Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2017 15:20 - Компютърен снимков пътепис (част II-ра)
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5171 Коментари: 31 Гласове:
24

Последна промяна: 17.11.2017 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В ето този "пътепис"

 

 

http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/10/12/kompiutyren-snimkov-pytepis-chast-i-va.1572002

ви разказах със снимки и текст на разбираем език като за непрофесионалисти какво представлява дънната платка (в разговорния език се нарича "дъно") на компютъра и ви дадох някои съвети какво да гледате при избора на такава.

С днешния

image

мисля отново на достъпно ниво да ви запозная с това какво представлява РАМ-паметта на компютъра (нарича се още "оперативна памет") и отново да ви дам някои съвети по отношение на нея: какво е важно при избора й, някои общи сведения за принципа на действие, някои типични настройки и/или принципи при клокването на РАМ-паметта.

Това предстои да се случи във времето, тъй като сега нямам много време, като засега излъчвам само няколко снимки на РАМ-а, който онзи ден ми пристигна по куриер, тъй като някои приятелЕ тук не спряха да ме дрънкат да... се изфукам
(ха ха ха), а и един анонимен "разбирач" се изказа, че видиш ли не било възможно РАМ за компютър да струва 800~и лева.

Анонимни "професоре",

 

 

има РАМ (говоря за същия обем от 32GB – гига байта) и за 1200 лева и нагоре. Така, че, преди евентуално да изакаш поредната анонимна тъпня – гугълни поне малко инфо.


Но стига толкова локуми, а да постна снимките, които направих още онзи ден на РАМ-а, за който похарчих цели две заплати на охранител в "Била"
(ха ха ха) и сега понеже не останаха този път дори за бира - ще трябва да я карам на фотосинтеза.

image

Въпреки, че бързам, дори и на момента ще кажа 2-3 полезни за вас надявам се думички все пак: G.SKILL е една от най-добрите (за мен лично най-добрата) памети в момента в света и аз ви препоръчвам тази марка.
Не се лъжете по факта например, че Corsair ви се предлага с доживотна гаранция. Компютърната техника толкова бързо морално остарява, че това е просто маркетингов трик на фирмата - на никого няма да му се наложи да ползва тази гаранция.
Има други, много по-съществени неща, които е много по-важно да гледате при избора на РАМ и по-късно като поговоря малко по-технически - някои от тях ще съзрете дори като отразени в етикетите в/у самата памет, които по-добре се виждат на долната снимка.


image

А от последната (снимка), която засега ще се огранича да ви покажа, се вижда, че препоръчваната от мен като марка РАМ-памет се предоставя с 96 месеца гаранция, която сами разбирате, че говори за качеството й, а аз ви казвам, че дори и нея няма да ви се наложи да ползвате в целия период, тъй като максимум на четвъртата година ще сте сменили компютъра.

image

А сега, 20:30 часа, имам малко свободно време докато стане манджата и ще нахвърлям първите по-съществени и надявам се полезни за вас думички по темата.

