Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2019 17:51 - НИЕ СМЕ ТОВА, КОЕТО МИСЛИМ
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 1494 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.12.2019 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От Дейвид Айк

Ние живеем в многоизмерна вселена, която е част от многоизмерно и безкрайно съзнание, което наричаме Първосъздател или Създател Творец. Ние сме многоизмерни същества. Следователно тази книга („...и истината ще ви направи свободни”) трябва да бъде многоизмерна, за да допринесе значителен принос в човешката свобода.

Тя разкрива както ежедневното манипулиране на нашия живот от тайна клика, така и представя духовните причини и решения, които ще донесат истинска свобода на планетата Земя и на всички, които живеят на нея. Последното се отнася до това, което мислим и чувстваме за себе си и преди да започна да разгадавам глобалната манипулация и да назова някои от участващите лица и организации, важно е да очертая контекста, в който представям тези въпроси. Последното нещо, което искам е хората да прочетат тази книга изпълнени с гняв, омраза и укор към глобалните манипулатори и това, което правят. Не пиша тази книга, за да порицавам, а просто да покажа какво се случва, когато човешката раса се откаже от ума си и колко бързо нещата ще се променят - се променят - когато отново си го върне.

Назовавам имена, защото трябва да знаем кой стои зад манипулацията, ако ще излагаме това, което се случва. Това излагане също ще даде възможност на тези хора да се изправят пред своите действия и да видят, че желанието за контрол и господство над другите е израз на техните собствени дълбоки вътрешни дисбаланси и неприязън към себе си. Вдигането на завесата на секретността ще ускори момента, в който дните на такова господство и манипулация приключат. Но ЕЛитната клика, която контролира света, глобалния ЕЛит, както ги наричам, са нашето творение. Не е добре да мразим и осъждаме в тяхната посока за недъзите в света. Да, както ще видите, една и съща групировка манипулира двете световни войни и всички негативни събития от глобално значение през този век и преди. Но без останалата част от човешката раса те не биха могли да направят това. Няколко ЕЛитни личности не могат да създават войни, освен ако хиляди или милиони не са готови да бъдат използвани като оръжеен фураж. Ако хората прочетат тази книга и поемат отговорността за случилото се само с глобалния ЕЛит, те пропускат смисъла, който влагам през цялото време. Това, което се случва в света тук и сега е отражение на случващото се вътре в нас, човешката раса. Ние създадохме тази реалност. Но как?

Противно на това, което медицинската наука натрапчиво ни казва, физическото тяло не е цялото човешко същество. Това е фантастичната физическа обвивка, чрез която вечното ни същество добива опит в този физически свят. За нас има много повече от тяло. Творението е израз на един безкраен ум и всички форми на живот са аспекти на този ум - това, което много хора наричат ​​Създател. Ние сме един друг. Всички ние сме [частица от] Създателя, ако искате да използвате този термин. В основата на този ум е съзнание, което виждам като ослепителна светлина - Съзнанието на Източника. Творението се състои от безкраен брой измерения, дължини на вълните, честоти, реалности. Този физически свят е само един от тях. Тези честоти споделят същото пространство, което заема нашия физически свят, по същия начин, по който всички радио, телевизионни и телекомуникационни честоти, излъчващи се във вашия район, споделят същото пространство, което вашето тяло заема сега. Те не си пречат помежду си, защото са на различни честоти или измерения; те вибрират с различна скорост. В момента, който наричаме смърт, нашето умствено-емоционално същество, всичко, което е мисленето, усещането ни, се оттегля от тялото, генетичното космическо облекло, както го наричам аз. Този вечен дух преминава към друга дължина на вълната на реалността, друг „свят“, за да продължи своето развитие. Това е всичко, което се случва по време на „преживяване близо до смъртта“ или „извън телесно преживяване“, когато хората напускат физическите си тела за известно време, преди да се върнат, за да разкажат забележително подобни истории за случилото се с тях. Животът е вечен - за всеки.

