Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2017 13:59 - РУСКИЯ ПОЗОР 1 - кому онанист боклуци
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 29004 Коментари: 66 Гласове:
21

Последна промяна: 11.01.2017 21:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 РУСКИЯ ПОЗОР 1 

ФАКТИ - ИНФО - ЦИТАТИ

Текста набран благодарение на Надежда Бракалова

image

       ТЕ - АРМИЯТА НА БОЛШЕВИКИТЕ
тук като пленени от германеца... те "орките"


Започвам поредица в няколко постинга

как руснаци ядат руснаци – месо
как комунистите продават експонати от Ермитажа

как червеноармейци се бършат отзад с листи от Корана

как съветски войници пикаят в църкви, как грабят от църкви

ще прочетете колко неграмотни буквално са червените офицери

как твърдят, че има американски език или не знаят за Петър Велики

ще четете как руснаците грабят Германия след войната

колко германски са вашите фотоапарати от червено време

колко германски са съветските ракети, въоръжение...

колко кораби, заводи, учени германски са после руски

как преди Хитлер, руснаците са искали да превземат целия свят

кой първи е изнасял съветска „демокрация” десетилетия преди САЩ

как Деня на Съветската армия всъщност е ден на поражение

как руски комунисти предават другарите, семействата си

как руснаци избиват и децата на осъдените

как комуниста коли комунист

Лично аз обожавам руския език и познавам руската култура.

Мразя само руски и български кому онанисти – ясен съм, нали?!

            Не трябва да забравяме, че в Русия човешкият живот никога не е бил ценност. Смисълът на думите свобода и демокрация тук на Изток е различен от същинския им смисъл и този, който е на Запад. Тук произнасят тези думи с усмивка, с хитрост и нарочно, нечестно.  

Този първи мой постинг е софт, той е само подготовка за чутовната руска гавра и престъпления, в този постинг вие ще видите съветските КОМУНИСТИ на върха. Върху всеки цитат или инфо, аз мога да напиша абзац, глава или дори книга, но ще се въздържа.

           САМО ФАКТИ, САМО ЦИТАТИ, ВИЖТЕ ГИ,
аз няма да ги коментирам!
 
..........

Няма по-голяма радост, няма по-приятна музика,

от хрущенето на трошящи се кости и животни.

Ето от какво се палят нашите очи

и започва да кипи в нас страстта.

Искам да напиша вашата присъда

едно категорично: "До стената! Разстрел!"

„стих” творение на руски комунист

 германски сс-войник и двама руски пленници

 image


           
СЪВЕТСКА СМЪРТ И ЧОВЕКОЯДСТВО

През 1922 г. в страната върлувал страшен глад и епидемия от холера. Сводките на ОГПУ съобщавали примерно за Самарска губерния: "Наблюдава се глад. Хората влачат от гробищата трупове за ядене. Починалите деца не се отнасят в гробищата – изяждат ги." За Тюменска губерния: "В Ишимск от 500 000 жители гладуват 265 000 …" Италианският консул докладвал в Рим:

"Всяка нощ в Харков събират по 250 трупа на умрели от глад и тиф. Забелязвам, че голямо число от тях нямат черен дроб… от него приготвят пирожки и ги продават на пазара!"

За сравнение през 1933 г. промишленото производство в САЩ спада до 64% в сравнение с нивото от 1929 г., в Англия спада до 88%, в Германия – до 65%. Световната търговия се съкращава до над 60%, числото на безработните в капиталистическия свят достигнало до 30 милиона човека. Случаи на людоедство/човекоядство там обаче НЕ се случили!
(Проблема явно не е само в глада, а и в човека на запад и "човека" на изток)

За сметка на това през 1932 г. заводите на СССР произвели 3 032 танка и танкетки, а пък Франция за всичките 17 следвоенни години произвела само около 280 нови танка, Англия около 80 танка и 325 танкетки, Германия пък по известни причини нито една бойна машини. Съветските авиационни заводи здали на страната 2 490 самолета, докато САЩ – 1 396, Англия – малко над 1 000. 

От дневника на писателя Владимир Галактионович Короленко, 29 март 1918 г.:

"Разговарям със заместник началника на ЧК в Украйна за масовите разстрели без съд:

- Другарю Короленко, но това е за благото на народа! – и изпитателно гледа към мен."

От романа на Андрей Платонович: "В града останаха само 11 жители… Слънцето грее високо, и в Челенгур в днешното утро настъпи комунизма."

           Ако някой мисли, че писателят много е сгъстил краските, нека погледне документите за далекоизточния град Николаевск на Амур. Там комунистите са разстреляли, обесили, заклали, удавили в Амур, запалили или закопали в земята, убили с палки до смърт 90 процента от гражданите, включително децата, а също и чужденците.

 Разделка павшей лошади, Санкт Петербург, 1917 гimage

        
КОМУНИСТИТЕ СРЕЩУ РУСКАТА ЦЪРКВА
 

    Да се разстреля достатъчно число представители на духовенството, гигантските богатства на манастири и лаври отдавна привличали Ленин и той заявил: "Прекрасно нещо са революционното насилие и диктатура, ако се прилагат както трябва и против когото трябва."
(И днес вие българите сочите западните църкви като зло или "по-лоши", а вие православните сте винаги по-добри?! Вашия клир беше агентура, вашата църква служи на руската, а руската беше КГБ след 1917г. Вие българите и руснаците не изчистихте църквата си, не се покаяхте за 45 години атеизъм о вие смеете да сочите някой друг?! Боклуци сте вие!)

ЗА УРИНИРАНЕТО В ЦЪРКВИ В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ!


image

С ограбените от духовенството средства не са закупени нито хляб, нито грам брашно, а са похарчени за 60 000 комплекта кожено обмундирване за доблестните чекисти, със злато е бил подпомогнат турския аскер на Мустафа Кемал (Ататюрк) и с останалите пари е бил заплатен паметника на Маркс в центъра на Лондон. Усилено размишлявали над въпроса да помогнат със злато и винтовки на Индия.

Всички богатства на ограбената до кокал страна били хвърлени за провокиране на хаос в разорената от война Европа. Потоци комунистическо злато и оръжие потекли чрез болшевишките емисари към Германия, Унгария, Австрия, Финландия и Швеция. През 1923 г. съветското ръководство отделило 300 милиона златни рубли за осъществяването на "германския октомври". Апотеоз на подривната дейност трябвало да се превърна въстанието в Берлин на 7 ноември 1923 г. за 6-годишнината на червения ноември. Работническата класа на Германия, незнайно защо, не подкрепила комунистите и мащабни боеве не се получили. Правителствените войски под ръководството фон Зект бързо разгонили работническото правителство на Саксония и Тюрингия, пръснали червеноармейците на Телман в Хамбург и заедно с това разпръснали бирения пуч на Хитлер в Мюнхен. Поредната авантюра се провалила, както и въоръженото въстание през същата година в България. Погром претърпял и опитът за държавен преврат в Естония през ноември 1924 г., който трябвало да покани Червената армия "на помощ". 

 image


   
СССР ВЕК ПРЕДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗНАСЯ „ДЕМОКРАЦИЯ”

За да разполагат с валута червените започнали да разпродават съкровищата на Ермитажа, Кремъл и няколко музейни колекции. На вежливите въпроси от западните дипломати, които били изумени как от стените се свалят шедьоври на Ботичели и Тициан:

"Не ви ли е жал?", усмихнатият Анастас Иванович Микоян отговаря: "Нищо, след победата на световната революция всичко отново ще бъде наше." Както е известно, Ленин през 1923 г. предлага на японците да купят съветската част на остров Сахалин. Не се разбрали за цената.

Председателят на Изпълкома на Коминтерна Г. Е. Зиновиев обявил, че буквално след година цяла Европа ще бъде комунистическа и още: "Борбата за комунизъм ще се пренесе в Америка, а може би и в Азия, и в други части на света."

Ленин телеграфира на Сталин: "Зиновиев, Каменев, а също и аз мислим, че трябва да поощрим революция още сега в Италия. Моето лично мнение е, че преди това трябва да съветизираме Унгария, Чехия и Румъния."

СССР започва война срещу Полша, която обаче губи. Наложило се московските комунисти да се умият с кръв, да подпишат с поляците мирен договор, естествено да се обявят за победители, но да изплатят на "победената" Полша пет милиона златни рубли контрибуция.  

    През май 1927 г. Великобритания къса дипломатическите отношения със СССР, след като се разбира, че всеобщата стачка на английските миньори е финансирана от агенти на Коминтерна – скандалът станал грандиозен.  

         
(Нали днес вините и сочите само как хамериканеца изнасял демокрация, как налагал своето на света - ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ АМЕРИКАНЕЦА СТЕ ГО ПРАВИЛИ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ!)

image 


НЕКАДЪРНИТЕ РУСНАЦИ
 

Една от видните партийни фигури – Матвей Муранов никъде и никога не е учил, в графа "образование" написал "самоучка". За сметка на това обаче бил натоварен с правото да разпорежда със съдбите на хората. Неговата длъжност е била "член на Върховния съд на СССР". От него се изисквало само едно – да бъде безпощаден към "враговете на революцията и партията". 

