Съюз със СССР !"
- Като контратеза на вапцаровата позиця, ще отвърна с думите казани в процеса на "Народният" съд, от Матей Бончеву по повод че, искат да изкарат Крапчев фашист и поддръжник на Оста ...
"Данаил Крапчев държеше само на една ос - оста Прилеп-София-Прилеп."
- Това ти го казва човек, който пи силата, че е работил МВР е бил комунист ... но НЕ Е ЗАБРАВЯЛ, че ПРЕДИ ВСИЧКО е БЪЛГАРИН !!

- С уважение, от "един българин" !
цитирай
113. zarenkow - Когато един престъпник влезе в дома ти
17.08.2012 16:42
и посегне на него и децата ти и не ти е оставил избор е те е принудил да влезеш в неговия и да посегнеш на децата му , кой ще виниш повече от двамата ? Днес никой не иска да си спомня манталитета на хората от това време , защо ровиш , какво постигаш. Тези , които разрушиха Хамбург , Берлин и т.н. и избиха много невинни , след това реализираха план Маршал и вдигнаха на крака Германия. Независимо от това манталитета им е бил , като на масови убийци , виж Хирошима и Нагазаки , това е манталитет на цяло едно поколение . Не се фокусирай в температурата в Дрезден , че е била 1000 градуса , в Треблинка е била повече.
цитирай
114. germantiger - ...
17.08.2012 17:28
zarenkow написа:
и посегне на него и децата ти и не ти е оставил избор е те е принудил да влезеш в неговия и да посегнеш на децата му , кой ще виниш повече от двамата


Не разбрах кога германци влязоха в английски дом, а в американски?!
Бомбардировката е англо-американска, не руска или другосливянска.

В трреблинка е избито цяло село - престъпно е деянието, в Дрезден са избити стотици хиляди повече - факт!

Какво постингам ли - ИСТИНАТА, реабилитация на германските жертви дори в малък "кът" като блог.бг, удовлетворение, че освен всяка лъжлива полуистина на победителите, говори и гласа на победените - в случая чрез постинга ми!

Какво постингаш ти ако пишеш за Батак, а за изгорена Загора, какво постигам аз или друг ако напишем самуиловите ослепени войници?!

Плана МаршЪл - ГЕРМАНИЯ ИЗПЛАТИ ВСИЧКО ДАДЕНО Й ПО НЕГО, ДОРИ С ЛИХВИТЕ, НА ДРУГИТЕ В ЗАПЕВРОПА БЕШЕ ДАДЕНО ПОВЕЧЕ И БЕЗВЪЗМЕЗДНО!

Защо започва ВСВ - защото победена Германия е ограбена като земи и финанс след ПСВ - защо българите нападнаха съседите си в ПСВ - за същото - земи и собствено население. Защо България нападна Сърбия, защо атакува Румъния, защо удари Гърция... за същото - национален идеал, обединение и понякога заради глупава, хазартна политика!

А ПРОПО - НАПАДНАТА РУСИЯ/СССР Е ИМПЕРИЯ МАЧКАЩА 136 НАРОДНОСТИ, ДОБРАТА АНГЛИЯ НАПАДНАТА ОТ ГЕРМАНИЯ (КОМИЧНО Е, ЗАЩОТО АНГЛ. ОБЯВЯВА ВОЙНА НА ГЕР) ТА ТАЗИ ДЕМОКРАТИЧНА АНГЛИЯ В ОНЗИ МОМЕНТ Е СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ, ВЛАДЕЕ ПОЛОВИНАТА СВЯТ, ПАК МИЛА ФРАНЦИЯ ВЛАДЕЕ ПОЛОВИНАТА АФРИКА, А ЛОША ГЕРМАНИЯ СИ ТЪРСИ САМО ХОРАТА ПО ЕВРОПАТА.
цитирай
115. germantiger - ...
17.08.2012 20:10
анонимен написа:
Германски книжен тигре!Да беше отишъл навремето в Нюрнберг да защитаваш твоята полуродина,а не да цапаш българския език с твоите налудничави мисли за "човеколюбиви" нацисти и "извергите"от САЩ,Англия и Русия!Каквито и глупости да пишеш,човечеството преди 65-66 год.осъди налудничавия нацизъм и неговия създател Хитлер!
Не пишеш за "идеологии",а всичките ти коментари само за това говорят!Кауза пердута!!!


Не ми приписвайте собствената си ограниченост ;)

Ако вас Ви вълнуват идеологии, мен ме занимава ИСТИНА, СПРАВЕДЛИВОСТ И КАТО "ЧАСТЕН" ИНТЕРЕС - ВОЙНА/ИСТОРИЯ!

Споменавал съм го на Кухел в блога, пиша го и за Вас:

СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ

Точно тези мои думи са факт от 2008г. във вибокс7, та до днес. Именно заради тях много десни или камеради както се зоват често са се дразнили от моята аполитичност или дори са ме изключвали (веднъж) от тяхна група. Друг път са ме канили в много групи, подкрепяли са ме, правят го и досега под мои постинги, а аз с ръка на сърцето ще напиша, че ако трябваше да избирам политика, то вероятно тя би била радикално дясна!

Въпреки това - мен идеологии не ме занимават и вълнуват, гледам си войната, вълнувам се покрай мой познати от искуства и правя каквото мога.

Както виждате - удава ми се, успявам, четен съм, съпричастие и подадена ръка срещам от много българки и българи и така ще бъде занапред - уверявам Ви, дори повече!

Благодаря, че ме наричате книжен тигър, самия Ви сте ЗАЕШКО СЪРЦЕ - ПРИ ТОВА АНОНИМНО ;)
цитирай
116. germantiger - Анонимни каруцарю, толкова нерви и псувни, не се хабете ;)
17.08.2012 20:16
И НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ;) ПОРЕДИЦАТА МИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ И В ПО-МАЛКА СТЕПЕН ЗА СЪЮЗНИЧЕСКИТЕ ИЗНАСИЛВАЧИ НА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ПРЕВОДИ И ИНФО!

Тази поредица ще бъде винаги в блога ми, ще се разпространява в други блогове, част от нея е направена на книжка, а за в бъдеще имам и по-смели планове освен в БГ!

Оперативно или текущо ще Ви информирам и ще популяризирам съветските убийци и изнасилвачи, което е нормално след като цял свят слуша полуистини само за германските.

Бъдете сигурен - ще бъда четен и с все по-голяма популярност, така е вече малко повече от година, живот и здраве планирам многогодишно да е така - инфо имам по всички развивани от мен теми, нямам време да преведа всичко, което знам.

Имам подкрепата на роднини от 3 континента и бивши колеги от 2 континента!

Не сте ми равен анонимни "псувачо" ни в знание, ни в достойнство, ни в истинност - свиквайте и не мрънкайте!
цитирай
117. zarenkow - Откровено ,
17.08.2012 20:28
не правя разлика между Атила и теб. Много наивно с петната на Германия да и правиш актив. Не е това прелестта на Германия .Точно ти го казаха , кауза пертута . Без да щеш навреждаш и създаваш конфузия в името на това да те разпознаят , като някакъв. Разпознаваеми са умните , а не принадлежащите. И това написано можеш да спреш , важно е да стигне до теб и преди всичко да го разбереш. С най добри чувства. Сбогом.
цитирай
118. germantiger - ...
17.08.2012 20:46
zarenkow написа:
не правя разлика между Атила и теб. Много наивно с петната на Германия да и правиш актив. Не е това прелестта на Германия .Точно ти го казаха , кауза пертута . Без да щеш навреждаш и създаваш конфузия в името на това да те разпознаят , като някакъв. Разпознаваеми са умните , а не принадлежащите. И това написано можеш да спреш , важно е да стигне до теб и преди всичко да го разбереш. С най добри чувства. Сбогом.


1. След войната от Изток са изселени 15-17 милиона германци, основно жени и деца, няколко милиона измират от глад, насилие, болести, други (мъже) в лагери години след войната! ПОДОБНО ИЗСЕЛВАНЕ НЯМА АНАЛОГ В ЕВРОИСТОРИЯТА - дайте ми исторически пример с над 15 милиона изселени?!

2. Тези жертви са "неразпознаваеми" в "германия", те нямат официални ДЪРЖАВНИ чествания, нямат мемориали в центъра на германски градове за разлика от мемориали на евреи, руснаци (вкл. в бившата ФРГ та до днес). Тези хора не получиха защита пред съд, компенсации, не получиха пруизнание от ООН и световната "общественост"!

3. Лично моя род по майчина линия - загубил родината си Източна Прусия, загубил името си, преименуван, съден от Народния съд, друг прадядо убит без съд и без гроб нейде в Кюстендилско! Там в Полша днес има Гижицко, бившия Льотцен - ти изгубил ли си родния си град, откъде си - чужденец ли се разполага днес там в твоето българско?

ТРАГЕДИЯТА И СМЪРТТА
ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА
РОДОВАТА СЪДБА И БОЛКА

Тези три ме водят, с това съм разпознаваем - ти ги нямаш, не казвам арогантно, че не си ми равен - факт е!

Не ми казвай сбогом, добре дошъл отново когато пожелаеш, за друго си прав - че понякога греша с патоса и внушенията в постингите ми - всъщност така въздействам и оставям следа у хората - умея го! Овладей го и ти!
цитирай
119. sekirata - Много болка има по света,
17.08.2012 23:17
но какво може да направи една птичка..сама?!
цитирай
120. анонимен - Т.N.T.
18.08.2012 06:46
ДЯДО МИ БЕШЕ НЕГРАМОТЕН--УЧИХ ГО ДА СЕ ПОДПИСВА.

ОТ НЕГО ЧУХ ЗА ПЪРВИ ПЪТ-ДОЙЧЛАНД,ДОЙЧЛАНД--ЮБЕР АЛЕС.

ВСЕ МИ РАЗКАЗВАШЕ,КОЛКО СА БИЛИ ВПЕЧАТЛЕНИ ХОРАТА

ОТ КУЛТУРАТА,РЕДА И ХИГИЕНАТА НА НЕМСКИТЕ ВОЙНИЦИ.

ТОЧНО ОБРАТНОТО СПОДЕЛЯШЕ ЗА КРЕМЪЛСКИТЕ ОРДИ.

ЗА МЕН ЛИЧНО НЯМА НАРОД ИЗМЕЖДУ ТЕЗИ,КОИТО ПОЗНАВАМ,

КОЙТО ДА Е ПОНЕ МАЛКО КОРЕКТЕН,КОЛКОТО ГЕРМАНСКИЯ.

НЕМСКОЕЗИЧНИ ПОСЕЛЕНИЯ ИМА ДО НОВОФОМИНСК.

КАЖЕТЕ МИ КОЯ ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ Е ОКУПИРАНА ИЛИ

ЕКСПЛОАТИРАНА ОТ НЕМЦИТЕ?

ТОВА,ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ РЕПЧАТ ПРОСТО И ДИСЦИПЛИНИРАНО СИ РАБОТЯТ

НЕ ГИ ПРАВИ ЕЛЕМЕНТАРНИ,КАКТО НЯКОЙ СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ ПРЕДСТАВЯТ.

СЪЗНАНИЕТО,КОЕТО ИМАТ НЕМЦИТЕ ЗА РЕД И ОТГОВОРНОСТ Е НЕДОСТИЖИМО

ЗА НАС.И ТОВА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ Е П О В С Е М Е С Т Н О !...ПРОСТ ПРИМЕР.

ПРАВИХ РЕМОНТ В КЪЩИ.ДАДОХ 150 ЛЕВА ЗА ДА МИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТПАДАЦИТЕ

КАКТО СИ МУ Е РЕДА.СЛЕД СЕДМИЦА ВИДЯХ СЪСЕД,КОЙТО СЛЕД КАТО НАПЪЛНИ

КОНТЕЙНЕРИТЕ,ПРОДЪЛЖИ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА СТРОИТЕЛНИТЕ ОТПАДЪЦИ

ОКЛО КОНТЕЙНЕРИТЕ,НО НАЛИ СМЕ АФРИКАНЦИ--НЕ СЕ ОБАДИХ.СТРАХ.

ТЪПИТЕ ПОЛИЦАЙ И ДА ДОЙДАТ,ЩЕ СИ ПРИБЕРАТ БАКШИША ОТ НЕГО И ЩЕ

МЕ НАТОПЯТ МЕН,ЗАЩО В ТАЯ ЧЕРВЕНА СМРАД ДА ИЗПРАВЯМ КРИВИ

КРАСТАВИЦИ !?...ЗАЩО ДА СЕ ГЛЕДАМ НА КРЪВ С ЕДИН РОГАЧ,КОГАТО

ДЪРЖАВАТА ТОЛЕРИРА НЕГО,А ЛИЦЕМЕРИ,ЧЕ ТОЛЕРИРА МЕН.

ГЕРМАНЕЦА ПОКАЗВА НА СВЕТА,ЧЕ С РЕД СЕ ЖИВЕЕ ПО--СПОКОЙНО,НО РЕД,

КОЙТО СЕ СПАЗВА ОТ ВСИЧКИ И СЕ ИЗИСКВА ОТ ВСИЧКИ.ИЗКЛЮЧЕНИЯ...ТЕ САМО

ПОТВЪРЖДАВАТ ПРАВИЛОТО.

И ПАК ПОВТАРЯМ,ГЕРМАНИЯ ЗА МЕН Е НАЙ--КОРЕКТНАТА ИЗМЕЖДУ ВСИ1КИ

ДЪРЖАВИ В КОИТО СЪМ БИЛ.=КОРЕКТЛАНД.

цитирай
121. анонимен - Пролет е
18.08.2012 08:26
sekirata написа:
но какво може да направи една птичка..сама?!


Не мога да се съглася. Преди няма и 10-тина години картинката изглеждаше наистина така. Сега обаче птичките са много и често чуруликат, а Тигър е може би една от най-"гласовитите" птички.

И с друго не мога да се съглася. С песимистичния начин, по който тълкувате тази прастара мъдрост за птичките. "Една птичка пролет не прави" - значи ли това, че пролетта няма да дойде!? Или по-скоро значи "Пролетта идва, но постой, почакай, не бързай още на първата лястовица да захвърляш абичката в килера"

Тигър, проздравления за това, което правиш! Поздравления за труда ти! Поздравления за подхода ти! Не обичам да се натоварвам психически с тежки и болезнени четива, но постинга ти изчетох от начало до край - в един типичен за теб стил си го направил крайно увлекателен.


