Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 15:01 - Един германец за БЪЛГАРИЯ - душа, бездушие и още
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 21299 Коментари: 37 Гласове:
38

Последна промяна: 20.06.2013 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"НАРОДОПСИХОЛОГИЯ"

В ПОСТИНГА ЩЕ „ПРОЧЕТЕТЕ” БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕДИ И СЕГА
В ПОСТИНГА МОЖЕ ДА „РАЗГАДАЕТЕ” НАРОДИТЕ В „БЯЛА” ЕВРОПА
В ПОСТИНГА, МОЖЕ ДА „РАЗБЕРЕТЕ” ЗАЩО И НИКОГА НЯМА ДА СЕ „ОПРАВИМ”

Първо прекрасен бгклип, в същността си обаче, инфото е критика - СРЕДИЗЕМНОМОРЦИ, ИЗТОЧНЯЦИ И СЛАВЯНИ НАДОЛУ
Заслужени хубави "две думи" за българите в края на постинга
Клип от deni1313



Базиран на книгата „Расология на германския народ” от Леманс писана 1942г. (имам я благодарение на Виктор Кордон). В книгата (според мен) няма расизъм, нито „див национал-социализъм”! В отделни „пунктове” не бях съгласен четейки, в масата обаче се съгласих с написаното. То ме изуми и предизвика за този постинг.

ИЗНЕНАДАТА ЗА МЕН - РАСОЛОГИЯТА ПОКАЗВА И ПСИХИЧЕСКИТЕ КАЧЕСТВА ПРЕОБЛАДАВАЩИ В РАСИТЕ! РАСОЛОГИЯТА НЕ Е САМО ФИЗИЧЕСКИ „ПАРАМЕТРИ”, А ПСИХОПОРТРЕТ НА ЦЕЛИ НАРОДИ!!!

НЕ за следващото ще е думата - изображението надолу е моето предпочитание и фундамента в книгата на Леманс - за физическите характеристики и антропотиповете ще се пише в други постинги.

image

Расата е предмет на естествознанието и описателната антропология!
Гражданството е юридическо понятие.
Народ е историко-цивилизационно.

 Раса и език не съвпадат!
Расата и езика обаче са свързани!
Расологията регистрира и характеризира физическия облик и признаци.


 МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ БЪЛГАРИНА КАТО ЛОГИЧЕН МИКС/СМЕС ОТ СРЕДИЗЕМНОМОРЕЦ (ТРАКИЕЦ ПРЕДИМНО), ИЗТОЧЕН И ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИ ЧОВЕК (СЛАВЯНИН ПРЕДИМНО)

ЛЕМАНС ФАВОРИЗИРА И ЗАПОЧВА С НОРДИДИ, не се чудете, че иде реч за "подраси" в бялата - това е расология, не модерна политкоректна комика

Миранда Отто в LotR

 


МАРКЕРИ, АКЦЕНТИ, ПУНКТОВЕ ОТ КНИГАТА 


  Психопортрет на нордите/нордидите - автора е прекалил безмерно с германо-скади "отскока" - аз например, намирам нордите за ограничени в немалко "отношения днес" и това надолу "личи":

- Проницателност, правдивост, сила на волята, честност, здрав смисъл, прилежност, любов към комфорта и чистотата, към храната също. Недоверие към търговците, музикалност, егоистична суровост, склонност към занимания с наука, търговия, прибързани изводи на пръв поглед в противоречие с германската разсъдливост.

- Марк Лин характеризира норда като разсъдлив и хладен, недоверчив и неподдаващ се на убеждение. На неговата наблюдателност рядко влияят предразсъдъци и вълнения. Има добра ориентация на местност, геометрия, астрономия и в море.

- Справедливост в съжденията, ДЕЙСТВИТЕЛНО ОБИЧА И СЕ СТРЕМИ КЪМ ИСТИНАТА, повече от всяка друга раса. Отличава се с преданост, но не колкото келтите, по-малко склонен към прошка и разкаяние. На върха поставя свободата си и за нея е готов на жертви, доста суров в оценките си, държи твърдо на своето мнение, но уважава мнението на другите. 

- Нордите обичат възвишеното и идеала, но често осмиват невероятното, чудесата, мистиката. Чувството за хумор не ги напуска дори в рисков момент и критична ситуация. Твърдостта и увереността в норда не могат да разколебаят дори страданията и смъртта. Арбо пише за норвежците - гостоприемни, уважават жената, гордеят се с предците, сагите и родовете си. Сдържани са и се държат с достойнство. Сундберг описва шведския дух като способен към бърза оценка, правдив, енергичен и с чувство за справедливост, недоверчив към тълпите, невярващ на хубави думи, с чувство за реалност и непримирим към този, който е припознал за враг. 

- Норда е склонен към затваряне в себе си и трезво гледа на себе си, звучи рязко, понякога е оскърбителен, присъщи на нордида са чувството за съвест, отговорност и не се вълнува какво другите мислят за него. Движен от дълга, каузата, често безжалостен към другите, съпричастната доброта рядко му е присъща. Индивидуализма у норда е пословичен, гледа на хората от семейството някак разсъдливо и с обща полезност негова и на рода. За сметкиа на това има чувство за племенност и община, „племето” преобладава над държавното чувство, но от друга страна норднародите изграждат най-здравите държави.

- Нордида притежава деловита страстност, обладава рицарски качества и точна преценка. Нордите рядко проявяват състрадание, образите в съзнанието им са ясно и рязко очертани, нордчовека е по-малко общителен от всяка друга бяла раса, но добре разбира животните и има отношение към тях. Описват го – вежлива хладност и високи изражения в духовния свят. Хората от по-тъмните еврораси се оглеждат около себе си, а норда се вглежда в себе си и всичко. Нордическия човек е талантлив разказвач, обича природа и животни. За него – неговият дом е неговата крепост!

- Когато норда е уязвен иска яростно и на момента да отвърне, докато хората от изтока чакат сгоден случай за мъст, а в момента се примиряват. Норда съчетава серьозност понякога с лекомислие, безгрижие и безразсъдна смелост. Той е организатор, подчинен на далечни цели и планиращ стъпките. При норда ума е или серьоно-фундаментален и реалистичен или високо-творчески и идеалистичен дух.

- По религия е повече протестант, водач на прогреса, иска да издигне и отличи себе си сред множеството, стреми се към полза за племето, общината и народа си, за разлика от другорасовите хора със стремеж към само личен успех.

Жертването на лични средства - брачни халки, семейни ценности, косите и дори събраните от децата парички за купуване на оръжие в борбата срещу Наполеон 1813г. - картина от Артур Кампф

 

image


- Норда има смелост и познавателни способности. Не е склонен към мистицизъм и не чака чудеса, религиозността му е хладна, а не екзалтирана като при другите раси. Той често е нерелигиозен и духовно свободен.

