Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2017 14:36 - РУСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ 1
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 26800 Коментари: 121 Гласове:
30

Последна промяна: 05.09.2017 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ОГРАБВАНЕТО НА ГЕРМАНИЯ

ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ

НИКОЙ ДРУГ НАРОД НИКОГА НЕ Е ПОДЛОЖЕН НА ТАКЪВ ГРАБЕЖ СЛЕД ВОЙНА


image

              Никоя друга нация не се въздига така след две световни войни

Линкнах постинга ми към може би 20 русофили в сайта, НЕ за да ги дразня впрочем!

ВСИЧКИ СМЕ ЧЕЛИ, ГЛЕДАЛИ, ЧУВАЛИ КОЛКО ПОСЕГНАЛА ГЕРМАНИЯ, НО ТЯ ГУБИ И НЕ ЗАДЪРЖА НИЩО, НО КОЛКО ПОСЯГАТ НА НЕЯ...

               В ТОЗИ ПОСТИНГ ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ

ЗА ГЕРМАНСКОТО В СССР - НАЙЛОНА, КИНОЛЕНТИТЕ, ЗЛАТОТО НА ТРОЯ...

ЗА ГРАБЕЖА НА ГЕРМАНСКИ ЗАВОДИ - ХИЛЯДИ ЗАВОДИ, МАШИНИ, ТЕХНИКА

ГРАБЕЖА НА ГЕРМАНСКИ КНИГИ ВКЛ. ОТ БЪЛГАРИЯ - ТОНОВЕ КНИГИ С ВАГОНИ

ЗА ГРАБЕЖА НА ГЕРМАНСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО - ГАЛЕРИИ, ЗЛАТО, СРЕБРО

ЗА СЪВЕТСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ-КРАДЦИ И СУПЕРКРАДЕЦА МАРШАЛ ЖУКОВ - ЧАСОВНИЦИ, ПРЪСТЕНИ, ОБУВКИ ЗА ЖЕНА МУ, ВИЛИЦИ, ЛЪЖИЦИ, ГОБЛЕНИ ИТН

ЗА ГРАБЕЖА НА ГЕРМАНСКОТО КИНО СЛЕД ВОЙНАТА , ЗА КИТОЛОВА В СССР ДОРИ

От друга страна знаем, че руснаците имат и добра страна - и това също е описано като особеност в техния характер - в един момент могат да се умилят, да си разделят залъка и да спасят дете - и това е описано вкл. в германия по време на и след войната!

ЛАФА ЗА "ПЪРВОСТТА" ЧЕСТО Е МАЛОУМЕН, ОСОБЕНО НАПИСАН ИЛИ КАЗАН ОТ РУСОФИЛИ ИЛИ ИДИОТИ ЗА ГЕРМАНИЯ СРЕЩУ СССР


Просто защото преди въобще да има Хитлер руснаците планират да превземат Европа до Ла Манша и това аз съм показал с постинги и ще покажа със следващи

НЕ "ПЪРВОСТТА", А ПРИЧИНИТЕ, НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ И ИСТИНАТА

ПРЕЗ ВСВ ГЕРМАНИЯ Е АГРЕСОР

СЪЩИЯ АГРЕСОР Е И СССР и русия е агресор срещу 3 прибалтийски държави 1939, срещу финландия 1940г., срещу Буковина итн итн итн

Англия и сащ са агресори дори срещу Исландия и Иран (заедно с Русия)

И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ - АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ ТОГАВА СА КОЛОНИАЛНИ ИМПЕРИИ КАТО ПОД СЕБЕ СИ ИМАТ И ТЪПЧАТ ДЕСЕТКИ НАРОДИ, А ГЕРМАНИЯ НАПРИМЕР НЕ!

РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е НАСЛЕДЕНА ОТ СССР И ТАМ ИМА 136 НАРОДНОСТИ (НЯМА ГРЕШКА) като над 100 от тях са стъпкани през вековете оит руски ботуш - факт

              Грабежа и насилието по време на война са „закон” за победителя!

              Граби всеки в Античността – римляните робовладелци, търгашите на Картаген, граби векове по-късно Аттила, преди него моите германски варвари, грабят в Средновековието рицари с „морал”, монголи, орди, араби, маври, турци, дори в Новото време – 30-годишната война е направо разорение. Грабят по-късно Суворов дал на плячкосване за 3 дни Измаил, Потьомкин, император Николай  II поздравява Линичев с превземането на Пекин, а руснаците с вагони композиции изнасят награбеното от Китай към Русия – това са онези руснаци за които не сте чували, че са грабители! Наполеон и неговите генерали стават милионери грабейки и започвайки от Италия, преминавайки през цяла Европа, а германската квадрига на върха на  Бранденбургската врата години наред е в „демократична” Франция.

            Всички тези грабители, обаче са нищо пред победителите от ПСВ - Уилсън, Лойд-Джордж и Клемансо задминават Чингисхан и Тимур, първите трима налагат във Версай контрибуции на победена Германия в размер 269 милиарда златни марки или равнявайки се на 100 000 тона злато, да – няма грешка, 100 ХИЛЯДИ ТОНА ЗЛАТО!

          Срещу победена Германия се върши всякакъв произвол – Полша заграбва земи в които мнозинство са германците, впрочем самите поляци в страната си без германците, без кашуби, лемки, без белоруси, украинци и др. са половината от населението(!), и забележете само поляците имат право на свой език и култура – това е онази Полша за която сте чували, че е винаги жертва.

Германско дете от лагер на победителите

 image

             ЗАПАДНЯЦИТЕ - детайл

              Преди да започна с най-големите насилници и грабители в историята – руснаците, ще споделя един случай със западните съюзници на СССР: дълги години английския крал Георг 6 и неговата майка кралица Мария водят кореспонденция с германските си родственици живеещи в Хессе. В края на ВСВ английския агент Антъни Блънт (МИ 5 и двоен в НКВД) получава задача да иде в американската окупационна зона в Коронберг и да изземе или унищожи тази кореспонденция. В замъка на принц Волфганг се пазели стотици документи интересуващи и компрометиращи британците, не само споменатите писма. Блънт (който впрочем е роднина на кралското семейство), заедно с него Оуен Моршед (главен библиотекар на  кралското семейство) действат изненадващо и смело – паркират камион пред замъка и започват да изнасят документация, но точно в този момент се намесва капитана от женския армейски корпус на САЩ Кейтлин Неш, която прекъсва британците с аргумента, че тези документи са вече американска собственост. Антъни Блънт успява да заблуди американката, а някои предполагат и да успее с нея в кратка „любовна” авантюра, след което англичаните посатингат целта си и вземат документите.

             ЗА СМЕТКА НА ТОВА КЕЙТЛИН И ОСТАНАЛИТЕ АМЕРИКАНСКИ ОФИЦЕРИ СА „ВЪЗМЕЗДЕНИ” КАТО СИ ПРИСВОЯВАТ СЕМЕЙСНИТЕ СКЪПОЦЕННОСТИ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ВОЛФГАНГ НА СТОЙНОСТ ПРЕЗ 1945Г. 3 МИЛИОНА ДОЛАРА! ПРИНЦ ВОЛФГАНГ НИКОГА НЕ Е БИЛ НАЦИСТ, НЕ Е БИЛ ДОРИ ВОЕНЕН – НЕГОВАТА ВИНА Е БИЛА, ЧЕ Е ГЕРМАНЕЦ И ТО БОГАТ!

              Някои излседователи твърдят, че в онова време американците отнасят към 80% от германските културни ценности, организират огромен пункт за извозване в град Целле, а каквото не обират американците, го изнасят англичаните. ВПРОЧЕМ ЦЕЛИЯ ТОГАВАШЕН ГЕРМАНСКИ КИНОАРХИВ Е ПРЕНЕСЕН ПРЕЗ ОКЕАНА – повтарям целия!

           НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА В ИСТОРИЯТА И ПОПАДНАЛА В КНИГАТА НА РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС ЗАПИСАНА ПРЕЗ 1957Г. Е ЗАГРАБВАНЕТО НА ГЕРМАНСКОТО ЗЛАТО ОТ РАЙХСБАНК В РАЗМЕР НА СТОТИЦИ ТОНОВЕ! В австрийските Алпи янките запавят 52 вагона със скъпоценности, съдържанието на 29 вагона със златни изделия и брилянти те разпродават няколко години след войната на аукцион, а от шахтите „Меркерс” в Тюрингия американците грабят скритите там картини от всички берлински музеи...

След съветските "освободители" в Германия

 image

          РУСНАЦИТЕ – комунистически ПРЕСТЪПНИЦИ - КОНКРЕТИКА

          ЗАВОДИ И ИМУЩЕСТВО: За германските коне и автомобили на руска служба няма да пиша – те са десетки хиляди и само ще спомена: Постановление № 8786 от 26 май 1945 г. «О перегонке неиспользуемых фронтами трофейных лошадей с территории Германии на территорию СССР и передачи этих лошадей колхозам и наркоматам»; Постановление № 9164 от 21 юни 1945 г. «О передаче 15 000 трофейных автомашин с 1-го и 2-го Украинских, 2-го Белорусского и Ленинградского фронтов для народного хозяйства»; 

          Съгласно публикувани през 1990г. данни Главного трофейного управления, в СССР от Германия за извозени около 400 000 железопътни вагони, в т.ч. 72 000 вагона строителни материали, 2885 заводи, 96 электростанции, 640 000 стругове, 200 000 электромотори, 1 млн. 335 000 животни, 2,3 млн. тона зърна, 1 млн. тона картофи и плодове, 0,5 млн. тона мазнини и захар, 20 млн. литра спирт, 16 тона тютюн.

           В СССР изнесли телескопите на астрономическата обсерватория на университета Хумболдт и вагоните на берлинското метро. По официальни данни, от Германия са взети 60 000 рояла и пиана, 460 000 радиоприемници, 190 000 гоблени, 940 000 предмети като мебели, 265 000 стенни часовници.

             Всичко това узаконено със заповед на Сталин от 9 юни 1945г. На войниците се разрешавало да пращат в СССР определено количество пратки, а при демобилизация всичко, което могат да вземат. На генералите се давали безлатно автомобили, а на офицерите безплатно мотоциклети – германски.

              Руснаците грабят не само от своята зона – от западните им съюзници са обещани за СССР и Полша 300 германски завода от западната част на Германия – поради започнаталата Студена война, до 1948г. Са демонтирани и дадени на руснаците 39 завода напълно.

             Фабриките, които произвеждали отровни вещества в съветската окупационна зона, били напълно ликвидирани, но оборудването им било запазено и пренесено в СССР. По немската технология в съветска Русия започна производството на редица синтетични материали, които преди това били буквално непознати на руснаците. Сред тях са "Найолан"/найлон, "Перлон", изкуствена коприна, която с механични качества надминавала естествената коприна, "Opponal", синтетични гумени заместители и много други пластмаси.

            От 19 юни 1945 г. в Сталинградский тракторный завод идва оборудване от лесозаводи № 1 и № 2 от град Белау, и от Австрия, на демонтираните заводи "Беллер", "Небелунгенверке", "Штенвер Демлер Пух", "Гамбринусверке". В края на юли започнали да пристигат оборудване от фирма "Алкет", специализирано в производството на самоходни артилерийски агрегати, както и от завода на Daimler-Benz, който произвежда танкове. На Тракторния завод в Сталинград оборудването било доставено в такива количества, че за транспортиране били необходими допълнителни железопътни линии и да се ползват шест трактора с лебедки.             Изнасят се 202 предприятия, различни издателски къщи - 64, административни сгради – 55, болници - 26, висши учебни заведения - 23, академиии – 16 итн... Комитетът по изкуствата заграбва от берлинското предградие Бабелсберг грамофонни плочки с тегло 406 тона!           

Съветските изнасилвачи

image   

             КНИГИТЕ: Ограбени и пратени в СССР са 80 тона в шест вагона документи от Райхсархива, разположени в Потсдам. От библиотеката на замъка в Гота 328 тона книги конфискувани и изпратени в СССР в 23 вагона. Администрацията на двореца на съветите, която по това време е била построена в Москва, е взела голям брой различни мебели от Берлин. Държавната комисия по физическа култура и спорт инструктира своите бригади да разглобяват германските басейни.
       
            Според историка и икономист Гавриил Попов дори техниката за подслушване, използвана от съветската държавна сигурност след войната, е от немски произход.             Съхранена е бележката на доктора на историческите науки Бонч-Бруевич до Сталин, написана през февруари 1945 г. Самия Бонч-Бруевич от началото на века е работил в чуждестранни архиви, а през 1931 г. е назначен за директор на Литературния музей. Той изучава всичко в архивите с руски произход. Бележката очертава програма за пълното изземване на всички руски и славянски документи и извори от всички музеи и архиви на европейските страни, не само от Германия! „Всички тези архиви и музеи трябва да бъдат разделени на две категории: 1. Агресорът и неговите сателити - Германия, Австрия, Румъния, Унгария, Финландия, Италия и България. Вярвам, че тези архиви трябва да бъдат взети изцяло от тези страни: руски ръкописи, документи, епистолари, портрети, гравюри, картини, ценни редки книги от библиотеки, материални обекти и т.н., както и всички славянски ръкописи. Най-вече от Германия всичко руско, всички славянско, без остатък.”    Имало оригинални ръкописи на А.С. Пушкин, продавани преди това от германците в Петербург. Руско-славянската секция съществува в почти всяка фундаментална и университетска библиотека в Германия. В Мюнхен била събрана великолепна колекция от ръкописи за историята на Византия, която има пряк интерес и връзка с древната история на Русия. Руски и славянски ръкописи имало в Лайпциг, Хайделберг, Дрезден, Кьонигсберг, Хамбург и в много други градове...            
             От България чрез покойния другар Бакалов руснаците получават част от архивите на руските стари емигранти и на българи от социалдемократите и комунистите, които в миналото имали оживена кореспонденция с Плеханов, Засулич, Акселрод и др.
 
           
         КАРТИНИТЕ: Дрезден е бил унищожен на 75%, убити са около 200 хиляди цивилни и бежанци. По време на бомбардировките в града сградата на картинната галерия в Дрезден, основана през 1722 г. от саксонския избирател Август Силни, е била напълно унищожена. Според различни източници от 200 до 507 картини са били изгубени. Повечето картини, които германците успяват да извадят от галерията, били разпръснати на различни места, включително кариери и мини. Примерно във варовиковата мина в Poccau-Lengefelde, картини били скрити на дълбочина 52 м, контролът на температурата и влажността липсвал. В кутия била само "Сикстинската мадона" на Рафаел, а останалите картини били разхвърляни на земята, или облегнати на стените на мината. Батальонът на 5-ти Гвардейски отдел на 1-ви украински фронт се занимавал с търсенето на картини от картинната галерия на Дрезден.
             

         ЗЛАТОТО НА ТРОЯ: немският архолог-любител Хайнрих Шлиманн случайно се натъква на "съкровището на Приам" през май 1873 г. Така го нарекъл то, въпреки че съкровището принадлежало на владетелите на Троя, които са живели хиляди години пред Приам, възпят от Омир. Находката се състои от 8833 артикула - уникални чаши злато и др., съдове, битови медни и бронзови прибори, две златни диадеми, сребърни бутилки, мъниста, вериги, копчета, остриета, девет бойни брадви от мед. Оставям настрана епопеята как това злато стига да Германия, как Шлиманн успява да надхитри турските власти. Безопасно пренася съкровището и решава да го продаде на най-големите музеи в Европа. Той го предлага на Ермитажа в Петербург и на Британския музей, но различни финансови, дипломатически и други трудности възпрепятстват Шлиманн да изпълни плана си. На 7 февруари 1882 г. в Берлин в две зали на Музея на изкуствата и занаятите се тържествено се открива на изложбата "Златото на Троя"!
           
                На откриването присъства император Вилхелм I и принц Фридрих. През 1885 г. "Златото на Троя" е изложено в новопостроената сграда на Музея по етнология. Шлиманн непрекъснато актуализира колекцията с нови експонати, не само от Троя и околностите й, но и от Микена. С течение на времето колекцията му се превръща в една от най-богатите в света и има огромна стойност за науката. Шлиманн почива на 26 декември 1890 г. в Неапол, като след смъртта си той завещава "златото на Троя" на Германската империя. Съгласно този завет през есента на 1891 г. от Пирея до Хамбург по море пристигат 58 големи кутии с археологически находки. Турците предават и предмети от разкопките от 1893 до 1894 г. в Берлинския музей. До 1896 г. в колекцията на Шлиманн има вече 8455 експоната от Троя, без да се броят "съкровищата на Приам".
           
                През 1939 г. Хитлер лично разпорежда да се транспортира "Златото на Троя" на друго, по-надеждно място. В края на 1941г. експонати от благородни метали и други по-ценни предмети се местят в една от кулите на системата за противовъздушна отбрана, разположени на територията на зоопарка в Берлин. През 1945 г., почти всички от околните сгради и самата зоологическата градина в резултат на непрекъснатото бомбардировките и обстрела са били унищожени, но яката кула останала непокътната. Има няколко версии за износа на съкровищата на Троя в СССР, но на 12 юли 1945 г. в Москва пристига цялата колекция на Шлиманн! Съгласно два инвентарни листа, подписани от главния куратор на музея "Пушкин" Н. Елиасберг, на 1 септември 1956г. и 28 март 1957г. Троянското злато е поставено в специален депозитар на отдела за нумизматика, пригоден за съхранение на благородни метали. От чакалнята е отделен от стоманена врата и никой не знаел, че съкровищата са скрити зад него. Едва след промените през 1996 г. музеят "Пушкин" организира изложба на троянското злато, като са поканени експерти от Берлин, Тюбинген, Атина и Истанбул, потвърдили автентичността на експонатите. Правителството на Руската федерация не връща златото на Германия, като трябва да се отбележи, че Шлиманн е гражданин не само на Германия и САЩ, но и на Русия, където той пристига 24-годишен и като авантюрист за кратко време се превръща в милионер по време на Кримската война -  извлича полза от продажбата на оръжие и боеприпаси. Преди манифеста на царя през 1861 за освобождаването на селяните, Шлиманн предвидил, че ще трябва много хартия за отпечатване на свободата и предварително закупил огромни количества от хартия в точното време и после на висока цена ги продал на Руската империя.
   

image        
            Австрийки след идването на Червената армия във Виена

                 
СЪВЕТСКИТЕ МАРШАЛИ И ГЕНЕРАЛИ СКОТОВЕ И ХУНИ            
                  Ще започнем с нещо скромно от генерал-лейтенант Телегин – изпаднал в немилост при обиск при него откриват: "над 16 килограма сребърни изделия, 218 разфасовки от вълнени и копринени тъкани, 21 ловни пушки, много старинни порцелан и фаянс, кожи, гоблени на френски и фламандски майстори XVII и XVIII век и други скъпи неща ".            
                   Генерал-лейтенант Владимир Крюков и неговата съпруга Лидия Русланова - през август 1948 г. двойката е арестувана. От материалите по случая следва, че Криюков е донесъл от Германия огромна черна кола "Horch 951 A", два "Mercedes" и "Audi". Автомобила "Horch 951 A" е създадена като "Хитлерваген", т.е. кола за Хитлер. Той е осемместен с мощност от 4944 с., а редица историци винят Крюков, че е държал публичен дом за висшите чинове от съветската администрация в Германия. Този „доблестен” генерал имал 107 килограма сребърни изделия, 35 старинни килими, стари гоблени, много антични артефакти, кожи, бронзови и мраморни скулптури, декоративни вази, огромна библиотека от стари немски книги със златно покритие, 312 чифта модели обувки, купчини от копринено бельо и спално бельо. Всичко това е придобито и изнесено от Крюков благодарение на покровителството на Жуков.
 
          
              МАРШАЛ ЖУКОВ! А сега е време да погледнем към № 1 маршал Георгий Константинович Жуков – няма да плюя по този съветски комунистически и русофилски култ, няма да коментирам – само факти: бележка "За другаря Сталин; В Ягодинск (близо до град Ковел) бяха задържани седем вагона, в които имаше 85 кутии мебели. При проверката на документацията стана ясно, че мебелите принадлежат на маршал Жуков. ...По време на търсенето куфарът не беше намерен и кутията беше в сейфа в спалнята. Намерени бяха часовници, включително златни - 17 и със скъпоценни камъни - 3; златни висулки и пръстени - 15 бр., 8 от които със скъпоценни камъни; златен ключодържател с много скъпоценни камъни, други златни продукти (калъфи за цигари, огърлици и гривни, обеци със скъпоценни камъни и т.н.)... През нощта от 8 до 9 януари с. тайно търсене се проведе в дачата на Жуков, разположена в село Рублево, близо до Москва. В резултат на търсенето бе установено, че двете стаи на дачата са превърнати в склад, където се съхраняват огромен брой различни видове стоки и ценности. Например: вълнени платове, коприна, брокат, панбархат и други материали - над 4000 метра; кожи - 323 кожи; Висококачествен шеврон - 35 кожи; скъпи килими и големи гоблени, взети от Потсдам, от други дворци и къщи в Германия - общо 44 броя, някои от които са разположени и окачени в стаите, а останалите са в склада... ценни картини на класическата живопис в големи размери с художествена рамка - само 55 парчета висяха в стаите на къщата и частично се съхраняваха в склада; скъпа трапезария и прибори за чай (порцелан с художествена декорация, кристал) - 7 големи кутии; сребърни комплекти от трапезарии и чай-уреди - 2 кутии; акордеони с богата художествена декорация - 8 броя; уникални ловни пушки фирма
Holand-Holand и други - общо 20 броя. Това имущество се съхранява в 51 куфара, а също и в насипно състояние ... 3 февруари 1948 г. № 3726 / А Москва, заявявам, че МГБ на СССР е иззело обратно цялата собственост, конфискувана от маршал Жуков. Абакумов".                       В акта на маршал Жуков е записано: Сребърни висулки и брошки от злато (включително една платина) със скъпоценни камъни - 13 броя, Златен часовник - 9 броя, Златни пръстени със скъпоценни камъни - 16 броя, Златни обици с диаманти - 2 двойки, Други златни елементи (гривни, вериги и др.) - 9 парчета, Бижута от сребро, включително злато - 5 броя, Метални бижута (имитация на злато и сребро) със скъпоценни камъни (висулки, вериги, пръстени) - 14 броя; Посуда сребро (ножове, вилици, лъжици и други артикули) - 713 броя Сребърни изделия (вази, кани, захарни чаши, тави и др.) - 14 броя;                        

                КИНОИЗКУСТВО: Трофеи били стотици германски филми, както и филми от други страни от Европа и Америка, заловени в съветската зона на Германия. Те били гледани от маса хора от старото поколение, разбира се, съветската цензура провела строга селекция от тези филми.
           
             Общо от 1933 до 1945г. в Германия са създадени 1363 пълнометражни филма. Хората в СССР с удоволствие гледали известните певци Джили и Карузо, музикални изпълнения на Марика Рьокк, приключенския филм "Индийската гробница" (1938, реж Рихард Айхберг) и "Каучук" (със заглавие "Ловци на гума" ), биографични филми за Рембранд, Моцарт, Шилер, филмовата адаптация на операта "Тоска", "Чо-Чо-Сан," "Мадам Бовари" и др. Култов филм в Съветския съюз става германския "Девойката на моите мечти", реж. Георг Якоби, заснет в 1944г. А по-възрастните дали помнят, че точно този филм мрази героя Щирлиц :)
           
                Сред трофеите от други държави - четири известни филма за Тарзан, "Под червената мантия" (преименуван по съветски „Под кардиналската мантия”), заснет през 1937 г. от шведския режисьор Виктор Шьострьом с германския емигрант Конрад Фейдт в главната роля. "Заловен" е и чехословашкият филм "Порт Артур" (по съветски „Спасените знамена”), заснет през 1936 г. във Франция от руския мигрант Фьодор Оцеп; приключенският филм "Гибралтар" (в съветския вариант "Шпионски мрежи") с Ерик Щройхайм в една от основните роли. "Стоте мъже и едно момиче", "Великият валс" и "Серенада на слънчевата долина" също били награбени от Червената армия. Повечето трофейни филми, предназначени за прожекции в СССР, са лично преглежани от Сталин, превежда му ги Болшаков, който учил наизуст текстовете за да ги декламира пред вожда.
           
