Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2014 01:59 - 9 май - РОССИЯ - КАПУТ
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 62865 Коментари: 139 Гласове:
47

Последна промяна: 09.05.2014 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За СЪЛЗИТЕ НА ПОБЕДЕНИТЕ - vae victis "ли"?
(да ме прощава Alyssa Sutherland, че я "ползвам" ;)

image



За мен, семейството ми и правото да пиша днес: 


1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, друг път съм споменавал!

Аз мразя 9-и май - не на Шуман, въглищата и стоманата, а техния – на победителите! Аз лично имам правото да пиша днес и да плюя на „двойния стандарт”! Нещо повече – аз винаги ще го правя докато мога – енергично, методично, безкомпромисно що иде реч за ИСТИНАТА – аз винаги ще бъда „тук” и постоянно ще пиша със скромния си дял възможности за престъпленията на „другите”.

С „ДВЕ ДУМИ”
НЕ АЗ ЗАПОЧНАХ И НЕ АЗ СЪМ РАДИКАЛ – моето е реакция вследствие десетилетия лъжи, клевети и дискриминация към германската истина!

 
Вербално агресивното заглавие на постинга, е с цел да провокира, да предизвика у едни интерес, а у други реакция. То – заглавието е нарочно и в разрез с мен самия, защото аз уважавам и дори обожавам руския език, запознат съм с руската литература и до сълзи ме е трогвал Александър Куприн, радвал съм се на мечетата и пейзажите от Шишкин, що иде реч до гения на Чайковский (макар педофил и гей) без ирония – ВЕЛИК титан! За всичко друго създадено от руснаците в култура, изкуство и наука, няма да конкретизирам – енциклопедия НЕ би ми стигнала, за да го изброя. БЕЗ СЪМНЕНИЕ РУСКИЯ НАРОД Е НАЙ-СТРАДАЛИЯ ОТ СВОИ И ЧУЖДИ БЯЛ НАРОД - той е загубил най-много кръв във войните - абсолютен факт! За друго иде реч днес – в постинга няма да прочетете нещо ново – компилация инфо от мои предишни постинги, част от мои коментари и все пак няколко съждения „за кво ли не” – микс...

Това беше Германия

image

 
НЕ ИСКАМ СЪД ИЛИ РЕВАШ!
НЕ ИСКАМ СМЪРТ ЗА РУСНАЦИ ИЛИ ДРУГИ „ИЗТОЧНЯЦИ”!
ВСИЧКИ ИМАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, НО САМО ЕДНИ ИМАТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА!

НЕ ОНЕВИНЯВАМ ГЕРМАНСКОТО НАСИЛИЕ!
„КАЗВАМ” - СПРАВЕДЛИВОСТ И ПОМЕН ЗА ГЕРМАНСКИТЕ ЖЕРТВИ НЯМА!
ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ И МЕРЗОСТ, ТО Е ИЗВРАЩЕНИЕ ПРЕД ПАНТЕОНА НА ИСТОРИЯТА!


Да търсиш и намериш истината е по-лесно... по-трудно е да я приемеш! Имам поредица истини за другарите у лево...

 

НЕ ДЕН НА ПОБЕДАТА, А ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ

Наричайки го Ден на Победата, на първо място Русия и после т. нар. Запад си правят PR, точно с този ден нагло и несправедливо! Трябва да има ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ И ТО ВКЛЮЧИТЕЛНО ГЕРМАНСКИТЕ.
АКО ЧИСТОСЪРДЕЧНО ПОБЕДИТЕЛИТЕ СА ПРОТИВ ВОЙНИТЕ, ТО ТЕ
САМИТЕ ЩЕ ПРЕСТАНАТ С ПРОПАГАНДАТА НА ПОБЕДИТЕЛИ И ЩЕ ПОЧЕТАТ ЖЕРТВИТЕ БЕЗ „ФАНФАРИ” И ГРАНДИОЗНИ ШЕСТВИЯ, НО ДЪРЖАВИТЕ И ПОЛИТИКАТА НЕ СА ХУМАНИЗЪМ И ЗАТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ С 9 МАЙ – ДЕН НА ПОБЕДАТА!

С „ДВЕ ДУМИ”
НА КОЛЕНЕ ИЛИ ШАПКИ ДОЛУ пред всички жертви и от всеки народ

 

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на
българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се
основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А
ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е
СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

С „ДВЕ ДУМИ”
ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ

 

„ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ОТ ИЗТОК – цената на победата

По инфо от германските архиви и WAST германските загуби на военни са не повече от 3,5 млн. на Източния фронт. Общо военните загуби на Германия на всички фронтове през ВСВ са 5 млн. цивилните над 3 млн. Общо загубите на Германия военни и цивилни 8-9 млн

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.

2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил. персонални досиета

3. Според ЦАМО на РФ, който се помещава в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн.

Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи. Според руските автори днес загубите на СССР безвъзвратните военни са 19-20 млн.
Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят" от 20 до повече милиони.

Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ - 2,5 МЛН.

ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК

ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН СРЕЩУ ВСИЧКИ
СССР ГУБИ 40 МЛН ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

С „ДВЕ ДУМИ”
За 1 германец са падали по няколко „победители” – просто факт и тук НЕ иде реч за цивилисти, а за бой, умение и опит – за сила, техника и командване... за войника!


ЗАЩО ИСТОРИЯТА НА „ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ЛЪЖЕ, ИСТОРИОГРАФИЯТА НА ПОБЕДЕНИТЕ ПОЧТИ НЕ

 1. Съветската „историография” и тази на запада бе победила – тя можеше и си позволяваше мега лъжи – такива каквито само победител би могъл – лъжа в числа, заличаване на факти и дори цели сражения (днес това руснаците в десетки книги си признават и то трудове на полковници и генерали комунисти, не иде реч за Виктор Суворов, Игор Бунич и подобни комерспоръчкови комикси)

 Германските военни и историци трябваше да превиват гръб (някои не го правеха) да храчат по себе си, те и сега го правят – както германец плюе по себе си едва ли друг може да го стори – ако трябва извинение за нещо – „германия” ще се наведе – за наводненията в Китай, за студа в Сибир, за глада в Етиопия – въобще Германия е виновна за всичко преди, днес и за всичко което още не се е сътояло!

 2. Съветската „историография” следваше линията на партията, която знаем права е дори когато съгреши – линията на партията е права, дори когато е начупена, „та” историците пееха в хора на неизбежното, закономерното и ясно бъдеще – целия свят щеше да е червен както бяха доказали Маркс и Ленин, всичко щеше да е световна революция някога си и при всички положения големия червен брат беше прав. Историографията за войната трябваше да обслужва това и го правеше.

 Германските бивши военни и писачи трябваше без съмнение да охрачат Адолф, покрай него военната машина, себе си дори, но пък можеха и да се оправдаят с него в отделни случаи. ИСТИНСКА ГЕРМАНСКА ИСТОРИЯ НЯМАШЕ И НЯМА, ЗАЩОТО НЯМАШЕ И НЯМА ГЕРМАНИЯ – както казва djovanna38 днешна Германия е менте Германия – германци след 1945г. няма.

 3. Манталитета на съветски галош расъл в средна Азия или на великоруска ушанка, въобще надъхан от комунизъм паанславянин лъже нива над бивш германец, манталитета да си винаги голям, най-отгоре, при всички положения прав, победител, богатир, непобедимая и легендарная е познат. Помня петилетки в които тук задминавахме Мерцедес с Москвич или БМВ със Зазка... въобще Булгар-рено смаза АУДИ ;)

 Манталитеа на германеца като професионалист, като внимание към детайла, като пунктуалност и конкретика пред източното лаладжийство е като фундаментален германски паметник над славянското фразьорство и фантазьорство – той се забелязва дори днес в професионализъм, подреденост или просто ред и правила.

С „ДВЕ ДУМИ”
ПОБЕДИТЕЛЯ МОЖЕШЕ ДА ЛЪЖЕ, ПОБЕДЕНИЯ ЕДВА ЛИ
ПОБЕДИТЕЛЯ БЕШЕ НАДЪХАН ОТ КОМУНИЗЪМ, НАЦИЗМА БЕШЕ БИТ

ПОБЕДИТЕЛЯ КАТО ЧОВЕК ОТ ИЗТОК ЛАЛАШЕ КАКТО ЛАЛА И ДНЕС

 

РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – трагикомичен мит

- Русия е няколко века под монголо-татарско иго
- Русия губи от шведите преди Полтава
- Русия губи война от Наполеон/е Буонапарте преди тази от 1812г., самия Кутузов яде зверски бой с руското царче и австрийското имперче от корсиканеца
- Русия губи Кримската война
- Русия губи Руско-японската
- Русия губи... ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... Германския втори Райх
- Русия губи Първата Чеченска позорно
Русия (за мен) НЕ губи Афганската, защото според военанализатори за 1 „казак” падат до 6-10 брадати „духове”, както и САЩ НЕ губи Виетнамската в която за 1 мериканос сдават до 12 „витконга”

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – тази НЕистина е ирелевантна за историята, но реална за леваците (разб. левите) в БГ
ЕДИНСТВЕНАТА „БЯЛА” АРМИЯ БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ ДОСЕГА Е... е... е... американската за близо 2 века – просто факт!

 

КАТ РОССИЯ НЯМА ДРУГА НА СВЕТА – още митове

- Русия никога не е била най-голямата империя нито в население нито в територия – такава е била британската с половин Африка, Индия, континента Австралия и доминиона Канада
- Русия и славянските народи днес НЕ са най-многобройни – в момента те са най-малобройните като бяла еизкова група след нартодите от романската езикова група и след тях тези от германската група
- Русия днес НЕ е надежда за българските тъпи зачервени лумпени, защото в днешна Русия владее КАПИТАЛИЗЪМ В ПЪТИ ПО-ДИВ ОТ ТОЗИ НА ЗАПАД – социализма другарите трябва да търсят днес в... Скандинавия – в русията им не, но те никога няма да бъдат „скадофили”, защото шведите, норвежците и финландците не са... руснаци ;)
- Русия е добро, а Запада зло – чудесно другари – тогава моля емигрирайте вие и вашите деца в... КУБА, северна КОРЕЯ, в СИБИР, ТУНДРАТА, ТАЙГАТА... в ИРАНН и в СИРИЯ – защо не сте там, а на „Уест”
- ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПЪРВИТЕ 10 НЕЩА (примерно), КОИТО ПОЛЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН – ТЕ СА ЗАПАД, НЕ ИЗТОК – АВТОМОБИЛА, САМОЛЕТА, ВЛАКА, ТЕЛЕВИЗОРА И GSM-a, дори КОМПЮТЪРА ви (последния е дело на поколения умове, но първия работещ такъв е на германец – КОНРАД ЦУЗЕ и имам постинг за това, що иде реч до наистина великолепния учен Джон Атанасоф – той е американец, защото е роден там, защото не е знаел български и защото е работил и учил всичко що се зове американска наука
- Това което сега, точно в този момент ползвате – ИНТЕРНЕТ-а, също е западно творение и то правено за... американската армия в неговия фундамент и зародиш

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, НЕ Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ИМПЕРИЯ, РОССИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ДОРИ, А ЧЕРВЕН ИЗТОЧЕН И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, А ИЗТОКА ОТДАВНА ЗАГУБИ ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА СЪС ЗАПАДА – това е „баш” войната, която решава бъдещето.

 

ГЕРМАНИЯ ЛИ – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, това е боклук без национално бъдеще

Държава в столицата на която има бетонен мемориал на еврейте
Държава в която нямат право да се гордеят с нищо след 1813г. и 1815г.
Държава в която има паметници на кирилица на армията която изнасилва-Съветската
Държава в която се пускат филми като горкия редник Райън в които чужди избиват германци по „германски” телевизии
Държава в която театрите се правят от чужденци, държава в която всичко което е негерманско се протектира и изтиква напред
Държава в която водят децата от малки в концлагери да им внушат чувство за вина-да ги възпитават в срам, колко зли са били дедите им!

 
СРАВНЕНИЯ

Няма по-демонизирана история от германската, няма по-виновен народ от германския, няма по-оплюта от Германия във филми или книги.

1. В центъра на Берлин има един голям мемориал за холокоста – бетонни блокове, които не можеш да заобиколиш.
В София ти имаш ли мемориал на турците, примерно, и не става дума дали ти не си ги „клала”, става дума това символ ли е на народ в собствената му столица???

2. В Германия и Австрия има паметници на съветските освободители-изнасилвачи... „Освободители” от кого и какво? Паметници на кирилица дори – в Трептоу парк и в Потсдам на кирилица съм ги виждал лично.
Ти имаш ли турски или византийски паметници – на техните войници тук???

3. В Германия ежегодно се въртят по телевизията им филми като горкият редник Райън И „Мръсната дузина” – филми, в които един американец избива 10 германци и чуждият е герой!
Ти гледаш ли в България филми, в които турчин убива 10 българи и се прави на герой над теб???

4. Германците днес са най-безродния народ, най-смазания, 90% от децата и (каквито все по-малко имат) не се интересуват от история – от малки ги водят по концлагери да гледат колко зли са били дедите им.
Твоите дъщери, синове или внучки водят ли ги в Албания, където българи са
подпалили няколко албански села барабар с жените и децата (впрочем причина е имало – отмъщение през ВСВ)???

5. Днес в Германия списанията, телевизиите им се правят от всякакви чужденци, театрите им включително от български театрали; всичко, което е чуждо, дори да не е култура, се протектира, се изтъква напред и заслужава уважение и защита, освен своето, родното и германското; днес всякакви евреи, руснаци, аржентинци и италианци пеята, „цигулират” или „пианират” „бивша” германска музика.
Тук, в България, така ли е???

6. ГЕРМАНИЯ УМРЯ – ДЕМОГРАФСКИ, КУЛТУРНО И ПОСТЕПЕННО НРАВСТВЕНО след време!

С „ДВЕ ДУМИ”
Няма по-прост и безроден народ от германския – това не е народ в 90% - овце и свине! ГЕРМАНСКОТО ЗНАМЕ ЧЕРНО-ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТО ЗНАЧИ: ОТ МРАК КЪМ СВЕТЛИНА-ЧРЕЗ КРЪВ - това беше и това умря.


image


МОИТЕ ПОСТИНГИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ 

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog.bg/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger.blog.bg/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822

 http://germantiger.blog.bg/history/2013/11/29/genocid-dyshterite-na-germaniia-6.1212483

 СЛЕДВА „компилация” от тях, но БЕЗ ИЗНАСИЛВАНЕ В КОНКРЕТИКА, каквато има премного в моите преводи. В случая се стремях и постарах да покажа другото – АНТИЧОВЕШКОТО, не „анатомичното”. Четейки следващото някой да НЕ се обърка и излезе с мотива, че това е справедливо отмъщение – отмъщението драги не е справедливост – то е реванш, справедливост е съда. Ако някой мачка чужди невинни, а после в отговор друг мачка невинните на първия това НЕ се нарича справедливост, а престъпно отмъщение.


26.06.1945 г. в Сан Франциско се приема хартата на ООН и ТЯ ЯСНО ИЗКЛЮЧВА ГЕРМАНСКИТЕ БЕЖАНЦИ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА МЕЖДУНАРОНА ПОМОЩ,  НЕПРИЗНАВАЙКИ ГИ... ТАКИВА ЗА ООН НЯМА – УНИКАЛЕН  СЛУЧАЙ!
Днес всеки негър в Африка е „по-бежанец” и „заслужава” повече помощ от и досега непризнатите германци след ВСВ...

Прага, 1945 г. Ф.Б. и неговата съпруга се добират трудно през града до бюрото на Международния Червен Кръст, за да се регистрират там, а служителят чех им заявява:„ЗА ВСИЧКИ НАРОДИ СЪЩЕСТВУВА ЧЕРВЕН КРЪСТ, А ЗА НЕМЦИТЕ – НЕ!

Католическият свещеник Херман Еберт от Егер в лагера край Кладно МОЛИ ШЕФА НА ЛАГЕРА ДА ОПЯВА ГЕРМАНСКИТЕ МЪРТЪВЦИ – ОТКАЗАНО МУ Е ПРАВО НА ЦЪРКОВНА СЛУЖБА ОТ ЧЕХИТЕ С ДУМИТЕ: „НЕМЦИТЕ ЗА НАС НЕ СА ХОРА!”

Лагерът Шифелнайн, свидетелства Р.П. – полската управа ЗАБРАНЯВА НА ПОГРЕБЕНИЕТО НА МЪРТВО ГЕРМАНСКО ДЕТЕ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРИСЪСТВАТ ЗАЕДНО, РАЗРЕШЕНИЕТО Е САМО ЗА ЕДИНИЯ. ВЪПРЕКИ МОЛБИТЕ НА МАЙКИ И БАЩИ – децата са „изпращани” в последния си път от само един...

На германското население на Изток е забранено ползването на тротоара – ходене само в канавките по улиците; на германските младежи е забранено посещение на кино, а на германските девойки са забранени танците; германци не могат да притежават колело...

В берлинския родилен дом и приют „Хаус Далем” влизат съветски войскари и многократно ИЗНАСИЛВАТ БРЕМЕННИ И НАСКОРО РОДИЛИ ЖЕНИ. Човеколюбиви победители с широка славянска и азиатска душа.

В Силезия в манастир са ИЗНАСИЛЕНИ 182 МОНАХИНИ, като в епархия Катовице са регистрирани 66 случая на забременяване след това. Пак човеколюбие!

В периода 1944-1945 г. съвестките войници са кастрирали германски селяни и малки момчета, преди да ги убият, други са запалвали живи. Отново хуманизъм...

След победата ако германец или германка се провинят или посегнат на съветски войник, в отговор са избивани 50 човека от германското население.

ГОДИНИ СЛЕД ВОЙНАТА В АМЕРИКАНСКА ОКУПАЦИЯ  ГЛАДУВАЩИЯ ГЕРМАНЕЦ Е ПОЛУЧАВАЛ ПО-МАЛКО ХРАНА ОТКОЛКОТО ГЛАДУВАЩИЯ ХОЛАНДЕЦ В ГОДИНИТЕ НА ГЕРМАНСКАТА ОКУПАЦИЯ! Установения от победителите рацион в някои части на ермания е бил 400 калории на ден, а в Холандия през войната под райхспротектора Артур Цайсс-Инкварт нормата е била 1394 калории на холандец. За тази „норма” германеца е съден и обесен след войната, за американската „доза” отредена за германец съдени и обесени разбира се, няма! Преди дни четох за Одри Хепбърн в Гугъл и за глада в Холандия – явно не знае за горенаписаното, а в материала за нея нямаше дума за предходното, разбира се!

В следвоенна Германия ЗАПОЧВА ПЛАНИРАН ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ГЛАД
ТЕ ЗАБРАНЯВАТ ЗА 1 ГОДИНА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ПОМОЩ ЗА ГЕРМАНИЯ, ПОСЛЕ СРОКА НА ЗАБРАНА Е УВЕЛИЧЕН С ОЩЕ 1 ГОДИНА – БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СЛУЧАЙ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ

Те намаляват производството на Германия с 82% във влекачи, трактори, торове, горива... Когато Хувър купува храни по целия свят за следвоенна Европа,той не закупува такива за Германия при положение, че Аржентина и Австралия имат в излишък и предлагат. В същото време САЩ бележи рекорден добив на пшеница и картофи, а мегаскладове с провиант в Марсилия и Неапол стоят неизползвани.

Червения кръст опитва да прати от Швейцария два ешелона от намиращите се в швейцарски складове провизии от ок. 100 000 т. АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ВРЪЩА КОМПОЗИЦИИТЕ ОТ ГРАНИЦАТА!


НАЙ-МАСОВИЯ ГЕНОЦИД В ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ ЗА 1 ГОДИНА Е ГЕНОЦИД НАД ГЕРМАНЦИ:

„Такива примери в световната история не е имало - за 1 година да се изселят 17 милиона ГЕРМАНСКО население насилствено от които 2 милиона да умрат от глад и изтощение. В британската и американската окупационни зони пристигат 4 пъти повече хора отколкото е било населението на Дания, 2 и половина пъти повече отколкото са живелите в Швеция, два пъти повече от цяла Гърция.”

СССР... Сибир, Урал, Средна Азия, Далечния Изток всъщност-ДА! Не са били докоснати от разрушение!
Справка в европейската част на СССР част от която засегната от войната се изселват основно поради заповед на съветската власт не само руснаци, а представители на украинци, белоруси и малко сред балтийските народи... преселване вследствие бойни действия не политика на райха! Нещо повече Германия никога не е преселила насилствено за работа в Райха не за една, а за 3-4 годни никога 17 милиона, дори и 10 не е! Оставям настрана „подробности”, че СССР 1941г. няма транспорта да изсели пред толкова бързо напредващите с десетки километри ежедневно германски войски, някъде посрещани дружелюбно като освободители примерно в Прибалтика, дори в някои части на Украйна.

Към 1954г. от помоща на САЩ за западна Европа са получени на човек или на глава от населението за Германия 39 долара, за Франция 72 долара, за Англия 77 долара, за Италия 93 и за Австрия 104... Германия най-малко по „плана Маршъл" и разбира се ТЯ ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ тази помощ за разлика от всяка друга евространа впоследствие, но американската помощ идва тъкмо навреме за страната и народа и му помага.


ТЪЙ-КАТО ИМА МОЩЕН РЕВ КАК ГЕРМАНЦИТЕ ОГРАБВАЛИ ШЕДЬОВРИТЕ НА ЕВРОПА – за сравнение:

Пропускам „рутинните” ограбвания на часовниците – един червеноармейски „глист” има 12 часовника само на едната си ръка. Не пиша случаите, в които руснаците изнасят буквално всичко – пиано след пиано, шевни машинки, огледала дори, дамски шапки, ВЕНЧАЛНИ ХАЛКИ, златни коронки от избити зъби, 25 ХИЛЯДИ КНИГИ, ИЗГОРЕНИ В МУЗЕИ; ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ, В КОЯТО РУСНАЦИТЕ СТРЕЛЯТ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЕ В ПЛАТНАТА ОТПРЕДИ ВЕКОВЕ.

След войната т.нар. победители конфискуват от Германия над 346 000 патента – няма грешка в цифрата!

