Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2013 16:42 - ИЗБОРИ – ФЕНОМЕНИ – ВОЙНА
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 44064 Коментари: 62 Гласове:
39

Последна промяна: 30.04.2013 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ИЗБОРИ – ФЕНОМЕНИВОЙНА

 Теми без връзка помежду си – вместо три отделни постинга - общ

НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ – горд съм
В България – българи създават продукти на СВЕТОВНО НИВО

ВОЙНА и ТАКТИКА – професионалисти и некадърници – изберете

 КРАЯ НА ПОСТИНГА МИ, В ЧАСТТА МУ „СПЕЦЧАСТИ” ИМА СМИСЪЛ И КОНКРЕТИКА

 Клип без връзка с темите – просто споделен и ефектен, след него многотемието:



 

ИЗБОРИТЕ

Горд съм, че никога не съм избирал никой!

Анархо-комунистката Емма Голдман е заявила:

„Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!”

А алкохолика Чърчхилл е казал/написал:

„Най-сериозния довод срещу демокрацията е 5-минутен разговор със средностатистическия избирател!”

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО  тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!

...

Написаното от мен не е отчаяние, нито пораженчество!

Нещо повече – тези истини ме вбесяват, дразня се как други губят сили осъзнавайки ги?!

Жестоката истина трябва да е мотив за борба, труд, развитие и евентуално градеж.

От друга страна – симпатия и поклон пред повечето хора, които преди месец участваха в протестите! Ако имаха моята логика – нищо не би се променило (аз не протестирам, аз не избирам, но някой би казал – ти можеш да си го позволиш). Хората, които бяха на протест имаха шанс и ако бяха постигнали нещо конкретно и в повече – всички бихме се ползвали (наготово с резултата на техните усилия).

ПРОТЕСТИТЕ НЕ УСПЯХА (както в частни разговори „предричах” преди месеци, със сигурност не само аз)! Никой не може да протестира постоянно, никой не може да бие полиция, жандармерия, зависимост, закон и сметки – това е абсолютно!

...

СИСТЕМАТА Е НЕПОБЕДИМА!

ЕДИНСТВЕНОТО ВЪЗМОЖНО Е ДА „СПАЗАРИШ” ТЯ ДА ОТПУСНЕ ХВАТКАТА!

Ако хората не гласуваха, ако цялото театро не ангажираше народа, ако целия сценарий не даваше резултат, най-малкото външните господари на тукашните биха ги сменили, биха отпуснали примката и биха дали повече на този народ.

Ако всичките „инвестиции” в политическа класа, в хляб (липса) и зрелища не даваха резултат и народа не избираше, то самата система би променила „шоуто” и част от „конструкцията”. Това никога няма да се случи, защото е НЕРЕАЛНО да не гласуват хората – те са достатъчно прости, добронамерени или манипулируеми за да са овце. Ако не гласуваха българите, то кебапчета и някой лев за малцинствата гласуващи винаги щеше и ще има!

..........

ФЕНОМЕНИТЕ

ПЪРВОТО СМИСЛЕНО, СЛЕД БЕЗСМИСЛИЕТО НА ГЛАСОПОДАВАНЕТО:

БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ НА СВЕТОВНО НИВО (наистина световно, в някои отношения без аналог по света – няма грешка) – български специалисти, холандски и финансиране също, но продукта е сътворен във Варна, основата му са българи и  сред тях - единствения, който наричам приятел в БГ. Няма общо с накой си общински съветник със същото име – споменаха ми имало съвпадение.                       

СИМУЛАТОРИ, които надминават западните, над 200 съда в базата данни, над 30 пристанища, възможности за промяна на метеоусловия, тонаж на кораба, симулация на аварии, пожари, бедствия, военни симулации също – НАТО-вски представители с интерес към българския симулатор надминаващ американски – признато от американски представители дошли във Варна!





 

ВОЙНАТА

Третата и всъщност тема без „свободни разсъждения” при мен е предизвикана от този постинг на потребител рицар – постнат на 15 октомври 2012г., „каних” се тогава да го „коригирам” в някои пунктове, но се „наканих” сега:

http://rizar.blog.bg/history/2012/10/15/analiz-na-momentnoto-systoianie-na-siriiskata-armiia-i-vyzmo.1009681

В постинга е направен (според автора) анализ на моментното състояние на сирийската армия и възможна турска атака. 

Абсолютно ниощо от споменатото не е направено правилно, серьозно и докрай. Възможното турско настъпление или рейд въобще отсъства и е с „препратка нейде”.

В постинга СЪАВТОРСТВО Е ЗАЯВЕНО ОТ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР БИВШ КОМАНДИР НА ТАНКОВ БАТАЛЬОН В БА – текста на рицаря и офицера е пръснат, неподреден, непокриващ първо заявените цели в заглавието. „Анализ” няма – нито изискванията, нито въпросите, обема, методите са заявени – те отсъстват. Няма дори елементарен отговор на петте „общи въпроси” – КОЙ – КОГА – КЪДЕ – КАК – ЗАЩО.

Анализа няма форма, няма акценти, няма ясни резултати или изводи, не предписва „мерки”, не „разиграва варианти”, анализ така не се пише, няма такъв „изглед”, не така се обобщава или изследва боен опит (не по силата на един или двама специалисти и не в място като блог).

Най-малкото каква е целта на анализа

Каква е публиката в блога

Какво искаш да постигнеш с постинга

Какво ново ще съобщиш на четящите

Каква реакция очакваш и търсиш

 

СЛЕДВА КОНКРЕТИКАТА:

-в постинга се ползва лаф като „разиграване на коня” (от НАТО-вци в Либия за сравнение) – подобна емоционална оценка в анализ е недопустима, айретен комична

-в постинга се ползва „понятие” като клоака (на бунтовниците/терористите) – подобна „терминология” дискредитира професионален анализ – това не е лексика на професионалист. Оценяваш, а не показваш лични предпочитания или отношение симпатия-антипатия, без жаргон

-в постинга се заявява категорично като „свършен факт” участие в полза на бунтовниците на британски САС и турски спецчасти – това е вероятно, но не аргументирано и не доказано – не заявяваш като факт своите предположения

 

-в постинга се пише бомбаНдират – правилната или коректна дума/форматай е бомбаРдират от бомбардмънт и бомбарда – „бял кахър”, следват черните кахъри...

 

ОТ РИЦАРЯ И БГФОФИЦЕРА:

В постинга на рицаря е заявено как български и руски офицери обучавали сирийската армия, как нейната тактика (прийоми по руско-съветски образец) предполага „отписването и „изписването” на 2-3 танка (всъщност танков взвод), „жертването” им в град за реконй/рекогносцировка/разузнаване. Това била нормална практика по руски образец, по български и сирийски явно следствие на съветските учители......

Започвам „отдалеч”, ще стигна и до споменатото...

ОТ МЕН - КАКВО СИРИЙЦИТЕ НЕ МОГАТ

ЗАЩО СИРИЙЦИ, ИРАНЦИ И ДР. НЯМАТ СИЛА СРЕЩУ ЗАПАД И САЩ

-СИРИЕЦА Е НАБОРНИК

-ЗАПАДНЯКА ПРОФЕСИОНАЛ – НАЙ-МАЛКО 4 НИВА ТЕ ТЕСТВАТ

ФИЗИЧЕСКО С НОРМАТИВИ ОТ ТЕРАПЕВТИ

ПСИХОЛОГИЧЕСКО ПАК С ТЕСТОВЕ, ЦВЕТОВЕ ИТН

КРИМИНАЛНО – МИНАЛО И ДОСИЕ В ДРЪЖАВАТА ОТКЪДЕТО ИДВАШ

ДОКУМЕНТАЦИЯ И ЮРИДИЧЕСКИ, ПОДМЯНА НА ИМЕТО ТИ ИТН

 

-ОБУЧАВАТ ТЕ НА СТРЕЛБА ОТ БОЛ ПОЗИЦИИ, ОСНОВНИТЕ ПРАВ, КОЛЯНО, ЛЕГ

ОТ РАЗЛИЧНИ ДИСТАНЦИИ

ПО ДВИЖЕЩИ СЕ И НЕПОДВИЖНИ ЦЕЛИ

В РАЗЛИЧНИ МЕТЕОУСЛОВИЯ

НА ОТКРИТО ИЛИ ЗАКРИТИ ПОЛИГОНИ

В ТЯСНО ПРОСТРАНСТВО С ГАЗ

 

С ДЕФИЦИТ НА СЪН, ХРАНА И ВОДА (отвратителното)

С РАЗЛИЧЕН „ТОВАР” ПО ТЕБ

СЛЕД ПРОБЕГ И ИНТЕНЗИВНИ НАТОВАРВАНИЯ

С ИМИТАЦИЯ НА БОЙ – ЗВУЦИ, СТЕНАНИЯ, РАЗРУШЕНИЯ, ТЕХНИКА ОКОЛО ТЕБ, В НОЩ, САМ И С ЕКИП

В СТАЯ С НЯКОЛКО ЦЕЛИ, В ДИМ, В ОГЪН

В ГОРА, ПЛАНИНА ИТН ИТН ИТН

-ОБУЧАВАН СИ НА ВСИЧКО – ДОРИ КАК ДА СЕДИШ В АВТОБУС (даже в цивилтранспорт, айретен бойния) – ПОТЪНАЛ В СЕБЕ СИ НАДОЛУ, НЕ С ЛИЦЕ КЪМ „ПРОЗОРЕЦ”, НЕ С МЯСТО ОТКЪМ ПРОЗОРЕЦА, ПРОЗОРЕЦА ДА Е ЗАЩОРЕН АКО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ, В КУПЕТО ВИ СЛЕД ИЗЛИЗАНЕ ДО ТОАЛЕТ НЕ ВЛИЗА НИКОЙ – КОЛЕГАТА ТИ НЕ ПОЗВОЛЯВА, ИЗКУПУВАНЕ БИЛЕТ ЗА ЦЯЛО КУПЕ

 

ВОДАЧИТЕ НА ТЕХНИКА СА ОБУЧАВАНИ НА ШОФИРАНЕ ПРИ ВЗРИВ ОТ ФУГАС НА ПЪТЯ ИЛИ АТАКА

-СВРЪЗКА С ЦЕНТЪРА

-УВЕЛИЧЕНА СКОРОСТ

-РЕЗКИ ДВИЖЕНИЯ

-ПОМОЩ ОТ ВТОРА МАШИНА

-ПРИ БЛОКАЖ НА ПЪТЯ

-НЕ ПОЗВОЛЕНО ИЗПРЕВАРВАНЕ ОТ ЦИВИЛКИ

-ОПАСТНОСТ ОТ МОТОЦИКЛЕТИ – ПРЕМИНАВАТ МЕЖДУ ВАС И „ЛЕПЯТ” МАГНИТМИНА

-ПРЕДИ ТОВА РАЗБИВКА НА ШАРШРУТА

ВРЕМЕ ЗА НЕГО

ГОРИВО ПЛЮС РЕЗЕРВ

ТЕРОРИСТИ В РАЙОН АКТИВНОСТ

ПО МАРШРУТА СГРАДИ, ЗАВОДИ - ОБСТРЕЛ

МЕСТА ЗА НАМАЛЕНА СКОРОСТ – ОБСТРЕЛ

МЕСТА С ПУНКТОВЕ, ФОРТИФИКАЦИЯ, МЕДИКСГРАДИ

ВСЯКО СРЕДСТВО НА ПЪТЯ И ВСТРАНИ ОТ НЕГО – ВЪЗМОЖЕН ВЗРИВ

 

-КОДИРАНЕ

ФАСАДА БЯЛО

ОТЗАД НА СГРАДА ЧЕРНО

ЛЯВА СТРАНА ЗЕЛЕНО

ДЯСНА СТРАНА ЧЕРВЕНО

 

-„ЕТАЖИРАНЕ”

ПЪРВИ ЕТАЖ С ЕДИНИЦА 1 И СТАИТЕ ПРОЗОРЦИТЕ Ѕ, Ѕ, 1/3...

