Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 10:14 - Не сме съгласни да плащаме дълговете на Пеевски!
Автор: andri Категория: Новини   
Прочетен: 2938 Коментари: 2 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


                              НАРОДА КАЗА "НЕ" - "НЯМА ДА ПЛАТИМ!"



 Държавният бюджет няма нужда от актуализация! НЗОК - няма нужда от актуализация на бюджета! И ДВЕТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ  ДЪЛБОКА ФИНАНСОВА ревизия НА ХАРЧОВЕТЕ!


                             Остап Бендер ряпа да яде пред Делян Пеевски!   http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/28/2348931_idvashtiiat_falit_na_dpeevski/




   Остап Бендер се задоволяваше с милиони, на Д.ПеевСки са му необходими милиарди....     (БНБ  -  маша  в ръцете на Пеевски )   След запушването на ядрената и на газовата хранилка къде в страната имаше милиарди? Само на две места – в банките и в държавата.   Така започна блицкригът срещу КТБ, довчерашен банкер на Пеевски. Цялата "коалиция Пеевски" се подреди в един строй, за да постигне максимално бързо няколко удара, с които да събере няколкото необходими оттук насетне милиарда:   - Взе КТБ от Цветан Василев, за да я подчини на БНБ (която е част от "коалицията Пеевски").   - Опита се да въведе "банкова ваканция" (затваряне на всички банки), за да изпомпа в калабалъка едни милиарди за себе си, докато българският народ се втурне да бъде спасяван от ГЕРБ (новопостъпил член на "коалицията Пеевски", на мястото на БСП).   - Подготви извънреден закон за КТБ, чиято цел беше да вкара милиарди, взети от данъкоплатците, на мястото на вече употребените (липсващи) милиарди. За да има оттук насетне нови милиарди на мястото на старите.   - Подготви извънредно актуализиране на бюджета, за да си осигури още малко милиарди.   - Опита се изненадващо да нанесе удар чрез вземането на (държавно гарантиран) заем от "Газпром" – т.е. барем един милиард, който после да бъде платен от държавата (данъкоплатците).    И точно когато нуждата от милиардите стана истински задушаваща – оказа се, че те са недостижими. Няма и не може да има АЕЦ "Белене". Няма и не може да има "Южен поток". Няма "банкова ваканция". Няма извънреден закон за КТБ. Няма актуализация на бюджета.   Нещо повече – дори вече няма и банка, която да участва в схемата с едно-две жалки милиардчета (е, имат си една, овладяна наскоро, ама тя е толкова малка, че не може да ги захрани и за седмица). Не само липсват жизнено необходимите нови милиарди; и старите, вече крайно недостатъчни, също ги няма.   ...И изведнъж ДПеевСки се оказа в състоянието на кит, изхвърлен на сушата   Огромно, страховито туловище, което може да вирее само в дълбоките води, а сега се е проснало – и се смачква под собствената си тежест – на някой каменист бряг.    ДПеевСки във ВСИЧКИ опити да всмуче нови милиарди демонстрира, че в България има демокрация – и че докато това е така, моделът "коалицията Пеевски" е обречен на провал.    (ДПС губят играта и ако в близките месеци партията не фалира, значи милиардите - липси на КТБ са в  касата на партията)...   - Опитът за бързо и скришно ликвидиране на КТБ не успя, защото се натъкна на отпора на обществеността – "няма да платим".   НАРОДЪТ Е КАТЕГОРИЧЕН - според интернет медиите
  "НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ  СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ИМА ИЗВЪНРЕДНИ ПЪЛНОМОЩИЯ!
  НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ТЕГЛИ КРЕДИТИ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА НАРОДА (НС)!
  НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА ДА СИ ПРИВИШАВА ПЪЛНОМОЩИЯТА, той е обединител на народа, Не разединител! Заклел се е в Конституцията - трябва да я спазва. Ако е забравил - да я прочете отново!"
    А след изборите? Вариантите са два: или ДПеевСки вече е фалирал, или – по-вероятно – още не е, но е затънал в титанични дългове. И ще трябва да намери отнякъде, тук-сега-и-веднага, 3-4-5 милиарда. И това – преди зимата. Дори да си представим, че някакъв вариант на "коалицията Пеевски" е на власт към онзи момент, няма как да си представим самоубиеца-премиер, който изведнъж ще отскубне отнякъде милиардите, за да ги даде на ДПеевСки.

    Евгений Дайнов / в-к "Дневник"  



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. dalida - Банков надзор ли? Новото правителство - бойна задача №1 - влизаме в банковия съюз
28.07.2014 11:05
Колкото по-бързо страната влезе в европейския банков съюз и еврозоната толкова по-добре и за икономиката, и за банковата стабилност, допълва Ангарски.

Държавата е в стабилно състояние, не можем да правим никакви аналогии с времето преди борда, казва
финансистът.

Трябва да има актуализация на бюджета като това не означава, че задължително трябва да се увеличи дългът. Просто да се вдигне лимитът за дълга при нужда. Още повече, че не е ясно колко ще продължи това правителство, тъй като може да има проблем със съставянето на редовното, казва още Ангарски.

За ситуацията със здравната каса той смята, че трябва да се балансира системата. "Това къде го има - държавно гарантиран частен бизнес - правиш си болница и веднага ти се случват нещата, защото държавата ти дава пари. Явно се върви към намаляване на парите на държавните болници за сметка на частните"
цитирай
2. rouzy - ВНИМАНИЕ ДНЕС.....на извънредното заседание от 15:00ч....
29.07.2014 14:04
В ефира на Нова телевизия в прав текст осветли, че е било ПОДПИСАНО от ГЕРБ, ДПС и БНБ да ИМА БАНКОВА ВАКАНЦИЯ. Това обаче е трябвало да влезе в действие след извънредно засадание на парламента.

Румен Гечев каза: След като чух всичко това, ужасен, им казах, че това няма да стане и няма да стане без решение на парламента, а такова решение на парламента няма да има.

Пред парламента днес има протести, за да не се актуализира бюджета на държавата - за да не се дават пари за КТБ и Пеевски да остане с пръст в устата...

България няма нужда от актуализация, това го казаха двама финансисти, добре запознати с бюджета за 2014 г.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031