Хриси
цитирай
122. анонимен - Към Т.N.T.
18.08.2012 10:29
:) Мило ми стана като прочетох поста ти... Моят дядо (лека му пръст) беше невероятен човек... за 74 години на тоя свят не успя да се скара или да развали отношенията си с нито един човек. На погребението му дойдоха толкова много хора, че в тогавашните ми дестки представи за мен това представляваше все едно цял свят се беше събрал на едно място... дори завистливите уроди (а имаше много такива... все пак човекът беше инженер електротехник, знаещ руски, френски, немски, и малко чешки и с къща на 2 етажа лично от него построена плюс още една едноетажна пристройка) склониха глава пред паметта му...

Та този човек не говореше за политика, не плюеше никого, не възхваляваше никого, НО чат-пат изпадаше в едни сантиментални моменти и разказваше едва ли не с носталгия за първите му срещи с германците. Явно много близки ги е усещал по душа... при него всичко беше спретнато, подредено, обгрижвано... шкафа с инструментите му да видите ще се изумите - няма кълбета от кабели, всичко сортирано по вид на метала, по цвят на изолиращата обвивка, по дебелина на жичката... любимото ми занимание беше това - да се ровя в това шкафче и да развалям реда :D:D Никога обаче не ме е хокал или пляскал, просто мърморейки си пренареждаше нещата както на него му се иска и между мърморениците сипеше една камара мъдрости от живота и препоръки към начина, по който подходам към нещо, в което е бил вложен все някакъв труд (в случая имаше предвид човека, че все пак е отделил време да си подреди така инструментите и консумативите)...

Мда... въпреки че мразеше да сипе негативи, неволно изсипа зверска критика към братушките... за германците се отпускаше да говори от време на време, но за братушките така и нищичко не каза. Какво му е впечатлението, какво му е усещането от срещите му с братушките кой да ти каже. Човекът просто беше на принципа - ако не можеш да кажеш нещо хубаво по-добре замълчи...
цитирай
123. ivansimeonow - Малко известна е случката с Враца. ...
18.08.2012 12:41
Малко известна е случката с Враца. Там пилотите първоначално изхвърлили празни варели от гориво,връщайки се от бомбардировка над Плоещ. Но след създалата се паника сред населението, започнали обстрел с картечници. Жертвите варират между300 и 3000.Та и ние си имаме малък Дрезден! Бомбардирана е и гарата в Пловдив. Но там са взели мерки, ДА НЕ ПОСТРАДА ГРАДА И СА Я ОСВЕТИЛИ. ОТБЛЯСЪЦИ ОТ ЗАРЕВОТО СЕ ВИЖДАЛИ В ПЕЩЕРА- НА 40 КМ
цитирай
124. germantiger - ...
18.08.2012 14:13
Благодаря на всички писакли, включително на анонимния - заешко сърце, който рипа да псува и чиито коментари не допуснах!

ХРИСТИНА
Благодаря на Хриси - убеден съм Христина от вибокс7, признанието, че си изчела постинга въпреки отрицателната натовареност да я наречем е сериозно признание. Обикновено не очаквам и не изисквам някой да чете докрай или цялостно инфото ми - когато някой го стори заслужено му благодаря!

T.N.T.
Ти също си писал коментари под други мои постинги, неведнъж си ме подкрепял, съжалявам че нямаш блог тук, а вероятно и профил във вибокс7. Когато и за каквото желаеш да пишеш или коментираме (при време разбира се, ако го има) може да пишеш на german_tiger@abv.bg < ВСЕКИ МОЖЕ ДА МИ ПИШЕ НА МЕЙЛА, особено такъв като TNT!

Другия анонимен - ПИСАЛ КЪМ TNT И ПОЛОЖИТЕЛНО КЪМ ПОСТИНГА МИ (дори да не го коментира явно, аз така го възприемам - като одобрение към инфото ми също)! ТВОИТЕ СПОМЕНИ И ТЕЗИ НА TNT ЩЕ КОПИРАМ НА ХАРДА СИ, ЩЕ ЗАПАЗЯ И ЩЕ ПОСТНА В ГРУПАТА МИ ВЪВ ВИБОКС7, ЩЕ ВИ ЦИТИРАМ ЕДИНИЯ С НИКА, А ДРУГИЯ С ПОЯСНЕНИЕ!

БЛАГОДАРЯ ВИ, ЗАЩОТО ТАКИВА СПОМЕНИ СЪБИРАМ В ОТДЕЛЕН ФАЙЛ НАРЕЧЕН СВИДЕТЕЛСТВА И ГИ ЦЕНЯ ОСОБЕНО, ДОРИ ДИСКУСИЯ СЪМ СЪЗДАЛ В ГРУПАТА МИ С ТОВА ИМЕ!

И на Иван Симеонов - не знаех за тези детайли на българска земя - от тях би излюзъл сериозен постинг, ще го популяризирам ако го направиш!!
цитирай
125. анонимен - germantiger -. . . 16. 08 13:59 ...
18.08.2012 15:42
germantiger - ...
16.08 13:59
РУСИЯ Е БИЛА НЯКОЛКО ВЕКА ПОД МОНГОЛО-ТАТРАРСКО
ГУБИЛА Е ВОЙНА ОТ ШВЕДИТЕ (ПРЕДИ ПОЛТАВА ДРАГИ)
ГУБИЛА Е ВОЙНА ОТ НАПОЛЕОН (НЕ БЪРКАЙ 1812Г. ПОСЛЕ)
ГУБИЛА Е КРИМСКАТА
ГУБИЛА Е РУСКО-ЯПОНСКАТА
ГУБИЛА Е ПЪРВАТА СВЕТОВНА С МИР ПОДПИСАН ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ ГЕРМАНСКАТА ИМПЕРИЯ
ЗАГУБИ ПЪРВАТА ЧЕЧЕНСКА
Мдаа,загубила е и първите войни с турците. Самият Петър Велики,ако е верно губи с унизително поражение. Самият той е начело на военния поход и като условие за да бъде освободен, а не заклан като полския крал Владислав Ягело е да мине под кръстосаните турски оръжия. Нещо като шпалир на срама. И той минава и така остава жив и се спасява. Наведен ниско под турските оръжия в ръцете на низамите.
А като се прибира,трябва да върне на турците всички земи,които е завзел от тях. А Черно море си остава турско езеро и сегашните южни руски земи си остават турски. Може би и данък е плащал на султаните за да запази свободата на Русия и избегне турското робство на руснаците. От което те никога нямаше да се оправят.

Русите са нямали силни врагове и никога не са воювали на два фронта като Германия. Затова са печелели до голяма степен случайно. И победата им срещу Германия на Хитлер е благодарение на грузинеца Сталин и неговият деспотичен характер. По същия начин както имат победа след победа срещу османците при управлението на немската императрица Екатерина Велика, а руската Академия на науките е пълна с германци. Които по това време все още нямат своя единна държава.
цитирай
126. xloranphyl - "КЪДЕ - В ТЕРИТОРИИ, КОИТО ...
18.08.2012 16:47
"КЪДЕ - В ТЕРИТОРИИ, КОИТО ВЕКОВЕ СА ОБИТАВАЛИ "НЕМЦИ"
================
Хубаво, ама ВИНАГИ немците ги клатят на тяхна територия когато те искат да си разширят територията до Луната (примерно)...


"КОГА - СЛЕД ВСВ, НО И СЛЕД ПСВ, ПО ВРЕМЕТО НА ГРОЗНИ, НЕВСКИ..."
==============
Е, малко си нагъл - ПАК ще ти задам Въпроса: ЧИЙ ХУЙ ДИРЯТ ТВОИТЕ ТЕВТОНСКИ БРАТЯ В Русия?

P.S. А, ве брато, немците да не сте педерасти?
Че много ви клатят руснаците, още първия път ви е харесало...
цитирай
127. анонимен - ivansimeonow - ЖЕРТВИТЕ СА НЯКО...
18.08.2012 17:26
ivansimeonow - ЖЕРТВИТЕ СА НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ / ...
16.08 16:25
ЖЕРТВИТЕ СА НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ / МОЯТА Е ЗА 216 ХИЛЯДИ/ Причините за бомбардировката са две:
- Градът е голям промишлен център, а остава в съветската зона. Цели се те да получат разрушен град За пръв път се проявява страхът от руския съюзник



Жалко,че хубавата столица на Саксония е разрушена заради вероятното съперничество между съюзниците. И защо трябваше да стане така не ми е ясно? Ако англичаните и американците бяха подкрепили Хитлер, Германия щеше да победи във войната и светът щеше да избегне тези 50 милиона жертви.
И ако Хитлер не устройваше англичаните, в края на краищата той е бил вече на около 55 години. След него щяха да дойдат други управници вероятно от същата партия, но по-умерени.
Защо трябваше Чърчил да се прегръща и целува със Сталин и дели с него Европа, а след това да обявява Студена война и Желязна завеса? И да харчи милиарди лири за оръжие срещу същия този Съветски съюз и сдържането му с риск от световна ядрена война? Ето как един човек (Чърчил) обърка света, промени хода на световната история и извърши куп глупости. Войната в СССР щеше да завърши наистина като блицкриг за 5-6 месеца, ако "сър" не беше се намесил като слон в стъкларски магазин. Жалко,че германците не победиха тогава. Сега щяхме да имаме един уреден, проспериращ свят с ред и дисциплина. Впрочем голяма част от българите са симпатизирали на немците тогава. Друг е въпросът,че когато сатрапът Сталин е наближил с армиите си, са се обърнали на 180 градуса, което не е достойна и мъжка позиция.
цитирай
128. bogdan33 - Абе знаех си аз, че ще стигнете до ...
18.08.2012 17:43
Абе знаех си аз,че ще стигнете до факта,че ако има свестен руснак то той е германец :))) Е да ама руснаците са ни освободили от гадните турци.Немците са хапвали вурстчета пийвали биричка и винце и са викали нещо от сорта на "Добре,че са далече ,некви варвари там." Като за тях Франция. Държава дет се превзема за един ден :) И така.. Освен това сега вместо да се правят на ощипани малки госпожички можеха да подадат едно приятелско рамо.А те 50 години се правят на никви.А с руснаците не е така. "" Курица не птица.Болгария не зад граница"! И се надявам някой ден да се окажат прави :) Хайде със здраве и не забравяйте да си прочетете книжката за чистата арийска раса на тумбата олигофрени от еврейски произход начело на любимите ви немци.Дето ги накараха да изядат голямото дърво много пъти... А те самите като едни чисти арийци избегаха по колониите при негрите със тонове злато и торби диаманти. Така че хайде моля ви.Мисля,че най-вече сте българи. ^поздрави и успешен ден^
цитирай
129. анонимен - T.N.T.
18.08.2012 18:24
анонимен написа:
germantiger - ...
16.08 13:59
РУСИЯ Е БИЛА НЯКОЛКО ВЕКА ПОД МОНГОЛО-ТАТРАРСКО
ГУБИЛА Е ВОЙНА ОТ ШВЕДИТЕ (ПРЕДИ ПОЛТАВА ДРАГИ)
ГУБИЛА Е ВОЙНА ОТ НАПОЛЕОН (НЕ БЪРКАЙ 1812Г. ПОСЛЕ)
ГУБИЛА Е КРИМСКАТА
ГУБИЛА Е РУСКО-ЯПОНСКАТА
ГУБИЛА Е ПЪРВАТА СВЕТОВНА С МИР ПОДПИСАН ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ ГЕРМАНСКАТА ИМПЕРИЯ
ЗАГУБИ ПЪРВАТА ЧЕЧЕНСКА
Мдаа,загубила е и първите войни с турците. Самият Петър Велики,ако е верно губи с унизително поражение. Самият той е начело на военния поход и като условие за да бъде освободен, а не заклан като полския крал Владислав Ягело е да мине под кръстосаните турски оръжия. Нещо като шпалир на срама. И той минава и така остава жив и се спасява. Наведен ниско под турските оръжия в ръцете на низамите.
А като се прибира,трябва да върне на турците всички земи,които е завзел от тях. А Черно море си остава турско езеро и сегашните южни руски земи си остават турски. Може би и данък е плащал на султаните за да запази свободата на Русия и избегне турското робство на руснаците. От което те никога нямаше да се оправят.

Русите са нямали силни врагове и никога не са воювали на два фронта като Германия. Затова са печелели до голяма степен случайно. И победата им срещу Германия на Хитлер е благодарение на грузинеца Сталин и неговият деспотичен характер. По същия начин както имат победа след победа срещу османците при управлението на немската императрица Екатерина Велика, а руската Академия на науките е пълна с германци. Които по това време все още нямат своя единна държава.


ДА ДОБАВЯ,

НЕПОБЕДИМИТЕ СЪВЕТСКИ ОРДИ НАВЛИЗАТ В ФИНЛАДСКА ТЕРИТОРИЯ.

МНОГО ЕЗЕРА,МОСТОВЕ,КОИТО СА ПРОВЕРЕНИ ОТ САПЬОРИТЕ ЗА МИНИ.

КОГАТО И АРИЕРГАРДА Е ВЕЧЕ ВЪВ ФИНЛАНДСКА ТЕРИТОРИЯ,НЕМИНИРАНИТЕ

МОСТОВЕ ХВРЪКВАТ ВЪВ ВЪЗДУХА.ПО ДЪРВЕТАТА ПРОЧУТИТЕ ФИНЛАДСКИ

СНАЙПЕРИСТИ ОТСТРЕЛВАТ ОФИЦЕРИТЕ И ШОФЬОРИТЕ,КОИТО ПРАВЯТ

МАНЕВРИ ЗА ВРЪЩАНЕ.НАБЪРЗО ПОДПИСВАТ ПОЗОРЕН МИР.

МОСТОВЕТЕ СА С ВГРАДЕНИ ПРИ СТРОИТЕЛСТВОТО МИНИ.

ПОЗНАВАТ СИ СЪСЕДИТЕ ХОРАТА.

ФАЛСТАРТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ОРДИ.
цитирай
130. анонимен - T.N.T.
18.08.2012 19:16
ВАША ЧЕСТ

АЗ СЕ СРАМУВАМ ДА ПИША,ТЪЙ,КАТО СЪМ НЕГРАМОТЕН И ПРАВЯ БЕЗБРОЙ ГРЕШКИ

НАЙ--ГОЛЯМАТА ОТ КОИТО Е ЧЕ ПИША ВЪПРЕКИ.

