Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2011 18:57 - ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 21616 Коментари: 30 Гласове:
14

Последна промяна: 14.11.2011 23:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ИСТОРИЯ – ЗАБРАНЕНА И ПОГРЕБАНА!

ЗАТОВА НЯМА ФИЛМ И НЯМА ПРИЗНАНИЕ!

ЗА ТЕЗИ ТИТАНИ НЯМА ПОКЛОН, НЯМА И ГОРДОСТ!


image 

ЛИЧНО МОИТЕ ПРЕВОДИ ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ И ДНЕС ИЗДАДЕНИ В МАЛКА КНИЖКА В БГ, СЕГА ВЕЧЕ НЕКОРЕКТНО БЕЗ ДА МЕ ЦИТИРАТ САЙТОВЕ И БЛОГОВЕ ГИ "ПРЕПЕЧАТВАТ"  (други като Нова Европа коректно са ме споменали)

ГЕРМАНСКИ СНАЙПЕРИ:

1. Matthias Н. – от Тирол родом, на Източния фронт от 1943 до края на войната – 345 потвърдени киллс.

2. Sepp А. – от Залцбург. Книгата му излезе наскоро в Русия, където типично е сгрешено името му – Оллербег, изписан, а той е Йозеф. (Зепп) Аллербергер в германската му книга, от декември 1942 г. на Източния фронт, преди това картечар, стрелял с трофеен мосин - 257 киллс. Книгата на Аллербергер е различна от тази на Василий Зайцев... Руснакът описва прийоми и примамки, а германецът описва жестокостта, зверствата и изнасилванията на руснаците в Германия – не повярвах, че руснаците са издали книгата му, която впрочем никак не е превеждана на Запад, в малък тираж... Разликата между двамата е очевидна – руснакът е писал "за хората" чистичко и "по социалистически", австриецът е хитър и безпощаден типаж и оцелява, след като се предава в американски плен. Разбирайки, че на този участък американците ще предадат на руснаците пленниците, рискува и бяга от плен, предавайки се впоследствие по свое "усмоттрение" на други американци, които сам си е "избрал". В книгата му има в буквалния смисъл на думата черва и "атмосфера" на бой, лукав и злобен дори, впрочем великолепен стрелец и войскар!

3. Helmut W. – от Щирия (между другото и тримата австрийски германци) от септември 1942 г. на Източния фронт, след раняване  – инструктор, дотогава – 64 киллс.

...

Курт „Панцер” Майер СТЪПВА НА МИНА, впоследствие адютантът му я обезврежда, а Курт не мърда „застинал”!!!

Също има случай, в който САМ РОММЕЛ В АФРИКА РАЗМИНИРА ОТДЕЛНИ МИНИ, според приближените дори бил спец в „тази работа”!

Вероятно РЕКОРДЪТ ЗА „КПД” ЕФЕКТИВНОСТ НА ЛОКАЛНА ЗЕНИТНА ОТБРАНА Е ТАЗИ НА ШЕРБУР В НОРМАНДИЯ, 1944 Г., КОГАТО ГЕРМАНЦИТЕ СВАЛЯТ ОК. 80 СЪЮЗНИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВАЧА...САМО В 1 ДЕН!!!!!!

Групата на лойтнант (лейтенант) Грубнау, която САМО ЗА 38 МИНУТИ ПРЕЗ ДЕНЯ И ПОД ОБСТРЕЛ СЪОРЪЖАВА ЛЕК ПОНТОНЕН МОСТ ПРЕЗ Р. МААС –  кампанията ФРАНЦИЯ, 1940 г., а до вечерта и още един вече 16-тонен понтон!

Групата на Руберт при Ваделинкур пак на р. Маас общо само 16 души...
Превземат 2 бункера и правят пробив, после отразяват френска контраатака...
В края на деня от тези 16 – 6 СА УБИТИ, 8 РАНЕНИ И САМО 2 НАПЪЛНО БОЕСПОСОБНИ...

Благодарение обаче на тези сапьори германската 10 тд се закрепва на Маас, същите тези форсират реката в 1 лодка, сами, под обстрел, захвърляйки тежката екипировка, но успяват!

25 ноември, 5.20 сутринта... Съветски „вълни” пехота в атака (31 сд, 343 сд, и 70 кд – новосформирани, без опит, срещу германската LSSAH). В отбрана заложени минни полета и фугаси... взривовете отварят „дупки” във „веригите” съветска пехота, „онези” продължават напред... следва картеч и... буквално край!

При Карпике в Нормандия, 1944 г., доктор Тирел поразява с „Панцерфауст”-а си три американски танка тип „Шърмън”, ликвидирайки четвъртия, загива!

Отново атака срещу летището при Карпике... Само ок. 50 германски войника срещу 3 батальона канадска пехота с танкове... Германските 8,8 см FLAK поразяват танковете, а MG 42 косят канадците на равното поле пред полосата на летището и шепата защитници отразяват поредната атака!

Бойният журнал на 1 батальон от 25 гренадирски полк на 12 СС дивизия „Хитлерюгенд”, фиксирана НОЩ, В КОЯТО САМО ОФИЦЕРИ ИЗЛИЗАТ В БОЙНО ОХРАНЕНИЕ, ДОКАТО МЛАДИТЕ ВОЙНИЦИ СПЯТ... ДАЛИ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ В НЕПРЕКЪСНЯТИЯ ДНЕВЕН БОЙ!

16 март 1943 г., пехотинци от 50 брит. Пд се вклюняват в района на Зигзагу-Вади и навлизат в ров, дълбок 2 м и широк 4 м... При контраатака на гренадири от 15 тд англичаните са избити в рова в резултат на ръкопашен бой!

14 февруари 1943 г.,  на превала Фаид германските 10 тд и 21 тд във взаимодействие с „Тигри” в тяхно подчинение ликвидират 68 американски танка... На 15 февруари в боя за Сбейтла са поразени още 65 танка и взети 2 000 пл. от 1 американска тд.

Bloody OMAHA: америкснаката корабна артилерия бие участъци зад германските позиции, амер. баржи с ракетни установки по погрешка „покрива” част от своите десантирали, танковете-амфибии са се приводнили твърде далеч от брега и на дълбочина... Брега достигат само 2 „Шърмън”-а DD (дубълдрайв) и те са унищожени от германската артилерия!
Германските картечни позиции косят американските шехотинци и само за 4 часа бой падат 3 000 убити и ранени американци. Омар Брадли, командващият десантната операция-дебаркирането, нарежда тежката корабна артилерия да обстрелва брега..., независимо от залегналите там оцелели американски войници!!!

