Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2011 18:52 - Анти СПАРОТОК 1 - за РАСАТА и...
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 41263 Коментари: 66 Гласове:
21

Последна промяна: 22.07.2012 07:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
УВАЖАВАМ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - СПАРОТОК. Винаги е демонстрирал такт, респект-уважение, не е трил мои коментари, винаги е отговарял, по възможност с армент!
"ТУК" ЩЕ "СПОРЯ"-ДИСКУТИРАМ НЕ САМО С НЕГО, А С ЕДИН ОТБОР ЮНАЦИ! 

ДНЕС - 4 ПОСТИНГА ПОРЕД АНТИСПАРОТОК (наречени така за да провокирам интерес), убеден съм, че много от аргументите на Спароток са истинни, любонародното му дело на търсач, събиратеч (според някои и откривател), трябва да се окуражава. 

Аз споря с това, което за мен е неистина, лъжата не приветствам и не окуражавам!
Надявам се, да няма цинични, нагли коментари, ако се появят нямам проблем с такива, убеден съм в баглостта и грубостта като лексика съм дори забележителен!

......

"МОИТЕ АРГУМЕНТИ" ВСЪЩНОСТ НЕ СА МОИ, А ОСНОВНО НА МАНОЛ ГЛИШЕВ!
За мен той е подготвен, ясен, конкретен и професионално точен!
Ще ползвам също "мое" знание или на други!

......

ЧЕСТИТА ВОЛЕЙБОЛНА ПОБЕДА ПЪРВА ДНЕС НАД РУСИЯ!!!

......

Нета едва ли е място за сериозен спор или последователен такъв, за това в 4 потинга днес ще маркирам "микс" от "доказателствен материал" контра-Спароток. Вероятно  в следващ постинг ще посоча моите акценти. Ако всички тук четат "гювеч", то това е "плод" на "вашия" хаос, аз само отразявам и предалагам трибуна! какво аз мисля и как бих го представил ще покажа в друг пост и в друго време след тези!
СЕГА САМО МАРКИРАМ!

......

ОТ ГЛИШЕВ ПРИНЦИПНО за Спароток, но с конкретен пример:
Пък и има разлика между новаторство и измислица.
Дилетантите много обичат да дават примера с Шлиман, който изкопал Троя и Микена без да е филолог, археолог или историк. Пропускат обаче четири факта - първо, Шлиман е бил полиглот и е четял ужасно много и на различни езици (за разлика от вярващите в сензации). Второ, бил е на консервативни позиции - вярвал е на изворите, а не ги е смятал за фалшификати (за разлика от авторите на сензации, понеже изворовата информация не подкрепя сензациите). Трето, четял е "Илиада" на старогръцки (а няма нито един автохтонист, който да има и нищожна представа от антични езици). И четвърто - Шлиман е единствен по рода си (не всеки фен на сензациите ще изкопае златен великан от нивата на прадядо си). Заниманията с история искат яко четене и проверки, а не само вяра и желание нещата да са така, а не другояче.
 

ОТ МЕН - чел съм какво ли не - готите са гети(траки), ерго българи, не само те, всъщност франките също защото имали потекло от Троя, колко още имат ще посоча във втория мипостинг (много народ е с тази претенция), та франките също били българи, баварите да не забравяме и Фритцлер с негово изследване!
Готи, франки, бавари, всичко това са траки, значи българи при потребители като щапаров и маркнатан примерно!

МОЙ КОМЕНТАР към Щапаров:

Ако идеш днес в Байерн ще видиш, че баварци и българи са различни!
НЯМА ПРОБЛЕМ, СЛЕД ПО-МАЛКО ОТ 50 ГОДИНИ, КОГАТО НЯМА ДА ИМА ГЕРМАНЦИ, А ЕМИГРАНТСКИ БОКЛУК, ВЕРОЯТНО ПРЕОБЛАДАВАЩ ТУРСКИ, МОЖЕШ ДА "ДОКАЖЕШ" КАКВОТО ПОЖЕЛАЕШ, но сега...

1. Българите днес като излезеш на улицата са доста различни и то видимо немалко от тях, ако идеш в Бавария ще видиш, че германците там макар миксирани с алпийски расов тип не са българи и разликата е забележима!

2. Продължавам да те уча, а именно - антропологията определя расови, подрасови типове, хаплогрупи, тя не се предоверява на исторически извори или Господ е бугарин от Китай до Испания! Ползва не спорни и противоречиви исторически извори, някои и манипулирани такива, а има различен предмет на изследване.

3.Още да те питам или да се забавляваш Шарапов...защо днес името Хелга (германско и оттам „руското” Олга) е много характерно за Германия, защо не е характерно за България, нали уж и то е бугарско?! В Австрия има лаф, че всяка баба се казвала Инга в Австрия, а всяка германка на шега дошла в Австрия е Хелга и защо това име дори като Велка не е характерно за България?! Защо Карл като всичко идва от българско не е характерно за българи, но "формите" му на запад са явни в няколко езика от Карл, Шарл, Карлос, Шарлес, Чарлс итн?

N.B.Антропологията не е исторически извор, изворите често са манипулирани, още по-често отразяват и невежеството или объркването на древните, най пък са избирателно цитирани от нас днес!

  Фотосите от мен

image
 


ТИ ЗАПИСА ЛИ СЕ ТРАКИЙЧЕ


image

Баварци, "всъщност" българи, бау!

Германци, било от Франкония (бол провинции с изв. за турцизма), било от саксония (няколко провинции), всъщност сказанието-сагата на саксонците сакси получили името си от мечовете, кой не знае, че те имат предание като участници в армията на Александър Велики!

СЛЕДВАТ "ТИПИЧНИ" БЪЛГАРСКИ "широколики ПОНТИДИ" ХАХ

image

image

image

image

image

image

image
Тук дори може да се проследи тракобългарското до фламандците, грее на лицата им!

Ето едни бунтуващите се малки траки
image

image

Тук вече тракийското самосъзнание в 21-и век се осъзнава и без да има процесите формиращи нация от народност и прочие тъп академизъм, следват щастливи траки

image

Тракийско малко в типична тракийска носия (очаквам описание изворово)


image

СЕГА ВЕЧЕ ПО-СЕРИОЗНО, простете зевзеченето!

Това от bormann във вибокс
НОРДИЧЕСКА РАСА (тук посочвам някои „моменти’, мога да постна целия текст с „бол индекси” и замервания)!

Хората от нордическата раса са високи и стройни.По пропорции дължината на краката към цялата дължина на тялото на тази раса заема средно положение между късоногите монголоиди и някои високи тропически племена.Мъжете от нордическата раса освен висок ръст се отличават и с широки рамене и тесни бедра. Стройността на мъжките бедра е много характерен признак на нордическата раса, т.н. антична тазова гънка, подмишно удебеляване, тръгващо от гръбния хребет през бедрото напред и надолу. Тази расова особеност обичали да подчертават древните гръцки скулптори. Особено удебеляване на горните части на колянната чашка е представено в Европа предимно в нордическата раса.

С расовата стройност се отличават и нордическите жени, независимо от женствените форми на тялото. Тук се наблюдава ефект на т.нар. лъжлива мършавост: нордическите жени в дрехи изглеждат слаби въпреки развитите женски форми.Стройността се проявява в формите на частите на тялото: шия, ръце, крака, бедра. Отношението на дължината на ръцете към дължината на тялото е същото както в случая с дължината на краката: ръцете на хората от нордическата раса не са толкова къси, както у монголоидите и не са толкова дълги както при негроидите.

СПЕЦИАЛНО ЗА ОЧИТЕ, ХУБАВО Е ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
С тези свойства на нордическите очи е свързано особено впечатление, което създават. Тъмните очи се разглеждат, нордическите се наблюдават. Във възбудено състояние погледът на нордическите очи става "ужасен". Такъв поглед приписвали на варварите Цезар и Тацит. Контрастът със тъмната зеница със светлата рамка, наред със съответната мимика, прави погледа на варварина не само "ужасен", но и "остър", за което е писал също и Цезар. Това е свързано с това, че зеницата във възбудено състояние се разширява. Именно светлите нордически очи във възбудено състояние (радост, опиянение от борбата) придават особен бляксък, те започват да излъчват светлина. Римските войни в битките си с варварите трябвало да привикнат с този поглед, зада не се плашат от него. Цезар пише за галите, че те не можели да издържат на дивия поглед на германците. Хаген ("Песен за нибелунгите") имал същия ужасен поглед. Това свойство на народите от нордическата раса приписвали на героите, което е изразено в "Едата". Само нордическите очи могат да хвърлят ужасен поглед, очите на другите раси в възбудено състояние изглеждат зловещи, заплашителни, дори злобни, но мъжественият гняв могат да изразят само нордическите очи. Обикновеното им изражение е решимост, но диапазона на изразяване на чувства е голям, от мекост до твърда воля на господаря.