ВТОРИ ЕТАЖ 2, ТРЕТИ 3 ИТН

 

-ЗА СНАЙПЕР

ЗЕЛЕНО СТРЕЛБА ПО ВСЕКИ ПРОТИВНИК

ЖЪЛТО СТРЕЛБА ПРИ ТЕРОРИСТ УБИЛ ЦИВИЛКА ИЛИ УБИВАЩ

ЧЕРВЕНО – ЗАБРАНА НА СТРЕЛБА

 

-ЗА ЩУРМГРУПА

НА 1 СНАЙПЕРСКИ ОГЪН

НА 2 ШОК ГРАНАТИ И ДИМ

НА 3 УДАРНА ГРУПА ВЛИЗА

 

-КОДДУМА

ДВА ПЪТИ ПОВТОРЕНА АТАКА-АТАКА

ТРИ ПЪТИ ЗА СТРЕЛБА ОГЪН-ОГЪН-ОГЪН

 

-В ГРУПА

„ОТБРОЯВАНЕ” ПРЕД ПОГЛЕДА НА ВСИЧКИ С ПРЪСТИ И ЖЕСТОВЕ

ПРЕДИ ВЛИЗАНЕ В РАЙОНА ПРОВЕКА ЗА ШУМ – СКАЧАТЕ СЪС СНАРЯЖЕНИЕТО НА МЯСТО

БЕЗ ЛЪСНАТИ „КУБИНКИ” – ГЛИНТС

БЕЗ ДУЛО НА ПОКАЗ ЗАД ЪГЪЛ

ВСИЧКИ С ОЧИЛА ПРОТИВ ФРАГМЕНТИ

ВСИЧКИ С РЪКАВИЦИ ПРОТИВ ЗАПОТЯВАНЕ И СТЪКЛА

С КРАБ-РЪКАВИЦИ (такива лично не съм виждал) при полицията са

ВЪОРЪЖЕНИЕТО СЪЩО ВАРИРА В ОТДЕЛНИТЕ НОМЕРА ОТ ЕКИПА

 

-ПАК В ГРУПА ДВИЖЕНИЕ

ПЪРВИЯ СЕКТОР НА СТРЕЛБА НАПРЕД И НАЛЯВО

ВТОРИЯ ДЪРЖИ ПРИЦЕЛ НАПРЕД И ВДЯСНО

ТРЕТИЯ НАГОРЕ

ЧЕТВЪРТИ НАДОЛУ ПРИ ПЛАТФОРМА И СТЪЛБА

ПЕТИЯ НАЗАД

ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО – РАНЕН АКО ПАДНЕ – ТОЗИ ЗАД НЕГО ГО ТЕГЛИ

ТЕГЛЕНЕТО Е БОЛ НАЧИНИ С ЛАЗЕНЕ ИТН

ГРУПАТА СЕ ДВИЖИ И СПИРА ВСИЧКИ В МИГ – ЗВУК „СЛУШАШ”

 

-ГРУПА В СГРАДА

ПРОБИВИ В НЯКОЛКО СТЕНИ ЕДНОВРЕМЕННО

НЕВЛИЗАНЕ В НИШИ – МИНИРАНЕ И СИ БЛОКИРАН ПРИ СТРЕЛБА

ПЪРВИЯ РАЗБИРА ВРАТА С ТАРАН ИЛИ „БЕНЕЛИ”

ВТОРИЯ И ТРЕТИЯ ВЛИЗАТ НА КРЪСТ ИЛИ ПОКРАЙ СТЕНИ

ВТОРИ И ТРЕТИ СЪС СЕКТОРИ НА ОБСТРЕЛ ПОДЕЛЕНА СТАЯ

НА КРЪСТ КАТО ВЛИЗАШ – ГЛЕДАШ КЪДЕ ЩЕ ВЛЕЗЕШ В СТАЯТА– УДОБНО Е

ЧЕТВЪРТИ ИЛИ ТРЕТИ Е ШЕФ

ЕДИН ОТ ВСИЧКИ С ПОДГОТОВКА НА МЕДИК

ПРИ ПАДНАЛ ТВОЙ НЕ СПИРАШ ДА ПОМАГАШ – ЗАД ВАС МЕДИЦИ ВЛИЗАТ

ОТ ЕДНА СТАЯ В ДРУГА СЛЕД КОМАНДА ЗА ЧИСТО – ПОТВРЪДЕНА ОТ ПОДЧИНЕН И ШЕФ ЕДНОТИПНА

ЕДИН ОТ ГРУПАТА – ПЕТИЯ ОТЗАД В КОРИДОРА – НЕ ВЛИЗА – ОСТАВА И ДЪРЖИ ПРИЦЕЛ КОРИДОР

 

-ВЪТРЕ

ЗАЩО КРЕЩИШ И ПСИХОБЛОКАЖА НА АТАКУВАНИЯ ЯСНО

НЕ КАЗВАШ „ХРЪВЛИ ОРЪЖИЕ” ИЛИ НА ЗЕМЯТА – ХВЪРЛЕНО ТО ПРОИЗВЕЖДА ИЗСТРЕЛ ПРИ ПАДАНЕ (понякога)

СЪБЛИЧАШ ГО – ЕКСПЛОЗИВИ В ПРОТИВНИКА

АКО ИМА ОРЪЖИЕ ГО ИЗВАЖДА БАВНО ПО ТВОЯ КОМАНДА

ПРИ ЛЯВО ОРЪЖИЕ Е ДЕСНЯК И ИЗВАЖДА С ЛЯВА РЪКА – НЕУДОБСТВО ЗА НЕГО

НАДОЛУ ГО НАСОЧВА, БАВНО ОСТАВЯ И РИТА КЪМ И ВСТРАНИ (не срещу) ТЕБ

 

ВРЕМЕТО ЗА ПРИЦЕЛ И СТРЕЛБА Е ОБИКНОВЕНО 3-4 СЕКУНДИ, ЗА ТОВА ВРЕМЕ ПРОТИВНИК ТЕ ЦЕЛИ НЕ НА ПОСОКИ

ЗА 3 СЕКУНДИ ТРЯБВА ДА НАМИРАШ И СМЕНЯШ ПОЗИЦИОНИРАНЕ

НИСКА СТОЙКА, БЪРЗИНА, В СЕНКИ И ПРИКРИТИЯ, НЕ ПРЕЗ ОСВЕТЕНИ ЗОНИ

ДРУГ ТЕ ПРИКРИВА И СЪОБЩАВА КАК Е ПРЕД, ЗАД, НАД ТЕБ

ТОВА ПО-ГОРЕ СИРИЙЦИТЕ, ИРАНЦИТЕ И ДРУГИ НЕ МОГАТ

 

ЗНАНИЯ-УМЕНИЯ-НАВИЦИ, това е западния войскар, с години обучение, бол инвестиции в него, кадърност и некадърност – сблъскайте ги!

За танка „ви” рицарю и другарю офицер...

КОМАНДИРА ПОСТИГА ТОЛКОВА, КОЛКОТО ЖЕЛАЯТ ДА МУ „ДАДАТ" ПОДЧИНЕНИТЕ!

-Ако „отписвате” танков взвод – как мотивирате подчинените в следваща задача на смърт

-Ако „отписвате” танк – какъв е авторитета ви в частта, само формални лидери сте, неформалните движат в бой

-Как „отписвате” – не подбирате ли хората с опит, не знаете ли откличията и опита им в бой когато поемате подразделението, частта или съединението

-Не знаете ли прецизните стрелци след тестове, не формирате ли екипи според задачите

-Когато имате мисия град не изолирате ли първо всяко селище, гора, релеф около него в обръч

-След това ви е проникването (тук му казвате дърварски вклиняване), след това пък ви е прочистване и вертикално на сграда по сграда ПОЛЗВАТЕ ХЕЛЛПАД ДЕСЕНТ – ЩОТО СГРАДА ПО-ЛЕСНО СЕ ЧИСТИ ОТГОРЕ-НАДОЛУ, НЕ ОБРАТНО

-ЗАЩО НЕ ВЛИЗАТЕ С ДВА ТАНКА – ЕДИНИЯ В ЛЯВО, ДРУГИЯ ВДЯСНО НА УЛИЦАТА С ОБЪРНАТИ КУПОЛИ НА ПРЕСЕЧЕНИ СЕКТОРИ – ЛЕВИЯ ДЪРЖИ В ПРИЦЕЛ ДЯСНА СТРАНА НА УЛИЦА, ДСЕСНИЯ –ЛЯВАТА

-Защо пехота не е между танковете и дори пред тях

-Защо няма мобилартилерия с право мерене зад танковете

-Не чух нищо за офицерския ви дозор, за да уважите смъртта (слава на Бог не всеки загива в машината) на отписаните танковеот вас и да реагирате с мобилартилерията мигновенно

-Как танка излиза от засада или с попадение, но в движение – нищо в анализа

-Защо „отписвате” танков взвод, като танк от танк е на 50 м или по-малко в град и едновременно попадение е почти изключено на два танка при противник бунтовник без шлем, микрофон и връзка за синхронатака

-Прилагате ли тези дистанции, докато единия се движи – другия трябва да е на място в наблюдение и прикритие – тази практика елементарна сирийците владеят или...

-КОРПУС ПРИКРИТ ИЛИ ДО КУПОЛ ПРИКРИТ, ПРИ ДВИЖЕНИЕ, ПОЗИЦИОНИРАНЕ И РАЗУЗНАВАНЕ НА ТАНКА ПОЛЗВАТЕ ЛИ, сирийците умеят ли го – би трябвало или...

 

В анализа ви не прочетох нищо за

Сапгрупи за разграждения му казвате тук

Огневи групи за прикритие/поддръжка

Щурмовите групи и състава или екипировката им

Не видях как подхождат срещу атакувана цел – не всички заедно, за да не са покосени заедно веднъж

На какъв метраж ползват гранати (пак не всички ползване и на един метраж- как е при „вас”), огнеметите, ат-тимовете като преносима артилерия

Къде са изнесени медпунктовете на сирийската армия не видях в градски бой

Не прочетох запушвате ли мази, бетон „наливате ли”, как блокирате огневи точки – дим, с танк и ходова част, с разрушение пред тях

НОЩЕН БОЙ В ГРАД НЕ ЧЕТОХ В АНАЛИЗА – стопирам се да пиша, защото ще е в пъти по толкова

ЗА БЕЗПИЛОТНИТЕ И БЕЗЧОВЕШКИ МАШИНИ НЕ ПИТАМ – НЯМАТЕ „ГИ” – с тях се започва

Пръска ли се, сьбира ли са после в тила терориста, приема ли боя, как налагат контакт сирийците и как излизат терористите от него – няма в анализа

 

ОГРОМНИЯ ФУНДАМЕНТ ДНЕС

„АНТИПАРАГЕРИЛАТА” – МЕТОДИ, ПРАКТИКИ, РАЗВИТИЕ И АНАЛИЗИРАН БОЕН ОПИТ НЕ ВИДЯХ ПРИ ВАС РИЦАРЮ – ТО Е ОТДЕЛНА СИСТЕМА МОДУЛ В ОБУЧЕНИЕТО въобще не го почвам с вас – няма ви там или ?!

ИЗОБРАЖЕНИЯТА - ЕДНО ОТ NS4E, НЯКОЛКО ОТ RTY45-STY45 И ПОВЕЧЕТО ОТ МЕН

Разликата професионал натрениран със или без стероиди и непрофесионал с пети нагоре (?!) в стойка с непрофесионално, а универсално оръжие като АК, при тези килограми, слабичкия не би прикладвал въобще със снайпер примерно в тежък калибър

image

Ямадаевци - авангарда на Россия срещу Грузия в състав от чеченци - батальон Восток - липса на екипировка, шлемове, брониране, налакетници, наколенници, възраст на "екипа"...

image

Екипировка ?!?!?!, навлизане в селище, явно след загубен контакт с противник и все пак...

image

Руски момчурпяк - явно непрофесионал алоууу

image

Бити грузинци, зад тях "армията" не коментирам - маратонки в селище - стъкла, сцепване на крака, шлемове и свръзка "йок", но в Кавказ това върви

image

РАЗЛИКАТА - МЕРИКАНОСИ

image

Кучето...

-КУЧЕТА – ИМА БОЙНИ НЕ САМО ПОЛИЦЕЙСКИ

БОЙНОТО ХАПЕ МНОГО В СЕРИЯ, ПОЛИЦЕЙСКОТО ВЕДНЪЖ И ЗАВИСВА

БОЙНОТО НЯМА СТРАХ ОТ ГЪРМЕЖИ, ВЗРИВОВЕ, СТОНОВЕ

БОЙНОТО ПЪЛЗИ И ЧИСТИ СТАИ САМО – ПЕСТИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

БОЙНОТО СЪОБРАЗЯВА КОМАНДИ БЕЗ ГЛАС С ЖЕСТОВЕ

БОЙНОТО ИМА И БРОНЕЖИЛЕТ - това в случая няма и не е бойно



 image
И една КРИТИКА ЗА МЕРИКАНОСТИТЕ - абсурднапозиция в светло от прозорец, стрелеца потен - пречи, снайпер с малък калибър... Идеална позиция в дълбочина на стая в сянка или тъмнина, зад прикритие или "барикада", бз пот...

ЗА ВСЕКИ ТЕРОРИСТ Е ПРИКРЕПЯТ ДВАМА СНАЙПЕРИ, ПЪРВО СТРЕЛЯ ЕДИН, ПОСЛЕ ВТОРИ, ОТДЕЛНО ВСЕКИ Е В ДВОЙКА С ДРУГ КОЙТО ГО СМЕНЯ НА ЧАСОВЕ, ПИКАЕНЕ, УМОРА...