ПРЕПОДАВАШЕ МИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА НАЙ--ДОБРИЯ УЧИТЕЛ

КОИЙТО МЕ Е УЧИЛ--ТУРЧИН.

ОЩЕ ПЪРВИЯ ЧАС,ЗАСТАНА ЗАД КАТЕДРАТА И КАЗА:

ДЕЦА,ВСИЧКИ НИЕ,КОИТО СМЕ В ТАЗИ СТАЯ ЩЕ ЗНАЕМ

ДА ЧЕТЕМ И ДА ГОВОРИМ НА БЪЛГАРСКИ,НО...

ГРАМОТНИ,ЩЕ СА САМО ОНЕЗИ,КОИТО ЗНАЯТ Г Р А М А Т И К А Т А.

ТОВА МНОГО МЕ ВПЕЧАТЛИ И ВИНАГИ,КОГАТО ЗАПОЧНА ДА ПИША

МЕ ОБЗЕМА СТРАХ И СРАМ...ДА СЕ ОПРАВДАВАМ,ЧЕ МЕ Е МЪРЗЯЛО,

ВСЕ ЕДНО ШОФЬОР ДА СЕ ОПРАВДАВА ПРЕД КАТ,ЧЕ Е НАПРАВИЛ

БЕЛЯТА ЗАЩОТО Е ПИЯН.НЕПРОСТИМО Е.

ТАЙГЪР,

ИМА НЕЩО СИМВИЛИЧНО В ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО ТИ ИЛИ АЗ ТАКА ГО ВИЖДАМ

ЛЪВА СЕ СЛАВИ ЗА ЦАР,НО ЗА МЕН Е ТИГЪРА ЦАР НА ЖИВОТНИТЕ.

ПО СИЛА.ПО КРАСОТА,ПО УМЕНИЕ ДА СЕ СПРАВЯ С ТРУДНОСТИТЕ.

НЯМА ГО НЕПРОСТИМОТО УБИИСТВО НА ПОКОЛЕНИЕТО НА ПРЕДХОДНИЯ

ЛИДЕР В ПРАЙТА.УСОРИИСКИЯ ВЕЛИКОДУШНО ОСТАВЯ ЛОВЕЦА ЖИВ,ВЪПРЕКИ

ЧЕ БИ МОГЪЛ ДА ГО УНИЩОЖИ.ВЪЗХИЩЕНИЕТО Е ПЪРВОТО ЧУСТВО,КОЕТО

ПРЕДИЗВИКВА СПОМЕНАВАНЕТО МУ.ТАКА ВИЖДАМ И КОРЕКТЛАНД.

ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ КОМУНОСЛЕПИТИЗАНТИТЕ,НО ТЕХНИТЕ КРЕМЪЛСКИ

БРАТЯ,ОСВЕН ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТОЯГИ И ТО КРИВИ ЗА ДРУГО ПРОСТО

НЕ ГИ БИВА.НАЙ--ОБИКНОВЕН СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОПА И В ЧАСТНОСТ

НА ГЕРМАНИЯ.ОГРОМНИЯ НАУЧЕН ЦЕНТЪР,КОИЙТО СИЕМЕНС ПРАВИ КРАЙ

ПЕТЕРБУРГ,И ЧИИТО ПОТЕНЦИАЛ КРЕМЪЛ,ЩЕ ВПРЕГНЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО

ТОЯГИ Н Е М Е Д Л Е Н О.

ДОЙДЕ РЕД ДА ПОЯСНЯ (?),ЧЕ НЕСЪМ ОТ НИТО ЕДНА ОТ ВСИЧКИТЕ НАД 200

ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ--МЕТАСТАЗИ НА 120 ГОДИШНАТА МОДЕРНА ЛЯВА ЧУМА.

БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИЯ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС.

ГОРКИ Е КАЗАЛ ЗА СИФИ ЛЕНИН,ЧЕ Е НАЙ--ВЕЛИКИЯ ЛИЦЕМЕР,ЗАЩОТО НЕ Е

ПОЗНАВАЛ КРЕМЪЛСКИТЕ ПОДЛОГИ В БЪЛГАРИЯ,КОИТО ВСЯЧЕСКИ СЕ СТРЕМЯТ

ДА ДОКАЖАТ НА ХОРАТА В РОДИНАТА МИ,ЧЕ ЕС Е НЕЩО ЛОШО И НИЕ

ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДАЖИВЕЕМ БЕЗУСЛОВНО ПОД КРЕМЪЛСКА СВОБОДА.

К'АТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА

ТЪЙ МОГЪЩА ЗА БЕДА

БЕКАПЕЙСКАТА УПОРА

СМЪРТ ЗА НАЩА СВОБОДА.


РУСКА СИЛА РУСКА ВОЛЯ

РАДОСТ БЕСЕПЕЙСКА ГАД

ЩЕ ИЗМРЕМЕ ПОНЕВОНЯ

ОТ МИЗ


цитирай
131. orlinpetkov - така те искам, ще продължаваш
18.08.2012 19:31
така те искам, ще продължаваш
цитирай
132. germantiger - ...
18.08.2012 19:47
bogdan33 написа:
Абе знаех си аз,че ще стигнете до факта,че ако има свестен руснак то той е германец :))) Е да ама руснаците са ни освободили от гадните турци.Немците са хапвали вурстчета пийвали биричка и винце и са викали нещо от сорта на "Добре,че са далече ,некви варвари там." Като за тях Франция. Държава дет се превзема за един ден :) И така.. Освен това сега вместо да се правят на ощипани малки госпожички можеха да подадат едно приятелско рамо.А те 50 години се правят на никви.А с руснаците не е така. "" Курица не птица.Болгария не зад граница"! И се надявам някой ден да се окажат прави :) Хайде със здраве и не забравяйте да си прочетете книжката за чистата арийска раса на тумбата олигофрени от еврейски произход начело на любимите ви немци.Дето ги накараха да изядат голямото дърво много пъти... А те самите като едни чисти арийци избегаха по колониите при негрите със тонове злато и торби диаманти. Така че хайде моля ви.Мисля,че най-вече сте българи. ^поздрави и успешен ден^


КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК

- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И
добре, че е станало така.
цитирай
133. germantiger - ... +
18.08.2012 19:48
bogdan33 написа:
Абе знаех си аз,че ще стигнете до факта,че ако има свестен руснак то той е германец :))) Е да ама руснаците са ни освободили от гадните турци.Немците са хапвали вурстчета пийвали биричка и винце и са викали нещо от сорта на "Добре,че са далече ,некви варвари там." Като за тях Франция. Държава дет се превзема за един ден :) И така.. Освен това сега вместо да се правят на ощипани малки госпожички можеха да подадат едно приятелско рамо.А те 50 години се правят на никви.А с руснаците не е така. "" Курица не птица.Болгария не зад граница"! И се надявам някой ден да се окажат прави :) Хайде със здраве и не забравяйте да си прочетете книжката за чистата арийска раса на тумбата олигофрени от еврейски произход начело на любимите ви немци.Дето ги накараха да изядат голямото дърво много пъти... А те самите като едни чисти арийци избегаха по колониите при негрите със тонове злато и торби диаманти. Така че хайде моля ви.Мисля,че най-вече сте българи. ^поздрави и успешен ден^


КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
-РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
-БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
-НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
-ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!

И недейте така с клатенето, защото тук е било 5 века + още днес... за жалост!

Впрочем Россия от ноември 1917 се управлява от толкова жид, колкото в Германия не можаха да...
Ленин, Берия, другите от комитетите по списък имате ги в нета нали - ну ка братец, я бьi вдул тебя ;)
цитирай
134. germantiger - ...
18.08.2012 19:55
xloranphyl написа:
"КЪДЕ - В ТЕРИТОРИИ, КОИТО ВЕКОВЕ СА ОБИТАВАЛИ "НЕМЦИ"
================
Хубаво, ама ВИНАГИ немците ги клатят на тяхна територия когато те искат да си разширят територията до Луната (примерно)...


"КОГА - СЛЕД ВСВ, НО И СЛЕД ПСВ, ПО ВРЕМЕТО НА ГРОЗНИ, НЕВСКИ..."
==============
Е, малко си нагъл - ПАК ще ти задам Въпроса: ЧИЙ ХУЙ ДИРЯТ ТВОИТЕ ТЕВТОНСКИ БРАТЯ В Русия?

P.S. А, ве брато, немците да не сте педерасти?
Че много ви клатят руснаците, още първия път ви е харесало...


Вие ще ми кажете - нали сте педераст (в което срамно няма и винаги може да го декларирате, а бяхме установили и проблем с потенцията при Вас)?!

Недейте и Вие с клатенето - то тук е продължило 5 века, но едва ли е харесало на дедите ни и едва ли са се изпедерастили? Или съдите по своя род ;) ?!

Простете, че си играя с Вас, но все се чудя как при над 40 милиона съветски жертви си мечтаете, че някой друг е бил наклатен ;)

Почнем ли да си мерим .ишките, клатенето и гробовете първо ЩЕ СМЕ СРАМ ЗА САМИТЕ СЕБЕ СИ С НИЗОСТИТЕ НИ, ВТОРО ПРЕД ИСТОРИЯТА ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ, ОСОБЕНО ПРЕД ЖЕРТВИТЕ И:

ЕДИН ЛИЧЕН ВЪПРОС - ВИЕ СТЕ:

а) руснак
б) комунист
в) български предател
г) български гей русофил
цитирай
135. анонимен - 123
18.08.2012 22:25
вярно е че никой не съди победителите но жертвите са си жертви били те от победителите или победените...тези също са били хора като всички...лека им пръст на всички загинали
цитирай
136. germantiger - ...
18.08.2012 22:31
анонимен написа:
вярно е че никой не съди победителите но жертвите са си жертви били те от победителите или победените...тези също са били хора като всички...лека им пръст на всички загинали


Абсолютно точен коментар различен от мерзките спорове между няколко анонимни и моите, понякога не на място или груби отговори към провокациите
цитирай
137. dimenzed - Още от "демокрацията" над Дрезден!
18.08.2012 22:53
http://lambo.blog.bg/politika/2010/02/15/65-godini-ot-bombeniia-holokost-nad-drezden.493738
цитирай
138. germantiger - ...
18.08.2012 23:13
Благодаря dimenzed.
Написах коментар и те споменах под постинга на lambo!
цитирай
139. get - - Е-е-ех Тигре, отново апелирам "Търси корените на злото ?" !!
19.08.2012 11:07
- В тази връзка, ще попитам - Къде първо се появяват РАСОВИТЕ ТЕОРИИ ?? - Не са ли те при англоСАКСОНЦИТЕ ?!!
- От кога са взети масово на въоръжение тези теории ? - ами от социалистите !! ... в потвърждение цитирам мисълта на Маркс !? - "Класите и расите, твърде слаби, за да овладеят новите условия на живот трябва да дадат път ! ... Като "КОНТРАРЕВОЛЮЦИОННИ", те трябва да загинат в революционният ХОЛОКОСТ ! ... такива в Австрия се явяват южните славяни, представляващи сами по себе си отпадъци от едно ненормално еволюционно развитие ... "
- Виж и книгата на Херман Раухнинг "Нitler speaks" : "Аз не съм само почитател, но и изпълнител на марксизма ... дребнобуржоазният демократ или профсъюзният бос, никога не ще станат национал-социалисти, но комуниста винаги ще стане такъв !"
- През 1925 г. в-к "Ню Йорк таймс" публикува статия в памет на Ленин, от неизвестният тогава камараде Гьобелс ... тя е във връзка със създадената току що в Германия, национал социалистическа партия. В нея другарят(станал по-късно министър на пропагандата, на Третият райх) твърди, че Ленин и Хитлер си приличат ??!
- Странното е, че въпросният камарад Гьобелс, с установен еврейски произход, влизайки в НСДАП се е съгласил и подписал т.4 "Гражданството се определя от расата. Никой евреин не може да бъде гражданин на Германия" и т.24 "Свобода на вероизповеданията, с изключение на религии (юдаизъм), които застрашават германската раса. ... " ??
- Можем да попитаме откъде е това мракобесие ? - от Маркс, от братовчеда на Дарвин сър Френсис Галтън, от писателите Х. Уелс или Б. Шоу с неговата "Човек и Свръхчовек". Или от по-ранният Малтус ... храненикът на Индийската компания, виновничка за няколко социални кризи, довели до гладна смърт на милиони хора ... също и до т.нар. Опиумни войни - Не ! ... повлияването при Ото Шикългрубер, известен ни като Водачът Хитлер, иде от Маркс и фондация "Рокфелер" щедро спонсорирала Кайзер вилхелмовият институт, с директор Ернст Рудин ... ?
ОТНОВО ТЕ ПРИКАНВАМ !
- Търси, корените на Злото !! - ако те не бъдат разкрити и назовани на глас отново, ще имаме руините и жертвите, било на Дрезден или Хамбург ... било на Царицин-Сталин-Волгоград или военновременна София !
- До тук се опитах да ти окажа посоката, в която да търсиш Един от "корените на Злото" - Кой ли може да е вторият ??
цитирай
140. germantiger - За Гет:
19.08.2012 12:35
- Книгата или по-точно книжката на Херман Раушнинг съм я чел когато бях на 16 години ученик, имам я и досега. Проблема с нея е, че тя е писана в щатите, от забегнал щатски доносвач и написаното в нея не е потвърдено от както се казва никой втори "независим" източник. В някои отношения може да е истинна, в други е явна лъжа и тогава го показват действията на ужцитиранияв нея Хитлер. А ние за това имаме глави на раменете си, за да вярваме на очите си и по-рядкона ушите си.

- Коментираното злоот теб (не знам защо не го назоваваш открито, ясно и смело?!) съм го чел в поредица книги на Никола Николов, мой близка, познава дъщеря му на покойния, чел съм книгите на Емил Антонов, някои на Ифандиев, Протоколите на сионските мъдреци - това на български. На още няколко езика имам още доста книги, които признавам само съм преглеждал, защото не са ми в преките интереси, които при мен са, знаеш - война и история.

- Написах ти това, за да знаеш, ченямам различие с теб за търсения в определени посоки,но може би за разлика то теб и други потребители съм критичен и към белите народи да ги наречем. Не мисля,че евреите, парите и някое изначално зло са причина за война, насилие итн. РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЦИ, ВОДАЧИ, ВОЕННИ, ДОРИ ИМАГИНЕРНО И НАРОДИ ИМАТ ВИНИ И ТОВА Е ЕСТЕТСВЕНО В ИСТОРИЯТА! Човек не трябва да бъде ограничен в търсенията си, не трябва да е нечестен пред себе си и да има доблест да признава и грешките на обичните си (народи или политици или водачи).

