Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2018 17:01 - Фукушима изчерпва резервоари за радиоактивна вода ... Къде ще го изхвърлят сега?
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1551 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 18.06.2018 17:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Фукушима изчерпва резервоари за радиоактивна вода ... Къде ще го изхвърлят сега?

05/24/2018 / От Трейси Уотсън

image   https://www.newstarget.com/2018-05-24-fukushima-just-ran-out-of-storage-tanks-for-radioactive-water.html

Ефектът от една от най-тежките ядрени бедствия в историята вероятно ще се влоши много, като японските медии съобщиха, че капацитетът за съхранение на радиоактивна вода в ядрената атомна електроцентрала "Фукушима Дайчи" е близо до границата.

Енергийната централа е била пусната в експлоатация през 1971 г. и е една от 15-те най-големи атомни електроцентрали в света, преди да е претърпяла големи щети, когато Япония беше ударена първо с земетресение с магнитуд 9,0 и след това с огромно цунами на 11 март 2011 г.

Близо 16 000 души са загинали при бедствието, а други 160 000 губят домовете си и работят.

Оттогава насам Япония е участвала в мащабна кампания за почистване, но всички тези отпадъци трябва да отидат някъде и вие можете да съхранявате толкова много радиоактивна вода, преди да изтечем от космоса.

Толкова много отпадъци, толкова малко пространство ...

Въпреки че ядрената катастрофа във Фукушима се състоя преди повече от седем години, радиоактивните отпадъци продължават да се изграждат, тъй като подземните води текат през разрушените реакторни сгради и се замърсяват. Това създава зашеметяващи 160 тона замърсена вода всеки ден.

Докато устройствата за пречистване, използвани от Tokyo Electric Power Company (TEPCO) премахват повечето от радиоактивните материали, радиоактивен изотоп на водород, известен като тритий, не може да бъде отстранен, а водата, замърсена с тритий, продължава да причинява големи проблеми.

TEPCO изчисти площ от 32 футболни игрища, за да задържат резервоари за съхранение на отпадъци с общ капацитет от 1,13 милиона тона, за да се справят с водата, но това пространство е почти напълно запълнено, като вече са изразходвани около 1,07 милиона тона капацитет.

Подкрепете нашата мисия да ви информираме : Открийте изключителните предимства на гущерните мечки от куркума и органичния течен екстракт от "куркума злато" , лабораторно тествани за тежки метали, микробиология и безопасност. Естествено високо в мощни куркуминоиди. Вкусни формулировки. Всички покупки поддържат този уебсайт (както и доброто ви здраве). Вижте наличността тук.

 

Високопоставен служител на министерството на икономиката, търговията и промишлеността предупреди: "Експлоатацията на резервоари е близо до капацитета му."

И Акира Оно, главен служител по извеждането от експлоатация в TEPCO, добави: "Невъзможно е да продължим да съхраняваме [обработената вода] завинаги".

TEPCO обеща да увеличи капацитета си за съхранение до 1,37 милиона тона и настоява, че това ще доведе до положение до 2020 г.

Експертите се тревожат за това какво ще се случи след 2020 г. и много от тях все по-загрижено се опасяват от възможността за по-нататъшно бедствие, ако се появи друго голямо земетресение или цунами, и ще се освободят всички съхранявани радиоактивни отпадъци.

Какво се случва, когато няма повече място за резервоари за съхранение?

TEPCO и японското правителство биха повярвали на всички, че тъй като в природата съществува тритий, освобождаването му в морето не би трябвало да е проблем.

Японските новини съобщават:

Тритият съществува в природата, като например в моретата и реките, и също така е включен в чешмяната вода. Обичайните операции на ядрени централи също произвеждат тритий. Ядрените растения, както в Япония, така и в чужбина, досега са разредени и са пуснати в морето или другаде. Средно 380 трилиона бекерели годишно са били пуснати в морето в Япония през петте години преди аварията в ядрената централа Fukushima No. 1.

Бутилки, съдържащи обработената вода, продължават да се довеждат един след друг в сграда за химичен анализ на базата на атомната електроцентрала Фукушима № 1. Концентрацията на тритий в обработената вода е до повече от 1 милион бекерели на литър, което е повече от 10 пъти по-висока от националния стандарт за освобождаване в морето - 60 000 бекерели на литър. Но ако се разреди, може да бъде пуснат в морето.

Независимият обаче отбеляза , че местните рибари са много против идеята за изхвърляне на радиоактивни отпадъци в океана. Те се оплакват, че потребителите вече възприемат водата в района като мръсна и не искат да купуват риба, уловена там. Броят на рибарите в района вече е намалял наполовина, а пакетите локално уловена риба трябва да носят "безопасни" стикери.

И както отбелязва истинският активист , Фукушима вече изтича шокиращи 300 тона радиоактивни отпадъци в Тихия океан всеки ден, като замърсява цялата област и причинява щети толкова далеч, колкото и западното крайбрежие на САЩ. Това масивно екологично бедствие би се увеличило още повече, ако отпадъците от тритий бяха изхвърлени в океана.

Но ако не го изхвърлят, какво ще се случи с него? А какво ще стане, когато се случи следващото голямо земетресение?

Бъдете в крак с ситуацията във Fukushima.news .

Източниците включват:

The-Japan-News.com

Independent.co.uk

TrueActivist.com




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. olivie - ВЕДНАГА
18.06.2018 18:10
да им изпратят експертите от Световвната банда (пардон банка) дето шетат в момента унас и да им пратят офертите за филтрация на радиоактивност дето ги предлагат у нас!!!
цитирай
2. radostinalassa - Трябваше още от миналата година..
18.06.2018 18:56
Да започнете да пиете син йод. Поучете се вече от японците, които преживяха тренировки с 2 атомни бомби, хвърлени от янките, за да могат да преценят колко жертви ще получат . Ето това е расизъм в действие.
цитирай
3. bojinkata - Та те не са спирали да изхвърлят тази ...
18.06.2018 20:45
Та те не са спирали да изхвърлят тази мръсна вода в океана. Вече стигна крайбрежието на Калифорния.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740251
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031