СНАЙПЕРИ ВИНАГИ В ЕДНА РАВНИНА С ЦЕЛТА СИ (ако е възможно)
СНАЙПЕРИ НА ПОКРИВ СА В КОФТИ ПОЗИЦИЯ - ЗАСНЕТИ ОТ ПРЕССХЕЛИКОПТЕР ПО ТВ, ИЗЛОЖЕНИ НА МЕТЕОУСЛОВИЯ

image
На земята - дори до гол съблечен да е  - вероятен експлозив

  image
Няма пехота на танк - това е само при казаците, куполи на "еди-колко си часа" сектор на обстрел, вероятно със снаряд в артсистемата предварително "дежурен"
image
Канадски Леопарди 1C - модернизирани - с прикачно оборудване за разчистване - така се влиза в град и дори движение извън град на няколко машини една със сап

  image
Корпус прикрит - позициониране

  image
В депото може да си без екипировка

  image тест-полигон
image
image
ХЕКЛЕР И КОХ HK416 - това е запада - технология и професионализъм

  image
 

РИЦАРЮ И ТИ – БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРЮ (в България има офицери на ниво – надявам се и няма как да няма - ВЪВ ВЪТРЕШНИ ВОЙСКИ НОВИ ПАЗАР ИМАШЕ) АРМИЯ НАБОРНА, ОБУЧЕНА ПО РУСКО-СЪВЕТСКИ ОБРАЗЕЦ И В СЪСТАВ ДЕБЕЛИ (най-вече слабовати всъщност) АРАБЕЛИ НЕ Е АРМИЯ, КОЯТО ПРЕФЕСИОНАЛИСТ УВАЖАВА, ГРАДИ И ЖЕЛАЕ! ТАКАВА „АРМИЯ” НЯМА ШАНС В БОЙ С АРМИЯ! 

image


 

 




Гласувай:
39



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nbrakalova - И обикновеният, и "необик...
30.04.2013 18:08
И обикновеният, и "необикновения" посткомунист носят своите вини. Просто няма невинни. Невинни бяха Адам и Ева, но преди да направят своя избор :)
За ЕС бих спорила в смисъл, че ако на българина не му наложат общочовешки, правен и пр. стандарт, той от себе си няма да го стори. Точки 1 и 2 го потвърждават.
Разбира се, да не избереш никой, това е също избор.
Основното – съгласна съм с "изборната" част от постинга, обобщавайки го в една мисъл, а именно, че без морал и без труд няма изход нито в личен, нито в обществен план.
Просто, трябва да се смени "чипът", ако изобщо повредата е отстранима със или без скалпел. Иначе, с убеждението, че другите са ни виновни, ще останем на предисторическо ниво – "жената… тя ми даде…" или "змията ме подмами…" Докога все другите ще са виновни? Защото колективът и неговата организираност, доколкото е възможно, зависи от всеки негов индивид. Порасналият човек поема отговорността за себе си, заедно с последиците. В смисъла на приемствеността, е важно какъв е бил един народ някога. Но още по-важно е днес какво може да направи за себе си, държавата и поколението, което идва след него – въпреки независещите от него обстоятелства…

За останалата част от постинга – впечатлена, мълча!!!
цитирай
2. podvodni - Пак нещо те пере съчмата. Ма така де, ...
30.04.2013 18:18
Пак нещо те пере съчмата. Ма така де, войника няма в главата, а в краката.
Нали така ви обучават - да изпълнявате, не да мислите.
Та значи казваш западният войник е баш войник. Ма толкоз войник, че си мамата трака. Това обучение, нормативи, техники, чанч и пр.
Ххихихи, двама братя земеделци, разхвърляли едно стадо командоси, френски.
Баш като през 1205-та година.
Нали знаеш (най-веротно не знаеш), който не си прави изводи от историята е обречен да изчезне.
цитирай
3. germantiger - ...
30.04.2013 18:39
За жалост пример за некадърност на българския контингент в Ирак е имало - случая в база "Кило" ако добре помня наименованието и инфото което имам:

- липсва на антитектоничен ров - отнема "вълната" под земята

- липса на вал пред базата и входа - намаля ударната вълна

- липса дори на противогранатни мрежи на пробивите от прозорци

- неукрепване на стените

...

Що иде реч за "френските командоси" - то такива не бяха доказани, заявени официално, но предположени бабаитлъшки от бгмедиа - лошо няма в бабаитлъка, освен когато е на гол тумбак чифте пищови.

Съмнявам се, че мен (и някои от познатите ми) двама селяни ще са проблем.
Иначе всеки пада без значение физика, време и шанс - машини няма, хора сме всички.

Не ми били комадоси, най-ми били свързочници или софтуерспециалисти
Не ги били, най-ми ги изгонили, подгонили и претарашили - ограбили

Иначе поздравления за българските селяни - читави са значи!

P.S.
А пропо, ти си господин селянин или другарю селянин?
цитирай
4. podvodni - Ако желаеш, мога да ти препоръчам ...
30.04.2013 18:53
Ако желаеш, мога да ти препоръчам няколко десетки села, та даже и ще ти дам "парола" с която да отключиш "бойни действия". Пък след няколко месеца (ако имаш късмет), след като ти задравеят раните, ще си пишем да разправиш впечатления.

Ти наистина ли си тъп или на тъп се правиш?
Кой ще признае официално, че на дадена територия, при това "приятелска", е спуснал командоси с някаква спец задача, бетер диверсанти, отгоре на това бити от някави "селяндури" гдето бият по селски, а не със заучени"стойки".
цитирай
5. germantiger - ...
30.04.2013 19:08
Ти действително си тъп, ползвайки за инфо вестници и фантазирайки, че селянин ще притисне човек с оръжие и подготовка! Без съмнение, човек е повече от тъп приемайки за командоси такива наречени след дописка във вестник. Селяните също ги видях по ТВ - не свидетелстваха твоя филм коммандо

Няма нужда да ме пращаш по селата - предлагал съм ти среща във Варна, предполагам изпитваш страх било от мен, било от познатите ми - само мога да гадая мотивите на едно заешко сърце ?!
цитирай
6. leonleonovpom - Икономическият ти анализ за пост и ...
30.04.2013 19:23
Икономическият ти анализ за пост и не дотам посткомунистическа България е безусловно верен. Натрупа се общонародна собственост, която не бе раздадена като акции на всички възрастни, а бе разграбена от" наши " хора. Селското стопанство беше унищожено с мъдрите идеи, сложени в устата на селянина-президент. Страна с климат и почви мечта, световен шампион по износ на домати/ без оранжерии/ през 1958 г. внася дори лук и картофи.
Относно армията, ами тя също е унищожена ,както и военно промишленият и комплекс.Мой познат , от Шпзо, полковник твърдеше, че военният ни резерв надвишава държавния и това е вярно, убеден съм. Изчезна яко дим
Иначе българският войник ,ако е мотивиран, е сравним само с германския и руския. Не случайно през първата световна война германците са ги наричали прусаците на Балканите. Убедили са се в това всички-съседи, французи, англичани, дори и руснаци, от които е превзет Букурещ
Поздрави за качествения материал!
цитирай
7. podvodni - Абе ти на кой свят живееш? Алооо, ...
30.04.2013 19:35
Абе ти на кой свят живееш?
Алооо, Земята вика Марс!
Явно в главата ти гъмжи от снаряди, патрони и танкови вериги и5 нищо повече.
Ще го нтапиша отново, но този път по-бавно, та дано схванеш за какво иде реч.

Ни-кой о-фи-ци-ал-но ня-ма да приз-на-е про-ва-ле-на спец о-пе-ра-ци-я. Оше по-ве-че да на-зо-ве как-ви хо-ра са взе-ли у-ча-сти-е!

Ако и този път не си схванал темата, то нищо повече не мога да направя.
цитирай
8. germantiger - Другарю подводни ;)
30.04.2013 19:48
Съжалявам, че заеквате подмолни дори когато пишете

КАК ВИЖДАТЕ СЛАМКАТА В ОКОТО НА ДРУГИЯ, НО НЕ ГРЕДАТА (ИЛИ ТРАВЕРСАТА) ВЪВ ВАШЕТО ?!

Твръдите, че никой не признава официално операция на чужда територия или в чужди терводи или в чуждо въздушно пространство - знаем го всички това

ВИЕ ОБАЧЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗА ОПЕРАЦИИ, ИНЦИДЕНТИ И КОМАНДОСИ НЕ МОЖЕТЕ И НЕ ПОЛУЧАВАТЕ ДОСТОВЕРНО ИНФО ОТ ВЕСТНИЦИ И ТВ?!

Като кажете А, защо не можете Б или е поради заекване ?!

А пропо другарю, официално държави и служби ПРИЗНАВАТ (макар и рядко своите оперативни намеси), държавата Израел най-често ;)

И моля Ви - владейте се, не изтървайте нервите си, все пак ние не можем да изпуснем ръката си, тогава бихте заеквали продължително ;)
цитирай
9. germantiger - ...
30.04.2013 20:12
leonleonovpom написа:
Икономическият ти анализ за пост и не дотам посткомунистическа България е безусловно верен. Натрупа се общонародна собственост, която не бе раздадена като акции на всички възрастни, а бе разграбена от" наши " хора. Селското стопанство беше унищожено с мъдрите идеи, сложени в устата на селянина-президент. Страна с климат и почви мечта, световен шампион по износ на домати/ без оранжерии/ през 1958 г. внася дори лук и картофи.
Относно армията, ами тя също е унищожена ,както и военно промишленият и комплекс.Мой познат , от Шпзо, полковник твърдеше, че военният ни резерв надвишава държавния и това е вярно, убеден съм. Изчезна яко дим
Иначе българският войник ,ако е мотивиран, е сравним само с германския и руския. Не случайно през първата световна война германците са ги наричали прусаците на Балканите. Убедили са се в това всички-съседи, французи, англичани, дори и руснаци, от които е превзет Букурещ
Поздрави за качествения материал!


И днес има качествени БЪЛГАРИ - един такъв близо до Бургас служил на границата в разузнавателно поделение участва в постинга ми с 4 снимки - тези от Грузия съм получил от негов източник!
цитирай
10. doctora - доктора
30.04.2013 20:20
Малко " мистика " ... : Няколко индийчета виждащи са идвали в България и са се изказвали неподготвени, че в/под земята ни има скрит гигански огън ... Дрън дрън ярина. Огъня е скрит вътре в българите и това е огъня на съзнанието, но той тепърва " предстои " ... Един велик виждащ " Дон Хуан " казва на друг велик виждащ Карлос Кастанеда, че Нагуала е онова нещо което печели напълно изгубени битки ... Гледаш, че губиш и даже си мъртъв, а изведнъж печелиш ... В света на Старата научна парадигма ние българите сме загубили битката и никога не бихме могли да я спечелим. В света на Старата научна парадигма Световния заговор срещу българите / визирам заглавието на един български будител - Христо Маджаров от Варна / е успял и нищо от тяхното име не е останало и има само прах, пепел и засъхнала кръв. Да ама не ... В Новата научна парадигма нашето име ще се помни вечно / в свят на вечно Движение няма нищо вечно, а и Втория принцип на термодинамиката е леко куц - няма ентропия / и легендата на хиляди години - че главнята на България я топили във пръст и вода и пак извадена горяла е светата истина ... Тепърва истината за нас ще се знае и носи ..... Воистина е интересно как ще го направи Вечността, но аз знам, че ще го направи. Както някога още от гимназията знаех, че комунистическите отрочета са тези които ще катурнат комунизма ... Еееее не очаквах, че ще са толкова алчни ... Не знам този път как ще се измъкнем от блатото, но знам без капка от съмнение, че не само ще се измъкнем, но и името ни ще прокънти във Вечността. Нещо се мъти отвъд способностите за разбиране и осъзнаване на комунистическите, а и на источно и западно капиталистическите отрочета. Воистина е извън техните, а и на повечето от хората способности да разберат и осъзнаят. Вечността винаги така действува: Очи които не трябва да видят и да са вторачени право във видяното не ще го видят и уши които не трябва да чуят колкото и да се напрягат не ще го чуят. Идва Единна религия, която ще погребе всички останали и това е
цитирай
11. hopfen - Само това да беше написано в
30.04.2013 20:26
Само това да беше написано в този постинг, бе достатъчно
"1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!"
Колега не се връзвай на псевдо-подводничаря, той живее в друг един свят...не в подводня а в подмолния..
За този постинг:
Наздраве!


цитирай
12. podvodni - Да де, държавата Израел, но не ви...
30.04.2013 20:38
Да де, държавата Израел, но не винаги. До колкото си спомням идише реч за някакви ФРЕН-СКИ командосикоито са се спречкали с някакви селяндури.
Такааа, по международното, подчертавам- МЕ-ЖДУ-НА-РО-ДНО-ТО инфо поле ясно се споменеват КО-МАН-ДО-СИ, ане компютърни специалисти. Което от своя страна поставя съответните органи, най-вече правителство и министерство на отбраната в много деликатна ситуация - не може да отрече, но и не желае да потвърди. В дипломацията, пак подчертавам - ДИ-ПЛО-МА-ЦИ-Я-ТА, която няма нищо общо с военните като изказ и поведение се използва излречението - Без коментар! Което на дипломатичен език (писна ми да подчертавам, но се налага) ДИ-ПЛО-МА-ТИ-ЧЕН Е-ЗИК, означава - Дадохме политическа заповед но военните са крайно некадърни да я изпълнят.
И понеже обичаш да се правиш на 3 и половина, когато комуникираш и го даваш на библейски чувства ще ти напомня, че не иде реч за български войник, мерене на пишки между мен и теб, а за възхваленият Рамбо, дет бил толемата работа ......срещу цивилно население.
Искаш ли клипчета за "смелостта" и "героизмът" на солджъра в Ирак и Афганистан?
цитирай
13. germantiger - ...
30.04.2013 20:40
И твоя постинг hopfen по темата:

Варианта- нулева политическа година...