RAM идва като съкращение от
random-access memory и в превод означава памет с произволен достъп.
В първата част на този компютърен "пътепис" стана на въпрос бегло (по-нататък във времето ще има и изричен материал по темата) какво представлява процесора на компютъра и там го определих като двигателя при автомобила, а РАМ-паметта като карбуратора. В този ред на мисли, хард диска е резервоара на автомобила.
И, ако сега прехвърлим нещата към компютъра, хард диска се явява мястото за съхраняване на основния обем данни в компютъра като архив, а РАМ-паметта е мястото, където компютъра оперира с част от тях "на ум".
Тоест: когато вие запишете една игра например на компютъра си, данните, съставляващи играта (програмата) се записват в хард диска, който е енерго независим и ги съхранява произволно дълъг период от време. Когато вие стартирате играта (програмата), (част от) тези данни се зареждат в РАМ-паметта, където процесора борави с тях. Затова и в първия "пътепис" казах, че РАМ-паметта е най-тясното място в компютъра ви и колкото повече РАМ имате на него - толкова по-добре и той, компютъра ви е по-бърз и по-неподдатлив на срив.
Дотук разбрахме, че РАМ-паметта служи да временно съхраняване на данните с които оперирате, преди те да бъдат записани като краен резултат на хард диска, където да се съхраняват като архив дори и при изключване на компютъра, тъй като РАМ-паметта е енерго зависима! Тоест, при изключване на компютъра или изгасване на тока - данните от нея безвъзвратно се губят.
Или: когато вие пишете някакъв текст или рисувате например, вие го правите в РАМ-паметта. Когато сте готови
(а изводът от по-горното е, че и от време на време преди товае нужно да го правите) - вие записвате в хард диска.
Помнете: В 90% от случаите е по-добре да модернизирате (ъпгрейдвате както се казва) компютъра си като му добавите още РАМ-памет, отколкото да подмените процесора с по-бърз. Като краен резултат за производителността и най-вече надеждността на машината ви ще е почти винаги по-добре, защото един бърз процесор, ако няма достатъчно място, където да се "развихри"
(казахме, че процесорът борави с данните именно в РАМ-паметта) - просто ще е безсмислено, че е толкова бърз.
В съвременните нормални компютри
(изключвам сървърни и други по-специфични такива) 8GB (осем гига байта) РАМ ви е достатъчно, 16 е вече супер, а с 32 - поне още 10 години няма да има софтуер, който, ако не се касае за тежък многозадачен режим на работа, да може да ги натовари.
Припомням също, че игрите
(съвременните) са едно от най-тежките предизвикателства пред вашия компютър. Много често в практиката ми на охранител в "Била" (ха ха ха), пред мен са заставали родители с думите: "Абе да купим на детето компютър да си играе", имайки в предвид нещо евтино.
Не става, братче! Няма геймърска конфигурация под 1600-1700 лева.
А за по-добрите - само процесора или видео картата са дори повече.
Но за тях по-нататък.

А сега, 15:10 часа на 17-ти ноември вече, докато почина малко от работата си (естествено, че в 90% от времето я бачкам от вкъщи баси - та нали съм "ценен кадър" по думите на единствените 2-ма над мен в йерархията ни от над 400 човека само в България и имам възможността да работя когато както сметна за добре, стига резултатите да са налице - хе хе хе), да нахвърлям малко по-технически неща.

В първата част на тази поредица постинги споменах, че дънната платка разполага с чипсет, който определя типа памет, която може да се използва.
Моята най-важна препоръка към вас е: Когато подбирате дъното за компютъра си, изхождайки от типа на процесора - изберете такова, което работи двуканално
(има всъщност и 3 и 4 канално) и се поинтересувайте с каква памет работи. Правите го на сайта на производителя на дъното естествено.
Тоест: За избора на РАМ-паметта
(всъщност, това е тафтология, защото "паметта" се повтаря във фразата, но така е прието в разговорния език) е добре да се информирате от сайта на производителя на дънната платка.
DDR1, DDR2, DDR3, DDR4 - това са видове РАМ-памет и едно от основните неща, с които ще се съобразите при избора си, като не, че ще ви стане ясно, а и не е нужно, но все пак ви обръщам внимание, че основната най-съществена разлика м/у типовете е волтажа, на който работи паметта.
Естествено има и много други съществени различия като: честота, на която работи паметта (при първата например максималната е 533MHz - приемете, че извършва 533 милиона операции в секунда, при втората - 1066MHz - съответно милиард и 66 милиона операции в секунда и т.н.) и тайминги например, но за тях няма да се разпростирам в обяснения, защото си е работа за... краставичар-охранители като мен, които да ви ги подберат при покупката и настроят при конфигурирането.
От снимката по-горе се вижда, че паметта е 3200 мегахерцова - тоест 3 милиарда и 200 милиона операции в секунда извършва като максимум, таймингите също се четат, както и захранващото й напрежение.
И, ако се върна на примера с автомобила - мога да поясня по-разбираемо така
(за да видите, че компютърните компоненти се асемблират с акъл, а не се бъркат с миксер и не винаги по-скъпото води до по-добри резултати):
RAM-паметта ви е тип DDR2 със скорост 800МHz и е с тайминг 4 (CL4), друга е тип DDR3 със скорост 1600МHz  с тайминг 8, а трета е тип DDR4 със скорост 2400МHz с тайминг 16. Тези автомобили могат да направят определен брой обиколки на една и съща писта и могат да постигнат максимална скорост ето така:
DDR2 800км - прави 4 обиколки за да финишира
DDR3 1600км - 8 обиколки
DDR4 2400км - 16 обиколки
Тоест, последна ще завърши DDR4-ката, докато DDR3 и DDR2 ще завършат наравно!
Или: От пренесеното по-разбираемо за вас става ясно, че скоростта при паметта не е най-важния показател: разликите са както в тайминга
(DDR2 на 800 с тайминг 4 беше една от най-бързите памети, респективно - на по-висока цена, същото важи за DDR3 на 1600 с тайминг 8), така и в процесорите които ползват определената памет - не защото DDR2 е по-бавна от DDR4, а защото поколението процесори и дънни платки което ползваше DDR2 е вече остаряло в сравнение с процесорите ползващи DDR3 и DDR4 тип памет.

