Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2014 08:35 - РУСИЯ ЗАГУБИ - ЗАПАДА БИ + НОРД - фентъзи - ЖЕНА 4
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 32277 Коментари: 80 Гласове:
26

Последна промяна: 01.04.2014 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В ДВЕ ЧАСТИ

Постинга е "ни рак, ни риба" - две абсурдно събрани теми
 Първата част за Русия НЕ е сериозна и не е ниво -  само акценти

  Тази първа част следва само "елементарната цел" да уязви вербално червените русофили

Изобразителен пост във втората част за норд-красота


 ..........


Начало с мои думи, които напомням
РУСОФИЛСТВОТО Е 

- най-извратеното филство, защото то започва с любов към големия - руския от малкия - българския
 - русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг - голям, чужд и руски,но не български
 - русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии постижения - било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

В частта надолу за Русия аз пиша чия според мен е временната геопобеда, не дали така е справедливо и какво аз мисля - моето мнение е ирелевантно за световното театро - аз съм за това Крим да е руски, но това не променя факта - Русия загуби за пореден път. Аз не подкрепям постоянните атаки срещу нея и стесняването й, но аз и вие не водим света!

Правилната българска позиция я знаем- Стамболов (какъвто днес нямаме), технологии и дипломация до запада,търговия и тесни връзки с Русия покрай Православие. По-малко навеждане пред западни и източни кукловоди и повече характер пробългарски - това няма да сесъстои за жалост - просто мечта.

 Преди месеци Украйна бе котенце на Русия, а векове преди това нейна губерния и праотец - днес по-голямата си част е срещу Русия - И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА РУСКА ПОБЕДА 

Преди години Сирия бе само руска сфера с френско ограничено участие - днес Сирия е поне "поделена" - И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА РУСКА ПОБЕДА

 Преди години християни-грузинци бяха почти братя с руснаци и техен съюзник в антируски Кавказ - днес Грузия и Русия имат омраза и разкол -  И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА РУСКА ПОБЕДА

 КАКВО СТЕ ПИЛИ ДНЕС - ВОДКА СТОЛИЧНАЯ ИЛИ... вие сериозно ли ??????

 И още да ви питам - аз по майка съм германец, с роднини в Австрия, "германия" САЩ и ЮАР, с дядо съден от Народния съд, с друг убит от кому онанистите с незнаен нейде гроб, със сменена семейна германска фамилия от Gottlieb на Боголюбови, с променено име на майка ми тогава бебе - ТОВА Е ЧАСТ ОТ ФУНДАМЕНТА ЗА ДА СИМПАТИЗИРАМ НА ТОВА ЩО Е ЗАПАД
Вие бугари-леваци с лявата идеология - вие руснаци ли сте?
Вие от Крим ли сте? Вие от Украйна ли сте родом?
Ако сте само българи, не мелези, то тогава как 50 от "вас" са се клели в Народа на Крим (тези интернационалисти клели ли са се в БА - Българската армия, защото аз да)

В КРАЙНА СМЕТКА ЗАЩО СТЕ РУСНАЦИ (ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ РУСНАЦИ ПО ЛЮБОВ) КАКВО Е ДА СИ БЪЛГАРИН-РУСНАК - това питам тези у лево - капутините?

А не бихте ли могли да сте българи-националисти като този
http://www.vbox7.com/user:bolg#0
натиснете да прочетете цялото описание

И при желание прочетете това - за мен е великолепно - "помлял" ги е руснаци, бг кому онанисти и прочие кавал-капути на К А П У Т И Н

http://mglishev.blog.bg/zabavlenie/2014/04/01/mitove-i-legendi-na-bylgarskite-patreoti-pokazalec.1252919

ПРОДЪЛЖАВАМ

Руското ПОРАЖЕНИЕ

Преди "антируското" от мен - споменавам категорично:
аз нямам против Русия да има Крим
 това "казвам" - Русия взе Крим и това е естествено с оглед на историята от Новото време до наши дни. И моето мислене е, че с времето Крим ще е руски и така трябва да бъде, но моето мнение е ирелевантно за света.

"СЕМПЛО" - Крим ще остане за Русия, Украйна с времето ще влезе в ЕС, русия даде цял украински кон за една кримска кокошка. Тази руска загуба ще бъде надувана и представяна във времето като руска победа, а всъщност запада и ЕС ще е увеличил още повече сферата си, ще е притиснал още повече москалите и ще е смлял с времето още едно православно, славянско огромно място - товае истината и тя е явна загуба за Кремлин (татарска дума).

 Каква е истината - запада и САЩ биха във всяка война и положиха ръка там където русия никога - в ирак два пъти, в афганистан и макопиатите също. Американската армия смаза де-къде "видя" руско въоръжение в тези войни. Запада смаза и руската кучка - Сърбия на Балканите, Русия не се намеси - жалко и страхливо, когато тъпчеха сърбежите. Славянството и Православието все повече изритвано от Балканите - това е истината за съжаление и това не е добре за българите също.

  Още истина имам, разбира се - позата на запада и играта (не от днес) ние (част от западняците) сме срещу тази или онази война, в холивуд актьорите протестираме срещу войната преди, ние правим демонстрации, показваме в западни сайтове колко лош е нашия запад, а изтока изглежда монолитен в любовта си към капутин или друг... ;) Нима отново тази въдица върви при вас източняци?! Нима театрото хваща дикиш?

  След УЖ слабостта на запада обикновено следва поредното сритване на русия в границите й отпреди Пьотр Великий, следва една Украйна намразена с Русия поне за век, следва поредно разширяване на ЕС след време, следва отново все по-стегната дъга срещу Русия, следва изтикването на москалите все повече от Европа - то не остана - един Беларус и "толкоз"...

Икономически чакахте САЩ да "намре" - и това го чакате колко "годинь" ;) и все греда - не става...

 Запада би във всяка война в която всички очакваха щатите да загубят - бг кому онанистите чакаха САЩ да загуби в първата иракска, втората иракска, смятаха че сащ няма да взема афганистан след многогодишния руски провал там, мислеха че запада ще се спъне в сърбия... е сега сърбия е джудже по-малко дори от бг, а християнска грузия бе смразена с единствения си съюзник в кавказа - руснаците, сега същото ще се постигне и с част от украинците

ЗАЩО ЗАПАДА Е СИЛЕН НАД РУСИЯ:

 Те сънуват победа, когато търпят поражение (за русофилите иде реч, не за "германците").

Враговете им бръкнаха там, където никога не съм си представял - Русия "спечели" Крим, а загуби цяла Украйна.

Русофилите виждат Капуткин победител - в какво, че до задника му е подготвен кол - европейски, натовски в земя вековно "малоруска" - аз лично не приемам този стремеж да се удари толкова дълбоко и близо до москалите - това е вече зверско. 

Толкова жестоко рязане на москалите от Европа и това без война - само с пара и лоби - изключително като постижение за запада, но аз не приемам и не симпатизирам на тази западна ПОБЕДА.

 ПРИ БАЙ ВИ ТОШО БЪЛГАРИ:
  ЗАПАДА ПРАВЕШЕ МЕРЦЕДЕС, А ВИЕ - МОСКВИЧ
ЗАПАДА ПРАВЕШЕ БМВ, ВИЕ ЗАЗКА
ИЗВОДА - КАПИТАЛА Е НАД КОМУНАТА

ДНЕС
 ЗАПАДНИЯ ПЕНСИОНЕР Е НА КРУИЗКОРАБ - РУСКИЯ В КЪЩИ
ПУТИН БИЛ УВЕЛИЧИЛ ПЕНСИИ В КРИМ - БРИТАНИЯ ДАВА 300 ПАУНДА НА ДЕТЕНЦЕ ПОДАННИК НА КРАЛИЦАТА

ДНЕС
 ПОЛША, ЧЕХИЯ, УНГАРИЯ ВСИЧКИ СА ОК ПОВЕЧЕ И ПО-ДОБРЕ ОТ БГ, ДОРИ РУМЪНИЯ ЕСЪС СТАНДАРТ НИВО НАД БЪЛГАРСКИЯ
ТАМ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАХА ОТ ЕС
ТУК Е ЗЛЕ - ТАМ ПРИ ПОЛЯЦИ И ДРУГИ В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ
ИЗВОД - НЕ ЕС ВИ Е ВИНОВЕН
ВИНАТА Е ВЪВ ВАС БЪЛГАРИ ИЛИ ВАШИТЕ ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ И БЕЗРОДНИ ПОЛИТИЦИ

 и несъмнено в стратегическата рамка също вината на запада, който като руско кученце ви мачка (веднага бих го признал, но той е третия ви душманин след ЧЕРВЕНИЯ ВИ РУСКИ ТУКАШЕН ЧОРБАДЖИЯ И ВТОРО ВАШИЯ МАНТАЛИТЕТ, едва трети ви е запада тъпкач)

ОТ МОЙ ПОСТИНГ ПРЕДИ ГОДИНА

 Горд съм, че никога не съм избирал/гласувал за никой!

Анархо-комунистката Емма Голдман е заявила:

„Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!”

А алкохолика Чърчхилл е казал/написал:

„Най-сериозния довод срещу демокрацията е 5-минутен разговор със средностатистическия избирател!”

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!

..........

НОРД - ФЕНТЪЗИ - ЖЕНА 4

КРАСОТА - ПРЕКРАСНО
КАРТИНИ - ЕЛЕМЕНТИ - НАКРАТКО
СЛЕД ВРЕМЕ, ВЕРОЯТНО КЛИП ВЪВ VBOX7

Изображения от мен и братовчедка ми 

image
С тези очи зове Хераклевия комплекс ;)

  След "пошлото" горе - следва ново начало "подред"

При желание КЛИКВАЙТЕ на изображенията - повечето са качествени и мащабни

image

image

image

Red Demon ;)
image

image

Малките ангели

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

И по-големите Валкирии...

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 ФУТУР - ЦУКУНФТ

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Кифленско, но и то има "място" - защо не

image

image

image

image

Хаууу... "ваууу"

image

image

image

image

image

 Така корейци рисуват бели моми - T. E. R. A.

image

image

image

image

image

ПИЛЕНЦЕ не по корейски и не по сечуански ;)

image

image

image

image

image

image

image

Начало на април поне с един постинг - този несериозен

И сбор планирани сериозни, но кога ?!
Постинг за една българска червена лъжа в ред книги - "бгпобедата"" във ВСВ 1944
 (реакция на постинг от atil, който уважавам като съблогър, но греши в своето инфо)
Два за рицарско западно въоръжение
Един за Душата на Севера
Един за 9 МАЙ !
И вероятно един за наемничеството ако приема да напиша такъв

 Писнало ми е от теми като Русия, Украйна, САЩ, ЕС и прочие, но преди ден аз също се включих под няколко постинга, за това вкратце "тук" няколко маркери от мен,които ще развия в следващ мой постинг

 
АКЦЕНТ В КРАЯ

image


Майка Ви и баща Ви... бгадминистратори, рекламодатели и yt
 Поне аз, днес, вече не мога да добавям в постинг дори клипове от youtube
Тъй-като матрицата е безплатна, все пак трябва да сме благодарни, нежели недоволни

Затова, който желае - две божествени деца
 Първата на 10г. (днес вече е на 14)
Втората на 9г.

Третия клип от силен филм, в случая първа част- текста Е !

https://www.youtube.com/watch?v=Lz8G8z5eUko
https://www.youtube.com/watch?v=_NfnSgYqM4M
https://www.youtube.com/watch?v=0BsHP3n25Do

 или във вибокс - профила ми, същите

http://www.vbox7.com/play:c472c39b06
http://www.vbox7.com/play:51a2f76629
http://www.vbox7.com/play:f92ffa9b3e

Дано днес Байерн бие "Мен Ю", но и на равен ще е доволство
Бунд... Джеймс Блонд ;)
НОЙЕР... МАНУЕЛ НОЙЕР!
193 санта на 92-95 kg
това казва всичко за вечерта


Тагове:   красота,   момиче,   фентъзи,   Норд,   митология,   елф,   жена,   elf,   nord,   skadi,   нордик,   elven,


Гласувай:
32



1. apostapostoloff - Това не е красота, а
01.04.2014 08:47
КИЧ!
цитирай
2. germantiger - аууу
01.04.2014 08:49
Това не е коментар, а ПРИСЪДА !