Регистрирано от 5 танков полк на 5 СС дивизия „Викинг” при Нарев на 6 септември 1944 г. „Пантер”-и откриват огън по група от 15 руски танка и първо поразяват 6 от тях... Руснаците започват отстъпление, при което отново губят. Германците унищожават още 4 танка, когато те обръщат задната си слаба броня, изтегляйки се или всъщност „бягайки”, защото по този начин, подлагайки уязвимо място, танк не излиза от контакт с противника. Германската пехота пробива с „Панцерфауст”-и още 3 от съветските машини... Последните 2 са напуснати от бягащите екишажи! 15 „равно” 0 след този „бой или побой”!

Оберщурмфюрер Вилхелм Вебер на 29 април 1945 г. в Берлин поразява „своя” 13 съветски танк с „Панцерфауст” в близък бой... Ранен, е евакуиран в самата райхсканцелария.

Факт – на 15 декември 1944 г. преди настъплението в Ардените германците разполагат в наличност със 123 „Тигър”-а всички типове, вкл. 8 „Щурмитигър”-а, от това число 79 (64% боеспособни, другите в ремонт)... На 30 декември след отстъплението оперативни са 116 „Тигър”-а, от тях 58 (50% боеспособни, другите в ремонт)... – почти никакви загуби, всъщност едва 7 загубени танка!

Германска част в Гърция, 1941 г., свидетелства за гръцка пехота, атакуваща от хълм „надолу” в щикова атака. Това първоначално учудва германците, след което с картечен огън са ликвидирани без изключение всички гърци от настъпващите!

Още през ВСВ в екипировката на германския унтерофицер е присъствал комплект моливи, пишещи върху всякакви повърхвности, вкл. киноленти!
Често пъти германската пехота е покривала разстояния от 60 км на ден и то с 25 кг екипировка!

Дори 12-годишни момчета СС са регистрирани от амвериканците в плен... Юношите от организацията „Верволф” и извършвани от тях саботажи са документирани и през юли 1945 г. от окупаторите-победители, месеци след победата „им”!
Апропо, на церемониален нож, връчван на момчетата от „Хитлерюгенд”, е било гравирано „Blut und Ehre” – „кръв и чест”, какъвто всъщност е бил девизът специално на 12 СС дивизия „Хитлерюгенд”.

...

Назад „във” времето и „Хитлерюгенд”:

1921 г. 17-годишният Густав Ленк влиза в NSDAP и предлага идеята си на Адолф Хитлер за младежка организация. Ленк разделя младежите на две групи, съответно 14-16-годишни и 16-18-годишни, създавайки такива организации до 1923 г. дори на територията на Австрия и Чехословакия, не само в Германия!

В периода 1927 – 1928 г. вече Курт Грубер увеличава „HJ” почти 10 пъти, а до 1929 с още 30%. След него вече е Балдур фон Ширах наччело на “HJ”.

ПРИ ГРУБЕР СЕ ПОЯВА СЕКЦИЯ ЗА ДЕЦА ОТ 6 ДО 10 ГОДИШНИ!

Впоследствие, преди войната е имало марине-хитлерюгенд към флота, флиигер-хитлерюгенд към авиацията и мотор-хитлерюгенд към сухопътните войски.

ЮНГФОЛК ЗА ДЕЦА ОТ 10 ДО 14 ГОДИНИ!

HJ” 1932 Г. – 107 000 / 1933 Г. – 2 300 000 / 1939 Г. – 7 300 000

...и разбира се, девическото движение “Bund deutscher Maedel”.

...

ЛЕОН ДЕГРЕЛЛ СЛЕД ВОЙНАТА:

Нееднократните опити на белгийското правителство да получи Дегрелл, за да го съди, се натъквали на „стената”, която Франко установил, както и в отказа му (и съответно на Испания) да екстрадира Леон Дегрелл.

КОГАТО ПРЕЗ 1964 Г. ПРИСЪДАТА ЗАГУБИЛА СИЛА ПОРАДИ ДАВНОСТ, ТО ТЯ БИЛА „ИЗВЪН” ЗАКОНА УДЪЛЖЕНА С ОЩЕ 10 ГОДИНИ, ТАКА ЧЕ ДЕГРЕЛЛ ДОРИ НЕ Е „ПОМИСЛЯЛ” ЗА ВРЪЩАНЕ В РОДИНАТА СИ БЕЛГИЯ, ЗА КОЯТО ВСЪЩНОСТ ЧЕСТО Е МИСЛИЛ И Е ЖЕЛАЕЛ ДА СЕ ЗАВЪРНЕ ИЛИ ПОСЕТИ.

Към този момент обаче Дегрелл получава испанско гражданство и живее под името Леон Хосе де Рамирес Рейна. Дегрелл твърди, че е преживял няколко опита за покушение, отвличане по подобие на израелското срещу Адолф Айхманн през 1961 г. Около себе си винаги е имал бодигардове от доверени хора на Скорцени.

Дегрелл казва: „Много години сменях различни жилища и квартири, принадлежащи на високопоставени офицери, за да се измъкна от опитите да бъда заловен и успях!”

Започва да се занимава с бизнес и то успешен, дори участва в строежа на американски военни бази. Винаги е бил готов и отворен за беседи от почти всеки, пожелал да му вземе интервю, като посрещал госта в своята вила на хълма Торебланка край Фуенхирола в кабинет, изпълнен с книги, видеокасети и военни експонати. Съществува и фотография, на която той гордо позира в Испания с униформа на щандартенфюрер от СС! Дори има случай, в който се появил на сватба (не тази на дъщшеря му, на която е и Ото Скорцени) във всички регалии на СС и всички получени от Хитлер награди. Винаги при него е стоял и валонският флаг – казват, че бил най- на съурцето му, разбираемо за валонеца Леон.