Както заявява научно-изледователската станция Райтфийлд от щата Охайо от Германия Е ИЗВОЗЕНА ДОКУМЕНТАЦИЯ ТЕЖАЩА 1 500 ТОНА, да-отново няма грешка в „тонажа” на заграбената документация!!!

Австралийския премиер-министър Чифли в изявление по радиото през септември 1949г. казва:
 „Един американски специалист ми каза, че германските патенти съдържат способи и рецепти за извличане на над 50 000 видове багрила и по-качествени от нашите... Германските кондензатори издържат два пъти повече напрежение от американските. Те са истинско чудо за нашите специалисти-радиотехници... Австралийските промишленици с германските разработки са в състояние да изведат на нашата страна сред първите в света на техниката и химията, текстила, изкуствените тъкани, синтетичния каучук...”

А про по, при дележа на победителите на Австралия се паднали 6 000 германски патента и 46 германски учени.

Руснаците отвеждат в СССР: Петер Тиссен директора на института по физическа химия и електрохимия, барон Манфред фон Арденн – един от най-големите германски умове в областта на деленето на изотопите, телевизията, електронната микроскопия и техниката на високите честоти, Макс Фоллмер – профессор химик във висшето техническо училище (Берлин — Шарлоттенбург), профессор Густава Херц - до 1938 г. специалист по колебателни явления, а впоследствие ръководител лаборатория № 2 в "Сименс-Верке", доктор Николаус Рил - специалист по луминисцентни бои. Руснаците вземат и доктор Л. Бевилогуа - ученик на профессор Дебие награден с Нобелова награда. 

През 1947г. Пентагона обявява, че в Щатите има 523 германски учени, но за няколко години броя им надхвърля 1 000.

СЛЕД ВОЙНАТА ГЕРМАНИЯ ГУБИ 49,3% ОТ ВСИЧКИ СВОИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ВЪВ ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ!!!

ОЩЕ ПРЕДИ КРАЯ НА ВОЙНАТА РУСНАЦИТЕ ИЗНАСЯТ В СССР ОТ ГЕРМАНИЯ:
264 441 СТЕННИ ЧАСОВНИКА

188 О71 ГОБЛЕНИ

400 000 ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ВАГОНА

20 МИЛИОНА ЛИТРА СПИРТ

ИМУЩЕСТВО НА СТОЙНОСТ 30 МИЛИАРДА ДОЛАРА


ТЪЙ-КАТО ИМА МОЩЕН РЕВ ЗА ХИТЛЕР И ПРИЗИВИТЕ МУ ДА ИЗТРЕБИ ВСИЧКИ СЛАВЯНИ – чакам цитат от Майн Кампф , защото подобен няма – нека някой ми предложи страница, абзац и текст, за сметка аз ще предложа това от ПОБЕДИТЕЛИТЕ:

Еврейна Иля Еренбург в края на войната:
 „Убивайте! Убивайте! В немската раса няма нищоосвен зло; нито сред живите, нито сред още НЕРОДЕНИТЕ, само зло!
Следвайте заветите на другаря Сталин. Унищожете фашисткия звяр в леговището му. Потъпчете расовата гордост на тези немски жени. Вземайте ги за себе си като своя законна плячка. Убивайте! Неудържимо движейки се напред, убивайте ДОБЛЕСТНИ бойци на Червената армия.”

Пак Еренбург, но на 11 януари 1943 г.
 „... ние не воюваме само срещу хитлеристите, но и против немците...

АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ от 28 юли 1941 г.
„Ние сме длъжни да се обединим в една воля, в едно чувство, в една мисъл – за това е нужна ненавист.”

М. КАЛИНИН 20 май 1941 г.
„Войната е такъв момент в който можем да разширим комунизма.”

„За нас омразата към врага е свещена.”

Още през войната американския еврейн Моргентау пише книга и план за демографското убийство на Германия. Книгата му ЗАПОЧВА С ПРЕДИСЛОВИЕ НА ФРАНКЛИН-ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ И Е БИЛА ВЪЗПРИЕТА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОН! Друг еврейн – Теодор Кауфман пише още в 1941г., че германците трябва да бъдат стерилизирани!

 

НА ФИНАЛА НЯКОЛКО „ПРИМЕРА” ЗА ШИРОКАТА СЛАВЯНСКА ДУША СРЕЩУ ГЕРМАНСКИТЕ ДЕЦА:

- Лагерът Ламсдорф, разказва лагерният доктор Ессер – „Децата ден и нощ плачеха и крещяха от глад. Много от тях бродеха по лагера от прозорец на прозорец и просеха, но никой нямаше какво да им даде. Така  ходеха, влачеха крака, изтъняваха като скелети вече увити в някакви дрипи, очите (клепките им явно) се отпускаха все по-надолу до мига, в който падаха под някой прозорец или ей-така на пътя с тих стон и край...” Това бе резултатът от полската тактика – уморяване чрез глад и болест...

- Лагерът за децата от Егерндорф на силезийската граница. Разказва фрау Хермине Мюкуш: „Слама нямаше, всички седяха на гол циментен под. Навсякъде се въргаляха мъртви деца, други плачеха от глад и жажда, а трети лежаха по ъгли безучастно... За 14 дни от 27 деца умряха 26. Децата полагаха в големи ями по 5-7 във всяка. Всички деца умираха с открити очи и отворени усти, а в смъртния акт пишеше – „Гладна смърт”!”

- Лагерът Потулице, разказва монахиня К.Е. – от 50 бебета останаха живи само 2... Който рано минаваше покрай бараките с малки деца, чуваше само приглушен плач, за повече децата нямаха сили от глад. Едно 13-годишно момченце, доведено скоро в лагера, чуло, че в бараките е 9-годишната му сестричка, с която ги разделили през 1945г. То отишло и двамата много се зарадвали на срещата им след почти 3-годишна раздяла, но надзирателят ги хванал и прекъснал радостта им, а момчето го биха с ритници на земята, след което от вида му ми се свиваше сърце.

„Точката”
ПРЕЗ 50-ТЕ ГОДИНИ НА 20-И ВЕК АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЛИКВИДИРА ПОЧТИ ЦЯЛАТА СИ ДОКУМЕНТАЦИЯ И АРХИВИ ЗА СВОИТЕ ЛАГЕРИ В ПОБЕДЕНА ГЕРМАНИЯ.

.....................................................................................................................................................................

Да търсиш и намериш истината е по-лесно... по-трудно е да я приемеш!

Другарите кому онанисти могат да намерят, дори прочетат и даже осъзнаят инфото с което аз (и не само аз) разполагам, но те едва ли са в състояние да приемат същността и последствията му?! За мен няма проблем – от дете до днес аз съм свикнал с историческия образ на „Германия” в книги, вестници, списания, филми и ток-шоута – почти винаги демонизирана и често без нейната истина и гледна точка. Расъл съм в това... другарите обаче, са расли и живяли в друга „атмосфера” – тяхната червена и руска лъжа беше винаги господстваща, императивна и без алтернатива! 

Те днес трябва да свикват с другата гледна точка, те днес трябва да бъдат мъже, не раними „госпожици” каквито всъщност са – те трябва да се научат, че всички живеем тук и трябва да се търпим – дори в нет-а имагинерно.

Всеки проблем има поне две гледни точки и всеки (дори престъпника ако е такъв) има право на изслушване - думи на Надежда Бракалова. През червеното време, посочения за такъв ГЕРМАНСКИ престъпник и търсещия истината българин бе буквално физически ликвидиран!

Някой червен кавал да НЕ се обърка и да ме нарече нацист 
СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ, ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ - ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ!
Лично мен никога НЕ са ме вълнували идеологии - претенцията ми е война и военна история!

 

..........


А ИСТИНАТА НА 9 МАЙ Е - за 1 германец са падали по няколко „победители” – просто факт и тук НЕ иде реч за цивилисти, а за бой, умение и опит – за сила, техника и командване... за война, за армия и за войник!

Финала на всичко за 9 май трябва да е чистосърдечен и осъзнат поклон пред всички жертви без значение националността, но както знаем поклон ще има само за съветските (136 народности воюват за Работническо-Селската Червена Армия, Съветска става с указ от февруари 1946г.), евентуално поклон ще има и за западните жертви, при всяко положение за полски и еврейски, но за германски „йок”!

ТОЗИ 9 МАЙ Е ЛИЦЕМЕРИЕ И МЕРЗОСТ, ТОЙ Е ИЗВРАЩЕНИЕ ПРЕД ПАНТЕОНА НА ИСТОРИЯТА!

Жертвите в Дрезден - част от картината на Херберт Смагон
(другата част е по-непоносима за мен)
image

 Was ist des Deutschen Vaterland (English Subtitle)
 https://www.youtube.com/watch?v=NAslBqrbof4

 German Army С КЛЕТВАТА след 0.49
http://www.vbox7.com/play:d332740272

ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ЖЕРТВИ И ЖАЛКО ЗА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ
Човечеството води и ще води войни - не цинизъм, а реалност
ОПТИМИЗЪМ ЛИ - ЛЕКАРСТВО ЗА СЛАБИТЕ!

  В този ред на мисли - БОГ да прости невинните убити в Украйна - украинци и руснаци! 




Гласувай:
54



1. germantiger - ...
09.05.2014 03:47
P.S.
ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!

ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК

На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.

За всеки безхабериленко с ленински каскет ще напомня:
Комунизма изби десетки милиони повече от нацизма
СССР "освободи" за да пороби пак Европа - типично за москалите
И ДА - АЗ НЕ БЪРКАМ РУСКИЯ НАРОД С НЕГОВИТЕ САМОДЪРЖЦИ
Руснаците дори в немалко отношения са ми симпатични пред мериканосите - не се шегувам въобще!
цитирай
2. aip55 - Много си прав
09.05.2014 07:15
немски тигре, за жертвите и по много други твои виждания, макар че аз не съм съгласен със всичките ти мисли. Но, няма да ти противореча или споря, защото аз обичам Русия и Германия повече от България. Живял съм и в двете страни и съм се възхищавал на културата и на двата народа. Всяка война е престъпление с/у човечеството, дори и студената словестна война. Обикновените хора нямат никаква вина, за ниският морал пред човечеството на лумпените военолюбци. Театър с игра на думи и оръжие, а след това са трагедиите. Жалко за живота на жертвите, но по жалко е, че още важи тази доктина на сила и театър! Поздрав и свалям шапката долу в памет за тези, които паднаха в бой заради нашето поколение........
цитирай
3. minevv - да
09.05.2014 08:31
поста си е нужен и верен
uви!
всички са жертви и виновници.....
още веднъж хората потвърдиха , че са стадо глупаци......
Поздравявам те за постоянството
Има общество, само ако има справедливост и равнопоставеност.
Днес не е ден за празнуване, а за спомени - за да не се повтарят грешките....
Да жалеем за невинните жертви !!!!!
цитирай
4. vmir - Ето това е същественото, сам го признаваш:
09.05.2014 09:21
"Манталитета на германеца като професионалист, като внимание към детайла, като пунктуалност и конкретика пред източното лаладжийство е като фундаментален германски паметник над славянското фразьорство и фантазьорство – той се забелязва дори днес в професионализъм, подреденост или просто ред и правила"

Което говори, че германския дух е не просто жив а, че той извайва днешния свят с изумително търпение, добронамереност и човещина, с каквито се е отличавал от древността, а който си въобразява, че ще окаля лесно 20 вековен дух, ще се счупи врата и ще изчезне в небитието заради собствената си глупост и невежество. Събитията в Украйна за месеци сринаха десетилетния пропаганден имидж на руснаците и ги покаха пред всички отново във вида им, за който бяхме чували от баби и дядовци - диви, лъжливи, крадливи, вресливи и опърничави. На които всички са им вечно виновни. Точно обратно на всичко, което си казал за германците. Затова германците ваят света тихо, мирно, кротко, незабележимо и ще успеят, въпреки неистовите опити на руснаците да го видиотят и лумпенизират максимално.
цитирай
5. syrmaepon - Определението за русофилството ме ...
09.05.2014 09:58
Определението за русофилството ме накара да се замисля - може би има нещо вярно. За разсъжденията за Германия без бъдеще - такива могат да бъдат написани за много европейски държави, независимо с победителите ли са или не и за България също. Аз пък все си мисля, че на нациите още не им е дошъл краят
цитирай
6. djani - Драги Котьо,
09.05.2014 10:21
Макар заглавието ти да изглежда оксиморон, това съвсем не е така. Най-справедлив е погледа от позицията на жертвите, пред този на победителите. Моя оксиморон е: Руския и германския народ, без съмнение и двата велики, са толкова близко по манталитет, но разделени от различни идеологии. Стремежа на Англо-евро-саксите е бил винаги, те никога да не се съюзят. Защото тогава нищо не ще е в състояние да ги спре!
цитирай
7. rizar - Америка беше бита
09.05.2014 10:42
във Виетнам, Лаос, Камбоджа, Куба, Никарагуа, Корея и так. нат.
напоследък в Ирак, Сирия и т.нат.

Германия прави грубата грешка да тръгне срещу Русия.
За мен съюзът на трите императори, макар и насочен срещу България е бил гаранция за мира в света през 19-ти век.
Грешка е на германците, че тръгват срещу Русия още в края на 19-ти век.
цитирай
8. podvodni - Хубаво редиш думичките. И мнага ще ...
09.05.2014 10:47
Хубаво редиш думичките. И многа ще ти се вържат без да се усетят. Реално това и целиш, нали така?
Обаче, защо не ми отговориш на един простичък въпрос? -
Защо, аджеба, му трябваше на Хинки да отваря "кутията на Пандора"? Чехия, Унгария, Полша, Белгия, Холандия, Дания, Франция, Гърция, Кипър, Северна Африка, СССР - че е бил малоумен - бил е, ама цял един народ, па бил той и германският, да подкрепи и последва един малоумен е, мекоказано, олигофрения. Ако си бяха седяха мирно и кротко с парадите и факелните шествия, то ти сега да носиш фамилията Готлиб вместо Боголюбов.
цитирай
9. vdp - Тигър,
09.05.2014 10:49
Този път ще трябва да се съглся с това, което си написал. Никаква победа не може да има след касапница с над 50 милиона жертви. Трябва да се съглася, и че съветските жертви са много повече от германските. Мога да се определя, като умерен русофил, но в никакъв случай не съм съветофил или комунистофил. За повечето жертви от руска страна по скоро съм склонен да приема не толкова германското превъзходство, колкото отншението към живота на войника на руското командване - а то е геноцид към собствения си войник. Не мога да разбера, защо си против Виктор Суворов, за мен той в книгите си изнася факти, доста по-близки до истината от официалната съветска история за войната (доколкото изобщо има такава).
ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА КАСАПНИЦА В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!
Нито Ханс, нито Иван са виновни, че вождовете им са ги хвърлили в смъртоносна месомелачка.
цитирай
10. mikolaj - Вината е на Хитлер
09.05.2014 10:51
Писал съм ти го на лично, а мисля и като коментар тук-

За целия този провал, за кръвопролитията и жертвите огромната вина е на Хитлер и НСДАП. Щреземан, външният министър на Германия,през 20-те години постига невиждани успехи на международната сцена. Стратегията му е да използва жестокия Версайския договор, за да притиска Англия и Франция. Той се справя успешно с кризата в Рур. Напът е дори да върне в територията на Германия Познан и Гданск. Преждевременната му смърт обаче прекратява тази политика. Следва бърза военна екпанзия и агресивна външна политика на Хитлер, който, по мое мнение, иска твърде много. Вместо да върне старите граници на Германия, той се опитва да завладее Европа.

А какво можеше да се случи, ако политиката на Щреземан беше продължена:

-Германия щеше да се върне в старите си граници без кръвопролития и конфликти.
-Армията щеше да бъде възстановена през 30-те години, разбира се, не в толкова голямо количество.
-Сталин щеше да нападне първи и без проблеми смазан от Германия, Англия и Франция. Комунизмът щеше да си отиде бързо.

Моето заключение: Хитлер помогна изключително много на Сталин и комунизма като цяло. Благодарение на него Сталин постигна това, което по времето на Ленин бе немислимо. Между другото, благодарение на Хитлер днес евреите имат собствена, силна държава с атомно оръжие. Защото, ако попиташ: "Защо имате атомна бомба?", те ще ти отговорят: "Заради Холокоста!".
цитирай
11. viva1122 - Поздравления!
09.05.2014 10:52
Впечатляващ постинг- поздравление и уважение към автора! Почит с "минута мълчание" за всички жертви на войната! Нека никога да не се повтаря, но уви... желанието ми е едно, а реалността друга.
Постинг - съдържателен, научаващ, за който иска да научи /като мен/ и не на последно място - с много чувство и знание.

Много точно заглавие -което на мене лично много ми допада и ще го повторя

"Да търсиш и намериш истината е по-лесно... по-трудно е да я приемеш!
НЕ ДЕН НА ПОБЕДАТА, А ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ"
цитирай
12. анонимен - Историческата перспектива
09.05.2014 10:59
дава възможност да се оеняват събитията по-трезво. Днес вече е ясно, че Русия празнува ден на поедата, защото всъщност загуби войната. Изтегли войските си след падането на Берлинската стена, изолира се от цивилизования свят, затова сега наново иска война. и "победа" за нея е завземането на един полуостров. Много жалка държава.
цитирай
13. nbrakalova - Пред мъката на жертвите...
09.05.2014 11:00
Прието е за нормално победителите да пишат историята. Не би трябвало обаче да е нормално да го правят от позицията на съдници. Защото деянията им не са по-малко зли от тези, срещу които са тръгнали и в последствие надвили. Защото естеството на победителите, не е по-различно от естеството на победените. Защото в последната ВСвойна под развявания от победителите мотив за човечност (която е твърде спорно понятие!) същите са проявили колосално в повече злина от победените злодейци, както и тяхната холокоста (да не кажа – техните) е много по-фрапираща по мащаб от тази на победените.

В поредното честване на 9 май germantiger не забравя да напомни, че е по-добре Празникът на "победата" – 9 май да бъде преди всичко повод не за фанфари, манифестации, декларации и биене в гърди, а за посипване главите с пепел и смиряване...
"… Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери." (Матей 7:2)
цитирай
14. planinitenabulgaria - Истината за ВСВ винаги се обяснява с лъжи.
09.05.2014 11:31
А днешният ден се ползва за нагнетяването на тези лъжи.
Единственият, който пише нещо умно по тази тема е Виктор Кордон - дано да постне нещо точно сега. Защото бетонните глави, промитите мозъци, заразените с вируса на Маркс и прикриващите се между тях агенти с картончета, пропагандиращи линията на Центъра продължават да разпространяват лъжи. А тези лъжи са че, лошите - Германия, нападнали най-щастливите хора в света - СССР, станала световна война и в нея щастливците пречупили гръбнака на лошите. Това каза Путин на парада точно преди една година. Истината е съвсем друга - мафията ппредизвика тази война за да ликвидира конкурента на САЩ и Англия – Германия, която постигна всичко сама без да ограбва чужди държави-колонии по целия свят.
Имам критика към мнението ти за бъдещето на Германия. Така им се иска на тези, които внедриха там плана Маршал, те затова и го внедриха, но здравият ген на германците ще се прояви когато му дойде времето.
Брависимо за постинга!
цитирай
15. karaiany - Абсолютно съгласен съм с теб, че ...
09.05.2014 11:50
Абсолютно съгласен съм с теб, че нямa по бит и унизен народ от германския. Свалям шапка и коленичa пред жртвите му. Очевидно това рядко се прави, а когато се случва е тихо и незабележимо.
Няма да се съглася с теб, че Германия няма бъдеще. Бил съм много пъти там и съм очарован от топлотата им. Винаги съм се чувствал добре, много повече отколкото във Франция например.
Колкото до парадите на победата, отдавна мисля, че няма нужда от такива. Те са храна за омраза и реваншизъм, и с нищо не помагат за лечението на "празнуващата нация".
Русия има нужда от повече любов, а не омраза, нещо коeто Путин и шайката бандити около него не виждат.
Колко ли още мъка и страдание ще видим в Европа?!
цитирай
16. born - Макар заглавието ти да изглежда ...
09.05.2014 13:16
djani написа:
Макар заглавието ти да изглежда оксиморон, това съвсем не е така. Най-справедлив е погледа от позицията на жертвите, пред този на победителите. Моя оксиморон е: Руския и германския народ, без съмнение и двата велики, са толкова близко по манталитет, но разделени от различни идеологии. Стремежа на Англо-евро-саксите е бил винаги, те никога да не се съюзят. Защото тогава нищо не ще е в състояние да ги спре!

Джани ме изпревари с това, което написа, защото моите виждания за двете нации са сходни. Що се отнася до постинга, както винаги съдържателен и аналитичен, бих казал, че между черното и бялото има много, много нюанси. По някои въпроси си прав, по други се разминаваме. Но това не е фатално. Знаеш ли припокриването на националните и политически възгледи винаги води до грешки. Ето в някои и то повечето моменти при теб омразата и ненавистта към комунизма /ако някъде по света е имало подобно нещо/ се покрива с представата за Русия в частност. Нищо че харесваш Чайковски или Шишкин. В началото на 90-те години унгарците препогребаха в една гробница всички жертви - и комунисти, и хортисти и всякакви. И когато правят панихида поменават хора, а не политически лица. Затова са нация, а не цигански табор.
цитирай
17. germantiger - Благодаря
09.05.2014 15:03
aip55 написа:
немски тигре, за жертвите и по много други твои виждания, макар че аз не съм съгласен със всичките ти мисли. Но, няма да ти противореча или споря, защото аз обичам Русия и Германия повече от България. Живял съм и в двете страни и съм се възхищавал на културата и на двата народа. Всяка война е престъпление с/у човечеството, дори и студената словестна война. Обикновените хора нямат никаква вина, за ниският морал пред човечеството на лумпените военолюбци. Театър с игра на думи и оръжие, а след това са трагедиите. Жалко за живота на жертвите, но по жалко е, че още важи тази доктина на сила и театър! Поздрав и свалям шапката долу в памет за тези, които паднаха в бой заради нашето поколение........