- Втозиред на мисли Маркс блднее пред Н.С. Державин който 1943г. пише книгата Вековая борба славян с немецкими захватчиками - имам я, уникална гавра, великоруска жестокост и целенасочено извращаване на историята. Написаното там надминава смеплия лаф на Маркс за южните славяни, Державин се цели в германците до Ла Манша... Това не е всичко - имам и друга книга - Русские писатели о прусачестве - отново неслучайноот 1943г. и отново мракобесие за германското!

- Мисълта ми е, че расовия инструментариум го ползват всички, вероятно първо на Запад, но много по-жестоко и характерно на Изток поне в една империя там. Може и да греша в мерките и теглилките, но факт е, че всички се ползват от расовите теории, просто за едните се не знае много - знаещите обаче знаят и за тях!

- За злото, аз нямам както казах особени различия с теб или българинът57, към злото обаче добавям и вина на неевреи! Предполагам, че за злото на юдите ти знаеш много повече от мен и винаги можеш да напишеш постинг за това, но мисля досега не си го направил нито веднъж. Отново и последно - злото за мен е дело на евреи и неевреи, за злото не са виновни нито всички евреи, нито всички германци, нито всички от който и да е друг народ!

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ВОЙНИ И РУИНИ ЩЕ ИМА ДОКАТО ИМА ЧОВЕЦИ, НЕ ВЯРВАМ В СВЕТЛО БЪДЕЩЕ, ХУМАНИЗЪМ ОВЛАДЯЛ ВСИЧКИ ИЛИ ДРУГО ПОДОБНО! Не се и надявам на това. Липсата на надежда не ме притеснява или отчайва - намирам злото за естетсвено човешко състояние, стремеж и удоволствие, не желая да е така, но желанието ми е ирелевантно към рационалната действителност!

Поздрави Гет и се радвам на твоите коментари - винаги изпълнение с инфо, НЕпразнословни и НЕфразьорски!
цитирай
141. get - - Ще отговоря с цитат на Г. Зиновиев ?!!
19.08.2012 13:38
germantiger написа:
... намирам злото за естетсвено човешко състояние, стремеж и удоволствие, не желая да е така, но желанието ми е ирелевантно към рационалната действителност!

"Понякога ми се струваше, че както В. И. Ленин се появи в Русия след Февруарската революция, с готовите политически чертежи на цялата революция, така и Я. М. Свердлов се появи от далечното изселване с готови организационни чертежи, за цялостната работа на партията и с готови планове за разпределение на основните групи на работниците (политработници - б.м.) според вида работа."
- Цитат по Ленин: "Маркс ни учеше, че теориите имат само фиктивна стойност, че са инструмент, той беше един обикновен дребен буржоа, възседнал английската статистика ... Руската революция е всъщност ПЪЛНО ОПРОВЕРЖЕНИЕ на пророчествата на Маркс (!) ... Хората всъщност са страхливи животни, които се нуждаят от управлението на силни ГОСПОДАРИ БЕЗ СКРУПУЛИ. И след като повечето са престъпници, държавата може лесно да се превърне в затвор, каторга. ... АКО СЕ ЗАМИСЛИТЕ(!), ще разберете, че животът в затвора е подходящ за повечето хора на този свят. ... В затвора, човек живее много по-добре и по-спокойно, няма никакви мисли и грижи, тялото си почива, духът също."
- Междувпрочем ще кажа, че тези идеи не са ленинови ... не те са от много по-ранна епоха, наречена Ренесанс и твърде оригинално са наречени "Хуманизъм" :))) !
цитирай
142. germantiger - КОМЕНТАРА ТИ, МЕ УЧУДИ ГЕТ ?!
19.08.2012 20:13
Гет, чудех се въобще дали да коментирам твоя коментар, който завършва с усмивка, вероятно се усмихваш на своето не знание ;) ?!

За Ренесанса можеш да срещнеш много определения, книги и филми дори. Основното при тях е, че Ренесасна обхваща различни сфери и вълнува човешкия дух в какво ли не, че създава и възражда стари идеали и със сигурност, че на Изток не се е състоял - тук пак може да се усмихнеш, горчиво!

Ренесансовите "флагмани" не са държавници или идеолози, а творци - в този ред на мисли източния Ленин и централноевропейския Маркс отиват "по дяволите" :)
цитирай
143. proximus - Пореден страхотен пост. Поздра...
19.08.2012 20:38
Пореден страхотен пост. Поздравления и за търпението да отговаряш на коментарите на четящите.
Изумителното е че всичката тази информация е общодостъпна (2/3 от нея съм я чел вече в wikipedia), но въпреки всичко за нея не се говори. Това са някакви числа. 135 000 загинали и толкова. Навярно присъства в учебниците по история на германци и англета дори. Но на практитка за 1 нощ се случва адът на земята, в който жени и деца наведнъж изкупват греховете на Хитлер, нацистите, SS и газовите камери заедно. В крайна сметка написаното остава.
Вярвам че след години немците ще успеят да разкажат и своята история, в която не само те са лошите. За сега филми като Der Untergang се приемат по-радушно извън Германия, от колкото в самата нея. Дано желанията за дистанциране от проблемите на еврото и военните авантюри на съюзниците, ги подтикне и към нов поглед назад.
цитирай
144. germantiger - ...
19.08.2012 20:58
Обикновено отговарям на отрицателните или да ги нарека полемичните коментари, за което се извинявам на всички написали положителен коментар за постинга ми! АБСОЛЮТНИ ВСИЧКИ ВИ ЧЕТА И ЧИСТОСЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!
цитирай
145. planinitenabulgaria - Поздравления за блога!
20.08.2012 00:53
Мафията победи във Втората световна война, тя направи зависима Европа от нея. Ако бяха победили германците нито един от днешните проблеми нямаше да ги има, напр. господството на долара, безумните цени на енергоноситерите и суровините, ужасяващото екоравновесие и ненужното разрастване до експлоадирване на някои държави и етноси, което само съсипва ресурсите на планетата. Първата световна война доведе до Втората заради несправедливия мир на англичаните и французите, отнемащ теротории от лошите /воювали слещу тях!/ и придаването им към добрите. Това бе златния шанс на мафията, та се намеси, победи и яхна целия свят.
Но ще има и Трета. И тя ще е заради енергоносителите, защото пак заради интересите на мафията на практика колониални държави, защото не могат да произведат нищо освен да добиват природни ресурси, направиха зависими от тях стоящите с хилядолетия напред в интелектуалното си развитие народи.
Ето един ненаказан ход на световната мафия. Войната е приключена вече, но на Германия трябва да бъде досмазана, защото това пък ще вдигне самочувствието на пияниците-англичани, плод на зачеване на предумишлено кръвосмешение или пиянство, ограбили света. И като са едни от световните мафоти да се водят победители във войната, колкото и руснаците, а не блоклуци...
цитирай
146. анонимен - anonimen65sum v bloga
20.08.2012 09:02
iskam da popitam spored vashite poznania genotsid samo za germania li e imalo?i oshte neshto vlizali li ste v bloga na balkan1 tezi dni vlizah i prochetoh interesen post tam za gotite i getite i rimlianite.iska mi se da razbera tvoeto mnenie po vuprosa za materia pomesten tam mislia che e 3-ti po red ot kraia kum nachaloto:)
цитирай
147. get - - Прощавай, за тарикатският отговор ... вероятно си ги чувал ? - Какво казала котката на мишката ?
20.08.2012 09:30
germantiger написа:
Гет, чудех се въобще дали да коментирам твоя коментар, който завършва с усмивка, вероятно се усмихваш на своето не знание ;) ?!

За Ренесанса можеш да срещнеш много определения, книги и филми дори. Основното при тях е, че Ренесасна обхваща различни сфери и вълнува човешкия дух в какво ли не, че създава и възражда стари идеали и със сигурност, че на Изток не се е състоял - тук пак може да се усмихнеш, горчиво!

Ренесансовите "флагмани" не са държавници или идеолози, а творци - в този ред на мисли източния Ленин и централноевропейския Маркс отиват "по дяволите" :)


... преди да я изяде !!
- Въпрос на вкус ! :))

- След като, ме закачи за Ренесансовият "човек" !?! - правило ли ти е впечатление, че от там осезателно започва възхода на БАНКОВИЯТ КАПИТАЛ ?? ... тоест отиваме в проблема наречен ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ ?? ... и отидохме във Вторият корен на Злото ?!
- Но от тогава започва и идеологическата подмяна, на основни принципи и обичаи в социалната (която тогава по-скоро е била религиозна) мисъл ?!
- От тук ще насоча вниманието ти към така нареченият "класически" елинизъм ... с Платон и Аристотел !! - Защо според теб през този Ренесанс са взети на "въоръжение" именно тези "елински" философи ?
- Що ли се появяват към този истор. момент "нео" ...класицизма ... платонизма ... аристотелизма и т.тн. ?? - случайно ли е това ?? - за мен не е !!
- Но какви по-сложни процеси се крият зад фасадата на тези понятия ??

от Гет мизийски ... той и арианин ... ако искаш наричай ме и Гот или Вандал ... защото те също са били Ариани !! - Пишейки това, дълбоко се съмнявам в официалната църковна версия, битуваща по отношение на "арианството" ... което семнатично е близко до Арес, един слънчево религиозен пантеон/култ по отношение на Овен/Aries ... едни много стари соларни празници, които датират поне от 3 200 години преди Христа и честващи Aries ... по-късно това се пресъолицетворява с Тауруса ?!
цитирай
148. kostadin - Задавал ли си си въпроса : -Какво ...
20.08.2012 09:47
Задавал ли си си въпроса :
-Какво бистанало с майката на Хитлер ,ако тя беше умъртвила своето безумно отроче?
Безумствата на Хитлер са такива ,защото немците са победени в тази война.Но той без хранителната среда на германската нация не би могъл сам нищо да стори .Вината не е само негова или на финансистите от двете страни на атлантика ,които са го финасирали.Вина има и целокупният немски народ ,които се е поддал на внушенията за величието на расата.По същият начин вината на еврейската олигархия се носят от всички еврей .
Всичките тези зверства са станали възможни поради тъпата ленивост на хората.Тя преследва човечеството и днес.
цитирай
149. germantiger - ...
20.08.2012 11:23
kostadin написа:
Задавал ли си си въпроса :
-Какво бистанало с майката на Хитлер ,ако тя беше умъртвила своето безумно отроче?
Безумствата на Хитлер са такива ,защото немците са победени в тази война.Но той без хранителната среда на германската нация не би могъл сам нищо да стори .Вината не е само негова или на финансистите от двете страни на атлантика ,които са го финасирали.Вина има и целокупният немски народ ,които се е поддал на внушенията за величието на расата.По същият начин вината на еврейската олигархия се носят от всички еврей .
Всичките тези зверства са станали възможни поради тъпата ленивост на хората.Тя преследва човечеството и днес.


БЕЗ ИРОНИЯ:

Хайде сега същото го напиши за руския народ, за майката на Сталин, Чърчилл, за майката на Труман и всички останали от ВСВ в по-голяма или по-малка степен. Тогава ще си стиснем ръцете виртуално!
цитирай
150. atilla - Малко поезия!
20.08.2012 11:26

ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.
цитирай
151. germantiger - ...
20.08.2012 11:29
анонимен написа:
iskam da popitam spored vashite poznania genotsid samo za germania li e imalo?i oshte neshto vlizali li ste v bloga na balkan1 tezi dni vlizah i prochetoh interesen post tam za gotite i getite i rimlianite.iska mi se da razbera tvoeto mnenie po vuprosa za materia pomesten tam mislia che e 3-ti po red ot kraia kum nachaloto:)


Разбира се, че знам за геноцид освен този над германци! УБЕДЕН СЪМ И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЗНАЯТ.
От времето в което бях дете, до сега се правят само филми, бол предавания и десетки книги и вестници за геноцид само на други, но не и над германци. Всяка година излизат по няколко филма за гадните германци и всички останали страдали или нестрадали от тях.

Това ми е мисълта - ако попитате някой знае ли за геноцида извършен от "гадните германци" - всеки знае по света, но ако го попитате нещо от моите преводи - много малко хора на планетата ще знаят.

ЗА ГОТИТЕ И ГЕТИТЕ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НИКОЙ, ДОРИ СПАРОТОК НЕ МОЖА ДА ОПРОВЕРГАЕ ЕДНА МОЯ ВЯРНО ПРОСТРАННА "ПОДБОРКА" ОР АРГУМЕНТИ, ИЗВОРИ И ФАКТИ - ТЯ СТОИ НЕОСПОРЕНА ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА! Ако желаете дайте мейл и ще Ви я препратя, дори ще я увелича - защо готите са германски - мяота позиция вярна или невярна.
цитирай
152. kostadin - Задавал ли си си въпроса :-Какво ...
20.08.2012 12:02
germantiger написа:
kostadin написа:
Задавал ли си си въпроса :
-Какво бистанало с майката на Хитлер ,ако тя беше умъртвила своето безумно отроче?
Безумствата на Хитлер са такива ,защото немците са победени в тази война.Но той без хранителната среда на германската нация не би могъл сам нищо да стори .Вината не е само негова или на финансистите от двете страни на атлантика ,които са го финасирали.Вина има и целокупният немски народ ,които се е поддал на внушенията за величието на расата.По същият начин вината на еврейската олигархия се носят от всички еврей .
Всичките тези зверства са станали възможни поради тъпата ленивост на хората.Тя преследва човечеството и днес.


БЕЗ ИРОНИЯ:

Хайде сега същото го напиши за руския народ, за майката на Сталин, Чърчилл, за майката на Труман и всички останали от ВСВ в по-голяма или по-малка степен. Тогава ще си стиснем ръцете виртуално!