...

Вярно е, че има кич (сериозно), но и при теб ОТ ВИТА ГОЛД (несериозно), дядо постоле
цитирай
3. sande - Тоава е Красота!
01.04.2014 09:58
Ама не е за всеки!

Гроздето не е кисело.

Първоаприлски поздрави , Тигре!
цитирай
4. rumyn - ИЗВОД - НЕ ЕС ВИ Е ВИНОВЕН ВИНАТА Е ...
01.04.2014 14:02
ИЗВОД - НЕ ЕС ВИ Е ВИНОВЕН
ВИНАТА Е ВЪВ ВАС БЪЛГАРИ ИЛИ ВАШИТЕ ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ И БЕЗРОДНИ ПОЛИТИЦИ
цитирай
5. minevv - hahah
01.04.2014 14:34
не съм съгласен, защото ми се струва опростено...НО
Ще се боря да може да го изкажеш..
А само времето ще отсъди.....
И както се казва само една сълза не заслужава всяко добро дело
И
даже само красотата която си сложил.... си заслужава
Благодаря за поста
цитирай
6. alchemist - Ако се абстрахирам от чалгаджийките, вече не е кич :)
01.04.2014 14:37
Някой си беше казал(не е комуне), че: "Народите в Западна Европа дължат добрият си стандарт не на това, че са на запад, а че отвреме на време смушкват управниците, и така си вземат своя дял; т.е масите са се научили, да си отстояват правата."
Да кажем, че западняците са си заслужили днешните хляб, работни места и др., още от средновековието; примери от историята има много и доста красноречиви... Ще отвориш някоя книга по история и ще видиш.
Добре че са днешните толерастки организации, иначе - хомосексуалистите, муслитата, днешната гологъзия, щяха да са, само минало и доста техни пропагандатори, щяха да живеят извън Европа... ...не знам дали има някаква конспирация, но нещо яко смърди. "Последният човек"(Ницше) е в пълната си власт и това ме тревожи.

цитирай
7. germantiger - Напълно си прав, че е опростено Minevv
01.04.2014 14:38
Опростено е защото целта на постинга ми НЕ е да докаже или научи някого на нещо - целта ми е да УЯЗВЯ вербално русофилите и червените тиквеници, които ще го прочетат - толкова.

Благодаря за комплиемта на красотата ;)
цитирай
8. germantiger - ...
01.04.2014 15:43
rumyn написа:
ИЗВОД - НЕ ЕС ВИ Е ВИНОВЕН
ВИНАТА Е ВЪВ ВАС БЪЛГАРИ ИЛИ ВАШИТЕ ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ И БЕЗРОДНИ ПОЛИТИЦИ


Поздравявам критичността ти, по-лесно е друг да е виновен.
цитирай
9. germantiger - ...
01.04.2014 15:45
sande написа:
Ама не е за всеки!

Гроздето не е кисело.

Първоаприлски поздрави , Тигре!


Дядо Постол не е Ениджевардарското СлънцИ, но е напред с рогите като кочут на Постоль от Мера според Мера...
цитирай
10. germantiger - ...
01.04.2014 15:48
alchemist написа:
Някой си беше казал(не е комуне), че: "Народите в Западна Европа дължат добрият си стандарт не на това, че са на запад, а че отвреме на време смушкват управниците, и така си вземат своя дял; т.е масите са се научили, да си отстояват правата."
Да кажем, че западняците са си заслужили днешните хляб, работни места и др., още от средновековието; примери от историята има много и доста красноречиви... Ще отвориш някоя книга по история и ще видиш.
Добре че са днешните толерастки организации, иначе - хомосексуалистите, муслитата, днешната гологъзия, щяха да са, само минало и доста техни пропагандатори, щяха да живеят извън Европа... ...не знам дали има някаква конспирация, но нещо яко смърди. "Последният човек"(Ницше) е в пълната си власт и това ме тревожи.



Западняците са заслужили, но и са грабили други народи/колонии, своите народи са мачкали векове наред, само да прочетем Диккенс и... ;(

За днешната просторастия, толерастия и демографско ликвидиране си напълно прав. То е започнало на запад преди десетилетия, убеден съм НЕ случайно и вече продължава с успех на Изток - в БГ също. С "две думи"- аз харесвами нехаресвам т.нар. запад,което е нормално - няма идеално място и всичко имаплюс и минус.
цитирай
11. learningtogether - Ами,
01.04.2014 17:39
често съм казвал, че истината за нас е в гражданското общество,
доколкото успеем да си го създадем ! Или в очакване на Годо (или Стамболов :))
Иначе си прав за най-важните неща, по-горе.
цитирай
12. rizar - Тигър ,
01.04.2014 17:54
това е диагноза, не е анализ. Опитваш се да прехвърлиш своята диагноза върху българите.
Извинявам се , че започвам с думата "диагноза" ,но тя не е използвана в нейния смисъл кореспондиращ с болест и лечение, а с моментно състояние на духа, в което човек е попаднал без да е болен. Това е накърнено състояние на душата. Аз също имам тежко наследство- единия от дядовците ми е бил в Белене, а в крайна сметка ,комунистите го убиха, но не пряко за "антикомунистическа" дейност, която той извършваше. Просто косвена жертва.
Но да се върнем на твоята автосегустивна вълна и пожелание.
За това България, Русия, Сърбия или еди кой си да са на това дередже няма пряко касание на народа.
Ти искаш да кажеш, че всеки си прави сам това на себе си. Руснаците или белорусите, които бяха избивани методично през 20-ти век ., са си били сами виновни.
Няма как да стане брат. Света не е голо опитно поле, та всеки народец , като швейцарците да си щрака с пръсти и да си определя конституцията.
Коловете и лайната в Света ги докараха западните неоколониалнифашизоидни глобоимпериалисти и това е факт, който ти най-вече пропускаш.
И това е основната ти грешка. Бил си в казарма и знаеш как двама стари действат младо "зайче". В това положение се намира целия свят пред Устата на Звяра - не само болшевишкия, но именно този зад който седят западните колониални пари, намерения за един инцесто-зоо-хомо филски свят и техните действия , КАТО ПО УЧЕБНИК. ЖЪЛТИ, ЧЕРВЕНИ, ОРАНЖЕВИ, АРАБСКИ ЦВЕТНИ революции в една лаборатория ги бъркат.
Така, че ти не бъркай нещата и не ги смесвай.
Светът вече се дели на "руснаци" и ''зоофили" - първите не са просто тъпите пияни хора, дето искат да се наблъскат с водка, а хората, които искат да бъдат уважавани , заради собственото им желание да живеят по свой начин, а не по който им повели Фермата на д-р Глобофашизоид . Останалите са , които са прекършили своята съвест и заради един пробит долар ще продадат и собствената си майка.
цитирай
13. learningtogether - И, още ...
01.04.2014 18:04
наречи ме наивен, но ще гласувам за този,
който най ми прилича на Стамболов
(а не на пудел с панделка, който знае само думата "Да, слушам").
Защото трябва да имаш малко (че даже много) характер, за да кажеш "Не".
Защото иначе, да не гласувам означава, че съм съгласен кой както иска да си разиграва коня.
А като не става и тоя, ще съм първия, който ще отиде да го махне оттам.
цитирай
14. learningtogether - Абе рицар,
01.04.2014 18:12
да не искаш да кажеш,
че 300 милиона руснаци искат да живеят по начина,
по който живеят сега ?
Според мен всички те искат да живеят по начина на
Путин или Ходорковски, Абрамович или поне Андрий Шевченко.
Ще кажеш, то не е възможно ...
Възможно и реално е да го искат, а практически най-възможно за всички е
в Норвегия, в Люксембург, в Швейцария, че даже в Германия.
Ако не вярваш, иди ги питай, не искат ли просто на просто да работят в Германия ?
цитирай
15. leonleonovpom2 - Робското русофилство, което оп...
01.04.2014 18:17
Робското русофилство , което описваш е факт наистина, Германтигър
Може би е резултат от Сталинизма, може и Сталин да е удобен, да се прикриват всички недъзи на системата с него, знае ли човек?!
Единство и борба на противоположностите
При Сталин е имало държава, икономика, единство. По инерция при Хрушчов са постигнати най-големите успехи-в космонавтиката и оттам непрекъснат упадък, довел до крах.
Не ,не съм поддръжник на методите на Сталин, стига да са истина, а не приписани, за оправдание
Добре ,сега е демокрация за тях, но още звучат в ушите ми думите на позната украинка, като и описах спортния комплекс на Лужков в Камчия:
-А ти как мислиш Ваня, обикновени деца могат ли да ходят там?
Тя не беше ентусиазирана ,като и говорех, моят ентусиазъм също се изпари
Тази демокрация е довела до същото при нас-разкош за бившата червена номенклатура и прислужващите й, защото са обсебили всичко и модерна форма на крепостничество за по-голямата част от населението
Материалът ти ми харесва много, защото има наистина такава форма на сервитудно, да го наречем филство
Преди няколко години се случи и при нас, че се наложи самите руснаци да го коригират
Поздрави!
цитирай
16. learningtogether - Ще кажеш,
01.04.2014 18:21
Ще кажеш, че не е възможно да се получи ...?
Ами то вече се е получило донякъде - много хиляди българи, огромна част без да знаят немски и без някаква квалификация работят в Германия, в Испания, в други страни, ако искаш почвам поименно, сериозно го предлагам :)).
Тези хора знаят от собствен опит, че в България ще им отпорят кожата от работа, а пари - едвам, едвам.
Срам само за тези, които имат квалификация и езикови познания, че искат за себе си нещо, но не са успели досега да го постигнат. Но им пожелавам успех, а не само празни приказки.
цитирай
17. rumyn - до rizar
01.04.2014 18:28
извини ме за грубостта! не се опитвам да се заяждам!
но ти какво знаеш за русия? и от къде го научи?
отиде като турист там? отиде като строител? от учебниците? от научнопопулярните филми? от къде? поживя там към 20-30 години?
ако знаеше достатъчно не би написал това в този вид.
(Светът вече се дели на "руснаци" и ''зоофили" - първите не са просто тъпите пияни хора, дето искат да се наблъскат с водка, а хората, които искат да бъдат уважавани , заради собственото им желание да живеят по свой начин, а не по който им повели Фермата на д-р Глобофашизоид . Останалите са , които са прекършили своята съвест и заради един пробит долар ще продадат и собствената си майка)
и по твоите думи за която по никакъв начин не мога да съм от "руснаците" нито по произход, нито по убеждение, аз съм способна да продам мама за каквото и да е? ей! не закачай мама , че ставам зла! ( не, не казвам че си я закачил, казвам само каква ми е реакцията когато става въпрос за роднини и приятели. може и да не са прави и пак ще ги защитя. после можа да ги изям с парцалите . но на друг няма да дам да ги докосне. никога!)
цитирай
18. rumyn - до learningtogether
01.04.2014 18:39
не си наивен , по скоро си идеалист.
всички влезли във властта ( на държавата) се превръщат в марионетки.
е, някои знаят кой дърпа конците и си траят, че лошо им се пише. други се съмняват, и те си траят че и на тях няма да им е по мед и масло. а третите си въобразяват че като махнат тези от власт другите ще са по малко миризливи лайна.
според мен народа трябва да почне да изисква от власт имащите и тогава и само тогава кукловодите ще отпуснат въздух за народа. а целта на кукловодите е да разсее народа като ги изкара да стачкуват и народа да не обръща внимание на какво се случва. защото всички са зейна ли в протестите и никой нищо не говореше какви ги вършат зад паравана.
ох пак много се разприказвах....
цитирай
19. learningtogether - до 18. rumyn
01.04.2014 18:54
Благодаря ти за мнението, сериозно и обективно е.
По горе написах, само едно истинско гражданско общество, дотолкова доколкото успеем да си го направим, ще може да ни помогне, да тръгнат напред нещата.
Но и при гражданското общество има управляващи. Все някой ще е там горе, и нека да е този, който може да отстоява собствени позиции, но който и е показал, че уважава и действа съобразно мнението (и протестите) на хората. Не само да ги залъгва, а в крайна сметка го извърти, и нищо не получаваш.
цитирай
20. learningtogether - @ 18. rumyn
01.04.2014 19:15
След всеки Махнат от власт, другите ще са по-малко л..на.
Или да ги оставим тези до живот, щото, който и да дойде ... "всичките са маскари"?
Не съм съгласен, имам си живот, който искам поне минимално да управлявам.
Ти ще кажеш, не можеш нищо да управляваш от живота си, затова ги остави управляващите да правят каквото си знаят!!! Да, ама Не !!! Мога да управлявам повече от поне минимално живота си - и сега ще гледам най-малкото футбол по Нова, а не по БТВ! И утре ще гласувам, а не да си стоя в къщи, защото всички горе са "големи л..на", според теб! Ами като всички са така "миризливи", "най-логично е" да съм съгласен с тях и да ги подкрепям, нали ?!
цитирай
21. veilet - Против съм да има каквито и да е во...
01.04.2014 19:47
Против съм да има каквито и да е военни действия, независимо дали започнати от руснаци или американци. Но ми е странно как всички скочиха на Русия, че даже и я заплашваха с конкретни мерки, а когато САЩ нападнаха Ирак без абсолютно никакъв повод, никой не се противеше сериозно, а само на думи. А в случая даже и има доста хипотези, че убийците на невинните хора и на полицаите са едни и същи хора. Според мен ябълката на раздора отдавна не е нито Газпром, нито Украйна, нито Крим. От друга страна тези провокативни игрички на САЩ вече дразнят. Путин никога не би се подвел за военни действия с тях, а това е единственото което би спасило американската стагнация. Жалко е само, че шепа провокатори доведоха до такава ескалация. Всичко написано до тук не ме прави автоматично русофилка, но не може САЩ да се меси в Живота на другите, когато си поиска. Апропо, се сещам, че преди 6 години Украйна и Грузия се молеха да влязат в НАТО, но Германия и Франция бяха против. Сега това можеше да промени много неща...А сега да обърна и другата страна на картата: Русия- страната на многото новобогаташи, както и красивата природа. А, и най- важното.....ако не си отваряш очите, основният спорт е как да те излъжат!:))) Трябва да си много сериозен, бдителен, да не се усмихваш- иначе будиш подозрение, ставаш съмнителен. Идват униформени в 5 часа сутринта и т.н. Русия не е никак просто място за живеене, в случай, че някой от блогърите реши да отиде там с такава цел. Има един такъв израз, че с ума си не можеш я разбра...Това за "сериозната" част от постинга! Колкото до нежните създания- да, харесаха ми някои от тях. Пролетни поздрави!!!
цитирай
22. allvin - Честит 1-ви април! ;)
01.04.2014 20:05
,,Винаги с Германия, никога против Русия!" - Стамболов
цитирай
23. vmir - 23. blackpredator,
01.04.2014 20:43
Аха, мечтаеш си дядя Путя да ти впрегне гражданите в катърската каручка на дяда ти. Както едно време. Личеше си и преди откровенията ти, ма ти продължавай да си го мечтаеш, щом толкова много ти се иска.
цитирай
24. raders - Наистина е чудно защо всички инф...
01.04.2014 21:00
Наистина е чудно защо всички инфантилно смесват народа с държавата и объркват Русия с комунизма, Америка с капитализма или Германия с фашизма? След което непременно противопоставят руснаци срещу германци, европейци срещу американци, източни, срещу западни, българи срещу тези или онези, както и евреи срещу всички останали. Тези били лоши, а другите - много добри, айде холан! Докога ще продължава тази идиотска тенденция хората непрекъснато да бъда противопоставяни един срещу друг и никога да няма разбирателство? Що за злобна комплексарщина е това? Всъщност, всички беди идват не от народите, а от държавата. Държавата е тази, която хвърля хората в разни касапници и някои дребосъци продължават да се връзват, пишейки глупости и обвинявайки този или онзи народ в прегрешения, вина за които определено имат властниците.
цитирай
25. vmir - Да бъдем справедливи или поне да не дърпаме дявола за опашката.
01.04.2014 21:01
Русия не се намеси да спре мачкането на сърбите не от нежелание или страх, а защото ТОГАВА спази международния ЗАКОН. И слава Богу! Защото, ако беше успяла да стъпи в Сърбия преди западняците (ах този гаден Костов, който не даде съгласието си за преминаването на Червената Армия през България), днес в София и други градове на страната щяха волно да прелитат ракетки "земя-въздух" минохвъргаки весело щяха да целят покривите ни, а баби и деца щяха да подхвръкват бодро във въздуха, както беше в Югославия пред 90-те и е сега в Сирия. Нека да не свеждаме международното положение до това кой кого преебал, а да погледнем какво искаме и защо го искаме. Имаш ли представа колко хора бяха затрити в Югославия за нула време преди Запада да ги удари?
цитирай
26. germantiger - ...
01.04.2014 21:24
raders написа:
Наистина е чудно защо всички инфантилно смесват народа с държавата и объркват Русия с комунизма, Америка с капитализма или Германия с фашизма? След което непременно противопоставят руснаци срещу германци, европейци срещу американци, източни, срещу западни, българи срещу тези или онези, както и евреи срещу всички останали. Тези били лоши, а другите - много добри, айде холан! Докога ще продължава тази идиотска тенденция хората непрекъснато да бъда противопоставяни един срещу друг и никога да няма разбирателство? Що за злобна комплексарщина е това? Всъщност, всички беди идват не от народите, а от държавата. Държавата е тази, която хвърля хората в разни касапници и някои дребосъци продължават да се връзват, пишейки глупости и обвинявайки този или онзи народ в прегрешения, вина за които определено имат властниците.