- В тълпата норда не се чувства добре, предпочитама да е сам дори сред много.

- Рьозе казва, че норддецата в училище са най-умни, но и най-лениви в тази част от възрастта на човек. В малките класове норддецата са често наивни и честни, докато другите деца по-хитри, серьозни и опитни... в старшите класове картината се променя обратно. Нордите не могат да работят дълго и постоянно без почивка, те го правят на импулси, тласъци и редуват периоди с крайно напрежение с периоди на заслужена почивка-отпуск. Ако няма тази почивка нордчовека издиша.

- Нордическата раса е номер едно в умението да обхваща дълбокото и великото, тя също е първа в творческото, научното, в героизма, но и в най-големите престъпления в човешката история. Нордите са много по-склонни и към самоубийство. Масовата престъпност е характерна за другите, но не и за тях на битово ниво. При нордидите има повече уважение към личността и собствеността.

- Борбата вътре в душата на нордида е най-драматична и важна, непрекъснатата мисъл и излишъка от творчески сили. Самоотвержената и чиста преданост към избраните ценности – в това норда няма равен! Разликата в миналото между силата на нордическия мъж и женствеността на нордическата жена е най-голямата разлика между мъж и жена отколкото сред другите раси.

- Норди са масово световните гении в наука и изкуство (вкл. и много от руските, италианските)...



ЧЕТЕТЕ И БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ КЪМ СЕБЕ СИ 

Психопортрет на средиземноморската раса ("българо-траките" откривам тук) автора е категорично критичен, в повечко:

  - Емоционалност, красноречивост, жив и подвижен ум, недостиг на постоянство и търпение. При средиземноморците вниманието е насочено към външния свят, а при нордите към вътрешния. Средиземноморците обичат промените, лесно възбудими, страстни и подвижни са. 

Норда е съдия на самия себе си.
Средиземномореца е защитник/оправдаващ на себе си! ДА БЪЛГАРИ

 Норда приема живота като задача, а средиземномореца като игра и надлъгване.

- Норда често има угризения на съвестта, а средиземномореца почти никога. Южняка не се вълнува от човек съдещ себе си, южняка харесва човек измъкващ себе си, надсмиващ се над другите, такъв излъгал и изиграл другите – съд, съседи, противници ТОЧНО НАЛИ

- Средиземномореца е по-общителен от норда, по-ловък, весел и танцувален. Лек е като настроение, чужда му е душевната и самоаналитична дълбочина. Измамения мъж е трагичен образ сред северняците, а сред южняците мъжа на който жена му е изневерила е предмет на подигравка и унижение. Средиземноморците са често лениви, жестикулират много и не работят усилено.

- Южняците обичат пищността на католицизма, маниера на Аполлон и Дионис, южняка понякога може да покаже ярост срещу Бога, пак южняка има богато въображение, но кратка памет и примиренчество! Норда се възхищава често на южняка, тегли го на юг, норда изпитва романтика по южното. Потомството от смесване на норд и юг дава неуравновесено поколение ВЯРНО, ВЯРНО, ПО СЕБЕ СИ ГО ЗНАМ ;)

- Леманс твърди, че англичани и германци ПОГРЕШНО обичат и припознават древна Елада като духовна и обща прародина. Такава прародина с Гърция е невъзможна, защото според Леманс, защото расите са различни и всяка има повече или по-малко ясно очертано географско и духовно пространство. ИЗЛИЗАЙКИ ОТ НЕГО – РАСАТА УНИЩОЖАВА СВОЯ ПЪТ И СЪЩНОСТ! Автора явно е бил Ванга (не на шега) коментирайки днешното УБИЙСТВОТО НА СЕВЕРНА, ЗАПАДНА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА ПЪРВИ!

 
Вилхелм Телл микс от алпиец, динарец и норд (и с арбалет, не с лък както цари заблуждението)

image

 

Психокачества на динарската раса (автора симпатизира): 

- Обичат родината си, с чувство за дълг, храбри и горди, често пъти австрийски алпийци от динарски типове са изобразявани като борци срещу Наполеон. Динарците обичат своеобразни предмети, традиции, градини, войнствени като нордите са, бързо възбудими, изпадат в гняв при най-малкото подозрение за засегната гордост и чест. Много хора от динарската раса са съдени за побои, скандали или телесни повреди.

- Те са символ на груба сила и честност. Заедно с това са добродушни често пъти, чувстват близо природата и са хора на настроенията. Според леманс нямат душевната тънкост и смелоста на мисълта при нордите. Динарските хора обичат високопарни и екзалтирани думи, орнаменти и са добри актьори. Имат музикално дарование, неслучайно смес от норд и динар са Хайдн, Моцарт, както и много италиански композитори. По духовна надареност Леманс, ги поставя на второ място след нордидите. Шиллер също е микс от норд и динар...

- Динарската раса е далечен роднина на предноазиатската арменоидна раса – такива са част от гърците, евреите и разбира се – арменците. Динарците и арменоидите се отличават с планирана жестокост, склонност към търговия, усет за душата на другия и музикален дар.

 

 Психопортрет на  източната алпийска раса (тук също намирам българите):

- Алпийския човек проявява недоверие към чуждото, той се отличава с търпение. Обича семейството и близките си, не харесва да се мести, той е приятен съсед и спокоен поданник. Емоционален, понякога лукав, добре кътащ парите си, трудолюбив ако нещо му носи доход, иначе е ленив и дори апатичен. 

- Според Лапуж, източния човек е трезв, пестелив, работещ и внимателен, обича земеделието и своето парче земя. Има способности, но рядко е наистина богато надарен, мъжествен е, но не е войнствен. Човек на ограничените цели и недоверието, обожава еднообразието, прогреса не му е нужен.

- Разбира личната си изгода и семейната, но държавната не вълнува източния човек и той рядко мисли за страната. Източния човек не е чистоплътен, обича спокойния и уютен живот, да съзерцава, не му е присъщо силно благородство.

- Егоист и хитрец, той трудно се надсмива над себе си – англичани, скандинавци и други приемат карикатури над себе си, но източния човек – чехи, поляци, балканци приемат всичко подобно като унижение. Те работят средно качество и не изпускат собствената си изгода, не са наивни като нордите. Често източни хора с усет за печалба подчиняват във фирмите си творчески норди. 

Компаниите от всезнаещи на чаша и маса са типично източно явление! АХА АХА МДА

- Източния човек е мечтателен, топъл, хитър, но страдащ от тъпо самодоволство понякога. Обича най-силно сред другите раси семейството си и не е свикнал да е сам.