Всички величия са хора недоволни от себе си .те намират утеха във света около тях и мислят ,че могат нещо да променят за 50 -60 години.Освен нещастие за обикновените хора, друго не могат да подарят на човечеството.Самият факт ,че империите им не съществуват показва колко неустоичиви и необосновани са били идеите им.
От Труман по гаден е Рузвелт-не направил нищо за предотвратяването на Пол Харбър.
Човешкото общество днес и вчера е устроено неразумно .Нещастието на величията показва колко е опасно съсредоточаването на много власт в едни ръце.Но на тази концентрация на енергии му казваме -земна цивилизация
цитирай
153. anonimen65 - haressva mi misleneto na avtora,
20.08.2012 12:05
no i to ne e mnogo razlichno ot tova na vseki prostosmurten s normalno choveshko mislene.ne e vuprosa koi kolko e ubil i zashto?po vreme na igra v detskite godini ima postradali neumishleno i umishleno.ima grupichki,koito se zashtitavat i napadat.tova e choveshkata masa.e sveta se upravliava ot izvesten period nasam ot izvrateniatsi s bolni,no nahodchivi moztsi.znaiat kak da vpregnat umovete i lumpenite da im rabotiat i da a im blaodarni dori.znaiat kak da nasturviat hora ot edna natsia da se izbivat pomejdu si.znaiat kak da izpolzva genialnite postijenia na uchenite za tehni si tseli kato izpolzvat truda i umeniata na masite i posle sushtoto tova tvorenie go izpolzva za unishtojenieto im.de s revolutsii de s religii de s atentati de s borba za demokratsia i svetovni voini ,no sega vpriagat drugi sili i poneje sa izvrateniatsi misliat se za bogove izpolzvat haarp,no koga li shte vzriviat planetata s nas ama i stiah.edva li shte gi spasi putuvane do druga planete.uj rabotiattt za zdraveto ni uchenite s vaksinite a kakvo se poluchava na praktika puskat ni virusi i lekarstva.gadosti ot gadni hora.ne iskam da sum sudnik,no tazi izstradala germania klekna pred ubiitsite si i sega aboti s tiah.takava e igrata po zemiata.kakvo triabva nie da napravim,za da se obedinim bez znachenie na reliia i tsviat i da zarabotim za sebe si,ako ne go storim shte zaladeiat vsichki natsii po zemiata i shte pim plashtame ne samo za tova koeto im proizvejdame a i za tova,koeto Bog ni e dal a te metodichno prisvoiavat zemia voda vuzduh i rekolta i surovini.
цитирай
154. anonimen65 - molia
20.08.2012 12:11
prochetete tova,za koeto pomolih.tam ne se govori koi sa geti koi goti .avtora ne zastupva nikakvi teorii ,toi prosto e pomestil edin prevod na star vatikanski material.az cheta redovno vas i sparotok s komentarite vi.
цитирай
155. анонимен - ...
20.08.2012 20:06
Да си най-силният и да си първият е трудно. Да си войник също. Да водиш война не означава да воюваш с бебетата, да издънваш утробите на жените и прочее. Не напразно всички говорят за войнска доблест. Германците са я имали, а американците правят филми за нея.
Една молба. Издирете речи на Хитлер, Сталин, Чърчил и Рузвелт. Чуйте и другите силни мъже в техните държави. По онова време всички народи са били част от невъобразимо безумие и е нормално да се е стигало до безогледни кланета. Но защо хора като Германският Тигър го знаят 400-500 човека, а глупостите, пропагандирани от Щатите, Англия и комунистите все още се приемат за чиста монета от милиони. Защото човешкото няма граници-човешкото безумие, гениалност и прочее. За това е трудно просто да приемеш фактите от подобна сеч. Умствените челюсти на някои хора изобщо не могат да се разтворят така, че да приемат и сдъвчат истината.
Поздрави за блога и те моля да продължаваш с още факти приятелю. Наистина ми писна от споделени мнения, базирани на слухове, пуснати от някой си партиен активист преди 40 години от тази или от другата страна на тенекиената завеса.
цитирай
156. анонимен - ne vinagi
21.08.2012 09:30
silnia e s voinska doblest.voinata razvruzva skritite zalojbi na ujobiknoenite hora.v edna voina se razbira kakvo predstavliava natsiata.neka ne govorim za amerikantsi.ta te ne sa natsia.te sa sbirshtina pritisnata ot reda na tezi koito vurtiat sveta.tehnite voinitsa ili otkachat otvrateni ot delata si ili sa si sadisti i hukvat da izbivat mirni hora v sunia mi.te ne sa voinitsi te sa nadnichari v armiiata.savesi moje da ima i steni e imalo i vinagi sa bili preminavani.poklon pred vsichki mirni jertvi vuv vsichki kurvavi dela po sveta .
цитирай
157. анонимен - do avtora
21.08.2012 22:07
mnogouvazaime TIGRE - ne smiatate li 4e tezi...onezi..koito finansiraha - VSV, i Germaniia, da se zapo4ne tazi voina, sawite :TEZI: :onezi..bombardiraha,v slu4iiat Drezden..., Germaniia ...no samo kvartalite sas :panelkite:...fabrikite ne biaha dokosnati...zatova i sled voinata :Germanskata: ikonomika zarabotva sas palna sila, a 4ii sa bili fabrikite, dosewas se. nali. NA KOI OBIKNOVEN NEMEZ E BILA NUZNA TAZI VOINA ??? na nikoi....pozdravi ot edno bivwo kitno selo, uvazavam germanskata naziia, no..
цитирай
158. samvoin - Съболезнования на живите близки на ...
22.08.2012 03:03
Съболезнования на живите близки на жертвите!
Това е "демокрацията" на Запада, в целия неин "блясък".
На англосаксонския и се повече чифутизиращ се и ционизиращ се Запад!
Видяхме я после и над Япония, Виетнам, Ирак, Либия, а днес и в Сирия...
Видяхме я и над България, над Загреб, Сараево и много други градове и страни, в периода 1943-1944-а...
Въпреки това, някои лигави буржоа и "интелектуалци" от стария "демократичен елит" в Царство България - изгнили съвсем заслужено и резонно в лагерите, затворите и душегубките на комунистическите им "ортаци" (За жалост, редом с патриотите и цвета на нашата нация, истинския цвят!), дори и тогава, просто не "изтрезняха" от своя космополитизъм и своята мазохистична англофилия и западнолюбие, от своето твърдо "верою", че англосаксонските масови убийци и еврейските терористи и международни разбойници - антихристи номер едно - ционистите и хазарите, носели били "демокрация" и "правда"...
цитирай
159. doctora - доктора
22.08.2012 23:50
извинявай, че ще повторя хилядолетно известното, но трябва ... каквото посееш, това ще пожънеш, каквото повикало, това се обадило, сей ветрове и ще пожънеш бури ... български народни поговорки, а на практика енергийни истини: ще ти препоръчам да прочетеш нещо, което не ще ти хареса, но го прочети - "златото на партията" от игор бунич ... чети и ще видиш истинското лице на хишника, който си играе с човеците надигнали глава и той не се интерисува дали това е германия и русия вплетени на живот или смърт или това е земята на тризъбеца /най-вече/ българия ... и американските играчи са замесени тук и те са решавали кое е по-изгодно - първо русия да нападне германия - просто е щяла да я прегази заедно с цяла европа или германия да нападни русия и да се изгуби в московските дебри ... по-изгодно е било за утвърждаването на долара като резервна валута след златото и съответно за близо 80 години американците чрез чисто финансови механизми крадат та им пукат ушите ... времето на тризъбеца настъпва и хищвика не ще го спре ... платени с кръвта на хората закономерности ... когато всеки е за себе си господ е срещу всички, но се оказва, че имало край ... успех в просветлението ... то е винаги и преди всичко лично и на второ място на другите хора ... амин.
цитирай
160. hopfen - Нищо лично към автора на този коментар....
23.08.2012 00:10
Ако някой се чуди какво е кръстоска между цинизъм и садизъм, нека се вгледа в това изречение:
zelas написа:
Ако Дрезден не беше сринат до основи, сега Германия нямаше да бъде това, което е.

Няма нормален човек, който да оправдае адът изсипал се над Дрезден през 1945г..
Чест, Ви прави тази публикация!
цитирай
161. minavamottuk - Не мога да смеля всичко написано тук,не съм запозната
23.08.2012 04:33
с детайлите ,но да си кажа ,че отначало ,като те четях се подразних ,смятайки за залитане и чуждопоклонничество,докато осъзнах,че историята и монета с две страни ,познаваме ,поне аз ,донякъде едната ,която ни позволяваха ,все някой трябва да покаже и другата...заради Втората световна имаме насадено,а сега ,в последните години разбрахме ,че не е само заради войната,та имаме насадена неприязън към немците въобще,благодаря ,че при теб имам възможност да "обърна"монетата,а зад анонимките просто прозират известни блогъри...за тях истината е без значение
цитирай
162. germantiger - ...
23.08.2012 10:25
doctora написа:
извинявай, че ще повторя хилядолетно известното, но трябва ... каквото посееш, това ще пожънеш, каквото повикало, това се обадило, сей ветрове и ще пожънеш бури ... български народни поговорки, а на практика енергийни истини: ще ти препоръчам да прочетеш нещо, което не ще ти хареса, но го прочети - "златото на партията" от игор бунич ... чети и ще видиш истинското лице на хишника, който си играе с човеците надигнали глава и той не се интерисува дали това е германия и русия вплетени на живот или смърт или това е земята на тризъбеца /най-вече/ българия ... и американските играчи са замесени тук и те са решавали кое е по-изгодно - първо русия да нападне германия - просто е щяла да я прегази заедно с цяла европа или германия да нападни русия и да се изгуби в московските дебри ... по-изгодно е било за утвърждаването на долара като резервна валута след златото и съответно за близо 80 години американците чрез чисто финансови механизми крадат та им пукат ушите ... времето на тризъбеца настъпва и хищвика не ще го спре ... платени с кръвта на хората закономерности ... когато всеки е за себе си господ е срещу всички, но се оказва, че имало край ... успех в просветлението ... то е винаги и преди всичко лично и на второ място на другите хора ... амин.


ДОКТОРЕ, В ПОСТИНГА МИ НЕ ИДЕ РЕЧ ЗАЩО ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО - ЩЕ ТИ ДАМ "БОЛ" ВАРИАНТИ ЗАЩО!

В ПОСТИНГА ИДЕ РЕЧ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО И ЗАЩО ДНЕС ЗА НЕГО ОФИЦИАЛНО НЯМА ИЗВИНЕНИЕ, ФИЛМИ ПОПУЛЯРИЗИРАНИ ИЛИ ПРАВЕНИ В "ХОЛИУУД" И ЗАЩО ГЕРМАНИЯ НЕ ОТДАВА ДЪЛЖИМАТА ПОЧИТ НА ДЪРЖАВНО НИВО НА СВОИТЕ ЖЕРТВИ И ВОЙНИЦИ!

Игор Бунич няма нужда да чета - за световния капитал, еврейство или интереси знам преди той да пише книгите си, а в преките ми интереси война и история руснаците са обикновено слаби като автори (с някои изключения като Лопуховский, Исаев и Барятинский), чета авторите на ниво, а те не са руски, някои ги превеждат обаче на руски. Иначе без ирония благодаря за коментара ти и за препоръкаъа, която си направил явно с добро чувство.
цитирай
163. iliada - Ужасите на войните !
25.08.2012 14:36
Нека никога няма повече войни !
цитирай
164. анонимен - ех ТИГРЕ , ТИГРЕ
01.09.2012 09:04
За войната е виновен твоя Адолф !!! Той и само той.
Той е човека(животното) изтребил каймака на германския народ.
Сърди му се на него.
Други виновни ако има те са заради последствията от действията на вашия лидер.
Ходил ли си на стадион? Иди на олипийския в Мюнхен. Капацитета му е близо 70 000.
Представи си 10 пълни като него до козирката с хора... После си представи 20. Колкото и да си представиш, ако можеш разбира се, няма да сгрешиш. Унищожение и разруха !!!
Не ми е жал нито за Дрезден нито за германските майки и деца.
Не ми е жал защото биват изтрепани в ПЪТИ повече майки и деца от други народи.
В една Югославия избитите са над 1млн.
Има няма 15 олимпийски стадиона от Мюнхен.....
Каквото сте си надробили ще си го сърбате. Ще сърбате "ПОГЛЕДИ" докато сте живи. Погледите разбира се може да тълкувате по различен начин, но винаги от вътре ще ви гложде онова- "дали ме гледат така щот съм прусец"
-Мъкаааа, която ще ви кара да поствате и пишете, да търсите съмишленици, приятели, утеха, разбиране...на това сте обречен.
Немски ВОЕННИ ФИЛМИ без герой? ЛЪЖА !!!!!!!!!!!!!!!!
Stalingrad (1993) на Joseph Vilsmaier
Филма скромно пресъздава немските герой от WW2. Това са ТЕ - немските герой хванати на студено и тясно, страдащи от ДИАРИЯ и недохранване..
Дори когато гледаш филма участниците в него ти стават симпатични.
Какъв е проблема?
Мен ми бе жал за немските войници докато гледах филма. Дори когато изнасилваха рускинята ми бе все едно...Жал ми бе щото сигурно съм човек..
За Oнези под чието командване и оръжие загиват 56,125,262 , е ЯСНО.
Без жал, капка състрадание и човещина трепят цели народи. МОЖЕ ДА СА БИЛИ БОЛНИ МОЗЪЦИ? ИЛИ ПЪК С МОЗЪЦИ НА КУЧЕТА... не са живи за да им се направи изследване.
Продължавам за лъжата:
ами "Das Boot" (1981) на Wolfgang Petersen
Филма пресъздава геройството на немските подводничари. Какъв ти е проблема?
НЯМАЛО ФИЛМИ ЗА ГЕРМАНСКОТО ГЕРОЙСТВО.
П.С.твоята работа е: - аз от мойто бинокълче си виждам само Марс ....
цитирай
165. анонимен - LadyFlame
01.09.2012 18:23
Няма да изпадам в подробности, просто искам да те поздравя за написаното! Както и за огромния труд, който си свършил! Поздравления! Най-сетне да прочета нещо стойностно!Наистина, когато човек прави нещо с цялото си сърце, резултатът е вълнуващ, истински и ценен!
цитирай
166. germantiger - ...
02.09.2012 00:08
168. анонимен - ех ТИГРЕ , ТИГРЕ
01.09 09:04
За войната е виновен твоя Адолф !!! Той и само той.
Той е човека(животното) изтребил каймака на германския народ.
Сърди му се на него.
Други виновни ако има те са заради последствията от действията на вашия лидер.
Ходил ли си на стадион? Иди на олипийския в Мюнхен. Капацитета му е близо 70 000.
Представи си 10 пълни като него до козирката с хора... После си представи 20. Колкото и да си представиш, ако можеш разбира се, няма да сгрешиш. Унищожение и разруха !!!
Не ми е жал нито за Дрезден нито за германските майки и деца.
Не ми е жал защото биват изтрепани в ПЪТИ повече майки и деца от други народи.
В една Югославия избитите са над 1млн.
Има няма 15 олимпийски стадиона от Мюнхен.....
Каквото сте си надробили ще си го сърбате. Ще сърбате "ПОГЛЕДИ" докато сте живи. Погледите разбира се може да тълкувате по различен начин, но винаги от вътре ще ви гложде онова- "дали ме гледат така щот съм прусец"
-Мъкаааа, която ще ви кара да поствате и пишете, да търсите съмишленици, приятели, утеха, разбиране...на това сте обречен.
Немски ВОЕННИ ФИЛМИ без герой? ЛЪЖА !!!!!!!!!!!!!!!!
Stalingrad (1993) на Joseph Vilsmaier
Филма скромно пресъздава немските герой от WW2. Това са ТЕ - немските герой хванати на студено и тясно, страдащи от ДИАРИЯ и недохранване..
Дори когато гледаш филма участниците в него ти стават симпатични.
Какъв е проблема?
Мен ми бе жал за немските войници докато гледах филма. Дори когато изнасилваха рускинята ми бе все едно...Жал ми бе щото сигурно съм човек..
За Oнези под чието командване и оръжие загиват 56,125,262 , е ЯСНО.
Без жал, капка състрадание и човещина трепят цели народи. МОЖЕ ДА СА БИЛИ БОЛНИ МОЗЪЦИ? ИЛИ ПЪК С МОЗЪЦИ НА КУЧЕТА... не са живи за да им се направи изследване.
Продължавам за лъжата:
ами "Das Boot" (1981) на Wolfgang Petersen
Филма пресъздава геройството на немските подводничари. Какъв ти е проблема?
НЯМАЛО ФИЛМИ ЗА ГЕРМАНСКОТО ГЕРОЙСТВО.
П.С.твоята работа е: - аз от мойто бинокълче си виждам само Марс ....

