Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2012 12:38 - СЕВЕРНИ ЖЕНИ - СЕКСИ БОГИНИ... и модели-мъже 3
Автор: germantiger Категория: Тя и той   
Прочетен: 28066 Коментари: 44 Гласове:
35

Последна промяна: 30.09.2012 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КРАСОТА - ПРЕКРАСНО

КАРТИНИ - ЕЛЕМЕНТИ - НАКРАТКО

СЛЕД ВРЕМЕ, ВЕРОЯТНО КЛИП ВЪВ VBOX7 

image

Продължавам поредицата постинги с много изображения и малко инфо за нордическа красота, която днес демографски умира. Ще представям един основен "модел" с повече фотографии и няколко с по-малко. След дамите следват и мъже.

Типичните антропотипове за германо-скандинавските народи са 4 + 2
ФИНОНОРДИД
ДАЛОНОРДИД
КРОМАНЬОН
АЛПИЙСКИ
БАЛТИЙСКИ "версии"
 "версии" - представители на всички останали антропотипове
ТУК ЩЕ РАЗГЛЕДАМ 5-ТЕ ЗА ГЕРМАНО-СКАНДИТЕ

ФИНО-НОРДИЧЕСКИ ТИП, наричан още северен или нордически тип. 

Разпространен в северните части на Европа, в най-чиста форма се среща в северозападна Германия, Шотландия, Швеция, Исландия, Норвегия, Англия и около Балтийско море. Числеността му на юг намалява.

При мъжете тазът е тесен, раменете са широки, крайниците издължени.. лицето е тясно, в средната си част издадено напред, с резки черти дори при жените.. Областта на слепоочията често е сплесната, поради което лицето изглежда още по-тясно (в Европа само динарския тип има по-тясно лице). Носът е прав, тесен и силно издаден напред. Надочните дъги са силно развити. Клепачните цепки са широки и ъгловати.

Цветовата комплексност е светла, кожата розово-бяла и бързо изгаря на слънце.

Очите са сини, светлосиви и по-рядко светлокафяви.

Косата е пепеляворуса, при жените често е платиненоруса със златист оттенък, а при отделни индивиди златистокестенява или червеникава. Космите по тялото и брадата са със светъл или червеникав оттенък.
 

Първо холандката Karen Mulder финонордид

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Германката  Simone Hanselmann финордид с далонордид

image

image

image

ТИПОВЕТЕ НАКРАТКО "ИЗВАДКА", в следващите постинги ще набирам постепенно повече текст, който ще се натрупа постинг след постинг

ДАЛО-НОРДИЧЕСКИ ТИП
 

Представлява по-древната разновидност на фино-нордическия. Разпространен в северна и централна Европа, като най-типичните му представители населяват южна Германия и южна Швеция.

Характеризират се с по-едро и грубовато телосложение, главата е по-къса, лицето ъгловато, долночелюстният ъгъл е по-силно издаден напред. Този тип може да се открие в древните изображения на хора по германските земи и този тип служи често като герой в германо-скандинавските саги и епоси.

 

Tricia Helfer - микс от германска и норвежка "кръв" далонордид

image

image

image

image

image

image

image

КРОМАНЬОНСКИ ТИП

Представлява древен тип, най-често се среща в Судетите, Чехия, северозападна Европа, Белгия, Ирландия и Швеция.

Тялото е мускулесто, мощно, скелетът – масивен. Лицето е средношироко, челото е полегато като при северните типове. Скулите са подчертано развити, надочните дъги силно изразени, носът е средно широк и издаден напред, завършва с удебеление, коренът му е тесен и дълбок.. Устата е очебийно равна и широка. Цветовата комплексност е светла пигментация. Кожата е светла, лицето – червеникаво.

Косата е тъмноруса, гъста, с твърд косъм, вълниста, а понякога дори къдрава.

 

АЛПИЙСКИ ТИП

Според повечето изследователи предците му се появяват между Алпите, полуостров Бретан и земите на днешна Словения. Днес в най-чиста форма се наблюдава в Швейцария, южна Германия, Англия, Чехия, Словакия, дори в Испания.

Може да се открие при много от класическите елински статуи, например тази на Сократ. Телосложението е жилаво, вратът къс, тялото понякога е тромаво със склонност към пълнеене. Лицето е средношироко,клепачните цепки са широко отворени.. Носът е къс, съвсем леко издаден напред, коренът му леко сплеснат. Кожата понякога е жълтеникавокафява, очите кафеви, косата е кестенява, с твърд косъм, права, рядко е вълниста.

Германката от Швейцария Michelle Hunziker микс кроманьон и алпийски

image

image


image

image

image

image

image

image


БАЛТИЙСКИ ТИПОВЕ 

Специалистите предполагат, че е произлязъл от кроманьонския тип. Разпространен по цялото крайбрежие на Балтийско море, но най-характерния нордически тип в източна Европа, не се среща въобще в Англия. Типичен най-вече за славянските народи.

Характеризира се с масивно телосложение, лицето е широко, скулите са добре развити встрани, което прави лицето да изглежда дори леко сплеснато. Носът е чип, коренът му е плосък. Очите изглеждат малки в сравнение с лицето, разстоянието между тях е по-голямо от нормалното. Цветовата комплексност е светла, но не е червеникава – на слънцето потъмнява и почернява.

Косата е сламеноруса с твърд и дебел косъм.

ИЗВОДА ЗА СЛАВЯНИТЕ:

 1. ТЕХНИТЕ АНТРОПОТИПОВЕ СА ПО-КЪСНО ВЪЗНИКНАЛИ И СА СЕ ОФОРМИЛИ ОТ ХАРАКТЕРНИТЕ ЗА ГЕРМАНО-СКАНДИНАВСКИТЕ НАРОДИ от това "некои" славянофили ще ги заболи

 2. СЛАВЯНКА Е ШАРАПОВА С ШИРОКОТО ЛИЦЕ, РАЗДЕЛЕЧЕНИТЕ И НЕИЗРАЗЕНИ ОЧИ И ГЛАВАТА ТИП ПИТКА... КУРНИКОВА НЕ Е СЛАВЯНКА, А НОРДИД С "ВЕРОЯТНИ" ПРАДЕДИ И ПРАБАБИ ;) ГЕРМАНО-СКАНДИТЕ ВИКИНГИ, Дементиева примерно също не е "типична" славянка и преобладават други черти в нея.