http://hopfen.blog.bg/lifestyle/2013/04/28/varianta-nuleva-politicheska-godina.1105289
цитирай
14. atil - Първо поздрави за положения труд! ...
30.04.2013 21:18
Първо поздрави за положения труд! За вчерашна и днешна България няма да коментирам, то общо - взето си е ясно. Филма , сериала и на мен ми хареса. Този човек е древен булгар и името му е Себертек, бил е княз на племе, аристократ ,който не се е считал за по-долен от който и да е друг .Не могли да го перчупят и да го накарат да мисли като роб.Спартак му е прякор, също както Аспарух е прякор на Атил ...От тогава до днес - нищо ново под слънцето, Крас побеждава заради парите и ресурсите с които разполага. По същия начин са спечелени и двете световни войни през 20-ти век. Ние имаме и успешен народен вож - Иваил,(Ивайло е измислено име, понеже един сърбин записал - "във времето на царя Иваила" и оттам нашите мастити разбирачи и учени му измислили и това име - "Ивайло")който станал цар. Но пак чрез заговори корупция бил прецакан.Изоставило го дори селското опълчение и накрая останал с 300 души професионални войници от дружините на 2-3 местни
боляри...
България не я искат за велика сила отдавна, защото и завиждат и се опасяват от нея. На индивидуално ниво ние почти винаги вземаме връх, дори и сега. Затова на нас ни е наложена система на самоизтребление и прогресивна деградация. Никой не я сменя, никой не търси вини, нито изчезнали пари. Дори демократите и националистите са полу...До едно място,донякъде, са само демократи и до едно място националисти.
За Русия не е точно така. Отначало хвърлиха на Кавказ и в Афганистан наборници недообучени, след като се смени ръководтвото на страната им нещата се промениха.
Те имат ресурс и капацитет и ще имат.
За запада нещата са такива каквито са.
цитирай
15. pvdaskalov - Схващам постинга...
30.04.2013 22:06
Схващам постинга като две части. В началото е показано, не твърдя, че това е целта му, как България бе опустошена без война. По втората част не мога да кажа нищо смислено, тъй като аз съм "редник необучен", според едновремешната ми военно-отчетна книжка. От постинга ми "В тунела към отвъдното" става ясно защо бях инвалидизиран още в детството ми. Просто едни чичковци-комунисти ме използваха за жива мишена. Стреляха по мен, но не срещу, а в гръб.
Питам се, дали нещо ще се промени, ако анализираме и протестираме срещу посткомунистическата управия. Не, нищо не може да се направи. Трудът на моите родители и моят собствен просто беше ограбен. Да, имам бонова ли, каква там се казваше, книжка за сегашни 25 лева. Мерси.
Оня ден в свой постинг припомних факта, че Чернобилската авария бе скрита от народа. И се намериха мутри, които Germantiger споменава, които гласуваха с червени палци надолу.
Преди седмица чета в Интернет, че младите кандидат-членове на БСП били подлагани на изпит по история на БКП.
Спомням си Първанов пред Народното събрание, заедно с други, наблюдават протеста на таксиметровите шофьори около убийството на детето в Южния парк. Никога няма да забравя щастливата му физиономия...
Как да забравя Станишев, който излъга от трибуната на същото това Народно събрание, че криза нямало. И се юрна народът да тегли заеми при заробващи условия, за да купува жилища.
Защо не се направи справка при кое правителство какво беше продадено и какво се построи с тях, т.е. в чии джобове потънаха парите?
Предстоят избори. И да гласуваме и да не гласуваме, ще има и Правителство, и Парламент. Питам аз, пак ли ще гледаме просташки кавги и разправии или поне новите-стари ще разберат, че България се нуждае от СПАСЕНИЕ?
Драги Тигре, следя твоите разнопосочни терзания, разбирам те, но едва ли ще бъда полезен на когото и да е със своя песимизъм. Дръжте по-здрави позиции вие, младите! Червените трябваше да бъдат съдени и отстранени от управлението завинаги! Това е за край...
цитирай
16. liliyanaandreeva - Нали знаеш, че България печели в...
30.04.2013 22:43
Нали знаеш, че България печели всичките си битки: военни, научни, индустриални, но...я сриват без война с тайни бойкоти, саботажи и рекет! Когато системно унищожават плодовете на твоя труд ти ставаш апатичен и не се стремиш към съвършенство! Робът се бори за свобода, а свободният - за съвършенство! Ние все сме роби! дори освобождението ни бе отнето постепенно! Сега реосманизацията върви както на балканите, така и в Близкия изток!
цитирай
17. germantiger - ...
30.04.2013 23:14
podvodni написа:
Да де, държавата Израел, но не винаги. До колкото си спомням идише реч за някакви ФРЕН-СКИ командосикоито са се спречкали с някакви селяндури.
Такааа, по международното, подчертавам- МЕ-ЖДУ-НА-РО-ДНО-ТО инфо поле ясно се споменеват КО-МАН-ДО-СИ, ане компютърни специалисти. Което от своя страна поставя съответните органи, най-вече правителство и министерство на отбраната в много деликатна ситуация - не може да отрече, но и не желае да потвърди. В дипломацията, пак подчертавам - ДИ-ПЛО-МА-ЦИ-Я-ТА, която няма нищо общо с военните като изказ и поведение се използва излречението - Без коментар! Което на дипломатичен език (писна ми да подчертавам, но се налага) ДИ-ПЛО-МА-ТИ-ЧЕН Е-ЗИК, означава - Дадохме политическа заповед но военните са крайно некадърни да я изпълнят.
И понеже обичаш да се правиш на 3 и половина, когато комуникираш и го даваш на библейски чувства ще ти напомня, че не иде реч за български войник, мерене на пишки между мен и теб, а за възхваленият Рамбо, дет бил толемата работа ......срещу цивилно население.
Искаш ли клипчета за "смелостта" и "героизмът" на солджъра в Ирак и Афганистан?


Повтарям без заекване ;)

Следвал съм до трети курс незавършено ПРАВО и съм учил и положил изпит по МЕ-ЖДУ-НА-РОД-НО ПРАВ-ВО, що иде реч за конкретния случай:

бгвестници с намек за командоси
- кои са аргументите за командоси, екипировка, снаряжение - къде са
- кой ги е евакуирал от България, селяните са ги предали в полицията ли, къде
- вестниците "рбарем" не направиха ли разследване и защо не казаха - спряхме дотук - намеси се държавата

- селяните и конкретно един го гледах по бгТВ - човека каза - май бяха чужденци, изглеждаха на нетукашни, неможаха да обяснят какви са и какво правят в полето или нивята, имаха нещо със себе си
- тия селяни не заграбиха ли нещо от командосите, непретарашиха ли ги

ЗА ТЕБ ТОВА Е АРГУМЕНТ ЗА ФРЕНСКИ КОМАНДОСИ СЛЕД ЛАФОВЕ ПО ВЕСТНИЦИ И ЕДИН СЕЛЯНИН В ПРЕДАВАНЕ?!

ЕХ ДА БЯХА ТЪЙ БОЙКИ НАЩЕ СЕЛЯНИ СРЕЩУ ЦИГАНСКИЯ ГРАБЕЖ ПО СЕЛАТА, но те са оставени от държавата жертви на циганските банди...

...

Клипове на руски рязани глави в Чечня и Дагестна предполагам не желаеш или?!

Рембо/Рамбо му казваш по света не го видях - виждал съм съвсем нормални хора, арогантни американци, но и пичове на място - всеки народ си има и хубавото и мършата. Американския, германския и българския също!

Като стана дума за Рембо - какво ще кажеш за Альошата над Пловдив ;)

Писал си, че си "мерим пишките" или че иде реч за мерене на българския войник... Ако ти мислиш, че българския войник е некадърен или че вследствие един постинг на рицаря и офицера покрай него можеш да правиш фундаментални заключения... Въздържай се от юношески максимализъм!
цитирай
18. germantiger - ...
30.04.2013 23:21
liliyanaandreeva написа:
Нали знаеш, че България печели всичките си битки: военни, научни, индустриални, но...я сриват без война с тайни бойкоти, саботажи и рекет! Когато системно унищожават плодовете на твоя труд ти ставаш апатичен и не се стремиш към съвършенство! Робът се бори за свобода, а свободният - за съвършенство! Ние все сме роби! дори освобождението ни бе отнето постепенно! Сега реосманизацията върви както на балканите, така и в Близкия изток!


България не е печелила всички свои битки - това е нереалистично и нечовешко или неземно, невъзможно.

Във всеки случай е побеждавала в много и то впечатляващи и българския войник мен се е запетнил с толкова насилие над цивилни както почти всички евроармии във вековната история.

За съсипването и за робията явно си права - не бях се замислял за стремежа на свободния или роба - ОРИГИНАЛНО ТВОЕ ПРОЗРЕНИЕ. ВПРОЧЕМ ДНЕС МНОГО БЪЛГАРИ ОСТАВАТ СЪС СВОБОДЕН ДУХ И НЕРОБИ, ти и още доста сте или сме сред тях.
цитирай
19. sparotok - !
30.04.2013 23:35
hopfen написа:
Само това да беше написано в този постинг, бе достатъчно
"1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!"
Колега не се връзвай на псевдо-подводничаря, той живее в друг един свят...не в подводня а в подмолния..
За този постинг:
Наздраве!




Заставам зад думите на Hopfen!
цитирай
20. sekirata - Не се впрягам с политика,но
30.04.2013 23:59
защото съм много наясно с боядисаните яйца на България натъркаляли се в парламента и в различни пазарски кошници! Ще гласувам този път,макар че знам , че всичко е уредено предварително ,особено с гласовете на турците и тези от чужбина.Макар че знам,че доста хора от некролози ще бъдат вкарани в списъците и. т .н!
цитирай
21. germantiger - ...
01.05.2013 00:03
Имаш абсолютното и законно право на глас.

Вероятно хора като теб - гласуващи, имат повече отговорност и съзнание за вероятното бъдеще на България!

Предполагам, че бгкомунягите и руски креатури - БСП ще са първи след гласоподаването - на изборния ден ако не друго (след такъв резултат) поне ще изпсувам - това ще ми е активността!
цитирай
22. starbuck69 - .
01.05.2013 00:15
когато терорист държи заложник и имаш видимост към лицето му / на терориста/, стреляш в устата. Така се прекъсва връзката с гръбначния мозък и няма как конвулсивно да натисне спусъка...
цитирай
23. germantiger - Приемам и твоя "вариант"
01.05.2013 00:23
Моите познания са в три "варианта"

1. При такъв асрещу теб се стреля в "триъгълника" очи и уста

2. При такъв с гръб се стреля между "лопатките" да го кажем

3. При странично застанал се цели приблизително в ухото

...

Снайпера сваля кучета в помощ на терориста, сваля осветителни тела

При стъкло или преграда е снайпер с тежък куршум и голям калибър - там се гони попадение в трупа - гърдите, не прецизно, стреля се по възможност срещу 90градуса стъкло - куршум"проектил"

Снайпера трябва да може и да откаже стрелба пред висшестоящите при несигурност

Шумовия фон се повишава чрез самолет, хеликоптери, двигатели и се стреля тогава итн итн итн

...

При желание на автомобил от терориста му се оставя такъв с малко гориво

с повреда в двигателя след малко километри

КЛЮЧОВЕТЕ СЕ ОСТАВЯТ НА ПОКРИВА НА АВТОМОБИЛА - АКО СИ ПОКАЖЕ ГЛАВАТА - СНАЙПЕР ГО СВАЛЯ
цитирай
24. syrmaepon - За частта, която се отнася за Бъл...
01.05.2013 08:27
За частта,която се отнася за България съм съгласна с теб,аз също от известно време не гласувам и смятам,че за промяната е нужен натиск от вън.Ефектът няма да е революционен,но нещата ще тръгнат в конкретна посока.
цитирай
25. ssdimitar - Българина.......
01.05.2013 09:04
Доста си се поувлякъл в спец.обясненията - явно това ти е емоционална тема.За войната - водене, причини нямам коментар, защото съм много далече, като интерес.За България и българина съм абсолютно съгласен с теб.
За оправията ни и изборите нищо не можем да направим, защото никой няма да ни остави да го направим, дори и да вземат властта свестни българи.Ако не гласуваме, то циганите и турците със сигурност ще гласуват.Гласувам ЗА някого, не защото вярвам на намеренията на избрания, още по-малко във възможностите му, а против всички други - явно с чужди, долни намерения.
Най-големия проблем е в народния "материал".Българина, като страхотен индивидуалист е много зле в група.В обществото ни -в магазина, на работа, дори в семейството, ние сме, като питбули - цялата ни енергия отива в упорство и борба с другия.За конкретната цел и работа, каквото остане.Няма как да се съберем в една цел при това джавкане и ръфане.За елементарни неща помежду си, ако не можем да се разберем и обединим, какво остава за държавни дела, които ни се струват, доста по-далечни.Далечното, обаче стана близко.Вече ножа е опрял в кокала.Тогава българина е време да помисли и се обедини.Иначе не можеш го накара.В кръвта му е да ръфа другия.
цитирай
26. staler - амер. армия е високотехнологичен ...
01.05.2013 09:06
амер.армия е високотехнологичен булшит и това е доказвано многократно.причината сирия да не е либия за ръководството на нато е много проста и не се свързва по никакъв начин с възможностите на сирииската армия.тя се крие в едни сандъци доставени на сирииска територия от едни руски кораби,станали причина хилъри клинтън да търси спешно контакт с лавров.турция си кротува по същата причина.колкото и странно да звучи днес недемократична русия се явява спирачка за агресията и апетитите на демократичния запад.от военна гл.т.технологиите могат да унищожат цели армии но са безсилни когато имат насреща малки групи подкрепяни от местното население.афганистан е нагледен пример за абсурдността на полит.и военни експерименти под логото -нов световен ред.които сее хаос навън рано или късно получава от същото у дома.
цитирай
27. planinitenabulgaria - Прецизно е описано статуквото в България в момента!
01.05.2013 10:02
Изборите до нищо няма да доведат, и следващите законодатели и министри ще са бушони на мафията - олигарсите.
Поздравления за постинга. Доста от фактите са известни, но пък има разработчици от политмафията, които умело проституират с тях и продължават да заблуждават хората. Такъв е Андрей Райчев, техният връх. Интересно, как ли стана той мултимилионер?
цитирай
28. rizar - Благодаря за конструктивната критика г-н Герман от Сапарева баня
01.05.2013 19:00
Моя скромен анализ може да се нарече по-скоро "Оттук -от там" правен в движение и набързо, без да е предварително да е замислен .

Обещавам да отговоря конкретно на всеки повдигнат от Вас въпрос, но това ще стане най-рано след празниците.

Сега няколко неща на бързо, почти телеграфно.