10 февруари 1934 г. Пленумът на ЦК на ВКП (б) – политбюро в състав:

И. В. Сталин – генерален секретар на партията

В. М. Молотов – завършил реално училище, председател на СОВНАРКОМА на СССР; същият лично подписал над 7000 смъртни присъди

Л. М. Каганович – самоук

М. И. Калинин – два класа селско училище

С. К. Орджоникидзе – фелдшерско училище

К. Е. Ворошилов – един клас селско училище

С. М. Киров – техническо училище

А. А. Андреев – два класа селско училище

С. В. Косиор – начално заводско училище

В. В. Куйбишев – един семестър във ВУЗ

Кандидати за членове на Политбюро:

А. И. Микоян – завършил духовна семинария, по-малко от година учил в духовна академия, там сменил мирогледа и встъпил в партията.

Г. И. Петровский – два класа градска гимназия

П. П. Постышев – самоук

Я. Е. Рудзутак – два класа училище

В. Я. Чобарь – техническо училище

После в състава на Политбюро били включени:

А. А. Жданов – реално училище; Р. И. Ейхе – начално училище; Н. И. Ежов – той сам си е написал "незавършено низше"; Н. С. Хрушчов – рабсак.

В деня на Червения офицер 24 ноември 1918г. Ленин заявява:

„Строейки нова армия, ние трябва да набираме офицери само от народа. Само червените офицери могат да имат авторитет и ще могат да утвърдят нашата социалистическа армия. Такава армия ще бъде непобедима.”

Само че, масата от тези „червени офицери” е нямала военно, а често и въобще никакво образование, впрочем за какво им е на непобедимите образование, знание, умение или опит команден?! Важното е те да са червени като властта и като червени ще се умият в собствената си руска кръв, когато германеца ги строши от бой след 1941г.!

Смешно е да четеш Будьони, който пише:

„Може би, най-слабото място в организацията на Врангел бяха неговите генерали. Аз добре познавах Покровски, Шатилов и Улагай: наложи ни се да гио бием през 1919г. Това не бяха особено храбри водачи, имаха тесен военен кръгозор, с ограничено оперативно мислене.”

Чудно откъде в неграмотния казак Будьони се е взело такова негово неограничено оперативно мислене или си е въобразявал, че го има?

ЗА НЕВЕЖИТЕ СЪВЕТСКИ ВОЕННИ В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ!

худ.Ив.Алексеевич Владимиров- що е то комунизмът в Съветска Русия

image  

23 ФЕВРУАРИ ДЕН НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ – лъжата 

Може би, някои от вас помнят, че 23 февруари беше празник или Ден на Съветската армия – деня на нейното раждане. Какава е истината за този ден и какво се случва всъщност на него преди почти век?

Германците настъпват в бившата Руска империя и заемат Даугавпилс/Двинск, Полоцк и дори Мински, вземат за трофеи огромно количество оръдия, снаряжение и боеприпаси. Псков е зает без бой, руснаците бягат и на 23 февруари сутринта, германците предявяват условия за мир. Тези условия са документирани, а германците сами спиорат настъплението си на тази линия, очаквайки съветския отговор за предложения на жестоки условия за руснаците  мир. По-късно комунягите – руските ще съчинят мита за спряното германско настъпление, че червеноармейци са го отблъснали, след време тази фантазия ще стане нещо повече – ще се пише за разгром на германците под Псков и Нарва!

Фалшификаторите на история обаче ще допуснат един фундаментален пропуск – няма как да променят думите на собствения си вожд, на Ленин, казани в реч на 7-ия конгрес на партията:

„Ние предполагахме, че Петроград(!) ще падне до няколко дни, защото германските войски се намираха на няколко прехода от него, а най-добрите наши матроси и путиловци, въпреки техния велик ентусиазъм, се оказаха сами, когато настана нечуван хаос, паника, принудили нашите войски да бягат до Гатчини... телеграфист влязъл в станцията, седнал пред апарата и телеграфира:”Няма нито един немец. Станцията е заета от нашите.”

Разбира се, кайзера не се нуждаел от Санкт Петербург, защото ако го заемел, това можело да доведе до народна вълна, до сплотяване на още руснаци около болшевиките, а нужното на кайзера бил сепаративния мир, който той по-късно постигнал с червена Русия. На 24 февруари ВЦИК на Совнаркома на РСФСР приема УЛТИМАТУМА абсолютно! На 3 март 1918г. Съветска Русия от една страна сключва мир с Германия, Австро-Унгария, Турция и България от друга страна. РУСИЯ ПРЕДАВА НА ВРАГА ПОЛША, ЕСТОНИЯ, ЛАТВИЯ, ЛИТВА, В КАВКАЗ ТУРЦИЯ ПОЛУЧАВА КАРС, АРДАГАН И БАТУМИ С ОГРОМНИ ПРИЛЕЖАЩИ ТЕРИТОРИИ, А УКРАЙНА И ФИНЛАНДИЯ ПОЛУЧАВАТ СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИЗЛИЗАЙКИ ОТ ГНЕТА НА РУСКИЯ БОТУШ! В Естония и Латвия са избрани законни правителства, в Украйна идва на власт хетман Скоропадски, а независимост обявяват още Армения, Грузия и Азербайджан. За руските комуняги, обаче всички тези правителства и народи са неправилни, незаконни и буржоазни, а в Московата са съвсем „законните” руско-еврейски превратаджии...

Ето това е Деня на Съветската армия - 23 февруари – утро в което тя е бита, бяга и получава условията за мир пред които трябва да се наведе, това са празнували руските и българските кому онанисти десетилетия наред!

худ.Ив.Алексеевич Владимиров- що е то комунизмът в Съветска Русия

image  

ЖАЛКИЯ СТАЛИН, „НАДУТ” ОТ ПРОПАГАНДАТА ТИТАН 

Маршал А. И. Егоров се умилявал:

"Аз не мога да пропусна в спомените си един от класическите уроци, който ми беше преподаден на хълмовете край Царицин от великия стратег на класовите битки другаря Сталин… Бойните операции, проведени от таварищ Сталин, стоят като неизгладим урок в нашето съзнание и са истински образци на класическото военно изкуство от епохата на гражданската война."  

Сталин на съвещание с пропагандисти от Москва и Ленинград:

"Ще има случаи, когато ние болшевиките сами ще нападаме: ако войната е справедлива, ако обстановката е подходяща, ако условията са благоприятни. Ние въобще не сме против настъплението, не сме против войната. Това, че ние крещим за отбрана – това е воал, воал." 

Всичко вървяло по план в полза на Сталин. В беседа с ръководството на Коминтерна от 7 септември 1939 г. Вождът така оценил ситуацията: "Войната е между две групи капиталистически страни за подялба на света, за господство над него. Ние нямаме нищо против ако те се сбият добре по  между си и се отслабят едни други. Не е лошо, ако с ръцете на Германия бъде разбито стабилното положение на богатите капиталистически държави. Хитлер сам не разбира това, как той подрива капиталистическата система…

Ние можем да маневрираме, да подтикваме една страна срещу друга, за да се бият още повече."
(Помня по червено време историците пишеха, колко антихуманни били САЩ като казвали - мисля Рузвелт - ще остави борбата между СССР и Германия да продължи, докато двете се изтощят взаимно. ДЕсетилетия преди Франклин-Делано Рузвелт, това заявил Сталин, но за това червените историци мълчаха.)

Смешно е да се слушат речите на днешни депутати в Русия, че прибалтийските народи сами са повикали Червената армия да им спретне една революция и същите тези народи, според руснаците, трябва да са до гроб благодарни на Москва. Може би все пак е по-добре да попитаме самите прибалтийци какво мислят за това, или както винаги всяка руска война, където и и когато се случи, винаги е за нас и за тях война прогресивна и справедлива – щом е руска.

От април 1941 г. започва огромния процес по съсредоточаване на съветските войски в западните окръзи за война с Германия – 247 дивизии. След мобилизация на резервите и попълване на щатовете те трябвало да достигнат 6 милиона човека, около 70 000 оръдия и меномети, над 15 000 танка и 12 000 самолета. От 12 април започва придвижване към западната граница на армии от вътрешните окръзи, които трябвало да завършат съсредоточаването си към 10 юли. Тези армии съставлявали още 77 дивизии – те били втория стратегически ешалон.

Червените историци твърдят, че Сталин НЕпровокирал германско нападение, но как така е нямал намерение и действал, за да придвижи срещу Райха 247 плюс 77 дивизии. Как същият Сталин в нарушение на секретните договорености с германците издава заповед за сформиране на 238 стрелкова дивизия укомплетована с личен състав полска националност и лица, владеещи полски език. С каква цел? За парад в освободена Варшава ли? И това ли не е провокация?

Казват, че Сталин се боял от Вермахта. Защо да се страхува – той имал пълна информация за силите на Германия, за нейната промишленост и имал пред себе си цифри. Сталин вярвал, че червеноармеецът и неговият командир не отстъпват, а дори превъзхождат, германския войник и офицер.

Сталин имал намерение да удари внезапно, в най-удобния за него момент, с огромни сили. Той знаел, че ако атакува Германия, СССР веднага ще получи за съюзници Англия и САЩ. Той абсолютно логично разсъждавал, че нападението срещу Съветския съюз е самоубийство, на което Хитлер няма да се реши.

"Кремълският планинец" не се съмнявал, че Червената армия е по-силна от Вермахта и че Хитлер трябва да се страхува. Маршал Жуков в своите мемоари това и пише: "Помня как веднъж в отговор на мой доклад, че германците са усилили своето въздушно, агентурно и земно разузнаване, Йосиф Сталин каза: "Те се боят от нас."