Общото впечатление на чертите на нордическото лице Гобино правилно нарича "малко суховато". Особено пир мъжете на средна възраст прави впечатление тази хладност, жестокост и деловитост на нордическите черти на лицето.


image

image

Предполагам на предходния фотос Джойси ще забележи тракийките-извънземни с тези "червени" очи???!!!

image

По-горе всичкото тракиец на едно място, мама им еднаква, а... няма ли емигрант да ги ашладиса, ще има за всички, спокич!

Впрочем наскоро във вибокс прочетох, че дори в местността Ангелн между Германия и Дания, там откъдето са англите, част от ютите, въобще тези които със саксите заселиха бъдеща Англия, също имали общо с Атила, ерго с българите, та ето българки от Шлезвиг-Холщайн южната му германска част, абе Фленсбург:

image

image

image

И друго си спомних, за илирите, не само за траките...

 Следва германката Арианне Фридрих (перхидрола) с хърватката Бланка Влашич в "сравнение":

image

image

И ОТНОВО ЗА ОЧИТЕ

image

image

Нагоре е вероятно бъдещата госпожа Швайнщайгер, сега госпожица Бранднер с библейското име Сара! Надолу небиблейската Клаудиа на младини, баш тракобългарка!

image

И "изрязаните" очи, резкия поглед на бразилската германка Ана Хикман, апропо се разбрахме, че германци няма всъщност, нали?!

image

image

АКО НАИСТИНА ДИСКУТИРАМЕ СЕРИОЗНО МОЖЕМ ДА СРАВНИМ ДОЛИХОКЕФАЛЕН С БРАХИОКЕФАЛЕН ЧЕРЕПИ ИЛИ ПРОСТО ЛИЦА без да се будалкам всъщност - мисля личи германското и негерманското, емигрантско:

image

 И още "издължени" лица ФИНОНОРДИЧЕСКИ ТИП
image

image

Тази е от Летценбург или Люксембург, сещам се за Сигизмунд Люксембургски, но той е "друга бира", да не мешим шапките сега, нали и нов език люксембуржоа им измислят независимо, че са упоменати германоговорящите кой под номер им е германски диалект.

За финал малко МЪЖКО!

 Типичния скитрака-българин Херман Майер - Херминатора с Мартина Глагоу от биатлона тук виждаме ДАЛОНОРДИЧЕСКИ ТИП В СМЕС С КРОМАНЬОНСКИ ТИП
image

image

image

image

Боксера Хенри Маске от близкото минало, пак с този шибан германски поглед, иначе българин си е, в най-лошия случай трак!

image

 Един ненормален германец преди бодибилдър Ралф Мьолер (има нордическа жена и две дъщери, малката е кукла), въздържах се да поствам "орки" като Руул примерно, а сега един съвсем нормален германец, ерго трак, ерго българин:

image

ПРОСТЕТЕ ТОЗИ ПОСТИНГ, НАПИСАХ ГО НА ШЕГА, СЕРИОЗНОТО СЛЕДВА В СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ПОСТИНГА И КОНКРЕТНО ЗА СПАРОТОК!
ИНАЧЕ ДОТУК ИЗВОДА Е ЯСЕН, НАЛИ?!

ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ РАСОВИ ТИПОВЕ, ЕТНОСИ И НАРОДИ, ОТДЕЛНО ЕЗИЦИ И ЕЗИКОВИ ГРУПИ

ТОВА СА ТРИ РАЗЛИЧНИ "НЕЩА"!

ИЗСЛЕДВАНЕТО ИМ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНО!

...

 Ще завърша с нещо може би комично от Спароток:

sparotok написа:
Факт е също, че във вените ни няма азиатска кръв, а основният антропологически тип в България е понтийският, т.е. тракийският.Това е също повод за гордост, а туранските измишльотини ...си остават измишльотини."

Да го питам от името на МАНОЛ ГЛИШЕВ И НАУЧНИЯ ФАКТ ИЛИ НАХОДКА С ВЪЗСТАНОВКА-РЕКОНСТРУКЦИЯ:
Що се отнася до Мостич,монголоидният му тип според мен не е критерият,по който трябва да определяме,че прабългарите принадлежат към тюрките.

 

 СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС СЛЕДВА ВТОРИ ПОСТИНГ, ВЕЧЕ С КОНКРЕТИКА ПО ТЕМАТА ТРАКИ! 
Без майтап заслужава си да сканирам два "антропоатласа" и едно книжле със световните типове, много сериозна наука е това антропологията (не социалната), а онази на Леменс примерно от 1942г.

ВСЪЩНОСТ АТАКАТА НЕ Е СРЕЩУ АВТОХТОНИЗМА, ТОЙ МОЖЕ ДА Е ИСТИНЕН, МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ ЗА "ПАНТРАКИЗМА" НА НЯКОИ НЕГОВИ ПОДДРЪЖНИЦИ! ЛОШО НЯМА, МОЖЕ ПЪК ДА СА БЛИЗО ДО ИСТИНАТА, А ДРУГИТЕ ДА ГРЕШАТ!ВЪПРОСА ЗА ПРОИЗХОДА ОСТАВА "ОТВОРЕН" И НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАМ, ЧЕ СЪМ НАЯСНО С НЕГО, СЪС СИГУРНОСТ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ-СПАРОТОК Е В ПЪТИ ПО-ПОДГОТВЕН ОТ МЕН!

ЧЕСТИТА ВОЛЕЙБОЛНА ПОБЕДА ПЪРВА ДНЕС НАД РУСИЯ!!!




Гласувай:
25



1. dolsineq - Така става като са малко огрявани от ...
30.06.2011 19:49
Така става като са малко огрявани от слънцето, тигре... Издължават се твърде неикономично, а оттам и повече материал за дрехи трябва...;)
цитирай
2. germantiger - Капела трябва
30.06.2011 20:24
dolsineq написа:
Така става като са малко огрявани от слънцето, тигре... Издължават се твърде неикономично, а оттам и повече материал за дрехи трябва...;)


Теб като те напича слънцето да не слънчасаш, ей ;)
цитирай
3. dolsineq - Така става като са малко огрявани от ...
30.06.2011 20:29
germantiger написа:
dolsineq написа:
Така става като са малко огрявани от слънцето, тигре... Издължават се твърде неикономично, а оттам и повече материал за дрехи трябва...;)


Теб като те напича слънцето да не слънчасаш, ей ;)

.......................................................
Ще се прехвърля при нордистите...;)
цитирай
4. germantiger - ...
30.06.2011 20:34
Става, като те гледам може да го докараш на балтид (те па са ега ти клона нагоре)... ;)
цитирай
5. dolsineq - Става, като те гледам може да го д...
30.06.2011 20:47
germantiger написа:
Става, като те гледам може да го докараш на балтид (те па са ега ти клона нагоре)... ;)

..........................................
Тигре, я си го кажи кроманьонка и не го увъртай... И гледай само на клона на някоя палма да не ме качиш...;-)))))))
цитирай
6. germantiger - ...
30.06.2011 21:02
Ако желаеш ще ти набера текст от книга за кроманьонския тип и ще се учудиш за светлата пигментация, за почервеняването, въобще това е един от най-характерните за централна Европа типове, той е разпространен въобще в цяла Европа. Няма общо с "ограниченост" или подобно, тъкмо обратното пещерата ли беше Кроманьон ин Франс е едно стъпало нагоре, ахааа, къде отиваш ти ;)
цитирай
7. анонимен - po temata
30.06.2011 21:07
priznavam,4e sam negramotna v tiq nauki,no tuk ne igraqt li rolq i klimati4nite usloviq,na sever-beli,na ug-po murgavi ?
цитирай
8. dolsineq - Ето ти информация за наследстве...
30.06.2011 21:16
Ето ти информация за наследствените гени: http://www.znania.tv/?p=2914
цитирай
9. germantiger - Цитирам госткоментарите, защото системата на блогбг го трие след време.
30.06.2011 21:19
анонимен написа:
priznavam,4e sam negramotna v tiq nauki,no tuk ne igraqt li rolq i klimati4nite usloviq,na sever-beli,na ug-po murgavi ?

цитирай
10. dolsineq - Тигре, а какво ще кажеш за откритите ...
30.06.2011 21:26
Тигре, а какво ще кажеш за откритите черепи-чаши в една английска пещера: http://www.znania.tv/?p=10109

"...Анализът показал, че черепите са на възраст около 14,7 хиляди години. Обитателите на пещерата отначало почиствали черепа, а след това използвали каменни оръдия за да получат форма, позволяваща черепът да бъде използван в качеството на съд. Според учените, съдовете са били използвани за някакви ритуали. Около костите били намерени и следи от месо и костен мозък, което е указание или за канибализъм или за особени погребални традиции.