 3. Вижте съветските командващи в различни книги за ВСВ - ДЕБЕЛАНКОВЦИ С КРЪГЛИ ЛИЦА - ТОВА Е ТИПИЧНИЯ СЛАВЯНИН, оставяме настрана примеса със степни "източни монгол-гости". Вижте ФьоДОР ЕМЕЛИЯНЕНКО - МАЗЕН И ТИПИЧЕН СЛАВЯНИН - ВЕЛИК В СВОБОДНИТЕ БОЕВЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ТРИТЕ МУ ЗАГУБИ - за това умение винаги поклон!

  4. "Нещата" и СВЕТА СЕ ПРОМЕНЯТ - СЛЕД 30 ГОДИНИ МОЖЕ ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ ВСЕКИ Е ТРАК ИЛИ ТЮРК, ЗАЩОТО ДЕМОГРАФСКАТА, КУЛТУРНА И НРАВСТВЕНА ЛИКВИДАЦИЯ НА ЗАПАДА ЩЕ Е В ПОСЛЕДНИ "ФАЗИ", ДНЕС ВСЕ ОЩЕ ВИ Е ТРУДНО - тогава ще измислите "всяка истина", днес все още не! Полуфабрикатите, феминизма, динамичния западен наложен начин на живот и "работохолизма" смазва и дискредитират хубавото на западните момичета (с някои, все още великолепни изключения), навлизането на западните възможности, козметика и поддържане, грижа за тялото на Изток дава своите плодове и днес руските и украински проститутки са най-популярни където и да идете, същите тези на които мъжете им влизайки в Европа 1944-1945 казваха, че европейците имат по-хубави от руските жени, днес може би ставаме свидетели на "обратния процес"?!

  5. Персонално за мен нордическия идеал остава на запад срещу този на изтока - смекчения вид на славянските миловидни "девчонки" по еврейна Набоков. Предпочитам резките черти, предпочитам "щрих" и онова за което е писал дори руснак - за особената красота на англичанките над всички останали - отминала днес?!

 6. На първо място моя вкус сочи ХОЛАНДКИТЕ, някой ще напише - кобили с едър кокал (далеч не всички са такива) - всъщност чудесни фризийки, в Германия също.

P.S.
 Без съмнение в Германия има славянско дошло 4-5 век и ликвидирано с огън и меч или претопено 9-10 век, също така в поляци, чехи и руснаци има германско заварено и претопено макар и ограничено пак 4-5 век и разбира се оставило спомен и до днес - градове като Дюнабург/Даугавпилс, като Рига всъщност са създадени от германци било риттери/рицари, било търговци от Ханзата векове по-късно или от германските кървави ордени.

Иначе на славяните съм им фен (нищо, че не ми "личи ич"), не дишам тукашните им политиканпанславянски службаши и невежите им фенове. За руската култура мога да направя "бол" постинги, дори обожавам езика им, но винаги провокирам глупци, които обичат СССР и го бъркат с постиженията културни на Русия!

 Впрочем когато видите в БГ туристи или идете навън - поляци и руснаци понякога може да сбъркате със западняци (докато не имчуете речта, видите пиенето или мафията), но с българите - поляци и руснаци имат повече разлики антропо, така че българите имат явни разлики със славяни като поляците, чехите, руснаците!

......
 

Ако желая да направя лековата манипулация НЕЛИШЕНА ОТ СМИСЪЛ И АРГУМЕНТИ ОБАЧЕ, МОГА ДА ЗАЯВЯ:

ЕТО ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ НЕ СА „СЛАВЯНИ”, славяни по езикова група – да, но като преобладаващи за славяните антропотипове не са. Българите не са светли, нито русокоси. Широколики понтиди – да, но тъмнокоси най-вече или микса кестенява коса. Ето къде е разликата с траките, които самия Спароток твърди, че са светли и КОСАТА НА АХИЛЕС БИЛА ТЪМНОРУСА ДО ЧЕРВЕНИКАВА – характерно за германо-скандинавските народи, не за славянските, а доколкото славянските го имат е от германоскандите. Ето защо западноевропейците не са славяни – защото почервеняват, а не потъмняват на слънце в което може да се убедите като гледате туристите по бгчерноморието и разликата им с българите. Мога да продължа с манипулацията и да декларирам глупостта, че кандидаттраките Александър Мегалото рус, Ахил блондин и синеок са... германи – има и такава луда теория – части от траките - всъщност келтогермани и тази теория има свои аргументи, които аз намирам за скудоумни, но дали не са по-умни от другото заявление – траки са всички от Британия и Пиренеите, през Скандинавия, Египет дори, до Кавказ, мала Азия и Индия?!

Най-разпространен антропотип в България според антропологията е туранския тип – „сакън” това не значи тюрки, още по-малко турци!

ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТУРЦИ И ТЮРКСКИ НАРОДИ, ТОВА ПЪРВО. Второ антропологичните типове се срещат във всички народи и не те определят етническата им принадлежност, а показват само кой антропотип преобладава в определен народ.

КАКТО ЗНАЕМ АНТРОПОТИПОВЕ Е ЕДНО, ЕТНОСИ И НАРОДНОСТИ ДРУГО, НАЦИИ КОРЕННО РАЗЛИЧНО, ЕЗИКОВИ ГРУПИ ПЪК СЪВСЕМ! Разбира се, че българите са микс от траки, славяни и самите българи (други ги наричат протобългари) – ираноарии ли са, траки ли са – тепърва ще се лъже, манипулира, но и открива и пише истината – ВЪЗМОЖНО Е ПРАВОТАТА ДА Е ПРИ СПАРОТОК, аз лично не знам и нямам претенция да знам това!

Защо е проблем някой да идва от Азия – науката твърди, че на три „вълни миграции” всички сме дошли в Европа, освен може би автохтонните баски, въпросителна за албанците и едни изчезващи в Бретан?!

Защо е проблем някой да идва от нейде, след като Аспарух наистина идва, не слиза на терминала, нито се телепортира, какъв е проблема, след като българи наистина има „фиксирани” в Китай или идеята е, че те се завръщат при себе си?!

Защо е задължително за вас да си голям и най-велик в миналото, защо това е по-важно от истината, защо казвате, че историята на траките е ограбена, а някои от вас посягат да грабят северните епоси, примерно?!