Вероятно съм попрекалил или "пресолил манджата", включително и лексиката на моменти - поздравления за зрелостта или търпението да не ме апострофираш там където имаме различие.
цитирай
18. germantiger - ...
09.05.2014 15:05
minevv написа:
поста си е нужен и верен
uви!
всички са жертви и виновници.....
още веднъж хората потвърдиха , че са стадо глупаци......
Поздравявам те за постоянството
Има общество, само ако има справедливост и равнопоставеност.
Днес не е ден за празнуване, а за спомени - за да не се повтарят грешките....
Да жалеем за невинните жертви !!!!!


Също ти благодаря, защото въпреки нашите различия в отделни детайли - ти оставаш на висота, отделно общия ни поглед ккъм жената е "друга бира" ;)
цитирай
19. germantiger - ...
09.05.2014 15:10
vmir написа:
"Манталитета на германеца като професионалист, като внимание към детайла, като пунктуалност и конкретика пред източното лаладжийство е като фундаментален германски паметник над славянското фразьорство и фантазьорство – той се забелязва дори днес в професионализъм, подреденост или просто ред и правила"

Което говори, че германския дух е не просто жив а, че той извайва днешния свят с изумително търпение, добронамереност и човещина, с каквито се е отличавал от древността, а който си въобразява, че ще окаля лесно 20 вековен дух, ще се счупи врата и ще изчезне в небитието заради собствената си глупост и невежество. Събитията в Украйна за месеци сринаха десетилетния пропаганден имидж на руснаците и ги покаха пред всички отново във вида им, за който бяхме чували от баби и дядовци - диви, лъжливи, крадливи, вресливи и опърничави. На които всички са им вечно виновни. Точно обратно на всичко, което си казал за германците. Затова германците ваят света тихо, мирно, кротко, незабележимо и ще успеят, въпреки неистовите опити на руснаците да го видиотят и лумпенизират максимално.


Имам две "алтернативи" ;)

Да напиша, че умееш да представяш падението, като успех и добродетел

или

да спомена, че имаш правота в част от съжденията ти (според мен)

Струва ми се, че истината е някъде между двата "латернативни" отговора, защото:

държава без сила, кротка е слугиня и без бъдеще - без бъдеще в дух собствена идентичност или просто с едно негерманско бъдеще - такава Германия е именно удобна и желана, от друга страна има може би, философска и дори конкретна правота в това, което си написал, нещо което убягва на моята натура, но прочитайки го при теб съм склонен да го открия.
цитирай
20. germantiger - В рамката съм съгласен с теб
09.05.2014 15:16
djani написа:
Драги Котьо, Макар заглавието ти да изглежда оксиморон, това съвсем не е така. Най-справедлив е погледа от позицията на жертвите, пред този на победителите. Моя оксиморон е: Руския и германския народ, без съмнение и двата велики, са толкова близко по манталитет, но разделени от различни идеологии. Стремежа на Англо-евро-саксите е бил винаги, те никога да не се съюзят. Защото тогава нищо не ще е в състояние да ги спре!


Мили Мутьо ;)
Тезата и всъщност реалната политика на Англ-американците е факт векове наред, така-че съм съгласен, но с детайла - тази англополитика не е насочена срещу Германия и Русия, а въобще срещу континента - била е такава срещу Франция, дори срещу Италия...

Впрочем, когато се говори как англо-американците успявали да насочат и "настроят" Хитлер и въобще Германия срещу Русия - винаги се ПРОПУСКА КАК СА УСПЯЛИ ДА ГО СТОРЯТ ПРЕЗ ПСВ С РУСИЯ.

Защоио ПСВ Русия първа удря Германия и защото Русия преди войната десетилетие започва да влиза в договори и антигермански коалиции, защото Русия променя политиката си първо, а едва селд нея германската.
цитирай
21. germantiger - ...
09.05.2014 15:19
syrmaepon написа:
Определението за русофилството ме накара да се замисля - може би има нещо вярно. За разсъжденията за Германия без бъдеще - такива могат да бъдат написани за много европейски държави, независимо с победителите ли са или не и за България също. Аз пък все си мисля, че на нациите още не им е дошъл краят


Ако желаеш може комично, НО И ТОЧНО "да си ги мерим" и с лекота ще ти покажа, че гаврата с германската история е нива над тази с българската, без проблем ще ти докажа, че националното чувство на българина превъзхожда това на германския боклук днес.

С факта, който си споменал/а за бъдещето на бол евронароди по подобие на "германския" - напъулно съм съгласен с теб - така е!
цитирай
22. germantiger - Поздрави рицарю и блг, че не си поставил минус
09.05.2014 15:22
rizar написа:
във Виетнам, Лаос, Камбоджа, Куба, Никарагуа, Корея и так. нат.
напоследък в Ирак, Сирия и т.нат.

Германия прави грубата грешка да тръгне срещу Русия.
За мен съюзът на трите императори, макар и насочен срещу България е бил гаранция за мира в света през 19-ти век.
Грешка е на германците, че тръгват срещу Русия още в края на 19-ти век.


Америка НЕ е бита никъде и навсякъде нейното качество като армия предивиква в пъти повече загуби при противниците й - факт!

ГЕРМАНИЯ НЕ УДРЯ ПЪРВА РУСИЯ - ПСВ ПЪРВА РУСИЯ ВЛИЗА В ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ И ЗПАОЧВА ВОЙНА

Боже, не знаеш ли това?! или си караме по инерция

Отделно руската политика става антигерманска още във времената на Бисмарк.
цитирай
23. zaw12929 - АКО ХИТЛЕР БЕШЕ ПОБЕДИЛ, ЩЕШЕ ДА ...
09.05.2014 15:26
АКО ХИТЛЕР БЕШЕ ПОБЕДИЛ, ЩЕШЕ ДА ПРЕВЪРНЕ СВЕТА В КОНЦЛАГЕР С КРЕМАТОРИУМ. НЕ МОЖЕ ДА ОНЕВИНЯВАМЕ НАПАДАТЕЛЯ И ДА МУ ПРЕПИСВАМЕ БЛАГОРОДНИ ЦЕЛИ
СЕГА ПАК НЯМА ИЗБОР- ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В ЛЪЖИТЕ НА ПРОПСГСНДАТА, КОЯТО ЗАЩИТАВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.
цитирай
24. germantiger - ...
09.05.2014 15:27
podvodni написа:
Хубаво редиш думичките. И многа ще ти се вържат без да се усетят. Реално това и целиш, нали така?
Обаче, защо не ми отговориш на един простичък въпрос? -
Защо, аджеба, му трябваше на Хинки да отваря "кутията на Пандора"? Чехия, Унгария, Полша, Белгия, Холандия, Дания, Франция, Гърция, Кипър, Северна Африка, СССР - че е бил малоумен - бил е, ама цял един народ, па бил той и германският, да подкрепи и последва един малоумен е, мекоказано, олигофрения. Ако си бяха седяха мирно и кротко с парадите и факелните шествия, то ти сега да носиш фамилията Готлиб вместо Боголюбов.


Ти хубаво редиш позичките - постинга ми е за 9 май, а ти желаеш да отвориш "нова тема"

Добре ОТВОРКО ;)

Хитлер беше "лош чичко мустак" и скочи на тоз и оня

СЕГА МОЯ ВЪПРОС и не един

ЗАЩО РУСИЯ ВЕКОВЕ НАРЕД МАЧКА 136 НАРОДНОСТИ
ЗАЩО РУСИЯ ПРЕВЗЕ СРЕДНА АЗИЯ С ТЕРИТОРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ЕВРОПА
ЗАЩО РУСИЯ И ДОСЕГА ВЛАДЕЕ ЧАСТ ОТ КАВКАЗ, ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК бах ги у чучкчите дори ;) курилите да ядат к..
цитирай
25. vencivaleri1951 - Ами той и Путин го каза горе долу така
09.05.2014 15:28
Каза , че днес е ден на ветераните и загиналите във войната.

Иначе никой народ не пемели война. Народите само губят. Печели капитала, донякъде науката и някои лидери и командири записали се в победителите.

Казвал съм ти какво е казал маршал Толбухин при награждаването на един хлапак тогава тръгнал от колибарско село с обреза на чичо си и пътувал до Виена повече от две години- " Война поручик пахнет говнама...не духами"
Днес този хлапак му помагах да стигне до масата. Пийна "законните" сто грама и ...заспа. Той е "победител". Избрал е /.избрали са му е по точно/ една от най-трудните и рискови професии и казваха че е сред най-добрите. Днес една чаша го приспа.Вероятно някой твой роднина някъде в германия и връстник на баща ми го е приспала чашка шнапс по същия начин. След това и победител и победен /дано да имат още доста дни/ ще си отидат от този свят по един и същи начин. Както и русофили и русофоби...
Ние непрекъснато се ежим, надприказваме и в тези си начинания отиваме към един и същ край.
Не е ли по продуктивно да говорим за "дехами" чем за "говнами" по лексиката на маршала?
цитирай
26. germantiger - ...
09.05.2014 15:37
vdp написа:
Този път ще трябва да се съглся с това, което си написал. Никаква победа не може да има след касапница с над 50 милиона жертви. Трябва да се съглася, и че съветските жертви са много повече от германските. Мога да се определя, като умерен русофил, но в никакъв случай не съм съветофил или комунистофил. За повечето жертви от руска страна по скоро съм склонен да приема не толкова германското превъзходство, колкото отншението към живота на войника на руското командване - а то е геноцид към собствения си войник. Не мога да разбера, защо си против Виктор Суворов, за мен той в книгите си изнася факти, доста по-близки до истината от официалната съветска история за войната (доколкото изобщо има такава).
ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА КАСАПНИЦА В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!
Нито Ханс, нито Иван са виновни, че вождовете им са ги хвърлили в смъртоносна месомелачка.


Благодаря за коментара - един русофил да изтърпи явно на моменти русофобския ми постинг (защото все пак някъде съм прекалил) говори добре за русофила, може би не добре за мен.

За Суворов е премного защо и как за мен не е ниво, най-общо:
- Суворов пише лафове голяма част от които са писани десетилетия преди него на запад - просто българина чете руснаци и толкова му е тавана, за това и Виктор Суворов му е мяра
- Суворов не слиза в тактическа рамка, а тя... е основна за ВСВ (защо е така, а не иначе) е въпрос на цяла книга, защото бол народ ще напише точно обратното на това което сега ти написах - липсата на тактическа рамка в неговите книги ги прави... посредствени
- Суворов като генезис - неговото минало и прочие е друга немалка тема
Отделно ако влезем в конкретика - една от основните му тези (и не само негова) - съветите губят защото били разгърнати/развърнати с русизъм (ползват го и в бгармията) или подготвяни и обучавани за настъпление е... НЯМА ДУМА - БОКЛУК, ИДИОТИЗЪМ, ПРОСТО ПРОФАН може да напише това първо защото ТОВА НЕ Е ИСТИНА КАТО РАЗГЪРЩАНЕ И ДИСПОЗИЦИИ И ВТОРО И ТРЕТО И ДЕСЕТО..

Разбира се, с право си да не се съгласиш с мен!

Следващото НЕ е насочено към, теб

Арогантно ще звуча, но ще се самоцитирам от друг мой постинг:

1. КОГАТО ЧОВЕК ГОВОРИ ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СИ ОТДЕЛИ ПОНЕ 2-3 ГОДИНИ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10Г) ЖИВОТ ДА ЧЕТЕ... ТРЯБВА ПЪРВО ДА ПРОЧЕТЕ ГЕРМАНСКИТЕ АВТОРИ ГЕНЕРАЛИ И ПОЛЕВИ КОМАНДИРИ, ЗАЩОТО ТЕ БЯХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В БОЯ НА ТАКТИЧЕСКО И ОПЕРАТИВНО НИВО! СЛЕД ТОВА ДА ЧЕТЕ И РУСНАЦИ И ЗАПАДНЯЦИ! СЛЕДВАТ ДНЕШНИТЕ АВТОРИ... И БЕЗ КЛОУНИ КАТО Виктор (Не генералисимус Александър има разлика) СУВОРОВ, БУНИЧ И ПОДОБНИ - ТЕ СА ПЪЛНЕЖ, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ЗНАЕШ!

2. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ПО ВЪЗМОЖНОСТ С ВЕТЕРАНИ ИЛИ ДРУГИ ЧУЛИ И ЗАПИСАЛИ ДОРИ НА КАСЕТКА ТЕХНИТЕ РАЗКАЗИ, ТРЯБВА ДА ГИ ЧУЕШ КАК ГОВОРЯТ НА ЧАШКА У ДОМА, НЕ НАВЪН - НЕ УЛИЦАТА!

3. ТРЯБВА ДА СИ ОТДЕЛИШ ВРЕМЕ ДА ПОСЕТИШ ОСНОВНИТЕ МУЗЕИ ПОНЕ В ЕВРОПА - ИМАТ СИ САЙТ И УПЪТВАНЕ! ДА ПОМЪЛЧИШ НА НЕЧИЙ ГРОБ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ НА ГЕРМАНСКИ ГЕРОИ) ОТ ОНИЯ ГОЛЕМИТЕ НА ОНОВА ВРЕМЕ, ДА СИ ВЗЕМЕШ ПРЪСТ В ЧАШКА - "ШОТЧЕ"!

4. ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕДАШ МНОГО КЛИПОВЕ И СЕРИОЗНИ ФИЛМИ - НЕ ДИСКЪВЪРИ, ХИСТЪРИ И ДА ЗАБРАВИШ БЪЛГАРСКИ ИЛИ РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ, КАКТО И ФИЛМИ КАТО ГОРКИЯ РЕДНИК РАЙЪН, ПЪРЛ ХАРБЪР И ДА ЗАЧЕРКНЕШ УИКИПЕДИЯ КАТО ИЗТОЧНИК НА ЗНАНИЕ!

5. ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИШ, ПРЕТЕГЛИШ, СРАВНИШ И ПРЕСПИШ ПОЛОВИН ГОДИНА ИЛИ ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВСИЧКИ ЗНАНИЯ В ТОЧКИ 1,2,3 И 4... ДА ГИ СМЕЛИШ, ПРЕОЦЕНИШ, ДА ГИ "АБСОРБИРАШ" - ПОПИЕШ!

6.КЪМ ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА "ДОБАВИШ" АРМЕЙСКИ ОПИТ В НАЦИОНАЛНА КАЗАРМА ИЛИ НАВЪН, ДА ИМАШ СОБСТВЕН ОПИТ В МЪЖКИ КОЛЕКТИВ С ОРЪЖИЕ И ДАЛЕЧ ОТ СТОЛ, СТАЯ И РОДИТЕЛ!

СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И ДА ГОВОРИ КАТО РАВЕН С МЕН!

БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ ЗА АРОГАНТНОСТТА!
цитирай
27. germantiger - ...
09.05.2014 15:42
mikolaj написа:
Писал съм ти го на лично, а мисля и като коментар тук-

За целия този провал, за кръвопролитията и жертвите огромната вина е на Хитлер и НСДАП. Щреземан, външният министър на Германия,през 20-те години постига невиждани успехи на международната сцена. Стратегията му е да използва жестокия Версайския договор, за да притиска Англия и Франция. Той се справя успешно с кризата в Рур. Напът е дори да върне в територията на Германия Познан и Гданск. Преждевременната му смърт обаче прекратява тази политика. Следва бърза военна екпанзия и агресивна външна политика на Хитлер, който, по мое мнение, иска твърде много. Вместо да върне старите граници на Германия, той се опитва да завладее Европа.

А какво можеше да се случи, ако политиката на Щреземан беше продължена:

-Германия щеше да се върне в старите си граници без кръвопролития и конфликти.
-Армията щеше да бъде възстановена през 30-те години, разбира се, не в толкова голямо количество.
-Сталин щеше да нападне първи и без проблеми смазан от Германия, Англия и Франция. Комунизмът щеше да си отиде бързо.

Моето заключение: Хитлер помогна изключително много на Сталин и комунизма като цяло. Благодарение на него Сталин постигна това, което по времето на Ленин бе немислимо. Между другото, благодарение на Хитлер днес евреите имат собствена, силна държава с атомно оръжие. Защото, ако попиташ: "Защо имате атомна бомба?", те ще ти отговорят: "Заради Холокоста!".


Съгласието ми с теб
-Германия щеше да се върне в старите си граници без кръвопролития и конфликти.
-Армията щеше да бъде възстановена през 30-те години, разбира се, не в толкова голямо количество.
-Сталин щеше да нападне първи и без проблеми смазан от Германия, Англия и Франция. Комунизмът щеше да си отиде бързо.

В ГОРЕНАПИСАНОТО ОТ ТЕБ, МИСЛЯ ЧЕ СИ... АБСОЛЮТНО ПРАВ!

Несъгласието ми с теб

Този модерен извратен изказ да ме прощаваш ;) И НЕВЕРЕН

Еди-кой си имал вина за този праздник - научете се на думите и мястото им - знам разбира се за "контрапункта" не в музиката, знам за експресивността, но НЕ ТАКА

Днешния модел лафове наистина ви кара да си вярвате дори когаот пишете оригинално и ОБЪРКАНо, разбира се, не аз имам право да ти казвам как да пишеш, но:

Хитлер не помага на Сталин, защото Хитлер губи, А НА СТАЛИН ПОМАГА РЕЗУЛТАТА ОТ ВОЙНАТА

ХИТЛЕР Е ИСКАЛ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ ЛИ "БЕ УМНИЦИ" :) ?!

ХИТЛЕР БИЛ ПОМОГНАЛ НА ЕВРЕЙТЕ ДА СИ ИМАТ ДЪРЖАВА...

ПОМАГА ИМ РЕЗУЛТАТА И СЛЕДВОЕННИТЕ БОЛ ПОИЛИТИКИ, ПРОЦЕСИ И ДЕЙСТВИЯ - ХИТЛЕР ДА НЕ БИ ДА Е ЖЕЛАЛ ДА ИМ Е В ПОМОЩ "БЕ УБОСТНИЦИ"

С две думи - можем да сучим и пишем витиевато, още по-можем йезуистки да "тълкуваме" - ако ти го правиш, мога и аз - та желаеш ли да ти покажа как за всичко е виновна България или Германия или Полша в цялата земна история - мога, да пробвам ако искаш ?!
цитирай
28. getmans1 - Било каквото било!
09.05.2014 15:49
Алтернативата е:
„Ода на радостта“ или „День Пабеды“ и Апокалипсис за нас и децата ни!
цитирай
29. germantiger - ...
09.05.2014 15:50
viva1122 написа:
Впечатляващ постинг- поздравление и уважение към автора! Почит с "минута мълчание" за всички жертви на войната! Нека никога да не се повтаря, но уви... желанието ми е едно, а реалността друга.
Постинг - съдържателен, научаващ, за който иска да научи /като мен/ и не на последно място - с много чувство и знание.

Много точно заглавие -което на мене лично много ми допада и ще го повторя

"Да търсиш и намериш истината е по-лесно... по-трудно е да я приемеш!
НЕ ДЕН НА ПОБЕДАТА, А ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ"


Ще те цитирам, защото това е част от смисъла и целта на този постинг:

Постинг - съдържателен, научаващ, за който иска да научи
Почит с "минута мълчание" за всички жертви на войната! Нека никога да не се повтаря, но уви... желанието ми е едно, а реалността друга.

ГОЛЯМО ТИ БЛАГОДАРЯ :)
синтезирала си ме
цитирай
30. germantiger - ...
09.05.2014 15:54
parasol написа:
дава възможност да се оеняват събитията по-трезво. Днес вече е ясно, че Русия празнува ден на поедата, защото всъщност загуби войната. Изтегли войските си след падането на Берлинската стена, изолира се от цивилизования свят, затова сега наново иска война. и "победа" за нея е завземането на един полуостров. Много жалка държава.


Днес не съм толкова жесток в оценката си за Русия!

Те се стремят да гонят своя интерес, те гледат своя интерес като всяка друга "велика сила", а удара е зверски близо до тях, ако бях обективен бих дори ги разбрал, макар и не оправдал. НЕ оправдавам САЩ за ставащото в Украйна, а може би и ЕС?! Те също показват своето лице, но са по-перфидни :)

Що иде реч до методите на москалите - те са това, което ти посочи - нужни са победи, които всъщност са поражения, но наричани "победи".
цитирай
31. germantiger - Специално ти благодаря!
09.05.2014 15:57
nbrakalova написа:
Прието е за нормално победителите да пишат историята. Не би трябвало обаче да е нормално да го правят от позицията на съдници. Защото деянията им не са по-малко зли от тези, срещу които са тръгнали и в последствие надвили. Защото естеството на победителите, не е по-различно от естеството на победените. Защото в последната ВСвойна под развявания от победителите мотив за човечност (която е твърде спорно понятие!) същите са проявили колосално в повече злина от победените злодейци, както и тяхната холокоста е много по-фрапираща по мащаб от тази (да не кажа – тези) на победените.
В поредното честване на 9 май germantiger не забравя да напомни, че е по-добре Празникът на "победата" – 9 май да бъде преди всичко повод не за фанфари, манифестации, декларации и биене в гърди, а за посипване главите с пепел и смиряване...
"… Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери." (Матей 7:2)


Както великолепно (да не кажа гениално, но ти скромно няма да ми позволиш), ТА КАКТО МЪДРО СИ КАЗВАЛА -

В ПОБЕДАТА И СЛЕД ПОБЕДАТА ЛИЧИ И СЕ ПОКАЗВА ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ, ИСТИНСКАТА НЕГОВА НРАВСТВЕНА СЪЩНОТ (или липса на такава)!
цитирай
32. germantiger - ...
09.05.2014 16:00
planinitenabulgaria написа:
А днешният ден се ползва за нагнетяването на тези лъжи.
Единственият, който пише нещо умно по тази тема е Виктор Кордон - дано да постне нещо точно сега. Защото бетонните глави, промитите мозъци, заразените с вируса на Маркс и прикриващите се между тях агенти с картончета, пропагандиращи линията на Центъра продължават да разпространяват лъжи. А тези лъжи са че, лошите - Германия, нападнали най-щастливите хора в света - СССР, станала световна война и в нея щастливците пречупили гръбнака на лошите. Това каза Путин на парада точно преди една година. Истината е съвсем друга - мафията ппредизвика тази война за да ликвидира конкурента на САЩ и Англия – Германия, която постигна всичко сама без да ограбва чужди държави-колонии по целия свят.
Имам критика към мнението ти за бъдещето на Германия. Така им се иска на тези, които внедриха там плана Маршал, те затова и го внедриха, но здравият ген на германците ще се прояви когато му дойде времето.
Брависимо за постинга!