Нашите ментални, емоционални и духовни тела са поредица от магнитни енергийни полета, взаимодействащи помежду си чрез вихри от енергия. Тези вихри са спирали от енергия, които пресичат всички нива на нашето същество и предават енергии между тях. Чрез тази система дисбаланса на емоционално ниво (например, причинен от стрес) се предава на другите нива на нашето същество, включително, в крайна сметка, на физическото тяло. Ето как стресът причинява заболяване. Това, което ние наричаме „физическа“ болест, е всъщност многоизмерна дисхармония или разстройство. Ние постоянно поглъщаме магнитна енергия от Космоса. След като тази жизнена сила премине през нашите нива на битие и ние сме взели от нея това, от което се нуждаем, ние излъчваме енергията обратно към Космоса и света около нас. Това са енергиите, които хората изпитват, когато казват, че някой им дава добри или лоши „вибрации“. Същото е, когато казваме, че някоя къща или място се усеща „щастлива", „приветстваща" или „плашеща". Това, което наричаме „атмосфера“, се създава от вибрациите (енергийните полета), генерирани от хората, или в момента, или в миналото. Хората често се чувстват неспокойни на местата, където са провеждани сражения, защото усещат енергиите, оставени от болката, агресията и страданието на участващите.

Има съществена разлика между енергията, която влиза в нас и тази, която излъчваме. Тази енергия се променя по своята същност и форма, когато преминава през нас. Тя се отпечатва с нашия уникален енергиен модел и този модел отразява точно това, което се случва вътре в нас в този момент, психически, емоционално и духовно. Секунда след секунда излъчваме енергийно поле, което отразява това, което мислим за себе си. Това може да изглежда, че няма нищо общо с манипулацията на света, но всъщност е в основата на случилото се и това, което продължава да се случва.

Може да си представите този процес като да хвърляте магнетично наметало или аура около себе си. Съгласно закона „подобното привлича подобно” това магнитно енергийно поле, външното отражение на вътрешния човек, ще привлече към него съвместими енергийни полета. Всичко е енергия, което дори основната наука със затворен ум започва да цени. Човек е поредица от магнитни енергийни полета, така че е място, опит, ситуация, всичко. Животът е взаимодействието на тези енергийни полета, всяко от които има способността да мисли и задържа информация. Енергията е съзнание, съзнанието е енергия. Те са едно и също нещо. Ако ви звучи трудно да повярвате, че една стена или вода или скала могат да мислят и задържат информация, тогава не забравяйте, че всички съдържат магнитни енергийни полета. Какво има в компютъра, с който работя сега, който запазва информацията, която пиша? Магнитен диск. Принципът е същия. Причината да бъдем привлечени към конкретни хора, места, преживявания и начин на живот е, защото ние сме магнетично привлечени от тях. И това привличане идва от магнетизма на нашите „перелини“. Тези наметки от своя страна са отражение на това, което мислим и чувстваме за себе си. Животът ни е точна физическа реплика на собственото ни подсъзнание. Това как мислим и възприемаме себе си и света, се пресъздава физически в хората, местата и преживяванията, които привличаме към нас. Когато бях дете, имаше една поговорка, която гласеше: „Мисли за късмет и ще имаш късмет“. Това съдържа вечна истина, въпреки че няма нищо общо с късмета. Привличаме към нас хора, места и преживявания, които се свързват магнетично с нашата „пелерина“. Следователно ако ние вярваме вътрешно, че винаги ще бъдем бедни и потиснати, този модел ще се съдържа в наметалото. След това този магнитен модел ще привлече към него преживяванията, които ни гарантират, че ще останем бедни и потиснати. Ще създадем своята собствена реалност. Затова това е толкова важно да се разбере не само във връзка с тази книга, но и в контекста на самия живот:

ВИЕ СЪЗДАВАТЕ ВАШАТА СОБСТВЕНА РЕАЛНОСТ. 