За в бъдеще ще направя постинг с набраните от мен имена на герои, персонажи, племена, топоними и всичко от Бео(в)улф и не само от него – ще ви покажа, че там няма нищо тракийско, а впрочем вие чели ли сте го, наистина чели ле сте го – това Гет го попитах поне два пъти, но до момента отговор не получих, а въпроса беше преди месец-два?!

Уважавам Вашето мнение, но не го споделям!

Както писах, за мен българите са микс от траки, славяни, но най-вече българи!

Уважавайте и вие различния от вас, нима всеки който не декларира, че всичко в Европа е тракийско е враг с който трябва да спорите, отхвърляте и атакувате вербално?!

Германката  Janin Reinhardt финонордид микс с балт

image

image

image

image

image

Германката Мисс Швайц  Linda Faeh - микс финонордид и алпийски тип

image

image

image

ФИНОНОРДИДИ
Следващите две от сайт благодарение на deni1313 от vbox7

Aimee Ruby

image

image

image

Alice Cornish

image

image

image

image

image


 СРАВНЕНИЕ НА "МИГРАНТКА" С МИШЕЛ ХУНЦИКЕР

image

ЛИНДА ФЕХ С МИГРАНТКА УЧАСТНИЧКА В МИСС ШВАЙЦ
 ТРАЗЛИКАТА Е ВИДИМА
- нордида в ляво, мигрантката в дясно с грубите черти и "невървящото русо" на тази тъмна пигментация около очите

image

ОТНОВО ЛИНДА ФЕХ СРЕД МИГРАНТКИ ИЛИ НЕНОРДИЧЕСКИ АНТРОПОТИПОВЕ - МИСС ШВАЙЦ СТАВА ТЯ - ГЕРМАНОГОВОРЯЩА И НОРДИД - третата от ляво

image

ЗАВЪРШВАМ С ГЕРМАНКАТА 
Petra Schmidt Schaller благодарение на братовчедка ми

image


 
 Следват  ПИЧОВЕТЕ...

Brad Pitt - финонордид

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Oliver Kahn - микс далонордид с балтийски тип, баба му е била естонка

ТОЗИ НЯМАШЕ РАВЕН КАТО ХАРАКТЕР И ЗВЯР, ДВАМАТА С ЕФФЕНБЕРГ БЯХА ВЕЛИКИ ГЕРМАНЦИ, днес има "сенки" във футбола (негерманския вече)

СЛЕДАЩИТЕ ДВАМА НЕ СА "ДО ХУБОСТ", А ДО ЛУДОСТ И МЪЖЕСТВО

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


ДРУГИЯ ГОЛЯМ, ГРАНДИОЗЕН ДОРИ - ИЗХВЪРЛИХА ГО ОТ БАЙЕРН КОГАТО БЕШЕ КАПИТАН И СПЕЧЕЛИЛ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА, ЗАЩОТО... беше си позволил да каже истини за емигрантите и безработните мързеливци в Германия, години преди това пък го махнаха от националния защото показа среден пръст на публиката която го псувала - Еффенберг с прякор Тигъра (без общо с ника ми разбира се)

Stefan Effenberg
финонордид в микс с балтийски
Сравнете тази снимка с първата на Каан...

image

Когато германския отбор беше от германци...

image

image

image

ЕЛ ТИГРЕ

image

ДНЕС...

image

image

 И НА ФИНАЛА РАДОСТ ЗА ДАМСКОТО ОКО - МИСЛЯ, ЧЕ НЯКОИ ОТ СЛЕДВАЩИТЕ СА НИВО
- фотографиите от ns4e от vbox7

Aidan Shaw (не актьора)

image

image

image

image

image

Peter Gordon

image

image

image

image
image
image



Гласувай:
35



1. анонимен - ruso gladno ne odi evalarka!!!
29.09.2012 12:44
ruso gladno ne odi evalarka!!!
цитирай
2. germantiger - ...
29.09.2012 13:08
анонимен написа:
ruso gladno ne odi evalarka!!!


Русо гладно нема... И ПЕШ НЕ ХОДИ ;)
цитирай
3. анонимен - Добра работа
29.09.2012 15:50
Страхотни снимки и добра информация, но и при българите се срещат доста типове и се забелязват и северни.
цитирай
4. germantiger - ...
29.09.2012 16:00
анонимен написа:
Страхотни снимки и добра информация, но и при българите се срещат доста типове и се забелязват и северни.


Прав си!
Всъщност всички антропотипове се наблюдават във всички евронароди, въпроса е кои преобладават.
Примерно при германците са тези 5-6 типа - финонордически, далонордически, кроманьонски, алпийски, балтийските типове и понякога средиземноморски вариации, рпимерно средиземноморски грацилен, той се среща и в холандия и това си има обяснение с испанското присъствие.

Иначе аз продължавам да се питам какви са били характерните за траките антропологични типове, чиито предци приопознават с право или без право много блогъри?! Въпроса долихокефален или брахиокефален е решен, а за коси се споменават светлоруси, рижави, наскоро обаче забелязвам "марш-маньовър" към кестеняви, дали за удобство или дали за да се ибяга от един сблъсък?!
цитирай
5. germantiger - ...
29.09.2012 16:11
Българските жени и девойки са различни и за това интересни и изненадващи. Независимо, че и тук преобладават определени типове, разнообразието е по-ясно изразено и по-топло като излъчване!
цитирай
6. allvin - Ех,какви жени!!!
29.09.2012 16:19
На това хубаво лятно време сега само си е за екскурзия някъде в тропиците с една такава мадама ... :)))
цитирай
7. dimenzed - Отново пост на ниво! Наименован...
29.09.2012 16:39
Отново пост на ниво! Наименованието "славяни" идва от латинското "sclavi", което означава роби, още през Ренесанса един италианец установява това. Измисленият и несъществуващ етнос е всъщност част от Панславистката руска доктрина, чието начало идва от Екатерина II и Петър I, имаща за цел да излъже Балканските народи и по-лесно да ги претопи в своята пустош за да се докопа до проливите - така както прави с Кримския хаганат и Грузия. Веднага си проличава и червената пропаганда с т.н. "История славянобългарска", нищо, че в действителност Паисий пише "История славнобългарска", както и за "седемте славянски племена" и умесването им с Аспаруховите българи, нищо, че Аспарух изрично забранява на българите да се умесват с други племена и народи!
цитирай
8. germantiger - ...
29.09.2012 16:44
dimenzed, написаното от теб го знаех, но не знаех за този италианец - това ме изненада.