Само едно не можело да му дойде на ум, едно "вожда на народите" не можел да си въобрази – Хитлер не го имал за сериозен противник, също така Хитлер не е респектиран от "непобедимата и легендарната" Червена армия и има намерение да разгроми СССР само за 4 седмици. Сталин е привикнал да играе игри със своите страхливи болшевики, да пречупва волята им, те да се гърчат под него, да го ласкаят като нищожества и да се покланят пред неговата мания за величие. Йосиф Висарионович се провалил с психоанализа на германския фюрер. Адолф имал своята логика, своите планове, а духът на Илич Ленин, стоящ на челото на Сталин, въобще не разтрепервал Хитлер, защото той не бил червея Бухарин.  

През април 1929 г. на ХVІ партийна конференция Сталин заявил: "Ние сме изостанали от водещите страни на 50-100 години. Ние сме длъжни да пробягаме това разстояние за 10 години." (ПОМНИТЕ ЛИ ГОШО ТАРАБАТА – ДИМИТРОВ, ОНЗИ КОЙТО КОМУНЯГИТЕ ВИ КАЗВАХА, ЧЕ НАУЧИЛ ГЕРМАНСКИ ЕЗИК ЗА МЕСЕЦИ В ЗАТВОРА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЕМСКИ НЕ МОЖЕШ НАУЧИ И ЗА ГОДИНИ? Георги Димитров казваше в совите завети, че българския народ трябва да направи за десетилетия това, което други народи са направили за векове.)

Русское духовенство на принудительных работах image


    РУСНАЦИ СРЕЩУ РУСНАЦИ, КОМУНИСТ СРЕЩУ КОМУНИСТ
 

Предалият всички свои другари и ученици М. И. Бухарин написал: "Разстреляха мерзавците – отлично: въздухът веднага се изчисти… Сякаш аз видях духа на Илич високо над нас да ни води."

Скоро обаче дошъл реда и на самия Бухарин – морално той бил мъртвец. В килията си съчинява писма с любов към Сталин, стихове за щастливия живот в СССР и обръщение към "бъдещото поколение ръководители на партията":

"Моля, новото, младото и честно поколение партийни водачи да прочете моето писмо на пленума на ЦК, да ме оправдае и възстанови в партията. Знайте, другари, че това знаме, което вие носите победоносно на всяко шествие, върху него има и капка моя кръв."

И още нещо от Бухарин:

"В революцията побеждава този, който пробие черепа на другия."

Самият Бухарин се надявал до последно, че ще съхранят живота му, и сам молил:

"Пратете ме в Печора и Колыма, в лагер, където аз ще построя университет, институти, картинна галерия, зоо- и фотомузей." 

Георги Пятаков се задъхвал от ненавист:

"Нямам думи, с които най-пълно да изразя своята ненавист и омерзение. Това са хора, изгубили последните си човешки черти и облик. Те трябва да бъдат унищожавани, унищожавани, като мърша, която заразява чистия и свеж въздух."

Какво пък, скоро унищожили и него – действително и той бил мърша. Антонов-Овсееко се разпенил, пишейки статия в "Известия", за "специален отряд фашистки диверсанти, с които е възможно само един разговор – чрез разстрел!" и славословил "другаря Сталин, който с орлов поглед съзира там перспективата, осигурява нашето единство и превърна СССР в могъща гранитна скала."

Явно Владимир Александрович бил забравил за своето троцкистко минало, когато е писал това, но много скоро му го напомнили и също го изправили до стената. 

Под тежестта "на неопровержими улики всички обвиняеми се признали сами в терористична дейност, разкаяли се единодушно и сами пожелали своя разстрел. Зиновиев публично се каял:

"Моят извратен болшевизъм се превърна в антиболшевизъм и през троцкизма аз стигнах до фашизма. Троцкизъм – това е разновидност на фашизма."

Зиновиев, Каменев, Смирнов, Мрачковски, Райнхолд… тях всички ги убили на 26 август през нощта. След това убили и децата им.  

Андрей Януариевич Вышински, генерален прокурор на СССР:

"Цялата страна, от малкия до стария, очаква и иска само едно: изменниците и шпионите, продали на врага нашата родина, да се разстрелят като мръсни кучета! Иска нашият народ: да се размаже проклетата гад! Ще мине време. Гробовете на ненавистните изменници ще обраснат с бурен и плевел, ще се покрият с вечно презрение от честните съветски хора, от целия съветски народ. А над нас, над нашата щастлива страна отново ясно и радостно ще блести със своите светли лъчи нашето слънце. Ние и нашият народ отново ще крачим по изчистената от всякаква нечист и мерзост земя, начело с нашия любим вожд и учител – великият Сталин – напред и все напред към комунизма!" 

Върхушката била обхваната от страх. Всички се съревновавали да донасят и топят бивши приятели, лъжели един за друг, предавали баща си и майка си, дори понякога и децата си, само за да демонстрират лоялност към "мустакатия". Хората очаквали ареста си ден след ден и лъжели сами себе си, даже пишели лъжи в дневниците си, надявайки се, че когато тези дневници попаднат в милицията, те ще бъдат прочетени на следствието и ще им помогнат.

            германски войник с двама съветски пленника

image 

"Щастлив е този човек,

който се е родил в Съветския век!"

по-горе написал един руски комунист, а аз след него:

НРБ УМРЯ - СССР Е ГРОБ 




Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
11.01.2017 15:23
Имам пробем с всичко по постигна

- редактиреането му

- допускане на коментари

- въобще логване

ДАЛИ САМО НА МЕН СЕ ПРЕЧИ, или е просто временен бъг в сайта - не знам
цитирай
2. viva1122 - G_T...
11.01.2017 17:52
За мен беше повече от интересно да се запозная с тази част от историята и тази страна на монетата на "братята-руснаци". Ще чакам и прочета останалите части, колкото и да са нелицеприятни, но отразяващи Истината!

Поздравления за така подбрания - систематизиран - добре онагледен с картини и фотографии постинг.

И за истината трябва да се пише и чете, за да се знае, а не само да ни поднасят и манипулират/ на нас-народа/ избрани факти и моменти по всички медии, които са удобни за властимащите и техните интереси.

Ако не ми приеме коментара твоя блог - здраве да е, надявам се поне да го прочетеш.
цитирай
3. germantiger - ...
11.01.2017 19:46
Благодаря ти, Вива!

Съгласен съм с коментара ти, още повече, че 45 години вероломно и престъпно руските и българските комунисти фалшифицираха историята - особено тази на Втората Световна война.

Променят я и "сега" в тези 26 години също!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Ще чета продължително време и бавно този постинг,
11.01.2017 20:29
той е много важен за целия нет, който е заразен с фалшиви новини, дезинформация и пропаганда - новите оръжия на хибридната война на страните примати срещу нормалните. Поздравления за постинга и за труда, да бъдат намерени тези материали.
цитирай
5. germantiger - ...
11.01.2017 20:40
Благодаря за коментара, Коста!

Ти си един от малкото, които ще прочетат постинга, надявам се, и да го популяризираш в нета ако решиш, че си заслужава.

Да, инфото - не е превеждано на български.
цитирай
6. germantiger - ПОСТИНГА ПОКАЗВА И ДОКАЗВА
11.01.2017 20:48
- КОМУНИСТИТЕ В РУСИЯ ЖЕЛАЯТ ДА ИМАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ, СВЕТОВНАТА РЕВОЛЮЦИЯ ДА ТЪРЖЕСТВУВА НАВСЯКЪДЕ ДЕСЕТИЛЕТИЕ ПРЕДИ ВЪОБЩЕ ХИТЛЕР ДА ИМА ВЛАСТ

- ДНЕС БЪЛГАРСКИТЕ ИДИОТИ И НЕ САМО ТЕ ВИНЯТ САЩ В ИЗНОС НА ДЕМОКРАЦИЯ - ИЗНОС НА РЕВОЛЮЦИЯ ДРУГАРИТЕ ПРАВЯТ В НАЧАЛОТО НА МИНАЛИЯ ВЕК

- ДНЕС БЪЛГАРСКИТЕ ИДИОТИ В НЕТА ПЛЮЯТ ПО "ЗАПАДНИТЕ" ЦЪРКВИ - ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРСКАТА И РУСКАТА ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ СА ЦЪКРИВ В СЛУЖБНА НА МОСКВА И ПРОБИТИ ОТ КАДРИ НА КГБ И ДС ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ДО ДНЕС

- ЧЕРВЕНИТЕ ИСТОРИЦИ ВИНЯХА САЩ В ЖЕЛАНИЕ ДА ИЗТОЩИ РУСИЯ, САМАТА СЪВЕТСКА РУСИЯ СЕ СТРЕМЕШЕ И ИСКАШЕ ДА ИЗТОЩИ ЗАПАДА, НО НЕ УСПЯ

...