Аз също ти благодаря за коментара и очаквах подобен от теб - ти винаги реагираш положително и с подкрепа към мен!

Също се надявам Виктор Кордон да направи постинг или да продължи линията, която следва и поредицата, която е замислил.

За здравия ген на германци, българи и прочие други аз поне НЕ ВЯРВАМ, но дай Боже да си прав!
цитирай
33. germantiger - ...
09.05.2014 16:05
karaiany написа:
Абсолютно съгласен съм с теб, че нямa по бит и унизен народ от германския. Свалям шапка и коленичa пред жртвите му. Очевидно това рядко се прави, а когато се случва е тихо и незабележимо.
Няма да се съглася с теб, че Германия няма бъдеще. Бил съм много пъти там и съм очарован от топлотата им. Винаги съм се чувствал добре, много повече отколкото във Франция например.
Колкото до парадите на победата, отдавна мисля, че няма нужда от такива. Те са храна за омраза и реваншизъм, и с нищо не помагат за лечението на "празнуващата нация".
Русия има нужда от повече любов, а не омраза, нещо коeто Путин и шайката бандити около него не виждат.
Колко ли още мъка и страдание ще видим в Европа?!


Част от франсетата са шовинисти ;)
И намирам това за здравословно за самите тях, ако "германците" имах поне МАЛКО от това, само щяха да спечелят ДНЕС!

К А П У Т И Н какво за него - просто капут или путин - трябвал му КУРДОВ ;)
Абе световен лидер като пионерката Ангела Феркел (не Меркел) то Феркел е прасенце също
цитирай
34. germantiger - ...
09.05.2014 16:09
17. born - Макар заглавието ти да изглежда ...
Джани ме изпревари с това, което написа, защото моите виждания за двете нации са сходни. Що се отнася до постинга, както винаги съдържателен и аналитичен, бих казал, че между черното и бялото има много, много нюанси. По някои въпроси си прав, по други се разминаваме. Но това не е фатално. Знаеш ли припокриването на националните и политически възгледи винаги води до грешки. Ето в някои и то повечето моменти при теб омразата и ненавистта към комунизма /ако някъде по света е имало подобно нещо/ се покрива с представата за Русия в частност. Нищо че харесваш Чайковски или Шишкин. В началото на 90-те години унгарците препогребаха в една гробница всички жертви - и комунисти, и хортисти и всякакви. И когато правят панихида поменават хора, а не политически лица. Затова са нация, а не цигански табор.

...

Така е, често се припокрива първо поради моя грешка, но второ защото често Русия и русофилите в БГ (част от тях) със своите действия, писания и съждения ми показват, че съм прав в това ми припокриване.

Отново да спомена - припокриването при мен е предизвикано и обосновано, то не е моя фикция, а заслуга на другари и руснаци (като политика, не обобщаващо в смисъл на народ).

ЗА УНГАРЦИТЕ НЕ ЗНАЕХ - МЪДРО!
Вероятно някоо от близките не са се съгласили, но това са неразпознати жертви предполагам.
ЗА УНГАРЦИТЕ ЩЕ ГО ЗАПОМНЯ!
цитирай
35. germantiger - ВСе пак блг за коментара!
09.05.2014 16:12
zaw12929 написа:
АКО ХИТЛЕР БЕШЕ ПОБЕДИЛ, ЩЕШЕ ДА ПРЕВЪРНЕ СВЕТА В КОНЦЛАГЕР С КРЕМАТОРИУМ. НЕ МОЖЕ ДА ОНЕВИНЯВАМЕ НАПАДАТЕЛЯ И ДА МУ ПРЕПИСВАМЕ БЛАГОРОДНИ ЦЕЛИ
СЕГА ПАК НЯМА ИЗБОР- ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В ЛЪЖИТЕ НА ПРОПСГСНДАТА, КОЯТО ЗАЩИТАВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.


Глупости ;)

КОМУНИЗМА СЪЗДАДЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЛАГЕРИ

КОМУНИЗМА ИЗБИ МИЛИОНИ ПОВЕЧЕ ОТ НАЦИЗМА и всеки друг режим

СТАЛИН ПРЕВЪРНА ПОЛОВИН ЕВРОПА В ЧЕРВЕН ЗАНДАН, а Хитлер з аняколко години обедини България с Македония - СТАЛИН, ТИТО, ДИМИТРОВ Я РАЗДЕЛИХА

Факти и истини, които болят

Намерих ти ги, знам, че не ги приемаш :)
цитирай
36. germantiger - ...
09.05.2014 16:18
vencivaleri1951 написа:
Каза , че днес е ден на ветераните и загиналите във войната.

Иначе никой народ не пемели война. Народите само губят. Печели капитала, донякъде науката и някои лидери и командири записали се в победителите.

Казвал съм ти какво е казал маршал Толбухин при награждаването на един хлапак тогава тръгнал от колибарско село с обреза на чичо си и пътувал до Виена повече от две години- " Война поручик пахнет говнама...не духами"
Днес този хлапак му помагах да стигне до масата. Пийна "законните" сто грама и ...заспа. Той е "победител". Избрал е /.избрали са му е по точно/ една от най-трудните и рискови професии и казваха че е сред най-добрите. Днес една чаша го приспа.Вероятно някой твой роднина някъде в германия и връстник на баща ми го е приспала чашка шнапс по същия начин. След това и победител и победен /дано да имат още доста дни/ ще си отидат от този свят по един и същи начин. Както и русофили и русофоби...
Ние непрекъснато се ежим, надприказваме и в тези си начинания отиваме към един и същ край.
Не е ли по продуктивно да говорим за "дехами" чем за "говнами" по лексиката на маршала?


Не е лесно теб да те коментира човек, защото обяснимо се поне раздвоявам ;)

Съгласен съм с мириса на ..., но не парфюм и хубаво го е казал бившия на Добрич.

За споменатата чашка - е НЕ ТАКА! Не се будалкам - бих казал, че ми става тъжно като прочета, нищо че тя е това истината и на запад и на изток.

ФИЛОСОФСКИ И БУКВАЛНО БИТИЙНО - ВСИЧКИ ЖИВЕЕМ И УМИРАМЕ И ДЕЙСТВИТЕЛНО СЕ НАДПРИКАЗВАМЕ И ЧЕСТО ЕЖИМ - АЗ СЪЩО - ФАКТ!

Ти обаче си дозрял - аз още не и както знаем ще дозрея (ако доживея) в друго време, но тогава ще съжалявам за това пропуснатото итн - това е то живота.

СПЕЦИАЛНО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗАЩОТО НА ДНЕШНИЯ ДЕН ТИ ПОНЕ ПРИ МЕН ПИШЕШ КОМЕНТАР, КОЙТО АЗ АКО БЯХ НА ТВОЕ МЯСТО НЯМАШЕ ДА СЕ СЪБЕРА И НАПИША ПОД ТАКЪВ ПОСТИНГ.

Когато се усетя много русофобски в мен като съждения (не в постинги пред други) се сещам за няколко човека - единия си ти от нет, другите реални и ми става кофти за крайността и прекаляването ми!
цитирай
37. germantiger - ...
09.05.2014 16:21
getmans1 написа:
Алтернативата е:
„Ода на радостта“ или „День Пабеды“ и Апокалипсис за нас и децата ни!


"Бе тва" като Вангелия - почти като баба Ванга непозналата ;)

Има категоричност, цинизъм, но нецинично поднесен, но и ИСТИННОСТ В ТВОЯ КОМЕНТАР - за съжаление! И все пак - да не преварваме бъдещето, но и аз съм песимист.
цитирай
38. sestra - Поздравления за всичко тук написано.
09.05.2014 16:37
Историята е много повече хронология на обезумяло човечество отколкото на възход и поуката от нея е една - справедливо смирение.
цитирай
39. zaw12929 - РУСИЯ ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА С ЧОВЕЩИНА, КАКВАТО ЕВРОПА НЯМА
09.05.2014 16:40
от ХVІІІ в. насам количественият превес е на руснаците. Именно те са построили всички главни градове, пристанища, пътища и канали на Крим. Ако Санкт-Петербург е бил „северният прозорец на Русия към Европа“, то Крим и Малорусия са били „южният прозорец към целия свят“. Неслучайно руските самодържци - Петър І и Екатерина ІІ, които пробили тези „прозорци“, получили названията „Велики“.
Първият управител на Крим получава титлата Потьомкин-Таврически, в Санкт-Петербург бил построен дворец, наречен „Таврически“. В боевете на полуострова срещу турците загубил окото си нашият прочут фелдмаршал, победителят на Наполеон - Михаил Иларионович Кутузов. Там се е разгърнал талантът на великия пълководец Александър Василиевич Суворов. 250 години Крим процъфтяваше в състава на Русия, търпял е поражения, но в края на краищата е отбелязвал величествени победи - и е оставил незаличима следа в във военната и културна история на великата ни страна, като се е превърнал в част от нашата душа.
Завръщането на Крим в състава на Русия беше посрещнато наистина като възстановяване на справедливостта. Душевната нагласа на кримчани съвпадна със сърдечното желание на руснаците - ето защото възсъединяването мина без жертви, без насилие, в празнично настроение. Бившите украински власти и техните въоръжени сили, намиращи се в Крим, не оказаха никаква съпротива и спуснаха знамената си, сякаш подчертавайки разбирането си, че са били тук странични и временни пришълци. Слава Богу!
За жителите на Крим присъединяването към Русия се оказа исторически шанс да избягнат катастрофалните последици от всеобхватната криза, която сега завладява цялата украинска държава.
цитирай
40. germantiger - ...
09.05.2014 16:45
sestra написа:
Историята е много повече хронология на обезумяло човечество отколкото на възход и поуката от нея е една - справедливо смирение.


ПЕРФЕКТНО НАПИСАНО - солидарен съм!
цитирай
41. chetohche - Спокойно - немците и японците също ...
09.05.2014 16:46
Спокойно - немците и японците също са били големи мързеливци, когато са ги управлявали феодалните елити. Например през 1820 г. британският пътешественик и писател Джон Ръсел пише, че немците са "тежкоподвижни, непретенциозни хора..., които не са надарени нито с острота на възприятието, нито с бързина на усещането". Според Ръсел те трудно възприемат новите идеи. "Дълго време минава, преди един германец да бъде накаран да схване смисъла на нещо, което за него е ново, и също така е трудно да го накараш да вложи старание в постигането му".

Британците са смятали, че немците са прекалени индивидуалисти, не са способни да си сътрудничат и затова публичната им инфраструктура е пълна катастрофа. Вицекралят на Индия Джон Макфиърсън пише: "Пътищата в Германия бяха толкова лоши, че се пренасочих към Италия." (Забележете, човекът идва от Индия!)

Честни ли са немците? Сър Артър Брук Фокнър, лекар в британската армия, пише: "Търговците и магазинерите гледат да те измамят винаги, когато могат, дори и за най-дребните неща. Това мошеничество е универсално..."

Освен че са мошеници, според сър Артър немците страдат от сериозни емоционални
разстройства, понякога приемат нещастието със смях, но друг път изпадат в дълбока и безпричинна меланхолия...

Тези впечатления на англичани за немците от ХIХ век съм взел от книгата "Лоши самаряни" на Ха-Джоон Чанг, професор по икономика в Кеймбридж.

Той е роден в Южна Корея – един трудолюбив народ, който в миналото също е бил обявен за мързелив от пътешествениците. Японците също не са били цвете за мирисане. Американският мисионер Сидни Гулик прекарва 25 години (1888-1913) в Страната на изгряващото слънце и написва книгата “Еволюция на японците”. В нея той твърди, че японците правят впечатление на “мързеливци, които са напълно безразлични към това, че времето лети.”

Според него японците са “небрежни и емоционални” хора, които се отличават с леко сърце, не се тревожат за бъдещето и живеят само в настоящето.

Както и да е, но нашата икономика сега е три пъти по-малка като процент от световната, спрямо когато бяхме в СИВ и Вършавският. И жилищата на хората са от тогава, и всичко. . ДОРИ ВОЕННАТА ТЕХНИКА И САМОЛЕТИТЕ. Българинът живее най-на тясно в сравнение с останалите европейци. Статистиката показва, че площта, която се пада на човек от населението в страната ни, е сред най-малките на Стария континент - около 15 кв. м. За сравнение в Унгария живеят на по 20 кв. м, а в Германия се ширят на по 41 кв. м.
цитирай
42. hasanreza - Прочетох го тук, в блога, няма ли да е по-подходящо по темата?
09.05.2014 16:53
Всичко е само РОССИЯ!Останалото е само един фон!!!!!РОССИЯ остана най-великата и могъщата държава на света!!!

Хитлер капут!
Германия капут!
Да живее мира!!!!!
С днем победы, РОССИЯ!!!!!



* * * * * * * *

Мирът е спасен, защото Червената армия беше непобедима!!!!!



Хитлер капут, капут, капут!!!!!

Германия капут, капут, капут!!!!!
РОССИЯ - най-могъщата славянска и безсмъртна империя, която даде една велика светлина на Планетата!!!!!
Не знам кой излъга Барак Обама, че САЩ е най- могъщата държава на света!!!!!Това е едно заблуждение на общественото мнение, защото историята говори съвсем друго!!!!!

9 МАЯ - ДЕН ПОБЕДЫ!!!!!
АДОЛФ ХИТЛЕР КАПУТ! ГЕРМАНИЯ КАПУТ!!!!!НАЦИЗЪМ КАПУТ!!!!!
ПРЕЗ 1918 Г. ГЕРМАНИЯ БЕЗУСЛОВНО КАПИТУЛИРА, КАКЪВ КАПУТ!!!!!СЛЕД 27 Г. СЪЩАТА ГЕРМАНИЯ ОТНОВО СТАНА КАПУТ! ИЗОБЩО НА ГЕРМАНЦИТЕ ИМ СТАНА НАВИК ДА СА КАПУТ!!!!! ДНЕС ИКОНОМИКАТА НА ГЕРМАНИЯ БИЛА В РЪЦЕТЕ НА РАЗБОЙНИЦИ И НЕ Е ЛИ ТОВА ЕДИН ГРОЗЕН КАПУТ ЗА ГЕРМАНСКАТА НАЦИЯ?!
РОССИЯ СЕ ГОТВИ ЗА ГРАНДИОЗЕН ПАРАД НА ТОЗИ ВЕЛИК ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН, КОГАТО НЕ САМО ЕВРОПА, НО И СВЕТА БЕШЕ ОСВОБОДЕН ОТ ФАШИЗМА!!!!!

http://teomira.blog.bg/politika/2014/05/07/germaniia-kaput.1263009
цитирай
43. germantiger - Към 42. chetohche - благодаря
09.05.2014 17:10
Също съм чел доста написано за германците от 16 до началото на 20 векове като народопсихология.

ВПРОЧЕМ ЧЪЧРЧИЛЛ ИМ ПОДНАСЯ ДОСТА КОМПЛИМЕНТИ (по британски - обяснявайки защо германеца е най-голямата умна, инициативна и индивидуалистка опастност) днес с част от това успешно е приключено.

P.S.
"А иначе" съм впечатлен, че в постинга и дискусията открихте темите, които коментирате.
цитирай
44. germantiger - Към 43. hasanreza - Хасане, сине мамин лелин
09.05.2014 17:12
Благодаря, че ми сигнализира за този епохален постинг от дамата - коментирах при нея, но няма мина метър - тя ще ме закапути ;) нали е .ути

Ти кажи сега - мирише ли на чорапи в джамията ;) ?!
цитирай
45. mikolaj - Просто хипотеза
09.05.2014 17:27
"С две думи - можем да сучим и пишем витиевато, още по-можем йезуистки да "тълкуваме" - ако ти го правиш, мога и аз - та желаеш ли да ти покажа как за всичко е виновна България или Германия или Полша в цялата земна история - мога, да пробвам ако искаш ?!"

Аз мога лесно да ти докажа, че нищо не съществува, но от това практическа полза няма да имаме.

Идеята ми е, че е трябвало политиката на Щреземан да бъде продължена. Така вероятно историята на Европа след 1933 г. щеше да е по-различна. Това е само хипотеза, разбира се. Може би тази чудовищна война е трябвало да се случи, кой знае. При всички случаи, след войната се случва точно обратното на исканото от Хитлер- Германия губи може би към 30 % от изконните си територии, самочувствието на немците е смазано, евреите си създават държава без проблеми, комунизмът завладява половин Европа, вкл. и част от Германия, немската армия става подчинена на... САЩ. И т.н., и.т.н., да не изброявам още.

Съгласен съм, че за вина не бива да се говори. Както и да е, всичко е минало, не можем да върнем времето, но не бива тези събития да се повтарят.

цитирай
46. ka4ak - кОМЕНТАР,ЗА МИСЛЕЩИ!!!или, защо 9 май, е ден на Европа???!
09.05.2014 17:33
http://ka4ak.blog.bg/politika/2010/05/09/do-vsichki-grajdani-na-bylgariia-vse-pak-sme-edinstvenite-ko.542054
цитирай
47. allvin - !!!
09.05.2014 17:41
Тигре,доколкото те познавам,няма да имаш нищо против да постна поста ти във фейса,нали?

P.S. Поздравления за поста!
цитирай
48. allvin - Хахахаха ... бива си те,Тигре! :)
09.05.2014 17:46
germantiger написа:
Благодаря, че ми сигнализира за този епохален постинг от дамата - коментирах при нея, но няма мина метър - тя ще ме закапути ;) нали е .ути

Ти кажи сега - мирише ли на чорапи в джамията ;) ?!


Майсторски ,,изстрел",Тигре - като Витман - право в ,,десетката"!!! :)
цитирай
49. podvodni - Котенце, взе да олигофренясваш. ...
09.05.2014 17:46
Котенце, взе да олигофренясваш.
Постинга ти е за 9 май, нал тъй? Хленчиш като ...., аре да не казвам като какво, че видиш ли не били признати жертвите на германците от ВСВ. Само че, защо така удобно не споменаваш, че жертвите, независимо от коя страна са следствие на войната която сътвори любимият ти фюрер с подкрепата на гениалните германски генерали. Ами пиле, в този дух е и моят въпрос - що му требваше на Хинки, реципрочно - на германският народ, да почва една такава война? И то забележи, против СССР и при положение, че няма достатъчната суровинна и пр.обезпеченост. Можеха да си маршируват и развяват знамената по стадиони, площади и пр., та даже и да се задоволят с чопнатото в Европа. Обаче не, требе и СССР-то. Бе, ти да си чувал поговорката - Лаком гъз -кръв сере?
Та никак не ми е чудно защо отбягваш въпроса!
Вместо това почваш да ми разтягаш някви локуми защо Русия завзела територии от Азия, Африка, Нова Зеландия, Луната и Марс.
Прекалено глупаво, наивно и страхливо, не ли?
цитирай
50. germantiger - ...
09.05.2014 18:00
allvin написа:
Тигре,доколкото те познавам,няма да имаш нищо против да постна поста ти във фейса,нали?

P.S. Поздравления за поста!


Всъщност съм ти БЛАГОДАРЕН за популяризирането и нямам нищо против!

Бих благодарил на всички 8 добавили постинга във фейса, но не знам кои са :)
цитирай
51. germantiger - ...
09.05.2014 18:01
ka4ak написа:
http://ka4ak.blog.bg/politika/2010/05/09/do-vsichki-grajdani-na-bylgariia-vse-pak-sme-edinstvenite-ko.542054


Никога не съм попадал на тази конкретика и никога не съм я търсил, но браво за попадението!
цитирай
52. germantiger - Хуйо
09.05.2014 18:06
podvodni написа:
Котенце, взе да олигофренясваш.
Постинга ти е за 9 май, нал тъй? Хленчиш като ...., аре да не казвам като какво, че видиш ли не били признати жертвите на германците от ВСВ. Само че, защо така удобно не споменаваш, че жертвите, независимо от коя страна са следствие на войната която сътвори любимият ти фюрер с подкрепата на гениалните германски генерали. Ами пиле, в този дух е и моят въпрос - що му требваше на Хинки, реципрочно - на германският народ, да почва една такава война? И то забележи, против СССР и при положение, че няма достатъчната суровинна и пр.обезпеченост. Можеха да си маршируват и развяват знамената по стадиони, площади и пр., та даже и да се задоволят с чопнатото в Европа. Обаче не, требе и СССР-то. Бе, ти да си чувал поговорката - Лаком гъз -кръв сере?
Та никак не ми е чудно защо отбягваш въпроса!
Вместо това почваш да ми разтягаш някви локуми защо Русия завзела територии от Азия, Африка, Нова Зеландия, Луната и Марс.
Прекалено глупаво, наивно и страхливо, не ли?


Кажи кукло ;)

Ти какво си се наежил на Мустака - да не е опънал баба ти или ДЯДО ТИ ?!

Какво му трябвало на Вълка стария (ад волф) - "ам че оди го питай бе кавал" ;)

Аз питам ли за кво им беше на казаците да одят в Чечня и да им режат главите... а ко имаш отговор за това - сподели го - инфо не отказвам.

P.S.
Не подкрепям агресията на Райха след присъединяване на Австрия, Зудетите и Мемел. Германските генеали, офицерски и унтерофицерски "корпус" действително са гениални - правилно си го написал.
цитирай
53. germantiger - ...
09.05.2014 18:11
mikolaj написа:
"С две думи - можем да сучим и пишем витиевато, още по-можем йезуистки да "тълкуваме" - ако ти го правиш, мога и аз - та желаеш ли да ти покажа как за всичко е виновна България или Германия или Полша в цялата земна история - мога, да пробвам ако искаш ?!"

Аз мога лесно да ти докажа, че нищо не съществува, но от това практическа полза няма да имаме.

Идеята ми е, че е трябвало политиката на Щреземан да бъде продължена. Така вероятно историята на Европа след 1933 г. щеше да е по-различна. Това е само хипотеза, разбира се. Може би тази чудовищна война е трябвало да се случи, кой знае. При всички случаи, след войната се случва точно обратното на исканото от Хитлер- Германия губи може би към 30 % от изконните си територии, самочувствието на немците е смазано, евреите си създават държава без проблеми, комунизмът завладява половин Европа, вкл. и част от Германия, немската армия става подчинена на... САЩ. И т.н., и.т.н., да не изброявам още.