Д-р Силвия Бело, палеонтолог, припомня, че подобни „съдове“ са известни и при други култури в по-близки до нашето времена. Има ги например в Тибет, Фиджи и Индия (не се споменава за българската аналогия от времето на хан Крум). Черепите от Англия приличат на образци от изброените страни и затова учените смятат, че функцията им е същата.

Пещерата Гоу, Съмърсет, където са намерени находките, е известна още от 1903 г., когато там е открит „Чедърмен“ – пълен скелет на мъж отпреди 10 000 години. Хората, използвали черепите-чаши, обаче, са от още по-ранен период от британската история.

Тези хора са били кроманьонци, изхранвали се от лов и събирателство и най-вероятно краткото затопляне между ледниковите периоди е направило възможно придвижването им от Южна Европа на север до Британия, на място, което по принцип е крайно неблагоприятно като среда. Пещерата Гоу съдържа и човешки кости, които са разцепвани по същия начин като животинските, за да се извади мозъка отвътре. „Те са били сплотени групи, излизали са на лов и за друга храна, заедно са убивали и разпределяли плячката. Били са особено ловки в това, което правят, защото това е бил начинът им да оцелеят“ – казва д-р Бело."
....................
Би ли ми казал какво ти прави впечатление в тази информация?
цитирай
11. germantiger - ...
30.06.2011 21:33
Веднага ти казвам - черепите чаши ги има векове наред в скити, германи и бол народ, мога да бъда много конкретен с книга, просто трябва да потърся текста, то в "Златният стожер на прабългарите" го пише, една зелена книжица нетънка от червеното кухо време!
цитирай
12. dolsineq - Веднага ти казвам - черепите чаши ги ...
30.06.2011 21:44
germantiger написа:
Веднага ти казвам - черепите чаши ги има векове наред в скити, германи и бол народ, мога да бъда много конкретен с книга, просто трябва да потърся текста, то в "Златният стожер на прабългарите" го пише, една зелена книжица нетънка от червеното кухо време!

................................
Ако приемем, че тези пещерни кроманьонци са първите заселници на север, какво според теб е станало с тях през следващите векове? Измрели ли са или са се преселили на други места?
цитирай
13. germantiger - За Долсинея и чашата-череп
30.06.2011 21:49
ИВАН ВЕНЕДИКОВ-ЗЛАТНИЯ СТОЖЕР НА ПРАБЪЛГАРИТЕ

Тракиеца Приск пише за Атила и негова сватба-онзи имал много жени по скитски обичай...в това описание навсякъде скитски замества хунски...
От хунския епос почти нищо не е дошло до нас, то идва основно от германските саги, където Атила е Атли и многото общи мотиви за германци и хуни всъщност.
„Предсказанието на Грипир” (отново име на -ир), там Гунар краля на Бургундия е наречен „Гунар вожда готски”...смята се, че германския епос замира през 14 век, а българския се появява също в 14 век...
Чашата-череп...Гудрун убива двамата си сина от Атила, изцежда кръвта им, черепите им прави на чаши, а сърцата им сготвя и поднася на мъжа си-техния баща. Също чаша-череп в „Песен за Велунд”-череп-чаша от главата на сина на противника му...Херодот пък описва тези обичаи сред скитите като разпространена практика още в 5 век пр.н.е.
Валкюрите и самодивите махат с облеклото крилата си, и двете могат да се омъжват за хора, после страдат от волността на предишния си живот и напускат човека, и двете убиват хора-войни или градят дворци от телата им...

Подробно е разгледан и общия мотив за българи и германци на сватбените игри, сватбения подвиг и състезание, също и девойката-юнак.
цитирай
14. mglishev - Тигре,
30.06.2011 22:34
след петдесетина години баварците ще са с тюрко-алтайски произход като нас и тогава наистина вече ще е все едно дали си трак, тюрк или тюрингец :)
цитирай
15. germantiger - ...
30.06.2011 23:01
mglishev написа:
след петдесетина години баварците ще са с тюрко-алтайски произход като нас и тогава наистина вече ще е все едно дали си трак, тюрк или тюрингец :)


Не баварците, а въобще европейците, особено германоговрящите, вероятно обаче българите ще са с индо-нанайски произход, абе основно гюпци от египет, но преди това от Индията, да еба вносителя турски прди векове.
цитирай
16. dolsineq - Мисля, че прекалено голямо вним...
30.06.2011 23:25
Мисля, че прекалено голямо внимание отделяш на нордическата раса, тигре. Ако кажеш, че е дошла и от Космоса, права ке умрам... ;) Доста отдавна търся материали за първите заселници на Балканите и Европа. Най-ранните сведения са за открити останки от Хайделбергския човек в Германия, Франция, Гърция, отпреди 600 000 - 250 000 г. През това време много природни катаклизми са се случили, които също са променяли местоположението на живеещите наши праотци. Има нещо много интересно, което искам да отбележа. Азия и Европа са били заселени с неандерталците, а Африка с кроманьоните. Навярно пак природни бедствия са накарали кроманьонците да напуснат Африка и да потърсят други убежища. Това довело и до сблъсък между тях. Най-нови анализи са потвърдили, че днешният човек съдържа в себе си от 1 - до 4 % гени на неандерталците... Това важи и за Нордическата раса. Тя също ги носи. Та така, темата която повдигаш за чистата раса си е пълен блъф. Няма такова животно.
В България има пещера с открити рисунки на праисторическия човек. Той едва ли би напуснал тези благоприятни природни условия, за да тръгне на север. Има си храна - ловът е изобразен на рисунките, има си покрив над главата, какво му трябва повече, освен да възприема културата на прииждащите африкански и индийски кроманьонци. Не виждам нищо лошо във факта, че и аз нося тези неандерталски гени в себе си. Те са проверени във времето и показали устойчивост и при най- трудни природни условия. Дай Боже да са по-голям процент! :)
цитирай
17. germantiger - ...
30.06.2011 23:30
Не разбирам какво общо има коментара ти с темата, вярно не е задължително да се "общее" или искаш да ме поканиш в "твой" спор, твое знание, "версия", убеденост, дори истина. Спор с теб за прачовека, по преди за австралопитека ако е от австралия спорове няма, виж за хомо еректуса съм по-щръкнал да похортуваме ;)

Сега сериозно:

1.Не обръщам внимание на арийската раса.
2. Такава вероятно няма
3. Още по-вероятно древните ирано-арии са по по най като арийци от нордическите

Арийската раса не ме е вълнувала никога особено, аз не приписвам на ничия раса превъзходство. Вече какво доказва историята и че го има, или какви са моите лични предпочитания са друга бира - друг въпрос и там хомоеректуса има отношение, че и сно... :)
цитирай
18. dolsineq - Не разбирам какво общо има комен...
30.06.2011 23:36
germantiger написа:
Не разбирам какво общо има коментара ти с темата, вярно не е задължително да се "общее" или искаш да ме поканиш в "твой" спор, твое знание, "версия", убеденост, дори истина. Спор с теб за прачовека, по преди за австралопитека ако е от австралия спорове няма, виж за хомо еректуса съм по-щръкнал да похортуваме ;)

Сега сериозно:

1.Не обръщам внимание на арийската раса.
2. Такава вероятно няма
3. Още по-вероятно древните ирано-арии са по по най като арийци от нордическите

Арийската раса не ме е вълнувала никога особено, аз не приписвам на ничия раса превъзходство. Вече какво доказва историята и че го има, или какви са моите лични предпочитания са друга бира - друг въпрос и там хомоеректуса има отношение, че и сно... :)

............................................
Прекалено много внимание отделяш на арийската раса. Това ме провокира. Много я хвалиш, пък аз съм обидчива...;)
цитирай
19. germantiger - За Долси
01.07.2011 00:01
dolsineq каза:
Прекалено много внимание отделяш на арийската раса. Това ме провокира. Много я хвалиш, пък аз съм обидчива...;)

...

Това твое съждение поставя няколко въпроса ;)

1. Ти като каква не раса, а хайде расов или подрасов тип се определяш, че се и обиждаш?
2. Нямам ли право да хваля и избирам расов тип поне е оглед естетическото ми чувство или ми отказваш това право?
3. Къде тук видя, чеотделям "преклаено" внимание и как определяш степента на непрекаляване, примерно ти, нежели на мен да ми я налагаш ;)?!
цитирай
20. dolsineq - dolsineq каза: Прекалено много ...
01.07.2011 00:05
germantiger написа:
dolsineq каза:
Прекалено много внимание отделяш на арийската раса. Това ме провокира. Много я хвалиш, пък аз съм обидчива...;)

...