ДЕГРЕЛЛ УМИРА НА 31 МАРТ 1994 Г. В БОЛНИЦАТА НА МАЛАГА НА ВЪЗРАСТ 87 ГОДИНИ! БЕЛГИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАПРАВИЛО ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПОПРЕЧИ НА НЕГОВИ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ В САМАТА БЕЛГИЯ ДА ОТПЪТУВАТ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО МУ, НО НЯКОИ УСПЯВАТ!

P.S.

В този ред на мисли се сещам за погребението на Фердинанд Шьорнер във „ФРГ”, където е било забранено на военни да посетят службата, но един генерал от Бундесвера го прави (не помня името му), въпреки заплахата от уволнение!

Типично за победителите и техните слуги – да не позволиш да бъде почетено величието на смъртта. За тази несправедливост никоя организация за права не се е „разкрещяла на фалцет”.

...

ЗА СИМО МАТЕРИАЛЪТ НЕ Е МОЙ, А ОТ ПОЗНАТ:

Симо Хайха е финландец и преди Съветско-финската война водел скучен живот на фермер. През 1939 г., когато Съветският Съюз нападнал родината му, той решил да я защити. Взел вярната си винтовка, няколко консерви с храна и облечен изцяло в бяло се отправил към гората, където започва да стреля по всеки руснак, който видел.

Само за 100-те дни, през които действал, при средна температура под минус 30 градуса и над метър сняг, той убил 542 човека с пушката си и поне още 150 с картечния си пистолет. Крайната му черна статистика била - 705 души.

Руснаците били толкова изплашени от него, че му дали прякора "Бялата смърт" и започнали да изпращат цели отряди, които да го ликвидират. Един от тях бил специален и се състоял само от снайперисти. Никой от тях не оцелял.

Като разбрали, че не могат да го убият с човешка сила, руснаците бомбардирали всяко място, където той можел да се крие. Най-доброто им попадение била бомба, която паднала близо до Симо и разкъсала камуфлажа му, но нищо повече.

На 6 март 1940 случаен изстрел с избухващ патрон отнесъл половината му лице, което го спряло за около седмица. На 13 март 1940 Съветско-финската война приключила.

Симо Хайха се превърнал в национален герой на Финландия. Починал от старост през 2002 г.

...

8 май 1945 г. Вилхелм Биттрих пред щаба, охранителната рота и свързочния батальон на 2 танков корпус СС на изток от Линц, ПРОРОЧЕСКО:

„ГОДИНИ НАРЕД И ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАШИЯТ НАЦИОНАЛЕН ХИМН НЯМА ДА ЗВУЧИ ЗА НАС, ДУМИТЕ ГЕРМАНИЯ И ОТЕЧЕСТВО НЯМА ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ В БЪДЕЩЕ.
В НАШИТЕ СЪРЦА ТЕ ТРЯБВА ДА СЪХРАНЯТ КАТО СВЕТИНЯ СВОЕТО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, НА КОИТО, ДАЙ БОЖЕ, ДА БЪДЕ ДАРЕНА ПО-ДОБРА СЪДБА И СВОБОДА!
ДА ЖИВЕЕ ГЕРМАНИЯ – НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО!”

image
 

Ще "поддържам" тази тема основно с ПРЕВОДИ!

...

Цинични коментари ще трия!
Такива с провокация и ирония - също!
Не можеш да дефилираш из живота и да обиждаш хората, все някога попадаш на някой с достойнство и "плюеш зъби"... Не си го научил по лесния начин, ще го усетиш по мъжкия - болезнено!

Простотията, дечко, на лс!
Тук да дискредитира темата – НЕ!!!
"АЙДЕ, БАСТА"

 




Гласувай:
15



1. alchemist - Без цинизъм, ирония и провокация.
23.04.2011 18:25
Ще се радвам да пишете и нещо за Ерих Хартман, Ханс Улрих Рудел(или нещо подобно), генерал Адолф Галанд, Ерих Бакхорн, капитан Новотни, Рихтхофен(червения барон), генерал Ервин Ромел и мн.др. истински немски герои.
Някои от имената сигурно съм ги сбъркал, затова моля да ме извините.
цитирай
2. germantiger - Благодаря, alchemist!
23.04.2011 19:20
НАИСТИНА благодаря за положителния ти коментар и той не е първи към мен, а пореден!

За споменатите повечето въздушни асове, особено Ерих Хартманн с 352 победи, Герхардт Баркхорн с 301 и Гюнтер Ралл с 275 пишат много автори извън България както преди години, така и сега перманентно.

ВВС не са ми приоритет като интерес, но разбира се книги доста за тях имам, не само за германските разбира се, но на първо място за тях. Отделно за споменатия от теб Ервин Роммел се скъсват да пишат няколко книги, за братята Рихтхофен и разбира се, основно за Манфред големия и като старши брат и като ас също преиздават през години. Особено неговата "лична" книга по-скоро дневник, нищо, че и книга през самата война е написал.

ОРИЕНТИРАЛ СЪМ СЕ КЪМ БОЙНИ ПРИМЕРИ ИЛИ ТАКТИЧЕСКИ "ЕПИЗОДИ", КОИТО СА ПОЧТИ ВИНАГИ НЕИЗВЕСТНИ ЗА ХОРАТА ИЛИ НЕ СА ПОПУЛЯРНИ, НО ПЪК СА АВТЕНТИЧНИ И ЕКСПРЕСИВНИ.

Такъв героизъм или просто война и случая в нея съм събрал почти 6 тетрадки писмено съм "вадил" от книги които съм чел през годините, именно такова инфо подбирам и набирам в темите ми тук с продължение. Това обаче са мои преводи, защото на български не се издава или се издава с грешки - пример книгата на Гудериан Ahtung Panzer, той също има Panzer vorwaerts (ae - a umlaut), всеизвестната Erinnerungen eines Soldaten и есето му за НАТО следвоенното като анализ за съветската армия. Това е писал Гудериан като издания в печат. От тях на български наскоро в два "тома" излезе книгата Спомените на войника, а именно Erinnerungen...itn, и то със заглавие Внимание танкове, а именно Ahtung Panzer. Издание на една книга с подменено заглавие от друга! Грешки под фотоси в самата книга също! Наскоро издадоха и Хауссер, който също има 2 книги и тях мога да посоча на германски език, едната дори е преведена на руски SS im Einsatz i Ich diene...първата значи сс в бой, всъност в задача-мисия, но смисъла е в бой, а втората се превежда Аз служа. На български е издадена първата и пак като "двутомник" непълен в приложения
цитирай
3. germantiger - ...
23.04.2011 19:27
И все пак в България има раздвижване, опит да се издава и това трябва да се окуражи и адмирира, наистина БРАВО!!!

