Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 15:32 - Контра SPAROTOK – АЗ и истината 2
Автор: germantiger Категория: Политика   
Прочетен: 28079 Коментари: 60 Гласове:
23

Последна промяна: 18.09.2012 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Контра SPAROTOK – АЗ и истината 2
Продължение от първа част - там конкретиката за готите.
За жалост основния масив аргументи, исторически извори "остана" в част първа - блог.бг не допусна цялото инфо

image

НЕ СА ТРАКИ/ЕРГО БЪЛГАРИ! Това е миксиран далонордид в ляво и изразен финонордид в дясно - Лотте Флак "смес" от германски и английски родители

Да напишеш, че траките са на Балканите преди елините - ДА, това самите елини са го признали.

Да споменеш, че Пантеона елински богове в немалка част са тракийски -ДА, това пак елините са го споменали "вяло".

Да твърдиш, че е нужна гордост, популяризиране пред света - ДА, абсолютно прави са автохтонистите и Спароток.

Не ми се струва да са прави в това, че днешния българин е в множеството си тракиец, но и тук може да са прави, имат свои аргументи.

Да напишеш обаче, че елините не струват, че културата им не е тяхна - това е мерзко и долно, защото когато пак преди година може би в мои постинги изписах десетки елини творци - Спароток ми спомена само 3-4 тракийски и на моя коментар той не можа да опонира и как ще може след като аз мога да напиша дори 200 елински творци от Античността имам ги в книги, антологии и каквото пожелаеш. Гърците обаче днешни не са ми на сърце и за това не им адвокатствам и няма да го сторя предполагам никога.


 
За това иде реч Гет (мой коментар към този потребител) - за гордостта и за безмерието (в смисъл без мярка днес), за заслужената тракийска истина и за титаничността на елинската цивилизация в немалко отношения. За тракийското, но и за респекта към чуждото и най-вече за истинноста НЕ САМО КЪМ СВОЕ, НО И КЪМ ЧУЖДО в историята. Пиши за своето, но не маргинализирай чуждото или поне мълчи и не пиши за него в постинги, а само за любимото 

Защо величието на други накърнява според вас тракийското?!

ЗАЩО СПОРЕД ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ БЪЛГАРИТЕ СА МИКСИРАНИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЕКИ ЗАПАДЕН НАРОД СРЕД КОЙТО ПРЕОБЛАДАВА В ПОВЕЧЕ ПРОЦЕНТИ ЕДНО ИЛИ ВТОРО
СХЕМИТЕ ОТ МЕН

image

image

А КАК ЩЕ ОБЯСНИТЕ ТОВА

image
 
И ПАК ЗА ГОТИТЕ
ОТ ПОТРЕБИТЕЛ ГЕПАРД

Готите не веднъж са упоменавани като най-юго-източно германското племе.

 Екахард като говори за готите казва: "Първото поселище на готите е било скитската земя, до Меотидското блато, второто в Мизия, Тракия и Дакия, третото да морето Понт." (ЛИБИ.том3 стр.33).

 Според този текст излиза, че готите са дошли от Скития в Мизия и Дакия.

 Това е съвсем вярно. Готи се настаняват трайно в Дакия едва към 271 г. А в Мизия - през 376 г. след като под натиска на хуните тяхната Северно-черноморска държава се разпада, а хуните напират и към Дакия.

 Албиний, прави следната етимплогия на понятията "остро-готи" и "визи-готи", като за "ост-готи" и "вест-готи". А такава етимология по-географските посоки може да възникне само на базата на немски език. Визи - сходно с вест- и остро- сходно с ост-. Тук интересното е, че имената се обяснят именно през немския!

 ...

 През 13 век в Крим е имало ГОТИ, които са говорили на ТЕВТОНСКИ език.

 Ето един откъс от пътеписа на брат ВИЛХЕЛМ ДЕ РУБРУК от ордена на миноритите, в 1253 г., за източните страни:

 "От Херсон до устието на Танаис има и вдадени над морето възвишения, има и четиридесет крепости между Керсон и Солдая, почти всяка от които имала свой език. Между тях имаше много готи, чиито език е тевтонският.* На север, отвъд тази планинска страна, има прекрасна гора в равнина, изпълнена с извори и ручейчета. Зад тази гора се намира извънредно голяма равнина, простираща се на пет дни път на север, чак до края на тази провинция. Равнината се стеснява, тъй като има море от изток и от запад, така че там има един голям вал - от едното море до другото. В тази равнина обикновено са пребивавали кумани, преди да дойдат татарите."

 * "inter quos erant multi Goti quorum ydioma est Teutonicum."

 За готите Рубурк изрично упоменава, че говорят на тевтонски, сиреч на немски. А този език трябва да му е бил добре познат, тъй като е бил твърде близък до неговия матерен език.

 Ето пример за смисъла, който се е влагал по онова време в понятието "тевтонски език". Ансберт, който също трябва добре да е знаел немски език, описвайки навлизането на император Фридрих І Барбароса в България през 1189 г. пише:

 "Самия празник на преблажените апостоли отпразнувахме пак там, т. е. на брега на самата Сава, в един гръцки полуразрушен град, наричан по тевтонски Вицинбург, а на гръцки - Пелгранум, разположен срещу гр. Гоин."

 Същият град някога се е казвал по латински Сингидунум, а на български се наричал Белград.

 Да кажем и за Сребърната библия няколко думи. На нея и е правено независимо изследване с С14, и е доказано, че е от 6 век. Датирането с C14 (изотоп на въглерода) едва ли може да се подлага на съмнение - това е несериозно ("несериозно", защото голяма част от археологията и палеонтологията използват този метод достатъчно отдавна, при това успешно). Във всеки случай, ако някой може да го успорва метода, то трябва да е в областта, от която този метод произхожда от физиката (а Ас. Чилингиров няма понятие от физика). Тук имаме на кантар научно доказана и приложима методология в цял свят срещу твърденията на д-р Ас. Чилингиров, до които той достига по-мисловен път. Тук статия за метода С14 (http://bg.wikipedia.org/wiki/Радиоактивно_датиране).

 Според Lars Munkhammar от университетската библиотека в Упсала, както и според други материали в нета, библията е написана със златно и сребърно мастило. (http://www.ifla.org/IV/ifla64/050-132e.htm), като е използвано предимно сребърното мастило, поради което и Библията е наречена "Сребърен кодекс".

 Разбира се, Ас. Чилингиров смята цялата история покрай намирането на книгата за измислица, като основният му аргумент е, че "сребърният нитрат" не е съществувал преди 60-те години на ХVІІ век. Но освен с твърденията на Чилингиров, който на всичкото отгоре не е посочил нито един източник, от който е почерпил своята информация за използването на точно сребърен нитрат за наоисването на буквите.

 Според Чилингиров, почти едновременно с намирането на Кодекса е измислен и митът за германския език на кримските готи въз основа на един "анекдот", разказан от Бусбек. Ас. Чилингиров обаче пропуска да отбележи, че "германският мит" е съществувал няколко столетия по-рано, за което свидетелстват и думите на Вилхелм де Рубрук (ХІІІ век), Йоан де Галонифонтибус (нач. на ХV век) и Йосафат Барбаро (кр. на ХV век). Т.е. не би трябвало кодексът да е в основата на "германския мит", а обратното - съществуващият "мит" е станал причина за "подправянето" на сребърната книга.

 Изключително странно обаче е някой умишлено да фалшифицира книга с помощта на вещество, изобретено само преди една - две години. И то не за друго, а защото не е било обичайно книгите да се изписват със сребърни букви. Прекалено се набива на очи.

 Според официалната версия, Сребърният кодекс е намерен цял век преди изобретяването на сребърния нитрат (http://www.ub.uu.se/arv/codexeng.cfm).

 Сребърни мастила са известни още от Античността, има запазени и трактати за производството на сребърни и златни мастила. Има 2 основни вида: единият е под форма на фолио, който начин е приложим само за злато и калай и се прилага едва от XII. в. насам (или поне за оттогава се знае със сигурност). По-ранното и разпространено мастило (каквото вероятно е използваното при Codex Argenteus) се приготовлява от сребърен прах със свързващи вещества (белтък, желатин, арабска гума) и евентуално метален (живак, мед) или неметален (жлъч, шафран, пясък, сяра, пясък и пр.) "баласт".

 Самия сребърен нитрат изгаря. С него се лекува например кокоши трън.

 А страниците са изработени от пергамент - козя кожа, значи едва ли ще се ползва разяздащо съединение. Просто вероятно са се ползвали сребърни и златни нишки или съвсем малки стружки или прах, размесени в подходяща течност. Сребърно мастило със сигурност е използвано при други ръкописи и въобще сребърни бои и мастила са се използвали много-много преди ХVІ-ХVІІ век.

 Рецепти има описани в Лайденския папирус, манускрипта от Лука, Mappae Clavicula, "Libri Eraclii de coloribus et artibus Romanorum", "Schedula diversarum artium" на бенедектинеца Теофил Презвитер, "De Clarea" и т.н. ("Gold- und Silbertinten: Technologische Untersuchungen zur abendlndischen Chrysographie und Argyrographie von der Stantike bis zum hohen Mittelalter").

 В английската Wikipedia има статия за манускрипт, датиран със сигурност от 781 - 783 г. Godescalc Evangelistary, съдържащ 127 страници изписани със сребърно и

 златно мастило (http://en.wikipedia.org/wiki/Godescalc_Evangelistary)

 Ето тук (http://www.newadvent.org/cathen/09627a.htm) има изброени още различни ръкописи, повечето доста ранни. Част от тях са писани със сребърно мастило.

 Например:

 - "The Vienna Genesis" от VІ век, писан със сребърно мастило на розов пергамент;

 - "Cod. Zuricensis", VІІ век, сребърно мастило и розов пергамент;

 - "Cod. Purpureus" или "Petropolitanus", също съдържа откъс на розов пергамент със сребърно мастило;

 - "Lambda" или "Cod. Rossanensis", пак сребърно мастило и розов пергамент;

 - "The black book of hours" (ХV век), черен пергамент и сребърно мастило.

 Според специалистта проф. Т. Тотев, методиката за нанасяне на сребро върху кожа е абсолютно аналогична с тази на златото. Той смята също така,че най-популярен е бил варакът.

Според Ас. Чилингиров, текстът е написан със сребърен нитрат. За съжаление д-р Чилингиров не е посочил източника от който е почерпил тази информация за химичния състав на буквите. Но как да посочи човек нещо, което може би съществува само в собствената му глава?

 При едно проведено бързо търсене в Гугъл показва, че няма нито една страница, в която да се среща "Codex Argenteus" със "silver nitrate", нито със Silbernitat, нито с AgNO3. За сметка на това на български излизат десетки страници, на руски - две, с позоваване на български източник. Това мисля е показателно, доколко информацията за сребърния нитрат е вярна.

 Все пак, ако имаше някаква странност в състава на мастилото на Кодекс Арджентум, това, мисля, щяха да го споменат все някъде, но никъде, сред десетките сайтове, в които се обяснява за този ръкопис, не се споменава за "сребърен нитрат", а се говори за "сребърно мастило", по същия начин, както и при останалите ранни ръкописи, които изредих по-горе. Чилингиров НЕ ДАВА информация и за веществото с което са написани златните букви. Но по неговата логика, може би е бил използван "златен нитрат"?!

 В заключение трябва да кажем, че няма проблем готите да са били гети.

 Само трябва да се докаже, че траките са говорели на германски език, или пък, че тевтонският е бил диалект на тракийския. Гетите са от Трако-фригийската езикова група. Езикът им е дако-мизийски. Готите са от Германската езикова група. Езикът им е германски. Има и доста други текстове, надписи, топоними, антропоними, и т.н., които доказват по безспорен начин германския произход на готския език. Тоест спорният според някои Кодекс Аргентум не е единственото доказателство за характера на готския език.

СЛЕДВА МОЕ

КИМВРИТЕ БЪЛГАРИ ЛИ БЯХА, НАЛИ ОБИЧАМЕ ИЗВОРИ

Плутарх за кимврите:
„Вероятно те са били германски народ, живеещ около северния океан, за това свидетелстват техния огромен ръст, сините им очи и това, че германците наричат кимври-разбойниците.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ТВЪРДЯТ, ЧЕ ВСИЧКО ПО ЛИМЕСА БИЛО БЪЛГАРСКО И ВОЙСКАТА НА ЗРИ БИЛА БЪЛГАРСКА, А НЕ ГЕРМАНСКА

 За да не се съмняваш за германския войник на служба в Рим или като враг на Рим и то "изворово":

В надгробните паметници на войници от германския корпус гардове на императора са записани много такива именно за германци, пример ти давам:

Валент, германец, батав по племе... има такива камъни за произход и упоменаване на германец фриз, германец от племето убии итн итн..
Ариовист получава титула Rex Germanorum от Цезар...