- Източния не обича войната, но при умело командване и мотивация е силен в отбрана, колкото норда в настъпление. Източните хора обичат уравниловката, масовката и идеите за равенство. Трудно могат да бъдат приведени в движение, но веднъж тръгнат ли са способни на големи промени.

- Завистта и злобната ненавист са характерни за източните хора, те ще приемат средното, но ще свалят великото и способното! "БРЕХ МААМУ" ПОЧТИ ПОЗНАЛ... Коварни, понякога лъжливи, твърдоглави, отричат чуждото, новото и необичайното за тях. Източния човек не е принципен и директен като норда и но пък е повече миролюбив.

- Източните деца като ученици са по-прилежни, по-хитри и по-запознати с живота, а източните жени отрано намират пари извън дома и работата и повече помагат на мъжете си повече от всяка другорасова жена.


Психопортрет на източно-балтийската раса ("българо-славяните") здрава критика на москалите "ей" ;)

- Истински пример за ост-балти са руснаците - те добре са описани то Рециус и Нордестренг, но и от писателя Максим Горки в „Моите университети”:

Всеки от тях може да заставиш да се разсвмее по детски и да слуша разкази за щастие и подвизи. Всичко което пробужда мечти за лек живот е мило на душите им. Но когато те се наблъскат в сива тълпа, срещнеш ги в града или пред лафката-кръчмата те забравят всички свои добри качества и се „обличат” в лъжи, притворство. Показват кучешка преданост към силните икли изведнъж ги обхваща дива ярост... забелват зъби... и могат да разбият църквата в която миналата вечер са влезли смирени...”

- Източния човек е мечтател, унил и рядко изразява своите чувства (освен явните омраза и раздразнение директно), но при близък контакт с него той става многословен. Зад уж доволния му, беден живот излиза неговото всеобщо и от всичко недоволство, което рядко води до реално нещо, защото е неспособен да взема серьозни решения! В екзалтация той строи планове, в мисълта му липсва конкретика, губи се от предмета и става безцелен.

- Норда изглежда на балта някак сух, хладен и безчувствен или прагматичен и жесток.

- При норда силния полет на фантазията в края винаги се връща в реалността, при славянина – не! Нордвъображението е архитектонично, източното въображение е музикално.

Славянина го тегли към митичното и чудесата, ТОЙ ВСЕ ТЪРСИ И ОЧАКВА НЯКАКВО „СПАСЕНИЕ” И „СПАСИТЕЛ”, ОБОЖАВА ДА СЕ САМОСЪЖАЛЯВА, душевно понякога се разголва докрай, но пък е силен актьор. Той е фаталист, фанатик, но гостоприемен човек с много приятели и компании. Недоверчив, завистлив, отмъстителен, груб с жените често пъти алкохолик.

- Преминава в противоположни чувства и настроения – от ярост и жестокост, към милосърдие и съжаление, от неувереност към всезнание, от вялост към напрежение. Разточителен ако забогатее и демонстративен.

- Може да работи робски дълго време, а после за кратко време в пияно състояние да попилее много пари и трудно изработеното! ЕХ ТЕЗИ ЧУДЕСНИ ИЗТОЧНИ ТУРИСТИ, сръбски също... По ум ост-балта е над средиземномореца и алпиеца, може да съобрази всичко веднага или след обяснение, но в крайна сметка разбира правилно. Няма остър ум, но е гъвкав и изобретателен. Казват, че източните хора най-бързо учат езици.


 

 Психопортрет на фалската-далската раса (към нордите):
 

- Ленц характеризира фалците като още по-надеждни и затворени от нордите.

- Надарени в архитектурата и живопистта и по-малко в музиката и реториката. Според Керн, фалеца е скрит, но дружелюбен, обидчив и не търпящ чуждо превъзходство, по мечешки груб и силен в отбрана, прави си добре сметката, много смел, но не така крайно като нордида, фалеца също обича свободата си и не може да е роб.

Бисмарк и Хиндебург са фалци/далци! 

- Фалците са по-тежки, не така лекомислени и нве толкова подвижни или склонни на промени. Верни, но на първо впечатление уклончиви, недоверчиви и хладни. После стават топли и добри към другия при опознаване. Фалеца е също така понякога по-задълбочен от норда и явно сърдечен.

- Фалците подкрепят познатото и по-рядко новото, те никога не забравят и са склонни да помогнат на другите дори без да са помолени за това. Техни вероятни предшественици са кроманьонците и те са една от най-старите раси и типове в Европа!


 ................


 "ДВЕ ДУМИ" ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Има нужда от цяло есе или "книга" - народ голям и силен преди, днес целенасочено смачкан и оцеляващ. Народ от който други са вземали и същите могат да вземат и в бъдеще - извратено и трагично е. Народ специфичен и уникален, бисерче.


Днес народите, превърнали в нации преди век, а някои и преди повече са боклук!

Боклук бял - умиращ демографски, културно и нравствено - това следствие от методична, жестока и извратена целанасочена политика.

Написаното Леманс преди почти век вече губи изтинност в немалко "точки"...


СЛЕДВАЩИТЕ "РАЗМИСЛИ" СА МОИ:

 Великото (за мен) в българския народ е уникалната му съдба, най-страдалия от турското и империята народ, със сигурност НЕ опетнил името си с насилие колкото и до степен като неговите съседи турци, сърби, гърци и румънци. Това не е мит (знам за български жестокости, но те бледнеят пред другите и често са отговор на такива)! Не е мит, че българите страдат от геноцидни прочиствания осъществявани от гърци и сърби - факт!

Българския народ днес трагично умира и от неговата "снага" могат да искат тези които преди векове вземаха от неговата държавност и държава - турското малцинство, за циганите въобще не пиша.

 Абсурдността да победиш в Първата Балканска, да оставиш немалко турчак тук, да не го изринеш както той теб "там" в турско и днес той пак да той има основания на демографска база да иска от теб (не дай Бог един ден)?! Това е повече от гавра - тя е неслучайна и постигната!

 Няма народ в Европа толкова малък и толкова уникален в това си страдание, до една мегадържава в съседство и с толкова специфични "странности" като фоклор, кукери ("дал ги" преди векове от Балканите до Италия, Бавария и Австрия като традиция днес).

 Народ чрез личности дарил кирилицата и вярата за руснаците (че и за монголците кирилица) и после пак освободен (с великото дело на Освобождението), но за жалост и заробен от Тюрьмата на народите (същата Россия оттогава до днес вкл.)!

................