ВСИЧКИ ГРЕХОВЕ, КОИТО ВИЕ ПРИПИСВАТЕ НА ЗАПАДА, СА ВСЪЩ
НОСТ ВАШИ ИЗТОЧНИ ГРЕХОВЕ МНОГО ПОВЕЧЕ!
цитирай
7. germantiger - Ако някой дезориентиран пита - защо руснака победи във войната
11.01.2017 20:53
отговора е - ТОЙ НЕ ПОБЕДИ

ПОБЕДИ КОМУНИЗъМА, КОЙТО ЗА 45 ГОДИНИ СТЪПКА ПОЛОВИН ЕВРОПА

А ЗА 1 ГЕРМАНЕЦ В ОНАЗИ ВОЙНА ПАДАХА ПО 4 ДО 6 СЪВЕТСКИ КАЛПАКА

И ТОВА ТЕ НАРИЧАТ ПОБЕДА

По инфо от германските архиви и WAST германските загуби на военни са не повече от 3,5 млн. на Източния фронт. Общо военните загуби на Германия на всички фронтове през ВСВ са 5 млн. цивилните над 3 млн. Общо загубите на Германия военни и цивилни 8-9 млн

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.
2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил. персонални досиета
3. Според ЦАМО на РФ, който се помещава в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн.

Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи. Според руските автори днес загубите на СССР безвъзвратните военни са 19-20 млн.
Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят' от 20 до повече милиони.
Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ - 2,5 МЛН.

ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК
ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН СРЕЩУ ВСИЧКИ
СССР ГУБИ 40 МЛН ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

С „ДВЕ ДУМИ”
За 1 германец са падали по няколко „победители” – просто факт и тук НЕ иде реч за цивилисти, а за бой, умение и опит – за сила, техника и командване... за войника!
цитирай
8. germantiger - ...
11.01.2017 20:53
МОИТЕ ПОСТИНГИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ

http://germantiger/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822

http://germantiger/history/2013/11/29/genocid-dyshterite-na-germaniia-6.1212483
цитирай
9. brancaleon - Яко ...
11.01.2017 22:38
Яко е. Не е нужно да се коментира - фактите са си факти!
цитирай
10. pvdaskalov - * ! *
11.01.2017 22:39
Ужасна епоха!
Много труд си хвърлил, Тигре, но не е напразно.
Тук ТЕ пак се готвят да управляват...
Поздрави!
П и е р
цитирай
11. germantiger - ...
11.01.2017 22:44
brancaleon написа:
Яко е. Не е нужно да се коментира - фактите са си факти!


Следващия ми постинг мисля, че ще надмине този по абсурдно и стряскащо инфо - другарите са сътворили потресаващи дела.

И още веднъж да спомена - инфото което превеждам, до момента в бг не се е появявало, убеден съм!
цитирай
12. germantiger - ...
11.01.2017 22:47
pvdaskalov написа:
Ужасна епоха!
Много труд си хвърлил, Тигре, но не е напразно.
Тук ТЕ пак се готвят да управляват...
Поздрави!
П и е р


А аз си мислех, че симпатизираш на другарите от БСП

Благодаря ти за коментара, но не заслужавам тази похвала - не съм хвърлил много труд - просто доста съм чел и чета, превеждам, а набирането, което за мен е досадно го върши в повечето случаи Надежда Бракалова :)
цитирай
13. getmans1 - Реваншизма не е на мода в цивилиз...
12.01.2017 08:41
Реваншизма не е на мода в цивилизованите страни и то отдавна. Нека да знаем истината, дори е задължително да я знаем за да не се дава възможност на реваншистите да съществуват, дори.
цитирай
14. anin - Привет!
12.01.2017 10:01
Не харесвам политиката, защото противопоставя хората, а относно историчната истина тя винаги се тълкува разично, многолика е...
Предпочитам любовните ти постинги, защото харесвам по-романтичният ти аспект, войнствеността ме смущава и бягам ;))
цитирай
15. poet - тва не са хора,
12.01.2017 12:26
а човекоподобни
цитирай
16. cortana - По темата за войната не мога да взема отношение първо, защото има пропаганда и от двете страни, и второ, защото не съм била свидетелка, че да вярвам на очите си
12.01.2017 12:31
Но смея да твърдя, че познавам: съвременният германски живот, съвременната германска икономика, въобще съвременна Германия.
В същото време, имам някакво наблюдение в/у същото спрямо Русия и определено това не може да е страната, на която да симпатизирам. :)
цитирай
17. cortana - Всъщност, върнах се да кажа още нещо. :)
12.01.2017 12:38
germantiger, принципно не одобрявам крайните ти изказвания! Особено по отношение на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИНА!!!!!
Но същевременно изпитвам определен вид одобрение спрямо тебе по две причини: първо, заради плама, с който се опитваш да защитаваш тезите си, подкрепяйки ги с факти, независимо дали са абсолютни истини или не; и второ, защото дори и да не си прав (а ти и не си в много от случаите) - по-добре така, отколкото приведено мълчание. 'Дет се вика: 'в спора се ражда истината'. :)
цитирай
18. poet - По темата за войната не мога да взема ...
12.01.2017 13:21
cortana написа:
По темата за войната не мога да взема отношение първо, защото има пропаганда и от двете страни, и второ, защото не съм била свидетелка, че да вярвам на очите си.Но смея да твърдя, че познавам: съвременният германски живот, съвременната германска икономика, въобще съвременна Германия.
В същото време, имам някакво наблюдение в/у същото спрямо Русия и определено това не може да е страната, на която да симпатизирам. :)


Колега нещата с войната са пределно ясни, просто 45 години комунистическа пропаганда в бг ни объркаха представите за нещата.

Всичко е ясно като бял ден - убийците комунисти и убийците нацисти си правят леко пактче за нанападание. Малко след това заедно нападат Полша, едните убиват военните и интелигенцията, другите евреите. После нещата се разпърдяват и е ясно кво се случва. Заради тия две лайнарски държави целият свят страда и до днес. Поне германците малко се освестиха, ама кво ще правим със северно-азиатците не знам. Не са мръднали и грам, от както Аврора гръмна.
цитирай
19. blackpredator - абе неграмотни орки
12.01.2017 13:33
ама на Райхстага червен байряк
тува е палажението...;)
цитирай
20. poet - средна заплата в Германия - 3700 ...
12.01.2017 13:45
средна заплата в Германия - 3700 E
средна заплата в Северна Азия - 500 E

тува е палажанието..... ;)
цитирай
21. cortana - :))))
12.01.2017 13:52
blackpredator написа:
абе неграмотни орки
ама на Райхстага червен байряк
тува е палажението...;)
Какво щяхме да правим, ако бекпъrдяtorчето не ни ограмотяваше значи? :)))
Но то, миличкото, не гледа, че тук се веят всякакви чужди байряци, само не и българският, а седнал за Райхстага да ни бърбори.

poet написа:
средна заплата в Германия - 3700 E
средна заплата в Северна Азия - 500 E

тува е палажанието..... ;)
Виж сега, poet, това не е важно! Важно е над Райхстага какво знаме се е веЕЛО. (някога, и за малко)
Но като влезеш в магазин някъде по света - стоки с германски байрак дал господ, докато онзи, руския, на Райхстага си и останал. :)
цитирай
22. cortana - Щях да забравя да напиша, че
12.01.2017 13:53
'тува е палажението...;)'

:)))))
цитирай
23. viva1122 - ...и още...
12.01.2017 14:01
А за зверствата и издевателствата в червените лагери за жени, за което съм чела всичко бледнее и немее...
Не хора, не зверове, а пияни изроди са били и то масово, не един или двама, а са си заформяли зверски гуляи, постоянно и непрекъснато. Бях онемяла, докато четях/беше преди доста години/ и повечето жени не биха искали изобщо да са живи.... така че
- да не си затваряме очите и да четем само това, в което искаме да вярваме и да ни карат да вярваме кои и какви са били "братушките"
цитирай
24. poet - абе неграмотни орки ама на Рай...
12.01.2017 14:06
cortana написа:
blackpredator написа:
абе неграмотни орки
ама на Райхстага червен байряк
тува е палажението...;)
Какво щяхме да правим, ако бекпъrдяtorчето не ни ограмотяваше значи? :)))
Но то, миличкото, не гледа, че тук се веят всякакви чужди байряци, само не и българският, а седнал за Райхстага да ни бърбори.

poet написа:
средна заплата в Германия - 3700 E
средна заплата в Северна Азия - 500 E

тува е палажанието..... ;)
Виж сега, poet, това не е важно! Важно е над Райхстага какво знаме се е веЕЛО. (някога, и за малко)
Но като влезеш в магазин някъде по света - стоки с германски байрак дал господ, докато онзи, руския, на Райхстага си и останал. :)


те с тая нагласена снимка от райхстага стават и лягат, това е светая светих в простият живот на северно азиатеца.
цитирай
25. germantiger - съгласен
12.01.2017 14:45
getmans1 написа:
Реваншизма не е на мода в цивилизованите страни и то отдавна. Нека да знаем истината, дори е задължително да я знаем за да не се дава възможност на реваншистите да съществуват, дори.


Както добре знаеш България и Русия не са цивилизовани държави!
цитирай
26. germantiger - аха
12.01.2017 14:47
anin написа:
Не харесвам политиката, защото противопоставя хората, а относно историчната истина тя винаги се тълкува разично, многолика е...
Предпочитам любовните ти постинги, защото харесвам по-романтичният ти аспект, войнствеността ме смущава и бягам ;))


Мисля, че си години над мен и тогава трябва да помниш руското време, когато в бг 45 години нямаше истина и тя не беше многолика а само една - руска и комунистическа.