Независимо от грешките, от непълните издания, браво на издателите!

Надявам се с времето да издадат още книги, защото най-впечатляващите далеч не са тези на Гудериан (независимо, че той за мен е покрива на света като война), не са на Манщайн, на Хауссер също!

Хубавото е, че са издали Рудел и още няколко видях наскоро в бгкнижарница за война преводи, значи се върви да го нарека напред!
За съжаление в БГ се издава най-вече от руски преводи и след издаване в Русия. В този ред на мисли се надявам да вземат пример от казаците и да издават още и то впечатляващи заглавия, ОСОБЕНО ФРАНЦ КУРОВСКИ!!!!!!

АКО РАЗБИРАШ АНГЛИЙСКИ ИЛИ ГЕРМАНСКИ ЕЗИЦИ ПОРЪЧВАЙ СИ КНИГИ ДИРЕКТНО ОТ АМАЗОН ОТ КУРОВСКИ ПОРЕДИЦАТА МУ, ОТ ПАТРИК АГТЕ ЗА ВИТТМАНН ДВАТА ТОМА, ОТ МАНТОЙФФЕЛ ДВЕТЕ МУ КНИГИ И ХУБЕРТ МАЙЕР ЗА 12 СС ДИВ. ДВАТА ТОМА!

Изключителни книги са Panzer aces от германеца Франц Куровски в английски прервод, преди години и в руски на три тома, наскоро видях руснаците я преиздали в 1 голям том. ВЕЛИКА КНИГА за пример.
цитирай
4. анонимен - Не ме се вписваш в пейзажа. Не ме и...
24.04.2011 08:06
Не ме се вписваш в пейзажа. Не ме интересуват твоите теории. Така че, спри да досаждаш. Трия без да чета. Ферщеен зи! Повече не идвай!
цитирай
5. germantiger - Ей, заешко сърце ;)
24.04.2011 13:24
kushel написа:
Не ме се вписваш в пейзажа. Не ме интересуват твоите теории. Така че, спри да досаждаш. Трия без да чета. Ферщеен зи! Повече не идвай!



Стига "рева, ЗАЕШКО СЪРЦЕ!

Дошъл тук да ми сигнализира, че помисли като си почнал!
Голяма си ми душа, дечко!

Къде да "идвам" - в блога ти ли, че нали е за това, да те четат всякакви, не само ти и фенклуба ти любоффф?!
Трябва да си го разбрал това в нета!

Триел без да чете...че то не искам ти да четеш, има други които ще го видят.
Ей, вярно си притеснен, олаби жилата както казах, не се сгъвай така Куш ;)

ТОВА ЛИ ТЕ ДРАЗНИ:

СЛАВЯНИТЕ И ТЕХНИЯ ПРЕОБЛАДАВАЩ РАСОВ ТИП – ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИЯ ВСЪЩНОСТ Е „ПРОИЗВОДЕН” ОТ ХАРАКТЕРНИТЕ ТИПОВЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ФИНО И ДАЛО НОРДИЧЕСКИ В МИКС С КРОМАНЙОНСКИ...славяните са „произлезли” от германци и като расов тип са по-млади или „нови”, това казва АНТРОПОЛОГИЯТА...искрено съжалявам, че не мога тук да копирам антропоатласите не само с рисунки, но и с фотоси на световните расови типове. Трябва да се чете антропология, но не социална.
цитирай
6. nkf - Изложението на конкретни личности ...
24.04.2011 15:50
Изложението на конкретни личности и конкретни събития от историята,особено от времето на Втората световна война, е повече от полезно, за допълване на белите полета или разбиване на лъжите налагани от победителите в тази война(особено съветските лъжи).Както се вижда,от коментарите на получовека(да се разбира идеален съветски човек) "кушел",успял си да бръкнеш в здравето на съветско-цървулският пролетариат.Учудвам се как не се е появил някой "загрижен" и "притеснен" либерал с розови прашки и меки китки, хехехе :) и не е пропищял ,че проповядваш нацизъм,фашизъм,антисемитизъм и омраза.:)
Поздрави за статията.Давай в същия дух и не обръщай внимание на изметта.
цитирай
7. nkf - ТОВА ЛИ ТЕ ДРАЗНИ: СЛАВ...
24.04.2011 16:00
germantiger написа:


ТОВА ЛИ ТЕ ДРАЗНИ:

СЛАВЯНИТЕ И ТЕХНИЯ ПРЕОБЛАДАВАЩ РАСОВ ТИП – ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИЯ ВСЪЩНОСТ Е „ПРОИЗВОДЕН” ОТ ХАРАКТЕРНИТЕ ТИПОВЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ФИНО И ДАЛО НОРДИЧЕСКИ В МИКС С КРОМАНЙОНСКИ...славяните са „произлезли” от германци и като расов тип са по-млади или „нови”, това казва АНТРОПОЛОГИЯТА...искрено съжалявам, че не мога тук да копирам антропоатласите не само с рисунки, но и с фотоси на световните расови типове. Трябва да се чете антропология, но не социална.

Допускаш грешка,като придаваш на измислицата "славяни" антропологични и расови характеристики.Вярно,че една част от руснаците са източни балтиди,но руснаците са чудовищен микс от десетки народи населяващи земите на русия.Ако се търси истински руснак,то трябва да се търси около москва,суздал и може би смоленск и ако там се намери някакъв общ, усреднен антропологически тип,да се приеме,че това са "истински " руснаци.Но "славяни" ли са руснаците?Всъщност истинският термин е "словени" и "словен" ,но "словени" има само на Балканите ,"словени" са славещите Бога на български език и четящи Светото писание на български.Така,че "словен" е едно религиозно и лингвистично понятие и доколкото засяга предимно Българите и Хърватите ,то ако трябва да се приписват и антропологически характеристики на това понятие-те трябва да са такива,каквито са на Българина.Друг е въпроса,че русия, крадейки чужда идентичност,манипулирайки я и лъжейки света, цели постигането ,само и единствено,на своите имперски цели,които включват и окончателната ликвидация на България.
цитирай
8. germantiger - Съгласен съм с теб, в някаква степен...
24.04.2011 17:55
Каква степен обаче, един Бог знае казано на шега, макар шега не на място.