                     Зрителите от по-старото поколение вероятно си спомнят трофейните картини, които обикновено са предшествани от надписи: "Този филм бе взет като трофей, след като съветската армия победи германските фашистки войски в Берлин през 1945 г.".
Нямало нито едно чуждо заглавие, никакви чужди субтитри от които да разберете в коя страна е заснет филма, авторите на филма и актьорите. Например, филмът "Чудотворното лечител" от 1943 г. имал оригиналното име "Парацелз" - името на героя му - велик лекар, филма заснет от един от тогавашнбите класици на киного Георг Вилхелм Пабст, а в главната роля играе известният Вернер Краус, но съветските зрители никога не разбират това!            
                     Цветното кино идва в СССР от Германия – невежите от "родината на слоновете" ще ви кажат, че в СССР преди 1945 г. са заснети оцветени игрални филми. Да, това е вярно, но как са били снимани?! Не говоря толкова за лошо качество, колкото за трилентови (!) ЦКС-1 камери, които били сложни, скъпи и ненадеждни. Е, германците от 1925 г. са снимали цветни филми на трислоен цветен филм AGFA. Заводът за производството му от IG Forben се намира в град Греппин и се оказал в съветската окупационна зона. Съветски трофеи стават огромни запаси от ленти и оборудване Agfa – на лента "АГФА" е заснет "Парада на Победата" в Москва. Най-смешното е, че монтажа и звукът на филма са направени в Берлин. Не е ясно, по чия вина по-голямата част от лентата се превърнала в брак и за това целият час и половина е показан в черно и бяло, и само първите 19 минути цветни.
           
               Първият съветски художествен филм е заснет на германска AGFA, това е "Каменното цвете" (реж. от Александър Птушко). Филмът излиза на екран на 28 април 1946 г. и веднага става лидер по посещаемост - 23,17 млн. Зрители. През същата година на филмовия фестивал в Кан филмът получи "Награда за най-добър цвят"!            
                   Дузина съветски филми, включително "Клетва" (1946), "Мичурин" (1948) и "Падането на Берлин" (1949) са заснети „по германски”. Германската лента AGFA и оборудването за нейното производство през 1946 г. са закарани в Казан. Според директора на киностудията в града Михаил Михайлов: "През 1947 г. съветския човек за първи път гледа цветно германско кино. Тя произведе особен ефект, показваше друг начин на живот... германското оборудване било поставено във филмовата фабрика № 8 (днес "Тасма")." Между другото, германско оборудване и немски специалисти били откарани в Москва през 1946 г., а в края на 1947 г. започва производство цветни филми по германска технология.
           
                 Харесва им или не, но руснаците дължат телевизията си на германците! Някои техни медии ще изтъкнат Владимир Зворикин като "баща на телевизията." Той е емигрант, а "цветята на емиграцията" вече са модерни, но междувременно, без участието на този "баща" през 1936 г., телевизионните предавания в Берлин вече има. Германците използват в предавателя и приемника изцяло електронни схеми (а не електромеханични). Освен това германските „гадове и блядове” ползват телевизионни камери в системите за насочване на ракети въздух - земя и земя – въздух. През периода 1940 – 1944г. берлинската фирма Fernsee разработва телевизионната система "Tonne-Seedorf" - тази система е използвана в ракетите въздух - вода Hs-293 и Hs-294, с които са потопени няколко съюзнически кораби. Фирмите "Fernsee" и "Telefunken" на базата на "Tonne" създават още по-съвършенната телевизионна глава "Sprott
e", предназначена главно за зенитни ракети.  

Германски гладуващи бежанци

image

           
             КИТОЛОВ – ще завърша с любопитен детайл
           
             При репарациите СССР получава от Германия китоловна флотилия - база за китове с 17 съда за целта. Основният кораб имал водоизместимост 28 хиляди тона и скорост от 12 възела. Малките китоловци достигат скорост до 14,5 възела, а базата е наречена "Слава". През 1946г. за първи път в историята на съветския риболовен флот излиза китоловна флотилия, с научна група на борда в първата си експедиция в Антарктика. Води я капитан В.М. Воронин. На 28 януари 1947г. флотилията "Слава" (с ловец на китове "Слава-4") убива първия кит, полагайки основите на съветския китолов в Антарктика, като това е кит финвал с дължина почти 20 метра.
 

В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ ЩЕ ПРЕДЛОЖА ИНФО ЗА ГЕРМАНСКАТА ТЕХНИКА, КОЯТО ЗАГРАБЕНА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЪВЕТСКИ ФОТОАПАРАТИ, СЪВЕТСКИ АВТОМОБИЛИ, СЪВЕТСКА ПЛАГИАТСТВАНА ОПТИКА, СЪВЕТСКИТЕ ПЛАТНОХОДИ И ЛАЙНЕРИ, КОИТО СА ГЕРМАНСКИ ИТН ИТН ИТН

И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СЪВЕТСКОТО ОРЪЖИЕ, КОЕТО Е ГЕРМАНСКО!



Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - 1
05.09.2017 14:55
ИНФОТО Е ОТ ЛЕГАЛНА РУСКА, ПОВТАРЯМ РУСКА КНИГА НА ИЗВЕСТНИЯ ИСТОРИК

ШИРОКОРАД VAE VICTIS - ГОРКО НА ПОБЕДЕНИТЕ
цитирай
2. germantiger - 2
05.09.2017 14:58
Ако някой "пита що Германия започнала войната и сама си е виновна"

аз ще го питам

защо България започна Първата Световна и тогава сама си е вивновна бита и окастрена според неговата "логика"

Германия започва ВСВ, защото е изгаврена и ограбена във Версай както и България след ПСВ - това е основната причина

Освен това ВСВ бе започната от Великобритания и Франция, защото именно те обявяват война на Германия, а не Германия на тях на 3 септември - дотогава има германо-полска война
цитирай
3. germantiger - 3
05.09.2017 15:01
Нацист не съм, идеологии не ме занимават, намирам Хитлер за политически генйи няколко години подред, но за ВОЕНЕН ПРОФАН СЪС СИГУРНОСТ ГО НАМИРАМ

Нацизма който е национал-социализъм изби ПЪТИ ПО-МАЛКО МИЛИОНИ ОТ КОМУНИЗМА

НАЦИЗМА ИЗБИ ПО-МАЛКО И ОТ "ДЕМОКРАЦИЯТА" НА ЧЪРЧИЛЛ, ЧИЯТО БРИТАНИЯ ДО 1965Г. ИЗБИВА В КОЛОНИИТЕ 22 МИЛИОНА ДУШИ - ХИТЛЕР КАЗВАТ СПОРЕД ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ ИЗБИЛ 6 МИЛИОНА ЕВРЕИ ПО ЛАГЕРИ извън истината на Ревизионизма

НЕ ПРИЕМАМ ГЕНОЦИДА НАД НИКОЙ
цитирай
4. germantiger - финално
05.09.2017 15:05
За геноцида вършен и невършен от германци знае целия свят

ЗА ГЕНОЦИДА ИЗВЪРШЕН ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ НАД ГЕРМАНСКИЯ НАРОД НЕ СЕ ЗНАЕ ТОЛКОВА

ТОЙ СЕ ПОДМИНАВА В ИСТОРИЯТА ПРЕДСТАВЕНА ПРЕД МАСИТЕ, историците обаче знаят

И да припомня

- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!

- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ

- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
цитирай
5. ard - Истината трябва да се знае
05.09.2017 15:14
Хареса ми този ти постинг с безпристрастно изнасяне на фактите.
Истината трябва да се знае, и да се разпространява!
цитирай
6. zaw12929 - НЯМАМ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТЕБЕ, НЕ ОПР...
05.09.2017 15:25
НЯМАМ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТЕБЕ, НЕ ОПРАВДАВАМ И РУСИЯ- НА НЕЯ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ НЕ СА ГОРИЛИ СЕЛА, ГРАДОВЕ, СЪБАРЯЛИ ЗАВОДИ. НО НА САЩ ГЕРМАНИЯ НИЩО НЕ Е СТОРИЛА И САЩ НАЙ МНОГО ОГРАБИХА ГЕРМАНИЯ- ТАМ СА ЗЛАТНИТЕ И ЗАЛЕЖИ , ДНЕС ДЪРЖАТ МЕРКЕЛ НА КАИШКА... НО ТЕ ТАКА ПРАВЯТ С ВСИЧКИ,
ЗАЩО СИ ПРИЧИНЯВАШ ТАКИВА ОЦЕНКИ ЗА РУСИЯ - ИЗЛИШНИ ТРЕВОГИ- АКО БАЩА ТИ Е БЪЛГАРИН- ТИ НЕ СИ ГЕРМАНЕЦ... НА КАКЪВТО СЕ ПРАВИШ, НО СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН- ТЕ СА ЗЛОБАРИ- НИКОМУ И НА СЕБЕ СИ НЕ ПРОЩАВАТ
ПРОСТИ НА РУСИЯ, УСПОКОЙ СЕ И НА САЩ ПРОСТИ... ТЕ СА НАЙ ДОБРИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПРОШКА ЗА ДРЕБНИТЕ СИ ГРЕШКИ... ТЕ ПРАТИХА ХИТЛЕР СРЕЩУ СССР ТЕ ГО ВЪОРЪЖИХА, НАДЪХАХА И УПОТРЕБИХА... НЕ ГО ЛИ РАЗБРА....
цитирай
7. germantiger - ...
05.09.2017 15:51
zaw12929 написа:
НЯМАМ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТЕБЕ, НЕ ОПРАВДАВАМ И РУСИЯ- НА НЕЯ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ НЕ СА ГОРИЛИ СЕЛА, ГРАДОВЕ, СЪБАРЯЛИ ЗАВОДИ. НО НА САЩ ГЕРМАНИЯ НИЩО НЕ Е СТОРИЛА И САЩ НАЙ МНОГО ОГРАБИХА ГЕРМАНИЯ- ТАМ СА ЗЛАТНИТЕ И ЗАЛЕЖИ , ДНЕС ДЪРЖАТ МЕРКЕЛ НА КАИШКА... НО ТЕ ТАКА ПРАВЯТ С ВСИЧКИ,
ЗАЩО СИ ПРИЧИНЯВАШ ТАКИВА ОЦЕНКИ ЗА РУСИЯ - ИЗЛИШНИ ТРЕВОГИ- АКО БАЩА ТИ Е БЪЛГАРИН- ТИ НЕ СИ ГЕРМАНЕЦ... НА КАКЪВТО СЕ ПРАВИШ, НО СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН- ТЕ СА ЗЛОБАРИ- НИКОМУ И НА СЕБЕ СИ НЕ ПРОЩАВАТ
ПРОСТИ НА РУСИЯ, УСПОКОЙ СЕ И НА САЩ ПРОСТИ... ТЕ СА НАЙ ДОБРИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПРОШКА ЗА ДРЕБНИТЕ СИ ГРЕШКИ... ТЕ ПРАТИХА ХИТЛЕР СРЕЩУ СССР ТЕ ГО ВЪОРЪЖИХА, НАДЪХАХА И УПОТРЕБИХА... НЕ ГО ЛИ РАЗБРА....


Това е история - не е прошка

Превод е от книга на бележит автор от днешните историци - не е моя конкретика

Освен той руснака да е простил на собствените си руснаци ли :) ?!

Как да разбирам коментара ти - нещо от типа - не пиши такива "неща"

По-добре казваш да не се знаят ли? Ами че те се не знаят като конкетика в БГ, че и по света се знаят само от историците

То тази гледна точка твоята е иделаната и тази която господства вече 70 години...

Иначе иронията е хубаво "нещо" ако е поднесена интелигентно :) приемам я в коментара ти

И един съвет от мен - прости им на американосите де ;)
цитирай
8. germantiger - ...
05.09.2017 15:53
ard написа:
Хареса ми този ти постинг с безпристрастно изнасяне на фактите.
Истината трябва да се знае, и да се разпространява!


Моите думи и префразиране тук-таме едва ли са безпристрастни, но ти благодаря за подкрепата и коментара!

Стана ми приятно да получа коментар точно под този ми постинг - на тези ми постинги особено държа.
цитирай
9. nkf - Неописуема е трагедията в Германия ...
05.09.2017 15:56
Неописуема е трагедията в Германия след края на ВСВ - няма как да се отрече, няма как и да се оправдае. Налице е не просто грабеж в чудовищни и невъобразими измерения, но откровен, целенасочен ГЕНОЦИД. Впрочем провеждан не само от руските подчовеци. Да добавя за грабежите, че във всички окупирани от въшльовците страни се граби колкото може и както може. В случая от Германия най-много, просто поради наличието на много повече материални ценности. Така или иначе исорията след края на ВСВ потвърждава едно: че руснаците са една абсолютно деградирала биомаса способна само и единствено да краде, убива, изнасилва и лъже. И не комунизмът е виновен за това / да тази система обостря тези дефекти/, те винаги са били такива! И сега са такива! Идва обаче Видов ден, спокойно - ще повръщат кръв сперма и лайна руските свине.
П.С. Към коментарите ти под статията: И двете световни войни са започнати от от британия и русия: ПСВ - истинските виновни -русия-гранд ориент /сиреч франция/ великобритания. Повод: сръбските курви - руско-френски клоуни! ВСВ: русия, полската безгранична простотия, великобритания.
цитирай
10. nkf - НЯМАМ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТЕБЕ, НЕ ОПР...
05.09.2017 16:00
zaw12929 написа:
НЯМАМ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТЕБЕ, НЕ ОПРАВДАВАМ И РУСИЯ- НА НЕЯ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ НЕ СА ГОРИЛИ СЕЛА, ГРАДОВЕ, СЪБАРЯЛИ ЗАВОДИ. НО НА САЩ ГЕРМАНИЯ НИЩО НЕ Е СТОРИЛА И САЩ НАЙ МНОГО ОГРАБИХА ГЕРМАНИЯ- ТАМ СА ЗЛАТНИТЕ И ЗАЛЕЖИ , ДНЕС ДЪРЖАТ МЕРКЕЛ НА КАИШКА... НО ТЕ ТАКА ПРАВЯТ С ВСИЧКИ,
ЗАЩО СИ ПРИЧИНЯВАШ ТАКИВА ОЦЕНКИ ЗА РУСИЯ - ИЗЛИШНИ ТРЕВОГИ- АКО БАЩА ТИ Е БЪЛГАРИН- ТИ НЕ СИ ГЕРМАНЕЦ... НА КАКЪВТО СЕ ПРАВИШ, НО СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН- ТЕ СА ЗЛОБАРИ- НИКОМУ И НА СЕБЕ СИ НЕ ПРОЩАВАТ
ПРОСТИ НА РУСИЯ, УСПОКОЙ СЕ И НА САЩ ПРОСТИ... ТЕ СА НАЙ ДОБРИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПРОШКА ЗА ДРЕБНИТЕ СИ ГРЕШКИ... ТЕ ПРАТИХА ХИТЛЕР СРЕЩУ СССР ТЕ ГО ВЪОРЪЖИХА, НАДЪХАХА И УПОТРЕБИХА... НЕ ГО ЛИ РАЗБРА....

Аре бегай на партийно събрание на червените да лицемерничиш, мама ти копанарска комунистическа...
цитирай
11. viva1122 - G_T...
05.09.2017 16:46
- Благодаря и Поздравления за този постинг - БРАВО!!! - ФАКТИ - ФАКТИ - ФАКТИ -чета с интерес. Ще си го запазя при мен!

- не празни думи, измислици и манипулации

- продължавай, трябва да има информация - трябва да се знае ... не че не се знае, но мисля, не достатъчно.



цитирай
12. germantiger - ...
05.09.2017 16:55
nkf написа:
Неописуема е трагедията в Германия след края на ВСВ - няма как да се отрече, няма как и да се оправдае. Налице е не просто грабеж в чудовищни и невъобразими измерения, но откровен, целенасочен ГЕНОЦИД. Впрочем провеждан не само от руските подчовеци. Да добавя за грабежите, че във всички окупирани от въшльовците страни се граби колкото може и както може. В случая от Германия най-много, просто поради наличието на много повече материални ценности. Така или иначе исорията след края на ВСВ потвърждава едно: че руснаците са една абсолютно деградирала биомаса способна само и единствено да краде, убива, изнасилва и лъже. И не комунизмът е виновен за това / да тази система обостря тези дефекти/, те винаги са били такива! И сега са такива! Идва обаче Видов ден, спокойно - ще повръщат кръв сперма и лайна руските свине.
П.С. Към коментарите ти под статията: И двете световни войни са започнати от от британия и русия: ПСВ - истинските виновни -русия-гранд ориент /сиреч франция/ великобритания. Повод: сръбските курви - руско-френски клоуни! ВСВ: русия, полската безгранична простотия, великобритания.


Ти си един от хората в блог.бг на който силно симпатизирам, защото си безкомпромисен, не ги бавиш и си директен, какъвто един мъж трябва да бъде и което споделям също аз.

Съгласен съм с всичко в коментара ти, с тази може би (фундаментална разлика), че не мисля генетично руснаците да са повредени като народ, но кой знае.

Нямам това крайно и пожелателно зверско отношение като теб дълбоко в мен - дотолкова не, но понякога звуча абсолютно като теб.

Ако имаше истинска Германия и истински германци (не че няма, но са малко по съзнание и знание там) та ако имаше реално Германия, то тя трябваше да се радва на приятели като теб и да ги цени, но тъй-като няма тя нито ни забелязва, нито ще ни подаде ръка за разлика от рубладжиите и дларовите пачки които наливат руснаци и американци в бг.
цитирай
13. germantiger - ...
05.09.2017 16:58
viva1122 написа:
- Благодаря и Поздравления за този постинг - БРАВО!!! - ФАКТИ - ФАКТИ - ФАКТИ -чета с интерес. Ще си го запазя при мен!

- не празни думи, измислици и манипулации

- продължавай, трябва да има информация - трябва да се знае ... не че не се знае, но мисля, не достатъчно.


Благодаря за подкрепата!

Истината се знае от историците, които я изследват и пишат, макар и не всички, но в науката истината наистина е възприета и легално издавана.

Пред масовката обаче това не се показва нито във филми, нито във вестници, нито по тв с много много редки изключения.

НА БЪЛГАРСКИ ПО ТЕЗИ ИСТИНИ ПЪК НИЩО НЕ Е ИЗДАДЕНО ЗА 27 ГОДИНИ!
НЕ СЛУЧАЙНО!
цитирай
14. tota - България не започва Първата световна война. Влиза една година по - късно на страната на Тройния съюз.
05.09.2017 17:01
"защо България започна Първата Световна и тогава сама си е вивновна бита и окастрена според неговата "логика""
Неточен въпрос. Може да се отнесе само за Втората балканска война - Междусъюзническата - 1913 година.
цитирай
15. germantiger - вземам повод от думите ти тота
05.09.2017 17:06
Права си, но ПО ОТНОШЕНИЕ НА СЪСЕДИТЕ БЪЛГАРИЯ ГИ АТАКУВА ПЪРВА ПРЕЗ ПСВ!

Ако гледаме "първост" до тя е абсурдна ако ни води - защото Освободителната война за България е първозапонала от нашия Освободител, първи е "почнал" Аспарух итн итн итн

МИСЪЛТА МИ Е - ЛАФА ЗА "ПЪРВОСТТА" ЧЕСТО Е МАЛОУМЕН, ОСОБЕНО НАПИСАН ИЛИ КАЗАН ОТ РУСОФИЛИ ИЛИ ИДИОТИ ЗА ГЕРМАНИЯ СРЕЩУ СССР

Просто защото преди въобще да има Хитлер руснаците планират да превземат Европа до Ла Манша и това аз съм показал с постинги и ще покажа със следващи

НЕ "ПЪРВОСТТА", А ПРИЧИНИТЕ, НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ И ИСТИНАТА

ПРЕЗ ВСВ ГЕРМАНИЯ Е АГРЕСОР

СЪЩИЯ АГРЕСОР Е И СССР и русия е агресор срещу 3 прибалтийски държави 1939, срещу финландия 1940г., срещу Буковина итн итн итн

Англия и сащ са агресори дори срещу Исландия и Иран (заедно с Русия)

И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ - АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ ТОГАВА СА КОЛОНИАЛНИ ИМПЕРИИ КАТО ПОД СЕБЕ СИ ИМАТ И ТЪПЧАТ ДЕСЕТКИ НАРОДИ, А ГЕРМАНИЯ НАПРИМЕР НЕ!

РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е НАСЛЕДЕНА ОТ СССР И ТАМ ИМА 136 НАРОДНОСТИ (НЯМА ГРЕШКА) като над 100 от тях са стъпкани през вековете оит руски ботуш - факт
цитирай
16. germantiger - за тота и кой е първи в Европа
05.09.2017 17:17
Както е известно, Ленин през 1923 г. предлага на японците да купят съветската част на остров Сахалин. Не се разбрали за цената.

Председателят на Изпълкома на Коминтерна Г. Е. Зиновиев обявил, че буквално след година цяла Европа ще бъде комунистическа и още: "Борбата за комунизъм ще се пренесе в Америка, а може би и в Азия, и в други части на света."

Ленин телеграфира на Сталин: "Зиновиев, Каменев, а също и аз мислим, че трябва да поощрим революция още сега в Италия. Моето лично мнение е, че преди това трябва да съветизираме Унгария, Чехия и Румъния."

СССР започва война срещу Полша, която обаче губи. Наложило се московските комунисти да се умият с кръв, да подпишат с поляците мирен договор, естествено да се обявят за победители, но да изплатят на "победената" Полша пет милиона златни рубли контрибуция.

През май 1927 г. Великобритания къса дипломатическите отношения със СССР, след като се разбира, че всеобщата стачка на английските миньори е финансирана от агенти на Коминтерна – скандалът станал грандиозен.
цитирай
17. tota - Не споря за това, коя от двете има ...
05.09.2017 17:46
Не споря за това, коя от двете има вина. Нека не забравяме пакта Рибентроп - Молотов от 23 август 1939 г.за ненападение между Германия и Съветския съюз и приложения таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа в случай на „териториално и политическо преразпределение“. Ами Мюнхенското споразумение съставено в Мюнхен на 29 септември 1938 година и подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. Широко известно е също като Мюнхенски сговор. Ами двустранните договори между държавите? И т. н. намесата на САЩ за възстановяване на тежката индустрия на Германия, още след 1926 година. Най - голямото безумие на човечеството е войната. За съжаление и в новия ХХІ век, въпреки лансираната нова политика, човечеството отново е на ръба на войната. Всъщност ТЯ - войната не е спирала никога, макар и в друг мащаб, друг вид - локалния. За съжаление на човешкия род.
цитирай
18. germantiger - така е
05.09.2017 17:49
това казвам и аз - да не забравяме това или онова, защото в историята за масите единствено и почти само е виновна германия

например на 9 май забравяме всички и само германия гавра

филми за всв само германия гавра

а това за риббентроп молотов кога го научиха хората на изток едва след 1990г. при положение, че запаната историография го знаеше и не го забравяше десетилетия

тук на изток хората не знаеха за това и не само за това
цитирай
19. nbrakalova - "Истината никога няма да се хареса на лъжеца."
05.09.2017 17:51
Адмирирам всяка изява на истина. Скриването на истината е престъпление. "Грозотата на истината, но истината!" (Ст. Цвайг), но за съжаление, особено съвременния ни живот се основава все повече на лъжата във всяко отношение. Когато една лъжа се повтаряла, ставала истина. Жалко, че истината рядко се повтаря, за да се затвърди.
Победителите?!?! Победители има докато и те бъдат победени, или осветени от истината за делата им.
Благодаря за първия от тази серия постинги не само от мое име, но и от името на тези, които са умишлено лишавани от исторически извори като този.
Позицията към истината е един от основните мотиви за профила на germantoger, което го прави особено ярък, надежден и достоен за доверие.
цитирай
20. leonleonovpom2 - Германтигър!
05.09.2017 17:57
Нищо не е съвършено и твоят постинг също!
Прав си, че мината за Втората световна война е заложена в Ньой! Вероятно умишлено, както за нас в Берлин! Така ,че за ВСВ не бива да се вини Германия
Но, в Ньой Русия не присъства! Така ,че Русия, постфактум СССР нямат вина за станалото с Германия
Даже днешна Русия може да вини Германия за фазата СССР, през която са минали Знаеш какво имам предвид За странната война, озаконила СССР!