Съгласен съм, че за вина не бива да се говори. Както и да е, всичко е минало, не можем да върнем времето, но не бива тези събития да се повтарят.



Ще трябва да се повторя и да напиша отново, че относно Щреземанн напълно споделям написаното от теб. Въобще трябваше да се приключи до Австрия, Зудетите и Мемел.

Нямаше да се приключи дотам дори Хитлер да беше "кротък", защото запада в лицето на англо-американския капитал и изтока в лицето на червената Русия щеше да предизвика война.
цитирай
54. fascindoo - Джърмантайгъре, затънал си....
09.05.2014 18:13
като германски "Тигър" на Източния фронт!
цитирай
55. germantiger - ДА ПРОЩАВАТ ДАМИТЕ :)
09.05.2014 18:14
С някои блогъри падаме - ставаме като ниво и лексика

Така е "щот" се обичаме и така трябва да е с такива и между мъже (понякога мъжлета).

Наистина съжалявам пред разумните четящи и особено пред дамската аудитория за някои реплики и дуплики между мен и отделни мачоблогъри, но така трябва - "ний си знаЙм" :)
цитирай
56. germantiger - мдааа
09.05.2014 18:18
fascindoo написа:
Джърмантайгъре, затънал си.... като германски "Тигър" на Източния фронт!


Точно така

Един такъв с командир на танк ОТТО КАРИУС Е ЛИКВИДИРАЛ 152 СЪВЕТСКИ ТАНКА - няма грешка, че и книгата му така се зове

"Тигрите в калта"
Tigers in the Mud - аха
цитирай
57. ka4ak - 52. germantiger - ... Мите,гледаш,ДАТИ и РАЗСЪЖДАВАШ!!!:)))
09.05.2014 18:37
germantiger написа:
ka4ak написа:
http://ka4ak.blog.bg/politika/2010/05/09/do-vsichki-grajdani-na-bylgariia-vse-pak-sme-edinstvenite-ko.542054


Никога не съм попадал на тази конкретика и никога не съм я търсил, но браво за попадението!

Толкова е просто,а и ОЧЕВАДНО!!!:)))
цитирай
58. podvodni - Добре образ! Щом този въпрос който ...
09.05.2014 18:52
Добре образ! Щом този въпрос който бях задал ти се струва доста неудобен и го избягваш съвсем по женски , ще задам еди н друг:
- Ще ли имаше Германия толкоз жертви, ако германците като "прагматици" не бяха се юрнали по фантазиите на Хинки и си бяха седели кротко у дома?

Нали знаеш, че гениалността се измерва по крайният резултата? А той на 8 май 1945 г. е ..... какъв?
цитирай
59. kordon - Защо Германия напада СССР?
09.05.2014 18:56
Тук някои хора задават въпроса защо Хитлер напада СССР при положение, че германската военна и цивилна икономика не е обезпечена с необходимите ресурси. Въпросът по принцип е резонен, макар че в случая питащите имат користни подбуди. Проблемът е още по-сериозен с оглед на това, че в този момент германските въоръжени сили провеждат операция срещу Великобритания и нападението над Съветския съюз всъщност отваря втори фронт – нещо, от което Хитлер особено се е боял. Защо тогава германците прекратяват по спешност мероприятието против Острова и нападат Русия?
Ами отговорът е много прост – защото Сталин се е готвил да нападне Германия в гръб докато последната воюва на запад! Германците са разбрали намеренията на съветското ръководство и са ги изпреварили. И макар да не са били достатъчно подготвени и осигурени със суровини, те са нямали друг избор освен да използват единственото си предимство - изненадата. В противен случай руснаците щяха да ги залеят като потоп, а след тях и цяла Европа. И тъй като съветските войски са се подготвяли за офанзивни действия, а не за отбрана, немското нападение ги сварва изключително неподготвени. Това обяснява и огромните жертви на Червената армия в началния период на съветско-германската война.

Тоест, в случая Хитлер е действал по принуда и нападението му над СССР е превантивна мярка срещу подготвяното от руснаците нападение в гърба на Третия райх. Така че за тази война и за десетките милиони жертви отговорността е на Сталин и на Съветския съюз! Разбира се, за някои другари тази истина не е удобна и те продължават да повтарят старите и изтъркани пропагандни клишета, но това вече си е техен проблем...
цитирай
60. germantiger - "Айде бе" Джоконда мУжка
09.05.2014 19:16
podvodni написа:
Добре образ! Щом този въпрос който бях задал ти се струва доста неудобен и го избягваш съвсем по женски , ще задам еди н друг:
- Ще ли имаше Германия толкоз жертви, ако германците като "прагматици" не бяха се юрнали по фантазиите на Хинки и си бяха седели кротко у дома?

Нали знаеш, че гениалността се измерва по крайният резултата? А той на 8 май 1945 г. е ..... какъв?


Не бре просителю - отговорих ти, но явно не четеш или просто желаеш да ме поставиш в някаква позиция но като пасивен не ти се пшолучава с активни като мен - просто си го не можеш и не ти става/не се получава ;)

Съждението ти, че гениалността се измерва според... "крайния рзултат" ме потресе :) Аз съм просто онемял?!

Коя гениалност "бе каун" - тази в музиката, литературата с бол незавърпени произведения на Ш. Бронте, Дж. Остин или Харденберг/Новалис или тази в науката със скицираните недовършени и НЕЗАПОЧНАТИ идеи на Леонардо или с моделите на "компютър" векове преди нас... коя гениалност - тази на Александър Велики след когото империята му се е сринала на парчета като краен резултат или Цезар, който като краен резултат е заклан.

Въобще гениалност и краен резултат са потресаващи в твоята коджакафалъ ;)
цитирай
61. germantiger - Този коментар от Кордон, може да го прочете Подводни също
09.05.2014 19:20
kordon написа:
Тук някои хора задават въпроса защо Хитлер напада СССР при положение, че германската военна и цивилна икономика не е обезпечена с необходимите ресурси. Въпросът по принцип е резонен, макар че в случая питащите имат користни подбуди. Проблемът е още по-сериозен с оглед на това, че в този момент германските въоръжени сили провеждат операция срещу Великобритания и нападението над Съветския съюз всъщност отваря втори фронт – нещо, от което Хитлер особено се е боял. Защо тогава германците прекратяват по спешност мероприятието против Острова и нападат Русия?
Ами отговорът е много прост – защото Сталин се е готвил да нападне Германия в гръб докато последната воюва на запад! Германците са разбрали намеренията на съветското ръководство и са ги изпреварили. И макар да не са били достатъчно подготвени и осигурени със суровини, те са нямали друг избор освен да използват единственото си предимство - изненадата. В противен случай руснаците щяха да ги залеят като потоп, а след тях и цяла Европа. И тъй като съветските войски са се подготвяли за офанзивни действия, а не за отбрана, немското нападение ги сварва изключително неподготвени. Това обяснява и огромните жертви на Червената армия в началния период на съветско-германската война.

Тоест, в случая Хитлер е действал по принуда и нападението му над СССР е превантивна мярка срещу подготвяното от руснаците нападение в гърба на Третия райх. Така че за тази война и за десетките милиони жертви отговорността е на Сталин и на Съветския съюз! Разбира се, за някои другари тази истина не е удобна и те продължават да повтарят старите и изтъркани пропагандни клишета, но това вече си е техен проблем...


Съгласен съм с написаното - то е точен отговор на питащите другари и недругари, единствено не съм съгласен в частта която обяснява жертвите на СССР с разгръщането им в офанзива - те НЕ само не са били разгърнати за такава ТАКТИЧЕСКИ И ОПЕРАТИВНО (а стратегически).
цитирай
62. kordon - от kordon до germantiger
09.05.2014 19:40
Може би има някакво недоразумение затова искам да уточня, че аз не твърдя, че Червената армия е била вече разгърната, а че се е подготвяла за офанзива. Тя не е била разгърната, тъй като не е било завършило напълно мероприятието по свикване на резервистите и тяхното разпределение по съответните войскови подразделения, поради мудността на съветската система и липсата на организация и подходяща инфраструктура. Тоест, мобилизацията в Съветския съюз все още е била в ход, когато германците нападат, което всява страхотна паника и объркване в съветските войски, а от там произтичат и колосалните загуби - убити, ранени, взети в плен, изчезнали безследно.
цитирай
63. staler - абе много приказки за нищо. кои п...
09.05.2014 20:30
абе много приказки за нищо.кои победил кои загубил....че то не е ли очевидно--кои има потенциала,силата да води що годе независима политика,да променя некои демократични намерения на глобални военни блокове и т.н.?разбира се ,разбира се...имперски амбиции,жигулита,водка,разбити пътища,липса на демокрация,суровинен придатък и прочие..имат си перспектива ,предлагам да не ги мислите много,много.
цитирай
64. zarenkow - Съжалявам , че надрънка толкова много глупост, но
09.05.2014 20:46
както казват "луд умора нема". Не може да си против една форма на фашизъм и да си за друга. Това пак е фашизъм но на конкурентна основа. Друго пишеш следното:
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
Извратена ти е представата за филство, не знаеш какво е това. Бъркаш дупедавството с едно човешко достижение - любовта към хората, защото в човек се превъплащава единствено фила , а другото е идиот. Това е философия и тя е е алтернативата на фобството, което е си е диагноза. Любовта и уважението нямат нищо обнщо. Като пример обичам те но не те уважавам. Защо те обичам, като не те уважавам ли ? Защото липсата на качествата за уважение не е твой избор, това е съдба. Обичам те защото няма значение дали ми харесва или не, ние сме едно цяло, всички ние добри или лоши, каквото и да значи това не можем един без друг и само заедно правим създалото ни обществото. И друго, технологията на познанието е да разделяме части от един монолитен Свят и да го изучаваме . Това е единствено възможния начин, но бързо забравяме за целостта на Света след това. Иначе Света е интересен с разнообразието си и аз съм толерантен към различните , каквото и да значи това.
цитирай
65. zarenkow - 64. staler "предлагам да не ги мислите много,много."
09.05.2014 20:47
Твоите навици не са задължителни все пак.
цитирай
66. zarenkow - 63. kordon - от kordon до germantiger
09.05.2014 20:50
"а от там произтичат и колосалните загуби - убити, ранени, взети в плен, изчезнали безследно." прост са избивали поголовно, ако те разбирам правилно, но и да не те разбирам го знам.
цитирай
67. germantiger - ...
09.05.2014 20:58
staler написа:
абе много приказки за нищо.кои победил кои загубил....че то не е ли очевидно--кои има потенциала,силата да води що годе независима политика,да променя некои демократични намерения на глобални военни блокове и т.н.?разбира се ,разбира се...имперски амбиции,жигулита,водка,разбити пътища,липса на демокрация,суровинен придатък и прочие..имат си перспектива ,предлагам да не ги мислите много,много.


Аз не ги мисля - то вие все го мислите запада - га ще фалира, га ще намре, га война ще загуби и най-паче га вие да се изтропате там като емигранти, туристи или децата ви да понаучаят нещо :)

То лошо няма - нека обикалят - да видят, че света не е крепостничество.
цитирай
68. get - - Ех, ПРУСКИ тигре :(( - Поне, да не бе започвал поста си с АПЕЛА ... ?!
09.05.2014 21:02
... в който искаш да ПОЧЕТЕМ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ от ВТОРАТА КАСАПНИЦА над Европа ... а НАКРАЯ ДА ГО ЗАВЪРШВАШ(най-вече в постовете коментари-под) с "апотеоз" на милитаризма !?

За Историографията с ПРЕТЕНЦИИ, че обективно пресъздава механизъм и предпоставки за НАЧЕВАНЕ на ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - Н-я-м-а(!) да говоря - Пред историографията предпочитам КИНЕМАТОГРАФИЯТА (документална) ?

1. Болшевизма и социализма(национал) са рожби на едно и също ПАГУБНО УЧЕНИЕ, което замени Учението на Христос!?
2. Същото бе превърнато в идеология, прерастваща в "религия"!
3. Религията с нейната пропаганда(опиум !) ражда форми(литературно, музикални, архитектурни и прочее ... при др. изкуства?) - Виж пример за ОБЩНОСТ при "клишетата" на масовата ПРОПАГАНДА , на Новата религия в СССР и Третият райх?
http://www.youtube.com/watch?v=MUnJw8dMEKo&bpctr=1399658782
4. Общността като произход и цели ... Доведе до СЪВМЕСТНИТЕ ПАРАДИ ... докато двете Военно-политически машини ... Бяха съюзници?!
http://www.youtube.com/watch?v=q9JWTLVWxd8

- ЗАЩО СРАМЕЖЛИВО се пропуска от историци - Тази част от ИСТОРИЯТА ?
- Защо се пропуска - кой докара на власт - двамата ДИКТАТОРИ?
- С какви пари започна превъоръжаването на двете държави ДЪЛГО ПРЕДИ ВОЙНАТА ... Но които след войната: Едната заклеймиха, като агресорка - Втората я обявиха за "освободителка" !
- Кога се съсредоточиш и върху това в постингите си - Ще бъдеш полезен не само за любимата си Германия ... а и за нас обикновените човеци(в частност й) българи!

П.П.
Малко допълнение-реплика относно:63. kordon - аз не твърдя, че Червената армия е била вече разгърната, а че се е подготвяла за офанзива. Тя не е била разгърната, тъй като не е било завършило напълно мероприятието по свикване на резервистите и тяхното(Край !)
- Малко боксьорско-военна терминология(раз-ния) - И при двете "срещният удар" е УНИЩОЖИТЕЛЕН за този, който не е напълно подготвен за него?
- РККА е била в положението на "нокаутираният" боксьор - Защото е БИЛА в ПРЕДБОЙНО ПОСТРОЕНИЕ!?
цитирай
69. germantiger - ...
09.05.2014 21:04
zarenkow написа:
както казват "луд умора нема". Не може да си против една форма на фашизъм и да си за друга. Това пак е фашизъм но на конкурентна основа. Друго пишеш следното:
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
Извратена ти е представата за филство, не знаеш какво е това. Бъркаш дупедавството с едно човешко достижение - любовта към хората, защото в човек се превъплащава единствено фила , а другото е идиот. Това е философия и тя е е алтернативата на фобството, което е си е диагноза.


Съжалявам за личния ти лекар - този с пътеката към офталмолога ;)

Не пиша въобще за филството, а за русофилството и то в българския му "прочит" и това ясно личи ако четеш.

Фобството също не е диагноза, а фобиите - има разлика, предполагам като порпочетеш ще я схванеш и разбереш. Филството и фобството са типични за човека и в тях няма нищо драматично - драматична е оценката на този или онзи за тях и аз като отделен субект, мога да давам и споделям тази си оценка.

Представата ми за това или онова не е извратена, защото ти не съзнаваш мислите, чъувствата и генезиса им в мен - ти четеш това, което пиша и се опитваш да анализираш и синтезираш семантика, семиотика, "опосредстване", твои представи за мен, съзнателен и несъзнателен твой опит влияещ на съждението ти и дори формата на моя постинга вкл. конструкцията му.

Надявам се заренков - стана ти ясвно шапкозакидателското ти изтропване с коментар ;) но аз уважавам всеки опит на ТЕЛИГЕНТА (интелигента е нещо малко по-различно).
цитирай
70. kostadin - Чуй тази пстара песен от времето на ...
09.05.2014 21:09
Чуй тази пстара песен от времето на първата световна войнаhttp://vbox7.com/play:adba5f41
цитирай
71. germantiger - ;)
09.05.2014 21:12
zarenkow написа:
"а от там произтичат и колосалните загуби - убити, ранени, взети в плен, изчезнали безследно." прост са избивали поголовно, ако те разбирам правилно, но и да не те разбирам го знам.


Поголовно на война не се избива "бе тъпак" (без извинение за квалификацията ми) поголоно може да се избиват (не дай Бог) цивилки - въоръжен противник НЕ се трепе "поголовно" защото е невъзможно професоре - да обяснявам ли защо?!

Невъоръжен противник в хаос и МАЩАБ-МАСА - също! Това да пояснявам ли защо или ти като цивилка ще го стоплиш без моя помощ?

Лунгур - да ти е минавало през акъла защо Катин е толкова известен с няколко десетки хиляди убити като масов разстрел, а от гледна точка на войната е... НИЩО?! Джокер да ти дам?
цитирай
72. germantiger - ...
09.05.2014 21:19
Гете, не сме се разбрали "ич" ;)

НЕ ПИША ЗА ПРОПАГАНДАТА ПРЕЗ ВОЙНАТА - ТЯ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ Е ПРЕСТЪПНА И АБСУРДНА!

Пиша за историографията след войната и ако си прочел тези ми абзаци - от тях чудесно става ясно, че именно за тази истроиография коментирам.

Веднага съм конкретен:

КУРТ "ПАНЦЕР" МАЙЕР
ЕРХАРДТ РАУС
ВИЛХЕЛМ ФОН МЕЛЛЕНТИН
ХОРСТ ШАХБЕРТ
ОТТО ВАЙДИНГЕР
ОТТО КАРИУС
ХУБЕРТ МАЙЕР

- мога да изброя още десетки участници във войната германски и не само германски - за тези автори и за това, че съветските и англо-американските лъжат за да прикрият боя който са яли казвам

- германските автори почти няма какво да крият на бойното поле - те мачкат противника почти винаги с умение и качество

За тези разлики в историография пиша, не за военновременните!

P.S.
За общите германо-руски игри преди и дори след 1939 си напълно прав - аз никъде не бих отрекъл за тях, както и за игрите на запада с двете сили - в стратегически мащаб всичко е свински черва, но аз се занимавам с друга история - ВОЙНАТА НА ТАКТИЧЕСКО И ОПЕРАТИВНО НИВО, кордон и ти на друго ниово най-вече. Първия линк и парад не ми го отваря тубата, втория го знам и е ок
цитирай
73. germantiger - Коста
09.05.2014 21:30
kostadin написа:
Чуй тази пстара песен от времето на първата световна войнаhttp://vbox7.com/play:adba5f41


Хубава песен, но имам и още по-смешен виц:

Какво е германско чувство за хумор?

- Първа Световна смешка и Втора Световна смешка
(щото струвало на народите по 10 техни за 1 герман)

Нали съзнаваш, че този "виц" и твоя поздрав под този постинг са идиотски?

тази песен е на място повече

Плачът на Майката
http://www.vbox7.com/play:1e1d6e34

и тази

Lara Fabian - А Gottingen - prevod
http://www.vbox7.com/play:7b86a3a2
цитирай
74. zarenkow - Не ми пиши на лични, защото си в графата безлични.
09.05.2014 21:33
Забелязал си разликата между телигентен и интелигентен, така е правилно е да е интелигентен ако не беше адресирано до теб. В този случай е разбираемо телигентен идва от теле. Това , че не си разбрал нищо какво съм коментирам всъщност е мотива. Споко нямам желание да съм подгласник на телигентен така че сбогом защото нищо не те различава от тия против които си.
цитирай
75. shaxname - Поздрави за поста!
09.05.2014 21:39
Поздрави за поста!
цитирай
76. germantiger - ...
09.05.2014 21:46
zarenkow написа:
Забелязал си разликата между телигентен и интелигентен, така е правилно е да е интелигентен ако не беше адресирано до теб. В този случай е разбираемо телигентен идва от теле. Това , че не си разбрал нищо какво съм коментирам всъщност е мотива. Споко нямам желание да съм подгласник на телигентен така че сбогом защото нищо не те различава от тия против които си.


Кавал ти не си гумения мъж, който ще ми посочва къде да пиша.

Второ - сигнализирам ти, че съм те рекоментирал под постинга - така се прави (по моя начин) и така е удобно за другия - да види спорещия с него или този който го подкрепя.

Поздрави и хубаво изчезваш - усвояваш правилна команда.
И пак ще пиша на лс - точно след минута, марципане!
цитирай
77. germantiger - ...
09.05.2014 21:53
shaxname написа:
Поздрави за поста!


Благодаря, поздрави и на теб за твоя постинг против комунизма в БГ от днес.
цитирай
78. allvin - Постнато току-що от фейса:
09.05.2014 22:02
Konstantin Petkov

"Конфликтът, който се носи през вековете и който ще трябва да бъде решен чрез борба рано или късно е: народът срещу банките."

- Лорд Джон Актън (1834-1902), Първи барон Актън на Алденхам

P.S. А всички знаем кой държи болшинството и най-големи банки в Света!!!
цитирай
79. fascindoo - абе, глупаци - кордоновци и джърмантайгъровци - четете бе!
09.05.2014 22:31
Клифърд Шек, наричайки Хитлер "фронтмен на Камарата на Ротшилд", прави през 2008 един много интересен анализ за участието на Ротшилдови във Втората световна война и създаването на държавата Израел в книгата си "Династията Ротшилд, Чърчил и “Крайното решение“" (The Rothschilds, Churchill and “The Final Solution”)

Той пише:
В съответствие с общоприетата история, Адолф Хитлер е планирал, организирал и ръководел Холокоста. За съжаление, въпреки че тази история е представена много авторитетно ... това е просто не е вярно. Адолф Хитлер е фронтмен на Камарата на Родшилдови. Също така, просто не е вярно, че Уинстън Чърчил е бил негов противник. Както, че Йосиф Сталин също е бил негов противник (Съжалявам, но отговорът на въпроса дали Сталин е имал принадлежност към Родшилдови няма да бъде включен тук) [бел. Н.Т. - тук Клифърд Шек намеква за разкритията на Дейвид Айк, че Сталин е незаконороден син на барон Едмунд дьо Ротшилд]

Историческа ирония е, че след като всички факти са известни, е по-вероятно, самият Уинстън Чърчил да е имал повече от Хитлер пръст в планирането, организирането и ръководенето на Холокоста. Това би трябвало да звучи скандално ... но такъв е бил “дизайна на системата”. Голяма част от усилията отидоха в укриване на факта, че Втората световна война е война на фалшививо и лицемерно инженерство на Глобалния eлит, сред които има хора като Чърчил.