Правило ли ти е впечатление тогава - надявам се да?!
цитирай
27. germantiger - ...
12.01.2017 14:48
анонимен написа:
а човекоподобни


ТОВА СА КОМУ ОНАНИСТИ ;)
цитирай
28. germantiger - ...
12.01.2017 14:50
cortana написа:
Но смея да твърдя, че познавам: съвременният германски живот, съвременната германска икономика, въобще съвременна Германия.
В същото време, имам някакво наблюдение в/у същото спрямо Русия и определено това не може да е страната, на която да симпатизирам. :)


Да и Не - днес Германия няма пропаганда за ВСВ - има комунистическа и руска, а днес и американска

Германската истина не е застъпена в масови филми, предавания или преводна литература - факт.

За другото съм съгласен, жива и здрава да си.
цитирай
29. germantiger - ...
12.01.2017 14:52
blackpredator написа:
ама на Райхстага червен байряк
тува е палажението...;)


НРБ УМРЯ - СССР Е ГРОБ - тва е пАлАЯжението след студената война

а теб те е страх дори да се чуем, ей мушморок сладък ;)

истината боли нали
цитирай
30. germantiger - ...
12.01.2017 14:55
viva1122 написа:
А за зверствата и издевателствата в червените лагери за жени, за което съм чела всичко бледнее и немее...
Не хора, не зверове, а пияни изроди са били и то масово, не един или двама, а са си заформяли зверски гуляи, постоянно и непрекъснато. Бях онемяла, докато четях/беше преди доста години/ и повечето жени не биха искали изобщо да са живи.... така че
- да не си затваряме очите и да четем само това, в което искаме да вярваме и да ни карат да вярваме кои и какви са били "братушките"


И това не го казваме/пишем ние, а света го знае/спеиалистите и вече не само те, и го е признал - ДРУГАРИТЕ ДОРИ СИ ГО ПРИЗНАХА.
цитирай
31. germantiger - ...
12.01.2017 14:59
cortana написа:
germantiger, принципно не одобрявам крайните ти изказвания! Особено по отношение на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИНА!!!!!
Но същевременно изпитвам определен вид одобрение спрямо тебе по две причини: първо, заради плама, с който се опитваш да защитаваш тезите си, подкрепяйки ги с факти, независимо дали са абсолютни истини или не; и второ, защото дори и да не си прав (а ти и не си в много от случаите) - по-добре така, отколкото приведено мълчание. 'Дет се вика: 'в спора се ражда истината'. :)


Всъщност почти винмаги съм ПРАВ и няма как да е иначе след като пиша по теми в които съм нива над българина като знанеи и умение.

За формата на отношение и изразяване към българите в блог.бг НЕ съм прав - това да, така е за жалост.
цитирай
32. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Тигре!
12.01.2017 16:51
Огромния труд, който полагаш за разкриването на Истината, заслужава голямо уважение, защото Истината е единственото ефективно лекарство срещу червения московски коминтерновски тумор, замъгляващ съзнанието и разпръскващ метастазите си в организма на човечеството.
Да си жив и здрав, приятелю! Заел си се с благородно дело в полза на Истината.
цитирай
33. mt46 - Доста
12.01.2017 21:09
манипулативен и пропаганден постинг /в стила на Хитлер и Гьобелс/...
1. Ако наистина мразеше комунизма, то би трябвало да мразиш на първо място немските философи Маркс и Енгелс, би следвало да мразиш всички комунистически и социалистически партии в Западна Европа, би следвало да мразиш Китай и т. н.
2. СССР не е първоизточник на нищо от това, за което става дума в постинга /с изключение на износа на комунизъм/:
- човекоядството е известно от древността, среща се и в съвременността...
- братоубийството също е старо /Каин и Авел/. То е било узаконено в Османската империя. А Нерон убива майка си...
- пример за политически, идеологически човекоубийства на другомислещите - Инквизицията /"изобретение" на Запада/...
- буржоазните революции в Западна Европа да не са били мирни, безкръвни?...
- през гражданските войни на Запад не са ли се избивали хора от една и съща народност?
- а за многобройните завоевателни войни на западните държава /и между тях/ няма смисъл да давам примери...
Едва ли има по-алчни и ненаситни хищници от западняците...
Аз не одобрявам, нито защитавам престъпленията на сталинизма и на комунистите, но не обичам двойните стандарти...
Сталинизмът е осъден още през 1956 г. в Съветския съюз... Социализмът като система приключи отдавна в Русия и у нас. Съветските войски се изнесоха от Германия преди 27 г., американските войски и бази са още там /но явно нямаш нищо против американските окупатори/... Какви претенции имаш още?...
цитирай
34. getmans1 - Реваншизма не е на мода в цивилиз...
12.01.2017 21:50
germantiger написа:
getmans1 написа:
Реваншизма не е на мода в цивилизованите страни и то отдавна. Нека да знаем истината, дори е задължително да я знаем за да не се дава възможност на реваншистите да съществуват, дори.


Както добре знаеш България и Русия не са цивилизовани държави!


... Много добре знаеш кои в България са нецивилизовани, не ме слагай в един кюп с тях, че ще има „тупа-лупа“:)))
цитирай
35. dimenzed - Голям пост! Очаквам с нетърпение и ...
12.01.2017 23:03
Голям пост! Очаквам с нетърпение и продълженията му! Ето и от мен нещо - съветският ветеран Леонид Рабичев признава за престъпленията и безчинствата на съветската армия в Източна Европа и Германия през ВСВ.
https://www.youtube/watch?v=feieP1xxeRk
Нищо ново под слънцето, но е друго да го чуеш от тях самите.
цитирай
36. germantiger - ...
13.01.2017 09:30
batogo написа:
Огромния труд, който полагаш за разкриването на Истината, заслужава голямо уважение, защото Истината е единственото ефективно лекарство срещу червения московски коминтерновски тумор, замъгляващ съзнанието и разпръскващ метастазите си в организма на човечеството.
Да си жив и здрав, приятелю! Заел си се с благородно дело в полза на Истината.


"Дело" е силно казано, но благодаря за оценката, която едва ли заслужавам.

"Делото" което съм подхванал ми доставя удоволствие

Съжалявам, че в БГ не бяха осъдени и убути виновни комуняги, липсва ми кръвта им.
цитирай
37. germantiger - ...
13.01.2017 09:32
dimenzed написа:
Голям пост! Очаквам с нетърпение и продълженията му! Ето и от мен нещо - съветският ветеран Леонид Рабичев признава за престъпленията и безчинствата на съветската армия в Източна Европа и Германия през ВСВ.
https://www/watch?v=feieP1xxeRk
Нищо ново под слънцето, но е друго да го чуеш от тях самите.


във варна срещу гранд мол варна се намират стартите гробища - в тях има един паметник на загинали от препиване съветски въшкари/войскари - когато отивам на гроба на баща ми, винаги минавам и преплювам съветския постамент - със засилка, звучно
цитирай
38. germantiger - ...
13.01.2017 09:37
mt46 написа:
манипулативен и пропаганден постинг /в стила на Хитлер и Гьобелс/...
1. Ако наистина мразеше комунизма, то би трябвало да мразиш на първо място немските философи Маркс и Енгелс, би следвало да мразиш всички комунистически и социалистически партии в Западна Европа, би следвало да мразиш Китай и т. н.
2. СССР не е първоизточник на нищо от това, за което става дума в постинга /с изключение на износа на комунизъм/:
- човекоядството е известно от древността, среща се и в съвременността...
- братоубийството също е старо /Каин и Авел/. То е било узаконено в Османската империя. А Нерон убива майка си...
- пример за политически, идеологически човекоубийства на другомислещите - Инквизицията /"изобретение" на Запада/...
- буржоазните революции в Западна Европа да не са били мирни, безкръвни?...
- през гражданските войни на Запад не са ли се избивали хора от една и съща народност?
- а за многобройните завоевателни войни на западните държава /и между тях/ няма смисъл да давам примери...
Едва ли има по-алчни и ненаситни хищници от западняците...
Аз не одобрявам, нито защитавам престъпленията на сталинизма и на комунистите, но не обичам двойните стандарти...
Сталинизмът е осъден още през 1956 г. в Съветския съюз... Социализмът като система приключи отдавна в Русия и у нас. Съветските войски се изнесоха от Германия преди 27 г., американските войски и бази са още там /но явно нямаш нищо против американските окупатори/... Какви претенции имаш още?...


Здравей невеж

- маркс е еврейн, германски еврейн, пропускаш плеяда десетки руски комунисти писали и ВЪПЛЪЩАВАЛИ КОМУНИЗМА КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, маркс и енгелс не успяха - не знаеш за руските идеолози защото си невеж или си ги порпуснал манипулативно?!