Хубаво питане, но първо питай тези кому онанистите - те го правеха десетилетия наред... другите саслед тях, моето също е реакция в отговор на тяхната простотия.

Но те са бита карта - системата им се срина, Съветския им съюз се стопи,децата им български и червени напуснаха майката България вероятно завинаги и забележи в посока запад - така ми харесват интернационалиетите.

Впрочем противопоставянето не е идиотска тенденция - това е реалността живот - двубой и борба има винаги - хилядолетия преди нас, вероятно и след нас. Това не е хуманно, но е рационално и неизбежно!
цитирай
27. vmir - 28. blackpredator,
01.04.2014 21:29
blackpredator написа:
Празен си като след клизма. Ти си като Москвич, от който постоянно капe масло и цапа. Не ставаш даже и за хоби.
Такива пролетарии сте русофобите у блога, та чак не ми се мисли к'ви майтапи и к'ви резили биха се получили, ако се съедините.:D


А, без селяндурските номера "кой ми ака в гащите", драги! Не забравяй поне, че ми се правиш на градски!
цитирай
28. born - Наистина е чудно защо всички инф...
01.04.2014 21:41
raders написа:
Наистина е чудно защо всички инфантилно смесват народа с държавата и объркват Русия с комунизма, Америка с капитализма или Германия с фашизма? След което непременно противопоставят руснаци срещу германци, европейци срещу американци, източни, срещу западни, българи срещу тези или онези, както и евреи срещу всички останали. Тези били лоши, а другите - много добри, айде холан! Докога ще продължава тази идиотска тенденция хората непрекъснато да бъда противопоставяни един срещу друг и никога да няма разбирателство? Що за злобна комплексарщина е това? Всъщност, всички беди идват не от народите, а от държавата. Държавата е тази, която хвърля хората в разни касапници и някои дребосъци продължават да се връзват, пишейки глупости и обвинявайки този или онзи народ в прегрешения, вина за които определено имат властниците.

Мисля,че този коментар най-изчерпателно и аналитично отразява истинската същност на спора "комунизъм-антикомунизъм", респективно "русофилство-русофобство". Що се отнася до самия постинг бих поздравил отново автора за перфектния стил на изразяване, въпреки че идеологическите различия биха могли в някаква степен да понижат впечатлението. Въпрос на вкус /както казало кучето и си облизало задника / . Поздрави.
цитирай
29. vmir - И още нещо:
01.04.2014 21:48
Въпросът изобщо не е не е колко руски е Крим. А но кого пренадлежи по закон. Защото законът е дамислен като средства против прецакването, демек, пречка пред търчилъжковците. Неслучайно е казано: "Подарък не се връща". Иначе всеки селяндур ще ти прави подарък, а като му се отблагодериш подобаващо (като украинци, влагащи парите си в Крим, ще можеш да му гепииш мангите като си вземеш "подаръка" обратно барбар с вложените пари)... Ми нали затова е измислен законът...
цитирай
30. oranjevia - Мачът Запад -Русия още не е свършил, ...
01.04.2014 21:56
Мачът Запад -Русия още не е свършил ,тигре .Знам ,че си русофоб по силата на историческите обстоятелства, но не бързай с изводите.Май ще се играе 2-ро полувреме/или среща-реванш / на Студената война.И този ,който води руския отбор за момента като стратег е две класи над черния Пинокио и групичка около него .Поне да бяха питали Бжежински/пламемен русофоб и враг на всичко източноправославно/ преди да платят Украинския преврат- щото май не са.Крим не е съвсем кокошка-тя е територия населена с руснаци ,която трябва да бъде спасена от украинска асимилация и денационализация/както това се случи с българите в Македония след ВСВ/.Това първо.Второ - стратегическа позиция даваща излаз на Черно и Средиземно море.Трето ,носят се едни слухове за нефт и газ в неговата акватория.Четвърто - Запада и по -специално щатите трябва да бъдат спрени на по-далечен рубеж според руската доктрина.Отбора на черния за момента е леко надигран и бесен.Защото Украинската тръба до която се домогва може да не е толкова рентабилна и може и да не успее да вкара Украйна в НАТО.Принудиха го да седне и да преговаря- него Световния полицай.И ще търси реванш -май в Сирия и/или ще опита рискована игра с цените на петрола.ТАКА ,ЧЕ ОЧЕРТАВА СЕ ДА Е ИНТЕРЕСНО-стига тази нова Студена война да не се сгорещи -че регионалната сила има ядрени заряди дори и на противоракетите.
цитирай
31. nbrakalova - Колкото и сериозен, и основателен ...
01.04.2014 22:20
Колкото и сериозен, и основателен да е (а той е), сблъсъкът между "патриотизЪма" на русофилите и патриотизма на русофобите е локален, български, и рефлектира единствено в българската действителност, душевност, манталитет... В случая вниманието би трябвало да бъде насочено не върху величието и мощта на Русия (в двете й фази – Русия-СССР); какво тя е направила или не е направила; какво е постигнала или какво е унищожила; какво е притежавала и какво сега не притежава… Решаващият проблем е, че в създалата се ситуация Русия нарушава международни договорености, с което разклаща и без това крехката ни световна сигурност... Т.е. не е уместно фокусът на обсъждане да е за величие, мощ или претенции, а за "стария" морал, който "свободомислящото" настояще с рекламациите си за издигнатост и загриженост би трябвало да поставя над имперските интереси, независимо дали те са с исторически основания или ситуационни удобства.