В армията на СССР е имало военновременен закон за разстрел за мародерство и изнасилване Хванатият се разстрелва моментално! Знам за такива случаи в България!
Командването не е стимулирало подобни прояви Но напилият се войник няма задръжки и плаща с живота си , ако бъде хванат Това е във всяка нормална армия

Не защитавам никого
Грешката на Германия е ,че е обявила война на СССР Има и друга грешка след това Атака към Москва и преговори за сепаративен мир, както с Франция! Това е трябвало да направи!
Би трябвало да си извлече преди това поука ! Защо Франция и Англия обявяват война за Полша на Гелмания ,но не правят това със СССР, с който Германия е в съюз И си поделят Полша? Но това е страшно дълга тема Реално е победа на английската дипломация!
Войната е мръсотия, да се вини един или друг, просто няма оправдание за никой участник!
Не твърдя ,че съм абсолютно прав, абсолютна е само температурната нула, но Германия е почнала добре, до войната с Полша!
Не е трябвало да я започва, след като е имала предупреждение, че Англия и Франция ще я защитят!
Това е друга основна грешка!
цитирай
21. tota - това казвам и аз - да не забравяме ...
05.09.2017 17:58
germantiger написа:
това казвам и аз - да не забравяме това или онова, защото в историята за масите единствено и почти само е виновна германия

например на 9 май забравяме всички и само германия гавра

филми за всв само германия гавра

а това за риббентроп молотов кога го научиха хората на изток едва след 1990г. при положение, че запаната историография го знаеше и не го забравяше десетилетия

тук на изток хората не знаеха за това и не само за това

Знаеше се, но се отричаше или премълчаваше тайният допълнителен протокол. То дава отражение върху германската КП.
цитирай
22. germantiger - ...
05.09.2017 18:02
nbrakalova написа:
Адмирирам всяка изява на истина. Скриването на истината е престъпление. "Грозотата на истината, но истината!" (Ст. Цвайг), но за съжаление, особено съвременния ни живот се основава все повече на лъжата във всяко отношение. Когато една лъжа се повтаряла, ставала истина. Жалко, че истината рядко се повтаря, за да се затвърди.
Победителите?!?! Победители има докато и те бъдат победени, или осветени от истината за делата им.
Благодаря за първия от тази серия постинги не само от мое име, но и от името на тези, които са умишлено лишавани от исторически извори като този.
Позицията към истината е един от основните мотиви за профила на germantoger, което го прави особено ярък, надежден и достоен за доверие.


Много висока оценка ми поставяш и много задължаващи думи има в коментара ти, не ги заслужавам напълно.

Благодаря ти, за изящния коментар, дори по такава тема!
цитирай
23. germantiger - ...
05.09.2017 18:08
tota написа:
[
Знаеше се, но се отричаше или премълчаваше тайният допълнителен протокол. То дава отражение върху германската КП.


НЕ!
Не се знаеше и няма как да се знаеше, защото това никъде официално не се пишеше, не се коментираше и не се преподаваше.

Нещо повече - след промените и гласността когато това излезе помня как майка ми и баща ми ми показаха пространна статия изрезка от вестник с инфо за това, а например дядо ми Бог да го прости знаеше, но забележи дори на майка ми не бил казал.

То в СССР това бяха исторически и медийни сензации, камо ли в БГ

Ще рече да те коригирам тота - ако в бг се е знаело, то е било от тесен кръг специалисти и сред една шепа хора от "народа", а може би и въобще. Убеден съм, че и МНОГО ИСТОРИЦИ В БГ не са го знаели - те не знаеха явни истини, НЕ ЗНАЯТ И ДОСЕГА що иде реч до ВСВ България няма специалисти на ниво дори сега и това е нормално - тук специализацията на историците е с друг акцент.
цитирай
24. batogo - !!!:))) Поздравления, Тигре!!
05.09.2017 18:09
Истините трябва да се казват, да се знаят и осъзнават, защото те са най-ефикасното лекарство срещу задълбочаващите се безумия на човечеството, целенасочено подклаждани от измамните идеолози и алчните им слуги.
Германия плати пре-скъпо за това, което причини. Но да не забравяме, че Германия косвено предпази Европа от нещо много по-жестоко – от съветската инвазия, която Сталин възнамеряваше да извърши.
Американците се реабилитираха за заграбеното, като запазиха Западна Европа от съветската напаст и инвестираха награбеното за нейното възстановяване и бързо икономическо развитие.
Очаквам с нетърпение продължението, за да види бял свят цялата истина, до която си успял да се добереш.
А съветите освен че се награбиха, се разминаха гратис за всичките гадости, които сториха на цивилизацията.
Успех, приятелю!
цитирай
25. germantiger - ...
05.09.2017 18:11
leonleonovpom2 написа:
Нищо не е съвършено и твоят постинг също!
Прав си, че мината за Втората световна война е заложена в Ньой! Вероятно умишлено, както за нас в Берлин! Така ,че за ВСВ не бива да се вини Германия
Но, в Ньой Русия не присъства! Така ,че Русия, постфактум СССР нямат вина за станалото с Германия
Даже днешна Русия може да вини Германия за фазата СССР, през която са минали Знаеш какво имам предвид За странната война, озаконила СССР!

В армията на СССР е имало военновременен закон за разстрел за мародерство и изнасилване Хванатият се разстрелва моментално! Знам за такива случаи в България!
Командването не е стимулирало подобни прояви Но напилият се войник няма задръжки и плаща с живота си , ако бъде хванат Това е във всяка нормална армия

Не защитавам никого
Грешката на Германия е ,че е обявила война на СССР Има и друга грешка след това Атака към Москва и преговори за сепаративен мир, както с Франция! Това е трябвало да направи!
Би трябвало да си извлече преди това поука ! Защо Франция и Англия обявяват война за Полша на Гелмания ,но не правят това със СССР, с който Германия е в съюз И си поделят Полша? Но това е страшно дълга тема Реално е победа на английската дипломация!
Войната е мръсотия, да се вини един или друг, просто няма оправдание за никой участник!
Не твърдя ,че съм абсолютно прав, абсолютна е само температурната нула, но Германия е почнала добре, до войната с Полша!
Не е трябвало да я започва, след като е имала предупреждение, че Англия и Франция ще я защитят!
Това е друга основна грешка!


Напълно си прав - аз не харесвам маса "неща" в постинга ми

поради разминаване между уорд и книга и най-вече мое незнание се обърка нов ред, табулация и абзаци

поради блог.бг няма цвят, шрифт и не мога да поставя видими акценти

информацията започва с индустрия и преминава не на място в изкуства итн
цитирай
26. germantiger - към leonleonovpom2
05.09.2017 18:22
- споменатия от теб "регламент" да се разстрелват мародери при руснаците е бил в почти всички случаи проформа и това е описанот от бол руски автори самите войници в онова време

- има разбира се случаи и няколко от тях - 2 са във фронта на рокосовский

- след като руснаците се гаврят с бол евротеритории и изнасилват германки, полякини, словачки итн, тогава има опит за затягане на редиците, защото така тази армия прави лоша реклама на идващия социализъм - това е посочено, написано от сталин, псоел сведено и разработено по субординация надолу

- РУСНАЦИТЕ ИЗНАСИЛВАТ МИЛИОНИ ЖЕНИ В ЕВРОПА - германците вероятно само няколко хиляди, примерно в ссср са съдени от германците свои германци 1800, за сметка на това милиони съветски изнасилвачи никога не са съдени, те се хвалят и до днес някои, други се самокритикуват

- германия не греши че удря ссср, защото неминуемо той щеше да удари нея, в това за специалистите а и за архивите спор няма - има няколко съветски планировки за това

- СЪГЛАСЕН СЪМ АБСОЛЮТНО !!!!!! С ТЕБ, ЧЕ ХИТЛЕР ТРЯБВАШЕ ДА СПРЕ ДО МЕМЕЛ, НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОСЯГА НА ПОЛЯЦИТЕ

- СЪЩО НЕ ПРИЕМАМ ПОГЛЪЩАНЕТО НА БЬОМЕН И МААРЕН ИЛИ БОХЕМИЯ И МОРАВИЯ ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО НЕПСРАВЕДЛИВО И ПРЕСТЪПНО Е ДА БЪДАТ ПОГЪЛНАТИ ЧЕХИТЕ
цитирай
27. germantiger - ...
05.09.2017 18:28
batogo написа:
Истините трябва да се казват, да се знаят и осъзнават, защото те са най-ефикасното лекарство срещу задълбочаващите се безумия на човечеството, целенасочено подклаждани от измамните идеолози и алчните им слуги.
Германия плати пре-скъпо за това, което причини. Но да не забравяме, че Германия косвено предпази Европа от нещо много по-жестоко – от съветската инвазия, която Сталин възнамеряваше да извърши.
Американците се реабилитираха за заграбеното, като запазиха Западна Европа от съветската напаст и инвестираха награбеното за нейното възстановяване и бързо икономическо развитие.
Очаквам с нетърпение продължението, за да види бял свят цялата истина, до която си успял да се добереш.
А съветите освен че се награбиха, се разминаха гратис за всичките гадости, които сториха на цивилизацията.
Успех, приятелю!


Интересни размисли, поне аз така не съм се замислял и не съм гледал на нещата.

Ти си имаш твоята логика, която в някаква степен мога да споделя или приема, но не докрай.

УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ АНГЛИЧАНИ И АМЕРИКАНЦИ НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ НИТО СА СЕ РЕВАНШИРАЛИ, ТЕ СЕ ПОЗЛВАТ ОТ ПОБЕДАТА СИ И СЕГА, КАКТО СЕ ПОЛЗВАТ РУСНАЦИТЕ, ПОЛЯЦИТЕ И ЧЕХИТЕ СЪЩО.

По плана маршал германия НЕ получава нищо безвъзмездно - тя е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА която си изплаща "заема" за разлика от всички други, това което АМЕРИКАНЦИТЕ ВЗЕМАТ ОТ ГЕРМАНИЯ Е ТИТАНИЧНО - ТО ПОЧТИ ЦЯЛАТА ИМ РАКЕТНА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА Е ГЕРМАНСКА С ВЕРНЕР ФОН БРАУН И БОЛ ГЕРМАНЦИ ИТН ИТН ИТН

Благодаря ти за подкрепата и добрите думи!

Ти например си един от железните антикомунисти в блога и то без грубост, без бруталност и с интелект - ти си човек на каузата и нито веднъж не си отстъпил.
цитирай
28. germantiger - ...
05.09.2017 18:46
От друга страна знаем, че руснаците имат и добра страна - и това също е описано като особеност в техния характер - в един момент могат да се умилят, да си разделят залъка и да спасят дете - и това е описано вкл. в германия по време на и след войната!
цитирай
29. laval - Направо съм потресен.
05.09.2017 19:10
Направо съм потресен. Останах без думи. Ужасен ужас ...
цитирай
30. germantiger - ...
05.09.2017 19:28
laval написа:
Направо съм потресен. Останах без думи. Ужасен ужас ...


Вероятно по-потресаващи са поредицата ми постинги за изнасилванията и убийствата на германски деца от съветските войскари и от поляци и др - КОНКРЕТИКА В ПРЕВОД, която няма равна - ще ти я пратя на лс, ако не е досада и безинтерес за теб?!
цитирай
31. germantiger - :)
05.09.2017 19:51
Другарю Белчев, аз съм потресен от Вашето невежество и гранде патос или пафос!

В руската армия е имало хиляди финландци - те варварили са били или йок на баш бугарски език?

В руската армия освобождавала България е имало стъотици поляци - те също барбари или нет?

Имало е хиляди румънци, българи от руската империя, имало и хиляди румънци - всички те са барбарони барбари или?

Да приеме, че всички тия са варвари, друго думам аз:

ВИЕ ТАВАРИШ/ТОВАРИШ БЕЛЧЕВ НЕ ПРАВИТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ИСТОРИЯ И РУСОФИЛСТВО?!

Аз пиша и превеждам за ВСв, а Вие цървуле ми пишете за вяеликото дело на Освобождението.

Автора, който съм превел хал-хабер си няма в книгата за България и нейното Освобождение, предмет му е тема световна, европейска и ситуирана половин век след това, което Вие товарищ коментирате.

А СЕГА ЗА НОВИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ:

ПОНЕЖЕ КОМУНИЗМА ОНОДИ БЪЛГАРИЯТА 45 ГОДИНИ, СЛАВА БОГУ ЧЕ ЕДНИ ЦИВЛИЗОВАНИ ОТ ЗАПАД ПРИНУДИХА ВАРВАРИТЕ ОТ ИЗТОК ДА КЛЕКНАТ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТИЯ ОТ ЗАПАДА СЕГА БЕЛЧЕВЦИ МОГАТ И ПОСТИНГИ ДА ПИШАТ :) и това без усмивка е истина или травмите на комунизма намачкал ни заради същите варвари от изток са малки, незначителни, неактуални?!

И още една истина - Германия е загубила през ВСв милиони повече отколкото България през 5 века робство, гаврите с българите във всички възстания като изнасилени последствие или преди това са много по-малки от тези за няколко години в Германия. Да, това не е изчислено точно, но е числено за примерно най-голямото Априлско възстание като погроми и жертви и те не влизат в сравнение с това от ВСВ и няма и как да се сравнят с най-кървавия конфликт в човешката история - факт!

Българската трагедия 5 века да си роб на соманеца е титанична драма за някои, за други българи живуркане и топъл живот, за тия които са нямали съзнание, други пък са се грчеели итн.

ДРУГАРЮ БЕЛЧЕВ - СЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВО Е ВСВ И КАКВО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ 1878Г

ДРУГАРЮ - ОТКАЗВАТЕ ЛИ НУЖДАТА ДА СЕ ПИШЕ ЗА ВСВ И РУСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

И ДРУГАРЮ - КОЛКОТО И ДА ВИ БОЛИ И СЪРБИ - ТУК В ТОЗИ БЛОГ ИМА БАЯ БЪЛГАРИ КОИТО ЩЕ ВИ СЕ ИЗПИКАЯТ НА РУСКИТЕ ГЛАВИ!

Другарю - обичайте си Русия, но Ви поздравявам че признавате нейната варварщина :)
цитирай
32. germantiger - и последно другарю Белчев
05.09.2017 19:59
СЪЗНАВАШ ЛИ БЪЛГАРИНО КОЛКО БЪЛГАРИ СА ИЗБИТИ В ЧЕРВЕНИ ЛАГЕРИ И КОЛКО В АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ?

ЗНАЕШ ЛИ "СМЕТКАТА" И ЗА ДВЕТЕ - АКО НЕ ЗНАЕШ ЗА ДОМАШНО ПОТЪРСИ

ОСЪЗНАВАШ ЛИ БЕЛЧЕВ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ИЗНАСИЛВАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ТУРЧИН В ЕВРОПА???

ОСЪЗНАВАШ ЛИ БЕЛЧЕВ, БЕЛЧЕВ, БЕЛЧЕВ КАЗАХ КАВАЛ, ЧЕ РУСНАК ИЗНАСИЛВА ПОВЕЧЕ ОТ ТУРЧАК

:) мисълта ми е белчев и белчевци ;) истинатане умира - ссср умря

Колкото до мен аз комплекс нямам, защото от историята не изпитвам болка въобще - чрез нея изпитвам сила и омраза, а про по горд съм, че дядо ми е убил 2 съветски войника, а 1 е оставил да агонизира, ще рече вероятно 3 е ликвидирал - това не е комплекс и няма как да е - болка изпитвам за днешното положение в германия и българия като демография и нравственост - комлекси нямам, защото аз гледам на руснаците като на пожбедени на бойното поле, както и на всички други, защото германския войник е нива над всеки друг в онази война - аз буквално лъчезаря като чета война - това ме зарежда!
цитирай
33. kvg55 - Тежко на победените!
05.09.2017 20:05
Не може изостанала технологично държава да победи развита такава.
цитирай
34. germantiger - :)
05.09.2017 20:10
Другарю, не ме убивайте с нвежество :)

Изостаналите технологично варвари размазват римската империя която е многовековна... - това е титаничния срив в Античността на прага на Средновековието, най-зверския пример в историята, нима не знаете?!

цитирай
35. mt46 - Кои са ограбили повече Германия - САЩ или СССР?...
05.09.2017 21:11
"Някои излседователи твърдят, че в онова време американците отнасят към 80% от германските културни ценности, организират огромен пункт за извозване в град Целле, а каквото не обират американците, го изнасят англичаните. ВПРОЧЕМ ЦЕЛИЯ ТОГАВАШЕН ГЕРМАНСКИ КИНОАРХИВ Е ПРЕНЕСЕН ПРЕЗ ОКЕАНА – повтарям целия!

НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА В ИСТОРИЯТА И ПОПАДНАЛА В КНИГАТА НА РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС ЗАПИСАНА ПРЕЗ 1957Г. Е ЗАГРАБВАНЕТО НА ГЕРМАНСКОТО ЗЛАТО ОТ РАЙХСБАНК В РАЗМЕР НА СТОТИЦИ ТОНОВЕ! В австрийските Алпи янките запавят 52 вагона със скъпоценности, съдържанието на 29 вагона със златни изделия и брилянти те разпродават няколко години след войната на аукцион, а от шахтите „Меркерс” в Тюрингия американците грабят скритите там картини от всички берлински музеи..."
цитирай
36. brancaleon - Здравей,
05.09.2017 21:17
Не бях чувал, че съветските генерали и маршали са грабили като обикновени мародери. Виж ги ти лауреатите на "Герой на съветския съюз" - генетично им е било заложено да са крадльовци или пък така ги е обучила партията.
А иначе, победителите не ги съдят и те после пишат историята. Германците са изтеглили най-късата клечка през ВСВ, това е положението.
Поздрав!
цитирай
37. mt46 - А
05.09.2017 21:20
какви щети е нанесла нацистка Германия на окупираните от нея държави през ВСВ и какви богатства е заграбила от тях? Ако апелираш за цялата, за обективната истина, трябва да се разгледа първо този въпрос. Защото може да се окаже, че от Германия са отнети неща, които тя е откраднала преди това...
цитирай
38. germantiger - ...
05.09.2017 21:48
mt46 написа:
"Някои излседователи твърдят, че в онова време американците отнасят към 80% от германските културни ценности, организират огромен пункт за извозване в град Целле, а каквото не обират американците, го изнасят англичаните. ВПРОЧЕМ ЦЕЛИЯ ТОГАВАШЕН ГЕРМАНСКИ КИНОАРХИВ Е ПРЕНЕСЕН ПРЕЗ ОКЕАНА – повтарям целия!

НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА В ИСТОРИЯТА И ПОПАДНАЛА В КНИГАТА НА РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС ЗАПИСАНА ПРЕЗ 1957Г. Е ЗАГРАБВАНЕТО НА ГЕРМАНСКОТО ЗЛАТО ОТ РАЙХСБАНК В РАЗМЕР НА СТОТИЦИ ТОНОВЕ! В австрийските Алпи янките запавят 52 вагона със скъпоценности, съдържанието на 29 вагона със златни изделия и брилянти те разпродават няколко години след войната на аукцион, а от шахтите „Меркерс” в Тюрингия американците грабят скритите там картини от всички берлински музеи..."


Мноиго повече са грабили и изнасилвали СССР, както и техните Полша и Чехия

1. Западните съюзници НЕ отнеха германски земи и територии след всв - временно една гора и три пункта селца са били френски и един мост белгийски, върбнати са след малко повече от 10 години - НИКОЙ ОТ ЗАПАД НЕ ЗАГРАБИ ПЕДЯ ГЕРМАНСКА ЗЕМЯ ОТПРЕДИ ВСВ

2. От изток руснаци, поляци и чехи заграбиха бол земи - приблизително 1/3 от Германия преди ВСв грубо казано, като заграбиха житницата на Германия, също и примерно грана на Кант и не само на него Кьонигсберг

3. От запад никой не изселва германци - от изток милиони германци бяха бити, изселени и дори убивани

4. Грабежа от запад беше нищо в сравнение с грабежа от изток в каквото и да е - единствено, НО И ВАЖНО Е, че западняците награбват повече патенти и научни постижения, документация, оборудване и умове - това е важен факт, но той до голяма степен е обусловен че те заемат всвее пак повече германска територия и то промишлена такава - примерно Рурския район, "басейн" и агломерация

5. Най-важната рпичина да заграби повече умове запада е това, че самите германци гледат да избягат и да се предадат на запад не на изток - за това причини бол
цитирай
39. germantiger - 2
05.09.2017 21:54
mt46 написа:
какви щети е нанесла нацистка Германия на окупираните от нея държави през ВСВ и какви богатства е заграбила от тях? Ако апелираш за цялата, за обективната истина, трябва да се разгледа първо този въпрос. Защото може да се окаже, че от Германия са отнети неща, които тя е откраднала преди това...


Правилно питаш, но отговора е, че ГХермания почти всичко което заграбва го връща като победена след войната - изключения като ненамерената или намерена но скрита Кехлибарена стая са действително редки изключения

Германия връща заграбеното само за няколко години, но е ограбена почти безвъзвратно и много малко от заграбеното после е върнато по спогодби, музеи или разменено

Ограбването на Германия е най-голямото в човешката история и за него няма възмездие и съд и това е логично, защото победителите от ВСВ действат така, като почти всички победители в човешката история, но тия надминават всички.

Това което войната прави, по германска, но и не само по германска вина е друго, което е факт и в него няма спор - най-пострадали от войната са народите на русия, беларус и украйна - това е вярно и истина, но те страдат не от грабеж, а най-вече от военните действия които се водят от двете страни жестоко и маса въоръжение - от това страна цивилното население и тъй-като войната най-много години се води на съветска територия - най-пострадалите са там житейски - абсолютен факт, който винаги ще изтъкна и никога няма да отрека!
цитирай
40. tota - Бих добавила,
05.09.2017 21:58
една дума - за войната, като на война. Във войната, човешкият живот е сравнен с този на мравката, никой, никого не жали, човекът губи човешкото в себе си, става звяр. Целта му е да оцелее и да е от победилата страна.
За материалните неща - човек съжалява при загубата им, не само защото са придобити с много усилия, а защото са част от живота му, той е неразривно свързан с тях. Те съхраняват преминалото в живота на всеки един. Но, щом задрънкат оръдията няма морал. Странно ми звучи това поведение на военни с висши чинове да плячкосват по време на война, тогава, когато човекът се стреми само да оцелее, да избегне куршума. Щом е описано, случвало се е по пътищата на войната. Навсякъде.
Войната е чудовище, което с нищо не може да бъде спряно, освен със смъртта. И разумът на изтрезнелите от боевете.
Колкото до постинга - добре е, че публикувана едната страна на грозното лице на войната. Но, е вложено пристрастие - не ме разбирай погрешно, не защитавам никого. Пледирам за обективност - трябва да се открие едновременно цялото лице на войната. Престъпленията на всички, които хвърлиха Германия в този огън, за да могат след това да разделят и противопоставят народите и държавите на Европа.
Най - голямото безумие на човечеството е войната. Всъщност ТЯ - войната никога не е спирала.... За съжаление на човешкия род.
цитирай
41. germantiger - 3
05.09.2017 22:02
mt46 написа:
какви щети е нанесла нацистка Германия на окупираните от нея държави през ВСВ и какви богатства е заграбила от тях? Ако апелираш за цялата, за обективната истина, трябва да се разгледа първо този въпрос. Защото може да се окаже, че от Германия са отнети неща, които тя е откраднала преди това...


АЗ НЕ АПЕЛИРАМ ЗА ОБЕКТИВНОСТ, ЗАЩОТО ТЯ Е ОТКАЗАНА НА ГЕРМАНЦИТЕ

ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД И В БЪЛГАИЯ, А НАЙ-ВЕЧЕ НА ИЗТОК В РУСИЯ СЕ ТИРАЖИРАШЕ САМО ЕДНО - ГЕРАНСКА ВИНА ЗА ВСИЧКО

ДЕМОНИЗИРАНЕ НА ГЕРМАНИЯ И НИКАКВА ОБЕКТИВНОСТ ЗА НЕЯ, НЕЩО ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ ФАЛШИФИЬЦИРАХА ИСТОРИЯТА

тогава никой вкл. и ти не си искал обективността на другарите нали, нямало е и как, обаче не я искаш и днес, то не ти е работа, разбирам

НО ДА СЛАГАШ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ... И ДА ИСКАШ ОБЕКТИВНОСТ ОТ МЕН, КОГАТО С ГЕРМАНСКАТА ИСТОРИЯ СЕ ВЪРШЕХА И СЕ ВЪРШАТ ГАВРИ НОН-СТОП... ДА ИСКАШ ОБЕКТИВНОСТ, КОГАТО ТАКАВА БЕШЕ ОТКАЗАНА НА ГЕРМАНЦИТЕ

НЕ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ

НЕ СЛАМКАТА В ГЕРМАНСКОТО ОКО, ВМЕСТО ГРЕДАТА В РУСКОТО И АНГЛО-АМЕРИКАНСКОТО ОЧИ!