- постинга не е гьоббелс, постинга е превод от книга научна на истори и то руски и то легален и всепризнат - владимир бешанов се казва - ровил се в архивите, СПЕСТИЛ СЪМ НЕГОВИТЕ КОМЕНТАРИ, ТЕ МОЖЕ БИ СА ЕДНОСТРАНЧИВИ, аз бях семпъл в моите, аз дори свих субективизма ми

- грешиш защото не познаваш историята и си нива под мен в това знание - зверствата на изтока са ненадминати, на комунизма също

- прав си единствено в това, че запада има повече завоевания с войни, но и повече много повече е дал на света и извън войната във всяка една област

- вие на изток винаги сте били по-некадърни, по-злобни, по-престъпни и сега продължавате да сте

- вашата завист и злоба към запада надминава всяка западна - влез в ютуб и виж как коментират западняците с повече толеранс, разум и уважение към другия и как пишете вие руснаци, поляци, българи, сърби - боклуци сте вие от най-долнопробните

МАРИНЧОО, ПОСТИНГА ЯВНО НЕ СИ ПРОЧЕЛ ЗАЩОТО НИЩОМ В НЕГО НЕ СИ ОПРОВЕРГАЛ И НЯМА КАК

МАРИНЧОО - АЗ ПРЕТЕНЦИИ НЯМАМ, просто наричам нещата с истинските им имена - пиша истината за комунизма и наричам теб невеж

струва ми се, че ти имаш претенция, но не се хаби - нито ще й обърна внимание, нито ще я удовлетворя

аз обаче ще продължавам да показвам руския и българския боклук - в това съм неуморим и категоричен, знаещ и можещ

ПС
казваш сталинизма бил осъден 1956г... в бг осъдиха бкп след 1989 г Е И - БСП Е БКП, ОБРНАЛ СЕ ИЛИЯ - ПАК В ТИЯ и като ти осъиха сталинизма 1956г. спряха ли престъпленията на червените, затовриха ли лагерите - НЕ
цитирай
39. germantiger - ...
13.01.2017 09:59
Марине, ти обаждаш ли се при едностранчивите кухел, блеки, рустам, мерлин, фрийолдмен и пр. руски и комуноидни постинги и профили?!

45 години правеше ли ти впечатление гаврата и фалшифицирането на историята вършено от руски и български партийци?

МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА ИСТИНАТА, НЕ -СТРАНЧИВОСТТА, МАРИНЧО - ако това е истина, странчивостта не ме трвожи!
цитирай
40. anin - Тигре,
13.01.2017 11:22
Всеки, който е тръгнал да прави война, няма как да е чист и невинен, така че не ми хвали никой, и като те наблюдавам и теб какъв бяс си, направо ние българите сме светена вода :)))
цитирай
41. slavimirgenchev1953 - Поради тези причини русъветофилството трябва да бъде считано за
13.01.2017 12:44
престъпление срещу човечеството. И тия боклуци трябва да бъдат затваряни, бити, скубани под мишниците и гъделичкани до смърт.
Нищо лично, просто нещата стоят така: или - или.
Да не мислите, че кухелите ще ни бръснат, ако им паднем?
Ще ни обръснат до кръста даже!
цитирай
42. germantiger - ...
13.01.2017 17:39
slavimirgenchev1953 написа:
престъпление срещу човечеството. И тия боклуци трябва да бъдат затваряни, бити, скубани под мишниците и гъделичкани до смърт.
Нищо лично, просто нещата стоят така: или - или.
Да не мислите, че кухелите ще ни бръснат, ако им паднем?
Ще ни обръснат до кръста даже!


Без съмнение!

Аз съм горд, че дядо ми е убивал едни от тях преди по-малко от век.
цитирай
43. germantiger - ...
13.01.2017 17:41
anin написа:
Всеки, който е тръгнал да прави война, няма как да е чист и невинен, така че не ми хвали никой, и като те наблюдавам и теб какъв бяс си, направо ние българите сме светена вода :)))


"Абе" госпожо другарко :)

- къде видяхте хвалене - аз критикувам и се отвращавам, в постинга няма хвалба

- къде прочетохте за започване на война, а вие явно имате предвид Германия - тук в този постинг, обаче иде реч за преди ВСВ, а когато в постинга се коментира война - то Русия напада първа Гермнаия през ПСВ - не го ли знаехте - тук става дума за ПЪРВАТА СВЕТОВНА

- разбира се, че на война всеки върши престъпления, но тук не иде реч за война, а за избиване на собствения ти народ
цитирай
44. allvin - Някой хакер май ти е ,,вдигнал мерника"!
13.01.2017 22:17
germantiger написа:
Имам пробем с всичко по постигна

- редактиреането му

- допускане на коментари

- въобще логване

ДАЛИ САМО НА МЕН СЕ ПРЕЧИ, или е просто временен бъг в сайта - не знам


А при мен е блокирана възможността за публикуване на снимки и копиране на текстове.
цитирай
45. mt46 - Може да съм невеж за някои неща,
13.01.2017 22:20
но и ти не си всезнаещ, обективен... Това, че Маркс е евреин, не е аргумент. Ленин също има еврейски /руско-еврейски-чувашки/ произход... Факт е, че доста време Ленин е живял на Запад... "Ленин не очаква революция през 1917 година. Но през април 1917 година с помощта на германските власти той и още 35 съратника напускат Швейцария през Германия и се отправят с влак за Русия."
Губят ти се причинно-следствените връзки /а те са особено важни в историята/...
"През 40-те години на 19 век класовата борба между пролетариата и буржоазията излиза на първи план в най-развитите страни на Европа (въстанието на лионските тъкачи през 1831 г. и въстанието от 1834 г., подемът на движенията на английските чартисти от средата на 30-те до 50-те години, въстанието на тъкачите в Силезия през 1844 г.).
В този период германските философи Карл Маркс и Фридрих Енгелс през есента на 1847 г. се присъединяват към тайното пропагандно общество „Съюз на комунистите“, организирано от немски емигранти, с които Маркс се запознава в Лондон. По поръчение на обществото, те съставят знаменития „Манифест на комунистическата партия“, публикуван на 21 февруари 1848 г. "
През 1864 г. е създаден марксисткия Първи интернационал. Марксистите основават социалдемократически партии, в които се открояват както радикално, революционно направление, така и умерено, реформаторско. Идеолог на второто е немският социалдемократ Едуард Бернщайн. В създадения през 1889 г. Втори интернационал, до началото на 1900-те години надделява революционната гледна точка. На конгресите се взимат решения за невъзможността за съюз с буржоазията, за недопустимостта от участие в буржоазни правителства, за протести против милитаризма и войните и т.н. Впоследствие обаче, по-значителна роля в Интернационала започват да играят реформаторите, което предизвиква обвинения от страна на радикалите в опортюнизъм.

През 1890-те години в Руската империя съществува така наречения „легален марксизъм“, пропагандиран в изданията „Новое слово“, „Жизнь“ (1897—1901), „Начало“. Негови представители са Пьотр Струве, Михаил Туган-Барановски, Николай Бердяев, които осъждат народничеството и се застъпват за демократични свободи и еволюционно реформиране на обществото. Впоследствие много от тях преминават от марксизъм към либерализъм, образувайки ядрото на Конституционно-демократическата партия (партията на кадетите).

През първата половина на 20 век, от най-радикалното крило на социалдемократите се отделят комунистическите партии. Социалдемократите традиционно настояват за разширяване на демокрацията и политическите свободи, а комунистите, дошли на власт отначало в Русия през 1917 г. (болшевики), а после и в редица други страни, са противници на демокрацията и политическите свободи (макар, че формално се обявяват в тяхна защита) и поддръжници на намесата на държавата във всички сфери на живота на обществото.

Ето защо, през 1918 г. възниква люксембургизма, противостоящ от една страна на пробуржоазната политика на ревизионистката социалдемокрация, а от друга, на болшевизма. Негов основател е немския радикален социалдемократ Роза Люксембург.

На 4 март 1919 г. по инициатива на РКП(б) и лично на лидера ѝ, Владимир Илич Ленин, с цел развитие и разпространение на идеите на революционния интернационален социализъм, в противовес на реформаторския социализъм на Втория интернационал, е създаден Комунистическия интернационал.

Възгледите на редица теоретици на комунизма, които признават прогресивното значение на Октомврийската революция в Русия, но подлагат на критика развитието ѝ (а някои даже отличат социалистическия характер на болшевизма, виждайки в него държавен капитализъм), започват да се наричат ляв комунизъм. Лявата опозиция в РКП(б) и ВКП(б) през 1920-те години настоява за вътрешнопартийна демокрация, и се обявява против „съветската буржоазия, кулаците и бюрократите“. Лявата опозиция в СССР прекратява съществуването си в резултат на репресии, но идеологията на нейния лидер Лев Троцки, който е изгонен от страната (троцкизма), става доста популярна в чужбина.