За загубите - има си примамки и това се решава от конкретната обстановка.
Факт е, че в Сирия загубите на войници сред армията се опитват да се снижат, чрез жертване на техника.
Спомням си един американски роман за В.С.В. където изпратиха едни новобранци фотографи, които бяха жертвани и изпратени да фотографират, след което беше открит немския картечен разчет.

Преди няколко месеца открих един сайт, който показваше скритите загуби на американците през последните войни.
Няма нужда човек да гледа Чък Норис как измита кубинците от Гренада, но самата операция е била пълен фарс. За огромните американски загуби да не говорим.
Самия факт, че оцелелите кубинци са избити жестоко, без съд и присъда и без никакви военни закони, говори много.
Да не се впускаме за загубите през иракската и сръбската война. За които съм сигурен , че Вие не сте наясно.
Например, строените на шпалир АПАЧИ, които бяха разбомбени от сръбските "гълъбчета" в Албания през 99-та или 22 бронирани коли в Ирак ударени от една ракета и разнесени по всички краища на пустинята.
Говорили сме много на темите, които си отворил и леко е некоректно да пропускаш някои положения с които смятам и двамата сме съгласни.
цитирай
29. rizar - Българите имаме много сериозни постижения във военните технологии
01.05.2013 19:10
където сме във водещи места и позиция -
няколко примера -

1. Корабни антени - на първо място в света

2. Антени за РЛС и свързка

3. Средства за РЕБ - не само т.нар. "Стършели", а имного други неща

4. ПЗРК - преносими зенитно ракетни комлекси

5. Навремето в Шумен беше създадена специална с-ма за упраление на огъня - направена за артилерийските девизии, не по-лоша от американската Вулкан

6. Радиостанции - завода във В.Т. е унищожен , а машините продадени в Унгария - Р-173 - танкови р/станции, Р-123М , и т.н.

7/ ПТРК - противотанкови реактивни комплекси с германски оптични прибори и българска техническа схема. Не се влияят от активни смущения и са изпълнени с много добра електроника, която почти не дава грешки.

Може да се продължи с изброяването но не е нужно.
Да споменем и МТ-ЛБ-то/ , САУ Гвоздика и АК , който е с безспорни качества.
Всичко това е унищожено или на път да се загърби.
Разполагам с данни, че още през миналото лято безпилотни стелт самолети са започнали облитане над т. нар. Вазовски заводи . Целта е ясна./ Тяхното унищожение и неутрализация.
цитирай
30. zaw12929 - споделям вашетомнение за мър...
01.05.2013 22:02
споделям вашето
мнение за мързела, които стана епидемия- най лошото е, че
в училище от мързеливи учители и родители - продуктът е неграмотни деца.
Те няма как да си намерят работа...
цитирай
31. germantiger - ...
01.05.2013 22:05
staler написа:
амер.армия е високотехнологичен булшит и това е доказвано многократно.причината сирия да не е либия за ръководството на нато е много проста и не се свързва по никакъв начин с възможностите на сирииската армия.тя се крие в едни сандъци доставени на сирииска територия от едни руски кораби,станали причина хилъри клинтън да търси спешно контакт с лавров.турция си кротува по същата причина.колкото и странно да звучи днес недемократична русия се явява спирачка за агресията и апетитите на демократичния запад.от военна гл.т.технологиите могат да унищожат цели армии но са безсилни когато имат насреща малки групи подкрепяни от местното население.афганистан е нагледен пример за абсурдността на полит.и военни експерименти под логото -нов световен ред.които сее хаос навън рано или късно получава от същото у дома.


Доказан булшит ?!

С победите в Афганистан и два пъти в Ирак ?!

С очакванията и "предричанията" да загуби от 1990г. до днес, с лафовена бол руски експерти или врачки дори ?!

...

Руския професионализъм доказан с това:

- обезглавяване на руски войничета в чечня и дагестан

- разчленяване и пращане крайниците на родителите им

- вземането за заложници пак руски войничета в Кавказ и правенето на бизнес с откупуването им

- навлизането на танков батальон без елементарно охранение в Грозни и с липсваща в модулите по танковете реактивна броня (КДЗ - комплекс динамической защитьй на руски) - немарливост, идиотизъм, на война без елементарно техническо и бойно осигуряване

...

ЛЕКСИКАТА САНДЪЦИ НЕ КОМЕНТИРАМ

Сандъци ?!?!?!

Съхранението, транспортирането и утилизирането на аммо боеприпаси по номенклатура, опаковането им, тестването им е цяла наука и ПРАКТИКА, лад сандъци и НЯКАКВИ КОРАБИ не е на място.

Смисъла на думите ти обаче го разбрах - нямам инфо за споменатото от теб и може да приема възможността за правотата ти.
цитирай
32. germantiger - ...
01.05.2013 22:39
Рицаря, трябваше да драснеш само едно:

В ПОСТИНГА МИ АЗ ПИША НЕ ЗА ОБЩО ВОЙСКОВИ БОЙ, НЕ ЗА ТАКТИКА НА РОДОВЕ ВОЙСКИ И ДОРИ НЕ ЗА ГРАДСКИ БОЙ.

НАПРАВИЛ СЪМ БЪРЗ МИКС НА ПРИМА ВИСТА И КОМЕНТИРАМ НЕЩО "ВСТРАНИ" ОТ ВАШИЯ АНАЛИЗ.

Тази разлика и нейното посочване от теб, би с право те изкарало извън спора, КАКЪВТО МЕЖДУ НАС НЯМА ВСЪЩНОСТ.

Нямам нищо против да коментираме тактика, висша такава/оперативно изкуство - бих могъл да напиша книга само за градския бой вън от "мащаба" войник-отделение-взвод-рота, които почти НЕ засегнах в постинга ми.

МАРКИРАХ САМО РАЗЛИКИ, АЗ ПИША ЕДНО, ВИЕ ЗА ДРУГО.

...

Гвоздика, Акатсиа могат да дълбаят бол време в каменни домове и планински райони без особен успех с калибър от 122 до 152... Липсата днес на калибър подобен на Щурмтигъра на 380, да машина от всв днес би свършила повече работа на руснаците в техните размирни ърбанрайони, но това е тема и "конструктивна".

Вулкан знам америкаснките СТАРИ пво на м113 ако добре помня, подобна е машината, разбира се с "надстройка различна".

...

ЗА СЪСИПИЯТА СИ ПРАВ - ТЯ Е ЦЕЛЕНАСОЧЕНА, ЖЕСТОКА И АНТИБЪЛГАРСКА
цитирай
33. zaw12929 - Всеки ден си давам сметка ... що за хора сме...
01.05.2013 22:40
Най с претенции са хора, надменни, мързеливи- но... с връзки- правят услиги на управляващи и получават бонуси
Аз и съпругът ми за радост сме родени в семейства, които са ни учили и на труд и на образование. Той- можеше да ремонтира и телевизор и каруца... У нас способните ги унижават и... унищожават...
През 1947 от баща ми национализират вършачка, 2 трактора, работилница, но златните му ръце и ум не могат, но той загина от тормоз
Бащата на съпруга ми е пратен в затвора за 8 години
Бащата на съпруга ми също почина- работил в мините, като затворник. Ние не сме роми, а българи.
Като студентка нямах палто за зимата. Работех в студентския стол за храната...
Когато баща ми почина- започнах работа. Омъжих се и записах 4 курс- тогава инженерство се завършваше за 6 години.
Когато се омъжих- . имахме само по едни дрехи на гърба си и успяхме да си купим апартамент в Русе. Купихме си двор в близкото село и семейството ни за времето от 1977- 2000 г сами си построихме къщата в която сега аз живея. влез в сайта cerwenawodaspasenieto.com и там е сложена фотографията на дома ни. Всичко от основите до комина е направено от него и децата ми.
Искам да помагам на сънародниците си да бъдат здрави. В Интернет и в селото ги съветвам по всякакви въпроси. Винаги се учудвам, как толкова елементарни неща не ги знаят. Аз имам търпение да им поясня много пъти, едно и също, а виждам, че им е трудно да го научат
Най ми тежи безбожието- ние живеем уж в капитализма по комунистически...
Хората потъват в невежество, от екрана политика, скандали- няма образователни програми. Песимист съм, че скоро ще има напредък.... всеки се е затворил в себе си. Сега нещо по ведро:
Споделих, че имам 2 сина и 2 внука и свекърва ми имаше 2 сина
Затова ми е направило впечатление, че
"Може" и "не може" са братя!
И това ми изглежда и нормално, интересно и необходимо за да се развива светът- така те спорят и развиват идеите си...
Със синовете и внуците поддържаме ежедневна връзка и те идват на село, за да обработват двора ( 1 декар двор, с малка оранжерия и 1 декар градина - на полето с овощни дървета) Сега двамата имат работа, но и задължения имаме студент и гимназис
цитирай
34. rizar - Рицаря, трябваше да драснеш само ...
02.05.2013 00:24
germantiger написа:
Рицаря, трябваше да драснеш само едно:

В ПОСТИНГА МИ АЗ ПИША НЕ ЗА ОБЩО ВОЙСКОВИ БОЙ, НЕ ЗА ТАКТИКА НА РОДОВЕ ВОЙСКИ И ДОРИ НЕ ЗА ГРАДСКИ БОЙ.

НАПРАВИЛ СЪМ БЪРЗ МИКС НА ПРИМА ВИСТА И КОМЕНТИРАМ НЕЩО "ВСТРАНИ" ОТ ВАШИЯ АНАЛИЗ.

Тази разлика и нейното посочване от теб, би с право те изкарало извън спора, КАКЪВТО МЕЖДУ НАС НЯМА ВСЪЩНОСТ.

Нямам нищо против да коментираме тактика, висша такава/оперативно изкуство - бих могъл да напиша книга само за градския бой вън от "мащаба" войник-отделение-взвод-рота, които почти НЕ засегнах в постинга ми.

МАРКИРАХ САМО РАЗЛИКИ, АЗ ПИША ЕДНО, ВИЕ ЗА ДРУГО.

...

Гвоздика, Акатсиа могат да дълбаят бол време в каменни домове и планински райони без особен успех с калибър от 122 до 152... Липсата днес на калибър подобен на Щурмтигъра на 380, да машина от всв днес би свършила повече работа на руснаците в техните размирни ърбанрайони, но това е тема и "конструктивна".

Вулкан знам америкаснките СТАРИ пво на м113 ако добре помня, подобна е машината, разбира се с "надстройка различна".
ЗА СЪСИПИЯТА СИ ПРАВ - ТЯ Е ЦЕЛЕНАСОЧЕНА, ЖЕСТОКА И АНТИБЪЛГАРСКА

Да, пак пишем за разни неща.
За руснаците няма какво да говорим. Ако ще анализираш нещо, по-добре за Втората чеченска война, в която също руснаците допуснаха, отново много грешки, които бяха заменени обаче с решимост. . В Грузия - ако следиш моите постове, някъде споменах , че 63-та руска армия, не случайно със същата абревиатура от В.С.В. , която е на Сталинград е въоражена с техника от 70-те години и само някои от 80-те (БМП-2). Значи некоректно е също да се сравняват спецназ поделения от рода барети или САС със запасняци.
Показваш някакъв немски рамбовец, който е от спецподеление и го равниш на тази с руски запасняк или наборник. Сравни обмундирването на Вимпелец с този на немеца. Или покажи западен запасняк, което едва ли може да се случи, защото франсетата и немците едва ли имат техника и въоражение за запасняци, докато 72 -ките са десетки хиляди..
цитирай
35. staler - дори не се опитвам да споря по кон...
02.05.2013 00:29
дори не се опитвам да споря по конкретиката в военно-технич.системи ,тактика и пр..там съм бос лаик.нито пък твърдя че русия има някакво предимство в областта на технологиите,организацията и т.н.това което с сигурност знам е че не са беззащитни,напротив.доказателствата са коствени но красноречиви.например сирия.русия отдавна няма потенциал /икономически и военен/да налага влияние и марионетни режими в световен план,поради което запада завоюва тези територии с измамна лекота.лесно е да стреляш с топ срещу туземци/в военно отношение/.сирия е крепост която руснаците не могат да си позволят да предадат/ако имат малко ум в главата/,защото следващите са иран/с техния нефт и ГАЗ/,а лапне ли запада газовите находища на иран,газпром/руската федерация/ще фалира за броени месеци.оттук стигаме до въпросните сандъци с неочаквани своиства.турски самолет съвсем случаино навлиза над бреговата сирииска ивица и пада като тухла четворка без видима причина.....афганистан??трябва доста въобръжение,което за съжаление не притежавам,за да се съглася че там е постигната дори военна победа.контрол над територията е непостижима реалност за не една и две империи от близкото и далечно минало.неграмотните ,брадати фанатици са специалисти по приземяването на много на брои кандидати за световно господство.всъщност нищо радващо няма в факта че нормалното цивилизационно развитие е отстъпило място на някакъв военно-политически безпредел.
цитирай
36. rizar - Така за стрелби и тактики
02.05.2013 00:39
Аз съм ти казал, че съм свързочник и не съм стрелял със снайпер, картечница или РПГ. Учил съм се на всички видове свързочна техника използвани в БА и съветската.