Някои от изображенията са наистина очарователни: 2, 3, 10, 12, 18, 19, 20, 22, 24, 29, 30, 35, 36, 37, 64, 66, 67, 74,78
цитирай
32. ssdimitar - Снимките много добри /интересно от ...
01.04.2014 22:23
Снимките много добри /интересно от къде ги намираш, толкова разголени/ :))
Значи за ЕС или за Русия.Защо ЕС? От къде, въобще се пръкна този въпрос?
Поради географски ли, икономически,културни,исторически,родствени, сантиментални причини.От голяма взаимна любов,общ манталитет ли?!Никога не съм разбирал, какво общо имаме с ЕС.Това е все едно да искаме да се обединим с Юпитер/сигурно имаме повече общо/. Единствената причина да сме в ЕС е да не сме с Русия.Просто друга причина не може да има.ЕС привлича всичко, което може да е около Русия.А и някакъв пазар сме им, ама не го смятаме това.
Много съм съгласен с теб, че ние сме си виновни.ЕС са прави за себе си.Ние /някой от нас/се продадохме.За работата ни и работодателите също съм съгласен.Имам обяснение, но не е извинение.
За унижението!Нищо не е по-унизително за мен да се бутам там,където не съм приет.Когато англичанин или германец чуе да се говори на български не те смята за човек.Е това е унижение.Мислех да ходя на екскурзия в Германия, но скоро ми се оплакаха едни познати в Нюрнберг и се отказах.И за Англия съм чувал същото.Значи те са прави за себе си,защо обаче им се натискаме?!!Нямам думи.Къде са те, къде сме ние.Може да сме бедни, но трябва да имаме достойнство.
А Русия?За тази ли Русия говорим, която изгради всичко тук - е оттатък Черно море /най-евтиния транспорт е по вода/.Тази, която има най-големия световен запас на природен газ.За руснаците, пияни и непридирчиви, като нас, които ни изкупуваха боклуците без спирка.За историята ни с тях, може само да се поклоним, защото едно време срещу мохамеданите не бяхме от Европа, а сега европейци ще ставаме.Никога няма да станем европейци,, но защо се опитваме да се правим на такива.
цитирай
33. podvodni - Тигре, ти наред ли си ?
01.04.2014 23:02
Тигре, ти наред ли си ?
цитирай
34. planinitenabulgaria - За съжаление мрачната прогноза за бъдещето на България е вярна.
01.04.2014 23:18
Събитията в Украйна станаха причина да се внесе яснота при доста блогъри те с картончета към Центъра ли са, бетонни глави ли са или просто здаразени с вируса на Маркс. Всички активирани от Центъра по казуса Украйна пропускат какво са им случили руснаците през 1936/37 г, когато между 3 и 7000000 украинци умират от глад, какво случиха руснаците на татарите в Крим, когато избиха половината от тях след повторното превземане на Крим от руснаците през 1944 г, а другата половина изселиха в Сибир, а в домовете им докараха руснаци. После разрешиха на татарите, членове на КПСС да се завърнат в Крим. А ттарите - това са ислямизирани българи. Защо не взе някой с картонче в Центъра да напише нещо по тези теми?
цитирай
35. germantiger - ;)
02.04.2014 01:06
podvodni написа:
Тигре, ти наред ли си ?


Вашето отделение с или без решетки беше?

Там така ли говорят за мен?
цитирай
36. germantiger - ...
02.04.2014 01:08
ssdimitar написа:
Снимките много добри /интересно от къде ги намираш, толкова разголени/ :))
Значи за ЕС или за Русия.Защо ЕС? От къде, въобще се пръкна този въпрос?
Поради географски ли, икономически,културни,исторически,родствени, сантиментални причини.От голяма взаимна любов,общ манталитет ли?!Никога не съм разбирал, какво общо имаме с ЕС.Това е все едно да искаме да се обединим с Юпитер/сигурно имаме повече общо/. Единствената причина да сме в ЕС е да не сме с Русия.Просто друга причина не може да има.ЕС привлича всичко, което може да е около Русия.А и някакъв пазар сме им, ама не го смятаме това.
Много съм съгласен с теб, че ние сме си виновни.ЕС са прави за себе си.Ние /някой от нас/се продадохме.За работата ни и работодателите също съм съгласен.Имам обяснение, но не е извинение.
За унижението!Нищо не е по-унизително за мен да се бутам там,където не съм приет.Когато англичанин или германец чуе да се говори на български не те смята за човек.Е това е унижение.Мислех да ходя на екскурзия в Германия, но скоро ми се оплакаха едни познати в Нюрнберг и се отказах.И за Англия съм чувал същото.Значи те са прави за себе си,защо обаче им се натискаме?!!Нямам думи.Къде са те, къде сме ние.Може да сме бедни, но трябва да имаме достойнство.
А Русия?За тази ли Русия говорим, която изгради всичко тук - е оттатък Черно море /най-евтиния транспорт е по вода/.Тази, която има най-големия световен запас на природен газ.За руснаците, пияни и непридирчиви, като нас, които ни изкупуваха боклуците без спирка.За историята ни с тях, може само да се поклоним, защото едно време срещу мохамеданите не бяхме от Европа, а сега европейци ще ставаме.Никога няма да станем европейци,, но защо се опитваме да се правим на такива.


Ти вярно не си за Европа, по дух си извън.

Има лошо - зорлем са те вкарали,едно времетова бе решение, не народна воля.

Право на позиция има всеки - не споделям твоята, но за теб е вярната и избора е твой поне вътршения, държавния е друг!
цитирай
37. germantiger - ...
02.04.2014 01:15
oranjevia написа:
Мачът Запад -Русия още не е свършил ,тигре .Знам ,че си русофоб по силата на историческите обстоятелства, но не бързай с изводите.Май ще се играе 2-ро полувреме/или среща-реванш / на Студената война.И този ,който води руския отбор за момента като стратег е две класи над черния Пинокио и групичка около него .Поне да бяха питали Бжежински/пламемен русофоб и враг на всичко източноправославно/ преди да платят Украинския преврат- щото май не са.Крим не е съвсем кокошка-тя е територия населена с руснаци ,която трябва да бъде спасена от украинска асимилация и денационализация/както това се случи с българите в Македония след ВСВ/.Това първо.Второ - стратегическа позиция даваща излаз на Черно и Средиземно море.Трето ,носят се едни слухове за нефт и газ в неговата акватория.Четвърто - Запада и по -специално щатите трябва да бъдат спрени на по-далечен рубеж според руската доктрина.Отбора на черния за момента е леко надигран и бесен.Защото Украинската тръба до която се домогва може да не е толкова рентабилна и може и да не успее да вкара Украйна в НАТО.Принудиха го да седне и да преговаря- него Световния полицай.И ще търси реванш -май в Сирия и/или ще опита рискована игра с цените на петрола.ТАКА ,ЧЕ ОЧЕРТАВА СЕ ДА Е ИНТЕРЕСНО-стига тази нова Студена война да не се сгорещи -че регионалната сила има ядрени заряди дори и на противоракетите.


"Викаш" на теб това ти еИНТЕРЕСНО?!

Сериозно ли кризите по света са интересни за теб и то тези в Европа при комшиите?

Интересни интереси имаш ;)

Иначе ти си поредния който се връзва, това съм го и писал в постинга - запада винаги играе театрото с моркова и палката, с курабията и "камшика"...

Лошо няма - гледай, съпреживявай, а аз ще пиша още постинги.
цитирай
38. germantiger - ...
02.04.2014 01:19
born написа:
raders написа:
Наистина е чудно защо всички инфантилно смесват народа с държавата и объркват Русия с комунизма, Америка с капитализма или Германия с фашизма? След което непременно противопоставят руснаци срещу германци, европейци срещу американци, източни, срещу западни, българи срещу тези или онези, както и евреи срещу всички останали. Тези били лоши, а другите - много добри, айде холан! Докога ще продължава тази идиотска тенденция хората непрекъснато да бъда противопоставяни един срещу друг и никога да няма разбирателство? Що за злобна комплексарщина е това? Всъщност, всички беди идват не от народите, а от държавата. Държавата е тази, която хвърля хората в разни касапници и някои дребосъци продължават да се връзват, пишейки глупости и обвинявайки този или онзи народ в прегрешения, вина за които определено имат властниците.

Мисля,че този коментар най-изчерпателно и аналитично отразява истинската същност на спора "комунизъм-антикомунизъм", респективно "русофилство-русофобство". Що се отнася до самия постинг бих поздравил отново автора за перфектния стил на изразяване, въпреки че идеологическите различия биха могли в някаква степен да понижат впечатлението. Въпрос на вкус /както казало кучето и си облизало задника / . Поздрави.


Мисля,че нямаме ИДЕИОЛОГИЧЕСКИ различия, освен ако Вие сте комунист,а аз дори като антикомунист пак нямам - ако Вашето е идеология, моето не е!

С Вас може да се провежда сериозна и с респект дискусията, по-често аз съм бил рязък и извън мяра. Хубаво е да сме различни (макар комунизма да не го позволява), но тук в блога предпочитам да комуникирам и дискутирам схора като Вас, вместо да слушам само едната позиция (която и да е тя).

Благодаря за разумния и уважителен коментар, както и за похвалата Ви към мен.
цитирай
39. dinkov - Динков
02.04.2014 04:48
germantiger - от баба си знам (Бог да я прости, няма да обяснявам от какъв род е), че човек ако иска другите да го уважават, най-напред трябва самия той да се уважава, да уважава другите, тогава те искат или не искат ще го уважават.
А ще добавя нещо от себе си. Ако човек е в позиция партер пред всички, то всички ще го е..... Но ако се изправи срещу тях, без да се интересува кой какъв е ( дали руснак, дали германец, инглизин, френец или какъвто ще да е ), най-много да го сбори, тогава онзи ще го поздрави дори, и да си излезе от тепиха. Но за да се качи на тепиха има няколко комултативни условия. Да уважава себе си и да знае, че не е по-малък от другия, да е добре подготвен, да не го е страх и да вярва, че да вдигнат неговата ръка е напълно възможно.
Народите сме еднакви навсякъде, има и разбира се различни исторически обусловености. Не забравяй, че в продължение на хилядолетия центъра на света е бил на Балканите, а за някакви си германци или пък още повече руснаци, тях просто ги е нямало на картата и въобще не са ги броели.
Всичко е индивидуално. Ако дойде някой германец или руснак без капитал тука при нас и да започне от начало, знаеш ли какво може да се случи. Ами най-много да се осере, да си вземе чукалата и да си иде там от където е дошъл. А може и да се оправи. Всичко е индивидуално. Между другото познавам българи, които са започнали от нулата и въпреки системата за мачкане са направили доста сносни неща. За някой си чувал и ти, без значение как се казват. Че като се почне с категории никога няма да се оправим, винаги така ще бъде... малко е несериозно за сериозни хора.
А сега нещо в тон с изминалия 1-ви април. Имам предложение. Руснаците и украинците да престанат да се карат за Крим, защото накрая ние ще предявим претенции към него, защото там исторически стотици години е било люлка на българщината. А и по този начин населението на Крим ще влезе в ЕС :)))
Поздрав.
Ицко
цитирай
40. staler - тигъре, да ти е гърмяла граната в ...
02.04.2014 05:03
тигъре,да ти е гърмяла граната в непосредственна близост?света е в криза,цивилизационния модел се провали,ресурсите стават все по кът.грузия,мрузия,сирия,украина....какво и кои е спечелил в 10тината арабски страни,балканите,юар и пр.драги?цицат нефтец,но от барутен погреб.сега се набъркаха в големите лаина,щото туи руско оружие не е как унуи у югославията.ет ти една алтернативна прогноза за големата ви мъка--украина,маина. там тепърва още сега е започнало и ще става все поинтересно до сърбеж и болка.щот идва чудотворния мвф а където тои е минал,симпатизантите на западът изчезват сред мирното население яко дим.а кога полувината се брои руско .....сам се сети нататъка.кои печели, пресмяташ?никои драги.нито баба ти меркел с фронтова линия до любимата ти доичланд,нито путин дето ще губи милиарди,наи малко пък украинците.ами чичо сам?ами тои си мисли че ще е в негова полза,нали за това го организира аслъ..ммм лееко греши--русия в тоя вид в които я привеждат,ще му приседне.
цитирай
41. ssdimitar - Тигре не мразя европейците/ и ...
02.04.2014 12:13