За мен, независимо отпанславянския рускоимперски проект, все пак лично за мен славянски народи има и това не е само езикова група.

Би било чудесно да подхвана това съждение за липсата на фундамент под славвяянството, но моето убеждение е, че славяни има и тези народи имат своята общност с релано основание.

Благодаря за поредния твой положителен коментар под мой постинг и особено благодаря за подкрепата, всъщностс теб и алуин/алвин останахме единствените мъжове ;) които се знаем отбокса и тук в блог.бг!
цитирай
9. dimenzed - Може би "славяни" има (в ...
29.09.2012 17:10
Може би "славяни" има (в което силно се съмнявам, имайки предвид руската тенденция да си измисля, създава и преименува народи), но у нас българите те са нищожен процент! Същото е и с "татарите", като там днес един не малък процент са етнически българи, оцелял от "чистките" на Иван Грозни! Иначе не съм особено голям последовател на тракийския ни произход, понеже индийците свидетелстват за индо-европейския произход и други български държави, хиляди години преди Стара Велика България. Но всичко съм сигурен, че тръгва от тук!
цитирай
10. rossi9 - Много интересен постинг!
29.09.2012 18:17
И прекрасни илюстрации /особено К. Мулдер и Брад Пит/.
цитирай
11. dolsineq - Лично за мен българите нямат нищо ...
29.09.2012 18:41
Лично за мен българите нямат нищо общо със северният, алпийският, немският тип. Наследници сме на атланто–средиземноморският тип. Болшинството българи са с тъмни коси, кафеви очи и бяла кожа, но не сме гърци. Те са с едни гърди напред по отношение на тъмната боя. По–светлите екземпляри, като теб Тигре, мен и останалите неизвестни /;)/ са определено кръстоска със северен тип...;)
цитирай
12. анонимен - Ценител
29.09.2012 19:14
Тези бозави жени не са за ценители - много са им момчешки лицата.
цитирай
13. анонимен - Лелеее
29.09.2012 19:32
каква злобарка ще си перна ....
цитирай
14. kostadin - Честна дума не бих си пожелал гер...
29.09.2012 19:44
Много хладине лъха от немските красавици.
Честна дума не бих си пожелал германка.
А мъжете не ме интересува
Костадин
Интересни роби са славяните Още никой не ги е покорил Не бъркаш ли желанията на западняците с това което е в действителност.
цитирай
15. germantiger - ...
29.09.2012 23:05
анонимен написа:
каква злобарка ще си перна ....


Култово и човешко, най-вече мъжко обаче, приятно удоволствие ;)
цитирай
16. germantiger - ...
29.09.2012 23:09
kostadin написа:
Много хладине лъха от немските красавици.
Честна дума не бих си пожелал германка.
А мъжете не ме интересува
Костадин
Интересни роби са славяните Още никой не ги е покорил Не бъркаш ли желанията на западняците с това което е в действителност.


Всъщност желанията на славяните често са били да стигнат до Ла Манша, стигали са в Европа до Париж и до Берлин неведнъж и до Итализя и през Швейцария и не винаги в отговор на нечий западняк - седемгодишната война агресори срещу Прусия са те, във войните срещу Наполеон години преди 1812г. се намесват с войски срещу него в съюз с Хабсбургите, походите пък на Суворов са пословични с това, че руска армия къв го дири в швайцерско и нортиталианско...

За хладината вероятно си прав, съгласен съм с теб - донякъде това излъчване е търсено от фотографи и е поза, донякъде автентично.

Аз пък намирам едно русо дете за най-топлото излъчване въобще.

http://germantiger.blog.bg/poezia/2011/05/08/prekrasni-deca-moiata-germaniia-1.743716
цитирай
17. germantiger - ...
29.09.2012 23:10
анонимен написа:
Тези бозави жени не са за ценители - много са им момчешки лицата.


Чернокосите мустакати помакини са по-нежни, а най-мили са грузинките, арменките и гъркините да ме прощават.

А пропо брюнетките циганки са прелестни... ;)
цитирай
18. raders - Хубави гаджета, но имат едър кокал. ...
29.09.2012 23:13
Хубави гаджета, но имат едър кокал. Мисля, че славянките са по-красиви. Но най-красиви хора имаше в един родопски регион над Асеновград. Тракийски тип хора с римски профил и много фини черти. А при жените се срещаше /преди/ една характерна комбинация - синьосиви очи и тъмни коси. За съжаление тази порода хора - вероятно наследници на Орфей, вече се измешиха с другите и не се чувства особена разлика. Тук-там има някой характерен тип.
цитирай
19. анонимен - СКЛАВИТЕ ИЛИ РОБИТЕ
30.09.2012 00:36
СА СЛАВЯНИТЕ ОТ ДЖЕРМАН , ДУП'НИШКО И ДЖЕРМАН , СОФИЙСКО , А ОТ ТЯХ ПРОЙЗХОЖДАТ НЕМИТЕ , Т.Е. НЕМЦИТЕ , ОНИЯ ДЕТО ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО С КОНЕТЕ СИ ИЛИ ПО-СКОРО С КОЗИТЕ СИ !
цитирай
20. анонимен - zdravei tigre
30.09.2012 01:12
jivial sam v germania i smeia da pretendiram 4e imam predstava ot germanki. naistina imat hubavi lica i telca no za edna godina ne vidiah germanka s nomer na hodiloto po malak ot 41. drugo si e na6te finni balgarki s nomer na kra4eto: 36,37,38.da ti e kef da si go gali6 tva kra4e. ako ne biaha tia plavnici pri severnia4kite drugoto si go biva gore-dolu. pozdravi
цитирай
21. germantiger - ...
30.09.2012 01:48
bulgarinut57 написа:
"Чернокосите мустакати помакини са по-нежни.."
Качи снимки.

Родопите са сърцето на БЪЛГАРИЯ !
Писал си това през 'уйя си.


Чувал съм, чел съм и снимки в нета съм виждал за помашките сватби и традицията жената да не се обезкосмява. Доколко са истина не знам - нито съм канен на помашка сватба, нито ме вълнува.

Ако имаш проблем с твоя .уй - ходи се лекувай, иначе за простотията лек няма - още Алеко го е усетил у ганьовеца!
цитирай
22. germantiger - ...
30.09.2012 01:56
анонимен написа:
СА СЛАВЯНИТЕ ОТ ДЖЕРМАН , ДУП'НИШКО И ДЖЕРМАН , СОФИЙСКО , А ОТ ТЯХ ПРОЙЗХОЖДАТ НЕМИТЕ , Т.Е. НЕМЦИТЕ , ОНИЯ ДЕТО ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО С КОНЕТЕ СИ ИЛИ ПО-СКОРО С КОЗИТЕ СИ !