в случая с мен - тук не иде реч за нещо спорно като в древната история - тук няма противни тези, а факти на грабеж, има спорове в броя на награбениоте стругове, там колебанията са големи, в другото няма забележи почти ниаквки спорове

в случая с мен добавям, е аз превеждам от руски език книга на бележит днешен историк и то ИСТОРИК, КОЙТО ОТКАЗВА НА ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ КАКВОТО И ДА БИЛО - ТОЙ ПОСОЧВА ИЗРИЧНО ТОВА НА ФИНАЛА НА КНИГАТА СИ БОЛ ПЪТИ и дори се опитва да се мотивира защо не трябва да има реституция и връщане вкл. на златото на троя - широкорад не е либерален руофоб, нещо повече - в началото на книгаат си той посочва русофобите, които днес се стртемят да псомачкат руската история

с две думи: в тази книга няма спор за произход, право или неправо а само конкретика и то маса такава, която аз спестявамн, но тя е убийствена конкретика в детайли и "втулки" дори - тук няма място за контратези

що иде реч до това какви щети германия е причинила примерно на ссср имаше и има стотици книги вкл. такива лъжливи по червено време

от друга страна подобна книга на български за това как други са грабили германия няма - нула нали... 0!

ето ти я "обективността" в кавички

...

Що иде реч до истината - да, прав си, ако човек разглежда войната трябва да посочи зулумите на всички вкл. германските - тук си прав и аз мисля като теб, но както знаем германските зул;уми реални и измислени са посочени, посочват се и ще бъдат сочени, на другите зулумите почти не
цитирай
42. germantiger - и за тота не смао за марин
05.09.2017 22:07
АЗ НЕ АПЕЛИРАМ ЗА ОБЕКТИВНОСТ, ЗАЩОТО ТЯ Е ОТКАЗАНА НА ГЕРМАНЦИТЕ

ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД И В БЪЛГАИЯ, А НАЙ-ВЕЧЕ НА ИЗТОК В РУСИЯ СЕ ТИРАЖИРАШЕ САМО ЕДНО - ГЕРАНСКА ВИНА ЗА ВСИЧКО

ДЕМОНИЗИРАНЕ НА ГЕРМАНИЯ И НИКАКВА ОБЕКТИВНОСТ ЗА НЕЯ, НЕЩО ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ ФАЛШИФИЬЦИРАХА ИСТОРИЯТА

тогава никой вкл. и ти не си искал обективността на другарите нали, нямало е и как, обаче не я искаш и днес, то не ти е работа, разбирам

НО ДА СЛАГАШ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ... И ДА ИСКАШ ОБЕКТИВНОСТ ОТ МЕН, КОГАТО С ГЕРМАНСКАТА ИСТОРИЯ СЕ ВЪРШЕХА И СЕ ВЪРШАТ ГАВРИ НОН-СТОП... ДА ИСКАШ ОБЕКТИВНОСТ, КОГАТО ТАКАВА БЕШЕ ОТКАЗАНА НА ГЕРМАНЦИТЕ

НЕ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ

НЕ СЛАМКАТА В ГЕРМАНСКОТО ОКО, ВМЕСТО ГРЕДАТА В РУСКОТО И АНГЛО-АМЕРИКАНСКОТО ОЧИ!

в случая с мен - тук не иде реч за нещо спорно като в древната история - тук няма противни тези, а факти на грабеж, има спорове в броя на награбениоте стругове, там колебанията са големи, в другото няма забележи почти ниаквки спорове

в случая с мен добавям, е аз превеждам от руски език книга на бележит днешен историк и то ИСТОРИК, КОЙТО ОТКАЗВА НА ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ КАКВОТО И ДА БИЛО - ТОЙ ПОСОЧВА ИЗРИЧНО ТОВА НА ФИНАЛА НА КНИГАТА СИ БОЛ ПЪТИ и дори се опитва да се мотивира защо не трябва да има реституция и връщане вкл. на златото на троя - широкорад не е либерален руофоб, нещо повече - в началото на книгаат си той посочва русофобите, които днес се стртемят да псомачкат руската история

с две думи: в тази книга няма спор за произход, право или неправо а само конкретика и то маса такава, която аз спестявамн, но тя е убийствена конкретика в детайли и "втулки" дори - тук няма място за контратези

що иде реч до това какви щети германия е причинила примерно на ссср имаше и има стотици книги вкл. такива лъжливи по червено време

от друга страна подобна книга на български за това как други са грабили германия няма - нула нали... 0!

ето ти я "обективността" в кавички

...

Що иде реч до истината - да, прав си, ако човек разглежда войната трябва да посочи зулумите на всички вкл. германските - тук си прав и аз мисля като теб, но както знаем германските зул;уми реални и измислени са посочени, посочват се и ще бъдат сочени, на другите зулумите почти не
цитирай
43. germantiger - с риск да съм мнителен към четящите ме, за което се извинявам, но...
05.09.2017 22:14
чудя се дали някой не ме прави на глупак?!

когато издаваха само руска литература и филми за войната - това беше ли обективно

къде бяхте вие, пледирахте ли за обективност

обективно ли е когато и днес на 9 май има гаври само с германия

във филмите гаврите са само с германия за война

когато в учебниците още се преподават лъжи в някои държави

КОГАТО НЯМАТЕ НИТО ЕДНА ПРЕВЕДЕНА НА БЪЛГАРСКИ КНИГА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА ГЕРМАНИЯ

и вие ми говорите за обективност при тази черна несправедливост към германската история

при положение, че превеждам от книга, чийто предмет е грабежа над германия и като тема тя е самодостатъчна

да ви питам - обективно знаете ли кога сте клали византийци

византийци предали се, безпомощни и когато им обещан живот срещу предаване

обективно знаете ли и ПИШЕТЕ ЛИ, НАЙ-ВАЖНОТО РАЗГЛЕЖДАТЕ ЛИ ОБЕКТИВНО КОИ БГ ЦАРЕ СА ПАЛИЛИ И ГРАБИЛИ ДО ЕПИР И "НАДОЛУ" ДОРИ

ОБЕКТИВНО ЗНАЕТЕ ЛИ КАТО СТЕ ПРОВЕЖДАЛИ ГЕНОЦИД НАД ГЪРЦИ, макар гърците да са провеждали ЗВЕРСКИ И ПО-ГОЛЯМ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИ

обективистите питам?
цитирай
44. germantiger - ...
05.09.2017 22:16
brancaleon написа:
Не бях чувал, че съветските генерали и маршали са грабили като обикновени мародери. Виж ги ти лауреатите на "Герой на съветския съюз" - генетично им е било заложено да са крадльовци или пък така ги е обучила партията.
А иначе, победителите не ги съдят и те после пишат историята. Германците са изтеглили най-късата клечка през ВСВ, това е положението.
Поздрав!


Аз повече се изненадах, че Сталин и властта подпуква някои от тях след победата, разбира се Сталин ги подпуква не в полза на Германия и не за да върне награбеното, но все пак бях изумен!

Благодаря ти, друже за коментара.
цитирай
45. tota - Погрешно ме разбираш.
05.09.2017 22:21
Във войната не участват само Германия и Русия, лицето на другите държави присъства частично. Зная, какво искаш да кажеш с постинга, но акцентуването в заглавието провокира мисли, че едва ли не само руснаците са били престъпници във ВСВ.
Всеки, които участвал във войната, волю или неволя може да стане и убиец и престъпник. Война каже ли се, разбирай, че валякът й няма спиране.
цитирай
46. germantiger - ...
05.09.2017 22:51
обективност и днес няма напълно и тя отново е в ущърб на германското почти винаги, макар в науката нещата да са подредени почти напълно и да са коректни

как да има обективност, след старата не е изчистена

това звучи като - да не съдим комунягите, но содъихме монархофашистите - съборихме старите паметници като бяхем ние червените на власт, но сега нашите не пипайте

така е много удобно, но да оставим удобството, а да кажем другото

който не познава историята рискува да я повтори и то по най-жестокия начин - ето за ова червените и руски престъпления, и америакснкуте и англисйките и всички трябва да се знаят не само да се фанфари и тръби за германските

И НАЙ-ВАЖНОТО

ЗА МОЯ ПОСТИНГ

ВИЕ КАКТО СИ ГО ПРЕДСТАВЯТЕ - ДА НАПАВЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЕМА ЗА ГЕРМАНСКИТЕ ЗУЛУМИ, САКЪ, САМО ЗА РУСКИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТЕМА ТАКА ЛИ... Е ЧЕ КАК ТОГАВА ИМА ТАКИВА КНИГИ - САМО ЗА НЕЧИИ ЗУЛУМИ, АМА САМО ПО СТРАНА, ЗАЩОТО КНИГИТЕ СА ТОЧНО ТАКИВА И ТОВА Е НОРМАЛНО - ТРУДБНО Е В ЕДНА КНИГА ДА СЕ ОБХВАНЕ ВСИЧКО ЗА ВСЯКА ДЪРЖАВА

а ти явно прави забележка на книгата и историка?! в което лошо няма, но ти чудесно знаеш, че книгите имат за предмет "една тема"

много интересно изискване или препоръка специално за мен, нима?
цитирай
47. germantiger - ...
05.09.2017 22:57
tota написа:
Във войната не участват само Германия и Русия, лицето на другите държави присъства частично. Зная, какво искаш да кажеш с постинга, но акцентуването в заглавието провокира мисли, че едва ли не само руснаците са били престъпници във ВСВ.
Всеки, които участвал във войната, волю или неволя може да стане и убиец и престъпник. Война каже ли се, разбирай, че валякът й няма спиране.


чудесно знам участниците във войната и за нея вкл. за дипломацията съпътстваща я смея да предполагам,че знам повече от теб, но не за това е думата

да - заглавието ми е провокиращо и силно и то целенасочено е такова и тъси този ефект

още повече да - част от българите сте нескрито чувствителни когато се говори за руски престъпления, тогава търсите обектиност, а когато има необективност за нещо западно дори я приветствате

впрочем ЗАГЛАВИЕТО МИ Е НАПЪЛНО РЕЗОННО И ЗАСЛУЖЕНО

В ПОСТИНГА И КНИГАТА СА РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ТЕ СА ПРЕДИМНО ИЛИ САМО РУСКИ

ТОГАВА ЗАГЛАВИЕТО РУСКТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ Е НА МЯСТОТО СИ, просто аудиторията не е привикнала към този изказ на истината, защото както казах Съветска Русия е еманация на тези престъпления, както и персонално известни руснаци в този постинг и книга

всичко си е на мястото, обективността не лиспва при мен или автора, а всъщност нежеланието, неудонството и неугодно му е на ЧАСТ от българина да чете тези истини, той се превръща без да съзнава в застъпник на престъпниците

в случая с теб тота забелязвам, една чувствителност и постоянство, която под формата да не кажа маската на мнима обективност казва нещо друго
цитирай
48. germantiger - и така
05.09.2017 23:01
аз открито и семпло, но упорито питам и търся отговор, искам да знам

защо част от българите не са против руската несправедливост и фалшификация на история

защо част от българите търсят обективност, когато те са я отказали на другите и не са обективни

защо някои българи се правят, че не разбират нещо елементарно - всяка книга си има тема, предмет, сюжет итн и няма задължителност за друга тема заедно с избраната от автора

защо тези българи питат мен, а не се възмущават от конкретикаста, престъпленията и не попитат автора руснак помеждувпрочем :)
цитирай
49. tota - Към всичките ти отговори. Еднакво ...
05.09.2017 23:26
Към всичките ти отговори. Еднакво ценя и немския и руския народ. Те трябваше да вървят заедно за да се развиват успешно. Русия с ресурсите си, Германия с технологиите. Някой не искаше Русия да върви напред - спретна й революция, извън всички теории за възможността за победа. Германия вървеше напред и на нея й спретнаха този огън, за да я разкъсат на парчета след това. Затова пледирам за обективност, защото вината не е нито на единия, нито на другия народ. По - дълбоко трябва да се надникне. Колкото до пропагандната страна на войната, ние нямахме избор, нито къде де се озовем, нито какво да гледаме. Малката държава не може да има избор и ако го направи, то той трябва да е самостоятелност и неутралитет. Дали е възможно, само? После служенето с квалификациите, не е етично, каквито и да са вижданията.
цитирай
50. germantiger - ...
05.09.2017 23:37
ЦЪРКАТА СИ УЛУЧИЛА, НО ИКОНАТА НЕ СИ ПОЗНАЛА ТОТА!

Присъединявам се, към твоя коментар, защото мисля, почти същото.

В случая обаче, моя постинг не е мястото за предяване обективност, защото

- както споменах аз превеждам от книга, която е задълбочена, сериозна и уникална

- предмета и темата избрани от автора не позволяват и е абсурдно да се замесват с теми споменати от теб

- той пише за разграбването на Германия, а ти желаеш да коментира началото на войната, причините и др.

- ако желаеш в подобна книга да се разкриват причините за войната или нечии други зулуми, тот огава в книгите за дипломатическата история да изискваме да има зулумите, да има военните действия, да има шпионажа, да има технологичното развитие?!

- тук иде реч за "квадрат", ти питаш защо не е нарисуван кръг?!, а правоъгълник, а "триизмерен паралелепипед"

убеден, съм че си ме разбрала или да се повтаряме още :)
цитирай
51. tota - Защо наблегнах на това?
05.09.2017 23:50
Защото, те, също участват в престъпленията и поставянето на Германия на колене след ВСВ. Горко на победените!
Колкото до "иконата" добре зная, къде е. Добре би било, още във въведението на постинга трябваше да има пояснение, че той се основава на изследвания по темата от Александр Борисович Широкорад.
цитирай
52. nkf - Неописуема е трагедията в Германия ...
06.09.2017 00:01
germantiger написа:
nkf написа:
Неописуема е трагедията в Германия след края на ВСВ - няма как да се отрече, няма как и да се оправдае. Налице е не просто грабеж в чудовищни и невъобразими измерения, но откровен, целенасочен ГЕНОЦИД. Впрочем провеждан не само от руските подчовеци. Да добавя за грабежите, че във всички окупирани от въшльовците страни се граби колкото може и както може. В случая от Германия най-много, просто поради наличието на много повече материални ценности. Така или иначе исорията след края на ВСВ потвърждава едно: че руснаците са една абсолютно деградирала биомаса способна само и единствено да краде, убива, изнасилва и лъже. И не комунизмът е виновен за това / да тази система обостря тези дефекти/, те винаги са били такива! И сега са такива! Идва обаче Видов ден, спокойно - ще повръщат кръв сперма и лайна руските свине.
П.С. Към коментарите ти под статията: И двете световни войни са започнати от от британия и русия: ПСВ - истинските виновни -русия-гранд ориент /сиреч франция/ великобритания. Повод: сръбските курви - руско-френски клоуни! ВСВ: русия, полската безгранична простотия, великобритания.


Ти си един от хората в блог.бг на който силно симпатизирам, защото си безкомпромисен, не ги бавиш и си директен, какъвто един мъж трябва да бъде и което споделям също аз.

Съгласен съм с всичко в коментара ти, с тази може би (фундаментална разлика), че не мисля генетично руснаците да са повредени като народ, но кой знае.

Нямам това крайно и пожелателно зверско отношение като теб дълбоко в мен - дотолкова не, но понякога звуча абсолютно като теб.

Ако имаше истинска Германия и истински германци (не че няма, но са малко по съзнание и знание там) та ако имаше реално Германия, то тя трябваше да се радва на приятели като теб и да ги цени, но тъй-като няма тя нито ни забелязва, нито ще ни подаде ръка за разлика от рубладжиите и дларовите пачки които наливат руснаци и американци в бг.

О, при всички случаи руснаците са генетично деформирани.
цитирай
53. nkf - Ни ма столетията на ФАКТИЧЕСКО р...
06.09.2017 00:10
Ни ма столетията на ФАКТИЧЕСКО робство, когато са разменяли една рускиня с дете за две ловни кучета и т.н. не е оставило отпечатък; животът в землянка не е оставил отпечатък; канибализмът /който не е от вчера и днес в русия/ не е оставил отпечатък; вековното системно безпаметно пиянство не е оставил отпечатък; цялата нечовешка скотска зверщина на системата им? Съжалявам много но няма как всичко тов ада не доведе до отражение на генетично ниво. А нима не го виждаме дори по улиците на родните ни градове? Ти си от Варна, аз съм от Бургас и в двата града пъплят тези изроди, вгледай се в лицата им, в поведението им, в изражението им... Това е буквално друг биологичен вид! И да, заслужават възможно най-зверското отношение, има основание за това! Казано е: на зло куче - зъл прът и още "което дърво не дава добър плод отсича се и се хвърля в огъня. Коя мерзост и кое престъпление не направиха руснаците в Европа като цяло и в България - а предвид и статията ти - и в Германия? А иначе, техните съюзници англо-американците, вече са ги сготвили, остава само да ги сервират на порции, но е рано още за dinner.
цитирай
54. nkf - какви щети е нанесла нацистка Ге...
06.09.2017 00:17
mt46 написа:
какви щети е нанесла нацистка Германия на окупираните от нея държави през ВСВ и какви богатства е заграбила от тях? Ако апелираш за цялата, за обективната истина, трябва да се разгледа първо този въпрос. Защото може да се окаже, че от Германия са отнети неща, които тя е откраднала преди това...

И какви щети е нанесла бе, червенокож безмозъчнико? Що не питаш, примерно чехите, окупирани от Райха как са работели за немски заплати и са живеели по немски стандарти. Какво Германия ще открадне например от плуващия в лайна съветски съюз, дето русопитеците се ядат един друг? ще им демонтира землянките може би: или ще изнесе "полската тежка промишленост" или "високите технологии на сърбите и гърците"? На босия цървулите никой не може да открадне Маринчо, поетче набеденео, соц.-чукундур-неинтелектуално.
цитирай
55. nkf - Бреййй, виж ти, появил се другарят ...
06.09.2017 00:23
Бреййй, виж ти, появил се другарят гръкоман-розовеещ-тънък русофилистик leonleonovpom2. И пак в поза на ощипана девица, заел поучителен разкрач за отсъждане, колко "недалновидна", видите ли, била Германия - зер на "святая рус" набила мощен шут...Пък заешко сърце псевдолеоново не трае таквиз неща...Нали бе, предател!? Псевдолеончо, точно за такива подсмърчащи лигльовци, прикрити предателчета - и то в услуга на най-злия български враг русия - правещи се на "неутрални" в тежки моменти, в пъкъла е приготвен най-зловещия каза. А тук на земята само презрение за такава измет като тебе. Червей!
цитирай
56. nkf - Към всичките ти отговори. Еднакво ...
06.09.2017 00:32
tota написа:
Към всичките ти отговори. Еднакво ценя и немския и руския народ. Те трябваше да вървят заедно за да се развиват успешно. Русия с ресурсите си, Германия с технологиите. Някой не искаше Русия да върви напред - спретна й революция, извън всички теории за възможността за победа. Германия вървеше напред и на нея й спретнаха този огън, за да я разкъсат на парчета след това. Затова пледирам за обективност, защото вината не е нито на единия, нито на другия народ. По - дълбоко трябва да се надникне. Колкото до пропагандната страна на войната, ние нямахме избор, нито къде де се озовем, нито какво да гледаме. Малката държава не може да има избор и ако го направи, то той трябва да е самостоятелност и неутралитет. Дали е възможно, само? После служенето с квалификациите, не е етично, каквито и да са вижданията.

Тоте, повтаряш глупостите на руските евразийци, как - видиш ли - много хубаво щяло да бъде да се лепнат една за друга Германия и русия! Тц, няма да стане тая работа, мойто момиче, колкото и на меркел да й се ще някак си, ама...няма. русийката първо трябв ада стане що-годе на нивото на Германия, че да има някаква основа за такива проекти, ама това няма да стане, щот русия е на нивото на Нигерия и Мали. Има и други причини, поради които няма как тоя мокър сън да стане реалност, ама е дълга тема това. Пък и то на русийката не й остава още дълго време в този й териториален вариант. Тъй че, Тоте, вмирисаните монголски ватници ще осъществят стратегически алианс с Германия в някоя друга паралелна вселена, тука - ТЦ!
цитирай
57. katara - ЕТО С ДВЕ ДУМИ ГОЛАТА ИСТИНА ,ПРОСТО ЗА ИДЕЯТА/ НЕ ГЛЕДАЙ, ЧЕ СЕ ЛИГАВЯ ТУК..
06.09.2017 00:48
В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ ЩЕ ПРЕДЛОЖА ИНФО ЗА ГЕРМАНСКАТА ТЕХНИКА, КОЯТО ЗАГРАБЕНА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЪВЕТСКИ ФОТОАПАРАТИ, СЪВЕТСКИ АВТОМОБИЛИ, СЪВЕТСКА ПЛАГИАТСТВАНА ОПТИКА, СЪВЕТСКИТЕ ПЛАТНОХОДИ И ЛАЙНЕРИ, КОИТО СА ГЕРМАНСКИ ИТН ИТН ИТН

И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СЪВЕТСКОТО ОРЪЖИЕ, КОЕТО Е ГЕРМАНСКО!

;)))))))
И ХаМЕРИКАНСКОТО ТОЖЕ...
цитирай
58. get - - Драга Тота, не трябва да знаем единствено и само Широкорад - междувпрочем той има ... ?
06.09.2017 01:17
tota написа:
Защото, те, също участват в престъпленията и поставянето на Германия на колене след ВСВ. Горко на победените!
Колкото до "иконата" ... Добре би било, още във въведението на постинга трябваше да има пояснение, че той се основава на изследвания по темата от Александр Борисович Широкорад.


... твърде интересни изследвания по отношение: Неистовото имперско желание на Царска а после Съветска Русия да владее над ПРОЛИВИТЕ - ДОВЕЛО ДО НЯКОЛКО ВОЙНИ в ЧАСТНОСТ И до ДВЕТЕ БАЛКАНСКИ, които довеждат до резултата, България да се включи в Първата Световна, на страната на противниците на Русия -Защото Русия е предала България!

- Но освен за почтеният Широкорад ... следва да знаем, и за човекоядската пропаганда - която се предполага, че е писана от хора с интелект ... като един Шолохов, Еренбург с неговото "Убей" или Симоновото "Убей его!" - питам се: А къде им бе социалистическия-морал и нравственост на творци?!
http://byker80.livejournal/6792.html

- Та нима тази узаконена и ДЪРЖАВНО ПОДКРЕПЯНА ПОЛИТИКА може да формира здрав морал у войника - когато той стъпи на чужда територия?
- Казват имало случаи на масови изнасилвания (около три милиона момичета и жени) само в Германия! Защото вследствие войната, се създала тази неприязън м/у руси и германци - но видите ли в другите страни не било така?
- Но дали това е истината, защото аз чета при един сърбин за подобно поведение при Червената армия и на територията на тогавашна Югославия? За нещо подобно страхливо споменава и Георги Димитров, когато пише до Москва?

- Димитър, оплаква съдбата на Германия и ограбването й - но явно не знае: На какво е подложена България от "освободителя" - към когото не е имала агресивна политика, съпроводена с военни действия - та да му дължи репарации?
- Тъй като, по данни в изследвания от няколко независими специалисти - за трите години след "9.Септември" - България е дала ... знаете, ли каква сума на СССР?

- Защо "освободителката" ОТКРАДНА и НЕ ВРЪЩА архива на България?!
цитирай
59. get - @ 41. germantiger - Димитре, не следва да се надържаш единствено и само на Широкорад по отношение на ... ?
06.09.2017 01:33
... Кой е виновен за войните, то прочети поне Уилям Енгдъл и Гуидо Препарат ...?
- Там хората с документална конкретика са го посочили?