Тигре не мразя европейците/ и тебе, като германец/знаеш! Просто нямаме общо с тях.Защо Европа?Не казвам, че разбирам от тези неща и знам Европа или Русия.Просто разсъждавам.Европейците мислят ли за нас според теб?Въобще, трябва ли да мислят?И кажи нещо общо, което имаме с тях.Моят дух не знам, дали е европейски, защото не знам европейският дух, какъв е.Моя дух държа да е на разсъдъка.Друг етикет не ми е толкова важен.Наистина ми е интересно, а ти си запознат.Кажи ми, какво общо имаме с Европа.Защо Европа, трябва да мисли за нас-респективно, да я слушаме за решаване на вътрешни проблеми.Знам, само че духа на солидарност и обединеност беше много силен, когато навлизаха тук, затваряха цели отрасли,правеха магазини,назначаваха управители на наши български дейности, които сме правили и без тях преди това.Сега голям страх от мързеливия, хитър, долен български работник.Това ли е европейски дух на солидарност- той не е от сега, но сега се прояви.Какво общо имаме и, какво може да ни даде Европа.Това, че има нещо не означава, че ще ни го даде, а и не трябва.Просто очакванията ни не са реални.
Има една реклама на Липхер."Ако искате да имате здрав хладилник, като на баба ви, вземете си Липхер".И тук е въпроса.Като са толкова добри Мразовете/а те наистина са добри/ кой ги затвори.Всичко в стараната ни се направи под ръководството на Европа - с тяхно дейно участие или пасивно скатаване.Ок съм с това.Не очаквам и друго.Нормално е да гледат интереса си.Гадно ми е обаче,хем да ме е***, хем да съм благодарен за това, че и да се натискам, и да плащам.
Само гледай, какво ще стане от сега нататък.Досега изсмукаха парите и отраслите.Сега остана земята и бъдещето на хората.Със заемите отнемат и него.Това, което виждам , занапред е РОБСТВО.
цитирай
42. germantiger - ...
02.04.2014 13:07
staler написа:
тигъре,да ти е гърмяла граната в непосредственна близост?света е в криза,цивилизационния модел се провали,ресурсите стават все по кът.грузия,мрузия,сирия,украина....какво и кои е спечелил в 10тината арабски страни,балканите,юар и пр.драги?цицат нефтец,но от барутен погреб.сега се набъркаха в големите лаина,щото туи руско оружие не е как унуи у югославията.ет ти една алтернативна прогноза за големата ви мъка--украина,маина. там тепърва още сега е започнало и ще става все поинтересно до сърбеж и болка.щот идва чудотворния мвф а където тои е минал,симпатизантите на западът изчезват сред мирното население яко дим.а кога полувината се брои руско .....сам се сети нататъка.кои печели, пресмяташ?никои драги.нито баба ти меркел с фронтова линия до любимата ти доичланд,нито путин дето ще губи милиарди,наи малко пък украинците.ами чичо сам?ами тои си мисли че ще е в негова полза,нали за това го организира аслъ..ммм лееко греши--русия в тоя вид в които я придеждат,ще му приседне.


И аз това казвам/пиша - ще бъде опоскано и ликвидирано или изтощено още едно славянско и православно място, извор или територия - нали това пиша всъщност - русия загуби, православието също.

Друга част отукраинците ще получат добър живот на запад или нетолкова добър,но със сигурност стандарт над този в "къщи си".

Ако пожелаят да уредят страната си по западен образец ще прокопсат като чехи, словаци, унгарци, поляци, словенци и хървати дори. Под прокопсане разбирам не западен начин на живот, но нива над познатия по чеврвено време и сега.

Връщаме се на мисълта ми - русия загуби огромна част от Украйна, а преди десетилетия и векове нард я имаше цялата.
цитирай
43. germantiger - ...
02.04.2014 13:08
ssdimitar написа:

Тигре не мразя европейците/ и тебе, като германец/знаеш! Просто нямаме общо с тях.Защо Европа?Не казвам, че разбирам от тези неща и знам Европа или Русия.Просто разсъждавам.Европейците мислят ли за нас според теб?Въобще, трябва ли да мислят?И кажи нещо общо, което имаме с тях.Моят дух не знам, дали е европейски, защото не знам европейският дух, какъв е.Моя дух държа да е на разсъдъка.Друг етикет не ми е толкова важен.Наистина ми е интересно, а ти си запознат.Кажи ми, какво общо имаме с Европа.Защо Европа, трябва да мисли за нас-респективно, да я слушаме за решаване на вътрешни проблеми.Знам, само че духа на солидарност и обединеност беше много силен, когато навлизаха тук, затваряха цели отрасли,правеха магазини,назначаваха управители на наши български дейности, които сме правили и без тях преди това.Сега голям страх от мързеливия, хитър, долен български работник.Това ли е европейски дух на солидарност- той не е от сега, но сега се прояви.Какво общо имаме и, какво може да ни даде Европа.Това, че има нещо не означава, че ще ни го даде, а и не трябва.Просто очакванията ни не са реални.
Има една реклама на Липхер."Ако искате да имате здрав хладилник, като на баба ви, вземете си Липхер".И тук е въпроса.Като са толкова добри Мразовете/а те наистина са добри/ кой ги затвори.Всичко в стараната ни се направи под ръководството на Европа - с тяхно дейно участие или пасивно скатаване.Ок съм с това.Не очаквам и друго.Нормално е да гледат интереса си.Гадно ми е обаче,хем да ме е***, хем да съм благодарен за това, че и да се натискам, и да плащам.
Само гледай, какво ще стане от сега нататък.Досега изсмукаха парите и отраслите.Сега остана земята и бъдещето на хората.Със заемите отнемат и него.Това, което виждам , занапред е РОБСТВО.


Твоите пропуски,простими защото си българин и убеден привърженик на изтока като същност в което лошо няма:

ПРОПУСК - за вината българска в ликвидиране мутризация и убийство на стопанство/икономика не си писал дума

ПРОПУСК - за вината руска в мутризация и мафиа в БГ също не си записал нищо

ПРОПУСК - описаното от теб е всъщност ПОВТОРЕНИЕ на направеното от БЪЛГАРСКИТЕ комунисти след 1944 под ръководство и диктат на съветските комунисти, написаното от теб не е ново,но явно това паметта ти го пропуска втвоя коментар

И да - прав си до голяма степен - запада участва актвино и решително в ликвидирането на България и да това покрива техния западен интерес.

И ИДВАШ НА МОЯ "АКЪЛ" ЗАПИСАН ОТ МЕН В НАЧАЛОТО НА ПОСТИНГА:

Правилната българска позиция я знаем- Стамболов (какъвто днес нямаме), технологии и дипломация до запада,търговия и тесни връзки с Русия покрай Православие. По-малко навеждане пред западни и източни кукловоди и повече характер пробългарски - това няма да сесъстои за жалост - просто мечта.

P.S.
Хора на духа българи-европейци има премного - тези които четат Кант, Хегел, слушат Беетовен и Бах, двамата Верди, (да не изброявам хилядите в изкуства) развиват технологично всичко направено на запад като компютър, автомобил, влак, техника, наука и изкуства.

Вярно,че създаденото от запада в наука и изкуства, което е титанично над източното не те прави европеец, а само ползвател.

МАРКИРАХ ТОВА ВКОЕТО БИХ ТЕ ДОПЪЛНИЛ ИЛИ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДОКРАЙ С ТЕБ,ИНАЧЕ НАПЪЛНО ПРИЕМАМ КОМЕНТАРА ТИ И В НЕГО ИМА БОЛ ИСТИНИ! (за съжаление)

И още нещо - явно почти всичко е Европа в Европа ;) поляци, чехи, унгарци, словаци, хървати, дори румънци ще предпочитат това европейско днес, отколкото онова съветско преди, явно Европа свършпва там където започва България и... Русия?!
Разбира се, може да направиш уговорката, че иде реч за дух, не за начин на живот.
цитирай
44. germantiger - ...
02.04.2014 13:13
dinkov написа:
germantiger - от баба си знам (Бог да я прости, няма да обяснявам от какъв род е), че човек ако иска другите да го уважават, най-напред трябва самия той да се уважава, да уважава другите, тогава те искат или не искат ще го уважават.
А ще добавя нещо от себе си. Ако човек е в позиция партер пред всички, то всички ще го е..... Но ако се изправи срещу тях, без да се интересува кой какъв е ( дали руснак, дали германец, инглизин, френец или какъвто ще да е ), най-много да го сбори, тогава онзи ще го поздрави дори, и да си излезе от тепиха. Но за да се качи на тепиха има няколко комултативни условия. Да уважава себе си и да знае, че не е по-малък от другия, да е добре подготвен, да не го е страх и да вярва, че да вдигнат неговата ръка е напълно възможно.
Народите сме еднакви навсякъде, има и разбира се различни исторически обусловености. Не забравяй, че в продължение на хилядолетия центъра на света е бил на Балканите, а за някакви си германци или пък още повече руснаци, тях просто ги е нямало на картата и въобще не са ги броели.
Всичко е индивидуално. Ако дойде някой германец или руснак без капитал тука при нас и да започне от начало, знаеш ли какво може да се случи. Ами най-много да се осере, да си вземе чукалата и да си иде там от където е дошъл. А може и да се оправи. Всичко е индивидуално. Между другото познавам българи, които са започнали от нулата и въпреки системата за мачкане са направили доста сносни неща. За някой си чувал и ти, без значение как се казват. Че като се почне с категории никога няма да се оправим, винаги така ще бъде... малко е несериозно за сериозни хора.
А сега нещо в тон с изминалия 1-ви април. Имам предложение. Руснаците и украинците да престанат да се карат за Крим, защото накрая ние ще предявим претенции към него, защото там исторически стотици години е било люлка на българщината. А и по този начин населението на Крим ще влезе в ЕС :)))
Поздрав.
Ицко


Изклювам изхвърлянето за хиляди години "център на света" на Балканите, изключвам същото фразьорство за Крим, но ти имашправо да вярваш или мислиш такаи несъмнено имаш своите доводи (които аз и науката намираме за неистинни), но кой-знае - може да са истина?!

С другото написано от теб се съгласявам, защото го споделям и бих го написал подобно. Частта за достойнството да бъдеш себе си и да вдигнеш глава като НАРОД БЪЛГАРСКИ, успеха или неуспеха тук на чужденец и българин е АБСОЛЮТНО ВЯРНО поне за теб и мен,но убеден съм и за много други четящи!

P.S.
Не съм написал, че никога няма да се оправим като необозримо бъдеще или въобще липсва на потенция. Убеден съм, че България може да живее по-добрем и да постигне успех, че може дори да успее или преуспее, макар и адски трудно. Мисълта ми е, че С ДНЕШНИТЕ ВЛАСТИМАЩИ И СЪТВОРЕНОТО ОТ ТЯХ,С МАНТАЛИТЕТА НА ДНЕШНАТА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕИ НАЙ-ВЕЧЕ С ПРОБЛЕМИТЕ КОИТОВИЖДАМ ВБЪДЕЩЕ АЗ СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ЗАСЕГА ОПРАВИЯ НЯМА! (пак за жалост)

В този ред на мисли да спомена - оправия в много "области" или "отношения" не виждам забол бели народи включително безродния германски боклук-народ днес.
цитирай
45. mikolaj - Що е то Запад?
02.04.2014 14:21
Коментарите са изключително добри. Тук няма да се спирам на тезата на Тигъра- смятам, че анализът е много обективен, и трябва да се акцентира повече на факти, а не на емоции.