 Приключвам с нордактрисата Ellen Hollman в ролята на германската Сакса




ЗАЩО ГЕРМАНСКИЯ НАРОД БЕШЕ ВЕЛИК - ОТ РУИНИ ДО ГРАДЕЖ И чудесна музика след 3.00, апогея след 5.00 и преди края




Гласувай:
40



1. djovana38 - Май се се самоопределих ТУК: Пси...
19.06.2013 15:41
Май се се самоопределих ТУК: Психопортрет на средиземноморската раса:

- Емоционалност, красноречивост, жив и подвижен ум, недостиг на постоянство и търпение. При средиземноморците вниманието е насочено към външния свят, а при нордите към вътрешния. Средизвмноморците обичат промените, лесно възбудими, страстни и подвижни са.
И все пак, хората се раждат с вродени качества, някои се доразвиват,други закърняват, от условията на живот и среда се появяват нови...и така, всеки човек има свой код-пръстов отпечатък, нали?
Постинга ти е интересен за хора с много свободно време и разбира се интерес към темата! Бай Ганьо не видях в коя графа да го сложа! Май от всички е взел, ама от лошите качества(зависят все пак от гледната точка), но най-вече май са от северните склонове на Памир с девиза: Бъди злобен в борбата, завиждай на всеки в нормални условия и злорадствай над победените! И така повече от 1300!
цитирай
2. germantiger - ...
19.06.2013 16:31
Не бери грижа ;)

Всички сме микс и ти не си само средиземноморие ;)

Аз например съм душевен и физически микс от нопрд и ост-балт, абсолютен микс с хубавото и лошото!

Когато прочетох тази книга се изненадах от заниманията на расологията и твърденията, че в гените е заложено дори това - в някаква степен и характера, психиката, до тази книга не го вярвах въобще.

Отказах се да набирам инфо за физическия облик на антропотиповете, изуми ме народопсихологията в книгата!

...

Българите за мен нито са преобладаващи траки, нито преобладаващи славяни, нито ирано-арии, имат много от всичко и хубаво и кофти, а мисля, че това е предимство.
цитирай
3. bojil - Браво приятелю: прекрасна статия, ...
19.06.2013 16:55
Браво приятелю: прекрасна статия,чудесни материали,отлична реклама на Българското- благодаря!!! Очарователното видеоклипче в началото го изгледах два пъти от "първо четене"- това е чистата Българска "раса": най-древните индоевропейци на света! Дори ще го използвам във Фейсбука си,за да натрия носа на двама несвестни македонисти,които,на фона на стотици и дори хиляди други,които си мълчат и приемат негласно нашите твърдения и доказателства за Българщината на "македонците",вдигат шум за двеста и непрекъснато оспорват логиката и фактите! Виждам,че Българската душевност у теб е така жива,както във всеки от нас: хвала на хора като теб!!!
цитирай
4. bojil - P. S. Да не забравяме и кавказкия ...
19.06.2013 16:59
P.S. Да не забравяме и кавказкия "примес",който е неизбежен у древните и днешните Българи: предисторическите Ибери са били едно от най-големите пра-Български племена преди няколко хиляди години,но освен тях народът ни е народил,както виждаш,и достатъчно нордиди- и не защото е смесен,а защото е дал множество нови генетични линии и разклонения в течение на хилядолетното си развитие. Поздрав!
цитирай
5. germantiger - ...
19.06.2013 17:00
Вероятно не си прочел част от текста където автора Леманс НЕ критикува национално българите, но доста отрицателно пише за расовите типове към които повечето българи принадлежат!

Благодаря за положителни коментар, който постинга ми не заслужава!

