Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2021 19:42 - Нова статия за Lancet предполага, че 50-75% от „положителните“ PCR тестове не са заразни хора
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1177 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2021 19:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Нова статия за Lancet предполага, че 50-75% от „положителните“ PCR тестове не са заразни хора


image

Публикувано Преди 22 часа 

На 3 март 2021 г.

От Арджун Валияimage 

image

НАКРАТКО
  • Фактите:

    Неотдавнашна статия, публикувана в медицинското списание The Lancet, обяснява, че PCR тестовете могат да бъдат „положителни“ до пет пъти по-дълго от времето, в което заразеният човек е действително заразен.

  • Отразяват върху:

    Защо определени гледни точки, мнения, проучвания, учени и лекари се цензурират и / или игнорират за представяне на данни, които напълно противоречат на това, което получаваме от държавните здравни власти.

 

 

PCR тестването (тестване на полимеразна верижна реакция) е подложено на обстрел от много лекари, учени, политици и журналисти от началото на тази пандемия. Не всеки би знаел това, ако единственият им източник на информация е основната медия, тъй като те са избрали да не отразяват противоречията около нея. Това не означава, че тестването на PCR не е възхвалявано като полезен инструмент за определяне на инфекция с повишено влияние, но отново има страхотни причини за безпокойство, които всъщност не се разглеждат.

Още през 2007 г. Джина Колата публикува статия в New York Times за това как обявяването на пандемии, основано на PCR тестване, може да завърши с катастрофа. Статията е озаглавена  Вяра в бърз тест води до епидемия, която не е била . През юли професор Карл Хенеган, директор на центъра на доказателствената медицина в Оксфордския университет, откровен критик на настоящата реакция на Обединеното кралство срещу пандемията, написа статия, озаглавена „ Колко диагнози на Covid са фалшиви положителни резултати? „Той твърди, че делът на положителните тестове, които са фалшиви в Обединеното кралство, също може да достигне до 50%.

Заместник-медицинският директор на Онтарио, Канада, д-р Барбара Яфе  наскоро заяви,  че тестването на COVID-19 може да даде поне 50 процента фалшиви положителни резултати. Това означава, че хората, които имат положителен тест за COVID, всъщност може да не го имат. Бившият научен съветник в Pfizer, д-р Майк Йейдън,   твърди  , че делът на положителните тестове, които са фалшиви, всъщност може да достигне до 90%.

Освен това 22 изследователи публикуват доклад, обясняващ защо според тях е ясно, че PCR тестът не е ефективен при идентифициране на случаи на COVID-19 и че в резултат на това може да наблюдаваме значително количество фалшиви положителни резултати. Можете да прочетете повече за това тук .

Това са само няколко от многото примери от близкото минало и това е свързано с това, че мерките за заключване и други са базирани на предполагаеми положителни „случаи“.

Друг проблем, наскоро повдигнат, идва от статия,   публикувана в медицинското списание The Lancet, озаглавена „Изясняване на доказателствата за бързи тестове за антиген на SARS-CoC-2 в реакциите на общественото здраве на COVID-19.

Това време съответства на наблюдаваните модели на предаване на вируса (обикновено 2 дни преди до 5 дни след появата на симптомите), което накара агенциите за обществено здраве да препоръчат 10-дневен период на изолация. Прозорецът за сортиране на трансмисивността контрастира със средно 22-33 дни PCR позитивност (по-дълъг при тежки инфекции и някой по-нисък сред асимптоматичните индивиди). Това предполага, че 50-75% от случаите, когато даден индивид е PCR положителен, е вероятно те да са пост-инфекциозни.

След като репликацията на SARS-CoV-2 е контролирана от имунната система, нивата на РНК, откриваеми чрез PCR върху дихателните секрети, падат до много ниски нива, когато хората са много по-малко склонни да заразят другите. Останалите копия на РНК могат да отнемат седмици или понякога месеци, за да се изчистят, през което време PCR остава положителна.

Те обясняват:

За мерките за обществено здраве обаче е необходим друг подход. Тестването за забавяне на разпространението на SARS-CoV-2 не изисква дали някой има РНК в носа си от по-ранна инфекция, а дали е заразен днес. Това е нетна загуба за здравето, социалното и икономическото благосъстояние на общностите, ако постинфекциозните индивиди се окажат положителни и изолират в продължение на 10 дни. По наше мнение настоящото PCR тестване следователно не е подходящият златен стандарт за оценка на теста за обществено здраве на SARS-CoV-2.

Статия, публикувана в British Medical Journal, обяснява:

Също така не е ясно до каква степен хората без симптоми предават SARS-CoV-2. Единственият тест за жив вирус е вирусна култура. PCR и тестовете за страничен поток не различават живия вирус. Понастоящем не се предлага тест за инфекция или заразност за рутинна употреба. Както стоят нещата, човек, който тества положително с какъвто и да е тест, може или не може да има активна инфекция с жив вирус и може или не може да бъде заразен.

Връзката между вирусното натоварване, проливането на вируса, инфекцията, заразността и продължителността на заразността не са добре разбрани. В неотдавнашен систематичен преглед нито едно проучване не е успяло да култивира жив вирус от симптоматични участници след деветия ден на заболяването, въпреки трайно високите вирусни натоварвания в количествените PCR диагностични тестове. Стойностите на прага на цикъла (C t ) от тестовете за PCR не са директни мерки за вирусно натоварване и са обект на грешка.