Комунистическата идеология, в този вид, в който става господстваща в СССР през 1920-те години, получава названието „марксизъм-ленинизъм“ . По-късно възниква така наречения „западен марксизъм“. За негови основоположници е прието да се считат Дьорд Лукач, Карл Корш и Антонио Грамши.
цитирай
46. allvin - Комунизмът - един от ,,всевластните пръстени" на Луцифер!
13.01.2017 22:24
Комунизъм и демокрация - в крайна сметка и двете системи се оказаха просто два от ,,всевластните пръстени" на Луцифер, изработени от еврейско злато. Или някой е толкова наивен да си въобразява, че Луцифер ще остави без контрол някой да бъде независим?
цитирай
47. mt46 - Ето ти и имената на идеолози-марксисти /левичари/ сп. Уикипедия - за по-голяма обективност...
13.01.2017 22:26
Руски марксизъм от 19 — началото на 20 век

Георгий Плеханов
Владимир Илич Ленин
Александър Богданов
Лев Троцки
Юлий Мартов
Фьодор Дан
Николай Чхеидзе
Павел Акселрод
Николай Федосеев
Александър Потресов

Руски марксизъм през 20 век

Лев Виготски
Михаил Лифшиц
Евалд Иленков

Руски марксизъм през 21 век

Александър Бузгалин
Андрей Колганов

Руски постмарксизъм в края на 20 — началото на 21 век

Борис Кагарлицки
Александър Тарасов

Западен марксизъм от 19 — началото на 20 век

Карл Каутски
Роза Люксембург
Ото Рюле
Едуард Бернщайн
Виктор Адлер

Западен марксизъм и неомарксизъм през 20 век

Дьорд Лукач — проблемите на отчуждението.
Луи Алтюсер — структурален марксизъм.
Ернст Блох — философия на надеждата, марксизмът като религия.
Жан Бодрияр — от политикономия на парите към политикономия на знаците и символите.
Карл Манхайм — разработка на концепцията за идеологията.
Вилхелм Райх — Фройдомарксизъм, разработка на идеята за „Сексуална революция“.
Франкфуртска школа.
Жан Пол Сартър — марксизъм-екзистенциализъм, проблемите на отчуждението, свобода.
Антонио Грамши — гражданското общество, интелигенция, култура.
Ърнест Мандел — изучаване на анатомията на бюрокрацията в Съветския съюз и при капитализма; изследване на перспективите за отмирането ѝ при прехода на обществото към качествено нова степен на развитие.
Бертел Олман — отчуждението.
Пери Андерсон — британско-американски историк, теоретик на движението „новите леви“.
Максимилиан Рюбел — марксистки историк и теоретик на либертарния комунизъм.
Коркут Боратав — марксистки икономист, изучава проблемите на разпределението на ресурсите и международната експлоатация.

Западен постмарксизъм в края на 20 — началото на 21 век

Ищван Месарош — критика на капитализма, проблемите на отчуждението.
Ернесто Лаклау
Шантал Муф
цитирай
48. germantiger - ...
14.01.2017 12:05
Здраве алвин, да си жив и здрав през новата 2017г!

Проблема е бил технически - този при мне, зщаото още един потребител в блог.бг с който се свързах тогава имаше тези пречки и неприятности.

Аз не мисля точно като теб ях, колемите - мисля, че проблема не е толкова в тях, колкото в хората, които ги претворяват в действителност.

Когато демокрацията се практикува в западни общества - успехите са повече от тези на изток, когато социализма се гради от скандинавци е коренно разлкичен от идиотиите на руснаци.
цитирай
49. germantiger - Към Марин 1
14.01.2017 12:10
Разбжира се, Марине никой не знае всичко - така е.

Ще ти предложа един афоризъм:

МЪДРИЯ ЗНАЕ НЕОБХОДИМОТО

УМНИЯ ЗНАЕ МНОГО

САМО ГЛУПАКА ЗНАЕ ВСИЧКО
(ИЛИ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ ЗНАЕ ВСИЧКО :)

Преди век се е говорило така - германците знаят всичко

Всъщност германците не са знаели и тогава всичко - германеца е знаел точно за проблема над другите - германеца е знаел точно за проблема повече от всеки друг - било е лаф преди век това.
цитирай
50. germantiger - Към Марин 2
14.01.2017 12:20
Поздравления за труда, инфото и подборката да я нарека така неточно.
Лично аз нямаше да се постарая и да намеря тази справка и тя стои добре под постинга - блг, Марине!

С НЕЯ ОБАЧЕ ТИ ПОТВЪРЖДАВАШ МОЯТА ТЕЗА ИЛИ ИЗРАЗЕНОТО ВЧЕРА ОТ МЕН, А ИМЕННО:

вчера ти посоичи само маркс и енгелс, а аз ти напомних, че има плеяда руснаци идеолози и ето ти дси ги намерил заедно със западняците социалисти или комунисти, вчера ти беше пропуснал руснаците

освен това Марине, би трябвало да съобразиш, че за движението в съветска русия, най-вече тежест и влияние имат руските мислители-идиоти, не западните идиоти-идеолози на лявото и червеното

още повече Марине - има разлика межди удеология и нейното претворяване във власт, действия, приложение И ТАМ МАРИНЕ РУСНАКА Е СЕБЕ СИ - ТАМ НЕГОВИТЕ РЪЦЕ СА ЦЕЛИТЕ В КРЪВ, не само нечии еврейски на върха

сред част от вас българите и руснаците битува един удобен мит, мога да го нарека лъжа и гавра с история или просто заблуждение, но удобно за вас, а именно - вие/не персонално ти за теб не знам - пишете, че революцията е дело на запада и еврейте и дотам, толкова вие сте невинни, горките руснаци пак са жертви, но не марине!

опшит за такава революция имаше в германия, но там германеца я смаза, опит за такива революции имаше и другаде, но там те не успояха, успяха санмо в русията "ви"

и най-важното марине - кой беше убиеца, кои бяха палачите, кои натискаха спусъка и то с радост, удоволствие, стремеж, от сърце дори - маса руснаци - кой в българия хвърляше хората на прасетата в лагера белене - БЪЛГАРИ марине, не бяха ервреи или марсианци

когато вините германците за хитлер, ще вините марине и руснаците за пъти по-престъпния черрвен режим, ще вините и западните народи за колониализма, не само германския народ за 12 години нацизъм

сега ясно ли е, така по-ясно ли е?!

пс Ленин има и шведско ако се не лъжа, мисля 8 "примеса" ако добре помня
цитирай
51. mt46 - Поизяснихме се, Тигре...
14.01.2017 13:04
И една неточност, която забелязах още при първия прочит:
"От романа на Андрей Платонович: "В града останаха само 11 жители… Слънцето грее високо, и в Челенгур в днешното утро настъпи комунизма."
Романът на Андрей Платонов /руски писател, псевдоним на Андрей Платонович Климентов/ се нарича "Чевенгур". Чел съм го още в началото на "демокрацията", като студент...
Все пак трябва да се признае, че е имало и свестни руснаци, които са били против сталинизма, както и това, че доста руснаци не са знаели /до 1956 г., а някои и до 1985 г./ за сталинските престъпления... Освен това Сталин /псевдоним на Иосеб Джугашвили/ не е руснак, а грузинец по произход, ако това има някакво значение...
цитирай
52. germantiger - ...
14.01.2017 13:50
mt46 написа:
И една неточност, която забелязах още при първия прочит:
"От романа на Андрей Платонович: "В града останаха само 11 жители… Слънцето грее високо, и в Челенгур в днешното утро настъпи комунизма."
Романът на Андрей Платонов /руски писател, псевдоним на Андрей Платонович Климентов/ се нарича "Чевенгур". Чел съм го още в началото на "демокрацията", като студент...
Все пак трябва да се признае, че е имало и свестни руснаци, които са били против сталинизма, както и това, че доста руснаци не са знаели /до 1956 г., а някои и до 1985 г./ за сталинските престъпления... Освен това Сталин /псевдоним на Иосеб Джугашвили/ не е руснак, а грузинец по произход, ако това има някакво значение...


Разбира се, Марине - така е

Имало е десетки хиляди руснаци които са се борили, ещу ломунистагично, а вероятно някои и геройски срещу комунистите.

Срталин мисля всеки знае, че е грузин, но виж за Хитлер рядко се срещат, че е австриец примерно, макар да го знаят.

В масмедийната история десетилетия руснаците бяха само прекрасни, а германците винаги или почти винаги зло - ето това е лъжа. Днес единствените прелестни останаха говорещите на английски, които също не са прекрасни и имат бол престъпления в история и политика.
цитирай
53. nbrakalova - "Грозотата на истината, но истината!" Ст. Цвайг
15.01.2017 00:41
"И НАЙ-ЧИСТАТА ИДЕЯ СТАВА ЖАЛКА И ДРЕБНАВА, ЩОМ ДАДЕ НА НЕГОДНИЦИТЕ ВЛАСТТА ДА БЪДАТ БЕЗЧОВЕЧНИ ОТ НЕЙНО ИМЕ." Ст. Цвайг

Каквото и да напиша, ще бъде слабо отражение на цитираните факти, резултат на една безсъвестна идеология, която обслужва интересите на хора, домогващи се чрез нея до властта. Те взимат властта "с взлом" или манипулативно. Кокетирайки и боравейки с общочовешки ценности увличат масите, които, дори да изтрезнеят, връщане назад няма – има само последици: нравствени, политически, икономически – редът не е случаен. Червената армия (защото след себе си остава потоци от кръв ли?!) се вижда, че не е освободителна армия, а разрушителна първобитна орда. И понеже не им стига кръвта на сънародниците, създателите й искат да пренесат т.нар. революция "до края на света". И тъй като поради измамното увлечение рядко се вижда какво се крие зад фасадата на лявата идея, дали пък няма да се постигне под някаква мутираща форма тяхната мечта?!...

Въпреки лицемерните му претенции злото е и ще остане агресивно, узурпиращо, налагащо се, винаги с една крачка напред.
цитирай
54. demograph - Поздрав Тигре
15.01.2017 08:22
Картината днес е досущ като 39г. 10 руски дивизии срещу три батальона на НАТО. И пак Сталин писка, че някой ще го напада...И пак комунистите подкопават Запада. И пак, и пак..и пак.
цитирай
55. get - Картината днес е досущ като 39г. 10 ...
16.01.2017 00:52
demograph написа:
Картината днес е досущ като 39г. 10 руски дивизии срещу три батальона на НАТО. И пак Сталин писка, че някой ще го напада...И пак комунистите подкопават Запада. И пак, и пак..и пак.