Със сигурност германо-скандинавците са прозилезли от село Джерман, в този ред на мисли българите откъде произлизат - от Хаскьой или от Кърджаали?!

...

Народите драги не произлизат от села, религиозни вярвания или траскийски божества!

Понеже си невеж, а аз съм ларж целия цитат на Карл споменава още няколко езика - френски, италиански, испански и с кого говорел на тях - с един на любовниците си, с другм на войницте си, а с конете си на германски - то и до днес германската езда е връх в световната, а някои от най-забележителните породи също са германски. Империята му в ония времена се е простирала от Испания, през Франция, до Италия и Германия (в онез времена България за жалост вече е нямало).

Впрочем в бготбора по езда имаше една англо-саксонка и германски инструктори ако добре помня...
цитирай
23. germantiger - ...
30.09.2012 01:57
анонимен написа:
jivial sam v germania i smeia da pretendiram 4e imam predstava ot germanki. naistina imat hubavi lica i telca no za edna godina ne vidiah germanka s nomer na hodiloto po malak ot 41. drugo si e na6te finni balgarki s nomer na kra4eto: 36,37,38.da ti e kef da si go gali6 tva kra4e. ako ne biaha tia plavnici pri severnia4kite drugoto si go biva gore-dolu. pozdravi


Въпрос на вкус, аз примерно харесвам жени с дори издължени пръсти на ходилата, а това, което ти споменаваш безспорно е възпято и в поезия, и в песни и е красиво - изящно малкото.

ЗА КРАСОТАТА НА БЪЛГАРКАТА ДВЕ МНЕНИЯ НЯМА - ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ Я ОТБЕЛЯЗВА И СЕ ПРЕХЛАСВА!
цитирай
24. анонимен - ДРУГАРЮ М'ЪГЛИШЕФ, ООО ИЗВИНЕТЕ ...
30.09.2012 09:40
ДРУГАРЮ М'ЪГЛИШЕФ , ООО ИЗВИНЕТЕ ДРУГАРЮ ДЖЕРМАНТИГЕР , ОТ ОТГОВОРА ВИ СЪВСЕМ НЕ СТАВА ЯСНО ТОЗИ КРАЛ КАРЛ , МНОГО ЛИ КОЗИ Е КРАЛ И КОГА Е РАЗГОВАРЯЛ С ТЯХ НА ЧИСТ НЕМСКИ , ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД КАТО ГИ Е КРАЛ А СЪЩО ТАКА ОТ КОЙ ГРАД Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ НЕМСКИЯТ НАРОД ?
цитирай
25. valentinnedyalkov - за това си има причина
30.09.2012 10:21
germantiger написа:
анонимен написа:
СА СЛАВЯНИТЕ ОТ ДЖЕРМАН , ДУП'НИШКО И ДЖЕРМАН , СОФИЙСКО , А ОТ ТЯХ ПРОЙЗХОЖДАТ НЕМИТЕ , Т.Е. НЕМЦИТЕ , ОНИЯ ДЕТО ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО С КОНЕТЕ СИ ИЛИ ПО-СКОРО С КОЗИТЕ СИ !


Със сигурност германо-скандинавците са прозилезли от село Джерман, в този ред на мисли българите откъде произлизат - от Хаскьой или от Кърджаали?!

...

Народите драги не произлизат от села, религиозни вярвания или траскийски божества!

Понеже си невеж, а аз съм ларж целия цитат на Карл споменава още няколко езика - френски, италиански, испански и с кого говорел на тях - с един на любовниците си, с другм на войницте си, а с конете си на германски - то и до днес германската езда е връх в световната, а някои от най-забележителните породи също са германски. Империята му в ония времена се е простирала от Испания, през Франция, до Италия и Германия (в онез времена България за жалост вече е нямало).

Впрочем в бготбора по езда имаше една англо-саксонка и германски инструктори ако добре помня...


известно е че, през пет века турско робство на българите е било забранено да яздят коне, ползвали са ги само като впрегатни. Не ми е известно германците да са били пет века под нечие робство, още повече да са им забранявали да яздят.
със здраве!
цитирай
26. анонимен - Но тези германци не правят деца на германките
30.09.2012 12:29

А вече само турците в Германия са 6 милиона. Повечето мъже, здрави работяги. Вероятно те ще заплождат германките.
Ама трябва и да учат корана въпросните сексапилни германки и т.н.
цитирай
27. pioneer - расовото разнообразие в Африка, в ...
30.09.2012 15:05
расовото разнообразие в Африка, в сравнение с всеки друг континент, е гигантски. По-голямо разнообразие повече красота i kvalitet. твърдaM
цитирай
28. germantiger - Поздравявам те ;)
30.09.2012 15:41
анонимен написа:

А вече само турците в Германия са 6 милиона. Повечето мъже, здрави работяги. Вероятно те ще заплождат германките.
Ама трябва и да учат корана въпросните сексапилни германки и т.н.


Абсолютно аналогично като в България!

Тук с .бането върви и боя.

Или имами с радикален ислям или бой като в Катуница.

...

Все още има български деца в България

http://www.vbox7.com/play:f393fa0bf4

и германски деца в Германия

http://www.vbox7.com/play:660e3fba
цитирай
29. germantiger - ...
30.09.2012 15:43
pioneer написа:
расовото разнообразие в Африка, в сравнение с всеки друг континент, е гигантски. По-голямо разнообразие повече красота i kvalitet. твърдaM


;) хубаво си го написал - расовото разнообразие в Африка е ни повече, ни по-малко многообразно до... 1 раса, харесвам иронията ти.

Разбира се, изключваме беличките общности, сред които лично съм бил.
цитирай
30. germantiger - ...
30.09.2012 15:49
valentinnedyalkov написа:
germantiger написа:
анонимен написа:
СА СЛАВЯНИТЕ ОТ ДЖЕРМАН , ДУП'НИШКО И ДЖЕРМАН , СОФИЙСКО , А ОТ ТЯХ ПРОЙЗХОЖДАТ НЕМИТЕ , Т.Е. НЕМЦИТЕ , ОНИЯ ДЕТО ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО С КОНЕТЕ СИ ИЛИ ПО-СКОРО С КОЗИТЕ СИ !