Това твое съждение поставя няколко въпроса ;)

1. Ти като каква не раса, а хайде расов или подрасов тип се определяш, че се и обиждаш?
2. Нямам ли право да хваля и избирам расов тип поне е оглед естетическото ми чувство или ми отказваш това право?
3. Къде тук видя, чеотделям "преклаено" внимание и как определяш степента на непрекаляване, примерно ти, нежели на мен да ми я налагаш ;)?!

.................................
Нямам нищо против да ми направят анализ. И тогава ще ти кажа към коя раса спадам...;)
цитирай
21. germantiger - За Долси
01.07.2011 00:17
... то раса да е, да не е раста, че хигиената отървахме ;)
цитирай
22. dolsineq - . . . то раса да е, да не е раста, че х...
01.07.2011 00:23
germantiger написа:
... то раса да е, да не е раста, че хигиената отървахме ;)

........................................................
:-)))))))) Лягам, че стана краста постингът ти, май?...;)
цитирай
23. germantiger - ...
01.07.2011 00:26
Благодаря за активността, Долсинея и за чувството за хумор!
цитирай
24. solinvictus - Разбира се, че туркско-монголо...
01.07.2011 00:42
Разбира се ,че туркско-монголо-алтайско-измислените прабългари да нямат нищо общо!
Това може да го разбере и не толкова добра каракачанка на бат Бойко.Пък глишев не е никакъв капацитет ,че да се напъва с такива сравнения...
Само да спомена че в тези халогрупи няма нито скити, нито траки и какво става тогава с германцките шовинисти?
С такива рисувани снимчици могат сичките дебели и отпуснати херти да станат като една тракийска мома!
цитирай
25. germantiger - Тц, греда... както казвам един познат от вибокс ;)
01.07.2011 01:00
Ще цитирам Глишев в отговор:

тюрко-алтайската теория е отпреди комунистите. И сър Стивън Рънсиман със сигурност не е комунист (на това отгоре е българофил, та дрънка). А все пак застъпва именно тази теория.
И за славяните, с които се смесват първите българи (тези с тюркския произход) пишат не само Димитър Ангелов и други соц-автори, които просто преписват от по-стари книги, а сериозни учени като Луи Алфен и Балинт Хоман. На това отгоре Хоман изтъква огромното влияние на тия стари българи над маджарите. Явно не става дума за противобългарски заговор, а за добре подплатена с факти теория. Белобрежкия надпис вече го споменах, коменните надписи от Омуртагово време, в които се срещат титли, открити и в тюркска, и в монголска употреба са отдавна публикувани.
Комунистите са разстреляли Богдан Филов, който като археолог е копал в Плиска и е публикувал резултатите от разкопките, които говорят за тюркския, степен характер на ранната българска култура. И после са преписали резултатите му
Единственият "принос" на комунистите към тюркската теория е, че са преувеличили значението на славяните за сметка на това на българите при образуването на нацията ни. Ето тук е заровено кучето. Ако някой иска да бори предразсъдъците от времето на комунистите, да си даде сметка, че българите са политически водещият етнос в държавата, а славяните близо стотина години са в подчинено положение.

ТАКА, ЧЕ С ТЮРКСКО-АЛТАЙСКАТА ТЕОРИЯ НЕ ПОЗНА!

Второ мога да ти помогна с клип за "отпуснатите" херти както ги наричаш ;)

http://www.vbox7.com/play:fef6a0af

... още да ти дам...

http://germantiger.blog.bg/poezia/2011/05/08/prekrasni-deca-moiata-germaniia-1.743716

Снимчиците душа не са рисувани, имам многолични от роднини, други от познати и техните сайтове, пък мен ако ме видиш и братовчедка ми "хептен" няма нито отпуснати, нито понтиди да ти се сторим, ау Слънчо, по полека рипай ;)
цитирай
26. zelas - Айде още един решил да става изве...
01.07.2011 01:04
Айде още един решил да става известен на гърба на спароток.
цитирай
27. germantiger - ...
01.07.2011 01:08
zelas написа:
Айде още един решил да става известен на гърба на спароток.


Батевото, аз в БГ имам издадена вярно скромна книжка (кой ли няма, благодарение на изключителен човек от Руссе), също така са ме споменавали в Шоуто на Глави (не съм му фен).

Не напъвам да ставам известен, в този ред на мисли надявам се, спароток, който предлага не себе си, а книгата си мисля на различни учени да успее да я издаде самофинансирайки се и да стане известен!

Иначе забелязвам, че не коментираш инфото от мен или Манол Глишев, нещо джокер да ти дам или друго да ти подам, батевото?!
цитирай
28. solinvictus - Ма тоя глишевски е много простовато ...
01.07.2011 01:18
Ма тоя глишевски е много простовато монче и в главата му са само клишета!
Намери и из творбите му като негов копипейст следното:
- аналогичен надпис на КАНАСYBНГН изчукан на някой камяк от турска юрта
-турски военоначалници кагани,магани,ханове,канове и тям подобни с римски титли -арконти,цесари,василевси
-туркски крепости които да приличат на Плиска но извън пределите на РИ нали били номади и увличали кой от където падне
-как да увеличим (по какъв начин) крещящо малкото думи които са ни останали в езика и дори това са късни репити отколкото стари от 7 век?
И изобщо за подобни въпроси ,"капацитета" ти изтрива във форума мненията нали е подготвен?
Или е поредният виртуален фарфалак?
Ай живи и здрави носете си новите дрехи !
цитирай
29. germantiger - ...
01.07.2011 01:25
Може да си прав, аз претенция за знание в тази история нямам!
Надявам се, утре да види твоя аргумент и питане, и да отговори!
цитирай
30. marknatan - тигърче ма ти съвсем се уля бе фра...
01.07.2011 01:31
тигърче ма ти съвсем се уля бе фратер

решило и то да става модератор доказвач в тинейдж форума на двама съмнително мургави братоци и с типична "германска" блюдолизка "пропаганда" четка профсъюзния лидер на кръг(ла)"мисъл" ,ника "глишев" под който пишат инфантилите на братоците .

да не са ти обезчестли на авататара по случай на деня на победата ,та ще одиш у кръга "глишев" да мадураторстваш за доказ и защита от стахановеца за който не се намерила германка в берлина и ти леппнал мартеничките си хе хе хе

мож те уведомйъ,че твоя теснопрофилиран немски шприц,е малце по в час от пенкилера инфантил "кръга глишев" , антагониста на протагониста "спараток" ,или "спараток" протагониста на антагониста "кръг глишев".
Ми те са дупе и гащи,плюс и минус,кръга глишев и кръга спараток
от кръга "глишев", когато пише инфантила църковен хорист "глишев" секогаж си личи
С мадуриране за доказ кат германка пуснала прахосмукачката в шест сабале
и "германската" наука и почитателите и инфантили вършеят изи хисторите
тигърче,казах ти придържай си се към мерките и теглилките на Военната история,на Великата или на Втората,по твой избор ,ма и там без пропаганда!

Научи ли се ква е ширината на веригите на немецките панцери и що затъваха у СЕСЕЗСЕРА ха ха ха ха

и как изобретиха автоматите с крива цел,щото преди тва бмп тата им немаха люкове да се защитаюет и ги пържеха, като яйца ха ха ха


цитирай
31. germantiger - Мерхаба бе евророма или евроеврейн ;)
01.07.2011 01:39
Готин си ти готин, с масура да те целувам през армирано стъкло.

Апропо знам, че евреите са обикновени интелигенти, не ТЕЛИГНЕТИ, обаче ти винаги пишеш все едно пикаеш - нито е красиво, вони, но трябва да го свършиш - еле да се изразиш.

Та коо кайш, не чух, не чувам нещо?!

Темите ми са с повече четенея от твоите, ап съм от месеци в блога, ти вероятно от година и повече. Темите ми на мене, шибания полугерманец за ТРАКИЙСКА ИСТОРИЯ евентуално БЪЛГАРСКА такава, по-четени от твоите, астига уе, ко кайш брате Марко ;)

...

Да те светна що съм на модерация!
Просто е брате Нейтънски, дори за теб е постижимо Нейт, а именно - нали такива като теб ги боли като им не пусна коментара, мене па ме боли фара Марко магаренце ;) Впрочем досега рядко съм ограничавал коментар, но и не съм като теб - типускаш на всички.

