Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 12:22 - Сталин – човекът, който съсипа Русия
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 3363 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.01.2017 19:14


 Сталин – човекът, който съсипа Русия

(превод от руски)

„Не мисля, че на Съветска Русия й е необходима война. На нея са й необходими плодовете от войната и безграничната експанзия на нейната власт и идеология.“

Уинстън Чърчил.

         Загубата на население

         През 1913 година в Руската империя са живеели 170 мил. души, т.е. 10 % от населението на Земята. На територията на Русия при това са живели 89, 9 мил. души, или 5,6 % от населението на Земята.

         Сега на територията на Русия живеят 140 мил. души, т.е. 2,4 % от земното население.

         Русия заемаше една шеста част от сушата и имаше една десета от населението. Сега Русия заема една девета част от сушата и има 2,4 % от населението. Подобни диспропорции не се запазват за дълго време. Те водят до по-нататъшно разпадане на държавата и преминаване на земи към по-многочислени и по-силни съседи.

         Какво се случи? Защо в началото на 20 век Русия беше трета в света след Китай и Индия, а сега още малко и ще отстъпи на Пакистан и Нигерия? Къде се дяна наслението?

         То умря.

         „Всяка нощ в Харков събират по 250 умрели от глад и тиф. Забелязано е, че повечето от тях нямат черен дроб, от който други готвят пирожки и търгуват с тях на пазара“, - това казал италианският консул в Харков за глада през 1931.

         Цялото количество на жертвите от този сътворен сталински глад е наброявало не по-малко от 10 мил. души.

         Но хората са умирали не само от глад: тях са ги заточвали. Заточвали са „кулаците“ и „подкулачниците“, т.е. самия цвят на нацията; кулаците са ги заточвали комисарите, а тружениците – безделниците и пияниците. „Казват, че сме били заточили 10 мил. души, - казал Молотов на Феликс Чуев, - това не е истина, ние заточихме 20 мил. души“.

         Какво е станало със заточените?

         Ето – отчетът на инструктура на Наримския областен комитет на партията за ситуацията на остров Назино, където през април 1932 година са изпратили кулаците. „На острова не се оказаха никакви инструменти, никакви постройки, нито семена, нито трохичка продоволствие … Хората започнаха да умират … Скоро започна людоедство в заплашителни размери … от 6100 души, пристигнали от Томск, към 20 август живи останаха 2200 души“.

         А колко са умрели преди Томск? А колко са загинали към март? Но ще считаме, че не три четвърти от 20 милиона са загинали. Нека да считаме, че за загинали само половината. Да прибавим към 10-те милиона, загинали от глад, 10 милиона, загинали от студ в Сибир.

         И към това да прибавим собствено още и жертвите на терора. В 1937-1938 от органите на НКВД са били арестувани 1,5 мил. души, от които 680 хил. са били разстреляни, а 115 хил. са загинали от изтезанията или в лагерите. През 1940 година са били осъдени 2,4 мил. души. В навечерието на войната в лагерите са оставали      1 900 000 души – колко е трябвало да бъдат извадени от месомелачката, за да са останали все пак случайно прескочилите между ножовете й почти 2 милиона? Пресметнете сами.       

Оръжието

Заради какво е бил унищожен цветът на нацията? За да превърнат Русия в ГУЛАГ ли? Заради създаването на военна машина, която трябва да покори целия свят. Цялата територия на Русия е била превърната в единна монтажна фабрика, където с цената на най-големи лишения се е създавало настъпателно оръжие.

Американецът Джон Скот е прекарал пет години на промишлените строежи на Урал. В кмигата си, излязла в стокхолм през 1944 г., той пише: „Съветският съюз още от 1931 г. се намираше в състояние на война и неговият народ изпускаше пот, кръв и сълзи. Раняваха и убиваха хора, замръзваха жени и деца, милиони умираха от глад, хиляди попаднаха във военните съдилища и бяха разстреляни в бойния поход за колективизация и индустриализация… В течение на целите тридесетте години руският народ водеше война – промишлената война“.

Сталинската икономика беше подчинена на една идея – на идеята за завоевателната война. Заводите, които се строяха в Русия, произвеждаха не кафемелачки, чайници и съдове. Те произвеждаха или танкове, или стомана за танкове, или електричество, което беше необходимо за да се произведе стомана, която беше нужна, за да се изготвят танкове.

Кой проектираше заводите? Главен проектант беше Алберт Кан – най-известният промишлен архитект на Америка, проектирал заводите на Форд.

От 1929 до 1932 година фирмата на Алберт кан – в Русия измамно я наричаха „Госпроектстрой“, за да се скрие фактът, че фирмата е американска – проектира за Русия 571 промишлени предприятия.

Сред тях са: тракторните заводи в Сталинград, Челябинск, Харков, Томск; самолетостроителните заводи в Краматорск и Томск; автомобилните заводи в Челябинск, Москва, Сталинград, Нижни Новгород, Самара (Куйбишев); ковашките цехове в Челябинск, Днепропетровск, Харков, Коломна, Люберецк, Магнитогорск, Нижни Тагил, Сталинград; заводите за металорежещи машини в Калуга, Новосибирск, Верхняяя Солда; прокатния стан в Москва; леярските заводи в Челябинск, Днепропетровск, Харков, Коломна, Люберецк, Магнитогорск, Сормово, Сталинград; механичните цехове в Челябинск, Люберецк, Подолск, Сталинград, Свердловск; ТЕЦ в Якутск; стоманолеярските и валцувачни цехове в Каменск, Коломна, Кузнецк, Магнитогорск, Нижний Тагил, Верхний Тагил, Сормово; Ленинградският алуминиев завод; Уралската азбестова фабрика и др.