Уинстън Чърчил веднъж заявил:
"Във военно време истината е толкова ценна, че тя винаги трябва да се придружава от бодигард на лъжите."
За плановик и военен стратег като Чърчил, военното време започва много години преди действителната физическа война да се случи. То започва като една мисъл в съзнанието на човека. Такава мисъл може дискретно да се сподели с мъже с подобно мислене. От там тя печали инерция и се обвързва с изпълнението. След това планът се обработва внимателно и с хитрост, където са работили с години сръчни и опитни планиращи, детайл по детайл. На всяка стъпка, истината внимателно се охранява от "бодигард на лъжите".

Тя е добре известна сред онези, които сериозно изследват предмета на войната и знаят, че войните, които са много скъпи, те трябваше да бъдат финансирани от специална група от банкери, наречена "Международни банкери". Най-голямата сред тези банкери е банката на Родшилд, която тихо упражнява своята финансова и политическа власт над събитията от света и зад кулисите на повече от двеста години. Влиянието и значимостта на тази велика многонационална банкова династия не може да се подценява. До 1914, дори се признава, че е било лесно да стане най-голямата банка в света. Въпреки това, след 1914, за заблуда и налагане на тенденция към намаляване на нейното влияние и да се държи на разстояние от на касапницата, трябваше да се появят и други в света до началото на Световната война.
...
...
Елиминирането на евреи от Европа е от съществено значение за успеха на Новия Световен Ред. В Ротшилдовата операция, известна днес като Холокоста, която се извърши от върха на кулата, работят всички от опита и връзките, и на разположение на огромната банкова империя. Използване на таланта и усилията на подставени лица като Чърчил, Хитлер, Пачели (папа Пий XII), Рузвелт и Сталин, ще бъдат свързани помежду си с невидима супер секретна Ротшилдова наднационална разузнавателна мрежа.

Тази мрежа, най-добрe пазeната тайна на двадесети век, на практика аранжира Втората световна война от начало до край. Не по-малко иронично и за целите на тази еврейска разузнавателна паяжина беше унищожаването на части от еврейските маси от Европа, като по този начин се застраховат за успеха на държавата Израел и нейната роля в рамките на системата за сигурност на петролния регион в Близкия Изток.

Днес е вторник, 06 май, 2008


По оригинала: Източник:
The Rothschilds, Churchill and “The Final Solution”
A view of the Rothschild’s involvement in World War II and the founding of Israel
By Clifford Shack

Даже съм ви го превел, бе ГЛУПАЦИ!!!
(или юдейски Манипулатори, бе)
цитирай
80. allvin - от фейса
09.05.2014 22:33
http://whiteresister.com/index.php/focus/1023-mein-kampf-signed-by-adolf-hitler-sells-for-64-850-in-los-angeles

Книгата на Хитлер ,,Моята Борба"(Оригинал с автограф) - продава се в Los Angeles за 64,850 долара
цитирай
81. dekost - fascindoo,
09.05.2014 22:56
няма никакво съмнение, че Втората световна война е дирижирана, а Хитлер е само изпълнител. Банкерите винаги финансират двете страни както е до днес. От това което си написал, за мен е ново че Сталин бил незаконен син на Pотшилд. Cъщото съм чувал за Хитлер. Tе какво, братовчеди ли излязоха?
цитирай
82. germantiger - ау ;)
09.05.2014 23:07
80. fascindoo - абе, глупаци - кордоновци и джърмантайгъровци - четете бе!
22:31

...

Хубу БрИе :)
Кажи бре гений ненагледен, ти бре блясък в тунела, ти Единосъщни мой Пегъзи Музовски... Пътеводна свиньо светлина
цитирай
83. germantiger - ...
09.05.2014 23:11
dekost написа:
няма никакво съмнение, че Втората световна война е дирижирана, а Хитлер е само изпълнител. Банкерите винаги финансират двете страни както е до днес. От това което си написал, за мен е ново че Сталин бил незаконен син на Pотшилд. Cъщото съм чувал за Хитлер. Tе какво, братовчеди ли излязоха?


Те всъщност са близнаци от различни майки и единия има разлика с другия в няколко години!

А баща им е дядо на баба си, ФАКТИЧЕСКИ на блогъра fascindoo единия се пада девер, а другия шурей на стринка му!

Впрочем всички сме баджанаци... свързва ни в спойка Цало Драгойчева
цитирай
84. allvin - Бранимир Пантов от фейса
09.05.2014 23:19
На 9ти май 1945г., световната финансова олигархия в съюз с варварският болшевизъм унищожи най-социалната държава в историята - Хитлерова Германия! Европейският континент бе завинаги премахнат, като фактор в световната политика и стана колониален придатък на САЩ и СССР! В момента е само на САЩ. Заедно с падането на Германия, бе хвърлена на заколение и България - окастрена, с избити десетки хиляди български патриоти, с унищожен национален дух, превърната в болшевишки концлагер! С неприкрит цинизъм и наглост интернационалните финансови разбойници са обявили този ден за "Ден на Европа", а всъщност това е денят на погребението на Европа! Няма повод за празнуване, на днешния ден бе поставено началото на педерастията и толерастията заливаща днес континента, на безграничната мулти-култура. На смесването на европейските народи с милионните маси от цветни и азиатски емигранти, които са на път да унищожат европейските общества изобщо! Нека не се заблуждаваме тези процеси водят началото си от 9ти Май 1945г.! Ако европейските народи са честни и не са под медиен и демократо - либерален диктат, би трябвало да посрещат този ден с горчив плач и много скръб!
цитирай
85. fascindoo - точно така, браговчеди са, но от различни клонове на династията с разлика от 2 поколения
09.05.2014 23:55
dekost написа:
няма никакво съмнение, че Втората световна война е дирижирана, а Хитлер е само изпълнител. Банкерите винаги финансират двете страни както е до днес. От това което си написал, за мен е ново че Сталин бил незаконен син на Pотшилд. Cъщото съм чувал за Хитлер. Tе какво, братовчеди ли излязоха?

---

Вж.: Дейвид Айк - Хитлер е бил от Ротшилдови
Вж.: http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=501&Itemid=78

Вж.: http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2639&Itemid=78

Йохан Непомук Хютлер (незаконен син на виенския Ротшилд) е бащата на Алоиз Шекелгрубер!
Или
Бащата на Хитлер е Алоиз Шекел-Грубер (Ротшилд),
Майката на Хитлер, Клара Пьолцл е по баща Хютлер и е племенница на Алоиз.
Кръвосмешават си и ... Раждането става в Браунау на Ин, на границата между Германия и Австрия на 20 април 1889-та
А Сталин е незаконороден син на барон Едмунд дьо Ротшилд (парижкия клон)
Вж.: http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=78

цитирай
86. djovana38 - БЕЗ ЗАГЛАВИЕ ! Или как приемам Денят на победата!
10.05.2014 00:25
След всеки твой постинг, навалица коментари от социолози, психолози, историци, малко чели,много прочели,запомнили факти,объркали време(години),но всички са ми интересни, защото и аз съм една от тях (да ми простят баш специалистите), на всичко отгоре съм бивш икономист :) !
Казват,че ако те бил Денят на победата , нямало да има Ден на Европа.Русия също е част от Европа. Не малко руски княгини са били част от немската аристокрация И да не забравяме, че победата е над нацизма, а не над Германия!Но както е известно, знаем кой страда, когато атовете се ритат! Не мога все още да си обясня , кое накара този славянски народ,десетилетия държан в почти мизерия, контролиран във всичко се надигна след оня глас на Левитан(малко евреин)-"За Родину, за Сталину! Или само това им беше останало-Родината! Или другият вариант: бутилка водка, оръжие, мешка(раничка)и"Давай вперьод" . Така е било за ония от съюзните републики, почти незнаещи руски, но навлизащи в Германия и неразбиращи нищо от цивилизация! 50 милиона жертви, руснаци втч. 20 . Но е имало и умни хора(за режима не са били удобни)! Сега чрез интернета се регистрирах в няколко руски сайта-харесвам природата(от края до края),литературата,художниците, музиката. И станах "приятелка" с мъже и жени( от Рига до Абакан(Хакасия). По-голямата част са родени около 1955 година.Всички са руснаци и рускини! Начетени са! Критикуват нередностите, плюят властта за корупцията , краденето и всичко останало,което имаме и тук !Но когато стане дума за Денят на победата, ако ги закачиш и нещо изразиш съмнение, направо могат с поглед да те убият! Не се преструват!Приемат го като съдба!И ще отстояват славянството, дори и когато с удоволствие се преселват(ако могат) на Запад, САЩ и Израел! И на Запад има вест-готти, нали? Ние българите не показване такова качество, ако няма келепир! Та днес е също ДЕН НА ЕВРОПА! И ние като братчетата на Гаврош(по Смирненски) гледаме как е там! В крайна сметка- какъв Ден на победата е за нас!Ние сме от загубилите
цитирай
87. dinkov - Динков
10.05.2014 00:35
germantiger - ако понятията се използуват без никаква идеология нещата ще си дойдат на мястото. Германците са си германци, нацизмът си е нацизъм. Руснаците са си руснаци, а Ленинизъм, Сталинизъм, болшевизъм също са отделни понятия. Както и българите сме си българи, а комунизмът е просто химера...
Поздрав.
Ицко
цитирай
88. djovana38 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ..
10.05.2014 00:45
...плашахме репарации на Гърция! Какъв Ден на Европа- заден двор на богатата къща. Да не кажа счупена ограда....за бежанци от Сирия и черни от Африка! Война се води за територии! За експлоатация на труд, нефт, богатства! Печели се от смъртта! Руснаците често казват- Ние победихме, а как живеем?Само с обещания!А победените живеят както трябва да бъде! Германците възродиха Германия с две качества- самодисциплина и учение(технически прогрес). Е, прочетох тук коментар, че Хитлер научил Сталин на концлагери! Сталин е създал първите лагери след 25-а година! Хитлер го последва! За мен и моето семейство днес не беше празник , ама никакъв! С 9 май стъпи руския ботуш в България. Той още май не си е тръгнал де! В крайна сметка там горе, по върховете ще се разберат, ще ни разпределят, както в Ялта. А ние тук ще си пиишем докато ни се изясни,че нищо не зависи от нас, освен ако НЕ ГЛАСУВАМЕ! Германче, харесват ми твоите постинги(почти 3/4) Давай още!
цитирай
89. fascindoo - Бау [ ;-)
10.05.2014 01:11
germantiger написа:
80. fascindoo - абе, глупаци - кордоновци и джърмантайгъровци - четете бе!
22:31

...
ау ;-)

Хубу БрИе :)
Кажи бре гений ненагледен, ти бре блясък в тунела, ти Единосъщни мой Пегъзи Музовски... Пътеводна свиньо светлина


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тъпу ЖидИе :)
Казах бре, тъпогледний недогледан, ти бре сатанистичний глист в бърлогата, ти Подземний мой Газа Цигойнски, Пътенищожний Гном на Тъмнината и Глист мой на браздата!
цитирай
90. staler - не сте прави. деивид аик е боядисано ...
10.05.2014 02:21
не сте прави.деивид аик е боядисано врабче--писаниците му са класически пример за контрадезинформация--след като излага фактология за участието на ротшилдови и др чифутоподобни в режисиране на световните касапници от двеста и повече години насам,накрая плесне некоя фантасмагория от рода--ами те са гущероподобни,извънземни дето се трансмодифицират и т.н.от което средностатистическия гражданин си прави генералното заключение--боже,какви измислици...на ментално недоразвитото германско тигре какво да кажем--първо таково животно/в природни условия/нема.второ-за да пишем по три реда понякога не е изключено и да сме изяли 4-5 кила сол на запад и да са ни ясни некои номера от акробатиката.трето--и денонощно да спамиш едни и същи тъпотии,исторически доказано е че оцеляват през вековете нациите които се движат по собственно зададени траектории и не им дреме за текущата политическа коректност.от тая гл.т.рашките колкото и да са лекомислени,безотговорни и безметежни в всекидневието,,доколкото винаги намират/макар и в последния момент/по някои сталин,путин или нещо подобно които да ги извади от тинята,ще ги бъде и след като еврочеловеците,афро-,аириш-,джърман-...амириханците и др такива трансмодификации изчезнат според както си му е редът за лабораторно заченатите видове.
цитирай
91. veilet - Благодаря за постинга- точно на място и право в десятката!!!
10.05.2014 07:06
Винаги давам два примера за разликата между известните нам "империалисти": Западна и Източна Германия /до 1990 г./ и Южна и Северна Корея. Единственото, в което упреквам американските "империалисти" е, че не са открили Втория фронт на Балканите, както е искал Чърчил. Но Рузвел не е бил съгласен, все пак той е искал по-малко американски загуби и в това отношение мога да го разбера.
Та, ако не бяха американските "империалисти" по време на последната война, днес в цяла Европа /за останалата част от света не съм съвсем сигурна/ щеше в училище да се учи руски, да се носят пионерски връзки и комсомолски значки и какво ли не още... На съфорумците, които не са преживяли онова време на "развитото комунистическо общество в България" мога да дам допълнителна информация. Поздрав, Тигре!!! :)))
цитирай
92. dobronameren - Германците и руснаците са велики нации.
10.05.2014 10:34
Можех да поставя "велики" в кавички, защото Светът не е понасял по-жестоки рани от тия, дето са му нанасяли "великите" народи, докато са си мерели величията. Но не ги сложих, защото искам да кажа друго -
Германският народ е самокритичен към злините, които е причинил на Света. Това е, защото той е европейски народ. Руският народ е самовлюбен в себе си, той смята, че никому не трябва да се извинява. Затова Германия е част, определяща част от цивилизационна Европа, въпреки явлението "Хитлер". А Русия е част от Дива Азия, въпреки безспорните си интелектуални върхове.
Къде е мъничка България, питате? Да живееш, съобразявайки се с другите, а не подтискайки ги, за Света е по-важно от това колко си "голям". Такава ЗА МЕН трябва да бъде МОЯТА България. Онази - в бъдещето.
цитирай
93. germantiger - ...
10.05.2014 12:49
dinkov написа:
germantiger - ако понятията се използуват без никаква идеология нещата ще си дойдат на мястото. Германците са си германци, нацизмът си е нацизъм. Руснаците са си руснаци, а Ленинизъм, Сталинизъм, болшевизъм също са отделни понятия. Както и българите сме си българи, а комунизмът е просто химера...
Поздрав.
Ицко


И аз това казвам - да спрат с идеологиятъа и лъжите на 9 май ;)
цитирай
94. germantiger - Цитирам те, защото преди системата ликвидираше след време анонимните коментари
10.05.2014 12:56
95. анонимен - Извадка от една скайп-преписка:
12:13
[00:11:02] Peter Valev:
http://germantiger.blog.bg/history/2014/05/09/9-mai-rossiia-kaput.1263394
[10:16:53] Доцент XYZ:
ТОЗИ ПОСТИНГ МЕ СТРЕСИРА! НИКОГА НЕ БЯХ ГЛЕДАЛА ПО ТОЗИ НАЧИН НА ИСТОРИЯТА. РАЗБИРА СЕ, ИМА ДОСТА НЕТОЧНОСТИ, НО ТОВА Е ЕДИН ПРЕКРАСЕН ПРИМЕР КАК ТОВА, КОЕТО ЧОВЕК ВИЖДА, ЗАВИСИ ОТ ЪГЪЛА, ОТ КОЙТО ЩЕ ПОГЛЕДНЕ. ПОРАЗИТЕЛНО! НЕ МОЖАХ ДА ГО ДОЧЕТА, ЗАЩОТО БЕШЕ МНОГО МРАЧНО АГРЕСИВЕН. НО, БЛАГОДАРЯ...
[10:59:27] Peter Valev: ГОСПОЖО, НЯМА САМО ВИЙ ДА МЕ СТРЕСИРАТЕ С ГЛЕДНИ ТОЧКИ! ВПРОЧЕМ, драга XYZ, ВИЖ СЕГА КОЛКО СА КРОТКИ ГЕРМАНЦИТЕ И КАК ТЕГЛЯТ ЕВРОПАТА КАТО ЛОКОМОТИВ...

...

Доцентката намира неточности - възможно, защото само глушака знае всичко, но такива аз не намирам в постинга ми ;)

Дано знае, че

Кутузов, заедно с руския и австрийския самодържци ядат една гора бой при Аустерлитц конкретно, а в няколко войни преди тази от 1812г. Европа, вкл. Русия отстъпват и се сгъват пред корсиканското джудже (по ръст, иначе великан).

Надявам се, доцентката да знае и за войните между шведи и руснаци, не просто за тази която е емблематична с Полтава (пртосто на изток знаят руските победи, без да познават десетките им руски загуби).

ПСВ новото руско управление губи войната (разбира се с витиевати лафове) къде...в Брест-Литовск(ия мир), комично но между двете държави победител е втория германски Кайзеррайх ;)

P.S.
Благодаря без ирония, че си споделил постинга ми и че доцентката му е обърнала внимание - наистина БЛАГОДАРЯ без ирония!
цитирай
95. germantiger - ...
10.05.2014 13:01
staler написа:
не сте прави.деивид аик е боядисано врабче--писаниците му са класически пример за контрадезинформация--след като излага фактология за участието на ротшилдови и др чифутоподобни в режисиране на световните касапници от двеста и повече години насам,накрая плесне некоя фантасмагория от рода--ами те са гущероподобни,извънземни дето се трансмодифицират и т.н.от което средностатистическия гражданин си прави генералното заключение--боже,какви измислици...на ментално недоразвитото германско тигре какво да кажем--първо таково животно/в природни условия/нема.второ-за да пишем по три реда понякога не е изключено и да сме изяли 4-5 кила сол на запад и да са ни ясни некои номера от акробатиката.трето--и денонощно да спамиш едни и същи тъпотии,исторически доказано е че оцеляват през вековете нациите които се движат по собственно зададени траектории и не им дреме за текущата политическа коректност.от тая гл.т.рашките колкото и да са лекомислени,безотговорни и безметежни в всекидневието,,доколкото винаги намират/макар и в последния момент/по някои сталин,путин или нещо подобно които да ги извади от тинята,ще ги бъде и след като еврочеловеците,афро-,аириш-,джърман-...амириханците и др такива трансмодификации изчезнат според както си му е редът за лабораторно заченатите видове.


Съгласен съм със сталер за Айк и не само за него - има още един автобус неслучайно уж объркани хора - просто спуснати дезинформатори. Такива дрисльовци има включително в блог.бг. (с и без пагон - кукиши - къде куки, къде кукиш.уйове)!
цитирай
96. germantiger - ...
10.05.2014 13:03
dobronameren написа:
Можех да поставя "велики" в кавички, защото Светът не е понасял по-жестоки рани от тия, дето са му нанасяли "великите" народи, докато са си мерели величията. Но не ги сложих, защото искам да кажа друго -
Германският народ е самокритичен към злините, които е причинил на Света. Това е, защото той е европейски народ. Руският народ е самовлюбен в себе си, той смята, че никому не трябва да се извинява. Затова Германия е част, определяща част от цивилизационна Европа, въпреки явлението "Хитлер". А Русия е част от Дива Азия, въпреки безспорните си интелектуални върхове.
Къде е мъничка България, питате? Да живееш, съобразявайки се с другите, а не подтискайки ги, за Света е по-важно от това колко си "голям". Такава ЗА МЕН трябва да бъде МОЯТА България. Онази - в бъдещето.


Ще цитирам втори път това твое велико съждение - ще се опитам и да го запомня:

Германският народ е самокритичен към злините, които е причинил на Света. Това е, защото той е европейски народ. Руският народ е самовлюбен в себе си, той смята, че никому не трябва да се извинява. Затова Германия е част, определяща част от цивилизационна Европа, въпреки явлението "Хитлер". А Русия е част от Дива Азия, въпреки безспорните си интелектуални върхове.

...

За България си го написал достойно и правилно - скрижал!
цитирай
97. germantiger - ...
10.05.2014 13:05
veilet написа:
Винаги давам два примера за разликата между известните нам "империалисти": Западна и Източна Германия /до 1990 г./ и Южна и Северна Корея. Единственото, в което упреквам американските "империалисти" е, че не са открили Втория фронт на Балканите, както е искал Чърчил. Но Рузвел не е бил съгласен, все пак той е искал по-малко американски загуби и в това отношение мога да го разбера.
Та, ако не бяха американските "империалисти" по време на последната война, днес в цяла Европа /за останалата част от света не съм съвсем сигурна/ щеше в училище да се учи руски, да се носят пионерски връзки и комсомолски значки и какво ли не още... На съфорумците, които не са преживяли онова време на "развитото комунистическо общество в България" мога да дам допълнителна информация. Поздрав, Тигре!!! :)))


АБСОЛЮТНО!

Не съм се сетил за точно това явно, натрапващо се и истинно сравнение в два примера - европейски и азиатски или всъщност европейски за ФРГ и Корея от юг... в противовес на азиатските ГДР и Корея на север :) Права си, разбира се!
цитирай
98. germantiger - ...
10.05.2014 13:07
fascindoo написа:

Тъпу ЖидИе :)
Казах бре, тъпогледний недогледан, ти бре сатанистичний глист в бърлогата, ти Подземний мой Газа Цигойнски, Пътенищожний Гном на Тъмнината и Глист мой на браздата!


Слабичко ти се е получило

Няма нужната острота, не ясно ще е за част от четящите, твърде и прекалено "оригинално като лексика", липсва острота - опитай пак, вярвам в теб ;)
цитирай
99. germantiger - ...
10.05.2014 13:14
djovana38 написа:
...плашахме репарации на Гърция! Какъв Ден на Европа- заден двор на богатата къща. Да не кажа счупена ограда....за бежанци от Сирия и черни от Африка! Война се води за територии! За експлоатация на труд, нефт, богатства! Печели се от смъртта! Руснаците често казват- Ние победихме, а как живеем?Само с обещания!А победените живеят както трябва да бъде! Германците възродиха Германия с две качества- самодисциплина и учение(технически прогрес). Е, прочетох тук коментар, че Хитлер научил Сталин на концлагери! Сталин е създал първите лагери след 25-а година! Хитлер го последва! За мен и моето семейство днес не беше празник , ама никакъв! С 9 май стъпи руския ботуш в България. Той още май не си е тръгнал де! В крайна сметка там горе, по върховете ще се разберат, ще ни разпределят, както в Ялта. А ние тук ще си пиишем докато ни се изясни,че нищо не зависи от нас, освен ако НЕ ГЛАСУВАМЕ! Германче, харесват ми твоите постинги(почти 3/4) Давай още!