Всъщност в изворите те са склавини, "вариант" на роби като дума в древността!

В германския език и средновековие има един неприятен израз : "Славен зинд склавен!", в превод славяните са роби. Мисля, че никой човек не заслужава да е роб, така-че лафа е груб и не на място за славяните, но пък фиксиран в "кетописите" и изворите.

Впрочем до 17 век, когато Русия "измисля" славяните за своята външна политика и влияние.

Безспорно днешните руснаци са микс, кой ли всъщност не е.

В Украйна вероятно участва и миксирането със скити, някой би казал украинците се родеят с българите.

По повод моя пост за антропологията, всъщност той се основава върху книга която е илюстрирана и в детайл описани различните типове характерни за днешните държавни "имена" на страните в Европа. Разбира се в моя пост не написах нито за ръста, нито за над очните "дъги", нито за основата на носа, нито за пигментацията и промяната и, нито за цвят на коса и очи, нито за стареене и съзряване, нито за хаплогрупи итн. Мога и това да препиша или преразкажа от книгите ми за антропология, които всъщност не са много.

Иначе казано преразказах "виждането" на една наука.

В случая не допускам грешка, а представям доводите на науката антропология, която в хармония с още други науки би дала приблизителен отговор за белези, произход итн. Това не е по силите на една наука, а на набор от науки.
цитирай
9. germantiger - БЛГ
24.04.2011 18:27
nkf написа:
Изложението на конкретни личности и конкретни събития от историята,особено от времето на Втората световна война, е повече от полезно, за допълване на белите полета или разбиване на лъжите налагани от победителите в тази война(особено съветските лъжи).Както се вижда,от коментарите на получовека(да се разбира идеален съветски човек) "кушел",успял си да бръкнеш в здравето на съветско-цървулският пролетариат.Учудвам се как не се е появил някой "загрижен" и "притеснен" либерал с розови прашки и меки китки, хехехе :) и не е пропищял ,че проповядваш нацизъм,фашизъм,антисемитизъм и омраза.:)
Поздрави за статията.Давай в същия дух и не обръщай внимание на изметта.


Благодаря за коментара пич и адмирации за трапеца на аватара ти!

Както си споменал омекналите мъжове с розови очила все някога ще се появят, колко ще се изявят с аргумент - е това с интерес очаквам да видя, лошо няма, както е лафа!
цитирай
10. dolsineq - ". . . Само за 100-те дни, през ...
24.04.2011 19:44
"...Само за 100-те дни, през които действал, при средна температура под минус 30 градуса и над метър сняг, той убил 542 човека с пушката си и поне още 150 с картечния си пистолет. Крайната му черна статистика била - 705 души..." - Това е невероятно! При тези сурови, природни условия си е истинско чудо не само да оцелее, но и успешно да атакува... Преди години бях в този район, затова и се включих в темата ти. :)
цитирай
11. demograph - И все пак
24.04.2011 21:59
Германците произхождат от протобалканците трако--българи. Арии...Нали знаеш, че в предгръцко, Тракия се е наричала АРИЯ и после Европа, че Бяло море се е наричало още по времето на Омир Тракийско море,че балканския п-в се е наричал до 16 век Тракийският полуостров, че Бизантия е била Тракийската империя, докато не я яхнали гърците. Знаеш и че славяни не е славяни а траки, както и кой, и защо е измислил думата славяни..? Не размахвай предфашистки, фашистки и следфашистки теории. Не са модерни. /Halshtat culture е трако-българският принос за ограмотването на Севера. А германите са се били на страната на българският владетел Атила в битката на народите на Каталунските полета, под името Остроготи срещу братята си Б/В/есиготи../Модерната наука те определя като първоевропеец=ТРАКО-българин./ Be so.
цитирай
12. germantiger - С такава претенция не бива да пишеш...
24.04.2011 23:44
demograph написа:
Германците произхождат от протобалканците трако--българи. Арии...Нали знаеш, че в предгръцко, Тракия се е наричала АРИЯ и после Европа, че Бяло море се е наричало още по времето на Омир Тракийско море,че балканския п-в се е наричал до 16 век Тракийският полуостров, че Бизантия е била Тракийската империя, докато не я яхнали гърците. Знаеш и че славяни не е славяни а траки, както и кой, и защо е измислил думата славяни..? Не размахвай предфашистки, фашистки и следфашистки теории. Не са модерни. /Halshtat culture е трако-българският принос за ограмотването на Севера. А германите са се били на страната на българският владетел Атила в битката на народите на Каталунските полета, под името Остроготи срещу братята си Б/В/есиготи../Модерната наука те определя като първоевропеец=ТРАКО-българин./ Be so.


1. Темата в случая е героизъм и то от ВСВ, фашистки, предфашистки и неофашистки "теории" не размахвам...помахай за снимка на простотията която си написал демоскоп, то като демографското изследване и демоскопско знаеш има - там ти си знаеш!
ФАШИЗМА ЗА ИСТОРИЯТА, КОЯТО ТИ КОМЕНТИРАШ Е ИРЕЛЕВАНТЕН, НЕ ГО РЪГАЙ КАТО ДЕТЕ БЛИЗАЛКАТА СИ ОСВЕН У УСТАТА И НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ!

2. Слабо ме вълнува кое е модерна теория и кое ретроградна може би.
Има подкрепени саргументи тези, има търпящи критика (всъщност всички щом са теории), има развиващи се теории и популярни или коментирани днес и "вчера". Всичко друго е твой несериозен, за мен комичен опит да отречеш нечия аргументация позовавайки се на авторитет, време, комерс, масово възприятие или "модно-немодно"...

3. Съвет от мен демоскоп > твърде много обръщаш внимание и летиш като розов балон в модерни "теории" (?!)... АРГУМЕНТИРАЙ СЕ НА ЗЕМЯТА, ВМЕСТО ЛЕТЕЖ В НЕБЕСАТА, ако го правиш рискуваш ДА ОЛЕКНЕШ ВИДИМО!