Дори не съм се учил да се боря с АУАКС-и. Самата ми станция Екватор Р-161 беше с мощност 1 кВт. Използва предавателна лампа с променяща се честота на излъчване. За да я запушиш ти трябва сериозен смутител, който да "запуши" целия късовълнов и долен ултракъсовълнов диапазон с честоти от 1 Мхц до 80 МгХц , което е пълен абсурд. Разбира се , в Сърбия англосаксонците хвърлиха едни електробомби, които обаче не навредиха толкова на електронните военни съоражения, колкото на обикновените електроцентрали и подстанции. Разбира се могат да ме унищожат и с радарна ракета, но по-скоро ще изтрещят релейката на 20 км от мен, която препредава моя сигнал изпратен по свързаната с мен релейка. А дори и мен да тряснат, ще улучат антената , което ще ми отнеме усилие от половин час да развърна запасната антена.
цитирай
37. germantiger - ...
02.05.2013 02:15
Не сравнявам (а както ти пишеш - показвам немски рамбовец, всъщност германски) и пак според теб го сравнявам с руски запасняк ?!

1. Никъде в постинга ми няма анализ на Бундесвеер подготовка, никъде и не коментирам задълбочено или поне основателно руската армия, камо ли мобилизационния й ресурс запасняци и тяхното ниво

2. Под няколко снимки (със сигурност под една) споменавам, че пехота качена (както му казват на изток танков десант), та споменавам, че пехота на танк в движение и марш се среща в руски вариант - западняците така не се движат в твд или в зона с бойни действия - имам право на това споменаване защото е факт

3. Има бол руски клипове в които пехота руска е качена на всякаква броня - танкове, бмп-ета, бтр-и, тази същата руска пехота е без шлемове/каски, помня и клип отново руснаци с маратонки/кецове в бой и това не бяха запасняци или наборна армия, а техните спецназ, отделно фсб и омон-овци - всички тези съмги гледал "я" с кецове, "я" без шлемове, "я" на танк - ще рече при стрелба - гарантирани загуби

Напомням ти, че във вашияпостинг вие сравнявахте сирийска армия (а тя е наборна предполагам и във всеки случай няма нивото на руски спецназовци) иначе казано с пълно право мога да коментирам и предполагам подготовката й под руското ниво. Логично е да спомена разликата в западния професионализъм и сирийския "набор"-изъм ;)

С "две думи"- сравненията ми са коректни!

Отново ти споменавам - разликата е, че аз не показвам и почти не коментирам общовойскови бой и тактика (което вие се опитвате във вашия анализ), а показвам професионализма, който преди да "стигне" тактиката на родове войски и градски бой се занимава с това, което микс между антитерор части, професионален войник и придадени снайпери към нека я наречем регулярната армия.

Ако ще правите анализ - трябва в това да пишете първо за сирийците и после вашето написано. След това аз ще напиша за коментираното от вас в пъти повече от настоящия ми постинг - мога "сериал" да заформя.
цитирай
38. germantiger - ...
02.05.2013 02:23
Кориш ме Рицарю, че сранявам германски рамбовец с руски запасняк

НИКЪДЕ ВПОСТИНГА НЕ ПИША ЗА ГЕРМАНСКИ И РУЗАПАСНЯЦИ


Кориш ме, защо не пиша за руски спецназовец

Та нали говорим за сирийска армия - тя не е спецчасти, а е по-близка до запасняк

Имам право и сравненията ми са логични, НЕПЪЛНОТАТА НА АНАЛИЗА ВИ - СЪЩО

...

Поздрави и респект за службата ти на свързочник, без свръзка - всички са слепи в бой - тя е фундаментална. Със сигурност аз от свръзки не вдявам и на 1/10 от твоето знание и умения.
цитирай
39. germantiger - ...
02.05.2013 02:34
staler написа:
дори не се опитвам да споря по конкретиката в военно-технич.системи ,тактика и пр..там съм бос лаик.нито пък твърдя че русия има някакво предимство в областта на технологиите,организацията и т.н.това което с сигурност знам е че не са беззащитни,напротив.доказателствата са коствени но красноречиви.например сирия.русия отдавна няма потенциал /икономически и военен/да налага влияние и марионетни режими в световен план,поради което запада завоюва тези територии с измамна лекота.лесно е да стреляш с топ срещу туземци/в военно отношение/.сирия е крепост която руснаците не могат да си позволят да предадат/ако имат малко ум в главата/,защото следващите са иран/с техния нефт и ГАЗ/,а лапне ли запада газовите находища на иран,газпром/руската федерация/ще фалира за броени месеци.оттук стигаме до въпросните сандъци с неочаквани своиства.турски самолет съвсем случаино навлиза над бреговата сирииска ивица и пада като тухла четворка без видима причина.....афганистан??трябва доста въобръжение,което за съжаление не притежавам,за да се съглася че там е постигната дори военна победа.контрол над територията е непостижима реалност за не една и две империи от близкото и далечно минало.неграмотните ,брадати фанатици са специалисти по приземяването на много на брои кандидати за световно господство.всъщност нищо радващо няма в факта че нормалното цивилизационно развитие е отстъпило място на някакъв военно-политически безпредел.


Опита ми е показал, че за всичко и всяка техника или средство има нужда от

ЕНЕРГИЯ - ХОРА НА НИВО РАБОТЕЩИ С НЕГО - ВРЕМЕ И МЯСТО - ПЛАТФОРМИ, РАЗГРЪЩАНЕ, иначе казано ЕНЕРГИЯ - ПРФЕСИОНАЛИСТИ - ВРЕМЕ - МЯСТО

За това не вярвам в "чудеса" за сандъци или друго. Самолет не пада като тухла ;), авиониката му подава различни сигнали, наземните също получават повечето от тях, айретен самолет не пада ветртикално след като е в полет.

Смисъла на думите ти обаче го разбрах и той е друг - възможно е да има средство, техника които да са уникален технологичен скок.

За военния безпредел съм напълно съгласен, но ми се струва, че в последните 2-3 години има някаква "мярка" или връщане "назад".
цитирай
40. allvin - !!!
02.05.2013 16:03
За политиката правилно си доловил каква е ,,хавата",Тигре! :) Продажният елит проми мозъците на хората чрез лакейските медии и сега на 12 май България вътрешно ще бъде разпокъсана на отделни партии така, както някога в годините непосредствено преди 1396 България беше разделена на отделни княжества и това неимоверно много улесни тогава османската сган,а пък днес Монополите и Олигарсите само това и чакат. На 12 май на изборите ще бъде направен ,,пробивът при Добро поле",само че къде е сега ген. Христо Луков? ,,Атака" направи изключително грубата грешка да не се коалира с ВМРО,БНС,НФСБ и останалите по-малки националистични организации за изборите. В бой ръката на човек трябва да е със свити всички пръсти заедно в един юмрук,а не да е ,,мека китка".

Що се отнася до армии,въоръжение,тактики,стратегии,ще си позволя да изкажа едно лично мнение,а именно:по отношение на България тя ще бъде нападната от две страни след 12 май - Монополите(зад които стоят радетелите на Новия Световен Ред - а всъщност диктатура на Луцифер), и армията на ,,Конниците на Апокалипсиса". Във всеки по-голям кораб се намират така наречените преградни стени,които се задействат в случай на авария и се спускат между отделните отсеци с цел да се предотврати потъването на кораба или поне максимално забавяне с цел всички на борда да имат време да се качат в спасителните лодки. Само че още през далечната 1944 г. беше започнато разрушаването на тези стени,което беше продължено най-лицемерно и след 10 ноември 1989 г.(тук имам предвид 10-те Божии Закона - 10 преградни стени). Целта е ясна - унищожение на българите,и планът Ран-ът и сегашната демографска криза ясно показват това. А и не само българите - ,,мечта" на силите на злото винаги е била световна касапница или както се казваше в едно стихче от книгата на Толкин ,,Властелинът на Пръстените" " ... ,,додето Мрачния владетел вдигне длан над свят пустинен с мъртъв океан". Ама споко все пак - нали знаете,че и след най-страшната зима идва Пролет ... :)
цитирай
41. rizar - Здравей, джермански Скитянино
02.05.2013 18:02
Да, да сега разбрах, какво искаш да кажеш .

1. Предполагам, че сирийците не бяха обучени, за това, което ми говориш. Примерно нашите кашици, навремето в Южна българия , бяха обучени да спрат танковите армади на турците и според мен, въпреки всичките изписани глупости , можеха да го сторят. Или поне да спрат Одринските групи армии, вече съм ги забравил. Просто турците щяха да идват единствено по две направления и там щяха да бъдат успешно мачкани. Успешен техен ход щеше да бъде да пуснат човешка вълна в Странджа и пехота и десант да обхванат в клещи нашите.
Курсантите, респективно бъдещите офицери бяха обучавани на това за което говориш, аз съм свидетел, ако не и участник на това. Във военното у-ще съм чел всички тактики, упражнения и стрелби на кашици, танкисти и особено на разузнавачи.

2. Да, прав си - не е правилно да е качен танков десант. Може би на руснаците не им стигат превозните с-ва. Аз те уверявам , когато съм бил на ротни учения имаше пълна забрана да се показваме, дори по л'ковете на БМП-тата - един път бяхме с БМП-23 и един с БТР-60 ПБМД , такова е уставното положение. Но просто някои изтрещяват, когато е горещо , а БТР-60 няма вентилация става ужасно да седиш вътре. Има отопление, но еркъндишън няма. Специално в радиостанциите нямахме също еркъндишъни , но има множество вентилатори, по принцип вентилаторите охлаждат най-бързо загряващите ел. у-ва.

3. Маратонки , кецове прочие. Аз съм свикнал да ходя с кубинки, обувал съм и западни дащайни или агресорки. Вече не помня американците с какви обувки бяха американците с които съм участвал в две морски учения.
Трябва да ти кажа, че на едно от тях , специално един колега, спрямо когото си мисля, че поне във върхова форма съм бил по здрав от него победи на лицеви и коремни един американски свързочник. Разбира се свързочник, не спецкомандос.
Нашите кубинки са кофти, така, че по-добре с кецове и маратонки. Западните бойни обувки със сигурност са по-добри.
Така, какво остана ...
цитирай
42. stamenmihalevski - Исках да напиша един коментар под ...
02.05.2013 18:08
Исках да напиша един коментар под постинга ти, но както обикновенно се получава при мен, написаното стана няколко странички (не защото съм много умен, а защото явно още не мога да се науча да се изразявам кратко точно и ясно, но какво да се прави... ако ти се чете, чети, а ако не, ми тегли една майна и толкова...) :))) Затова направо ще публикувам един постинг, който е коментар на част от темите, които си загатнал тук. ... http://stamenmihalevski.blog.bg/politika/2013/05/02/moi-komentar-na-edin-posting-http-germantiger-blog-bg-politi.1106386
цитирай
43. germantiger - ...
02.05.2013 18:17
Рицарю:

- Не съм присъствал на пресите и лицевите и за това мога само да се съмнявам в думите ти, но не и да ги опровергая - освен това и не желая да го правя. Не виждам нищо ненормално някой да бие други на постижение в нещо в ден. Доверявам ти се!

- Забелязал съм обаче, че никой българин не е писал нито под моя нито под друг постинг не съм попадал на коментар как е бил в нещо руски войскар - мълчание, даже не съм срещал и противоположния вариант - руснака да е победил в нещо българина - що ли е това замълчаване. НЕ ПОПАДАМ ЧЕСТО НА ХОРА (особено българи признаващи какво не могат или в какво са били бити), едва ли някой ще спомене в какво друг американец или чужденец го превъзхожда и това е нормално - психика. Аз например мога да спомена в какво са ми слабостите или какво не ми вървеше, но вярно рядко ще го направя и всепак по-често от мнозинството българи.

- Живота ми е показал, че има уникални български боксьори, но те са рядкост към то световните, в културизма американците са номер едно с някои изключения от германци и англичани, същото е в повечето спортове - ПРОСТО ТЕХНИКАТА И ХИМИЯТА И ПАРИТЕ НАЛАГАТ И ОСИГУРЯВАТ СТАБДАРТ ЗАПАДНЯКА ДА БИЕ ЧЕСТО, "ИЗТОЧНЯКА" РЯДКО

- Все пак има НЕМАЛКО области или занятия или спортове в които българина типично е връх и едва ли западняк ще го надмине - борба свободна и класическа, канадска (нищо, че уже канадска), майсторене по всичко можене (и това без ирония)
цитирай
44. rizar - Какво остана
02.05.2013 18:17
Спомням си положението в което трябва да си в транспортьора - приведен, автомата в специално положение, предпазващ го от произвеждане на неволен изстрел, тези неща ги има в уставите.
Проблема е, че на война хората се бъгват и забравят за устава, спират да се бръснат, удрят го през просото, а ние балканджиите сме много склонни към разпасване. Руснаците тоже. Виж и спретнатите италианци и немци след Сталинград и Дон на какво са мязали . Англоамериканците при неуспешната операция Маркет Гардън също са заприличали на изпаднали германци. Само благосклонността на немците към тях ги е спасила от тотално унищожаване. Виждал си кадри на изпаднали американци и във Виетнам - по филми, военни снимки и т.н.
Сега Ирак -1 и 2
Там имаше една голяма заблуда- при първата Горби отиде и излъга Садам , който тръгна да си ходи и беше бомбандиран от съюзниците.
При втората, имаше отново политическа договорка и армията на ирак се саморазпусна след двуседмичните битки в които бяха вече затънали американците. Тези снимки, които представяш са почти парадни.
Ще ти пусна линкове към снимки със шашнати, разгащени и ранени американски рейнджъри след удари по бойни машини, джипове, танкове и т.н. Да не напомням колко удари понесоха техните тиловаци.
Имах един колега Яни, който беше също свързочник , но през 2004г. е станал шофьор и е участвал в снабдителни акции на съюзниците. Той ми е разказвал, как веднъж неговата колона попада на мина. Оцелял е през няколко камиона. Войната е кофти нещо и не винаги технологични предимства, устави, положения и тактики могат да оправят положението. Понякога всичко е Божия воля, не искам да използвам арабската дума "кишмет"(късмет ) и предопределение.
Каска задник не спасява танка става на решето.
Мога да ти разкажа и как нашите глупаци са отишли на детски пикник в Кербала .
Защо нямаше разставени картечни гнезда, усилени стрелци с РПГ-та, инжинерни мероприятия, конкретно използване на "хеджове", които можеха да предовратят глупавия инцидент???
цитирай
45. germantiger - ...
02.05.2013 18:30
Рицарю, сега излизам от блога и утре ще имам възможност и време да прочета внимателно коментара ти.