Казано по-просто, Кан е проектирал цялата руска промишленост. За това той е получил от Сталин 2 млрд долара, което по сегашните цени представлява около 220 млрд долара.

Тези 2 млрд долара са били изплатени от измрелите от глад селяни. От гладуващата страна Сталин е експортирал през 1932 година 17,3 мил. тона зърно, през 1933 — 16,8 мил. тона. „През същата година, когато в Харков печаха пирожки от човешко несо, от СССР бяха експортирани 47 хил. тона месни и млечни  продукти, 54 хил. тона риба. Страната на човекоядците експортираше брашно, захар, колбаси, слънчоглед“, - отбелязва Марк Солонин.

Но, може би, убивайки милиони селяни, унищтожавайки генофонда на нацията, разстрелвайки хора „показно“, поощряваше учените ли?

Съветската наука през 20-те години (както и изкуствоти, и архитектурата, всичко) преживяваше необикновен полет. Създаваха я идеалисти — Иофе, Рождественски, Манделштам. Това беше първото поколение съветски физици. Всички те бяха прекарали няколко години на Запад. Дмитрий Рождественски беше изучавал физика в Лайпциг и Париж, Леонид Манделштам беше работил в Страсбург, Иофе — в Мюнхен, при Рентген. Всички те след революцията се бяха върнали в Русия, считайки за свой дълг да бъдат руски учени. Всички те създадоха институди – разсадници за учени.

А след това тези институти започнаха да ги разстрелват.

В Украинския физико-технологичен институт, който в началото на 30-те години беше една от най-могъщите руски научни школи, бяха разстреляни тримата ръководители на отдели – Лев Василиевич Шубников, Лев Викторович Розенкевич и Вадим Сергеевич Горский. Арестувани са били и двамата ръководители на инстритута – Александър Илич Лейпунский (затвор), а след него и Иван Василиевич Обреимов (8 години концлагер). Двамата чуждестранни комунисти емигранти - - австриеца Александър Вайсберг-Цибулски, който е ръководел низкотемпературната секция, и немеца Фридрих Георг Хойтерсман – СССР любезно е предал на Хитлер след сключването на пакта Молотов-Рибентроп. (И.Г.: за Вайсберг още през 1938 се застъпват Жолио-Кюри и Айнщайн – НКВД го освобождава и … предава на хитлеристките власти през 1940).

 Били са арестувани Лев Ландау и Фок, бил е разстрелян един от най-малдите гении на СССР – Бронщейн.

Още е дин пример е съдбата на Сергей Корольов.

Практически всички инженери на Ракетния научно-изследователски институт, в който той е работел, са били разстреляни. Бил е разстрелян началникът на Корольов  Иван Клеймьонов и конструкторът на „катюшите“ Георгий Лангемак. От васички разработвали „катюшите“ жив е останал само инженер Костиков, който доразработил „катюшите“ през 1941 година. Първо го наградили, а после го разстреляли. Сергей Корольов останал жив по чиста случайност. Следователят, който го разпитвал, искал от него да си признае, че Корольов е конструирал ракетата, за да убие другаря Сталин. И поучавал човека, извел по-късно СССР в космоса: „На нашата страна вашата пиротехника и фойерверки не само не са нужни, но даже са и опасни“.

Сталин си спомнил за учените, когато узнал, че съюзниците работят над атомата бомба. Как мрачно се пошегувал тогава Лев Давидович Ландау, като казал, че „главен резултат от атомния проект е било спасяването на руските учени“.

От кого се е защитавал Сталин, подписвайки контракта с фирмата на Кан през 1929 година? Контракт, който е струвал на Русия 220 млрд долара по цени от 2004 година и 20 милиона трупа?  От Хитлер ли? Но Хитлер е дошъл на власт през 1933. От коварните империалисти ли? Но Сталин е купувал заводи, цехове и оръжие именно от коварните империалисти.

Заводите купил от Кан. Танка БТ купил от американския конструктор Кристи (през 1930, три години преди идването на Хитлер на власт).

Ето една история случила се през 1925 година  във Франция:

Във Франция пристига красвоенлет (червеният военен летец) Минов. Задачата пред Минов била да купи 40 000 военни авиационни двигатели (Хитлер е имал на Източния фронт на 22 юни 1941 по-малко). Минов и началникът му, ръководителят на ВВС на СССР Пьотр баранов купили двигателите и се приготвили да си тръгват, но … ето че познали Баранов. Ето какво разказва в спомените си летецът-изпитател Игор Шелест:

„Двамата пушехме във вагона, когато Минов видя сияещия в усмивка министър на авиацията на Франция Лоран Ейнек. В костюм, с червени рози в ръка, министърът придружен от адютанта си се насочи направо към него. Лоран Ейнек беше много любезен в прощалната си реч. Той се вайкаше, че твърде късно е узнал за пребиваването на толкова висок гост, че, ако не е била неговата досдна неосведоменост, колегата му е можел да види и узнае тук несравнимо повече“.

Да не би френският министър на авиацията с рози в ръце да се е готвел да напада СССР? Или Сталин още през 1925 година да е знаел, че след 8 години на власт в Германия ще дойде Хитлер?

Отговорът се състои в това, че Сталин епланировал настъпателна война, и заради тази война целият СССР е бил превърнат във фабрика за производство на оръжие с цената на живота на населението.

 

(продължава) …

Външната политика на Сталин

. . . .

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5258804
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031