Само бих искал да поставя под съмнение едно доста абстрактно понятие като "Запад". Та същият този Запад векове наред води какви ли не войни помежду си. То не бяха войни за нследства, не беше 30-годишна война, не беше 100-годишна, не беше 7-годишна, не бяха Наполеоновите войни, не беше Френско-Пруската, и т.н. Не можем да поставим политиката на Франция, Англия, Германия под един знаменател. Да, днес те имат сходно отношение по външно политически въпроси, но това не ги превръща автоматично в един обединен съюз. ЕС е все още по-скоро икономически съюз, отколкото политически. Но дори и тогава едно понятие като "Запад" пак ще звучи неясно: Гърция, Япония, Южна Корея част ли са от Запада? Сърбия"западна" ли е? И тогава ще разберем откъде идват тези различия в нашата перцепция: такова нещо като Запад не съществува, има високо развити икономики (Великобритания и Германия) и средно развити (Испания и Португалия).
цитирай
46. ssdimitar - Ммм да. Истината излиза на яве, но ...
02.04.2014 14:35
Ммм да.Истината излиза на яве, но трябва да се потърси.Вече стигнахме до истината, а тя не е черно-бяла.За да видим цялата картина, трябва да знаем доста, а аз не знам много.Малкото, което знам го обвързвам доста.
За Европа говоря така, защото е най-голям фактор в момента - не, защото е най-лошото, единствено зло или без прецедент.Искам, като говорим за Европа да я виждаме реална, а не като златна кокошка. А с Русия имаме много общо - за зло или добро.
Във връзка с потреблението, създаването и ползването, колко е европейско си е нова тема. За техническия гений не европейците ли говориш или на германците?!!Всъщност, ако отделим германците, то другите народи имат едно нормално общо развитие на науката, като все пак зависи от условията, които са различни.Германците се отличават! ДОБРЕ!!:) Науката е отделен въпрос и той сам по себе си не е наясно за добро ли е или за зло.Това никой не знае- времето ще покаже.Интересно е, че най-техническите нации или умове/индивидуално/ не са най-щастливите.....но това е друга тема.
цитирай
47. dolsineq - - НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
02.04.2014 14:51
Картинките ти няма да коментирам, вулгарно е да се ползва детско, невинно личице с тяло на жена, не намирам никакво изкуство в това, а само мъжка похотливост... :)

Не разбирам злобата ти, Тигре, наистина. Запознат си с древната история и знаеш, че много държави по една или друга причина са изчезнали завинаги от лицето на Земята, същата съдба е сполетяла и много народи. Това е естествен процес, чрез който човечеството е оцеляло и до днес. Земята ни е хубава, богата, ражда, ако се трудиш, но както казва Яворов в "Градушка" не винаги природата е благосклонна към земеделеца. И тогава какво му остава да нарами торбата, да вземе жената и децата и да тръгне да дири другаде късмета. Затова от древни времена до сега българите са като номадите обикалят си света и въпреки това не са изчезнали за твоя изненада. И няма да изчезнат, в това бъди сигурен... :)

Русия си е Русия за нея няма да мислим и без нас ще се оправи, да си пазим България, пък нищо, че ходим тук-таме, ние сме като един разюздан мъж, който винаги се прибира при благоверната си след поредната бурна нощ...;)
цитирай
48. germantiger - ...
02.04.2014 15:05
mikolaj написа:
Коментарите са изключително добри. Тук няма да се спирам на тезата на Тигъра- смятам, че анализът е много обективен, и трябва да се акцентира повече на факти, а не на емоции.

Само бих искал да поставя под съмнение едно доста абстрактно понятие като "Запад". Та същият този Запад векове наред води какви ли не войни помежду си. То не бяха войни за нследства, не беше 30-годишна война, не беше 100-годишна, не беше 7-годишна, не бяха Наполеоновите войни, не беше Френско-Пруската, и т.н. Не можем да поставим политиката на Франция, Англия, Германия под един знаменател. Да, днес те имат сходно отношение по външно политически въпроси, но това не ги превръща автоматично в един обединен съюз. ЕС е все още по-скоро икономически съюз, отколкото политически. Но дори и тогава едно понятие като "Запад" пак ще звучи неясно: Гърция, Япония, Южна Корея част ли са от Запада? Сърбия"западна" ли е? И тогава ще разберем откъде идват тези различия в нашата перцепция: такова нещо като Запад не съществува, има високо развити икономики (Великобритания и Германия) и средно развити (Испания и Португалия).


Исторически си напълно прав, но същото се отнася и заИзтока и неговите войни помежду обитаващите европейския Изток. В моя постинг (не съм пояснил, а твоя коментар с право предизвиква пропуснатото от мен уточнение), та в постинга ми иде реч за онова, което тук в БГ или в Русия се приема като запад - днес (ти знаеш кое и каово и дори си го посочил в коментара си).

Правилно ти, както и ssdimitar посочвате, че не трябва да се абсолютизира,а такова в немалка степен абсолютизиране има впостинга ми и за това той не е прецизен.

За разликите в т.нар. запад като икономика също съм без съмнение прав. Да не забравяме и друго, че Европа векове се е деляла не просто на запад и изток, а на централна, западна, южна и източна "европи".
цитирай
49. germantiger - ...
02.04.2014 15:15
ssdimitar написа:
Ммм да.Истината излиза на яве, но трябва да се потърси.Вече стигнахме до истината, а тя не е черно-бяла.За да видим цялата картина, трябва да знаем доста, а аз не знам много.Малкото, което знам го обвързвам доста.
За Европа говоря така, защото е най-голям фактор в момента - не, защото е най-лошото, единствено зло или без прецедент.Искам, като говорим за Европа да я виждаме реална, а не като златна кокошка. А с Русия имаме много общо - за зло или добро.
Във връзка с потреблението, създаването и ползването, колко е европейско си е нова тема. За техническия гений не европейците ли говориш или на германците?!!Всъщност, ако отделим германците, то другите народи имат едно нормално общо развитие на науката, като все пак зависи от условията, които са различни.Германците се отличават! ДОБРЕ!!:) Науката е отделен въпрос и той сам по себе си не е наясно за добро ли е или за зло.Това никой не знае- времето ще покаже.Интересно е, че най-техническите нации или умове/индивидуално/ не са най-щастливите.....но това е друга тема.


Благодаря за благосклонната оценка за постиженията на германците, но моята не е толкова висока и дори мисля, че в България понякога са надценявани. Различни позиции в детайл, но в рамката съм съгласен стеб - всички народи имат висини в изкуства и наука и германските са забележителни в немалко области, макар не във всички.

Разбира се, истината не е черна или бяла, винаги има нюанси,които често непоказвам или не се долавят в постингите ми, поради целта в която правя част от тях. Желая да изведа акцента, доминиращото или да предизвиквам в този случай примерно русофилите (ПЪРВО провокиран от тях).

За общото между руснаци и българи,както и това, че България е типична държава на европейския юго-изток (за мен това не е комплиемтн) съмсъугласен за пореден път с теб, защото причините за това са премного - исторически реалности и прочие - това е така за добро и лошо.
цитирай
50. germantiger - ...
02.04.2014 15:21
dolsineq написа:
Картинките ти няма да коментирам, вулгарно е да се ползва детско, невинно личице с тяло на жена, не намирам никакво изкуство в това, а само мъжка похотливост... :)

Не разбирам злобата ти, Тигре, наистина. Запознат си с древната история и знаеш, че много държави по една или друга причина са изчезнали завинаги от лицето на Земята, същата съдба е сполетяла и много народи. Това е естествен процес, чрез който човечеството е оцеляло и до днес. Земята ни е хубава, богата, ражда, ако се трудиш, но както казва Яворов в "Градушка" не винаги природата е благосклонна към земеделеца. И тогава какво му остава да нарами торбата, да вземе жената и децата и да тръгне да дири другаде късмета. Затова от древни времена до сега българите са като номадите обикалят си света и въпреки това не са изчезнали за твоя изненада. И няма да изчезнат, в това бъди сигурен... :)

Русия си е Русия за нея няма да мислим и без нас ще се оправи, да си пазим България, пък нищо, че ходим тук-таме, ние сме като един разюздан мъж, който винаги се прибира при благоверната си след поредната бурна нощ...;)


За картините забележи СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ!

Ползвам такива, защото днес именно и най-вече такива се рисуват, масата са такива, а и част от избора не е мой. Просто днес "маниера" е комерсиален, пошъл, а понякога и извратен - факт. Това не се покрива напълно с моя вкус, но когато няма риба и рака е рибок ;) Освен това някои от изображенията покриват вкуса ми и дори ме възхищават - НЯКОИ! ВЕпрочем да ти кажа честно - ако имаше толкова изображения за "прабългари" и траки в нет-а колкото има за норда, представям си какви постинги щеше да има вблог.бг (и нямаше да е лошо), но тогава убеден съм, такъв твой коментар нямаше да прочета при тях ;)

Злобата ми към Русия всъщност е ОТГОВОР НА ЗЛОБАТА НА РУСНАЦИ И БЪЛГАРИ КЪМ ГЕРМАНСКОТО - с лекота мога да ти докажа истината на това мое изречение. Второ - като ме четеш действително изглежда злоба, не мога да те убедя, но вътре в мен не е злоба. Начина ми на писане е в отговор на други блогъри,а ко пишех вътрешното ми усещане - симпатиите ми къмруснаците надвишават тези за американците - съвсем сериозно!

Какво аз мисля наистина за бол проблеми и теми всъщност остава в мен и е знайно за един много тесен кръг мои познати! Не те виня в твоето впечатление, защото то с право е такова и все пак - НЕ СЛАГАЙ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ И ПОНЯКОГА ПИТАЙ РУСОЛЮБЦИТЕ ТУК ЗАЩО ИЗЛЯХА ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГАВРА, ПОМИЯ И ЛЪЖИ ЗА ГЕРМАНСКОТО (леят и ще леят още,но вече скромно, перфидно и по-рядко). "Германия" мълчи като... толкоз за злобата.
цитирай
51. germantiger - от BATOGO на лс с негово позволение тук
02.04.2014 15:28
Поздрав! По темата за Русия и русофилството казваш много истини. Бих добавил, че печалбата на глупака винаги в последствие се оказва загуба...
По втората тема бих казал, че същинската красота е естествената...

...

Хареса ми изключителния му кратък, но казващ много коментар на лс и пожелах (ако ми позволи) да го предложа под постинга.

В частта му за изображенията ще преповторя написаното от мен към долси/нея:

За картините забележи СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ!

Ползвам такива, защото днес именно и най-вече такива се рисуват, масата са такива, а и част от избора не е мой. Просто днес "маниера" е комерсиален, пошъл, а понякога и извратен - факт. Това не се покрива напълно с моя вкус, но когато няма риба и рака е рибок ;) Освен това някои от изображенията покриват вкуса ми и дори ме възхищават - НЯКОИ!
цитирай
52. oranjevia - Нали знаеш тигре оная приказка за ...
02.04.2014 17:16
Нали знаеш тигре оная приказка за живеенето в интресни времена- в онзи смисъл е казвам ,че ще стане интересно.
цитирай
53. shtaparov - А-аа, нищо им на кадрите- не са за ...
02.04.2014 17:21
А-аа,нищо им на кадрите- не са за гейове,но стават за мъжаги!
цитирай
54. oranjevia - Това с палката и моркова при рашите ...
02.04.2014 17:33
Това с палката и моркова при рашите не върви особенно добре. При тях вървят операции с инфилтрирани подводници/като Ленин и Горбачов/ и платени революции,но самите раши се напатиха няколко пъти от тези номера.Така ,че не е ясно дали и това ще мине.А и чак пък злоба на българи към германското? Мерцедес,Ауди ,братвурстове ,бира и т.н.-да мразим?Все пак Хитлер бе тоя дето съдействаше за Крайовския договор а Бисмарк спря прекаленото нацепване на Берлинския конгрес.
цитирай
55. germantiger - ...
02.04.2014 18:06
oranjevia написа:
Нали знаеш тигре оная приказка за живеенето в интресни времена- в онзи смисъл е казвам ,че ще стане интересно.


Побудалках се, разбира се, че и аз предпочитам интересни времена, макар нас хората, понякога да ни боли повече от такива.
цитирай
56. germantiger - ...
02.04.2014 18:09
oranjevia написа:
Това с палката и моркова при рашите не върви особенно добре. При тях вървят операции с инфилтрирани подводници/като Ленин и Горбачов/ и платени революции,но самите раши се напатиха няколко пъти от тези номера.Така ,че не е ясно дали и това ще мине.А и чак пък злоба на българи към германското? Мерцедес,Ауди ,братвурстове ,бира и т.н.-да мразим?Все пак Хитлер бе тоя дето съдействаше за Крайовския договор а Бисмарк спря прекаленото нацепване на Берлинския конгрес.


Инфилтрираните вървят навсякъде - цяла западна Европа и САЩ са инфилтрирани с антибяло десетилетия наред.

Що иде реч до насажданата лъжа и омраза - имам предвид червеното време и това лесно мога да докажа и покажа от книги, през вестници, до музика дори и най-вече тв предавания, филми и учебници. Това го има и сега, но в много малка степен. Освен това на мен винаги ми е правило повече впечатление и съм бил явно по-чувствителен към това поради засягането ми. За всеки друг е по-малко забележимо, вероятно аз го преекспонирам.
цитирай
57. vencivvg - Русофобията има своите необорими аргументи !
02.04.2014 21:38
Русофобията има своите необорими аргументи !
Това прекрасно стихотворение отново стана актуално :

http://www.extremecentrepoint.com/archives/15017

Ето и малко по-стари материали от Захари Стоянов, писани през 1886 год. :

http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

Ето още една трагедия, една от най-дълбоко пазените тайни :

http://ivo.bg/2014/03/18/%D0%BA%D0%B0%D0%B...0%D0%B8-%D0%BF/

Цяло чудо е че все още има русовили в България.
Само след 09.09.1944 до Нова година ( 31.12.1944 ) са избити или репресирани над 100,000 българи - по заповед от Кремъл.
За целия комунистически период в България са избити или репресирани над 300,000 българи - пак за да угодим на една чужда враждебна азиатска държава - Русия.