ЗА ВЕНДИТЕ ДОРИ

Тацитус:

"Да отнесем ли певкините, венедите... към германците или сарматите незная, но певкините които зоват бастарнаи по начина на живот, жилищата повтарят германците... Зарад смесените бракове техния образ става все по-безобразен и приема чертите на сарматите.

Венедите... Обаче тях можем да причислим към германците, защото те строят дома си... придвижват се пеш и при това с голяма бързина, което ги отличава от сарматите живеещи цял живот на кон."

По-нагоре Тацитус пише как венедите ограбвали и кръстосвали горите итн.

За сарматите днес претендират всичко що е сливянин и всичко що е бугарин.

Фундаментална разлика между венеди и кандидатбугари-сармати, начина на живот и конете които венедите почти нямат, също така нали бугарите все са благородни, те милите не грабят, строят градове и не ръшкат из горите.

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТАЦИТУС ГРЕШИ И ВЕНДИТЕ СА БЪДЕЩИТЕ СЛИВЯНИ, НО ВИЕ БЪРКАТЕ ВЕДНИ И ВАНДАЛИ, А ГИ ИМА КАРТОГРАФИРАНИ КАТО РАЗЛИЧНИ И ТО РАЗДЕЛЕНИ ОТ МАСИВ ГЕРМАНСКИ ПЛЕМЕНА, НЯКОИ ОТ ВАС ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ТЕЗИ КАРТИ, НЕ ЗНАЯТ КАК ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ ГИ ИМА В ИЗВОРИ И КЪДЕ СА СИТУИРАНИ ВЕНДИТЕ. ВАНДАЛИТЕ НЯМАТ ОБЩО С ВЕН


Въпрос - чели ли сте:

 1. Извора за мръсния и крадлив народ?

 2. Извора за траките броящи до 4?

 3. Извора за това как продавали децата си?

 4. Как блудтсвали с жените си?

 5. Как прилагали членовредителство?

 6. Как пиянствали и не работели мъжете?

НЯМА ДА ГИ ПРЕДЛОЖА ТУК, МНОГО СА И НЯКОИ ПРОСТРАННИ – ЛИЧНО АЗ НЕ ИМ ВЯРВАМ ВЪВ ВСИЧКО, НО НАЛИ ОБИЧАТЕ ИЗВОРИ И ЯВНО ГИ ЧЕТЕТЕ ИЗБИРАТЕЛНО, ТА ПАК НА ВЪПРОСА – ТЕЗИ ЧЕЛИ ЛИ СТЕ ГИ?!

Според вас

траките могат да мигрират от Иралнадия и Британия до Египет и Индия

обаче готите примерно не могат да мигрират скромничко от Скандза през Европа

траките могат да са навсякъде, но няма начин тюркска или друга група народи да митарстват на коне - за тях е забранено

всезавръщането в себе си

на чистотата като сълза на младенец или дева

и на потенцията, че само траките ходят по света - другите растат в саксия

(или като викинги им е позволено само по вода да разпускат)?

......

СПОРА СЪС СПАРОТОК ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА
 

1.ЗА ТОВА ВРЕМЕ ТОЙ НЕ ОПРОВЕРГА ПО СЪЩЕСТВО МОИТЕ АРГУМЕНТИ

2.НЕ ГИ ОПРОВЕРГАХА И ДЕСЕТКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ПОД ЧИИТО ПОСТИНГИ СЪМ ГИ КОПИРАЛ

3.ВЧЕРА ТОЙ ТВЪРДЕШЕ ПРЕДПАЗЛИВО, ЧЕ ВЕРОЯТНО НЯМА САГА ЗА ГОТИТЕ НА БАЛКАНИТЕ

МОЯ ОТГОВОР

ГОТСКОТО НАХЛУВАНЕ В ТРАКИЯ Е ОПИСАНО В САГАТА - "ЗАЩО ГОТИТЕ НАХЛУЛИ В ГЪРЦИЯ" И ТАМ ТРАКИЯ СЕ СПОМЕНАВА 4 ПЪТИ ! Споменава се и Илирия 2 пъти.
 

4. ВЧЕРА ТОЙ ТВЪРДЕШЕ, ЧЕ ГЕРМАНИТЕ ИМАЛИ САМО ТЕСНИ ГЛАВИ (СТАРИЯ СПОР ДОЛИХО И БРАХИОЦЕФАЛНИ), НЯМАЛИ ШИРОК ЧЕРЕП И ВДУГНАТИ СКУЛИ (каквото и да значи това), твърдейки, че това е вида на готите (къде го е прочел и как доказва това не посочи)

МОЯ ОТГОВОР

ЗА ГЕРМАНО-СКАНДИНАВЦИТЕ Е ХАРАКТЕРЕН ОЩЕ ЕДИН ТИП КОЙТО Е НАРЕЧЕН КРОМАНЬОНСКИ (и това не е шега) този тип също се отличава с груби черти, малко по-ниско чело и ЗАБЕЛЕЖИ СЪС СВЕТЛА ПИГМЕНТАЦИЯ, ОТ НЕГО ИДВА ЧЕСТО ПОРУМЕНЯВАНЕТО НА КОЖАТА ПРИ СЕВЕРЕНИТЕ НАРОДИ КАТО СЕ СРЕЩНАТ СЪС СЛЪНЦЕ.

Разбира се, че „питковидните” лица са нехарактерни за германите, но те не отсъстват.


5. МОЯ ВЪПРОС ВЗЕЛ ПОВОД ОТ НЕГОВИТЕ ДУМИ – ДО МОМЕНТА ОТГОВР НЯМАХ

 Защо светлокосите и рижави най-често траки не са днешните българи, защо примерно ти имаш тъмна коса и то ясно изразена, защо българите днес изглеждат като "типични балканци" каквото и да значи това, а не са светли като сърбитепримерно, знаеш ли и едно друго излседване - ИЗСЛЕДВАНЕ КОЕТО ВИ УБЯГВА ПОКРАЙ ТОВАЯ ЗА ТРАКИЙСКИТЕ ГЕНИ - ИЗСЛЕДВАНЕ КОЕТО ИМАМ ОТ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ БЕЗ ДА УСЕТИ В НЕГО ЗАБЕЛЯЗВАЙКИ НЕ КАКВОТО ТРЯБВА, А ТОВА Е СМЕСВАНЕТО В ДНЕШНИЯ БГНАРОД РЕГИСТРИРАНО ОТ ТОВА ИЗСЛЕДВАНЕ, и понеже не си играя на върпсо и отговори сега ти пиша заглавието - имам го цялото и може да го коментираме - намери си го, а може би и го имаш?!

 ПРОИЗХОД НА ДНК НА БЪЛГАРИТЕ (НА ДЕСИ КАРАВЕЛИКОВА) ИМА ГО В РОДЕНКРАЙ. Там микса е факт повече от почти всеки западен народ например!!!

 ТАБЛИЦАТА НА 7 И 8 СТР. ВИЖ!
 

6. ТОЙ ПОСОЧИ НЯКОЛКО ИМЕНА КОИТО БИЛИ ОТ ГОТСКИ И БЪЛГАРСКИ – НЯКОЛКО... АЗ МУ ПОСОЧИХ ДЕСЕТКИ И НЕГОВИТЕ ДНЕС НЕ СЕ ПОЛЗВАТ, ТЕ СА ЕДИНИЦИ, АЗ ЛИЧНО ПОЗНАТИ НЯМАМ С ТЕЗИ ИМЕНА, ДОКАТО ГЕРМАНСКИТЕ СА МАСОВО РАЗПРОСТРАНЕНИ!

... той коментираше коне, сребърен нитрат

 ВСИЧКИ ПОСЛЕДВАЩИ ФОТОГРАФИИ СА ГЕРМАНСКИ

ПРЕОБЛАДАВАЩИ ФИНОНОРДИДИ

image

image

ПРЕОБЛАДАВАЩИ ДАЛОНОРДИДИ

image
 ЕТО ТИ ГИ "КВАДРАТНИТЕ ГЛАВИ" И ШИРОКИТЕ ЛИЦА, НЕ ОТ СЛАВЯНИНАСЛЕДЕНИ, ТЕ СА ДРУГИ И СЛИВЯНСКИ МОГА ДА ПРЕДЛОЖА ЗА ПРИМЕР - ИМА ГИ В ГЕРМАНИЯ
image

image

ПРЕОБЛАДАВАЩИ КРОМЯНЬОНСКИ АНТРОПОЛОГИЧЕН И АЛПИЙСКИ МИКСИРАНИ С НОРДИДИ

image
ДЖОУДИ ФОСТЪР ПОМ МАЙКА ГЕРМАНКА
 ЕТО ТИ ГИ СКУЛИТЕ НАГОРЕ за готите характерни (според теб)

image
КИРСТЕН ДЪНСТ ПО БАЩА ГЕРМАНКА

image

МИКСОВЕ

image

image

image
БЪРЗИЯ ХАЙНЦ
ЕТО ТИ ШИРОКОЛИК, НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ РОДА МУ Е СМЕСЕН ГЕРМАНСКИ С ДАТСКИ, СИНА МУ Е ИДЕАЛЕН НОРДДИ, БОГ ДА ГИ ПРОСТИ И ДВАМАТА

image

image
  ЕТО ТИ ФИНОНОРДИДИ В ЛЯВО И КРОМАНЬОН С ДАЛОНОРДИД МОМИЧЕТО В ДЯСНО

В ПЪРВА ЧАСТ ПРЕДИШНИЯ ПОСТИНГ

МОИТЕ АРГУМЕНТИ

САГИ-СКАЗАНИЯ-ПРЕДАНИЯ-ФОЛКЛОРИСТИКА

 ОБИЧАИ-ЕТНОГРАФИЯ

 СЛОВНО БОГАТСТВО

 ИМЕННА ТРАДИЦИЯ

 ЕЗИКОВА "РЕКОНСТРУКЦИЯ"

 ВСИЧКИ ТЕ ГЕРМАНСКИ-ГОТСКИ, НО НЕ Е И БЪЛГАРСКИ

...

КЪМ СПАРОТОК ПОД НЕГОВИЯ ПОСТИНГ ВЧЕРА ЛИЧНО

1. Ти СПАРОТОК, градиш почти всеки свой постинг на езикови етимологии, макар и не само, но основно, а често и само на тях.

 АЗ ТАКИВА ЗА ГОТИТЕ ТИ ПОКАЗАХ КОЛКОТО ПОЖЕЛАЕШ, ДЕСЕТКИ, АКО НЕ И СТОТИЦИ ИМА В ГЕРМАНСКИТЕ ЗЕМИ, В БГ НЕ!

 2. Ти градиш част от своите постинги върху именната традиция на траките и фолклористиката или обичаите или етнографията

 АЗ ТИ ПОСОЧИХ ДЕСЕТКИ САГИ/ЗАГЕН В КОИТО ГЕРМАНСКИТЕ НАРОДИ СА ЗАПАЗИЛИ ПАМЕТ ЗА ГОТИТЕ, А БЪЛГАРИТЕ ТАКИВА ПРЕДАНИЯ И СКЗАНИЯ НЯМАТ, КАМО ЛИ ДЕСЕТКИ И ТО С КОНКРЕТИКА В ТЯХ КАТО ГЕРМАНСКИТЕ

БЪДИ ЧЕСТЕН СПАРОТОК !

 Ако ти имаше топонимите коментиращи готското, ако ти имаше фолклористиката за готите каквато имат германците, а българите не, ако ти имаше реконструкциите на готския език какъвто се родее с германския дори днес - ти спароток щеше да заявиш - драги или мили приятели - както видяхме не е толкова трудно и съвсем логично итн как готското си има обяснение в тракийсктоо, обаче ти добре знаеш, че на това отговор нямаш нито като обем, нито като качество, а само като на парче!

 Аз ти вадя от извора - именна традиция, словно богатство, фолклористика в саги - ако това беше тракийско ти и всички останали бихте заключили - това е българско тигре с характерния подход, който наистина ми харесва в теб - мили приятели - ето колко лесно на базата на тези и тези думи виждаме... ПЛАНИНАТА ДУМИ са "при мен" и те са при мен в масива, директността и разпространението!

......

Ганчо Ценов е написал куп грешки, заедно с откривателството му - мога да посоча поредица от такива на моменти дори глупости, няма да коментирам въобще неговата личност като храненик на жена си германка, Чилингиров, който твърди, че германците крадяли от българската история също няам да го коментирам, един въпрос българи - АКО ЧИЛИНГИРОВ БЕШЕ ГЕРМАНЕЦ И БЕШЕ УЧИЛ В БГ И ГОВОРЕШЕ ПРОТИВ БГ И ЖИВЕЕЙКИ В БГ В СЪЩОТО ВРЕМЕ КАК ВИЕ БИХТЕ ГО НАРЕКЛИ, ЗАЩОТО ЧИЛИНГИРОВ ДОКОЛКОТО ЗНАМ Е УЧИЛ В ГЕРМАНИЯ, СЕГА ЖИВЕЕ ТАМ И ГОВОРИ ТАКА ЗА ГЕРМАНЦИТЕ. АКО Е ИСТИННО ЛОШО НЯМА, НО ВЪПРОСА МИ Е КАК ВИЕ БИХТЕ ГО ВЪЗПРИЕЛИ АКО БЕШЕ ЧУЖДЕНЕЦ УЧИЛ ТУК, ЖИВЕЕЩ ТУК И ПОСТАВЯЩ ПОД ВЪПРОС ТРАКИЙСКОТО ВИ?