Религиите и древните текстове са имали обща тема „жънеш това, което сееш“, „око за око и зъб за зъб“ и „това, което правиш на другите, ще ти се направи“. Думата, с която този процес е най-известен, е „карма“. Твърде често тази карма се разглежда само в негативен израз. При някои хора се случва нещо неприятно и те казват, че това трябва да е тяхната „карма“. Представя се като почти форма на наказание. На това ниво е наказание - самонаказание. Създадохме го, а не някакъв гневен, осъдителен, размахващ пръст Бог! Това, което наричаме карма, според мен е само още една дума, която да опише начина, по който създаваме своята собствена реалност. Ако имаме дисбаланси, които ни карат да действаме негативно спрямо другите, именно тези дисбаланси ще привлекат към нас и физическо преживяване, „огледало“ на това, което мислим за себе си. По този начин това, което правим на другите, ще се върне при нас, защото ние все още ще държим на дисбалансите, липсата на себелюбие, което ще привлече тези преживявания. Ако се чувстваме добре в себе си и имаме позитивен поглед върху живота си, ще създадем този свят около нас. Това е положителна „карма“. Различавам се от гледната точка на Ню Ейдж, която изглежда вярва, че след като сме направили нещо, трябва да има кармична реакция, независимо какво впоследствие правим. Смятам, че ако действаме отрицателно към някого, разпознаем защо сме го направили и променим вътрешната причина за това действие, така променяме естеството на магнитното излъчване, наметалото и не привличаме след това „кармата“. Не е нужно, защото сме разпознали дисбаланса вътре в нас. Това е цялата карма. Творението е за любовта. Любов към себе си и любов към всички. Кармата е част от тази любов. Това е превозно средство, което ни позволява да се изправим пред себе си, да разтоварим отрицателния багаж и да продължим напред. Това е помощ за развитието, дар, а не наказание - освен ако ние сами не решим да го направим така. Без значение какви преживявания сте имали през живота си или имате сега, Вие, а не някой друг, сте ги създали.
Две неща, които си струва да запомните в тази книга и вашия собствен живот: 1 - манталитетът на жертвата създава реалността на жертва и 2 - ако повярвате, ще го постигнете.

Това създаване на реалността се случва на много нива. Общата сума на взаимодействието на индивидите се натрупва в колективния ум на човечеството. Всеки вид има колективен ум, с който са свързани всички „отделни" членове на този вид. Ние добавяме нашите мисловни модели постоянно към колективното ниво и имаме достъп до други модели, държани на колективно ниво. Това е двупосочен процес. Ние даваме и получаваме. Учените са установили нещо, наречено синдром на стотната маймуна, за което съм писал в други книги. Те откриват, че след като определен брой индивиди в даден вид научат нещо ново, внезапно останалите индивиди от този вид могат да го правят, без да им бъде показано. Правят го просто по инстинкт. Въпреки че установената наука не може да обясни това с невероятно ограничения си възглед върху живота, процесът е много прост. След като този определен брой в даден вид пренесе новите знания в колективното ниво, се достига точка от „критична маса“. Знанието става достатъчно мощно в колективния ум, за да бъде достъпно от всеки друг член на вида. Когато се приспособят към вибрацията (мисловния модел), която съдържа това знание, те знаят как да направят нещо, без да им бъде показано, защото този мисловен модел ги насочва. Наричаме го инстинкт или вдъхновение, когато той наистина се настройва към вибрацията (честота), която държи тази информация.

Всичко, което казах за индивида, създаващ собствената си реалност, еднакво се отнася и за колективния човешки ум. Тя отразява сбора от човешкото мислене, сбора от това, което човечеството като цяло мисли за себе си. Ако човечеството не харесва себе си или обича себе си и уважава себе си, то ще създаде съответната реалност на тази планета. Тя ще привлече към него физически прояви на това как вижда собственото си чувство за стойност и потенциал. Само че този път магнитната перелина не е хвърлена само около един човек, а върху цялата планета. Това създава глобалната реалност.