Със сигурност германо-скандинавците са прозилезли от село Джерман, в този ред на мисли българите откъде произлизат - от Хаскьой или от Кърджаали?!

...

Народите драги не произлизат от села, религиозни вярвания или траскийски божества!

Понеже си невеж, а аз съм ларж целия цитат на Карл споменава още няколко езика - френски, италиански, испански и с кого говорел на тях - с един на любовниците си, с другм на войницте си, а с конете си на германски - то и до днес германската езда е връх в световната, а някои от най-забележителните породи също са германски. Империята му в ония времена се е простирала от Испания, през Франция, до Италия и Германия (в онез времена България за жалост вече е нямало).

Впрочем в бготбора по езда имаше една англо-саксонка и германски инструктори ако добре помня...


известно е че, през пет века турско робство на българите е било забранено да яздят коне, ползвали са ги само като впрегатни. Не ми е известно германците да са били пет века под нечие робство, още повече да са им забранявали да яздят.
със здраве!


Съгласен съм, точен детайл от Вас.

Именно за това германска империя макар и де юре има до 1806г., Наполеон слга нейния край, иначе казано германската държава не се създава като Втори Райх кайзерова през 1870-1871г., а има такава почти винаги.

...

ВПЕЧАТЛЯВАЩ БЪЛГАРСКИ ДЕТАЙЛ:

Ако добре помня в Карлово или в Калофер на турчин е забранявано да преминава на кон и на турска родилка да ражда. Самия Калофер както знам от Надежда Бракалова е създаден като султана "кляка" пред Калифер войвода - разпилял турски кервани и потери и получил правото да се засели с хората си и семействата им на ибрано от него място - така започва Калофер!
цитирай
31. pioneer - V juzna Francia vidjah mnogo pod...
30.09.2012 17:06
V juzna Francia vidjah mnogo podobni na Venera. V germania nema takovi
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Birth_of_Venus_detail.jpg
цитирай
32. brig - А вече само турците в Германия са 6 ...
30.09.2012 21:37
анонимен написа:

А вече само турците в Германия са 6 милиона. Повечето мъже, здрави работяги. Вероятно те ще заплождат германките.
Ама трябва и да учат корана въпросните сексапилни германки и т.н.

Aко си мислиш, че Германия е загърбила идеите за чиста раса :)
Турците до кападокия са арийци(гьок турк)
цитирай
33. анонимен - Красивото си е Красиво,
30.09.2012 22:03
... макар че всеки човек има своите критерии и предпочитания по отношение на физическите черти и характеристики на човешкото лице и тяло.
Беше ми интересно да се запозная с информацията за различните нордически типове.

Мариана
цитирай
34. анонимен - germansko haresvash
30.09.2012 22:28
s tova si dokazatelstvo na bulgarskata pogovorka ,che detsata sa ot tam kudeto e maikata.pishesh,che cmurtta e jalka i sramna v predstavianeto si.niama jalka i sramna smurt.smurtta e edna.ima hora s dushi,koito suznavat che sa na miasto kudeto moje da gi dostigne skoropostijna smurt i sa ia prieli tiahnata e geroichna zashtoto ia priemat spokoino dori niakoi i s usmivka.e a drugite,koito sa otishli s drugo veruiu na voina ili nasileni umirat boreiki se do posledno sus smurtta po nachin,koito gi pravi jalki ,a zashto sramni ne razbiram,no za jalkata smurt triabva da se sramuvat izpratilite gi na voina.
цитирай
35. germantiger - ..
30.09.2012 23:36
Прав си, че не мога да бъда сигурен - чел, видял, какво видял и аз не помня точно.
Може и да греша - прибързах с коментара ми към другия.

Защо обаче бях краен - зависи как ще подходиш към мен.
Ако някой желае вербално да ме уязви - връщам му жеста в повече дори
Ако някой желае да подаде ръка, дори да мислим различно - опитвам се да подавам и аз.

Колкото до теб, без излишно лигавене - убеден съм го вдигаш, защото като натура си човек със страст, любов, със сърце, а и знаеш народните му пинизи - от ракия до каквото е дала припродата и казал народа. Активен си във всяко отношение убеден съм, дано и аз на твоята възраст също!
цитирай
36. liliyanaandreeva - ДОЙЧЛАНД ДОЙЧ = ЛАНД ДОЙЧ = ...
01.10.2012 09:38
ДОЙЧЛАНД

ДОЙЧ = ЛАНД

ДОЙЧ = ДОЙ . Ч = 321 кв.км . 4 дяла = 1 284 кв.км

Д = 3 = Драй – на немски език
О = Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2
Й = 1 = И = 1 = Идрогено – хим.ел. №1
Ч = 4 = Четири

ЛАНД = ЛАН . Д = 321 кв.км . 4 дяла = 1 284 кв.км

Л = 3 = Литий – хим.ел. №3
А = Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2
Н = 1 = Хидрогено – хим.ел. №1
Д = 4 = Дорт – на турски език

4 . 321

П. ЛАН - архитектурен
К . ЛЕН - дърво клен – символ на Канада
Ч . ЛЕН - първи член – най-важното за човека
С . ТАН - град,бивак
Д . ЛАН - на ръката


321 . 4

ЛЕН . Д - страна
ЛАН . Д - страна
ЛАЙ . Ф - живот
ТАН . К - резервоар за вода
ЛАЙ . К - обич

1 284 кв.км - това е площта на екологичен град,чийто архитектурен план е с календарен кадастър – виж чертежа.

МаОС = 1284 кв.км – мишка

Ма = 12 = Магнезий – хим.ел. №12
О = 8 = Осем
С = 4 = Куатро – на испански език

ХЕлиОС = 1284 кв.км – Градът на СЛЪНЦЕТО

Х = Н = 1 = Хидрогено – хим.ел. №1
Ели= 2 = Хелий – хим.ел. №2
О = Осем
С = 4 = Куатро – на испански език

Инж. Лиляна Благоева Андреева
цитирай
37. germantiger - ...
01.10.2012 20:41
анонимен написа:
ДРУГАРЮ М'ЪГЛИШЕФ , ООО ИЗВИНЕТЕ ДРУГАРЮ ДЖЕРМАНТИГЕР , ОТ ОТГОВОРА ВИ СЪВСЕМ НЕ СТАВА ЯСНО ТОЗИ КРАЛ КАРЛ , МНОГО ЛИ КОЗИ Е КРАЛ И КОГА Е РАЗГОВАРЯЛ С ТЯХ НА ЧИСТ НЕМСКИ , ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД КАТО ГИ Е КРАЛ А СЪЩО ТАКА ОТ КОЙ ГРАД Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ НЕМСКИЯТ НАРОД ?