 Преди повече от година под материал на Чилингиров или българин от екипа му пратих моята подборка - тя не беше допусната като коментар - защо ли?

 И ЧАКАМ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА МИ ЗА ЧИЛИНГИРОВ!

ОТ ВСЕКИ ПРОЧЕЛ ПОСТИНГА АКО ЖЕЛАЕ ДА ОТГОВОРИ ДОБЛЕСТНО?!

..........

Абсолютно съм убеден, че БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ, ПО-МАЛКО СА СЛАВЯНИ, А САМИТЕ ПРОТОБЪЛГАРИ НЕ СЕ НАЕМАМ ДА НАЗОВА КАКВИ - МОЖЕ ДА СА "ВЕРСИЯ" НА ТРАКИТЕ, МОЖЕ ДА СА ИРАНОАРИИ, МОЖЕ ДА СА... не знам!

Абсолютно са прави СПАРОТОК В БЛОГ.БГ ИЛИ БОЛГ ВЪВ ВИБОКС7 ДА ТЪРСЯТ ИСТИНИ и то нелупенски като посочените в постинга ми!

Въпроса е - кога ще има някой доблест да отсее, раздели и каже - това НЕ Е ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО, ЗАЩОТО ДО МОМЕНТА, почти всичко е?!

ЗАЩО ВИЕ ЗНАЕЩИТЕ И ТЪРСЕЩИТЕ (без ирония Ви наричам така) не кажете на съратниците ви - тук грешите, ЗАЩО АЗ МОГА ДА ЗАЯВЯ НА КОЙ ДА Е КАМЕРАД - ХИТЛЕР НЕ МЕ ВЪЛНУВА ОСОБЕНО И Е НАТВОРИЛ КУП ПРОСТОТИИ, ВЯРНО ЧЕ Е БИЛ ВЕЛИК ЗА ВРЕМЕТО СИ, чета само за висините ви, низините ги мълчите доблестно!

Това ви е големия въпрос вътре във вас, във всеки, той не се коментира под постинги!

Смисъла на моите постинги не е да опровергае спароток или да подложи на съмнение тракийското в българите - извори "обратни" на предложениете от мен, аз лично имам.

Целта ми е да покажа, че когато има силни и много аргументи срещу тезата на уважавания от мен Павел Серафимов-Спароток и съратниците му сред които ГЕТ, БЪЛГАРИНЪТ57, НИКИКМ, ЩАПАРОВ И ДР. - ТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ДОРИ КОГАТО АРГУМЕНТИТЕ СОЧАТ СРЕЩУ ТЯХНАТА ТЕЗА.

Лично аз българите не ги имам за монголи или подобни и благодарение на Спароток от около година уважавам тракийското в античността за което преди знаех малко!

ЧАСТ ОТ АВТОХТОНИСТИТЕ И БГПАТРИОТИТЕ ИСКАТ ВСИЧКО И ОТ ВСИЧКИ, ДОРИ КОГАТО ЯВНО ЛИЧИ, ЧЕ НЕЩО ВЕРОЯТНО НЕ Е ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО - ТОЗИ ВСЕИЗЯЖДАЩ НАЦИОНАЛИЗЪМ Е...




Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
17.09.2012 15:44
Надявам се, "заядливи тон" в постинга ми да не Ви "върже"!

Написал съм го така за да провокирам реакция, предполагам ще е отрицателна и това е нормално след този ми "тон".

ПРЕДПОЛАГАМ КАКТО ВИЕ ПРИПОЗНАВАТЕ КУБРАТОВИТЕ С ПРАВО БЪЛГАРИ АКО НЯКОЙ "ПОСЕГНЕ" НА ТЯХ - ЩЕ СЕ ИЗДРАНИТЕ, АЗ СЪЩО БИХ СЕ ПОДРАЗНИЛ!

ПО ПОДОБЕН "НАЧИН" АЗ МИСЛЯ, ЧЕ Е ПОСЕГНАТО НА ГОТИТЕ И ЗА ТОВА ДЕМОНСТРИРАМ ТАЗИ ЛЕКСИКА.

В действителност истината трябва да се търси, да се "посяга" на всичко, но с ПРЕДПАЗЛИВОСТ И УВАЖЕНИЕ И ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ГРЕШИМ - ВСИЧКИ НИЕ, на първо място го допускам за себе си!
цитирай
2. germantiger - ...
17.09.2012 16:12
И НЯКОИ ОТ ВАС ТВЪРДЯТ, ЧЕ БАНН МАЧКАЛО ИСТИНАТА И РАЗЛИЧНОМИСЛЕЩИТЕ - не го ли правите същото вие тук?

И ВИЕ ТВЪРДИТЕ, ЧЕ АЗ СЪМ ПРИСТРАСТЕН - ТА ВИЕ ВСИЧКИ СПОРЕЩИ С МЕН СТЕ и това е нормално - това не е упрек, а костатация!

В блог.бг вие сте БАН-яджии, понякога!

И това е нормално, защото болката за истината ви владее!

Приемете, че аз съм същиоя като вас в немалко отношения, но все едно спорещ с вас чужденец, слава Богу имам прекрасен български хъс, нахалство понякога и вироглавие, но то е предизивкано от вас.
цитирай
3. germantiger - ...
17.09.2012 17:28
Чудя се вече може би седмица се е появил нов потребител, който в началото ми се стори ок - впоследствие забелязах, че пише протурски като атила (да ме прощават другите двама родолюбиви българи с подобен ник).

Не разбирам защо наше го брата не реагира и не с плюене (нека то е в края), а първо с аргументи, защо бол народ си трае - защо аз не реагирах ли?

ОТГОВОР - ПРЕДИ МЕСЕЦИ ЛИЧНО АЗ ПРЕМИНАХ НА ЛИЧНИ ЗАПЛАХИ И ЛИЧНО ИНФО СЪС СПОМЕНАТИЯ АТИЛА, ПОСЛЕ И СЕ ДИСТАНЦИРАХМЕ И УВАЖИХМЕ В МАЛКО, В МНОГО СМРАЗИХМЕ - В ОНЗИ МОМЕНТ ПРАТИХ ЛС ЗА НЕГОВ ПОСТИНГ НА НАД 100 БЪЛГАРИ В БЛОГБГ И ПОНЕ ОЩЕ ТОЛКОВА ВЪВ ВИБОКС7 ИЛИ СКАЙП - РЕАГИРАХА ЕДИНИЦИ И ТО ПИШЕЙКИ КУЛТУРНО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЕ ЗАСЯГАШЕ СВИДНОТО БЪЛГАРСКО?

"Знаменосци", кой "наемник" да ви поеме хоругвата,пряпореца или щандарта?

Не виждам люти българи да пишат при споменатите двама, ако пък някой е реагирал - да приеме извинението ми.
цитирай
4. анонимен - Един
17.09.2012 19:21
Здравейте, не съм изчел всички постове и аргументи на двете страни, нито искам да навлизам в подробности и да излагам мнение по всички въпроси.Не претендирам за изключителни знания и прочие. НО: ето го обяснението на изложената по-горе диаграма:

http://www.duma.bg/duma/node/19716
цитирай
5. germantiger - ...
17.09.2012 20:11
анонимен написа:
Здравейте, не съм изчел всички постове и аргументи на двете страни, нито искам да навлизам в подробности и да излагам мнение по всички въпроси.Не претендирам за изключителни знания и прочие. НО: ето го обяснението на изложената по-горе диаграма:

http://www.duma.bg/duma/node/19716


Благодаря Ви, и аз съм чел това в друга медиа, но то е толкова витиевато, че... да коментирам ли очевидни неща, като близостта на ирландците (за които в блог имат претенции да са българи) или отсдалечението на скотите шотландци припознавани като близки до гетите скити - шотландци и ирландци са близо до германци примерно, но не е и до българи.

В Дума винаги ще сме славяни до матушката кърмилница ;)

Иначе казано аз не съм задоволен от обяснението в линка, но то не е написано за да задоволи мен или друг, а определени интереси.
цитирай
6. deathmetalverses - Много труд, приятелю, много труд!
17.09.2012 20:24
Стискам ти палци! Здравко
цитирай
7. drakulla - da
17.09.2012 20:52
te pitam, vampirite v koi rasi preobladavat?
цитирай
8. germantiger - СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ (както пише той), ОТПРАВИХ ПОКАНА КЪМ СПАРОТОК ПОД НЕГОВИЯ ПОСТИНГ
17.09.2012 21:42
Под неговия постинг по негов избор вероятно отношенията ни приключиха, моите обаче с него не като знание и интерес към блога му от който съм научил доста!

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/09/13/chudesa-i-neudobni-fakti.999454
цитирай
9. seasonofthewitch - Лош ден си избрал за пускане на по...
17.09.2012 21:54
Лош ден си избрал за пускане на постингите,Тигре.На първа са се докопали до зверски компресори:))))
цитирай
10. анонимен - Поздравления,Тигре!
17.09.2012 22:06
И на мен понякога много ми се иска да не съм никакъв "българин",когато чета начините чрез които си доказват това.Все повече се убеждавам,че тези хора са наследници на потните коняри и нямат нищо общо с месните,които са създали една от най- древните култури.
България е много малка страна, а населението й е изключително различно в различните региони - като бит,култура,диалекти.
Вземи например фолклорните области - изключително различни!Фолклорът е едно от свидетелствата за душевността на един народ,а в "българите"тя е изключително различна!
Нямам съмнение,че българите са си сбирщина,с малки изключения,където са живяли по - затворен живот.За чест на българомохамеданите,те са част от малко засегнатите от набезите.
Странно,колко незаинтересована е историческата наука от това население,което си е чисто арийско!
цитирай
11. germantiger - ...
17.09.2012 22:11
seasonofthewitch написа:
Лош ден си избрал за пускане на постингите,Тигре.На първа са се докопали до зверски компресори:))))


Който трябва ме е прочел - ти например ;)

Аз няма да мрънкам, а и блогърите с право искат да са популярни, това не е моята тема (в тези два постинга) и не търся место там.

Благодаря ти специално!
цитирай
12. анонимен - Един
17.09.2012 22:59
Нямам нито знания, нито желание да доказвам близост с ирландци, шотландци и прочие, ако има такава. Друго е основното в статията-думите на акад. Гълъбов. Вече не от едно място и не един учен ги казват.

А, иначе Дума беше първият резултат, който намерих. Същата статия я има и на други места. Така че, задните мисли за Русия може да отпаднат.

Остават думите на един "анонимен" за разни "потни коняри" и "сбирщини". Явно човекът има невероятни знания щом разбира от фолклор, ДНК, антропология, история и със сигурност куп други. НЕ само това, но и оборва учените. Доста ценен кадър-жив и здрав да бъде. Лека вечер.
цитирай
13. germantiger - ...
17.09.2012 23:05
22:59 - Един

от: анонимен За постинг: Контра SPAROTOK – АЗ и истината 2
Нямам нито знания, нито желание да доказвам близост с ирландци, шотландци и прочие, ако има такава. Друго е основното в статията-думите на акад. Гълъбов. Вече не от едно място и не един учен ги казват.

А, иначе Дума беше първият резултат, който намерих. Същата статия я има и на други места. Така че, задните мисли за Русия може да отпаднат.

Остават думите на един "анонимен" за разни "потни коняри" и "сбирщини". Явно човекът има невероятни знания щом разбира от фолклор, ДНК, антропология, история и със сигурност куп други. НЕ само това, но и оборва учените. Доста ценен кадър-жив и здрав да бъде. Лека вечер.

...

Прав сте!

Тези резултати аз ги четох както споменах в друга медия.

За Россия задните мисли в Бг никога не трябва да се забравят, тук това е константа!

Това изследане обаче ако забелязвате ни приближава до недолюбваните църни гърци, "по-нататък" турците, а действително и разбираемо "окло нас" или ние около тях сме с италианците.

Това излседване обаче дискредитира няколко от народите за които бгпотребители припознават като български (разбира се без да знаят за по сетнешната колонизация на ирландия и скотия от норвежци, викинги и германи - цяла епоха едвали не наречена). Изследването поставя шоти и айри там далеч от бг.
цитирай
14. germantiger - ...
17.09.2012 23:14
Под неговия постинг по негов избор вероятно отношенията ни приключиха, моите обаче с него не като знание и интерес към блога му от който съм научил доста!