4. Атила не е бил бгвладетел, първо е бил масов убиец, след това завоевател, после победен от вест/визиготи и римляни както си споменал правилно. Имаше един Катила в у-ще като бях хлапак, ошамарих го.
цитирай
13. germantiger - Винаги има съмнение...
24.04.2011 23:54
dolsineq написа:
"...Само за 100-те дни, през които действал, при средна температура под минус 30 градуса и над метър сняг, той убил 542 човека с пушката си и поне още 150 с картечния си пистолет. Крайната му черна статистика била - 705 души..." - Това е невероятно! При тези сурови, природни условия си е истинско чудо не само да оцелее, но и успешно да атакува... Преди години бях в този район, затова и се включих в темата ти. :)


За подобен героизъм винаги има и трябва да има съмнение, казват и по възможност потвърждение от поне 2-3 източника и то такива които не са "свързани-обвързани" било с общ интерес, общ произход, обща работа и обмяна на инфо.

Случая със суомито, финландския герой е уникален и аз съм склонен да се доверя на инфото, естествено с резерви, както за всеки героизъм на война без значение германски или друг!

Суомитата са особен народ, симпатичен, а там и в отоплявана с печка стая хваща около прозорците лед и мъх през зимата...сега демографа ще изтропа > фините са угро-фини значи българи, нищо, че естите са споменати от Херодот без да имат общо с траки или българи, но всичко е българин...дано не стане като лафа всичкото роми на баламатума.

Отново вземам повод от думите ми и насочвам демографа:

БЪЛГАРСКАТА НАУКА ДА СЕ ЗАГАЩИ
ДА СИ ДАДЕ ВРЕМЕ И ТЪРПЕНИЕ
ДА СЕ ОСИГУРИ С ПАРИ
С РЕСУРС И СЪДЕЙСТВИЕ НА ДРУГИ НАУКИ И ИНСТРУМЕНТАРИУМ
НА ПЪРВО МЯСТО С ДОБРОСЪВЕСТНОСТ
ЗАЩОТО ТЯ Е В ДЪЛГ КЪМ БГИСТОРИЯТА

ДА ЗАПОЧНЕ СЕРИОЗНО ДА ИЗСЛЕДВА ПРОИЗХОДА НА БЪЛГАРИТЕ
И ДА ЩРИХОВА ПОНЕ НЯКАКВИ "РАМКИ" - АВТОХТОННАТА ЛИ ТЕОРИЯ, ДРУГА ЛИ?!

цитирай
14. oranjevia - Книгата на Оллербег /или Аллерб...
25.04.2011 15:30
Книгата на Оллербег /или Аллербергер/я изчетох на руски.Чете се на един дъх и е едно от най-страхотните четива,които съм чел за ВСВ.С учудване научих от нея че: Куршумите дум-дум са руско изобретение и всъщност са противосамолетен 7.62мм запалително-разривен куршум, на които руснаците много бързо им намират друго приложение.Че онези от кавказките републики са били също такива главорези каквито са си днес.С други думи това е книга ,която човек трябва да прочете.
цитирай
15. antivlaks - Да ти кажа какво е чест и героизъм !
11.05.2011 21:22
27 Април 1941. Константинос Кукидис - часовой при знамето на Акропола . За да не го предаде на немският офицер , се увива със знамето и скача от скалата !!!
10 Април 1941. Полковник Г. Дуратсос заповядва на войниците си да "положат" оръжието си пред него ,преди да се предадат с думите : "Сега вече никой не може да ви осъди , че сте "положили оръжие" пред врагът !
Германците му отдават военни почести и го уверяват ,че ще го пуснат свободен само срещу "чесната му офицерска дума ". Тогава полковникът загръща с шинела си един млад войник и се нарежда в редицата на обикновенните войници !
ТОВА Е ЧЕСТ И ГЕРОИЗЪМ !!!
Дай ми подобни примери !
цитирай
16. allvin - Франц Щаудегер - сам със танк ,,Тигър" се изправя срещу около 50 (!!!) съветски танка ,,Т-34" !!!
12.05.2011 19:36

Герои на Вермахта:

Франц
Щаудегер(1923-1991) - Героизма на воините от Вермахта през WW-2:Франц Щаудегер сам със своя „Тигър” отразява атака на 50 Т-34, изразходва всичките си боеприпаси и се изтегля оставяйки 22 горящи Т-34.

ЕДИН-ЕДИНСТВЕН ,,ТИГЪР" СРЕЩУ ЦЕЛИ 50 Т-34!!! И УСПЯВА ДА ПОРАЗИ САМ 22 Т-34!!!

(Коментарът е излишен,както се казва в такива случаи...)


цитирай
17. proximus - Нямах време да изчета подробно за ...
12.05.2011 20:38
Нямах време да изчета подробно за синовете на Германия (предстои), но веднага се сещам за Михаел Витман - командир на танк, с рекорден брой разрушени варжески машини в една битка...
цитирай
18. germantiger - Дал съм "ти" ги в първата част...
13.05.2011 17:15
antivlaks написа:
27 Април 1941. Константинос Кукидис - часовой при знамето на Акропола . За да не го предаде на немският офицер , се увива със знамето и скача от скалата !!!
10 Април 1941. Полковник Г. Дуратсос заповядва на войниците си да "положат" оръжието си пред него ,преди да се предадат с думите : "Сега вече никой не може да ви осъди , че сте "положили оръжие" пред врагът !
Германците му отдават военни почести и го уверяват ,че ще го пуснат свободен само срещу "чесната му офицерска дума ". Тогава полковникът загръща с шинела си един млад войник и се нарежда в редицата на обикновенните войници !
ТОВА Е ЧЕСТ И ГЕРОИЗЪМ !!!
Дай ми подобни примери !


- Генерал Риттер фон Тома за две световни войни „получава” точно 20 ранявания!!!

- 5 февруари 1943 г. генерал-лейтенант Фишер, командващ 10пд, попада с автомобила си на мина – губи 2-та си крака и 1 ръка, но с останалата започва, кръвотечащ, да пише писмо на жена си... Умира, успявайки да напише няколко страници...

- Обер-гефрайтер (ефрейтор) Борстел и неговият мотоциклет:
При Газала, 1942 г., 4 пъти преминава през минни полета, изнасяйки ранени на коша, а на връщане, носейки аммуниции на биещите се... На 5-ия път е ранен в корема – не вика санитар – с дясната ръка кара мотора, с лявата натиска раната в корема и успява да достави на медпункта ранени... Там пада, а след няколко часа умира...