- За Първата световна пряко са виновни Великобритания и Русия! Дивидентите след войната си ги разделиха: Франция, Британия и САЩ.

- Втората: от едната страна са Германия и Британия а от другата Русия и САЩ! Тъй като за повечето прочели, ще прозвуча парадоксално - допълвам!
Британия чрез М. Норман и Х. Детердинг докара на власт Хитлер ... Ленин и наследника му Сталин, бяха докарани на власт, най-вече от САЩ !
Дивиденти от войната получиха САЩ и Русия - които както за пред нас са врагове - така мълчаливо са си другари :))!

- Не бъдете наивни - мислейки, че едрият капитал финансово-монополистичен НЕ ГО УСТРОЙВА КОМУНИЗМА - Напротив!
цитирай
60. germantiger - ...
06.09.2017 03:54
59. get - @ 41. germantiger - Димитре, не следва да се надържаш единствено и само на Широкорад по отношение на ... ?

Честно казано Гете без излишно самочувствие, вероятно съм един от най-четящите ВСВ въобще цяла България - някоко пъти съм поглежал Бойна лава форума и се убедин, колко низко на повечето е нивото, отделно "гледам" една група млади историци около Искра Баева какви несериозни и буквално с "душки неща" издава за нещо като военна история!

Най-общо казано руснаците днес – те издават десетки „сгрешени” книги: наричат Аллербергер в превод Оллерберг, издават „фикцията” на Еренбергер като Бауер, буквално подменят Бруннеггер с Крафт, други „неточности” взаимстват от „западната литература” като например „френския” псведоним Петер Нойман или автора с „нарицателен прякор” Джерри Краут. Имат редица днешни автори,които са толкова много и различни, че ще спомена само няколко – добросъвестния Лопуховский (въпреки миналото си на полковник в Съветската армия и загинал при Вязма баща), един фрагментарен Замулин, ровещ се в архивите но „несериозен” Бешанов, в началото бях мнителен към Пономаренко и Акунов заради предположената им от мен (забележете) германофилия, но заслужават уважение, друг трансформиращ се вече близък до „официоза” но все пак на ниво Исаев, разбира се „техниците” Барятинский, Свирин... мога да избрия буквално десетки днешни съветски автори, но няма да го направя, за да не се превърна в „справочник”, но на финала ще отбележа Больнъйх (вкл. Като преводач) и Широкорад. Достойнството на днешната руска историография е в достъпа до архивите на ЦАМО и въобще до онази база документация на изток.

Западните автори са още повече през годините, впрочем именно от тях преписват днес и се учат руснаците, въпреки руската си „насоченост” Гланц и ниво до детайл, Йентц като „справка”, Батистелли е наистина интересен, Зимке, Митчъм не ме впечатлява, Куарри от страта школа също е „схематичен” и подреден в детайла, Найп уважавам, Залога не, но не заради полското в него, Ъруинг и Уайтинг трябва да се прочетат, особено първия с „особената” му позиция и проблеми извън книгите. Ще се въздържа да предлагам списък с маса англоговорящи автори (те са разбираемо най-многобройни десетилетия наред), но трябва да спомена французите Мабир и Бернаж – заслужават си.

Пред всички поставям германоговорящите и тук не иде реч за историци, защото Хаупт, Гроссман, Грайнерт, те не ме впечатлиха, но Шайберт, Флайшер, Куун, Клайн и даже Агте трябва да се четат, Калтенеггер и Михаелис може би също, а става дума за нещо различно – полевия командир, свидетелството от калта, храста, снега, окопа, танка, всичко онова, което не е историография, а бой (друг ще го нарече мемоаристика и с право ще се усъмни в част от спомените и преразказаното). В това германците са ненадминати – Фей, Майер, Аллербергер, Халм, Сюткус (този литовец, както холандеца Фьортен, валонеца Дегрелл, аз наричам германци), Кариус (RIF/RIP), Бидерманн, Хоффманн, Кумм, Вайдингер, Фреттер-Пико, спорния германо-французин Сайер, за мен несъмнено такива „несериозни пропагандатори” като Куровски и Кареллл/Шмидт също, Тиике – да! Оперативния мащаб на Меллентин и Раус е изключителен, задължителни книги, Хауссер беше интерес, но не повече, Люк не разочарование за мен, за съжаление Гудериан и Манщайн не ме впечатлиха особено като автори. Ако търсите война, тактика, изкуство – четете Мидделдорф! В кратката „справка” не посочих автори с теми на въздух и вода, те също са плеяда преди и днес, не предлагам и такива пишещи за всичко преди ВСВ – том няма да ни стигне за да ги представим.

ЧЕТЕТЕ МНОГО ИСТИНА И МАЛКО ФИКЦИЯ – екстракт от мен
цитирай
61. germantiger - ...
06.09.2017 04:02
Мен Гете не ме вълнува кой е виновен за войната, защто в това повече или по-малко съм ориентиран - за мен в основата са нечии интереси западни, парични, стратегически, ако щеш конспиративни - един ще ми каже банките, друг еврейте, трети масони и илюминати, четвърти производителите и икономистите, друг военните и всичко ще е част от истината може би.

Това не ме вълнува особено - мен ме интересува войната като водене на бойв тактически, оперативен мащаб и по-малко в стратегически.

Човек не може да знае всичко

МЪДРИЯ ЗНАЕ НЕОБХОДИМОТО

УМНИЯ ЗНАЕ МНОГО

САМО ГЛУПАКА ЗНАЕ ВСИЧКО - ВСЪЩНОСТ ВЪОБРАЗЯВА СИ, ЧЕ ЗНАЕ ВСИЧКО

имало е преди век и още един лаф:

САМО ТАКА ВИ СЕ СТРУВА СЯКАШ ГЕРМАНЦИТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО

ДОРИ ТЕ НЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО, ПРОСТО ГЕРМАНЕЦА ГО ЗНАЕ НАЙ-ДОБРЕ В КОЯ ДА Е ОБЛАСТ!

дипломатически, идейни, идеологически, цивилизационни с визия напред, деструктивни, конспиативни, производителни сили и производствени отношения - това оставям на "вас" това не е за мен защото знам какво мога и какво познавам добре и си знам лимита и посоката

иначе нямам нищо против всеки да сподели - не отказвам - бих прочел инфото с лек интерес, защо не
цитирай
62. germantiger - ...
06.09.2017 04:03
tota написа:
Защото, те, също участват в престъпленията и поставянето на Германия на колене след ВСВ. Горко на победените!
Колкото до "иконата" добре зная, къде е. Добре би било, още във въведението на постинга трябваше да има пояснение, че той се основава на изследвания по темата от Александр Борисович Широкорад.


Да, споменаването на автора трябваше да е ясно забележимо и коректно в началото - тук приемам забележката и за в бъдеще ще го правя!
цитирай
63. germantiger - :)
06.09.2017 04:05
katara написа:
В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ ЩЕ ПРЕДЛОЖА ИНФО ЗА ГЕРМАНСКАТА ТЕХНИКА, КОЯТО ЗАГРАБЕНА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЪВЕТСКИ ФОТОАПАРАТИ, СЪВЕТСКИ АВТОМОБИЛИ, СЪВЕТСКА ПЛАГИАТСТВАНА ОПТИКА, СЪВЕТСКИТЕ ПЛАТНОХОДИ И ЛАЙНЕРИ, КОИТО СА ГЕРМАНСКИ ИТН ИТН ИТН

И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СЪВЕТСКОТО ОРЪЖИЕ, КОЕТО Е ГЕРМАНСКО!

;)))))))
И ХаМЕРИКАНСКОТО ТОЖЕ...


Да, но в много по-малка степен.
цитирай
64. viva1122 - ...
06.09.2017 11:32
А аз ще чета и ще приветствам изнасянето на факти, защото трябва да се знае - стига повечето хора да са отворени за истината, а не застинали в заблуждение и противоречия.
Аз отдавна съм се отказала да отварям очите на когото и да е и за каквото и да е, защото разбрах, че не желаят това и така им е удобно/не знам защо?!? - е, за себе си знам/ все някой да лъже и маже...
- за народа - хляб и зрелища и търкайте и търсете късмета си, но не там, където е :)
Прочетох и коментарите и не съм учудена.

и последно - "Съединението прави силата" - но къде е то - само думи, думи, думи...

Поздрави!
цитирай
65. planinitenabulgaria - Ето кой ще напише истината за ПСВ и неизбежната ВСВ, чиито основи бяха заложени
06.09.2017 11:48
в нейните "мирни" договори. Първата свеетовна война възникна заради Англия, втората война от европейска бе превърната в световна също от Англия, защото това бе пътят за тяхното спасение. В първата част на този пъклен план те подлъгаха Сталин да нападне Германия през окупираната от тях Полша, номерът не мина. Във втоората част вкараха във войната САЩ и така войната се превърна в световна. Световната мафия яхна войната и стана каквато стана. Няма да казвам какво.
За отплата за разрухата на СССР Чърчил даде на Сталин половин Европа да я граби, защото по думите му "на звяра /б. м. Сталин/ трябвало да се даде отплата. Към тази отплата бе турната и България, където се извърши отнемането на собствеността на хората, загина селото, основата на страната ни. Интелигенцията бе избита или интернирана.
Ограбването на Европа от СССР/б. м. Сталин/ е действие, което им бе разрешено да извършат останалите победители във войната, на първо място Англия. Англия, Франция и САЩ отлично знаят какво могат и какво ще извършат приматите от СССР, навлезли с оръжие в Европа, но те желаеха точно това. В политиката се ползват и най-големите идиоти за постигане на определена цел, но щетите за всички остават. Давам пример с атомните оръжия на Русия и КНДР днес, нещо, което трябваше да бъде предотвратено.
Поздравления за постинга и за усилията да бъдат открити и ползвани толкова документи. Постингът е много силен, размислящ, той предизвиква мисли, по които в коментариите специалистите веднага разпознават агенти на Центъра, осъзнали се за бедите в тях от промииване на мозъците им, на опитващите се да се променят като се отърсят от вредите върху тях от времето на Голямата лъжа, през които е протекъл нещастният им живот. Постингът е причина да бъде наактивирана платена агентка на Центъра, финансирана по схемата: Центъра - руското посолство - Атака. Такива ги наактивирват от Центъра да коментират не само постинги, касаещи историята, но и изкуството, макар те да са само шайсен.

цитирай
66. germantiger - ...
06.09.2017 14:39
65. planinitenabulgaria - Ето кой ще напише истината за ПСВ и неизбежната ВСВ, чиито основи бяха заложени
11:48
в нейните "мирни" договори. Първата свеетовна война възникна заради Англия, втората война от европейска бе превърната в световна също от Англия, защото това бе пътят за тяхното спасение. В първата част на този пъклен план те подлъгаха Сталин да нападне Германия през окупираната от тях Полша, номерът не мина. Във втоората част вкараха във войната САЩ и така войната се превърна в световна. Световната мафия яхна войната и стана каквато стана. Няма да казвам какво.
За отплата за разрухата на СССР Чърчил даде на Сталин половин Европа да я граби, защото по думите му "на звяра /б. м. Сталин/ трябвало да се даде отплата. Към тази отплата бе турната и България, където се извърши отнемането на собствеността на хората, загина селото, основата на страната ни. Интелигенцията бе избита или интернирана.
Ограбването на Европа от СССР/б. м. Сталин/ е действие, което им бе разрешено да извършат останалите победители във войната, на първо място Англия. Англия, Франция и САЩ отлично знаят какво могат и какво ще извършат приматите от СССР, навлезли с оръжие в Европа, но те желаеха точно това.

......

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН С НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ и дори ще ползвам така ясно изразената позиция и според мен истина от теб! Събрал си я без да се отклоняваш и я споделям - бих добавил и приматите от изток със своите планиране и мотиви в този сюжет, нека не ги подценяваме.

Текста от твоя коментар, действително ще ми е полезен, благоаря ти и честит празник днес!
цитирай
67. didanov - силен постин!
06.09.2017 14:41
добре изпипано и не едностранчиво. Сталин за мен е хиляди пъти по-вреден от Хитлер и кликата му и историята е длъжница за разкриването на многобройните му престъпления. И двамата могат да се определят като "зли гении".
Причините за ВСВ война според мен са несправедливите и прекалено тежки репарации над германците след ПСВ, които довеждат до крах на икономиката и масовото обедняване на населението, а това от своя страна до желание за реваншизъм и отмъщение. Основна вина за това носят Франция и Англия, които стопират колониалните интереси (жиненно простраство) на германците. Болшевиките не биха имали такъв успех ако не бяха подкрепяни финансово и идеологически от Запада - Сталин едва ли би дошъл на власт. Последният умело използва реваншизма и омразата между европейците както и комунистическата идеология за да " могат капиталистическите кучета да се убият едни други", а той да дойде на бял кон да ги "освободи от буржоазния гнет". Сталин умишлено спомага дори Хитлер да дойде на власт, забранявайки на германските комунисти да се коалират със социалистите.
Щеше ли да има ВСВ война без Хитлер - определно да и тя щеше да тръгне от СССР.
Но ако западния свят се бе обединил срещу комунистическата заплаха от изток едва ли Сталин щеше да успее. Хитлер въведе ред и вдигна икономиката на крака - даде хляб и работа на германците, но използва тяхната благодарност - за военен реваншизъм и мегаломания, като ги накара да платят огромна цена. Германия трябваше да поведе света към един по-добър, нов, справедлив живот, а не да го завладява с танковете си!!!
НО да не се отклонявам от темата - око за око, зъб за зъб. Всяко насилие поражда насилие вярвам ще се съгласиш с мен. Престъпленията на червената армия както се вижда са огромни, но според мен голяма част от тях е породена от други престъпления на германските войници, което е закономерно. Колко милиона загубиха не само имот, скъпоценности, но и най-ценното - живота си? Не одобрявам грабежа след война, но не виждам нищо ново под слъСлънцето, само в по-големи, световни мащаби.
цитирай
68. germantiger - ...
06.09.2017 14:41
viva1122 написа:
А аз ще чета и ще приветствам изнасянето на факти, защото трябва да се знае - стига повечето хора да са отворени за истината, а не застинали в заблуждение и противоречия.
Аз отдавна съм се отказала да отварям очите на когото и да е и за каквото и да е, защото разбрах, че не желаят това и така им е удобно/не знам защо?!? - е, за себе си знам/ все някой да лъже и маже...
- за народа - хляб и зрелища и търкайте и търсете късмета си, но не там, където е :)
Прочетох и коментарите и не съм учудена.

и последно - "Съединението прави силата" - но къде е то - само думи, думи, думи...

Поздрави!


Аз впрочем съм и против съединението, не това което честваме, а онова нарочното и глупавото, което ни прокламират като манна небесна много често от екран, вестници и къде ли не.

Съединение с некадърници, боклуци, лъжци и престъпници не трябва да има, а маса хора в тази държава са точно това, особено на т.нар. отговорни постове.

честит празник
цитирай
69. didanov - един реален пример
06.09.2017 15:10
при настъпването на Червената армия настаняват два руски офицера в къщата на баба ми. Единият е весел и приказлив, вторият вечно намръщен и мълчалив - прабаба се притеснила да не би нещо да не му е харесало и пита приятеля му. Той й казал, че като минали през Киев, където е живял приятеля му - германците били убили цялото му семейство - баба, дядо, майка, сестри.. и сега няма никого. Да се замислим за какво може да живее един такъв войник - вероятно само за желанието да отмъсти на фрицовете за това,което са му отнели - и вероятно не само на фронта - на техните семейства и близки. А колко милиона са като него? такава е била основната психологическа нагласа на руснаците настъпващи към Берлин. Няма ли хипотетично командващия му офицер знаейки историята му да си затвори очите, ако го види да дърпа една германка в храстите или да мъкне откраднати златни бижута?Кой ще държи сметка на победителите?
От постинга ти обаче става явно за целенасочено, а не емоционално ограбване на германската държава ръководено на най-високо ниво и на точно това не се дава гласност и историята мълчи. Мотивите са ясни - осигуряване на предимства в започналата Студена война на надмощие - във всички възможни области и сектори.
цитирай
70. germantiger - ...
06.09.2017 15:12
Здравей диданов - благодаря и на теб за коментара и честит празник!

Съгласен съм и с твоята първа част на коментара ти и тя допълва според написаното от планинитенабългария, вярно е и това, въобще причините за една война, особено за световна такава са... много, фъндаментални, комплицирани както казват днес и не случайно са се писали стотици книги за това.

Във втората ти част на коментара прозира дъновизма (ако не греша) в което лошо няма - ти си такъв, докато аз отричам дъновизъм и всякакви религии поне за момента в мен.

Не мисля, че някоя държава или народ трябва да бъдат товарени с мисия да водят света, а в онези времена едва ли е било възможно, докато днес е повече постижимо поради наличието на една суперсила и това, че английския език е лингва франка или в случая световен език, не знам - аз не приемам това с воденето от една нация на другите.

Твоя коментар ме учуди с това, че до огромна степен се припокрива и с моята позиция, наистина ме изненада.

Съгласен съм и с финала ти дори, но моя поглед е в друго:

АЗ НЕ СЕ ВЪЛНУВАМ И НЕ ТЪРСЯ ТОЛКОВА ПРИЧИНИТЕ В ОНАЗИ ВОЙНА, КОЙ ПРАВ, КОЙ КРИВ, КОЙ ЪРВИ ВТОРИ ИЛИ КОЙ КАК СЕ Е БИЛ - ТОВА ИМАМ САМОЧУВСТВИЕ, ЧЕ В ОГРОМНА СТЕПЕН ЗНАМ И СЪМ ДОСТИГНАЛ ДО ИСТИНАТА, А МОЯ ПОГЛЕД Е В ДРУГО:

ГАВРАТА И ОФИЦИАЛНОТО ОПРЕДЕЛЯНЕ И СОЧЕНЕ ДНЕС НА ЕДНИ ВИНОВНИ, ЕДНИ ГРЕШНИЦИ, УНИЖЕНИЯТА С ТЯХ НА ПРАЗНИЦИ, ДАТИ, НЕПОЗВОЛЯВАНЕТО ИМ ДА ПРАВЯТ КИНО, ДА СЕ ГОРДЕЯТ.

Нямам против, че казака се е реванширал или си е потмъщавал по неговия начин, имам против, че неговото е нарерчено официално добро, а германското зло - ето това е гаврата!

Едните се имат за правилни от морална гледна точка, а другите са сочени за не, всъщност на война всички са не в почти всички войни с редки изключения - ето това ме вълнува и гоня аз, не толкова самата война - там съм напред и нямам какво много да търся.
цитирай
71. germantiger - отново към диданов
06.09.2017 15:16
ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ТЕБ ПРИМЕР СИ ПРАВ с тази разлика, че пък после германците нямат възможност те да си отмъстят за натворенето от руснаци, американци и англичани, но както казах за примера си АБСОЛЮТНО ПРАВ!

И КАКТО АЗ ПИСАХ - ПРАВ СИ В ПРИМЕРА, НО АЗ КАЗВАМ ЧЕ ДНЕС ЕДИНИЯ Е ЛОШ ГЕРМАНЕЦ, А ДРУГИЯ Е ДОБЪР РУСНАК И ДОБЪР БОМБЪР АМЕРИКАНЕЦ - ЕТО ТОВА Е ГАВРАТА В КИНО И МАСОВКА, в науката не - там нещата са почти почти изчистени, макар и не напълно.
цитирай
72. germantiger - :)
06.09.2017 15:18
ОТВАРЯМ КОМЕНТАРИТЕ ДО УТРЕ

(сега емомента другари ако наминете)
цитирай
73. didanov - Истината и справедливостта са първите жертви на войната
06.09.2017 15:52
Какво да кажем за след войната?ако понятията за воинска чест и морал се бяха запазили то престъпниците би трябвало да се осъдят дори и да са свои! Какво прави капитан Петко след войната -защитава онеправданите турци от своеволията на победителите! Но единици са като него. Вместо това всички победители се надпреварват да търсят германски специалисти и учени, прощават прегрешенията на мнозина за да работят за тях. Във филмите германците наистина са лоши но в болница американски филми руснаците не им отстъпват. И докато за първите важи до ВСВ за вторите днес се води активна пропаганда. Германия все пак успя да завладее Европа-икономически и политически- също както наследниците на Османската империя днес по демократичен път завладява Запада.
цитирай
74. leonleonovpom2 - За" аФтура" на 55-НКФ вероятно никакъФ, съкратено!
06.09.2017 16:02
nkf написа:
Бреййй, виж ти, появил се другарят гръкоман-розовеещ-тънък русофилистик leonleonovpom2. И пак в поза на ощипана девица, заел поучителен разкрач за отсъждане, колко "недалновидна", видите ли, била Германия - зер на "святая рус" набила мощен шут...Пък заешко сърце псевдолеоново не трае таквиз неща...Нали бе, предател!? Псевдолеончо, точно за такива подсмърчащи лигльовци, прикрити предателчета - и то в услуга на най-злия български враг русия - правещи се на "неутрални" в тежки моменти, в пъкъла е приготвен най-зловещия каза. А тук на земята само презрение за такава измет като тебе. Червей!


Такъв пасквил може да напише само откровен боклук!
цитирай
75. get - @ 61. germantiger - "Мен Гете не ме вълнува кой е виновен за войната ... " - а мен ме интересува - Защото?
06.09.2017 16:13
- България през 1947 год. в Париж бе съдена, като държава агресор и ЕДА ЛИ НЕ ВИНОВНА ЗА ВОЙНАТА - А НА ПРАКТИКА!?
- На практика ДО ПОСЛЕДНО ... БЪЛГАРИЯ отказва на двата агресори и съюзници да ВЛЕЗЕ КАТО СЪУЧАСТНИК във ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!

- В резултат КАКТО ПРИ ПЪРВАТА, така и при ВТОРАТА - на България БЯХА ОТНЕТИ ТЕРИТОРИИ СЪС ЗНАЧИТЕЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕТНОСЕН ЕЛЕМЕНТ!
Второ: От съюза ни с Германия - поне преките ЗАГУБИ(ИКОНОМИЧЕСКИ) възлизат на ТРИ МИЛИАРДА тогавашни райхс-марки!
Трето: Съветският съюз след войната СЕ САМООБЯВИ ЗА ПРАВОПРИЕМНИК НА НЕМСКИТЕ АКТИВИ в България ... и същите плюс издръжката на ОКУПИРАЛАТА НИ ЧЕРВЕНА АРМИЯ - достигна размери надхвърлящи ЧЕТИРИ ПЪТИ НАЦИОНАЛНИЯТ НИ БЮДЖЕТ! Именно поради това И ДИСБАЛАНСА ПРИ ВЪНШНО-ТЪРГОВСКИТЕ РАЗПЛАЩАНИЯ със "освободилият" ни СССР - ВАСАЛНОТО НИ Отечествено фронтовско правителство ПОДАРИ на Съветският съюз ЗЛАТНИЯТ НИ РЕЗЕРВ!
Четвърто: има много още да говоря, за това, като - По какви курсове се оценяваха търговските ни сделки, т.е. РУБЛА >< ЛЕВ! Как ни се изкупуваше на безценица селскостопанската продукция ... а в последствие се продаваше от тези същите, в пъти по-скъпо на международните пазари и т. н. ... и т. н.!
- Ей поради това ме ВЪЛНУВА ВЪПРОСА: Кой провокира войната? Защото казват:
"Войната е "жътвата" за банкера!"

- А инак ПО ПОЛЕЗНО ЩЕ ДА Е ЗА ЕДИН ЧОВЕК, да си постави въпроса ... Кой помогна на Хитлер, в затвора "Ландсберг" при написването на "Майн кампф" - не бе ли това Карл Хаусхофер, професор на Хес и ментор на Хитлер - за когото казват, че и Сталин, поддържал връзки с него?

- За това човек е полезно да чете и за Геополитика и такива автори, като Челен, Ратцел, Макиндър, Хаусхофер, Маън, Спайкман и др.?
- Защото и в момента, както и при Втората световна война, света СЕ РАЗИГРАВА ПО СЦЕНАРИЯ - на Halford John Mackinder, известен с теорията си за "Хартланда" а на запад, същата се нарича "Геостратегия на Примаков".

- Ако не НАЗОВЕМ причинителя на болестта - РЕЦИДИВИ винаги ще има?

- Ако не си изведем поуките от ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ - тогава сме ЕДНИ ОВНИ - което е изпято от Висоцки в песента му?