...

Греда драги ;)

Филма Сталинград е правен като себеонождащ германците - в него има бол "моменти" в които гаврата е с германското, във филма една от главните роли се изпълнява от еврейн, режисьора също.

Във филма има невъзможна комбинация от иначе възможни изключения. Ако гермаснкия войник стреляше често по свои (мога да дам десетки примери когато руснаци трепят свои), ако германския войник бе неврастеник и нервно неуравновесен при всяка критична ситуация, то ТОЙ НЯМАШЕ ДА БИЕ РУСНАЦИТЕ ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ В ТАКТИЧЕСКИ МАЩАБ, ДА СМАЖЕ ЦЯЛА ЕВРОПА И ДА ПОКАЗВА УПРАВЛЯЕМОСТ И ДИСЦИПЛИНА БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТА!

Дас Боот е поредната гавра - ПРИМЕР - ТАМ ГЕРМАНСКИЯ ЕКИПАЖ Е ПОКАЗАН НЯКОЛКО ПЪТИ КАТО ВПИАНЧЕН, БЕЗВОЛЕВИ, БЕЗ МОРАЛЕН И НРАВСТВЕН КОРЕКТИВ... За германските морски вълци имам десетки книги (не се шегувам няколко десетки) там германския моряк не е това във филма!

Защо пропускаш другите антигермански филми в които тънко, но понякога и явно на моменти германци се гаврят с историята и лидерите си - тези филми неможеш да сравниш със Звезда, с Пърл Харбър или който друг пожелаеш западен и руски - за тези отпреди 1989г. въобще да не говорим - НЕ ЧЕТЕТЕ КАКТО ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛИЕТО ДРАГИ МИ АНОНИМНИ СМЕХУРКО ;)

Като стана дума за заслуженото вероятно аз трябва да напиша:

- заслужения български позор 5 века почти - заслужен защото българина не излиза в нито един открит бой срещу настъпващия на балканите турчин, българина се бие в две битки при марица едната тук я наричат при черномен и в косовската като сърбите лидират във всички, рейдовете на момчил не са бой в мащаб армия. БЪЛГАРСКИЯ ПОЗОР ДА НЕ СЕ БИЕ СРЕЩУ ТУРЧИНА И ДА ГУБИ САМО В ОБСАДА И БЛОКАДА, А ПОСЛЕ ДА ОБСАЖДА С БГВАСАЛНИ ВОЙСКИ ВИЕНА Е СРАМ И ЗАСЛУГА 5 ВЕКА МАЗАЛО ИЛИ?!

- Казваш, че в Югославия са избити милион, грешиш - повече са.... сега се сещам да питам защо англичаните избиха в пъти повече милиони в колониите, защо руснаците избиха като жертви на комунизма повече милиони свои, да питам защо американците почти ликвидираха тнар. индианци - всички тези с какво око ще ги гледа друг;) ?!

- С какво око трябва да бъдат гледани българите убили цигани през априлското
- Калоян заровил живи визнатийците от гарнизана на който обещава живот ако му предаде варна след като с бой не успява да я вземе, та този клетвопрестъпник с какво око?
- с какво око българите са ВКАРАЛИ В КОНЦЛАГЕРИ ОЩЕ ПСВ МЕЛНИЧАНИ - ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА ИМАЩИ СЕ ЗА ГЪРЦИ
- с какво око българите дават храна през всв на населението в егейска тракия само ако се пише... българско, при положение че част от него е гръцко и мре от глад?

ТА ПАК ДА ПИТАМ ДРАГИ МИ КАЛИТКО ;)

АНГЛИЙСКАТА ИМПЕРИЯ ПРОДАВАЛА РОБИ
ФРЕНСКАТА СЪЩО
АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗТТРЕБИЛИ ИНДИАНЦИ
РУСКАТА ИМПЕРИЯ МАЧКАЛА 136 НАРОДНОСТИ

Тия с какво око драги ;

... и още нещо - днес света гледа с уважение "германия", защото ГЕРМАНЦИТЕ КАКТО НИКОЙ ДРУГ ИЗГРАДИХА ДЪРЖАВАТА СИ ОТ РУИНИТЕ, НАПРАВИХА ТОВА КОЕТО ДРУГ НАРОД НЕ Е ПРАВИЛ В ИСТОРИЯТА И ПРОДЪЛЖАВАТ!

Иначе ти с какво око гледаш на Мерцедес, Москвич или булгар-рено?
цитирай
167. germantiger - Маркери за анонимния 168
02.09.2012 00:29
Боли "Ви", че имам трибуна тук?

Боли "Ви", че имам над хиляда четения - само днес, съмишленици, подкрепа?

Боли "Ви", че пиша ИСТИНИ, РАЗОБЛИЧАВАМ ЛЪЖИ, че потребителите ме окуражават?

Не се тревожете, всичко ще се оправи анонимни ми другарю, само Вашата простотия НЕ!

ЩЕ ПИША ОЩЕ И ОЩЕ, ИМАМ НАМЕРЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ ДА ГО ПРАВЯ!

Не мрънкайте, а свиквайте, всички сме тук и ще се търпим!

Вие да не сте ощипана госпожица вместо другар, другарю ;) ?!

P.S.
Факт е, че българския войник и българския народ не е запетнил миналото си с престъпления каквито са сътворили всички велики сили и наши т.нар. комшии! Престъпленията извърпени от други над българи, превъзхождат по "параметри" и жестокост малкото случаи на българска бруталност почти винаги в отговор на чужда жестокост! Германските престъпления без съмнения са факт, макар и не в този грандиозен мащаб каквито им се вменват, факт е обаче че ги има и то векове наред!

...

Хитлер не е "мой", твой или нечий?!

Лично за мен:

СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ

Идеологии не ме вълнуват, преките ми интереси са война и история!
цитирай
168. germantiger - ...
02.09.2012 00:31
анонимен написа:
Няма да изпадам в подробности, просто искам да те поздравя за написаното! Както и за огромния труд, който си свършил! Поздравления! Най-сетне да прочета нещо стойностно!Наистина, когато човек прави нещо с цялото си сърце, резултатът е вълнуващ, истински и ценен!


Ти си Letmicry или греша?!

Благодаря за коментара, като-че ли ника ти (LadyFlame) ми е познат от някъде?!
цитирай
169. анонимен - Ех тигре,тигре...
02.09.2012 19:07
Ех,Тигре, тигре.. Говориш за дисциплина и точност но всъщност в твойте постове често си служиш с ЛЪЖИ И ОТКЛОНЯВАНЕ НА ТЕМАТА..
Темата е поставена по-горе от теб и тя е за забравените Германски герой, за които и филми нямало.Пфу!
Темата не е за турското робство, Мусолини или Японския император.
Придържай се към собствената си тема. Котарак! Като уважаващ себе си историк-кавалер би трябвало да го правиш, а аз ако имам някакви въпроси по история вън от темата , ще задам, а ти ако искаш отговори. Съсредоточи се върху твойте неща а не за приказки за разни конкистадори. Между другото конкистадорите в Америка успяват само за 2 поколения да изтрият обичай култура и език. Баща , син и последващия вече е бил християнин и е говорил Испански. Сърбите и българите 500 г. запазват традиции, обичай, език и култура. СТОП.
Как започват немците войната? Отговор - със запретнати ръкави. Това може да се види от всички док.филми.За тях войната е било работа.Ще идем, ще се побием, ще смачкаме който ни е на пътя и ще се приберем.Това е така до Сталинград. Там немците стават пословични с тяхната А - геройчност. Анална геройчност. Десетки хиляди като виждат накъде отиват нещата ги свиват коремите и получават разтройство. Усирането е тотално.
Тогава на целия свят става ясно че немският здрав стомах също може да страда от диария.За седмица измират от Усиране десетки хиляди .От тук насетне швабите губят инициативата.
Последствията за германските жени и деца биха били по-трагични ако не бе ужасяващата смъртност сред русите. Малцина са тези които изкарват войната от начало до край. Иначе отмъщенито би било по-жестоко. Когато русите бутат обратно немците, гледките на които се натъкват са ужасяващи.Немците са питали лукаво JUDEN? а хората са отговаряли гордо - да Евреи.После са ги изкарвали на полето и..като зайци.Най-голямата трагедия е била че хората не са имали никаква информация за това което се случва и не са знаели защо стрелят бременните жени в коремите, защо умират? Някакви селяни живеещи в условията на крайна бедност, знаещи само ралото и картофите.
Когато дискутираш със симпатизанти на "онези" те винаги заговарят за Сталин и неговите зверства и го поставят с Хитлер под един знаменател.Това което е направил Сталин е процент в сравнение с това което се случва днес в Китай. Еми за порно съдържание, качулката на главата и публична екзекуция. В СССР който е слушал и е бил предан на партията е бил добре, с останалите са населявали необятните руски ширини. Ако не бе Сталин сега нямаше да има Томтор или пък Тинда и Певек. Една голяма страна се управлява със здрава ръка и дисциплина.
Да вземем за пример "Der ewige Jude" (1940). Филм поръчка на СС, който има за цел да "промие" мозъка на обикновенния немец.На един съвременник който е гледал хиляди филми този му е смешен.Филма не блести с нищо. Глупня. Филма започва със заснемането на няколко грозника. Разказвача обеснява че евреите са нечистоплътни и мързеливи.Видеото е от Варшавското ГЕТО където са натъпкани милион.Очаквай от толкова хора на едно място чистота?В средата на филма изреждат известни евреи: търговци, предприемачи, банкери. Първото несъответствие: Можеш ли да си лежиш в леглото и да преуспееш? Мързеливи били?После били мръсни и гадни(ГЕТО?!?!), а филма завръшва със заснемането на Луксозни сгради в които живеят евреи-изискани дами и господа! От "Der ewige Jude" става ясно че Гьобелсовата пропаганда не е блестяла с нищо. Не са били кой знае колко интелегентни.Как може интелегентен човек да гледа толкова повръхностно на нещата. Филмите обаче тогава които са се давали по кината са се броели на пръсти. Хората просто са се хванали на една лъжа.Наричам обикновенните германци-хората. Толкова яко са се хванали че изпадат в истерия когато виждат по улиците евреи. Бият децата им и.тн. За Ариеца кучето в сравнение с евреина е висше същество.
Съвременни учени и историци спорят. Дали Alois Schicklgruber е бил Австрийски циганин или евреин? Факта е факт! И той е неоспорим.Бащата на Хитлер не е 100% Ариец! Немците са със присвити очи. Хитлер е брюнет и е КОКОЛАТ като циганин. Евреите също са ококолени..
Загатката околко баща му заражда у него чувства на антисемитизъм.
Останалото е история...
И понеже няколко пъти ме обиди в твоя пост. Ето едно сърдечно, и силен поздрав от моя народ - марш у пичку материну фашистичку!
цитирай
170. germantiger - Ех анонимни, анонимни, ех ЗАЕШКО СЪРЧИЦЕ ;)
02.09.2012 21:20
Няма проблем мило и анонимно да заявите имато си другарю - уважвам Ви някак, въпреки, че господин едва ли мога да Ви нарека. Все пак Вие ме псувате на фашист какъвто аз не съм и никой от моя род не е бил никога ;)

Това, че дядо ми е свалил до земя и под земя съветски войници е действителен и тъжен факт - не само за майките и роднините им, но въобще за човеците - принудени да воюват без значение за и от чия страна.

Темата тук е за геноцида над германския народ, не за неговите забравени геори, имам друга поредица в която те не само за забравени, но дори забранени като официални чествания!

В този ред на мисли филмите Сталинград, филма за подводничарите, моста, че и "изхода" блестят с автогермански гаври. Във всеки филм за войната германците показват себе си по някакъв начин и отвратително - било като страхливци в част от героите, било като жестоки пак част от персонажите, било като "герои' предали германското и отечественото. Пак в този ред на мисли "германия" няма нито един филм в който нейните герои да избиват по 100 от тези на противника, да умират героично и да са идеализирани в героизма си. Няма бяла риза, бял кон и чист германски героизъм - това го има плюс надуто като балон във всяка друга нация като киноиндустрия!

Направете си "труда" и се подсетете за най-големите "епоси" - Смело сърце, Патриотът, Гладиатор, Артур, Пърл Харбър, Последният самурай, Спасяването на редник Райън, Елизабет, Жана Д'Арк, руските масовки мога да изброя десетки... НИТО ЕДИН ГЕРМАНСКИ В ТАЗИ "РЕДИЦА"!

Забележете, че руснаци, американци, англичани, италианци, французи, дори шотландци са показани в тези епични продукции, но германци като победители не, нещо повече - в 3 от тези филми германеца или германското са зло!