Четете и помнете фактите.

Разберете, че Русофобията е с дълбоки вековни традиции в България и има своите необорими аргументи ! Фактите са такива - Русия винаги е била най-големия враг на България, и в момента е така.
цитирай
58. nkf - Тигре, както винаги си кратък, ясен ...
03.04.2014 12:22
Тигре, както винаги си кратък, ясен и много точен в писанията си! Съгласявам се напълно, че русофила е на практика руснак по съзнание, но не и по език и рождение. Тоест русофила е някакъв русиянин. Аз има казвам българоезични руснаци. Обикновено русофил и комунист се препокриват почти на 100 %. Тия дето ти говорят за "вликата" руска култура за да обосноват предаността си към русия, путин и кпсс е най-обикновени лъжци и лицемери. Апропо, защо винаги когато с еговори за руската "култура", винаги се слага прилагтелното "великата"? Ама катос е замислиш и русия все е "велика", и ссср и той беше все "велик". Що русофилите никога не казват великата българска култура или великата френска култура, или великата чешка култура, но опре ли до руската - винаги е "велика"! Та - напълно съм съгласен, че окупацията на Крим беше сериозен автогол за русия. Очаквам бавно, проточено във времето разлагане и икономически, и социален колапс на русия. Това е неминуемо! Пр интерес, мога да се обоснова защо това е така. Лично аз не съм съгласен с виждането ти, че било "жестоко" такова навлизане на Запада в русия. За мен ще е справедливо русия да бъде разпарчетосана на части. Едва тогава ще бъдае заплатено нейното зверско и коварно отношение към България и Българите. Друго с което съм 100% съгласен: основната вина за дереджето си го носим ние и след това са външните фактори. Ако можем да погледнем трезво на недъзите си / а ние имаме не малко/ и се захванем да ги преодолеем, няма да има сила, която да ни прави живота тежък!
цитирай
59. get - - Тигре, в резюме! За написаното "в" и "под" поста ? Относно всички мнения-Ще кажа, перафразирам ... !
05.04.2014 10:26
... една стара и забравена българска мъдрост, звучаща добре за/към ситуацията: Блогъри много - Българи(с мислене на патриоти?), малко! Това е като цяло, мнението ми след прочитането на повече от "идеите", по повдигнатите от теб проблеми в блога(ти) ... като пропускам "пусикетките":)) тъй като, зад СЪБИРАТЕЛНОТО "Норд", за мен стоят, както Гретхените, така и Маруските:))

- Няма да коментирам по-нататък, само припомням, едни думи приписвани на Христос, от Евангелие на Тома:
"Този, който е роб ПРОТИВ ВОЛЯта си, може да стане свободен !!
- Но този, който от свободен, ПО СВОЯ или по ВОЛЯ НА ГОСПОДАР, се е ПРОДАЛ в робство - ПОВЕЧЕ СВОБОДЕН НЕ ЩЕ може ДА БЪДЕ."?!!

КОМЕНТАР: Явно, много от изкусените, от писането(графоманстващи) блогъри - Определено забравят, че преди обръщането ни във физически роб - Ставаме първо(!) ментално-духовни такива ??!

Още от времето на френската буржоазна революция е останала сентенцията: Свободата се подготвя от мъдреци, прави се от храбреци - ПОЛЗВАТ Я ... хитреците. :((


В заключение, се питам на глас ? Защо ли Мигел де Сервантес, казва тези думи на Санчо(вците), от Панса, влагайки ги в устата, на "Рицаря на "печалният образ"(?):
"Свободата Санчо, е най-ВИСШОТО благо !!"
- Питам се, колко от блогърите, можем да сложим в "графата-санчо" - а колко да причислим към "дон Кихотовци"(тоест, българи и патриоти)?!

- Знам, че за много(от прочелите) не ще бъда твърде разбираем - но наместо, да постъпят първо-сигнално, Моля !
- Моля замълчете за миг ... за да(си) дадете възможност да осмислете?
Защото от "о"санна", до "разпнете" го - има разлика, от една крачка//Идея !
цитирай
60. proximus - Уви Тигре, битката с -филите и -ф...
05.04.2014 15:26
Уви Тигре, битката с -филите и -фобите е загубена. Не заради друго, ами понеже човешката простота (не простотия) твърде често преобладава над здравомислещият ум.
Имам няколко близки приятели, които са яростни русофили. Колкото и да им показваш мизерният постсъветски начин на живот, сковаността в мисленето и ценностите, това че уж велика нация изстрелваща ракети не може един читав миксер да произведе.... Те си знаят едно.
"Русия е богата страна, ако бяхме с нея сега щяхме да се къпем в евтин бензин и газ като беларусите. Ескадрилите ни Миг-29 щяха да стряскат Турци и Гърци и Сърби. Непретенциозните и необятни пазари на МаддаРаша щяха да изкупуват боклуците на родната индустрия. Нямаше да има безработица....руснаците са много луди, от никой не ги е*е..." и т.н. простотии.
И всъщност са до някъде прави.
Действително Путин раздава нисколихвени между държавни заеми в замяна на послушание без да се интересува за какво и как ще се харчат (не, не са като еврофондовете :] ). Също така на приятелските страни продава по-евтино енергоресурси и им дава достъп до пазара на Евразийският съюз. Но нали ние всичко това си го имахме и преди 89-та г. ? Можехме да го имаме както Беларус и Украйна и до днес. Нали уж искахме повече от това.... Хем сърби хем боли нашата работа.
Сега ме е страх да им пратя даже линк към поста ти, понеже ме е страх че ще се обидят като им кажа че съм на 100% съгласен с написаното :D

Поздрави
цитирай
61. germantiger - ...
05.04.2014 18:38
Последните три коментара на nkf, get и proximus заслужават да бъдат рекоментирани умно, не сред-два, а с няколко абзаца!

За жалост вчера 3 дни съм ангажиран и изморен, което съвпадна с преминаване на постинга в "спокойно русло" и намаленикоментари. И все пак, съжалявам,че нямаменергията сега да рекоментирам съгласявайки се с почти всичко втези три коментара.

Първия nkf, бих попитал ако желаеш - сподели твоите размисли за Русия - на лс си споделял именно за САЩ, Запада и Изтока веднъж доста сериозно. Та ако желаеш - драсни тук вили в блогати - моментално ще допусна текста (утре).

Втория - гет, това ти е изключителен и на високо ниво коментар, много ми хареса със зрелостта и инфото - комбинацията е наистина ниво - и добронамрене, и информиращ, и от дистанция обективен коментар.

Третия proximus, изразявяш с няколко думи това,което и аз усещам и "надушвам" сред българите, с лекота си го разгадал и написал като състояние и дори лекскика,че и "митология" сред русофилите. В същото време си имал доблестта да споменеш, че за част от това, което говорят са наистина прави, аз също го признавам и независимо от правотата им (в няколко момента, защото те най-вече грешат в повечето) ти се "връщаш" там където духа и разума ти избира да бъдеш- във всеки случай не русофил.
цитирай
62. zaw12929 - Нямам обяснение, но българите в...
05.04.2014 20:35
Нямам обяснение, но българите винаги са били русофили и германофили
Русия помага да си възстановим държавата
Ще прескоча ужасния Берлински договор, но Германия единствена ви връща територия- Южна добруджа
Аз лично си обичам България и не мога да мразя никого, защото това е повелята на Бог.Най важно е да живеем в доброта. От всички атрани в ЕС само Германия понякога гледа с доброта на България, която само губи от унизителното поведение на ЕС, който не е добре организиран
Жемая да сме в ЕС, но не в задния двор.
цитирай
63. ssdimitar - http://www. vbox7. com/play:f...
06.04.2014 21:42
http://www.vbox7.com/play:f3eedb26

Тигре гледах този клип.Викам си -този /вокалиста/ е точно норд.Ти какво ще кажеш.Хареса ми парчето.
цитирай
64. germantiger - ...
06.04.2014 22:11
Чета те тебе и си казвам - кой знае какъв е балкански рунтунгел (от рунтав урунгел) и си викам "кво от това" - първо човека може да си се аресва рунтав, второ може въобще да не е такъв типаж, а да е български нордид ;)

Този в клипа има още ляб да яде дорде пропее като варненската казак-кавказка бляд Филип Киркоров и костинбродския славей Азис :) тези двамата популярни в Русия като носители на българския имидж, а този сдухания от клипа популярен само в измислена "германия".
цитирай
65. ssdimitar - Моля ти се дръж се, като европеец, а ...
06.04.2014 23:03
Моля ти се дръж се, като европеец, а не като българин....никакъв урунгел не съм/понякога се бръсна :) /.Положението е толкова неясно, че не става-ето тези са добрите, а тези лошите.И вокала е абсолютен чист германец.Все едно излезе от окопите.Станал си черноглед покрай нашите земи, обаче усещам някаква германска дързост в теб.Ние, знаеш от робството малко се скатаваме, хитруваме -уж тарикати да сме.Е, заради това ни Русия ,нито Европа ще ни помогне.
цитирай
66. germantiger - ...
07.04.2014 20:02
Признавам абсолютната си грешка ;)

Погледнах линка за секунди, мерна ми се бушидо, а аз ненавиждам мигрантския рап в "германия" и реагирам катобикна наметало (не на червено,цвета ебеззначение).

В този ред на мисли прибързано предположих,че ме провокираш с твоя коментар и линк и дори постъпих по същия начин аз в рекоментара си към теб.

С дведуми - ПРОЩАВАЙ за реакцията ми не на място!
цитирай
67. ssdimitar - Всичко е точно. Когато всички сме ...
08.04.2014 16:30
Всичко е точно.Когато всички сме съгласни с нещо знаеш- някой от нас не мисли.:))
цитирай
68. kostadin - На подобни спорове и разделение и ...
10.04.2014 20:56
На подобни спорове и разделение и противопоставяне разчитат тези ,които си мислят ,че ни водят за носовете.
Добре,че няма да прочете поста Путин От заканите на Обама е получил протърквания в слабините Непрекъснато му се налага да си го мести от единият крачол в другия
цитирай
69. germantiger - ...
10.04.2014 23:08
Всъщност болката е руска и гъзолюбско българска.

Просто защото 24 години чакате, надявате се и "ревете" за комунизма- е няма дасевърне и съюза умря и руската империя се насра - без Прибалтика, без Украйна, без средна Азия и без Кавказ.

Надеждата САЩ да загуби поне една война - 2 в Ирак и 1 в Афганистан пак не стана, да бие Кадафи пак греда - умря.

Та кой ли си го мести ;)

Съюза умря
Русия загуби имперски земи бол
Славянството и то е на път до намре доста покрай ставащото сега
цитирай
70. buumzz - ...
12.04.2014 20:41
русофили и русофоби ( едните обичат, другите ги е страх )
да видим: пия "Руский Стандарт" при това "Империя" значи съм русофил ортодоксален при това, не харесвам Jack Daniel's - значи мразя американците, любимото ми питие обаче е Chivas Regal 18 Year Old , да е жив и здрав Колин Скот - излиза,че шотландците са ми по скъпи и от руснаците. Не ме съди строго но shnaps - а въобще не го отразявам. И вино обичам, но нейсе, ще се дообъркат работите. Е, имам " Уаз" и АК 74м - значи нещата са ясни ( дано от ДАНС не ти четат блога ).
И в тази връзка някой по горе беше казал нещо за величието на Руската култура, тя безспорно е такава - Велика, но ще го опровергая по отношение на Чешката - аз един "русофил" заявявам има Велика Чешка култура и веднага ще посоча някои нейни емисари: братя Прошек, Франц Милде и др.
P. S. В сравнение с Чешкия Американския " Budweiser" е пълен т...к
Явно съм американофоб, мда...