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/09/13/chudesa-i-neudobni-fakti.999454
цитирай
15. анонимен - Един (zerond)
18.09.2012 00:13
За Русия имаш право, но не мисля, че политиката реално има каквото и да е влияние над данните.
Тук говорим за "северните гърци" и "северните италианци". В Гърция и до днес има българи, наричани "славяноезични гърци". През миналия век е имало специални закони и отношение към тях. Именно, защото не са били считани за "истински гърци". Всички много добре знаем старите етнографските карти и съотношения на Балканите. Кой какъв е бил.
Северните италианци явно изпитват влиянието на Алцековите и Панонски българи.
А на шалварите цивилизацията им я знаем. Не ние сме продавали бели робини, не ние сме пълнили войската с еничари и не ние сме унищожавали техните градове (Венец, Сотирград и Бактун през 14 век). В този смисъл трябва да се каже, че ако има някаква съществена прилика=>те приличат на нас, а не ние на тях. Всъщност това е съществената разлика.
За шотландци и ирландци пък абсолютно честно не знам и не говоря.
Лека.
цитирай
16. bgwest - Имаше моменти в които те подкрепях в ...
18.09.2012 00:15
Имаше моменти в които те подкрепях в блога на Спароток,сгрешил съм.И ти си от тези дето с чужда пита помен правят.Изложи се мноо,братле.
цитирай
17. germantiger - ...
18.09.2012 01:39
bgwest написа:
Имаше моменти в които те подкрепях в блога на Спароток,сгрешил съм.И ти си от тези дето с чужда пита помен правят.Изложи се мноо,братле.


Няма тези о онези както си ни разделил, има истина и неистина има аргументи и липса на такива, не ни дели на отбори.

След като неможете повече от година да опровергаете моите доводи твърде лесно е да заявиш, колко съм "лош".

И каква чужда пита - Вие докажете че българи са готите, вие имате наглостта всичко, което ви хрумне да превърщате в тракийско, срам за вас е това, не за мен, че на моите лафове нямате своята тежест и знание!

ЗАБЕЛЕЖИ КОЛКО ХОРА СА ГЛАСУВАЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА ПОСТИНГА, ПРОЧЕТИ И ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ - ЧУЖДАТА ПИТА И ПОМЕНА СА ПРИ ВАС, НЕМАЛКО ХОРА ВЪОБЩЕ НЕ СА СЕ ЗАОПЛАКВАЛИ НА ЧУЖД ГРОБ!

УЛУЧИЛ СИ ЦЪРКВАТА БРАТЕ, НО ИКОНАТА СИ ОБЪРКАЛ.

За да съм "приет" сред вас трябваше да заявя - о, да, готите са българи, че вие сте един влак хора, да бяхте родили знание разбиващо моето, не сучи-върти около моето, един влак хора, но машиниста съм ви аз.
цитирай
18. germantiger - ...
18.09.2012 01:51
анонимен написа:
За Русия имаш право, но не мисля, че политиката реално има каквото и да е влияние над данните.
Тук говорим за "северните гърци" и "северните италианци". В Гърция и до днес има българи, наричани "славяноезични гърци". През миналия век е имало специални закони и отношение към тях. Именно, защото не са били считани за "истински гърци". Всички много добре знаем старите етнографските карти и съотношения на Балканите. Кой какъв е бил.
Северните италианци явно изпитват влиянието на Алцековите и Панонски българи.
А на шалварите цивилизацията им я знаем. Не ние сме продавали бели робини, не ние сме пълнили войската с еничари и не ние сме унищожавали техните градове (Венец, Сотирград и Бактун през 14 век). В този смисъл трябва да се каже, че ако има някаква съществена прилика=>те приличат на нас, а не ние на тях. Всъщност това е съществената разлика.
За шотландци и ирландци пък абсолютно честно не знам и не говоря.
Лека.


Съгласен съм с теб, споменатото и аз го знам и е истина.

Мисълта ми е, че според това "скициране" българите са далеч от келтите условно да ги наречем, а келтите ги направиха почти траки. алеч са и от германо-скандите, а прди време няколко блогъри въобще писаха, че то скандинавски народи нямало, това шведи, датчани - всичкото сливянин, ерго трак, еле българин - да ама не в случая.

Едни изследвания се коментират, а други като това неее?!
И сега не го коментират, вероятно трябва да премислят как да го нарекат конспиративно и фалшиво.
цитирай
19. анонимен - И българите са правили същото,като шалварите,
18.09.2012 06:54
анонимен написа:
За Русия имаш право, но не мисля, че политиката реално има каквото и да е влияние над данните.
Тук говорим за "северните гърци" и "северните италианци". В Гърция и до днес има българи, наричани "славяноезични гърци". През миналия век е имало специални закони и отношение към тях. Именно, защото не са били считани за "истински гърци". Всички много добре знаем старите етнографските карти и съотношения на Балканите. Кой какъв е бил.
Северните италианци явно изпитват влиянието на Алцековите и Панонски българи.
А на шалварите цивилизацията им я знаем. Не ние сме продавали бели робини, не ние сме пълнили войската с еничари и не ние сме унищожавали техните градове (Венец, Сотирград и Бактун през 14 век). В този смисъл трябва да се каже, че ако има някаква съществена прилика=>те приличат на нас, а не ние на тях. Всъщност това е съществената разлика.
За шотландци и ирландци пък абсолютно честно не знам и не говоря.
Лека.

само дето не го признават.Не им достига доблест да си опишат истината!
цитирай
20. анонимен - Мислещ
18.09.2012 10:06
Поредния чуждопоклонник с промит мозък, има и други изследвания, като на Игенеа, които показаха ясно 49% тракийски гени в нашата кръв.

Але у кофите
цитирай
21. анонимен - Човече,що се хабиш?
18.09.2012 13:54
От сто кладенеца вода да донесеш , дебелите български /тракийски/глави лесно не увират.Позрави за това,че си систематичен и методологичен .Това явно е от 50%немска кръв.
цитирай
22. marknatan - швестерчето с швабска педантич...
18.09.2012 13:57
швестерчето с швабска педантичност репродуцира и разхвърля позивите на спаратоковщинската безмислица и собствена свинщина / Е и ?- свинкя у джамия нема да влезе Нито пък лутеранин католик ще стане
деба и теософите деба и споровете на нередовната татарскошвестерска сган дебатираща кривогледа деба
цитирай
23. анонимен - Какви преобладаващи руси и рижи ...
18.09.2012 14:29
Какви преобладаващи руси и рижи траки те гонят, брато?! Я погледни как са се рисували самите те - стенописи има достатъчно, - а не как ги описва някой мангал! И какво чудно има в това, че в българското ДНК имало много чужди "следи"? Я виж нещата от другата страна - не българското е "омешано", а от българското има навсякъде! По митохондриална гледал ли си какво е положението? - 70% местни гени!
цитирай
24. vencivvg - Интересна статия, дано има повече такива
18.09.2012 15:32
Много интересна тема, GermanTiger е положил огромен труд..
Тази разработка е една свежа струя в blog.bg
Нека се чуе нещо различно, нека има още една гледна точка. До сега двубоя беше Летописес - Спароток. От време на време се чуваше и позицията на гъркоманчетата аристотелис и вулгарус. Но германката, готската позиция липсваше. Добре е да има повече мнения. Мисля че след такъв обемен материал, Спаро трябва да отговори нещо. Лично аз , предпочитам да сме наследници на готите - един героичен народ превзел Рим, завладял територии в днешните Франция, Испания, Германия, Балканския полуостров. Но дали това е така? Каквото и да кажа ще е мнение не на специалист-историк, а на програмист, историята ми е интересна но не се занимавам в тази област. Така че, чакам отговорът на Спаро. Дано стане интересен дебат.
цитирай
25. germantiger - ...
18.09.2012 15:58
анонимен написа:
Поредния чуждопоклонник с промит мозък, има и други изследвания, като на Игенеа, които показаха ясно 49% тракийски гени в нашата кръв.

Але у кофите


По кръв съм половин германец и съм избрал на сърце това с приоритет. Разбира се, че съм чуждопоклонник в армия, наука и изкуство в това отношение чуждото е над българското с редки изключения - факт!

Това, че превъзходството на света те дразни е ирелевантно към истината.

От друга страна има достатъчно бгпостижения с които заслужено може да се гордеем и света ги е признал, дори не знаем за други известни сред знаещия свят.

Але у Делиормана
цитирай
26. germantiger - ...
18.09.2012 16:01
marknatan написа:
швестерчето с швабска педантичност репродуцира и разхвърля позивите на спаратоковщинската безмислица и собствена свинщина / Е и ?- свинкя у джамия нема да влезе Нито пък лутеранин католик ще стане
деба и теософите деба и споровете на нередовната татарскошвестерска сган дебатираща кривогледа деба


Ей, още се дразниш, че съм преспал с еврейско момиче ;)
Бива ли така маркомагаренце, котето беше бонбон - не е прав който казва, че джедайките не били "убави" - зер са!
цитирай
27. germantiger - ...
18.09.2012 16:06
анонимен написа:
Какви преобладаващи руси и рижи траки те гонят, брато?! Я погледни как са се рисували самите те - стенописи има достатъчно, - а не как ги описва някой мангал! И какво чудно има в това, че в българското ДНК имало много чужди "следи"? Я виж нещата от другата страна - не българското е "омешано", а от българското има навсякъде! По митохондриална гледал ли си какво е положението? - 70% местни гени!


"Абе душа", сега сериозно ;)

Рецесивни, доминантни... ?!
Цифри мяташ един 49% сещам се за тия, ти 70% спускаш от калъфа или ръкава... ?!

А пропо знаеш ли, че познавам 100% чист българин, само не знам трак ли е, щото тракийски гени га изолираха, протобулгар ли е не знам, щото що е това българ все още се не знае сигурно?!

Ти "верно ли си верваш", че има народ без примес днес и то на 70% ?!
цитирай
28. germantiger - ...
18.09.2012 16:09
Благодаря на анонимен госткоментиращ 21 и на Венци за окуражаващите постове.

Възможно е аз също да греша в моята увереност, но до момента никой не я е разклатил ни най-малко и то не от лично мое виро- и твърдоглавие, а защото показват дефицит на аргументи.
цитирай
29. анонимен - tigre,
18.09.2012 19:00
ti mai naistina si vzel da izfiriasfash naposledak. vzemi se v race i vlizai u chas shtoto mnogo skoro shte stanesh za smiah kato mnogo drugi zabludeni ovchici s huz na luv. pozdravi
цитирай
30. germantiger - КОМЕНТАРА МИ КЪМ ГЕТ ОТ ПЪРВА ЧАСТ, НО ЩЕ ПОСЛУЖИ И ТУК!
18.09.2012 19:02
Да напишеш, че траките са на Балканите преди елините - ДА, това самите елини са го признали.

Да споменеш, че Пантеона елински богове в немалка част са тракийски -ДА, това пак елините са го споменали "вяло".

Да твърдиш, че е нужна гордост, популяризиране пред света - ДА, абсолютно прави са автохтонистите и Спароток.

Не ми се струва да са прави в това, че днешния българин е в множеството си тракиец, но и тук може да са прави, имат свои аргументи.

Да напишеш обаче, че елините не струват, че културата им не е тяхна - това е мерзко и долно, защото когато пак преди година може би в мои постинги изписах десетки елини творци - Спароток ми спомена само 3-4 тракийски и на моя коментар той не можа да опонира и как ще може след като аз мога да напиша дори 200 елински творци от Античността имам ги в книги, антологии и каквото пожелаеш. Гърците обаче днешни не са ми на сърце и за това не им адвокатствам и няма да го сторя предполагам никога.

За това иде реч Гет - за гордостта и за безмерието (в смисъл без мярка днес), за заслужената тракийска истина и за титаничността на елинската цивилизация в немалко отношения. За тракийското, но и за респекта към чуждото и най-вече за истинноста НЕ САМО КЪМ СВОЕ, НО И КЪМ ЧУЖДО в историята. Пиши за своето, но не маргинализирай чуждото или поне мълчи и не пиши за него в постинги, а само за любимото
цитирай
31. анонимен - Един
18.09.2012 23:10
19. анонимен - И българите са правили същото,като шалварите,
06:54
само дето не го признават.Не им достига доблест да си опишат истината!

Средновековието си е Средновековие, но за османците то продължава с векове повече! Намери ми писмени доказателства за какъвто и да е вид "кръвен данък" при българите или еничарски корпус (не наемнически). Та нима ако е имало подобни систематични ужаси от българска страна, някой византиец би пропуснал да го отбележи и украси? Ето обратния пример: Заради нечуваното си благородство и човечност цар Иван Асен II е почитан и обичан “и не само от българите, но и от ромеите, и от другите народи” – пише византийският хронист Георги Акрополит.

А за битката при р.Скафида през 1304г., византийският хронист Георги Пахимер казва, че "съгласно обичая си" българите пускат обикновените войници.
Аз спирам вече да спамя, защото темата е друга.




цитирай
32. germantiger - ...
19.09.2012 01:30
Зеронд може да коментираш щом не си съгласен с нещо, особено с посоченото с което и аз не съм напълно съгласен.