Та издишате другарю анонимен, издишате като дойде реч за конкретика - не Ви се удава някак ;) Сега вдищайте дълбоко въздух, задръжте и моля Ви дано не fart-нете...

Хитлер е австриец, а Беетовен е германец - не ги бъркайте първия като германец, а втория като австриец ;) Хитлер доколкото се сещам е синеок, в снимките му от ПСВ е с издължено, дори тясно лице и типична германска физиономия, съмненията около баща му и СПЕКУЛАЦИИТЕ са бол, не се наемам да твръдя какъв е бил в десйствителност. В този ред на мисли без съмнение вършалия над Русия е грузинец, помощника му Берия джедай, Ленин 8 "пъти" миксиран... като погледнем света ще се подсетим за Дизраели, плеяда американски президенти, Чърчхилл, Иван Шишман полуеврейна, няколко наши к/ханове с особени имена Чака или Токту (не съм погледнал именника за да съм точен - простете). Един Бог знае произхода ни, но същността и делото ни се виждат, въпреки тъмата на произхода ни!

Коментара Ви за вечния еврейн и "неговия" филм няма място под темата ми, както и свободните Ви разсъждения пръснати в многотемие и празно фразьорство, но с охота ги допускам, защото за разлика от Вас другарю (понеже Вие ме нарекохте некоректно фашист, позволявам си в отговор без да Ви познавам да Ви нарека - другар със заешко сърце) уважвам позицията на всеки пък била тя и на чичково червенотиквеничковче ;)

Ще се въздържа да Ви върна цинизма, макар да бих могъл на няколко световни езика, няколко неизвестни за Вас, че и на малцинствени характерни за България. Предполагам Вие можете на английски ако сте анонимния от преди месец?!

Съчувствам Ви, защото болката Ви е огромна и невозполнима (както биха казали МОСКАЛИТЕ), действително факта, че съветските войски губят в пъти повече падайки пред германеца, факта че вероятно произхода Ви сръбски (не ме вълнува в детайл какъвто и да е) предполага дедите или преките Ви роднини да са били бити на бойното поле и "зад него" от германеца наистина създава у Вас дълбок комплекс. Това е нормално, защото всички таим някакви комплекси, работете за да ги задоволявате, подтискате или дори за да Ви мотивират и изграждат в друга насока.

Не бъдете толкова раним и търсете истинното, а това, че псувате е извинително - случвало се е на мен и всеки друг. Лошо е когато нямате аргумент и този дефицит изпълвате с пусувня.

Каквото и да си "лафим" с Вас - факта е - постинга беше на първа страница, четен в блог.бг, вибокс, фейсбук, предизвика мнозинство положителни коментари и още няколко абонирали се за блога ми. Не съм само аз - като мен пишат и други, виждате ли "драги" - ИСТИНАТА СЕ ЧЕТЕ. Онова време с едната червена лъжа умря, каквото и да си говорим - такива като мен имат трибуна - свиквайте ;)

МОЖЕТЕ ДА ЛЪЖИТЕ МНОГО ХОРА ЗА КРАТКО ВРЕМЕ
МОЖЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ МАЛКО ХОРА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ
НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ВСИЧКИ И ВСЯКОГА!
ЗАТОВА ВАШАТА ЧЕРВЕНА И СЪВЕТСКОРУСКА ПРОПАГАНДА ОТ ПРЕДИ 1990Г СЕ СРИНА!
цитирай
171. анонимен - Ех тигре, тигре. Аз съм Анонимен и ...
03.09.2012 01:10
Ех тигре,тигре.
Аз съм Анонимен и такъв ще си остана. Приеми че така ми харесва.Недей да гадаеш кой съм щото на блога ти никога не съм бил.Попаднах случайно оня ден.Попрочетох,заинтригуваме и написах..
Тигре бъди коректен и недей лъга децата. Иначе пиши си не ми пречиш.Кефи си се на немските гаубици и танкове. На немските картечари, които са стреляли до последно, все ми е едно.Само че не се зашеметявай , че онова което направихте и БМВ с пет двигатела да направите пак няма да изтриете...
Комплекси нямам за нищо и от никого.Аз имам своя медал за храброст от Сталин а човека на чиито ревер е бил почина от старост през 97г. , така че фамилия през войната не съм губил.
Интерестна ми е твоята наивност обаче. Тя е ПРИЧИНАТА за мойте писания.
Ти си искаш своето - "ИДЕАЛИЗИРАНЕ НА ГЕРМАНЦИТЕ В ГЕРОИЗМА ИМ".
Па ти пиян ли си бе? КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ИДЕАЛИЗИРА ОКУПАТОР? НАПАДАТЕЛ, УБИЕЦ? КОЙ?
Живееш в 21 век бе , ей! Други времена са вече. Събуди се.
Радвайте се на реда, дисциплината, своята работа които си имате ,ама не изпадайте в крайности.
Все едно аз да ти влеза в дома да ви бия а после да направим клипчета за това колко съм "готин"...
Млад си,образован си, имаш възможности. Направи филм, ти!Всяко начало си има начало. Е,...
давай ако ти стиска. Бъди като твоя идол. Твърд,решителен и непоколебим!
Профи камера за "entry-level professionals" какъвто ще бъдеш е само $4,999.99
Хубав модел е Canon XH A1.
Иди в България на АЕЦ Белене. Там има един голям ров, като този в Babi Yar.
В България статисти които ще ти стоят цял ден за 10лв. колкото щеш. Има да си пуцате с халосняци по цели дни. А и тия дето ще ти "позират" досущ ще приличат на евреи. Така може да пресъздадеш и да ИДЕАЛИЗИРАШ ГЕРОЙСТВОТО на SS Einsatzgruppen. Ще стане добър филм. После може и паметник да ти дигнат...
Най-смешния човек който съм виждал от както съм се родил е Хитлер.
Не мога да разбера как хората се подвеждат по този маниакален-маниак. Или по-скоро в онези времена разбирам.Но днес? Млади хора които продължават да му следват налудничавите идей..Това е неразбираемо.Изчел съм всичко изгледал съм всичко, и не разбирам.
Изследванията показват че той Не е Ариец. Той е нисък с кръгло лице, по-скоро леко продълговато(типично за представителите на повечето от зодия Овен), тъмен, с големи ококолени очи. Това е типичен ЮЖНЯК. Требва да си малоумен да не го забележиш. Иди на Балканите и на всеки циганин със сини очи на който сложиш "трапецовидни" мустачки ще е точно Хитлерово копие.
Какво има общо тоя лумпен със Нордеца? Северняка е с леко притворени от студа очи, висок 180-195см. изправени, здрави хора...
Брей...
Тигре , пишеш много и много раздуваш нещата.
Личи си че не си ходил войник.Няма го това у тебе - КРАТЪК , ЯСЕН и ТОЧЕН.
П.С. Другар не съм ти...Тигре.
Аз съм твоя опитомител!

цитирай
172. germantiger - ...
03.09.2012 01:28
Гумения кукльо си ми ти ;)

И това при положение, че пишеш като черво, ех ти заешко сърце...

А "ази" съм година и половина вътрешни войски Нови Пазар и 11 години вън от БГ в два континента войниклък, а други наемничество ще му кажат, че и книжка в Бг издадена имам ;)

Ах ти кукльо, опитомителю мамин лелин, ах ти бомбе новобранка ;)

...


Сеха сериозно нежнозвучащо мъжле:
Аз имам бол отличия на дядо ми германец хауптман/капитен от 36 id (mot.) ранен край Захарово пред Москва 41. Имам ги заснети отличията и показани лично или "имагинерно" в нета пред десетки познати, нож на гебиргите от неговия брат, айретен бинокъл, шлем -каска му казват тук итн.

Няма смисъл да си ги мерим, защото моя опит в армията, знанията и родовата ми памет или "история" ако щеш са над твоите и това е съвсем нормално! Рода ми е от бивша Ост Пройссен по майчина линия със сериозна предистория като военна кариера поне се знае от прадядото на дядо ми. Тази вечер съм ларж - уважих те с лично мое инфо.

Хитлер не е нисък, гледам невеж си - на всички общи снимки е среден на ръст, дори над средния! Надявам се, от обща култура знаеш, че ръста на хората обикновено век след век се повишава, а през ВСВ немалка част от воюващите са били и по-слабовати от нас днес, било поради хранене, било поради добавки и бойни условия в които винаги сваляш маса. Хитлер вземаш маса негови фотографии като връчва нечий кръст или гарнитура към кръста и сравняваш - често е по-висок от войничетата или равен на тях. Хитлер не ми е интерес, заявявал съм го пред тези които се зоват камеради. Аз въобще "не вервам" в арийци и подобни ирано-арии или каквито пожелаеш, ти да не вярваш в себе си ;) ?! СЪС ЗАЯВЛЕНИЕТО ТИ, ЧЕ НЯМАШ КОМПЛЕКСИ ПРОСТО МЕ ИЗУМИ - ТОЛКОВА НАИВНА И ИНФАНТИЛНА ОТДАВНА В НЕТ НЕ БЯХ ЧЕЛ, не си на под 18 годинки, а вярно си се изтропал урболешката. Всеки има кривици, комплекси, страхове, потребности итн.

За филма, мисля че няам да стане - не се занимавам с нещо за което нямам подготовка, нямам знание, нямам опит и умение. Лаишки занимавки не ме вълнуват - ти сериозно ли живееш във филм - тези камери, късометражи и подобни фестивали авторско кино ли занимават духа ти, духльо ;)

За пожеланията благодаря, но струва ми се някак много меко и нежно "звучиш" ?!
цитирай
173. germantiger - ...
03.09.2012 01:42
Харесва ми промяната в твоята лексика, маниера е същия, интелигентен си, но инфантилен и наивен на моменти. Извини ме, че си позволявам да те преценявам - всички го правим, но рядко го заявяваме открито, не те провокирам.

Като не знаеш нещо за война - питай - не е срамно.

Радва ме, че си погледнал постингите ми за танк и артилерия и ти желая здраве (не лицемерно). С това АЗ считам (русизма може би ще ти хареса) разговора между нас за приключен.

Най-сетне в последния ти коментар показа какво те е подразнило в постингите ми - твой роднина с медал от Сталин и произхода ти (който така и не конкретизира) в по-предишен коментар. Уважавам тези мотиви, но съжалявам ограничеността и анонимността ти.

Адмирации за лексиката ти, която бе на висота (без ирония го пиша), въпреки псуванята в края на твой коментар, аз също си позволявам тази неразумна "волност' понякога.

ТОВА, ЧЕ ИСКАМ УВАЖЕНИЕ, ЧЕСТВАНЕ И МЕДИЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ГЕРМАНСКИТЕ ЖЕРТВИ НЕ ЗАСТРАШАВА ТВОИТЕ ЖЕРТВИ ИЛИ УБЕЖДЕНИЯ, ИТЕЛИГЕНТ СИ (НЕ ТЕЛИГЕНТ) И СЕ НАДЯВАМ С ВРЕМЕТО ДА ГО РАЗБЕРЕШ!

ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА УВАЖАВАТ ПРЕДЦИТЕ СИ И ДА СКЪРБЯТ ЗА ТЯХ, ВЪПРЕКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ ИЗВЪРШЕНИ ОТ НЯКОИ, НО ПОЧИТАЙКИ ЖЕРТВАТА НА ДРУГИ!

Желанието ми за германски героични филми, настояването ми за германски ОФИЦИАЛНИ И ДЪРЖАВНИ чествания на геноцид върху германския народ не пречи ти да почиташ твоите жертви, герои или каквито пожелаеш. Ако не усещаш това равенство, то ти си или тъп, или заинтересован лицемер, мисля че не си или?!
цитирай
174. nbrakalova - (. . . ) Вината на вашият народ е, че са ...
08.09.2012 22:04
анонимен написа:
(...) Вината на вашият народ е, че са повярвали на една илюзия разпръсната от шепа чифутски лумпени. Това което е направено с Дрезден, и не само с него, повярвай, не е човешко дело. Поне идеята не е човешка. Приеми думите ми БУКВАЛНО!


В житейски план (не романтичен) хората по принцип предпочитат да вярват в илюзии. Поради тази им склонност още по-малко някои личности или народи имат право да демонизират германския нация по време на ВСВ, манипулирайки световното мнение. Право за това най-малко имат победителите, които си позволяват да морализаторстват след безчинствата на своите армии. Да, това, което е направено с Дрезден (и не само с него и неговите жители) може да не е човешко дело, но е с човешко участие! Затова „шапки долу!“ и без победните фанфари, чествания и речи за справедливост. Освен лицемерие, това е и демагогия, която продължава да приспива умове, съвести, настоящи и бъдещи отговорности...
цитирай
175. nbrakalova - Истината сама по себе си е експресивна.
08.09.2012 22:06
Трябва само винаги да има хора, които са готови да я тръбят – независимо от цената. Заради слепите и глухите, които избират, имайки очи - да не виждат, и имайки уши - да не чуват. Както и за тези, които отказват да мислят.

От истината боли. От нея се срамуват. Срещу нея воюват. Но има и такива, които й служат. За нея живеят. За нея умират.
Истината, дори когато е засекретена, намира своите говорители и писатели.
Факт за това е и този превод!
цитирай
176. germantiger - ...
09.09.2012 08:31
nbrakalova написа:

От истината боли. От нея се срамуват. Срещу нея воюват. Но има и такива, които й служат. За нея живеят. За нея умират.
Истината, дори когато е засекретена, намира своите говорители и писатели.
Факт за това е и този превод!


Това е едно от най-великите съждения, които съм чел в живота ми!
Абсолютно сериозен съм!
цитирай
177. анонимен - до nbrakalova?
09.09.2012 21:29
Коя е истината? И от какво трябва да се срамуват? КОЙ? И срещу какво да воюват? Кой демонизира германския народ? Кой манипулира световното мислене?
цитирай
178. nbrakalova - Коя е истината? И от какво трябва да ...
10.09.2012 09:00
анонимен написа:
Коя е истината? И от какво трябва да се срамуват? КОЙ? И срещу какво да воюват? Кой демонизира германския народ? Кой манипулира световното мислене?


Другарю анонимен, задавате въпроси, с които показвате неразбиране спрямо онова, което, маркирайки, съм вложила в коментара си. Освен че ще бъде ограничителен, не е мястото тук, за да влизам в просветителски отговор.