При рекоментара ми имам предвид и първия твой коментар, който тук не цитирам.

Руснаците не приемат, че това е просто победа в една поредна война - човечеството има хиляди такива войни с още повече победи или загуби за този или онзи - за тях, руснаците това е ПОБЕДА(та) - те очакват, несъзнателно предполагат или кантианското им чувство за справедливост се вълнува сякаш нещо... липсва, нещо не е наред, трябва да е по-различно днес като живот - явно не е това, което очакват или мислят, че са... заслужили(?!).

С "две думи"
В победата им няма изключителност - човечеството познава бол победи и загуби, безброй войни - те са практика, не изключителност.

А руснаците са... смотани (не като народ, а като управление) СМОТАНЯЦИ но не пародията филм

Смотани са и за това няма да им се получава, за жалост същото бих написал за българите като управленство!

P.S.
И отново ти благодаря за окуражаването и винаги милите коментари в които обаче няма лигавост, а директност по твоя си начин! :)
цитирай
100. germantiger - ЗА АНОНИМЕН 94
10.05.2014 13:42
Ако ти е удобно прати на госпожа доцент и това от мен преди 2 години:

ЕДИН ГЕРМАНЕЦ ПРОТИВ 9 МАЙ...

http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071
цитирай
101. leonleonovpom2 - Войната е лошо нещо!
10.05.2014 14:01
Някои ,да не кажа всички подценяват качествата на Хитлер, на Сталин също.
Общото е ,че са зли гении, обсебени са от злото, но качества имат!
Иначе Хитлер ликвидира безработицата, страната първа излиза от световната криза, комунистите масово преминават при него или напущат многомилионната компартия.
Грешката му е войната
Хубавото е , че германците си извадиха поука и доколкото знам има дори закон германски войник да не напуща Германия с военна мисия, само със специално разрешение
Би трябвало и останалите да направят същото, ООН да не бъде като Отечествения фронт преди, а да бъде важен и решаващ фактор, той да е жандарм, ако се наложи, а не някои да влизат в тази роля, ако им е угодно и когато им е угодно!
Поздрави, Германтигър!
цитирай
102. germantiger - ...
10.05.2014 14:18
leonleonovpom2 написа:
Някои ,да не кажа всички подценяват качествата на Хитлер, на Сталин също.
Общото е ,че са зли гении, обсебени са от злото, но качества имат!
Иначе Хитлер ликвидира безработицата, страната първа излиза от световната криза, комунистите масово преминават при него или напущат многомилионната компартия.
Грешката му е войната
Хубавото е , че германците си извадиха поука и доколкото знам има дори закон германски войник да не напуща Германия с военна мисия, само със специално разрешение
Би трябвало и останалите да направят същото, ООН да не бъде като Отечествения фронт преди, а да бъде важен и решаващ фактор, той да е жандарм, ако се наложи, а не някои да влизат в тази роля, ако им е угодно и когато им е угодно!
Поздрави, Германтигър!


Германски военни има в Босна, Афганистан и Косово - поне за тези знам. Режима на решения и назначение на такива контингенти вярно е различен от другите съюзници в НАТО - такъв какъвто ти си го написал като смисъл.
цитирай
103. germantiger - Мой коментар към джованна, после споделен с вмир и под чужд постинг - нека е и тук
10.05.2014 17:19
и нещо от мен макар и световно като лаф

знаеш че капката дълбае камъка...

камъка е много як и за много корав се има като руснако-българин, камъняри и пъчари от пъчене

капката на отровата западнонежна, капката на запада - лицемерната и хитра издълба СССР, ще издълбае всичко за добро или за лошо - аз всъщност предпочитам да има изток запад север юг, всичко

не ми харесва този всепоглъщащ запад - когато се прави на умрял той е жив, когато изглежда пасивен пред путин, всъщност запада е победител, защото откъсна огромно славянско и православно парче - 3/4, 2/3 ако ще половин украйна да остане контрарусия - то капката разцепи камъка... и не беше капка а чук
цитирай
104. vmir - 105. germantiger - нека е и тук
10.05.2014 19:21
germantiger написа:
... запада е победител, защото откъсна огромно славянско и православно парче - 3/4, 2/3 ако ще половин украйна да остане контрарусия - то капката разцепи камъка... и не беше капка а чук


Капката не разцепва камъка за ден-два, но е безкрайно жизнена пред безжизнения камък, който или не умее, или не намира причина да се отмести. Защото е смъртоносен и размазва хора, народи и дори държави по пътя си, защото в сравнение с капката е идеален за военни цели, стига да се намери някой да го пусне отвисоко върху изненаданите хора, привикнали към разхлаждащото въздействие на капките...

Е, кой се гавреше открито с Янукович, преди да му даде политическо убежище и да му стане говорител??? Кой се гавреше с Майдана, докато кротко протестираше все още срещу гаврата над президента си, настоявайки да не се поддава на натиска срещу евроориентацията? Кой изпрати титушките да вилнеят, отвличат и убиват, да всяват ужас във все още мирните демонстранти на Майдана? Кой започна с посегателствата над демонстрантите, кой уби първите от тях, нарочвайки ги за "фашисти"? Всичко това сега е изтласкано от пропаганда, която истеризира последствията от презумпция, че нищо подобно не се е случвало. Но униженията и гаврите не се забравят, особено, когато ескалацията им стане тактика... Тогава капката на търпението прелива и започва да капе върху камъка, което значи, че унижението не е от вчера, нито от оня ден, нито от миналата година дори.

Нима не си виждал руските филмчета сатанизиращи украинците, нима не ти прави впечатление, че за руснаците "братя" са единствено приемащите безропотно оценките, подигравките, гаврите, с една дума - робите, нямащи нищо против руснаците да са "висшата" раса, а те - низшата. Точно робите, а не свободните хора, различията с които не плашат, нито пречат на съвместната работа... Погледни и днес бременни рускини или майки с деца какви демонстрации правят, сякаш те са единствените бременни и майки на този свят, а децата на останалите нямат нужда от бъдеще, погледни на колко от руските филмчета заглавията отговорят на съдържанието, и не се правят единствено заради лъжата в заглавието, виж например това:

http://pravda.blog.bg/drugi/2014/05/10/bezgranichnata-naglost-i-bezochlivost-na-fashistkata-hunta.1263657

и кажи кой произвежда лицемерието, арогантността и омразата, които чупят камъка, а обвиняваме капката вместо него...
цитирай
105. veilet - 1. Западът /а не само САЩ/, по време ...
10.05.2014 20:17
1. Западът /а не само САЩ/, по време на Първата световна война "подкрепи" Ленин, за да изкара по този начин Русия от войната, което и стана. А за последствията никой не е и могъл да помисли, камо ли да се досети...И когато белогвардейците след време са се усетили накъде вървят нещата, организирали са се и са тръгнали към Москва и са били спрени от......НЕМСКАТА армия!!!

2. Япония, винаги благодаря на бога, че американците първи стигнаха до атомната бомба и след Хирошима и Нагазаки видяха последствията, вследствие на което полека-лека се стигна до забраната за употреба на атомното оръжие. Не ми се мисли какво щеше да стане с Европа и света, ако "братята-освободители" се бяха докопали първи до това оръжие...А и да не сравняваме Япония /където са били "американските империалисти"/ и държавите от соцлагера...

3. Виетнам е бил разделен /като днешна Корея/ на комунистически и некомунистически. И когато комунягите виетнамци са започнали война срещу останалата /некомунистическа част/ с цел присъединяване, некомунистите са поискали помощ от САЩ- това е причината за така наречената Виетнамска война. И когато Джонсън вижда, че там оправия няма- прекратява "помощта". А може би и защото зад комунистическия Виетнам стоеше безрезервната помощ на братския Съветски съюз!
цитирай
106. dimat - Общо взето,с малки изключения ,си поплакахте на рамото на Тигъра,
10.05.2014 21:04
За невинните германски жертви във войната срещу СССР(Никой не плака,за някакви жертви по други фронтове).След толкова сълзи и огън и жупел срещу омразните руснаци,по случай тази велика дата,9-ти май,аз искам,ДА ИЗРЕВА ОТ ГАДОСТ И ИЗПЕЯ "ОДАТА НА ГАДОСТТА".
Тази ода,която я започнахме още през 1989 г. и я продължаваме досега.Първо бляхме от възторг,че се освободихме от социализма(комунизъм,слава богу,не е имало),от сигурната работа,липсата на безработица и престъпност,безплатното образование и здравеопазване.Харизахме ги ,за да живеем в "мирния,свободен и прогресивен свят".Докато скачахме и се деляхме на сини,червени,пембяни и т.н плЮралисти,не забелазвахме,как довчерашните непримирими идеологически,политически и военно врагове от Изток и Запад се запрегръщаха и започнаха да ни учат на капитализъм.В процеса на това "учение",болшинството от нас се оказаха на улицата,образованието и здравеопазването станаха платени и видими,като планините на Марс,а личната си сигурност реализирахме чрез добре блиндирани врати.През това време "непримиримите" бивши врагове се здрависаха по бизнесменски и с дружни усилия се заеха да изравнят омразната социалистическа икономика със земята.Това добре замислено дело,продължава и днес и даже реализира икономически ефект - спестихме боята за повторно боядисване на построеното.След така добре свършената работа и с някои допълнителни условия,бяхме засмукани от... Четвъртия райх,с псевдоним,ЕС.Както си му е редът,райхът настани на бърза ръка у нас окупационните си сили - банки,корпорации,монополи,търговски вериги ,чрез които построи успешно функциониращата "душегубка за икономиката".За да не бъде "присъствието само "материално",започна и духовната дейност на душегубките,под формата на всякакви демокраДични фондации закупени медии и западни идеологически централи.Така,насам се задвижиха капитали,а към Райха,работен добитък.Та,кой "спечели" Трета световна?
Кажете вие.
А аз искам да изблея,одата на гадостта.Може да си поблеете и вие.Нали?
цитирай
107. mt46 - ...
10.05.2014 21:32
1. В началото на ВСВ Хитлер и Сталин са били приятели, имали са общи интереси - завладяването на Европа...
2. За капитулацията на Германия важна роля изиграват и съюзниците на СССР - Великобритания и САЩ...
Не разбирам защо насочваш омразата си само към СССР...
"Когато Хитлер нахлува в СССР, Уинстън Чърчил, дотогава пламенен антикомунист, променя позицията си спрямо Съветския съюз пред лицето на общия враг и заявява „Ако Хитлер нахлуе в ада, аз дори бих казал добра дума за дявола в Камарата на общините“. Скоро в помощ на руснаците се насочват английски доставки и танкове..."
цитирай
108. germantiger - Съгласен съм с теб
11.05.2014 08:01
mt46 написа:
1. В началото на ВСВ Хитлер и Сталин са били приятели, имали са общи интереси - завладяването на Европа...
2. За капитулацията на Германия важна роля изиграват и съюзниците на СССР - Великобритания и САЩ...
Не разбирам защо насочваш омразата си само към СССР...
"Когато Хитлер нахлува в СССР, Уинстън Чърчил, дотогава пламенен антикомунист, променя позицията си спрямо Съветския съюз пред лицето на общия враг и заявява „Ако Хитлер нахлуе в ада, аз дори бих казал добра дума за дявола в Камарата на общините“. Скоро в помощ на руснаците се насочват английски доставки и танкове..."


Защо насочвам омразата ми към СССР питаш - отоговора е лесен ;)

ЗАЩОТО ДО 16-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ СССР МЕ МРАЗЕШЕ - не мен пресонално, а почти всичко германско - аз я живях тази омразата, така-че не каруцата пред коня, живея я по-перфидна и на дати като отминалата, по-прикрита, леко "видоизменена" итн ;)

Аз като характер не съм от смирените, превитите и адаптивните (което е мой минус, защото не качествения, а адаптивния оцелява, поне в природата).

ВСе пак съм писал два постинга и за англо-американските престъпления след войната, но вярно сравнено с написнаото от мен за руснаци и комунисти е почти нищо това за западняците, което съм постнал.
цитирай
109. germantiger - КЪМ dimat 107
11.05.2014 08:05
Има с какво да се съглася в твоя коментар и то е за общата работа и стиснатите ръце между часвт и понякога от бившите врагове запад - изток. Несъмнено запада има вина за станалото и ставащото в България - онова с икономика, а след нея ще рече значи с почти всичко.

Моята "версия" на вините обаче е коня пред каруцата (поне аз така го виждам):

http://germantiger.blog.bg/politika/2013/04/30/izbori-fenomeni-voina.1105825

ИЗБОРИТЕ

Горд съм, че никога не съм избирал никой!

Анархо-комунистката Емма Голдман е заявила:

„Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!”

А алкохолика Чърчхилл е казал/написал:

„Най-сериозния довод срещу демокрацията е 5-минутен разговор със средностатистическия избирател!”

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
110. ishchel - За мен както комунизмът, такя и фашизмът са с еднаква абсолютна стойност, макар и с различен знак.
11.05.2014 11:58
Да подадеш ръка на паднал се иска благородство! А благородството - задължава! Noblesse oblige! Но също и като губиш, да губиш с достойнство!
Какво се иска да го стъпчеш в калта! ?

Хитлер загуби с достойнство ...според правилата на играта...
Сталин умножи победата...сигурно пак според правилата...
е?

и единият и другият ги няма
оставиха света в развалини и смърт -
зестра на три поколения, с тенденция за реваншизъм...
е, на това му се вика отговорност пред човечеството!

а за електората остава в сила поговорката - лозето не иско молитва, а мотика! Не е ли цинично?!

И отгоре на всичкото ние ще се изтрепем да доказваме кой по-прав и кой по-невинен.

дали не е време за приземяване !
цитирай
111. demonwind - Едно легендарно българско топченге
11.05.2014 12:51
от миналото - Гешев - го е казал много правилно - "Трима с бради измислили капитализма, после трима с мустаци измислили фашизма, а малко хора разбират, че и двете служат на един господар - парите"...
Проблемът със смяната на имената не е само при нас - в 21 век в Латвия руснак е принуден да смени името си от Юрий Висоцки на Юрис Висоцкис... Гаврата на нашите комунисти обаче взе върха в смяната на имената на турците, когато хората бяха задължени да смянат и надгробните плочи на близките си с български имена... Гаврата продължава и днес, когато ни управляват наследниците на комунягите, саме че сега сменили козината си - в София е издигнат паметник на американските летции, унищожили София преди години...
Всъщност Германия и Русия имат много общи черти в историята. Русите са северни племена - викинги, също като исландците. Умешали са се със славяни, но на севера са останали истинските богатири. Проблемът и на САЩ, и на Русия, въобще на света са евреите. Не казвам нищо срещу тях, но лично съм чувал как мой бивш съученик еврейн оправдава убийството на над 10 палестински деца и техните майки под предлога, че били терористи... Без капка жал...

Поздрави!
цитирай
112. vishnichka - 110. germantiger
11.05.2014 17:24
Ко?

Неее...
Много жестоко и песимистично, макар и пълно с истини! Тигърчо, ти наистина ли не гласуваш? Ставате все повече блогъри с такава позиция, и аз се чудя също, защото съм изключително аполитична и се надявах да се ориентирам в обстановката ... а то много кавги, пък малко полза от тях!
цитирай
113. germantiger - ...
11.05.2014 19:18
ishchel написа:
Да подадеш ръка на паднал се иска благородство! А благородството - задължава! Noblesse oblige! Но също и като губиш, да губиш с достойнство!
Какво се иска да го стъпчеш в калта! ?

Хитлер загуби с достойнство ...според правилата на играта...
Сталин умножи победата...сигурно пак според правилата...
е?

и единият и другият ги няма
оставиха света в развалини и смърт -
зестра на три поколения, с тенденция за реваншизъм...
е, на това му се вика отговорност пред човечеството!

а за електората остава в сила поговорката - лозето не иско молитва, а мотика! Не е ли цинично?!

И отгоре на всичкото ние ще се изтрепем да доказваме кой по-прав и кой по-невинен.

дали не е време за приземяване !


Всъщност аз не смао съм приземен, аз съм под земен ;)

Както четете тук, а ако погледнете други мои поредици аз пиша за тези в земята - за жертвите честичко ;)

Хитлер и Сталин загубили или победили с достойснтво пишете... не знам - това не ме е вълнувало, а и не бих събрал в едно съждение тези двама лидери с думата достойнство, не защото го нямат, а защото има твърде много други думи които ги описват, характеризират и олицетворяват пред ползваната от Вас, но това с употребата е личен избор - лексикален в случая също и приемам Вашия!

P.S.
Няма нищо драматично да доказваме правотата си, да губим енергия, да горимв страсти дори - това е нормално и човшеко, това е правено хилядолетия преди на,с а психологията ще ни докаже, че ще бъда и след нас.

Според мен доказването, страстите и дори "еженето" не са стъпки преди мъдростта, не са недостатъчност и несъвършенство, не са дори липса на мъдрост, а живот, а задължителност - сила разбира се, че са и НЕ винаги деструктивна!
цитирай
114. germantiger - ...
11.05.2014 19:22
demonwind написа:
от миналото - Гешев - го е казал много правилно - "Трима с бради измислили капитализма, после трима с мустаци измислили фашизма, а малко хора разбират, че и двете служат на един господар - парите"...
Проблемът със смяната на имената не е само при нас - в 21 век в Латвия руснак е принуден да смени името си от Юрий Висоцки на Юрис Висоцкис... Гаврата на нашите комунисти обаче взе върха в смяната на имената на турците, когато хората бяха задължени да смянат и надгробните плочи на близките си с български имена... Гаврата продължава и днес, когато ни управляват наследниците на комунягите, саме че сега сменили козината си - в София е издигнат паметник на американските летции, унищожили София преди години...
Всъщност Германия и Русия имат много общи черти в историята. Русите са северни племена - викинги, също като исландците. Умешали са се със славяни, но на севера са останали истинските богатири. Проблемът и на САЩ, и на Русия, въобще на света са евреите. Не казвам нищо срещу тях, но лично съм чувал как мой бивш съученик еврейн оправдава убийството на над 10 палестински деца и техните майки под предлога, че били терористи... Без капка жал...

Поздрави!


Хубаво го е казал Гешев, изключително и явно истинно!

Примерите с имената можем да разширим във всички исторически "периоди" и едва ли не във всички форми на управление (вкл. демократичните) от германофобоята в щатите, през законите за първо "англоговорящо име" итн. За преименуванията и мерзостите на Изток - те са за екциклопедични примери.

Руснаците вероятно са славяни, смесени с фино-угри и миксирани с малко варяги-викинги - тези със сила и държавност разбрано като лидерство с наемничество в онези времена.
цитирай
115. germantiger - ...
11.05.2014 19:26
vishnichka написа:
Ко?

Неее...
Много жестоко и песимистично, макар и пълно с истини! Тигърчо, ти наистина ли не гласуваш? Ставате все повече блогъри с такава позиция, и аз се чудя също, защото съм изключително аполитична и се надявах да се ориентирам в обстановката ... а то много кавги, пък малко полза от тях!


Всъщност - нямал съм възможност да гласувам навън поради "локациите" ще ги нарека, а ЖЕЛАНИЕ СЪЩО НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ.

Дано да си права и да има надежда или изход, но аз такъв не виждам в гласоподаването.

...

"Заобиколен от война – рано или късно трябва да избереш страна"

Явно ние - не гласуващите все още не мислим, че сме попаднали във "война" ;(
цитирай
116. vishnichka - 115. germantiger - ...
11.05.2014 20:00
Тигърче, видях линка с постинга ти по въпроса и ще го изчета, , разбира се, но тук битува и мнение, че който не гласува, прави услуга на кофти партии, а и някак си не е редно, ако не гласуваш, после да имаш сериозни претенции към управление или закони. Колкото и ти повече да се занимаваш с история, но нали разбираш, че дори тя като наука, често се пречупва през политическите интереси... И аз имам резерви по въпроса с гласуването в този му вид и се чудя при наличието на вече необходимите технологии, че все още не се използва някоя по-съвременна и достъпна система за редовното ни допитване...
Хубава вечер!:)
цитирай
117. kostadin - Абе тигре, оправи тази работа с к...
11.05.2014 22:58
Абе тигре,оправи тази работа с капутите Явно са дефектни ,защото допитванията до баш европейците показали ,че над 70до 80 % хората подържали Путин и политиката му .Каква я мислехте ,а каква се получи.
цитирай
118. ssdimitar - Ако Хитлер се беше окопал по гран...
11.05.2014 22:59
Ако Хитлер се беше окопал по границата с Русия, особено, като знае, кой човек си има за съсед нямаше да има 9 май.Защо не го е направил?Защо не е укрепил позициите си, явно никога няма да разбера.Защо е нападнал Русия разбрах от Виктор Суворов /ти не го харесваш, но за мен, като непрофесионалист във военното дело е добър/
цитирай
119. germantiger - ...
12.05.2014 00:40
kostadin написа:
Абе тигре,оправи тази работа с капутите Явно са дефектни ,защото допитванията до баш европейците показали ,че над 70до 80 % хората подържали Путин и политиката му .Каква я мислехте ,а каква се получи.


Пак след събитията вървиш и както винаги нечетеш ;)

Щото ако четяхте риусолюбците щшяхте да прочетете и друго НАПИСАНО ПРЕДИ МЕСЕЦ, много преди това което сега удобно четете, а именно, че НАД 80% ОТ РУСНАЦИТЕ НЕ ПРИЕМАТ И НЕ ОДОБРЯВАТ ИЗПРАВАЩАНЕТО ИЛИ ПРОСТО ДИСЛОЦИРАНЕТО И ПОЗИЦИИОНИРАНЕТО НА РУСКИ ВОЙСКИ В БЛИЗОСТ ДО УКРАЙНА или възможното им навлизане в Украйна ;)

Ще рече Костя - по твоята логика и на други - европейците подкрепяли Путин, а с инфото което аз споменахъ и не е мое измилица пропускате по "ваша логика", че руснаците ще рече че са срещу КАПУТИН ли?!