На прима виста от мен

- ако ти покажеш снимки на американци след бой, с поражения или в пост-травматичен стрес (както и статистики за такива), то вярвай ми - АЗ МОГА ДА ПОСТНА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА ОБЕЗГЛАВЕНИ РУСНАЦИ, НА ПРИПИКАЛИ СЕ ЖИВИ НЕ ПОСТМОРТЕМ, НА ЖАЛКО ИЗГЛЕЖДАЩИ ОТ КОЯ ВОЙНА СИ ПОЖЕЛАЕШ СЛЕД ВСВ ВКЛ. И НЕЯ И ДОРИ МАСОВИ ЕКЗЕКУЦИИ НА РУСКИ ВОЙНИЧЕТА

- ако ти коментираш някой американски гаф, повярвай ми, бих могъл да ти коментирам потресаващи и в повече позорни руски пак от всв до днес, включително всв особено

- за мериканоси в столове инвалидни като спейскораби след хамъри на фугаси имам болм,, вкл. сводетелства от познати американци, в това съмнение няма

- всеки на война дава жертви и се оказва в тежко или "срамно" положение, но със сигурност руските и източните са в пъти повече, защото те са следствие от ОБЕКТИВНОСТИ - НЕПОДГОТВЕНОСТ, БЕЗПАРИЧИЕ, ОСТАРЯЛА ТЕХНИКА, НЕУВАЖЕНИЕ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ОТ ГОЛЯМА ЧАСТ КОМАНДСЪСТАВА И ТЕЗИ ОБЕКТИВНОСТИ НАЛАГАТ СВОЯТА РЕАЛНОСТ И РЕЗУЛТАТИ, а със снимки може много да се "замерваме", имам и лични да ги нарека
цитирай
46. rizar - Да , както се казва , лошите спомени не се споменават .
02.05.2013 18:32
Нещо кофти - мизерна храна - говоря ти за много кофти годините 97-ма и 98-ма. За ученията - избираше се най-добрата техника, но поради липса на ЗИП, много често нещата не се получаваха.
Нямахме вертолети Сий Кинг от които да изкачат 50 морски пехотинеца, големи крайцери, като Тайкондерога.
През 98-ма се качих на турските фрегати Фатих и Доган, които са трепачи, но са немска техника. От игла до конец. Само вертолета беше американски.
Попитах колегите, и американци, и турци, малко от български инат и яд , типично по нашенски , какво ще направят , ако нямат спътникова свръзка, на което те ми отговориха, че това било невъзможно .
А най-важното е, че в Соцблока, навремето ни учеха, че няма невъзможни работи.
Минус 50 градуса под нулата, изключване на всякакви видове свръзка, захранване и отказ на машините, това е нещо което нас ни обучавахме и с това удивихме американци, французи и турци , примерно. Обучаваха ни на всички възможни и невъзможни условия на военни действия. Без условни наклонения, както е на Запад.
Американците го усвоиха по времето на втората иракска война, когато танкоремонтните им части спасиха честта на американския войник.

цитирай
47. germantiger - МОЯ КОМЕНТАР ПОД ТВОЯ НОВ ПОСТИНГ, никаква майна няма да ти тегля - правя го в отговор, когато друг ми тегли
02.05.2013 18:34
stamenmihalevski написа:
Исках да напиша един коментар под постинга ти, но както обикновенно се получава при мен, написаното стана няколко странички (не защото съм много умен, а защото явно още не мога да се науча да се изразявам кратко точно и ясно, но какво да се прави... ако ти се чете, чети, а ако не, ми тегли една майна и толкова...) :))) Затова направо ще публикувам един постинг, който е коментар на част от темите, които си загатнал тук. ... http://stamenmihalevski.blog.bg/politika/2013/05/02/moi-komentar-na-edin-posting-http-germantiger-blog-bg-politi.1106386


18:23 - И мисля, че съм първия гласувал положително
Гласувам ЗА, без да се замисля и дори без да рпочета постинга (това напомня за лафа - аз като правилен руский человек това го отричам и без да съм го чел ;)

...

Сега сериозно:

- в момента нямам времето да прочета постинга ти, но утре ще го уважава, заслужава

- благодаря за вниманието към моя постинг (и пиша това без ирония)

- поздравления за струва ми се интелигентния, коректен и прецизен твой отговор към моя (поне така ми изглежда като му хръвлих поглед "по диагонал" - излизам блога)
цитирай
48. oranjevia - Първо-не си прав за днешните бъл...
04.05.2013 00:39
Първо-не си прав за днешните българи-повечето от познатите ми работят по на два договора за да си докарат някаква по-прилична сума.Явно от доста време не живееш в България.Просто системата е вмирисана от главата.
Второ -не си съвсем прав за професионалистите в армията-те са наистина добри войници,по-добри от наборните,но само за войни тип полицейски операции и локални такива с не много жертви.Стигне ли се до голяма или световна такава с мотивиран противник-професионалистите просто ги избиват на първата година.
Трето руснаците,които си мразиш органично са си доста добри войници- епизода с танковете е от Елциново време,на втората война се стегнаха и напукаха чеченците.
Впрочем, мисля ,че войната на запада с тях е почти неизбежна в близко бъдеще.Причината-енергоресурсите които имат.Впрочем и те не си правят илюзии и са започнали мащабна програма за превъоръжаване до 2020 година.Войните обаче не се печелят само от професионализма,а и от мотивацията на съответната нация.Затова авганците напукаха британците,със широката американска и саудитска подкрепа-руснаците,сега ще напукат и наглите янки.Последните лека полека май се изтеглят от Ирак. На запада му е болна тема руската империя от поне 300години.То не бяха Наполеони,Кримски войни, зад гърба на турците седяха в ущърб не само на руснаците, но и на цялото източно православие.За 20 ти век не ми се говори.Пречи му и това е.Проблема е че рашите го знаят.Втори път на юдомасонския номер с финансираната революция вероятно няма да се хванат.
И този път го няма ХИТЛЕРА.
цитирай
49. germantiger - ...
04.05.2013 04:01
Първо съм прав за много от българите (разбира се, не всички - качествени и можещи българи е имало, има и ще има и то по цял свят), но имам познати в охранителния бизнес - не могат да обслужват оръжие, буквално си го "запашват в гащите", ПИЯТ на работното място, СПЯТ, не си вършат работата дори елементарното което се изисква от тях - кавко да гледат, как да обхождат и как да сдават или приемат дежурства.

Второ на война избивани първо са некадърниците или тези с юношески максимализъм, младежки ентусиазъм или с желание да са герои. Професионалистите, егоистите, хората с опит почти винаги оцеляват. Впечатленията ми от българската армия когато служих,с изключение на едно поделение (на ниво) бяха жалки. Днес имам познати в българската армия двама и мнението ми за единия няма начин да му го кажа, защото или армията е жив ташак или той не е за там.

Трето - най-голямата териториално империя никога не е била руската, а британската. Единствената небита във война страна до момента е САЩ - във Виетнам за 1 американец падаха по 12 виетконга, в афганистан за 1 руснак от 6 до 10 брадати и двете войни не са загуби за САЩ и Русия. Америка никога не е губила война от създаването си като държава или проект - факт. Русия е губила бол войни, а днес е сритана в границите си отпреди Пьтр Великий. А ПРОПО РОССИЯ ВИНАГИ Е МЕЧТАЛА ДА МАРШИРУВА ДО ЛА МАНША/АНГЛИЙСКИЯ КАНАЛ, това й е болката, а запада е овършал милиони руско население паднало незаслужено жертва в няколко войни жестоки и отнесло най-големите трагедии на свой гръб - западняците няколко пъти така овършаха Русия, че от предполагаема абсолютна всесветовна империя което можеше дареализира през 20-и век я сведоха с една революция и две световни, че и една студена, до номер 2 или 3. Какво казвам всъщност, че всичко с което се пери русофила (не визирам обезателно теб) издиша и като големина и като непобедимост и като сегашно състояние.

Бъдещето не се наемам да прогнозирам, макар да имам позиция или мнение/съждения.

P.S.
Органична омраза къмруснаците нямам - ползвам руски език, намирам го заедин от най-нежните бели езици, възхитен съм от книгоиздаването за всв днес в Россия, убеден съм, че тя е наша освободителка без значение държавническия й интерес. За руската култура и изкуства знам немалко и имам предостатъчно!
цитирай
50. oranjevia - САЩ са бити във Виетнам. Тяхното ...
04.05.2013 09:23
САЩ са бити във Виетнам.Тяхното протеже Южен Виетнам загина безславно изоставено от тях.Това че загинаха 12 виетнамеца на 1 американец е цената на виетнамската победа.Впрочем мита за Американската непобедимост се гради на това,че никога не са воювали на своя територия.И през двете световни войни се включват по-средата ,когато е ясна конфигурацията на силите и шансовете им за победа.
Линия на руската /особенно имперска/ политика не е завладяване на мъгливия Албион и Западната Европа,а Константинопол с проливите.За да обединят православния свят около себе си и да образуват голяма империя или единно културно простаранство.И за да контролират кръстопътя.Другата е панславизъм за който няма да пиша правилен ли е,има ли исторически основания,какво е нанесъл на българите. Противодействието е от Англия и Франция за които руската империя е по -голяма заплаха от турската. По този начин се явяват врагове на православния свят,превръщащи християнското единство в мит.
Русия ,както казваш беше овършана веднъж- след Първата световна война,когато американско-юдейски банкери забиха нож в гърба на съюзника си във войната, финансирайки Ленин.Втория път мустакатия грузинец не се остави да го изиграят.И войната започна на запад.Този който не спази договор бе Хитлер,насочван с кадифени ръкавици от англо-сащиански стратези.Втората победа на запада бе когато Горбачов сдаде фронта, уплаши се , съюза се разпадна.Гледайки Путин,може и трета подобна да няма.И мача не е свършил.Не съм русофил,но ги предпочитам пред англичаните.За разлика от тях германците са били къде по точни по отн. на България.
За днешната българска армия си прав-тя е сянка на онова което имахме при социализма .
Охранителната дейност си е мързелива работа-клюфтиш в дена кола цяла смяна, в 95 % от времето се чудиш какво да правиш.
цитирай
51. germantiger - Съгласен съм с голяма част от коментара ти, маркирам някои различия.
04.05.2013 16:27
За факта кой наруши (или коя държава нарушава и не спазва) първа договори между двете не си прав.

ТОВА СССР (не Райха) СЪС ЗАВЗЕМАНЕ И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ЧАСТ ОТ БУКОВИНА.

...

Написах за мечти на Руската империя и на Съветско-руската - ЛА МАНША И ЦЯЛА ЦЕНТРАЛНА И ЗАПАДНА ЕВРОПА (почти) ДА Е ЧЕРВЕНА, Сталин се е готвил години за този удар, но германците съкратиха съветския демографски потенциал и биха армията руска така както никой в историята не я е смазвал.

НАЙ-МАЩАБНОТО, ВЪОБЩЕ ГИГАНТСКО ОБКРЪЖЕНИЕ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ БЕЗ АНАЛОГ ПРИ КИЕВ 1941Г. ПОЧТИ 700 000 POW, АЙРЕТЕН ПОЧТИ МИЛИОН С ОФОРМЯНЕ И ЗАТВАРЯНЕ НА КОТЕЛА. За другите Кессели няма да пиша - те са десетки, за милионите в плен съветски войници също - такъв погром и срам историята не познава.

За Виетнамската война си прав от "формална" или политическа гледна точка, заедно с подписаните актове и факта на новата власт. За мен като човек "наблюдаващ' от военна гледна точка нито САЩ, нито СССР загубиха във Виетнам и Афганистан. Политиците изтеглиха войските, но войника американски и съветски не бяха бити там.

Соцсистема и червен блок не пада от уплах на един Горбачов (както явно си писал) - срива, обективностите, конспирацията, подготовката иосъществяването на подобни процеси е епохално и дело на какво и кого ли не.
цитирай
52. oranjevia - Причината Сталин да се готви за г...
04.05.2013 18:39
Причината Сталин да се готви за германския удар е книгата на Хитлер "Маин Кампф".Там директно си пише накъде ще се насочи удара.Но след подписването на пакта Молотов -Рибентроп няма последваща подготовка за война.Намерението на Сталин е да си поделят с Хитлер Европа така, че той да получи Балканите.Затова не чува и Зорге и разни други предупреждения.Затова и на 22.06 войските му са в казармите ,не и в бойна готовност.Завземането на източна и централна Европа от руснаците е резултат от войната ,а не предварително тяхно намерение. Горбачов е човека заради който падна Източния блок и това е исторически факт.А се уплаши в момента когато започнаха да се отделят балтийските републики и не започна гражданска война.Там застреляха 8 демонстранта с дебалансирани куршуми ,но дадоха след това заден ход.Защото ако беше започнал война или наложил диктатура сега щяха лекичко да го поплюват за подобие на Тянанмън,но съюза щеше да е цял.
цитирай
53. germantiger - ...
04.05.2013 19:32
Струва ми се, че не познаваш въобще фундамента на червенаста идея - СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ, СВЕТОВЕН РЕД НА "ПРОГРЕСИВНИТЕ КОМУНИСТИ" планетарно да го кажем. Това беше фиксирано в идеологията, постулатите и целите им.