Жалко е смразването с македонците, защото част от тях или повече са част от българската плът.
цитирай
6. pvdaskalov - Казваш, Германски тигре:
19.06.2013 19:04
"Благодаря за положителния коментар, който постингът ми не заслужава!"
А къде другаде можехме да прочетем така авторитетно изнесени преценки за европейските народи?
Точен си или поне си намерил точните извори.
Не се срамувам, защото много добре ми е обяснено плод на какво съм.
Огромен труд си положил и затова недей да скромничиш. Браво!
цитирай
7. veilet - За себе си мога да кажа, че харесвам ...
19.06.2013 19:11
За себе си мога да кажа, че харесвам немците. В работата имам много добри отношения. Изпълнителни, коректни. Липсва им въображение (на средната маса), но не знам дали това не е плюс: казваш на някого да свърши нещо и, ако това е в неговите задължения, го свършва без да разсъждава ама как, ама защо, ама не може ли иначе (познато, нали). Има обаче интелигентни, висококвалифицирани колеги, на които и въображение не им липсва - това са водещите специалисти в работата. И е истинско удоволствие да се работи с тях. С някои съм се сприятелил повече и чат-пат се събираме на кафе или бира - така, след работа, както те много обичат. Една неочаквана за мен черта - склонни са да се одумват. Без злоба и завист - ей така, дума да става. Виж този какво направи, онази как е облечена, и т.н. На мен това не ми пречи и не ме дразни. Определно нямат негативно или презрително отношение към мен като чужденка. И много добре си знаят мястото в йерархията. А, това е едно от най-хубавите качества на немците. Всяка жаба си знае гьола. Затова и простите хора (и тук си ги има), общо взето не дразнят. Няма я нашенската войнстваща простотия. Възрастните хора - от добрите стари германци са със здрави принципи. Поддържам чудесни отношения с тях - пълно доверие, търпимост (аз пея понякога или слушам музика на високи децибели), приятелско отношение и готовност за взаимопомощ.
цитирай
8. veilet - Имам и няколко приятелски немски ...
19.06.2013 19:14
Имам и няколко приятелски немски семейства. Събираме се от време на време на маса. Научих ги да пият ракията преди яденето (а не с десерта!) и да ядат и пият бавно, с кеф, а не като на работа.
Основен принцип, потвърден от самите германци, е: вие да проявите инициатива за сприятеляване. Поради осигурения живот и издигнатия почти в култ принцип за ненамеса в живота на другите (също като у нас...ха, ха, ха) е довело до значителна степен на отчужденост. Грешно е схващането, че идва от студенина. Ако им протегнете първи ръка, в повечето случаи направо я сграбчват. Разбира се, всеки си търси приятелите от своята среда. Не с всеки можеш да станеш приятел. Но и не с всеки българин можеш да се сприятелиш, нали?! Но не практикувайте приятелството като у нас - не можеш да се изтърсиш на някой германец на гости, ако не си се уговорил предварително (макар че има и изключения). И още нещо - някои проявяват интерес само в началото. Просто не са виждали такива странни птици, като българите и им е интересно. Но после виждат, че и ние сме нормални (по техните разбирания) хора (е, малко по-шумни) и загубват интереса. Но го считам за нормално.
Постинга ми хареса много по начина на категоризация и модели за сравнение. Определено обогатих своето виждане върху конкретни типажи- народи по свой си начин. Поздрави сърдечни!!!
цитирай
9. liliyanaandreeva - Интересно!
19.06.2013 19:26
Факт е, че загиваме демографски! И българите и бялата раса! Причините са окултни, религиозни! Но белият човек вярва на азиатските вретенарки и стана предател на рода си и съучастник в геноцида над расата си!
цитирай
10. vmir - Доста много попадения с наблюденията ми видях,
19.06.2013 19:30
но засега отказвам да повярвам, че всичко това е истина. Ще мисля доста още време по въпроса.
цитирай
11. atil - Картинката се свежда до съвреме...
19.06.2013 20:07
Картинката се свежда до съвременното българско невежество и оттам - безпомощност. Дори и по отношение на протестите е валидно. Те знаят че не им е добре и са прецакани, но не знаят какво да искат и кой е спасителния вариант?! А той си е съвсем български, но те не го припознават???!
Дрънкат врели-некипели и си вообразяват невообразими неща, затова и "оправянето" се отлага в необозримото бъдеще.
Аз няма да обяснявам какви сме и че не сме расово и генетично по долу от никакви нордици и средиземноморци, още по-малко пък по възможности. Ако имат инстинкт за самосъхранение той би трябвало да сработи и да им подскаже правият път. Ако ли не , то ще угаснат както много други древни народи преди тях.
цитирай
12. viktoriaesv - тайните общества и пътят на контактите
19.06.2013 20:17
Какви събития причинява нодите на даден генотип,не само директно,а и косвено,
чрез контактите,които създава...доста сложна тема.
Пътят на индо арийската раса-южен и северен,и спирачките...
Дано Бг не е р резултат на геноцида и ликвидиранена естественото многообразие
и интелект,и. америкаската машина и т.н,с една дума вече спирачка.
Ако е така,жалко за 1333 г история..
цитирай
13. leonleonovpom - Поздравления Германтигър! П...
19.06.2013 22:10
Поздравления Германтигър!
Положил си огромен труд, който не е само в посока извадки от книгата на Леманс, но и в стойностен анализ на написаното от него,т. е. проява характерна за учен !
Не ме изненадва и книгата на Леманс-германската наука, дори и в националсоциалистическия и период е на познатото високо ниво Впрочем в този период има нещо, което със сигурност заради разпалената война се подминава. Германия за три години, първа от Европейските държави излиза от Световната криза
Поздравявам те и за анализа в края, отнасящ се за българите! Така е , славен народ сме били. Ние, по известни причини имаме два Ренесанса Единият със сигурност е първият в Европа-Боянска църква, Лондонско Четвероевангелие, другият е .....вероятно последен-Паисиевата история и т. н.
Нашите историци трябва да се отърсят от похвата писане чрез спуснати директиви-сиреч поръчково или предубедено. Да включат към банката данни ,с която разполагат безспорно и логически анализ, и собствено виждане В това отношение ти даваш много добър пример!
Има известна поляризация тук, между професионалисти и аматьори,както ни наричат първите. Но всяка наука е поливалентна, историята най-много, така че човек с познанията си в други области може в значителна степен да компенсира липсата на тъй-наречения професионализъм. А нега професионалистите в историята се замислят пък за знанията си в другите области!
цитирай
14. djovana38 - ИМАМ УСЕЩАНЕ, ЧЕ АЗ СЪМ ПИСАЛА ВСИЧКО ТОВА
19.06.2013 22:53
veilet написа:
За себе си мога да кажа, че харесвам немците. В работата имам много добри отношения. Изпълнителни, коректни. Липсва им въображение (на средната маса), но не знам дали това не е плюс: казваш на някого да свърши нещо и, ако това е в неговите задължения, го свършва без да разсъждава ама как, ама защо, ама не може ли иначе (познато, нали). Има обаче интелигентни, висококвалифицирани колеги, на които и въображение не им липсва - това са водещите специалисти в работата. И е истинско удоволствие да се работи с тях. С някои съм се сприятелил повече и чат-пат се събираме на кафе или бира - така, след работа, както те много обичат. Една неочаквана за мен черта - склонни са да се одумват. Без злоба и завист - ей така, дума да става. Виж този какво направи, онази как е облечена, и т.н. На мен това не ми пречи и не ме дразни. Определно нямат негативно или презрително отношение към мен като чужденка. И много добре си знаят мястото в йерархията. А, това е едно от най-хубавите качества на немците. Всяка жаба си знае гьола. Затова и простите хора (и тук си ги има), общо взето не дразнят. Няма я нашенската войнстваща простотия. Възрастните хора - от добрите стари германци са със здрави принципи. Поддържам чудесни отношения с тях - пълно доверие, търпимост (аз пея понякога или слушам музика на високи децибели), приятелско отношение и готовност за взаимопомощ.

цитирай
15. djovana38 - КЪМ veilet
19.06.2013 23:03
Това мнение за германците е и мое! Все едно, ча аз съм написала, написаното от Вас! На 55 год-се пенсионирах и работих година в Германия.Винаги и досега имам уважението на тези "студени" германци! Когато разберат,че си честен, правят невероятното за тебе да ти помогнат, без да очакват доброто да се върне.Защото повечето българи(да не кажа кои) правят услуги, само ако са сигурни,че...някой ден ще им потрябваш! И действително, всеки си знае блатото!Вече те обичам! :)
цитирай
16. djovana38 - Малко допълнение..
19.06.2013 23:28
Долу горе и аз това ти написах!Че си носим гените от раждането...не се знае точно кои:) Че българинът е като тросък(или троскот) не знам точно кое
е вярно!Жилав, има големи умове- малко! Другите са хитри, но минават за умни!Темата е огромна и интересна, много труд си положил,за да ни представиш най-важното в стегнат вид! Но, ако продължи тази циганизация с безразборното и безотговорно раждане се самозатриваме! Показаха си мурафетите и пред цяла Европа!Но се водят като българи!В едно немско село, отглеждащи крави, никога не са излизали от Германия, останаха изненадани, че имам бяла кожа(пък сам българка?!?!) Защото са виждали преди мене само едни други "българи! с осем деца(от видинския край) и след два месецасе е наложило да ги махнат, защото са почнали работа за която са родени!Има моменти, когато те е срам да кажеш, че си българин!Ще ти пиша на имейла!
цитирай
17. syrmaepon - Поздрави за поста! За въображен...
20.06.2013 07:54
Поздрави за поста! За въображението не съм съгласна никак и ако има отрицателен ефект ,то той е минимален.Може би дори то е виновник за това,че гражданската воля на българина е така пасивна,защото той успява да оцелява в най невъзможни ситуации.Да,немците могат да бъдат стриктни,изпълнителни когато имат точен план пред себе си и да вървят точно по предписанията.Смея да твърдя,че на българина това му е скучно ))) Въобще смятам,че по някаква ирония на съдбата ,от всички възможни пътища българинът избира винаги най-трудния.Вярно е - не спазва често правилата,но как ще откриеш нов път,ако винаги ги спазваш ?
цитирай
18. vencivvg - Отличен психопрофил !
20.06.2013 12:11
GermanTiger, направил си отличен психопрофил на доста народи.
Прочетох статията с удоволстие.
Заглавието "Защо никога няма да се оправим" не е оптимистично,
но може би това е реалността.
цитирай
19. blag0rodka - Ти не си германец. Ти си миризлив ...
20.06.2013 20:36
Ти не си германец. Ти си миризлив балканец. Истинска западногерманка съм аз.
цитирай
20. germantiger - ...
20.06.2013 21:05
blag0rodka написа:
Ти не си германец. Ти си миризлив балканец. Истинска западногерманка съм аз.


