Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2018 08:14 - Министрите Захариева и Цачева се натегнали на Европа за Истанбулската конвенция
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 7891 Коментари: 3 Гласове:
-9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Поне се разбра кои са юдомасонските подлоги...
Кристиан Вигенин: Манипулирането на системата БАЦИС е пример за корупция в управлението
 
 

Големият въпрос е – иска ли властта реално да се бори с корупцията или просто ще си дава вид, че го прави с най-разнообразни мерки, заяви народният представител от "БСП за България"

 

 

Когато се правят системи, които позволяват манипулиране, и е доказано, че има такова, някой или е поръчал така да бъде направена тази система, или с протекцията на високо равнище се правят тези опити и липсва последващ контрол. Не може да се хвърли отговорност за такъв тип действия на най-ниските равнища. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин пред Дарик радио, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Вигенин подчерта, че след действията на прокуратурата и доклада за БАЦИС нищо не е направено, за да бъде прекратена тази практика. 

„Във вътрешната комисия е показано нагледно как се случва това – минават камиони, без да бъдат регистрирани. Това е само един от примерите за това как корупцията е проникнала навсякъде и е пропила държавното управление“, каза още той. 
Народният представител коментира, че с вота на недоверие партия БСП е направила първата стъпка - ГЕРБ спряха да отричат факта, че има корупция. 

„Признаването на този факт е предпоставка да се направят и следващи стъпки. Големият въпрос е – иска ли властта реално да се бори с корупцията или просто ще си дава вид, че го прави с най-разнообразни мерки“, уточни той. Като пример посочи новия антикорупционен закон, за който ще се чака една година да се разбере дали ще сработи. „След това ще си кажем, че трябва още малко да се пипне и да му дадем още време да проработи“, допълни Вигенин. 

Според него корупцията се е превърнала в държавна политика и това се приема за съвсем нормално и разбираемо, а точно това спира развитието в държавата.

По повод Истанбулската конвенцията Кристиан Вигенин обясни, че тя е приета 2011 г, "без гласуване“, а не с консенсус, което показва противоречиви реакции в Съвета на Европа. „Част от страните я подписват още тогава, но някои от тях все още не са я ратифицирали“, каза още той. Народният представител подчерта, че първото правителство на ГЕРБ не подписва тази Конвенция. 

„По времето на БСП заявяваме позиция, че трябва да се види как тази Конвенция ще бъде прилагана и какви ще са резултатите. Идеята ни е била да се подготви законодателство, което да въведе нормите, свързани с домашното насилие над жени, предвидени в Конвенцията, в нашето вътрешно законодателство, а въпросът с Конвенцията да бъде отложен във времето“, поясни той. По неговите думи този документ има задължаващ характер за нас, ако ние я ратифицираме, защото сме член на Съвета на Европа. Вигенин обясни, че тази ратификация не е толкова безобидна. 

„С ратификацията ние поемаме международен ангажимент да я прилагаме в нашето вътрешно законодателство, политиката на държавата. Има ангажименти и към образованието. Заедно с това има и мониторингов комитет към тази Конвенция, който следи как всяка една страна, ратифицирала документа, изпълнява своите ангажименти“, заяви депутатът. 

„Като социалисти получихме не малко критики от нашето собствено политическо семейство за това, че не подкрепяме документа. Мисля, че мина времето, когато България ратифицираше документи само, за да изглежда проевропейска и модерна“, допълни той.

Според Кристиан Вигенин целият проблем тръгва от второто правителство на Борисов, когато министър Захариева категорично подценява темата. 

„Тогава България е председател на Комитета на министрите към Съвета на Европа и са преценили, че чисто политически е добър жест България да подпише Конвенцията. Сега вероятно отново същият министър, но вече в друга позиция – външен министър, заедно с Цецка Цачева, решават, че също би било чудесно, в прилив на желание да покажат европейската си същност във връзка с председателството, да вземат и да я ратифицират“, коментира той и допълни: „Не помня случай, когато да се стигне до гласуване и половината правителство е против. И въпреки това, насила, да го вкарват в парламента, където ситуацията е още по-сложна“. 

Според него ГЕРБ ще трябва да поеме цялата отговорност и вина за начина, по който се случи всичко. 

„Ние предприехме действия - внесохме първите проектозакони, свързани със съдържанието на тази Конвенция. Надявам се ГЕРБ да подкрепи законодателството, което би произтекло от нея, но останалите неща, които са съмнителни, двусмислени и дебатът, който се проведе до сега, не е в полза на Конвенцията. Не можем да вървим срещу българското общество“, подчерта Кристиан Вигенин. 
 





Гласувай:
2



1. reader - Когато бг децата придобият правото да променят пола си /недай Боже!/ само Захариева и Цачева ли ще са виновни?
21.01.2018 09:16
Когато бг децата придобият правото да променят пола си /недай Боже!/ само Захариева и Цачева ли ще са виновни? Кастрева виновна ли е че в училищата в София от години официално - вж. сайта на инспектората http://i.pik/news/721/660_a76d6178b81af8b2a2c2ce72072b3089.jpg издевателстват върху децата ни с джендър обучение без знанието на родителите им?! СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
2. pompadurpredator - Аз го напомпих..
21.01.2018 11:06
Аз го напомпих..
цитирай
3. saankii - а, моят ПЛЮС бе..първи!!!...оФци, вие си заслужавате..дървото през гърба 30г!
22.01.2018 06:55
СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819817
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565