Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2014 01:36 - Излял е ... Манго хайдутин - нов сезон в сериала "България"
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 5381 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Историята се повтаря, героичното минало пак ни се задава изодзадзе и няма никакво съмнение, че ни предстоят героични и изпълнени с екшън дни в шоуто "България у политиката" предизвикани от изкусна политическа мисъл и тънка стратегическа идея.

В предният сезон няколко месеца имаше страховито присъствие на жандармерия срещу нестраховити, креативни, красиви, умни, и безумни гражданчета, които тактически, себесъхранявайки се, и баш артистично щяха да свалят правителството. И точно както при 9 септември (или преди това де) на тези протестъри им изпратиха цяла жандармерия да ги провокира към битки и героизъм, ама .... те пък гражданските протестъри се отегчиха, призоваваха се 100 пъти по интернет ту отдясно на площада, ту - отляво. Ама като при старозагорското въстание така зверски объркаха посоките накрая, че даже и жандармеричта не можеше да ги намери къде точно на площада са се събрали та .... този сезон от развлекателният сериал "България у политиката" приключи.

Преди няколко дена бе обявено стартирането на новият сезон на сериала "България у политиката"  - сезон "Излял е Манго хайдутин". Министър Йовчев обеща вече в продължението да има много по-ярък елемент на екшън, трилър, грижа за народа и може би тънки мелодрами по местните РПУ-та, с цел да се привлече повече зрителски интерес.

В този сезон основната завръзка ще се движи около решението родната жандармерия да се изтегли от площадите, където протестърите объркаха посоките си, и да се насочи към селата. (справка тук http://www.vesti.bg/bulgaria/mvr-zapochva-specakciiata-sreshtu-bitovata-prestypnost-6004987?utm_source=flip.bg). Или още по-яко - да хване гората тази жандармерия. Но чакайте сега - всичко по реда си.

Разбрахме, че акцията с извозването на жандармерията по селата е за 13 часа. Значи с предварителното обявление, крадците са предупредени за 13 часа да си вземат отпускт от неуморният си битово-криминален труд. При положение, че са предвидени хайки по мегданите, проверки на документи и екшън-постановки по някои къщи, в този сезон на сериала, се предвижда бандитите да бъдат насърчени тренировъчно, още с първите 13 часа полицейско присъствие да почнат да тренират как по бързо да хващат гората. Епизодът в тази си част се отнася за участъци от милата ни родина, където Манго-хайдутин не е изсякъл по незаконният начин още гората до степен да не може да се крие в нея по друг начин освен клечейки до храстите. 

Предполага се все пак, че тук таме битовите престъпници са наблягали повече на усилия около обиране на желязо, парички от пенсии и тухли и керемиди, и горите са останали сравнително гъсти и добри за прикритие.

При сегашното развитие на сериала "България у политиката" и постепенното затопляне на времето ще стане възможно акциите по селата да се повтарят периодично, така че Манго хайдутин да вземе да се застоява повечко по горите без да ги сече. Там в храсталака ще се роди новото партизанско движение, новите отряди "Шукарие" и "Черно маане", които ще всяват бодър революционен дух цяло лято у екшъна, а жандармерията злостно ще ги преследва и пише на дело бъдещата им легендарност. Така, докато отряд "Шукарие" прави героично нападение на някой полуразрушен завод в търсене на винкел и жица, след отблъскването от страна на жандармерията сред кърви и сополи ще се оттегля пак в гората и планира откъде да намери път към пункта за цветни метали, в друг край на родината пара-хайдушко младежко формирование "Черно маане" ще е успяло да вдигне за едно час два 150 метра жп релса само на ръце, без грам взрив или техническа помощ.

Защитниците на новите партизани и борци за икономически анархизъм от Хелзинския комитет ще имат изключителната възможност да защитават и малкото попаднали от клановете на Манго хайдутин в ръцета на жандармерията и да ги пускат надлежно бързо, за да може сериала "България у политиката" да се снима навреме, да се избират нови сцени и да има зрелища за народа.

Очаква се през май във връзка с разпоредбите за ограничаване на политическата пропаганда по деня за размисъл сериала "България у политиката" за седмица-две да спре снимките, за да няма политическа пропаганда. Тогава жандармерията ще може малко да се прибере от селските обиколки, а Манго-хайдутин ще се строи в амплоато си на страстен гласоподавател, ще се наредят паритетите, ще се преброят както трябва бюлетините и след съобщаване на изборните резултати ще се подновят снимките на сериала "България у политиката".

Авторите обаче не може още да се хванат какво замислят за сезона след този за Манго-хайдутин. Но нека изгледаме първо този сезон и да се напънем (може би) и за Оскари с него!



Гласувай:
4



1. gslavova - Айде почнаха достойно
11.02.2014 15:30
да громят "партизани": Първи резултати - жандармеристи хванаха крадец на ракия http://dnes.dir.bg/news/mvr-bitova-prestapnost-16111746?nt=4 Ще взема той едната радост на народа - мискин!
цитирай
2. gslavova - Ден първи - резултати
11.02.2014 17:03
в южна България няма престъпност. Или са Батмани. Знае ли човек? http://dnes.dir.bg/news/mvr-bitova-prestapnost-16111746?nt=4
цитирай
3. gslavova - Ден ен-найсти - продължението
28.02.2014 16:00
http://society.actualno.com/Jandarmerijata-ostava-po-selata-news_17605.html
Няма да седят по казармите, а ще изпълняват функции по охрана на обществения ред и противодействие на престъпността, каза Йовчев.

... Той посочи, че може да променят организацията на работата, като ще търсят по-висока ефективност и ще се опитат да покрият по-широк периметър ... демек вече може да се поизточат към горската част на акцията - и пикниците ще са по-здравословни, и партизанлъка ще е като истински!


цитирай
4. gslavova - Ей, затопли се времето и прекалиха със спец-сериала ....
31.03.2014 16:10
http://www.blitz.bg/news/article/259041 що не оставиха мангал-сватбарите да се напушат спокойно и на воля, а ще им правите и екшън. Имайте малко умереност, айде само или песни и танци, или само тупалка-екшън. Какво смесвате жанровете?
цитирай
5. gslavova - Всичко е цирк в България
09.06.2014 15:23
bulgarinut57 написа:
Много ми допада начина Ви на изказ.
Някои по върховете много си повярваха, а то е един цирк навсякъде!
цитирай
6. gslavova - Благодаря
09.06.2014 19:06
Това си беше част от вдъхновението, като го дължа на чудесните си приятели със сърца и всички техни истории, когато с ирония говорят за супер гадни неща от живота си! Нещо, което върховете нямат акъл да осъзнаят и уши - да чуят! А народа ни е страхотен, въпреки мизерията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 258541
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031