Лично аз знам за едно зверство на Калоян, което масово не се знае от българите, но не е и нужно!

Абсолютно съм съгласен от друга страна с теб, че българите и в средновековието и в новата и най-нова както я наричаха обща история не са запетнили името си с масов геноцид над други народи, насилието от българите над други е изключение и то отговор на такова първо от другите. Определено българския народ е страдал повече от съседите отколкото те от него и то жестоко и много в повече! Турци, сърби и гърци провеждат геноцидни политики, каквито ние не!
цитирай
33. nestinar - Нещо, което ти бях обещал по повод ...
20.09.2012 15:39
Нещо,което ти бях обещал по повод мой постинг....
http://nestinar.blog.bg/history/2011/11/14/germanite-vandali-vandili-i-tehniia-blizyk-do-bylgarskiia-ez.851036
-------------------------------------------------------------------
http://archive.org/stream/ilregnodeglislav00orbi#page/100/mode/2up
цитирай
34. germantiger - ...
20.09.2012 17:24
nestinar написа:
Нещо,което ти бях обещал по повод мой постинг....
http://nestinar.blog.bg/history/2011/11/14/germanite-vandali-vandili-i-tehniia-blizyk-do-bylgarskiia-ez.851036
-------------------------------------------------------------------
http://archive.org/stream/ilregnodeglislav00orbi#page/100/mode/2up


ПОД НЕГО СЪМ ТИ ПИСАЛ или не си видял?!

Проблема в твоето невежество е, че не знаеш как в едно и също време са картографирани И ВАНДАЛИ И ВЕНДИ, първите са германи, вторите "предтечи" на сливяните. Има ги на карта по изворите, но това вярно ти е убягнало.

Колкото до речника - беден "ти е" речниковия запас, би могъл да направиш по-богат на турските думи в български примерно - манафски речник да ме прощаваш за лексиката.

КОМИЧНОТО Е ЧЕ ТАМ КЪДЕТО Е РЕЧНИКА СЕ ВИЖДА ЯСНО БЛИЗОСТТА НЕ САМО СЪС СЛАВЯНСКИЯ НЕ С БЪЛГАРСКИЯ, А И СЪС ИТАЛИАНСКИЯ

Нормално е общото езиково минало и семейство (индо)европейски езици, гледам пропуснал си да направиш сравнението с италиански, но съвсем отсъства сравнението на вандалските думи с германски, тук са подбрани точно тези които избирателно искаш да четеш, защото изследването е точно това - вандалски-славянски, общото, не различното. Пак ти предлагам - НАПРАВИ ЕДНО ТУРСКО-БЪЛГАРСКО ИЛИ ДОРИ ЦИГАНСКО-БЪЛГАРСКО, ОБЩО ЩЕ ОТКРИЕШ, ДОРИ АЗ НА ПРИМА ВИСТА ЩЕ ТИ ПОСОЧА ПРИМЕРИ! не се майтапя.
цитирай
35. germantiger - ...
20.09.2012 17:26
Иначе предполагам си засегнат от двата ми постинга ПО КОНКРЕТИКАТА НА КОИТО мълчиш мишоче ;)

За миксинга в днешните народи и забележимо миксирания българин повече от всеки друг т.нар. западняк дума нямаш, а РЕЧНИК на английските чуждици навлезли в българския днес съвсем...

Като има контакт има обмяна на всичко, лично аз имам книга с думите германски в руския език от ранното срдновековие навлезли - десетки са - това доказва според теб какво - руснаците са германи вероятно - ами чудесно, допада ми, дори много ;)
цитирай
36. анонимен - фотообработка
20.09.2012 20:48
корегирай косите и очите на снимките които си представил и ще видиш нордически евреи. Албинизма, сините очи и русите коси са рецесивен белег. Срещат се и в африканските племена. След като говориш за финско, т.е., тюрски северен тип, защо да няма и африкански южен такъв? Сигурно Ромел точно това е изследвал в Африка. Само гдето на фините, като на тюркски народ очите трябва да са монголоидни, а те не са, също както и при турците. И не наричай дойчовците германи. Герман е славянски, еднозначно на тракийски бог. Ползвайки наименования дадени от римляните, чиито произход също е неясен, но приемаики тези названия за достоверни, можем да кажем, че германи и турци имат някакви общностни прилики понеже немското име Курт означава вълк на турски. Впоследствие остава волф. Може да се ръсят и безброй подобни простотии зъбейки се на всички страни. Дойчовците местно население ли са за района който сега неселяват или са преселници. Как са се преселили и от къде?
цитирай
37. germantiger - ...
21.09.2012 09:19
20.09 20:48 - фотообработка

от: анонимен За постинг: Контра SPAROTOK – АЗ и истината 2
корегирай косите и очите на снимките които си представил и ще видиш нордически евреи. Албинизма, сините очи и русите коси са рецесивен белег. Срещат се и в африканските племена. След като говориш за финско, т.е., тюрски северен тип, защо да няма и африкански южен такъв? Сигурно Ромел точно това е изследвал в Африка. Само гдето на фините, като на тюркски народ очите трябва да са монголоидни, а те не са, също както и при турците. И не наричай дойчовците германи. Герман е славянски, еднозначно на тракийски бог. Ползвайки наименования дадени от римляните, чиито произход също е неясен, но приемаики тези названия за достоверни, можем да кажем, че германи и турци имат някакви общностни прилики понеже немското име Курт означава вълк на турски. Впоследствие остава волф. Може да се ръсят и безброй подобни простотии зъбейки се на всички страни. Дойчовците местно население ли са за района който сега неселяват или са преселници. Как са се преселили и от къде?

...

Абсолютно вярно - германите се разселват от Скандза и не са автохтонно население в земите си.

Същото е с руснаците, които са микс от угро-фини, германо-скандинавци и каово ли още не.

Българите пък от своя страна са един Бог знае какъв микс, чудесен пример е родния ми град Варна в който почти до края на 19-и век населението е над 90% гръцко, турско, но не и българско!

ЕТО ПРИМЕР ЗА ЧИСТИТЕ БЪЛГАРИ

Историята на село Жегларци, общ. Тервел, обл. Добрич:

Според краеведа Георги Топалов през турското робство селото се е казвало Омур факъ. Омур е лично име, а “факъ” – тълкувател на Корана. Роденият в Жегларци Жеко Попов предлага друга хипотеза за името на селото. Според него то първоначално е звучало Емир вакъф, а впоследствие е трансформирано в “Омур факъх”. Вакъф е имот, доходите от който се използват за благотворителност, а емир е титла в мюсюлманските страни.

През 16 в. селото е нападнато и разорено. След това започва колонизирането му от турците. В периода 1580-1590 г. е построена джамия от мюсюлманския духовник Дервиш бей, разказва Жеко Попов. Според него в процеса на колонизирането на селището са били настанявани араби, мюсюлмани от Азърбейджан и номади-юруци. Вероятно през 17-18 в. имоти в района са получили и еничари. За тяхното присъствие свидетелстват характерните надгробни паметници /колони с чалма на върха/ в двора на джамията, изгоряла при пожар през 1993 г.

Интересна е легендата, свързана със старата чешма. Местен бей имал красива дъщеря. Искал да я омъжи за турски офицер от Силистра. Момичето обичало беден момък от селото и от мъка по него се поболяло и умряло. В нейна памет беят издигнал чешма. Върху нея е изписано “Всичко започва от водата”.

След Освобождението голяма част от турците се изселват и на тяхно място пристигат българи. Помнят се имената на някои от първите заселници: Гочо Каишев, Ради Димов, Еньо и Господин Желязкови, Христо Чобанов, Паун Иванов.

В края на 19 в. тук пристигат молдовци и липовани /около 25 души/. В началото на 20 в. българите вече наброяват 975.
По време на румънската окупация селото е гранично. Тук са настанени румънски жандармерийски постове и колонисти – цинцари от македонските планини. Българите са били подложени на жесток икономически натиск. Румънските власти изисквали те да плащат данъците си за 10 години напред.

След Крайовската спогодба куцовласите са заменени от 70 българи от Северна Добруджа – основно от тулчанското село Караман кьой.

През 1941 г. местното население предлага селото да се преименува Каблешково. Това предложение не е прието и през 1942 г. населеното място получава името Жегларци. Новото наименование е свързано с дряновата гора, която се издига на запад и на север и предпазва селото от студените ветрове. От нея хората добивали жегли /дрянови пръчки, които се поставят във волския ярем/. Именно на тези селскостопански приспособления дължи името си тервелското село.

А ВИЕ В КРАЙНА СМЕТКА КАКЪВ БЯХТЕ - МАЙКА ВИ ЦИГАНКА, А БАЩА ВИ ТУРЧИН ?!
цитирай
38. kostadin - Казал си нещо вярно за боговете на ...
22.09.2012 01:26
Не добре да обвиняваш другите ,че не познават родът си .Така може и грък да се изкараш.
Казал си нещо вярно за боговете на древните гърци ,то и в Рим е същото положение и те се кланят на богове дошли от Балканите.
Трудно ми е да си представя, как създателите на гръцката култура са взели тракийски богове в пантеона си.
Добре е да се справиш с историческата истина за тираните в Атина и кога и защо се появява демокрацията в древна Гърция.
За съжаление в много глави е залегнало становището натрапено ни от по късните демократични гърци,че те са дали културата на Европа.
Всъшност култура е имало и преди тях ,а това означава ,че е имало и държавност по нашите земи много преди оформянето на гръцка общност.
Всъшност в древността град с покровителка Атина е имало в Египет,но не и на Балканите.
цитирай
39. germantiger - Мой коментар преди година (за Костадин и днес)
22.09.2012 02:16
Елада е титанична, защото:

17. germantiger - ...
07.07.2011 02:11
А СЕГА ВЕЧЕ ПО СЪЩЕСТВО
00:20
Скулптурите на:
Мирон
Фидий
Поликлет
Томотей
Скопас
Праксител
Лизип
Дайнес елинския колонист тук
Екзекий във вазовата живопис

Епоса на:
Омир
Хезиод

Драмите на:
Есхил
Софокъл
Еврипид

Сицилийската драма на:
Епихарм
Софрон

комедията на
Аристофан

...създателя на идилията Теокрит
въобще това Новоатическа комедия и Александрийска поезия с техните творци, също мога да посоча именен показател...

Иначе това
Силох
Симонид
Пиндар
Сократ
Платон
Изократ
Демостен
Аристотел
Диоген

Чудя се обаче да почна ли по именен показалец
НЕ СЕ МАЙТАПЯ НАД 100 ИМЕНА СА...
То само на Сафо знам почти 10 нейни ученички сътворили стихове, не само преспали с нея или около нея!

...

ТОВА ВСИЧКО Е ШИБАН ГРЪК или тези всички са траки?!
Та къде и кой е тракийския отговр на всичко това което се нарича:

- философска мисъл
- социологическа мисъл
- военно-теоретична ако щете
- литература, скулптура

Ако желаете, аз ще постна примерно 100 елински творци и философи, а някой който знае да обясни кои от тях са траки, кои са повлияни от траките и въобще защо тези творци не струват и елинското е боклук... след това аз ще постна още 100.

НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ, А КАКЗВАМ ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ЧОВЕШКИЯ ГЕНИЙ И НА ДРУГИ НАРОДИ, дори това да са омразни гърци (макар елини и гърци да не са едно и също). И не аз трябва да се оправдавам или извинявам за коментара си, а кощунството което забелязвам - въобще да се отрича елинската цивилизация, вместо да се разкрива какво в нея вероятно не е нейно, а повлияно от тракийци или дори тракийско в началото си.
цитирай
40. nestinar - Erscheinungsjah 2012
23.09.2012 15:30
http://www.geschenkidee.ch/buecher/978-5-87452-987-1--goten-oder-bulgaren.html
цитирай
41. nestinar - http://archive. org/stream/g...
23.09.2012 15:31
http://archive.org/stream/gotenoderbulgare00tsen#page/n5/mode/2up
цитирай
42. germantiger - ...
23.09.2012 20:45
Нестинар - представяте ми линкове с книгата на Ганчо Ценов...