Разбира се, нито едното е вярно, нито другото - просто толкова си можете да четете, иначе правилния прочит драги не е сложен ;) - той показва, че руснаците като народ не щат война, а европейците приемат Украйна за нещо естетсвено в интересите на Русия. Така прочита е ясен или пак си ербап чел-недочел ;) ?!
цитирай
120. germantiger - ...
12.05.2014 00:46
ssdimitar написа:
Ако Хитлер се беше окопал по границата с Русия, особено, като знае, кой човек си има за съсед нямаше да има 9 май.Защо не го е направил?Защо не е укрепил позициите си, явно никога няма да разбера.Защо е нападнал Русия разбрах от Виктор Суворов /ти не го харесваш, но за мен, като непрофесионалист във военното дело е добър/


Ако Хитлер се беше окопал (което е невъзможно за силите, средставата и методите които са присъщи за ВСВ, но това ти е простено - така го виждаш), "та" дори Хитлер да се беше окопал щеше да има 9 май, защото срещу него щяха да са СССР, Англия и САЩ - сама Русия - Хитлер я преби, смля ги от бой и ако не беше запада те щяха да приключат. Вероятно не знаеш за сепаративния проект изготвен от Сталин и екип около него - ако германеца вземе москва то да се сключи мир с Райха при което Хитлер получава вкл Ленинград и Ростов, връща се евакуираното руско население (избягало със съветските войски) и ще се връща от руснаците за да бачка за германците, а руснаците искат да получат само нквд, чекисти и прочие пленени малко от Хитлер.

Та Хитлер правилно не се е окопал, грешката му е че удара към Москва трябваше да бъде август-септеври, не октоври като начало. Преди Виктор Суворов, ако ти четешще на неруски и небългарски, щеше да разбереш сдесетилетия преди Суворов защо Хитлер е ударил съюза, но лошо няма че си го прочел сега - няма човек, който да знае всичко вкл. аз - САМО ГЛУПАКА ЗНАЕ ВСИЧКО, ние мисля, че не сме глупци ;) но аз с еприближавам с високомерието на познанието ми ;)
цитирай
121. germantiger - ...
12.05.2014 00:49
vishnichka написа:
Тигърче, видях линка с постинга ти по въпроса и ще го изчета, , разбира се, но тук битува и мнение, че който не гласува, прави услуга на кофти партии, а и някак си не е редно, ако не гласуваш, после да имаш сериозни претенции към управление или закони. Колкото и ти повече да се занимаваш с история, но нали разбираш, че дори тя като наука, често се пречупва през политическите интереси... И аз имам резерви по въпроса с гласуването в този му вид и се чудя при наличието на вече необходимите технологии, че все още не се използва някоя по-съвременна и достъпна система за редовното ни допитване...
Хубава вечер!:)


Напротив - моята логика е различна и я намирам за правилна.

Ако някой се е осрал в нещо - не той трябва да го критикува, а първо неосралия се да покаже на лайното - грешките му (прощавай лексиката - нямам предвид теб въобще).

Мисълта ми е - именно негласувалите с разума си да НЕ гласуват имат правото да критикуват тъпаците, които винаги гласоподават.
цитирай
122. letopisec - От много ангажименти, пропуснах да ...
12.05.2014 16:04
От много ангажименти, пропуснах да те поздравя за този пост. Верен си на себе си и това ми харесва. Доскоро...Гласувам "за"...
цитирай
123. germantiger - Към Гет и Кордон
12.05.2014 16:29
Предбоен ред съществува за взовд, рота, ако щете дори батальон (по времето на Наполеон дори за бригада), но през ВСВ предбоен ред за полк до голяма степен и абсолютно въобще за дивизия, камо ли за корпус, въобще пък за армия НЯМА.

Походен, предбоен и бойни редове няма в оперативен мащаб за всв, а именно този плюс стратегическия мащаб са примерно разглежданите мащаби от автори като Виктор Суворов и бол други.

...

Много хора пишат за реформата в РККА, за по-кратко нека я наречем Червената армия, но същите тези хора вкл. вие пропускате да пишете за... РЕФОРМИТЕ ВЪВ ВЕЕРМАХТА, а някои от тях са фундаментални, като тази за дължината на оръдейния ствол при повечето версии на Pz III от 42 до 48 калибъра (калибъра не е само диаметъра на ствола, а и дължината но измерен по друга ""формула - за тази несъстояла се реформа има осъдени и разстреляни - да от Хитлер и с право, защото са лъгали и неосъществили именно през 1941г. тази реформа преди войната със СССР. Именно тази реформа щеше да даде възможност на германската "тройка" (иде реч за танка) да се бори много успешно на средни дистанции с Т 34, което не се случва 1941г., а е замислено преди войната и точно за 1941г. Други реформи като подмяната на 3,7 см пто с 5,0 см пто също е закъсняла и НЕЗАВЪРШЕНА, а тя е също толкова фундаментална за арт противотанковата отбрана, колкото споменатата танкова реформа в първия ми пример. Преминаването на масови моторизирани пехотни дивизии също е започнала и въобще не масова итн...

С "две думи" - в германската армия има също много реформи, които не са завършени, други дори не са започнати, а една е дори дискредитирана и саботирана.

Ще отбележа още нещо - руските танкови и механизирани корпуси в началото на войната дори (повечето) без да имат щатния си състав превъзхождат германските било с това, че имат несравнимите в онзи периоди Т 34 и няколко версии на КВ танкове, било с количеството на танковете в тях. Разбира се, че силата на едно подразделение, част, съединение или дори обединение не е в простия сбор или количество от един "тип" въопръжение или повече. Силата му НЕ е равна на просто повечето съветски танкове, а на танкове, заедно с артилерията в тази войскова част, още на пехотата/мотопехотата, на сапьорните средства, дори на транспорта и придадените/преподчинените сили и средства, но най-вече НА ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР - ТЕХНИКАТА БЕЗ ЧОВЕК С КАМАРА МЕТАЛ. И все пак трябва да се отбележи, че въпреки реформи или нереформи руснака има превъзходството в пъти на количество техника, а понякога и кчаствени параметри в някои въоръжение, но няма най-важното - ЧОВЕШКОТО КАЧЕСТВО!

...

За войника в бой е без значение нечия реформа - той ДОРИ НЕ ЗНАЕ ЗА НЕЯ и оказал се в бой това НЕ предизвиква паниката у него или липсата на действие или грешните решения на командирите му!

Примери защо руснака губи 1941г. са за енциклопедична серия - ще предложа елементарен:

- съветска част атакува, пр. рота... попаднала под германски артобстрел тя заляга... И ТОЛКОВА

ако тази част беше германска би се изтеглила под дим, би маневрирала в обхват на руснаците, би продължила напред повзводно по решение на унтерофицерите си залегнали там с войниците

понеже частта е съветска - тя почти винаги остава пасивна - тези хора не са научени тогава на основното - мислене, действие и отговорност, всичко това ще назовен знание и умение, към него ще добавим липсата на опит (не у всички руснаци обаче, нека не ги оправдаваме - има такива и от северната финска война и макар и малко от далекоизточните конфликти).

Друг пример, който не касае никкави реофрми, а касае реформи, които на кухия тогава съвето-руснак не са му хрумвали, а са му хрумвали профанреформи:

- в съветските части на различно ниво е липсвала пт артилерия на различни нива за танковите части през 1941г... в съветските части е липсвала на батальонно ниво артилерия от количеството и качеството на германската в германското батальонно ниво

какво ще рече това - онова със срещния бой споменато от гет, всъщност загатнато без да е развито и съзнато в какво всъщност иде проблема със срещния бой - ВСЪЩНОСТ СРЕЩЕН БОЙ НЯМА ;)

Това е бой за който четете 10 или 100 пъти по-малко сравнено с това което ще ви учат или четете за настъпателен или отбранителен бой, дори боя в особени условия надвишава срещния в пъти като "количевство" знание и опит - защо?

Защото срещния бой почти винаги и много бързо се превърща в настъпателен или отбранителен - през 1941г. германците най-често го практикуват като отбранителен - какво ще рече това:

- съветска част атакува (защото така решава да изрита гадните фашисти от съветската земя 1941г.) та атакува руска танкова част и германеца дори до момента в настъпление "спира" - избира удобна позиция и рубеж, примерно в края на гора - в нея и в близките пред нея храсти прикрива пто, на малка дистанция пред тях заляга и ако може да се прикрие и окопае бързо пехота... германските танкове са резерв зад гората...

какво се случва - русвнаците атакуват с танкове, без подкрепя на артилерия защото тя липсва в щата им, та казаците атакуват обикновено само с танкове - МНОГО, А ЧЕСТО И ПО-КАЧЕСТВЯЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ, но в тях вътре в танка те не виждат камуфлираните ниски пто - германските пто ги виждат, вижда ги и германската пехота - започва артобстрел по руснаците от герартилерия в тила - тя стреля защото в герпехота има артнаблюдатели със залегналите...

по руснаците влезли в зоната на ефективния огън започва обстрел и германските пто, те виждат по-добре от руския танк, а той тях много трудно ще ги открие.... и когато съветската атака започне да търпи загуби, загуби устрем или просто поради липсата на радио стане хаос... тогава германските танкове по фланговете обхващат казаците и дори влизат в тила им...

руските танкове за разстреляни от германски пто, други повредени от гер артилерия, стигналите напред ливкдирани в близък бой от германската пехота с хооладунген/връзки гранати, а голяма част от съветскките танкове от близка до средна дистанция са смазани от германските танкове по фланговете и в тила им

Това са причините за загубите... мога да давам още безброй примери и това е поражението - не реформа каквато има и при германеца, не реформа за която руския войник не знае и не го ебава на фронта и в бой, не заради оперативно или стратегическо разгръщане или неразгръщане за настъпление или отбрана и не заради недовършена мобилизация - напротив - част от съветските мехкорпуси всъщност са с почти напълно завършена такава и в пълен щатен състав дори и същите те се провалят по същия начин

...

Мисълта ми:
съветите търпят погром НЕ на първо място заради недовършени реформи, НЕ на първо или второ място заради раязгръщане в настъпление или липса на такова, не заради неприключена мобилизация... С ВСИЧКИ РЕФОРМИ, С ПРАВИЛНО ПОЗИЦИОНИРАНЕ В ОТБРАНА, С ЦЯЛОСТНА МОБИЛИЗАЦИЯ, С КАКВОТО ПОЖЕЛАЕТЕ - резултата ще е да почти същия на този който е бил - вероятно загубите щяха да бъдат в проценти по-малко, но НЕ проценти, които да се забележат и усетят - излишно е да гадая и несериозно ще посоча - може би 10 % по-малко, не повече.

P.S.
Разбира се, че срещните боеве са факт, разбира се, че незавършената реформа влияе, но НЕ ТОВА Е ПЪРВАТА, ТОВА ДОРИ НЕ Е ВТОРАТА И ТРЕТАТА ПРИЧНА за поражението. Ако бяхте написали, че съветския войник е чуен почти само за настъпателен бой - да, щях да се съглася и да спомена, че сте близо до истината.

Естествено моето мнение е мое (и не само мое впрочем, а живия живот и доказ), но няма проблем да сте прави и вие - уважавам.
цитирай
124. sande - Страхотна дискусия! Много интересна!
12.05.2014 18:26
А заслугата е преди всичко на germantiger!

Много неща научих.

Поздрави , Тигре!
цитирай
125. vmir - 121. germantiger,
13.05.2014 07:58
germantiger написа:

Ако някой се е осрал в нещо - не той трябва да го критикува, а първо неосралия се да покаже на лайното - грешките му (прощавай лексиката - нямам предвид теб въобще).

Мисълта ми е - именно негласувалите с разума си да НЕ гласуват имат правото да критикуват тъпаците, които винаги гласоподават.


Изглежда смяташ, че войната е нещо независимо от всичко останало или поне без съществена връзка с политиката и похватите, с които тя си служи. Нима вярваш, че ще постигнеш мир, ако оставиш чуждата армия да нахлуе в държавата ти, да унищожава комуникациите, инфраструктурата и отбранителните ти сили и съоръжения, пропагандата на окупаторите да се кълне пред света, че не те, а твоите войски са окупирали тяхната държава, а те ти оказват просто заслужен отпор и предприемат необходимите мерки срещу твоята агресия, а ти да разпуснеш армията си, за да дръпнеш една унищожителна критика и окупаторите засрамено ще се изтеглят???

И по какви медии ще отправиш унищожителната си критика, след като подменят съществуващите със свои? И кой ще те слуша, след като ресурсите и разпределението им преминат в техни ръце и препитанието на хората стане зависимо от разпорежданията на агресорите?
цитирай
126. vencivvg - Докога ще продължава тази несправдливост ?
13.05.2014 11:43
Докога ще продължава тази несправдливост ?
Вече е крайно време Германия да се отърси от това чувство на вина.
Крайно време е Германия да възстане срещу тази несправедливост, срещу постоянното мачкане на Германския народ. Време е да се възвърне Германксия дух.
За съжаление днес това не е възможно ( с политици като Меркел - бивша комунистка от ГДР, а както знаем комунизма уврежда човек завинаги ).
Но утре, примерно след няколко години нещата може да се променят.
Мисля си, че това положение не може да съществува вечно.
Иначе прекрасна статия, ако автора няма нищо против мисля да я рекламирам на някои места. Мисля че е добре повече хора да се запознаят с една по-различна позиция. Руската и Английската позиция са ясни до втръсване. Определено се усеща липсата в медиите на повече статии като горната.
цитирай
127. germantiger - Към vmir
13.05.2014 23:09
Явно не си разбрал за какво е писан коментара ми към вишничка?!

Тя ме някак критикуваше, че не съм гласувал на никакви избори досега (с което аз се гордея) и спомена, че вероятно само гласувалия може да критикува станалото след това (след изборите) вместо онзи "пасивния" и негласувал.

Аз обаче имам друга позиция - именно негласувалия и не направил поразията не направил магарията има право да критикува сторилите (гласувалите) магарията и грешния избор - тези уж активните (полуидиоти повечето, не всички).

А ти "вземаш" този ми коментар и започваш някаква "нова или своя" тема?
цитирай
128. viva1122 - Интересно,
14.05.2014 15:22
но и аз мисля по подобен начин. След като няма подходящи кандидатури, не е необходимо да си дам гласа само, защото трябва да се гласува и това още повече ми дава право да ги критикувам, не че има смисъл. Но ако всички не гласуват тогава може би ще видят господа управляващи и опозиция за какво става въпрос и да си ходят по живо по здраво. Знам, че това е невъзможно... и жалко.
И аз излязох извън темата и интересната дискусия -затова спирам
цитирай
129. vmir - 127. germantiger,
14.05.2014 15:37
Всичко е наред. Просто потвърждаваш предположението ми, че гледаш на войната като на игра. А войната е политика и да вярваш, че с порицание ще промениш политиката е същото като да спреш армия с ругатня, а когато танковете преминат през колата ти, с баене са си я направиш като нова.
цитирай
130. germantiger - ...
14.05.2014 18:13
vmir написа:
Всичко е наред. Просто потвърждаваш предположението ми, че гледаш на войната като на игра. А войната е политика и да вярваш, че с порицание ще промениш политиката е същото като да спреш армия с ругатня, а когато танковете преминат през колата ти, с баене са си я направиш като нова.


Сериозно си се "омотал" или аз без да желая съм те заблудил.

Прощавай, но не си прав в съждението си за мен, вероятно аз имам вина за да си в грешка по отношение на мен.
цитирай
131. vmir - 130. germantiger,
14.05.2014 18:38
germantiger написа:


Сериозно си се "омотал" или аз без да желая съм те заблудил.

Прощавай, но не си прав в съждението си за мен, вероятно аз имам вина за да си в грешка по отношение на мен.


И ти прощавай, но не виждам недоразумение, нито двусмислие тук. Аз не правя принципна разлика между война и политика, защото средствата не определят принципа, а са само алтернатива, макар и с различно отдалечен хоризонт във времето. А с времето повечето военни победи се оказват пирови, но нямам впечатление това да си имал предвид.
цитирай
132. germantiger - Пореден опит да ме разбереш ;)
15.05.2014 07:35
Съждението ти, че аз приемам войната като игра беше смело и глуповато - нищо повече.
цитирай
133. vmir - 132. germantiger,
15.05.2014 08:02
germantiger написа:
Съждението ти, че аз приемам войната като игра беше смело и глуповато - нищо повече.


Това е добре. Остава да обясниш с какво заклеймяване на политиката едва след изборите и резултатите й се различава от заклеймяване на войната след приключването й. Разчитам на умен отговор.
цитирай
134. germantiger - Ти хубаво разчиташ, но аз подобни "пози" на очаровани и разочаровани не приемам, дори ме дразнят
15.05.2014 19:41
През всички войни (вкл. ВСВ) е имало немалко бележити учени, хора наизкуството и дори военни, които са критикували или са били против войната и много от тях са го правили обществено достояние. Същите тези неучастващи във войната и пишещи, говорещи или дори действащи срещу нея за мен имат стократно повече право да правят същото (да посочват престъпленията и грешките) след войната.

Убеден съм, че тези които НЕ гласуваме и при въпрос (и дори без въпрос) към нас, преди избори пишем и заявяваме защо НЕ трябва да гласуваме и защо плюем по това що се зове избранници днес, ние същите имаме стократно повече право след изборите да посочваме грешките на гласувалите и гаврите на избраните след някоя друга година.

Надявам се, да не очакваш по-задълбочен отговор от мен по "тези теми" - драйфа ми се от цивлисти-политици (именно с влизането на такива във войните те се превърнаха в още по-брутални), политиката не ме вълнува и не може да занимава дните ми (поне сега мисля така), защото дните и нощите ми са изпълнени (освен с битието като ежедневие и "материя") още с великото което преди нас хората са направили във война или изкуство.
цитирай
135. germantiger - ...
16.05.2014 19:36
vencivvg написа:
Докога ще продължава тази несправдливост ?
Вече е крайно време Германия да се отърси от това чувство на вина.
Крайно време е Германия да възстане срещу тази несправедливост, срещу постоянното мачкане на Германския народ. Време е да се възвърне Германксия дух.
За съжаление днес това не е възможно ( с политици като Меркел - бивша комунистка от ГДР, а както знаем комунизма уврежда човек завинаги ).
Но утре, примерно след няколко години нещата може да се променят.
Мисля си, че това положение не може да съществува вечно.
Иначе прекрасна статия, ако автора няма нищо против мисля да я рекламирам на някои места. Мисля че е добре повече хора да се запознаят с една по-различна позиция. Руската и Английската позиция са ясни до втръсване. Определено се усеща липсата в медиите на повече статии като горната.


Сърдечно благодаря - аз също искам моите постинги да стигат до повече хора и благодаря на всеки цитирал постинг, блог или друго от мен!

Ако не ти е проблем и намериш за подходящо, може да добавяш и това:

http://www.vbox7.com/user:german_tiger?p=collections

Ти добре знаеш това, което ще напиша:
ЗАЩОТО НЯМА ГЕРМАНИЯ ДНЕС, НЯМА И ИСТИНА ИЛИ ПРОГЕРМАНСКА ПОЗИЦИЯ
цитирай
136. ishchel - дали не е време за приземяване
18.05.2014 15:44

Всъщност аз не смао съм приземен, аз съм под земен ;)

Както четете тук, а ако погледнете други мои поредици аз пиша за тези в земята - за жертвите честичко ;
Хитлер и Сталин загубили или победили с достойснтво пишете... не знам - това не ме е вълнувало, а и не бих събрал в едно съждение тези двама лидери с думата достойнство, не защото го нямат, а защото има твърде много други думи които ги описват, характеризират и олицетворяват пред ползваната от Вас, но това с употребата е личен избор - лексикален в случая също и приемам Вашия!

P.S.
Няма нищо драматично да доказваме правотата си, да губим енергия, да горимв страсти дори - това е нормално и човшеко, това е правено хилядолетия преди на,с а психологията ще ни докаже, че ще бъда и след нас.

Според мен доказването, страстите и дори "еженето" не са стъпки преди мъдростта, не са недостатъчност и несъвършенство, не са дори липса на мъдрост, а живот, а задължителност - сила разбира се, че са и НЕ винаги деструктивна!


ISHCHEL: - видях, че не не съм отговорила:

Първо икам да ви уверя, че с приземяването не визирам вас,а изразът е обобщаващ и се отнася до предходната част от коментара - има пред вид всички нас, които коментираме или спорим по тази тема.
......
Хитлер загуби с достойнство ...според правилата на играта...
Сталин умножи победата...сигурно пак според правилата

тук акцентът е върху "правилата на играта", като под това имам пред вид ЦЯЛОСТНАТА ОБСТАНОВКА, при която протича войната, включая всички официални и не дотам споразуамения между двамата...

Хитлер е загубил с чест - не според мен, а според правилата на играта...
Сталин е умножил победата - пак според тези правила...
...........................................................................................
:)губенето на енергия е похвално начинание, стига партньорът или противникът да е подбран правилно. Красиво е като гледаш две тигърчета или лъвчета да се боричкат, нали? Но ако е коте с тигър...или лисиче със слон - тогава не е гот!:)
цитирай
137. merlin68 - На невинните жертви от СССР, Гер...
03.07.2014 23:08
На невинните жертви от СССР, Германия, Полша, Югославия, Франция, България...- Вечна памет. На героите били се за да защитят свободата си - Вечна слава.
За съжаление народите плащат грешките на политиците си, често с кръв и сълзи, но така е било, и така ще бъде. Аз искрено съчувствам на всички невинни жертви в тази война и на руските и на германските и до голяма степен те разбирам тигър. Въпреки това 9 май за мен е велик празник, тази дата е велика за цялото човечество, а то напоследък забравя и преиначава събитията довели до тази ужасна война. Днес тия събития пак се повтарят, ще плащаме пак скоро.
цитирай
138. apostapostoloff - От комунизма най- много си изпатиха
27.07.2014 16:52
руснаците, а от националсоциализма- немците.
цитирай
139. antonra - Масони
26.12.2014 23:07
Първата и втората световни войни са предизвикани от английски масони. На 03 септември 1939 година Британия обявява война на Германия. Тази война продължава и днес. На 08 май 1945 година е подписано военно примирие с германската армия. Мирен договор не е подписван, тъй като гросадмирал Дьониц, като макар и формален държавен глава на Германия е арестуван на 23 май 1945 година и после хвърлен в затвора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4621142
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031