"Меня учили в школе"

Шагают бараны в ряд
И бьют барабаны...
А кожу для них дают
Сами бараны!

Меня учили в школе
Закону: твое - не мое! -
Когда я всему научился,
Я понял, что это - не все!

Вот кто-то свиснул завтрак,
Другие украли флаг...
Вот так я впервые усвоил
Понятие: классовый враг.

Шагают бараны в ряд
И бьют барабаны...
А кожу для них дают
Сами бараны!

Потом порешило начальство:
Республику создадут! -
Где каждый свободен и счастлив,
Тучен он или худ.

Тогда голодный и бедный
Очень возликовал, -
Но толстопузый и сытый
Тоже не унывал...
Шагают бараны в ряд
И бьют барабаны...
А кожу для них дают
Те же бараны!

- Ето я изпята:
1.
https://www.youtube/watch?v=81ObGcieRGA
2.
https://www.youtube/watch?v=mZjTAEjtq8w

... от този интелигентен руснак и АНТИПОД, като творец с морал ... на упоменатите вече морални-дегенерати Иля Еренбург, К. Симонов и Шолохов - "проповедници" на АНТИХУМАНИЗМА И УБИЙСТВОТО !
цитирай
76. yoan2015 - Аз ще плагиатствам Тота /съжаля...
06.09.2017 16:26
Аз ще плагиатствам Тота /съжалявам/, някой не искаше Германия да спечели Всв, защото го беше страх от " докопването " на ресурсите на Русия от Германия.
цитирай
77. get - @ 76. yoan2015 >> Tota
06.09.2017 16:52
yoan2015 написа:
Аз ще плагиатствам Тота /съжалявам/, някой не искаше Германия да спечели Всв, защото го беше страх от " докопването " на ресурсите на Русия от Германия.


- Запомнете не мен - а какво казва преди близо тридесет години държавният секретар на САЩ(към това време) с име Хенри Кисинджър?

- Този който владее ЕНЕРГИЙНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ, УПРАВЛЯВА ПРАВИТЕЛСТВАТА - който владее храните, ВЛАСТВА НАД НАРОДИТЕ!

С допълнението.
- В резултат на ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ - се поражда СВЕТОВЕН КАРТЕЛ НА ФИРМИ ВЛАДЕЕЩИ НАД ЕНЕРГИЙНИТЕ(ВЪГЛЕРОДНИ) източници. По броя на същите, често ги наричат "Седемте сестри" - те управляват в момента правителствата а по тази начин, като цяло Света, с име Земя!

Една от ОСНОВНИТЕ причини за ПОРЕДНАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА(1877-78) ... за която в съзнанието на наивният българин, му е втълпено от пропагандата, че е "освободителна" - е КАСПИЙСКИЯТ НЕФТ!
Концесиите по разработката му, към него време се държи от руската царска династия Романови в съучастие с една друга, финансова династия Амшелови - по известни с прозвището "Червен щит"!
цитирай
78. viva1122 - и още... въпреки че има постове за тази чудовищност ...
06.09.2017 17:26
четете

"В една наскоро публикувана книга на професор по модерна история в Кеймбридж Ричард Еванс е цитиран млад руски офицер, който припомня как, когато звеното му заема колона от бягащи германски бежанци: "Жените, майките и техните деца се намират вдясно и наляво на пътя, а пред всяка от тях стои глупава армада мъже с панталони надолу.
Жените, които кървят или губят съзнание, се отблъскват от едната страна и нашите хора стрелят по онези, които се опитват да спасят децата си.
Група от "ухилени" офицери гарантира, че "всеки войник без изключение ще вземе участие".
Евънс отбелязва: "Изнасилванията често са съпътствани от мъчения и осакатяване и често завършват с убийството на жертвата или смърт. Насилственото насилие беше безразборно.
Настояването на мъжете, които гледат на изнасилванията, е умишлена политика, предназначена да "подчертае унижението".

факти-факти-факти
цитирай
79. get - @ 78. viva1122 - въпреки че има постове за тази чудовищност ... четете!!?
06.09.2017 21:23
1. а.
Цитати от книгата на Макс Хастингс "Армагеддон: битва за Германию, 1944-1945" ("Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945", Max Hastings):
Первое вторжение русских в восточные районы Германии произошло в октябре 1944 г., когда части Красной Армии захватили несколько приграничных деревень. Через пять дней они были выбиты оттуда, и перед глазами гитлеровских солдат предстала неописуемая картина.
Едва ли хоть один гражданский избежал смерти от рук русских солдат. Женщин распинали на дверях сараев и перевернутых телегах, или, изнасиловав, давили гусеницами танков.
Их детей тоже зверски убили.
Сорок французских военнопленных, работавших на окрестных хуторах, предполагаемые освободители расстреляли.
Та же судьба постигла и признанных немецких коммунистов. Действия красноармейцев не были проявлением бессмысленной жестокости – это был методичный садизм.
"Во дворе фермы стояла телега, к которой, в позе распятых, были прибиты гвоздями за руки еще несколько голых женщин, – докладывал немецкий фольксштурмовец Карл Потрек (Karl Potrek). – Возле большого постоялого двора находится сарай; к каждой из двух его дверей была в позе распятой прибита гвоздями голая женщина. В жилых домах мы обнаружили в общей сложности 72 женщин и девочек, а также одного мужчину 74 лет – все они были убиты зверским образом; лишь у нескольких в голове обнаружены пулевые отверстия. Некоторым младенцам размозжили головы".
1. б.
Сталинским солдатам рекомендовали вести "реестры возмездия", записывая данные о немецких зверствах, и ФИКСИРУЯ ЛИЧНЫЙ ВКЛАД в "сведение счетов" с врагом. Политруки в тех же целях проводили "митинги возмездия".
Когда эта жаждущая отмщения орда вошла в Германию, ОНА ПРЕДСТАВЛЯЛА СОБОЙ ГРОЗНОЕ ЗРЕЛИЩЕ.
1.в.
Даже сегодня многие россияне – да и само правительство – отказываются признать подлинный размах жестокостей, которые творила Красная Армия на пути к Берлину. Однако в 1945 г. командование Красной Армии, несомненно, считало, что ее бойцы способны вести себя на германской земле как дикари.
1.г.
В свидетельствах очевидцев недостатка нет.
"Все мы знали, что немецких девушек можно НАСИЛОВАТЬ и УБИВАТЬ, – писал Александр Солженицын, в годы войны – офицер-артиллерист. – ЭТО ВОСПРИНИМАЛОСЬ чуть ли не КАК ОТЛИЧИЕ В БОЮ".
Забележка във връзка с тези събития е стихотворението на Солженицин - Това?
1.д.
С гиком, свистом, блеском фар –
Кляйн Козлау, Гросс Козлау –
Что деревня – то пожар!
Всё в огне!! Мычат коровы,
Заперты в горящих хлевах, –
Эх, милаши,
Вы не наши!

Zwei und zwanzig, Horingstrase.
Дом не жжен, но трепан, граблен.
Чей-то стон стеной ослаблен:
Мать - не на смерть. На матрасе,
Рота, взвод ли побывал -
Дочь-девчонка наповал …

Девку - в бабу, бабу - в труп!
Окровлен и мутен взгляд,
Просит: «Tote mich, Soldat!»
1.е.
Ему вторит и ГАВРИИЛ ТЕМКИН, служивший переводчиком в 78-й стрелковой дивизии:
"Самый простой способ отомстить – это овладеть женщинами врага".
В Восточной Пруссии КРАСНОАРМЕЙЦЫ НАСИЛОВАЛИ ЖЕНЩИН В ТАКОМ КОЛИЧЕСТВЕ, ЧТО РЕЧЬ ЯВНО ШЛА НЕ О ЧИСТО СЕКСУАЛЬНОМ УДОВЛЕТВОРЕНИИ, А О СТРЕМЛЕНИИ НАДРУГАТЬСЯ НАД ЦЕЛЫМ НАРОДОМ.
1.ж.
Теперь в Восточной Пруссии в руках немцев осталась лишь ее осажденная столица – укрепленный город Кенигсберг. (...)
Когда красноармейцы в конце концов овладели городом, они перебили тысячи жителей. Женщин насиловали прямо в родильных отделениях больниц. Один врач вспоминает их отчаянные крики "Пристрелите меня!", "Пристрелите меня!", но мучители выбирали для своих жертв медленную смерть.
Михаэль Вик (Michael Wieck) – один из тех, кто выжил в этой бойне – рассказывает: "Каждого встреченного мужчину они убивали, а каждую женщину – насиловали. В ночи отовсюду слышались крики и мольбы о помощи. Они запирали людей в подвалах и поджигали дома. Они сгоняли мирных жителей на бывшие поля сражений в окрестностях города, и там расстреливали или сжигали". От еврея Вика не укрылся и мрачный парадокс ситуации: "Сначала нас пытались уничтожить Гитлер и нацисты, теперь этим занялись русские".

2.
CВИДЕТЕЛЬ РАБИЧЕВ

Леонид Рабичев (р. 1923), российский поэт, график, живописец, писатель-мемуарист. Участник Великой Отечественной войны, ЛИШЬ СПУСТЯ ПОЛВЕКА ПОСЛЕ ВОЙНЫ РАССКАЗАЛ О ТОМ, О ЧЁМ ДРУГИЕ ФРОНТОВИКИ ПРЕДПОЧИТАЛИ МОЛЧАТЬ
Рабичев был в Восточной Пруссии.

Эта часть его очерка «Война всё спишет» («Знамя» 2005, №2) ДОЛЖНА ВХОДИТЬ В ЛЮБОЙ УЧЕБНИК ИСТОРИИ России – ДЛЯ РУССКИХ.
Это ТО, О ЧЁМ НЕ РЕШИЛСЯ РАССКАЗАТЬ МНЕ МОЙ ОТЕЦ Гавриил Кротов, бывший в то же самое время в Восточной Пруссии старшиной взвода автоматчиков.

«Войска наши в Восточной Пруссии настигли эвакуирующееся из Гольдапа, Инстербурга и других оставляемых немецкой армией городов гражданское население. На повозках и машинах, пешком старики, женщины, дети, большие патриархальные семьи медленно по всем дорогам и магистралям страны уходили на запад.
Наши танкисты, пехотинцы, артиллеристы, связисты нагнали их, чтобы освободить путь, посбрасывали в кюветы на обочинах шоссе их повозки с мебелью, саквояжами, чемоданами, лошадьми, оттеснили в сторону стариков и детей и, позабыв о долге и чести и об отступающих без боя немецких подразделениях, тысячами набросились на женщин и девочек.
Женщины, матери и их дочери, лежат справа и слева вдоль шоссе, и перед каждой стоит гогочущая армада мужиков со спущенными штанами.
Обливающихся кровью и теряющих сознание оттаскивают в сторону, бросающихся на помощь им детей расстреливают. Гогот, рычание, смех, крики и стоны. А их командиры, их майоры и полковники стоят на шоссе, кто посмеивается, а кто и дирижирует — нет, скорее, регулирует. Это чтобы все их солдаты без исключения поучаствовали. Нет, не круговая порука, и вовсе не месть проклятым оккупантам — этот адский смертельный групповой секс.
Вседозволенность, безнаказанность, обезличенность и жестокая логика обезумевшей толпы. Потрясенный, я сидел в кабине полуторки, шофер мой Демидов стоял в очереди, а мне мерещился Карфаген Флобера, и я понимал, что война далеко не все спишет. А полковник, тот, что только что дирижировал, не выдерживает и сам занимает очередь, а майор отстреливает свидетелей, бьющихся в истерике детей и стариков.
— Кончай! По машинам!
А сзади уже следующее подразделение. И опять остановка, и я не могу удержать своих связистов, которые тоже уже становятся в новые очереди, а ТЕЛЕФОНИСТОЧКИ МОИ ДАВЯТСЯ ОТ ХОХОТА, а у меня тошнота подступает к горлу. До горизонта между гор тряпья, перевернутых повозок трупы женщин, стариков, детей.
Шоссе освобождается для движения. Темнеет. Слева и справа немецкие фольварки. Получаем команду расположиться на ночлег. Это часть штаба нашей армии: командующий артиллерии, ПВО, политотдел. Мне и моему взводу управления достается фольварк в двух километрах от шоссе. Во всех комнатах ТРУПЫ ДЕТЕЙ, СТАРИКОВ И ИЗНАСИЛОВАННЫХ И ЗАСТРЕЛЕННЫХ ЖЕНЩИН. Мы так устали, что, не обращая на них внимания, ложимся на пол между ними и засыпаем.

7 мая 2002 года, спустя пятьдесят восемь лет.
— Я не желаю слушать это, я хочу, чтобы вы, Леонид Николаевич, этот текст уничтожили, его печатать нельзя! — говорит мне срывающимся голосом мой друг, поэт, прозаик, журналист Ольга Ильницкая. Происходит это в третьем госпитале для ветеранов войны в Медведково. Десятый день лежу в палате для четверых. Пишу до и после завтрака, пишу под капельницей, днем, вечером, иногда ночью.
Спешу зафиксировать внезапно вырывающиеся из подсознания кадры забытой жизни.
Ольга навестила меня, думала, что я прочитаю ей свои новые стихи. На лице ее гримаса отвращения, и я озадачен.
Совсем не думал о реакции будущего слушателя или читателя, думал о том, как важно не упустить детали, пятьдесят лет назад это было бы куда как проще, но не возникало тогда этой непреодолимой потребности, да и я ли пишу это? Что это? Какие шутки проделывает со мной судьба. Самое занятное, что я не ощущаю разницы между этой своей прозой и своими рисунками с натуры и спонтанно возникающими стихами. Зачем пишу? Какова будет реакция у наших генералов, а у наших немецких друзей из ФРГ, а у наших врагов из ФРГ?

- Тук ще спра с описанията на военните ... зверства и ще попитам автора на поста?
- Тигре това не го оправдам - но ИСКАМ ДА НАМЕРЯ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ - а не примитивните и оскотели от война обикновени БАРАНИ-ОВНИ В УНИФОРМИ ... обичащи военните маршове!

- С уважение!
цитирай
80. tota - Нищо не бива да ни учудва.
06.09.2017 21:47
"Когда эта жаждущая отмщения орда вошла в Германию, ОНА ПРЕДСТАВЛЯЛА СОБОЙ ГРОЗНОЕ ЗРЕЛИЩЕ."
Това е война, по време на война, повтарям се, човекът става звяр. Вместо да се труди в мир, да люби жена си и гали децата си, той е тръгнал по пътищата против волята си. Вие какво очаквате? Че това, което ще се изпречи на пътя му може и трябва да бъде пощадено. Такова би било поведението на всеки попаднал при такива обстоятелства. Независимо народността.
Нещата трябва да се назовават такива, каквито са били, но не трябва да забравяме думите на проф. Ратцел - най-големият географ на Германия тогава – 1898 година. Поканен да говори за географията и етнографията на Македония и въобще на Балканския полуостров той отказва по следния начин: „Науката е друго, животът – друго. А, политиката пък – съвсем друго!...Вярно поддържам начертаната от мен карта, но да Ви държа сказка за българите , да агитирам за засилването на един славянски народ на Балканите – не! Това не мога! И не искам. И не е тук въпросът за засилването на българите или на славяните въобще, а просто на просто ние нямаме нужда от такава агитация. Вие българите сте отлични хора, чуден народ, много ученолюбив, даровит народ сте.... Вие сте малки. От Вас не може да дойде нито зло голямо, нито добро голямо...” След разочарованието от отговора, професор Балабанов след време, връщайки към спомена за него ще напише: „ Въпросът за Балканския полуостров ще се обърне иначе: засилването няма да става за сметка на сърби в полза на българите, нито в полза на сърбите за сметка на българите. А, ще си остане за обща полза и за обща сметка. Кога и да е?” За всички нас ще си остане огорчението за съдбата на малките народи. В тази връзка бих допълнила, когато разкриваме истини, добре би било да посочваме източниците, за да са по силни аргументите ни. И още, нека на забравяме думите "Вие сте малки"и това изисква от нас, когато пишем винаги да имаме съображение и такт как ще го напишем. Именно, защото сме малки и сме в краката на атовете. Повече дипломатичност никога не е излишна. Защото сме малки и сме обречени да бъдем нечии, клиенти, сателити, протежета.
цитирай
81. tota - Защото сме малки и сме обречени да бъдем нечии, клиенти, сателити, протежета.
06.09.2017 21:56
Не се знае кога, как и на чия каруца ще станем катраник. Затова пледирам за аргументираност, точност в изказа и дипломатичност. И без квалификации, разбира се.
цитирай
82. get - @ 80. 81. tota
06.09.2017 22:29
tota написа:

Това е война, по време на война, повтарям се, човекът става звяр. Вместо да се труди в мир, да люби жена си и гали децата си, той е тръгнал по пътищата против волята си. Вие какво очаквате?

1.
КРАСНОАРМЕЙЦЫ НАСИЛОВАЛИ ЖЕНЩИН В ТАКОМ КОЛИЧЕСТВЕ, ЧТО РЕЧЬ ЯВНО ШЛА НЕ О ЧИСТО СЕКСУАЛЬНОМ УДОВЛЕТВОРЕНИИ, А О СТРЕМЛЕНИИ НАДРУГАТЬСЯ НАД ЦЕЛЫМ НАРОДОМ.
2.
Сталинским солдатам рекомендовали вести "реестры возмездия" (...) ФИКСИРУЯ ЛИЧНЫЙ ВКЛАД в "сведение счетов" с врагом.
Политруки в тех же целях проводили "митинги возмездия".
3.
Еренбург с неговото "Убей" или Симоновото "Убей его!" - питам се: А къде им бе социалистическия-морал и нравственост, на творци?!
tota написа:

1. Не се знае кога, как и на чия каруца ще станем катраник. Затова пледирам за аргументираност, точност в изказа и дипломатичност. И без квалификации, разбира се.
2. И още, нека на забравяме думите "Вие сте малки"и това изисква от нас, когато пишем винаги да имаме съображение и такт как ще го напишем.


- А да се запитаме - от Кога и поради Какво се топим като народ - ставайки все по-малки и по-малки?
1.
Генерала Иван(Петрович) Липранди преди началото на Руско-турската война 1828-29 гг. бил изпратен в театъра на бъдещите военни действия на Балканите и най-вече България. Задачата му е била да събира военни, данни ЗА ЕТНИЧЕСКИ СЪСТАВ, говорими езици, вероисповедания и политически настроения.
В резултат издава: «Восточный вопрос и Болгария» 1868 г.
Липранди пише : «Болгары насчитывают сейчас 5-6 или БОЛЕЕ МИЛИОНА человек. Это народ земледельческий, близкий к России и ни одно из других славянских наречий не столь близко к русскому, а ни одно племя не тянется так к нему, как болгарское». Към това време е изготвена и представена: карта расселения славянских народов, одобренная всеми делегатами(на "славянският" конгрес в Москва - б.м.), что привело к ее трехкратному переизданию в ближайшие 10 лет. Разработил същата е русский географ и этнограф, помощник начальника Главного штаба Михаил Федорович Миркович (1830-1891) под названием «Этнографическая карта славянских народностей».
2.
За ШЕСТ МИЛИОНА БЪЛГАРИ на територия на България(дунавска) - говори в доклада си пред Руската академия и Юрий Венелин.
3.
Същите данни се събират, при българските църковни борби ... и най-вече след обявяване на Екзархията, когато се налага да се определят границите и НАРОДНОСТНИЯ ПРИЗНАК НА ОБЩИНИТЕ(ЕПАРХИИТЕ) които следва да влязат в нея, според изискванията по Султанският ферман - за "плебесцит".
4.
Каравелов в своя публикация пак от същото време пише: ДВАТА МИЛИОНА БЪЛГАРИ във Влашко се умаляват, все повече и повече!

- Самите си направете ИЗВОДИ и ОБОБЩЕНИЯ - Как един народ НАБРОЯВАЛ ШЕСТ и повече МИЛИОНА в средата на 19-ти век ... след "две освобождения" е намалял до близо ПЕТ МИЛИОНА БЪЛГАРИ - към настоящият момент?!

- С уважение - и не се сърди! - но от тази "дипломатичност" прекалена - идва и резултата към настоящият момент - на ДЕМОГРАФСКАТА НИ СМЪРТ, като народ!

П.П.
- Да бе война, глад или друга напаст, като чума - да разбера откъде е дошло умалението на народа български ... а то, от "освобождения" ?!

- Да не забравяме ЧЕ СЪЮЗНЦИТЕ-РАЗБОЙНИЦИ (Германия и СССР) през ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - бяха СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ държави!

- Специално срещу РУСКИЯТ КАНИБАЛСКИ СОЦИАЛИЗЪМ - започват критиките още от 30-те години на 20-ти век, примерно от един Каутски или Р. Люксембург - обявиха ги за ренегати или ги убиха!
- В последствие СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - отново социалисти КРИТИКУВАХА САТРАПСКИЯТ СТИЛ И МЕТОД НА СЪВЕТСКИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ - нарекоха ги "евро-комунисти" и "левичари" ... а това бяха все имена на сериозни теоретици, Бирлингуер, Карильо, Толиати и др.?
- Един от тях, по-скоро предшественик на "еврокомунизма" Антонио Грамши в труда си "Затворнически тетрадки", главата: "Завземане на властта" си е записал(по модел на съветският социализъм):
" ... социализма - НЕ Е СТРОЙ А ПРЕХОДЕН ПЕРИОД, по времето на който ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖАТ: пазарните отношения, враждебните класи, частната собственост ..."

- Като следва да отбележа, че иде реч, НЕ ЗА ДРУГО А ЗА ФИЗИЧЕСКО УНИЩОЖЕНИЕ - а не като икономически или политически методи и форми на управление и ... ?
- Е унищожихме всичко - това ... и накрая, един от социалистическите сатрапи около ДЕСЕТИ НОЕМВРИ 1989 г. взе че ЗАЯВИ:
"СоциализЪма е НЕДОНОСЧЕ" - като за да каже това откровение са му били необходими близо ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ - защото допълва - това ние установихме още през 70-те години!
- Кой има вина за това - аз, КОЙТО НЕ СЪМ ЗНАЕЛ, че СОЦИАЛИЗМА Е НЕДОНОСЧЕ" - или този, КОЙТО НАМЕСТО да го каже - ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ е прекарал в МЪЛЧАНИЕ И ЛЪЖИ?!

Накрая, като един Чапек ще кажа:
- Защо не съм комунист? – Защото съм порядъчен човек.
цитирай
83. tota - Гет, приятелю,
06.09.2017 23:29
всичко това е известно, както и написаното в постинга. Пледирам по принцип, че не бива да насаждаме омраза, да се противопоставяме. Нали сега е времето на толерантността. Ето един коментар на страниците на Пловдив.бг, който казва много.
""Чичо Ади" се върти на шиш в Ада като гледа тая цялата сган в Европа... За някой неща е бил прав, може би... Само, за една седмица да възкръсне и танковете да тръгнат, а влаковете натоварени към лагерите, всичко ще се оправи за отрицателно време... Как да готвим с "Чичо Ади" : "Стъпа 1: "Пускаме газта".... :) ", "Da jivee Hitler ","Циганите на сапун!"
Питам се ще успеем ли да опазим мира?
А от това няма нужда " - Накрая, като един Чапек ще кажа:
Защо не съм комунист? – Защото съм порядъчен човек." Всичко случило се е в резултат на превратностите във времето. А, тях други решават кога да се случат и как да се случат.
Превратностите на времето!!! Наросите са само потърпевши.
цитирай
84. leonleonovpom2 - Присъединявам се към Ати!
07.09.2017 08:26
Трябва толерантност, не омраза
Народите са играчка на политиците
Те живеят на гърба на народите
Ето, създават македонски народ на наш гръб Не някой определено , всички вкупом Преди това са създали румънски Къде са Българите от Северна Добруджа?
, Българите от"гръцка" Македония?
цитирай
85. germantiger - ...
07.09.2017 08:31
didanov написа:
Какво да кажем за след войната?ако понятията за воинска чест и морал се бяха запазили то престъпниците би трябвало да се осъдят дори и да са свои! Какво прави капитан Петко след войната -защитава онеправданите турци от своеволията на победителите! Но единици са като него. Вместо това всички победители се надпреварват да търсят германски специалисти и учени, прощават прегрешенията на мнозина за да работят за тях. Във филмите германците наистина са лоши но в болница американски филми руснаците не им отстъпват. И докато за първите важи до ВСВ за вторите днес се води активна пропаганда. Германия все пак успя да завладее Европа-икономически и политически- също както наследниците на Османската империя днес по демократичен път завладява Запада.