- човека, чиято жена германка го е издържала като храненик недостоен и мъжки
- човека учил в Германия и крал от историята на Германия след това
- човека писал дисертация или докторат за Наполеон в Русия, а не занимавал се с антична история първо
- човека за който бол учени пишат критични резюмета
- човека грешил в ситуиране на планината Кавказ, хидроними, топоними
цитирай
43. анонимен - tigre tigre zashto li si se poddal na svobodnite suchinenia ot prostosmurtni intriganti.
29.09.2012 12:53
Edin Bog znae kak stoiat neshtata vuv vremeto na zemiata.vsiaka nova imperia predi da se stremi kum goliamo vladichestvo prekroiava preimenova istoria geografki mestnosti etnosi religia razprostraniava posvea svoite pisania ustno i pismeno i sled tova zapochva atakata s ikonomicheski obmen i nakraia ako ne uspee da pokori so krotse so blagtse pochvata voinite i rejimite za zadurjane na tselostnata vlast nad pokorenite.oshte ne sum razbrala kakvo znachi bulgari?zashto te sami se samonazovavat bulgari a drugite gi krushtavat s kakvi li ne imena?dai mi otgovor na tova?ne e li manipulatsia traki mizi,makedontsi ne idva li ot nazvanie na obshirni geografski oblasti v koito sa jiveli rodove i imenata na raznite bulgari da sa imenno na rodove i koga sa se namnojili rodovete da sa gi nazovavali po olastte v koito jiveiat. pomestvaneto na snimki i ubejdavaneto kakuv chist vid sa gotite niama smisul. ne si li se ubedil.sushtte fizionomii gi ima navsiakude po sveta samo, che s drug tsviat e samo pri jultite i chernite gi niama no arabi i evropeitsi si g imat i tesnite litsa i izpuknalite skuli i kakvoto oshte si iskash.klimata si okazva svoeo vliianie.za men evropa i azia bez jultite se e mixirala dosta otdavna.bi li mi kazal kak se e zarodil sveta.Bog purvo hermafrodit li e pozvolil na izvunzemnite da suzdat?v epruvetka li go otgledaha ili ?zashto v indiiskata religia hermafrodite sa s osoben statut?
цитирай
44. malchaniaotnadejda7 - Радетелю на Истината, ако ти стиска, пусни това! От три години ми хленчиш на лични, че Sparotok не ти одобрил веднага коментар или ме каниш да гласувам за торти
10.12.2012 09:51
Re: Re: Тигре!
Вижте, чувството за хумор, което имаме със съпруга ми, очевидно е чуждо на Вас. МОЛЯ, най-учтиво, не ми е приятно да спамите личнте ми съобщения или още по-директно - Бихте ли били така любезен да не ми пишете на лични? Не, не бих "изревала", (това е шега, опит да съм в тон с вашите съобщения) - просто ми причинявате известен дискомфорт и моля учтиво да не ми изпращате повече съобщения. Вие, разбира се, може да не уважите молбата ми. Приятен ден!

Изпратено: 09:35 От: malchaniaotnadejda7
Изтрий
Re: Тигре!
Аз съм расъл у ганьовицата бугарска и еба и паса ганьовици.

Толкова ли не вдяваш мила ми Венето, че след родината най-много любя боб с наденица?!

...

То отгоре си пише - рекоментар до друг и ти ако желаеш да се замислиш - ако не желаеш и не ти се удава не бъди ганьовица драга.

Разбира се, че нито искам ти да ми одобряваш коменти, нито ще те занимавам със себе си.

Чудя се как ли ще ми заревеш, след като на мен в легиона са ми ревали и българчета и тракийчета и индийчета (съвсем сериозно) и всякакви ревльовци.

Благодаря за ганьовщината, да ме прощаваш, че и аз ти я връщам. Жива и здрава!

Изпратено: 00:35 От: germantiger
Изтрий | Отговор
Тигре!
Аз не съм той! Аз съм тя. Не мога да ти одобря коментариума? Не ми пиши повече, че като изрева и горната и долна земя ще затреперят! Мразя преструванковщини! И като ме каниш друг път да ти гласувам за постинг, твой - като прекрачваш този блог - моя - коментирай и гласувай! Ти къде си расъл и къде си пасъл!? СПРИ да ме занимаваш с проблемите ти с одобряване или не на коментари от съблогери, заяото е крайно неприлично! Може да ме занимаваш само с неща свързани с мой постинг! Оттам нататък другото е неприлично и МОЛЯ и НАСТОЯВАМ да не бъда безпокоена! Благодаря предварително за разбирането!?

Изпратено: 09.12 22:53 От: malchaniaotnadejda7
Изтрий
...
Мой рекоментар към vmir, но ако желаеш да се замислиш и ти

...

Проблема - човешкия и доблестния при автохтонистите тук в блога е ясен:

1. НИКОГА ПАВЕЛ НЕ ТВЕГЛИ ЧЕСТНО ЧЕРТАТА, НИКОЙ ДРУГ СЪЩО НЕ ТЕГЛИ ЧЕРТАТА - не каза - тези и тези са траки, тези и тези са миксирани с траки, тези и тези са имали контакти и взаимствали от траки, тези и тези траките са им дали нещо, НО ТЕЗИ И ТЕЗИ НЕ СА ТРАКИ И НЕ ВСИЧКО СЕ ДЪЛЖИ В ТЕЗИ И ТЕЗИ НА ТРАКИТЕ! Писал е нещо около това, НО НИКОГА ЯСНО КАТО АКЦЕНТИ, НИКОГА С КАТЕГОРИЧНИ МАРКЕРИ!

2. ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПИШЕЩИТЕ ТРАКИ В БЛОГ.БГ РАЗБИРАТ В "ПРАВ ТЕКСТ' НЕ ЧЕ ТРАКИТЕ СА ДАЛИ НЕЩО НА КЕЛТИТЕ, А ЧЕ КЕЛТИТЕ СА ТРАКИ ЕРГО БЪЛГАРИ, германите са българи, иберия е тракийска, източна Европа при всяко положение българска, Скандинавия несъмнено българ, балтика на траките, мала азия, египет, до индия, че и там българско! НИКОЙ НИКОГА НЕ НАПРАВИ РАЗГРАНИЧЕНИЕТО - ТОВА НЕ ВИ Е ДОБЛЕСТТА, това ви е тарикатлъка! Простите от вас си правят всичко това тракийско, умните от вас си замълчават - как да ви нарека?!?!?!

3. Отделно има теми и въпроси в които сами долавяте, сами виждате, че аргументите ви не достигат - примерно за готите - моята позиция беше явно по-аргументирана от вашата и това не е от днес, не е от месеци, а повече от година в блог.бг. КАК НЕ ПРИЗНАХТЕ, ЧЕ ЗА ГОТИТЕ ЗАСЕГА (поне) ИНФОТО НА ТИГЪРА (няма нужда да ме споменавате впрочем) СОЧИ, ЧЕ НЯМАМЕ ДОСТАТЪЧНО АРГУМЕНТИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ ГОТИТЕ СА ТРАКИ, КАК НЕ ПРИЗНАХТЕ ПОНЕ, ЧЕ ВЪПРОСА ОСТАВА ОТВОРЕН И ТРЯБВА ДА ИЗСЛЕДВАТЕ И НАТРУПАТЕ ОЩЕ ЗНАНИЕ! Не - явно виждахте неравностойността на моята и вашата позиция, но не бяхте доблестни да напишете просто и ясно - ние може да сме прави, но в момента просто не сме толкова подготвени да докажем тезата си, ще видим след време - и това не признахте!

Не става така брате, НЕ!
Убеден съм, ще ме разбереш!
ЗА ТЪПАКА ВСИЧКО В ДОСЕГ С БЪЛГАРСКОТОСТАВА БЪЛГАРОТРАКИЙСКО!
УМНИКА МЪЛЧИ ГЛЕДАЙКИ ТОЗИ ОПРОЦЕС ОТСТРАНИ ЩОТО ПРАВИ ПОЛИТИКА!
За мъжкаря като няма аргумент или сега ако не може нещо - признава и се бори да може след време повече.
Вие не признавате чуждото на чуждия - никога ЯСНО И ДИРЕКТНО, и аз съм бил майстор на полутоновете според Ники, аз или част от вас.

При някои това може да минава - при мен обаче не е сопчикар.

За истинноста и болката по повод на траките сте прави, за справедливата кауза и престъплението пред историята - абсолютно прави, но в "контранастъплението си" не освободихте само своето - взехте и чуждото - част от него и понякога!

Коментарът чака одобрение
Постинг: ОТ КЪДЕ ДОЙДОХА ТРАКИТЕ?

Изпратено: 09.12 22:14 От: germantiger
Изтрий | Отговор
цитирай
45. germantiger - Надежда започна, аз ще довърша до край с моето лс - не поствам лс на "стена, но явно тя го прави, задължен съм да продължа заради коректността и правотата
10.12.2012 13:40
e: Re: Re:
Разбира се, че нямаше да Ви пиша повече, но вие отново заревахте - с чувство за хумор присъщо на телигентите!

Уважавам Вашата молба, ако Вие не ме занимавате повече с молби и аз няма да им отговоарям!

А пропо пратили сте ми два пъти свое лс - предполагам грешка, която не ми създава дискомфорт. Забелязах, че сте поправили правописна грешка - аз не винаги го правя, поздравления за вас със съпруга ви - нелицемерни поздравления от мен!

Изпратено: 13:32 От: germantiger

Re: Re: Re:
Забелязах, че сте продължила със сълзите и сополите като коментар в блога ми - моментално го одобрих.

Аз не хленча - винаги съм бил и ебал българи и българки - понякога и те са ме били, но вярно не са ме клецали.

Простете лексиката, но ще Ви дам една идея - защо доблестно не направите постинг за истинската ми (предполагам според Вас същност моя във Вашия блог), а аз мога да направя в отговор постинг в моя.

Винаги с доблест и мъжество съм бил над "траките" и винаги ще е така - начина по който винаги съм ви удрял заслужено и в отговор е несравним и винаги с аргументи и понякога с чепат език съм бил над вас - не е трудно когато говорите неистини. Когато пишпете истини - никога не съм реагирал.

И ПОНЕЖЕ НЕ ВДЯВАТЕ:

ПРАЩАМ КОМЕНТАРА ПРЕДИ ДА Е ОДОБРЕН ОТ СПРАОТОК ЗА ДА МОЖЕ НИКИИ ЕДИН ФАЙТОН "ОРА" КАТО НЕГО ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ПРИ ЖЕЛАНИЕ ДА МЕ РЕКОМЕНТИРАТ ОЩЕ ПРЕДИ ПАВЕЛ ДА Е ОДОБРИЛ МОЙ КОМЕНТ - ДАВАМ ВИ ВЪЗМОЖНОСТ И КОРЕКТНО ГИ ИЛИ ВИ УВЕДОМЯВАМ ЗА МОЕТО ИНФО, ВМЕСТО ДА ГО ГЛЕДАТ КАТО СВЪРШЕН ФАКТ ПОД ПАВЕЛОВ ПОСТИНГ! Това се нарича коректност, а не българско изнизване по терлички, когато някой ме рекоментира след месец в същата тема, при положение, че същия е писал с мен преди месец методично.

Убеден съм, че не сте прочела всичко в това лс, но поне това в края:

ОДОБРИХ КОМЕНТАРА ВИ, ПОД ВАШИЯ ПУСКАМ ТОВА МОЕ ЛС И ВИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И ПАРИ!

Изпратено: 13:39 От: germantiger
цитирай
46. malchaniaotnadejda7 - Лъжеш! Съобщението ми е ЕДНО! Молба, която отново не уважи и ми изпрати нови ЧЕТИРИ!!!???
10.12.2012 14:50
Човек, научи БЪЛГАРСКИ. НЕ ми пиши на лични! Това е мое ЛИЧНО пространство.


Re: И стига рев
Нещо мъжко мъждука в теб, щом си пуснал онзи кометар, драги. Аз съм копривщенка - ние отдавна сме си изплакали сълзите и реването - на Сополивите камъни им викат. Копривщенки не хабим сълзите си напразно, ако въобще ги зароним. Никога пред чужди.
Баба ми, Надежда, е тракийка от един от най-богатите и големи родове на Тракия. Нямах честта да я познавам, НО имам честта да нося името й. Българка съм и се гордея с това. А ти не ми пиши повече на лични НИТО ред! И не ми викай "Надя", Тигре! Кой си ти да ми фамилиарничиш. ТОЧКА. ЧЕРТАТА.

Изпратено: 14:44 От: malchaniaotnadejda7
Изтрий
Предполагам край на нашата кореспонденция
http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/04/za-sparotok-i-dolsineia-aleksandyr-veliki.776052

Съжалявам ако Ви боли - финални истини от мен!

Изпратено: 13:47 От: germantiger
Изтрий | Отговор
И стига рев
и сълзи, Надя... ;(

Изпратено: 13:39 От: germantiger
Изтрий | Отговор
цитирай
47. germantiger - АБСОЛЮТНО ЦЯЛАТА НИ КОРЕСПОНДЕНЦИЯ ПОСТВАМ АЗ, ти само що ти е угодно, - казах ти грозно е да го публикуваме, но ти продължаваш на парче - истината е докрай от
10.12.2012 14:55
ЧЕТЕ СЕ ОТДОЛУ - НАГОРЕ, но е излишно да си правите труда

Re: Re: Re: И стига рев (ново)
КОЙ НИ МРАЗИ ПОД НАС ДА ЛАЗИ!
Стар тракийски тост на дядо ми:)

Re: Re: И стига рев
Не фамилиарничих - дразнех те, започна го ти.
Жива и здрава - ТОЧКА И ТИ ПОД ЧЕРТАТА!

Изпратено: 14:48 От: germantiger
Изтрий
Re: Re: И стига рев
Аз съм прусак по майка, ако желаеш ме наречи простак.