Погледнете последствията от този процес в ежедневието ни. Човечеството като цяло иска да предаде своята отговорност за това, което се случва в света. Когато нещо се обърка, чуваме вика: „Какво ще правят по въпроса?" Рядко гледаме на себе си за отговорността. Може да обичаме да се оплакваме от политици и банкери, но повечето хора биха предпочели други хора да управляват света, отколкото да поемат отговорността да играят своята роля. Това са мисловните модели, които доминират в колективния ум и затова той е създал тази реалност в колективен, глобален мащаб. Колективният ум създаде отговор на това желание някой друг да го „направи“, като привлече заедно енергийните полета - хора - за изграждането на тайната мрежа, която сега контролира посоката на живота на всеки. Получили сме това, което сме искали или „помислили“. Същото е и с религиите, медиите и другите институции, които използват страха и чувството за вина, манипулация и контрол. Те отразяват колективно какво правят милиарди хора в ежедневието си. Те манипулират страха и чувството за вина, за да си проправят път. Наблюдавайте себе си за няколко дни и вижте колко пъти вие (и другите) използвате страх и вина, за да контролирате дадена ситуация. Правим го без да осъзнаваме и предаваме това отношение на нашите деца. Какво им казваме?

„Ти, палаво момче! Ако направиш това отново, ще получиш голям шамар. Изчакай, докато баща ти се прибере, той ще те накара да съжаляваш за това, което си направил.” (Всяване на страх)

„Ти, палаво момиче! Как можеш да причиниш това на мама и татко? Как би могла да ни направиш толкова тъжни и нещастни? След всичко, което сме направили за теб." (Всяване на вина)

Това са само незначителни примери за начина, по който страхът и вината се използват върху децата. От ранна възраст те се научават да причинят същото на другите. Докато достигнем до света на възрастните и взаимовръзките, които продължават там, използването на страха и вината за контрол и манипулация се превръща във форма на изкуство. Те трябва да присъждат медали за това! Следователно този мисловен модел доминира в колективния ум и поддържа колективното физическо отражение на това - религиите и другите институции, които ни казват какво да мислим и използваме страха и вината за контрол. Те са отражение на нас, колективът ни. Това е добра новина, защото имаме силата да премахнем тази глобална манипулация, като премахнем личната ни манипулация.

Такава трансформация на човешкото възприятие е жизненоважна за бъдещето на тази планета и света, който оставяме на децата си. Желанието на човечеството да отдаде своя ум позволи на една структура да се развива в продължение на хиляди години, която днес е на прага да създаде глобална фашистка диктатура. Фашизмът приключи с Адолф Хитлер ли? Де да беше така! Същото мислене контролира тайното правителство на света, което всяка минута манипулира човешкия ум, за да приеме централизирана глобална тирания. Тази тирания се нарича Нов световен ред и ако не се отърсим от духовната ни дрямка, тя ще се прояви като световно правителство; световна централна банка и валута; световна армия; и микрочипирана популация, свързана с глобален компютър. Ако някой смята, че всичко това е смешно, следващите няколкостотин страници ще бъдат много отрезвяващи. Удивително сме близо до всички тези неща. Време е да пораснем и да се събудим.

Докато четете историята как вашият живот и животът на тази планета са били толкова контролирани и манипулирани, аз ви моля да запомните, че всички ние сме я създали. Лицата, които именувам, и събитията, които описвам, са само огледала, отразяващи човешката раса и Земята, мисловните модели в нас. Този свят е просто човешка мисъл, направена физическа. Когато разпознаем какви са тези негативни модели и ги премахнем, нашата реалност ще се промени и светът ще се промени. Но не и докато не го направим.

Това започва и завършва с нас.

 

Превод на български

Източник: Откъс от книгата „...и истината ще ви направи свободни” (1995)

 

 

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 443126
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031