не си прав в един много важен детайл

НЕ - РУСИЯ НЕ Е ДЕМОНИЗИРАНА КОЛКОТО ГЕРМАНЦИТЕ

ВСЯКА ГОДИНА ИМА ПО НЯКОЛКО АНТИГЕМРМАНСКИ ФИЛМА НО НЕ АНТИРУСКИ, АНТИГЕРМАНСКИТЕ СА НА БЕЛЕЖИТИ РЕЖИСЬОРИ ПОЛУЧАВАТ И НАГРАДИ

ВСЯКА ГОДИНА ИМА РЕДНИКА, ПИАНИСТА, ЯРОСТТА ИЛИ ШИНДЛЕРА, ТАКИВА БЕЛЕЖИТИ ЗА РУСНАЦИ НЯМА

И ВСЯКА ГОДИНА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВКЛ. ПРАЗНУВАТ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

И НИКОЙ НЕ ПРЕЧИ РУСИЯ ДА СИ ПРАВИ СВОЯТА ПРОПАГАНДА И ФИЛМИ, ГЕРМАНИЯ ОБАЧЕ НЕ, ЗА НЕЯ НЕ

НЕ ГИ СРАВНЯВАЙ, ЗАЩОТО АКО ТАКА МИСЛИШ ИЛИ СИ СЛЯП, ИЛИ СИ ИДИОТ ИЛИ ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯ НАЧИН ДА МЕ НАКАРАШ ДА ПОБЕДНЕЯ ЗВЕРСКИ

НЕ МИ СРАВНЯВАЙ ГАВРЯЧИТЕ С НАРОДА МИ С НЯКАКВИ МОМЕНТНИ ТЕХНИ ИГРИЧКИ И ПЛЮНКИ ЕДИН ПО ДРУГ
цитирай
86. germantiger - ...
07.09.2017 08:38
tota написа:
всичко това е известно, както и написаното в постинга. Пледирам по принцип, че не бива да насаждаме омраза, да се противопоставяме. Нали сега е времето на толерантността.


Така ли

а на 9 май насажда ли се германофобия

а от руските филми за войната засажда ли се

а от америакснските ярост, пианиста, редника и пр. насажда ли се омраза

а защо аз нямам такива германски филми "наобратно"

а като гледам карикатури на меркел като хитлер или някой храчи по германия в гърция или полша не се ли насажда
цитирай
87. germantiger - ...
07.09.2017 08:43
КАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ БЕ?

ДА МИ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА, С ИСТОРИЯТА МУ, ДА ГО ВЪЗПИТАВАТ В ГАВРА СЪС СЕБЕ СИ

ТОЛЕРАНТНОСТ КОЯТО Е ПРИЕЛА САМО ЕДНО

ГЕРМАНИЯ ДОЛУ
ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ИЗВИНЯВА
ГЕРМАНИЯ ДА Е ЧЕРНА
ГЕРМАНИЯ ДА НЯМА ФИЛМ
ГЕРМАНИЯ ГАВРА В УЧЕБНИЦИ
ГЕРМАНИЯ С ЧУЖДИ ПАМЕРТНИЦИ НА ИЗНАСИЛВАЧИ
РУСКИ УРОДИ ДА МИ ПРАЗНУВАТ ТАМ ВЪТРЕ
АМЕРИКАНСКИ ЧИФУТСКИ ХОЛИВУД ДА МИ ПУСКА ВСЯКА ГОДИНА ГЕРМАНОФОБСКИ ФИЛМ

КАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ БЕ

ГАВРА СЕ НАРИЧА ТОВА, УБИЙСТВО НА ПАМЕТ, ИЗВРАЩЕНИЕ
цитирай
88. didanov - да - РУСИЯ НЕ Е ДЕМОНИЗИРАНА КОЛКОТО ГЕРМАНЦИТЕ
07.09.2017 17:36
germantiger написа:
didanov написа:
Какво да кажем за след войната?ако понятията за воинска чест и морал се бяха запазили то престъпниците би трябвало да се осъдят дори и да са свои! Какво прави капитан Петко след войната -защитава онеправданите турци от своеволията на победителите! Но единици са като него. Вместо това всички победители се надпреварват да търсят германски специалисти и учени, прощават прегрешенията на мнозина за да работят за тях. Във филмите германците наистина са лоши но в болница американски филми руснаците не им отстъпват. И докато за първите важи до ВСВ за вторите днес се води активна пропаганда. Германия все пак успя да завладее Европа-икономически и политически- също както наследниците на Османската империя днес по демократичен път завладява Запада.


не си прав в един много важен детайл

НЕ - РУСИЯ НЕ Е ДЕМОНИЗИРАНА КОЛКОТО ГЕРМАНЦИТЕ

ВСЯКА ГОДИНА ИМА ПО НЯКОЛКО АНТИГЕМРМАНСКИ ФИЛМА НО НЕ АНТИРУСКИ, АНТИГЕРМАНСКИТЕ СА НА БЕЛЕЖИТИ РЕЖИСЬОРИ ПОЛУЧАВАТ И НАГРАДИ

ВСЯКА ГОДИНА ИМА РЕДНИКА, ПИАНИСТА, ЯРОСТТА ИЛИ ШИНДЛЕРА, ТАКИВА БЕЛЕЖИТИ ЗА РУСНАЦИ НЯМА

И ВСЯКА ГОДИНА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВКЛ. ПРАЗНУВАТ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

И НИКОЙ НЕ ПРЕЧИ РУСИЯ ДА СИ ПРАВИ СВОЯТА ПРОПАГАНДА И ФИЛМИ, ГЕРМАНИЯ ОБАЧЕ НЕ, ЗА НЕЯ НЕ

НЕ ГИ СРАВНЯВАЙ, ЗАЩОТО АКО ТАКА МИСЛИШ ИЛИ СИ СЛЯП, ИЛИ СИ ИДИОТ ИЛИ ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯ НАЧИН ДА МЕ НАКАРАШ ДА ПОБЕДНЕЯ ЗВЕРСКИ

НЕ МИ СРАВНЯВАЙ ГАВРЯЧИТЕ С НАРОДА МИ С НЯКАКВИ МОМЕНТНИ ТЕХНИ ИГРИЧКИ И ПЛЮНКИ ЕДИН ПО ДРУГ

в Европа, но в Америка, която бълва хиляди филми в година - руснаците комунисти са си доста демонизирани през цялата Студена война, докато за германците демонизацията свършва с ВСВ, а руската продължава до ден днешен. За сметка на това германците въпреки цялата демонизация имат един от най-високите стандарти на живот, една от най-силните икономики, стоките им се продават навсякъде, колите, техниките, а бе всичко за каквото се сетиш - лошо ли е това? Германските политици имат основен глас в съдбините на Европа
цитирай
89. didanov - лошо ли е това? и всичко са постиг...
07.09.2017 17:40
лошо ли е това? и всичко са постигнали за няколко десетки години! Да комплексът Хитлер и фашизма все още е дълбоко вкоренен, но честно казано като народът живее добре и може да си позволи много то майната му на историята.
цитирай
90. allvin - !
08.09.2017 00:20
Тежки теми - кръв, ужаси, страдания...история на злото и на еврейския ционизъм!
цитирай
91. germantiger - диданов, ти или се правиш на дръж ми шапката или не виждаш
08.09.2017 02:42
1. Демонизацията на Германия не свършва, а е концентрирана върху ВСВ, НО Е ПОСТОЯННА, В ПЪТИ ПОВЕЧЕ КАТО КОЛИЧЕСТВО ФИЛМИ ОТ РУСКАТА ДЕМОНИЗАЦИЯ И ТО ФИЛМИ ПО-БЕЛЕЖИТИ, ПО-ЕМБЛЕМАТИЧНИ И ПО-ПОПУЛЯРНИ ОТ ГОЛЕМИ РЕЖИСЬОРИ, ПРОДЮСЪРИ ИТН

2. Демонизацията на русия е по-слаба, по-мека, не-емблематична и култове в заглавия и това аз с лекота мога да докажа - посочи ми известни филми антируски, а а аз ще ти посоча СВЕТОВНИ БЛОКБЪСТЪРИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПОВТАРЯМ, ОТ МРЪСНАТА ДУЗИНА, ПРЕЗ РЕДНИКА РАЙЪН, ДО ШИНДЛЕР, ПИАНИСТА И ЯРОСТ НАСКОРО - НЕЩАТА СА НЕСРАВНИМИ

3. Русия си прави своята пропаганда и филми и никой не й пречи, напротив - тя бълва и примера веднага - на фестивала любовта е лудост, забележи за любовта фестивал във варна филмов завършил преди дни се пуснаха няколко бюджетни руски филми и то за войната и то без любов а с повече бой така простичко да го река - днес и преди и бол години русия си прави своите също антигермански филми

4. ГЕРМАНИЯ ТАКИВА ФИЛМИ НЯМА - ГЕРМАНИЯ НЯМА ФИЛМИ ЗА ГОРДОСТ И ПОБЕДИ ВЪВ ВСВ, ФИЛМИ ОТ ТИПА, ОТ ПОДОБИЕТО, С МАНИЕРА НА АМЕРИКАНСКИТЕ И РУСКИТЕ, германия има боклук филми за войната в които германците са също изгаврени, тук-таме иронизирани, задължително колебливи, съмняващи се в себе си, извратени или отвратени от войната - германия няма вече над 70 години филми героични емблематични и в духа на тези които имат нейните противници отпреди и това НЕ Е СЛУЧАЙНО И Е ФАКТ!

5. ВСИЧКИ ТЕЗИ 4 ТОЧКИ СИ ГИ ПРЕДСТАВИ И ВЪВ ВЕСТНИЦИ, ТВ ПРЕДАВАНИЯ И В НЯКАКВА СТЕПЕН И В КНИГИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В УЧЕБНИЦИ И НА ОФИЦИАЛНИ ЧЕСТВАНИЯ - ФАКТ АБСОЛЮТЕН! и не случаен защото това е политика, методика и извращение на история, както и превръщането на един народ в лайно

6. Това което ти наричаш висок стандарт, аз наричам дрога на смъртта - така германеца живее добре, ЗА ДА УМИРА СПОКОЙНО! Именно отродявайки германеца от мъжкото му начало, именно убивайки неговата гордост и съзнание, именно отучвайки го от сила, деца, той е убит и за това ДНЕС ГЕРМАНИЯ Е НА ПОСЛЕДНОТО В СВЕТА, ПОВТАРЯ НА ПОСЛЕДНОТО В СВЕТА 236 МЯСТО ПО РАЖДАЕМОСТ И ТОВА ВЪПРЕКИ ЕМИГРАНТСКАТА, АКО ИМАШЕ ОЩЕ НАРОДИ, ТО ГЕРМАНИЯ ЩЕШЕ ДА Е НА ПОСЛЕДНОТО МЯСТО РИМЕРНО НОМЕР 300!

точно тази германия е удобна за победителите - германия която прави мерцедес и е послушна/а про по мерцедес и в турсия се сглобява, та такава германия на службашите, на производителите е удобна за всички и тя е умираща демографски германия, зщаото СЛЕД ВЕКОВЕ НИКОЙ НЯМА ДА ПОМНИ КОЙ Е БИЛ В БОРДА НА МЕРЦЕДЕС ИЛИ КАКВИ СА БИИ ПОКАЗАТЕЛИТЕ НА ЕВРОТО ИЛИ ДОЙЧЕ МАРКАТА ПРЕДИ ГОДИДИ, А ЩЕ СЕ ПОМНИ БЕЕТОВЕН, ФРИДРИХ, ТАКИВА ГЕНИИ - ЕТО ТЕЗИ ВЕЧЕ ГЕРМАНИЯ НЕ РАЖДА - тя произвежда хладилници, но не прави деца, тя има икономически показатели, но няма дух на мъжкото начало и за това там ще ходят мигранти които ще я претопяват.
цитирай
92. germantiger - ...
08.09.2017 02:51
allvin написа:
Тежки теми - кръв, ужаси, страдания...история на злото и на еврейския ционизъм!


А на руската уродщина не е история така ли?

Горките руснаци, милите те пак жертва нечия, те цял живот от 13 века насам все са нечия жертва, да се чуди човек как руската империя е владяла 136 народности без няколко свои реално!
цитирай
93. didanov - здравей германец
08.09.2017 11:28
ще те коригирам по данни от август 2017: Германия се намира на 209-то място в света с -0,2% отрицателен прираст
http://www.laenderdaten/bevoelkerung/bevoelkerungswachstum.aspx
това средно на 80 милиона население прави по 160 000 души по малко на година, тоест за 100 години населението ще намалее с около 16 милиона!разбира се ако се запази тенденцията, което не е сигурно.
интересното е че България е на 226 място с -0,6% отрицателен прираст, което прави с 42 000 на година или 4 200 000 за 100 години. В случая българите би трябвало да се притесняват, че ще изчезнат. Иначе прирастът в ЕС и света е следния:
Europ&#228;ische Union 0,23 %
Welt insgesamt 1,06 %
причините за нежеланието да се правят деца би трябвало да се търси в презадоволяването на потребностите в резултат на високия жизнен стандарт - където се търсят алтернативни източници на адреналин, различни от традиционните семейни ценности.
пропагандните руски филми са нескопосан опит да се отклони вниманието на населението от нерадостните условия на живот. Според мен германеца няма нужда от филми или книги за да се гордее със родината си - където и да отиде, ще види германски заводи,магазини, коли, техника,стоки, на курортите го посрещат като крал, пътува без визи по целия свят - работи където си иска, ако стане нещо държавата е зад гърба му.
Все пак историческата истина за ВСВ знаем е по-друга от лансираната в момента, но това не ОНЕВИНЯВА в никакъв случай действията на Германия. Да се учи например как Хитлер и компания вдигат Германия на крака, как възвръщат окупираните области обратно, и как германския народ удивлявал всички....да се учи, че германския войник тактически и оперативно е бил по-добър от всички други...това добре, но как ще се обясни после, че започват да убиват, палят, грабят, насилват половината свят, да говорят за висша раса и т.н. ?
цитирай
94. germantiger - към диданов
08.09.2017 16:13
в средното училище, когато изучавахме предмета География за 8-и клас и съответния учебник, който още пазя и запазих преди 26 години точно заради демографската информация в него

После открих много такава, актуална, специализирана дори, но този учебник пазя и досега – за спомен на болката и любовта ми. В него за първи път прочетох, че тогавашната ФРГ (или „западна Германия”) има отрицателен естествен прираст (- 1,9 промила) и нейното население намалява. Намаляваше и населението на Австрия (- 0,3 на хиляда), може би, неслучайно още една германоговоряща страна, „динамиката” и демографската картина на „източна Германия” (тогавашното ГДР) също показваше един народ почти на нулата. Ражданията на хиляда души (в промили) се приближаваха към показателя на смъртността, като населението на германската „демократична” република също не се увеличаваше, а изгледите бяха, че раждаемостта ще продължи да спада.

ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИРАСТ А ТАКА ГЕРМАНИЯ Е НАМАЛЯВАЛА ОТ 60-ТЕ ГОДИНИ, ТОВА БЪЛГАРИТЕ НЕ СА
цитирай
95. germantiger - 2
08.09.2017 16:14
Хронологията следва
През 1990 г. след „промените” на изток (театъра, който САЩ и Русия изиграха) попаднах на кратка дописка в комунистическия боклук-вестник „Дума”: „Макар, че обединена Германия със 78 милиона жители ще стане най-населената страна в Европа след Съветския съюз, демографите смятат, че в дългосрочен план картината няма да безпокои съседните страни, които се страхуват от обединението. Причината: ФРГ има най-ниска разждаемост в Западна Европа, а ГДР – в Източна. И след като се обединят населението в тях ще продължи да намалява.Ако се запазят сегашните темпове, след по-малко от 50 години Франция, която сега има 55 милиона, ще бъде със същия брой жители – 60 милиона, колкото и обединена Германия.” Не коментирам неверността в прогнозите на този материал, в онези години той беше коректен и след него започнах да трупам и пазя десетки такива.
Ще предложа дословно още един от встник „Аз и Ти”: „Германките вече не искат деца. Мина времето, когато у нас в бившата ГДР. Можехме да раждаме деца. Сега това е вече лукс, който не всяка жена може да си позволи. И аз се отказвам окончателно от него!” – така започва своята декларация Сузане Р., 25-годишна берлинчанка. В Централния родилен дом на град Зуул – столицата на Тюрингия, през 1992 година не се роди нито едно дете. Специалистите твърдят, че повечето германки от източните провинции се отказали от тази перспектива. Значителен процент от тях са започнали да се стерилизират. Така в Магдебург, Саксония, където до обединението на тази операция в клиниката по гинекология към местния Медицински факултет се подлагаха 2-3 жени годишно, сега се правят 4-5 операции седмично.” Усещате ли спокойствието на съобщението и то не е такова от българския журналист, а е продукт на германския първоизточник, за ПРОПАГАНДИРАНЕТО на стремежа към стерилитет за младите германски момичета ще пиша по-нататък, зщаото този материал е и това – една „реклама”, един образец за подражание внушаван на германките.
цитирай
96. germantiger - 3
08.09.2017 16:15
След това започнах да трупам още и още – ето някои от заглавията на материалите: „Вълна от аборти в ГДР”, „Турците в Германия могат да спънат Кол”, „Опашки за германско поданство”, „Ислямският фактор се активизира”, „В Германия се засилва ислямският фунфаментализъм” и това беше само началото в една папка. После ми трябваше директория на компютъра в която започнах да трупам година след година още информация, вече актуална, сериозна и детайлна понякога, която ще предложа в превод на заглавията които вече бяха на английски, германски езици: „Германия 2020 – демографското бъдеще на една нация” от Щеффен Крьоонерт, Ниинке ван Олст и Райнер Клингхолц, „Демографските промени в Бранденбург” втори доклад на провинциалното правителство, “Спада на германската популация” от Гурдрун Шултц, информации дори от британския в-к „Гардиън” за историята на Мартин Шиллер 17-годишен ученик от Кьонигщайн, което населено място има замък на 700 години, но няма момичета и разбира се това селище като много други се обезлюдява и отмира, инфото от Роберт Шмидл за много градове в Германия. С времето натрупах много схеми, таблици или просто карти на които се картографира германската смърт, популациите на мигрантите, наситеността на отделните региони и провинции или иначе казано кончината на германското по места.

Една от справките за 2005 г. Например показваше дела на мигрантските деца по провинции, както и градове със статус на провинции: 48% бяха чуждите деца в Хамбург, 42,9% бяха негерманските деца я Берлин, 41,2% в провинция Бундеслад Хессен, в Бремен 41%, Норд-Райн Вестфален 40,5% и това беше тогава, днес сме 2015 г. и този дял е надминал половината от всички дечица – източника беше статистическата служба на провинциите, Микроцензус 2005 г.
цитирай
97. germantiger - 4
08.09.2017 16:21
Сърце не ми дава да пропусна една друга „схема” като източник е Германския Федерален Статистически Институт от 2008 г., която сочи футуристичен модел как ще се променя населението на BRD до 2060 г. Жителите на страната прогностиката казва, че ще намалеят с 20%, но например тези на провинция Тюрингия ще изгубят 40%! Представете си това за всяка ваша държава читатели, 40% във вашия регион населението да изчезне и тук не иде реч за забравен от Бога край, а за цяла федерална провинция, а убеден съм ако нищо не се промени, то тази прогноза като модел вероятно е най-обнадеждаващата и оптимистичната. Реалността както знаем не търпи мечти и винаги е по-жестока от добрите пожелания, които като демографско инфо, често нарочно ни се подхвърлят не истинни, за да не се тревожим някой в германия от германската демосмърт.

Само 13 на сто от германците са под 15-годишна възраст. По брой на старите хора Германия е на първо място в Европа, стари, самотни и немощни хора, общество с все повече възрастни и с все по-малко деца - това е бъдещето на Германия. Тя застарява, делът на младите хора постоянно спада, две от всеки пет домакинства са на самотници. Жените не искат да раждат или го правят късно, кариерата е номер едно, феминизма е все още мода и внушение, егоисти или хора с високи изисквания, във всеки случай БЕЗДЕТНИ. И тук всички „оправдания” за недостатъчно грижи или пари от държавата са лъжа и лицемерие първо към самия себе си като мъж или жена!
цитирай
98. germantiger - 5
08.09.2017 16:23
Да спомена нещо и за „моите” българи, ето един само пример: Българската мафия внесе тотален хаос в доскоро давания за пример квартал на червените фенери в германския град Дортмунд, превръщайки го от образцов в целия Европейския съюз социален проект в арена на престрелки и тежки престъпления, пише британският вестник "Индипендът". Социалният експеримент започнал преди близо десет години, когато германските власти взели решение да изкоренят проституцията от улиците на индустриалния град. С подкрепата на общинския съвет част от занемарената улица "Равенсбургер" била превърната в 300-метров участък на червените фенери. Властите дори въвели помещения, наречени "Къщи на пиленцата", в които жриците на любовта практикували най-старата професия. В близост бил създаден и католически център за консултации, в който мнозина лекари помагали на нуждаещите се. Проектът пожънал такива успехи, че делегации от цяла Европа посещавали града, за да взимат пример от т. нар. "дортмундски модел". По-рано тази седмица обаче градският съвет се съобрази с огромния обществен натиск и затвори "червения участък" на улица "Равенсбургер". Хората се страхуват да водят децата си на училище, заяви пред репортери кметът Улрих Зирау. Според местните власти проектът работел безупречно до 2007, когато най-бедните държави в ЕС - Румъния и България, влезли в съюза. В резултат на тяхното присъединяване стотици български проститутки пристигнали в града заедно с групировките, които ги контролират. Дортмунд станал арена на ежедневни престрелки, а организираната престъпност се увеличила драстично. В града днес има близо 700 регистрирани жрици на любовта, голяма част от които са от български произход. Това не е краят на „дортмундския модел”, а краят на Германия въобще, вече е роден нов модел, който изключва германците във всяко отношение, оставяйки им само едно задължение – да работят, да създават и да хранят негерманците в собствената им държава – тя вече става демографски собствена за мигрантите, не за германци
цитирай
99. germantiger - 6
08.09.2017 16:25
Българите не са от тези, които създават проблеми с интеграцията и не са от агресивните общности убиващи явно германското общество, но ето какво имат българските мигранти в Германия – не посочвам улиците, номерата и телефоните, само локациите: ресторант “София” в Берлин, ресторант “Бай Ганьо” също в Берлин, бистро „Галериа” пак в Берлин и още там Хотел – ресторант “Пловдив”, ресторант “Балкан”, Хотел “Кубрат”, магазин за български специалитети “Пирин”; в Щуттгарт ресторант “София”; в Хайделберг ресторант “Тангра”; в Дармщадт ресторант “Албена”; в Крефелд ресторант „София”; в Хамбург Бистро „Булгари”; в Мюнхен кафе-ресторант-бар „Рила”; в Мюнстер ресторант „Дер Холцофен”; Българите дори си спретнаха едно рекордно хоро на стадион в Берлин с някаква секта и отново повтарям – българите не са проблема на умираща Германия.