Нито от копривщенки, нито от други приемам заповеди освен ако не са в договор и служба - за това ти пиша пак!

Уважавам споменатото за теб, макар цитирането на наши лс което ти започна в блога ми да не е чистоплътно и мъжко, но ти си жена и дама, не мъж.

Баща ми Бог да го прости беше българин плюс нещо малко гагаузко далеч назад!

Съжалявам, че аз и ти сгрешихме по нещо, но това е нормално и се случва ежедневно!

НЯМА ДА ТИ ПИША ПОВЕЧЕ НА ЛС, дори да ми върнеш отговор на това.

P.S.
Мъжко в себе си имам повече от автохтонистите, които плюят в блогове джойс дори да е простакесда на моменти все пак е жена и същите бгмъже, които никога не бранят с лаф поне Долсинея, когато някой бг или гръкпростак я нарече дуцо или подобно - аз съм правил забележки в полза на тракийката, но "вашите" мъже "йок"!

Изпратено: 14:47 От: germantiger
Изтрий
Re: И стига рев
Нещо мъжко мъждука в теб, щом си пуснал онзи кометар, драги. Аз съм копривщенка - ние отдавна сме си изплакали сълзите и реването - на Сополивите камъни им викат. Копривщенки не хабим сълзите си напразно, ако въобще ги зароним. Никога пред чужди.
Баба ми, Надежда, е тракийка от един от най-богатите и големи родове на Тракия. Нямах честта да я познавам, НО имам честта да нося името й. Българка съм и се гордея с това. А ти не ми пиши повече на лични НИТО ред! И не ми викай "Надя", Тигре! Кой си ти да ми фамилиарничиш. ТОЧКА. ЧЕРТАТА.

Изпратено: 14:44 От: malchaniaotnadejda7
Изтрий | Отговор
Re: И стига рев
:))) Има нещо мъжко в теб, щом си пуснал онзи кометар, драги. Аз съм копривщенка - ние отдавна сме си изплакали сълзите и реването - на Сополивите камъни им викат. Копривщенки не хабим сълзите си напразно, ако въобще ги зароним. :)))
Баба ми Надежда е тракийка от един от най-богатите и големи родове на Тракия. Българка съм и се гордея с това. А ти не ми пиши повече на лични НИТО ред!

Изпратено: 14:39 От: malchaniaotnadejda7
Изтрий | Отговор
Предполагам край на нашата кореспонденция
http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/04/za-sparotok-i-dolsineia-aleksandyr-veliki.776052

Съжалявам ако Ви боли - финални истини от мен!
цитирай
48. malchaniaotnadejda7 - Ти не си мъж, а махленка.
10.12.2012 15:20
Три години заливаш блога ми с коментари, които "чакат да бъдат одобрени" при SPAROTOK и как той грешал и колко бил лош да не ги одобрява веднага. Изтрих купища от тях. Не мога повече! Помолих любезно, ти продължи. И сега не спираш. Дано северните богове и богини те поозаптят, то комай друг не може, а и чувството за мяра съвсем си го загубил по пътя. Бъди здрав и Човече, НЕ се вясвай повече при мен!
цитирай
49. germantiger - ...
10.12.2012 17:30
Госпожо - лъжец?!

В блог.бг нямам и две години!

Вие ревахте - дори заплашихте, че ще ревете.

Аз на лични спрях - вие продължавате да коментирате в блога ми, аз във Вашия "йок".

Моля - наревете се, отпускащо е ;)

...

От Спароток не съм се оплаквал никога на никой!
Писал съм му постинги в моя блог!
Одобрил ми е всички коменти.
Аз неговитъе също!

Писах Ви ВЕДНЪЖ ЯСНО И С ГЛАВНИ БУКВИ:

Коментара не е одобрен, защото ви го пращам преди спаро да си е вблога и да го допусне, а го правя към всички вас българо-траки ЗА ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ОВРЕМЕ С ВАШ ОТГОВОР НА МОЙ КОМЕНТАР, ПОМАГАМ ВИ, ЧЕ ВРЕМЕ, АРГУМЕНТИ И ПОМОЩ ВИ ТРЯБВА!

Защо продължавате сълзливо?!

Не стана ли ясно ;)
цитирай
50. germantiger - Нещо неясно?!
10.12.2012 17:41
Обиждахте първа във ваше лс!
Аз Ви отговорих подобаващо обидно!
Заплашихте да ревете - точно с тази дума и го правите!

Поискахте да спра да Ви пиша - Вие продължихте в моя блог и на лс?!
На лс приключихме и двамата, с коментарите Ваши, обаче Вие пак и пак!
Под моя блог и в моите теми аз разбира се, ще продължа да Ви отговарям.

Първа Вие постнахте наши лс, аз не бих си позволил.
След Вас - аз постнах всички наши лс, за да еясно и коректно до край.
Излагаме се двамата г-жо, но няма да Ви позволя да простеете и да се изразявате безответно в моя блог.

Това е!

Иначе аргументи за траките контрамоите нямате - не е сефте ;)
цитирай
51. malchaniaotnadejda7 - 50.germantiger - Нещо неясно?!
10.12.2012 18:55
А, напротив, имам аргументи. Точно тогава, когато настоявахте за пореден път (нека да са две години!) да ви подкрепя и да реагирам на коментара ви при Sparotok, аз реагирах, публично ви оборих и вие мълчахте, а на лични ми казахте, че съм права. Помня го това. И друго, понеже приключвам - НЕ ЛЪЖЕТЕ!

Никога не съм ви обиждала, а шеговито помолих да не ми пишете, вие отговорихте с откровени псувни. Реагирах ви тук, защото не спряхте да ме заливате на лични и след като дадохте дума, че спирате. И когато ми подхвърляте фрази от рода на 49-ти коментар тук – цитирам:

"а го правя към всички вас българо-траки ЗА ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ОВРЕМЕ С ВАШ ОТГОВОР НА МОЙ КОМЕНТАР, ПОМАГАМ ВИ, ЧЕ ВРЕМЕ, АРГУМЕНТИ И ПОМОЩ ВИ ТРЯБВА!"

знайте, че не съм "българо-трак", а ариец. Аз съм от друга раса. Затова не мога и не искам да си говоря с вас и казвам Чус! Ауфидерзейн! Прозрачно ЯСНО.
цитирай
52. germantiger - ;)
10.12.2012 19:33
Невежеството Ви продължава:

чЮс не чУс

Ауфвиидерзеен (произнася се ауфвидазеен) не ауфвидерзайн

...

Не сте ме оборила при Спароток, защото НИТО ТОЙ, нито друг българотрак имат моето знание и конкретика за германските готи или въобще за темите, които ме вълнуват и конментирам!

Можете да ме оборите, където пожелаете - ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК и за квктоо Ви душа сака - без значение под кой мой постинг!

ДО МОМЕНТА ПОД ТОЗИ МОЙ ПОСТИНГ ОСВЕН СПАМ НЕ НАПИСАХТЕ НИЩО ДРУГО - ЧАКАМ АРГУМЕНТИ, НЕ ЛАЛАДЖИЙСТВО?!

Прозрачното, често пъти е неясно като филтър ;)

Вашата немощ тракийска продължава - аргументи "дека са" ?!
цитирай
53. germantiger - И ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТОВА КОЕТО ВИ БОЛИ или сърби?! Нямате отговор на следващото и доблест нямате:
10.12.2012 19:36
Проблема - човешкия и доблестния при автохтонистите тук в блога е ясен:

1. НИКОГА ПАВЕЛ НЕ ТВЕГЛИ ЧЕСТНО ЧЕРТАТА, НИКОЙ ДРУГ СЪЩО НЕ ТЕГЛИ ЧЕРТАТА - не каза - тези и тези са траки, тези и тези са миксирани с траки, тези и тези са имали контакти и взаимствали от траки, тези и тези траките са им дали нещо, НО ТЕЗИ И ТЕЗИ НЕ СА ТРАКИ И НЕ ВСИЧКО СЕ ДЪЛЖИ В ТЕЗИ И ТЕЗИ НА ТРАКИТЕ! Писал е нещо около това, НО НИКОГА ЯСНО КАТО АКЦЕНТИ, НИКОГА С КАТЕГОРИЧНИ МАРКЕРИ!

2. ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПИШЕЩИТЕ ТРАКИ В БЛОГ.БГ РАЗБИРАТ В "ПРАВ ТЕКСТ' НЕ ЧЕ ТРАКИТЕ СА ДАЛИ НЕЩО НА КЕЛТИТЕ, А ЧЕ КЕЛТИТЕ СА ТРАКИ ЕРГО БЪЛГАРИ, германите са българи, иберия е тракийска, източна Европа при всяко положение българска, Скандинавия несъмнено българ, балтика на траките, мала азия, египет, до индия, че и там българско! НИКОЙ НИКОГА НЕ НАПРАВИ РАЗГРАНИЧЕНИЕТО - ТОВА НЕ ВИ Е ДОБЛЕСТТА, това ви е тарикатлъка! Простите от вас си правят всичко това тракийско, умните от вас си замълчават - как да ви нарека?!?!?!

3. Отделно има теми и въпроси в които сами долавяте, сами виждате, че аргументите ви не достигат - примерно за готите - моята позиция беше явно по-аргументирана от вашата и това не е от днес, не е от месеци, а повече от година в блог.бг. КАК НЕ ПРИЗНАХТЕ, ЧЕ ЗА ГОТИТЕ ЗАСЕГА (поне) ИНФОТО НА ТИГЪРА (няма нужда да ме споменавате впрочем) СОЧИ, ЧЕ НЯМАМЕ ДОСТАТЪЧНО АРГУМЕНТИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ ГОТИТЕ СА ТРАКИ, КАК НЕ ПРИЗНАХТЕ ПОНЕ, ЧЕ ВЪПРОСА ОСТАВА ОТВОРЕН И ТРЯБВА ДА ИЗСЛЕДВАТЕ И НАТРУПАТЕ ОЩЕ ЗНАНИЕ! Не - явно виждахте неравностойността на моята и вашата позиция, но не бяхте доблестни да напишете просто и ясно - ние може да сме прави, но в момента просто не сме толкова подготвени да докажем тезата си, ще видим след време - и това не признахте!

Не става така - НЕ!
цитирай
54. malchaniaotnadejda7 - re - 52. germantiger - ;)
10.12.2012 22:13


49. malchaniaotnadejda7 - 43. germantiger и 44. germantiger, :
02.03 08:08
Germantiger,

1. За Цезар са се сражавали много воини и много народи. Имал е и наемници, едни от най-добрите, по онова време. А едни от най-добрите са били тракийските войни. Но те не са се сражавали като наемници. За това повече знае нашият домакин, не аз. Но едно знам със сигурност - Келтите не са руси.. В приказките и легендите им, те са с медни до тъмни коси. Къде виждаш "големия пропуск"?

2. Твърдиш: „Арийството ... е преди всичко НЕ ЕТНИЧНОСТ, А ИДЕЯ, МЕНТАЛНОСТ! Германците са носители на ..” (вж твой ком. 44)

"В началото бе словото" също е идея. Но, освен идея е и библейска истина. Библейска, защото е изстрадана от опита на човечеството. Ти казваш – 100-тина думи не стигат, за да обърнат научен постулат или понятие за произход, общоприето от авторитетни немски философи, мислители и учени - от определени или самоопределили се кръгове научни общности. Защо не? Напротив, може. 30 – тина букви може да обърнат хода на историята. Не само на един народ, а на цялата човешка история. И опитът на човечеството го е доказал."Идея, която не е опасна изобщо не заслужава да бъде наречена идея" споделя Оскар Уайлд. Не случайно, Sparotok подчертава, че:

„Реалността е изкривена, защото в миналото редица германски учени решават да издигнат престижа на народа си и налагат вярването, че те са потомци на ведическите герои. Това е причината за появата на темина индо-германски народи. Той обаче е погрешен, както горе посочените факти, така и генетичните изследвания на Скул, Шарда и Сонина показаха, че индийците говорещи арийски езици са близки роднини на източноевропейците, а не на немци, англичани и датчани.

Би било добре да се въведе нов научен термин, който да замени погрешния индо-германи. Индо-траки, индо-балканци би бил по-точен, но налагането му ще бъде трудно поради съпротивата на армии от западни академици...”

цитирай
50. malchaniaotnadejda7 - 43. germantiger и 44. germantiger - ps ->
02.03 08:09
Germantiger, ти казваш:
"Арийството (не арианството, знаем то е друго) е преди всичко НЕ ЕТНИЧНОСТ, А ИДЕЯ, МЕНТАЛНОСТ! Германците са носители на арийство в смисъла на: ФИЛОСОФИИТЕ НА КАНТ, ХЕГЕЛ, ШЕЛЛИНГ, НИТЦШЕ...
МУЗИКАТА НА ХЕНДЕЛ, БАХ, ХАЙДН, МОЦАРТ, БЕЕТОВЕН, ВАГНЕР...
СЪЗДАВАНЕТО НА "ТВОРЕНИЯ" КАТО МЕРЦЕДЕС, БМВ, АУДИ ИЛИ КАКВОТО ПОЖЕЛАЕШ."