Стана неразбираемо, нали?
Ами затова сме краставичар-охранителите - да ги разбираме тези неща и ние да ви правим компютрите, а вие да ги ползвате.
(ама не като индиянци пишеща машина все пак)

Май идеята да ви поговоря по-технически не е много добра и да ви запознавам с
tRAS, tRCD, CAS, tRP ще е кауза пердута.
По-добре да ви посъветвам да се доверявате
(но не сляпо) на... "краставичар-охранителите", защото все пак ние ги разбираме тези неща, нищо, че като блогъри в блог.бг сте попили тук небивал интелект. ха ха ха

image






Тагове:   Ram,


Гласувай:
24



1. starforlife - Някой спомня ли си кога за първи път ви показах "снимката" от клипа и какво е якото при нея?
16.11.2017 15:23
БЛ©ндинките да мълчат - не, че ще се обадят де. :))

Не всеки може да използва компютъра и възможностите му така, че за секунда да открива не само текст чрез Гугъл, а и други видове обекти, но по-късно ще дам малко елементарно Познание и за нещо такова.
цитирай
2. zamundata - Ще гепнеш ли една щафета и за мен? :-)
16.11.2017 15:40
Предходния пътепис за дъното беше супер. Ще очаквам да прочета и този с интерес.
Поздрав. :-)
цитирай
3. starforlife - 2. zamundata - Че как няма да е супер, та нали съм Стар!
16.11.2017 15:47
СУПЕР-Стар!
ха ха ха

ПС: А за луканката... Не мисли, че всичко, което пиша - се случва в действителност. Искам да кажа, че в случая не съм тръгнал за "Била" (по принцип и не пазарувам от там), а още по-малко да крадвам луканка.
Често се гаргаркам с разни псевдо-психолози и разбирачи с куп неща.
Например: пусна някоя снимка с алкохолни питиета и веднага нЕкои тъпоъгълни съзнания си вменят, че ме познават и съм пияница.
Така и сега: нарочно пуснах снимки на RAM паметта на фона на фактурата. За да се вижда цената от 866 лева. Забавно е как някои такива неща ги дразнят.
цитирай
4. vaquero - starforlife,
16.11.2017 17:41
Както казва zamundata, ако не те хванат, открадни една и за мен.
Иначе разходките из компютъра са полезни и за профани като мен.
цитирай
5. cortana - Чух за крадене и ето ме! :)
16.11.2017 19:00
Защото аванта си е чиста печалба! :))))
Иначе разходките са приятно занимание. Както из компютъра, така и из 'Била'. :):)))
цитирай
6. starforlife - 2 в 1
16.11.2017 19:50
~ 4. vaquero - Мен да ме хванат?
Ти не можеш да си представиш колко бързо бягам!

~ 5. cortana - Особено когато риска е на чужд гръб!
Тогава авантата е не просто чиста печалба, а... мечтано зло! ха ха ха
цитирай
7. zabavnata - Привет!
16.11.2017 20:40
Картината е супер. Не помня кога и по какъв повод си я поствал, но определено си личи, че мадамата чака влака и не и пука, че вали дъжд. За фактурите - да се смея ли, да плача ли. Пак ли си ги мерите в блога? Да постна фактура на пералнята дето купих, за да се похваля и аз. А старата си е работела, просто не можах да отвъртя болта, за да почистя някакви стотинки, които ми направиха беля та се почувствах като корабокрушенец като отворих, за да извадя прането. Мощна вълна ме заля и наводних целия коридор. Ама не се хваля.
цитирай
8. starforlife - 7. zabavnata - Ха ха ха Не се хвалиш защото не си комплексарка като мен! ха ха ха
16.11.2017 21:02
Не бре, Ани, не си го меря с никого този път. А защо "този път"? - Аз по принцип не си го меря с никого, но някои все си мислят обратното.
ДРАЗНИТЕЛСТВУВАТЕЛСТВУВАМ!
Искам да кажа, че обикновено голяма част от хората (тук) не се радват на придобивките на околните, а злобеят.
Такива имам практиката да ги дразня с изтъкване на това, което ги комплексира и сами се самонаказват с проявяването на злоба и завист.
866 лева... Какво са за една РАМ-памет бре, Сис?
Има-няма пералня и половина. ха ха ха