Греда драги!

С Глишев нямам нищо общо - първо по физика мисля, че съм два пъти по-здрав от него, нямаминтерес към бгисторията и средновековието като него, а към всв, не съм завършил история, друг ми е бил занаята в живота, Глишев не знам колко е излизал извън Бг въобще, аз бях 11 години навън. Не поддържам и мнението му, че българите са тюркли.

Иначе уважавам Манол, заради знанието, толерантостта и културата.
цитирай
38. germantiger - ...
01.10.2012 21:57
Учихме го по живково време дядо Маркс ако добре помня, това прословуто изречение за призрака, който бродил из Европа ;)

Не разбрах основната ти мисъл Гет, вероятно не защото ти си неясен, а може би защото причината е в мен?!
цитирай
39. get - - Обяснявам, ред, по ред ?!
03.10.2012 17:34
germantiger написа:
...

Не разбрах основната ти мисъл Гет, вероятно не защото ти си неясен, а може би защото причината е в мен?!

Ти твърдиш за РУСКИ КОМУНИЗЪМ ! - такъв е пресилено да обявяваш комунизма ... тъй като социално-историческата база и етносна такава, поне в началото изключва "РУСИЗМА" на същият !!
- Комунизма е интернационално политическо учение !! - Може ли обаче то да е ВСЕнационално или БЕЗнацианолно ?! - Според мен едно такова становище е дезинформиращо и съзнателно(прикриващо) същността на комунизма ?!
- Кой пише този памфлет ? - най-малкото такъв, който е израстнал в германо езична и културна среда !!
- Второ, като въпрос ?! - на какви средства(с чия издръжка) изпълнява поръчката си, пишейки това възвание автора ?!
- Да е германец - не е, той е космополит ? - Да е семит- Не-е ! - по-скоро е антисемит ?! ... пишейки за "еврейската еманципация", при което дава най-различни обидни епитети и сравнения за народа от който произхожда ?! ... и още ред странни неща ще установи човек, ако се замисли :)) !!
- Пък накрая може да дойде ред да си поприказваме и за Бьоевулф-а ... мечка ли е или друго животно-коренът от който му идва името на героя ... Пък и самият герой ?!
цитирай
40. germantiger - ...
03.10.2012 18:03
Гет, мисълта ми е ясна и точна - ръката която убуваше по лагери бе най-вече руска, идиота който изнасилваше по европа бе и руски освен всякакъв друг имперско републикански, охраната в германските kz лагери бе германска, разстрелите на цели села също, бомбардировките бяха извършени от англо-американци, нукибомбите също от пилоти немарсианци.

Мисълта ми е, че не за всичко са виновни евреите, а за много от конкретните действия, вини и престъпления са виновни направилите избора неевреи.

Каква е тази слабост - човек да не признае насилията и вините на тези преди себе си, нима сме като евреите, които за нищо не са виновни и са само жертви - на тази малоумщина никой живял и мислещ човек не би повярвал. В тяхната "сила" е слабостта им! Да излизаш пред света с тезата - аз съм жертва и невиновен за нищо - смях в залата - за това тези дрисльовци никой умен човек не би разбрал и подкрепил.

Започвам да си мисля, че има общо между еврейската глупост и славянския или източния тъпизъм - винаги да сме сраведливи, винаги да сем жертви и да сме невинни и винаги нашите золуми да са в отговор на нечии други - дръжки, филми ;) хах - малоумен страх да познаеш себе си, а именно - човек е омраза и зло и това е нормално, понякога и приятно (за жалост). Този ми коментар Гет започва към теб, но след това "принципността" в него не е срещу теб конкретно въобще, защото като полицай ти си наясно с човека в нас.

Имаш " цялото време на света" ;) да прочетеп Беовулф/Беоулф, не знам дали е превеждан на български, но на всички други евроезици мисля че да, аз го имам на няколко и разбира се го прочетох отдавна. Да не говорим за анализите и писалите върху него - тях няма да ги позлвам може би в бъдещ постинг. Виждам, че вече си се поинтересувал от произведението - надявам се, да се обадиш като го прочетеш.
цитирай
41. get - - Приятелю, не говоря за "Ръката" а за "Главата", която стои зад, на пръв поглед ясни ни въпроси-събития ?!
04.10.2012 12:09
germantiger написа:
Гет, мисълта ми е ясна и точна - ръката която убиваше ...

Мисълта ми е, че не за всичко са виновни евреите, а за много от конкретните действия, вини и престъпления са виновни направилите избора неевреи.

Каква е тази слабост - човек да не признае насилията и вините на тези преди себе си, нима сме като евреите, които за нищо не са виновни и са само жертви - на тази малоумщина никой живял и мислещ човек не би повярвал.
Да излизаш пред света с тезата - аз съм жертва и невиновен за нищо - смях в залата - за това тези дрисльовци никой умен човек не би разбрал и подкрепил.

Започвам да си мисля, че има общо между еврейската глупост и славянския или източния тъпизъм - винаги да сме сраведливи, винаги да сем жертви и да сме невинни и винаги нашите золуми да са в отговор на нечии други - дръжки, филми ;) хах - малоумен страх да познаеш себе си, а именно - човек е омраза и зло и това е нормално, понякога и приятно (за жалост). Този ми коментар Гет започва към теб, но след това "принципността" в него не е срещу теб конкретно въобще, защото като полицай ти си наясно с човека в нас.