Аз мисля, че БЪЛГАРИТЕ са носители на "арийството" в смисъла на това, което твърди нашият домакин. В смисъл на месианството на човешката идея за СВОБОДНА ВОЛЯ В СЛОВОТО. В ЗВУЦИТЕ, В БУКВИТЕ, В ДУМИТЕ. НЕ В 100 ДУМИ, А В ЕДНА АЗБУКА. БУКВИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА - ОГЛЕДАЛО НА РЕЧТА НА ДЕДИТЕ НИ, НА ПРАРОДИТЕЛИТЕ НИ, СА КОД НА СВОБОДНА ВОЛЯ. Буквите на светите равноапостоли Кирил и Методий - провъзгласени за покровители на Европа, чиято мисия е епохална за цялото човечество, не само за българите. Те нарушават Канона на цивилизацията до този момент - не само църковния канон, а трошат на пух и прах свещени правила от хилядолетия, за да пренесат словото на свободната човешка воля - "словото божие" – 10 те Божи заповеди до най затънтените ъгли на земния разум. До всички народи. На всички езици. От всички "други" религии. И така, от този миг нататък, на вечни времена Словото спира да бъде обсебено и да бъде достъпно достояние само на тесен кръг съидейници... И строшава канона. Наследници на кой народ могат да си позволят такъв епохален жест? Подобно своеволие, което обръща начина на възприятие на човешката действителност? Мога да продължа и с други примери за "идеята и менталността на арийството" – в духа на "БМВто" - елитни вина, каба гайди, "и каквото си поискате". Е, БМВ нямаме, но имаме ТРАКИЙСКИ СЪКРОВИЩА, които могат отново да преобърнат хода на човешката история. Имаме ВАРНЕНСКИЯ НЕКРОПОЛ, потенциал от умишлено потискано и държано в сейфове минало, което, повярвайте ми, няма да остане там. Нямаме "ТВОРЕНИЯ КАТО МЕРЦЕДЕС", но имаме българските оперни певци-легенди, народни песни от векове, като "Излял е Дельо хайдутин", която лети с "Вояжър" в открития космос, Безименният Боянски майстор, който поставя началото на Европейския Ренесанс преди Джото.... С други думи, да си припомним Паисий и неговия горчив възклик... Поздрав!
цитирай
цитирай
55. germantiger - ...
10.12.2012 22:33
И тогава не съм показал невежеството Ви, така ли?!

1. При Цезар не се сражавата тракийски наемници, а ГЕРМАНСКИ

- НЕЩО ПОВЕЧЕ - ТЕ МУ РЕШАВАТ ЕДИН БОЙ В СЕВЕРНА АФРИКА - БОЙ ПОЧИТ ЗАГУБЕН И СПАСЕНИЕТО Е 1ЧРЕЗ ГЕРМАНЦИТЕ

- РЕШАВАТ МУ И ПОБЕДА НАД ГАЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ КАТЪО ПРИ АЛЕЗИЯ В ЛИЗАТ В БОЙ - ГЕРМАНЦИТЕ КАВАЛЕРИСТИ В МОМЕНТ КОГАТО СРАЖЕНИЕТО Е БИЛО НЕРЕШЕНО И "ВИСЯЛО" - описал го е в де беллум галико в Галските войни на Гайъс Джулиъс Сийзър казано на шега - на описанието и факта - истина

2. За келтите е казано точно това, че те са руси, а разликата им с германците е че германите са още по-руси - ПИТАЙТЕ СПАРОТОК И ЧЕТЕТЕ ТАЦИТЪС/ТАЦИТ - ФАКТ, който явно не знаете!

3. Гайди имат и по света, мартеници и в Южна Америка - БМВ и Мерцедес не са траидиция на няколко народи, а плод на гений и инженерна мисъл!

Вие правете вино, а запада прави ПОЧТИ ВСИЧКО КОЕТО ПОЛЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН:

ТЕЛЕВИЗОР - ГЕРМАНСКИ МАНФРЕД ФОН АРДЕНН

АВТОМОБИЛ - ДАЙМЛЕР БЕНЦ

САМОЛЕТ - БРАТЯ РАЙТ, ЕДИНИЯ ПОЛЕТЯЛ ПЪРВИ

ГСМ - АМЕРИКАНСКИ

КОМПЮТЪР - КОНРАД ЦУЗЕ ГЕРМАНСКИ ПРЕВЪЗХОЖДАЩ АМЕРИКАНОБЪЛГАРСКИЯ НА АТАНАСОВ БЕРИ ГЕРМАНСКИЯ МЕСЕЦИ ПРЕДИ АМЕРИКАНСКИЯ И ПРЕВЪЗХОЖДАЩ ГО В 4 ОТ 5 ПАРАМЕТРИ

ВЛАК, КНИГОПЕЧАТАНЕ, МИКРОВЪЛНОВАТА ВИ И МИЯЛНАТА АКО ГИ ИМАТЕ ПАК ЗАПАДА

ИНТЕРНЕТА ЧРЕЗ КОЙТО МЕ КОМЕНТИРАТЕ - ЗАПАД, няма трак в това

...

чакам за траките воювали при Цезар и в какво те са надминали или запомнили над германите, защото ГЕРМАНИТЕ СА СЛУЖИЛИ НА ЦЕЗАР, ОПИСАНИ СА МОТАМО В ПОБЕДИТЕ ИМ В ПОЛЗА НА ЦЕЗАР, А ВЕКОВЕ СЛЕД ТОВА СЛУЖАТ НА РИМ КАТО ГАРДОВЕ НА ИМПЕРАТОРИ, КАТО ПЪЛКОВОДЦИ ПОДОБНИ НА СТИЛИХОН, КАТОЛЕГИОНЕРИ И ДОРИ ИМАТ ГЕРМАНСКО ВОЕННО ГРОБИЩЕ ОСТАНАЛО ОТ ВРЕМЕТО НА РИМ ДО ДНЕС - ТОВА ТРАКИТЕ НЯМАТ - факт!

Чакам траките при Цезар от вас или Спароток и сравнението им с германите.
цитирай
56. germantiger - ...
10.12.2012 22:39
Света е запад след новото време - факт.

Траките ги няма

КАМЪНАКА НА ПЕРПЕРИКОН НЕ Е ДВОРЦИТЕ НА ВИЕНА

Тракийските съкровища не са майсенския порцелан или финната оптика на Цайс

Тракийската ромфея не е германския танк покорил Европа

Каба гайдата не е ядрения разпад на Ото Хаан

Траките нямат и няма как да имат нещо равно на:

ГЕРМАНСКАТА ФИЛОСОФИЯ
ГЕРМАНСКАТА НАУКА
ГЕРМАНСКАТА АРМИЯ

ХЕНДЕЛ, БАХ, ХАЙДН, МОЦАРТ, БЕЕТОВЕН
КАНТ, ХЕГЕЛ, ШЕЛЛИНГ, НИТЦШЕ
рентгена, реактивния двигател - германско

Госпожо, света отдавна не е линеар, той вече е наука и изкуства и икономика и армия нива над споменатите от Вас и това е нормално - няма нищо в покой - покой в природата значи смърт!

P.S.
Боянския майстор не започва Ренесанса - такъв на Изток няма, а няма как да започне оттук просто защото той е вдъхновен от класическия ими антична Елада.

Във Вашия ред на мисли, не братя Райт и не ОтоЛилиентал са сътворили самолет и хеликоптер, а още Леонардо - идеи за компютър, за летяща машина има още в предисторичността в пещери.
цитирай
57. germantiger - ...
10.12.2012 22:50
Вън от съмнение, че траките са били ниво в Античността, също съм убеден, че тяхно е биоло взаимствано или дори в немалка степен грабено от елини - тук спор аз нямам с никой!

Ясно е, че подмяната на българската история е престъпление и несправедвливост - тук Вашето и на други чувство за справедвливост с право се вълнува и дори бунтува - така и трябва да е!

Истината обаче има и друго "лице":
Това не прави българите най-велики - никой не е по-велик от света!
В световната история има по-велики от траките и това са западните евронации, в немалка степен и Русия на Изток.
Пред тези - българина и тракиеца е по-малък, макар да е имал своите векове и моменти в историята - велики.

Това не желаете да признаете, но и не е необходимо!
Ако пътувате по света ще видите достиженията на други народи в Европа или севАмерика.
Те - достиженията са титанични и като изкуства, и като наука, и като армия и като Реформация ако щете и като общества днес!
цитирай
58. germantiger - ;)
10.12.2012 22:57
ГОСПОЖО МЪЛЧАНИЕОТНАДЕЖДА:

1. Чакам тракийскитеимена които ще са равни на предложените от мен мисля над 20-30 елински нагоре в мой коментар. Ангажитрам се ако желаете да напиша още десетки елински!

2. Чакам за траките на служба при Цезар и сравнението с германите решили на Цезар няколко сражения - едно забележително в Африка и най-грабндиозното при Великото Галско възстание.

3. Чакам да сравните (разбира се ако желаете) германските

философия
наука
музика
армия
дворцова архитектура
инфраструктура
и производство

с тракийски или български - по избор Ваш

ЧАКАМ Г-ЖО

ЧАКАМ СЪЩОТО И ОТ ДРУГИТЕ ТРАКИ В БЛОГА - ОБЕДИНЯВАЙТЕ, СЪБИРАЙТЕ - ЧАКАМ ВИ, ГОДИНА И ПОЛОВИНА ВЕЧЕ, още малко ще ви почакам.
цитирай
59. germantiger - ...
10.12.2012 23:13
За 2 години почти откакто съм в блога ВИЕ НИКОГА:

1. НЕ ПОСОЧИХТЕ КОИ СА ТРАКИ ЗА ВАС - според част от вас - траки са всички от Иберия до Китай, от Скандинавия до Египет, от Мала Азия до Индия

2. НЕ ПОСОЧИХТЕ НА КОГО СА ПОВЛИЯЛИ И С КОГО СА СЕ МИСКИРАЛИ ТРАКИТЕ - за някои вас траките са повлияли на всички които са сияйни, прекрасни и победители - явно на негри и цигани не са повлияли, но всичко що е читаво е тракийско

3. НЕ ПОСОЧИХТЕ КОЕ ЧУЖДО НЕ Е ТРАКИЙСКО - явно такова няма заповечето от вас?!

4. НЕ ПРИЗНАХТЕ, ЧЕ АНТИЧНОСТТА НЕ ПРАВИ ЖИВОТА ДНЕС - това коетоднес живеем и хубаво и лошо е плод най-вече на западноевропейски и американски градящ гений и деструктивен такъв.

5. ИМАТЕ СПРАВЕДЛИ ВАКАУЗА - за подмяната на бгисторията сметка трябва да се търси, за престъпното в тази фалшификация сте прави справедливо, но ДНЕС ВИЕ ПОНЯКОГАГРАБИТЕ ЧУЖДОТО БЕЗОГЛЕДНО!

6. НИКОГА НЕ ПРИЗНАВАТЕ, КОГАТО ДРУГ ЯВНО ИМА ПО-СИЛНИ И ПО-ИСТИННИ АРГУМЕНТИ! Низко е - повечето сред вас "низят"!

Това са 6 "ТОЧКИ", МАРКЕРИ, ШЕСТ ПРО И КОНТРА - никой не го направи и не ще - страх, неумение, интерес?!

Това трябва да ви е фундамента - нямате го, претенции имате в излишък!

Тези 6 пункта са пробен камък за вашата доблест, честност пред себе си и пред четящите и стремеж към истина - ПОВЕЧЕТО НЯМАТЕ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ДОБРОДЕТЕЛИ.
цитирай
60. germantiger - 1. Признавайте вашите грешки ...
04.01.2013 10:11
1. Признавайте вашите грешки

2. Признавайте грешките на светилата които четете

3. Признавайте моженето и знанието на другия като народ или цивилизация

4. Не грабете от чуждото и бъдете внимателни и добросъвестни в изследванията

5. Като не знаете нещо - казвайте - признавайте - благодарете и на научилия вас

6. Никой не е по-голям от света - дори да бяхте прави във всичко (а не сте) света не е тракийски, а заслуга другиму - други са народите и умовете градили с хубаво и лошо света какъвто го живеем

На човешко ви уча - срамно е аз да го правя - по-големи сте от мен!
Колкото до претенцията да вземете античността - не съм балама - ако траките са първи тук, това е МЕГАВАЖНО - това дава претенцията за Балкани - само глупак би не знаел защо е толкова важно да сте автохтон!

Аз нямам против траките да са българите след векове, защо да нямат тази претенция и защо да не са фундамент на Балканите - това ви доказване уважавам и може би сте на прав път, в това съм почти съгласен с вас, почти напълно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4619720
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031