Картината е на "фотографа" с четка Стив Ханкс. По-късно ще сменя клипа с онзи мой, който използвах във въпросния постинг, в който ви срещнах за първи път с този мой любим художник.

ПС: Вчера ти звънях да те поканя да се присъединиш към готината ни компания за почерпка и кино, но... Ти какъв телефон последно използва, че ми вдигна друга? ха ха ха
После се заговорих с единия от двамата ми шефове за технически проблем в поделението ни в Турция и... те забравих. ха ха ха (нЕма майтап)
цитирай
9. gipsyking - Добър вечер, Стар!
16.11.2017 22:33
Отдавна не бях влизал в блога, но се радвам, че го направих защото прочетох и този, и предишния ти пост по темата, и ми беше интересно, а и научих някои неща. Достъпно обясняваш сложни неща. Разбираемо.
Благодаря!
цитирай
10. zabavnata - Хахаха...
16.11.2017 22:35
Пералня и половина! Толкова. Като сглобиш мощния компютър снимай пак - за се стопят от злоба феновете ти тук. Шегувам се. Вярвам, че никой на никого не завижда, просто виртуала изкривява действителността, нещо като кривите огледала от детството ни. Дори не знам дали вече ги има някъде. Беше много забавно. Стив Ханкс ... Предпочитам Леонид Афремов, защото съм влюбена в картините му. Те са уникално красиви и имат нещо чудно, магнетично, приказно красиво.
Е, що не си поканил Петя на кино? Аз напуснах фирмата, изтрих телефоните от картата и я дадох на шефовете. Казах им, че не номера е важен, а човекът. Защото за този номер се водеха какви ли не войни във фирмата. Можеш ли да си представиш живот без телефони и интернет? Не, нали? Ама си е готино. Понякога шокирам хората и се чудя къде е грешката - в мен или в тях? Последно бившия ми шеф каза, че психиатъра ми имал нужда от психиатър. Представяш ли си?
цитирай
11. anngry - Привет, Жоро-Стар! :D
16.11.2017 23:19
А филмчето къде е? :D
Съгласна с 9-ти коментар: Обясняваш просто и разбираемо. Дори аз, която съм скарана с техниката, разбирам как стават нещата. :D
цитирай
12. kvg55 - starforlife,
17.11.2017 00:01
Картината е трепач.
цитирай
13. starforlife - Добро утро! (Снощи си купих кафе-машина за 2000 лева - ха ха ха)
17.11.2017 07:24
Сис, шегувам се за кафе-машината - нямам и не ми трябва. Ти мисля, че знаеш, че при "Влайкова" в махалата, правят "Лаваца" капсула за 70 ст. (най-евтино в София) и е на няма и две мин. пеш от вкъщи. За какво ми е машина тогава?
Да не говорим, че на 20 сек. пък ми е денонощния "Алкохол и табако" и там също правят чудесно кафе. Така, че, Юлия - когато реша да си купя кафе-машина - ще се похваля нарочно и изрично. ха ха ха

Такааа... Нахраних нЕкои люде - сега да ви отразя:

~ 9. gipsyking - Ооо, за обяснението е факт, че съм един от най-добрите в България - все пак над 15 години съм се занимавал И с компютърни обучения и просто съм дъ бест. Естествено тук не мога да бъда на ниво, защото просто е коренно различно когато се пише.
(донахраних злобничките, но пък това е истината - едната ми фирма е лицензиран учебен център и подписа и печата ми се признават по цял свят)

~ 10. zabavnata - Сис, още един повод да почерпиш: напуснала си работа. Явно съм ти дзвънчнал на служебния. Петя убавица ли е? Ако "да" - да не трия номера - ха ха ха.
Смених току що клипа с въпросния мой.
Стив Ханкс е художник, който е "специализирал" да рисува фотореалистично жени. Убеди се от клипа, но имай в предвид, че там, за да уеднаквя размерите на картините - някои са деформирани като пропорции. Например: има една скачаща мадама на брега на морето, на която краката са станали дълги като на щъркел
ПС: Аз когато ти дробех мохабета да те бутна за един търговски, ти... Щеше да си гепваш близо 2К заплата с реални осигуровки и да си свиркаш.