Търсенето на хора, които са безсимптомни, но са заразни, е като търсене на игли, които се появяват и се появяват временно в купища сено, особено когато процентите падат. Масовото тестване рискува вредното отклоняване на оскъдните ресурси. Допълнително безпокойство е използването на недостатъчно оценени тестове като скринингови инструменти при здрави популации.

Стратегията за тестване на Обединеното кралство трябва да бъде нулирана в съответствие с препоръката на Научната консултативна група за извънредни ситуации, че „Даването на приоритет на бързото тестване на симптоматични хора вероятно ще има по-голямо въздействие върху идентифицирането на положителни случаи и намаляване на предаването, отколкото честите тестове на асимптоматични хора в огнище ■ площ."

Академиците, публикували тази статия, са едни от многото, обясняващи как е необходим друг подход, като се има предвид фактът, че PCR тестовете са основата на блокировки, които може би вече са имали, и ще убият повече хора от самия COVID ,  всички за вирус с 99,95% процент на възстановяване за хора под 70-годишна възраст. Всъщност мнозина призовават за прекратяване на тестовете за асимптоматични хора.

Майкъл Левит, професор по медицина в Станфордския университет и Нобелов лауреат по химия, е един от многото, които подчертават това:

 

„Правенето на тестове правилно, за да се избегнат повече грешки напред [е от решаващо значение].“ Той пише , „много обезпокоително, че PCR тестът може да бъде положителен до ПЕТ пъти по-дълго от времето, в което заразен човек всъщност е заразен. Много последици. "

Rosamond AK Jones, пенсиониран консултант педиатър и част от екипа за здравни консултации и възстановяване (HART) в Slough, Великобритания, пише по отношение на тестването в училищата във Великобритания:

Ако тестване на 5 милиона ученици от средното училище два пъти седмично, тези 10 милиона теста ще се очаква да генерират 30 000 фалшиви положителни резултати. Предполага се, че всички тези деца ще бъдат изпратени вкъщи от училище, заедно с техните 30 съученици, което води до почти милион деца, които неправилно излизат от училище всяка седмица.

Според  статия,  написана от д-р Робърт Хаген, който наскоро се пенсионира от ортопедичната клиника Lafayette в Индиана:

По фалшив заблуда / фалшиво положителен парадокс, ако специфичността на теста е 95%, когато се използва в популация с 2% честота на заболяването - като здрави студенти и персонал - ще има 5 фалшиви положителни резултата за всеки 2 истински положителни. (Действителната честота на активен COVID-19 при студенти от колежа не е известна, но се изчислява на  по-малко от 0,6% от данните на университета в Индиана / Феърбанкс . Дори използването на тест с 99% специфичност с 1% честота на населението генерира 10 фалшиви положителни резултати за всеки 9 истински положителни.

Използвайки същия тест при пациенти със симптоми на COVID-19, тъй като честотата на заболяванията им е 50% или повече, тестът не трябва да бъде перфектен. Дори да се използва тест със само 90% специфичност, броят на фалшивите положителни резултати ще бъде много по-малко значителен.

Друг проблем е при PCR тестването е прагът на цикъла. PCR търси генетичния код на вируса от тампони от носа или гърлото и го усилва в продължение на 30–40 цикъла, като удвоява всеки цикъл, позволявайки да се открият дори малки, потенциално единични копия. За първи път научих за това, когато Илон Мъск разкри, че е завършил четири кръга на тестване на COVID-19, като пише в чуруликане, че се случва нещо „фалшиво“, тъй като два от тестовете се върнаха фалшиво, а другите два се върнаха положително.

Той също така спомена, че „прави тестове от няколко различни лаборатории, по едно и също време на деня, администрирани от RN и аз искам праг на цикъла на N1 ген PCR. Няма официален стандарт за PCR тестване. Не съм сигурен, че хората осъзнават това. "

И в това се крие проблемът, нещо, което Световната здравна организация най-накрая разгледа наскоро. На 13 януари СЗО  публикува бележка относно проблема с  асимптоматичните случаи, открити чрез PCR тестове , и предлага всякакви асимптоматични положителни тестове да бъдат повторени. Това последва предишната им бележка,  инструктираща лаборатории по целия свят да използват по-ниски прагове на цикъла  (CT стойности) за PCR тестове. Колкото по-висок е прагът на цикъла, толкова по-голям е шансът за фалшиво положителни нива.

Ето защо честотата на случаите по света започна да намалява? Изглежда правдоподобно, тъй като по същото време случаите отпаднаха, СЗО каза на лабораториите да следят праговете на цикъла, което означава, че фалшивите положителни резултати ще намалят.

Португалски съд установи, че PCR тестовете, използвани за откриване на COVID-19, не са в състояние да докажат инфекция извън разумно съмнение и по този начин установи, че задържането на четири лица е незаконно и незаконно. В португалското съдебно заседание  Jaafar  et al .  (2020) беше цитиран, обясняващ как високата CT е свързана с ниските вирусни натоварвания.

„Ако някой тества чрез PCR като положителен, когато се използва праг от 35 цикъла или по-висок (както е правило в повечето лаборатории в Европа и САЩ), вероятността споменатото лице да е заразено е




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742633
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031