Да не би да сте северногерманка, южногерманка може би... ;) ?!
цитирай
21. germantiger - ...
21.06.2013 11:19
Допускам България "да се" оправи или да я оправим (пиша го без ирония и двусмисъл), ЗАЩОТО В БЪЛГАРСКАТА ЛУДОСТ И НЕРАЗЦИОНАЛНОСТ ПОНЯКОГА ИМА ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ И УСТОЯВАНЕ ОТ НА ПРВЪ ПОГЛЕД РАЗСЪДЛИВИЯ ЗАПАДЕН УМ!

Както споменах в постинга - заключенията на Леманс са за отминал период, с някои от тях не съм съгласен, други с тяхната правдивост ми ги доказва опита.
цитирай
22. havel - -germantiger Дума ,дума отваря!....
21.06.2013 12:49
Наскоро бях на едно представяне на книга.Когато дойде ред за мнение на читателите,един стана и каза;-Във Вашата книга единствено ми харесаха цитатите...Авторът се сконфузи!...Аз ще кажа обратното...От отличният Ваш постинг мен ме впечетлиха ,,Вашите лични размисли,,!...Без да съм психолог аз мисля,че при Вас доминира германският ген.Що се отнася до съдбата на България-уверявам Ви,че Тя ще я пребъде ,то поне докато бъде,,изринат,,последният,,турчак,,!...Така ,че бъдете спокойни!....
цитирай
23. germantiger - ...
23.06.2013 12:39
Предполагам, че не си разбрал написаното от мен за турчака.

...

Знаеш или не знаеш, но след Първата Балканска в турска територия са чистени българи, както и в българска - турци. Има размяна на села, имоти, мой познат е наследник на хора живели в турска територия и заменени с турци в българска - гледали са си имотите, изравнявали са в пари итн.

Турската държава обаче е правила прочистванията и след това, докато българската не.

След Първата Балканска и след Освобождението България е могла да се изчисти от почти всички турци - не го е направила. Турция също е могла да се изчисти от всички българи - също не го е направила, НО ГО ПРАВИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛЕД ТОВА И ДО ДНЕС В ТУРЦИЯ ПОЧТИ НЯМА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, ДОКАТО ТУРЦИ ИЛИ МЮСЮЛМАНИ КАТО ТЕБ - ТУК ИМА. Това е разликата.

Последващите престъпления на комунягите и преименуването са факт, но те не са етночистене.
цитирай
24. germantiger - Благодаря havel за положителния в началото коментар, но с двусмислен и интелигентен финал
23.06.2013 12:45
Моето честно и открито мнение за турците "въобще" към днешна дата е:

1. Като всеки народ си имат хубавото и лошото - впечатленията ми от "българските" турци са - трудолюбиви, близки до традициите и вярата си, някои дълбоко (криещи) но горди и почти влюбени в османското минало. Безспорно мачкани и страдали в някаква степен по червено време от българите.

2. Днес - турците за мен са опасност и смърт за западна Европа и в частност Германия, същата опасност и по-малко демографска смърт са за България. В този ред на мисли - като хора не са ми криви (радикалните са ми криви) като бъдеще обаче са ми криви - защото съзнаващи или не, те са смърт за моите два народа.

3. За вината на германци, българи и въобще европейци, че мрат демограгфски, културно и нравствено не обвинявам турците, вините на евронародите са отделна и правдива тема.
цитирай
25. havel - - germantiger Темата е много дълга....харесвам откровенността Ви....но....
23.06.2013 16:50
1.Аз съм аланин,така както е и Анна Ахматова и имам поетична душа и хуманна професия -удивен съм от самият израз /извинявай ако звучи като забележка/. 2.В църква или джамия съм влизал само като турист. 3.Потърсил съм корените си и излиза ,че през 563г. сме дошли от град Хоросан-днешен Иран от север.Преклонили сме глава първо пред Борис,защото непреклонните са били избити...после пред Османците,защото и те имали в езика си думи от фарси,вероятно не доброволно.Последва наново преименуване и пак възстановяване...Така,че те придошлите от Анадола ,,гузен негонен бяга,,са се изпарили о време.Останали са само онези за които дори Апостолът признава равноправие!....Навярно познавайки съдбата им!...4.Не доброволните изселвания не са ли пак чистка?...Тези които са изселени от преди години тук са таксувани за турци а там за българи....а все още сънищата им са тук!...Моето мнение е че пчела от мед не бяга!...Трябват усилия за единство на нацията!...
цитирай
26. germantiger - ...
23.06.2013 17:10
Изключителен коментар, за който БЛАГОДАРЯ!

Съжалявам в неточността на предположението ми или буквално в грешката. Поради същността на постинги, които съм виждал и чел при теб помислих, че се определяш като турчин или български мюсюлманин, явно съм бил неточен.

ЗА ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА СИ ФУНДАМЕНТАЛНО ПРАВ и още по-силно звучи от устата на човек с твоето самоопределение!

За жалост аз не вярвам в обединения за продължителен период и между българи или между българи и други в България - опита за съжаление показва, че това не се случва и може би е национална трагедия точно това!

Коментара ти показва добронамереност, вероятно дори мъдрост - поздравления!
цитирай
27. proximus - Тигре, пореден силен пост. В под...
23.06.2013 20:46
Тигре, пореден силен пост. В подкрепа на тезата на автора който цитираш, ще добавя че не мога да се сетя да съм се познавал тук с мъж/жена със светла кожа, светли очи или коса, които да мога да класифицирам като диви, възточни, крайни, невъздържани, груби, прости (по моите разбирания).
Разбира се, по-тъмната кожа, очи, коса, стил Бай Ганьо, към който бих класифицирал и моя милост, в никакъв случай не са гаранция за наличието на гореизброените "качества". Но просто има някаква глупава закономерност, че обикновенно кавалите, заради които на моменти мразя българите, са си точно такива - ниски, черноочки, потни, космати, потни и често закръглени. Не турците, тях бих ги изстъргал от прекрасната ни земя.