~ 12. kvg55 - Краси, прочети написаното по-горе и виж новите "предложения".
Не разголените бре, ей!
Скибай мадамите след дъжд...
ха ха ха
цитирай
14. kvg55 - starforlife,
17.11.2017 07:45
Клипът не го бях гледал, а то си заслужавало да оплакнеш очите.
цитирай
15. starforlife - 2 в 1
17.11.2017 09:31
~ 14. kvg55 - Той беше друг обаче. Ето този:
https://www.youtube.com/watch?v=hDsnBZbnwnY

~ 11. anngry - Извини ме, одеве съм те изпуснал. А като извинение - току що специално ти качих едно филмче, което допълвам и в постинга и гарантирам, че ще ти хареса.
цитирай
16. ladylady - жореее, ко стана с моя Съд, ето ги твоите двама ВИП свидетели...
17.11.2017 13:35
11. born - невъзпитан дъртак. А ти си една п...

13:25 lilienschwager написа: невъзпитан дъртак.
А ти си една приятна миризлива свиня с мазна зурла / ако трябва да съм точен/, която рови навсякъде и умирисва всичко наоколо с вонята си. По-добре си стой в гьола, възпитана свинке.
цитирай
17. starforlife - 1 в 0, защото Тикоев е пълна такава. Нула иде реч.
17.11.2017 13:36
~ 16. анонимен - Кеф я. Представи си на мен какъв ми е. Кефа иде реч.

~ За тишето все пак: Ти имаше своето "Рафи", нали така?
Отразено тук: http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/08/20/snimkov-pytepis-do-quot-raffy-quot-v-plovdiv-i-nazad-s-priia.1563037
Само където тогава от страх, беше приложил командата park и главите на HDD бяха изтеглени от пакета, за да не се надраскат плочите от вибрациите.
За вибратора ти иде реч, ако не си схванал. М/у бузите ти. Задните.
цитирай
18. starforlife - 17. ladylady - Едно тъпо нещо на нашата страна е, че нещата, за които говориш често стават неимоверно бавно.
17.11.2017 13:42
Предстои да бъда свидетел по дело, на което лично бях инициатор преди почти 2 години и половина. Криминално дело при това, а не кокошкарско като това, за което говориш.
Но радващото е, че все пак ще влезе в зала, при все, че вече и така солено излезе на наперените биячи.
Тогава може би Фрии например, когота ебавам напоследък с "Била", ще разбере, че празнодумието често се получава вследствие на неща извън изглеждащия като празнодумец, а блога НЕ е място, където да се обсъждат подобни неща. Особено при безумното им бавене от страна на някои органи и инстанции на страната ни.

Нищо не разбра ли, Ю?
Не ти и трябва. Ти ще имаш също своето "Рафи" рано или късно. Пече се.
Тогава ще ти се изясни.
цитирай
19. starforlife - ПП: Коментари от 17 до 23 включително, ще престоят да кажем днес до 18 часа.
17.11.2017 13:48
После ще ги делна не за друго, а защото ама изобщо не са по темата и не са носител на нищо полезно.
Нещо като когато някое краставо псе ви се изака пред къщата и изметете лайната на боклука, където им е мястото в едно с псетата.
цитирай
20. ladylady - !!!!!!... моето рафи??!!..но, аз нямам..вибратор, имам 2ма мъже,но ти знаеш..
17.11.2017 13:53
~ За тишето все пак: Ти имаше своето "Рафи", нали така? Само където тогава от страх, беше приложил командата park и главите на HDD бяха изтеглени от пакета, за да не се надраскат плочите от вибрациите.
За вибратора ти иде реч, ако не си схванал. М/у бузите ти. Задните.