Та пак не разбрах - защо ти нямаш публика, защо си не четен, защо ми дишаш праха Марко магаренце, защо не можеш да оформиш постингите си, защо не можеш така картинно да ги изпъстриш или само ти са пъстри ,апчетата, питам защо нямаш акценти, не знаеш как да ги изведеш, че си ми чехълче ти, ах Щурчото той ;)

P.S.
Това с целта и цевта, вярно не ти е ясно и за това ти е простено, то и за туй (и онуй) ти оставих коментара, да си се излагаш Марко магаренце.
Там е работата, че нямаш нищо срещу Глишев, само квалификации кой-кой бил, то и аз ебах майка ти, но квалификации, че баща ти няма пишка не ти давам, а за топките анализ искаш ли или анал-лиз, я не съм зоофил, магаре пършиво ;)
цитирай
32. letopisec - Да, хитро...
01.07.2011 09:17
както казва пиарката на съседа ми - НЯМА ЛОША РЕКЛАМА, пък била тя и на Спайки
цитирай
33. gadfly - Поздрав
01.07.2011 09:17
за постинга. Най-после някой да се наеме да се бори с твърденията за божественото всеприсъствие на българите. (И аз бих го правил, но за мен дълбаенето на произхода на българите е чиста загуба на време).

Под постингите на Спароток хиляди пъти съм писал, че базираните на лингвистични сходства теории за свързаност са гола вода и въздух под налягане, но кой да чуе. Най-абсурдната "теория" беше за "българи в Ирландия" - два тона обяснения как въпросният етнос бил тракийски, а то какво излиза ? "Етносът" са тролове от ирландската митология... :)))
цитирай
34. syrmaepon - Ур-а-а-а
01.07.2011 09:36
бихме руснаците.... дано се повтори ))))) Лоздрав и подкрепа,обече не знам има ли смисъл,защото само обиди ще събереш....
цитирай
35. dolsineq - Много образно се изразявате. За...
01.07.2011 10:55
Много образно се изразявате. Загубих си дефлорацията от вас...;-)))))))))
цитирай
36. germantiger - ...
01.07.2011 13:52
letopisec написа:
както казва пиарката на съседа ми - НЯМА ЛОША РЕКЛАМА, пък била тя и на Спайки


Ако не си забелязъл в блога ми, дори в този ми постинг си правя реклама на германското, дори и тук в тази тема очеизваждащо, разбира се "предмета" в случая е друг.
цитирай
37. germantiger - ...
01.07.2011 13:54
gadfly написа:
за постинга. Най-после някой да се наеме да се бори с твърденията за божественото всеприсъствие на българите. (И аз бих го правил, но за мен дълбаенето на произхода на българите е чиста загуба на време).

Под постингите на Спароток хиляди пъти съм писал, че базираните на лингвистични сходства теории за свързаност са гола вода и въздух под налягане, но кой да чуе. Най-абсурдната "теория" беше за "българи в Ирландия" - два тона обяснения как въпросният етнос бил тракийски, а то какво излиза ? "Етносът" са тролове от ирландската митология... :)))


Всъщност МАНОЛ ГЛИШЕВ отдавна го е направил, както и някои други, но не толкова цялостно и конкретно като Глишев, в следващите ми постинги с негово инфо основно. В този тук постинг аз малко не сериозно се будалкам със Спароток, иначе антропологията не заслужава това ми зевзечене.

Блг за подкрепата gadfly!
цитирай
38. germantiger - ...
01.07.2011 14:01
От мен е този - първия постинг по темата и вярно оформлението на следващите, както видеа и фотоси, иначе инфото е основно и почти само от МАНОЛ ГЛИШЕВ, само т инфо също е спорно - трупането на знание ти знаеш е процес в развитие. Може Спароток да е прав, може и да не е, същото се отнася за всяка друга позиция.
цитирай
39. анонимен - Когато бием Русия, винаги е хубаво, ужасно ми е неприятна.
01.07.2011 14:11
Германец, не знам кой е крив и кой --прав, не ме интересува.
Радостното е, че вече има сблъсък на мнения и становища, а не се издига на пиедестал даден автор.
Кто прочета твоите статии и неговите, аз сам ще си преценя кой е по-умен.
Спароток прекалено симпатизира на руснаците, това не ми харесва никак.
цитирай
40. balkanec - АВЕНТИН И БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД НА БАВАРЦИТЕ
01.07.2011 15:28
http://balkanec.blog.bg/history/2010/11/12/aventin-i-bylgarskiia-proizhod-na-bavarcite.633736
цитирай
41. joysii - Тигърче, не те е подминала прост...
01.07.2011 15:39
Тигърче, не те е подминала простотията тукашна забелязвам.
27. zelas съди за хората съобразно своето евентуално поведение и мотивация -На гърба на Спароток си търсел слава.Тъпо, че тъпо.
И Глишев не бил никакъв капацитет.
Майко мила!
Това за Глишев го казва пък оня гьон Соления, дето е учил до осми клас само.
.......................................
Съдейки по коментарите и реакциите, скъпи, определено ще кажа,че си на прав път.
Поздравления. Много.
И на господин М. Глишев за съдействието, и изобщо - за намесата.
цитирай
42. sparotok - :)
01.07.2011 15:45
Хубави снимки си публикувал, но не ми се отдава да ти хвана потока на мисълта... След като заглавието е Анти Спароток защо не бъдеш по-конкретен, цитирай мои твърдения и посочи защо не са верни. Ако си забелязал аз давам цитати от исторически извори, археологически, езиковедски и т.н. проучвания.

Защо намесваш Щапаров, защо изобщо споменаваш глупости като българския произход на бараците, та нима аз някога съм твъдял подобна дивотия! Или смени заглавието, или атакувай почтено - само моите твърдения!

Уважавам всеки опонент, който се държи културно, приемам критика, признавам и грешките си, правил съм го публично. Не е проблем още веднъж да призная, че не съм прав...дай ми обаче тази възможност, не използвай името ми за други цели, нека си запазим уважението!
цитирай
43. shtaparov - За името Хелга и за другите казуси
01.07.2011 17:18
"Германското" име Хелга е производно на Българското име Велка /Велика/,от което ние научаваме истинското значение на името. До това велико постижение никога нямаше да можем да се доберем,ако се опитахме да търсим смислено тълкувание с помощта на съвременния немски език,който е прекалено млад,за да може да служи за такива цели. За сметка на това обаче старонемския език е бил много по-близо до Архаичния Български Праезик /АРП/,по обясними причини разбира се. От друга страна трябва да кажа,че одобрявам критиките на нашия уважаем събеседник germantiger по отношение на патриотичните ни блогове,
понеже помагат на интересуващите се читатели да схванат по-добре истината и да вникнат по-дълбоко в същината на подробностите. За мен авторът на този блог е един честен и добър човек,с когото нямаме никакъв проблем да намерим общ език още на първата ни съвместна среща,а вълнуващите въпроси,които той повдига понякога,би могло да бъдат повдигнати от който и да било човек дори
и само като гражданска позиция. Затова съм убеден,че той ще прояви голям интерес към доказателствата,сочещи палеобалканския /древно-Българския/ произход на пра-германците,които са се преселили в земите на днешна Германия преди повече от 3000 години. Но засега нямам нито време,нито сили да пиша толкова много,колкото се налага,за да съм достатъчно убедителен. Всеки случай,
един ден и на това ще трябва да му дойде времето. Поздравления!
цитирай
44. solinvictus - Психото @натан е прав в случая гл...
01.07.2011 20:35
Психото @натан е прав в случая глишевци са копипейстове на бешевлиевци.Те са ограничени в някаква рамка която няма да излезнат никога.
Всичките им трудове и научни постижения се одобряват от голямият брать.
Тъй ,че една подлога не може да е носител на прогрес а на регрес!

Тъй че оставете алабализмите и се насочете в конкретиката на въпросите които НЕ СА БЕЗспорни в БГ историческата наука.Това ,че олигофрени от кръга глишеф и тейните модераторски цензури са до време!

п.п.ти като негово дясно такова ли се яваваш или сте си приятелки?хахахаха
цитирай
45. germantiger - За Щапаров, ти си ми душица ;)
01.07.2011 21:23
Въобще Велка е близо според теб до Хелга, но явно Хелга не е до:

ХЕЛГЕ
ХЕЛГИ (древнонорвежко)
ХИЛДА
ХЕЛГОЛАНД
ХЕЛГАРД
ХЕЛЛ
ХЕЛЛА
ХЕЛМА
ХЕЕЛ
глагола ХЕЕЛЕН

думи с Хел

ХЕЛЛОЙГИХ (хеллаугиг се пише с а умлаут)
ХЕЛЛЕ
ХЕЛИХКАЙТ (хелигкейт се пише)
хеллзихтих (г накрая пак х се чете)
хеллфарбен
хеллхьорих (пак с г на края)

...

ИЗВОДА ЩАПАРОВ - на едно твое име, аз мога да посоча десетки в смисъла на германо-скандинавската традиция и дори мога да ти обясня какви са по произход и форми - ФАКТ!
Няма те, твоя аргумент бледнее, усещаш ли, забелязваш ли - ПРОСТО ФАКТИ ;)

...