- Алфред Зек – 12-годишен, 1945 г. на р. Одер изнася изпод интензивен артобстрел 12 ранени германски войници. За този подвиг е награден с Железен кръст, II-ра степен! Забележете – 39 жени – германки също удостоени с тази награда, а други две – с Железен кръст, I-ва степен.

- При пробива на обкръжението при Черкасси (наричано на Изток при Корсун-Шевченковск) войниците от Вермахта и от 5 СС дивизия "Викинг" правят "ЖИВ МОСТ" през река Гнилой Тикич. В района няма нито мост, нито мостови парк и тия, които не могат да плуват, както и ранените,се приплъзват и влачат по хванатите през раменете техни събратя
цитирай
19. germantiger - И още "за теб"...
13.05.2011 17:17
- ВАЛОНЕЦЪТ ОТ СС ЖАК ЛЕРОЙ ПРИ ЧЕРКАССИ ГУБИ ДЯСНАТА СИ РЪКА И ДЯСНОТО СИ ОКО, НО ОТКАЗВА ДА НАПУСНЕ СЛУЖБАТА И ЧАСТТА СИ!!!!!!

- Ерих Гйостл – картечар с ослепено едно око, остава на позиция. Впоследствие е наранено и другото, но продължава да стреля без прекъсване, задържайки залегнали и непомръднали английски роти.

- Емил Дюрр в Нормандия три пъти опитва да прикрепи магнитна мина на съюзнически танк в движение, но неуспешно. Накрая сам с мината задейства и се самовзривява с танка...

- Преди падането на Фалез остават да го защитават само 60 германски гренадири с 2 Тигъра – срещу тях е цялата 6-а канадснка бригада! БИЯТ СЕ 3 ДНИ, В ПЛЕН ПОПАДАТ САМО 4! В ПОСЛЕДНАТА НОЩ ОСТАВАТ ДВАМА МЛАДИ ЕСЕСОВЦИ – ЕДИНИЯТ НА 18 ГОДИНИ, А ДРУГИЯТ НА 19 ГОДИНИ – ТЕГЛЯТ ЖРЕБИЙ, КОЙ ОТ ДВАМАТА ДА СЕ ОПИТА ДА СЕ ПРОМЪКНЕ ПРЕЗ КАНАДСКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ, ЗА ДА РАЗКАЖЕ ЗА КРАЯ НА ЗАЩИТНИТЕ И КОЙ ДА ОСТАНЕ ДА ГО „ПРИКРИВА”!

- Отто Кумм при отбраната на Ржев командва полка "Дер Фюрер" от Дас Райх СС дивизията... От 2000 души в полка след месечните боеве оцеляват само... 35!!!!!!!!!!

- Рудолф фон Риббентроп – танков ас на „Пантера” и син на Риббентроп министъра, при Харков 1943 г. пада до Майер, прострелян от куршум в единия бял дроб – отказва да го евакуират, докато и последния ранен германски войник не бъде изнесен – едва тогава той.

- Сапьорната рота на 25 гренадирски полк от 12 СС дивизия „Хитлерюгенд”... – сапьорната рота отбранява Грюши в Нормандия срещу пъти превъзхождащи го съюзници... Цялата рота загива, оставяйки един жив – вестовият!

...

И още един пример за гръцки "героизъм":
ТОЗИ ОПИСАН ОТ ГОР ВИДАЛ, КОЙТО ИЗОБРАЗЯВА ГРЪЦКИ ВОЙНИК ОТ ПСВ ИЗНАСИЛИЛ С ГОРДОСТ БЪЛГАРКА - И ТОВА ОПИСАНО В КНИГА, АПРОПО описание на това как убива семейството и неговата интимна приятелка - само защото е българка!
цитирай
20. antivlaks - :)))
13.05.2011 22:18
Значи е било пълно с "Гюро Михайловци" !!!
цитирай
21. germantiger - Re...
14.05.2011 17:25
antivlaks написа:
Значи е било пълно с "Гюро Михайловци" !!!


Това са "твоите" предполагам любими гръцки маркототевци:

Германска част в Гърция, 1941 г., свидетелства за гръцка пехота, атакуваща от хълм „надолу” в щикова атака. Това първоначално учудва германците, след което с картечен огън са ликвидирани без изключение всички гърци от настъпващите!
цитирай
22. antivlaks - А ти какво би направил ?
15.05.2011 22:04
Това са имали и с това са защитавали земята си !
Щикове,кремъклийки,мотики и колове нанасят баят поразии на десантчиците в Крит !
Тези "страшни оръжия " придружени с още нещичко ,обърнаха в бягство "макарончовците" и принудиха "героите" ти, да бомбандират цивилното население на Атина вместо Линията "Метакса"!
В Историята е останала фразата на Чърчил : " ГЕРОИТЕ СЕ БИЯТ КАТО ГЪРЦИ!"
Никога , ама НИКОГА не е казано нещо подобно за германците !
Човече ,не е "героизъм" да убиваш хора !Героизъм е да ги спасяваш и да отстояваш свободата ,и честа си !
Една обикновена акушерка я уважавам мноооооого по-вече от Атила или Наполеон (за Хитлер и дума да не става)!
цитирай
23. momchil - Хитлерюгенд е копие на комсомола. ...
21.05.2011 01:04
Хитлерюгенд е копие на комсомола. Комсомолът е създаден през 1918г. Така че това е комунистическа идея. Вкарването на деца от 6 годишна възраст нагоре в партия е престъпление от където и да го погледнеш. Ако една армия знае, че за противника се бият деца на 10 години как ще щади живота на всички деца. Това е престъпление което правеха и арабите при интифадата и правят и сега разни негърски водачи.
цитирай
24. germantiger - ...
22.05.2011 17:55
antivlaks написа:
Това са имали и с това са защитавали земята си !
Щикове,кремъклийки,мотики и колове нанасят баят поразии на десантчиците в Крит !
Тези "страшни оръжия " придружени с още нещичко ,обърнаха в бягство "макарончовците" и принудиха "героите" ти, да бомбандират цивилното население на Атина вместо Линията "Метакса"!
В Историята е останала фразата на Чърчил : " ГЕРОИТЕ СЕ БИЯТ КАТО ГЪРЦИ!"
Никога , ама НИКОГА не е казано нещо подобно за германците !
Човече ,не е "героизъм" да убиваш хора !Героизъм е да ги спасяваш и да отстояваш свободата ,и честа си !
Една обикновена акушерка я уважавам мноооооого по-вече от Атила или Наполеон (за Хитлер и дума да не става)!