с най/голям кефф,ще се срещна с твоите свидетели,
макар, че са възможно най най лошият избор,
ноо, късметът ти такъв, батко...
с такива ..хмм приятели,врагове не ти трябват..
инак, умирам от смяхх, като се правиш на..учител..
на кого, бе джанъм!!!
и вескътъ даже не те слуша..
на кой му пука, изобщоо..
цитирай
21. saankii - освен това ,също така,
17.11.2017 13:58
мисля, че ком.2,3,4,5..
са абсолютно неадекватни и тъповати,
да резнеш и тях, най-добре..
просто съветче от една..блондинка...
все тая, но да се върти трафика..
цитирай
22. starforlife - ~
17.11.2017 13:58
~ 21. ladylady - Удоволствието ще е явно взаимно тогава.
Виж за последното си права. С уточнението, че аз тук не се правя на учител (има къде това да ми носи включително и добри финансови облаги).
Тук просто разпускам.
Докато ти с твоите псевдо-възвишени постинги на тема духовно, си от смешна по-смешна.
Особено поради духовната (ти) пустота и ограниченост, а да не говорим като пълна липса на смисъл ТУК.
Но УВАЖАВАМ твоето пространство и право да си драскаш каквото ти е кеф и НЕ се вра в него, особено давайки ти каквито и да е съвети и/или отправяйки каквито и да е забележки.
Това е твой прерогатив И ТО НЕ САМО ТУК, който показва само и единствено липсата на изяви в реала, както и непълноценни (отсъстващи) социални контакти.

~ 22. saankii - Така е, и за тях си права, но... ще останат! хи хи хи
Мое право, нали?
Те за разлика от лайната, са нещо като шоколадовите бонбони, които обикновено носиш отивайки на гости. Или бутилката питие.
А тук всички освен мен сте гости, нали така?

ПС: Как ти действа, ако ти се похваля, че си поръчах осцилоскоп за домашната лаборатория?
Четирилъчев. 100 мегахерцов.
И много скъп, мамка му!
Колкото две кафе-машини "Саеко" от върховия клас. ха ха ха
цитирай
23. saankii - джоре, ако аз Не бях Духовна повече от над средното..
17.11.2017 14:11
нямаше да съм тук и сега..
жива, здрава,усмихната..
и в перфектна форма,
за моите години..
мисля, че обладавам завидна логика..
/ аз обърнах специално внимание за..вредата от капсулите за кафе,
но, ти си баеш, както си знаеш
открай време..
вместо, да се учиш..от всички наоколо...
тежка карма имаш,уви...
цитирай
24. starforlife - А защо да чакаме 18 часа, че да миришат някоии лай~а и лай~ари дотогава?
17.11.2017 14:29
~ 27. saankii - Ти си всичко друго, но не и духовна!
А за капсулите, ако не беше смешно - можеше и да подискутираме.
Но понеже много ме познаваш (твои думи, а НЕ факт) - дори не знаеш, че аз НЕ пия кафе (пия, но много рядко).
Стана ли ясно?

Кармата ми също НЕ я знаеш и дори не си в час с 10% от нея.
Да се уча от подобни на теб и Тишко-мекопишко?!?! - Опазил мА Б(л)ог.

ПС за Мекопишко все пак: Те затова "Тектроникс" още правят осцилоскопи и струват майка си и баща си - защото професори по празнодумие като теб (които не им стиска да се явят на срещи, които сами насрочват, че да се мъжеят пред льолите тук) казват, че не се ползват.
Мъжеят ли казах по-горе? Момеят имах в предвид. Сори.
цитирай
25. cortana - Абе, женчо мамин,
17.11.2017 15:44
tikoev написа:
Разсмя ме! Ела, заповядай! Ще ти взема биометричните данни и без да си сваляш очилцата!
По колко пъти да ти идва бе, бъзльо? Нали ти дойдохме с Жоро на крака в уречения ден и час, къде беше ти бе, перушинчо недонатакован? :))))

tikoev написа:
Само с GIF-ове и Photoshop ли се изчерпват възможностите ти? А да, извинявай! Забравих, че знаеш и 200-300 командички от DOS! Хубав ден ти желая! Autor: tikoev
Да де, но Жоро е авторитет в средите, а ти си... Кой? Тишо-дришо? Който няма смелостта да се явява като мъж на срещите дори?
Охранител от 161 бил, че ти за салфетка не ставаш бре, какиното! :)