Всеки източноевропеец трябва да знае изправен пред истината и тя е – не неговата източна болка е най-голяма, не неговата източна жертва е най-болезнена, не! Аз живея сред българи и те често с право и без право „реват” как техния народ бил ликвидиран 26 години (от 1990 до днес 2016 г.), как тяхната България страдала в толерантност и как тяхната ортодокс църква била ударена от „лошия Запад”. Как толерастията, геноцида, унищожаването на традиции и малцинствата в България подронили, подкопавали всичко българско. Българи и всички вие източноевропейци:
- ИСТИНАТА е че ако вас ви убиват 26 години, то запада е убиван от над 50 години,
- истината е, че ако през вас преминават мигранти, то на запад те се настаняват и провеждат геноцид пъти повече
- истината е, че ако вашето Православие е ударено, то църквите на запада са атакувани десетилетия повече
- истината е източноевропейци и българи, че самите вие също убивате с емиграция запада
- истината е, че това което се случва с вас, става на запад по-жестоко, по-продължително и винаги повече
- истината е, че не вие, а запада е първата и окончателна жертва
цитирай
100. germantiger - 7
08.09.2017 16:30
Първия демографски убиец на германците са турците и това е факт, който никой разумен и здравомислещ човек няма да отрече и точно защото турския народ е силен, националистичен, винаги налагащ своето, този народ има много здрави сили в себе си и той сее на безплодната германска нива. След него са всички останали, които нямат изброяване – в Германия има всички от всичко и всеки там е чужд и бъдещ, германски и умиращ, отминал. Отново ще напомня и за източно-европейците, които комично се заявяват като борци за бяла Европа – в техните страни да, но в Германия разликата, чертата и разделението трябва да се издълбае, защото руснаци, поляци, румънци са следващите гробокопачи на германската народност и не от днес. 21-и век ще реши германския въпрос като убие германците като народ и етноелемент или ще ги маргинализира до минимални количества и това ще бъде празник за кой ли не. Много от тези, които днес се представят за приятели на Германия, всъщност се радват на нейната агония и след време ще предяват претенции за „наследство” – това трябва да се знае и това е самата истина – наследници-убийци!

Германската страна има целия държавен апарат, чрез който вече 50 години регистрира какво става в нея и с нея и тя никога в тези 50 години не псря, не се противопостави на този процес, тя никога не защити германското – тя винаги го убиваше – факт!
цитирай
101. germantiger - 8
08.09.2017 16:32
Германия има 2 750 джамии при население 82 314 900 души, данните са на Дойче Велле от 2009 г., сега сме 2016 г. януари и джамиите са колко... над 3 000? Какво казвам и пиша – не само Турция има интерес от края на Германия, цяла една религия – Исляма желае да се настани в сърцето на Европа. Забележете, мюсюлманите никога не са били част от Германия, както например векове са били история на Балканите. Австрия и Германия възспират турския удар към Европа, но днес турци и мохамедани се виждат като бъдещето на централна Европа. Векове наред турци и цигани е имало на Балканския п-ов като авангард на Османската империя последните са били прогонени от западна Европа, но днес и то само за 50 години емиграция, турците се настаниха така в Германия както никога не са се настанявали дори в поробена България под 5 века турско иго! Няколко десетилетия ликвидираха народи от векове, половин век създаде в централна Европа това, което турска армия, турска империя не можа за няколко столетия. Германия никога не е имала малцинствен проблем с турци, тя никога не е имала турско малцинство в себе си, като например „моята” България, но днес Германия отгледа в себе си това което ще я убие и това не е случайно – това беше закономерно и планирано. Никой никога досега не каза на висок глас и ясно – Турция има интерес и демографски ликвидира Германия десетилетия методично и целенасочено, Сарацин не посмя да го заяви, а то е пред очите ни, омерта за истината ли има?

Питам всеки източноевропеец, всеки българин, поляк, сърбин, грък или друг, който „реве” каква жертва е в собствената си държава – той или германеца е първа и окончателна жертва, как би се почувствал ти българино например ако някой заяви това в държавата ти, ако някой си позволи да напише това или да го каже от трибуната на парламента, както турци си позволяват да го правят в „германия”. Кой, кой питам сега е първата хекатомба, кой питам е в най-тежко положение, кой е първи на дръвника - ге3рмания
цитирай
102. germantiger - 9
08.09.2017 16:35
Един конкретен случай на който бях свидетел по българската NOVA-телевизия. В предаване в един съботен ден разказаха случая на едно момче без документи в България и то без такива над 20 години! Оказа се, че то е родено в... Щуттгарт, Германия и е плод на българския турчин Али и майката „германката” Олга Лазанцева (не Казанцева както очаквах).
За българите това беше една съдба – за мен това беше Смъртта!
Турчин или български циганин отива 90-те години в „германия”, там прави дете на една украинка, тя същевременно е вече „германка”, за да остане в страната търчина Али се жени фиктивно и за една оригинална германка... Докато гледах всичко това си спомних мой познат от училище, който след години разбрах, че за гражданство се оженил за поредната продала за пари тази „услуга”, с времето научих, че това правили много мигранти с германки, че това вече там е практика.
Съзнанието ми асимилираше всичко това, а душатъа ми се опитваше да го преглътне или изстрада?! Български забележете турци и цигани, се изспиваха в Германия, женеха се там фиктивно или съвсем де факто, германки продаваха гражданството за пари, в същото време този Али правеше бъдещето на Германия с име Лито Али (и тук няма грешка, защото гледах предаването преди ден), а същия този младеж роден в Щуттгарт сега растеше в България след като майката ги напуснала?! Какви майки, какви бащи, каква „германия”, какво бъдеще, какво гражданство, какви германки, какво за Бога?!
Инпримус това е нормалната реалност, секундус, явно трябва да свикна и на трето място все пак мога да я нарека с истинското й име – СМЪРТТА на Германия.
цитирай
103. germantiger - 10
08.09.2017 16:38
Ще завърша с друг реален случай отново станал известен наскоро в България, а именно катастрофа с мигранти по българските пътища. Тези мигранти са част от български канал и няколко от тях загиват когато шофьора губи управление, а те са транспортирани нелегално от 16-годишен неправоспособен българин, от ромски произход, други оцеляват в пътния инцидент.
Забележете – циганина Трайчо, без книжка, каналджия, катастрофира, убива себе си, може би 10 мигранти на път за Германия, разбира се. За българските телевизии това бе смрътта на този мургав юноша и на тези бежанци. За мен това е смъртта на моя народ – германския, защото вчера, днес, утре, години преди това и години в бъдеще „трайчовци” и „бежанци” успшено, не убивайки се на пътя ще продължават да влизат, заселват и убиват германския етнос. Ако днес този нещастник е загубил живота си, а със своя е повлякъл още няколко, то вчера, днес и утре хиляди „трайчовци”, със стотици хиляди нелегални успяват и ще успяват в крайната си цел – Германия. Ето това е убийството, това е смъртта и то германска, кой би отрекъл това?!

Германски въпрос няма! Той вече е решен, има следгермански въпрос, но на него ще му дойде времето след 3-4 десетилетия, сега му е още рано. Германия – УБИХА Я! „Господарите на света” я убиха, а заедно с тях германските помагачи – политици, едър бизнес и самите „немци”. ВЪНШНИТЕ УБИЙЦИ НА ГЕРМАНИЯ ПОСОЧИХ В ГЛАВИ 2, 3 И 4. Сега за другите...
цитирай
104. germantiger - 11
08.09.2017 16:53
току-що диданов ти предложеих част от текста който аз пиша и съм написал, разбира се, не целия по тази "глава", която съм нарекъл убийство

с този текст диданов аз ти доказах, че

- германия започва да намлява десетилетия преди българия

- намаелнието на германия ако не си чел беше първо 200 хил, после се вдигна след десетилетия до 400-500 хил на година и толкова трябваше да вкарва мигранти и ТОВА БЕШЕ ПЛАНИРАНО, КАЗАНО И ПИСАНО ОФИЦИАЛНО

- днес ГЕРМАНЦИТЕ вероятно губят по 500 хил годишно, НО БЛАГОДАРЕНИЕ РАЖДАЕМОСТТА НА "ВАС" МИГРАНТИТЕ ТИ ЧЕТЕШ ОНИЧ ГЛУПОСТИ КОИТО СИ МИ ПРЕДСТАВИЛ КАТО СТАТИСТИКА

- И КАКВА Е ТАЗИ СТАТИСТИКА КАТО И ДОСЕГА ВКЛ. ПО БГ МЕДИИ СЪОБЩЯВАТ КАК ГЕРМАНИЯ ГУБИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ - АЗ ЛИЧНО СЪМ ЧУВАЛ И ЧЕЛ ТОВА ПО БГ МЕДИИ, да не говорим че аз издирвам това и имам огромна директория за демография събрана от мен за десетилетия наред на небг езици

- така-че диданов - ГЕРМАНИЯ НАМАЛЯВА ТОГАВА КОГАТО БГ ВЪРВЕШЕ ВСЕ С МАЛКО НАГОРЕ, ГЕРМАНИЯ НАМАЛЯВА И ДОСЕГА КАТО ДЯЛ ПОВЕЧЕ ОТ БГ, НЕ САМО КАТО АБСОЛЮТНА ЦИФРА

и още нещо - бг деца се раждат в германия, а тук германски йок, вскеи от нас има по няколко познати и роднини които живеят в германия и това ти не можеш да отречеш - всеки от нас трябва да попита в рода си и около съседите си или на улицата си и ще намери поредните бг които са в германия не просто да бачкат временно а са там родили, останали итн дажбе в блога има такива хора
цитирай
105. didanov - дадох ти линк за информацията
08.09.2017 18:22
немски е и е обновен на 30.08.2017, за целия свят.
цитирай
106. germantiger - ...
08.09.2017 18:56
Е И КАТО Е ОБНОВЕН И НЕМСКИ КАКВО/

ОТЧИТА ЛИ МИГРАНТСКИТЕ БЕБЕТА ТУРСКИТЕ В ГЕРМАНИЯ - НЕ ГИ ОТДЕЛЯ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ

И КАВО ТОЗИ СУРС - ТОЙ НЕ ОТРИЧА ЧЕ ГЕРМАНИЯ ДОСЕГА Е ИЗГУБИЛА ПЪРВА МИЛИОНИ

И КАК ТАКА НЕЩО СЕ Е ОРПАВИЛА ЛИ - ГЛУПОСТИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ОЩЕ И ОЩЕ ПРРОБЛЕМИТЕ СЕ УМНОЖАВАТ

И КАКВО - ВСИЧКИ ТАМ ЧУЖДИ БЕБЕТА ЩООТ АЗ ИМАМ ДРУГИ СУРСИ И НЯКОИ ТИ ПОСОЧИХ ТЕ СТАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ В БОЛ ГРАДОВЕ

и ти вярваш на тези статистки, а на американските статистики знаеш ли да има за черни и испано бебета - не нали

а във франс колко са от магреба бебетата - йок нали, няма такава статистика... ама факта го има!
цитирай
107. didanov - Данните са от доклад на ЦРУ
08.09.2017 22:27
Прав си -официалната статистика не отчита колко от германците са чужд произход с придобито гражданство. Въпреки това може да кажем че в следващите 200-300години няма да се затрият, а до тогава няма да сме живи и е без значение.въпросът е как да се стопира този процес който е и общоевропейски.
цитирай
108. germantiger - ПРЕВЕДИ СИ ТЕЗИ НЕЩА АКО ЖЕЛАЕШ И ЩЕ ВИДИШ, ЧЕ ПОДОБНИ ЛАФОВЕ ЗА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СА КАЗВАНИ, НО ЗА ГЕРМАНИЯ СА
09.09.2017 11:26
процеса не се стопира, а се задълбочава нарочно

Ursula von der Leyen, deutsche Ministerin im Familienministerin (z.Z. CDU ):
„Migrantenkinder sind unsere Zukunft.“
Ein weiterer Schritt solle in der Unterst&#252;tzung von Migranten liegen, w&#252;nscht sich von der Leyen. Jedes dritte Kind unter sechs Jahren komme aus einer Migrantenfamilie…
„Ein Blick auf die demografische Entwicklung zeigt, wie sehr wir diese Kinder brauchen: In 20, 30 Jahren erwarten wir von diesen Kindern, da&#223; sie innovativ und verantwortungsbewu&#223;t dieses Land tragen.“

&#199;igdem Akkaya, stellvertretende Direktorin des Essener Zentrums f&#252;r T&#252;rkeistudien:
„Minarette geh&#246;ren k&#252;nftig zum Alltag.”
„Die Leute werden endlich Abschied nehmen von der Illusion, Deutschland geh&#246;re den Deutschen.”

Cem &#214;zdemir, Bundestagsabgeordneter B&#252;ndnis90/Die Gr&#252;nen:
„Der deutsche Nachwuchs hei&#223;t jetzt Mustafa, Giovanni und Ali!”

Claudia Roth, Bundesvorsitzende B&#252;ndnis90/Die Gr&#252;nen sieht so aus:
„Am Nationalfeiertag der Deutschen ertrinken die Stra&#223;en in einem Meer aus roten T&#252;rkenflaggen und ein paar schwarzrotgoldenen Fahnen.“

Ibrahim El-Zayat, Pr&#228;sident der Islamischen Gemeinschaft in Deutschland und andere Posten:
„Ich glaube, da&#223; es m&#246;glich ist, da&#223; der Bundeskanzler im Jahre 2020 ein in Deutschland geborener und aufgewachsener Moslem ist, da&#223; wir im Bundesverfassungsgericht einen moslemischen Richter oder eine moslemische Richterin haben… Dieses Land ist unser Land, und es ist unsere Pflicht, es positiv zu ver&#228;ndern. Mit der Hilfe Allahs werden wir es zu unserem Paradies auf der Erde machen…“

Sieglinde Frie&#223;, MdB von B&#252;ndnis 90 / Die Gr&#252;nen und Verdi- Fachbereichsleiterin sagte:
„Ich wollte, da&#223; Frankreich bis zur Elbe reicht und Polen direkt an Frankreich grenzt.“

цитирай
109. germantiger - ЕМБЛЕМАТИЧНО, ОСОБЕНО ПОСЛЕДНОТО ОТ ДЖЕМ ЙОЗДЕМИР СИ ПРЕВЕДИ, САМО ТО СТИГА
09.09.2017 11:26
Walid Nakschbandi, Gesch&#228;ftsf&#252;hrer der Fernsehproduktionsfirma AVE. Er ist „deutscher Staatsb&#252;rger“ afghanischer Herkunft und sagte:
„Ihr habt nur die Chance, mit uns zu leben. Ein Leben ohne uns wird es f&#252;r Euch nicht mehr geben. Die Ibrahims, Stefanos, Marios, Laylas und Sorayas sind deutsche Realit&#228;t. Ihr werdet es nicht verhindern k&#246;nnen, da&#223; bald ein t&#252;rkischst&#228;mmiger Richter &#252;ber Euch das Urteil f&#228;llt, ein pakistanischer Arzt Eure Krankheiten heilt, ein Tamile im Parlament Eure Gesetze mit verabschiedet und ein Bulgare der Bill Gates Eurer New Economy wird. Nicht Ihr werdet die Gesellschaft internationalisieren, modernisieren und humanisieren, sondern wir werden es tun – f&#252;r Euch. Ihr seid bei diesem leidvollen Proze&#223; lediglich Zaung&#228;ste, l&#228;stige Gaffer. Wir werden die deutsche Gesellschaft in Ost und West ver&#228;ndern.”

Renate Schmidt, ehemals Bundesfamilienministerin (SPD):
„Die Frage, [ob die Deutschen aussterben], das ist f&#252;r mich eine, die ich an allerletzter Stelle stelle, weil dieses ist mir, also so wie sie hier gestellt wird, verh&#228;ltnism&#228;&#223;ig wurscht.“

Frau Dr. Angela Merkel (angeblich CDU) sagte in einer Grundsatzrede am 17. Juni 2005 auf dem Festakt zum 50. Jahrestag der Gr&#252;ndung der CDU in Berlin:
"Deutschland hat keinen Rechtsanspruch auf Demokratie und soziale Marktwirtschaft f&#252;r alle Ewigkeit."

Gerhard Schr&#246;der, sp&#228;terer Bundeskanzler der BRD sagte im September 1989:
„Die Wiedervereinigung als realistisches Ziel darzustellen, ist reaktion&#228;r und hochgef&#228;hrlich.«

И „култовото” от Cem Ozdemir, Quelle Tagesspiegel vom 16.04.2009:
“In zwanzig Jahren haben wir eine Grune Bundeskanzlerin und ich berate die turkische Regierung bei der Frage, wie sie ihre Probleme mit der deutschen Minderheit an der Mittelmeerkuste in der Griff bekommt.”
цитирай
110. germantiger - ...
09.09.2017 11:29
ТОВА СА ЦИТАТИ ОТ ГЕРМАНСКИ ПОЛИТИЦИ, ДЕПУТАТИ, ФУНКЦИОНЕРИ С ВЛАСТ И ПОЛОЖЕНИЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ СМЪРТТА НА ГЕРМАНИЯ - БУКВАЛНО!

Подобно нещо се толерира, говори и печата, в България за подобно нещо ще се вдигне втора катуница протест и в бг никой от трибуната на парламента няма да си позволи да го каже, за разлика от това което се казва в "германия"

поради умлаутите съжалявам, че оригинала се прецаква от сайта, но преведи си последния във втория ми коментар цитат!

същия турчин казал това е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА В БУНДЕСТАГА НА ЗЕЛЕНИТЕ, ПОНЕ БЕШЕ ДОСКОРО АКО И ОЩЕ НЕ , А КЛАУДИЯ РОТ КОЯТО Е ВЪОБЩЕ ЛИДЕР НОМЕР 1 НА ЗЕЛЕНИТЕ ОБИЧА ДА СЕ СНИМА НЕ НА ШЕГА И НЕ КАТО КОЛАЖ А РЕЛАНО С ЧАДОРИ, БУРКИ, ТАМ ФЕРЕДЖЕТА а в своята младост я има на бол фотоси на протест в гдр СРЕЩУ ОБЕДИНЕНИЕТО НА ГЕРМАНИЯ С ЛОЗУНГ - НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРМАНИЯ NIE WIEDER DEUTSCHLAD!
цитирай
111. nkf - Ами дай един превод, не всички знаем ...
09.09.2017 15:47
Ами дай един превод, не всички знаем немски.
цитирай
112. nkf - Трябва толерантност, не омраза...
09.09.2017 16:10
leonleonovpom2 написа:
Трябва толерантност, не омраза
Народите са играчка на политиците
Те живеят на гърба на народите
Ето, създават македонски народ на наш гръб Не някой определено , всички вкупом Преди това са създали румънски Къде са Българите от Северна Добруджа?
, Българите от"гръцка" Македония?

Ей, руска проститутко, "македонския народ" го създаде любимата ти русия, боклука ти долен.
цитирай
113. nkf - Бреййй, виж ти, появил се другарят ...
09.09.2017 16:18
leonleonovpom2 написа:
nkf написа:
Бреййй, виж ти, появил се другарят гръкоман-розовеещ-тънък русофилистик leonleonovpom2. И пак в поза на ощипана девица, заел поучителен разкрач за отсъждане, колко "недалновидна", видите ли, била Германия - зер на "святая рус" набила мощен шут...Пък заешко сърце псевдолеоново не трае таквиз неща...Нали бе, предател!? Псевдолеончо, точно за такива подсмърчащи лигльовци, прикрити предателчета - и то в услуга на най-злия български враг русия - правещи се на "неутрални" в тежки моменти, в пъкъла е приготвен най-зловещия каза. А тук на земята само презрение за такава измет като тебе. Червей!


Такъв пасквил може да напише само откровен боклук!

Аз, разбира се, съм някой, с името си и мястото, където живея, ако искаш даже мога да ти се представя на живо, щото виждам, че мърсиш въздуха и земята на родния ми град. А иначе, ти другарю комунистическа утрепко симеонов, си една от най-долните породи курви, въртиш си задника, мъцаш, хъката-мъката, правиш се на някакъв, манкираш, мимикрираш, но рускофилско-комунистическият ти дащен ГЪЗ си личи отдалеч. С такива курвички, като тебе, не е учудващо, че СДС отиде в небитието и ни управляват комунисти-руски слуги. Поздрави на майката ти и на цялата ти женска рода. Гнус ме е от тебе, боклук гръкомански. Апропо, всички гръкомани в България бяха най-верни комунисти и слуги на партията. Да, беше много престижно да си грък-комунист или турчин-комунист Боклук си симеонов и нищожество. Излишно е да си придаваш важности и да разправяш нелепи лакърдии.
цитирай
114. didanov - Да това затвърждава убеждението за дилемата
09.09.2017 17:48
На германския народ като жертва на корпокрацията, но какво решение предлагаш?
цитирай
115. dimenzed - И още за престъпленията на "победителите"...
09.09.2017 19:23
Концлагерите на Айзенхауър:
https://www.youtube/watch?v=EnZ4sQbKuCU

Признанията на съветският ветеран Леонид Рабичев за безчинствата на РККА:
https://www.youtube/watch?v=us5FYT35HKE

Войната на Чърчил и неговите връзки с ционистите от историкът ревизионист Дейвид Ървинг:
https://www.youtube/watch?v=vbO3_vHpehM

Престъпленията на Уинстън Чърчил:
https://www.youtube/watch?v=CxFaWrvgneQ
цитирай
116. bumerang - За съжаление...
09.09.2017 22:17
Не, не за съжаление, а за ужас - на война като на война. Точно тези подробности не знаех, но не съм изненадана. Войната е най-големия ужас за всеки народ. А онези, които са пушечното месо, войската, са сбор от всякакви мъже - между тях има от в сички слоеве и хора с низки страсти - изнасилвачи, крадци, садисти, хора с патологични отклонения. Войната им развързва ръцете. Има невинни жертви от всички страни.
Но най-големите престъпници са онези, които подпалват войната. Истинските подпалвачи, онези зад кулисите, които дърпат конците на марионетките.
А който е много изненадан от действията на висшия ешелон на Червената армия и червените сатрапи да чете поредицата на Игор Бунич най-вече "Златото на партията". Там става въпрос за пролетите реки от кръв и ограбените вагони злато от собствения си народ.
цитирай
117. veilet - Верен на вътрешния си авторски усет!!!:)
10.09.2017 08:39
Умело подбрана систематизация и хронологичен порядък на историческите факти- хареса ми!!! Те, "големите" са били винаги агресори, също като днешна Америка, чиято политика неявно провежда днешна Германия като вековно признание за оказаната помощ през втората световна война. До кога!..... Въпрос, който често си задавам и роптая срещу криво- разбраната семантика на обикновения немски гражданин. След опита ми да анализирам поведението и линията на национална стратегия на немското правителство стигам до извода, че народа е манипулиран и подведен изкусно към фалшиви и изкуствени норми на Живот- хуманност и толерантност към чуждите нации и следното мото се втълпява на младото поколение още в най- ранна възраст, така щото израстването му като отделна персонална единица от немската нация носи завинаги щемпела на погрешната формула към ДРУГИТЕ, но не и към НЕМЕЦА като национална принадлежност. Тъжно, но факт! В този ред на мисли съм повече от убедена, че мерзката политическа линия, проведена от госпожа Меркел е нищо повече от едно огледално отражение на американската!!! Силно се надявам предстоящите избори в края на месеца да приключат с избора на друга политическа фигура, която да приложи нов иновативен подход за по- добро съществуване и духовно осъзнаване на немския народ. Лошото е, че Германия няма в момента подходящ политик, който би променил цялостния облик на провежданата политическа тактика..... Топли септемврийски поздрави!!!
цитирай
118. germantiger - ...
10.09.2017 09:54
veilet, спореед мне няма никаква надежда за "германия"

вероятно шулц е още по-ляво лайно от меркел

германските лайна нямат равни в света

единствената надежда са хора като Брайвик

само бой и смърт, но това е утопия

очаквай следващия ми постинг, който ще е актуален към германия днес
цитирай
119. germantiger - !
10.09.2017 09:55
nkf написа:
Ами дай един превод, не всички знаем немски.


очаквай следващия ми постинг, който ще е актуален към германия днес

в него ще преведа бол неща и то потресаващи, вкл и част от тези които копирах тук
цитирай
120. ganini - А България?
17.09.2017 17:24
През двете години на окупация изпусталелите братски армии бяха хранени от българите. Чул съм за консумацията на 30,000 овце седмично. Безплатно. Завзета територия... А другите зулуми?
цитирай
121. thestranger1 - Аз си спомням, че преди няколко г...
29.10.2017 08:26
Аз си спомням, че преди няколко години се запознах с един възрастен германец, които е преживял ужасите на войната и по - конкретно изнасилването на собствената му жена и дъщеря от някакви дагестанци или чеченци на съветска служба. През сълзи твърдеше, че дори след като не могли да преживеят изнасилването съпругата му се побъркала, а дъщерята получила кръвоизлив и умряла на масата в коридора, където гадовете я мъчили и дори след нейната смърт продължили да вършат пъкленото си дело. За манталитета на източните варвари няма смисъл да се говори, конкретиката е ясна, тия психопати обожават да вършат зло, те не могат без да крадат, грабят, убиват и унижават.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4611828
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031