Щапаров,л кога ще постнеш темплейтите си-коронните, аз съм ги свалил, даже се чудя дали да те цитирам било теб, било Щапаров-младши, онова с блъгите?!

...

СЕГА СЕРИОЗНО: ПЪРВО БЛГ ЗА УВАЖЕНИЕТО ЩАПАРОВ, АЗ КЪМ ТЕБ НЕ ВИНАГИ СЪМ БИЛ ТАКА КОРЕКТЕН, КАКТО ТИ КЪМ МЕН. ВТОРО ЗА ПАЛЕОПРЕСЕЛЕНИЯ ИЛИ ПРОИЗХОД МОЖЕ И ДА СИ ПРАВ, КОЕТО НЕ ЗНАМ-ДА НЕ ЗНАМ! Българи и германи са имали много контакти в древността, въпроса остава отворен.
цитирай
46. germantiger - ...
01.07.2011 21:33
balkanec написа:
http://balkanec.blog.bg/history/2010/11/12/aventin-i-bylgarskiia-proizhod-na-bavarcite.633736


Апропо посочвам ти книга:

ГЕРМАНЕЦА ФЕЛЛЕР - "ГЕРМАНСКА ОДИСЕЯ"

Та там човека обяснява защо всички траки според са германски племена и защо примерно според него те са руси и нямат общо с други. Човека се е олял и е казал същото за даките. Има и извори, не са малко, бих се наел да ти ги преведа, а аз мога да събирам, да организирам и грандиозно да го хакам (не на теб, "сакън")!

Апропо глупостите на Феллер, явно не са само в името му което по звучене наподобява на германски думата грешка и без да се пише като нея.

ТА НА ГЕРМАНЕЦА КОЙТО ИЗКАРВА ТРАКИТЕ ГЕРМАНЦИ БИХ МУ НАПИСАЛ ПОСТИНГ- МОИТЕ УВАЖЕНЯ НО СИ КУХ ИЛИ ЛУД!
ОБАЧЕ МОГА АВЕНТИН ЩЕ ЗАНЕМЕЕ ПРЕД ФУНДАМЕНТАЛНАТА КНИГА - ГЛУПОСТ НА ФЕЛЛЕР!

...

Иначе казано на 1 авентин, аз мога да преведа или копирам "100 авентини" - глупостите и изворите на Феллер, бая ке те заболи ако го направя, а аз мога - повярвай ми, не се ташача!

...

Иначе, разбира се всички баварци са бугари, то германци няма, както съм показал нагоре в постинга ми едно баварче пита - ти записали се тракийче, ааа ;)
Апропо Тацитус в един извор пишеше, че хуните произлезли от изгонени германски "вещици" в кръстоска с горски хора-мъже, тацитус пък пише за хора с животински крака и ръце "нататък" от вендите или естите... ИЗВОР - ЗНАЧИ ИСТИНА ПО "ТВОЕМУ"? Ако си фен на българите ерго хуни, следователно германецо горски ми човека - привет!
цитирай
47. germantiger - За Спароток
01.07.2011 21:48
sparotok написа:
Хубави снимки си публикувал, но не ми се отдава да ти хвана потока на мисълта... След като заглавието е Анти Спароток защо не бъдеш по-конкретен, цитирай мои твърдения и посочи защо не са верни. Ако си забелязал аз давам цитати от исторически извори, археологически, езиковедски и т.н. проучвания.

Защо намесваш Щапаров, защо изобщо споменаваш глупости като българския произход на бараците, та нима аз някога съм твъдял подобна дивотия! Или смени заглавието, или атакувай почтено - само моите твърдения!

Уважавам всеки опонент, който се държи културно, приемам критика, признавам и грешките си, правил съм го публично. Не е проблем още веднъж да призная, че не съм прав...дай ми обаче тази възможност, не използвай името ми за други цели, нека си запазим уважението!


...

Спароток, в теб ми харесва КАУЗАТА, ЖЕЛАНИЕТО, ДА ГО НАРЕКА ДЕЛОТО!
Мотивите ти са похвални, достойни, да не кажа нещо по-силно, към истината обаче тези мотиви най-често са ирелевантни! Патротизма може да е подтик, но не и аргументация, той може да е отпечатък върху инфото, работата, но не и сянка над истинноста!

...

1. Писал съм, че нямам твоите знания и не аз споря с теб, а инфо на МАНОЛ ГЛИШЕВ И няколко други познати, ГЛИШЕВ за мен наистина е ниво - изключително!

2. Можеш да се аргументираш под постинги 2, 3 и 4 - там има КОНКРЕТИКА към теб или срещу теб не, а срещу част от заключенията ти.

3. Поздравявам те, за тона и търпението с което си ми писал, при положение, че постингите ми са с "нахално" заглавие и афиширано предизвикателство.

цитирай
48. ko642 - Абе като ги гледам снимките. . . т...
01.07.2011 22:56
Абе като ги гледам снимките ... траки та дрънкат ;)
цитирай
49. germantiger - ...
02.07.2011 01:41
poligor написа:
Германец, не знам кой е крив и кой --прав, не ме интересува.
Радостното е, че вече има сблъсък на мнения и становища, а не се издига на пиедестал даден автор.
Кто прочета твоите статии и неговите, аз сам ще си преценя кой е по-умен.
Спароток прекалено симпатизира на руснаците, това не ми харесва никак.


Полигор, абсолютно прав си в подхода, който заявяваш, дори не само мен и него, а още много трябва да четем и премисляме всички.

Аз нямам претенция за знаниев детайл на тази история, той-Спароток е много по-подготвен от мен.

Моето инфо, всъщност е инфо ОСНОВНО ОТ МАНОЛ ГЛИШЕВ, който аз разбира се подкрепям в голямата му част!
цитирай
50. demograph - Развесели ме с напомнянето на това творение на Глишев
02.07.2011 02:03
25. germantiger - Тц, греда... както казвам един познат от вибокс ;)
01.07 01:00 Ще цитирам Глишев в отговор:

..."тюрко-алтайската теория е отпреди комунистите. И сър Стивън Рънсиман със сигурност не е комунист (на това отгоре е българофил, та дрънка). А все пак застъпва именно тази теория.
И за славяните, с които се смесват първите българи (тези с тюркския произход) пишат не само Димитър Ангелов и други соц-автори, които просто преписват от по-стари книги, а сериозни учени като Луи Алфен и Балинт Хоман. На това отгоре Хоман изтъква огромното влияние на тия стари българи над маджарите. Явно не става дума за противобългарски заговор, а за добре подплатена с факти теория. Белобрежкия надпис вече го споменах, коменните надписи от Омуртагово време, в които се срещат титли, открити и в тюркска, и в монголска употреба са отдавна публикувани.
Комунистите са разстреляли Богдан Филов, който като археолог е копал в Плиска и е публикувал резултатите от разкопките, които говорят за тюркския, степен характер на ранната българска култура. И после са преписали резултатите му
Единственият "принос" на комунистите към тюркската теория е, че са преувеличили значението на славяните за сметка на това на българите при образуването на нацията ни. Ето тук е заровено кучето. Ако някой иска да бори предразсъдъците от времето на комунистите, да си даде сметка, че българите са политически водещият етнос в държавата, а славяните близо стотина години са в подчинено положение."
.........
Подборката ти от германки е страхотна "антиспароток" атака! Ще се поровя да подредя албумче с няколко българки-тракийкотрибалки от Велбъжд на Майстора. Постинга ти е ГОТин. Възгордях се с родството си с готи-гетите германи. По снимките ми от младини внучка ми ме определи "като германец", което тогава не съм осъзнавал. Приотвил съм ти едно материалче за "източната връзка в звуковите трансформации на немския език". Но по-късно. Поздрав.
цитирай
51. germantiger - ...
02.07.2011 02:19
На мен ми остава да набера 2 речника с германските думи дали думи в славянските езици, примерно в полски, руски, че и в българския има. Трябва да ги преведа, но си заслужава старанието, ке бием за да ни уважаваш ;)

Апропо имам история на лингвистиката, за германските езици отделно, разбира се сливяните саповлияли в германския език също и то не малко, като почнеш на -ин, част от думите и окончанията не всички са примерно това влияние.

Още нещо, аз пък ке ти постна какво сливянско е германско, от конунгите (напъват се да ги отрекат казаците, ама ядец), до Балтика, през името Россия, до расовите типове и те така... а да и през прочистването свършено от нашего брата-тевтонеца!

...