tikoev написа:
Screenshot-ове на текствове от Word, Watson! :)
:))))
Не е далече времето когато блога имаше все още заложените възможности и Жоро усукваше не само текст както реши, а и видео и какво ли още не. А именно ти и то нескопосано правеше обърнати "текстове" като картинки, опитвайки се смехотворно да подражаваш на батковците-мастъри. :)
цитирай
26. cortana - Смарти, защо въобще го търпиш тишо-дришо? :)
17.11.2017 15:45
Пускай веднага водата и да се оттича там, откъдето мине-не мине и изпълзи комплексарчето му недно. :)))
цитирай
27. troina - освен,че нищо не чух за капсулите от алуминий..
17.11.2017 15:52

ДРАЗНИТЕЛСТВУВАТЕЛСТВУВАМ!

ами и триеш наред..
чий тогава е..мек..
цитирай
28. starforlife - 26. cortana - "Абе, женчо мамин..." - Казвал ли съм ти колко те обичам лоша?! ха ха ха
17.11.2017 15:55
Така е, Бюти! Тишето е не дори пърдящата възглавница... Не дори и въздуха, който излиза от нея... А просто онова "пръц", което се чува, ако е полупразна и седне някой с твоите килограми. ха ха ха

Хей сега ще пусна водата.
https://www.youtube.com/watch?v=PR8E1aQQRLE
цитирай
29. starforlife - 28. troina - А трябва ли да чуеш?
17.11.2017 15:59
Да обсъждам капсули (които, Юлче, на "Лавацата" при "Влайкова" НЕ са от алуминий, а са полимерни) кафе, което НЕ пия?
Ти добре ли си бре?
Да си губя времето в дебати с простотии!

ПС: Трия НЕ защото ми са неудобни коментарите, а защото просто са безсмислени!
Няма смисъл Читателите ми да превъртат дори подобни глупости.
Забележи, че теб НЕ ТЕ трия.
При все, че нищо умно не казваш!

ПС: А дали ми е мек - може да попиташ...
ха ха ха
цитирай
30. troina - ее, що се скри ..така самотен..
17.11.2017 16:08
ПС: А дали ми е мек - може да попиташ...
ха ха ха

а, ти, откъде знаеш на тишо..къф му е..
все пак, той е 15г по млад от теб, жъ
не играеш честно..
буля куртана гледам
пак се..довлякла на помощ
оххх, Боже, от коя да умра...
цитирай
31. starforlife - 31. troina - Юлия, когато се каже "мекопишковец" не се има в предвид оная работа, а че на дадения "мъж" не му стиска!
17.11.2017 17:26
А Тишето е типичен пример: мъжее се тук пред разните блогови "мадами"... Самият той определя срещи, на които дори казва, че ще ми раздава шамари... А когато му дадеш шанс да го направи (че да обере прахта около "Рафи", защото аз не бих го дори ударил, ако посегне - просто ще го разнеса малко по плочките да му понасинеят младите кокали) - се покрива като пу~тка в нови дантелени гащички.
Факт ли е? ФАКТ Е!
Еее... Кой е мекопишковеца? - Този, който се прави на думи пред вас тук, а е един най-обикновен бъзльо? Или този, който реагира мъжки и му дава шанса на пу~ьото да се изяви като е такъв ербап?
Нямам повече въпроси! - Отивам на гости на Корти, за да пия едно хубаво кафе от нейната "Делонги Магнифико" (Или както там беше, защото тя добре ви го каза, че аз кафе машините не ги купувам за себе си, а ги подарявам на Приятелите си за разни поводи. Майчето й също има за Р си Д такава подарена от мен)

До кукане, Юл!
https://www.youtube.com/watch?v=ZCBZdCPBsBM

ПС: И само да те светна, защото и за това се смях с твоите супер изводи и разбирания.
Името на Хакерската групировка е написаното в превюто на клипа. А там НАСА беше оная НАСА - Космическата агенция на Щатите. За неин спътник се говореше тогава. Гео-спътник, свободно обявен за използване в научните среди, а не хакнат нарочно, че видиш ли Ю е много важна и уточняването на лъжата й тогава, че е в Германия, а реално е в Добрич е супер важно, че да губи ресурс някой с нея.

Та те така...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2588450
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031