За батальоните на НАТО и дивизиите на Кремъл - ще се съглася, Но ... ? Но се питам [на глас:))) Как така камараде Ангела СЪВЕТНИЧКА в правителството на КОМУНИСТА Егон Кренц стана КАНЦЛЕР на Федералното правителство на Германия?
А как в миналото си КОМУНИСТА ЖАН-Клод Юнкер ... стана приемник на португалският "маоист" Барозу?

Приятелю Демограф недей да се ... предоверяваш както нашите "леви" интелектуалци и по презумпция русофили ... на това което са ни ОБУЧИЛИ да мислим за "истина"?

Те с беглите си познания по това което е прието да се нарича "научен" комунизъм объркват себе си ... а и такива едни лековерни читатели (като мен:))) с цитатите си от така "меродавната" като източник Енциклопедия?

Единствено което ще се съглася с тях е ...? Да романа на Платонов се нарича ЧеВенгур ... но оставам с убеждението - Не са го чели!?
цитирай
56. get - Тигре захванал си се с една ... ?
16.01.2017 01:33
germantiger написа:
Разбжира се, Марине никой не знае всичко - така е.

Ще ти предложа един афоризъм:

МЪДРИЯ ЗНАЕ НЕОБХОДИМОТО

УМНИЯ ЗНАЕ МНОГО

САМО ГЛУПАКА ЗНАЕ ВСИЧКО
(ИЛИ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ ЗНАЕ ВСИЧКО :)

Преди век се е говорило така - германците знаят всичко

Всъщност германците не са знаели и тогава всичко - германеца е знаел точно за проблема над другите - германеца е знаел точно за проблема повече от всеки друг - било е лаф преди век това.


... твърде трудна бих я нарекъл колосална задача!
В тази връзка, дано имаш както достатъчно знания така мъдрост и такт за да доведеш нещата до успешен край ... а не до расизъм и ксенофобия?

Тачков е прав за ЧеВенгур ... едно футуристично и в същността си КРИТИЧНО произведение, като антитеза , на романа Града на Слънцето, на социалиста-утопист Т. Кампанела .... защото гражданите на Чевенгур, както са обобществили жените:)))) така са почнали да вярват в Слънцето отказвайки се да сеят и жънат, живеейки от "плодовете на природата" .... и др. подобни неокомунистически но в същността си, заимствани от равините "теории" за настъпването на Царството божие и Хилиазма(тоест настъпването на хилядолетната Pax Judaika) на Земята ... междувпрочем, то и нацистките идеолози са изхождали от подобни, прогласявайки Хилядолетният германски райх ... който знаем колко е просъществувал?!

Отново от Талмуда е взета идеологическата конструкция за това което ни е известно като Закон за защита на германската кръв и др. расови закони по известни като Нюрнбергско законодателство?

Така че - отново пожелавам разум и овладяване на емоциите ... тъй като ще бъдеш неминуемо провокиран от блоговите ни "комунисти" с мислене и интелект колкото на "чебурашка" !
Същите (комунисти в кавички) наричам ги така, поради личен опит, тъй като завалиите не могат(а и не искат) да схванат нещо толкова елементарно за "светлата идея" ... че зад същата стои не някаква имагинерна цел под вида: борба на бедни срещу богати - не!
На практика "комунизма" е заговор на свръх богати хора против целият останал НОРМАЛЕН свят и на първо място срещу средната класа ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ, тоест на ЗНАЕЩИТЕ и МОЖЕЩИТЕ, които са двигателите на РЕАЛНИЯТ не само материален а и духовен, предопределен от Всевишният, възход на Човек!

Именно поради такива причини е бил издаден на 23 февруари 1922г. Декрета за изземване на църковните ценности, в количества равняващи се в тонове злато и други скъпоценни метали и камъни! Това е продадено или ползвано за изплащания задължения към "класовият враг" едрите финансисти. А вече по причина свръх голямото предлагане на ценни метали се стигна до ...? В "демократична" Америка президента чрез закон да разпореди гражданите ДА НЕ ИЗВЪРШВАТ СДЕЛКИ С ЛИЧНИ ЦЕННОСТИ от благородни метали и притежавани такива да се предадат под заплахата от ЗАТВОР! Това знаем ли го?

- Факт е "интернационалната" помощ в размер на 20 млн. златни рубли от Москва плюс фабрика за муниции и др. без които масона еврейското дьонме Мустафа Кемал нямаше да го нарекат "Баща на турците" а и Турция нямаше да я има, като държава ... а в резултат на това НЯМАШЕ ДА ИМА И ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ ОТ КЪМ БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ НА Беломорска тракия иСолунско!!!

- А знаем ли благодарение на Кой бе построен военно-промишленият комплекс на СССР а на Райха ... май не го знаем?
А знаем ли за военното сътрудничество между Съветска Русия и Ваймарска Германия през 30-те с изграждането на военно-учебни и технически центрове за артелиристи, летци при Липецк и танкисти при Казан?

- А знаем ли от кога и поради какво, в българския език се е появило нарицателното "изпаднал като германец" и Защо? А как е живеел в Царство България тогава обикновения и незасегнат Поради Какво, от Кризата българин?

- С уважение и пожелание - Търси "корените на злото" !
цитирай
57. zuzi0550 - аа, ти си с модерация, тва е недобре ( ...
18.01.2017 10:23
аа, ти си с модерация, тва е недобре ( меко казано ), попринцип там където има модерация, не коментирам, без значение причината за нея, ако човек иска няма да пропусне коментар, просто трябва да запомни бройката на коментарите в последните 3-4 поста ( мисля, че в по стар пост, едва ли някой би коментирал ), което не е теудно, освен ако не си идиот ( не ти...нали разбра?:)
цитирай
58. germantiger - ...
18.01.2017 13:03
Когато направя постинг поне 3-4 дни съм без модерация, за да могат хората свободно и на момента да пишат и да си се радват на коментар, но после до седмица отново влизам отново влизам в "режим" модерация.

Причината е:
да виждам всеки коментар на комунист или друг под мой постинги които съм писал било преди месец назад или преди година назад, и да мога да отговоря на всеки или най-вече ДА РЕПЛИКИРАМ И СРИТАМ ВСЕКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК ПОЗВОЛИЛ СИ ДА СЕ ПОКАЖЕ ПРИ МЕН

КОМУНИСТИТЕ - КУРВИТЕ НА ТИГЪРА!

Също така като преминат няколко дни аз спирам дн ремкоментирам писалите под моя постинг, който е нов и на дневен ред - така процедирам от години.

П.С.
В случая направих изключение за теб, друже!
цитирай
59. get - - Мисля, че ти дължа пояснения относно "изпаднал като германец" а и други мои бележки за да избегна недоразумение ?
19.01.2017 22:52
"Опитите на Човек да превъплъти Небесния рай - превръща всяка една държава в ад на Земята.", казва фон Хайек в "Пътя към робството", като се позовава на Ал. дьо Токвил?
Съгласно същият, КОРЕННОТО РАЗЛИЧИЕ НА СОЦИАЛИЗМА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ СЪДЪРЖА В ТОВА, че: "Демокрацията се стреми за РАВЕНСТВО В СВОБОДАТА" - докато при социализма, това е:"равенство в робството и принудата".
С тези съждения на Хайек се солидаризират теоритично Макс Истмън и Питър Друкър, като при това те считат и слагат знак за тъждественост между фашизма, национал-социализма и болшевизма(сталинизма) обосновавайки се на ОБЩИТЕ ЗА ТЯХ теоритични и социални предпоставки.
Поради тези (а и други) своеобразности и различия за следвоенна Версайлска Европа царство България става привлекателно за живеене за хиляди германско-говорещи а от там й идва нарицателното в езика ни но не в осъдителна или провокативен а в един, състрадателно човеколюбив смисъл "горкия, изпаднал като германец"!

Тук следва да се запитаме: Защо българина под вида на земеделец и дребен промишлен производител не е усетил в такава степен последиците ОТ ИЗКУСТВЕНО ПРЕДИЗВИКАНАТА СВЕТОВНА КРИЗА, така силно засегнала големите промишлени държави и най-вече в частност Германия?

- Тигре, споменавайки ти за "изпадналият германец" нямах за цел, да уязвя любовта ти към Германия не! Просто искам да те подпомогна сам да осмислиш - Защо образеца за култура германски народ, бе доведен до там, да "приеме" да го вкара в ужасите на тоталитаризма и войната Адолф Алойзович Хитлер с неговата НСДАП?
А на последният за идването на власт сътрудничеше, както "демократичното" западно задкулисие, така й откровено людоедският-болшевишки режим на съветската Русия!

С тези последни слова дано съм успял да укротя у теб, наченките на велико-германският бяс :))) ... а и дано съм успял да предам в истинска светлина, цялата пагубна същност на социализма, така любим за "чебурашките" по презумпция й русофили, мечтаещи все още за "равенството на робството" от близкото си минало и .... не така далечно бъдеще :((((!

- С уважение ... дори и към "чебурашките" !
цитирай
60. gothic - Коментарите, както се казва, са ...
25.01.2017 11:07
Коментарите, както се казва, са излишни. Поздрави, Тигре!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4620664
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031