В този смисъл, поднасям повече от УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО СИ ОТ РАЗБИРАНЕТО НА АВТОРА НА ПОСТИНГА, благодарейки му, че е забелязал принципното ми и частно отношението и съпричастие към темата и нейното поддържане.
цитирай
179. анонимен - до Другарката -----------nbrakalova--------------
10.09.2012 18:13
Другарко, Истината ПОБЕДИ ЗЛОТО.
;)))
ДЕРЗАЙТЕ ДРУГАРКО. ВАШИТЕ УЧЕНИЦИ СА МАЛКО..............
цитирай
180. germantiger - ...
10.09.2012 18:45
Абсолютно вярно!

СССР УМРЯ!

НРБ И ЧЕРВЕНИЯ БЛОК СЕ СРИНА!

АМЕРИКА ЗА ДОБРО ИЛИ ЛОШО ДЕФИЛИРА В СВЕТА!

Аз мога да пиша германската истина.

Милиони като мен я пишат или четат по света.

Не призната ВСЕ ОЩЕ на държавно или официално ниво - чудесен мотив ДА ПРОДЪЛЖАВАМ!

P.S.
Надежда Бракалова не е другарка и никога не е била член на партията майка, предполагам Вие анонимни сте бил червен член, макар и днес да сте из....... от съдържание!

ФАКТ - Днес не само на запад, но особено в Россия се издават В ПЪТИ повече книги за германската армия сила и победи повече отколкото за всеки друг. Червената армия е встрани от този океан информация, защо ли така... ;)

СВИКВАЙТЕ ;)

Ученици чавдарчета и пионерчета отдавна няма.
цитирай
181. nbrakalova - Другарко, Истината ПОБЕДИ ЗЛОТО. ...
10.09.2012 20:49
анонимен написа:
Другарко, Истината ПОБЕДИ ЗЛОТО.
;)))
ДЕРЗАЙТЕ ДРУГАРКО. ВАШИТЕ УЧЕНИЦИ СА МАЛКО..............


Оказвате ми внимание, което обаче и след отговора ми показва, че не сте се опитали да мислите. Явно по навик, сте се облегнали единствено на емоцията, създадена от учебниците...

Признателност и съгласие с "Абсолютно вярно!"-то от germantiger, въпреки че и то няма да пробие преградата Ви от предубеденост и клишета. Остава правото на свободата на избора...
цитирай
182. анонимен - до Другарката ---------nbrakalova----------
11.09.2012 11:26
Германското Тигърче си мисли че германския войник печели някога война.
Германският войник е най-големия страхливец и мерзавец който историята познава. Печели основно в битки срещу невъоръжени. Оттам и загубите през ВСВ - 8 милионна съветцки войници и 20 милиона цивилно население на СССР, избити от германските заешки сърчица.
Когато Сталин пуска през 43г. 50 000 пленени германски войници да дефилират на червения площад те се изпускат в гащите когато виждат мавзолея, Сталин, хората...
Три дни след парада водоноски мият денонощно площада, и не могат да смогнат на оставените фекалий от германците.
Германските войничета са бягали като бели зайчета да се предават на Американците защото само при вида на руснака те буквално пълнят гащите.
Най-големият позор в историята на Германия е БЕЗХРАБРИЕТО което германският войник оставя в наследство.
цитирай
183. germantiger - Тц, тц, греда другарю ;)
11.09.2012 20:41
Ах как Ви боли, но не от Вашето невежество, а от унижението да бъдеш бит като руснак и комунист, а именно:

- НАЙ-МАЩАБНОТО ОБРКРЪЖЕНИЕ В ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ - НАД 670 ХИЛ СЪВЕТСКИ ВОЙСКАРИ В КОТЕЛА КИЕВ 1941Г. Гверманеца бие и пак бие...

- ОЩЕ МАЩАБНИ - МИНСК 300 ХИЛ, СМОЛЕНСК 200 ХИЛ, УМАН-ПЕРВОМАЙСК 130 ХИЛ, МЕЛИТОПОЛ 90 ХИЛ, РОСЛАВЪЛ 30 ХИЛ, ДНО, РАССЕЙНИЯЙ ВСИЧКИ 1941Г. ОЩЕ ХАРКОВ, КРИМ 1942Г... За сравнение при Сталинград са обкръжени по-малко от 200 хил. вкл. хървати, румънци и руски hiwi

- Кривошиев в "Гриф секретности снят" близък до Кремлин и правителството обявява най-занижените съветски загуби по ЦАМО - центральньй архив министерство обороньй - преди в съветско време това е скритата истина, за да не се усети руснака унижен от срамното си некадърно минало на своите военачалници, ТА КРИВОШИЕВ И ЕКИПА МУ ПРИЗНАВАТ 12,5 МЛН СЪВЕТСКИ ВОЕННИ ЗАГУБИ СРЕЩУ 3,5 МЛН, ГЕРМАСНКИ ВОЕННИ НА ОСТ ФРОНТА...

Ех мъка, мъка ;)

Най-успешния танков ас - германец 168 (спори се за 192 дори) поразени съветски танка от Курт Книспел сравнение най-успешния съветски ас - Дмитрий Лавриненко с 52 победи

Най-успения въздушен ас на изстребител Ерих Хартманн със свалени 352 самолета, най-успените руски Кожедуб и Покришкин до 60 победи...

Когато фактите говорят - комунистите се срамуват, защото са некадърни другарите и винаги бити с много срещу малко!

Това е истината и за мен е истинско удоволствие, че тя днес е призната в матушка Русь! За германските асове днес руснаци пишат книги и пишат още повече за това как техните пълководци фалшифицираха историята върху гробовете на милиони съотечественици.

Но това е само началото, ще има още и още...
цитирай
184. germantiger - ;)
11.09.2012 20:51
Благодаря Ви другарю, че ми давате повод след Вашето невежество да популяризирам точно инфо!

Такива коментари като Вашите действително помагат в разкриване на истината и се надявам с незнание да продължите.

За мен е удоволствие да Ви поправям и това да се чете от други, работите "за мен" и в правилна насока - дерзайте!
цитирай
185. анонимен - Велимир
15.09.2012 21:40
Във филма "Сталинград" от 93-та г. мисля, че имаше една битка, в която малко от малко е показан немския героизъм. Германците от наказателния баталион трябваше да се бият срещу руско танково подразделение. Немците имаха само едно противотанково оръдие и коктейли "Молотов", и спечелиха срещу танковете. Е, дадоха и жертви, но без тях не може. Освен това немските войници деляха оскъдната си храна с руските и с цивилното население.Германците не бяха показани като някакви зверове, а като реални хора. Имаше само един лош германец - капитан, който беше скътал храна за три обсади. Въпросът е, че, според мен, стремежът е филма да отразява реално нещата. Защо им е на германците да правят филм като "Смело сърце",който има малко общо с действителността. Сега относно г-на анонимен 173 и 175. Той с това трябваше да почне, че има някакъв сталинистки медал, за да знаем с какъв човек си имаме работа и да не четем по - нататък. Наред с това тоя човек сляп ли е, от очила ли се нуждае, когато говори за ръста на Хитлер. Виждал съм снимки и арх. кадри със съюзни лидери - по - висок е от Мусолини,, от Франко, от нашия цар Борис, от Йон Антонеску. По- висок е от германци, на които връчва отличия, както бе казано по - горе. Само ф. В. Кайтел е бил по - висок от него, но Кайтел наистина е бил огромен мъж. За сините очи на Хитлер какво да кажем? И една корекция на анонимен 186: годината, в която дефилират 50 000 германци в ЛЕНИНГРАД не 43-та, а 44 - та. Господинът много избързва,сигурно му се е искало по - рано да е станало това, сбъркал е и града на събитието. А причината за "парада" е операция "Багратион" и колапса на групи армии център, тогава ръководени от Валтер Модел, ако не се лъжа. Ако греша в нещо моля? В този блог се изписаха различни противоположни мнения за войната и събитията около нея. Сега и аз искам да попитам следните неща:
цитирай
186. анонимен - Велимир
15.09.2012 22:16
Какво би станало ако:
- "Човеконенависния звяр" Хитлер не беше позволил на 400 000 хилядния британски експедиционен корпус да се измъкне при Дюнкерк
- Луфтвафе бяха продължили да бомбардират британските летища, а не бяха насочени към британските градове. Малко им е трябвало на летищата и нито един британски самолет нямало да има възможност да излети. С атаката над британските градове, Луфтвафе дават глътка въздух и възможност англичаните да поправят самолетните си писти и радари.
- Франко и испанците се бяха съгласили с войските си да блокират Гибралтар и да не позволят съюзнически войски да ударят в Африка в гръб Ромел. Ако не се лъжа по този повод Хитлер казва, че след отказа на Франко да помогне го е заболяло повече, отколкото, когато му се наложило да извади два зъба.
- Хитлер се беше вслушал във военните /най-вече в нач. на 2-ра танкова армия Гудериан/ и през лятото на 41 - ва не беше насочил армиите към Киев, а към Москва.
- ДА не изчаква при Курск, да се окопаят руснаците, а както го е съветвал Манщайн - да атакува веднага с наличните сили. Наред с това фелдмаршала и друго му е казвал: да не спира атаката при Курск, само още една дивизия да му отпусне и още малко усилия и немците са щели да спечелят битката, а с това да постигнат и равен резултат от войната на изток. Фюрера е върнал танковете, заради дебаркирането на съюзни войски в Сицилия и отказа на италианците да воюват.
- Ех, тия италианци, те пък са друга тема - що за надежден съюзник.
- Не е трябвало през лятото на 44 - та да карат румънците да се бият из полетата на Румъния, където руснаците са били много силни в открита местност, по това време, а да се окопаят по ДОТ - овете в Карпатите. Там са имали по - голям шанс.
Относно Сталинград може би решението да се задържи града е било правилно. Това позволява на 700 000 немски войници от групи армии А да се измъкнат от Кавказ.
Ако тези и някои други неща се бяха случили, може би в БГ нямаше да дойде комунизма, чиито плодове берем и до днес!
цитирай
187. анонимен - Велимир
15.09.2012 22:55
Едно последно нещо искам да напиша. Относно отношението на днешните германци към събитията от онова време. Наистина е такова като е описано от автора на блога. Аз например, без да имам кой знае колко много контакти с германци, а и при моя развален английски, съм се опитвал да говоря с тях за ВСВ. На един му викам, че са имали толкова и толкова известни генерали и фелдмаршали. Изброявам му някои като Гудериан, Манщаин, Паул Хаусер, за адмирал Дониц /не мога да го напиша/, за обикновени войници летци като Ханс Рудел. Той ми казва, че знае само Ромел, пустинната лисица. И бърза да ми покаже снимки на компа си от концлагерите като бил в Полша. Беше бизнесмен обиколил половината свят. Накрая, като ми показва красоти от тук, от там по света ми вика: "Виждаш ли, че светът не е само ВСВ и Хитлер". За което беше прав де, ама все пак...
На един друг немец пък му викам, че до 1944-та сме били от един отбор. Той ме гледа с недоверие и измърмори само:" Знам". Не знаеше накъде бия с тая тема. Мислеше, че искам нещо да го обидя. Накрая, като разбра вече, че не искам да го подиграя за историята на страната му, взе да говори, че тогава е било тоталитаризъм, а той бил против тоталитарната форма на управление и така нататък.
Общо взето не им е приятна много тая тема. Но пак казвам нямам много контакти с германци, а и не с всички смея да говоря за това.
И наистина последно за блога - радвам се, че го има. Може някои тук да ме нарекат всякакъв - фашист, германофил, нацист и така нататък, но споделям идеите на автора. Чета също и "кордон". Ясно е че историята за войната е изкривена. Както казва сам Жуков: ' Една беше историята за войната по време на самата нея, друга - след войната и съвсем трета, след смъртта на Сталин"/може да не цитирам точно, но е в тоя дух/.Виждате ли казал го е още в годините на тоталитаризъм и червен терор. Кво остава за сега? А истината трябва да се търси и знае. Не може Германия да е черната овца за конфликт, в който участват още 64 държави и така...
цитирай
188. germantiger - ...
15.09.2012 23:00
Благодаря за коментарите Велимире, до момента дискутирах с други блогъри теми за готите и какво ли не, за това не можах да благодаря за смислените ти коменти с които съм съгласен като конкретика и фактология.

При желание и време ако желаеш прочети това от мен:

ТАКТИКА 1 - АРТИЛЕРИЯ - германска и...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-1-artileriia-germanska-i.730475

ТАКТИКА 2 - ТАНК - германски "в превод"...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/16/taktika-2-tank-germanski-quot-v-prevod-quot.730480

и това ЛИЧНО

ЕДИН ГЕРМАНЕЦ ПРОТИВ 9 МАЙ...
http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071

Ако търсиш германско въобще:

http://www.vbox7.com/user:german_tiger?p=collections
цитирай
189. анонимен - Велимир
15.09.2012 23:41
Чета и гледам всичко, germantigrer. В няколко поредни нощи изчетох целия блог. Имаше коментари, които ме караха да беснея, но няма смисъл да се отговаря на неща писани преди повече от година. Въпросният коментиращ вече може да не чете и пише тук и няма как да ти отвърне, а така не интересно.
Даже някои от научените неща тук ги използвам, когато разговарям с познати, приятели и не толкова приятелски настроени по тая тема хора. Ти продължавай в същия дух. Ще очаквам нови статии за този най-интересен период от историята на 20-ти век, и най-важен, тъй като е определящ за толкова много държави и за съдбите на милиони хора за десетилетия напред. Ще завърша така, както не пропускам да завърша всяка една среща с приятели, а именно: " Хайл Фюрер"
цитирай
190. novaistoria - novaistoria
08.08.2014 09:13
Да, истински опустошителен терор. Избиват се жени, деца и старци и то от държави претендиращи, че са демократични. В България също нашите баби и дядовци усещат "демократичните" съвети на англо-американските съюзници, които бомбардират без да имат никаква военна потребност.
цитирай
191. aip55 - Вече тртети път
10.08.2014 17:01
препрочитам постинга ти германе и не мога спокойно да стоя и мисля, за това, което не съм дори и подозирал, че може да са се извършвали такива жестокости по време на ВСВ. Ще разпостраня постинга ти на всички мои познати. Това трябва да се знае от всички нормално мислещи хора. Поразен съм от тази действителност! Благодаря, ти че те има да ни обогатиш знанията за скритото минало на немският народ. Потресен съм от зверствата на ВСВ.......Жив и здрав бъди братко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4611857
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031