Въобще ако желаеш да си ги мерим по германска история и етнос, "я съм много навит", ке ти отвинтим винтчетата... то винкели, гайки, всичко си е германска лексика, но аз говоря за онази древната от къненза, през курвезавоя, до цитцен-титтен и те така ;)

...

Още нещо, няма защо да се ровя, буквално на компа ми освен германски хора от различни области и градове имам и българи в които готското личи и лесно доказуемо защо - във фрисланд бугарин исторически не е ходил, но виж в тракия що гот се е излял, ке се пробваш а, я съм ти много навит!
И за още съм навитак - освен едно към 60 германски художници ще ти предложа "расовите" хилц и виллрих, обаче ще ти предложа и българските изображения, като видим расовите типове там ще направя интересни заключения за някои, само кажи кога и колко постинга - ангажирам се отсега моите да са няколко пъти повече от твоите - без майтап!
цитирай
52. germantiger - ЗА СПАРОТОК
03.07.2011 00:24
Независимо от някои наши различия, евентуално мои резки коментари, евентуално и негови смели заявления - днес Павел ме впечатли човешки на лс!

Спорил съм с различни потребители, с него убеден съм, дори отново да споря пак, то УВАЖЕНИЕТО МИ НЯМА ДА БЪДЕ РАЗКЛАТЕНО въобще. Уважение към него и за него!
цитирай
53. solinvictus - Като си разбирач на гитлеризма я ...
03.07.2011 18:18
Като си разбирач на гитлеризма я кажи защо е обърната свастиката използвана от пропагандата?
Какво е разбирането на глупендерите алемани за тази свастика ?
И какво прави същата на дрехите на Йоан само ,че в обратна посока?

Разбира се че този немски професор е глупак който е казал за траките ... най умните са русняшките прафесари от татарската академия на науките хахахаха
сега ще пращат целият кръг глишефски на обмяна на артефакти ...трябва да занесат някои надписи там за да се запознаят манголите как са пишели през 7-8 век хахаха
Ама той глишеф(кръг)преведоха ли вече манголските лехенди на булгарски?
цитирай
54. germantiger - ...
03.07.2011 19:06
solinvictus написа:
Като си разбирач на гитлеризма я кажи защо е обърната свастиката използвана от пропагандата?
Какво е разбирането на глупендерите алемани за тази свастика ?
И какво прави същата на дрехите на Йоан само ,че в обратна посока?

Разбира се че този немски професор е глупак който е казал за траките ... най умните са русняшките прафесари от татарската академия на науките хахахаха
сега ще пращат целият кръг глишефски на обмяна на артефакти ...трябва да занесат някои надписи там за да се запознаят манголите как са пишели през 7-8 век хахаха
Ама той глишеф(кръг)преведоха ли вече манголските лехенди на булгарски?


Света не започва и не свършва с конската опашка, момче!
Къв си ми ти соле мио, солташак ли си ми, кво си - гумената кукла?!
Какъв гитлеризъм, бе задунайски конекрадецо, Гитлер сказал Гиммлеру гуй, то руснак да беше - хуй да не можеш да кажеш с "х".

Обратна посока няма, освен ти да си обратен, слънце мое?!
Ако пишеш за въртене пумпале, ще е по часовника или контрачасовниковата "стрелка".

Аз не съм от кръга Глишев, чета го човека, ако напишеш нещо смислено и теб "ке те попрочета";) Айде жив и здрав и да лапаш баварската наденица!
цитирай
55. panazea - Ооооооооооооооооо , ти си рупор на Глишката , дето никой не го чете !
04.07.2011 11:01
И аз няма да те чета ! Ха ха ! Панацея !
цитирай
56. germantiger - ...
07.07.2011 01:13
А СЕГА ВЕЧЕ ПО СЪЩЕСТВО
00:20
Скулптурите на:
Мирон
Фидий
Поликлет
Томотей
Скопас
Праксител
Лизип
Дайнес елинския колонист тук
Екзекий във вазовата живопис

Епоса на:
Омир
Хезиод

Драмите на:
Есхил
Софокъл
Еврипид

Сицилийската драма на:
Епихарм
Софрон

комедията на
Аристофан

...създателя на идилията Теокрит
въобще това Новоатическа комедия и Александрийска поезия с техните творци, също мога да посоча именен показател...

Иначе това
Силох
Симонид
Пиндар
Сократ
Платон
Изократ
Демостен
Аристотел
Диоген

Чудя се обаче да почна ли по именен показалец
НЕ СЕ МАЙТАПЯ НАД 100 ИМЕНА СА...
То само на Сафо знам почти 10 нейни ученички сътворили стихове, не само преспали с нея или около нея!

...

ТОВА ВСИЧКО Е ШИБАН ГРЪК или тези всички са траки?!
Та къде и кой е тракийския отговр на всичко това което се нарича:

- философска мисъл
- социологическа мисъл
- военно-теоретична ако щете
- литература, скулптура

Ако желаете, аз ще постна примерно 100 елински творци и философи, а някой който знае да обясни кои от тях са траки, кои са повлияни от траките и въобще защо тези творци не струват и елинското е боклук... след това аз ще постна още 100.

НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ, А КАКЗВАМ ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ЧОВЕШКИЯ ГЕНИЙ И НА ДРУГИ НАРОДИ, дори това да са омразни гърци (макар елини и гърци да не са едно и също). И не аз трябва да се оправдавам или извинявам за коментара си, а кощунството което забелязвам - въобще да се отрича елинската цивилизация, вместо да се разкрива какво в нея вероятно не е нейно, а повлияно от тракийци или дори тракийско в началото си.
цитирай
57. germantiger - ...
11.07.2011 00:09
Ще отбележа под постингите ми за Спароток и Александър Велики:

Гърците не са ми на сърце!
Правя разлика между антични елини и днешни гърци също.
Нещо повече, скоро ще напиша постинг в който ще спомена престъпления на гръцките андарти, гърци-убийци и престпници да се чуди човек сърбите или грЪците са по-боклук (не всички разбира се, а тези клали ни и прочиствали векове наред)!
цитирай
58. germantiger - ...
12.07.2011 00:04
НЕОБХОДИМО ОБЯСНЕНИЕ, БЪЛГАРСКО - ГЕРМАНСКО
(ползвам мой коментар под един постинг)

АЗ ИСКАМ ДА СЕ УЧА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В СВЕТА ЗА КАКВОТО И ДА Е, факт е, че сред световното, то - българското заема малък дял, този ми избор, може би дразни?!

Искам да съм глобален в знанието и регионален в пазенето. Това, че ще избера запада в професионализъм и почти всичко, не значи, че не бих си пазил българското и искам то да се развива! Обаче за някои от вас това е недопустимо - искате не само да си пазите курника, но и да сте най-големи сред света, е да де, но няма как да стане нито за българи, нито за германци, нито за друг народ.

Вие сте водени от патриотарство, еле траките са българи и те са първи, велики и всевелики в античността, вие се "облягате" на желанието да сте (дори когато и ако не сте)! Аз "стъпвам по пътя" - всекиму според заслугите (или поне се опитвам, но разбира се имам своите предпочитания).

Избрал съм Германия съзнавайки, че не мога да съм германец, както не мога да съм и българин. Аз съм и двете - ако някой мелез ти каже - аз съм такъв(!), значи те лъже! Реално той или аз не можем да сме едно от две. Това не притеснява моя избор да мисля за германското в историята и културата като нещо над българското.

Причините поради които това е така са историческа съдба, ако щеш "шанс или нещастие", има обяснение, дори оправдание, има и постижения в които България е над Германия, но обикновено е забележимо обратното. Избора ми не трябва да обижда никого и той е мое право, всичко друго е демагогия.

Аз съм избрал едно с приоритет, на първо място, но не искам, няма и не мога да се отрека от другото, напротив - българското е изградило у мен фундаментални качества и те са ми били от полза!
цитирай
59. анонимен - backlinks services
18.08.2011 17:04
When will you post again ? Been looking forward to this !
цитирай
60. germantiger - ;)
18.08.2011 17:49
анонимен написа:
When will you post again ? Been looking forward to this !


It's a joke or not ;) ?!