цитирай
28. bogomil - Благодаря за коментара
24.06.2013 12:00
Благодаря за коментара
23.06 06:59
Уважаеми приятелю Германтигер,
Радвам се , че откликнахте на този постинг. Очаквах коментар от вас. Той наистина ви засяга. Тъй като го отворих преди да тръгвам за работа ще се ооитам да ви отговоря след като се върна. Благодаря ви за информацията.
--------------------------------------------------------------------
Аз знам Вашето пристрастие към Германия. Доколкото си спомням имате кръвна връзка с Германия. Вие сте човек достоен за уважение. Виждам, че сте доста запознат с историческите факти. аз не съм се старал да търся статистически данни. Така че приемам тия цифри, които показвате. В същност проучванията още продължават , натрупват се нови факти. Мояата цел е била да напомня за този ден, който не бива да се забравя. Войната е грозно нещо. За цъжаление, Човечеството още с обособяването си като общество в древността като стадо разумни животноие възприело начин на живот взаимстван от джунглата, от животните, което според мен е било фатална грешка. И до ден днешен методът на джунглката се прилага в човешките отношения на различни равнища- от личностни между хората до междусемейни , междуфирмени , между партийни, междудържавни и т.н. Ако при животните от джунглата борбата между по-силния (хищника) и по-слабия( жертвата) е оправдана от гледна точка на оцеляването , на борбата за съществуване, то при разумните същества - човеците това е недопустимо и пагубно, носи много страдания-материални, социални , духовни...
Нима няма други средства за решаване на проблемите, нима е възможно войната да бъде зачеркната от речника на народите и да стане само историческо понятие прилагано на практика от предшествениците!?!? Наистина Земята трудно може да изхранва непрекъснато нарстващото население. Всеки ден в Африка и някои азиатски страни умират десетки и стотици хора от глад. Има спасение - Космоса. Както някога хората през средните векове са извършили за един важен и съществен период от време великите географски земни открития, така то е в началото на ерата на великте астрономически и коснически открития. Както на базата на великите географски открития и постиженията на научно техническата революция , днес не можем да си представим съвременния стокообмен и комуникация межди народи без корабо плаване и въздухоплаване , така ще дойде времето за използване благата на космоса, за стокообмен и комуникация с разумни същества от извънземен произход. Рано или късно, дори и когато нас няма да ни има и са ни забравили, човечеството ще реши надвисналите и грозящите го глобални проблеми и ще започне да използва благата от космоса, от другите планети и т.н. Това е верния. правия път , а не пътп на омразата, експлоатацията, конфронтацията, войните....
Така че, симпатизирам както на Русия, така и на Съвременна Германия. Не съм се интересувал в подробности, но по време на война щом основното правило е победата с ценачта на всичко с оръжие, не буди съмнение обстоятекствеоо , че както от едната, така и от другата воюваща страна е имало жестокости, убийства на мирни и невинни жители - жени, деца и старци, изнасилвания, разрушения, палежи и какво ли още не.
Затова Европа се осъзна и правилно тругна към обединение. Знаете още Кубрат е издигнал лозунга " Съединението прави силата". Бих добавил и СИГУРНОСТТА. Дано оцелее ЕС.
Ние българите сме славяни. За добра или за зла участ както Русия , така и Германия, въпреки превратностите и предизвикателстватса на историята са имали и имат симпатии , интереси, към България, казано на прост език обичали са и обичат българите. Събитията около 9-ти септември 1944 г. в България са ми известни. Цар Борис основателно е отказвал на Хитлер да воюва срещу Русия, която ни е освободила бот 500 годишното турско робство. За славяните е характерно гостоприемството, взаимопомощта.
Т ка че като българин аз се прекланям пред гостоприемството и добродушието на руснаците-посещавал съм 2 пъти Русия и един път Киев, Прекланям се и пред дисципплината и техническия гении на Германците. Посещавал съм веднъж Германия.
Така че в зависимост от гореизложеното , от нашия произход, от обективните и субективни анализи и ъгъла под който гледаме фактите и събитията нормално и човешко е да има субективен елемент в трактоивките и съжденияата.
Що се отнася до скромния текст в представения от мен постинг за войната, текста е подготвен основно на базата на признания и разказите на пленения Фелдмаршал Паулус. Приемам забележката, че не е бил ' фон".
Днес е важно дали водачите на държавите в Европа и света са способни и дали умеят да си правят поуки от историята , за да могат да водят човечеството към светли бъднини.

с поздрав, уважение и най-добри пожелания

www.bogomil.blog.bg
цитирай
цитирай
29. dimat - Приказвайте си,вие,прикзвайте..
24.06.2013 18:48
а след двадесетина години,няма да има българска народност,за която да говорите.Ще бъде само нечий спомени толкова.За да не ви звуча "голословно-песимистично",ще подкрепя думите си с мои наблюдения.Пенсионер съ,от Варна имам свободно време и често се разхождам до плажа,до първа буна.Както му е реда,през лятото там се събират "тийнейджъри",да се къпят в морето.Само преди няколко години,там имаше някакви групи в които преобладаваха "белите",пред "мургавите и се носеше смесена българска и цигански-турска реч.След това,мургавия цвят започна да преобладава,както,разбира се и съответната реч.Напоследък,белия цвят вече изчезна и се ломоти замо на цигански.Повтарям,това не е в някакво забутано селце.Това е в третия по големина град с България.Това е бъдещето на страната ни.А ние можем да си говорим и обсъждаме "българската народопсихология",а в близко бъдеще нейният носител,ще изчезне.
А ЗА ПОСТА,МОИТЕ УВАЖЕНИЯ И ПОЗДРАВЛЕНИЯ.
цитирай
30. germantiger - Към богомил
24.06.2013 19:15
Явно рекоментирате моя коментар към Вашия постинг за 22 юни 1941г.

...

Благодаря за рекоментара Ви, както и за оценката на моята личност и знания (дано заслужавам високото оценяване)!

Нямам какво да добавя към интелигетния, уважителен и човешки Ваш коментар - съгласен съм с него именно в човешката му част, както и част от личните Ви впечатления се потвърждават и от моя по-ограничен опит, но по-скоро положителен към руснаци!

Субективния елемент при мен е разбира се, по-ясно изразен, а за устояването и политиката на цар Борис - български войници да не участват във войната на Изток съм абсолютно съглсен с Вашата оценка.
цитирай
31. germantiger - Към dimat
24.06.2013 19:19
Аз също съм варненец и наблюдавам повече или по-малко тази промяна през годините, както и станалото пословично между варненци "проникване" на циганите и в центъра, което преди десетилетия бе невъзможно!