Тук на молба ли го удари човече?!

За акушерката си прав, в този ред на мисли вероятно не уважаваш Александър ВЕелики, оня Мегалос елинския, който днес се напъват да го направят "чист" македонец или трако-българин, надявам се поне малко да уважаваш цар Симеон Велики - българския или Валдимир Вазов от Дойран.

За акушерката, но и ЗА ЕКИПА ЛЕКАРИ ДНЕС си абсолютно прав без ирония!
цитирай
25. germantiger - ...
22.05.2011 18:04
momchil написа:
Хитлерюгенд е копие на комсомола. Комсомолът е създаден през 1918г. Така че това е комунистическа идея. Вкарването на деца от 6 годишна възраст нагоре в партия е престъпление от където и да го погледнеш. Ако една армия знае, че за противника се бият деца на 10 години как ще щади живота на всички деца. Това е престъпление което правеха и арабите при интифадата и правят и сега разни негърски водачи.


Бъркаш нещо конкретиката в постинга ми!

В рамката си прав, за морала и етиката или както го наречеш си отново прав, за конкретния случай и моето инфо с отнесен и в грешка!

В случая бойните примери, които съм превел нямат общо с деца под 16 години, иначе казано младежи-юноши!
Офицерския състав в дивизията е бил мъже много от които над 30 години!

"Организации" или включаване на подрастващите в структури има много преди комсомола или хитлерюгенд, примери в историята "бол"!
цитирай
26. momchil - Коментарът ми беше само уточняващ. ...
23.05.2011 00:56
Коментарът ми беше само уточняващ. За всичко останало не съм го чувал и чел, така че чета с интерес.
В твойте постове има доста тема за размисъл. Например що е това героизъм. Въпрос уж лесен ама дали е така. Дали да убиеш Н- на брой противници е героизъм. Тук националноста и времето нямат значение. Дали обучените професионални войници сражаващи се с 20-кратно превишаващ ги неопитен противник и нанасящи му тежки загуби са герой. Дали е героизъм разгрома и на противник воден от некадърни предводители. Дали е героизъм да победиш противника за да го заробиш, ограбиш, изнасилиш. Още много дали, но сега не ми се пише. Може да напиша специален пост на тази тема защото е много интересна.
Лека нощ, гледам, че и ти си нощна птица.
цитирай
27. germantiger - ...
23.05.2011 16:43
momchil написа:
Коментарът ми беше само уточняващ. За всичко останало не съм го чувал и чел, така че чета с интерес.
В твойте постове има доста тема за размисъл. Например що е това героизъм. Въпрос уж лесен ама дали е така. Дали да убиеш Н- на брой противници е героизъм. Тук националноста и времето нямат значение. Дали обучените професионални войници сражаващи се с 20-кратно превишаващ ги неопитен противник и нанасящи му тежки загуби са герой. Дали е героизъм разгрома и на противник воден от некадърни предводители. Дали е героизъм да победиш противника за да го заробиш, ограбиш, изнасилиш. Още много дали, но сега не ми се пише. Може да напиша специален пост на тази тема защото е много интересна.
Лека нощ, гледам, че и ти си нощна птица.


Винаги това се е считало за героизъм ако гледаме руско-съветските и американски филми до момента и десетилетия назад!

Обикновено във филмите за война руснаци и американци избиват стотици германци, в същото време не се сещам за германски филм в който германец трепе руснаци или западняци наред?!

Зас подготвения професионално войник грешиш (германския през ВСВ е бил наборен, разбира се не отричам че се е доближавал най-много до това което днес наричаме армейски професионализъм), съветския такъв войник също е имал опита от ез. Хасан, от Халхъйн Гол или Финландия.

Апропо голяма част от примерите за героизъм са КОГАТО ГЕРМАНЦИ СА БИЛИ ПОСТАВЕНИ В БЕЗИЗХОДНО ПОЛОЖЕНИЕ В НОРМАНДИЯ ИМЕННО ПОРАДИ ЗАПОВЕДИ НА НЕ МНОГО РАЗУМНИ "СТРАТЕЗИ" ИЛИ САМИЯ ФЮРЕР И ТО НАМЕСВАЩ СЕ В ОПЕРАТИВНОТО ПОСТРОЕНИЕ ИЛИ ДОРИ В БАТАЛЬОННОТО ТАКОВА ПОНЯКОГА ИНАЧЕ КАЗАНО В ТАКТИЧЕСКИ МАЩАБ!
цитирай
28. mitternacht - ...
04.07.2011 15:32
Поздравления за постинга!
цитирай
29. plohoimalchik - Регистрирах се специално, за да ...
18.05.2013 21:49
Регистрирах се специално, за да мога да изразя мнението си. Истина е, че много неща не знаехме за историята. Аз лично останах изненадан как руснаците през 2010 г. са направили филм за В С В и са казали доста истини за германската армия. Знаех за Ханс - Улрих Рудел, както и истини за големите победи 1939-1941. Ще следя твоите публикации. Интересно ми е, получаваш ли закани, заплахи и други подобни от разни хора.
цитирай
30. germantiger - ...
19.05.2013 08:21
Първо благодаря за коментара и въобще за почина/инициативата въобще за причината да се регистрираш - оценка и комплимент към блога ми (дано ги заслужавам).

Второ при желание и време:

http://www.vbox7.com/user:german_tiger?p=collections

Трето на въпроса за закани, заплахи и подобни простотии - до момента никой не ме е провокирал физически, ако някой желае да увреди друг, то въобще не би го декларирал. Досега са ме заяждали (както и аз други с "лихвите"), заплахи - не. Имам измамното его, че не съм хапка за всеки - поради вида ми физически, психически трудно се трогвам също, а и заради познанствата и роднинставата ми.

Едно захарно петле - кушел/кухел в блога драскаше за съд, от бойна слива пък ме баннаха абсолютно немотивирано или комично "обосновано" - това е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4619435
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031