I have more and more... hier:

http://germantiger.blog.bg/poezia/2011/05/08/prekrasni-deca-moiata-germaniia-1.743716

http://germantiger.blog.bg/izkustvo/2011/05/11/germanska-jivopis-moiata-germaniia-2.745178

http://germantiger.blog.bg/izkustvo/2011/05/20/germanska-arhitektura-moiata-germaniia-3.750990
цитирай
61. anonimen65 - mnogo star posting,no vleznah i iskam da popitam
03.12.2011 02:43
naistina li viarvate,che ima chista rasa?viarvate li che v momenta niama takiva litsa v bulgaria ili te ne sa bulgari.fakt e obache che potumniavame.dori i tez koito se rodim rusi sus slamena kosa do poberteta potumniavame.hubavo e che obichate germanskata si jilka kakto kazva bulgarskia narod ama ne biva puk samo krasivi neshta za nego.ami az poznavah edna bavarka koiato prez 1980 godina beshe 70 godishna.iaka kato belgiiska kobila s tumni ochi i cherna kosa.priiatelka biah s dushteria i koiato imashe sushtite telesni formi.rodoslovnoto mi durvo pone ot 200 godini e bulgarsko a vsichki sme s vse malko po dulgi kraka i rutse i s izdadeni nazad dupeto.mujete s tesentaz i pri jenite ne mnogo shirok.i sineokite i tumnookite sa s takiva figuri.az sum ot pleven ne plevensko i to prez vsichkite tezi 200 godini roda si e jivial vse v pleven.ako boglednesh v bg spisaniata shte vidihs mnogo fizionomii i ochi kato tezi koito si pomestil za nordicheski i bavarski.razlichna nosia ama ima li neshto kato litak s prestilka ima.tova ne e merilo.,no e korenno razlichno ot indiiiskoto uvivane s plat.imash intelekt ama poniakoga stavash gamen s ezika si.pital li si se koi si vsushtnost inetelktualetsa ili gamena.i ne mi govori che v germania niama meki kitki.ima gi te sa navsiakude ot drevnostta ta do nashi dni.dori i hristiianstvoto ne gi e promenilo tezi izvrateni naklonnosti kakto i zoofiliata i sodomiiata.poneje izchezvam za mesetsi ot bg i mi lipsva bg reshih da vlezna v site za bubrene i kakvo me iznenada dosta sburkani muje ima jenite sa po malko ama gi napraviha v dneshni vremena nashite slabi muje gurkini i turkini/nadiavam se razbirash kakvo imam predvid./kato gledam snimkata na tova malko momichentse deto si mu slojil dumite zapisa li se trakiiche ne vijdam nikakva ma nikakva razlika smoeto vnuche.prosto pri tiah jivota e po v relsi i jiveiat sus samochuvstvie a zashto ne potumniavat/moje polzvat himiata/zashtoto kudeto zachevam rusokosite koito poznavam ia polzvat.
цитирай
62. germantiger - ...
03.12.2011 21:06
anonimen65 написа:
naistina li viarvate,che ima chista rasa?viarvate li che v momenta niama takiva litsa v bulgaria ili te ne sa bulgari.fakt e obache che potumniavame.dori i tez koito se rodim rusi sus slamena kosa do poberteta potumniavame.hubavo e che obichate germanskata si jilka kakto kazva bulgarskia narod ama ne biva puk samo krasivi neshta za nego.ami az poznavah edna bavarka koiato prez 1980 godina beshe 70 godishna.iaka kato belgiiska kobila s tumni ochi i cherna kosa.priiatelka biah s dushteria i koiato imashe sushtite telesni formi.rodoslovnoto mi durvo pone ot 200 godini e bulgarsko a vsichki sme s vse malko po dulgi kraka i rutse i s izdadeni nazad dupeto.mujete s tesentaz i pri jenite ne mnogo shirok.i sineokite i tumnookite sa s takiva figuri.az sum ot pleven ne plevensko i to prez vsichkite tezi 200 godini roda si e jivial vse v pleven.ako boglednesh v bg spisaniata shte vidihs mnogo fizionomii i ochi kato tezi koito si pomestil za nordicheski i bavarski.razlichna nosia ama ima li neshto kato litak s prestilka ima.tova ne e merilo.,no e korenno razlichno ot indiiiskoto uvivane s plat.imash intelekt ama poniakoga stavash gamen s ezika si.pital li si se koi si vsushtnost inetelktualetsa ili gamena.i ne mi govori che v germania niama meki kitki.ima gi te sa navsiakude ot drevnostta ta do nashi dni.dori i hristiianstvoto ne gi e promenilo tezi izvrateni naklonnosti kakto i zoofiliata i sodomiiata.poneje izchezvam za mesetsi ot bg i mi lipsva bg reshih da vlezna v site za bubrene i kakvo me iznenada dosta sburkani muje ima jenite sa po malko ama gi napraviha v dneshni vremena nashite slabi muje gurkini i turkini/nadiavam se razbirash kakvo imam predvid./kato gledam snimkata na tova malko momichentse deto si mu slojil dumite zapisa li se trakiiche ne vijdam nikakva ma nikakva razlika smoeto vnuche.prosto pri tiah jivota e po v relsi i jiveiat sus samochuvstvie a zashto ne potumniavat/moje polzvat himiata/zashtoto kudeto zachevam rusokosite koito poznavam ia polzvat.


Никъде не съм писал за чиста раса, нито някога съм "вярвал" в такава!

Също така никъде не съм писал за чиста кръв, по простата причина, че кръвта е A, B, AB, с +, -, и с/без резус фактор. Кръвта не е българска, германска или турска примерно, само ментално можем да я "определяме" като такава.

ТЕОРИИТЕ ЗА ЧИСТАТА "РАСА" ИЛИ НАРОД ВСЪЩНОСТ СА В БЪЛГАРИТЕ ПРИПОЗНАВАЩИ СЕ КАТО ТРАКИ - АВТОХТОНИСТИТЕ ИЛИ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ, макар не всички.

Те са уверени, че българския народ е почти непроменен от Античността, те мислят, че траките дават на началото на всичко от Египет, през Индия и Китай, та до Британските острови и дори Скандинавия.

Иначе казано въобрабжението и фантазиите за чиста раса трябва да търсите в днешните български националисти-автохтонисти, нежели в мен!
цитирай
63. анонимен - a zashto
05.12.2011 05:42
nabliagate na vunshen vid tsviat i razlichia v bit kultura.ne e li tova imenno jelanie da ni pokajete che ima rrazlichni rasi?
цитирай
64. germantiger - ...
05.12.2011 10:06
анонимен написа:
nabliagate na vunshen vid tsviat i razlichia v bit kultura.ne e li tova imenno jelanie da ni pokajete che ima rrazlichni rasi?


Съществуването на расите и различията между хората (от расовите произлизат и социални такива) са факт, така че моето и Вашето желание са ирелевантни към тези факти!

Животните бихме казали също са "особен вид" расисти, има бих го нарекъл и здравословен расизъм, но това е "друга бира" или в случая тема.

Германците и българите като антропологични типове преобладаващи сред двата народа са различни и това е факт... след 50 години, когато в "германия" ще съществува турско-балкански боклук вероятно разликите ще се "размият". Под балкански боклук не включвам българите.
цитирай
65. germantiger - ...
15.01.2012 08:26
bulgarinut57 написа:
Позоваване на учьония М.Г. е тотална грешка.
Залагаш на най - губеща карта !
Вземи се в ръце и опонирай ЧЕСТНО, ДОСТОЙНО.
Не си губи времето с празнословия и нелепи алюзии.
В. Златарски е чуждо мекере.
Можеш по по - интелегентен път да си несъгласен !
Остани със здраве !


От Глишев е само един абзац, всичко друго е от мен!

Второ нито ти, нито Спароток тук имате антропологичен аргумент, който да срине моя, тъкмо обратното - в Байерн съм бил и знам какви антропотипове преобладават и колко явно се различават от характерните за България!

Трето карти не играя и не залагам на нищо, съвета ми е и ти да не го правиш, независимо, че си по-възрастен от мен, си позволявам да ти го дам!

Златарски не съм го чел, вероятно е мой пропуск... освен това не споделям конструкцията, че българите са тюркски народ и в това с Манол имаме фундаментално различие, знанията му обаче за мен са безспорни, както и познанията на Спароток в неговите теми.
цитирай
66. germantiger - ...
04.01.2013 10:07
1. Признавайте вашите грешки

2. Признавайте грешките на светилата които четете

3. Признавайте моженето и знанието на другия като народ или цивилизация

4. Не грабете от чуждото и бъдете внимателни и добросъвестни в изследванията

5. Като не знаете нещо - казвайте - признавайте - благодарете и на научилия вас

6. Никой не е по-голям от света - дори да бяхте прави във всичко (а не сте) света не е тракийски, а заслуга другиму - други са народите и умовете градили с хубаво и лошо света какъвто го живеем

На човешко ви уча - срамно е аз да го правя - по-големи сте от мен!
Колкото до претенцията да вземете античността - не съм балама - ако траките са първи тук, това е МЕГАВАЖНО - това дава претенцията за Балкани - само глупак би не знаел защо е толкова важно да сте автохтон!

Аз нямам против траките да са българите след векове, защо да нямат тази претенция и защо да не са фундамент на Балканите - това ви доказване уважавам и може би сте на прав път, в това съм почти съгласен с вас, почти напълно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4620871
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031