Съветската армия не се готви за война вследствие книгата на Хитлер, а въобще за агресивна война - Хитлер го няма във Финландия, но съветите атакуват там.

Никоя държава не се подготвя за война вследствие книги.
Подготвя се съобразно политика, икономика, поставени цели, възможности, вероятни врагове и съюзници, агентурна информация...

Един водач на партия и държава не се плаши и не взема решения вследствие уплаха, когато зад него стои ядрена машина, масова многомилионна армия, блок от съюзни държави и партии и история 70 години.
цитирай
54. kostadin - По добре е да се замислиш за герма...
04.05.2013 21:01
По добре е да се замислиш за германците-много сте и ще трябва силно оръжие за масово поразяване за да ви унищожат.Ние сме малък народ по численост -в момента и не ми се вярва някой да използва оръжие за масово поразяване с цел да унищожи 6 милиона български граждани при положение ,че усилията ще са насочени за поразяване на многомилионните нации.
У нас има един лаф ученото си е учено -дялан камък и на ъгъл да го поставиш - става,ще мине куче ще го препикае ...такива ми ти работи стават с обучените натовци -едни кучета в Македдония ги спряха ,сърбите пък свълиха невидим самолет и се извиниха ,че не знаели ,че е обявен за невидим.У нас трима селяни мисля разпардушиниха 4 или 5 френски легионери-парашутисти.Разликата между учените войници и нормалните хора е ,че войниците върдо знаят, какво да не се прави ,а обикновените хорица ,като не знаят основните постулати на тактиката и могат и да ги прецакат поради широтата на мисленето си в даден момент.
Вашите и нашите избори не се разлечават кой знае колко.Самото обещание на партиите си е вид купуване на гласове с свадбарски обещания.А демокрацията и неспазването на обещанията може да си види от споразуменията ,сключени по времето на Горби -нато да не преминава линията Одер Ниса.Това ,че нато не е отбранителна организация си е чистмеждународен бандитизъм.Изнесените материални цаности от бившите соц.страни си е пладнешки грабеж...В крайна сметка ние се оказахме подлъгани и победени за момента и най правилното решение за народа е да развива сивата икономика.
Най - добре е да си гледаш личният живот.
цитирай
55. germantiger - ...
04.05.2013 21:46
- френски легионери никъде не са засвидетелствани и доказани

- 4-5 не, а 2 и то описани от селяните като "свързочници" или такива със специфична техника, невъоръжени

- селяните 3 или повече и то с оръжието което всяко бг село има

За жалост българските селяни не са такива герои срещу циганите, които ги ограбват и избиват физически нерядко по селата или мангалите са всъщност същинските командоси

- В "СЪЮЗНИЧЕСКА СИЛА" 2000Г. НАТО-вската авиация ликвидира:

93 сръбски танка, 155 бтр-а и 389 арторъдия

ВЪВ ВЪЗДУШНИТЕ БОЕВЕ 10 СРЪБСКИ (ВСЪЩНОСТ РУСКО ПРОИЗВОДСТВО) САМОЛЕТИ СА ЛИКВИДИРАНИ И НИТО ЕДИН НАТО-ВСКИ ОТ СРЪБСКИ ПОБЕДИТЕЛ

Имам всеки въздушен бой по:
дата, време, тип самолет, поздрзделение и място на въздупния бой

ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН БОЙ ПОБЕДИТЕЛИ СА ЗАПАДНИТЕ ПИЛОТИ

Ако желаеш ще препиша цялата таблица в "проза" тук с кратки обяснения?!

Загубите на НАТО-вските ВВС са вследствие авариране или сръбски ЗСУ, ЗРК и ПЗРК.

...

Руската техника горя в две иракски войни и една афганска - американците три пъти биха, при положение, че руснаците и техните фенове (примерно тук в БГ) три пъти "пророкуваха", очакваха и неистово желаеха америка да загуби, да ама не - би!

...

В България обикновено има две крайности и двете вредни

- абсолютни уставняци и тъпи кашици

- или липса на дисциплина и всичко "на уволнение"

За бгнекадърността в Кербала вече споменах в коментар преди ден, мога да бъда конкретен и по-пространен ако желаеш?!
цитирай
56. germantiger - С пожелание за здраве и дълъг живот:
04.05.2013 23:42
kostadin написа:

Най - добре е да си гледаш личният живот.


А ти най-добре гледай майка си!
цитирай
57. rizar - Германе
05.05.2013 13:37
не си прав.

Първата голяма битка беше загубена срещу индианците.
Индианците излязоха моралния победител във войната. Фактически , поне на книга в САЩ има множество индиански щати, обединени на конфедеративен път. Вече има няколко индиански държавички , които са независими и са признати от Куба, Венецуела, Никарагуа, Белорус и др.
Не случайно споменавам Куба. Американците бяха изритани безжалостно от там и досега си запазиха една геноцидна база, която държат благодарение на силния си флот и ядрено оръжие.

Във Виетнам освен по един американец, забравяш, че са загинали още по пет-шест южновиетнамци, един филипинец, един индонезиец и т.н.
В Корея и Виетнам на Щатите помагаха голямо количество държави, като Турция, Япония (по васални причини) , Филипините и целия англосаксонски съюз, така, че ако им прибавиш загубите става доста напечено.

Но да започнем отначало, освобождението на САЩ се дължи на една мощна коалиция от държави, които просто са смазали Англия и тя не е могла да изпрати сериозни сили от митрополията.
Най-голям принос имат Франция, на второ място РУСИЯ, Испания, Нидерландия и др.
Америка загуби над 300 бомбандировача Б-52, който за времето си е бил най-големия боен самолет в света.
Освен 60 000 убити, които всъщност са доста повече, тъй като са използвани наемници, деца израстнали в сиропиталища и др. , за които не се води статистика, още безвъзвратни 180 000 или близо 200 000 ранени , които повече не са могли да бъдат пълноценни хора завършвайки живота си в алкохолизъм, наркомания и самоубийства.
Американците навярно щяха да победят Виетнам, но това те щяха да сторят с непозволени с-ва. Визирам ядреното оръжие, до което опряха след разгрома си в Иво Джима.
Да не се впускаме и в масовото им използване на химическо оръжие и т.нар. '' Agent Orange'' с който е пълна и до днес река Меконг.
Преди година ни донесоха риба от тази река. Заповядах да я закопаят на бунището. Ако е заровена в градината е източник на отрова. Никой не яде виетнамска речн
цитирай
58. rizar - Германе
05.05.2013 13:40
Дават я на българския народ за да го унищожават.
Химическо оръжие не е използвал дори Хитлер, който е по-голям хуманист от американци и руснаци, които го използваха масово във Виетнам и Афганистан.
цитирай
59. germantiger - Във всеки случай по-ИСТИНЕН съм
05.05.2013 20:25
1. Споменаваш за паднали южно виетнамци и филипинци... защо пропускаш тогава падналите за севера китайски и руски инструктори - за последните има няколко случая, в единия америкаснки зелени барети ликвидират две роти спецназовци в нощен бой и случая е локализиран.

2. Защо пропускаш, че падналите южно виетнамци всъщност често са цивилно население избито при бойни действия или за сплашване от страна на виетконгците, докато аз ти пиша статистика за загубите на севера без гражданските му такива жертви.

3. Кой режим крие истина във война - комунистическия или повече демократичния? Мисля знаеш кои са фалшификатори на история в най-пошлия смисъл или "вариант" червените руснаци които лъгаха за цялата ВСВ, но времето и историята се подигра с тях, защото днес техните наследници пишат за своите руски лъжци историографи. При т.нар. "демокрация" истината е редуцирана (не е цялата такава), но загубите признати свои са по-близо до фактическите вместо лъцжата на червените - факт.

4. За войната във Виетнам има десетки книги и ако желаеш мога да ги посоча със заглавия и автори на няколко езика - половината поне съм ги чел - на руски и английски са и там споменатите от теб загуби ги няма.

5. ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ПИШЕШ ГРЕШНО БОМБАНДИРОВАЧИ, ВМЕСТО бомбаРдировачи както казах от бомбарда и бомбардмънт, но това е детайл.

6. Ако твърдиш, че САЩ са изтикани от южна Америка, то защо не се сещаш, че Русия е сритана въобще от източна Европа (докато за САЩ и латинска Америка не си съвсем или въобще прав). КУба в каринския басейн и централна Америка, Венецуела в южна не правят това, което внушаваш, що иде реч до Бразилия тя се опитва да играе "самосточтелно" със 'сондажи" към Россия и Китай, но въобще не е червена, нито ще стане, "ептен" пък КГБ, а за западната техника и проекти в бразилската армия сам може да проучиш.

Иначе кззано Рицарю, аз съм много по-"близо" до истината или поне аргументите ми "натежават към истинността", повече от твоите с част от които НЕ споря и приемам!
цитирай
60. veilet - Не е пряко по темата, но е достатъчно допълнение към нея...
06.05.2013 08:47
Както всички знаем "фашистка" Германия напада СССР. Но това, което години наред се криеше беше, че нападението е в нарушение на договора Моллотов-Рибентроп: в нашите учебници по история пишеше, че Втората световна война започва с превземането на Полша от армиите на Германия. Но истината е, че Полша е била поделена между Германия и СССР. Тогава тези армии са били приятелски, както и държавите. Огромната промяна настъпва точно, когато от приятелски те стават вражески. Имало е достатъчно данни, че армиите на Хитлер не са готови да водят война в студовете на СССР. Сталин не е можел да повярва, че нападението е факт. Но Хитлер е разчитал на изненадата и на бързото напредване на територията на СССР. Като се замисля, според мен Хитлер напада Сталин само защото знае, че Сталин се готви да го нападне. Преди 2-3 десетилетия излезе книгата на Суворов "Ледоразбивачът". Избягвам в подобни диалози да цитирам някого, но тази книга просто доказа това, което само се знаеше: че Сталин се готви да наложи социализъма първо в Европа и след това по целия свят. И целият този театър с договори между Германия и Ссср е подготовка за новата война. Просто Хитлер изпреварва руснаците в нападението. Това (поне за мен) е и причината първите дни Сталин да изчезне от полезрението на всички медии, това потвърждава и първоначалните успехи на германците - просто съветските войски не са били подготвени за отбрана, а за нападение.Това Суворов го показва с факти, снимки и спомени на участниците. На Сталин непрекъснато са му докладвали за готвеното нападение, но той просто не е вярвал, че Хитлер ще се осмели на това. И не знаем как щяха да се развият събитията по две линии: първо, Хитлер в началото са го посрещали като освободител, цели съветски армии са се предавали на немците с музика и байраци. А немците, какво - всичко под огън и сеч и това, естествено, променя мисленето на руснаците.
цитирай
61. veilet - Допълнение 2...
06.05.2013 08:56
Второ: безкрайната материална помощ на САЩ. Колко храни и оръжие са доставени на ссср по време на войната е трудно да се изчисли. И на края (но не на последно място) влизането на американците и англичаните в Европа и откриването на Втория фронт. Казвал съм го вече неведнъж, че ако не беше този фронт, днес цяла Европа (за останалата част от света не съм много сигурен) щеше да учи руски в училище, да носи пионерски връзки и комсомолски значки, да вика "будь готов - всегда готов" и какви ли не още щуротии, които аз лично съм ги преживял. Просто руснаците нямаше кой да ги спре...И още малко издирени от мен факти от статистиката": Общо до краят на втората световна война, САЩ доставят на Съветският съюз:

- над 400 000 джипа и камиони
- 13 000 локомотива и вагони
- 90 товарни кораби
- 4000 бомбардировачи
- 10 000 самолети-изтребители
- над 7000 бойни танка

Освен това, Канада и Англия доставят за СССР:
- 5000 бойни танка
- 7000 самолети-изтребители + бомбардировачи

Базиран върху "Lend-Lease Act", СССР получават почти 12 000 000 000 $ военна помощ, което е било над 10 процента от цялото съветско производство. Доставките за съветската армия, продължават официално до 12 май 1945 година, но фактически продължават до капитулацията на Япония. На 20 септември същата година, доставките внезапно спират. След това се водят преговори, за евентуални нови помощи към съветите, както и възможното им привличане към известният "Marschallplan", като привилигирована страна. За целта, САЩ искат обаче поглед върху вътрешни данни на съветската индустрия, което съветите категорично отказват. Хранителнио и др. доставки са "неизчислими".
И тук спирам всякакви коментари, оставяйки правото на извод на Читателя за себе си относно тогавашната бойна подготовка на изброените държави или поне на нашите "главни играчи" /Германия и Русия/ като представители на Изтока и Запада.
цитирай
62. proximus - Здравей Тигре, отново прекрасен ...
23.05.2013 08:38
Здравей Тигре, отново прекрасен пост с верни в основата си разсъждения.
Но този път съм на противоположното мнение.
Не-гласуването, пасивността, сама по себе си също е избор, който обаче не те лишава нито от отговорност нито от последствията.
Демокрацията ни, добра или лоша, е текущият политически строй който ние следваме и се опитваме да спазваме. Това са правилата на играта. "После ебане нема каене", както се казваше в едно видео на братята.
Това че една прекалено голяма маса от българите мислят недемократично, въпреки че живеят в условията на демокрация, е нещото с което другите, като теб би трябвало да се "борят" - и не с танкове или тежки думи, а с избор и акъл. Останалото е заравяне на главата в пясъка, и оставяне на дупарата навън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4611909
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031