цитирай
71. kostadin - Ами радвай се, че Германия ще си о...
12.04.2014 20:42
Ами радвай се ,че Германия ще си отиде погребана от демографския бум на мюсулманите Не знам кое е по приятно да се сринеш поради предателството на върха или да изчезнеш бързо но самостоятелно.
То пък ЕС цъфнал и вързал ,а САЩ останал баш на върха на сладоледа Китайците може и да го лизнат ,ако големият вулкан не ги изпревари.
Не ти ли се струва тъпо да разсъждаваш като император преди смъртта му Светът за него свършва след като няма да го има .Колко съюза са се изредили на тази земя ,а хората пъплят ощепо нея.
цитирай
72. germantiger - ...
13.04.2014 07:31
Чудя се на кое повече да се порадвам - на смъртта на "германия" както ме съветваш или на смъртта на България, както аз ще те посъветвам.

Впрочем дори след смъртта на "германия" много от нея ще продължи да го има и да се помни, "виж" от българското за жалост почти нищо няма да остане като спомен!
цитирай
73. germantiger - ...
13.04.2014 07:42
buumzz написа:
русофили и русофоби ( едните обичат, другите ги е страх )
да видим: пия "Руский Стандарт" при това "Империя" значи съм русофил ортодоксален при това, не харесвам Jack Daniel's - значи мразя американците, любимото ми питие обаче е Chivas Regal 18 Year Old , да е жив и здрав Колин Скот - излиза,че шотландците са ми по скъпи и от руснаците. Не ме съди строго но shnaps - а въобще не го отразявам. И вино обичам, но нейсе, ще се дообъркат работите. Е, имам " Уаз" и АК 74м - значи нещата са ясни ( дано от ДАНС не ти четат блога ).
И в тази връзка някой по горе беше казал нещо за величието на Руската култура, тя безспорно е такава - Велика, но ще го опровергая по отношение на Чешката - аз един "русофил" заявявам има Велика Чешка култура и веднага ще посоча някои нейни емисари: братя Прошек, Франц Милде и др.
P. S. В сравнение с Чешкия Американския " Budweiser" е пълен т...к
Явно съм американофоб, мда...




Е, аз не пия алкохол, в това "отношение" на казаците не мога да съм конкуренция - пиян казак ще ме издуха отма ;)

Москвич не е Мерцедес, значи да "видим"... първия москал е "версия" на Опел, така-че тук въпроса остава отоворен. Вече като съзрем, че Зазката не е БМВ нещата като избор идват на мястото си. Трудно разбирам Кант, но не съм първия, "виж" Кропоткин е по-елементарен, но все пак анархист - избора ми е ясен.

"Калашника" е германски по баща, но след 80-те не струва, никой на ниво не ползва подобна универсална "играчка".

...

Остава въпроса дали съм русофоб?

След като мой прадядо е убит от кому онанистите без съд и присъда с незнаен гроб, единия ми дядо съден от Народния съд, германската ми рода по майка със сменено име от Gottlieb на Боголюбови, а майка ми и тя с променено име (тогава бебе)... какъв ли ще съм тогава все още се колебая?! А про по колебанието ми е полските шлюхи или москалите да любя повече за това, че родината Ост Пройссен се владее днес между тях.
цитирай
74. kostadin - Чудя се на кое повече да се порадвам - ...
13.04.2014 08:42
germantiger написа:
Чудя се на кое повече да се порадвам - на смъртта на "германия" както ме съветваш или на смъртта на България, както аз ще те посъветвам.

Впрочем дори след смъртта на "германия" много от нея ще продължи да го има и да се помни, "виж" от българското за жалост почти нищо няма да остане като спомен!

Не виждам нищо за чудене .Българи има на много места по света И в Молдова и в Румъния и в Украйна и в Германия и в Италия и в Австралия .
Лошо е когато една държава се представя тук от човек като тебе ,който ей така вика ура за тоя който клати гората.
Погледни снимките от войната и тези след капитулацията и си помисли добре ли е да дърдориш за величие след всичко което се е случило на германците и на хората по света.А доскоро бяхте и разделениДали се адаптирахте като единен народ .Все пак Меркел е източногерманка Била е и комсомолка и т. н.Явно сте попаднали под влиянието на соца -също като нас.
И не забравяй ,че сте креатора на САЩ ,която прави 4 пъти по - големи инвестиции у вас в сравнение с бума на американски инвестиции в Китай.Те заради това се мислите за най- силната държава в Европа.Дали е така?
цитирай
75. germantiger - ...
13.04.2014 13:32
Коста, друго ти казвам, но явно или не съм ясен или ти мислиш в друга "посока" и не ме разбираш.

Лафове за икономика, инвестиции и прочие... къде отиде друже?!
Това мен не ме вълнува по отношение на Германия, а ако желаеш сравнение между БГ и ДЕ направи и ситуирай сиромашка България няколко измерения зад "германия". За щатските инвестиции и икономика веднага ще скочат по няколко, които ще ти обяснят колко по-зле от германската е us икономиката, други пък ще сбъднат мечтата ти - ще ти обрисуват вербално как руската икономика е всьо и вся... всички знаем, че подобни лафове без сериозен анализ, показатели и въобще предмет на разговор са глупости!

Да се върна на това, което ти казвах - след като ти ПЪРВИ ме провокира с демографската смърт на Германия, то аз ти припомних българската и споменах нещо тъжно, но и абсолютно възможно, а именно: Дори да умре демографски Германия, бол народ ще пожелае да наследи направеното от нея и да се ползва от няйното име и висоти в изкуства и наука, след смъртта ще се чува името и ще се слави дори. Виж, за българските постижения почти никой няма да се сети или с лекота ще си ги присвои, защото те освен, че сравнени с германските са малки, редки, че и неизвестни за света, в това има повече трагизъм.

P.S.
Германци има много повече и на много повече места, отколкото българи.
цитирай
76. kostadin - Защо поставяш известността като ...
13.04.2014 20:45
Защо поставяш известността като фактор за славата на един народ ?Толкова големи наочници са ти поставили ,че виждаш само през една цепка германска света.
Да ние сме бедни днес много по бедни отколкото бяхме при соца Е, живеем лошо ,а вие с големите обещания въведохте някакъв Шанген напук на Хелзинските договорености.Разбирам ,че и ти като новопокръстените еврей си длъжен непрекъснато да се доказваш, като ариец ,ама тогава циганите са най -чистокръвните арийци ,но не ги искате.Както и да е По малко фукня ще ти стои по хубаво!
Никога не подценявай противниците си ,пък еи тези на етноса на германският ти родител.Ясно е ,че си се погерманчил Карай напред ,защото живота е кратък
цитирай
77. germantiger - ...
13.04.2014 23:32
Ако на мен фукнята ми е повече, на теб струва ми се комплекса - още повече?!

Шенген аз не съм въвеждал и кои сме "ние" - явно германците имаш предвид?!

Не искали циганите - глупости

В "германия" живеят стотици български цигани и българи (боклуци и качествени хора, всякакви) - тук в БГ германски цигани няма, а германците се броят "на пръсти".

Не известността, а труда и постиженията са издигнали Германия.

Наочници (?!) или "капаци" никой не ми е слагал в полза на германското - до 16-та си година раснах в комунизъм - тогава германското беше често оплювано, а очилата бяха московски.
цитирай
78. germantiger - ...
13.04.2014 23:35
Вън от различието ни, радвам се, чес теб коментираме, макар рядко да се съгласяваме и дори да не личи, аз като блогър теб те уважавам (абсолютно сериозен съм)!

За разлика от теб други юзъри правят постинги за мен без дори да ми сигнализаират, че коментират личността, блога ми и дори ме квалифицират!

http://rustam.blog.bg/zabavlenie/2014/04/02/lud-za-vryzvane.1253267

И коментара ми при РУСТАМ

МЕРЗКО и ЖАЛКО "колега" блогър?!
23:12
Като ме коментираш, не е лошо да ми сигнализираш, макар да не е задължително.

Не посочваш теми в блога ми като, ПРИМЕРНО:

МОЯТА БИБЛИОТЕКА
http://germantiger.blog.bg/history/2014/02/03/moiata-biblioteka.1234797

ВЕЛИКАТА ЛИТЕРАТУРА във ВЕЛИКОЛЕПНИ ФИЛМИ
http://germantiger.blog.bg/zabavlenie/2014/01/15/velikata-literatura-vyv-velikolepni-filmi.1228588

КОНРАД ЦУЗЕ - ПЪРВИЯ КОМПЮТЪР
http://germantiger.blog.bg/history/2014/01/11/konrad-cuze-pyrviia-kompiutyr.1227274

...

Що иде реч до изображенията - госпожата от суоми-Финнландия да знае - всички са легални, повечето са от арт/исти или просто художници, моделите реални - жени и мъже също са популярни манекени/топмодели или актьори/актриси.

Това, че ти рус там не споделяш моя естетически вкус (или безвкусица) не е мой проблем и на блога, а твой и на коментиралите при теб.

Що иде реч до мен - знаеш, че не дишам червени като компанията ти в блога, защото:

МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ ОТ КОМУНИСТИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА С НЕЗНАЕН ГРОБ
ДРУГ МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД
ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКИЯ МИ РОД Е СМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ
ИМЕТО НА МАЙКА МИ ТОГАВА БЕБЕ СЪЩО
РОДИНАТА ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ ОСТ ПРОЙССЕН Е ПОДЕЛЕНА МЕЖДУ ПОЛША И РСФСР

Като не знаеш нешо - питай - не е срамно и те съветвам да не топиш юзърите в блог.бг - нито е мъжко, нито ти отива на годините, за практиката и възпитанието ти си знаеш.

Айде!
цитирай
79. kostadin - Не виждам комплекс във факта, че не ...
14.04.2014 18:37
Не виждам комплекс във факта ,че не се прекланям абсолютно пред янки или германци и т. н.Най- смешното е ,че не съм червен ,а нас все още ни управляват червени и техните отрочета та даже и внучета.
Абе Френският президен Саркози бе предложил по източна България да се направи циганска република за тези чистокръвни ариици от цяла Европа .
Колкото до искането или не искането на циганите, по времето на Райха са ги преследвали.
цитирай
80. bogdan33 - смех и рев
28.10.2014 03:49
Ако не беше русия българия нямаше да съществува.Кой щеше да води освободителната война?Англия или Германия?Хахах готин виц те са били основен доставчик на оръжие за османската империя.Както може би знаете Руската федерация не се състои само от руснаци а от над 160 народи които формират тази уникална държава.Преди 3 месеца Владимир Путин опрости 32 милиарда долара дълг на приятелска държава-Куба.По същото време Ангела Меркел след дълги размисли и увещания от страна на Барак Обама обяви че може би изпрати стотина пехотинеца заедно с оръжието им в Афганистан.Има хиляди други неща които мога да напиша но няма смисъл.Подиграваш се че преди по комунизма карали москвичи а юбер немците карали мерцедеси.Супер ,а? Е сега мерцедесите бмв и ауди са най-харесваните марки в бг.. Москвичи почти няма.Това направи ли хората по-добри?Придаде ли смисъл на техните животи?Не ,нали.Направи ги по-големи надути сноби с чувство на презрение и омраза към плебса който не може да си позволи този лукс.Защото и в Германия не са всички в мерцедеси.Освен това автомобилът не е кой знае кво- нали карах шофьорски курсове на мерцедес.Не мога да кажа че разбрах защо това е мерцедес.Просто автомобил като всички останали.А относно Украйна в момента там сега е... всъщност що ли ти пиша?Ти си харесваш германия.Кво ни донесе това?Един ялов съюз с хитлер единственото което е хубаво от цялата работа е че американците не ни изпържиха с атомни бомби след епичният провал на мустакатият идиот и смешната му армийка която май нямаше континент на който да не я биха руснаци,англичани,американци и тн.. Истината понаболява ама си е истина.Извинете ако съм ви накърнил войнската гордост която последните 200-300 години не постигна нищо освен катастрофи.Аз действително изпитвам симпатия към руският народ но това не означава че смятам руското лайно за по хубаво от германският шоколад:)А относно Украйна-просто един ромски катун движещ се с блъскане пот,кръв и псувни към бараката за социални помощи-ЕС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4619720
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031