- Мисля, много по-наясно съм със същноста на човека ?!
- Но когато конкретен виновник можем да го назовем с името и делата му ... мисля (?) ... Непростимо е да го скриваме зад "колективната" вина на определен кръг от хора, или по-лошото зад името на цял народ ?!!
- Пример е с мизерното поведение на Фердинанд, който заради лични амбиции и/или тщестлавие поставя на карта и на практика унищожава постиженията на народът(българската войска) по врме на Балканска и Междусъюзнически войни ?!
- В Лясковският манастир все още се пази монументалният му портрет на кон и той облечен с имперският пурпур на цариград-византия ?! - Тоест народът ни се бори да запази националното ни землище това, което е обект на цариградска конференция и църковни борби ... което монарха му проиграва заради негови дребноегиостични си мераци ?! - Защо загиваха войничетата ни пред редутите на Одрин и Чаталджа ... Да се пита човек ?!!

germantiger написа:
Имаш " цялото време на света" ;) да прочетеп Беовулф/Беоулф, не знам дали е превеждан на български, но на всички други евроезици мисля че да, аз го имам на няколко и разбира се го прочетох отдавна. Да не говорим за анализите и писалите върху него - тях няма да ги позлвам може би в бъдещ постинг. Виждам, че вече си се поинтересувал от произведението - надявам се, да се обадиш като го прочетеш.


- Още ни е рано да говорим за БеоВулфа ... след като не знаем нищо за БьоеВола ?!

- Но като цяло, не ни е в степени ясно ... защо ги имаше Сто, че и Тридесет и така нататък(още един куп) войни, водени по начин най-добре илюстриран чрез "Дървото на обесените" ?! - http://www.roebuckclasses.com/101/resources/emodern/hangingtree.htm

- Като цяло войната не е героизъм и др. подобни книжни клишета ... Не ! - за мен тя е див страх, с мирис на кръв, напикано и осрано !! ... но за това в книгите и по телевизията не се упоменава !! ... не се упоменава за осакатените физически и психически нещастници ... войници, слепи оръдия на чужда воля !! - За това, нещо да коментираш ?! - защото постоянно намекваш за участие в мисии ... Какави ?!
- Ако са били за СПРАВЕДЛИВО ДЕЛО ... говори, ако не ... замълчи !!
цитирай
42. germantiger - ...
04.10.2012 19:53
Ако ще говорим за Бьоевола, то може да пофоворим и за Бул-вулва примерно.

За трети път ти споменавам въпроса - прочете ли Беовулф?

Разбира се, това не е задължително, нито те питам заядливо, просто като направя един постинг за него и други епични германо-скандинавски произведения е добре да си чел това, което ще коментираш (предпиолагам, че ще изкоментираш).

...

За конкретната вина на определени хора, а не на цели народи си прав, но именно ти и много блогъри общо посочвате евреите и ционистите като виновни на общо основание за какво ли не.

...

За Фердинанд може доста да спорим, но той не е кауза и задълбочено познание за мен - имам обаче една позната, която познава в детайл немалко от историята в онова време.

Има и три тома писани и засягащи Балканската война в частта й за Чаталджанската позиция. Тази официална, историческа и подплатена с конкретика и документация поредица от три тома показва... ЦАРИГРАД/ИСТАНБУЛ В ЕВРОПЕЙСКАТА МУ ЧАСТ Е МОГЪЛ ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТ, НО РУСОФИЛИТЕ ОФИЦЕРИ И ТО В ГЕНЕРАЛСКИ РАНГ МНОГО ОТ ТЯХ, САБОТИРАТ И ПРЕДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ - КАК СТАВА ТОВА В ДЕТАЙЛ БИХ МОГЪЛ ДА НАПРАВЯ В ПОРЕДИЦА ОТ ПОСТИНГИ. Конкретиката е потресаваща, детайлна до "иглица и карфица" както се казва, и не известна на бгобществеността. За стремежите на Фердинанд да влезе в Цариград и за червената мантия спор няма.

Впрочем моята позната често казва на шега, че примерно за комунизма обикновено няма конкретни виновни - всички нещо били принудени и виновни, такова било времето нещо, но стане ли дума за Балканските войни и ПСВ виновен е само един - Фердинанд... и нито един българин - чудничко, нали ;)?!
цитирай
43. get - - Какво толкова те интересува относно ... Беовулф-а ?
05.10.2012 09:34
germantiger написа:
Ако ще говорим за Бьоевола, то може да пофоворим и за Бул-вулва примерно.

За трети път ти споменавам въпроса - прочете ли Беовулф?

Разбира се, това не е задължително, нито те питам заядливо, просто като направя един постинг за него и други епични германо-скандинавски произведения е добре да си чел това, което ще коментираш (предпиолагам, че ще изкоментираш).

- Не само съм чел, но съм гледал екранизирано произведението ?!
- Но съотнасянето му към твоя своебразен германо-скандинавски супер-етатизъм, мисля че, вече е прекалено ?!

germantiger написа:
За конкретната вина на определени хора, а не на цели народи си прав, но именно ти и много блогъри общо посочвате евреите и ционистите като виновни на общо основание за какво ли не.

- Явно не правиш разлика, между етнос и религиозна а по-късно и политическа доктрина ... каквото се явява ционизма ?!

germantiger написа:
За Фердинанд може доста да спорим, но той не е кауза и задълбочено познание за мен - имам обаче една позната, която познава в детайл немалко от историята в онова време.
...
За стремежите на Фердинанд да влезе в Цариград и за червената мантия спор няма.
Впрочем моята позната често казва на шега, че примерно за комунизма обикновено няма конкретни виновни - всички нещо били принудени и виновни, такова било времето нещо, но стане ли дума за Балканските войни и ПСВ виновен е само един - Фердинанд... и нито един българин - чудничко, нали ;)?!

- Балканските войни до и плюс Първата световна такава ... така трябва да се разглеждат сълитията, като един цялостен процес ! ... процес при който се унищожават на практика всички етно-културни и исторически достижения на народът български ... започнали с борбата му за църковно и етносно самоопределение ?!? ... След ПСВ на всичко това, на практика се поставя кръст !
- В целият този процес са изиграли отрицателна роля не само ключовата фигура Княза ... но и хора по произход българи, но с мислене НЕбългарско ?!!
цитирай
44. nbrakalova - Безспорно и днес идентичността е ...
06.10.2012 22:54
Безспорно и днес идентичността е ценна – поне на книга. На практика обаче се съдейства на вече задвижените процеси за размиването и обезсмислянето на расовата, културната, а оттам и националната идентичност. Да не говорим за отделната личност и отношението към нея с не особено стара дата... Ако направим връзка между тези споменатите процеси с мнението на Юнг, че „носим и наследяваме от хилядолетия архетипове на колективното безсъзнателно, които скрито движат нашия индивидуален живот: баща, майка, божество, земя“?... отговорът за въпросните процесите – от техния мотив до настоящата действителност – като че ли се проясняват... Може би красотата ще се приспособи?... Хората – към наложените й нови стандарти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4620893
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031