За съжаление проблема е не само в тези реалности, а всъщност в това, че те ще се задълбочават, трансформират в Бог знае-какво и вероятно са трудно обратими или необратими!

Това е ТРАГЕДИЯ - "слаба дума"!
цитирай
32. nbrakalova - (1)
24.06.2013 19:21
Темата е още по-интригуваща поради основателния паралел с психологията на човека/расата, която предполага повече от душевност, темперамент, мотивационен елемент и пр.

"Расологията регистрира и характеризира физическия облик и признаци", но явно "РАСОЛОГИЯТА ПОКАЗВА И ПСИХИЧЕСКИТЕ КАЧЕСТВА, ПРЕОБЛАДАВАЩИ В РАСИТЕ", проследявайки между тях видимата връзка.

Из: "Психопортрет на нордите/нордидите…:
"... По религия е повече протестант, водач на прогреса, иска да издигне и отличи себе си сред множеството, стреми се към полза за племето, общината и народа си, за разлика от другорасовите хора със стремеж към само личен успех." – Многозначително е, а и многопластово! Формирано неегоистично с целенасочената и действена отговорност към другите и общността, мотивирано от протестантския съзидателен дух, а не както е при мистичната съзерцателност на изтока. Затова нордидът "не е склонен към мистицизъм и не чака чудеса, религиозността му е хладна, а не екзалтирана като при другите раси." – За мен е не толкова хладна, колкото реалистично-действена – екзалтацията е със съмнително време на действие и затова не може да се очаква да мотивира трайна съзидателна. Затова естествено и непреднамерено е изпълнен със "самоотвержената и чиста преданост към избраните ценности".

Както темпераментите, така и расите едва ли могат да съществуват в напълно чист вид. За мен обаче реално съществуващият "феномен" нордиди е факт и това все още се вижда в организираните им общества (друго ниво тема са срещащите се и при тях проблеми днес). "Разковничето" в характерния "феномен" нордиди (поне що се отнася до не твърде далечното им минало) не се крие в страха от наказание, а преди всичко в резултатите от възприетия и повлиял възпитанието им протестантски дух, въздействащ генетично и до днес.
цитирай
33. nbrakalova - (2)
24.06.2013 19:22
В зародиша си протестантският дух принципно носи в себе си заряда на онази градивна отговорност от личностното към общото, която гарантира отношенията и действията към общността (към труда и неговия продукт – също), рефлектирайки в изграждането и поддържането на обществото и държавността . Формирал е ценностната система, осигуряваща и мотивираща зависимостта личност (семейна среда) – общество (обществена среда) и обратното. Така в голяма степен расата може и се култивира, а не е ли това смисълът на цивилизацията. Както при всичко друго, така и тук, в зависимостта расология-народопсихология, в основата е философията, която формира и мотивира личността. От една страна личността формира семейната среда, от друга – семейната среда създава личността. Оттам се формира и обществото, организиращо и поддържащо държавата и държавността.

С постепенното загърбване на въпросната ценностна система под влияние на формиралата се "нова" материалистично-консумативна философия, производните й добродетели (1), считани за несъществени и непрактични, с времето се формализират и заменяйки се с имитации, замират, изчезвайки от възпитателния процес. Така, поради заложената различна мотивация във въпросната "нова" философия, психологията и манталитетът на съвременния човек се формират по нов начин, който авторът най-вероятно може и да не е предполагал... В този смисъл, какво ще стане в психологически аспект с расите, включително в частност и при съвременните нордиди, времето ще покаже. Защото "ДОБРОДЕТЕЛИ"-те, които се възпитават и едва ли могат да бъдат обект на лабораторни изследвания, недвусмислено влияят на отношенията, труда, държавността и пр., цитирам частично: "правдивост, сила на волята, честност, справедливост, СТРЕМЕЖ КЪМ ИСТИНАТА, преданост, дълг..."

------------
(1) добродетелта, мн. добродетели, ж.
1. Нравствено качество.
2. Непоквареност, чистота в помислите.
цитирай
34. nbrakalova - (3)
24.06.2013 19:23
Из: "Психопортрет на средиземноморската раса".
За да не бъда обвинена в пристрастност [въпреки че няма да бъде съвсем неоснователно :)] или в прекалена критичност, ще споделя само един кратък цитат – като пример за липса на добродетели и влиянието на тази липса върху обществената среда, устройство и държавност: "Южняка не се вълнува от човек съдещ себе си, южняка харесва човек измъкващ себе си, надсмиващ се над другите, такъв излъгал и изиграл другите – съд, съседи, противници."

И нещо много показателно в противовес на "протестантския дух", като спестявам личните си размисли: "Южняците обичат пищността на католицизма, маниера на Аполлон и Дионис…"

Темата и постингът будят редица подтеми. Например по отношение споменаването на духовността – дали характерът на човека се контролира от принципната духовност, която формира и влияе възпитанието, което пък цели овладяването не само на темперамента, но и на естествените наклонности; или характерът му се оставя да бъде формиран именно под напора на естествените егоцентрични наклонности и генетичната унаследеност...

Не е преувеличено да завърша и аз като 30. dimat - А ЗА ПОСТА,МОИТЕ УВАЖЕНИЯ И ПОЗДРАВЛЕНИЯ.
цитирай
35. kostadin - Картинката се свежда до съвреме...
25.06.2013 12:47
atil написа:
Картинката се свежда до съвременното българско невежество и оттам - безпомощност. Дори и по отношение на протестите е валидно. Те знаят че не им е добре и са прецакани, но не знаят какво да искат и кой е спасителния вариант?! А той си е съвсем български, но те не го припознават???!
Дрънкат врели-некипели и си вообразяват невообразими неща, затова и "оправянето" се отлага в необозримото бъдеще.
Аз няма да обяснявам какви сме и че не сме расово и генетично по долу от никакви нордици и средиземноморци, още по-малко пък по възможности. Ако имат инстинкт за самосъхранение той би трябвало да сработи и да им подскаже правият път. Ако ли не , то ще угаснат както много други древни народи преди тях.

Не ставай смешен Хората ясно казват -смяна на системата ,а това ,че на политиците не им стиска да кажат такова нещо си е техен проблем ,но те са еднодневки
цитирай
36. kostadin - Ти не си германец. Ти си миризлив ...
25.06.2013 12:58
blag0rodka написа:
Ти не си германец. Ти си миризлив балканец. Истинска западногерманка съм аз.


мале ,мале каква публична скромност има в лъжата!
цитирай
37. atilla - !
22.07.2013 11:09
http://vbox7.com/play:7d7072b5&start=22
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4619460
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031